Användningen av ricinolja på håret på natten: tips och recept


Många människor vet så billig och naturlig hårvårdsprodukt som ricinolja. Men inte alla vet vad det är och hur man applicerar det ordentligt för att få den önskade effekten.

För att få det, används ricinusfrön som innehåller syror, vitaminer och andra fördelaktiga ämnen som ger stor nytta för krullningar. Läkemedlet själv ser ut som en ljusgul oljig vätska med en specifik lukt. Hur man använder den här produkten kommer att beskrivas i detalj i den här artikeln. Se även den användbara och intressanta videon om detta ämne.

Användning av

"Castorolja" kan och är användbar för att applicera på håret hela natten. Fettsyror normaliserar vattnets balans i de subkutana skikten och i strukturen av skadade trådar, slätar dem, lindrar från spetsens tvärsnitt, stärker hårsäckarna. Innehåll i castorkevitaminami regenerera skador, bekämpa mjäll och förlust, accelerera tillväxten, skydda mot negativ påverkan av den yttre miljön.

Men ägare av hud med ökad smidighet bör använda denna produkt med försiktighet. Dessutom rekommenderas det inte att använda det på natten, eftersom fettinnehållet bara kan öka.

För kvinnor med problem med fettinnehåll i rotszonen och skadade torra tips är det lämpligt att bara applicera agenten till tipsen. Ett annat alternativ är att lägga till brandy, citronsaft eller vispad protein som en extra ingrediens, vilket kommer att ha en torkningseffekt.

Metod för användning

 1. Före proceduren måste du göra en ljus massage på huvudet. Detta kommer att bidra till förbättrad cirkulation och näringsinträngning.
 2. Därefter bör du värma oljan lite i vattenbadet och tillsätt ytterligare kosmetiska tillsatser om det behövs.
 3. Massage rörelser gnuggar blandningen i rötterna och fördelar sig över hela längden, med särskild uppmärksamhet på tipsen.
 4. Då behöver du bära en speciell hatt och i avsaknad av en plastpåse och linda huvudet med en handduk.
 5. I den här formen kan du gå och lägg dig.

På morgonen efter att oljan har blivit "komprimerad" måste du tvätta håret flera gånger:

 1. Först, fukt inte applicera schampo, skum och skölj.
 2. Applicera om schampo och skölj ordentligt noggrant.
 3. Om nödvändigt, upprepa igen. Vatten bör inte vara för varmt.
 4. Vid slutförloppet av proceduren är det bäst att skölja med kallt vatten.

Sådana förfaranden måste göras 1-2 gånger i veckan. Kursen ska vara ca 1 månad och samtidigt för en paus. Kan jag ansöka och lämna oljan över natten? Du kan applicera produkten på både rent och smutsigt hår, eftersom det efter det att du använder det fortfarande är nödvändigt att tvätta håret. Men krullarna borde vara torra - så näringsämnen absorberas bättre.

På grundval av "ricinolja" finns det många recept för masker. Deras recept får du se nedan.

Mot mjäll med citron och aloe

Vad du behöver:

 • gruel från stammen aloe;
 • citronsaft;
 • 3 matskedar ricinolja.

Ingredienserna blandas och appliceras med massagerörelser.

Mot fett med kefir och calendula

Vad du behöver:

 • en tredje kopp kefir;
 • 1 matsked ricinolja;
 • 3 msk kalendula avkok.

Blanda ingredienserna och gnugga blandningen i huden.

Mot förlust med peppertinktur och äggulor

Vad du behöver:

 • äggulor av två ägg;
 • 1 matsked "castorca";
 • 15 droppar peppartinktur.

Slå ägg något med en visp, tillsätt tinktur och olja. Distribuera på torra, otvättade rötter.

Effektiviteten av medlen

Effekten av denna produkt är så bred och effektiv att kvinnor använder "ricinolja" och masker baserade på det från generation till generation. Analysera i detalj de komponenter som utgör det är möjligt att förstå varför det här verktyget är så användbart för att skapa vackra lockar:

 1. Oljesyra är omega-9 omättade fettsyror, som är känt för alla dess fördelar, som, när de appliceras externt, förbättrar villkoret för inte bara håret utan även huden.
 2. Linolsyra är en representant för omega-6, vilket är nödvändigt för att bibehålla cellmembranens normala funktion.
 3. Ricinole - känd för sin snabba absorption och penetration i vävnadsbrunnen återställer epitelet, inklusive hårbotten.
 4. Stearic - tenderar att lindra irritation och klåda, och med sin brist på hår blir tråkig.
 5. Karotenoider är ämnen som kan omvandlas till vitamin A i kroppen och ger antioxidantskydd.
 6. Tocopheroler - vitaminer av formulär E, som är nödvändiga för cellulär metabolism.
 7. Triterpenes - Återställ kollagen, ha mjukgörande och skyddande effekt på lock och hud.

Tack vare de fördelaktiga komponenterna i denna produkt kan den ha följande effekter:

 • Behandlar mjäll och seborré.
 • Förhindrar inflammation av hårsäckar och till och med ringorm.
 • Kämpar håravfall och stimulerar ny tillväxt.
 • Eliminerar snittets tvärsnitt.
 • Eliminerar torrhet och brittleness.
 • Gör krullarna mer glänsande och mjuka.
 • Skyddar mot negativa miljöpåverkan.

Titta på videon om ricinoljans sammansättning och terapeutiska egenskaper för hår:

Kontra

Läkemedlet baserat på den giftiga växthjärnan har dess kontraindikationer:

 1. gravida kvinnor;
 2. små barn;
 3. personer som har en allergisk reaktion vid användning.

Överanvändning bör också undvikas. Det är nog att använda masker 1-2 gånger i veckan.

Att identifiera allergier före användning rekommenderas att testa. Applicera lokalt en liten mängd castor-extrakt i armens armbåge. Om det efter en tid inte finns några karakteristiska tecken på allergi, så är det ingen intolerans.

slutsats

Användningen av ricinolja i kosmetologi har en lång historia. Dess överkomlighet, förmågan att använda nästan alla människor, användarvänlighet - gjorde verktyget populärt. Men det finns negativa recensioner om hans handlingar.

Detta är en ökning i hårbotten i fett och obehag under sömnen i samband med hårförpackning. Hur man undviker sådana problem och använder den här folkmedicinen korrekt, beskrivs i texten i den här artikeln. Med korrekt användning av "castorca" kommer drogen inte att medföra något annat än bra.

Hur appliceras ricinolja på håret?

skönhet

Innehållet

Torrhet, brittleness och långsam hårväxt kan ha olika orsaker: allvarliga sjukdomar, dåliga vanor, boende i områden med ogynnsamma miljöförhållanden, etc. Beroende på problemets källa kan det lösas på olika sätt. Detta kan vara användning av droger, användning av moderna kosmetika, förbättring av hårets tillstånd med ricinolja.

En sådan användbar "castorca"

Detta välkända verktyg är lätt att använda, inga biverkningar, överkomliga priser och kostnader. Efter flera procedurer kommer du att märka hur krillens tillstånd har förändrats till det bättre.

Regler för att applicera "castorca" på håret

Det innehåller ett stort antal användbara komponenter som har en fördelaktig effekt på lock och rötter och ger dem väsentliga substanser.

Alla oljor av vegetabiliskt ursprung kan användas som en självständig produkt som en mask för hår, samt komplettera den med olika komponenter. Det är viktigt att veta att det är nödvändigt att använda endast förvärmd till en varm tillståndsolja, som är väl rubbed i rötterna.

Kompositionen kan appliceras med en tandborste. Efter proceduren är det viktigt att massera håret med fingertopparna för att penetrera ämnen i hårbotten. Masken av ricinolja kan appliceras inte bara för att torka, men också för vått hår. De måste vara väl genomvattna och vrida sedan ut med händerna och ta bort överflödigt vatten med en handduk. När du appliceras kan du luta sig över badet eller sjunka och med fingertopparna gnugga en växtborttagning i våta rötter väl.

Funktioner ricinolja

 1. Masken appliceras på otvättat hår i 1-3 timmar.

2. För att förbättra åtgärden rekommenderas att du täcker ditt huvud med en plasthatt eller -film och täcker ovanifrån ditt huvud med en scarf, en varm scarf eller en handduk.

3. När tiden som tilldelats för masken släpps måste du ta ett schampo som du använder för att ständigt och noggrant tvätta oljan från håret. Det är lämpligt att applicera schampo och skölj 2 gånger.

4. Det finns ett stort antal masker från ricinolja, som inkluderar olika naturprodukter. Förteckningen över "riskabla ingredienser kan innehålla honung, vilket kan orsaka allergisk reaktion.

Dessutom, om hårets svaga tillstånd är en följd av sjukdomen, bör du rådgöra med din läkare innan du tillämpar procedurerna.

Hur man applicerar ricinolja för hår

I artikeln betraktar vi ricinolja för hår, vi studerar dess användbara egenskaper, vi mästerar maskerade recept baserat på ricinolja. Genom att tillämpa våra rekommendationer kan du förbättra ditt hårs utseende.

Castor Hair Oil

Castorbönsfrön är råmaterialet för produktion av ricinolja. På grund av den höga koncentrationen av fördelaktiga komponenter används verktyget framgångsrikt för att behandla hår.

Hårfördelar

Castorfrön innehåller syror som kan närma och stärka lockor.

I kombination med vitaminer och andra fördelaktiga ämnen ger de en komplex effekt, nämligen:

 1. Skydda mot de negativa effekterna av miljön. Olja skapar en film på hårbotten och håret.
 2. Stärka lockar. Castorverkan på hårstrukturen. Det förhindrar bräcklighet, återför elasticitet och jämnhet mot hår.
 3. Nöda hårsäckar. Olja rik på vitaminer, mineraler, närmar sig folliklarna med väsentliga ämnen för tillväxt av friska och starka krullar.
 4. Återställ hår. Castorolja ger bildandet av keratinlimande delade ändar.
 5. Förbättra tillväxten. Förbättrad näring, ökad blodcirkulation stimulerar tillväxten.
 6. Ha en positiv effekt på huden. Olja återställer normal fettmetabolism, eliminerar torrhet, skalar, mjukar huden och normaliserar talgkörtlarna.

Hur man använder

Olja ger håret en hälsosam utseende endast om den används korrekt:

 1. Applicera inte på rent hår, annars blir det mycket svårare att tvätta dem.
 2. Var noga med att värma oljan före appliceringen. I form av värme ökar effekten av användbara substanser flera gånger.
 3. Efter applicering av håret, skapa en växthuseffekts, bära en plastpåse eller påse. Stärka effekten genom att sätta in krullarna med en handduk. Så användbara komponenter tränger igenom epidermis och hår bättre.

Hur man ansöker

Observera följande riktlinjer när du använder ricinolja:

 1. Produkten kan appliceras enbart på huden (om du vill förbättra hårväxten, ge dem näring, eliminera mjäll, peeling), för hela längden (för elasticitet, silkiness, glans) eller på spetsarna (för limning av de snittiga ändarna).
 2. Masker med ricinolja rekommenderas att hålla ca 1 timme. Men vissa produkter får användas på kvällen och lämnas på håret tills morgonen.
 3. För att behandla fet hår, använd castorca en gång i veckan. För normala och torra lockor - 2 gånger. Experter rekommenderar att man fortsätter behandlingen med ricinolja i 1-2 månader.

Genom att tillsätta olika ingredienser till oljan kan du få önskad effekt.

För hårväxt

ingredienser:

 1. Senap (pulver) -1 msk. l.
 2. Vatten - 1 msk. l.
 3. Castor - 1 msk. l.
 4. Kefir (hög fetthalt) - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Lös upp torr senap med varmt vatten. Kefir blanda med ricinolja. Tillsätt senappasta till oljeblandningen.

Hur man använder: Gnugga masken i hårrötterna. Det är önskvärt att stå emot 60 minuter. Men om verktyget brinner oträckligt, tvätta det före tid.

Resultat: Senap irriterar huden, vilket ökar blodflödet och metabolism. Kefir förstärker hårsäckar och förbättrar deras näring.

Från att falla ut

ingredienser:

 1. Lökjuice - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Aloe juice - 2 msk. l.
 4. Honung - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda saften med honung och ricinolja.

Hur man använder: Applicera produkten på rötterna. Massage försiktigt huden.

Resultat: Juice av lök förhindrar nedfall. Honung stärker hårsäckar, återställer hårstruktur. Aloe juice aktiverar vilande folliklar och stärker rötterna.

För torrt hår

ingredienser:

 1. Jäst (levande) - 2 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Vatten - 2 msk. l.
 4. Honung - 1 tsk.
 5. Äggula - 1 st.

Hur man lagar mat: I en separat skål, späd jäst med varmt vatten. Blanda ricinoljan med honung och äggula i en annan behållare medan de sväller. Häll blandningen med jästgås, rör om.

Hur man använder: Sprid jästmasken i strängar.

Resultat: Masken närmar håret med näringsämnen, stärker. Det återfuktar torra strängar och ger naturlig glans till dem.

För oljigt hår

ingredienser:

 1. Färsk persilja (hackad) - 3 msk. l.
 2. Cognac (eller vodka) - 1 tsk.
 3. Castorolja - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Lägg till castorca och vald alkohol till den hackade persiljan.

Hur man använder: Gnugga blandningen väl i hårbotten.

Resultat: Masken eliminerar perfekt överdriven fetthet, vilket påverkar dess orsak. Verktyget normaliserar produktion av talg.

För delade ändar

ingredienser:

 1. Castor - 0,5 tsk.
 2. Olivolja - 0,5 tsk.
 3. Kockolja - 0,5 tsk.
 4. Linfröolja - 0,5 tsk.
 5. Lavendel Eter - 2 kap.

Hur man lagar mat: Blanda oljan i en porslin eller glasbehållare.

Hur man använder: Blanda endast oljorna i de splittrade ändarna.

Resultat: Masken bryr sig försiktigt för locken, ger limning av hårflingor, mättar den med vitaminer.

För tjockt hår (med vodka)

ingredienser:

 1. Citronsaft - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Alkohol (eller vodka) - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda alla maskinkomponenterna.

Hur man använder: Applicera blandningen i håret och lämna masken tills morgonen.

Resultat: Produkten ökar hårväxten, eliminerar håravfall. Det förbättrar strängarnas struktur och ökar volymen.

Att stärka

ingredienser:

 1. Olivolja - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Rosemaryeter - 2 kap.;
 4. Bergamotolja - 2 kap.

Hur man lagar mat: Rör om alla oljor.

Hur man använder: Applicera oljeblandningen på trådarna och lämna den över natten.

Resultat: Masken närmar hårsäckarna, stärker rötterna. Det återställer svagt, tunt hår och gör dem silkeslen.

Hårlaminering med ricinolja

Castorolja kan användas för lamineringshår.

ingredienser:

 1. Castor - 1 msk. l.
 2. Kefir - 4 msk. l.
 3. Kycklingägg - 1 st.
 4. Majonnäs - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda ägget med ricinolja. Lägg till majonnäs och kefir.

Hur man använder: Sprid produkten jämnt över strängarna. Lamineringsmask håller 45-60 minuter.

Resultat: Masken ger hårvolymen, densiteten, ger naturlig glans till håret.

Maskrecept

För en komplicerad effekt på håret, kan du använda masken nedan.

Kockolja

ingredienser:

 1. Castorolja - 1 msk. l.
 2. Burdock - 1 msk. l.
 3. Citrusolja (för lukt) - 3-4 kap.

Hur man lagar mat: Blanda uppvärmd olja. För att förbättra lukten, lägg till några droppar av citrusester (citron, apelsin, mandarin).

Hur man använder: Gnid blandningen i rötterna. Använd en kam, sprid produkten över strängarna. Håll i en timme.

Resultat: Blandningen av oljor ökar hårväxten, ger dem jämnhet, silkighet, eliminerar peeling och mjäll.

Med ägg

ingredienser:

 1. Castor - 2 msk. l.
 2. Quail ägg - 2 st. (om kyckling, då 1 st.).
 3. Honung (tillval) - 2 tsk.

Hur man lagar mat: Piska vaktelägg lite. Tillsätt ricinolja. Lägg till smält honung.

Hur man använder: Sprid blandningen väl på håret.

Resultat: Maskan rekommenderas för torrt, förlorat hår. Vaktelägg återställer de splittrade ändarna, ger en naturlig elasticitet och lyser på locken.

Med älskling

ingredienser:

 1. Castor - 3 msk. l.
 2. Honung (flytande) - 1 msk. l.

Hur man förbereder: Båda komponenterna upphettas före användning och först därefter blandas.

Hur man använder: Gnugga blandningen väl in i rötterna. Gradvis sprida den över strängarna.

Resultat: Produkten återupplivar trötthår, ger god näring till rötterna, ökar blodcirkulationen. Honung kommer att ge jämnhet och glans till lock, skydda mot mjäll.

Med vitaminer

ingredienser:

 1. Vitaminer E, A - 1 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Kockolja - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Förena ihop de två uppvärmda oljorna. Tillsätt vitaminer till blandningen.

Hur man använder: Applicera produkten på håret. Det är lämpligt att massera huden för att förbättra flödet av näringsämnen.

Resultat: Masken mättar med vitaminer, ger silkighet och jämnhet i håret. Det återställer svaga, torra lockar.

Med kefir

ingredienser:

Hur man lagar mat: En liten värmekokare. Se till att det inte kröker. Blanda mejeriprodukt med ricinolja.

Hur man använder: Applicera den varma blandningen på locken. Försök jämnt mätta alla strängar. Denna mask kan hållas till förmiddagen, men var beredd på att håret blir lite lättare.

Resultat: Kefir förstärker rötterna, normaliserar talgkörtlarna och är därför lämplig för fet hår.

Med peppar

ingredienser:

 1. Tinktur av chili (röd) peppar - 2 msk. l.
 2. Castorolja - 2 msk. l.

Hur man lagar mat: Blanda ingredienserna i en speciell behållare. Om du har känslig hud, minska sedan mängden peppartinktur.

Hur man använder: Applicera masken försiktigt. Titta på känslor. Om det finns en stark brinnande känsla, vänta inte på slutet av proceduren, spola omedelbart.

Resultat: Peppartinktur aktiverar ämnesomsättningen, ökar blodcirkulationen. Hårsäckar får bättre näring. Masken ger snabb tillväxt av lock och hjälper till att återställa hårets struktur.

Med konjak

ingredienser:

 1. Cognac (kvalitet krävs) - 1 msk. l.
 2. Castor - 1 msk. l.
 3. Äggula - 1 st.

Hur man lagar mat: Blanda cognac med ricinolja. Tillsätt äggula.

Hur man använder: Gnid försiktigt konjakmasken i rötterna. Mätt sedan alla trådar med en mask.

Resultat: Cognac har en irriterande effekt, tack vare vilken det ökar metabolismen, aktiverar hårväxten, förhindrar håravfall. Denna mask är lämplig för fettkrullningar, eftersom det normaliserar talgkörtlarna.

Med glycerin

ingredienser:

 1. Glycerin - 1 msk. l.
 2. Castor - 2 msk. l.
 3. Quail ägg (du kan 1 äggula) - 2 st.

Hur man lagar mat: Blanda först ricinolja med glycerin. Lägg sedan till vaktelägg.

Hur man använder: Borsta masken på trådarna, fördela jämnt.

Resultat: Masken återställer torrt, skadat färghår. Glycerin ger mjukhet till krullarna, ljusar lite, eliminerar mjäll.

Med båge

ingredienser:

 1. Castorolja - 2 msk. l.
 2. Lökjuice (eller hackad grus) - 2 msk. l.
 3. Eventuella eteriska oljor (för lukt) - 2-3 droppar.

Hur man lagar mat: Blanda lökjuice (eller mush) med ricinolja. Tillsätt eter.

Hur man använder: Sprid håret jämnt på produkten.

Resultat: Lök stimulerar hårväxten, sluta håravfall, eliminera mjäll. Bitter juice minskar syntesen av talg, återställer jämnhet, lyser och skyddar mot för tidigt grått hår.

Med citron

ingredienser:

 1. Castor - 1 msk. l.
 2. Citronsaft (färskt) - 1 msk. l.
 3. Kockolja - 1 msk. l.

Hur man lagar mat: Till en blandning av oljor tillsätt citronsaft.

Hur man använder: Sprid produkten över strängarna. Bra massage citronrötter.

Resultat: Masken är lämplig för fet hår. Det minskar greasiness, förbättrar metabolismen i hårbotten, aktiverar blodflödet. Citronsaft eliminerar seborré, mjäll, ger glansglans. Komponenten skyddar håret från att falla ut och accelererar tillväxten.

recensioner

Victoria, 26 år gammal

Började förlora håret kraftigt. Jag bestämde mig för att prova ricinolja. På en månad blev mitt hår tjockt och voluminöst.

Lukten är naturligtvis inte den mest behagliga i ricinolja, men resultaten är helt enkelt fantastiska! Efter den tredje masken (med kefir) märkte jag en förbättring. Håret blev mjukt, smidigt, smidigt. Även omgivningarna började göra komplimanger.

Vad man ska komma ihåg

 1. Om du har fet hår, välj sedan en mask med persilja och brandy, vodka, kefir eller citron.
 2. För att förbättra torrt, livlöst hår, använd produkter som innehåller honung, ägg, glycerin, jäst.
 3. Du kan förbättra hårväxten genom att tillsätta peppartinktur, senap, lökjuice och ricinolja.
 4. Skydda mot förlust och stärka lockar tillåta masker med konjak, citron, aloe, olivolja.

Vänligen stöd projektet - berätta om oss

Castorolja för tillväxt och håravfall

Trots det faktum att kvinnor idag erbjuds ett brett utbud av kosmetiska produkter för hårvård, är de mest effektiva och beprövade naturprodukterna av vegetabiliskt ursprung. Under många år har vegetabiliska oljor varit i stor efterfrågan, som läggs till hemlagade masker och appliceras även i ren form.

En av de mest eftertraktade hud- och hårvårdsprodukterna är ricinolja. Få detta verktyg från castorbönsfrön genom att trycka på. Om du väljer det i ett apotek måste du vara uppmärksam på vätskans utseende. Den ska ha en fet textur och en ljusgul nyans. Hemma är drogen inte gjord, eftersom frön av ricinusbönor innehåller en giftig substans - ricin, som neutraliseras genom kemisk exponering. Det är omöjligt att göra detta på egen hand.

Vid tillverkning av ricinolja rengörs frön från skalet och pressas med hjälp av tekniken för kall eller hetpressning. Den resulterande oljan kokas med vatten eller behandlas med varm ånga, som sönderdelar ricin. Därefter avlägsnas vatten från den behandlade vätskan och filtreras.

Den färdiga produkten avser icke-torkande flytande oljor. Den innehåller oljesyra, linolsyra, ricinolsyra, stearinsyror, tokoferoler, karotenoider, triterpener. Denna komposition ger fullständig hårvård, näring och restaurering. En annan fördel med ricinolja är hypoallergen, vilket gör det möjligt att använda det dagligen innan huvudet tvättas.

Castorolja på håret: hur man använder

Applicera ricinolja för hår kan vara på olika sätt. En av användningarna för ricinolja är medicinsk omslag. För att göra detta, värm oljan något i ett vattenbad, gnid det i hårbotten med fingertopparna och fördela kammen över hela längden på locken. Produkten tvättas ner ganska illa, för att tvätta den måste det appliceras schampo 2-3 gånger, därför bör ricinolja appliceras i små doser, eller schampon ska användas för daglig användning med en mild komposition. Efter applicering är oljan användbar för att skölja håret i varmt vatten med tillsats av citronsaft eller ett avkok av örter. Detta kommer att bidra till att skina på krullarna.

För att stimulera hårväxten, förhindra håravfall och eliminera mjäll bör ricinolja kombineras med lavendelolja (3 droppar lavendel per 1 matsked ricinolja). Massage denna blandning i rötterna i 5 min.

Du kan göra en spray för att lägga sken på håret enligt följande: i 250 ml mineralvatten, tillsätt 30 ml castorca och några droppar rosmarinolja.

Naturlig vassle hjälper till att bli av med britthet och tvärsnitt, för tillverkningen av vilken du behöver en blandning av ricinus, mandel och persikaoljor, tagna i lika stora mängder. Att applicera en sådan blandning på vått eller torrt lås på 15 min. före schamponering.

När ska ricinolja appliceras på håret? Det är säkert att säga att dess tillämpningsområde är obegränsad. Verktyget hjälper till att klara nästan alla hårproblem, det viktigaste är att använda den korrekt. Till exempel, för att eliminera och förhindra tvärsnitt och brittleness, appliceras det på ändarna av håret, för att förbättra strukturen - fördelad över hela längden, för att eliminera mjäll och mot förlust, gnids den i rötterna. På fettigt hår appliceras det i en liten mängd för att undvika fettighet.

Dessutom kan detta läkemedel användas med intensiv håravfall, långsam tillväxt, torra former av seborré, frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingprodukter, regelbunden färgning och kemisk permeering.

Hår efter ricinolja och deras foton

Korrekt användning av ricinolja för hår kommer att bidra till att eliminera dessa problem, återställa krullarna, göra dem mjuka, fuktiga och fukta. Särskilt användbart castorca på vintern, när håret utsätts för aggressiva miljöpåverkan.

Hår efter ricinolja blir stark, lydig, få en vacker glans, vilket framgår av följande bilder:

Hur man smeder hår med ricinolja och maskuppskrifter

Fördelarna med ricinolja för hår ökar om detta verktyg läggs till hemlagade masker i kombination med andra komponenter. Användningen av masker med ricinolja är ett av de mest effektiva sätten att behandla och återställa krullar.

Så här smutsar du håret med ricinolja, det beskrivs ovan, men förutom att du använder det i ren form, rekommenderas att det läggs till speciella beredningar avsedda att läka håret. Masker med tillsats av denna ingrediens djupt närma krullarna från insidan, jämnt fördelade över hårets yta, se till att de är jämn och elastiska. Korrekt utvalda komponenter bidrar till att reglera fettsekretionen, vilket minskar fettinnehållet. De vitaminer som ingår i castorväxten ger näring till rötterna och cellerna i de melanocyter som är ansvariga för hårfärgen. Tack vare detta kan du använda ricinolja för att förlänga hårets ungdom, förhindra utseendet av grått hår.

Oftast används detta verktyg för att behandla torra och skadade lockar.

Vi erbjuder recept för masker med ricinolja för hår:

1. 4 msk. skedar av avkok av burdock blandat med 1 protein och 1 msk. en sked av castorca. Applicera masken längs hela längden av trådarna, lämna i 30-60 minuter.

2. 1 tsk smält honung blandad med 1 msk. sked av ricinus och persikaoljor. Gnid i hårbotten, fördela hårets rester. Efter 20 minuter tvätta bort.

3. 250 ml kefir, uppvärmd i ett vattenbad, blanda med 2 tsk ricinolja. Sätt på huvudet, sätt på en plastlock på toppen. Håll i 1 timme.

Hårförlust Castor Olja: Mask Recept

Castorolja för håravfall är inte mindre effektiv än börd. För att eliminera problemet, gnids produkten i rötterna och lämnas i 20-40 minuter. Proceduren utförs 2 gånger i veckan, med intensiv nederbörd varannan dag. Som ett resultat upphör krullarna att falla ut, bli fluffiga och glänsande.

Vi erbjuder recept för masker med ricinolja för håravfall:

1. 1 msk. Sked betyder blandad med äggula och 2 msk. skedar av brandy. Masken gnuggar in i rötterna och fördelas över hela längden. Håll under en handduk eller hatt under 40 minuter.

2. 2 msk. skedar av lökjuice, 2 msk. skedar av aloe gruel och 1 msk. Skölj ricinoljan grundligt, applicera på huvudet. Håll i 1 timme.

3. 3 msk. skedlöksajuice blandad med 2 msk. skedar av castorca. Gnid in i rötterna, linda med en handduk. Lämna i 1 timme.

Castorolja för att accelerera och stimulera hårväxten

För att påskynda hårväxten bör ricinolja appliceras en gång i veckan, gnugga i hårbotten eller applicera en stimulerande blandning. En bra effekt kommer till exempel att ge en kombination av ricinolja med en hetpepa, känd för sin förmåga att öka blodcirkulationen och stimulera hårväxten. Du kan köpa färdig peppartinktur eller laga det själv: insistera på en peppad peppar i 100 ml vodka under dagen. För att förbereda en mask av dessa komponenter måste du blanda i lika delar av ricinolja och tinktur. Gnugga blandningen i rötterna, lämna i 20 minuter, skölj.

För att stimulera hårväxten är denna komposition lämplig: 1 tsk burk och 1 tsk ricinus, 2 msk. skedar av jäst upplöst i vatten, 1 msk. sked av lökjuice. Alla komponenter blandas för att erhålla en homogen massa, applicera på hår, täcka med cellofan. Håll 1 - 1,5 timmar.

Castorolja för fet hår

Det är uppfattningen att castorolja och oljigt hår inte är kompatibla, eftersom castorca har hög fetthalt och är svår att tvätta bort, vilket medför att redan oljigt hår ser ut som det är otrevligare efter appliceringen. I själva verket lugnar ricinoljan irriterad hårbotten och normaliserar talgkörtlarna. För att eliminera fetthalten rekommenderas att kombinera produkten med persilja: 1 msk. en sked olja blandad med 3 msk. skedar hackad persilja och 1 msk. sked vodka eller alkohol. Masken satte på huvudet i 30 minuter.

Eliminera fett med hjälp av en mask av 2 msk. matskedar ricinolja, 15 g björktjära och 150 ml vodka. Blandning håller i 1 timme.

Hår efter ricinolja, tillsatt sådana föreningar, behåller längre sin färskhet och attraktionskraft.

Skölj av masken som innehåller denna ingrediens, du behöver hett vatten med schampon. Efter att du har applicerat schampot, låt masken dränera, skölj sedan huvudet igen och skölj noga.

Vilken naturlig ricinolja ser ut kan ses i följande foto:

Castorolja för hår: TOP-10 fördelaktiga egenskaper

Många populära recept rekommenderar användning av ricinolja.

Vilka läkeegenskaper har det, varför rekommenderar läkarna aktivt att använda den för att behandla många sjukdomar?

Och hur man använder denna kosmetika för hår?

Vad är ricinolja och vad är dess fördel

Castorolja ser ut som en tjock, jämn viskös gulaktig vätska.

Vad gör ricinolja? Råmaterialet är castorböna (läkemedelsväxt med giftiga egenskaper).

För att göra oljekvaliteten görs den genom kallpressning. Alla giftiga egenskaper försvinner under bearbetningen, så Castorca anses vara ett säkert läkemedel.

I farmakologi används ricinolja i raffinerad form. De fördelaktiga effekterna av olja mångsidig:

 • laxerande effekt
 • botemedel mot hemorrojder;
 • ökad tarmmotilitet
 • behandling av corns och corns.

Och användningen av ricinolja för hår har testats av våra mormor. Från hans hår växer snabbare och tjockare, stärkt och vackert sken.

Hur ansöker du?

Hemma, att använda masker från en castorca är inte önskvärt.

Den är fylld med allergiska reaktioner. Blanda bra med någon annan vegetabilisk olja:

Hår av olika slag svarar väl på en mängd olika masker som bereds genom att blanda ricinolja med alkohol, lökjuice, kefir och fiskolja.

Hur ansöker du?

Inte alla vet hur man applicerar ricinolja till hår. Detta är inte så lätt att göra på grund av sin viskösa struktur:

 1. Välj en komponent som du lägger till i masken från castorca, blanda dem i en burk.
 2. Skaka burken väl, stäng locket, låt ingredienserna blandas.
 3. Värm burken i ett vattenbad, häll den uppvärmda ricinoljan i en behållare så att det är bekvämt att doppa fingrarna och applicera masken.
 4. Fuktar håret, dra dina fingrar i olja och massera hårbotten i några minuter.
 5. Lägg till mer olja, gnid den i dina händer, smör den med fingrarna och sprid den över hela volymen.
 6. Metoden för applicering med användning av tandborste är också populär, det är lättare att smörja alla håren med den.
 7. Samla håret under ett badlock, fäst en handduk ovanpå.

Mask kan hållas från en halvtimme till 3 - 4 timmar, tvättas sedan av.

Varning!

Ny produkt för hårets hälsa Bliss Hair - skydd, näring, glans i reklam.

Marockanska oljor och tillväxtpromotorer, utan parabener!

Hur tvättar man ricinolja från håret?

Tvätta masken av ricinolja - inte en så lätt uppgift. För att hålla ditt hår rent och inte klibbigt, använd detta råd:

 • blötlägg masken i rätt tid, men vät inte huvudet omedelbart, men använd shampoo;
 • fingrar massera huden, gnugga schampo i håret;
 • tvätta all den applicerade massan, tvätta huvudet igen med en stor mängd schampo;
 • skölj huvudet med vatten med äppelcidervinäger, citronsaft eller ett avkok av örter.

För att tvätta av hjulmaskan används även tvål (du kan använda tjär tjära för detta). Först appliceras det på huvudet med massörrörelser, tvättas av och tvättas sedan med schampo.

Hårlaminering

Castorolja är utmärkt för hemlaminering. Detta hjälper till att återställa torkat och splittat hår, gör håret glänsande.

Mask med oljor, honung och vitaminer

 1. Lamineringsmassa bereds av 50 g honung, olivolja, kardborre och ricinolja (var och en du behöver ta matsked), vitaminer E, A, B i flytande form (5-6 droppar vardera) och kycklingägg.
 2. Blanda alla ingredienser, fördela kompositionen över hela längden av det förvasket håret, gnida huvudets hud, sätt på en badhatt.
 3. Lämna masken på en timme och tvätta håret ordentligt med ljummet vatten.

Castorolja, kefir, majonnäs och ägg

 1. Blanda 50 gram ricinolja med en halv kopp kefir eller yoghurt, 100 g majonnäs och kycklingägg.
 2. Smörj håret med smink, med början från rötterna.
 3. Blandningen bör absorberas i minst en halvtimme, sedan tvättas den av med vatten.

Masker för hår med ricinolja. recept

Behandling av hår med ricinolja ger bra resultat om du väljer rätt recept med lämplig komposition av ingredienser.

För hårväxt

 1. Till ett par teskedar ricinolja, tillsätt 20 ml apotek infusion av röd het peppar.
 2. Tvättat huvud smälter den här kompositionen och masserar rotområdet.
 3. Wrap huvudet med plastfolie, binda en halsduk.
 4. Vänta en kvart i timmen, om du känner en stark brinnande känsla, måste du minska mängden pepparinfusion nästa gång.
 5. Skölj håret noggrant med schampo.

I videon talar flickan om hur ricinolja hjälpt henne:

Från att falla ut

För att inte klippa håret, förbered en mask av ricinolja och lökjuice. De måste tas i ett förhållande av 1 till 1.

Gnid blandningen i hårets rötter. Efter en timme, tvätta håret med ett schampo för din hårtyp.

För torrt hår

 1. Förbered de nödvändiga ingredienserna - 2 dessertskedar av castorca, 1 tesked vinäger och glycerin, rå äggula.
 2. Värmeväxlaren är lätt och kombinerar med resten av komponenterna.
 3. Börja från rötterna, sprida håret med en blandning, före det, fuktar dem lite.
 4. Efter en halvtimme kan du ta en dusch och torka håret utan att använda en hårtork.

Normal Castor Hair Oil

Ägare av normal hårtyp är också användbara för att stödja sina hjulmaskar. Det gör håret starkare och ger den en utmärkt blandning av olja (50 g) med burdock buljong (en halv kopp) och protein av ett nytt ägg.

Masken fördelas genom håret och lämnas i högst 1 timme.

För oljigt hår

Castorolja för hår utsatt för fett skadar inte, så många tror. Tvärtom har verktyget en fördelaktig effekt på talgkörtlarna och lindrar huvudets hudirritation.

Läkemedelsblandningen framställs enligt följande: Blanda 1 matsked Castorca, persiljajuice och alkohol. Åtgärdstid: 30 - 45 minuter.

Ett annat alternativ för att minska det alltför feta håret är en blandning av ricinolja och färsk honung (1,5 matskedar) och en äggula av färska kycklingägg. En sådan komposition kan hållas längre - upp till 3 timmar.

Castor från grått hår

Populär ryktet säger att en mirakelhärdning kan hjälpa till att undvika för tidigt vända gråkronor, särskilt före 50 års ålder.

För att göra detta blanda: 15 ml cognac, ricinolja och honung, tillsätt kycklingägg och 30 gram svartpeppar, gnid i hårbotten och låt i 2-3 timmar. Efter tvätt av med schampo och upprepa proceduren 2 gånger i veckan.

För delade ändar

Förfarandet görs bäst på natten.

Smörj hårets spetsar med upphettad ricinolja, lindra dem med plastfolie så att de inte fläckar sängen.

Tvätta håret på morgonen.

Efter flera sådana förfaranden kommer ett positivt resultat att märkas.

Castorolja för ändarna av håret används, blandas med oliv och inkuberas i 2 till 3 timmar, sedan tvätta huvudet.

För hårdensitet

Frisyren kommer att bli märkbart frodig och tjockare om en gång i veckan du gör en mask av ricinolja med vodka. Oljor ta 2 matskedar, vodka - en. Applicera blandningen i hårbotten, massera den, sätt på ett badlock, binda en handduk eller ett näsduk ovanpå.

30 - 40 minuter för denna mask kommer att räcka, då kan du tvätta huvudet. Förfarandet kommer att ge resultatet om du gör det regelbundet.

Att stärka

 • kombinera 200 ml lätt varm kefir med 6-8 droppar ricinolja;
 • Smör håret från rot till spets med ett användbart verktyg;
 • Minsta gången för åtgärden är 30 minuter, maximalt är upp till 1,5 timmar.

Mjäll olja

En halvtimme före shampooing, förbered medicin från lika delar av castorca och calendula tinktur. Gnugga huden i hårväxten, täck detta område med en omslag och binda en halsduk eller handduk.

Det är möjligt att behandla torr mjäll med ett annat medicinskt preparat gjord av ricin och olivolja, saften av en pressad liten citron. Alla komponenter måste ta 1 matsked. Åtgärdstid: 30 - 40 minuter.

För glans

Glänsande hår kommer att vara om du "matar" dem med en blandning av sådana ingredienser: 50 g ricinolja, 30 g honung, dessertsked äppelcidervinäger och hackad avokado-massa.

Blanda och fördela blandningen från rötterna till ändarna av håret.

Efter en halvtimme kan du gå till duschen.

Massage med ricinolja

Massage stimulerar blodcirkulationen inom hårväxten, gör det möjligt att absorbera de mest användbara ämnena snabbare:

 • något uppvärmd den önskade mängden castorca;
 • fingrarna doppas i olja och masseras försiktigt huden utan otillbörligt tryck
 • massage sker mellan 5 och 8 minuter.

Detta naturliga, billiga och prisvärda verktyg har många användbara egenskaper. Kombinera ricinolja med andra ingredienser, du kan bli av med många problem med hår och hårbotten, ge ditt hår ett vackert och välskött utseende.

Castor Hair Oil - Real Ambulance

För att undvika hårskador i den moderna världen är det omöjligt. Detta är speciellt känt av invånare i stora industristäder. Dyra hårvårdsprocedurer är inte överkomliga för alla. Men för att återvända krullarna hälsa och attraktivt utseende kommer att hjälpa ricinolja (ricinolja).

Fördelaktig effekt på håret

Läkare-trikologer anser väl att ricinolja är ett av de bästa sätten att ta hand om hårbotten och håret. I ricinolja är massan av fördelaktiga komponenter, vars största vikt är fettsyror - ricinolsyra, linolsyra, olja, palmitin etc. Ricinolsyra accelererar tillväxten av krullar och stärker hårrötterna. Oljesyra bidrar till fukt, eftersom det binder vattenmolekyler och tillåter dem inte att avdunsta. Palmitinsyra hjälper vitaminer att nå hårsäckarna. Vitamin E stimulerar tillväxten av strängar, och vitamin A normaliserar arbetet med celler och talgkörtlar.

Castorolja är gjord av ricinolja

Således har ricinolja följande effekt på håret:

 • ökning av lockar ökar;
 • Strukturen stärks, eftersom de fördelaktiga komponenterna av castorca stimulerar bildandet av keratin;
 • håret blir smidigt och silkeslen
 • mjäll och skalning av huden på grund av den kraftfulla fuktighetsgivande effekten;
 • krullar förvärvar pomp, volym och densitet;
 • skadat och livlöst hår återställs efter perm eller blekning.

Castoroljebaserade recept

Nedan finns några hårvårdsprodukter med hjälp av ricinolja. Efter applicering av de färdiga maskerna på krullarna rekommenderas att du sätter på huvudet med cellofanfilm och en tjock badhandduk. Vid slutet av proceduren ska håret tvättas med schampo.

Rådet. För att spola oljemaskorna rekommenderas att man först applicerar oljigt hårschampo på locken. Detergentets molekyler kommer att kopplas till oljens molekyler. Skölj sedan huvudet med varmt vatten och använd schampo för lämplig hårtyp. Vid slutet av proceduren är det lämpligt att skölja strängarna med kallt vatten så att keratinskalorna stänger.

Universell mask med ricinolja och burdockolja

Verktyget accelererar tillväxten, stärker och läker håret av olika typer. Ska använda 2 msk. l. ricinolja och 2 msk. l. burdock olja. Blandningen bör upphettas till 35-40 ° C. Masken appliceras på rotzonen och sedan längs hela längden med hjälp av en kam. Procedurens varaktighet är 1-2 timmar. Masken görs 1-2 gånger i veckan.

Med kefir för fettkrullar

En blandning av 2 msk appliceras på hårrötterna. l. ricinolja och 2 msk. l. kefir. Maskens varaktighet är 1 timme och den bör upprepas 1-2 gånger i veckan.

För torra trådar med äggula och ättika

Behöver blanda 2 msk. l. ricinolja, 1 tsk. ättika, 1 tsk. glycerin, 1 äggula. Hjulet ska värmas upp till 35-40 ° C och anslutas till resten av komponenterna. Verktyget måste gnidas in i rotområdet. Maskens varaktighet är 1 timme. Proceduren rekommenderas att upprepa 1-2 gånger i veckan.

Med banan och havsalt för blandat hår

För att förbereda näringsblandningen måste du ta 1 medium banan, 1 msk. l. ricinolja och 1 msk. l. havsalt. Banan bör knådas till en uppslamning och blandas med ricinolja och salt. Den färdiga produkten appliceras på rötterna och sedan hela längden på strängarna. Maskens varaktighet är 1 timme. Masken upprepas 1-2 gånger i veckan.

För tjocklek med citron, honung och ägg

Det är nödvändigt att tillsätta citronsaft (1 tsk.), Honung (1 tsk.) Och äggula (1 stycke) till ricinolja (1 msk.). Verktyget appliceras på rötterna. Efter 30 minuter ska krullarna tvättas. Masken utförs 1-2 gånger i veckan.

Varje schampo kan berikas genom att tillsätta ricinolja med en hastighet på 1 msk. l. på 250 ml.

Tillväxtstimulering (med citron och vodka)

För att förbättra hårväxten föreslås blanda 1 msk. l. ricinolja, 1 msk. l. citron och 1 tsk. vodka. Citron stärker hårstrukturen, och vodka aktiverar hårsäckarna. Det är nödvändigt att smita kompositionen på rötterna, håll den i 30 minuter. Upprepa 1-2 gånger i veckan.

Från att falla ut med jäst, salt och lökjuice

Att förbereda bör ta 1 msk. l. öljäst, juice av en medellök, 1 msk. l. ricinolja och 1 tsk. havsalt. Bryggerjäst späds med varmt vatten (250 ml) och får svälla i 30 minuter. Sedan tillsätts de återstående komponenterna till dem och blandas väl. Den färdiga masken måste appliceras på rotzonen. Förfarandet bör vara i 30 minuter, sessionerna ska hållas 1-2 gånger i veckan.

Tips: För att eliminera jästlukten ska krullarna sköljas med vatten och citronsaft.

Från skallighet hos män och kvinnor (på alkohol)

Du kan förebygga problemet genom att använda en blandning av ricinolja och alkohol (1 msk.). Masken appliceras på rötterna i 30 minuter, då måste den tvättas av. Förfarandet utförs 2 gånger i veckan i 2 månader.

Metod att bli av med skaldiga fläckar (med pepparvodka)

Blanda 1 tsk. castor och burdock olja och 1 msk. l. tinktur av röd varm peppar. Blandningen appliceras på hårrötterna och de kala områdena och lämnas i 30 minuter. Resultatet kan uppnås genom att applicera en mask två gånger i veckan. Under peppers funktion upphettas hårbotten, blodflödet aktiveras och folliklar väckas.

Hot pepper - en intressant hårväxtaktivator

Vitaminerande medel på olivolja och kokosnötolja

Den föreslagna masken används för allvarligt skadat hår. Det borde ta 3 msk. l. olivolja och kokosnötsolja, 2 msk. l. ricinolja och en kapsel vitaminer B6 och B12. Oljorna blandas och upphettas till 35 ° C, och därefter införs vitaminer i dem. Den resulterande produkten appliceras på hårrötterna och lämnas i 40 minuter. Förfarandet bör utföras 1 gång per vecka.

Med torra splittrade ändar

Det ska ta 1 msk. l. torkade kamomillblommor, näsblad och St. John's wort grass. Häll insamlingen av ricinolja i en volym av 150 ml och låt den brygga i 7 dagar på en mörk plats. Torra tips måste fuktas med produkten 2 gånger i veckan och lämna masken i 2 timmar, varefter hårets ändar sköljs med kallt vatten.

Från grått hår till konjak och peppar

För att förbereda masken ska blandas i 1 msk. l. cognac, ricinolja, honung. I den beredda blandningen måste du köra 1 äggula och tillsätt 30 g slipad svartpeppar. Rör om. Masken måste gnidas i huvudet i 5 minuter. Åtgärdens varaktighet betyder 2-3 timmar. Under proceduren, 2 gånger i veckan, kommer effekten att avslöjas om en månad.

Hur man behandlar mjäll med ricinolja

Vid tillverkning av skrämmande masker måste du överväga vilken typ av hår som helst.

 • För torra krusar ska ta 1 tsk. ricinus och olivolja och juice av halv citron. Rör och gnid in i trådarnas rötter.
 • För oljigt hår, ta 1 msk. l. ricinolja, citron, aloe juice, honung. Alla ingredienser blandas grundligt och gnids i hårbotten.

Båda maskerna appliceras i 30 minuter. och tvättas av med schampo. För att eliminera mjäll är det rekommenderat att upprepa proceduren två gånger i veckan.

Lamination hemma

Laminering av hår är deras täckning med den tunnaste andningsbara filmen, som skyddar locken från de skadliga effekterna av miljön och låter dig behålla fukt i dem. Genom laminering blir strängarna lysande, lyxiga och lydiga.

För självbehandling måste du ta 1 msk. l. ricinolja, 4 msk. l. kefir eller naturlig flytande yoghurt, 2 msk. l. majonnäs och ett ägg. Alla komponenter blandas och appliceras på håret från rot till spets med en kam. Masken ska hållas på krullarna i 30 minuter.

Spray för glans

För att förbereda sprayen, blanda mineralvatten (500 ml), ricinolja (1 tesked) och eterisk olja av ylang-ylang (3 droppar). Verktyget skall hällas i en behållare med en spray och strömade krullar en gång om dagen. Bländande hårglans garanteras.

Försiktighetsåtgärder vid användning

 • Castorolja kan användas till hår som ett självständigt medel, och i kompositioner av masker, sprayer etc. Men trichologer varnar för att endast kosmetisk olja kan användas för lock i sin rena form. Om vi ​​pratar om medicinsk ren castorca rekommenderas det att använda den uteslutande i kombination med andra komponenter.
 • Det är inte nödvändigt att lämna ricinolja i sin rena form på håret hela natten. Eftersom konsistensen är ganska tät, med långvarig exponering för ricinolja, blockeras alla celler och åtkomsten av syre är blockerad. Som ett resultat kan hårsäckarna dö och håret börjar falla ut. Dessutom är det troligt att det finns en obalans i huden som orsakar mjäll och torrt hår. Allergier kan också uppstå, eftersom kroppen kan reagera på långvarig exponering för syror. Som ett resultat kommer effekten av användningen av ricinolja att vara exakt motsatsen.
 • När man använder ricinolja, en sak att komma ihåg: castorca kan spola ut de färgade trådernas färg. Upplysta lockar som påverkas av ricinolja kan bli oestetisk gul nyans. Men den naturliga hårfärgen mörkar lite när man använder ricinolja, vilket är viktigt att komma ihåg för blondiner.
 • En av kontraindikationerna mot användning av ricinolja är individuell intolerans och en allergisk reaktion i form av hudutslag och rodnad (även om sådana fall spelas in mycket sällan). Därför rekommenderas det för personer som är benägen för allergier att utföra prov på armbågens skurk.
 • Det måste komma ihåg att efter utgångsdatumet av ricinolja inte kan användas. I det stängda tillståndet hålls Castorca i 2 år.

Recensioner med foto före och efter

Hej alla Mitt hår kryper och på spetsarna är torra, splittrade och brutna. De rekommenderade detta recept hårmaskar: bordet. sked av ricinolja, bord. sked olja och ett bord. Spoon alkohol medicinsk 70%. Oljorna ska blandas och värmas till ett varmt tillstånd, tillsätt alkohol och gnidas i hårbotten med gnidningsrörelser. Under en varm keps, väl eller en handduk, i 1-3 timmar. Upprepa proceduren bör vara 1-2 gånger i veckan. Jag gör 2 gånger. Dessutom applicerar jag ricinolja för hela längden, det tjocknar håret, limmar vågorna. Jag har redan gjort 4 rutiner, resultatet är märkbart. Håret är inte så torrt, spetsarna delar mindre, förlusten har minskat. Jag vill också börja lägga till eteriska oljor av ylang-ylang och rosmarin.

gäst
http://www.glamday.ru/threads/kastorovoe-maslo-dlja-volos.55/page-4

Flickor som har naturligt hår är inte särskilt ljusa, du kan försöka maskera med ricinolja. Min mamma och jag gjorde dem för att stimulera hårväxten, men märkte att grått hår blir mörkare och mindre märkbart. Masken görs på så sätt - vi värmer ricinolja i en flaska i en krus varmvatten, gnid det sedan i rötterna, en plastlock / påse, sätt på ett uppvärmningslock (halsduk, gammal stickad mössa etc.). Håll dig som du sitter ute - från en timme till. Joanna Khmelevskaya råder att hålla denna mask i 6 timmar. Skölj med schampo.

Weera
http://club.osinka.ru/topic-15338?start=30

Jag läste dina recensioner - jag bestämde mig för att prova den här mirakelhjuloljan på mig själv (efter att ha tvättat den svarta färgen, kemi och upprepad målning värre tror jag det inte kommer). Men för den bästa effekten blandades ricinolja med kokosnötolja, äggula och pepparkornar för att uppvärma effekten - effekten är verkligen synlig första gången - mitt livslösa hår fick elasticitet och glans. Och det här är första gången. Jag fortsätter behandlingen med ricinolja ytterligare.

Natalie
http://www.woman.ru/beauty/medley2/thread/3862576/

Jag lägger bara olja på rötter och tips. Jag håller minst en timme på mitt hår, och helst självklart, från tre eller mer. Många rekommenderar att man gör oljemaskor på natten, men för mig är det extremt obekväma. Ju mer om du övernår håret riskerar du en helt motsatt effekt. Resultat: Håret blir slät, glänsande, utåt - friskt och välskött. Jag är säker på att nästan vilket smör som helst kan ge en sådan effekt, men för mig var det just ricinolja som blev det mycket improviserade medlet som alltid ligger på min hyllan, och jag försöker vända mig till hjälp så ofta som möjligt.

När du använder ricinolja för hårvård blir krullarna släta, glänsande, friska och välskötta.

Tann4ig
http://irecommend.ru/content/kastorovoe-maslo-nastoyashchaya-nakhodka-dlya-vashikh-resnits-vsego-za-25-rublei-foto-do-v-p

Video: Castoroljaansökan i hårmask

Trichologer ägnar särskild uppmärksamhet åt ricinolja, eftersom med hjälp av detta verktyg löses många hårproblem. Det viktigaste är att lyssna på råd från experter, och resultatet från ansökan tar inte lång tid.Nästa Artikel
Äppelcidervinäger för hud som grund för föryngrande masker och skal