Metallkammar för hår: användningen eller skadan


Varje tjej vill ha friskt och vackert hår, för det här behöver du ett ansvarsfullt sätt att vårda sig. Masker, balm och mycket olika medel för att stärka, falla ut och andra hårproblem är bra, men mycket beror på vad vi praktiskt taget inte uppmärksammar på - typen av din kam. Kammen ska väljas utifrån hårtyperna, från deras längd och många andra kriterier som du kommer att lära dig om senare.

Hårborstar är gjorda av följande material:

1. Metall

Metallkammen är mycket lätt att rengöra, bekväm, hållbar och hållbar, men den enorma bristen på metallkam är att de kan skada hårbotten hård, så när du väljer en metallkam till hår, se till att i slutet av varje tand finns en silikon- eller plastkula. Kammen från sådant material klarar idealiskt med elektrifierat hår, den här typen av kam är väl lämpad för att skapa hår och hjälper till att skilja sig från fläckigt hår. Ej lämplig för tunt och sprött hår, eftersom de bara skadar det redan sjuka håret. Använd aldrig metallkam under hårtorkning, det är väldigt hett och skadar håren, använd bara inte när det är färgat hår, eftersom metallen reagerar med kemi och därmed kan hårfärgen ändras.

2. Träd

Det perfekta utseendet på kammen, som passar alla typer av hår, skadar inte hårbotten, elektrifierar inte håret, skadar inte låsen, tar bort smuts och lackrester från håret, stratifierar inte håren men kräver särskild vård:

 • Håll dig borta från solljuset;
 • En gång i veckan, tvätta i tvålvatten, skölj med en handduk och torka (bara inte i solen!);
 • Hög luftfuktighet skadar också trädet, så du bör inte tvätta kammen mer än en gång i veckan och hålla bort den från våta ytor.

När du köper en träkam, se till att träet inte är lackerat, eftersom lacklacken kommer att blockera alla användbara egenskaper hos det naturliga materialet. Många tror att träd har egen kraft och energi som de kan överföra eller välja:

Mulberry comb - kammar hår med denna kam kan du lugna fysisk och psykisk smärta, lugnar sinnet.

Nut kam - hjälper till att känna sin integritet och tillåter inte att förvirra dig själv, kamma en sådan kam efter en hård arbetsdag, tar du omedelbart bort alla negativa ackumulerade under dagen.

Aprikoskam - lägger till femininitet, sexualitet, väcker mjukhet, flexibilitet och förmågan att njuta av livet. Det kommer att hjälpa till att bli av med sorg och längtan.

Birch comb - förbättrar hårets tillstånd och främjar snabb tillväxt, avgör negativa tankar och energipåverkan. Bra för små tjejer från 3 till 6 år.

Apple comb - leder till harmoni och lugnar nervsystemet och hjälper till att bli bekväm med världen. Även om en sådan kam är mycket svår att hitta, är den mycket väl lämpad för små barn av något kön.

Ek kam - tar bort fåfänga och aggressivitet, ger manlighet och självförtroende.

Pine comb - stimulerar hårväxt och ger dem styrka. Det hjälper till att njuta av livet.

Lime comb - ger kvinnlig energi, lugnar och lugnar, hjälper till att bli lugnare och mjukare.

Spruce Ridge - hjälper till att ta bort det onda ögat, lugna och ta bort den negativa energin som ackumuleras under dagen.

Aspen kam - väl kommer att hjälpa till med nervösa sönderfall och känslomässig oro om du kammar håret med en sådan kam om morgonen vid gryningen, tänker bara på gott.

3. Silikon

En sådan kam tar väldigt bra bort elektrifiering och delar håret perfekt i strängar, mer konstruerade för tunt, torrt, skadat och sprött hår, eftersom det inte på något sätt traumatiserar hårstrukturen, det passar väl för vått och mattat hår. Sådana hårborstar används ofta för att skapa hårklippningar, när de färgas och under kemisk perm distribuerar de färgbrunnen genom hårets längd från rot till spets. Fördelarna med sådana kamar är att de är lätta, billiga, lätta att rengöra och kräver ingen speciell vård som metall eller trä. Ett bra alternativ för att kamma hemifrån.

4. Kol

Hårborstar av detta material är lämpliga för alla typer av hår, utom torr och tunn. Fördelarna med dessa åsar är att de är resistenta mot höga temperaturer, slitstarka, billiga, kompakta, inte kräver särskild vård och är lätta att rengöra. De har också nackdelar, sådana kamar elektrifierar håret, lockar damm och smuts till håret och avger skadliga ämnen vid uppvärmning, vilket kan leda till ett tvärsnitt av hårets ändar. Rekommenderas inte för permanent användning.

5. Nylon

Denna kam är idealisk för daglig användning, som ofta används för styling och rätning av hår. Denna kam eliminerar risken att skada hårbotten, masserar det behagligt och garanterar en lång livslängd. Om håret är tjockt och hårt, kommer den här borsten att hjälpa dig att enkelt ta bort det. Fördelarna med en sådan borste är att den är billig och lätt att rengöra. Nackdelar är inte uteslutna, kam lång och tjockt hår i sig är inte särskilt bra.

6. Ebonit

Ebony kam har anti-statistiska egenskaper, och trots att kammen är tillverkad av högt bearbetat gummi, avger kammen inte skadliga ämnen vid uppvärmning med hårtork, så att du säkert kan torka håret med det. Ofta används dessa kammar vid färgning av håret eller när de är permeerade. Fördelarna med en sådan kam är att de är billiga och inte behöver särskild vård, och nackdelarna är att du inte kan hålla denna kam i solen, annars kan det rodna och det kan blekna eller ändra färg, minuserna är inte så hemska.

7. Keramik

Hårborstar av denna typ anses vara de bästa, för efter det att håret inte elektrifieras blir det jämnt och mjukt. Sådana hårborstar är huvudsakligen avsedda för termoläggning med hårtork, de kan vara av olika slag, kardborre och skelettkammar. Sådana hårborstar är dyra och du måste använda dem mycket noga, de är mycket bräckliga. På grund av den keramiska beläggningen behåller kammen värmen men överhettar inte och torkar inte håret, så styling gör en sådan kam inte skador på dig, och den höga kostnaden för borsten är berättigad.

Hårborstar är av följande typer:

1. Massage

På grund av de halvcirkelformade tipsen hjälper den klassiska massageborsten för hår inte bara till att kamma och städa ditt hår utan också läker och stimulerar tillväxten med hjälp av massage, stärker folliklarna, väcker vilande glödlampor och förhindrar hårets ändar från tvärsnitt. Du bör använda en sådan kam minst 2 gånger om dagen för att förbättra blodcirkulationen. Liksom någon annan sak har massagekammen dess nackdelar, om tänderna inte är utrustade med speciella tips, då hårbotten är skadad och håret är skadat, varför om alla dina tips föll ur borsten, kör snart för att köpa en ny. En annan massage skapar en statistisk stress som någon tjej försöker undvika medan du styler håret, ibland finns det ett obekvämt handtag eller plattform, modeller av lågklassig plast är giftiga. Mycket beror på typen och materialet hos kammen:

Syntetiska ämnen - tänderna på sådan plast deformeras snabbt och skadar hårbotten och håret själv, det rekommenderas inte att använda det vid torkning av håret, eftersom materialet är mycket giftigt vid upphettning.

Metall - det är ingen hemlighet för någon att metall negativt påverkar hårets tillstånd och kan skada hårbotten och håret, bidrar till snittets tvärsnitt.

Nylon - har en mild effekt på hårbotten och lockar sig själva.

Träet är en av de säkraste och mest miljövänliga typerna av tandtänder. Trä verkar på håret försiktigt och försiktigt, skadar inte huvudet eller locken, har antimikrobiella medel och hjälper till att lindra spänningen efter en lång hård dag.

Konstgjorda borstar - lämplig för daglig vård av vilken typ av hår som helst och för barn, masserar huvudet försiktigt, smidigt släpper ut mattade lock och ger inget obehag.

Naturliga borstar - borstar av naturliga borstar är mycket dyrare än de gjorda av artificiell, avsedd mer för huvudmassage. Moms får dessa för nyfödda, men du måste vara försiktig, med frekvent användning kan orsaka allergisk reaktion.

Låsande tänder - perfekt hjälper till att ta hand om skört och torrt hår, lämpligt för hårförlängningar eller peruker, försiktigt unravels hår, drar inte håret och klipper inte hårbotten.

2. Brasing

Rund borste med vilken du kan arbeta underverk. Basen för denna kam kan tillverkas av keramik, metall eller plast. Tänderna är oftare gjorda av borst, metall eller plast. Denna kam hjälper till med hårstyling med en hårtork, den kan användas för att öka rotvolymen, vrida ändarna och sträcka strängarna vid rätning. Nackdelen med borstning är att det är svårt att hålla det rent, det är svårt att få ut det resterande håret och kvarvarande talg, men annars är det perfekt.

3. Flat

Denna kam är mycket väl lämpad för att dra ut långt hår, drar inte ut dem, finns alltid i någon frisör och är oumbärlig för skärning, trimning av ändarna, hjälper till att skapa en effektiv frisyrning vid färgning av hår. Mjukt smälter och borstar genom tjocka krullar, men borsta inte så snäva krullar. Det finns också en variant av en sådan kam med en metalltalare i slutet, hjälper till att skapa en avskildhet för en viss frisyr och separerar trådarna vid skärning eller styling.

4. Kam

Universella och enkla modeller av vapen är gjorda av både naturliga och konstgjorda material. Det är oumbärligt för tjockt, lockigt, vågigt och långt hår. Påverkar inte hårstrukturen, släpper ut dem och rätnar ut.

5. Halvcirkelformade eller nio rader

Namnet på de nio raderna berodde på det faktum att denna typ av kam endast tillverkas med 9 rader tänder, ibland med den 7: e. Kammen är utmärkt för styling av medelstora och korta hårklippningar, masserar hårbotten och är lämplig för rätning eller vridning av strängar och smällar när den är blåstorkad. Om tänderna är gjorda av plast kan håret elektrifiera.

6. Fiskben

Det roliga namnet kom just på grund av denna pensels likhet med en fisks skelett. Skelettkammen är perfekt för att ge hårvolymen och torka håret, vilket enkelt eliminerar locket. På grund av hålen i basen under hårtorkningen säkerställs luftcirkulationen, så att håret inte torkar ut eller sönder. Det låga priset och lätthet är otvivelaktigt, men nackdelen är att du inte ska använda den med torrt och sprött hår.

7. Hårrätning kam

Hairbrush likriktare är en mycket användbar sak i arsenalen av någon tjej. Denna kam gör att du bekvämt kan hålla en hårsträng, vilket inte tillåter att den glider bort vid rätning av håret. Det rekommenderas att använda det under torkning. Fördelarna med denna kam är att den är kompakt, skadar inte låsningarna, drar inte ut dem. Som alltid finns det nackdelar: Effekten av rakt hår är inte långt, och om kammen är tillverkad av plast av låg kvalitet kan den smälta från en hårtorks heta luft och orsaka giftig skada på ditt hår, så när du köper noggrant se upp för typen av material.

8. Unraveling comb

Den här typen av kam drar perfekt ut ihop komplikationer, lämpliga för att kamma både vått och torrt hår. Tack vare kammen mjuka borstar kan den även kamma barn, hon drar inte håret, gör en massage i hårbotten och skadar inte håren. På grund av den höga efterfrågan på dessa typer av hårborstar på marknaden, kan du hitta många lågkvalitetsfel, var försiktig när du köper.

9. Rundkam för tvätt

Denna kam är utformad för att tvätta håret, trivs massivt i duschen, hjälper till att applicera masker och balm på jämnt sätt applicera dem längs hela hårets längd, lämplig för vilken hårtyper som helst och inte i längd, förtränger inte, klämmar inte och drar inte ut hår. Tack vare huvudets massage, det förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxten, kan olika modeller även användas för kroppsmassage.

Välja en kam av hårtyp:

Torrt - för sådant hår är lämplig massage med naturliga borst eller tänder med silikon tips.

Långt - det är bättre att plocka upp en massagespatel med 15 rader tänder, kamar av vilken typ som helst ska kastas bort, för om du har långt hår behöver du inte det, du kommer inte att kunna kamma det alls.

Narrowed - för sådant hår behöver du en snygg vård, därför rekommenderas att du använder en borste med naturliga borst.

Vågigt - för sådant hår är vilken typ av kam som helst, om du vill bli av med vågorna, använd borstning eller ett kamrätare.

Medium - använd en halvcirkelkam.

Sällsynt - för den här typen av hår är bättre att använda massage, massera hårbotten, det hjälper till att vakna "sovande" hårsäckar.

Kort - för sådant hår är någon typ av kam perfekt, du kan även använda kamar.

Fettig - i fråga om sådant hår är massage strängt förbjudet, eftersom det bara ökar produktionen av huvudets sebum, även borstar med naturliga borstar kommer inte att fungera.

Rak - rakt hår kan kammas med absolut någon kam.

Fluffy - stil ditt hår med borstning eller en rätningskam.

Tjocka använd kamar av metall eller trä, eller kam med hårda tänder.

Curly - att ta hand om sådant hår kam lämpar sig med långa och frekventa tänder.

Skört - använd inte metallkammar, lämplig borste med naturliga borstar.

Mjukt hår med borstning, massering passar för daglig kamning.

Kombiner från olika material

Damens arsenal av tillbehör innehåller många nödvändiga saker och en av dem är utan tvekan en kam. Korrekt användande och korrekt val av dessa föremål är viktiga steg mot förbättring av håret. En kam i arsenalen hos en kvinna kommer inte räcka, eftersom var och en av dessa produkter har sin egen avsikt. Endast vid första anblicken verkar det som att välja en kam är lätt nog, men du måste ägna särskild uppmärksamhet åt detaljer för att inte skada hårets hälsa.

Utseendehistoria

Om krullarna ser bra ut, betyder det att en person är frisk - det här är ett långt bevisat faktum. Utseendet på friskt och välskött hår är en ständig trend. Alla skönheter drömmer om att ha en stor chock av glänsande och tjockt hår. Men för att de ska ha en bra utsikt måste du följa dem. Grundläggande regler om vård är det korrekta valet av en kam och den dagliga periodiska kammen av hår.

I myternas historia var kammen en symbol för kvinnlighet. Gudinnorna av kärlek och skönhet av Venus, liksom afroditen, hade säkert kamar som de regelbundet kammade sitt vackra hår. Särskild uppmärksamhet ägnades åt kammen och kammarprocessen. De verkade vara en magisk ritual, men de kunde ha olika tolkningar, eftersom de fungerade som en symbol för skönhet, sexualitet och ibland förkroppsligade en viss hemlighet.

Hårborsten har en rik historia. Redan under stenåldern kammades kvinnor på instinktnivå med kärnor av djurben. Sedan dess har kammarnas betydelse ökat, och de själva har förbättrats. Mässan började inse att hårets styrka och hälsa beror på detta tillbehör.

Tyvärr är inte alla kvinnor i vår tid medvetna om fördelarna med regelbunden kamning och fokuserar därför inte deras uppmärksamhet på det rätta valet av ett så viktigt attribut. Denna situation leder ofta till skador på hårsäckarna, liksom minskad hårväxt.

Material och egenskaper

För några århundraden sedan var det vanligt att använda naturliga kamar av sköldpaddeskal, buffelhorn eller vanliga träprover. Nu har materialen för tillverkningen blivit mycket mer. Faktum är att vapenskölden som är gjord av sköldpaddsskal är svår att hitta på försäljning. Om det visar sig att hitta en, så kommer kostnaden vara ganska hög. Men plastkammar, metall, trä, borstar med naturliga eller konstgjorda borst slutar inte att förvåna sig med deras sortiment.

Var och en av de presenterade modellerna har sina fördelar och nackdelar, vilket bör beaktas i urvalsprocessen.

Den otvivelaktiga fördelen med en kammusslor från ett horn av en buffel eller från ett horn av en yak kommer att vara jämförbarhet i komponenter av det mänskliga håret och ett horn av en buffel, vilket är en stor prioritet. Strängar kommer inte att elektrifiera när du använder ett kåt föremål. Tillsammans med alla fördelar finns det en signifikant minus - det här är priset. Det är ganska högt på grund av den stora tillverkningskostnaden. På nackdelen kan också hänföras till bräckligheten av naturmaterial, vilket kan leda till obehagliga stunder under användning, så denna produkt är inte särskilt populär.

Billighet och tillgänglighet av plast är uppenbara. Det är av det att tänderna på de modernaste kammen görs. Detta material bidrar till elektrifiering av håret, vilket kan leda till ackumulering av statisk elektricitet i håret och som ett resultat - till huvudvärk, vilket är huvudminusen. Lätt att tvätta och frånvaro av mikroorganismer på ytan är en välkänd fördel med plastmodeller. Det är därför plastborste är så populärt hos honan.

Metalltillbehör kan vara ganska farliga, även om det är ett silver 925-prov eller aluminium USSR. Om du väljer en modell av metallprodukter, bör du vara uppmärksam på de kända och dyrare varumärkena, eftersom billiga kammar kan skada den känsliga hårbotten. Vid målning med järnprodukter, inklusive silver, rekommenderas inte, eftersom metall är benägen att oxidera. Oxideringsprocessen kan påverka den slutliga hårfärgen negativt. Lättvård och brist på inflytande på elektrifiering är entydiga fördelar med sådana kammer.

Trämodeller anses vara mest användbara. Exempelvis elektrifierar inte sandelträprover från antingen bambu håret och skadar inte hårbotten. Det viktigaste är att bambukammen ska vara av hög kvalitet, annars finns det en chans att få motsatt effekt i form av skadat hår och hårbotten. Men en naturlig kopia kräver ordentlig vård, nämligen noggrann tvättning. Om detta försummas, uppnås inte önskad effekt.

Ett värdigt val för någon kvinna kommer att vara en gummi- eller silikonkam. Med nackdelar kan hänföras till den relativa höga kostnaden. Viktiga fördelar kommer att vara anti-statiska, lätt glida över locken och frånvaron av skadliga effekter på håret.

Naturliga borst och en platt form anses vara den mest användbara, eftersom den är väldigt lik i sina kvaliteter med hornets åsar, även om den är mindre hygienisk. Fördelarna med användningen av sådana kamar är ganska stora, i förhållande till många analoger.

Ebonit och keramiska produkter, såväl som ametist och ben är allmänt krävda. Ebonitmodeller är ganska praktiska och mångsidiga, så de kan kombineras med nästan vilken typ av hår som helst. Keramikpläterade kammar och benkam är hållbara och har utmärkta funktionella data. Högkvalitativa bitar av elfenben kan hittas inom kända tillverkare. De är gjorda av naturmaterial, med hänsyn till kundernas behov, vilket tydligt framgår av kostnaden.

Förutom schampo, balm, masker och andra vårdprodukter påverkas hårets kvalitet starkt av en vanlig kam. När det väl väljas, försvinner problemen eller hårbortfall, splittrade ändar och sprött hår helt eller minimeras. Varje dam är skyldig att äga flera olika kammar för olika användningsområden.

Det finns följande typer av kammar, som alla har sina egna individuella egenskaper:

 • Massageborsten kan ha trä, plast eller metalltänder. När kammar skapar det en bra massageffekt. Botten av borsten är gummi och tänderna är gjorda av plast med de så kallade "dropparna" i ändarna. Detta alternativ är perfekt för ägare av långa strängar. Det är nödvändigt att byta dessa hårborstar i rätt tid, titta snävt på spröda "droppar".
 • En klassisk borstburk kan vara naturlig, konstgjord eller blandad. Man tror att naturliga modeller präglas av högsta effektivitet. En sådan anordning släpper upp upproriska krullar och fyller dem med strålning. Blandade borstar för damer med tjockt hår. De bidrar till en trevlig massage, högkvalitativ kamning och dessutom är de mest hållbara.
 • Komben av trä är idealisk att använda vid inramning eller färgning av trådar. Det är benäget för sprickor, så det behöver ofta bytas ut. När du tvätter huvudet är det bättre att använda gummi- eller gummikammar, eftersom vått hår bör behandlas med särskild försiktighet.
 • Metallkammar. De rekommenderas att vägra ägare av färgat hår, eftersom dessa produkter kan påverka hårfärgen. De är för hårda, vilket kan skada hårbotten.
 • Brasning - En rund borste med hål för luftcirkulation används vid styling av håret med en hårtork. Alla skönhetssalonger använder aktivt liknande modeller. Deras borst kan vara naturliga, nylon eller plast.
 • Hårborsten för de ökade låsen är idealisk för flickor som har ökat ytterligare lock. På grund av en viss tjocklek på fästkapseln är det nödvändigt att använda enbart en sådan anordning för att inte skada de vackra strängarna. Sådana produkter är mycket populära bland mässan.

form

Det finns olika former av kammar, nämligen:

 • Plattkammar är bra för att kamma mattat hår. De speciella arrangemang av sina tänder bidrar till det maximala.
 • Massageborstar. Förutom kamning är de utrustade med en massagefunktion som ger ytterligare blodflöde och främjar tillväxten av nya hår.
 • Borstar, naturliga borstar som ger utjämning och även främjar separation, är avsedda för kvinnor med torrt och skadat hår. De kan också användas säkert av barn.
 • Kombiner för att skapa frisyrer med styling. Dessa enheter är ganska olika, och deras sortiment är helt enkelt enormt. Denna typ inkluderar sådana alternativ som borstning, kamskelett, kam för kamning, för avskiljning, kamformning.

Hur man väljer

För varje kam har sina egna metoder för urval. Det vanligaste är det universella valet. För att göra detta, använd din egen palm. Så, med att ha borstat det med tänderna på en kam och har fått behagliga känslor på handen, kan du säkert använda en hårkam på dig själv.

Det finns några rekommendationer för att välja en utjämningskam.

 • Det är bättre att bota hårets längd med en massagekam, och en platt modell hjälper till att klara av kort hår.
 • Naturliga borstar kommer inte att irritera torrt hår. Dolda strängar passar naturligt material som trä eller horn.
 • Rett hår av vilken längd som helst, uppfattar någon massageborste och lockigt - kam.
 • Tjockt - det är trevligare att kombinera med naturliga borstmassekammar, och täta tänder kommer att hjälpa till i en situation med flytande strängar som stimulerar tillväxten.

Också en mycket viktig faktor när man väljer en kam är kvaliteten på dess behandling. Detta gäller frånvaron av chips, gräs, sprickor och andra liknande defekter. Gummiklipp och tårar är inte tillåtna. "Droppar" måste nödvändigtvis vara närvarande på massageborsten för att skydda hårbotten vid kamning och för att skapa de mest bekväma känslorna under användning.

Topprankat

De mest kända och effektiva produkterna är:

Välja bästa hårkammen

För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Hur man väljer en kam och borste för din hårtyp?

Detaljerad klassificering av kammar från ATH redaktörer.

Korrekt utvald kam - ett löfte av hälsosamt och välskött hår. I den här artikeln kommer vi att förklara hur man väljer rätt kam, beroende på din hårtyp.

En bra kam är utformad inte bara för att rasa och släta strängar, det är också en massager för hårbotten. Korrekt stimulering främjar sund hårväxt, felaktig stimulering kan även orsaka mekanisk skada.

Hur man väljer en kam, beroende på hårets typ

För tjockt, tjockt och mycket voluminöst lockigt hår kam combs med tänder av olika längder.

För tunt och sällsynt hår är det bättre att använda mjuka borstar. Plast- och metallkammar bör uteslutas.

För hår oljigt vid rötterna är kamma av naturligt trä väl lämpade.

För vågigt hår och elastiska lockar är kammar med sällsynta tänder idealiska, eftersom de kommer att hålla sina lockar i form eller massera kamar med mjuka borstar.

Redaktörens råd: Hår av vilken typ som helst kommer att vara nöjd med extravård. Före kamning rekommenderar vi att du använder ofördelbara hårvårdsprodukter för ytterligare fukt. Ett bra alternativ - Spraya "Beauty and Strength" varumärket Pure Line. Tack vare fytosamlingen, som ingår i produkten, ger produkten en naturlig glans längs hela längden och en antistatisk effekt.

Typer av kamar för hår

Kamkam med täta tänder stimulerar hårbotten. Detta alternativ är lämpligt för hår av medeltjocklek och för den första kammaren efter shampooing.

Kammen med sällsynta tänder är lämplig för att forma krullar och skapa basvolym och hög.

Redaktörens tips: Det enklaste sättet att skapa och behålla bottenvolymen hela dagen är att använda Doves lätta syrgasspray. Inkluderat i de fuktgivande komponenterna i sprayen ger håret extra fluffighet och återfuktar dem längs hela längden. Produkten kan användas både för styling och för att ge hårvolymen under dagen.

Klassisk träkam som lämpar sig för fint hår, används för disentangling och utjämning.

Brasing - speciell styling kam, lämplig för att kamma hår innan rätning stryks. Det är en rund kam med jämnt fördelade borst.

Massage kam - en kam med en borst från konstgjorda material. Lämplig för skadat hår och splittrade ändar.

Halvcirkelformig hårborste har en konvex bas och 7-9 rader tänder, som ligger ganska brett. Denna kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar, som bob eller bob, och är utmärkt för att dra och vrida knölar.

Kamma för disentangling av vått hår - på engelska kallas våtborsten - en av de senaste trenderna inom hårvård. Det är en konvex kam med silikon tänder av olika längder. Kam passar bekvämt i handen, det kan användas på torrt och vått hår, liksom omedelbart efter tvätt. Kammen skadar inte håret och är lämpligt för förlängda strängar, skadat hår, liksom för tunna och ofta förvirrade (farvälsstrumpbyxor!).

Redaktörens tips: Prova en TIGI Bed Head Ego Boost för att skydda ditt hår för att göra det lättare att kamma och ge en hälsosam glans till ditt hår. Produkten kommer att återfuktas och släta håret, förhindra att tvärsnittets ändar uppstår.

Vilket material att välja?

Metallkammar är lätta att underhålla och lockar till ett överkomligt pris. De är lämpliga för att kamma och dela hår i sektioner innan du skapar en frisyr.

Plastkammar är lätta, men inte mycket slitstarka. De är lätta att tvätta, men de elektrifierar håret. Ett mer mildt alternativ med liknande egenskaper - silikonkammar, de är mycket praktiska att ta med dig.

Du kan bara kamma vått hår med en speciell kam. Kredit: Rex av Shutterstock

Träkamnar är utgivarens absoluta favorit. De elektrifierar inte håret, är lämpliga för färgat hår och känslig hårbotten. Bland de mest populära materialen är björk och ek.

Ebonitkammar är mer populära bland män, men är också bra för tjejer med korta hårklippningar. Ebonit är ett slitstarkt svart eller mörkt brunt material erhållet genom vulkanisering av gummi. Materialet har antistatiska egenskaper och används ofta av professionella frisörer. Dessa kamar är lätta att ta hand om, de är inte rädda för att värma med en hårtork, men de är också ganska dyra.

För tillverkning av kammar med naturliga borst används vanligtvis häst, fläskhår eller whalebone. Denna kam är inte elektrifierad, reagerar inte med styling eller styling, är väl lämpad för massering av hårbotten, mjukar håret försiktigt. Bland minuserna - risken för en allergisk reaktion, ett högre pris, behovet av regelbunden rengöring. Kombiner med naturliga borstar rekommenderas inte för tjockt hår.

Kombinera tips och vård

 • När du väljer en massageborste, var uppmärksam på förekomsten av bollar på tänderna - de skyddar hårbotten från repor.
 • Kontrollera att det inte finns märkbara spår av lim på kammen, vilket indikerar en produkt av låg kvalitet.
 • Träkammen ska inte flisas, annars kommer håret att sträcka sig och riva.
 • Att göra en kam eller borste tjänar dig länge, ta bort hår från det dagligen;
 • En gång i veckan tvätta kammen med schampo;
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet;
 • Om sprickor förekommer på tänderna, byt ut kammen.

I den här artikeln beskriver vi i detalj hur man mildt ska kamma lockigt hår:Nästa Artikel
7 underbara håroljor från splittrade ändar