8 bästa schampon för fet hår


Tvätter du ditt hår varje dag, men på kvällen blir locken fortfarande till tråkiga istappar? Kanske använder du bara fel schampo. I vårt betyg kommer vi att försöka identifiera de schampon som verkligen hjälper till med ökad fet hud i hårbotten.

De bästa tillverkarna av schampon för fet hår

Shampoos för fettigt hår finns på hyllorna mycket mindre ofta än för torra eller färgade lockar. Men det finns fortfarande ett val. Bland de shoppingmöjligheter som oftast noteras är Green Mama, Le Petit Marseillais, Natura Siberica, Fructic, Luxury Kerastase och till och med budgeten Clean Line. Vi kommer dock inte att lova dem, för deras övergripande prestanda var lägre än för professionell och farmaceutisk kosmetika.

Professionell utrustning har ett gott rykte: Londa, Loreal Professionel, Wella, Estel. De är mycket effektiva när det gäller att städa håret och ge lockar med ett vackert utseende. Men det mest attraktiva för att lösa problemet med hårfett är farmaceutiska schampon. De innehåller de mest godartade, ofta sulfatfria, ytaktiva ämnena, är inriktade på långsiktiga resultat, stör inte lipidbalansen i hårbotten, och även med långvarig användning orsakar inte torr hud (vilket är det som är mest representanter för massmarknaden synden).

Samtidigt vill vi betona att shampoos kvalitet och effektivitet bestäms inte av varumärket, utan av kompositionen. Därför är transparenta och genomskinliga produkter med en mild rengöringsmedel, växtekstrakter och minst oljor och silikoner alltid föredragna för fet hår, oavsett varumärke och pris.

Topp shampoo för fettigt hår: TOP-8

Price Expert har valt några av de bästa schamponerna för fet hår för att utvärdera deras kvalitet och effektivitet.

18 bästa schampon för fet hår 2018

Varje kvinna, utan undantag, drömmar om vackert och friskt hår. Men tyvärr kan inte alla skryta av sådan rikedom. Ofta drabbas kvinnor av fet hårbotten. Anledningen till detta kan vara många, men resultatet är en - du måste bli av med denna sjukdom. Förutom vitaminer, dieter och livsstilsförändringar använder kvinnor schampo för fet hårbotten. Inte alla produkter uppfyller tillverkarens angivna kvalitet. Det är viktigt att göra rätt val. Bestäm det bästa schamponet för fet hår hjälper vår bedömning, vilket bidrog till att göra konsumentrecensioner och expertråd.

Budget anti-fett schampo

Denna ranking presenterar fem billiga schampon som är utformade för att eliminera hårfett. Naturligtvis är de mycket sämre än professionella dyra verktyg, men har fortfarande fått mycket positiv feedback för kvaliteten som deklarerats av tillverkarna och de egenskaper som de verkligen äger.

Top - 10 effektiva schampon för fet hår: betygs- och tillämpningsregler för aktiv rengöring och mild exponering

Det är inte lätt att hitta ett bra schampo för hår, vilket snabbt foul. På hyllorna i stormarknader och apotek finns en mängd olika rengöringskompositioner som ögonen avviker.

Vilken schampo för fet hår att välja? Betyg De bästa kosmetiska produkterna från kända märken hjälper dig att välja det perfekta schampot.

Aktiv rengöring och milda effekter

Den "rätt" rengöringsmedel för fet hår ska uppfylla flera krav:

 • Det är bra att binda fett, för att rengöra epidermis och strängar av alla typer av förorening.
 • reglera aktiviteten hos talgkörtlarna, återställ balans mellan vatten och fett
 • innehåller inte aggressiva ingredienser som torkar ut huden, väger håret (natriumlaurylsulfat, silikoner);
 • Håll håret färskt minst en dag efter tvätten
 • innehåller vitaminer, mineraler, aminosyror. Zinkoxiden, ett extrakt av tång;
 • innehåller inte ljusa färgämnen som orsakar irritation av epidermis;
 • Utsätt inte för mycket torrhet i huden och håret.

Kontrollera om växtextrakt ingår i den valda produkten. Medicinsk örter ger noggrann vård, reglerar produktion av talg. De bästa örterna för fet hår: ekbark, calamus, kamomill, mint, nässla, fälthästsail. Närvaron av aloe vera-extrakt med antiinflammatorisk verkan är ett annat plus i rengöringsboxens behandlingsbox.

Ta reda på rankningen av de bästa professionella hårmaskorna.

Nuanserna för användning och recensioner av schampo Röd linje, läs den här sidan.

TOP - 10 schampon för fet hår

Strands mycket foul? Vid slutet av dagen blir håret i slarviga istappar med en inaktuell lukt? Utan en kvalitet rengöring är oumbärlig.

Trichologists rekommenderar schampon utan sulfater och parabener. Uppmärksamma de farmaceutiska kompositionerna med ett komplex av aktiva ingredienser för behandling av ökad fettighet i huden. Läkande schampon har en positiv effekt på tillståndet av epidermis, ge ordentlig vård för fet hår.

Natura Sibirica serie volym och balans

Populär rysk schampo utan sulfater. Linjen av organisk kosmetika Natura Siberika med läkning av örttextrakt har fått mycket positiv feedback. Passar tillräckligt med volym - 280 ml, ett bra pris - 280 rubel.

Medan väl tvättar strängar, har en rik komposition. Aminosyror, glukosider tillsammans med växtkomponenter ger aktiv omsorg för fettlås, skydd, hydratisering.

nyanser:

 • Lummiga, voluminösa strängar efter tvättning är inte alltid lätta att kamma.
 • ganska flytande konsistens;
 • ibland torkar huden ut, irritation uppstår.

Green Mama Blackcurrant och Nettle

Bra kombination av värde och rik komposition. Rengöringen innehåller inte silikoner, krullarna håller sig friska under lång tid. Till ett rimligt pris får du hög kvalitet, respekt för hårets huvud, känslig rengöring av fettlås.

Produkten innehåller natriumlaurylsulfat, men en hög procentandel av växtextrakt mjuknar effekten av aktivt ytaktivt ämne. Med regelbunden användning är epidermis mjuk, mjäll förekommer inte.

Rengöringsprodukt innehåller extrakt:

Volymen på flaskan är 400 ml, det genomsnittliga priset är 200 rubel.

Alerana mot förlust och hög fetthalt

Shampoo löser två problem: Kämpar med överdriven strandfettighet, förhindrar håravfall. Läkemedlet till ett överkomligt pris (360 rubel för 250 ml) rensar helt håret, stärker rötterna, minskar håravfall. Frekvent användning orsakar inte torr hud och lock.

Aktiva ingredienser:

 • nässla, hästkastanj, cederträ, malurt, burdock-extrakt;
 • provitamin B5;
 • pantenol;
 • hydrolyserat protein.

nyanser:

 • Efter behandlingens början ökar hårets utspädning hos vissa patienter. Efter en viss period börjar omvänt processen: hårfolliklar stärks, förlorade hår blir mindre och mindre;
 • terapeutisk effekt är märkbar med konstant användning. Efter sex månader ska du ersätta schamponet med en annan komposition för att undvika att huden blir van vid komponenternas verkan.

Bioderma nod

Terapeutisk schampo rensar försiktigt fet hud, öppnar täppt porer, reglerar sebumsekretion. Regelbunden användning återställer vattenfettbalansen i epidermis. Utmärkt verktyg för vård av kombinerade och feta trådar.

fördelar:

 • torkar inte huden;
 • tar helt bort fett, smuts
 • lämplig för känslig epidermis;
 • innehåller inte sulfater, silikoner;
 • aminosyror, glukosider bibehåller fuktnivån i cellerna i epidermis;
 • Efter applicering av klåda, ingen irritation.

nyanser:

 • ganska flytande;
 • hög kostnad - 1200 rubel för 250 ml.

Kerastase Specifique

Kvalitetsprodukt från Frankrike rensar rent hud, krullar, strider mjäll, reglerar aktiviteten hos talgkörtlar. Förlängd användning torkar inte ut håret.

Hur och vad ska man måla över grått hår utan hårskada? Vi har svaret!

Recensioner trichologer laser comb läs på denna adress.

Gå till http://jvolosy.com/problemy/perhot/lekarstva.html och lära dig om behandling av mjälldroger.

Positiva poäng:

 • återställande av vattenbalansen i huden;
 • grundlig rengöring av talgssekretioner, damm, epidermis vågar;
 • märkbart resultat efter två eller tre veckors användning
 • färskhet, krullens renhet varar länge.

Exfolierande schampo är lämplig för vård av krullningar hos patienter som lider av seborré, mjäll, överproduktion av talg. Kostnaden för produkten är 1300 rubel, volymen på flaskan är 250 ml.

Vichy dercos

Hypoallergen produkt har en kraftfull terapeutisk effekt. Verktyget normaliserar talgkörtlarna, mjukar på epidermis, lindrar irritation. Medicinsk produkt uppfyller höga kvalitetsstandarder.

Seboreguliruyuschie komplex av fyra aktiva ingredienser läker huden, ger strängarna friskhet, lätthet, noggrant rensningar av talgkänsliga sekret. I hjärtat av produkten är Vichy termiskt vatten.

Många tjejer med fettkrullar anser att produkten är en av de bästa kompositionerna för problem hår. Trots det relativt höga priset är sammansättningen efterfrågan.

Volymen av flaskan - 200 ml, kostar - 550 rubel.

Schauma 7 örter

Namnet återspeglar de aktiva ingredienserna som är fördelaktiga för fett hår. Tanniner i sammansättningen av växtbaserade extrakt normaliserar talgkörtlarna. Rosemary, kamille, horsetail, mint och andra medicinska örter skyddar epidermis från irritation, avlägsna fett, smuts, dödsvågor.

Regelbunden användning ger curls glans, friskhet, förhindrar stark fettighet. Hyporallergen rengöring med en naturlig cocktail återställer strukturen hos svaga hår.

Medelpriset på en 400 ml flaska är bara 100 rubel.

Le Petit Marseillais Vitlera och Jasmine

Hypoallergen rengöringsprodukt med fuktighetsgivande ingredienser. Sluta på det här verktyget om du köper schampo i en butik, inte i ett apotek.

En produkt med en delikat effekt på feta trådar har ett brett spektrum av åtgärder:

 • rensar håret väl
 • torkar strängar;
 • fuktar oljiga hår
 • ger krönen friskhet, ytterligare volym;
 • förhindrar inflammation i epidermis.

ingredienser:

 • glycerol;
 • zinkpyroglutamat;
 • kaolin;
 • salicylsyra;
 • vegetabilisk olja;
 • lecitin.

Loreal Professional Pure Resourse

Utmärkt botemedel rensar noggrant oljiga och normala strängar. Förteckningen över ingredienser är inte lång, men effekten på huden är ömtålig och samtidigt aktiv.

Efter applicering är trådarna lätt att kamma, torka inte ut. Den tjocka vätskan förbrukas sparsamt, skumar väl.

För mycket fet hud, välj ett annat schampo: verktyget förlänger inte friskhet och renhet, du måste ofta tvätta håret.

Kostnaden för en 250 ml flaska är 600 rubel.

Clean Line Regulatory Shampoo

Budgetalternativ för rengöring av feta trådar. Det ryska varumärket erbjuder en produkt med natriumlaurylsulfat, växtekstrakter. Med gott om skum, goda clearingegenskaper.

Njut av en stor mängd förpackningar - 400 ml, lågt pris - 100 rubel. Rengöringsprodukt är lätt att hitta i alla stormarknader och kosmetikaffärer.

Efter tvättning av håret fluffigt, voluminöst. Hyppig användning torkar ofta epidermis.

Kassera användningen av inte mycket oljigt hår. Använd inte mer än en gång i veckan. Om du väljer att spara, välj detta schampo för regelbunden användning, efter en tid kommer du säkert att stöta på mjäll, torrt hår.

När du väljer en rengöringsprodukt från ökat fettigt hår, överväga rekommendationer från trichologer. Fokusera inte bara på "marknadsföring" av varumärket och den rimliga kostnaden för schampo.

Video - Syoss Shampoo Tips för fet hår:

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad till Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner!

7 KOMMENTARER

Samma sak har alla sina egna schampo. Det är nödvändigt att välja individuellt. Om han var minst 10 gånger bra och annonserad, skulle det fortfarande inte vara lämpligt för dig. Jag skickade inte något "för fettigt hår". Jag använder Syoss GLOSSING. Och fettinnehållet minskade och mjällen försvann, även om det verkade som om det inte hade förklarats som sådant. Bara detta "mina" schampo visade sig vara allt. I tre år har jag bara använt den.

Jag lärde mig av min erfarenhet att för oljigt hår är de bästa schamponerna med lera (eller kaolin, som tillverkarna skriver). Det finns ett sådant schampo - La Petit Marseillaise. Men jag skulle lägga till Garnier Ultra Doo med lera och citron - efter det mitt hår efter 3 dagar den 4: e, och Elsev Balancing handlar om samma resultat. Och från folkrättsmedel bara super - avkok av burdock root. Efter honom är håret i allmänhet 4-5 dagar rent och kommer inte att slicka.

På min egen erfarenhet såg jag till att de bästa schamponerna för oljigt hår är icke-sulfat typ Hempina webbplats organicsharm rekommenderar

Och jag kom fram med ett schampo baserat på min havre apoteksbas, han har en serie hästkrafter, började tvätta håret mycket mindre, ungefär två gånger i veckan, och tidigare varje dag var det nödvändigt...

Här är bara ett detoxschampo och hjälpte till att normalisera huvudkörtlarna i hårbotten. Och då blev det omöjligt, bara tvätta mitt hår, en timme senare, redan oljig. Först brukade jag tvätta mitt hår hela tiden, och nu använder jag det bara för att förebygga. Tack vare tillverkarna.

När jag började använda hästmärke kraft shampoo, började jag tvätta mitt hår mindre ofta, jag köper från en begränsad upplaga, det finns Daineko på schampongpaketet, lukten är bara fantastisk i schampo.

För att lösa problemet med fet hår, använder jag sköljning med jägare. Och Shampoo 911 Detox hjälper lika bra. Kolinnehållet fungerar som ett absorberande medel som absorberar och rengör hår och hårbotten från smuts och fett. Utan att störa den naturliga balansen. Shampoo väl tvättas av.

Välja bästa shampoo för fet hår

Ägare av fet hårbotten måste följa vissa regler i vardagen och välja rätt kosmetika. En viktig roll spelas av vilken typ av fet hårschampo som används, vilka funktioner det utför. Om hur man ordentligt bryr sig om problem hår, och vad du behöver veta, plockar upp smink kosmetika, och kommer att diskuteras vidare.

Oljiga hårfunktioner

På huvudet hos en person finns ett speciellt fettfett (lipidfilm), utformat för att skydda epidermis från skador och strängarna - från överdriven torrhet. Det förhindrar bakteriens tillväxt och penetration av smuts och andra skadliga partiklar i hudskiktet. Vid normal funktion av talgkörtlarna (sebum) förorenar smörjmedlet inte håret under lång tid. Men när deras aktivitet blir mer aktiv blir håret snabbt oljigt och det är nödvändigt att tvätta det ofta (var 1-2 dagar).

Orsaken till ökad talgbildning kan vara:

 • genetisk predisposition;
 • hormonellt misslyckande;
 • fel kosmetika;
 • användningen av kryddig, salt och stekt mat.

Varning! Korrigera situationen och justera intensiteten av produktionen av fett kan ordentligt valda schampo.

Hur man väljer

Det är bättre att köpa smink kosmetika från en betrodd leverantör:

 • på apotek
 • i nätbutiker med relevanta certifikat
 • i poäng med offline försäljning med ett beprövat rykte.

När man väljer en produkt är det bättre att föredra schampon utan funktion 2 i 1 (schampo och balsam i en flaska). Sådana produkter tvättar inte håret ordentligt, och luftkonditioneringen "tätar" lösa strängar. Det är bättre att använda båda instrumenten separat.

Det är också värt att överväga att det finns mäns shampoo (det viktigaste kriteriet är att tvätta håret "till squeak") och kvinnor (har en sparsam effekt).

Helst bör verktyget bestå av naturliga ingredienser. Men det finns märken som innehåller kemiska ingredienser i en godtagbar och säker mängd för hälsan. Mest populära:

 • parabener - konserveringsmedel, vars tillåtna mängd är upp till 0,19%;
 • Sulfater - Svavelsalter, som bildar ett skum - det är bättre om de inte är mer än 1%.

Nästan alla tillverkare av kosmetika för hårvårdsprodukter och produkter för fet hår. I denna produkt finns aktiva komponenter som reglerar talgkörtlarna. Sebum sticker ut med mindre intensitet, det visar sig att tvätta huvudet mindre ofta. Helst om det valda verktyget löser andra relaterade uppgifter: Ta bort torra tips eller mjäll, ge volymen, stärka och så vidare.

Beroende på hårets tillstånd måste du välja typ av tvättmedel.

 • Reglerande. Påverkar aktiviteten hos talgkörtlarna. Reglerar frisättning av talg, vilket gör att håret inte är så snabbt förorenat.
 • Seboreguliruyuschy. Designad för att eliminera problemet med mjäll (oljig och torr).
 • Antidandruff. Bekämpar seborrheisk dermatit. Kompositionen innehåller terapeutiska komponenter: zink, ketokonazol, ciklopirox, selensulfid, klasazol och andra. Som ytterligare ingredienser tillsätts: tjära, salicylsyra, fytokomposition.
 • För fet och tunt hår. Rengör krullarna och ger dem extra volym.
 • För färgade strängar. Sköter om håret, fuktar och närnar det. Det är lämpligt att välja icke-sulfatprodukter med låg surhet.
 • För känslig hud. I sådana verktyg användes ett minimum av ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen). Som en lugnande och desinficerande ingrediens i kompositionerna läggs extrakt av naturliga växter.
 • Med mentol. Ger en kylning och uppfriskande effekt. Toner och fuktar huden. Ofta används i linjen för män.
 • Male. Bör inte innehålla silikon. Det är viktigt att medlet bildar ett skum och tvätta bort smutsbrunn. Den föredragna nivån av surhet ligger i intervallet 5,4 PH.
 • Balansering. Lämpligt alternativ för ägare av feta rötter och torra tips. Ställer balans: reglerar talgkörtlarna och fuktar den nedre delen av håret.
 • Dry. Express verktyg när du behöver snabbt ta håret i ordning. När den appliceras absorberar den fett, och sedan avlägsnas allt med en kam. Kräver inte sköljning. En produkt från kategorin "måste-ha" på resor. Förutom rengöring ger hårvolymen. Ägare av mörka strängar måste noggrant kamma ut verktyget, annars kan det finnas en vitaktig blomma.
 • Solid. Det bildar lite skum, rengör hårbotten noggrant.

Topp schampon

Sammansättningen av komponenterna och effekterna av schampon är indelade i tre typer:

professionell

De aktiva substanserna i dem finns i maxkoncentrationen. Ofta utrustad med en dispenser. Designad för användning i salonger, men kan användas i vardagen. De mest populära är följande märken.

KeraSys (Korea)

Shampoo Kerasis "Hair Energy" innehåller 99% av naturliga ingredienser. Består av vitaminer och mineraler som hjälper till att återställa och stärka lockor. Fuktar dem, fyller med energi. Utrustad med en bekväm dispenser. Även utan att använda klimatanläggningen förvirrar inte håret. Kostnaden för KeraSys är ca 200 rubel för 180 ml.

Angel (Frankrike)

Högkoncentrerat professionellt verktyg "Angel" (Angel) innehåller följande aktiva ingredienser:

 • termiskt vatten;
 • marina kollagen;
 • tang extrakt.

Flaskan är utrustad med en bekväm dispenser, shampoo konsumeras sparsamt. Kompositionen är naturlig, utan sulfater. Enligt recensionerna förbli håret efter användning av produkten ren i minst 3 dagar. Köp "Ängel" kan prissättas till 190 rubel per 100 ml.

Nexxt (Tyskland)

Nexxt shampoo lotion för fet hår med timjan extrakt och propolis är också bland professionella kosmetika.

 • extrakt av timjan, Sophora, Cinchona;
 • propolis;
 • mint;
 • citrongräs.

Försiktigt och noga påverkar håret. Det ger det glans, jämnhet. Eliminerar mjäll. Behöver inte ytterligare användning av balsam. Kostnaden för Nexxt är cirka 200 rubel för 250 ml.

L'Oreal Professionnel Pure Resource (Frankrike)

Professionellt schampo för fettigt hår L'Oreal är utformat för att ta hand om oljiga och normala lockar. Neutraliserar de skadliga effekterna av miljön, rensar håret perfekt, gör det elastiskt och fjädrande. Feedback om detta verktyg är positivt. Det kostar ca 770 rubel för 250 ml.

Estel (Ryssland)

Estel Otium Unique är utformad för oljigt hår vid rötterna och torrt på spetsarna. Reglering av talgkörtlarna sker på grund av ett speciellt patenterat komplex. Fuktar strängar, gör dem glänsande. Som ett resultat blir hårets användning tjockare. Produktpris - ca 520 rubel för 250 ml.

För mer information om schampo, läs artikeln:

Londa (Tyskland)

Cleansing shampoo londa (Londa) för oljigt hår rensar inte bara, men också toner, närmar sig, minskar inflammation.

Aktiva ingredienser:

 • vitt te extrakt;
 • jojobaolja

Kostnaden för en 250-milliliter flaska är ca 460 rubel.

Matrix (Spanien)

Matrix Biolage normaliserande schampo Matrix är lämplig för kvinnor och män. Det har reglerande, antiseptiska och toniska egenskaper. Håret torkar inte. Rengör försiktigt och försiktigt. Den aktiva beståndsdelen är citrongräs extrakt. Innehåller inte parabener. Du kan köpa till ett pris av 800 rubel för 250 ml.

PHYTODESS (Frankrike)

Naturligt schampo med ginseng rengör och läker håret. Det ger henne volym. Avlägsnar toxiner, eliminerar mjäll, reglerar sebumsekretion, förbättrar mikrocirkulationen. De viktigaste aktiva ingredienserna är:

 • ginseng och kelp extrakt;
 • vit och pepparmint eteriska oljor;
 • grön lera;
 • komplexa extrakt av veneralt hår, nässla, kvinnligt läkemedel.

Verktyget har en hög kostnad (cirka 2000 rubel för 250 ml), men helt rättfärdigar den. Recensioner av det bara positivt.

Wella SP REGULATE (Tyskland)

Wella shampoo med lera för oljigt hår torkar inte krullningar, men bygger upp att hudcellerna fungerar väl. Rengör försiktigt och uppdaterar. Sammansättningen innehåller grön och vit lera. Verktyget är bland favoriterna bland älskare av kvalitetskosmetik. 250 ml av medel kommer att kosta cirka 500 rubel.

Kapous (Italien, Ryssland)

Kapousschampo för fet hår fuktar och reglerar talgkörtlarna. Driftskomponenter:

Om Kapus lotion appliceras, kommer effekten att bli mer märkbar. Du kan hämta ett rengöringsschampo för fettigt hår från detta märke från behandlingsserien för 380 rubel (250 ml).

terapeutisk

Säljs på apotek. Det är nödvändigt att använda enligt anvisningarna. Vanligtvis appliceras två gånger i veckan.

Följande produkter är efterfrågade.

Dr.Muller Pantenols (Tjeckien)

Panthenol Shampoo används för överdriven fetthet i huvudet och klåda. Det ger curls glans och silkiness. Stärker dem och förhindrar att falla ut. Skyddar mot yttre skador. Den har mycket positiv feedback. Huvudkomponenten - D-panthenol 2% (vitamin B), som tränger igenom hela håret (från rot till spets). Du kan köpa till ett pris av 850 rubel för 250 ml.

Vichy (Frankrike)

Vichy dercos regulatory löser flera problem:

 • eliminerar överdriven fettproduktion
 • lugnar, läker epidermis.
 • salicylsyra;
 • Vichy SPA (termiskt vatten);
 • ANTI-SEBUM-komplexet.

Det finns inga parabener och silikoner i produkten. Kostnaden är cirka 1000 rubel för 200 ml.

Antsedin (Ukraina)

Mentholschampo för feta krusar "Antisedin" är utformad för personer i åldern. Det lugnar talgkörtlarna och avbryter sin aktivitet. Det hjälper till att bevara färg och saktar ut gråhårets utseende. Förbättrar mikrocirkulationen i huden.

 • murgröna extrakt;
 • arnica;
 • vattenkrasse;
 • vitlök;
 • vit nässla;
 • kardborre;
 • kamomill;
 • tall;
 • rosmarin;
 • glycerol;
 • silke- och keratinhydrolysat;
 • D-pantenol;
 • Silsoft Q;
 • mentol.

Köp antisedin möjligt för 180 rubel (150 ml).

kardborre

Det är klassificerat som en burdock-baserad medicinsk shampoo. Det används för att stärka lockor, men är också lämpligt för mycket fet hår. Enligt recensioner torkar det rötterna så att du måste tvätta huvudet mindre ofta (var 2-3 dagar). Framlagt av olika tillverkare är huvudkomponenten burkolja.

Produkten från Elf-varumärket (Ukraina) är populär. När du använder den noteras en positiv effekt, men det rekommenderas inte att använda det i mer än sex månader. En 200 ml flaska kostar ca 215 rubel.

hushåll

Säljs i vanliga butiker i ett paket som är bekvämt för hemmabruk. Den mest prisvärda, men har också effekten ibland mindre än de tidigare alternativen. Populära varumärken fortsätter.

Nivea Men "Extreme Freshness" (Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är limextrakt, vilket hjälper inte bara att eliminera fett, men också för att bekämpa mjäll. Designad för män. Mottog mycket positiv feedback till din adress, så jag var i toppen. Priset för 250 ml är ca 185 rubel.

Klar vita ABE (Ryssland)

Shampoo Clear vita ABE för feta krullar finns i två former:

 • manschampo "Kontrollfett" med teknik Nutrium 10 (ett komplex av mineraler och vitaminer), som ger näring till alla lager av epidermis, reglerar talgkörtens arbete och bekämpar mjäll.
 • Clia Vitabe för kvinnor baserade på citronsyra (tillåter inte bara att effektivt rengöra huden, men också för att eliminera mjäll).

Kostnaden för medel - ca 265 rubel för 200 ml.

Garnier Fructis (Ryssland)

Fructis "Freshness" ger en känsla av rent hår i 48 timmar. Det närmar och förstärker locken, gör dem hållbara.

 • sockerrör extrakt;
 • salicylsyra;
 • silikoner;
 • grönt te blad extrakt;
 • äpplextrakt
 • vitamin b6;
 • citronsyra;
 • citron extrakt;
 • hjälpämnen.

Det är bättre att använda tillsammans med balsam för att förhindra "fluffiness". Köp Garnier Fruktis kan vara ca 185 rubel för 250 ml.

Syoss PureCare (Tyskland)

Syoss Shampoo för fettigt hår är också konstruerat för torr / torr på spetsarna. Det rensar, närmar, fuktar. Den tvättas väl och tvättas snabbt.

Aktiva ingredienser är:

 • hydrolyserat keratin;
 • macadamiaolja;
 • pantenol.

Kostnaden för schampo - cirka 300 rubel för 500 ml.

Belita-Vitex (Vitryssland)

Belita Shampoo Super Purification är utformad för en effektiv och effektiv rengöring av hår. Det ger strängarna glans och silkiness. Huvudsakliga aktiva ingredienser:

 • citronsyra, glykolsyra och mjölksyror;
 • kashmirproteiner.

Det är bättre att använda inte mer än två gånger i veckan, alternerande med andra medel. Priset på Belita finns tillgängligt - 130 rubel för 500 ml.

TianDe (Ryssland)

Hur shampoo tvätta feta trådar utsatta för förlust, Tiande "Golden Ginger". En egenskap hos verktyget är inte bara justeringen av talgkörtlarna, utan även kampen mot mjäll, alopeci och dysplasi av hårväxt.

Består av:

 • avjoniserat vatten (perfekt renat, utan föroreningar);
 • mineralolja;
 • pantenol;
 • ingefäraxtrakt
 • silikonolja;
 • silke guar;
 • zinkpyrition.

Shampoo, vid användning, orsakar bränning. Det är bättre att applicera i kombination med balsam. Innehåller inte parabener och sulfater. Fick mycket positiv feedback, så jag var i toppen. Du kan köpa inom 600 rubel för 300 ml.

Balansering (Ecolab, Ryssland)

Ecolab Balancing Shampoo för fet hår (Ecolab) tillhör kategorin naturlig kosmetika. Rengör delikat strängarna, inte överdriver dem, ger sken och mjukhet. Den har en trevlig söt fruktig godis smak. Eliminerar klåda och mjäll.

Aktiva substanser (extrakt):

Det är värt botemedlet inom 200 rubel för 250 ml.

Yves Rocher (Frankrike)

Rengöringsschampo Eves Rocher avlägsnar effektivt fett och reglerar talgproduktionen. Huvudkomponenten är ett avkok av nässla. Natriumlaurylsulfat är frånvarande, men det finns ammoniumlauretsulfat. Utan silikon. Kostnaden är ca 380 rubel.

Elseve (Frankrike)

Ett annat botemedel baserat på lera. Elseve kostar ca 180 rubel för 250 ml. Den består av tre leror (grön, vit, blå). Shampoo "Elseve 3 Precious Clay" är konstruerad för optimal balans av epidermis, fuktighet av strängarna över hela längden, djuprengöring. Lämplig för ägare av fettkrullar med torra tips.

Oljigt hårschampo (mormor Agafis recept, Ryssland)

Verktyget, även känt som "farmor Agafia", är en naturlig kosmetika och effektivt reducerar talgkörtlarna.

 • senapsblad
 • propolis (förlänger hårets livscykel och har antibakteriella egenskaper);
 • tvålrot.

Använd bättre 1-2 gånger i veckan. Effekten visas efter 3-4 ansökningar.

Det finns också ett toning shampoo av samma märke. I kompositionen av extrakten:

Verktyget rensar, toner och förbättrar mikrocirkulationen i huden.

Det är värt en flaska på 350 ml av ca 85 rubel.

Shungit (Fratty NV, Ryssland)

Black Shungit shampoo på grund av samma namn rock. Förutom djupt rengöring och reglering av talgkörtlarna, stärker strängarna, ger dem tjocklek och glans.

 • shungite;
 • nässlextrakt
 • Rosemary och Hypericum extrakt.

Verktyget är överkomligt - cirka 120 rubel för 300 ml. Det rekommenderas att inte använda mer än en gång i veckan för att undvika att torka ut håret.

SAVON NOIR (Planeta Organica, Ryssland)

Svavelfri shampoo Savon noir är skapad på 100% afrikansk tvål och har en bekväm dispenser. Består av:

 • bomullsextrakt, aloe vera, bambu;
 • kryddnejlika olja

Det klarar sig bra med att eliminera fettinnehållet i lockar, men det finns en nackdel - det torkar dem. Det är därför rekommenderat att använda med en fuktgivande balm. Kostnad Savon noir - ca 90 rubler per 400 ml.

SVOBODA (Ryssland)

Shampoo "Freedom" gick in i toppen på grund av sina egenskaper till en budgetkostnad (95 rubel för 430 ml).

 • extrakt av citronbalsam och nässla;
 • vete proteiner.

Tack vare dessa komponenter blir krullarna starka, glänsande och elastiska. Reglerade produktionen av subkutant fett. Tillräckligt länge. Innehåller inte färgämnen och parabener. Det är bättre att använda tillsammans med balsam i samma serie.

Planeta Organica med macadamiaolja (Ryssland)

För de som föredrar att tvätta fet hår med ekologiska produkter kan du prova "Planet Organic". De aktiva ingredienserna reglerar balansen i huden, stärker och återställer strängarna.

Sammansättningen av schampo innefattar:

 • macadamiaolja;
 • ekbark extrakt;
 • enbär extrakt
 • sandelträolja;
 • hjälpämnen.

Kan överdriva krullningar. För att undvika detta är det bättre att inte applicera agenten i hela längden och var uppmärksam på rötterna. Planeta Organica kostar ca 120 rubel för 250 ml.

Planeta Organica ARCTICA "Moisturizing and Care"

Vilket schampo är bättre för oljigt hår från varumärket Planeta Organica - ARCTICA "Moisturizing and Care". Många som redan har använt verktyget på sig själv noterar att hårbotten inte blir tjock så fort. En extra bonus är att stärka hårsäckarna.

Aktiva ingredienser:

 • Tranbärsjuicextrakt;
 • cloudberry extrakt;
 • extrakt av oregano och edelweiss;
 • druvfröolja.

Liksom alla produkter från den angivna tillverkaren, innehåller inte natriumlaurylsulfat, parabener. ARCTICA "Moisturizing and Care" kostar cirka 170 rubel för 280 ml.

DNC (Lettland)

Minskar aktiviteten hos talgkörtlarna, skadar inte och torkar inte ut håret. Dnc (dns) - en idealisk schampo för tunt, oljigt och / eller färgat hår. Många recensioner visar att verktyget klarar av uppgiften. För att minska utsöndringen av sebaceous sekret (sebum), måste du använda DNS regelbundet i en månad.

 • nässlextrakt
 • kardborre;
 • lavendel;
 • rosa höfter;
 • tvålrot;
 • vinbär löv;
 • ekbark;
 • kalmus;
 • salvia;
 • lavendelolja;
 • burdock olja;
 • grapefruktolja;
 • hyaluronsyra;
 • havssalt;
 • agar-agar;
 • silkeproteiner;
 • askorbinsyra och myrsyra;
 • elastin.

Kostnad - 230 rubel för 350 ml. Spenderat sparsamt.

Dove (Polen)

Kvinnors schampo "Dove nourishing care" (Hårterapi) är lämplig för tunt hår utsatt för fett, även om produkten är för oljiga krullningar som företaget inte producerar. Det närmar, fuktar och rensar hår av vilken typ som helst. De aktiva ingredienserna är mandel- och kokosoljor. Kostnaden för en 380 ml flaska är ca 270 rubel.

För män är det rekommenderat att använda "Dove Men + Care" med mentol, vilket effektivt rengör hårbotten.

Faberlik regulatory (Ryssland)

Regulatorisk schampo för fet hår Faberlik ingår i Expert Pharma-linjen. Tack vare Defenscalp-komplexet som är en del, återställer det naturliga balansen, reglerar arbetet med talg, eliminerar klåda och mjäll. Lämplig för män och kvinnor. 150 ml flaska kostar ungefär 300 rubel. Det kan vara billigare under kampanjerna Faberlic.

Shamtu (Tyskland)

Hur man väljer ett budgetschampo för fet hår - titta på varumärket Shamtu. Det var Shamtu med örttextrakt som klassificerades av användarna som ett medel vars pris är mycket lägre i kvalitet (225 rubel för 650 ml). Med hjälp hjälper det sig att tvätta håret mindre ofta, volymen förblir även den andra dagen.

Aktiva ingredienser:

 • verbena extrakt;
 • grapefrukt;
 • bergamott;
 • fruktig.

GRÖN MAMA (Ryssland)

Shampoo Grön mamma för oljigt hår "Black currant, nettle" har flera aktiva ingredienser:

 • extrakt av nässla, johannesört, coltsfoot, cederträ, svart vinbär;
 • honung.

Lukten är neutral, obekväma lock (måste skruvas loss). Tvätta lockar väl, inte torr. Effekten varar i två dagar.

Köp en produkt med en flaska på 50 ml kan vara 50 rubel. I kosmetisk kosmetika, som är lämplig för fettkrullar, presenteras även Biobalance-schampo (för torra tips).

Apivita (Grekland)

Brandfilosofi - maximala naturliga ingredienser (från 85%). I linjen för omsorg av fettkrullar finns flera ställen:

 • schampo mot greasinesssträngar seboreguliruyuschy med propolis och vit pil
 • på grundval av mint och propolis.

I rankningen av de bästa sådana fonderna berodde på nästan 100% naturlig sammansättning, frånvaron av parabener och skadliga ämnen. Många anser att Apivita-produkterna är effektiva, men de har också en signifikant nackdel - den höga kostnaden. En flaska på 250 ml kan kosta 1000 rubel.

Natura Siberica (Ryssland)

För hår som är benägna att feta varumärke ger flera produkter:

 • shampoo-vitamin (aktiva ingredienser - cloudberry, vitamin PP, tranbär);
 • Antiseborrheic Sea Buckthorn Shampoo baserat på Altais havtorn, pepparmynta, Kurilte, Arktis hallon, hagtorn, marockansk olja;
 • schampo "Volym och balans" baserad på arktisk hallon och cedar elfin.

En särskiljande egenskap hos dessa kosmetika är frånvaron av parabener, mineraloljor, natriumlaurylsulfat. Du kan köpa Natura Siberica för cirka 200 rubel per 400 ml flaska.

Läs mer om schampon i artikeln:

Gliss Kur (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Ett bra schampo för fet hår behöver inte vara dyrt. Glis höns Reparation Supreme Length refererar till budgetalternativen och är utformad för att rengöra fet hud och återställa torra tips. Kompositionen innehåller:

 • pion extrakt;
 • hydrolyserat keratin;
 • aprikoskärnolja;
 • hjälpämnen.

Han klarar av uppgiften, men passar inte alla. Kostnaden är cirka 260 rubel för 250 ml.

Shauma (SchwarzkopfHenkel Professional, Tyskland)

Den aktiva ingrediensen är aloe vera, vilket gör att du kan ta bort överflödigt fett, normalisera fuktbalansen i epidermis, stärka strängarna. Som ett resultat förblir håret rent i flera dagar. Shampoo Shampoo för fettkrullar presenteras i tre former:

 • 7 örter (för fet och normal);
 • bomullsfärskhet (för extra strängar);
 • mint friskhet (manlig).

När det gäller priset är det mycket demokratiskt här - ca 100-150 rubel för 225 ml.

Pantene Pro-V Aqua Light (Frankrike)

I hjärtat av Pantin provi för benägen till feta krullar - Teknik Clean-Rinse, så att verktyget snabbt kan tvättas och inte vikta krullarna. Citronsyra rengör och desinficerar huden, har antioxidantegenskaper. Eliminerar mjäll, matthet, saktar produktion av talg. Du kan köpa den för ca 215 rubel (400 ml).

Reglering av ren linje (Kalina, Ryssland)

Effektiv schampo på passformen "Clean Line" för fet hår är billigt - ca 80 rubel för 400 ml. Medel för 80% består av växtbaserade avkok (komplex "Phytokeratin"), vilket skapar en rotvolym.

Aktiva ingredienser (extrakt):

Kan överdriva huvudets hud.

Folk recept

De som föredrar att förbereda kosmetika för sitt eget hår, kan notera följande recept.

Citronäggshampoo

Du behöver:

 • 1 äggula;
 • 40 ml citronsaft;
 • 15 ml vodka;
 • 10 ml mandelolja.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Alla komponenter blandas väl.
 2. Applicera på vått hår, massage och skölj.

Normalisering av talgkörtlarna sker efter regelbunden användning.

Växtbaserade schampo

Nödvändiga komponenter:

 • 1 msk. l. torra örter - kamille, salvia, färg celandine, nässla;
 • 1 msk. l. torr senap;
 • 10 art. l. rågmjöl;
 • 1 msk. l. mark ingefära;
 • 2 msk. l. ekbark;
 • 200 ml vatten.

Så här lagar du och ansöker:

 1. Häll ekbark med varmt vatten och simma i ett vattenbad i en halvtimme.
 2. De återstående komponenterna blandas och slipas på en kaffekvarn. Detta är grunden för framtida schampo.
 3. Skaka barken av ekbark genom gasbindning.
 4. 3 msk. l. Grunderna blandas med avkok. Det borde få konsistensen av flytande gräddfil.
 5. Applicera från spets till rot, massera noggrant igenom strängarna.
 6. Tvätta av.

Detta verktyg kan användas som en mask. För att göra detta måste du lämna det på huvudet i 35 minuter. Tvätta sedan av det.

Lerbaserad

Du behöver:

 • 5 msk. l. svart eller blå kosmetisk lera;
 • 4-5 droppar eteriska oljor av grapefrukt och mint (kan ersättas med oljor av bergamot, tea tree, citron, rosmarin);
 • 5 msk. l. senapspulver;
 • 1 msk. l. salt och läsk.

Så här lagar du och ansöker:

 1. I ljumt vatten späd leran till en krämig massa.
 2. Blanda med läsk, senap, salt.
 3. I slutet sätt oljan och blanda väl.
 4. Applicera med massörrörelser. Skölj med vatten.

Torka schampo

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • 15 g soda;
 • 60 g havremjöl.

preparatet:

 1. Grindflingor i en kaffekvarn.
 2. Blanda med läsk.
 3. Applicera på strängar gnidningsrörelser. Efter väl kammad ut.

Mer information om populära schampo recept för fet hår i artikeln:

Regler för ansökan

Även det bästa schampoet för fet hår kommer inte att ge önskad effekt om du inte följer följande rekommendationer:

 • Du måste tvätta håret när du förorenar, vilket inte tillåter porerna att täppa till.
 • Om shampoo är medicinsk kan den appliceras på krullarna inte mer än två gånger i veckan.
 • Efter användning av schampon måste du applicera balsam eller balsam på trådarna. Dessa verktyg hjälper till att avlägsna statisk elektricitet, underlätta kamning, förhindra sprickbildning. Verktyget är bättre att välja samma märke och samma linje som tvättmedlet.
 • Svavelfri kosmetika kan inte användas kontinuerligt. Det tvättar hårt ut smuts och kan lämna rester av stylingprodukter på strängarna. Därför måste den alterneras med sulfat shampoo.
 • Vattnet ska vara varmt (inte varmt). Hög temperatur ökar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Det rekommenderas också att tvätta håret på morgonen, när blubben inte är så aktiv.
 • Applicera ett verktyg bättre bara på rötterna, och i längd behöver du bara tvätta av skummet. Detta kommer att bidra till att undvika torra ändar.

När det gäller tillämpningsförloppet är det annorlunda för varje produkt. Hushållskosmetik kan användas under lång tid (det är önskvärt att byta varumärken). Medicinskt - med de raster som anges i anvisningarna.

Så här åtgärdar du resultatet

Du borde inte lita bara på schampo för fet hårbotten, det är viktigt att ändra dina vanor för att förbättra hårets tillstånd:

 • eliminera från kosten fet, kryddig, mjöl, söt (eller åtminstone begränsa konsumtionen av sådana produkter);
 • Användbar för sköljning av dekoktioner av örter: nässla, tåg, kamille, ekbark.

Omsorg för fet hår är inte lätt. Och du måste börja med rätt schampo. Ibland måste du prova olika varumärken för att hitta "dina" medel. Men om du hämtar det uppstår mirakel. De som tvättade håret varje dag kan göra det mycket mindre ofta. Det viktigaste är att ta hand om dina strängar och inte ta ögonen på problemet med talgkörtlarna. Då kommer håret att se välskötta och friska under en lång tid.

Vilken schampo hjälper till att lösa problemet med fet hår?

Moderna schampon hjälper dig att lösa problemet med fet hår genom en djup rengöring och regenererande effekt. Hur man väljer ett effektivt schampo, på vilka punkter att uppmärksamma vad som ska vara kompositionen - du kommer att lära av vår artikel.

Valet av kvalitetsschampo

De senaste åren är den främsta skönhetsutvecklingen tjock, lång och glänsande hår. Denna frisyr kommer att dekorera någon tjej, göra hennes utseende mer feminint och sexigt. Men ingen frisyr kommer att se vacker ut om håret är fet och smutsigt. Att lösa problemet med fet hår är väldigt viktigt att välja ett bra, högkvalitativt och effektivt schampo. Vår artikel hjälper dig att förstå det stora utbudet av schampon från fet hår och välja rätt verktyg för dig själv.

Och sedan, över dagen, sebum passerar från hårbotten till håret. Därför är håret ofta fettigt vid basen, medan det fortfarande är torrt vid spetsarna.

Detta är ett helt normalt och fysiologiskt fenomen. Kroppen på ett sådant naturligt sätt bryr sig om vårt hårs hälsa: krullar, täckta med den finaste fettfilmen, blir mindre mottagliga för miljöpåverkan - solstrålning, vind, skadliga mikroorganismer. Det är därför det är mycket viktigt flera gånger om dagen för att noggrant kamma håret från basen så att talg är jämnt fördelad över hela längden av håret.

På så enkelt sätt kan du undvika överdriven förorening vid hårets botten. Många tillverkare producerar speciella schampon för kategorin hår "fett vid rötterna och torka på spetsarna."

Sebaceous körtlar är aktiv i naturen och är ofta ärvda. Det förändras gradvis under livet, beroende på ålder, kost och livsstil och kroppstyp.

Det finns emellertid ofta fall där håret börjar bli fet, för snabbt utan anledning. Du kan tvätta håret ordentligt före arbete, men när din hår förlorar sin friskhet, ser den ut oljig och smutsig på kvällen. I denna situation talar vi om en sjukdom i hårbotten, det är ett onaturligt fenomen.

Orsaker till fet hår

 • Störning av kroppens hormonella bakgrund - ungdomar, graviditet och amning hos kvinnor, klimakteriet, långvarig exponering för stress.
 • Endokrina och nervsystemet sjukdomar, störningar i mag-tarmkanalen.
 • Specifika sjukdomar i hårbotten, oftast - seborrheisk dermatit.
 • Felaktig, obalanserad näring. Överdriven oljighet i hårbotten är en signal från vår kropp att den saknar vitaminer och spårämnen. Det observeras ofta hos människor som äter snabbmat, godis, bekvämlighetsmat med skadliga livsmedelstillsatser E.
 • Felaktig vård av hårbotten. En av farorna med att använda hemmet kosmetika är den motsatta effekten av att använda dem. I riskzonen - tjejer som ofta gillar att göra hemlagade hårmaskor, sköljer dem med olika växtdekok, gnider dem med oljor och blandningar.
 • Håret blir också smutsigt snabbt om du tvättar din röst med alltför varmt vatten, bär hårt hår, använd hårtork och krusningsjärn, använd regelbundet olika hårspänningsprodukter.
 • Oljigt hår kan vara ett tecken på allergi mot någon kosmetisk produkt för hår, smycken eller huvudbonadmaterial.
 • Du bär hattar av naturliga material som inte släpper igenom luften. Dessutom, om du inte bär hattar i sommarvärmen eller vinterfrost, ökar talgkörtlarna under påverkan av temperatur, fuktighet och vind.

För mycket oljigt hår åtföljs alltid av vissa olägenheter, och ibland till och med problem för sina ägare:

 • Ojämnt utseende av hår redan några timmar efter tvätt.
 • Obehaglig lukt från hår (damm och smuts "stick" till fettigt hår snabbare).
 • Håret är täckt av mjäll och faller ofta ut.
 • Det är omöjligt att göra och fixa en frisyr - håret lever bokstavligen sitt eget liv.

Om du finner ut i den här beskrivningen av dig själv - skynda dig att analysera orsakerna till detta problem. Du kan behöva besöka en specialist som behandlar hårbottenproblemet - en tricholog, en hudläkare eller till och med gå igenom en medicinsk undersökning.

Korrekt hårvård

Den viktigaste och mest effektiva metoden att hantera fet hår är rätt hand om dem, vilket är omöjligt utan ett bra schampo.

De kommer att särskiljas genom närvaron av vissa aktiva beståndsdelar och deras koncentration, samt varaktighet och appliceringsmetod.

I ett gott schampo från fettigt hår är kompositionen av särskild betydelse. Det bör innehålla sådana aktiva ingredienser som: zinkoxid, tjära, svavel, extrakt av örter, frukter och medicinalväxter, extrakt av tång och mineraler, vitaminkomplex och användbara aminosyror. Det rekommenderas att välja ett schampo utan aggressiva ämnen i kompositionen (silikon, parabener, mineraloljor).

Spara inte på priset av schampo för fet hår. Högkvalitativt schampo som har en terapeutisk effekt och innehåller en tillräcklig mängd näringsämnen, kan inte vara billigt.

För att du enkelt ska navigera i ett stort utbud av schampon för fet hår, har vi kombinerat de mest populära produkterna till ett bekvämt bord. Här hittar du användbar och kortfattad information om dessa fonders sammansättning, egenskaper och effektivitet.Nästa Artikel
Effektiv mask för håravfall