Kan jag tvätta mitt hår med ett ägg


Vanliga kycklingägg, som tjänar som en utmärkt frukost, kan användas som kosmetisk produkt för hår.

En gång visade en viss Vidal Sassoon doftande, skummande och doftande schampo till en sovjetisk kvinna. Vid den tiden hade vi bara glasflaskor av barr eller nässla i vårt badrum. Vi tvättade vårt hår en gång i veckan på grund av besparingar. Och den här kungen av rent hår låter oss plötsligt tvätta vårt hår så mycket som vi vill! Det var en utmärkt marknadsplan, nya bubblor köpte snabbt från hyllorna, vi tvättade oftare, men håret blev inte detsamma som i berättelserna om farmödrar om nävetjocka flätor. De levde utan schampo och huvudet tvättades av naturen. Ett av dessa verktyg är ett kycklingägg. Det är inte bara möjligt att använda för att tvätta håret men också nödvändigt!

Ägg är rika på vitaminer och mineraler, liksom protein, och allt detta kan vara till nytta för att bibehålla friskt hår. De tvättar inte bara, men gör också vårt hår tjockare. Håret är frodig och glänsande. Precis som i Sovjet-eraannonseringen från Vidal Sassoon. Huvudregeln är att inte använda ägg med varmt vatten, värmen för ägg är bara bra i äggröra!

Alla verktyg som vi erbjuder nedan kan endast användas som hjälpmedel vid hårtvätt, du behöver inte helt ersätta shampooen med dem. Det är tillräckligt att använda medel på basis av ägg 2-4 gånger i månaden.

För att tvätta huvudet med ett ägg måste du förbereda äggschampo.

Hur man gör äggschampo

# 1. Äggula skampo

Separera äggula från proteinet. Protein är inte användbart för oss, du kan göra vispad grädde från den och äta den. Applicera och skum äggulan. Om du inte har bråttom kan du lägga på en väska eller en keps på toppen och sitta i en timme. Skölj sedan och torka huvudet. Om håret är långt använder du två äggulor. Du kanske inte gillar lukten av äggula i ditt hår, men någon balsam eller balsam som du använder omedelbart efter tvättning kommer enkelt att ta bort det.

# 2. Äggschampo

Det kommer att ta en hel testikel. Slå i en mixer eller gaffel till skum. Vi gnuggar det som visade sig i rötter och tips. Sitt med en sådan mask i 30 minuter. Det tar lång tid att tvätta bort, eftersom proteinet är väldigt visköst och det tar längre tid.

# 3. Ägg och kaffe

Det hjälper dem som har fet hårbotten. Perfekt om ditt hår inte växer bra. Blanda äggulaen med en sked av nymalt kaffe. Tvätta som ett enkelt schampo. Denna åtgärd lämnar en mycket trevlig arom i flera timmar.

# 4. Shampoo + kaffe + ägg

Ta en sked baby skampo, äggula och en halv sked olivolja. Blanda allt, smutta på huvudet och vänta 10 minuter! Håret kommer att lysa.

# 5. Kefir + Ägg

I kefir, lägg till ett par äggulor. Vi tvättar oss som ett vanligt sätt.

Om du läser recensionerna online kan vi dra slutsatsen att ägget är lämpligt för alla. Oavsett hur länge håret, oljighet eller torrhet, en man eller en kvinna är... Faktum är att botemedlet hjälper. Hår läker, mjäll, klåda och matthet försvinner. Och viktigast av allt är det här underbara receptet tillgängligt för alla, du behöver bara ta det från kylskåpet.

Hur man tvättar hår med äggula

Starkt, skonsamt, silkesigt, hälsosamt... Allt detta handlar om håret, som tvättas från tid till annan med ett ägg. Naturlig produkt skadar inte, om den väljs korrekt. Försök att öva det här folket och kanske du kommer att ge upp shampoo.

Hur användbar yolk för hår

Protein i denna fråga kommer inte att vara till nytta för dig, använd endast äggula. Han kan:

 • göra hårt hår mjukt;
 • minska fetthuvudet
 • avbryta håravfall (i kombination med kallpressad vegetabilisk olja);
 • lindra klåda och mjäll
 • stärka hårsäckar
 • accelerera tillväxten av strängar (tillsammans med honung, olivolja, brandy eller färglös henna);
 • Ge krullarna sken, elasticitet och mjukhet (i kombination med burdock / ricinolja, honung, majonnäs);
 • fuktar håret.

Du kan tvätta håret istället för schampo med kycklingblomma ofta, även regelbundet. Produkten blir vanligare bland kvinnor som en schampo och närande mask. Äggula är en konstant strid mot brittleness och torrhet, det skyddar mot negativa klimatförhållanden. Produkten är mycket användbar - den är rik på:

 1. vitamin A och grupper B, E;
 2. kalium, magnesium, fosfor;
 3. ett antal aminosyror;
 4. lecitin.

Äggtvätt

Hur ofta behöver jag tvätta mitt hår med den här produkten? Svaret beror på hur snabbt din hud och hårrötter blir smutsiga. Om du bara börjar experimentera med ett ägg, använd det var 14: e dag, gradvis sänka frekvensen när du blir van vid det. Flickor och kvinnor som vägrade schampo till förmån för äggula, applicera det två gånger i veckan.

Så tvätta du huvudet med ett ägg utan tillsatser:

 1. Helt separera äggulan från proteinet - det senare är mycket torrt hår.
 2. Tillsätt en liten mängd vatten till äggula, slå blandningen till ett litet skum.
 3. Applicera naturligt schampo i hårbotten och rötterna, sprid längs längden. Låt det stå i 10 minuter, skölj sedan håret med en varm ström av vatten.
 4. För att göra strängarna ännu mjukare och glina, är det nödvändigt att skölja dem varje gång med surgjort vatten (1 liter - 1 tsk. Äppelcidervinäger eller citronsaft).

Hur man tvättar hår med ägg och hälsosamma kosttillskott

Äggula för hår i kombination med andra ingredienser kan mycket: att avlägsna den oljiga glansen, för att säkerställa förstärkning av follikeln, för att lindra stark mjäll, för att hålla strängarna rena under lång tid. De mest populära tillsatserna är vegetabiliska oljor, rågmjöl, senap och svartbröd. Använd cognac, honung, kefir eller naturlig yoghurt. Förstå hur man tvätta huvudet med ett ägg med olika komponenter.

Med smör

Mask för hår med ägg och vegetabilisk olja appliceras på välkamrat hår. För att förbättra resultatet, täck huvudet med en plastpåse, vänta 20-40 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av masken utan schampo, men om du känner att den inte avlägsnas, använd sedan ett naturligt botemedel utan kemikalier. Äggolja ansöker om torrt hår en gång var sjunde dag:

 • Ta 2 äggulor, häll i dem 1 msk. l. uppvärmd ricinolja. Bearbeta näringskompositionen hela längden, gnugga den i rötterna.
 • Castorolja och olivolja (1 msk.) Håll några minuter i ett vattenbad. Lägg omedelbart där 1 äggula. Behandla med hår, linda med en film och en varm naturlig trasa. För att förbättra resultatet, värm huvudet med en hårtork genom en trasa.
 • Hårmask med äggula (1 st.), Kockolja (2 tsk.) Och honung (2 tsk.). Massage blandningen över huvudet.

Med kefir

Ett bra recept på matt oljigt hår som behöver bra näring. Äggsmask för hår med kefir är optimalt för färgade trådar. Blandningen har en fördelaktig effekt på frisyrer baserat på en perm. Du behöver:

 • ett glas färskt biokefir;
 • en äggula.
 1. Väl vispa ingredienser med en visp.
 2. Applicera massan för att rengöra trådar. Vika dem med plast och en handduk.
 3. Väntetid - 30 minuter. När en halvtimme har gått, tvätta av de aktiva ingredienserna med en stor mängd varmt rinnande vatten.
 4. Ansökningsfrekvensen - 1 gång om 7 dagar.

Med konjak

Denna alkoholhaltiga dryck har en väldigt användbar egenskap: värmer hårbotten på grund av blodkörningen till hårsäckarna. Som ett resultat är de berikade med syre, vitaminer, mineraler, aktiva substanser. Efter en tid efter appliceringen av masken kommer du att märka att trådarna började växa snabbare, minskningen minskade. Receptet rekommenderas för kvinnor och män med fet hår.

Varning: Cognac kan orsaka en svag brännande känsla av hårbotten. Detta är ett vanligt fenomen, men om det här området är mycket känsligt i dig, föredra du ett annat recept. Förbereda blandningen:

 1. Förbered 1 msk. l. cognac, 1 tsk. citronsaft och 1 äggula;
 2. slå ingredienserna och fördela massan över hela längden;
 3. Wrap huvudet i en plastpåse och en handduk, du kan koppla av i 30 minuter;
 4. Tvätta av masken med mycket vatten.

Med älskling

Honung är en riktig skafferi av friska ämnen. Receptet är relevant för kvinnor med spröda, torra, tråkiga lockar. En blandning av flera förfaranden kommer att stärka de livlösa strängarna och ge dem tillbaka sin tidigare styrka:

 1. Separera 2 kycklingulor från protein. Slå dem till fluffigt skum.
 2. Häll i massan 2 msk. l. honung. Om produkten är tjock - värm den i ett vattenbad.
 3. Använd blandningen för att tvätta håret eller som en mask. I det första fallet appliceras kompositionen på vått hår, massera huden och tvätta av det naturliga schampot efter 10 minuter.
 4. Det andra alternativet kräver en 30-minuters exponering med ett inslaget huvud.

Hur man tvättar hår med ett ägg Folk remedies hår.

Ett ägg är en näringsrik produkt och en mångsidig kosmetisk ingrediens. Men dessutom är ägget också ett tvättmedel! De kvinnor som vet hur man tvätta håret med ett ägg känner inte till några problem med håret. Och alla de andra som ännu inte har provat att tvätta sina huvuden med ett ägg kommer troligen regelbundet att använda äggschampo för hår. Dess närande och fuktgivande egenskaper återställer snabbt håret, ger det glans och elasticitet. Men ett naturligt färskt ägg är naturligtvis mer effektivt än någonting, även de dyraste industriella schamponerna. Att tvätta håret med ett ägg är lätt och helt tungt.

Visst, inte alla kan enkelt tvätta sina huvuden med ett ägg. Bristen på erfarenhet och ett detaljerat recept leder till irriterande misstag, varefter du bara inte vill repetera huvudet med ett ägg. Och förgäves! Istället ta reda på hur du tvättar håret med ett ägg, och hädanefter kommer du inte att överge denna metod. Och vi åtar oss att lära oss att tvätta huvudet med ett ägg på ett korrekt och effektivt sätt.

Ägg som det bästa folkmedlet för att tvätta håret
Ägget är ett fantastiskt fenomen av natur, uppskattat upprepade gånger i värdighet i folklore, traditionell medicin och inhemsk ekonomi. Den innehåller allt som behövs för utvecklingen av ett nytt liv, och kan därför användas för näring, terapeutiska och andra ändamål som är viktiga för människokroppen. Äggvit absorberas bättre än protein från någon annan mat, men huvuddelen av näringsämnena som finns i äggulan. Dessa är värdefulla fettsyror, många vitaminer och mineraler. Därför involverar de flesta recepten för att tvätta håret användningen av äggula och inte hela ägget.

Äggula är bra för hår. Detta är en populär hårrengöring, och av flera anledningar på en gång:

 • Blommans goda substanser närmar sig håret, tränger in i hårbotten och under keratinvågar. Gradvis kan du minska håravfall, sluta håravfall och stärka lockor.
 • Äggula fettsyror ger hårglans och jämnhet, liknar effekten efter laminering. De visade ändarna efter tvättning med äggula sticker ihop och ser snyggare ut.
 • Tvättning med äggula förhindrar hår från att smälta och fungerar som en 2-i-1 schampo och balsam-sköljning.
 • Om du tvättar håret med ett ägg och regelbundet gör en äggmask för hår, blir de märkbart tjockare och mer voluminösa.
 • Enligt principen om valuta för pengarna är tvättning av huvudet med ett ägg billigt och otroligt effektivt. För att tvätta håret i medellängd, är ett kycklingägg av den första kategorin tillräckligt, vilket kostar bara pennies.
Tvätta huvudet med ett kycklingägg eliminerar mjäll, gör både kvinnligt och manligt hår lydigt och starkt. Kycklingägg som schampo är lämpliga för hår av vilken typ som helst, men proteinet har en något torkande effekt, och å andra sidan är äggulan fuktgivande och närande. Därför är det bättre för ägare av torrt hår och hårbotten att tvätta sitt hår endast med äggulor, och för dem vars hår snabbt blir tjockt, använd hela ägget.

Hur man tvättar hår med ett ägg Användbara tips
Om du ska tvätta håret med ett ägg för första gången är det bättre att börja med blandade metoder: äggoljemaskor och schampon. När håret blir vant vid den nya vården, kan du gå till enklare recept och / eller tvätta dem med ett ägg. Tänk också på sådana nyanser:

 • Gommen är tvättad av håret lättare än vitt.
 • Innan du tvätter håret, måste äggulan rengöras av flagella och en genomskinlig film i vilken den är innesluten inuti ägget.
 • Innan du applicerar ägget på håret, är det önskvärt att lätt slå, då kommer det att fungera snabbare och lättare att tvätta bort.
 • För ett hårhår appliceras ett ägg på vått hår, lättpressat för hand.
 • Gommen skummer på håret nästan som schampo. Skölj det noggrant, utan rester.
Så tvätta huvudet med äggula
Antalet ägg för en tvätt beror på hårets längd och tillstånd. För torrt hår och hårbotten är ett medel ägg tillräckligt. Ett ägg är också tillräckligt för kort hår oljig eller normal typ. Om dina lockor ligger under axelbladet är det bättre att ta två ägg, om under midjan - tre. Se till att äggen är färska, separera äggulorna från de vita och fortsätt med att tvätta huvudet:
hur man tvättar hår med äggula
 1. Förbered en behållare av lämplig storlek (kopp, skål, liten salladsskål) och häll av äggulor i den, skalade av filmen. Du kan ta bort filmen manuellt, med en gaffel eller med en särskild hushållsavskiljare. Ett annat alternativ är att hälla äggulorna i koppen med mycket varmt vatten och, när ytan härdar, piercera den och pressa ut innehållet.
 2. Lägg till äggulorna 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur och visp. Du kan använda en gaffel, visp eller hand mixer. Öka volymen och konsistensen i smeten.
 3. Våt håret över hela längden, och pressa ut det med händerna. Håret ska vara väldigt vått, men utan vatten som strömmar ner i strömmar.
 4. Sprid den piskade äggulaen genom håret, från rot till spets. Lämna ett tag: 5 till 20 minuter. Det är bekvämt att sätta äggulan innan du dricker, och tvätta av efter tvätt.
 5. För att tvätta skinkan från håret, använd en stor mängd rinnande vatten och massera hårbotten med fingertopparna. Guldmassan skumar först och tvättas sedan utan rester.
Efter tvättning av håret med äggula behövs ingen sköljning eller balsam. Du kan använda ytterligare hårvårdsprodukter om du vill, men det finns inget behov av dem - håret blir lätt att kombinera och stila.

Recept för tvättning av hårägg
Du kan tvätta huvudet med äggula eller hela ägg och lägga till några droppar av samma eller olika eteriska oljor i steget att slå massan. Lavendel essentiell olja ger håret en trevlig arom, och te träd och citronolja reglerar talgkörtlarna i hårbotten. Men om du verkligen vill diversifiera hårets ägghår, använd något av dessa recept:

 1. Äggula schampo med honung. Använd rätt mängd yolk, beroende på hårets längd och samma mängd flytande naturlig honung. Tillsätt vatten ganska mycket och försiktigt gnugga in det, och försiktigt vispa den här blandningen. Applicera på våtpressat hår och sprid på avskiljningar och över hela längden. Skölj efter 5-15 minuter med massörrörelser, gott om vatten. Observera att kombinationen av äggula med honung inte bara ger näring och stärker, utan också ljusar lite håret. Brunetter märker inte detta, och brunhåriga kvinnor kan förvärva en gyllene nyans av hår. Blondiner kan förbättra ljusande effekten av ägg-honungshampo, och lägger till den färska saften av en halv citron.
  schampo från äggula med kefir
 2. Äggula schampo med kefir. För varje begagnad äggula, ta 2 matskedar mogna yoghurt av något fett, men inte fett. Rör ingredienserna och visp i en lätt homogen massa. Applicera på vått hår över hela längden, gnugga vid rötterna. Låt på i 5-10 minuter och tvätta sedan med rikligt med rinnande vatten. Detta recept eliminerar mjäll och gör håret glänsande på grund av den fermenterade mjölkkomponenten. Kefir kan ersättas med naturlig yoghurt eller yoghurt, men i så fall blir effekten mindre uttalad.
 3. Äggula schampo med brandy. För varje äggula behöver du 1 matsked av högkvalitativ cognac och 1 tesked färskpressad citronsaft. Blanda dessa ingredienser och försiktigt vispa schamponen till en jämn konsistens. Applicera blandningen på vått hår, sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna. Skölj efter 5-7 minuter med kallt vatten, skumma och tvätta noggrant alla trådar. Ett sådant naturligt schampo eliminerar överdriven fet hår och hårbotten, vilket gör håret mjukt, hanterbart och slätt utseende.
 4. Äggula schampo med olja. Ta lika mycket yolk och teskedar vegetabilisk olja. Lämplig burk, ricinus, linfrö eller olivolja först kallpressad. Sprid och slå en liten yolk med smör, och lägg sedan till ett litet bebisschampo. Du kan ersätta baby shampoo med babysåpa eller neutral mjuk schampo utan silikon i kompositionen. Rör och använd som vanligt schampo på vått hår. Tvätta omedelbart eller efter cirka tre minuter. Vilka eteriska oljor passar bra i detta recept. Det lindrar torrhet, peeling av huden och närmar sig håret.
 5. Hela äggschampo. Blanda ett ägg med 200 ml vatten vid rumstemperatur och skaka kraftigt. Vispa tills det är skumt och applicera på hela längden av det våta håret. Lämna på i några minuter eller skölj omedelbart med mycket vatten från duschen. Detta schampo måste tvättas ut ur håret, särskilt noggrant, eftersom filmen från äggulan kan förbli på strängarna, och proteinet tvättas ut sämre än äggulan. Använd hett vatten. Efter tvätt med detta schampo blir håret torrare och stannar längre, tiden tills nästa shampooing ökar.
Naturliga produkter för att tvätta håret med ett ägg är helt säkra. Det viktigaste är att tvätta alla trådar bra. Då kommer det inte att finnas någon lukt eller partiklar av blandningen på håret. Möjligheten att tillsätta användbara ingredienser är mycket bekvämt, eftersom det gör att du kan justera det grundläggande receptet av schampo för individuella behov. Denna eller den nödvändiga oljan, vitaminerna A och E från farmaceutiska kapslar, en typ av vegetabilisk olja - allt detta påverkar shampoos egenskaper. Prova att tvätta huvudet med ett ägg efter att ha applicerat saltet eller kaffebryggan i hårbotten, och effekten av schamponet kommer att öka. Ta hand om ditt hår, använd populära recept och vara säker på sin skönhet och hälsa!

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

beskrivning

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Hur man tvättar

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Vi stärker och tvätter mitt hår med ett ägg

Vem som helst drömmer om vackert, frodigt, glänsande och friskt hår. Idag är marknaden för försäljning av hårvårdsprodukter en riktig hype. På vilka knep går inte fasta tillverkare bara för att locka de ljuva kunderna. Nyligen började tjejer och kvinnor glömma att när deras mormor och mormor inte alls använde sådana medel som nu kan hittas i stor överflöd på hyllorna av butikerna.

Hemligheten hos deras friska och vackra hår låg i naturliga ingredienser, som de blandade och användes som schampo. Tiden har kommit att komma ihåg naturliga hårtvättsprodukter, recept, förberedelser av vilka en gång gått ner från generation till generation.

Den främsta fördelen med folkmedicin är att de endast är baserade på naturliga ingredienser. Glöm inte att allt som appliceras på huden kommer in i kroppen, så det är bättre att använda naturliga produkter, i stället för schampon och balsam, som säljs på hyllor som innehåller olika skadliga komponenter.

Användning hemma av beprövade folkmedicin är användbart för tjejer som nyligen har lärt sig att de snart kommer att bli moder, för det är under denna period som toxicos uppträder. Dessutom ger sådana naturläkemedel inte bara hårbotten och orsakar inte allergier, utan också förhindrar mjäll.

Allmänt använda folkmekanismer

Så låt oss bo mer detaljerat om naturliga hårrengöringsmedel, som testades av personliga erfarenheter av majoriteten av det fina könet och, enligt de positiva recensionerna, var många nöjda med resultatet:

 • Tvätta håret med ägg. För de flesta kommer det att bli en upptäckt, men äggula är ett schampo och en balsam, och även en helande mask. Regelbunden tvättning av hår med ett sådant verktyg ger dig tjockt och silkigt hår. I det här fallet har många tjejer och kvinnor en helt naturlig fråga - hur man tvättar håret med ett ägg? Faktum är att allt är väldigt enkelt, följ bara reglerna. Innan du använder ett sådant naturligt schampo bör du förbereda lite. Naturligtvis kan du använda ägget som helhet, men om du väljer fel vattentemperatur koagulerar proteinet helt enkelt på huvudet. Först separera proteinet från äggula, en del kommer till schampon och den andra kan användas som en kulinarisk ingrediens. För en shampooing med kort hår hemma, en äggula är tillräckligt, om håret är långt, så behöver äggulor mer, respektive. Vispa i skinkan och jämnt fördela över huvudets yta, massage försiktigt, håll blandningen i 10 minuter och skölj med varmt vatten.
 • Shampoo från ägg med tillsats av honung. Denna metod är något annorlunda, men det är så enkelt att någon tjej och kvinna klarar det, även hemma. Vispa i en skål äggulan och en matsked honung tills den är mjuk, applicera på fuktigt hår, täck huvudet med cellofan och linda med en handduk. En sådan mask bör hållas på huvudet i cirka fyrtio minuter. Vid slutet av den angivna tiden tvättar du av masken med varmt vatten. Detta verktyg närmar och förstärker hårrotsna, så att de blir starka och friska;
 • Tvätta håret med senap. Ganska gemensamt sätt som är bra för ägare av snabbt förorenat och fettigt hår. Faktum är att senapshampongen avfettar håret helt från spets till rot. Vanligtvis hälls 2 matsked senapspulver med en liter vatten och den resulterande infusionen är polerad över huvudet. Efter applicering av detta verktyg är det nödvändigt att skölja håret ordentligt under rinnande vatten. Ditt hår blir silkesamt och trevligt för beröring, dessutom kommer de att upphöra att falla ut alls.


Efter att ha shampat ovanstående folkmekanismer glöm inte att använda ättika sköljning, som kan förberedas hemma för att ge ditt hår en hälsosam glans. För beredning av mirakulös sköljning behöver två matskedar vinäger av vinbär eller äppelcider och en liter varmt vatten.

Förutom ättikelixiren för håråterställning, kan du använda infusionen av kamomill och nässla. Du kommer bli positivt överraskad, men efter sådana enkla procedurer blir ditt hår ljust och friskt.

Det är värt att notera att naturliga hårrengöringsmedel, till exempel, äggula hjälper till att avskaffa den dagliga tvätten av huvudet. Faktum är att efter att ha använt en sådan produkt växer håret inte så snabbt, och med tiden kan du lite experimentera och tillsätta lite malet kaffe till naturligt schampo.

Detta tillskott kommer att vara en mild skrubbe för torr hårbotten, vilket kommer att förvärra och orsaka blodkörning, vilket förbättrar hårsäckens näring. Förutom kaffe kan du säkert använda helande örter som kan samlas på sommaren och eteriska oljor - de ger en trevlig och avkopplande doft.

Är det bra att tvätta huvudet med ett ägg

Alla vet att ett kycklingägg är en användbar produkt som innehåller många användbara ämnen. Den innehåller komponenter som är tillräckliga för utvecklingen av hela organismen. Fördelarna med ägg har vetenskapligt bevisats av erfarna experter, eftersom dess sammansättning innehåller:

 • Vitaminer A, B, D och E;
 • Aminosyror;
 • lecitin;
 • fetter;
 • Proteinkomplex.

Naturligtvis är det nödvändigt att överväga denna produkt inte bara för att förbereda kulinariska läckerheter, utan också att skapa naturliga schampon och masker hemma. Inte alla rättvisare kvinnor vet att äggula är universal och kan användas för att tvätta torrt, fet och normalt hår. Fördelarna med verktyget manifesteras i normalisering av talgkörtlarna, så att du permanent kan bli av med den hatade mjäll och annan irritation. Resultatet är att ägget kommer att ersätta dig och schampo och hårmask och balsam.

Du kan använda sådana folkrättsmedel åtminstone varje dag, eftersom de inte skadar, till skillnad från industriprodukter för hårvård, så du borde inte oroa dig. Du måste dock vara beredd på vad som helst och det är bättre att lära känna minuserna i förväg. För det första kan du stöta på ett problem som är förknippat med utlakning av medel från håret.

I det här fallet bör du först torka håret och först då, beväpnad med en kam, ta bort smulorna. Det rekommenderas att använda en kam noggrant, det är inte nödvändigt att borsta ditt hår för intensivt och grovt.

Om du vid användning av sådana produkter faller ut håret, är det bättre att välja själv ett alternativ som inte kräver så drastiska åtgärder för att koka shampoo rester. För det andra är det känt att naturliga produkter inte gör håret tungt och smidigt, därför bör oljemaskar användas regelbundet.

För det tredje kan det hända att regelbunden användning av naturligt schampo gör ditt hår varje gång smutsigare än det var. I det här fallet måste du först kontrollera om du har följt alla rekommendationer. Till exempel bör alla använda produkter vara vid rumstemperatur. Och den sista - en obehaglig lukt. Detta är möjligt om du använde en lökmask för att stärka hårrötterna. I andra fall är lukten praktiskt taget frånvarande.

Sammanfattningsvis kan det noteras att man bedömer genom de många recensionerna av nöjda tjejer och kvinnor, att fördelarna med att använda naturliga ingredienser som ett schampo eller en mask förbättrar hårets utseende avsevärt. Enas om att om en kvinna ser bra ut och har silkeslen och frodig hår, så kommer hon känna sig mycket mer självsäker. Det är nog att tvätta huvudet en gång med ditt eget beredda schampo, eftersom du omedelbart känner en påtaglig skillnad.

Tänk bara hur mycket du kan spara pengar som du hela tiden måste spendera vid köp av dyra hårvårdsprodukter. Använd bara naturprodukter, för det var inte för ingenting att våra mormor i sin ungdom hade så lyxiga och långa flätor i sin ungdom!

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • YouTube (11)
 • AROMA (10)
 • ASTROLOGI (21)
 • HUSHÅLL (25)
 • STORA FOLKOR (54)
 • DACHA (55)
 • KIDS (24)
 • KOKERI (1)
 • DIVERSE intressen (10)
 • CREATIVITY (4)
 • SKOLA (7)
 • LÄGEN OCH TIPS AV LIV (49)
 • HÄLSA (454)
 • KIDS (8)
 • KVINNOR (18)
 • HEALING MESSAGES (10)
 • NATIONELLA MEDIER (42)
 • HEAVY DUTY (20)
 • NON-STANDARD (29)
 • NÖDVÄNDIGA MEDIKATIONER (13)
 • HJÄLP DIN KAM (65)
 • Förlora vikt (88)
 • RÄTTIG MEDICIN (12)
 • RECIPER (20)
 • ÖVNINGAR (52)
 • HEALING COOKERY (28)
 • HEALING MUSIC (21)
 • RENGÖRING (6)
 • ENERGIGYMNASTIK (24)
 • Intresset (59)
 • KONST OCH MÄRKNING (58)
 • KALENDAR (118)
 • 02 FEBRUARI (16)
 • 03MART (14)
 • 04APRIL (2)
 • 05 maj (4)
 • 06 juni (28)
 • 07JUL (28)
 • 08AUGUST (3)
 • SEPTEMBER 09 (12)
 • 10: e OKTOBER (1)
 • 11 november (2)
 • 12 december (7)
 • CINEMA OCH CARTOONS (1)
 • Böcker och ljudböcker (3)
 • Skönhet (74)
 • HÅR (12)
 • TEETH OCH SPONGE (1)
 • PERSON (15)
 • UNGDOM ALLTID (37)
 • HANDLAR OCH LÅNAR (5)
 • Kropp (3)
 • KOKERI (472)
 • Pannkakor (6)
 • Andra (41)
 • BAKNING (17)
 • GARNEYS (1)
 • DESSERTS (25)
 • BREAKFAST (22)
 • FÖRBEREDELSER (62)
 • SNACKS (44)
 • Gryta (1)
 • VINTERKÖK (1)
 • Intressant (45)
 • SÄKERHET (2)
 • CUTLETS, FRUITS (1)
 • SOMMARKÖK (6)
 • MICROWAVE (4)
 • MULTI-MAT (5)
 • Alkoholhaltiga drycker (64)
 • NON-ALCOHOLIC DRINKS (18)
 • NATIONELLA SKADOR (31)
 • GRÖNSAKER OCH SKADOR FRÅN DEM (1)
 • KLÄDER, DRANIKER, RÅMATERIAL (3)
 • PICNIC (8)
 • HOLIDAY DISHES (8)
 • FISK (5)
 • SALADS (12)
 • NATIONELLA RECIPER (3)
 • Kryddor, arter och säd (9)
 • SOUPS (20)
 • BRÖD (5)
 • LIRU (25)
 • MAGIC (1012)
 • AMULETER, TALISMANS, VÄGOR (21)
 • Vatten och snö (15)
 • HÅR (2)
 • TIME (15)
 • Gissa (3)
 • PENGARMAGIC (74)
 • FÖR BARN (11)
 • BREV (3)
 • SKYDD (9)
 • MIRRORS (4)
 • TECKNINGAR OCH SYMBOLER (43)
 • MAGIC COOKERY (3)
 • MAGISK KRAFT AV ÖGONEN (2)
 • MAGIC HOMES (27)
 • MAGIC OF DESIRES (17)
 • MAGIC OF STONES (56)
 • MAGNIKEN AV METAL (17)
 • MAGIC OF PLANTS (15)
 • COLOR MAGIC (2)
 • MANDALER (9)
 • MANTRA (17)
 • Oljor (1)
 • MEDITATIONER (4)
 • Böner (40)
 • WISE (4)
 • HAR (2)
 • NYÅRSRITUALER (1)
 • DIVERSE intressen (13)
 • RITUALER, RITTER, KONTRAKTER (61)
 • ROD (3)
 • MANAGEMENT DICTIONARY (15)
 • RUNNANDE STAVOR (91)
 • RUNNY FORMS (10)
 • RUNES (156)
 • RUNS RUSSIAN (9)
 • ELF RUNS (3)
 • CANDLES (1)
 • FAMILJ (1)
 • KRAV AV ORD OCH RÖST (49)
 • SYMORON (6)
 • SLAVIC (101)
 • SLAVISKA GUDER (2)
 • SLAVISK LIV (1)
 • SALT (4)
 • DREAM (16)
 • POEMS (24)
 • TOTALER OCH TOTALA Djur (1)
 • BRÖD (3)
 • CHAKRA (9)
 • NUMMER (1)
 • RENGÖRING (6)
 • STONES ENCYCLOPEDIA (4)
 • MUSIK (16)
 • NUMEROLOGI (2)
 • FÖRBINDELSER (84)
 • ASTROLOGI RELATIONER (14)
 • KIDS (9)
 • PERSONLIGT (29)
 • MAN OCH KVINNA (30)
 • FAMILJ (2)
 • MEST ANDRA HANDLAR (211)
 • Utbrott (5)
 • CUTTERS (2)
 • BRODERING (3)
 • Stickning (13)
 • HEM DECOR (20)
 • DECOUPAGE (10)
 • BARNAR (15)
 • FÖR BAD (3)
 • FRÅN PENNA (1)
 • FRÅN NATURMATERIAL (2)
 • IRISH LACE (16)
 • Möbler (8)
 • SKOR (7)
 • WEAVING (1)
 • DIVERSE intressen (13)
 • REPARATION (6)
 • Ritning (32)
 • Kopiera (7)
 • Väskor (1)
 • DECORATIONS (19)
 • FÖRPACKNING (1)
 • NÖDVÄNDIGT (47)
 • FESTIVALER (hantverk / gåvor) (164)
 • SEPTEMBER 1 (3)
 • FEBRUARI 14 (1)
 • FEBRUARI 23 (5)
 • 8 mars (6)
 • CANDY BOUQUETS (47)
 • NYÅR (62)
 • Påsk (3)
 • VICTORY (22)
 • Gåvor för män (5)
 • Gammalt nyår (4)
 • HALLOWEEN (4)
 • TRAVELING (207)
 • Utländska (50)
 • CRIMEA (5)
 • KAPITALER (16)
 • PETERSBURG (26)
 • NÖDVÄNDIGT (15)
 • RUSLAND (11)
 • GARDEN-GARDEN (33)
 • GARDEN I SILLEREN (5)
 • FUNNY OCH TERRIBLE (108)
 • POEMS (60)
 • SEWING and MODE (93)
 • HEADDRESSES (6)
 • DECORATION CLOTHING (23)
 • FÖR PUSHERS (4)
 • FUR (2)
 • YO-YO (8)
 • FASHION (26)
 • RELOCATION (6)
 • SEWING (15)

-video

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Hur man tvättar huvudet genom en ägg i stället för en shampoo (populära recept)

Hur tvätta du huvudet med ett ägg istället för schampo? Det här är något nytt! Och våra mormor gjorde det, så de hade ett hälsosamt, starkt hår utan mjäll. Om du använder den här folkmedicinen korrekt, så ser du snart hur dina krullar har blivit felfria, silkeslen.

MIRACLE HAIR TOOL

Ägg var hela tiden känt för sina näringsegenskaper. Dessutom blev många kvinnor bekanta med den här produkten som tvättmedel! De unga damerna som vet hur man tvätta håret ordentligt med ett äggmedel har ett glänsande, elastiskt hår, eftersom den här produkten inte förstör strängarna, mycket effektivare än de dyraste schamponerna.

Att förbereda kompositionen med ett ägg är inte svårt, men några unga damer kunde inte tvätta sina huvuden utan problem och de gjorde en felaktig idé om ett sådant schampo. Idag kommer vi att berätta vad som är recepten för att göra underbara verktyg. Oavsett recept du väljer följer du instruktionerna så att du inte blir besviken.

Ägget har en unik komposition, som innehåller vitaminerna A, B, D. Detta är med deras hjälp, varje hår får näring, djupt fuktgivande.

Det finns lecitin, fettsyror, spårämnen, andra användbara ämnen som förhindrar håravfall, vilket gör dem glänsande, elastiska, starka.

. Varning! Tvätta bättre äggula eller protein? Torra lockar bättre att tvätta äggulan, och oljigt hår gör inte ont och protein. Med protein kommer krökarna inte längre att blinka snabbt, huvudet kommer att hålla sitt välskötta utseende längre.

Men protein är svårt att tvätta från håret, så hela ägget med protein måste piskas lite längre. Ja, och det ska tvättas med kallt vatten. Om du tvättar av ett sådant schampo med varmt vatten, så minskar proteinet snabbt. Och koagulerat protein är mycket svårt att ta bort från håret.

Följ instruktionerna, så även efter det första förfarandet ser du ett fantastiskt resultat. När huvudet blir van vid sådan vård kan du tvätta varje gång med en rå äggula. Det är lättare att tvätta bort det, och resultatet är fantastiskt!

Hur man tvättar med gult

Innan du använder äggulorna, först avlägsna filmen och whitish flagella, annars kommer det att bli en obehaglig lukt från huvudet. Du kan ta bort gaffeln eller sänka den i en liten mängd vatten och vispa sedan. För att förhindra lukt, droppa några droppar lavendel eter eller steg i vattnet.

Prova det här alternativet:

* Separera äggulorna från proteinerna, sätt dem i en kopp med mycket varmt vatten.

* Efter att ha härdat ytan, piercera den och kläm innehållet och ta bort överskottet.

* Tillsätt 100 ml vatten, vispa bra med en visp, gaffel eller mixer.

* Slå tills volymen ökar.

* Fukt håret, vrid ut händerna, applicera ett nytt verktyg, massera hårbotten.

* Låt på i 5-10 minuter, skölj sedan med vatten, som vanligt schampo.

* Skölj strängarna skönt, skölj dem med surgjort vatten (1 liter - 1 tsk. Citronsaft eller äppelcidervinäger).

Från personlig erfarenhet. Min vän överraskar de omkring honom med ett otroligt frodig hårhår. Hon tvättar sitt lockiga hår med äggula utan tillsatser, varefter hon har ett fantastiskt resultat!

HUR ANTAL ANVÄNDNING AV EGG SHAMPOO

Är det användbart att tvätta varje gång? Först försök denna procedur en gång i veckan, då oftare. Inte dåligt, om naturligt schampo kommer att användas genom en tvätt.

Hur många ägg behövs:

* För torrt, normalt kort hår är ett ägg tillräckligt.
* Om krullarna ligger under axelbladet, då två äggulor.
* När du kaskar hår under midjan behöver du tre.

Läkande masker

Denna produkt kan användas separat, och som en del av effektiva masker. Äggsmaskar har fantastiska effekter. För att försäkra dig om detta, försök med att använda en av dessa masker, vilka ger näring av curls med vitaminer, vilket ger dem långvarig glans, volym, skönhet. Feedback om dem är bara positivt.

Alla masker ska göras innan du tvätter huvudet, så att reaktionen av komponenter med hårbotten var maximal.

1. Mask med olja, främjar näring, hårets djupa fuktighet:
På det kammade håret applicera en blandning bestående av 1 äggula och 1 msk. l. castor eller burdock olja,
täck ditt huvud med en duschlock
rulla upp med en handduk, håll i 20-30 minuter
Du kan värma torken för djup exponering. Skölj med schampo utan aktiva ingredienser.

2. Mask med honung:
ta 2 äggulor,
Häll i 2 tsk. varm ricinolja
lägg till 1 msk. honung
Blanda väl med en visp, sprid sedan över huvudet, linda, håll i 20-30 minuter,
spola på vanligt sätt.

3. För att göra krullarna blanka, frodiga, använd den här kompositionen:
till 1 äggula häll 1 msk. förvärmd ricinolja,
lägg till 1 tsk citronsaft,
sätt på bryggorna, sätt på ett duschlock, linda en handduk i 20-25 minuter, skölj med vatten.

4. För fettlås, gör sammansättningen med senap: ta 1 msk. l. senapspulver, väl slagen hela ägget, droppa 2-3 droppar tea tree oil, häll 1 msk. l. vatten. Applicera blandningen som i föregående recept. Hjälper från mjäll!

5. Kefir för läkning av schampo. För att göra de olydiga locken mer smidiga för styling, förbereda en sådan blandning: till 1 äggula tillsätt 2 msk. L. kefira, fettinnehåll på 3,2%, håll på strängarna från 10 till 30 minuter. Använd en gång i veckan för att bli av med mjäll.

6. Tillsätt 2 msk till äggula. l. Bra brandy, visp, fördela blandningen i strängar. Om du känner en liten brännande känsla, bli inte rädd, det här är normalt.

7. Blöt i rågbröd i vatten, håll det i ca 10 minuter. Använd det här vattnet som ett fristående verktyg eller gör äggula schampo på den. Rengöringsmedel kan göras på avkok av örter.

Behöver du extravård?

Gummiblandingsmedlet är bra för att det är helt säkert, och efter appliceringen behövs inga balsam och sköljmedel. Curls utan dem kommer också att gå bra i någon frisyr. Huvudförhållandet - tvätta trådarna noggrant!

För att växa håret snabbare, lägg till vitaminerna A och E, köpa ampuller på något apotek. För att köpa ett tjockt hårhår ska du först göra en huvudskrubba av vanligt salt och skölj sedan med äggula. Saltmanipulationer är mycket användbara. Ett sådant förfarande kommer att överraska dig med otrolig effektivitet!

Kära vänner, jag rekommenderar att du använder något av ovanstående sätt. Ditt hår kommer verkligen att förändras till det bättre.

KOMMENTAR

Protein tvättades aldrig, men äggulan används ofta tidigare. Och håret var bättre. Men det handlar inte om mig. En tjej studerade hos oss på institutet. Föreställ dig en scythe så tjock som en stor kille av en stor kille. Och längden. Vi bad henne en gång om att lösa upp håret, eftersom flätan nästan nådde golvet, om det inte sticks. Så hon var tvungen att stå i en stol. Hennes hår var längre än hennes höjd. Det visade sig att hon tvättade håret hela sitt liv med bara äggulor och rågbröd.

Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips

Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.Nästa Artikel
Tea tree eterisk olja för hårbehandling