Citron för att lysa håret: alla hemligheter i användningen


Lightening strängar - ett mycket populärt förfarande, som regelbundet tillvägagångssätt till det fina könet. Tyvärr innehåller nästan alla kosmetika som är avsedda för att ändra färg på lockar aggressiva kemikalier som har en mycket negativ effekt på vårt hår.

Det är därför som det rekommenderas att använda lätta och färgningsproceduren så sällan som möjligt för att inte orsaka mycket stress i ditt hår.

För att inte förstöra håret rekommenderas det att bli lättare med naturliga produkter. I synnerhet stannar många tjejer på ett säkert sätt förtydligande - citron freshe. Denna produkt har en mycket stor användning i traditionell medicin och kosmetologi på grund av det stora antalet användbara egenskaper.

När det gäller användningen av naturlig citronsaft i sammansättningen av olika kosmetika bidrar det inte bara till en signifikant förtydligande av krullar utan har också generellt en positiv effekt på dem.

Citronbaserad effekt

Denna citrusfrukt är oerhört fördelaktig för våra lås och hårbotten. Dess sammansättning innehåller en stor mängd vitaminer i grupperna B och C, liksom fosfor och magnesium, vilket i komplexet ger ett betydande stöd till håret och skyddar dem från skadliga effekter av yttre faktorer.

Citronsaft och syra används ofta som ingrediens för framställning av olika masker, balm, schampo, lotion, sköljning och så vidare.

Regelbunden användning av kosmetika baserad på denna frukt har följande fördelaktiga effekter:

 • avsevärt ljusar håret och ger den en otroligt ljus, vacker och iriserande nyans;
 • effektivt bekämpar mjäll, eliminerar obehag i samband med denna sjukdom, till exempel klåda;
 • återställer strängarnas struktur längs hela längden, ger dem styrka och vitalitet;
 • aktiverar tillväxten av lock och väcker hårfolliklar;
 • förhindrar inflammation och lindrar irritation som uppstått i hårbotten av olika skäl.
 • eliminerar splittrade ändar och eliminerar brott längs hela längden av strängarna;
 • stabiliserar pH-nivån;
 • normaliserar talgkörtlarna och eliminerar därmed överdriven fet hud i hårbotten.
 • ger renhet och fräschhet av strängarna, ger dem ett vackert, hälsosamt och välskött utseende.

Således kan du inte bara lysa ditt hår med en citron, utan också ge dem den nödvändiga vården. Denna produkt används för blekning både i naturlig form och som en del av olika masker och balm.

Brightening hår med citronsaft

Hemlagad citronsaft i sin rena form används oftast för att byta hårfärg hemma. Det är extremt lätt att använda det - det räcker att regelbundet applicera denna vätska i håret ett tag och skölj sedan ditt huvud med varmt vatten utan att använda några diskmedel.

Passar även för lätta hår och citronsyra. Före användning måste denna produkt spädas med varmt vatten, med hänsyn till förhållandet: 1 msk pulver per 2 liter vatten. Den resulterande lösningen ska sköljas efter varje tvätt och efter 3-4 sessioner kommer du att kunna märka de synliga förändringarna.

För att lätta håret hemma med citronsaft måste du följa vissa regler.

 • Efter varje användning av denna naturliga botemedel, var noga med att applicera en fuktgivande balsam i ditt hår. Annars riskerar du att överdriva strängar.
 • Omedelbart efter applicering citronsaft eller någon kosmetisk baserad på den måste du stå framför fönstret så att direkt solljus faller på huvudet. Detta är just betydelsen av citronens verkan för att lätta håret - förstörelsen av det naturliga pigmentet med citronsaft aktiveras endast genom verkan av ultraviolett strålning. Av detta skäl kan en liknande procedur utföras endast i klart väder, när den ljusa solen skiner. Under andra väderförhållanden kommer det troligen inte att ge önskat resultat.
 • Utsätt inte citronsaft eller syra i ögonen, det kan vara mycket farligt för synen, särskilt om dessa ingredienser används i icke-utspädd form.
 • Använd endast naturlig citronsaft, pressad från färsk frukt.
 • Sådana kosmetika är endast effektiva på de hår som aldrig har utsatts för kemiska färgämnen. Om du redan har målat dina lockar, välj ett annat sätt att missfärda dem.
 • Gör inte mer än ett ljussätt per dag så att dina lock inte får en kopparfärg.
 • Omedelbart efter användning av citronsaft, besök inte poolen. Klorerat vatten kan ge en grön hårskugga.

Ljusmask med citron

Lätt ditt hår med citron som du kan använda den här produkten i sin rena form och lägga den till olika masker och balm.

De mest populära verktygen i den här kategorin är följande:

 • Ta 30 gram rabarber, fyll den med 500 ml ättika och sätt på långsam eld i ca 10-15 minuter. I samma panna pressa saften av två hela citroner, sätt 20 gram torkade kamomillblommor och samma mängd kalendula. Låt denna buljong stå på spisen i ytterligare 5 minuter, ta sedan bort pannan från värmen och stäng locket. Vänta tills den färdiga produkten har kylts helt, pressa saften av ytterligare två citroner i samma behållare och tillsätt 50 ml alkohol och 50 gram honung med flytande konsistens. Blanda ingredienserna noggrant och applicera kompositionen i håret med en färgborste. Fördelen med denna metod är att den kan användas i alla väder. Om dagen där du utför proceduren är mulen, vänd huvudet med plastfolie och håll masken i 45 minuter. Om du har möjlighet att stå i direkt solljus, gör det i 30 minuter.
 • 1 kyckling eller 2 vaktelägg bryts i keramiska rätter och häll 50 ml kefir. Tillsätt 2 matskedar brännvin och naturjuice av en hel citron till samma behållare och häll i 1 tesked av något schampo. Blanda alla ingredienser noggrant och applicera omedelbart den beredda föreningen till hela längden av trådarna. Därefter lägger du ett plastlock på huvudet, lindar det med en varm handduk och lägger dig. En sådan mask för att uppnå den maximala möjliga effekten måste upprätthållas hela natten. På morgonen, omedelbart efter att ha vaknat, tvätta huvudet med varmt vatten med obligatorisk användning av närande balm.

Hemlagad med citronsaft

Med den här naturliga produkten kan du inte bara utföra ett standardljusprocedur utan även göra hemlagade höjdpunkter. För att missfärga endast enskilda strängar måste du ta 2-3 matskedar citronsyrapulver och späd dem med samma mängd varmt vatten.

Beroende på önskat resultat, använd en folie eller ett speciellt lock för att markera och applicera kokt vatten på de strängar som måste markeras. Därefter lindas allt hår med plastfolie och lindas med en varm trasa.

Om du vill uppnå en märkbar effekt, kan du vid denna tidpunkt torka trådarna med en hårtork, men du bör ta hänsyn till att en sådan effekt kan påverka deras hälsa negativt. Tvätta håret på vanligt sätt efter ca 40 minuter.

Naturligtvis kommer du inte att kunna uppnå en fantastisk effekt på ett och samma sätt, för att få ett märkbart resultat behöver du flera sessioner av förtydligande med citronsaft. Detta förfarande skadar inte håret, i motsats till traditionell färgning, så många tjejer föredrar det.

Citron Lightening

Trots de överflöd av blekmedel och färgämnen tänker de flesta moderna tjejer i allt högre grad att använda alternativa rättekniker. Citron är det mest effektiva, säkra och kostnadseffektiva alternativet till kemisk färg. Kanske är det därför han är så populär bland dem som vill ha en liten blondin. Hur tänder håret med citron och vad ska man ta hänsyn till?

Effekten av citron på kvinnornas strängar

Du frågar hur citron påverkar hårfärg? Det är väldigt enkelt! Citronsyra, som tränger in i håraxeln under färgning, bidrar till förstörelsen av pigmentet. Det är bara till skillnad från kemiska föreningar, det verkar mycket försiktigt och försiktigt. Observera också att det naturliga pigmentet över tiden börjar återhämta sig och dess tidigare skugga återvänder till håret, vilket inte tidigare kan vara med klassisk färg. Om resultatet av experimentet inte uppfyllde dig, behöver du därför inte vänta på den motsatta effekten för länge.

Citronsaftfärgning är huvudreglerna.

Färgsträngar med citronsaft lämpar sig för ägare av mörkt och ljust hår. Men för att den ska bli så framgångsrik som möjligt bör hårfärgen vara naturlig och vädret utanför ska vara varmt och soligt. Du frågar, vad har vädret att göra med det? Och trots det faktum att du kommer att behöva sätta på de blöta strängarna i bläckblandningen och spendera på gatan ett tag.

Det klassiska sättet att lysa citronsträngarna

Traditionellt lysande hår med citron kräver ingen stor ansträngning. Förfarandet är tillgängligt även för tonåringar.

 • Keramiska rånar;
 • Keramisk skål;
 • citroner;
 • Varmt vatten (¼ kopp) eller balsam (1/4 kopp);
 • Sprayflaska.

Hur proceduren ser ut:

 1. Klem citronsaften i en keramisk rån. För långt hår behöver du en hel kopp med det här verktyget.
 2. Häll det i en skål och blanda med vatten eller balsam. För kemisk curling eller svår torrhet är det att föredra att ta andra strängen.
 3. Om du använde vatten, blanda blandningen och häll den i en vanlig spray. Avgå från rötterna 10 cm och bearbeta det översta lagret av hår längs hela längden. Det kommer att finnas två sådana sprutor, så använd inte all vätska.
 4. Om du bestämmer dig för att använda en balsam, håll dig själv med en pensel för att applicera färg och borsta trådarna med blandningen.
 5. Vill du markera de enskilda strängarna? Dampa bomullssvamp i citronblandningen och gå igenom håret.
 6. Gå ut och stanna i direkt solljus i minst en och en halv timme. På vintern kan klareringsförfarandet utföras i ett solarium, för det behöver du bara ligga i det i 5-7 minuter.
 7. Fortsätt nu med genomförandet av andra etappen och gå ut i solen i ytterligare en halvtimme.
 8. Skölj håret med vatten med ditt favoritschampo och smörj det med en mask, balsam eller fuktgivande olja.

Intressant kommer ljuseffekten att fortsätta efter slutet av proceduren under en hel tre veckor. Om du upprepar förtydligandet med citron med avundsvärd regelbundenhet kommer du att kunna uppnå sådana resultat:

Regler för lättare hår med citron

Citron - en naturlig städare. I vardagen används den för avkalkning, rengöring av koppar och mässingsprodukter. Citronskivor serveras på ett bord som är parat med blåbär: så att tänderna blir vita. Och kvinnor utövas i allmänhet lätta hår med citron: sur frukt, tvätta bort pigmentet, förstör inte krullarna.

Fördelar och effekter på hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citron beror på det höga innehållet av vitaminer (A, Grupp B och C) och spårämnen (koppar, kalium, magnesium, fosfor och zink, kalcium). Tack vare dem sitter rötterna stadigt i glödlamporna, slätas i längd och får glans.

Hårbotten normaliserar talgproduktionen och eliminerar mjäll. Men den främsta effekten av citron - är lättare hår, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare. Och när lättnad med färg, beroende på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av blekningskomponenten, kan du göra håret ljusare upp till 4 toner - inte mycket mer med tanke på skadorna på den.

Citronfördelar:

 • Förfarandet strider inte mot hårets struktur.
 • Lättare hår kan vara under graviditet;
 • Hår efter ljusning med citron börjar att lysa;
 • Rötterna blir starkare;
 • Förlusten minskar
 • Krullar blir mycket mindre;
 • Försvinner mjäll.

Citron Nackdelar:

 • Med frekvent användning torkar strängarna;
 • Dåligt tvättade
 • Om du tvätta håret hårt, kommer det att göra det så hårt som halm;
 • Orsakar allergisk hudutslag vid överkänslighet mot produkten.

Hårlättnad

Med hjälp av citron kan du inte få vitt hår. Men du kan förutsäga dess förändring. I tabellen nedan hittar du källan och den resulterande färgen:

Den slutgiltiga effekten av förtydligande påverkas av faktorer:

 • Rod tjocklek Ju tjockare det är desto sämre pigmentet tvättas ut;
 • Stiffhetsstången. Ju hårdare håret desto sämre blir det ljusare.
 • Naturlig färg. Det är lättast att lysa ljuskrullningar, värre - mörka. Citron är nästan maktlös om håret är naturligt svart (svart pigment är det mest resistenta).

Brightening funktioner

 • Om krullarna är tuffa, gör en mjukningsmask för att förbättra ljusförstärkningseffekten.
 • För att lysa håret med citronsaft, köp färsk frukt. Store juice innehåller konserveringsmedel och ett färgämne;
 • Spara inte pengar när du ansöker - annars kan du hoppa över delar av hår som kommer att förbli oupplysta.
 • Brightening i solen ger dubbelt så stor effekt. Därför, efter applicering av masken, gå ut i klart väder eller bara stå i södra fönstret - ultravioletta strålar hjälper pigmenten att komma ut snabbare. 1 timmars sola är tillräckligt;
 • Om du har torra lockar, gör proceduren en fuktgivande mask.
 • Alla frisyrer;
 • Individuella strängar: Endast valda strängar, vilket hindrar dem från att kontakta resten av massan.

Förtydningsregler:

 • Innan det första förfarandet ska du kontrollera din känslighet för citron. För att göra detta, kläm lite juice och applicera den på huden bakom örat. Om röda kliar inte syns inom en timme kan du använda citron för att lätta håret.
 • För att tvätta citronsaften måste du hålla krullarna under lång tid under rinnande vatten. Om det torkar på håret, blir det kristall som blir täppt under vågorna på stången, vilket gör håret svårt.

Det rekommenderas att återställa skadat hår före lätta. Du behöver inte tvätta håret före proceduren. För beredning och applicering av en ljusmask med citron behöver:

 • Träspatel;
 • Keramisk skål;
 • spruta;
 • Borsta för masken.

Ibland behöver du en plastpåse och en handduk (recept anger om de behövs).

Recept för förtydligande

Hemma kan håret tändas med citron eller dess produkter: eterisk olja och citronsyra. Du kan använda dem i ren form eller i kombination med hjälpprodukter.

Ansökan i ren form

På mörkt, fet och normalt hår - det är möjligt på natten, på torrt och tunt - högst 2 timmar. Skölj med schampo.

När du har tvättat masken, använd en mjukgöringsbalsam.

Du kan tända inte mer än en gång i veckan.

Sprid 3 droppar eter på kammen och kamma de tvättade och torkade lockarna.

När du tvätter huvudet kan du lägga 5 droppar olja till 10 ml schampo (balsam).

Efter kamning behöver du inte tvätta håret. Du kan upprepa proceduren i en vecka.

Att lägga till vårdprodukter rekommenderas inte längre än 1 gång om 7 dagar.

Ljusmask med citron

Efter lätta ditt hår, tvätta håret med schampo. Det kommer att ta sköljning mjukgörande balm. Torka huvudet utan hårtork.

I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret. Tillsammans kan de hantera även hennafärgade strängar.

Hur man lagar mat: från 3 msk. l. kanel och 100 ml olivolja för att göra en mush, tillsätt saften av 1 citron och 100 ml balsam. Blanda upp det.

Hur appliceras: Sprid längs hårets längd och isolera i 3 timmar. Torrt, tunt hår - upp till 1 timme.

Det tar bort pigmenten väl, vilket gör ljuset mer intensivt. Olja fuktar lockar. Maskan är lämplig för torrt och svagt hår.

Hur man lagar mat: Blanda 40 ml juice, olivolja och honung.

Hur man ansöker: fördela längs hårets längd m för att värma i 2-4 timmar.

Mjuk mask som passar alla hårtyper. Kefir torkar inte ut och hjälper till att lätta håret.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml kefir med 1 ägg, juice av 1 citron och 30 ml vodka, 10 ml schampo.

Hur man ansöker: fördela sig längs hårets längd, isolera och motstå minst 8 timmar.

Har en ljusande effekt, ökar effekten av citron. Ger en gyllene nyans till blont hår, koppar - mörkt.

Hur man lagar mat: häll 2 msk. l. blommar 200 ml kokande vatten. Kram saften av 1 frukt och blanda med den kylda infusionen.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Sätta åt sidan för natten. För torrt och tunt hår i 2 timmar.

Med väteperoxid

Citron och peroxid förbättrar ljuseffekten av varandra. Denna metod är inte lämplig för skadat hår: det finns hög risk för bränning. Även kvinnor med starka krullar rekommenderas att kontrollera deras styrka under proceduren var 5: e minut. Om strukturen är trasig ska masken tvättas omedelbart.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml peroxid 3% och samma mängd citronsaft.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Håll i 3 till 30 minuter. Ju tunnare och lättare stavarna desto mindre håller.

Varning! För att inte överdryla krullarna, kontrollera processen med förtydligande. Om du känner att ditt hår har blivit tufft - torka av masken. Det rekommenderas att göra proceduren inte mer än en gång i veckan i en månad. Sedan - 1 månad vila.

Skötsel efter proceduren

Ljusat hår kräver noggrann vård:

 • Kam med en kam av naturmaterial (trä, horn);
 • Tvätta håret med naturligt schampo;
 • Var noga med att använda en balsam;
 • Fuktar, närnar och återställer hår med masker
 • Torka håret naturligt.

Ljushår med citron är motiverat om du inte vill radikalt ändra bilden. Citrus blev kär i blondiner, som förstörde håret under kemisk blekning, men de kunde inte vägra att lätta växande rötter. Lemon smälter övergången från de mörka rötterna till den klarade änden, utan att orsaka skada.

Citronhöjd. Hur man gör?

Om du vill byta frisyr med hjälp av markering, men vågar inte utföra denna procedur på grund av den skada som kan orsakas av håret med kemiska ljusmedel, kan du använda citronsaft för detta ändamål.

Få människor vet att citronsaft är ett utmärkt harmlöst botemedel för att lysa håret, och det är också ganska effektivt. Naturligtvis passar den bara för lätt lättnad av strängarna, det vill säga om ditt hår, till exempel, är av kastanjfärg, då efter att ha använt citronhjälpmedel blir de ljusbruna.

Juice av denna citrus har förmågan att lätta strängarna på grund av att det interagerar med ultravioletta strålar, vilket innebär att hårtorken inte är användbar här.

Vi vet alla att solens ljusa strålar också kan lätta håret, men det här är bara en lång process. Och syran, som ingår i sammansättningen av citronsaft, kommer att påskynda denna process väsentligt.

Med andra ord utförs "sol-citron" -markering enligt följande. Tvätta inte håret förrän ljuset, så att effekten är tydligare.

1. Applicera färsk citronsaft på trådarna. Om du vill tända hela håret helt, så är det också möjligt. I detta fall bör appliceras på hela hårets hår.

2. Efter appliceringen av saften är det önskvärt att stanna i solen i 30 minuter och tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo.

Processen bör upprepas så många gånger som nödvändigt för detta, bara håret i nästa tider behöver inte tvättas med schampo. Det kommer att räcka bara för att tvätta citronsaften från huvudet efter en viss tid.

Efter proceduren är det nödvändigt att använda hårbalsam, eftersom åtgärderna av solens strålar tillsammans med saftens verkan kan ha en hård effekt på håret, det torkar dem. Men citronhöjning är inte alls sämre än uthålligheten av ett professionellt förfarande utfört i stugan.

Det kommer inte av håret förrän du skär det själv eller målar det själv.

Det är viktigt att omsorgsfullt ta hand om håret under sin färgning. Det innebär att du måste glömma att torka med en hårtork samt hårspray. Det är inte heller värt att torka hårbotten, det kan leda till mjäll.

Vid den tiden är det nödvändigt att utesluta badning i saltvatten, vilket är särskilt viktigt om förfarandet genomförs under en semester. Och kom ihåg, det är mycket viktigt att applicera fuktgivande hårmaskor.

Markera citronsaft före och efter

I alla butiker av kosmetika finns ett stort urval av färger och klarare för hår. Men trots detta tenderar de flesta tjejer att färga håret med naturliga medel, till exempel citron eller kamille. Dessa färgämnen färgar hårare noga, även om effekten av dem inte är lika rik som med vanliga färger.

Blekande hår med citron rekommenderas för rättvisa tjejer som inte har målat dem tidigare. Nedan kommer jag att beskriva några recept som du kan lätta ditt hår lite hemma med naturliga färgämnen.
Naturlig markering med citron och sol.

VIKTIGT ATT VET! Parfym för kvinnor med feromoner som driver någon man galen. Läs mer >>>

För att ljusna de enskilda strängarna smutsas de med färsk citronsaft och sedan i tjugo minuter är de under solens öppna strålar utan hatt. Om du har ljust hår är ett förfarande tillräckligt, mörkare måste repetera det två eller tre gånger. Efter att ha erhållit det önskade resultatet tvättas huvudet med användning av schampo efter citronsaft. Denna metod är ganska effektiv och liknande i verkligheten till Kalifornien höjdpunkter.

Curls blekna ganska bra i solen, medan deras skada minimeras. Om du bestämmer dig för att måla dig själv med den här metoden under vintersäsongen - du måste gå till solariumet för att hjälpa dig, där måste du spendera ungefär sju minuter, eftersom strålningen är mer intensiv. Det är inte nödvändigt att blöta citronsaften med hela ditt huvud, du riskerar att få en ful och ojämn nyans som efter en misslyckad förtydligande.

Medel för lätta hår med citronsaft och kamille.

Alla proportioner är konstruerade för medelhår. Det tar: medium citron; ett par stora skedar kamille torr, saffran ett gram och några droppar lavendel olja. Alla komponenter blandas noga och häll kokande vatten i en halvtimme.

Detta verktyg appliceras på torkat hår och håller i tjugofem minuter. Inget att filtrera. Tvättade med ditt favoritschampo, helst mjuk. Denna mask rekommenderas att utföras en gång varannan dag för att få den nödvändiga tonen.

För dem som inte gillar att vänta, ett recept på en rik botemedel mot lätta krullar.

I grund och botten används denna mask på tjockt mörkt hår, det är tillverkat av ren, färsk citronsaft. Det appliceras på hela längden av håret, från roten till ändarna, då krullarna torkas, bättre naturligt och tvättas med schampo. Denna metod kan lätta håret för ett par toner. Denna åtgärd rekommenderas för användning en gång var sjunde dag. Det är rekommenderat att använda efter hennes grädde och balsam med en fuktgivande effekt, eftersom det torkar håret.

Citron Lightening Method

Brightening hår med citron kan göras hemma.

Det här sättet att bli blondin är mycket relevant, trots det stora antalet färgverktyg i handelsnätet.

För att resultatet av förtydligande ska visa sig vara detsamma som för peroxidfärgning, måste du korrekt applicera frukten.

Vad är användbart för citronkrullar?

Citron är väldigt frisk. Men i hårvård tog han fast sin plats. Denna frukt innehåller i sin sammansättning många vitaminer. Den största mängden vitaminer C, askorbinsyra.

Essentiell olja, som också är i stora mängder i citrus, kan stärka hårfollikeln och hårets struktur, närma den med vitaminer.

Tack vare de eteriska oljorna kan du ta bort mjäll, återvända den förlorade glansen till krullarna, lätta håret.

Citrus kan användas färskt och kan tillsättas till masken, som en essentiell olja.

Men det är värt att veta att färsk frukt kan orsaka torrhet av trådarna, så det är nödvändigt att tillsätta mjukgöringsingredienser till kompositionerna.

Grädde, smör, persikaolja och honung är lämpliga som mjukgörare.

Lätt citronsträngarna började för länge sedan. Om dessa egenskaper hos citrus kändes många århundraden sedan.

Blekningsegenskaper applicerades inte bara på hår utan även på kläder och andra föremål.

Brightening hår med honung och citron med kanel rekommenderas för ljushåriga tjejer. Mörka strängar juice av denna frukt kan inte ta.

Tänk noga på blekning av lockar för dem som målade sina strängar i en mörkare nyans.

Färg efter förtydligande kan obehagligt överraska. Orange eller rostfärg är osannolikt att passa hostessen av färgat hår.

De som använde henna för att ändra krönen, använder inte citronsaft för att klargöra.

Innan frukten påverkar håret bör du kontakta en mästare. Han kommer att råda att det är bättre att använda för att lätta strängarna.

Bilden visar ett exempel på krullar som lyser med citron och kanel, med naturligtvis kan du få lättare hårfärg, men det kommer inte att vara användbart för ditt hår.

Sätt att lätta trådar med citron

För att lätta håret med citronsaft hemma kan du använda flera sätt.

Används ofta saftens och vattenets sammansättning, ibland använder den essentiella oljan av citron.

Förfarandet för sådan förtydligande är följande:

 • Ta två frukter, pressa juice ut ur dem. Hårda frukter rekommenderas att knacka på bordet tills citronen är mjuk. Därefter skär citrusfrukterna i två och pressa saften;
 • I en behållare med juice tillsätt en liter vatten och blanda ingredienserna;
 • Om krullarna är torra, rekommenderas att lägga lite balsam i blandningen, blanda allt och lämna i 15-20 minuter.
 • Kompositionen placeras i en flaska med en spray och appliceras på trådarna;
 • När håret är fuktat med kompositionen är det nödvändigt att gå ut så att solens strålar påverkar locken i ca två timmar. Så frukten är bättre att visa sina egenskaper. I det här fallet måste du sprida ansiktet med en skyddande kräm;
 • Efter proceduren är det nödvändigt att ta bort kompositionen på vanligt sätt: med vatten, schampo.

Denna metod för förtydligande kan tillämpas för att få effekten av att markera hemma. Men för att detta ska appliceras måste kompositionen vara en bomullsplatta eller en boll.

Om det finns en luftkonditionering i produkten, är det nödvändigt att ta en borste och applicera kompositionen på krullarna med den.

För att göra krullarna lättare, behöver du ett annat förfarande för att applicera citrusjuice med vatten. Men det kan hållas först efter 90 minuter efter den första förtydligandet.

Efter den andra appliceringen av lysande föreningen i solen måste sitta i 30-40 minuter.

Om det inte finns tillräckligt med tid att spendera det andra steget i förtydligandet, kan du skjuta upp evenemanget för en bekvämare tid.

Den andra metoden för förtydligande hemma innebär användning av citronsaft, inte blandning med vatten och andra komponenter.

För att göra detta måste frukten pressas direkt på håret och jämnt fördela saften i alla lås.

Att torka strängar måste nödvändigtvis vara i solen. Endast på detta sätt kommer de nödvändiga förändringarna att ske i hårstrukturen, och håret blir ljus som på bilden.

För att få den gyllene färgen på de rättvisa flickornas strängar kan du göra denna komposition: kamille eller honung läggs till citronsaften, allt måste appliceras på strängarna.

Efter proceduren bör du inte förvänta dig en snabb effekt som peroxidfärgning. Det tar några veckor för krökarna att byta färg.

Lättnad av håret med citron är en naturlig process, så i 3-4 veckor kommer frukten att fungera och gradvis lätta stränderna.

När citronsaften lyser hemma, bör du vara beredd att håret blir lättare med endast 1-2 toner. För att göra resultatet ljusare rekommenderas det att applicera citrusjuice regelbundet.

Tips om att lysa lockar med citron

Välja ett sätt att byta hårets ljus med ett citron hemma, du måste följa några tips för att lysa håret med citron eller frukt i kombination med kanel effektivt:

 • Citronsaft torkar håret mycket starkt. För att inte förstöra strängarna rekommenderas att man lägger till en liten balsam i kompositionen. Det kommer att mildra effekten av citron. Om balsam inte ingår i receptet, då efter proceduren rekommenderas recensioner att tvätta trådarna med en mjukgörare;
 • Det är värt att komma ihåg att de aktiva egenskaperna hos citron endast förekommer vid exponering för ultravioletta strålar. Hög temperatur bidrar inte till att bli lättare, så att det inte går att byta sol med en hårtork.
 • Att genomföra aktiviteter för att lätta krullarna i hemmet rekommenderas sommaren. Det är vid denna tid på året att ultravioletta strålarna är mest aktiva;
 • I kalk är koncentrationen av citronsyra densamma som citronen, därför kan den, om den senare saknas, ersättas med kalk;
 • Mask med citron kan orsaka allvarlig ögonirritation om den kommer in i dem, så vid applicering måste du vara försiktig
 • För att uppnå bättre förtydligande, efter att masken med citron har tagits bort, måste du skölja strängarna med vatten, där tusenskönan dras;
 • Mask för förtydligande med citron, kanel, honung bör endast beredas med färsk juice. Den juice som säljs i flaskor i affären för förfarandet är inte lämplig;
 • Om en mask användes för förtydligande, varav en av ingredienserna var en citron, bör du avstå från att besöka poolen de första dagarna efter proceduren. Citronsyra interagerar aktivt med klor, så håret kan bli grönt;
 • Innan du använder kompositionen med citron, kanel på strängarna rekommenderar du att du färgar en liten sträng för att kontrollera hur kompositionen ska fungera. Först efter det får man maska ​​på alla krullarna;
 • Det är inte nödvändigt att utföra flera procedurer på en dag, eftersom masken med citronhalt kan skada håret, torka hårbotten.
 • Torkningskurvor i solen efter lätta, är det viktigt att inte glömma de skyddande organen för ansiktet.

För att undvika att torka ut krullarna till följd av exponering för citronsyra rekommenderar man att man applicerar ett ljusmedel på strängar som inte tvättats tidigare.

Naturligt fett skyddar håret från att torka ut.

Efter lättnad i hemmet är det viktigt att tvätta krullarna ordentligt och fukta dem med en balsam eller annan fuktgivande mask.

Du bör inte öka en del av citronen i kompositionen, eftersom det finns risk att spjälka strängarna. Det är mycket svårare att behandla och återställa krullar än att vidta lämpliga åtgärder och hålla dem friska.

Recept för att klargöra lockar

För att lätta trådarna kan du använda ett av de många recepten med citronhalt.

Citron plus vattenmask

För att lätta stränderna behöver man pressa saften av två frukter och blanda den med en liter vatten.

Om strängarna är lätta blonda kan du bara lägga till 2 msk juice till samma mängd vatten. En sådan komposition anses vara mer försiktig för lockar.

De kan skölja håret varje dag, vilket kommer att bidra till att ta bort mjäll, återställa hårglans, hälsosamt utseende.

Kamille läggs till i denna komposition. Det kommer att konsolidera resultatet, lindra inflammation i hårbotten.

Citron i denna lösning kan aktivt förstöra det naturliga pigmentet i håret, såväl som peroxidfärgning.

Till skillnad från kemiska färgämnen har citrusfrukter en mild effekt, håret tänds, men samtidigt finns det ingen uttorkning eller utseendet på alltför högt fettinnehåll i krullarna.

Citronmask med kanel för lättnad

Masken är inte svår att förbereda. För detta är det nödvändigt att pressa saften från en frukt, späd den med kanel - tre skedar.

Blanda alla tills mjuk och lägg sedan till 5-6 matskedar luftkonditionering.

Blandningen bör appliceras på strängarna med en pensel, sedan vikla strängarna med cellofan och håll i 5 eller 6 timmar.

Ta bort masken med kanel och citron, som alla andra, vatten, schampo. Det är nödvändigt att smita strängarna med balsam eller balsam för att mjuka dem.

Citron Lightening

Essentiell olja är en naturlig produkt. Tillsammans med återhämtningen av lockar kommer det att lätta håret.
Det är ganska enkelt att använda det.

Citronolja bör blandas med olivolja. Du kan mixa rätt i handflatan.

Efter det, med mjuka rörelser, måste du gnugga oljan i trådarna och linda en våt handduk.

Efter ca 30-40 minuter kan masken med olja avlägsnas. Detta görs bäst med ett schampohaltigt balsam.

Var inte upprörd om du inte kan ta bort oljan första gången. Recensioner rekommenderar sköljningsträngar flera gånger.

Citron för lätta hår: 3 grundläggande recept för fantastiska resultat

Varje kvinna drömmar om lyxiga lockar, strålande hälsa. Men många salongprocedurer orsakar ofta hårskador. Speciellt negativt på hårfärgstillståndet påverkar användningen av kemiska föreningar. Därför finns det en naturlig önskan att försöka spara naturliga metoder. Det här alternativet innehåller lättare hår med citron.

Citron Essential Oil Benefit För Hairline

Denna citrusfrukter utmärks inte bara av dess exceptionella smak, men också av dess positiva effekt på hudens och kretsens tillstånd. Denna effekt uppnås på grund av närvaron i citronblandningen som är nödvändig för hälsan av vitamin C, fosfor, magnesium och B-vitaminer.

Med citron för att lätta håret är det möjligt parallellt att uppnå följande positiva förändringar:

 • Restaurering av sprött hår;
 • Lösningar till split ends problem;
 • Stabilisering av surhet;
 • Fettreduktion;
 • Returnera glans, jämnhet, vittnar om strängarnas livskraft
 • Eliminering av mjäll, klåda och obehagliga känslor.

Hur man ansöker doftande citrus

Lättnadshår med citronsaft är speciellt användbart för fet hår på grund av fruktens förmåga att styra aktiviteten hos hårbotten i huvudbunden, sänkning av utsöndringen. Efter "citrus" -procedurerna är håret lätt att kamma och få en trevlig platinskugga (om den ursprungliga färgen är en av de blonda varianterna).

Det är möjligt att lysa håret med citron och för torra trådar. I detta fall används den naturliga komponenten inte i ren form, men i kombination med sur grädde eller vegetabilisk olja.

Hur man korrekt ljusnar citron med kamomill

Lätt ditt hår med citron utan skada för krullar kan följa dessa riktlinjer:

 1. Enbart en positiv effekt på sammansättningen av tre delar vatten, en del citronsaft, kamillebuljong och ett par matskedar olivolja eller ricinolja. Som ett resultat sker förtydligande utan att störa strukturen, krullar förvärvar styrka och briljans.
 2. Markering med citronsaft i kombination med akacihonung ger dessutom näring till huvudets hud, vilket är extremt viktigt för krillens hälsa.
 3. Du kan använda citronsaft för sköljning, mjukgör effekten av hårt vatten. För att göra detta utspäds en tesked i en liter vatten vid rumstemperatur. Till följd av detta elimineras strängbrytning, styling underlättas.
 4. Med torr hårbotten görs hemlagad blekning med citronsaft maximalt var 7: e dag, varefter håret smörjs med en lämplig balsam efter proceduren.

Varianter av populära recept för masker

Utmärkning med citronsaft är möjligt på grund av den rena produktens förmåga att förstöra pigmentet som ger hårfärg. Självklart är citronklaringen mest effektiv för ägarna av blont hår, men brunhårda kvinnor kan gå för ett sådant experiment och utvärdera resultatet efter flera sessioner. Traditionell medicin erbjuder flera effektiva recept.

Citron för hår

Visst många flickor drömmer om att vara blondiner, men farorna med lättnad är kända för alla, så denna idé måste överges.

Lösningen finns kvar där - håret kan tändas i flera toner med hjälp av en citron utan att skada hårets hälsa. Det finns många recept för lätta trådar baserade på citronsaft.

Brightening hår med citron: foto före och efter

Hittills har många av den genomsnittliga kvinnan vågat lätta håret med citron. Förfarandet är uppriktigt sagt tråkigt och tidskrävande, men resultatet är värt det. Håret blir verkligen ljusare och med rätt användning av friskare. Det visar sig att citronsaft för hår innehåller användbara äppelsyra och citronsyror.

Först kan det tyckas att trådarna har blivit torra, vilket tyder på att saften inte var helt tvättad. Det torkar och förblir mellan hårvågorna. Det viktigaste är att tvätta och skölj håret ordentligt efter proceduren. Det finns en annan nyans, om håret är tufft, är de dåligt mottagliga för sådan förtydligande. I vilket fall som helst är det värt ett försök, eftersom citronmaskan har helande egenskaper.

Före och efter förtydligande med citronsaftbaserad produkt. Resultatet är uppenbart.

Detta resultat kan uppnås genom att lätta håret med citron och kanel. Håret blev ljusare med 3 toner och fick en rödaktig nyans.

För att håret ska tända och ta på det gyllene glödet, kan du lägga till lite honung på citronens saft.

Denna metod för lättare hår upptäcktes först av damer i östra länder. Mörkhåriga skönheter, på jakt efter skönhet, försökte många komponenter och bosatte sig på citronsaft. Senare blev metoden känd i andra länder. Naturlig citronsyra lyser försiktigt det naturliga pigmentet. I praktiken bevisas att effekten förbättras när den utsätts för direkt solljus.

Citron Lightening

Lättnadshår med citronsaft är en långvarig men effektiv metod.

Visst många undrar hur man lyser håret med en citron? Här är några recept och rekommendationer.

Recept för blandning av strängar baserade på citronsaft

 1. Blanda saften av 1 citron och ett skott vodka, applicera kompositionen på strängarna. Då kan du gå ut, ta ett bekvämt läge i solen och sola i en halvtimme, inte längre värt det. Tvätta håret med schampo och skölj noggrant med rinnande vatten. För att uppnå önskat resultat krävs flera procedurer.
 2. Ett gott resultat ges genom sköljning med citronlösning. För att göra detta, pressa saften av 2 stora citroner och blanda den med 1 liter kokt vatten. Skölj krullarna med den här lösningen efter att ha tvättat håret.
 3. Det enklaste och mest effektiva sättet är ren citronsaft med destillerat vatten. Det är nödvändigt att göra en 1: 1-blandning och applicera på håret. För applicering kan du använda en bomullspinne, då kommer det att visa sig att ljusna de enskilda strängarna. För att behålla kompositionen på huvudet ska det vara minst 2 timmar.
 4. Tillräcklig effektiv blandning med tillsats av honung. Honung är en ledare och bidrar till avlägsnande av pigment. Blanda tills mjuk juice juice av halv citron, 2 matskedar honung och 1 tesked med kanel. Applicera på tvättade våtsträngar i 3-4 timmar. Sköljning måste tvätta noggrant kanelnuggorna.
 5. Gör ett avkok av kamille läkemedel: 2 matskedar blommor häll 1 kopp kokande vatten och lämna i 1 timme. Sila buljongen och tillsätt 2 matskedar av kandiserad honung och saften av en halv citron. Blanda noggrant och applicera noggrant på strängarna med en pensel eller bomullspanna. Låt på i 2-3 timmar, skölj sedan med schampo.
 6. Blanda äggula 1 kycklingägg, en stapel kefir och juice av 1 stor citron, du kan lägga till lite brandy för att påskynda blodcirkulationen. Behandla hela längden av det beredda läkemedlet och lämna det över natten. Ett sådant verktyg lyser inte bara, men ger näring och stärker håret.
 • För att inte torka håret måste du använda fuktgivande medel eller tillsätta dem till blekningsblandningen.
 • För att maximera resultatet måste du sätta de behandlade trådarna i solen, så reaktionen blir snabbare.
 • Citronsaft kan ersättas med 2 limejuice.
 • Du kan bara använda naturlig, färsk juice.
 • Naturlig citronförtydligande är endast effektiv på omärkta lockar.
 • Gör inte ofta proceduren.
 • Inget behov av att besöka poolen direkt efter proceduren, kan vattnet berikat med klor leda till en reaktion, håret blir grönt.

Citron för hår: recensioner

Ett välkänt faktum är att citron är en källa till C-vitamin, som har funnits i medicin och kosmetologi. De fördelaktiga egenskaperna hos citron används ofta för att läka håret. Med citronsaft som grund kan du göra olika masker för hårvård och lätta. Vi har analyserat många forum, vars tema är att lätta håret med citron, feedbacken från deltagarna är överväldigande positivt.

Daria Merkusheva, Smolensk

Jag har naturligt fet hår och jag har länge läst en mask mot fetthalten av hår på citronsaft på Internet. Efter 2 behandlingar märkte jag att mitt hår blev ljusare med 3 toner. I ungefär 3 år har jag gjort en sådan mask: Jag blir av med fetthalt och jag är nästan blond.

Margarita Prikhodko, Omsk

Naturlig hårfärg - ljusblond, upplyst med klar juice. Ja, resultatet är uppenbart, men håret är torrt. Var noga med att späda ut med olja eller vatten, nu lärde jag mig det. P.S. Efter ljusning med färg, drabbas strängar mer, otvetydigt.

Ksenia Kudinova, Voronezh

Håret är hårt, lockigt och svart, 4 gånger lysande med citron och kanel i komplexet. Självklart blev jag inte en blondin, men i solen började jag kasta en gyllene nyans.

Hur tänder håret med citron hemma

Varje kvinna försöker se vacker, elegant och elegant. Skönheten är emellertid ofta möjligheten att vara annorlunda. Kvinnor runt om i världen byter sina vardagliga kläder till en elegant kostym eller en glamorös pälsväst. Och sminken och frisyren, tillsammans med kläderna, kan helt omvandla en person och avslöja något nytt och helt nytt i hans bild.

Ett av de beprövade sätten att ändra din bild är att ändra hårfärg. Men inte varje skönhet kommer att låta dig förstöra dina dyrbara lockar med aggressiva hårfärger. Och gör inte! När allt kommer omkring kan du lätta och färga håret med hjälp av naturliga produkter som inte bara kommer att skada håraxelns struktur, utan också stärka smärtsamma, svaga och sköra strängar. Ett sådant blekmedel är citron.

Citronanvändning för hår

Citron är en unik frukt som innehåller en stor mängd vitaminer i sin sammansättning. Lemon hårmaskor används av kosmetologer över hela världen för att återställa skönhet och friskhet till hår på kortast möjliga tid. Men hur påverkar denna citrus vårt hår?

 1. Ägare av oljig hårtyp vet att citron är det bästa botemedlet för ökad utsöndring av talg. Regelbundna masker med citron kommer att fixa sebaceous körtlar, strängar kommer sluta samla i "istappar", den feta glansen kommer att försvinna. Hår efter citronförtydligande kommer att förbli färska längre.
 2. Citron innehåller i sin sammansättning antiseptiska syror som hämmar utvecklingen av svamp och andra mikroorganismer. Det förhindrar bildandet av mjäll. Om du sköljer håret med citronvatten efter varje tvätt kommer det inte att finnas något spår av mjäll.

Dessutom är citron en kraftfull naturlig ljusare för hår. Det kommer att bidra till att ändra nyansens nyans för ett par toner, utan att det påverkar deras hälsa.

Är det möjligt att lätta håret med citron

Trots att citronen har många fördelar kan det påverka håret negativt. Detta gäller för tunt, torkat och solblekt hår. Det är säkert möjligt att måla dem med citron, men efter det behöver de särskild vård - naturliga masker, obligatorisk användning av hårbalsam, avvisning av värmeanordningar (hårtork, krusjärn, järn).

Många tjejer undrar - vilken färg kommer att ge dem en citron? Faktum är att tjejer med blont och lätt hårfärg kan uppnå en större effekt. Brunetter, brunhåriga och rödhåriga är osannolikt att ändra pigmenten i sina strängar. De kan bara ge ditt hår en ljus guldfärg, som bara kommer att synas i solen.

Naturliga blondiner använder citron för att jämnt ut och uppdatera sin hårfärg. Citronmasker hjälper till att göra trådarna mer enhetliga, ljusa, gyllene. Citron kan också eliminera gulaktig kyckling, vilket är så svårt att bli av med.

Om du har färgat hår, ta proceduren mer seriöst. Först måste du ta en liten strand från mitten av hårets huvud och lägg endast en citron på den. Om den oväntade färgen inte fungerar - lägg en citron på hela huvudet. Om du inte gör det kan du få ett obehagligt rostigt eller ljust apelsinpigment. Detta händer vanligen om håret tidigare har färgats med henna.

Hur tänder håret med citron

För att håret ska lysa jämnt måste proceduren utföras enligt alla regler.

 1. Först måste du förbereda en lysande färg. Ta några citroner och pressa saften ut ur dem. Juice måste spädas med vatten, annars kommer koncentrationen att tända strängarna väldigt mycket. Det bästa alternativet är att späda saften med vatten i ett förhållande 1: 3. Lösningen ska vara varm.
 2. För att hålla citronen från att äta huden, ta en rik, närande grädde längs hårlinjen.
 3. Därefter applicera citronvatten på torrt hår. För att förhindra färgning "spotted", fråga någon från din familj för att hjälpa dig. Håret på huvudet ska delas in i strängar och försiktigt, måla över varje sektion med en svamp. Först måste du bearbeta hårrötterna, fuktar sedan locken längs hela längden och i slutet dämpar du tipsen i citronvatten.
 4. Efter applicering av citronvatten täcker du huvudet med plastfolie, en speciell hatt eller väska. För att förbättra effekten kan du inte täcka ditt huvud, men gå under direkt solljus. Ultraviolen kommer att orsaka en acceleration av reaktionen, och förtydligandet blir mycket mer uttalat.
 5. Därefter behöver du bara skölja håret med vatten. Effekten kommer att märkas efter den första ansökan. Om den resulterande nyansen inte är tillräckligt ljus, upprepa proceduren på en dag.
 6. Att krulla blir inte torr och spröd efter ett sådant förfarande kan du göra olja, frukt eller kefirmask för hår.

Detta är ett klassiskt sätt att lysa upp strängarna hemma. Men detta är inte allt som ett citron kan.

Citronhöjdpunkter

Vi kommer inte att späda färgpigmentet med vatten, som i föregående recept. För att markera behöver vi ren citronsaft eller en koncentrerad lösning av citronsyra. Kamma ditt hår och del rätt i mitten av huvudet. Försiktigt, med hjälp av nålar eller en penna, ta tag i de små hårsträngarna och fukt dem i citronsaft. Vika dem i folie eller paketbitar. Tips - färgning blir vackrare, fräsch och snygg, om trådarna är små. När alla valda strängar är bearbetade, lämna dem i denna position i 40 minuter. Under denna tid kommer citronen att förstöra hårets naturliga pigment och ge de behandlade locken en ljus gyllene nyans.

Citron är en frukt som säkert kommer att hittas i varje hem. Denna citrus, som används i matlagning, i traditionell medicin och, naturligtvis, i kosmetologi. Citronsaft är oumbärlig i hud och hårvård. Varför använda aggressiva brighteners, om du kan ändra hårfärgen med en enkel citron?

Citron för att lysa håret - ett alternativ till salongprocedurer

Flickor som tillgodoser lättnad med målar, lider av gallrande och sprött hår. Man kan säga att proceduren för färgning i en ljuston är den farligaste för hårets hälsa. Därför föredrar en del av det fina könet alternativa alternativ, med hjälp av naturliga ämnen som var kända för farmödrarna. I den här artikeln lär du dig hur man gör lockar lättare på ett budget sätt med hjälp av en citron.

Princip för verksamheten

Är det möjligt att lätta håret med citron? Låt oss försöka svara på denna fråga i artikeln. Citron är användbar på grund av dess sammansättning: den innehåller vitaminer, spårämnen, syror och eteriska oljor som ger näring av strängarna, vilket ger dem ett lyxigt utseende. Därför väljer många människor att lysa håret med citron. Separat kan du markera förtydligande med citronolja.

Färgen på krullarna beror på deras pigmentering, mängden eumelanin och pheomelanin: citronsaft penetrerar håraxeln, avslöjar dess vågor, bidrar till förstörelsen av pigmentet, vilket gör det lättare. Dessutom fortsätter förtydningsförfarandet i flera veckor. Citronsaft är mer lämplig för ägarna av naturlig krullfärg: färgade trådar i mörka färger eller en naturlig brunett kan inte tändas på detta sätt.

Med samma analogi fungerar alla färgämnen, men metoden med citrus anses vara den mest skonsamma. Men citronfärgning har en signifikant nackdel, som förut kan inte vara med kemisk klargöring: över tiden kommer pigmentet att börja förvärva sitt naturliga utseende.

Varning! Citronsyra för hår kan torra lockar med frekvent användning i sin rena form. Det rekommenderas inte att lätta upp med den här metoden om du har torra och utarmade krullar.

Hur tänder håret med citron

Förfarandet för att lätta håret med citronsyra är mycket enkelt och behöver inte någon hjälp, allt kan göras hemma. Även tonåringar kan utföra denna förtydligande, eftersom växten är helt säker. Det rekommenderas dock inte att använda denna metod för allergier mot citrusfrukter, såväl som för känslig hårbotten.

Kontrollera att citruskänsligheten är enkel: sätt en droppe juice på området bakom öronloben och observera reaktionen.

Foto före och efter

Vilka resultat kan uppnås med hjälp av citron:Nästa Artikel
Varför kliar det hårbotten och det gör ont? Orsaker och deras behandling