Kefir mask för att lätta håret hemma


Även för 25-30 år sedan var hårljus endast associerat med behandling av hår med en lösning av ammoniak eller väteperoxid. De tänkte inte på kvalitet - det var bara möjligt att bli blondin.

Nu är det mycket lättare att bli en sexig blondin - diskarna är fyllda med ljusande färger av olika handlingar. Tillverkare lovar att håret "de behandlas med försiktighet."

Den moderna kvinnan använder emellertid i allt högre grad hemmetoder för att förändra bilden, vilket garanterar inte bara resultatet, men också bevarandet av hälsan.

För att lösa problemet med lättare hår är kefirmasker den perfekta lösningen. Efter flera procedurer blir håret 2-3 toner lättare, förblir mjuk, glänsande och silkeslen och blir lydig.

Hur lyser kefir håret?

Oavsett recept kefir masker för hår används inte, kommer effekten av blixten nödvändigtvis. Fermenterade mjölkprodukter innehåller i sin sammansättning bakterier som "äter upp" pigment.

Näringsämnena och spårämnena i kefirsammansättningen fuktar och närmar hårsäckarna och skapar också på sin yta en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Detta gör att håret inte kan bli en "halm".

Ägare av torrt hår kan även tvätta håret med kefir - det har en helande effekt, håret är fuktat, deras struktur blir tätare. Men resten är det önskvärt att bara begränsa maskerna, annars verkar installationen för tät.

Anvisningar för användning mask av kefir

 • För hemlagade masker för att lätta håret, välj en frisk produkt - färska kefir svampar är mer aktiva. Dessutom lever näringsämnen - kalcium, magnesium, kalium och vitaminer A, E, grupp B "bara i en sådan produkt.
 • På huvudmasken av kefir - vad som helst receptet används för matlagning - håll i minst 3 timmar. Annars kommer ljuseffekten inte att uppnås.
 • Förfarandet bör upprepas 2 gånger i veckan. Visuellt förändras färgen efter 2-3 behandlingar, och hårets kvalitet förbättras efter 4-5. Så fort du kan få önskad ton kan du sluta använda masker.
 • Innan du applicerar masken över hela längden på håret rekommenderas att gnugga blandningen först i rötterna.
 • Du kan spara en viss tid om du inte behandlar varje sträng separat, men ta en handfull blandning och gnugga den i håret som ett schampo i mjuka rörelser så att allt hår är helt täckt. Åtgärden i detta fall kommer inte att vara mycket uttalad, och halvtoner med moduleringar på strängarna ser väldigt imponerande ut.

Kefir mask för lätta hår

Recept nummer 1

Den enklaste kefirmasken för lättare hår är kefir, som appliceras på huvudet och jämnt fördelat, som schampo under tvätt.

En mjölkprodukt förvärmd till 40-45ºі appliceras på rent torrt hår och det är isolerat med en plastpåse och en handduk.

Recept nummer 2

Masken av kefir och citron lysar inte bara, men stärker också håret, och normaliserar också produktionen av talg inom hårfolliklarna.

 • äggulor med 2 ägg;
 • en halv kopp föruppvärmd frisk biokefir;
 • citronsaft - kläm bara in halva medelklassen.

Alla ingredienser blandas noggrant och uppnår homogenitet. Tvätta huvudet och applicera ett ljusmedel på lite fuktigt hår. Då kan du värma huvudet med en plastpåse och en handduk eller bara torka det i solen. Citron i starkt dagsljus ökar sina aktiva egenskaper för att förstöra pigmentering.

Inget behov av att frukta överdriven strängar - lecitin från äggulor skyddar dem.

Recept nummer 3

En annan mask inkluderar kefir och honung. Honung själv lyser också håret, "äter" pigmentet, men tillsammans fungerar maskins komponenter mer aktivt. Kombinera en halv kopp varm kefir med 3 matskedar varm flytande honung, tillsätt citron eterisk olja - 3 droppar för varje matsked av blandningen.

Recept nummer 4

Lös 50 gr. jäst i 100 gram. varm jäst mjölkprodukt. Infusera blandningen tills bubblor bildas på ytan. Applicera masken på ett rent, något fuktigt huvud och varma. Tvätta av efter 2-3 timmar.

Recept nummer 5

Om håret var preliminärt lysande med hjälp av kemiska färgämnen, men det var inte möjligt att uppnå önskat resultat, kommer kefirmasken med burdockolja att återställa hårets kvalitet och uppnå önskad ton.

I avsaknad av burdockolja, ersätt den inte med ricinolja som i spärrmasker. Förfarandet måste skjutas upp tills förvärvet av den nödvändiga ingrediensen, eftersom ricinolja tenderar att göra pigmenteringen ljusare och mörkare.

Recept nummer 6

Blanda varm kefir med burdock olja. För varje 50 g jäst mjölkprodukt häll en matsked olja. Tillsätt 1 rå ägg och citronoljaolja - 5-6 droppar per 50 gr. blandning.

Recept nummer 7

Denna mask kommer att vara relevant för att tända fet hår. Blanda en halv kopp yoghurt och 1 msk. sked senapspulver. Tillsätt dem äggulan, pundad med en tesked honung. Häll i en tesked mandelolja. För att aktivera gör några droppar essentiell olja - rosmarin, citron eller lime. Rör om en gång till.

Vanliga masker med senap håller inte på huvudet länge, men det finns tillräckligt med komponenter i detta för att skydda dem mot att torka ut. Därför är det möjligt att tvätta produkten i 1-1,5 timmar. Var noga med att värma huvudet när du applicerar masken.

Vi ljusnar håret kefir

Lätta hår - inte det billigaste förfarandet i skönhetssalonger. Dessutom, tillsammans med pigmentet, lämnar livet lockarna. Många vet inte att du kan lätta håret med kefir. Denna procedur kommer att bidra till att ändra utseendet, och samtidigt stärka krullarna nästan kostnadsfritt. Skönhet kräver inte alltid offer.

Fördelarna med förtydligande kefir

Denna variant av hårljus har många fördelar, bland vilka är:

 • ladda håret med alla nödvändiga element som ingår i kefir;
 • förstärkning av hårstruktur
 • ger strängar silke, elasticitet och glans
 • bildandet av en skyddande film som skyddar mot aggressiv miljö
 • möjligheten att använda gravida kvinnor och ammande mödrar, eftersom endast naturliga ingredienser finns i kefirmasker;
 • lätta något, jämnt färgat hår.

Också kefir kan förbättra åtgärderna för andra produkter, så gärna använda multi-komponent masker med detta fermenterade mjölkmirakel.

Användbara tips

För att lätta ditt hår med kefir måste du välja huvudämnet i ljusmasken. Kefir med en fetthalt av 3,2% bör vara gammal men saknas inte. En sådan produkt har den högsta koncentrationen av mjölksyra, på grund av vilken hårpigmentet förstörs.

För att förfarandet ska ge en bra effekt måste du göra det regelbundet. Optimalt - två gånger i veckan, fördjupningsförloppet - en och ett halvt år. Totalt är det önskvärt att genomföra 8-12 procedurer. Lightening kommer att uppstå vid det första, men de efterföljande kommer att ge en mer behaglig nyans till locken.

Ta bort kefir masker kan bara vara kallt eller varmt vatten. Om hett vatten kommer på en sådan mask, blir kefiren till knölar, vilket blir svårt att bli av med.

Den obehagliga lukten av jäst mjölkprodukt kan elimineras genom att tillsätta 2-3 droppar eterisk olja till kompositionen. Välj vilken doft som passar dig.

recept

Människor använder flera recept för lättare hår med kefir. Alla av dem testas av tid och inte av en generation, så du kan säkert använda dem.

Sådana lysande masker skadar inte kroppen. Även om du inte ser ljusningseffekten, kommer läkningseffekten att märkas omedelbart.

Masknummer 1

Ta lite yoghurt, baserat på hårets längd. Värm upp det något. Håll det varmt men inte varmt.

Applicera på våta lockar, speciellt på rotzonen. Värm huvudet om så önskas. Vänta tre timmar, då kan du tvätta av blandningen med varmt vatten och kamille avkokning.

Mask nummer 2

Blanda ett glas kefir och en stor sked flytande honung. Titta på strängar, vänta 40 minuter. Vid tidens utgång tvättas kompositionen av. För att ta bort kefir korrekt använd shampoo.

Masknummer 3

Blanda ett glas kefir, en äggula och en stor sked av burdockolja. Applicera blandningen på krullarna och vänta sedan om en timme. Observera att denna komposition inte bara lyser, men accelererar också tillväxten av strängarna.

Masknummer 4

Till ett glas kefir, tillsätt ett halvt glas citronsaft. Efter att ha spridt håret, lämna masken i 40 minuter. Förresten är den lämplig för alla typer av hår, men bara perfekta - feta krullar.

Masknummer 5

Detta är ett mer komplext recept med flera ingredienser. Den innehåller:

 • en halv kopp kefir;
 • en kvart kopp citronsaft;
 • en vispad ekorre
 • två stora skedar av brandy;
 • en liten sked av något hårbalsam.

Pre strängar behöver kamma och dela. Blanda ovanstående produkter med en träpinne eller sked, fördela blandningen genom håret. Täck huvudet och gå för natten. På morgonen, när du tar bort vatten, använd en hårbalsam.

Om det inte finns någon möjlighet eller önskan att lämna masken för natten, vänta någon gång, men inte mindre än två timmar.

Kefir hårlättnad är ett förfarande som endast är lämpligt för dem som vill ändra sitt utseende något utan att skada håret. Kardinala reinkarnationer är endast möjliga med kemiska medel, tyvärr.

Det är dock inte värt det. Kefir kommer att göra krullarna friska och vackra så att du definitivt inte kommer ångra dess användning.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir hjälper inte bara att göra håret några toner lättare, men också för att stärka håret, göra dem silkeslösa och till och med tvätta bort färgen.

Blondiner och blont hår med kefir masker kan avsevärt tända håret till en naturlig ljusfärg utan yellowness. Brunetter kommer inte att kunna uppnå effekten av blondan, men de kommer att kunna göra håret inte så dyster och mörkt, märkbart förstärka håret och lägga till glans på det.

Kefir mask recept för lättare hår

Det finns flera populära masker med kefir för lättare hår, vilket gör håret inte bara lite lättare, men också berikar det med vitaminer och hälsa.

Den mest effektiva lätta masken med kefir

 1. Blanda ½ kopp kefir med ägget.
 2. Lägg till 2 matskedar av brandy eller vodka.
 3. Kram saften av en halv citron i masken.
 4. Droppa ett litet schampo för att göra masken lättare att applicera.
 5. Applicera blandningen i håret och linda dem med klämfilm.
 6. Värm upp masken med en handduk.
 7. Att lämna strukturen på håret för natten, men inte mindre än 4 timmar.
 8. Tvätta av kefir med varmt vatten och schampo.

Mask av varm kefir för lättare hår

 1. Värm ett glas fett och färska kefir i ett vattenbad. Inte i mikrovågsugnen!
 2. Applicera kefir på håret längs hela längden och rulla upp med klämfilm.
 3. Sätt på en handdukstorkhandduk.
 4. lämna masken på håret länge, kan du på natten. Tidpunkten för exponering för kefir måste vara minst 4 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Lätta torrt hår med kefir

 1. Ta en kycklingblomma.
 2. Blanda det med ett glas kefir.
 3. Tillsätt 2 matskedar olivolja.
 4. Applicera blandningen av ingredienser i håret längs hela längden.
 5. Lämna masken under en lång tid (minst 3 timmar).
 6. Tvätta av med schampo.

Ljussmask av kanel och kefir

 1. En matsked kanel blandad med äggula.
 2. Lägg till ett glas varmt kefir.
 3. Applicera masken på håret längs hela längden och linda med klädesfilm och sedan med en frottéhandduk.
 4. Lämna blandningen på håret under lång tid, helst inte mindre än 3 timmar.
 5. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Bilder före och efter lätta hårkvaliteten

I detta foto kan du se resultatet av att lätta håret med en mask av kefir och citron.

Titta på videon

I den här videon kan du se hur man gör en användbar, näringsrik och lättare mask för hår på grundval av kefir.

Rekommendationer för användning av kefirmasker

 • Dam med mörkt hår ska göra en kefir mask flera gånger tills resultatet är lämpligt.
 • Kefir masken för lätta kommer också att bidra till att bli av med färgen på håret, eftersom denna fermenterade mjölkprodukt höjer vågorna, håret, vilket underlättar utlakning av färg från under dem.
 • Det är lämpligt att använda färskt, ej utgått kefirmedium eller högt fett.
 • Kefir mask på håret är bättre kvar på natten - det är användbart för håret i allmänhet, och graden av förtydligande kommer att vara mycket högre.
 • Effekten av lättnad blir mycket bättre om du lägger håret ut med kefir i en varm miljö, det vill säga täcka den med en handduk eller en hatt.
 • Kefir masker hjälper inte bara håret att skina, men förhindrar även håravfall, brittleness och tvärsnitt, aktiverar hårsäckens tillväxt och vitalitet.

Lättnadshår med väteperoxid är ett enkelt och billigt förfarande. Många tjejer använder.

Mörkblond hårfärg präglas av kalla anteckningar. Många tjejer försöker repaint.

Hårfärg mörk (bitter) choklad utmärks av sin rigor och elegans. Den här.

Att ljusa håret med honung är ett ganska effektivt förfarande, och inte bara från utsidan.

Ljushår med supro är en gammal procedur, men fortfarande använder många tjejer det.

Shatush på brunt hår ser väldigt naturligt ut och attraktivt. Här skapas knappt.

© DoHairs 2018. Allt om hår, hårklipp och frisyrer

Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

Är den här metoden så bra och effektiv?

Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

Kan kefir tvätta hårfärg?

Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

Termisk metod för att lätta håret med kefir

Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

• Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

• Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

• En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

• Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

• Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

• Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

Kefir hårlättnad: recept med honung

Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

Hur förbereder man kompositionen?

För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

Brightening mask med kefir och citron

Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Lightening hår med kefir

Trots det faktum att blondiner ibland kan höras mycket otroliga anmärkningar, fortsätter blonda skönheter att vinna mänens hjärtan med sin ömhet och röra hjälplöshet. Det är därför som många kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljusa krullar, försöker förändra situationen genom att utsätta håret för olika test. Det snabbaste, men inte det säkraste sättet att lätta håret till önskad nyans är att använda kemiska färgämnen. De ger en nästan ögonblicklig och ganska hållbar effekt, men samtidigt skadar de hårt krullarna, berövar dem vitalitet, energi och naturlig glans.

Det finns emellertid andra, mer godartade metoder för att byta hårfärg, vilka, även om de är sämre än användningen av industriella färgämnen i styrka, men inte orsakar skador på krillens hälsa, är de så kallade folkmekanismerna. Och ett av dessa medel är den vanliga kefiren - en populär mejeriflicka, älskad av många för sin trevliga uppfriskande smak. Med hjälp av denna otroligt användbara produkt kan du inte bara ge ditt hår en ny nyans utan också göra den starkare, starkare och mer lättsam. Så, vad är fördelarna med kefir som ljussmedel för hår och har det några nackdelar?

Fördelar och nackdelar med kefir lätta hår

Kefir är en populär fermenterad mjölkprodukt erhållen från hel eller skummjölk genom blandad jäsning (mjölksyra och alkohol). Denna produkt har en unik komposition som innehåller proteiner, kolhydrater, fettsyra och organiska syror, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, pyridoxin och andra), liksom tokoferol, retinol, kolin och betakaroten.

Dessutom innehåller sammansättningen av kefir flera typer av bakterier, olika enzymer, spårämnen (natrium, kalcium, kalium, magnesium, fosfor, järn), socker och etylalkohol. Samtidigt har denna jästa mjölkdryck en intressant egenskap - det tvättar bort pigmentet i håraxeln, vilket gör krullarna lättare, oavsett om de har en naturlig färg eller tidigare har målats. Kort sagt tack vare kefir kan du inte bara lätta håret lätt, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos håret, nämligen:

 • återställa skadad hårstruktur
 • gör krullarna mer fukta, mjuka och silke
 • påskynda hårtillväxt och förhindra håravfall
 • ge hår en volym;
 • eliminera oljig glans
 • bli av med mjäll (på grund av restaureringen av hårbotten mikroflora).

En annan obestridlig fördel med kefir är dess utmärkta kompatibilitet med andra komponenter som har förmåga att missfärga hårpigmentet utan att äventyra deras hälsa. Dessa är honung, kamille, kanel, rabarber och andra produkter som är mycket användbara för lockar. Dessutom orsakar kefir sällan allergier när de appliceras externt och är lika lämplig för ägare av fet, torrt och normalt hår. När det gäller bristerna i denna produkt som ljussmedel för lockar, då kan endast en svag handling tillskrivas dem (det är osannolikt att de ska förvandlas från en brunett till en blondin, den här metoden är mer lämplig för kvinnor med ljusbrunt och ljusbrunt hår). Men efter sådana experiment kommer håret inte se livlöst, men tvärtom kommer att förvärva styrka och underbar glans. För att lätta håret med 1-2 toner måste man dock utföra mer än ett förfarande (efter det första programmet kommer effekten inte att märkas).

Hur lättar håret med kefir: rekommendationer

Kefir för klarläggning kan användas både i sin rena form (det är bättre att ta en hemgjord dryck, men om detta inte är möjligt gör butiken) och i kombination med andra komponenter. I det första fallet behöver du bara fördela på strängarna den önskade mängden produkt (från 100 till 200 ml, beroende på krullarnas längd), förvärmas i ett vattenbad. Då måste du bära en polyeten duschlock och en varm scarf på huvudet och lämna en halv till två timmar. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan dessutom skölja krullor med vatten, sura med citronsaft eller vinäger (50 ml syra per 1 liter filtrerat vatten). För torrt hår är det bättre att inte använda ättiklösning och avkok av kamomill eller rabarber. Ljusprocedurer bör utföras 2-3 gånger i veckan tills önskat resultat uppnås.

Ett annat alternativ för att använda kefir för lätta hår är multikomponentmasker, där denna produkt används som bas, och ytterligare ingredienser fungerar som synergister (det vill säga de förbättrar effekten av baskomponenten). För att lysande kefirmasker ska vara effektiva måste du följa vissa regler för deras förberedelser och användning:

 • Innan du blandar kefir med andra komponenter, rekommenderas att det värms upp i ett vattenbad. Produkten ska vara varm, men inte varm.
 • Fettinnehållet i kefir används för att lätta krullarna beror på hårets typ. För torra krusningar är en produkt med en hastighet på 3,2% mer lämplig, för normala - 2,5%, och för hår som är benägen för fett, det perfekta alternativet skulle vara en 1% jäst mjölkdryck.
 • För att blanda kefirmasker är det mest lämpligt att använda en visp så att den erhållna blandningen har en likformig konsistens.
 • Applicera den färdiga kompositionen ska vara på torra eller något fuktiga krullar, fördela masken längs hela längden av strängarna med en bred pensel. Hårbotten bör inte påverkas.
 • Efter applicering av masken rekommenderas att värma håret med en plastlock och ett varmt sjal - på så sätt kan du förbättra effekten av syror som utgör kefir.
 • Längden av ljussättningsprocedurer som använder kefir beror på den ursprungliga nyansen och typen av lockor. Varaktigheten av en mask anges vanligtvis i receptet.
 • Skölj kefirmaskerna med vanligt rinnande vatten med schampo (om vegetabiliska oljor finns i blandningen) eller utan det. I det här fallet bör du försöka ta bort verktyget helt, eftersom den torkade kefir som ligger kvar på håret blir knölar, vilket är svårt att bli av med.
 • Det rekommenderas att torka krullarna efter att ha torkat ur kefirmasken utan hjälp av en hårtork (det är naturligtvis helst under solens strålar, eftersom ultraviolett ljus ökar syrans funktion).

När det gäller användningsfrekvensen för kefirbaserade lysande blandningar bör den vara 2-3 gånger i veckan för fet hår och högst 2 gånger för torrt hår. Om krullarna är för torra (till exempel på grund av färgning eller blekning) rekommenderas de att behandlas lite före ljussättning med hjälp av oljekompressor eller andra medel avsedda att återställa hårstrukturen. Friska krullar kan lätta kefir utan föregående förberedelse, med produkten i ren form eller som en del av maskerna presenteras recepten nedan.

Kefir Brightening Hair: Masks recept

Kefir mask med honung

Detta verktyg lyser upp strängarna försiktigt, hjälper till med att bli av med den gula nyans som erhållits till följd av en misslyckad blekning, ger håret en vacker glans och glans. Mask med honung kan användas för ägare av torra lockar.

 • 150 ml kefir;
 • 80 g honung;
 • 1-2 droppar pepparmintolja (valfritt).

Förberedelse och användning:

 • Kombinera kefir med honung och blanda tills massan blir homogen.
 • Tillsätt eterisk olja och smörj de erhållna kompositionsträngarna.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i ungefär en timme, och tvätta sedan håret med rent vatten och ett mildt schampo.

Kefir maskerar med citron

Denna mask ger inte bara en ljuseffekt utan har också en positiv effekt på talgkörtlarna, eliminerar oljig glans, gör krönningarna starkare och starkare. För hårt torkat hår är det bättre att inte använda verktyget, annars kan deras tillstånd förvärras.

 • 150 ml kefir;
 • 50 ml citronsaft.

Förberedelse och användning:

 • Blanda den fermenterade mjölkprodukten med citronsaft och fördela den resulterande kompositionen i lock.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i 40-50 minuter, och efter den här tiden, skölj håret med kallt vatten och schampo.

Kefir mask med kakaopulver

Denna blandning lyser försiktigt krullarna, ger dem en vacker gyllene nyans och eliminerar yellowness. Mest av allt är denna mask lämplig för ägare av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

 • 100 ml kefir;
 • 10 g kakaopulver;
 • 1 kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 • Slå på ägget och blanda det med kakao.
 • Lägg till kefir, blanda och fördela den färdiga massan på vått hår.
 • Värm upp håret och lämna i 40-60 minuter.
 • Skölj krullarna noggrant med rinnande vatten och schampo.

Kefir är ett av de bästa sätten för naturligt och maximalt säkert hårlättnad, och om du applicerar det på rätt sätt, så kommer krökarna inte bara att få önskad nyans utan också bli starkare, tjockare och friskare.

Kefir maskerar för att lätta håret och deras effekter

Önskan att bleka hår besöker många kvinnor. För att göra detta så snabbt som möjligt kommer det att hjälpa till med färgning med en tvättning, men en sådan procedur kommer att orsaka mycket stor skada på locket. Finns det ett säkert alternativ? Självklart! Och det är prisvärt och älskat kefir. Det kommer att hjälpa inte bara missfärga, men också återställa strängar. Tänk på vad som ingår i den fermenterade mjölkprodukten, vilka egenskaper den har och hur den kan användas för att ändra hårets nyans.

Hur fungerar det?

Lättare hår med kefir började i antiken, när målning var helt enkelt omöjligt. Utlakningen av färg uppstår på grund av innehållet i produkten av mjölksyra. Hon pressar bokstavligen pigmentet ur strängarna. Det är anmärkningsvärt att komponenten verkar på naturliga och kemiska partiklar. Eftersom verktyget är lämpligt för blekning av den naturliga nyansen och kan användas som en tvättlösning som inte erhållits i salongen.

Produkten fungerar dock inte bara som en klarare. Det har en positiv effekt på hår och hårbotten, eftersom det innehåller många användbara komponenter i kompositionen. Den terapeutiska effekten av användningen av dessa substanser ger:

 • proteiner som ligger till grund för vårt hår;
 • vitaminerna A, E och grupp B;
 • kolin;
 • natrium, kalium, kalcium, fosfor, järn;
 • etylalkohol.

Fördelar och nackdelar

Kefir låter dig noggrant lätta krullarna och återställa dem. Dess komponenter reglerar talgkörtlarna, medan de eliminerar både torr hud och överdriven fett.

Kappen är regenererad, strängstrukturen är jämn, rötterna stärks och frisk hårväxt börjar.

Även vitare med kefir har följande positiva aspekter:

 • billigt och billigt;
 • enkelt utförs hemma;
 • kefir kombinerar perfekt med andra ljusprodukter;
 • i undantagsfall orsakar det allergier när de appliceras externt;
 • Förfarandet är säkert för hälsan.

Av minuserna kan noteras omöjligheten att få ett bra resultat på svart och mörkt hår. Lättnadshår med kefir är mer lämpligt för ljusblonda unga damer och blondiner.

Du bör också förbereda dig för en lång och noggrann behandling, du kan bleka strängarna med endast 1-2 toner, men detta kommer att kräva mer än ett förfarande.

Rekommendationer för användning

Kefir kan användas i sin rena form, det klarar sig perfekt med försiktig avlägsnande av pigment och bryr sig om strängarna. För att göra detta måste du värma upp det i ett vattenbad och fördela det på torra eller lätt fuktiga lockar. För att öka effekten bör du bära en plastlock och värma huvudet med en handduk. Håll verktyget från 2 timmar (naturligt hår) till 10 (artificiellt pigment).

Du kan också göra användbara masker med det genom att lägga till naturliga synergister (produkter som förbättrar basens funktion). Honung, kanel, kamille och Rabarberdekok, soda, citronsaft, jäst, etc. har ytterligare lätta egenskaper.

För att erhålla önskad nyans och förbättring av hår, kom ihåg dessa regler för användning av formuleringar:

 1. Kefir för att maskera måste vara fräsch. Det är lämpligt att välja ett hem, men om det inte är möjligt, ta butiken.
 2. Den fermenterade mjölkprodukten med högsta fetthalt är lämplig för torra strängar, för vanliga - 2,5% för fettprodukter - 1%.
 3. Innan blandning av komponenterna måste basen värmas, men den ska inte vara varm.
 4. Det är bäst att fördela kretsens kompositioner med en pensel. Så du kan bearbeta allt hår utan att sakna en enda sträng.
 5. Förse inte uppvärmningen av huvudet - växthuseffekten förstärker penetrerande egenskaper hos de fördelaktiga substanserna i masker och syror, vilket avlägsnar pigmentet.
 6. Skölj av med varmt men inte varmt vatten. Kefir som påverkas av hög temperatur kan koagulera, och torkade klumpar kommer att vara svåra att ta bort från locken.
 7. Det rekommenderas inte att torka håret med en hårtork efter proceduren, eftersom flödet av hetluft kommer att negera den terapeutiska effekten.

Kursens varaktighet beror på strängarnas ursprungliga färg och det önskade resultatet. Ljussmaskar kan göras 1-2 gånger i veckan, inte mer.

Receptöversikt

Det är bekvämt och enkelt att använda masker från kefir för lättare hår, eftersom de innehåller naturliga produkter som finns i ditt kök eller i närmaste butik. Användarens återkoppling bekräftar att blandning av formuleringar och tillämpning av dem inte medför några problem.

Vi betraktar den mest effektiva när det gäller blekning och behandlingsrecept.

Kefir + honung

Blanda i en eldfast behållare 150 ml jäst mjölkprodukt och 80 g naturlig honung. Vi sätter i ett vattenbad, ständigt rör om tills komponenterna är anslutna. I den färdiga masken tillsätt 2 droppar minteter. Vi lägger på strängar, vi behandlar tipsen bra. Håll värmen i 2 timmar, tvätta av med en mild schampo.

I denna komposition kommer honung till stöd för kefir, som innehåller en stor mängd aminosyror. Dessutom har masken utmärkta regenererande egenskaper, det återställer hårets keratinskikt och stärker dem.

Kefir + Citronsaft

Blanda 150 ml varm jäst mjölkprodukt med nödvändigt fettinnehåll från 50 ml nypressad citronsaft. Vi bearbetar hårets sammansättning, värmer och väntar på 40-50 minuter. Längre kvar masken är inte värt det, eftersom citronen kan göra strängarna torra. Tvätta av med lite varmt vatten.

För att förbättra effekten kan du gå ut på en solig dag, ultraviolett har en destruktiv effekt på pigment. Flickor med mycket torrt och benäget för sprött hår från detta verktyg bör dock överges, för att inte förvärra situationen.

Kefir + kanel

Fyll 2-3 msk kanelpulver med två matskedar vatten, blanda väl, tills klumparna försvinner. Tillsätt en halv kopp varm kefir och en tesked flytande honung. Applicera på tvätta lite fuktiga krullar och isolera. Ta bort handduken och kepsen efter 40 minuter, vänta ytterligare 1,5-2,5 timmar, tvätta av med kallt vatten och schampo.

Detta är en av de mest effektiva formuleringarna, eftersom den innehåller tre lätta komponenter på en gång. Frisyren efter appliceringen kommer att lysa, förvärva en blank glans, det blir mjuk och felfri.

Alkoholmask

Lätt värm 100 ml av en jäst mjölkdryck på ett ångbad, lägg till en matsked av brandy till den, om hårbotten är känslig och två om det är normalt. Vi presenterar vispadprotein, juice från halvt citron och en tsk hårbalsam. Blanda noga, bearbeta kretsens sammansättning. Vi sätter på en duschlock och värmer huvudet med en handduk.

Alkohol ökar effekten av lätta ingredienser, eftersom denna metod garanteras ge dig önskad effekt. Men det är nödvändigt att vara försiktig med honom tjejer, vars strängar har lidit av färgning med kemiska föreningar och perms.

Utan yellowness

Vi blandar ett glas varmt kefir med högsta fetthalt med 4 teskedar brandy och juice pressad från en halv citron. Vi applicerar kompositionen på lite våta strängar, låt den vara varm hela natten så att den kan fungera bättre. Skölj med ett mildt schampo, helst filtrerat vatten.

Receptet kommer att bli en riktig livräddare för tjejer, vars ljusa skugga har givit yellowness. Det kan uppstå även om du använder en kvalificerad mästers tjänster i stugan. Masken neutraliserar den obehagliga tonen mycket snabbt.

Neutralisering av rött

I 150 ml varm kefir tillsättes massan av rågbröd. Mängden bestäms empiriskt, blandningen ska likna en uppslamning, som är lämplig att fördela trådarna. Applicera masken på håret och håll det varmt i 2 timmar, tvätta av med schampo för djup rengöring.

Endast en gång som har målat krullarna i rött, kan du observera sin manifestation under pigment av olika färger under många år. Denna blandning hjälper honom ut. Men var förberedd att processen är lång, det tar upp till flera månader av hårt arbete för fullständig neutralisering.

I slutet

Kefir är en användbar och effektiv klargörare som låter dig ändra färg på trådarna med 1-2 toner. Bilder av tjejer som redan har försökt detta verktyg på sig bekräftar att det är helt säkert och ger bra resultat. Tänk på att effekten av produkten är bäst förstärkt med ytterligare komponenter, så att du snabbt kan förvärva önskad nyans och mätta håret med fördelaktiga ämnen.

Använd endast ofarliga metoder för missfärgning och du kommer aldrig att stöta på torrt hår och andra problem.

Kefir, som ett effektivt ljusmedel för hår

Sura mjölkprodukter har sedan länge blivit oumbärliga för hälsan och kvinnans skönhet. Vissa människor brukade använda yoghurt för att förbättra matsmältningen, men få människor kommer ihåg de sanna fördelarna med mjölk, yoghurt, ryazhenka eller kefir. Dessa produkter har inte bara en bra effekt på mag-tarmkanalen, men gör det också möjligt att förbättra hudfärgen, stärka håret och till och med lätta det.

Användbara egenskaper hos kefir för kroppen

Kefir, som någon jäst mjölkprodukt, hjälper till att förstärka inte bara håret utan också naglar och tänder som behöver noggrann vård. Kefirs fördelaktiga egenskaper påverkar fullständigt hela tarmens arbete, vilket gör att du kan hålla kroppen i form och bli av med oönskade pounds.

Tack vare proteinerna, vitaminerna och mineralerna som ingår i den presenterade drycken kan bita och spröda krökar absorbera alla näringsämnen och förändra strukturen på ett positivt sätt.

Närvaron av vitaminerna A och E hjälper till att mätta krullarna och naglarna med viktiga vitaminer, vilket positivt kommer att påverka restaureringen av hår som är utsatt för håravfall.

Kefir hjälper till med att bli av med följande problem med krullar:

 • kommer att återställa det skadade håret;
 • göra strängar mer lydiga;
 • öka tillväxten och förebygga brott
 • kommer att ge håret en naturlig volym;
 • kommer att lindra från fetthalt
 • eliminera mjäll.

För att använda mormors recept och applicera denna mejeriprodukt för behandling, restaurering eller färgning av krullar, behöver du veta exakt vem denna procedur verkligen hjälper.

I motsats till det snabba, men inte säkra sättet att lätta håret med färgämnen, kommer det inte att få ett omedelbart resultat att lätta strängarna med en jäst mjölkprodukt, men det kommer inte att skada hårbotten och hårbotten.

Presenterad jäst mjölkprodukt är perfekt för ansiktet och hjälper en kvinna att förbättra hudens färg och tillstånd.

Kefir förtydligande: folkmekanismer

Lättnad av håret med den presenterade produkten sker på grund av det faktum att mjölksyrabakterier som faller djupt in i håret, börjar påverka pigmentet och därigenom lätta det i flera toner. Utan tvekan kommer brinnande brunetter efter appliceringen av denna sura mjölkprodukt att bli blondiner, men de kan lätta krullarnas mörka färg till kastanj eller choklad nyanser. Dessutom kommer dessa masker att gynna ägarna av alla typer av hår.

Så, för att klargöra denna mejeriprodukt för att uppnå de önskade resultaten är det viktigt att följa några tips:

 • För tillverkning av masker behöver du köpa en ny produkt;
 • i kombination med andra folkmekanismer bör du välja en fettfattig produkt och för egen användning - fett;
 • Applicera endast varm massa på lock.

Sammansättningen av kefir är rik på flera arter av bakterier, enzymer, spårämnen, socker, etylalkohol: allt detta bidrar till att förbättra tillståndet hos huden och håret.

Klassisk mask av kefir för lättare hår

För att förbereda den presenterade masken behöver du bara två komponenter - vatten och kefir. Till ½ kopp sötmjölksdrink måste du lägga till en matsked vatten, blanda allt och applicera blandningen på lite fuktigt hår. Medlen är åldrat på håret i 2 timmar (med isolering), tvättas sedan av med schampo.

För att få effekten på mörkt och hårt hår kommer det att krävas minst 5-6 procedurer.

Kefir maskerar med citron för lättare hår

För att förbereda masken behöver du:

 • Förvärm 250 ml kefir i ett vattenbad eller mikrovågsugn och tillsätt 125 ml citronsaft till blandningen.
 • fördela massan jämnt på håret;
 • Wrap huvudet med en varm scarf eller sätt på en duschlock;
 • lämna masken på håret från 2 till 8 timmar;
 • skölj håret med schampo och skölj med vatten;
 • upprepa detta förfarande 2-3 gånger inom en vecka.

Mask med kanel och kefir

I kombination med ett sådant klargörande medel, som kanel, fungerar kefir ännu effektivare. För att skapa denna mask behöver du följande komponenter:

 • 2-3 matskedar kanel (i närvaro av känslig hud rekommenderas att minska produktens mängd);
 • ½ kopp kefir (mängden av produkten kan ändras beroende på längden på locken);
 • 1-2 matskedar vatten
 • en tesked honung.

Därefter måste du blanda kanel och vatten i en keramisk maträtt för att få en homogen massa, tillsätt sedan en blandad mjölkdryck till blandningen. Lägg sedan till honung, det gör den resulterande massan mer tät. Verktyget appliceras på torrt hår i 2-3 timmar, varav 30-40 minuter ska spenderas med en värmare på huvudet.

Effekten av lättnad beror helt på hårets tillstånd.

Det är viktigt att notera att beroende på pigmentet är det inte alltid möjligt att ge en ljus nyans till håret. Men efter applicering av masker med kefir, liksom med andra användbara komponenter, kommer håret att få tillräckliga mängder vitaminer och väsentliga ämnen. Tack vare kefir kommer även det mest livlösa håret att få glans, silkighet och jämnhet.

Lightening hår med kefir

Inlagd av: admin i hårvård 06/20/2018 0 196 Visningar

skönhet och hälsa hos håret

Hittills, på hyllorna i skönhetsbutikerna, kan du hitta en mängd olika medel för att lätta håret. Men huvuddelen av produkterna från den kemiska industrin förändrar inte bara krullarnas färg utan skadar dem också. Därför använder ett stort antal kvinnor kefir för hårlättnad, och inte modernt sätt.

Ger kefir ljusare hår?

Kefir har en unik egenskap: det verkar att tvätta pigmentet från håret, vilket gör det lättare, oavsett om de är färgade eller deras färg är naturlig. Men dessutom smälter jäst mjölkprodukt hår. Kefir mask för att lätta håret i några få applikationer:

 • gör krullarna ljusa och glänsande;
 • lägg till volymen;
 • rensa huden av fetthuvudet (subkutant);
 • aktiverar hårväxt
 • skydda lockar från skadlig miljö
 • kommer att återställa strukturen av skadat hår.

Det är naturligtvis omöjligt att "omhärda" det mörka håret till blont hår med hjälp av kefir, men effekten av lätt naturlig ljusning på en ton utan kemisk ingrepp uppnås. En mer intensiv förändring av skuggan är också möjlig, men det beror på det allmänna tillståndet och typen av hår.

Det enklaste sättet att lätt ljusa håret med kefir är att applicera en sådan fermenterad mjölkprodukt i hela längden på håret, föruppvärmning av det. Denna kefir mask är gjord för natten, så du måste alltid bära en plasthatt på ditt hår. Kefir tvättas med vanligt varmt vatten. Brightening mörkt hår med kefir görs bäst med hjälp av denna mask:

 1. Värm 100 ml kefir (helst fettfri).
 2. Slå 1 ägg (kyckling) in i det och blanda med 5 g kakao.
 3. Applicera blandningen på håret i 3-4 timmar, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Denna mask görs bäst var 7: e dag i 2 månader.

För att lätta håret kan du använda en mask med kefir och citron. För att göra det behöver du:

 1. Blanda noggrant 50 ml kefir (helst 1% eller skummad), 15 ml brandy, färsk juice 1/2 citron, 5 ml schampo, 1 ägg.
 2. Den resulterande blandningen bör omedelbart appliceras på hela längden på dina lockar och täcka sedan håret med en handduk.

Det är nödvändigt att hålla masken i minst 3 timmar, och det är bäst att göra det på natten - så att du uppnår den maximala möjliga förtydligandet.

Om du har fet hårbotten, måste du använda kefir-honung hårmask. Rör 5 g senap (helst torr) i 160 ml kefir, tillsätt 1 äggula, 15 g honung och 3 droppar mandelolja till blandningen (kan bytas ut med burdock). Denna mask appliceras på håret i bara en halvtimme.

Ägare av torrt hår är bättre att inte lätta håret med kefir och honung, eftersom detta bara kommer att öka torrheten. De passar kefir mask med ett ägg. För att göra det måste du blanda 100 ml kefir, 1 äggula och 5 ml olivolja. Denna mask appliceras på håret i 1 timme.

Hur man applicerar kefir för att lätta håret?

Kefir mask för att lätta håret kan inte skada ditt hår. Men när du använder den är det fortfarande värt att hålla några regler:

 1. Först och främst värm alltid kefirna lite så att det inte är för kallt.
 2. För det andra, applicera sådana fermenterade mjölkmasker med massagerörelser och bara på helt torrt hår.
 3. Dessutom bära alltid en lös plastlock på håret och linda huvudet med en handduk. Detta kommer att förbättra effekten av maskerna och healingegenskaperna hos kefir.
 4. Och för att läka håret och lätta håret ännu mer, tvätta inte ditt hår med enkelt vatten och schampo, men med kamilleavkokning (200 ml vatten för 15 g torrkamille).

Kefir hårlättnad är ett ofarligt och effektivt sätt.

Moderna kosmetiska butiker är fulla av olika sätt att lätta håret. Men de flesta kemikalier, tillsammans med en ljus nyans av hår, medför också problem i form av skadade och spröda lockar. Det är därför många kvinnor letar efter alternativa metoder, en av dem är att lätta håret med kefir.

Frågan är - är det möjligt att lätta håret med kefir? Svaret är förstås ja!

Till att börja med vill vi notera att förfarandet för att klargöra krullarna i sig är ganska komplicerat och långt ifrån osäkert. Detta beror på att sådana processer påverkar strukturen på strängarna negativt, vilket gör dem svaga och smala. Men med denna fermenterade mjölkprodukt är situationen annorlunda - det finns praktiskt taget inga skadliga effekter, och därför är det ingen skada från skiftbytet.

Tack vare denna fermenterade mjölkprodukt kan både naturliga och färgade trådar klargöras. För färgat, det bästa alternativet skulle vara en kombination med citron och honung, de detaljerade recepten av sådana verktyg kommer att diskuteras nedan.

Generellt är kefir för lättare hår perfekt för tjejer som länge ville byta skugga på grund av misslyckad målning eller på grund av den gamla, trötta färgen. Dessutom kommer det också att vara ganska användbart för håret.

Denna mejeriprodukt har en unik kvalitet - tvättar hårpigmentet och ger det en ljus nyans, oavsett om håret är färgat eller naturligt. Dessutom kan kefir masker göra krullar märkbart hälsosammare.

Resultatet blir inte omedelbart - men vi är tålmodiga, eller hur?

I några få procedurer kommer du att märka förändringar:

 • krullarna blir skina och ljusa;
 • utseendet av en märkbar basvolym;
 • rensar hårbotten i fett;
 • påskynda tillväxten av strängar;
 • skadade lockar kommer att återhämta sig mycket snabbare;
 • Påverkan på de yttre omgivningssträngarna minimeras.

Mjölkprodukt kommer att ändra skuggan åtminstone en ton

Att svara på frågan om kefir lyser håret, vi vill genast varna dig för att du inte ska förvänta sig övernaturliga resultat från kefir betyder att det inte kommer att lyckas bli en ljus blondin, men det är ganska möjligt att uppnå en ljusförklaring med en ton, inga fler kemiska tillsatser behövs.

En produkt med en jäst mjölkprodukt kommer sannolikt inte att skada håret, men för att öka fördelarna är det bättre att följa enkla regler för användningen:

 1. Förvärm kefirna lite före användning så att det inte är mycket kallt.
 2. Du applicerar endast en mask på helt torra lås.
 3. För att förbättra blandningens effekt och terapeutiska egenskaper, värma alltid huvudet med polyeten och en handduk.
 4. Håll i minst 60 minuter.
 5. För ett bra resultat bör procedurens frekvens vara minst två gånger i veckan i en månad.
 6. Proceduren för tvättning av produkten bör utföras endast under varmt vatten, för att undvika att vika kefir i klumpar.
 7. Efter att ha använt den här masken är det bättre att inte använda olika kosmetika.
 8. För att öka effekten av kefir, skölj krullarna med kamilledekokning.

Det enklaste sättet att lätta håret hemma med kefir är att använda det i sin rena form. För att göra detta behöver produkten endast värmas något till kroppstemperatur, men överhuvudtaget överhettas inte.

Foto: För ett perfekt resultat, tillämpa pengar systematiskt.

Applicera vätskan över hela längden och sedan in i plast och en handduk, lämna i ca 2-3 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och skölj med kamomill för maximala resultat.

Det är mycket viktigt att välja rätt produkt.

Kefir ljusar håret mer effektivt om det inte är den allra första friskheten, eftersom den ökade i detta fall är koncentrationen av mjölksyra effektivare för sådana ändamål.

Det är också önskvärt att använda en produkt med en fetthalt av ca 3,2%, skummet är bättre att inte använda.

Lättnadshår med kefir blir ännu effektivare om du lägger till ytterligare ingredienser i sammansättningen.

Så för nästa mask behöver du:

 • kefir - 80 gr;
 • hårbalsam - 1 te l;
 • brandy - 2 matskedar;
 • juice av en halv citron;
 • äggvita -1.

Kefir betyder förutom lättnad, också mycket användbart för ditt hår

 1. Kefir värms upp i ett vattenbad.
 2. Slå på skumproteinet.
 3. Till honom häll kefir.
 4. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda.
 5. Applicera blandningen på väl kammade lockar.
 6. Huvudduk med plast och en handduk.
 7. För maximal effekt, lämna produkten över natten.
 8. Tvätta av med vatten med en balsam.

För att eliminera den sura lukten av kefir och citron, lägg till några droppar av din favoritolja till blandningen.

Till exempel kan du använda lavendelolja för hår, vilket ger håret ett behagligt doft.

Denna version av hur man lättar håret med kefir är väldigt doftande och upplyftande i viss mån, eftersom det innehåller kakao.

Processen att göra masker med kakao

Beredning och applicering. Värm mejeriprodukten, kör ett ägg till det och häll kakao. Blanda allt grundligt.

Applicera på lockar längs hela längden, lämnar i 3-4 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och schampo. Applicera en gång i veckan i 2 månader.

Detta alternativ är också mycket vanligt och effektivt. Att göra en mask med egna händer är väldigt lätt.

 • Kefir 3,2% - 250 gram;
 • ägg - 1;
 • juice av en citron
 • Cognac - 50 ml;
 • schampo - en liten mängd.

Resultatet av användningen av kefirmasker

Blanda kefir med citronsaft, tillsätt brandy, ägg och schampo. Blanda alla tills de är smidiga och applicera på strängarna längs hela längden. Wrap hår med plastfilm och en handduk.

Lämna i minst två timmar. Om du vill ha ett bättre resultat är det bättre att lämna masken hela natten. Därefter tvättas av med schampo och appliceras balsam.

Lätt håret kan vara mycket prisvärda sätt, eftersom kefir kan köpas överallt. Dessutom kan priset, vilket är mycket lågt, inte misslyckas med att behaga. Tillsammans med den nya krillkransen får du också hälsopåverkan - håret blir glänsande, starkt och livligt.

Friskt hår glans - 70% av det lyxiga utseendet på en kvinna

Videon i den här artikeln hjälper dig att ta reda på mer intressanta sätt att använda en sådan mirakelprodukt i sättet för ditt hår.

Jag vill göra en mask kefir + citronsaft + vodka + ägg. Hur tror du kommer att hjälpa?

i svart gick 10 år i två månader gick blondin

Citron kommer att ge styvhet mot håret och förhindra utlakning av yellowness bättre utan citron

tvätttvål tvättas i allmänhet väl, jag är även svart när jag var upp till rullen för 7 gånger tvättad, även om valerna var som att dra från dem, men de återhämtade sig snabbt. bättre än efter blondonaran

Efter födseln, på grund av den vilda smeten, skar hon kort håret. Markeringen försvann snabbt och den ursprungliga hårfärgen. Jag kommer att hålla tyst (tststs.. dirty gray-dark blonde). Det är synd att färga dina tre hår. Här är vad som hjälpte mig:

1. Först radikala åtgärder: peroxid 3% + citronsaft. Allt detta hälls i en sprayflaska, pshyky på håret en timme före tvätt. Jag gjorde det 4-5 gånger, det torkar, det är nödvändigt att fukta tipsen med oljor.

2. Älskling hela natten. Jag har glömt läsken, men mitt hår lyser.

3. Kanel + honung + balsam i 3-5 timmar. Jag gillade den här metoden mest. håret luktar gott och mjukt.

Som ett resultat är nu min hårfärg bara super. Från peroxiden är spetsarna gyllene, från maskerna en mjuk gyllene nyans, vid rötterna växer en mörk färg smidigt. Rak gradient. Vänner torteras alla som jag var så vacker крас

Tatiana, snälla dela den på posten tack)

Jag har just avslutat med att experimentera med hår, resultatet är äntligen nöjt, jag kan säga, jag kontrollerade det själv) Jag var naturligt blond, alla känner till denna fruktansvärda ingen färg. Jag köpte en färg som kallades golden blonde och höll det länge för att vara gyllene. och gasped-färgen visade sig vara bara en obehaglig mörk-smutsig brungrå. Först ville jag brista i tårar, men släcka det, bestämde mig för att jag alltid skulle få tid) Jag kom på Internet, läste allt och lät mig applicera det själv. Först och främst tvättade jag mitt hår noggrant vanlig x Med en ovanlig tvål tvättades färgerna av en otrolig mängd, hårfärgen blev densamma som den var bara lättare) Sedan bryggade jag kamomill och spenderade 3-4 timmar med det, tvättades bort, hårfärgen förändrades inte, men mitt hår utmattad med färg och tvål berättade tack och tack och lov shone.Then jag blandade kefir, honung och kanel, passerade med den här blandningen på huvudet i 5 timmar, tvättades bort. Resultatet är det mjuka, glansiga, vackraste håret av en oförklarlig, ful färg. Okej, jag är inte blyg. Jag pressade citronsaft blandad med väteperoxid, blötläggs hår (försiktigt, kom inte i ögonen så viktig uppgift), passerade så 2 timmar och tvättades bort. Gå nu kan jag åtminstone titta på mig själv i spegeln utan rädsla) Håret var ljust kallt i en eller två toner med trådar) Det visade sig en cool framhävning, imorgon kommer jag bara att upprepa proceduren, jag tror att det blir bättre )

och efter att ha lysat håret med honung kommer svarta rötter att dyka upp.

Flickor! Citronsaft håret torkar inte. Han tvärtom behandlar hår väldigt mycket!

Jag läste recensioner om hårljus hemma och bestämde mig för att försöka. Jag gjorde en mask av kefir 3 gånger och en mask för honung 1 gång. Masken på kefir lyser håret för första gången med cirka 0,5 toner, och i efterföljande tider kan det vara 0,1-0,2 (färgen är mörkblond). Till skillnad från honungsmaskan gav masken på kefir inte yellowness till de färgade rötterna och under tvätten var vattnet mycket mörkt (tydligen pigmentet tvättades ut) - det fanns inget sådant med honung. Älskling, för att vara ärlig, ljusnade inte upp det - kanske en sådan mask fungerade inte för mitt hår. Håret efter kefirmasken är mycket, väldigt mjuk, nästan viktlös (en av minuserna, eftersom mitt hår är redan tunt) + efter att det märktes att håret började splittras (en mer minus). Det finns också två fördelar; verkligen upplyst (märkbart men inte mycket) och efter kefirmasken hade jag en "underrock" efter en tid, det vill säga för hårväxten är det bra!

dela med mig av erfarenheterna. Jag har färgat mitt hår i 10 år redan de senaste 4 åren i L'Oreal Casting "mörk choklad". Det är lite lättare än svart med en brun glans. för en månad sedan bestämde jag mig för att bli mjölkchoklad eller något sådant. gick till salongen, gjorde en tvätt (Loreal FS 40, något sånt). eftersom Jag brukade måla med samma färg, det gick inte att tvätta några otroliga toner (de säger att både rött och orange och alla andra fläckar på håret kommer ut).. i allmänhet visade det sig vara en vacker ljusbrun, något rödaktig färg. Men materen målade allt detta med temnyuyuch-färg. Kort sagt, det har blivit lite lättare än min mörka choklad, rötterna är i allmänhet röda för sina egna.. kapeter i allmänhet. svära bort.. den här mästaren vägrade att göra om mig.

i allmänhet lättade nu folkmekanismer. för hår är synd. Jag har dem smala. Första hölls: 40gr yoghurt 2,5%, 2 msk. Cognac, 1/2 citron, 1 ägg, 1ch.l. schampo. hölls i 2 timmar istället för 4.. vattnet spolades bruntbrunt. håret blev lättare med 0,5 toner. nöjda med resultatet. Nu sitter jag pussad med samma mask, men jag vill stå i 5 timmar, jag kommer att uppnå det senare. då försöker honung och citron för natten.

i allmänhet, tjejer, lätta upp med folkmekanismer när det är möjligt. Ljusa inte, så även om du inte kommer att döda hår. och kemi - det här är ett extremt fall.

Jag läste alla kommentarer och ville dela med mig av min erfarenhet. Jag har blont hårfärgat med henna, färg etc., så jag har inte sett min naturliga färg i ungefär fem år, så jag ville ha en inbyggd färg) Jag gick till salongen för en vecka sedan, ljusa rötter växte ordentligt (4-6cm) och jag bad att anpassa färgen, jag fick veta att Det är omöjligt att tända håret färgat med henna en gång och jag gick med på att tona min färg in i "honung, som kommer att tvätta och färgen blir exakt ljus" och jag trodde det. Efter en och en halv timme i spegeln var det en tjej med nästan svart hår utan någon nyans. Jag sprang till affären i tårar och köpte ett ljusmedel, mitt hår efter att det blev som halm och lite ljusare med en tendens till rödbrun färg. Jag var rädd att måla ytterligare och bestämde mig för att "återvända" färgen med folkmedicinska lösningar. Jag läste alla recepten och gjorde en sammanlagd (2-3 matskedar honung, juice av 1 citron, 3 matsked linolja och salt - allt som var hemma) höll i 2-3 timmar, håret visade inte tydligt men blev mjukare. Efter några dagar gjorde jag en mask (linfrö och olivolja + brandy + äggula + citron) höll i 2 timmar, det verkar inte mycket lättare, men jämfört med den ursprungliga färgen är bättre. Efter ytterligare 3 dagar bestämde jag mig för att smälta yoghurt med kefir i 2 timmar och om ett mirakel. vattnet strömmande bara grå-svart från huvudet, jag började inte ens torka och omedelbart smorde mitt hår med honung med en tesked citronsaft, höll det i 6 timmar.. när mitt hår torkade upp, det fanns ingen gräns för lycka)) Jag blev en mycket trevlig nyans som jag ville innan du målade, naturligtvis lite mörkare än naturligt, men jag gillar det), efter att jag återigen upprepade kefirchik, var vattnet mindre svart, skuggan blev mörkare, okej, någon kanske gillar denna effekt men jag gillar rött vin) Efter en vecka upprepar jag citron och honung )

Tjejer, vem vet, kommer masken med kanel och honung att ha effekt på det randiga håret? Eller gör det ingen mening att försöka? (Markering är ofta, men jag skulle vilja vara 1-2 toner lättare)

Är det möjligt att ersätta honung med denna kanelmask med något?

Bala melirovanaya, bestämde sig för att färga håret till din naturliga färg. Det visade sig vara mycket mörk kastanj, även om färgen tog ashen. Avdragen här recept. Först tvättade hon håret med tjärtvål (det fanns ingen ekonomisk tvål), höll skummet på håret i 20 minuter. Vattnet hällde brunt. Sedan gjorde hon en blandning av kefir, citron, honung, ricinolja och burdock, och i 4 timmar. Efter att tvålen var borta lyste håret märkbart. Var var den mörka bakgrunden i en halv ton, där höjdpunkterna är i tonen. Efter kefir är det fortfarande någonstans i halvtonen. Just nu ska jag tvätta med tvål och läsa ett annat recept - kefir med läsk. Jag ska försöka. Allt är mer mild än en tvätt. Och håret efter kefir glänsande. Så försök allt. Vem är lämplig. Även om färgen inte tvättas, läker håret med naturliga produkter.

Elena, i vilka proportioner gjorde du en mask av kefir, citron, honung och oljor?

Folk säger att "Acacia" är bättre. Förstått tror jag. Girly, säg mig: Henna på håret, färgen, oförstålig, någon form av körsbär. Alla dessa masker av honung, kamille och så vidare. ta henna, ja, åtminstone på tonljuset?

Jag tvättade tvålen med tvätttvål, men jag tvättade det i ungefär en månad.. nästan varje dag tvättade jag mitt huvud och tvättade det 5-6 gånger. Innan det skurade jag mitt hår med solrosolja och gick i två timmar med ett paket på mitt huvud. Resultatet överträffade mig! Alla rödhåriga hade gått !!

Hej, jag ville också dela med mig av mina "hemliga" metoder för lätta hår. Mitt hår är inte alls tunt, färgen är kastanj, men när jag tittade på mina bilder i åldern 10 år såg jag mitt blonda hår och ville få tillbaka det. ommålade, men snart ändrade jag vägen och bestämde mig för att använda folkmetoder. I 1: 1-masken lysas väl citron och honung, många råd peroxid, jag försökte och ljusnade, men resultatet inspirerade inte mig mycket, försökte avkok av kamomill för sista gången, och jag vill säga det var till mponent ljusnar för svoemu.I ett resultat av raffineringskammare "mix" citronsyra, honung, kamomill peroxid och vände samma färg decennium I)

har nyligen haft en bitter erfarenhet. Jag bestämde mig för att måla mig i ton 6.1 utan ammoniakfärg, det visade sig vara en mycket mörk färg, jag bestämde mig för att göra en mild tvätt, bokstavligen om 10 minuter, vilket resulterade i att rödhåran var framhävd och tonad ovanifrån med en slags blont färg. Efter några veckor sköljdes färgen bort - den blev gul (nu gjorde den 6,1 färgningar och höjdpunkter, men när färgen tvättades bort, var den mörka tonen målad lite, nu är det en smutsig grå färg. Tjejer, tror du att kefir kan tvättas bort?

Jag har mitt hår mörkt blont, färgat håret i mitten kastanj. så småningom blev ryzhey.kak tvätt allt detta ?? Och viktigast av allt på kortast möjliga tid.

Jag har mörkt rusehår med 4 rnies med en svag nyans från henna, masken kommer att lysa åtminstone till botten av scott.

Med en färg som inte är gzya krasitsa i tid tas de månatliga inte alls och masken tas under sådana perioder. eller inte

Jag har mörkt russea hår med 4 tårar och en röd nyans från henna, masken kommer att tända till botten av scott. och hur många gånger kommer nada att göras?

Igår gjorde jag äntligen en ljussmask med kanel och ett litet hår lättade. Här har jag en recension med detaljerade bilder före och efter. Ange länken i Google, så den öppnas inte. http://www.irecommend.ru/content/osvetlenie-volos-koritsei-i -medom-u-menya-poluchilospodrobnyi-fotootchet-prigotovleniya-prim

hjälp mig Jag har ett sådant problem, mitt hår är mörkt blont, jag färgade min dumma, jag ville göra det lite mörkare, men det visade sig vara nästan svart, nu vet jag inte vad jag ska göra: (Hjälp tack! Hur kan jag bli av med det?

Honung lyser håret på grund av dess speciella sammansättning. I honung produceras väteperoxid genom kontakt med främmande föremål (därför formar honung inte och syrar inte). Beroende på kvaliteten på honung och hårets struktur (desto tjockare hår, desto slätare är dess struktur och därmed mer känslig för effekterna av aggressiva ämnen) och graden av förtydligande beror. Älskling, som också används i antiken för mummifiering av kroppar, på grund av dess egendom för att förhindra ruttning (möjligen på grund av utsläpp av väteperoxid).

Jag har brunt hår och lockigt, även mycket lockigt! Hon brukade vara blond och mörkades sedan. Hur får jag min färg tillbaka? snälla berätta för mig!

Född en brunettblondin kan inte vara. Inga folkmekanismer.

Jag läste någonstans att alla dessa folkmekanismer hjälper bara ljusbrunt hår, och till och med tvättar lite av färgen

honung 1 matsked + 2 paket med kanel och balsam - i tre timmar + du sätter upp i en varm och tvättar sedan av, igår tittade jag på skönhetsbloggen kanal - jag tror att det är en volt

Född en brunettblondin kan inte vara. Inga folkmekanismer.

Jag läste någonstans att alla dessa folkmekanismer hjälper bara ljusbrunt hår, och till och med tvättar lite av färgen

Jag är naturligtvis mörk och var så här i förra veckan, och den här veckan har jag effekt av bränt hår !! glad som en elefant, ser fram emot nästa måndag för kanelmasken)) lycka till alla!

Född en brunettblondin kan inte vara. Inga folkmekanismer.

Jag läste någonstans att alla dessa folkmekanismer hjälper bara ljusbrunt hår, och till och med tvättar lite av färgen

Jag är naturligt mörk och var så här i förra veckan, och den här veckan har jag effekten av bränt hår !! glad som en elefant, ser fram emot nästa måndag, för kanelmasken)) lycka till för alla!

Min naturliga hårfärg är aska brun. År 3 var målade i blåttblå, och sedan på vintern drog djävulen och repainted i mörk kastanje. Självklart tyckte jag verkligen om det och det går, men mitt hår började aktivt motstå. Halvt föll ut, även om håret var tjockt, mjukt, trots den blonda färgningen. Jo, jag målade ett mörkt mörkt ett par gånger, men eftersom håret blekt ble det tvättat i bitar och det såg hemskt ut. Jag bestämde mig för att lysa upp. Hittills har jag provat kamomill och kefir. Det finns inget särskilt resultat. Gjort melirovanie men ljusa strängar är absolut inte synliga. Ljusrötter växer tillbaka, det ser hemskt ut, men jag vill inte vara vacker längre ((

Hjälp flickorna i korthet! Vänligen. Vem hjälpte att lätta färgat hår?

Honung med citron hjälpte inte, Hoz tvål hjälpte inte! Eftersom denna färg nafig tvättar, om det inte tar något?)) Imorgon ska jag prova honung med kanel.

Svart tvål Agafey mormor tvättar väl bort färgen, så säger de =)

Jag själv ljusbrunt hårmålat svart, hjälp tvätta färgen Londa, mycket giftigt, inte längre målade ett halvt år, och hon vill inte tvätta, rekommendera någon form av mask

Mitt hår är inte ljust blont, inte mediumblont, ljust guld eller silver, kort sagt, jag förstår inte själv vilken skugga, och det finns också de som säger att jag är blond)))). Jag tyckte synd om att använda hela burk honung och jag bestämde mig för att försöka att experimentet sätter det lite på ögonbrynet. På ögonbrynet, för att jag läser det som flyter, och det är lättare att hålla reda på det än att ens smarta honung med spetsen på en hårsträng. Sova gick inte och gick inte i sängen, tvättades efter 10 timmar. Tja, det ögonbrynet är detsamma som det andra. Experimentet är komplett. Noah gjorde dock en älskling, läste att för vissa lysar han det ännu utan något.

Jag har mörkt brunt hår med hjälp av en citron som de kommer att lysa upp

Färgade håret från år 3 med svart färg !! tog ut färgen för veckan. kefir mask.. två dagar dope. sen två dagar senare gick jag till sängs med honung på mitt huvud. och så två dagar i rad. Tro inte att det blev ljusare med 4 toner. )))) inte några citroner och alla typer av oljor är inte nödvändiga))

Och du kan alla blanda honung kefir majonnäs citronsaft. Och applicera på huvudet? Omedelbart.

Jag vet inte hur någon jag lägger honung på en sträng av bandet och skakade det med en film. Jag applicerade honung + balsam + kanel på en annan strand och skakade det också. Inslagna i en handduk. Tvättade bort efter 10 timmar och. ingenting! Håret är inte färgat, blont, cirka 7 nivåer.

Blanda försiktigt 50 ml kefir, 1 ägg, 1 tsk. schampo, 2 msk. Vodka och juice ½ citron. Smörj den resulterande massan av hår, lind huvudet med cellofan och linda. Låt på i 7-8 timmar, skölj sedan med mycket vatten.

Denna mask kan inte bara avlägsna yellowness från håret, utan också göra dem mer glänsande och friska.

För att blondor ska kunna ta bort sin yellowness, räcker det med att göra en mask av druvsaft (grön) i en timme. Ju oftare du gör, desto vitare blir håret. Och viktigast av allt är fruktsyror mycket användbara för hår!

Min naturliga hårfärg är aska brun. År 3 var målade i blåttblå, och sedan på vintern drog djävulen och repainted i mörk kastanje. Självklart tyckte jag verkligen om det och det går, men mitt hår började aktivt motstå. Halvt föll ut, även om håret var tjockt, mjukt, trots den blonda färgningen. Jo, jag målade ett mörkt mörkt ett par gånger, men eftersom håret blekt ble det tvättat i bitar och det såg hemskt ut. Jag bestämde mig för att lysa upp. Hittills har jag provat kamomill och kefir. Det finns inget särskilt resultat. Gjort melirovanie men ljusa strängar är absolut inte synliga. Ljusrötter växer tillbaka, det ser hemskt ut, men jag vill inte vara vacker längre ((

Hjälp flickorna i korthet! Vänligen. Vem hjälpte att lätta färgat hår?

juice av 1 citron + olivolja + salt - hålls i en timme. en timme senare applicerades en uppslamning av läsk till denna blandning. Jag tänker åtminstone i minst fyrtio minuter. Efter citronfärgen gick till tonen. Jag hoppas att läsk kommer att ta bort även tonen i den här röda fulheten. Horror.

Honung lyser håret på grund av dess speciella sammansättning. I honung produceras väteperoxid genom kontakt med främmande föremål (därför formar honung inte och syrar inte). Beroende på kvaliteten på honung och hårets struktur (desto tjockare hår, desto slätare är dess struktur och därmed mer känslig för effekterna av aggressiva ämnen) och graden av förtydligande beror. Älskling, som också används i antiken för mummifiering av kroppar, på grund av dess egendom för att förhindra ruttning (möjligen på grund av utsläpp av väteperoxid).

Bra råd om hur man mummifiera hemma. Tack!

Ja. Kort sagt, från allt som har skrivits kan vi sluta: det är möjligt att lysa upp om du är färgad, men för icke-färgat hår är allt tomt och slöseri med tid.

Vill du lätta ditt hår med kefir? Tja, prova det! Kefir mask + foto före och efter

Masken är den här: en liter kefir (desto bättre, jag brukar använda 3,2%), en matsked salt, en matsked av någon vegetabilisk olja (jag använde solrosolja). Omedelbart gör jag en bokning att hälften av blandningen är tillräcklig för min längd.

Allt detta är blandat, applicerat på håret, vi sätter på huvudet med polyeten (jag använde matvatten) och MANDATORY en handduk på axlarna, eftersom masken är snällt, vi går en timme, vi tvättar masken av med ett schampo (masken tvättas av Tvätta håret, men allt är bra) och, som det var skrivet, bör håret lysas med två toner. MEN det är bara skrivet, mitt hår har inte lysnat antingen på tonen eller på golvet i tonen! Ja, jag hävdar inte att masken är utmärkt, det stärker håret, läker håret splittrar mindre, men som en ljusare passade kefir inte mig!

Så om du vill kan du prova det!

Upplyst hår kefir, blev av med rött och förstärkt dem) Bilder före och efter

För länge sedan drömde jag om att växa min egen hårfärg (jag har den blond), eller åtminstone utjämna rotenas färg med spetsarna. Vad jag bara inte gjorde för detta, förutom att jag inte hade en hårklippning under pojken))) Fräsning, för att utjämna färgen. hon målade med tonisk och mörk och ljus - hennes hår blev röd. rädsla, i slutet - rött och torrt hår. Jag insåg att jag behövde leta efter ett annat sätt att göra min dröm till verklighet.

Det första jag försökte var sätt att tvätta bort den mörka toniken efter att ha målat det finns några fler sätt där)

Bilden är förmodligen en chokladtonisk färg:

Målad med tonic, varefter de blev röda.

När det var praktiskt möjligt, behövde jag bli av med redhead. Jag räddade bara KEFIR. )))

Det stärker och stärker inte bara håret utan också lindrar dem av rödhåran, hatad av många tjejer.

HÄR METOD (för medelhårlängd):

En mugg kefir (jag tog kefir ENKELT 3,2%)

En tsk brännvin eller whisky

1 ägg (tillval)

Jag lade till några få droppar vitaminer flytande E och A

Alla blandningar, applicera först till rötterna med massagerörelser, sedan hela längden. Sätt på ett duschlock på ditt hår och en handduk. Det är nödvändigt att hålla en sådan mask i minst 4 timmar, den har klarhetseffekten. Personligen håller jag 8 timmar. Jag gjorde det redan 8 gånger, effekten är imponerande))) Obehag i början av proceduren, eftersom masken flyter. (Jag hittade ett sätt att göra masken med kefir inte flöde)

Därefter tvättas på vanligt sätt, i slutet av proceduren sköljer jag fortfarande mitt hår med ett avkok av örter, kamomill, lind. Håret på grund av kefir upphör att falla ut och bli mjuk och silkeslen. Och även den här masken är mycket användbar om du har torrt hår, ja, eller det finns splittrade ändar. Det fuktar och ger näring till dem. Jag försöker använda en mask minst en gång i veckan, efter en månad är mitt hår fullständigt okänt.

på det första fotot innan du använder kefirmasken, på det andra fotot efter

Ställ ett mål och gå tyst till henne. Jag försöker att inte vara lat och göra den här närande och ljusande masken.Nästa Artikel
Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer