Välja bästa hårkammen


För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Lätt ut på hyllorna: hur man väljer en kam som passar ditt hår

Visst, du märkte en hel arsenal av borstar och kamar vid alla tillfällen med mästare i skönhetssalonger. Men så fort vi försöker köpa minst en, avviker ögonen från former, funktioner och material. Det är dags att ta reda på frågan och ta reda på vilken typ av kam som passar ditt hår och hur man inte gör ett misstag med valet.

Omedelbart om det viktiga (vad ska man leta efter)

Innan du köper en kam, var uppmärksam på kvaliteten på bearbetningen, i synnerhet frånvaron av gräs.

Håll kammen på handflatan - det ska inte klia på huden. Med minimal råhet - vägra att köpa en sådan kam. Annars kommer det att skada hårbotten och håret med varje användning, vilket skadar deras struktur.

Plastkammar är inte lämpliga för styling med hårtork, eftersom de under påverkan av höga temperaturer börjar deformeras och i vissa fall förångar även giftiga ämnen.

Massageborste

Ett idealiskt verktyg för dagligt hårkammande. Det kan vara med trä, plast eller metall tänder. En platt borste med gummi / silikonbas och tänder med "droppar" är en pålitlig och bekväm kam för långt hår. Det kammar försiktigt och försiktigt hår och masserar hårbotten (var namnet på borsten kom ifrån), förbättrar blodcirkulationen och ger näring till folliklarna. Men sådana kamar bör bytas regelbundet - även om alla bollar är på plats, kan de efter noggrann undersökning upptäcka mikroskador som kan skada hårstrukturen.

De mest populära nyligen mottagna penslarna med teknik No Tangle. Detta är ganska naturligt, eftersom sådana kamar, med flexibla konstgjorda borsthår av olika längder, försiktigt avskärma även det tunnaste håret.

Moroccanoil No Tangle

Klassiska borstborstar

De är producerade med naturliga, konstgjorda och kombinerade borstar. För att skapa kamar applicerade borstar (veganer, vänd bort!) Vildsvin, hästhår och whalebone. Detta verktyg förhindrar skada på håret vid kamning. Förresten är det den säkraste hårborsten. Men det antas att naturliga borstar bidrar till uppkomsten av statisk elektricitet. Plus hon har inte tillräckligt med styvhet för att effektivt avskräcka hennes hår. Borstar med naturliga borstar passar bäst för tunnare och mindre tjockt hår.

Skelettkam

Skapat för hårtork hårtork. Hål ger luftcirkulation, vilket bidrar till att accelerera processen för att torka håret. En sådan måttligt hård, måttlig mjuk kam med brett åtskilda tänder kammar lätt genom håret och masserar hårbotten. Perfekt för att skapa basvolym.

crest

Detta är en platt kam med stora tänder. Att använda en kam av trä är användbar för både hårbotten och håret. Men å andra sidan är trä benägen för microcracks och burrs. Det betyder att en sådan kam bör ändras ofta. Annars kommer det att skada håret. När du väljer en träkam, var uppmärksam på poleringens kvalitet. Köp inte verktyg som är lackerade.

Baxter i Kalifornien Сomb: Large

Rundkam för hår styling

När du väljer en borstning, var uppmärksam på dess storlek - det måste matcha hårets längd:

- Små - för styling kort hår och smäll

- Medium - för att skapa volymetrisk styling, mjuka krullningar, lämpliga för mediumlångt hår

- Stor - för att arbeta med långt hår

Layfkhak: Med hjälp av borstning med liten diameter kan du skapa elastiska lockar, medan du med en borste med stor diameter bara får en ljusvåg.

Dewal BR640 från Monster Vent serien

Mässing har mycket mer knepiga detaljer som måste beaktas när man väljer en kam. Lägger allt på hyllorna, och du bestämmer dig.

Basmaterial

plast

Plus: Lågt pris, lätt att tvätta

Minus: Bidrar till ackumulering av statisk elektricitet och smält i processen att lägga en hårtork, släppa ut toxiner (fu)

metall

Plus: Lågt pris, hållbart

Minus: Överhettar, torkar och skadar håret, vilket gör det tråkigt och sprött.

trä

Plus: Naturmaterial, överhettar inte och skapar inte statisk elektricitet

Minus: Hög kostnad, tendensen till mikroskador, som kan skada håret. Det har inga hål i kroppen - det ökar tiden för att torka håret

Keramisk belagd metall

Plus: Skyddar håret från överhettning, hållbarhet, lätt att tvätta. Hållbarhet. Den har antistatisk effekt

Minus: Relativt hög kostnad

Borstmaterial

Konstgjorda borstar

Plus: Lågt pris, hållbart

Minus: Hård nog - kan skada hår. Otillräcklig nivå av spännsträngar i läggningsprocessen - kräver speciella färdigheter

Naturliga borstar

Plus: Håller sig frisk, poleras väl och drar ut håret

Minus: Svårigheter när man arbetar med tjockt hår och när man skapar volym. Möjligheten för statisk elektricitet. Högt pris

Kombinerade borstar

Plus: Kombinerar fördelarna med att använda konstgjorda och naturliga borstar. Ger den optimala nivån av spänningssträngar i läggningsprocessen, förenklar dess skapande. Håller håret friskt. Lämplig för både hårdragning och volymtillverkning.

Minus: Hög kostnad.

Men det är inte allt: extrafunktioner

- Gummihandtag - ger enkel installation och förhindrar att kammen glider i handen.

- Värmekänslig beläggning - ändrar färg när den upphettas (men ger inga bonusar)

- Avtagbar svans - konstruerad för enkel separation av hår i sektioner som lägger på

Livshackning: För att göra styling med hårtork och borstning krävs mindre tid och ansträngning, torka håret 70% upp och ner eller lyfta det vid rötterna med en skelettkam. Strängar kommer att ta mycket mer lämplig form när de bara är lite våta.

Ikoo E-Styler Pro Beluga Svart

Kam vård

Det viktigaste i vården av kamar - deras vanliga rengöring. Det är enkelt! För att göra detta, lös 1 msk schampo i ett handfat med varmt vatten (för mer intensiv rengöring och desinfektion, kan du köpa specialverktyg för desinfektion av instrument i stora professionella butiker). Doppa kammarna i vattnet med schampo, förklara dem från håret, och lämna dem i 30-40 minuter. Träverktyg tolererar inte långa vattenförfaranden, så för dem är maximal uppblåsningstid 5 minuter. Därefter armera dig med en gammal tandborste och rengör noggrant kämans yta, där fetter och stylingrester kan ackumuleras. Skölj noggrant med vatten, skölj med en handduk och lägg på den för att torka. Förresten måste massageborstar torkas av borstar. En liknande procedur rekommenderas att upprepa en gång i veckan.

Baxter i Kalifornien Сomb: Large

Moral: varje kam är avsedd för sitt syfte. Och om du är van vid att periodvis ändra din bild, måste verktyget vara lämpligt. Kammen borde vara i arsenalen hos varje lockig flicka för jämn fördelning av balsam, masker, oljor och bara för att kamma vått hår. Försiktigt riva upp tunt och skadat hår kommer att bli borst utan Tangle. Den maximala basvolymen skapar bäst en "skelett" kam. Och de olika diametrarna hos de runda borstarna ger lätt den önskade, runda formen till håret av lämplig längd. Angie!

KOSMOPOLIT

Hur man väljer en kam?

Unraveling unruly curls, forma hår, avlägsna föroreningar, hårbottenmassage... Endast en sak fungerar bra med alla dessa uppgifter - en kam.

Unraveling unruly krullar, forma håret, avlägsna föroreningar, massera hårbotten... Endast en sak gör ett bra jobb med alla dessa uppgifter - en hårborste. Det innebär att allting är viktigt i det - både form och material, och till och med hur bekväm det är att hålla det i dina händer.

Idag är kanske den mest populära formen av en hårborste en massageborste. Hon kamar inte bara håret utan masserar även hårbotten och ger blodflödet åt det. Särskilt väl klara av dessa arbetsborstar, i ändarna av tänderna, av vilka det finns små bollar, liknar matchande huvuden. Men en sådan kam är inte lämplig för ägare av fet hårbotten eftersom i detta fall är massage och stimulering av talgkörtlarna bara skadliga.

För att kamma av tjockt och långt hår måste borsten vara tillräckligt stor - minst 12-16 rader tänder. Men penselens form - kvadratisk, oval, rund - du kan välja efter eget gottfinnande, det påverkar inte kammarens kvalitet.

Om ditt hår är tjockt och styggt, är det bättre om tänderna är tjocka och sparsamma. De kommer helt och hållet klara av alla "trassliga stunder", men de kommer inte att riva ut och bryta håret. Men ägarna av tunt hår är mer lämpliga borstar med ganska frekventa och tunna tänder. Det kommer att bidra till att skapa ytterligare volym vid kamning.

Det finns en annan typ av borstar, utformade speciellt för styling. I sådana modeller är den ram som tänderna hålls på helt tom inuti och försedd med flera hål. Denna design gör det möjligt för luften att passera genom en kam och en sträng när den blåser och det är därför bättre att torka håret.

Ett annat oumbärligt verktyg vid läggning - borstning, eller en rund borste. Oftast har den också en rambas med små hål för passage av luft. Brasning är lämplig för att ge hår en viss form och skapa volym. De största byxorna är utformade för långt hår. För att skapa krullar är det bättre att välja mellanstor bröst, medan de tunnaste är lämpliga för modellering av frisyrer från kort hår eller för smäll.

Comb-comb har också många modifieringar, utformade för olika typer av hår. Exempelvis är en kam med sällsynta och breda tänder absolut nödvändig för att kamma omedelbart efter tvättning, eftersom det inte skador på håret när det kammade, så det borde inte vara skarpa kanter och sömmar på den. Mer frekvent kam lämplig, till exempel för att skapa en avskjutning.

Om tänderna på kammen av olika längder eller ligger i olika vinklar, är denna kam konstruerad för kamning. Förresten hjälper hakarna på tänderna att dra ut enskilda hår från strängarna, varför bouffanten visar sig vara mer voluminös.

Var uppmärksam på vad högen vid kammen. Ge företräde åt naturliga material, som björnborst. Det är faktiskt samma hår, men mer stel och hållbart, därför finns det ingen friktion mellan borsten och vårt hår. Denna kam glider försiktigt genom håret, inte riva och inte förvirra dem. "Bristly" kamar rekommenderas speciellt för ägare av tunt, svagt och blont hår. Men för dem vars hår är tjockt och tufft, är det bättre att välja en kam, där plasttänderna dupliceras med borst.

Observera också vilket material kammen är gjord av. Trä tar bort statisk elektricitet som kan ackumuleras på håret. Men trädet har sina nackdelar. För en sådan kam är svår att ta hand om. Efter tvättning blir det i bästa fall mörkare och i värsta fall kan det spricka.

Metallkamrar tar också bort statisk elektricitet, men de är ofta inte värda att använda, särskilt om håret är tunt och sprött. Plast - det mest prisvärda och prisvärda alternativet. Dessutom är de lätta att tvätta, de tjänar länge, de är lätta att bära runt. Men vårt praktiska hår passar inte vårt hår. Först elektrificerar plastkammen håret ytterligare. För det andra, om tänderna är dåligt polerade och har oegentligheter kan de orsaka många problem - brittleness, utseendet av splittrade ändar.

Vid läggning är det bättre att välja en kam med en järnbas med en keramisk beläggning. På grund av keramikens egenskaper fördelas uppvärmningen jämnt över hela ytan av basen, och under påverkan av värmen blir strängen mjukare och bättre lagd.

Förresten, professionella råd att köpa kamar, vilka handtag är gjorda av gummi eller kork. De kommer inte att glida ens från våta händer.

Olga Karaseva
Foto Getty / Fotobank. Alexander Zelentsov

17 typer av kamar för hår, deras egenskaper och applikation

material

Välja din favoritkam, först och främst måste du vara uppmärksam på vilket material det är gjord av. Kunskap om nackdelarna och fördelarna med var och en av dem hjälper till att dra fördel av håret, för att inte skada dem:

 1. Trä är ett naturligt material som inte elektrifierar lockar, gör dem mer silkeslösa, glänsande, förhindrar utseendet av splittrade ändar. Det behöver noggrann vård, det bryter lätt
 2. Metall - skiljer sig i ökad hållbarhet, hållbarhet. Dess huvudsakliga nackdel är att det kan skada huvudet om tänderna är för tunna, utan silikon, plast, gummitips. Det är förbjudet att använda en metallkam under torkningen av trådarna med en hårtork, eftersom detta försämrar hårets tillstånd avsevärt.
 3. Plast är ett populärt, billigt material. Lätt att rengöra, lätt. Samtidigt måste du veta att plasten är ganska ömtålig, tål inte tunga belastningar och stötar, det bryter lätt.
 4. Silikon - har en lång livslängd, enkelt att unravels lockar, används vid hårtorkning med hårtork. Bland bristerna finns det bara höga kostnader;
 5. Kol är ett konstgjort material som består av grafit och gummi. Ej elektrifierad, väl kammade dem utan att skada hårbotten. Karbon klarar tunga belastningar, det är svårt att bryta. Dyrt material;
 6. Ben är det äldsta materialet: hållbart, slitstarkt. Ofta dekorerade med en spegel, ädelstenar, ornament;
 7. Keramik, brons, silver och guld - dyra och högkvalitativa kammar. Gör strängar mjuka, glänsande, motstå uppkomsten av statisk elektricitet. Helt säkert för alla hårtyper. Kombiner av ädla metaller finns i enkla kopior.

Hjälp! Ökad fuktighet kan leda till att svamp eller mögel bildas på trädet.

Typer av hårborstar och deras användning

Typen av kam är direkt relaterad till dess syfte. Beroende på tjocklek, längd, typ av hår, måste du också uppmärksamma storleken och formen på kammen, och om det kommer att vara bekvämt för dig att använda den.

Styling Brush

 • En liten rund borste (Small Round Brush) är oumbärlig när det krulla kort hår.
 • En stor rund borste (Large Round Brush) behövs för att få stora lockar på långt hår. Det räcker att blåsa strängen på borstningen, värma den med en hårtork och försiktigt släppa den från den;
 • En rund (cylindrisk) keramikbaserad borste perfekt lockar hår längs hela sin längd och vrider spetsarna;
 • En halvcirkelborste eller nio rad har 7 eller 9 rader med tjocka tänder. Varje rad är löst i kontakt med varandra. Använd den för att vrida pansar, styling bob eller bob bob;
 • Blåsborste eller termobrashing (Vent borste) med långa, långt ifrån varandra tända kan du snabbt torka håret med en hårtork. Det behövs i det fallet när kort hår ökar volymen nära rötterna.
 • Stylerborste kombinerar funktionerna hos en kam och hårtork. Dess fördel är att krullarna inte bara torkas, men också vackert staplade;
 • Termobrashing hårtork (Blow Drying Hair Brush) är utrustad med en ihålig, blåst bas, gjord av keramik. På grund av detta är det inte nödvändigt att använda en hårtork, vilket är mycket mer traumatiska strängar.

Cylindrisk borste väljs individuellt till hårets längd. Ju längre de är desto bredare blir kammen.

Plattborste (paddelborste)

Den har en stor storlek, varför folk kallar det "skovla". Den används uteslutande för långa trådar, eftersom den har tjocka tänder som inte skadar håren, men kammar dem väl. Det har en nackdel - på grund av sin form är det svårt att rengöra.

Kam med en svans (Rattail Comb)

Denna kam, handtaget ser ut som en tunn stång, som liknar en svans. Används för att separera trådar, ta bort ojämnheter i håret, fixa styling.

En plastkam är alltid starkare än andra, elektrifierande hår.

Kamborste (Teasingborste)

Den har två till tre rader tänder gjorda av naturliga eller konstgjorda material. Motstår statisk elektricitet.

Kam kam

Den mest populära av alla typer av kammar. Det har många sorter:

 • Stora, sällsynta tänder behövs för att säkerställa att vattentrådar lossnar.
 • Tjocka kryddnejlika behövs för daglig vård av kort hår;
 • Långa, inte mycket tjocka tänder som används för lockigt hår;
 • En smal kam med ett långt tunt handtag är nödvändigt under färgning, markering, separation i strängar;
 • Ganska tunna, långa tänder med olika höjder behövs för att skapa högt tupplur;
 • Ett grovt arrangemang av tänder är lämpligt under appliceringen av masker, fördelningen av mousser, skum.

Massage (Bomb)

Bekväm borste som passar för tunt och tjockt hår. Dess namn berodde på det faktum att förutom kamning utför den funktionen att massera hårbotten, vilket stimulerar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten. För säker användning är det rekommenderat att ha en bombad med plast- eller silikonbollar på borsten. Det händer hårt, mjukt, medium. Värdet är också annorlunda - från stor till miniatyr, som lätt viks i hälften och gömmer sig i en handväska.

Varning! Massage stimulerar produktionen av talg, så att personer som är benägen för fet hår bör använda det med försiktighet.

Natural Bristle Hairbrushes Brush

Som ett naturmaterial användes häst, grisborst. Behöver särskild dagvård. Lämplig endast för tunna, lösa lockar.

Hjälp! Tjocka, sammanfogade trådar, denna borste kommer inte att kunna kamma.

Utloppskammar

Lätt att vikas och vikas. Bekväm att bära i väskan eller fickan. Ofta kompletterad med en liten spegel.

Kam för torkning med mikrofiber (Microfiber Hair Brush)

Kammar inte bara, men torkar dem också. Detta uppnås tack vare mikrofiberbasen, som ligger mellan tänderna. För att rädda ett föremål från att det uppstod en obehaglig lukt på den, tillverkade tillverkarna små hål på borstens baksida för att torka tyget.

Combs (Comb)

Platt, liten storlek kam. Tänderna på den ligger på en eller två sidor. Den är gjord av naturliga, konstgjorda material. Det kan vara jämnt och krökt, vilket kompletterar den kvinnliga frisyren. Ibland del av en vikkniv, älskad av män.

Detangling Brush

Utrustad med borst av olika längd. Den unika egenskapen hos vissa modeller är utdragbara tänder, som lätt kan riva upp torrt, vått, kort, långt hår. Krullar blir mer lydiga, mindre fluffiga, elektrifierar inte.

Kam för hårförlängningar (Looped Bristle Brush)

Hennes tänder kommer aldrig att skada dina nya lock, eftersom de ser ut som ögonlock. Tjocka hår passerar genom dem utan att skada deras struktur.

Varning! Det rekommenderas att använda kammen på torrt hår, eftersom de blir mindre förvirrade.

Kombinerad Bristle Brush Comb

Olika tänderhöjd - En utmärkt lösning för styling av hår, vars hår har olika längd. Hon kommer att hjälpa till att släta håret, ge det noggrannhet.

Hairbrush Likriktare (Likriktare Hairbrush)

Den består av ett långt klipp, tätt omsluter strängen. För maximal effekt rekommenderas att använda den med en hårtork. Ej lämplig om krullarna är för tjocka och krullade.

Laser kam (Laser kam)

Den har en stor lista över positiva egenskaper:

 • Gör håret mjuk, silkeslen
 • Främjar snabb hårväxt
 • Skador inte skadas
 • Hanterar problemet med skallighet;
 • Eliminerar seborré.

Varning! Innan du köper en laser kam, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Macadamia hårborste (Macadamia comb)

Bekväm, liten storlek. Det passar bra i handen, på grund av sin form, glider inte. Borst av olika längder, vilket gör att du kan jämnt kamma krullarna till rötterna. Klarar av sin uppgift på våta och torra strängar utan att skada dem. Förhindrar håravfall, gör håret mjuk, silkeslen.

Undersökning: Vilken kam använder du oftast?

Totalt antal röster: 8. Totalt antal medlemmar: 8.

professionell

Stylister, frisörer kan inte lämna sitt arbete utan en specifik lista över kamar. Oftast är de gjorda av metall, vilket gör att du alltid kan hålla verktygen rena.

Varning! För daglig användning rekommenderas inte att köpa metallprodukter, eftersom de starkt elektrifierar håret.

I en professionell mästers arsenal måste det nödvändigtvis vara en grupp kammar med olika tänder. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kammen för disentangling-strängar, vars borstar är karakteriserade av olika längder, speciell styrka och flexibilitet.

För långt hår behöver du få några massageborstar. Korta kan alltid kamma med produkter med små tänder, åsar och några typer av bråk.

En speciell volymmodell med keramisk beläggning hjälper till att återuppliva, lyfta de raffinerade, försvagade delarna. Ridding hår av statisk elektricitet, hon kommer att göra hennes hår välskötta. Straight curly hair kommer att kunna elektrisk kam för styling, med en roterande borste. Lättblåsta modeller håller strängar från överhettning under blåstorkning.

Hur man väljer en kam för hår

Beroende på hårtyp måste du vara uppmärksam på valet av en lämplig kam för dig själv:

 • För det långa behovet breda, stora borstar, brasning med täta tänder;
 • Korta kan bäst kammas med små kamar;
 • Axelhåret är borstat med halvcirkelformade brasingar;
 • Starkt lockiga lås uppsläckta med kamar med långa, sällsynta tänder;
 • Tunna, livlösa strängar kommer att få ett nytt utseende efter borstar, halvcirkelformiga hårborstar;
 • För oljig kan du använda alla typer av borstar, förutom massage och produkter med naturliga borstar.
 • För att inte skada de bräckliga locken, glöm metallet;
 • Ökat hår kommer aldrig att förstöra saker med naturliga borstar eller speciella runda tänder.

Vilken kam är bättre för att kamma ditt hår?

 1. Kvinnor bör inte använda manliga kamar, för att de aldrig kommer att kunna kamma håret.
 2. Våta strängar behöver inte röra borsten alls. Om det är ett brådskande behov att kamma dem, använd en borste med långa, sällsynta tänder.
 3. För daglig användning, köp inte metallprodukter;
 4. Vid sänggåendet, kamma ditt hår med en massage. Så du gör det friskare och mer exakt.

Så att kamma hår utan kam

I händelse av att kammen vid det mest oförutsägbara ögonblicket inte var till hands och du måste se bra ut, kommer du till räddningen:

Hur man rengör en kam från hår och smuts

En kam är ett exklusivt enskilt objekt som inte kan ges till andra. Vi får inte glömma att borsten måste rengöras med hjälp av en tandpetare eller en speciell pensel efter varje applikation.

För att rengöra kammen från smuts ska objektet tvättas minst en gång i veckan i varmt vatten med tvål eller behandlas med flytande ammoniak. Bättre att rengöra basen hjälper tandborste. Hairbrush med naturliga borstburkar som behöver vård med schampo.

Varning! Korrekt skötsel av borsten garanterar hållbarhet och tillförlitlighet. När sprickor och marker dyker upp ska objektet kasseras omedelbart.

5 bästa hårkammer

TANGLE TEEZER

Visas relativt nyligen, men lyckades redan ha glädje av frisörer och vanliga människor. Huvudfunktionen är att den inte har handtag, men på bekostnad av sin konvexa form passar den perfekt i handen utan att glida ut ur den. Kroppen är gjord av plast, och tänderna är gjorda av silikon. Passar absolut för alla hårtyper. Väl kammade trassiga trådar. Masserar hårbotten, stimulerar ny hårväxt. Bland sina brister är det bara hög kostnad.

BRAUN SATIN HAIR 7

Tre i ett: hårtork, hårborste, krusjärn. Satsen innehåller två batterier. Designad för att skapa volym. Speciell joniseringsfunktion skyddar trådar från elektrifiering och fluffning.

Moroccanoil

Universal kam för att skapa en hög. Naturliga borstar gör krullarna lydiga, mjuka, mjuka. Att korrigera den resulterande frisyren kommer att använda ett bekvämt och sofistikerat handtag.

WELLA PROFESSIONALS

Avgörande för frisyr och hår styling med en fantastisk form. Den har antistatisk effekt. Designad mer för professionell användning.

JANEKE

Ljus borste på den blåsta basen. Mjuka borstar skadar inte hårbotten, normaliserar blodcirkulationen. Det har en liten nackdel - det elektrifierar håret lite.

Vrid alltid medvetet valet av kam. Aldrig kan en produkt av kvalitetsmaterial vara billigt. Spara inte, tänk på skönheten och vård av ditt hår.Nästa Artikel
Vad händer om du överdriver hårfärgen?