Mjölk och ägg


Omelett är en traditionell fransk maträtt, som skiljer sig åt i beredningen av de nationella köken i världen. Franska kockar lägger inte till vatten, mjöl eller mjölk till det, och innan det serveras rullas det upp i ett rör. För att göra en fransk omelett, slå ägget med en gaffel, inte en beater eller en mixer.

Omelett. Titta på video receptet!

omelett

I forntida Rom, när man gjorde en omelett, blandades slagna ägg med honung eller mjölk och sprinklades sedan med svartpeppar. I Ryssland är äggrör kända under namnet "Drachena", som var framställt av ägg i kombination med kaviar. Migranter till Förenta staterna från länderna i England, Irland och Frankrike gjorde äggröra från äggröra och skivar finhackad skinka, potatis, paprika och lök. Italienarna använder ägg, stekt potatis, kronärtskockor, lök och vitlöksklyfta för att göra omeletter som kallas tortilla.

Omelett med mjölk och gröna lök

I en ren djup skål, slå kycklingägg, salt och peppar dem till smak. Häll sedan mjölken i skålen och tillsätt de finhackade gröna lökfjädrarna, blanda noggrant med en gaffel tills bubblorna visas.

För att göra en omelett är det bäst att ta en gjutjärn eller aluminiumspanna med lock och non-stick beläggning. Lägg pannan på hög värme och värme, sätt sedan smöret i det. Använd inte margarin eftersom Det ger skålen obehaglig smak.

När smöret är helt smält, häll äggblandningen i pannan och minska värmen. Täck pannan med lock och koka omelet tills det är ömt. När kantens kanter blir vita, gör den minsta effekten av elden. Ta bort pannan från elden ska vara när mitten av omelet kommer att vara vit och matt, vilket ger en mjuk och delikat smak.

Skär den färdiga omelet i portioner, lägg den på en tallrik och servera varm.

Moldovansk omelett

I en djup skål, bryt äggen, häll i mjölken, salt och peppar efter smak. Slå äggblandningen med en blåsare. Skinka skuren i små kuber. Skölj, torka och finhacka persiljan.

Under tiden värm pannan, häll i några matskedar vegetabilisk olja och steka skinkan. Häll sedan en blandning av mjölk och ägg i pannan och stek i ca 4 minuter under ett slutet lock på låg värme.

Skär färdigmaträtten i portioner, lägg på en tallrik och strö med finhackade gröna.

Diet omelett

Den perfekta frukosten för anhängare av hälsosamma kalorimål.

ingredienser:
kycklingägg 2 st.
300 ml mjölk
1 msk. sked smör
salt (efter smak)

Slå i kycklingägget i en separat skål och häll sedan i en del av mjölken. Smält smöret och lägg till äggblandningen, salt och vispbrunn.

Häll äggmjölksblandningen i två glasögon och lägg dem i en kastrull, i vilken du behöver hälla tre fjärdedelar av vatten.

Sätt grytan på elden, låt vattnet koka och koka omelet cirka 40-45 minuter.

Ägg med mjölk i en panna

Ägg med mjölk i en panna är den enklaste och mest näringsrika skålen av allt jag vet. Det tar exakt 17 minuter, och i en halv dag är den full och kraftfull. Det enklaste receptet på en omelett i världen!

INNEHÅLL

 • Ägg 4 stycken
 • Mjölk 2/3 Cup
 • Salt, peppar - till smak
 • Olivolja 1 tesked

Steg 1

I en djup skål, bryta äggen.

Steg 2

Lägg till mjölken och vispa med en visp eller en gaffel, eller använd en mixer. Salt och peppar efter smak.

Steg 3

Tillsätt olja på pannan och värm den.

Steg 4

Häll i ägget med mjölk. Smaka lite.

Steg 5

Då täcker vi med lock och släpper upp.

Steg 6

Det ska se ut så här.

Steg 7

Klar omelett skiftad till plattan. Du kan dekorera den med färska örter och grönsaker och servera den till bordet. Bon appetit!

Omelett med mjölk - bästa protein frukost

De säger att äggröra är den första maträtten som en fransk kock bör lära sig att laga mat. Vi låtsas inte titeln kock av fransk mat, men vi kommer inte ge upp den goda och hälsosamma frukosten av omelett med mjölk. Särskilt för att det är lätt.

Diet omelett

- 3 matskedar mjölk

- 1 paprika

- några saltade rostad pistaschmandlar och selleri

- 1 matsked sojasås och vegetabilisk majsolja

preparatet:

 1. Ägg, mjölk, broccoli, pistaschmandlar och selleri males i en mixer, sedan tillsätt sojasås och smör och slå igen.
 2. Peppar skärs i kuber eller bitar, störa äggmassan.
 3. Den ideala kostomelet är ångad, så häll massan i formen och "ånga" 20 minuter.

Klassisk omelett

- 0,5 bord. skedar av mjöl (för densitet, valfritt)

- 0,5 tsk salt

preparatet:

 1. Vi skiljer de vita och äggulorna i ägget, häll dem i olika skålar, piska separat och blanda sedan.
 2. Tillsätt mjölk till ägget och blanda. Om du vill ha en tjock omelett, ska du lägga till en halv tesked mjöl, men det är inte nödvändigt. Framtida äggröra kan även peppar och salt smaka.
 3. Värm stekpannan med olja, häll äggblandningen och stek i 2-3 minuter och vänd sedan om den.

Vit omelett med mjölk och ost

- hård riven ost

- 2 tsk mjölk

- salt, svartpeppar

preparatet:

- Slå äggvita med mjölk, salt, peppar och tillsätt ett par matskedar riven ost.

- Tillsätt smör till den förvärmda pannan, när den har smält, häll ut äggmassan och rör den så att omelet inte tar fast i en enda massa, men bildar klumpar. Efter några minuter fördela omelet i pannan och låt det steka i ungefär en minut.

- Vi skiftar på en tallrik och serverar.

Omelett med bacon, äpplen och blåost

- smör, salt, svartpeppar

- krossad blå ost

- 2 skivor stekt bacon

preparatet:

 1. Värm pannan med smöret, sätt det skivade äpplet på det och lök det lätt så att det blir mjukt och lägg det på plattan.
 2. Slå ägg med mjölk, salt, peppar, tillsätt riven ost.
 3. Värm pannan igen och häll ägg-mjölkblandningen på den. Stek i några minuter, rör om att göra klumpar, sprid det sedan över pannan och låt det gå en minut. Stänk blandningen med den återstående osten, tillsätt den finhackade bacon och äpplen, rulla omelet i halv eller med ett kuvert.

Omelett med svamp

- ett par svampar (mushrooms är bäst, men du kan använda dina favorit)

- 100 ml mjölk eller grädde

- gröna, salt, peppar, kryddor till smak

preparatet:

 1. Slå ägg med mjölk, tillsätt salt, peppar och favorit kryddor, såväl som gröna. Rör hela blandningen tills den är jämn.
 2. Svampar skuren i små bitar och stek med kryddor i olivolja.
 3. När svampen är nästan rostad, häll dem med en liten mängd mjölk och låt dem simma på låg värme i cirka fem minuter. Mjölk eller grädde ska förångas, vilket resulterar i en krämig blandning med svamp.
 4. Fyll stekt svamp med äggmassa och stek under locket i ytterligare fem minuter och vänd sedan om.

Ägg och mjölk i en hälsosam diet

• En till synes ofarlig produkt, idealiskt förpackad av naturen, orsakar ett ägg mycket kontrovers.

Det är en billig källa till protein, vitaminer och mineraler, men äggulan innehåller mycket kolesterol - ca 250-270 mg, dvs. nästan alla dessa 300 mg kolesterol, bortom vilket, som rekommenderas av specialister på hjärt-kärlsjukdomar, bör en person inte gå i sin dagliga kost.

Individuella anhängare av äggdiet tror att ett överskott av ägg i mat inte ökar kolesterolhalten i blodet, och i själva verket orsakar äggdiet inte alla att öka denna nivå.

Studier visar emellertid att när andelen ägg i kosten ökar, förändras blodets kemiska sammansättning värre för många.

Så, med äggen bör säga adjö? Inget sätt Äggvit är en bra mat med mer protein än äggula, men inget kolesterol alls.

Vad man ska göra:

• Ät tre äggula en vecka, inte mer. Detta bör inkludera de äggulor som används vid framställning av vissa rätter.

• När du lagar äggskålen, en omelett, säg eller fransk toast, ta två ekorrar och en äggula.

• Vid tillagning av degen krävs till exempel ett eller två ägg. I stället för två hela ägg, ta tre ekorrar.

Försök använda äggbyte utan kolesterol. Om du behöver tre eller fyra ägg enligt receptet, ta två och kompensera resten med en ersättare där det inte finns något kolesterol.

Hårdkokta äggvitorer kan ätas i obegränsade mängder. De kan läggas till sallader och användas som fyllmedel för smörgåsar.

Mejeriprodukter

Din mormor berättade förmodligen din mamma att du behöver dricka mjölk; din mamma sa det här till dig, berätta för dina barn detsamma. Och det här är bra, om du bara inte hör till någon av de etniska grupperna som inte tillgodoser mjölk (vi kommer att säga mer om detta senare).

Mejeriprodukter levererar verkligen kroppen med värdefulla proteiner och kalcium. Men om vi är oläsliga, då kommer det med mycket kolesterol och mättat fett med mejeriprodukter att komma in i kroppen. Låt oss nu se hur det är möjligt, utan att ge upp hälsosam mjölkmat, för att undvika skador som orsakas av mjölkfett, som innehåller kolesterol.

Argumentera teoretiskt är det lätt att undvika det osäkra mjölkfett som finns i mjölk: du behöver bara dricka skummjölk. Praktiskt taget för de som från barndomen har blivit vana vid flöjt, med en uttalad krämig smak av helmjölk, eller till och med mager mjölk, kan övergången till skummet vara svårt.

De ansträngningar som kommer att behövas för att vänja sig att skumma mjölk kommer att motiveras: om du ofta dricker helmjölk, som innehåller 3-4% fett, finns risk för en signifikant ökning av blodkolesterolnivåerna. Det är möjligt att det här kommer att påverka din midja, eftersom helmjölk ger nästan två gånger mer kalorier än skummet.

Och vad tycker du om mjölk med låg fetthalt? Du kanske tror att det här är mjölk, varifrån nästan allt fett avlägsnas, men det är det inte. Ungefär hälften av mjölkfettet extraheras, så det som återstår i mjölken är mer än nog.

Så skummet mjölk är tydligt att föredra, hälsosammare än helmjölk. Den har allt: proteiner, kalcium, andra näringsämnen, det är användbart att dricka det till alla, till och med ett år gammal baby. Barn upp till 1 år för snabb tillväxt av mjölkkalorier.

Hur byter man från helmjölk till skummjölk?

Använd följande metod, och du kommer gradvis att bli av med smaken av helmjölk, du kommer att kunna utveckla nya smakpreferenser - som den uppfriskande smaken av skummjölk.

Köp hela mjölk och lågmjölkmjölk. Blanda lika stora mängder med varandra och drick den här blandningen under den första veckan.

Drick endast mager mjölk.

Blanda lättmjölk med skummjölk. Låt först blandningen vara en fjärdedel av fettfri, öka sedan sin andel till hälften, och sedan till tre fjärdedelar.

Drick endast skummjölk!

Om några veckor kan du märka att du absolut inte gillar den feta, tjocka smaken av helmjölk. Förresten finns lite fett i kärnmjölk, speciellt om det är tillverkat av skummjölk (och kalcium är tvärtom rikare).

kefir

Oljan

Krämig glass

Kräm och gräddfil

Som förväntat har kräm mycket mjölkfett; i gräddfil något mindre. En bra ersättning för gräddfil är en enkel, icke-fet kefir. För att inte separera vasslen, ta en matsked kefir och blanda med en sked stor majsstärkelse - denna blandning räcker för en kopp kefir, häll den och rör om den. Eller prova detta recept.

"Gräddfil" utan gräddfil

1 kopp mager kockost
2 msk. skedar av mjölk
1 msk. sked citronsaft
1/4 tsk salt.

Blanda allt i en mixer med medelhastighet. Servera denna "gräddfil" kyld eller lägg den till varma rätter strax innan du äter.

Ost innehåller mjölkfett. Och hur mycket vet du? Äta en skiva på 30 g ost, du får så mycket fett som matsked av smör. Det är osannolikt att du tycker att det är hälsosamt att äta smör så här med skedar, men de flesta människor idag behandlar ost som en hälsosam mat.

Vi kommer säkert att fortsätta att äta ost, för att vi älskar det. Och det är inget fel med ibland att det ingår i kosten i små kvantiteter. Men vanan att sprinkla riven ostsmörgås med kött eller kötträtter och utan det höga kalorier kan vara skadligt: ​​dosen av kolesterol och mättat fett fördubblas i disken. För att inte tala om kaloriinnehållet är extra protein mycket få människor behöver. Dessutom innehåller ost vanligen mycket natrium.

Vad man ska göra:

Gör inte ost till huvudleverantören av protein. Ost med högt och måttligt hög fetthalt, använd endast ibland.

Mjölkproblem

Det finns en hel del personer bland oss ​​som i en tidig ålder förlorar sin förmåga att smälta mejeriprodukter. Om de dricker mer än två mjölkslipar eller äter något mjölkat, kan de lida av flatulens, känna svullnad i tarmarna, de kan till och med ha diarré eller utslag.

Eftersom mjölkprodukter fortfarande är den bästa källan till kalcium, är det värt att leta efter något sätt, särskilt för gravida, ammande mödrar och för att ge näring till en växande barnkropp, för att kringgå svårigheter med mjölkabsorption.

• Ett glas eller två mjölk om dagen orsakar vanligtvis inte problem, speciellt om du dricker det i små doser.

• Mjölk kan ges i form av fermenterade mjölkprodukter, där mjölksocker bryts ner genom bakteriehjälpmedel, nämligen nedsatt fetthalt eller kärnmjölk.

Försök med acidophilus mjölk. Det innehåller också bakterier som bryter ner mjölksocker efter att mjölken tränger in i magen (observera att dessa bakterier dör i varm mjölk).

• Om kroppen inte accepterar mejeriprodukter, måste du ta hand om att på något sätt kompensera för kalciumbrist.

R. Dalasyuk, L.P. Kampat, T.F. Shevchuk

Omelett: recept med mjölk och ägg i ugnen och pannan. 9 alternativ för att göra utsökt frodig omelett

Alla i sitt liv åtminstone en gång försökte denna delikta maträtt. För första gången, när de fortfarande var unga i dagis, så, säkert, i skolan och i ett moget liv. Tycker du att det är lätt att göra en omelett med mjölk och ett ägg? Det är faktiskt inte så enkelt som det verkar.

Och om du själv bestämmer dig för att "krossa" en frodig omelett och skryta till hushållet, vad en hantverkare är du, då har du kommit till rätt ställe. Idag bestämde jag mig för att visa hur man gör en omelett ordentligt och smidigt: en klassiker, i ugnen, i en stekpanna, i en mikrovågsugn och i en långkokare och ett annat recept som i en dagis.

Läcker fluffig omelett - ett klassiskt recept

Traditionellt är omelet tillverkat av mjölk och ägg. Vanligtvis är denna mat mycket populär för frukost. Och vi kommer inte att dröja och göra en klassisk version av en omelett till frukost, det är på ett snabbt sätt. Det är väldigt enkelt!

 • Kycklingägg - 4 saker,
 • Mjölk - 100-120 ml.,
 • Kryddor och salt till smak
 • Olja för stekning (jag föredrar blandad grönsak med grädde).

Smash äggen i en separat skål och börja slå tills slät. Medan du slår, salt och peppar.

Tillsätt mjölken och fortsätt att slå.

Häll därefter den resulterande flytande massan i en stekpanna uppvärmd med olja. Så stek i 2-3 minuter och stäng locket tills det är klart.

Här för dig: omelet från mjölk och ägg är klart!

Lush omelet med mjölk och ägg och ost - recept i ugnen

Ofta när du omedelbart stänger pannan med lock, får du en frodig omelett. Det betyder att du inte behöver vänta 3 minuter och stäng sedan, men omedelbart. Och en mer hemlighet - du kan lägga till en liten klyva av natron till mixen. Och den andra hemligheten - du behöver vispa med en visp och inte en mixer. Så massan visar luft, med ett skum - som det var nödvändigt.

Låt oss laga en magnifik omelett med mjölk och ägg i ugnen (pan)!

 • Alla samma testiklar - 5 stycken,
 • Mjölk - 250 ml.,
 • Hård ost - 100 gram,
 • salt,
 • Tja, lite grön för dekoration.

Slå ägg med en vispa tills det färdiga tillståndet. Häll mjölk till dem, under omrörning.

Ostslip på ett fint rivjärn och häll i äggmjölksmassan. Lätt salt. Och igen ett litet slag.

Gröna kan finhackas just nu och hällas i den beredda massan, eller det kan dekoreras efter ugnen med en återbetjäning - som du vill.

Ugnen är redan på och värms till 180 grader. Det är dags att steka! Häll i behållaren för bakning och i ugnen i 15-20 minuter.

Här har du en frodig omelett med mjölk och ägg.

Om du vill mätta maträtten, gör den mer näringsrik, då lägger jag till korv eller korv i sådana fall.

Servera med grönsaker är önskvärt, men du kan bara så.

Omelett med mjölk och ägg magnifik - recept på pannan

Det vanligaste receptet på att göra en frodig omelett finns i en grill. Minimaltid, men resultatet är utmärkt. Jag har redan citerat exemplet på ett klassiskt recept ovan, så nu lägger jag till fler grönsaker (gurkor och tomater) till ovanstående produkter och lite kött, om du kan säga det, korv.

 • Samma som i den klassiska versionen
 • Tomater - 2 medium,
 • Gurkor - 1,
 • Korv "Doctor" - 200 gram.

Vi upprepar matlagningsprocessen enligt det traditionella receptet: slå ägg, häll mjölk, slå och mixa.

I detta skede kommer vi att förbereda grönsakerna - min, rena, hugga fint (jag gillar inte stora skivor, om du gillar någon du kan klippa den i hälften). Hakade tomater och gurkor i bulk och salt.

Stekpannan snurrar redan från smält fett (smör). Häll i nästan redan frodig, läcker omelett. Det är kvar att vänta ca 10 minuter.

Något coolt och kalla till frukost vårt hushåll.

Omelett med mjölk och ägg - ett recept i ugnen som i dagis

Tja, denna omelett, som i dagis - det är bara en bomb. Jag kommer fortfarande ihåg hans smak. Jag kommer ihåg doften i hela trädgården - Mmmm! Vare sig kockarna i dagis är professionella, eller vår erfarenhet räcker inte. Men för mig första gången, som med de dagisskockarna, hände ingenting. Alla vanliga.

Det visar sig att hemligheten hos en sådan omelett, som i dagis är enkel - du måste hålla proportionerna!

 • Ägg - 3 stycken,
 • Mjölk - 100 gram,
 • smör
 • Salt till smak.

Det är exakt andelen och måste respekteras!

Vispa mjölk och äggulor separat. Lägg sedan till proteiner och blanda allt igen. Skum bör visas.

Visa 200 grader i ugnen. Smörj formen för bakning med smör. Vi skickar den färdiga massan i ugnen. 20 minuter och du kan njuta av smak och smak av en omelett som i barndomen.

Den perfekta omelet i ugnen - frodig och luftig

Detta recept på en omelett i ugnen är mycket lik den som är så läckra, luftiga och magnifika tillagade i dagis. Men skillnaden är att den har en porös struktur. Så fyllig och smaklig med mjölkaktig smak.

Vanligtvis, för att göra en omelett närande och ovanlig, lägger jag till ost och korv (rökt korv, korv och skinka). I själva verket tar du ut den perfekta omelet från ugnen.

 • kycklingägg - 6-7 saker,
 • ko mjölk - 350 ml,
 • salt - en halv tesked,
 • smör - bara för att smörja bakningsformen i ugnen,
 • och själva formen är djup i diameter 22 centimeter.

Matar den perfekta omelet i ugnen:

 1. Jag bryter alla ägg i en djup skål och lägger till mjölk. Men mjölken ska inte vara varm, den maximala rumstemperaturen.
 2. Häll salt och börja knäda med en mixer. Det räcker att blanda upp till en homogen massa utan fanatism.
 3. På detta stadium kan du lägga till riven ost och korv.
 4. Smörj försiktigt från alla sidor bakande maträtten. Och häll vår flytande omelett där.
 5. I ugnen värms till 200 grader skickar vi den resulterande skålen.
 6. Om din kapacitet är cirka 10 centimeter, är en halvtimme tillräcklig för att omeletten i ugnen blir frodig - stå upp. Det viktigaste är att inte blinka, och då kan skorpan rädda starkt och omelet kommer att förstöra.
 7. Stäng av ugnen och låt sitta en stund 5 -låt komma till beredskap.
 8. Ta ur ugnen och skär i delar. Du kan dekorera med gröna.

En sådan luftig bakad omelett i ugnen kommer att tillfredsställa oväntade gäster. Och titta nu på hur du omedelbart kan göra delar av en omelett i ugnen:

Hur man lagar en omelett i mikrovågsugnen i 5 minuter

Om du över tiden har ett helt "problem" och inte kan neka frukost, kommer en fem minuters omelet i mikrovågsugnen till räddningen. Beslutet av moderna människor. Barn i skolåldern kommer att klara av en sådan maträtt från första gången, och ännu mer så till dig.

Nu ska jag berätta för dig steg för steg hur man gör det här:

I en kopp eller en mugg (innan vi smörjer koppens väggar) bryt 3-4 ägg. Smaka, salt och slå med en gaffel.

Lägg nu mjölken (ett halvglas), något värmt och mixa igen.

Skickas i mikrovågsugn i 2 minuter.

Sedan sista gången vi blandar och lagar ytterligare 3-3 minuter.

Om du gillar att se matlagningen med dina ögon, titta på den här videon. Det är sant att det i traditionella korv (skinka) och en kvistbasil sattes till de traditionella produkterna för mättnad.

Hur man lagar en frodig omelett i en långsam spis

Och igen, ett snabbt recept på matlagning omeletter. När det gäller pomp överträffar den alla tidigare beredda, eftersom den är bakad från alla håll i en sluten behållare.

 • Kycklingägg - 3 stycken,
 • Mjölk, bättre hemlagad - en halv kopp,
 • Salt och örter efter önskemål
 • Olja för smörjning av väggarna inuti multikökan.

Och som vanligt, fortsätt till matlagning. I två tankar dela upp äggulorna och proteinerna. Kombinera äggulorna med mjölk och vispa "skaka".

När de häller i ekorrar och sparkar det "skaka". Vid denna tidpunkt kan du lägga till vad ditt hjärta önskar - precis vad du gillar (korv, gröna, kryddor).

Vi ställer in multicooker-läget "Bakning" (timer i 20 minuter).

Öppna inte locket och under inga omständigheter öppna det, men vänta 5-7 minuter. Det beror på hur frodig omelet är.

Omelett med mjölk, ägg och korv i en panna

För dem som älskar en maträtt som är mer omfattande och allvarligare, kommer de att älska att laga mat med korv.

 • Kycklingägg - 3-4 stycken,
 • Mjölk, i stället för mjölk kan du använda grädde - 30-50 ml.,
 • Kokad korv (skinka, karbonat) - 150 gram,
 • En nypa salt,
 • Vegetabilisk olja för stekning.

Vispa ägget med en visp till en skummig massa. Fyll dem med mjölk. Salt och peppar.

Skär korven i små rutor och stek i en panna.

Häll i flytande mjölk-äggmassa och steka över låg värme tills den är kokt.

Lite krok botten av bladet, så att vätskan glaset på botten och rostad jämnt.

Kan jag göra omelett utan mjölk eller vatten?

Och jag svarar dig - "Ja, det kan du!"

Det finns två alternativ utan mjölk: på vattnet och utan mjölkingredienser.

Det första alternativet är helt enkelt att använda vanligt kokt vatten istället för mjölk.

I det andra - vi vägrar mejeriprodukter och vi lagar mat på franska. Det är fransmännen som inte gillar den frodiga omelet, och därför kokar det franska receptet på matlagning sig för att slå äggen ordentligt och steka dem jämnt på båda sidor.

Är det möjligt att ringa en sådan omelettdiet? Förmodligen ja. Eftersom äggdiet för viktminskning är baserat på ägg. Så de låg kalori produkt.

Och slutligen lägger jag in dig ett originalrecept (se videon)

Den mest utsökta omelet med svampar - Video recept - hemlagad äter det väldigt snabbt

Det visar sig vara en läcker och aptitretande maträtt som inte bara är tillfredsställande men också frisk.

Se, det verkar vara en enkel frukosträtt, och sådana möjligheter, hur mycket fantasi, hur många slags matlagning. Du kan alltid experimentera och hitta en bra lösning.

Omelett med mjölk och ägg - 9 steg-för-steg matlagningsrecept

Det visar sig att omeletten är en internationell maträtt. Den är beredd i nästan alla länder i världen. Det är sant att recepten och namnen varierar något. Till exempel bland italienarna är detta fritatta, bland japanerna, omuretsu och bland spanjorerna, tortilla. Och ryska, nationell omelett med mjölk kallas som dram.

Det finns flera hypoteser om utseendet på denna maträtt. Enligt en av dem var en sådan maträtt förberedd i det antika Rom. Endast i de tidiga dagarna var han gjord av ägg och honung. Och tjänade som en efterrätt. Rostade de elden, laga den eller äta rå, då är berättelsen tyst.

Men franska kockar hävdar enhälligt att skålen är ursprungligen från Frankrike. De har sina egna regler och funktioner i sin förberedelse. När du till exempel slår det är det omöjligt att använda en visp eller en mixer. Alla operationer måste utföras uteslutande med en gaffel.

Idag är det helt enkelt omöjligt att säga säkert vem uppfann en sådan god mat. Och eftersom maten är så populär, låt oss laga den tillsammans. Och i dagens artikel kommer jag att dela med dig de mest läckra sätten och lite matlagningshemligheter. Tja, låt oss börja?

innehåll:

Det klassiska receptet på en omelett med ägg och mjölk i en panna

Omelett enligt det klassiska receptet bereds av endast två komponenter - ägg och mjölk. Blandningen är också något saltad. Enkelt och gott. Du kan laga mat i en panna, och du kan baka i ugnen.

Vad du behöver:

preparatet:

Ägg utvecklas i en djup tallrik. Försök att göra detta så noggrant som möjligt så att skalet inte kommer dit, annars måste du fånga det senare. Och det här ockupationen, tro mig, är obehagligt.

Salt till smak. Och börja försiktigt vispa mata massan. Häll i mjölkblandningen och blanda allt grundligt med en visp igen. Som ett resultat bör du ha en homogen massa.

Vid detta tillfälle kan du vid behov lägga till korv eller grönsaker eller skivade tomater.

Vi lägger pannan med smör på elden och värmer upp det. När det är tillräckligt varmt, skruva ner elden till liten och häll i äggblandningen här.

Täck pannan med lock och koka omelet under låg värme i ca 10 minuter. Skift sedan smidigt på en tallrik och servera på bordet.

Nu är du övertygad om att omelett med mjölk och ägg i en panna kokas helt enkelt? Förresten, om du vill, innan du serverar kan du dekorera den med grenar av grönska eller strö med hackade gröna lök. Från detta blir det ännu bättre och hälsosammare.

Receptet på en frodig omelett i dagis

Smaken av denna maträtt tar mig mentalt till en avlägsen barndom. Jag vet inte om dig, men i dagis var vi ofta bortskämda med denna mat. Det gick av med ett slag. Jag gillar fortfarande omelett med mjölk kokad i ugnen. Jag tror det är därför jag lagar det så ofta. Vissa föredrar att steka i en panna.

Enligt min mening är det mer användbart att baka i ugnen. Denna maträtt anses även som kost.

Det visar sig mindre kalori än vad som stekt med smör i en stekpanna. Dessutom är receptet ganska enkelt. Omelett i ugnen frodig som i dagis, tro mig, kokas väldigt lätt.

Vad du behöver:

preparatet:

Ägg bryter in i en skål. Lägg till mjölk här, och sedan lägger vi till allt. Piska försiktigt blanda ingredienserna tills de är mjuka. Rörelsen ska vara jämn och mild.

Slå inte i skum på skummet!

Häll massan i en djup värmebeständig form, smurt med smör.

Ugnen värms till 200 GD. Och lägg i hennes form på mitten. Den rekommenderade bakningstiden är 30 minuter. Öppna inte ugnen vid denna tidpunkt.

En halvtimme senare, öppna ugnen och försiktigt ta bort formen. Omelett vid den tiden kommer att vara fluffig och rödig.

Vi ger det lite coolt och skär det i portioner, och skift sedan det till plattor. Det är det, det är gott.

Förresten är omelet bra både varmt och kallt. Vilket alternativ föredrar du?

Mikrovågsugnlagning på 5 minuter

Detta recept är den perfekta lösningen för dem som har varje minuts räkning. Förbereder en sådan omelett med mjölk i mikrovågsugnen. Det visar sig otroligt gott och näringsrikt. Vill du veta hur man gör det i en mugg och på bara 5 minuter? Den här gången och matlagning och rostning. Se alltså med den här videon.

Snabb, god och ekonomisk maträtt. Det var en av de första som mitt barn lärde mig laga mat.

Magnifikt recept i ugnen med mjölk och ost

Denna gryta kan vara ett bra frukostalternativ. Det smakar mycket känsligt med en porös struktur. Ja, och smaken på maträtten är behaglig mjölkaktig, vilket inte är förvånande, eftersom det är beredd med mjölk. Jag är säker på att du också gillar smaken på maträtten. Tja, älskare av kötträtter kan göra en sådan omelett med korv och ost.

Vad du behöver:

preparatet:

Bryta ägg i en skål och blanda med en visp. Häll mjölken här.

Blanda alla ingredienser med en visp. Det borde vara en homogen massa. Salta blandningen och häll osten här. Då är allting blandat väl igen.

Grönarna tvättas och strimlas med en kniv. Därefter lägger du till den totala massan och blandar allt igen. Häll äggmassan i form av värmebeständigt glas. Efter att vi skickat behållaren till ugnen, värmdes till 180 grader, i ca 20 minuter.

Sedan får vi den här goda maten ur ugnen, låt den svalna lite, sätt på läget och servera det på à la carte-plattor.

Servera denna frodiga omelett med sallad eller andra färska grönsaker. Så denna maträtt blir smakligare, näringsrik och friskare.

I en panna med korv och tomater

Denna otroligt läckra maträtt kommer att erövra från första stycket. Jag tror att det i din familj blir din favorit frukost eller middag alternativ. Att göra omelet är mycket enkelt. Är det innan du gör denna maträtt, måste du fylla på alla ingredienser.

Vad du behöver:

preparatet:

Skalad skalad lök tvättas och skärs i tunna skivor. Tvätta tomaten och skär i godtyckliga skivor.

Skär i tunna korvbitar. Persilja gröna tvättas, ge den lite torr och slipa den med en kniv. Skaka osten på ett grovt rivjärn.

Bryta ägg i en skål och slå med en gaffel tills den är jämn. Tillsätt mjölk här och blanda allt. Berik blandningen med salt, läsk och kryddor. Därefter blandas alla igen bra.

Lägg en djuppanna på kaminen, häll in vegetabilisk olja och värma den. Smaka lätt löken i den.

När löken blir "transparent" skickar vi korv och vitlöksklyftor, krossad i vitlökskål, till stekpannan. Därefter steka allt i ungefär en minut.

Därefter hälls tomater i pannan och hälls med sojasås. Fortsätt att simma tills tomaterna är mjuka.

Fyll jämnt äggmjölksmassa. Täck sedan på pannan med lock. Stek på låg värme i ca 20 minuter. Strö med riven ost. Lägg sedan omelett på toppen och strö med hackad persilja.

Ett par minuter för att simma skålen under ett slutet lock på låg värme och smaskigt. Nu vet du hur man lagar en läcker omelett. Det görs väldigt enkelt, rätt? Med grönsaker i ugnen

Tillagning äggröra med grönsaker och ost i ugnen

Det andra namnet på denna maträtt är "Frittata". Den är lagad med grönsaker och ost. Som regel görs denna "gryta" till frukost eller serveras som en lätt middag. Du kan lägga till några grönsaker som finns i kylskåpet, t ex zucchini, selleri och så vidare, hälla allt i en äggmassa. Vill du lära dig hur du förbereder det mest användbara "Frittat"? Titta på den här videon.

Vad smaskigt! Och så snabbt och enkelt att förbereda. Förresten kan en omelett inte bara laga mat med grönsaker. Men använd färska grönsaker som en sorts skål för omelett.

Snabb fransk frukost med ost

Franska fanns även omelettfesten. Det firades av herdar från Alperna. Firandet föll på den mest soliga dagen på året. Under en sådan fest hade alla att baka en omelett i en panna och började sedan en högtidlig procession med dessa "kakor" längs bygatorna.

Förresten är fransmännen mycket noga med att laga omelett. De tror att för detta ändamål bör en speciell pan användas. Och du kan inte laga något annat i det. Jag tror att med en mindre grundläggande inställning till valet av kokkärl kommer en omelett att bli lika bra. Därför kommer ingenting att hindra dig från att njuta av en otroligt god morgonmåltid.

Vad du behöver:

preparatet:

Ägg bryter in i en skål och prisalivaem. Vi gnuggar ost på en fin rivare.

Viska ägg ordentligt. Det borde vara en homogen massa.

Värm pannan på ugnen. Smält smör på den. Och häll ägget här.

Stek tills nedre delen griper. Därefter strö från omeglans kanter till riven ost. Och vrid "pannkaka" rullen.

Servera denna smaskiga varmare. Med tomater, gurkor, gröna ärtor eller andra grönsaker. Och på toppen måste du dekorera med gröna. Överdådig frukost, eller hur?

Dietary ägg maträtt med grönsaker

Denna maträtt är det bästa alternativet för dem som inte bara älskar god mat, men bryr sig också om deras hälsa. Den är beredd i en långsam spis. Så omelet, i själva verket, ånga. Denna frukost är bra för både barn och vuxna.

Vad du behöver:

preparatet:

Ägg bryter in i en skål. Häll i mjölken här och häll 3 matskedar mjöl.

Varma vispa blanda all denna massa. Blandningen ska vara homogen, utan klumpar. Vi saltar och lägger till den svarta krossade peppar. Blanda allt igen, lägg sedan skålen åt sidan.

När du lagar en omelett, slå inte ägg med en mixer eller mixer.

Skalad svamp i tunna skivor. Jag har färska mushroner. Men du kan ta andra svampar och de kan frysas eller konserveras.

Spenatblad, tvättas och torkas, skärs i mindre bitar. Vi gnuggar ost på en genomsnittlig rivare.

På grundval av en omelett sprider vi riven ost och spenat. Vi lägger också till svampar här och blandar allt bra med en spatel.

Häll vegetabilisk olja i skålen. Och lägg till basen för omelet. Sätt skålen i långsam spis. Vi sätter på enhetsläget "Bakning".

Efter 5 minuter från början av tillagningen, öppna locket på den långsamma ugnen och tillsätt skivad tomat i skålen.

En halvtimme efter början av bakningen, ta bort skålen från multikökan och placera "gryta" på plattan.

Omelettdieten med grönsaker redo. Det kan ätas både varmt och kallt. Förresten, om grönsakerna. Känn dig fri att experimentera genom att lägga till bulgarsk peppar, konserverad majs eller gröna ärter. Var inte rädd för att ändra receptet. Från denna maträtt blir det inte sämre.

Ett enkelt recept på en omelett på vatten

Det finns många fler alternativ för att laga maträtten, till exempel en omelett i ett paket, i en dubbelpanna och så vidare. Bland dem är "student" -versionen. En sådan omelett är gjord på vatten - receptet är otroligt enkelt. Vill du veta hur man lagar en sådan maträtt? Kolla sedan på den här videon.

Här är en så hård manlig omelett.

Grundläggande hemligheter av matlagning omeletter

Det finns många fler subtiliteter av att laga maträtten. Utan deras kunskaper kan inte göra:

 • Ansvarigt gå till valet av kokkärl, vilket kommer att steka en omelett. Det är önskvärt att det är tjockt botten och jämnt fördela värme genom botten. Strykjärnspannor uppfyller dessa krav bäst av allt. Om du inte har en, kommer en modern panna med teflonbeläggning att passa. Det enda villkoret är att dess bottentjocklek måste vara minst 5 mm. Detta sparar dig från brinnande rätter.
 • Använd endast färska ägg. Kom ihåg att kvaliteten på produkten beror på smaken av en omelett.

Var uppmärksam på skalet. En mjuk matt färg är ett tecken på äggfärskhet. Om skalet är glänsande är produktens färskhet tvivelaktig.

 • I motsats till nutritionists skrik tillverkas den mest utsökta omelet i smör. Det är sant att hans kaloriinnehåll är betydande.
 • Slå inte ägget med en mixer: knäda blandningen med en visp eller gaffel.

Kom ihåg: ju mer du blandar mjölken med ägget, desto smakligare blir omelet.

 • För att göra omelet fluffigt, smörja lockets insida, som täcker pannan, med smör.
 • För omelettens mättnad i äggmassan kan du lägga till mjöl eller semolina. Men överdriv inte det, annars kommer du, i stället för en frodig omelett, att få en tät kaka.
 • Om du inte bakar i ugnen, öppna inte dörren under bakning.
 • Om du friterar löken, ta inte den till en gyllene färg. Annars i omelet under den efterföljande värmebehandlingen blir den starkt stekt.
 • För att laga en omelett i en panna måste du först över hög värme. Och när det börjar stiga, ska du sakta ner elden till liten.
 • Grönsaker kan sättas till äggblandningen eller strö över den färdiga maträtten. Det sista alternativet är bra för att gröna bibehåller mer vitaminer och kommer att vara mer doftande. Så, och skålen blir mycket mer användbar.

Jag är säker på att du nu kan göra en omelett om vilken alla som försökte det kommer att göra legender. När allt kommer omkring, om du kommer med kärlek, kan även den klassiska versionen vara ett riktigt mästerverk. Och jag önskar dig mer sådana mästerverk. Koka med nöje och i ett gott humör!

Omelett med mjölk

Omelett med mjölk - en klassisk frukost. Omelett av ägg och mjölk kommer att ge din kropp de nödvändiga kalorierna och aktivera åtminstone till lunch. Läs mer om omelett med mjölk.

Omelett är en delikat äggrätt som är perfekt för frukost. Du kan lägga till det på vilja bacon, skinka, paprika, majs, gröna, tomater. Men nu ska vi förbereda ett grundläggande recept - en klassisk omelett.

Jag är ibland frågad hur man lagar de enklaste rätterna. Till exempel, hur man lagar en porös omelett som inte faller? Alla kommer ihåg smaken av en sådan omelett från barndomen. I dagisskola kokades en omelett med en bakad skorpa, lite tät och jämn. Klar att dela med dig receptet på en omelett i dagis.

Förbered en luft omelet i en stekpanna - enkelt och enkelt att förbereda, ovanligt franskt oval "Pulyar" i foderet!

Omelett är den perfekta frukosten hela tiden och bakad i ugnen - ännu mer användbar. Alla kan laga en omelett, det viktigaste är att känna till några finesser, och du kommer också ha en hög och saftig omelett, som i en dagis! Det är dock nödvändigt att vakna tidigare för att behaga dina nära och kära med en utsökt och hälsosam frukost.

Omelett med mjölk, i en panna, stek i smör till frukost. Hur man lagar en omelett? Det är enkelt.

Sommar är tiden för grönsaker. Jag älskar tomater. Jag kommer att erbjuda ett intressant frukostrecept - en ostomell med tomater. Enkelt och gott :)

Jag föreslår att laga en omelett i ugnen. Det påminner mycket om en omelett, som vi åt i dagis eller i skolkafeteriet. Det visar sig att laga en frodig omelett hemma är lättare än någonsin. Det här är den perfekta frukosten med ett minimum av tid och ansträngning, för de aktiva åtgärderna tar inte mer än tre minuter.

Ägg ätit till frukost, säger nutritionists, hjälper till att gå ner i vikt. Äggröra eller äggröra under lång tid behåller en känsla av mättnad, minskad aptit och följaktligen antalet kalorier som konsumeras under dagen. Med all enkelhet av en omelett finns det olika tekniker för dess förberedelse. Försök till exempel en sådan omelett med ost.

Omelett med semolina visar sig frodig och tillfredsställande.

Ofta gör jag en omelett till frukost. Snabb, billig, välsmakande och tillfredsställande. Frukost är dagens viktigaste måltid. Jag rekommenderar.

Delikat omelett utan mjöl, kokt på ånga!

Omelett till frukost är lätt. Och detta recept är inte bara en omelett :)

Elegant omelett mellanmål till festbordet. Billigt och glatt, och det ser spektakulärt ut och smakligt :) När du väljer julfika i 2019, glöm inte den här rullen!

Steam-omelett är ett gott och hälsosamt frukostalternativ.

Ett mycket bekvämt sätt att laga frukost i en kopp, i mikrovågsugnen. Denna äggrätt tar inte mycket tid, och du kan snabbt och tillfredsställande mata din familj. Njut av din måltid!

Luftig och hjärtlig omelett med zucchini kokad i ugnen är ett bra frukostalternativ.

Mycket enkel omelett soufflé med ett okonventionellt sätt att laga mat.

Jag rekommenderar alla att prova denna omelett, eftersom den innehåller färre kalorier än en stekt omelet. För dem som försöker hålla fast på en diet rekommenderar jag dig att ägna särskild uppmärksamhet åt kokt omelett i förpackningen - precis som det är kokt.

En intressant kombination av zucchini och räkor. Omelet är en stark men lätt skål.

Denna omelett är baserad på japansk mat.

Jag föreslår att förbereda en annan version av rullen eller rullen av ägg, enligt en annan teknik. I mitten av rullen blir gul och runt den vita - det ger ännu mer ovanlig och saftig färg. Fyllning - korv och gröna lök. Även barn som inte gillar en vanlig omelett kommer att äta sådan frukost med nöje.

Ett ovanligt sätt att laga en omelett med potatis, korv och ost - i form av muffins. En sådan utsökt frukost med ägg ser väldigt trevligt ut, aptitretande.

Frittata, eller italiensk omelett, med courgetter, tomater och äggplanter - en otroligt god och hälsosam maträtt.

En utmärkt frukostlösning är omelett med ost. Snabb, välsmakande och hälsosam.

Omelett med gröna ärter - ett recept för lätt att använda och ganska snabbt att handa rätter till frukost Med tomater och sallad flyger du obemärkt. =))

Omelett är så lätt. Omelett är så läcker. Omelet är så snabbt.

En klar omelett erhålls eftersom den bara använder äggulor.

Delikat fyllning för mushroom omelet med grädde.

Omelett av ägg och mjölk är en populär och älskad maträtt. För att laga omelett med korv och tomater använder vi en långsam spis, tack vare vilken omelet kommer att förbereda den nödvändiga tiden och aldrig kommer att brinna.

Inte säker på vad man ska göra av pumpa? Jag erbjuder italienska receptfriketter med pumpa och mozzarella - enkelt och lätt att förbereda äggskålen! Frittata (italiensk omelett) med pumpa är ett perfekt alternativ för dem som vill ge familj och vänner en tillfredsställande, välsmakande och viktigast full frukost.

Snabb, välsmakande och tillfredsställande! Minns kraven från hjälten Frunzik Mkrtchyan i den berömda filmbilden ("äggröra på kvällen och äggröra på natten!"), Tro mig, denna omelett med tomater och paprika kommer alltid att vara väldigt glad! :)

Omelett i ugnen med courgette, tomater och ost - en mycket god sommarrätt! Hjärtlig, saftig och hjälpsam!

Italiensk frukost - frittata med kucchini och ost.

Vad skulle äta gott frukost? Ja, och så var det tillfredsställande. Försök att laga en omelett med svampar. Snabb, välsmakande och tillfredsställande!

Bananomelet är en snabb frukost för barn att njuta av!

Läckra och vacker frukost alternativ - ost soufflé i krukor. Det tar mer tid och ansträngning att göra omelett eller äggröra, men resultatet är värt det.

Läcker och närande frodig omelett med grönsaker, ost och skinka - en win-win-skål som tillagas en eller två gånger!

När du vill skämma bort dig själv.

Jag rekommenderar en läcker, öm, hjärtlig omelett till frukost. Du kan laga en omelett i mikrovågsugnen för vuxna och barn, beroende på skålens sammansättning (du kan göra med tomater, bacon, korv, stekt lök, ost, kokt kött, etc.). Var inte rädd för att experimentera :)

En frodig och välsmakande omelett med korv och grönsaker är en utmärkt frukost!

Den snabbaste omelet till frukost som jag vet.

Omelett, recept med spenat och fyllning av svamp och grönsaker. En ljus, välsmakande och doftande spenatomelett kommer enkelt att dekorera bordet.

Macebray är en traditionell maträtt av judisk mat, som vanligtvis är förberedd för påsk. Översatt från jiddisch, mazebray - "stekt matzo". Matsu blötläggs, blandas med ägg och stekt. Lägg också till en mängd olika fyllningar. Till exempel kan du göra en mazebray med stekt svamp.

Vad kan vara lättare för frukost?! Naturligtvis, omelett. :)

För oss tjejer är det viktigt att det inte finns någon droppe olja i denna omelett. Endast ägg och mjölk. Smaken av män - "Omelett, som en omelett".

Läcker omelett med squash - en lätt men näringsrik frukost.

Vi erbjuder dig ett traditionellt recept på italiensk mat. Frittata är en omelett med olika tillsatser bakade i ugnen. Vi kokade frittata med rökt korv, purjolök och två typer av ost.

Du kan diversifiera din favoritomellett genom att förbereda en sådan underbar frittata med asparges och gröna lök.

Idag vill vi erbjuda dig att laga en omelett i en långsam spis. I denna enhet visar omelet frodigt och mycket ömt. Olika omelettost och färska örter. Underbar frukost.

Omelett är en enkel maträtt som alla lagar mat till frukost. Jag erbjuder dig ett ovanligt recept på denna välbekanta maträtt. En sådan omelett "i paketet" kommer säkert att glädja även de små fantasierna.

Om du gillar varma, välsmakande och rikliga frukostar, kommer det att vara användbart för dig att lära dig hur man gör en omelett med mjölk. Omelett med mjölk - ett enkelt recept, men det är viktigt att respektera vissa proportioner. Man tror att det optimala förhållandet mellan ägg och mjölk kommer att vara 1 ägg per hälft av ett ägg av mjölk. Du kan också lägga till salt och lite socker. Piska upp allt och gör omelet med mjölk. Det finns ett annat alternativ, hur man gör en omelett med mjölk. Puck och vit är piskad separat, och sedan kombinerad med mjölk, så blir omelett med mjölk mer magnifik. Receptet på en omelett med mjölk kan innehålla andra ingredienser, till exempel någon form av fyllning. Hur man lagar en omelett med mjölk och fyllning, kommer vi att berätta nedan. Omelett med mjölk i en panna kokas under locket, detta görs så att omeletten med mjölk stiger och är frodig. Att laga en omelett med mjölk kommer att förenkla närvaron av mixern. Han hjälper dig om du är intresserad av hur man lagar en omelett med mjölk snabbt. Om du vill göra en omelett med mjölk och fyllning kan du sprida den på en omelett. Det kan vara grönsaker, kött, svampar.

Protein skaka ägg: hur man lagar mat, de bästa recepten

Olika sporttillskott används aktivt inte bara av professionella bodybuilders, utan även av nybörjare. Först och främst gäller det drycker med hög proteinhalt, det vill säga protein.

Så, vad är ett protein skaka, vad är det för?

Protein dryck används för att bygga muskelmassa som ett hjälpmedel för att återställa kroppen efter att ha uttömt fysisk ansträngning, för att bränna överflödigt fett och gå ner i vikt, samt för att öka kroppsvikt hos personer som är underviktiga och underviktiga.

Drycken är beredd på basis av ett pulver och innehåller ytterligare komponenter. Oftast innehåller protein äggskaka. De är en källa till protein, vilket ökar effektiviteten av drycken. På äggprotein skakar vi idag.

Fördelarna med protein cocktails från ägg

Protein äggcocktail har ett antal fördelar i jämförelse med andra drycker:

 • Ersätter en fullständig frukost. Efter att ha tillsatt det med bröd eller, efter att ha tillsatt havregryn, kommer organismen att få energi för hela dagen.
 • Cocktail innehåller aptitreducerande kosttillskott.
 • Abundansen av protein främjar mättnad. Protein digereras under lång tid, så hunger känns inte. Med det kan du välja bort dagens snacks.
 • Proteinskaka för en uppsättning muskelmassa från ägg gör att du kan återfå styrka efter träning.
 • Drick snabbt förberedd, det ger dig möjlighet att spara tid.
 • Den äggula-friska proteinskakningen har en låg kaloriinnehåll, vilket gör att den används för att gå ner i vikt och bli av med överflödigt fett.
 • Drycken innehåller vitaminer och mineraltillskott som hjälper till att fylla på saltet som förloras under träning och överdriven svettning.
 • Äggproteinskakningen innehåller de aminosyror som krävs för celler och vävnader i människokroppen.
 • Ägg är en källa till vitaminer och andra näringsämnen. Det är en naturlig produkt som lätt tolereras av kroppen.

Proteinskaka med ägg rekommenderas inte för personer med njursjukdom, såväl som för befintliga problem med mag-tarmkanalen. Dryck kommer att skapa en extra belastning på organen.

Är det möjligt att lägga till råa ägg till en cocktail

Drycken köps i färdig form eller beredas självständigt hemma. Det andra alternativet är mer föredraget, eftersom butiksdrycker innehåller konserveringsmedel som främjar långtidsförvaring.

Förbereda ett hemlagat protein skaka direkt av ägg och proteinpulver. I drycken används främst råa ägg. Eftersom kaloriinnehållet i kycklingproteinet är mycket lägre, används vanligen ojämn i en cocktail extremt sällan, endast för viktökning.

Om det råa proteinet orsakar aversion, kan ägget termiskt förbehandlas och användas i en kokad dryck. Råprotein kan också vara en källa till infektionssjukdomar, så om det inte finns något förtroende för äggkvaliteten rekommenderas de att kokas i förväg.

Rått äggprotein absorberas endast med 60%, medan den kokta en är fullständigt uppsluten.

Kokt protein måste males till en homogen massa, så att drycken inte är klumpar. Detta görs med en mixer eller mixer.

Äggprotein kan ersättas med äggpulver. Beredda också en proteinskaka från vaktelägg. Resultatet är en hälsosam lågkaloridryck. Även om kostnaden ökar betydligt, är de goda egenskaperna hos vaktelägg mycket högre än kyckling. Till exempel är järnhalten i vaktelägg 4,5 gånger högre än kycklingägg, så denna cocktail är speciellt användbar för anemi, utmattning, efter kirurgi eller helt enkelt för ökade järnkrav.

De bästa recepten för protein-äggcocktails hemma

Du vet inte vad man ska göra en cocktail av kycklingägg? Det finns ett stort antal recept för protein skakningar med ägg. Tänk på de mest populära och effektiva.

Med älskling

Proteinkocktail för viktökning med honung innehåller följande ingredienslista:

 • kefir - 1 kopp;
 • kycklingägg (rå eller kokt) - 1 st.
 • flytande honung - 1 msk.

Alla komponenter blandas. Toppdryck sprinklad med riven nötter. Om honungen har förtjockats kan den smälta och undvika kokning, eftersom den vid höga temperaturer förlorar sina fördelaktiga egenskaper. Ägget används tillsammans med äggula.

Resultatet är en högkalorihemmad proteinskaka för äggviktförstärkning, väl beprövad i utarmning och brist på vikt. Du kan också vara intresserad av att veta vilken mat som hjälper till att bygga muskler - läs om det i en separat artikel.

Frukt- och grönsaksdryck

För att göra en läcker proteincocktail behöver du:

 • medelstor äpple - 1 st.
 • morötter - 1 st.
 • ägg - 1 st;
 • honung - 1 msk.
 • druvsaft - ett glas.

Detta protein skaka för viktökning, vars recept är enkelt och snabbt att förbereda, förbrukas mellan måltiderna. Som en god frukost är den inte lämplig.

Morötter och äpplen ska rivas och finmales med en mixer för att hålla partiklarna så små som möjligt. Det perfekta alternativet är en mjuk konsistens.

Äpple och morötter läggs till druvsaft, det är bäst att använda en naturlig dryck, butikerna innehåller konserveringsmedel som bidrar till långtidsförvaring. Lägg sedan till älskling. Också i drycken sätta hackade valnötter: valnöt, pistaschmandlar, etc.

Morgonprotein skaka med ägg och mjölk

För den första måltiden görs en hemlagad proteinskaka från stuga ost, ägg, mjölk och bär till smak.

 • kockost - 100 gram;
 • mjölk - 1 kopp;
 • kycklingägg - 1 st.
 • banan eller andra frukter och bär - 100 gram;
 • Honung - 1 msk.

Också i drycken lägg till 3 matskedar av förkrossad havregryn. Alla komponenter blandas grundligt i en bländare för att erhålla en homogen massa. Ät skålen för tjock den äts med en sked. Protein skaka på grund av innehållet av inte bara protein utan också kolhydrater, ger näring till kroppen och ger det en energiladdning hela dagen.

Protein-äggcocktail för viktökning

För att öka kroppsvikt framställs följande proteinskakning från mjölk och ägg. Förbereda ta:

 • mjölk eller flytande gräddfil - 150 gram;
 • apelsinjuice - ½ kopp;
 • en äggula
 • solros eller olivolja - 50 gram;
 • sylt eller konfekt - 1 matsked;
 • citronsaft - ½ av hel citrus.

Det är nödvändigt att pressa ut saften från citronen, varefter alla övriga komponenter läggs till och blandas grundligt i en mixer. Dryck ska piskas på medium hastighet i 1-3 minuter tills konsistensen blir homogen.

Jam eller confiture kan tas med vilken som helst smak.

Användningen av denna dryck bör undvikas av personer med hög surhet och problem i mag-tarmkanalen.

Riktigt recept på proteincocktail med ägg och grönsaker

Förutom frukt finns ett recept på en proteinskaka med ägg och tillsätter grönsaker. Resultatet är en kalorimål som främjar viktökning. Disken rekommenderas att använda med utmattning och stor viktbrist.

För matlagning behöver du:

 • potatis - 1 medelstorlek;
 • torkade svampar - 100 gram;
 • bearbetad ost - 50 gram;
 • kycklingägg - 1 st.

Eventuellt tillsätt lite majonnäs till maträtten, helst hemlagad, som inte innehåller konserveringsmedel och andra skadliga ämnen.

Svampar är fördränkt. De måste fyllas med vatten vid rumstemperatur och lämnas över natten. När svampen sväller upp, skölj dem ordentligt under rinnande vatten. Därefter hackas alla grönsakerna noggrant och blandas i en mixer. I sista skedet lägger du till ett rå ägg och majonnäs. Allt är blandat.

Rå ägg kan ersättas med kokt.

Ungdagscocktail

För att upprätthålla ungdom och skönhet i kroppen finns ett recept på vakteläggsprotein.

 • Quail ägg - 3-4 st.
 • mjölk - 1 kopp;
 • banan eller andra bär och frukter - 100 gram;
 • flytande honung - 50 gram.

Mjölken måste kokas i förväg. Quail ägg är markerade. För en cocktail kan du använda äggulorna eller äggulaen separat med protein.

Om honungen är tjock smälter den i ett vattenbad.

Alla komponenter maldes och blandas i en bländare tills de är mjuka. Resultatet är en näringsrik dryck. Den används både som frukost och till middag. Innan sängen dricker inte.

Regelbunden konsumtion av denna dryck hjälper till att föryngra. Hud får frisk färg och jämnhet.

Protein skaka på vaktelägg

För en sportfamilj förbereder de en proteinskaka med vaktelägg, som aktiverar hela dagen och bidrar till snabb återhämtning efter aktiv fysisk ansträngning.

För detta ta:

 • mjölk - 0,5 liter;
 • kockost - 200-300 gram;
 • vaktelägg - 10 st.
 • torr mjölk - 100 gram;
 • honung -1,5 matskedar;
 • gräddfil - 100 gram.

Honung kan ersättas med någon sylt som finns. Dessutom tillsätts torkade frukter till cocktail: torkade aprikoser, russin, datum.

Alla komponenter maldes i en mixer och blandas noggrant. Om drycken är för tjock, äter den med en sked.

Denna maträtt är perfekt för en familjen frukost.

Proteinkocktail med äggpulver

Förutom regelbundna ägg är det tillåtet att tillsätta äggpulver till proteinskakningen. För en drink behöver du:

 • stallost - 200 gram;
 • äggpulver - 50-70 gram;
 • gräddfil - 1 msk.
 • honung - 50 gram;
 • mjölk är ett glas.

Äggpulver späds ut i mjölk, varefter resterande komponenter tillsätts och blandas i en bländare.

Enligt experter bör äggskakningar användas inte mer än en gång om dagen. Denna mängd är tillräcklig för kroppens normala funktion. I detta fall förekommer inte belastningen på organen i mag-tarmkanalen.Nästa Artikel
Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide