MIKOZORAL


◊ Shampoo 2% i form av en transparent viskös vätska från gul-orange till orangefärgad, med en liten specifik lukt.

Hjälpämnen: propylenglykol, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumlauretsulfat, natriummetabisulfit, makrogolglycerylkokoat, imido-karbamid, gul-orange färgämne, saltsyra, utspätt, renat vatten.

60 g - polymerflaskor (1) - förpackningskartong.

Ketokonazol, ett imidazol-dioxolan-syntetiskt derivat med en stark antifungal effekt mot dermatofyter (Trichophyton sp., Epidermophyton sp., Microsporum sp.), Jästliknande svampar

Mycozoral schampo minskar snabbt fläcken och klåda i hårbotten, som vanligtvis är förknippad med mjäll, seborrheisk dermatit och pityriasis.

Ketokonazol absorption genom huden när den appliceras topiskt är försumbar. Med långvarig användning av ketokonazol i blodet definieras inte.

Utåt. Applicera Myozoral-schampo på de drabbade områdena i huden eller hårbotten i 3-5 minuter, skölj sedan med vatten.

- olika typer av mjäll och seborrheic dermatit i hårbotten: 2 gånger i veckan i 3-4 veckor;

- pityriasis versicolor: dagligen i 5 dagar, och i frånvaro av effekt förlängning av kursen till 7 dagar.

- olika typer av mjäll och seborrheic dermatit i hårbotten: varje vecka eller varannan vecka;

- pityriasis versicolor: dagligen i 3-5 dagar (engångskurs) på våren före sommartid.

Mycozoral schampo tolereras vanligtvis väl. Sällan kan lokal irritation och klåda uppstå. Håret kan bli fet eller torrt.

Vid användning av schampon, undvik kontakt med ögonen. Om shampoo kommer i ögonen, tvätta dem med vatten.

Om lokala glukokortikosteroider användes för behandling av seborrheisk dermatit under lång tid rekommenderas det att fortsätta lokal användning av glukokortikosteroidläkemedel i kombination med Mycozoral-schampo med efterföljande gradvis tillbakadragande av glukokortikosteroider i 2-3 veckor för att förhindra uttag.

Sedan topikalt appliceras, absorberas ketokonazol praktiskt taget inte, det är möjligt att använda Mycozoral-schampo under graviditet och amning.

Vid en temperatur av 15 ° till 25 ° C på en mörk plats, utom räckhåll för barn. Hållbarhet - 2 år.

Hur effektivt är mycoral shampoo för mjäll och seborré och om det har analoger

Ett effektivt antimykotiskt medel spelar en viktig roll i den framgångsrika behandlingen av mjäll. Det är bevisat att det är patogena mikroorganismer som framkallar utseendet av vita flingor, som aktivt multipliceras under gynnsamma förhållanden för sig själva. För att normalisera mikrofloran i huden, för att justera arbetet med talgkörtlarna, kommer det att hjälpa Mykozoral schampo. Ryska-made produkter gör en bra konkurrens till utländska laboratorieutvecklingar mot mjäll och förtjänar mycket positiv feedback med foton från konsumenter.

Sjampo-principen

Läkemedicin för att tvätta håret produceras av läkemedelsföretaget OJSC AKRIKHIN. Förutom shampoo varumärket Mycozoral piller och salva. Deras huvudsyfte - kampen mot svampinfektioner som påverkar huden.

Shampoo används vid behandling av seborrheisk dermatit, pityriasis, och även för att eliminera mjäll. Du kan använda den som ett profylaktiskt medel.

En viktig punkt! Tack vare de aktiva svampdödande komponenterna eliminerar Mycozoral inte bara utseendet på sjukdomar på huden och håret (vita flingor, klåda, rodnad, peeling) men hämmar också tillväxten av skadliga mikrober och bibehåller ett positivt resultat under lång tid.

Sammansättning och fördelar

Huvuddelen av Mycozoral shampoo 2% - ketokonazol. Denna aktiva ingrediens ingår ofta i sammansättningen av anti-mjälldroger, seborré. Det tränger in i svampens kropp och blockerar dess reproduktion. Mikroorganismer dör utan att ha tid att bilda nya kolonier. Därför är håret fritt från mjäll och efter avslutad behandling. Positiva förändringar är märkbara på huden: det upphör att avskalas, kliar.

Ytterligare ingredienser Mikozorala - metabisulfit och natriumlauretsulfat, renat vatten, utspädd saltsyra och andra ämnen. Kemiska föreningar är basen för produkten. Deras uppgift är att förbättra effektiviteten hos ketokonazol, göra mjällsandschamp säkert och bekvämt att använda.

Fördelar och nackdelar

Mykozoal från mjäll får mycket laudatory recensioner från människor som var tvungna att lossa håret av ett överflöd av vita flingor. Läkemedlet liknas av användarna, eftersom det:

 • Den har en uttalad effekt, vilket eliminerar de synliga hörnskalorna;
 • lugnar klåda från första användningen redan
 • det skumar väl
 • tvättar håret kvalitativt
 • det tvättas lätt av med vatten, utan att lämna en filmkänsla;
 • ger huden en känsla av ljushet, friskhet, renhet;
 • lämplig för förebyggande av seborré
 • tillåtet under graviditet och amning. När du tvätter håret absorberas ketokonazol praktiskt taget inte, så det skadar inte barnet och förändrar inte modermjölksammansättningen.
 • skiljer sig enkelt och bekvämt med tillämpning;
 • har få kontraindikationer
 • Ingår i produktkategori av produkter för problem hår: det finns analoger billigare och dyrare;
 • visar snabba resultat. Ibland är 2-4 shampooingprocedurer tillräckliga för att bli av med vita flingor och andra symtom på seborré.

Mykozoral är dock inte utan brister. Konsumenterna påpekar följande negativa egenskaper hos produkten:

 • förvirrar starkt hår. Utan regelbunden användning av en mask eller balsam är de svåra att kamma.
 • ibland torkar lockar;
 • Den har en flytande konsistens, varför det inte är mycket ekonomiskt konsumerat. Flaskan räcker för flera applikationer. Även om de är tillräckligt för friskt hår
 • kan orsaka allergiska reaktioner, individuell intolerans mot komponenter, provocera förlust av krullar;
 • i vissa fall håller effekten inte lång tid;
 • schampo hjälper inte med kronisk seborré.

I rättvisa bör det noteras att det finns mer positiva recensioner om Mykozorale än negativa. Läkemedlet kallas en värdig ersättning för dyra schampon med ketokonazol. I många fall är en flaska tillräcklig för en fullständig behandling.

Kostnad för

Mycoral är en gul-orange vätska med en specifik lukt. Någon denna doft verkar obehaglig, någon uppmärksammar inte honom. Shampoo kommer i en flaska på 60 ml och kostar cirka 400 rubel.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda verktyget om du har överkänslighet mot någon ingrediens i Mycozoral. Använd inte den i närvaro av öppna sår och sår på huvudet. Bland de biverkningar som anges i bruksanvisningen:

 • sällan, lokal irritation, ökad klåda;
 • förändring i talgkörtlarna, där krullarna blir torra eller mycket oljiga.

Om du märker minst ett av dessa symtom, avstå från att tvätta håret med Mikozoralom.

Förresten, om strängarna är utarmade med en perm eller har ett grått hår, kan de ändra sin färg efter att ha använt schampon.

Foto före och efter

Regler för ansökan

 1. För behandling av mjäll och seborrheisk dermatit används schampo två gånger i veckan.
 2. Kursen varar 3-4 veckor.
 3. Mycozoral appliceras på håret, churn.
 4. Håll i 3-5 minuter och tvätta sedan med mycket vatten.
 5. Sammanfattningsvis använd en balsam eller en mask.
 6. När det gäller förebyggande av klåda, vita flingor och andra symtom på seborrheisk dermatit, är det nödvändigt att använda Mycozoal 1 gång om 1-2 veckor under månaden.
 7. När du tvätter håret måste du se till att produkten inte kommer in i dina ögon. Om detta inte kunde undvikas, tvätta ansiktet omedelbart med mycket vatten.
 8. Använd Mycozoral även efter avbrytande av de återstående anti-seborrémedicinerna (vid komplex behandling). Samtidigt minska gradvis användningen av schampo.
 9. Tvätta inte mitt huvud Mikozoralyom om produktens hållbarhet har löpt ut. Tillverkaren garanterar att läkemedlet behåller sina egenskaper i 2 år efter utsläpp. För att göra det, förvara det på ett ställe där direkt solljus inte faller. Rumstemperaturen får inte överstiga +25 ° C.

Varning! Om orsaken till mjäll inte är klar kan du förlänga behandlingen med Mycozoral till 2 månader. Därefter bör du rådfråga din läkare om drogen inte hjälpte.

Effekt av användning

I de flesta fall tolereras Mycozoral väl. Om det inte finns någon allergisk reaktion, kontraindikationer och biverkningar från den första ansökan kan du förvänta dig följande resultat:

 • eliminering av klåda;
 • minska mängden vita flingor i håret. När du slutför hela kursen, försvinner mjäll fullständigt.
 • reducerad skalning;
 • vilket ger huden och håret en hälsosam utseende
 • rensar huden från överflödigt fett och smuts
 • förbättring av talgkörtlarna.

analoger

Mycozoral är inte den dyraste anti-mjällmedel. Det kallas ett acceptabelt alternativ till Nizoral, vilket kostar cirka 700 rubel (för samma mängd 60 ml). Den aktiva beståndsdelen av båda läkemedlen är ketokonazol. Detta låter dig ersätta en dyr produkt med en billigare analog.

Dessutom finns det andra hårprodukter, som är mycket effektiva och samtidigt billigare än Mykozoral. Deras grundlag är samma ketokonazol:

 1. Dermazol. Det kostar från 200 rubel per flaska på 100 ml. Det finns en annan form av frisättning - 50 milliliter (upp till 200 rubel).
 2. Ketokonazol, anti-mjällschampo. En flaska på 150 ml kan köpas till ett pris av ca 170 rubel.
 3. Sebozol. Finns i form av en uppsättning 5 påsar (ca 120-150 rubel), liksom i flaskor på 100 och 200 milliliter (300-420 rubel)
 4. Sulsen Forte. Priset är ca 200 rubel för 150 milliliter.

Varning! Innan du ersätter ett läkemedel med en annan, kontakta din läkare.

Mycozoral anses vara ett av de mest effektiva antifungala ämnena. Genom att kombinera god kvalitet och rimligt pris, lyckas schampo effektivt med hud och hår. Negativ erfarenhet av dess användning är också närvarande, men i mindre kvantiteter än positiva. Därför, om du är säker på att mjäll inte är relaterad till hormoner, onkologi, endokrinologi och andra problem som kommer att provocera ett återfall av seborrheisk dermatit, försök att behandla med Mycosisral.

Följ anvisningarna tydligt och var noga med att konsultera en läkare innan du köper. Det är bättre att få en ytterligare professionell åsikt än att klaga på att schampot inte hjälpte dig.

Antifungal agent Akrihin Mycozoral - recension

Antifungal Mycozoral schampo som en analog av Nizoral

Och en gång i ett apotek såg jag Mykozoral-schampo från Medana Farm, JSC, beställt av Akrikhin JSC. Mina ögon fångade omedelbart på det magiska ordet "ketokonazol". Det är detta ämne som bekämpar alla onda andar. Innehållet av ketokonazol i schampo och detsamma som i Nizoral - 2%. Samtidigt och samma volym - 60 ml.

I allmänhet tvekade jag inte och köpte den. Sedan dess har vi tillsammans med min man bara använt detta medicinska schampo. Effekten som han har är naturligtvis den samma som den för Nizoral. Mjölk är inte, andra sjukdomar - också. Det är värt att notera att vi använder det både för behandling och för förebyggande.

Konsistensen av Mycozoral är lite som Nizoral. Vätska, transparent. Det finns en skillnad i färg. Mycoral är inte rosa, men rik gul, även lite orange. Lukten av terapeutisk natur. Jag erkänner att det är svårt för mig att beskriva det. Han är knappt märkbar, enligt min mening. Jag är inte irriterad. Efter tvätt är inte lukten på håret kvar. Mikozoral väl skummande, bara en liten mängd schampo för att fördela den över hela ytan av huvudet.

Den enda minus shampoo - förpackningen. Något som förpackningen av en vanlig handkräm. På grund av obekväma dispenser schampo läcker ofta. Inte kriminellt, naturligtvis, men sant. Jag vet att det finns en alternativ förpackning i form av en liten flaska. Jag tror att jag inom en snar framtid kommer att byta till den. Men på grund av förpackningen kommer jag inte att ta bort stjärnan, för att produkten är mycket värdig, och den har fler plus än minus.

Shampoo Mykozoral antifungal: pris, recensioner

Om plötsligt mjäll uppstod någonstans, kan du prova "farmödrarna", eller du kan gå till apoteket och köpa ett terapeutiskt antifungalt schampo. Detta hjälper till att lösa problemet snabbt, utan onödigt problem och med några få procedurer. Forskare från medicin tog hand om möjligheten att bota seborré samtidigt som huvudet tvättades. Möt produkten produceras av tillverkaren Akrikhin, Mykozoral - shampoos handelsnamn.

struktur


Den viktigaste aktiva substansen i Mycozoral är ketokonazol. Dess koncentration i den totala volymen tar 2%, det är tillräckligt för att få en terapeutisk effekt och utan biverkningar. Kompositionen omfattar:

 • renat vatten;
 • natriummetabisulfid;
 • natriumlauretsulfat;
 • imidurea;
 • makrogolglycerylkokoat;
 • saltsyra utspädd syra;
 • propylenglykol;
 • hydroxipropylmetylcellulosa;
 • färgämne.

Frigör formulär och indikationer för användning


Mykoral (Akrikhin) är en viskös transparent orange vätska med en litet märklig lukt. Shampooet är förpackat i 60 ml ampuller.

Tilldela ett botemedel mot utseende av mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis och även för förebyggande av dessa sjukdomar.

Hur man använder

Varje flaska Mycozoral shampoo instruktioner för användning är fastsatt, du hittar den inuti kartongen. Enligt henne bör behandling med pityriasis lichen Mycozoral användas dagligen i en vecka. När mjäll och seborrheisk dermatit uppträder, används läkemedlet två gånger i veckan i en månad.

Metoden för applicering är inte svår. Du använder helt enkelt Myozoral för att tvätta huvudet, ersätta dem med regelbundet schampo:

 1. Applicera en liten mängd produkt i hårbotten och skum den med händerna.
 2. Håll botemedlet i tre minuter.
 3. Tvätta av med vatten, undvik ögonkontakt.
 4. Vid oavsiktlig kontakt med ögonen, skölj dem med rinnande vatten för att undvika skador på slemhinnan.

För förebyggande av mjäll och dermatit används schampo flera gånger med ett intervall på en vecka. För att inte utveckla zoster, i början av sommarsäsongen, tvätta håret med schampo varje dag i 5 dagar.

Påverkan mekanism

Medicin har visat att utseende av mjäll och liknande hårbotten sjukdomar utlöses av en svamp. Patogener sätter sig fast i hårbotten, där de börjar mata på epitelämnen, samtidigt som de lyfter fram avfallsprodukter. Dessa orsakar och orsakar sköljning på huden med avskiljningen av dess partiklar.

Svampavfallet är giftigt och orsakar reaktion i form av klåda, brännande, obehag. Personer som är benägen för allergier kan uppleva svullnad och rodnad. Detta tillstånd förstärks av störningen av sebaceous körtlar, som skyddar huden och fuktar den. Den normala cykeln av exfoliering och avlägsnande av döda hudpartiklar är bruten. De blir tätare och bildar mjällpartiklar.

Den aktiva aktiva substansen Mikozorala bryter mot patogenens membranmembran och förhindrar dess reproduktion. Svampen förlorar förmågan att bilda kolonier och filament, vilket innebär att det slutar spridas till nya hudområden. Gradvis börjar patogener dö, medan nya inte visas. Alla symptom på mjäll försvinner, klåda sjunker, rodnad försvinner.

Negativa biverkningar

Eftersom reaktionerna i vår kropp och hud, i synnerhet alltid är individuella, tolereras inte helande schampo av alla lika bra. Vissa kan uppleva irritation och klåda, som en reaktion på exponering för kemikalier. Håret kan vara antingen för torrt eller omvänt, oljigt.

Dessutom, som tillverkaren varnar i instruktionerna, kan det uppstå yrsel, huvudvärk, sömnighet, illamående, kräkningar och diarré. Vid användning av schampon kan libido minska eller giftig hepatit kan uppstå.

Naturligtvis vid de första tecknen och manifestationerna av biverkningar är det nödvändigt att omedelbart sluta använda produkten och i allvarliga fall söka medicinsk hjälp.

Användningsrecensioner

Mycozoral kan inte kallas ett publicerat läkemedel, men det har ändå redan fått en viss popularitet. Tack vare Internet kan man enkelt hitta recensioner på schampo på olika platser. Generellt är han uppskattad och uppmanar att köpa Mykozoral-schampo vid första skriken av mjäll.

De som har använt detta botemedel har noterat att symptomen snabbt försvinner. Klåda pågår, tillståndet i hårbotten och håret förbättras, personen upplever inte längre obehag. Och allt detta är bokstavligen efter den första ansökan. Många säger ekonomin Mikozorala. När flaskan är liten, varar det länge. Shampoo är lätt att applicera och skumar väl. därför är en enda ansökan tillräcklig.

En liten del av granskarna kritiserade lukten, vilket verkar obehagligt för dem. För personer med problematiskt hår kan schampo orsaka extra torrhet. Men här löses problemet helt enkelt. Det är nog att använda balsamkonditioneringsapparaten efter tvätt och håret kommer tillbaka till ett hälsosamt och välskött utseende. Vissa hävdar att Mycozoral inte hjälpt dem alls från seborré. Mest sannolikt snubblade människor bara på en dålig kvalitet, eftersom många recensioner gör det motsatta - verktyget fungerar från den första applikationen.

Mycoral shampoo: recensioner

Fördelar: Ett utmärkt verktyg för behandling och förebyggande, är billigt. Nackdelar som inte hittades. Mjölk är mitt gamla problem. Köp jag dyrt betyder - skulle ha förstörts länge sedan. Men sedan jag, på råd av en vän, började använda Mykozoral, har han blivit min trollstav. Jag låter inte min seborré gå, men jag börjar applicera schampo vid första tecken på obehag och klåda. En enda procedur, under vilken jag tillämpar Mycozoral i 3-5 minuter, är tillräckligt för att försvinnandet av eventuella manifestationer av svampens begynnande angrepp. Jag är mycket nöjd. Jag rekommenderar alla att köpa det här verktyget.

Fördelar: behandlar faktiskt mjäll, billigare analoger, effekten är synlig från den första applikationen. Nackdelar: snarls hår.

Jag har långt svart hår och mjäll har blivit en tragedi för mig, det var mycket märkbart. Jag sprang till apoteket, där apotekaren rådde billigt inhemskt anti-svampschampo Mykozoral. Jag litade på specialisten och tog den eftertraktade flaskan hem för att börja bekämpa mjäll. Sammansättningen av kemikalien, men för medicinsk schampo är normalt. Efter den första appliceringen av mjäll försvann förstås inte, men blev mindre märkbar. Efter det andra förfarandet blev det nästan osynligt. Efter den tredje försvann hon helt! Jag hoppas för alltid.

Jag är i princip nöjd med schampo, eftersom det visade sig vara riktigt effektivt, men jag tyckte inte om det faktum att mitt hår var mattat efter det, det är svårt att kamma det. Självklart skulle balsam hjälpa till i denna situation. Men jag använde medvetet inte den, rädd för att tvätta av rester av det aktiva ämnet från hårbotten och minska dess effektivitet.

Fördelar: överkomligt, effektivt. Nackdelar: inte alltid i apotek.

Jag föredrar alltid att ta pengar billigare, liknande i åtgärd för dyrare och annonseras. Det hände med Mykozoral. När jag letade efter granskningar av mjäll på Internet, kom jag över den lovande oden till detta schampo och köpte det, vilket jag inte ångrade alls. Efter den första användningen av mjäll var flera gånger mindre, och efter den tredje försvann den helt. Lukten är normal, produkten skumar väl. Jag höll det i mitt hår i lite längre tid, ca 5 minuter för den största effekten. Nu använder jag det ibland för förebyggande. Jag rekommenderar till alla

Pris Mycoral

När man talar om kostnaden för drogen kan man omedelbart säga att detta är ett annat plus i spargrisen av sina positiva aspekter. De som valde Mykozoral-schampo, priset är mer än nöjda. Verktyget är ganska överkomligt och billigare än många analoger. Idag kan en flaska schampo köpas för 300-500 rubel. Priset varierar kraftigt i olika apotekskedjor, beroende på antalet förmedlare och värdet av handelsmarginalen.

Nizoral shampoo, som är en analog av Mycozoral, kostar dock betydligt mer. Dess genomsnittliga pris är 610 rubel. Under tiden är den aktiva aktiva substansen av båda medlen densamma. Från vilket vi kan dra slutsatsen att Mycozoral är ett effektivt billigt verktyg som fullt ut kan klara av mjäll och återställa hälsan i hårbotten.

Mycoral shampoo - recensioner

Det hjälper mycket

Pluss: Hjälper snabbt.

Nackdelar: Ingen.

Testimonial: Jag har aldrig haft mjäll, men något hände det kanske dåligt vatten från kranen, men det fanns inget att få mjäll från tidigare. Jag kom inte över det, jag läste detsamma, och jag köpte inte mjällkropp och mjölkhuvud Jag gick direkt till apoteket och köpte det här medicinska shampooet, det är billigt (180 gnid) är samma analog av Nizoral som kostar 400 rubel, effekten på ansiktet, det vill säga på huvudet, mjäll försvann i en vecka, men jag använder allt för att förebygga... ytterligare

Anti-mjäll attack billig schampo

Plusser: hjälper, budget.

Nackdelar: Inte alla apotek är.

Testimonial: Jag beställde koreansk schampo på ett internet, jag tyckte om det så mycket först och sedan såg jag att mjäll började dyka upp. Jag slutade tvätta mitt hår med det, men mjällen kvar och huvudet började klia. Och började min långa kamp med mjäll. Det visar sig att det inte startade från min schampo, men det här är en svamp som jag misstänker när den slår mig. ((När jag fick reda på orsaken ändrade jag åtgärderna. Jag köpte antifungal Mycozoral shampoo och började tvätta mitt hår med det. Jag tvättar en vecka, varannan dag,... Mer

Mycozoral - mjäll finns inte längre, besparingarna är uppenbara.

Fördelar: Komposition för behandling, flaska.

Nackdelar: Fortfarande, inte billigt, men billigare än analog.

Granskning: mjäll. Det är fortfarande äckligt. Brunetter och brunhåriga kvinnor kommer att förstå mig. Vad är det lös hår? I en bulle, tight flätat! Schaub ingen gissade! Och också oändlig tvätt, som torkar huden, kamning. Och den klåda som jagar dig överallt, så du vill hyla på månen. Mörka saker samlar damm i garderoben... Och för att radera ljuset, för att vara ärlig, har jag blivit trött... Jag sprutade på min Heden och gick på jakt efter ett medicinskt schampo som inte maskerar problemet, men behandlar verkligen orsaken till mjäll - en svamp. Priser på apoteket... Läs mer

Bästa Ketaconosol Shampoo

Plusser: Billig, effektiv, förstör inte håret.

Nackdelar: Färgämne.

Testimonial: Jag har ofta mjäll, så jag anser mig vara en expert på medicinsk schampo. Den mest effektiva på marknaden är schampon med KETAKONOZOL. Dessa verktyg behandlar verkligen, inte bara maskera. Tja, jag valde det bästa för mig själv - Mykozoral. Detta verktyg är det mest effektiva bland de billiga. Det är mycket billigt, men tillverkarna minskar tydligen kostnaden för pengar på grund av besparingar på den aktiva substansen, så åtgärden startar genom många applikationer och varar inte så länge. Det finns en dyr... Läs mer

Bra verktyg

Plusser: Snabbt synligt resultat.

Nackdelar: Nej, även om det finns, håret växer fett snabbare, men det viktigaste är att bota sjukdomen.

Testimonial: Efter födelsen stötte jag på ett sådant problem som en "vild" hårbottensvamp. Kliarna var vilda, kammade mot såren. På apoteket såg jag av misstag Mykozoral. Det är inte dyrt. Jag bestämde mig för att köpa och försöka. Hon tvättade håret två gånger. Huvudet kliar inte i en vecka alls, sår i huvudet har gått, och det finns ingen mjäll. URA. Jag ska läka kursen, och jag kommer att använda för profylaxen: -): -): -).

Utbildningsprogram från trichologen!

Fördelar: valuta för pengarna, mycket snabb effekt.

Nackdelar: Inte hittat.

Recension: Mycozoral rekommenderades till mig av en trichologist. Jag var tvungen att gå på ett möte med en specialist, eftersom jag inte kunde få mjäll i lång tid. Gillade och plockade upp en kvalitetshårdvård och tittade på maten, men det var ingen mening. Detta schampo innehåller ketokonazol 2%, vilket avlägsnar svamp. Innan och kunde inte anta att mjäll är en typ av svampinfektion, har läkaren redan förklarat. Men problemet måste lösas och hjälpte mig i denna Mykozoral. Bra schampo, lindrar mjäll för 10... Läs mer

Min lilla historia..

Plusser: effekt och pris.

Nackdelar: Ingen.

Recension: Min lilla historia kommer att handla om min man. Vid en tidpunkt började hon märka att han inte kunde hämta sina händer ur huvudet, att han ständigt skrattade sig. Jag trodde plötsligt löss)) Det som inte händer såg på huvudet. ohhhh.. och där mjäll även tjockt lager. Det ser hemskt ut och skrämmande att tänka på hur klåda. I allmänhet rådde apoteket mig Mikozoral. 2% ketokonazol i kompositionen, som denna svamp behandlas - allt som det borde. Jag började använda och förbättringarna var omedelbart märkbart stål. Shampoo luktar som... Mer

Billig mjällschampo

Fördelar: Pris, effektivitet, användbarhet.

Nackdelar: Ingen.

Testimonial: Mycozoal schampo Jag brukade behandla berövande på min sons huvud. Han var ordinerad av en läkare. Jag behandlade också mitt hår för mjäll. Och han återhämtade sig snabbt. Och det är bekvämt att använda det, du behöver bara tvätta håret, håll det i 5 minuter så att schampot kommer att fungera och tvätta det sedan. Jämfört med dess analoga nizoral är det också effektivt och billigare.

billigt

Fördelar: Lågt pris.

Nackdelar: Inte så bra skum, effekten sker inte så fort som vi skulle vilja.

Feedback: Ett bra schampo, innehåller ketokonazol, som hämmar tillväxten av svamp som orsakar mjäll. Jag gillade det faktum att mjäll passerade, men inte omedelbart, och det var en varaktig långsiktig effekt. Sedan efter en lång tid, efter någon typ av stress, uppstod mjäll igen. Jag gick till apoteket - Mikozorala var inte tillgänglig den här gången, jag köpte Keto Plus - samma ketokonazol var i kompositionen, men bara zink. Den här gången upphörde klåda redan efter den första tvätten (jag förstod detta som effekten av zink). Också märkt att... Läs mer

MIKOZORAL

◊ Shampoo 2% i form av en transparent viskös vätska från gul-orange till orangefärgad, med en liten specifik lukt.

Hjälpämnen: propylenglykol, hydroxipropylmetylcellulosa, natriumlauretsulfat, natriummetabisulfit, makrogolglycerylkokoat, imido-karbamid, gul-orange färgämne, saltsyra, utspätt, renat vatten.

60 g - polymerflaskor (1) - förpackningskartong.

Ketokonazol, ett imidazol-dioxolan-syntetiskt derivat med en stark antifungal effekt mot dermatofyter (Trichophyton sp., Epidermophyton sp., Microsporum sp.), Jästliknande svampar

Mycozoral schampo minskar snabbt fläcken och klåda i hårbotten, som vanligtvis är förknippad med mjäll, seborrheisk dermatit och pityriasis.

Ketokonazol absorption genom huden när den appliceras topiskt är försumbar. Med långvarig användning av ketokonazol i blodet definieras inte.

Utåt. Applicera Myozoral-schampo på de drabbade områdena i huden eller hårbotten i 3-5 minuter, skölj sedan med vatten.

- olika typer av mjäll och seborrheic dermatit i hårbotten: 2 gånger i veckan i 3-4 veckor;

- pityriasis versicolor: dagligen i 5 dagar, och i frånvaro av effekt förlängning av kursen till 7 dagar.

- olika typer av mjäll och seborrheic dermatit i hårbotten: varje vecka eller varannan vecka;

- pityriasis versicolor: dagligen i 3-5 dagar (engångskurs) på våren före sommartid.

Mycozoral schampo tolereras vanligtvis väl. Sällan kan lokal irritation och klåda uppstå. Håret kan bli fet eller torrt.

Vid användning av schampon, undvik kontakt med ögonen. Om shampoo kommer i ögonen, tvätta dem med vatten.

Om lokala glukokortikosteroider användes för behandling av seborrheisk dermatit under lång tid rekommenderas det att fortsätta lokal användning av glukokortikosteroidläkemedel i kombination med Mycozoral-schampo med efterföljande gradvis tillbakadragande av glukokortikosteroider i 2-3 veckor för att förhindra uttag.

Sedan topikalt appliceras, absorberas ketokonazol praktiskt taget inte, det är möjligt att använda Mycozoral-schampo under graviditet och amning.

Vid en temperatur av 15 ° till 25 ° C på en mörk plats, utom räckhåll för barn. Hållbarhet - 2 år.

Shampoo Mykozoral antifungal: pris, recensioner

Om plötsligt mjäll uppstod någonstans, kan du prova "farmödrarna", eller du kan gå till apoteket och köpa ett terapeutiskt antifungalt schampo. Detta hjälper till att lösa problemet snabbt, utan onödigt problem och med några få procedurer. Forskare från medicin tog hand om möjligheten att bota seborré samtidigt som huvudet tvättades. Möt produkten produceras av tillverkaren Akrikhin, Mykozoral - shampoos handelsnamn.

struktur


Den viktigaste aktiva substansen i Mycozoral är ketokonazol. Dess koncentration i den totala volymen tar 2%, det är tillräckligt för att få en terapeutisk effekt och utan biverkningar. Kompositionen omfattar:

 • renat vatten;
 • natriummetabisulfid;
 • natriumlauretsulfat;
 • imidurea;
 • makrogolglycerylkokoat;
 • saltsyra utspädd syra;
 • propylenglykol;
 • hydroxipropylmetylcellulosa;
 • färgämne.

Frigör formulär och indikationer för användning


Mykoral (Akrikhin) är en viskös transparent orange vätska med en litet märklig lukt. Shampooet är förpackat i 60 ml ampuller.

Tilldela ett botemedel mot utseende av mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis och även för förebyggande av dessa sjukdomar.

Hur man använder

Varje flaska Mycozoral shampoo instruktioner för användning är fastsatt, du hittar den inuti kartongen. Enligt henne bör behandling med pityriasis lichen Mycozoral användas dagligen i en vecka. När mjäll och seborrheisk dermatit uppträder, används läkemedlet två gånger i veckan i en månad.

Metoden för applicering är inte svår. Du använder helt enkelt Myozoral för att tvätta huvudet, ersätta dem med regelbundet schampo:

 1. Applicera en liten mängd produkt i hårbotten och skum den med händerna.
 2. Håll botemedlet i tre minuter.
 3. Tvätta av med vatten, undvik ögonkontakt.
 4. Vid oavsiktlig kontakt med ögonen, skölj dem med rinnande vatten för att undvika skador på slemhinnan.

För förebyggande av mjäll och dermatit används schampo flera gånger med ett intervall på en vecka. För att inte utveckla zoster, i början av sommarsäsongen, tvätta håret med schampo varje dag i 5 dagar.

Påverkan mekanism

Medicin har visat att utseende av mjäll och liknande hårbotten sjukdomar utlöses av en svamp. Patogener sätter sig fast i hårbotten, där de börjar mata på epitelämnen, samtidigt som de lyfter fram avfallsprodukter. Dessa orsakar och orsakar sköljning på huden med avskiljningen av dess partiklar.

Svampavfallet är giftigt och orsakar reaktion i form av klåda, brännande, obehag. Personer som är benägen för allergier kan uppleva svullnad och rodnad. Detta tillstånd förstärks av störningen av sebaceous körtlar, som skyddar huden och fuktar den. Den normala cykeln av exfoliering och avlägsnande av döda hudpartiklar är bruten. De blir tätare och bildar mjällpartiklar.

Den aktiva aktiva substansen Mikozorala bryter mot patogenens membranmembran och förhindrar dess reproduktion. Svampen förlorar förmågan att bilda kolonier och filament, vilket innebär att det slutar spridas till nya hudområden. Gradvis börjar patogener dö, medan nya inte visas. Alla symptom på mjäll försvinner, klåda sjunker, rodnad försvinner.

Negativa biverkningar

Eftersom reaktionerna i vår kropp och hud, i synnerhet alltid är individuella, tolereras inte helande schampo av alla lika bra. Vissa kan uppleva irritation och klåda, som en reaktion på exponering för kemikalier. Håret kan vara antingen för torrt eller omvänt, oljigt.

Dessutom, som tillverkaren varnar i instruktionerna, kan det uppstå yrsel, huvudvärk, sömnighet, illamående, kräkningar och diarré. Vid användning av schampon kan libido minska eller giftig hepatit kan uppstå.

Naturligtvis vid de första tecknen och manifestationerna av biverkningar är det nödvändigt att omedelbart sluta använda produkten och i allvarliga fall söka medicinsk hjälp.

Användningsrecensioner

Mycozoral kan inte kallas ett publicerat läkemedel, men det har ändå redan fått en viss popularitet. Tack vare Internet kan man enkelt hitta recensioner på schampo på olika platser. Generellt är han uppskattad och uppmanar att köpa Mykozoral-schampo vid första skriken av mjäll.

De som har använt detta botemedel har noterat att symptomen snabbt försvinner. Klåda pågår, tillståndet i hårbotten och håret förbättras, personen upplever inte längre obehag. Och allt detta är bokstavligen efter den första ansökan. Många säger ekonomin Mikozorala. När flaskan är liten, varar det länge. Shampoo är lätt att applicera och skumar väl. därför är en enda ansökan tillräcklig.

En liten del av granskarna kritiserade lukten, vilket verkar obehagligt för dem. För personer med problematiskt hår kan schampo orsaka extra torrhet. Men här löses problemet helt enkelt. Det är nog att använda balsamkonditioneringsapparaten efter tvätt och håret kommer tillbaka till ett hälsosamt och välskött utseende. Vissa hävdar att Mycozoral inte hjälpt dem alls från seborré. Mest sannolikt snubblade människor bara på en dålig kvalitet, eftersom många recensioner gör det motsatta - verktyget fungerar från den första applikationen.

Mycoral shampoo: recensioner

Fördelar: Ett utmärkt verktyg för behandling och förebyggande, är billigt. Nackdelar som inte hittades. Mjölk är mitt gamla problem. Köp jag dyrt betyder - skulle ha förstörts länge sedan. Men sedan jag, på råd av en vän, började använda Mykozoral, har han blivit min trollstav. Jag låter inte min seborré gå, men jag börjar applicera schampo vid första tecken på obehag och klåda. En enda procedur, under vilken jag tillämpar Mycozoral i 3-5 minuter, är tillräckligt för att försvinnandet av eventuella manifestationer av svampens begynnande angrepp. Jag är mycket nöjd. Jag rekommenderar alla att köpa det här verktyget.

Fördelar: behandlar faktiskt mjäll, billigare analoger, effekten är synlig från den första applikationen. Nackdelar: snarls hår.

Jag har långt svart hår och mjäll har blivit en tragedi för mig, det var mycket märkbart. Jag sprang till apoteket, där apotekaren rådde billigt inhemskt anti-svampschampo Mykozoral. Jag litade på specialisten och tog den eftertraktade flaskan hem för att börja bekämpa mjäll. Sammansättningen av kemikalien, men för medicinsk schampo är normalt. Efter den första appliceringen av mjäll försvann förstås inte, men blev mindre märkbar. Efter det andra förfarandet blev det nästan osynligt. Efter den tredje försvann hon helt! Jag hoppas för alltid.

Jag är i princip nöjd med schampo, eftersom det visade sig vara riktigt effektivt, men jag tyckte inte om det faktum att mitt hår var mattat efter det, det är svårt att kamma det. Självklart skulle balsam hjälpa till i denna situation. Men jag använde medvetet inte den, rädd för att tvätta av rester av det aktiva ämnet från hårbotten och minska dess effektivitet.

Fördelar: överkomligt, effektivt. Nackdelar: inte alltid i apotek.

Jag föredrar alltid att ta pengar billigare, liknande i åtgärd för dyrare och annonseras. Det hände med Mykozoral. När jag letade efter granskningar av mjäll på Internet, kom jag över den lovande oden till detta schampo och köpte det, vilket jag inte ångrade alls. Efter den första användningen av mjäll var flera gånger mindre, och efter den tredje försvann den helt. Lukten är normal, produkten skumar väl. Jag höll det i mitt hår i lite längre tid, ca 5 minuter för den största effekten. Nu använder jag det ibland för förebyggande. Jag rekommenderar till alla

Pris Mycoral

När man talar om kostnaden för drogen kan man omedelbart säga att detta är ett annat plus i spargrisen av sina positiva aspekter. De som valde Mykozoral-schampo, priset är mer än nöjda. Verktyget är ganska överkomligt och billigare än många analoger. Idag kan en flaska schampo köpas för 300-500 rubel. Priset varierar kraftigt i olika apotekskedjor, beroende på antalet förmedlare och värdet av handelsmarginalen.

Nizoral shampoo, som är en analog av Mycozoral, kostar dock betydligt mer. Dess genomsnittliga pris är 610 rubel. Under tiden är den aktiva aktiva substansen av båda medlen densamma. Från vilket vi kan dra slutsatsen att Mycozoral är ett effektivt billigt verktyg som fullt ut kan klara av mjäll och återställa hälsan i hårbotten.

Analoga schampo Mycozoral

Lista över analoger: sortering efter pris, betyg

Mykoral (schampo) Betyg: 84

Tillgängliga analoger Mykozoral

Perotal (schampo) → Synonym Rating: 83 Up

Analog billigare från 86 rubel.

Perkhotal - dyrare analog av Mycozoral shampoo. Produkten säljs till 100 ml och har samma koncentration av ketokonazol som originalet (2%). Perhodal har en liknande lista med indikationer, kontraindikationer och biverkningar, eftersom den endast skiljer sig åt i hjälpkomponenter. Eftersom flaskan av detta läkemedel innehåller mer schampo kostar det mer. Den specifika kostnaden för 1 gram schampo är ungefär densamma.

Sebosol (schampo) → Synonym Rating: 66 Up

Mykozoral recensioner

Vilken typ av medicin är det och vad är det för: antisvampmedel med ketokonazol för dermatofyter, högre / dimorfa och jästliknande svampar, en annan för streptokocker, stafylokocker.

Läkemedlet har lagts till: 2010-06-18.
Instruktioner uppdaterad: 2017-03-13

Analoger och substitut

☠ Uppmärksamhet! Dummy medications - hur ryssar är uppfödda eller vad du inte kan spendera pengar på!

Korta instruktioner för användning, kontraindikationer, komposition

Indikationer (från vad hjälper? Vad är det för?)
Från frisättningsformuläret beror.
Mycozoral tabletter tas när det inte finns någon effekt från lokal terapi eller ett stort djup av skada / storlek på det drabbade området. utsedd av:
- med flerfärgade lavar;
- när candidiasen i slemhinnorna tog en kronisk form;
- från dermatofytos
- som lider av återkommande kronisk vaginal candidiasis
- mot follikulit
- patienter med parakoccidioidos;
- med blastomycos
- för behandling av histoplasmos;
- från coccidioidos.

Begagnade shampoo Mykozoral:
- lider av pityriasis versicolor;
- mjäll och mot dess utseende
- patienter med seborrheisk dermatit.

I form av salva applicerade Mikozoral:
- för behandling av kutan candidiasis;
- från pityriasis versicolor;
- om det finns dermatomykos av slät hud;
- med seborrheisk dermatit
- lider av inguinal idrotts sjukdom
- från idrottarens fot / hand.

Kontra
Salvan används inte på ofullständiga integritet.
Mycozoral tabletter ska inte förbrukas:
- i kroniska / akuta leversjukdomar;
- om det finns problem med glukos, galaktos, laktos, etc.;
- barn upp till tre år;
- när de tar Astemisol, dofetilid, bepridil, levacetilmetadol, sertindol, ergotalkaloider, dessutom everolimus, terfenadin, cisaprid, pimozid och många andra droger;
- under amning.
Försiktighet måste vidtas när man tar Mikozorala inuti lider av leversvikt eller binjurar, hypofysen, gravida kvinnor, achlorhydria och hypoklorhydrier, tar hepatotoxiska läkemedel och även alkoholister och över femtio kvinnor.

Metod för applicering (dosering)
Tabletterna är berusade med måltider. Det är nödvändigt för vuxna och barn över 30 kilo en och för barn äldre än 3 och väger 15-30 kilo - hälften.
Vaginal candidiasis behandlas med Mycozoral i en vecka, kronisk kutan candidiasis och slemhinnor - två eller tre versicolor versicolor - en och en halv, coccidioidosis, histoplasmosis etc. - sex månader, dermatofytos - upp till en månad, svampinfektioner i hårbotten - en månad eller två.
Om glukokortikosteroider användes, ska du vänta några veckor före Mycozoral. Läkemedlet är ännu inte kombinerat med rifampicin, isoniazid, fenytoin, plus karbamazepin, etanol, hepatotoxiska läkemedel och fenytoin, antikolinergika, antacida.
Det är värt att rådgöra med läkaren, eftersom det finns många andra läkemedel för vilka doseringen justeras.

Salvan appliceras en gång om dagen, med seborrheisk dermatit - en eller två gånger.
Dermatomykos varaktighet i mjuk hud - 21-28 dagar, infektioner från jästliknande svampar, pityriasis versicolor - 14-21, idrottsfot - 28-42, seborrheisk dermatit, inguinal idrottssjukdom - 14-28.

Shampoo i tre till fem minuter appliceras och tvättas av. För mjäll, seborrheisk dermatit, Mycozoral används två gånger på sju dagar, tre till fyra veckor, används pityriasis versicoloris dagligen i fem till sju dagar.

Biverkningar
Kan observeras i olika system från tabletter.
Nervös hotar att öka övergående intrakraniellt tryck, yrsel och smärta och även parestesier, sömnighet. Blodbildningsorgan - trombocyto-, leukopeni eller hemolytisk anemi. Systemet är urinogenital oligospermi, impotens, kvinnor med menstruationsproblem, hos män 2 med libido signaler. Tecken i matsmältningssystemet - aptitlöshet, diarré, dessutom buksmärta, giftig hepatit och naturligtvis kräkningar / illamående. Ingen kostnad och utan allergiska reaktioner. Det finns alopeci, reversibel gynekomasti, en minskning av testosteronblod.
Från salvaallergin och sällan - kontaktdermatit, från schampot ibland torrt / fet hår, plus klåda.

överdos
Om du tar mer än den önskade mängd Mycozoral, uppkalla kräkningar, spola magan, ta aktivt kol och utföra symtomatisk behandling.

Släpp formulär
Vit platta eller nyanser av grå / krämfärgstabletter, i ett paket med tio. Två procent salva med en specifik ljussmör, såld i femton, tjugo, trettio, fyrtio eller femtio gram aluminiumrör. Två procent orange / orange-gul schampo, har en svag lukt, säljs i sextio gram polymerflaskor.

Recensioner för Mykozoral

Släpp form: Salva, schampo

Analoger Mykozoral

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 7 rubel. Analog billigare med 207 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 23 rubel. Analog billigare med 191 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 49 rubel. Analog billigare med 165 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 55 rubel. Analog billigare med 159 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 96 rubel. Analog billigare med 118 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 194 rubel. Analog billigare med 20 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 196 rubel. Analog billigare med 18 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 211 rubel. Analog billigare med 3 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 226 rubel. Analog är dyrare för 12 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 248 rubel. Analog dyrare med 34 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 269 rubel. Analog dyrare vid 55 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 288 rubel. Analog dyrare med 74 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 298 rubel. Analog är dyrare vid 84 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 298 rubel. Analog är dyrare vid 84 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 316 rubel. Analog dyrare vid 102 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 318 rubel. Analog är dyrare vid 104 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 349 rubel. Analog dyrare vid 135 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 378 rubel. Analog är dyrare vid 164 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 390 rubel. Analog dyrare vid 176 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 402 rubel. Analog är 188 rubel dyrare

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 403 rubel. Analog är dyrare för 189 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 493 rubel. Analog dyrare med 279 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 516 rubel. Analog dyrare vid 302 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 533 rubel. Analog dyrare vid 319 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 552 rubel. Analog dyrare vid 338 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 667 rubel. Analog dyrare vid 453 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 739 rubel. Analog dyrare vid 525 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 845 rubel. Analog mer med 631 rubel

Sammanfaller enligt indikationer

Pris från 2876 rubel. Analog dyrare med 2662 rubel

Instruktioner för användning till Mykozoral

Internationellt icke-proprietärt namn:

Kemiskt namn: Cys-l-acetyl-4- [4 [[2- (2,4) -diklorfenyl) -2- (lH-imidazol-l-yl-metyl) -1,3-dioxolan-4-yl ] metoxi] fenyl] piperazin.

Doseringsformulär:

ingredienser:

1 g salva innehåller:
aktiv ingrediens - ketokonazol 20 mg;
hjälpämnen: propylenglykol, karmellosnatrium, ricinolja, destillerade monoglycerider, emulgerande vax, nipagin (metylparahydroxibensoat), dibunol (butylhydroxitoluen), renat vatten.

Beskrivning: salva från vit till vitt med en krämig eller rosa färgfärg, med en viss specifik lukt.

Farmakoterapeutisk grupp:

antifungalt medel. ATX-kod: D01AC08.

Farmakologiska egenskaper

Ketokonazol är ett syntetiskt imidazoldiaxolanderivat, som har en fungicid eller mykostatisk effekt. Aktiv mot dermatofyter: Trichophyton sp., Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Candida svampar, liksom mot stafylokocker och streptokocker. Särskilt effektiv mot Pityrosporum sp. Verkningsmekanismen är att hämma ergosolens biosyntes och förändra lipidkompositionen i fungamembranet.

Symtomatisk förbättring observeras mycket snabbt, även innan tecken på återhämtning uppträder.

Med långvarig topisk administrering av salva detekteras inte ketokonazol i blodet.

Indikationer för användning

Topisk behandling av mykoser orsakade av svampar som är mottagliga för beredningen: ringorm, slät hud, idrottare, idrottare och handinfektioner, hudkandidat, pityriasis versicolor, seborrheisk dermatit orsakad av Pityrosporum oval.

Kontra

Mikozoral® ska inte användas i händelse av överkänslighet mot ketokonazol, i strid med hudens integritet på ställen för avsedd användning av salva.

Dosering och administrering

Vid dermatomykos av slät hud (inguinal idrottsman, idrottarens hand och fot, hudens candidiasis och pityriasis) appliceras salva på det drabbade och omedelbart intilliggande området en gång om dagen.

När seborrheisk dermatit salva appliceras på det drabbade området 1 -2 gånger per dag, beroende på svårighetsgraden av lesionen. Medelvärdet av behandlingen är: med dermatomykos av jämn hud - 3-4 veckor, med inguinal atlet - 2-4 veckor, med idrottsfot - 4-6 veckor, med infektioner orsakade av jästliknande svampar - 2-3 veckor, med kromofytos - 2 -3 veckor, med seborrheisk dermatit - 2-4 veckor. Behandlingen bör fortsätta i minst några dagar efter det att symtomen på sjukdomen försvunnit. Om klinisk förbättring inte observeras efter 4 veckors behandling, måste diagnosen klargöras. Biverkningar Med lokal applicering av Mycozoral® salva är lokala allergiska reaktioner möjliga i form av brännande, urtikaria och hudutslag. I sällsynta fall uppstår kontaktdermatit.

överdos

Eftersom läkemedlet endast är avsett för extern användning och absorberas praktiskt taget inte i systemcirkulationen är utvecklingen av symtom på överdosering osannolikt. Om du oavsiktligt tar salvan inuti krävs inga speciella åtgärder.

Läkemedelsinteraktion

Läkemedelsinteraktion av läkemedlet Mycozoral® när det appliceras externt beskrivs inte.

Användning under graviditet och amning Eftersom ketokonazol praktiskt taget inte absorberas i den systemiska cirkulationen när den används externt, är det möjligt att använda den under graviditet och under amning.

Men innan du använder Mycozoral® salva i dessa fall ska du rådfråga din läkare.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet är endast avsett för extern användning. Salva används inte i oftalmisk praxis. Undvik att få salva i ögonen. Under behandlingen ska följa de allmänna hygienreglerna. Släpp form enligt 15.20, 30, 40 eller 50 g i ett aluminiumrör.

Varje rör tillsammans med bruksanvisningen placeras i en kartongförpackning.

Förvaringsförhållanden

På en torr plats, vid en temperatur inte högre än 15 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet 3 år.
Använd inte drogen efter datumet på förpackningen.

Försäljningsvillkor för apotek

Recensent: Svetlana (positiv recension)Nästa Artikel
Actigrol tabletter för att öka höjden på en person i höjd