Varför män inte kan tvätta håret med kvinnors schampo


Tiderna "en bit tvål för alla" är redan något liknande stenåldern. Ja, och schampo märkt "För hela familjen" har inte inspirerat någon länge. Vi har lärt oss att förstå alla slags verktyg och prova dem själva. Kvinnor gör det bättre än män. Därför hittar du i de flesta badrum av gifta par en hel hyllning eller skåp av kvinnors schampo, balm och balsam och bara en mans shampoo. Och det är inte ovanligt att mäns schampo förblir ledig i månader intakt, eftersom en man utnyttjar det som kommer till hands (det finns fler kvinnor än kvinnor och faller oftare). Och han är mycket förvånad över att han i allt högre grad måste tvätta sitt hår.

Vem är inte förvånad alls är skönhetsinstitutets specialister. Män och kvinnor har olika strukturer i hårbotten, det har olika effekter på håret, och därför är hårvårdsprodukterna också olika.

Manlig hormon testosteron gör hudens epitelskikt ett kvarter tätare än honan. Huvudsakligen på grund av rikare kollagen dermis (hos män är denna siffra 22 procent högre än för kvinnor). Samtidigt har representanterna för den starka halvan av mänskligheten en mer elastisk hud, den bibehåller fukt bättre. Fler män har starkare blodcirkulation i huvudet. Detta leder till att talgkörtlarna arbetar mer intensivt. Därför måste män tvätta håret oftare och deras schampon bör ha mer "hårda" ytaktiva ämnen eller ytaktiva ämnen.

En av de viktigaste indikatorerna för hudtillstånd är nivån på syrabasbasen (PH).

Hos kvinnor är det högre än hos män. Och i produktionen av schampon beaktas PH-nivån först. Shampooing hårbotten med en olämplig syra-bas balans kan leda till försämring av hårets utseende, och i vissa fall till en mer intensiv förlust. För män är detta särskilt smärtsamt, eftersom deras hår naturligt faller ut oftare än kvinnor (friska kvinnliga hårstöd på huvudet i 4-5 år, manligt hår i 2-3 år).

Utnämningen av hårvårdsprodukter för "stark" och "vacker" är också annorlunda. Mäns korta hår blir smutsigt och smutsigt mycket snabbare. De är mer synliga mjäll, om det är. Därför tvättar en man huvudet för att rengöra och avfettar håret, liksom att minimera bildandet av mjäll (här är män och kvinnors önskningar desamma). Följaktligen innefattar kompositionen av herrmedel för hårdmedel de redan nämnda "hårda" ytaktiva ämnena, antibakteriella tillsatser, anti-mjällmedel och aromatiska tillsatser med en mycket reserverad lukt.

Bland de många balmsna för hår är "stark" endast nödvändig med skyddande egenskaper. De täcker håren och skyddar dem mot smuts och damm. Kvinnors balm, som bidrar till volymen, hårets fluffighet, tvärtom, kommer att göra mänens hår mer tillgängligt för oljiga lera effekter. Som ett resultat kommer en man som tvättar sitt hår varje dag att ha smutsigt, smutsigt hår på eftermiddagen.

Speciellt skadligt för män är silikon, som ingår i kvinnors schampon. Det försvårar inträdet i hudcellerna av syre och fukt, stör sebaceous körtlar, vilket är anledningen till att mjäll förekommer. Yoram Benita, överläkare - trikolog på Tel Aviv-kliniken, ansluter en sjukdom som seborré med arbetet i talgkörtlarna, som seborré, vilket orsakar torr hud, irritation och mjäll. Därför råder Yoram Benita att välja ett schampo inte enligt hårtyperna, men enligt typen av hårbotten.

Men män behöver en balsam för hår. Undersökningar av specialister från amerikanska företag som specialiserat sig på framställning av hårprodukter har visat att regelbunden användning av balsam gör mäns frisyr mer resistenta mot alla slags föroreningar. Och ett speciellt valt luftkonditioneringsapparat kommer att låta ägaren gå med ett rent huvud i 2-3 dagar.

Är det möjligt att tvätta en kvinnas hår med manlig schampo?

Självklart kan du! Fördelningen av schampon till man och kvinna är bara en avsiktlig marknadsföringskamp för att ta ut så mycket pengar som möjligt från folket. Som jag påminde, i schweiziska tider var schamponet indelat i endast två typer: barn och vuxna. Dessutom föredrog barnets rengöringsmedel att tvätta alla familj, eftersom det utstrålade en trevlig arom.

Så tvätta håret med manschampo och var inte rädd, ditt hår kommer att förbli på plats!

Och varför inte, schampo är i princip inget annat, är det en universell, och där, om det i män med tillägg, säger oliver eller kanel, betyder det bara män? Nej, kvinnor kan också, och vice versa. vitaminer som är nödvändiga för både män och kvinnor.

Dam- och herrschampo, det här är en marknadsföringskampanj. Och inte mer. Om du läser kompositionen blir det tydligt att det är detsamma. Därför kan du säkert använda

De är inte annorlunda. Dessutom finns det neutrala schampon, naturläkemedel, till exempel från Natura Siberica, som i allmänhet inte är uppdelade av kön. Manliga och kvinnliga schampon är inget annat än marknadsföring och sociala stereotyper, till exempel en kvinna bör lukta som vanilj och jordgubbar, och en man bör lukta som mentol och ingefära.

Det här är allt väldigt nonsens, köp det schampo du gillar och tycker inte om alla slags nonsens.

Av samma logik kan vi anta att tjärschampo, som är svart, det är generellt enbart för svarta)

Förresten, här är ett gott tjär tjärschampo i bilden nedan, om du gillar lukt av tjära, då en bra version av ett hälsosamt schampo.

Vilken typ av manlig kosmetika kan vara användbar för en kvinna

Hej, kära läsare.

Shampoos linje är utformad för olika typer och egenskaper av hår:

 • Shampoo för torrt och normalt hår;
 • Shampoo för fet och kombinationshår;
 • Growth activator shampoo för män;

Shampoo för torrt och normalt hår

Sammansättningen av detta schampo innehåller ytterligare komponenter - vallmoolja och lecitin, som tar hänsyn till särdrag hos torrt hår.

 • Nettle och burdock extrakt - accelerera ämnesomsättningen, aktivera hårväxten;
 • Tea Tree Oil - stärker hårlökar, stabiliserar talgkörtlarna, har antiseptiska och antifungala egenskaper, eliminerar mjäll
 • Provitamin B5 - fuktar håret, stärker strukturen, accelererar syntesen av kollagen och elastin. På grund av detta faller håret mindre, exfoliates, problemet med splittrade ändar minskar;
 • Veteproteiner - näring hår;
 • Lecithin - förbättrar hårets utseende (glans, silkiness);
 • Vallmoolja - fettsyror i dess sammansättning fuktar hårbotten, vilket är nödvändigt för torr hårtyp.

Alerana för fet och kombinationshår

Att ta hand om ditt hår - som en man. Det viktigaste är att inte överdriva det shutterstock.com

När det gäller cerebral cirkulation hos män är det mycket intensivare, och naturligtvis är huden tjockare. Det innebär att herrens hår blir mycket snabbare fet än kvinnans hår. Allt detta hör samman med hormonella och fysiologiska skillnaderna mellan kvinnor och män. Således är det faktum att schampon är uppdelad i kvinnlig och manlig helt rättvis!

Det visar sig att kvinnor och män har olika syra-basbalans i hårbotten. Hos kvinnor är pH 5,7 och hanen är 5,4. Sebaceous körtlar på huvudet av mannen är mycket större och håret blir smutsigare snabbare. Därför rensar det starkare sexschampot håret intensivare, och dessutom har det en mer ihållande lukt som håller länge på håret.

Oriflame Fuktgivande balsam balm "Nord - Morning freshness"

Fuktgivande balm med ett komplex av Arctic Pro Defense och mentol lugnar och kyler huden, lindrar irritationen och upprätthåller en fuktbalans i 24 timmar.

Åsikt TheLook: Balm är väl lämpad istället för ansiktsgrädde, särskilt på sommaren, när du vill ha friskhet och svalka. Det är också ett nöje att använda produkten efter rakning, huden blir mjukare och mjukare.

Anya, fotograf:

Jag använder manliga medel från tid till annan. Oftast - deodoranter lukter de trevligare och de är mer motståndskraftiga än kvinnor. En annan anledning till lukten som herrschampo Garnier.

Självklart kan du !! De skiljer sig åtminstone bara i arom! Och uppdelningen i "man" och "kvinna" är ett bra drag av marknadsförare!

Personligen tycker jag att det definitivt inte ska skadas. Även om annonser hävdar att pH hos manliga och kvinnliga hårbotten är annorlunda och därför har vi olika schampon.

"Gröna" råd: spara el utan att offra din favorit styling genom att låta ditt hår torka lite naturligt innan du torkar.

Kära vänner, om du gillade artikeln, säg tack till författaren, klicka på de sociala nätverksknapparna!

Hon köpte schampo för mamma, hennes hår började falla ut på grund av hormonproblem. Hon använde det i tre månader tillsammans med hormonella droger, och situationen har jämnats, nu köper man regelbundet för förebyggande. Jag försökte det när håret föll ut på våren, och det passade mig inte: mitt hår började falla lite mindre men inte mycket men blev också torrare. Så det är inte lämpligt för alla problem.

Som vi kan se schampo används ofta inte som det viktigaste sättet att bekämpa håravfall.

Komplex behandling med balsams, masker, kapslar etc. är mycket effektivare.

Om håravfall inte är associerad med hormonella störningar, är paletten av verktyg som hjälper till att stoppa håravfall och förbättra tillväxten ganska varierande:

 • Om håret faller ut på grund av brist på vitaminer är nikotinsyra bra för att hjälpa mätta håret med väsentliga ämnen.
 • Det finns många recept för masker som förhindrar håravfall och lokalt aktiverar hårfolliklarna.
 • En mycket användbar hårvårdsprodukt är mamma, ett speciellt naturligt harts;
 • Bland kosmetiska produkter bör lyfta fram produkten "Golden Silk" - en aktivator för hårväxt.

Det viktigaste att tydligt bestämma orsaken till håravfall. Till exempel, om håret faller ut på grund av brist på vitaminer, bör du inte förvänta dig betydande resultat från schampot när du inte tar vitaminer.

Och skyll inte tillverkarna av produkter av dålig kvalitet, om du använder schampo från androgen håravfall, när ditt hår är bortskämd genom frekvent målning.

Mäns schampo: Kompositionens specificitet och valfrihet

I moderna kosmetiska butiker erbjuds vi ett brett utbud av hårrengöringsmedel. Nu kan du köpa någonting: schampon för barn, för kvinnor, och till och med en speciell mäns skäggschampo.

Många överväga: speciell schampo för män - bara en annan marknadsföringskrig, ingen behöver lyx. De väljer inte, men förvärvar den första flaskan som kommer upp, vilket säger "Shampoo".

Mäns hår behöver god vård

Låt oss försöka ta reda på om våra riddare behöver ett speciellt verktyg för att tvätta håret och hur man gör rätt val.

Specificitet av mäns shampoo

Vad är medel för att tvätta hår, speciellt utformat för män, olika från de som är utformade för vackra kvinnor? Och kan en kvinna tvätta håret med manlig schampo? För att hitta svaret på den här frågan måste du förstå varför våra förespråkare ska använda speciella formuleringar för att tvätta håret.

Vad tas hänsyn till när man utvecklar formuleringar

Män och kvinnor är ordnade olika. Vid tillverkning av speciella medel för tvättning tar huvudproducenterna hänsyn till denna specificitet.

 • Sebaceous körtlar är mer aktiva;
 • Hårbotten är tjockare;
 • Mer intensiv blodcirkulation i huvudet;
 • Annan syra-basbalans;
 • Mer vanliga problem med skallighet.

Shampoos för det starkare könet skiljer sig åt i en speciell komposition

En stark del av befolkningen leder främst en mer mobil och aktiv livsstil. Följaktligen kommer från deras kropp till ytan av huden in i betydligt fler olika ämnen. Detta leder till att huden och håret snabbt blir smutsiga och smutsiga, mjäll uppträder på huvudet.

Män i genomsnitt tvätta sina huvuden en och en halv gånger oftare än kvinnor, och många måste göra det varje dag.

struktur

I speciella män är hårrengöringsmedel tillgängliga:

 • De så kallade "hårda" ytaktiva ämnena som ger en stark rengöringseffekt - (till exempel Ammonium Laureth Sulfate);
 • Antibakteriella kosttillskott;
 • De komponenter som minskar hårets hårdhet;
 • Koffein och taurin;
 • Anti-mjäll ingredienser (till exempel zinkpyrition);
 • Specifika aromatiska kompositioner (woody dofter, citrus, lavendel, mentol, ibland även feromoner);
 • Silikon är antingen frånvarande eller närvarande i en liten mängd.

Fotomänschampo är också varierad

Självklart är speciella mäns schampon för hår - det är bra. Men när du tittar på annonser kanske du känner att en riktig man bara ska använda verktyget i fråga.

Faktum är att en person behöver det schampo som passar bäst för hans hud och hår. Och vad det kallas är inte så viktigt.

Rådet. Du borde inte hoppas att det färdiga schamponet helt löser problem som håravfall och mjäll. Även den bästa färdiga kompositionen kommer att ge enbart förebyggande.

Endast apoteksprodukter kommer att hjälpa till här. För behandling kan du också använda hemlagade kompositioner, gjorda för hand.

Vad man ska välja

I sortimentet av nästan alla större märken finns det specifika verktyg för män.

I vårt land är de mest kända märkena som:

Billigare alternativ:

Det anses vara en av de bästa schamponerna för det starkare könet.

Vi behöver bara komma ihåg: Huvudsyftet med ett schampo, oavsett kostnaden, är att tvätta hårbotten och håret med hög kvalitet. Tilldela ett visst varumärke är helt enkelt omöjligt. Bestäm vilket märke av schampo som passar bäst för ditt hår, du kan bara genom försök och fel.

Varje färdigt tvättmedel levereras med bruksanvisning och läser noggrant schampot innan du köper det.

Är det möjligt att tvätta en tjejhuvud med manlig schampo?

Relaterade och rekommenderade frågor

1 svar

Sök webbplats

Vad händer om jag har en liknande, men annorlunda fråga?

Om du inte kan hitta den information som krävs för att svara på denna fråga eller ditt problem är lite annorlunda från den som presenteras, försök att ställa ytterligare en fråga till läkaren på samma sida, om det är på den viktigaste frågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter en stund våra läkare svara. Det är gratis. Du kan också söka efter information i liknande fråga på denna sida eller genom webbplatsen söksidan. Vi kommer vara mycket tacksam om du rekommendera oss till sina vänner på sociala nätverk.

Medportal 03online.com bär medkonsultatsii genom korrespondens med läkare på nätet. Här får du svar från verkliga utövare på ditt område. För närvarande kan sajten får samråd om 45 områden: allergolog, venereologi, gastroenterologi, hematologi och genetik, gynekolog, homeopat, hudläkare barns gynekolog, barnneurolog, barnkirurgi, barnendokrinolog, näringsfysiolog, immunologi, infektionssjukdomar, kardiologi, kosmetika, logoped, Laura, mamma, en medicinsk advokat, psykiater, neurolog, neurokirurg, nephrologist, onkolog, onkologisk urologi, ortopedi, trauma, oftalmologi, pediatrik, plastikkirurg, proctologist, psykiater, psykolog, pulmonologist, reumatolog, sexolog-andrologist, tandläkare, urolog, apotekare fitoterapevta, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 95,24% av frågorna.

Medel för hårvård: är olika för honom och för henne?

Ska du och din vän använda samma schampo, balsam och stylingverktyg eller var och en har sina egna? Denna fråga ställs av många par. Delning kan verka som en ekonomisk och miljövänlig lösning. Det kan vara så, men bara om du inte spenderar dubbelt så mycket el som försöker torka håret så att de är lydiga, för att du tvättat det felaktigt och behandlade det med fel balm.

Här är några saker att tänka på:

1. Shampoo och balsam. De senaste vetenskapliga uppgifterna om hårvård visar att olika hårtyper har en helt annan struktur. Tunt hår innehåller till exempel 50 procent mindre protein än tjockare, och lockigt hår växer ihop och skapar stora tornar mellan strängarna. Färgning eller mjukning av håret försvagar sitt skyddande skikt, på grund av vilket de kan förlora sin jämnhet och växa tråkig. Och till sist, långt hår tvättas mycket oftare, staplas med användning av speciella medel och skadas av solen än kortare hår, och därför delas de mer, skjuts och blir sköra.

Därför, för att ditt hår ska vara så hälsosamt och vackert som möjligt, vill du använda produkter som skapats speciellt för din hårtyp. Om bara du och din partner inte har exakt samma hårtyp, är det bättre för alla att välja de medel som motsvarar din hårstruktur.

Grön spets: prova ett två-i-ett schampo och balsam att använda mindre.

2. Hårtork. Jonic, keramik, turmalin - tack vare högteknologiska innovationer, gör hårtorkar idag mycket mer än bara torka håret. Dock är inte alla innovationer lämpliga för alla typer av hår. Krossade mineralkristaller används till exempel i turmalin hårtork, vilket reducerar torktiden med 70 procent. Detta är en bra tidsbesparare om du har tjockt hår. Men för tunt hår är extra kraft en nackdel. "Ditt hår kommer att torka så snabbt att du inte har tid att packa den," säger stylisten Sonia Dove. Dessutom, enligt stylisten Riva McNamara, "om din unga man eller man kommer att använda samma hårtork och deras hår tunna, kan intensiv värme brinna huden på huvudet."

Kom ihåg att med hårtorkar, som med jeans, är huvudämnet en exakt matchning. "Det enda som måste beaktas vid val av hårtork är hur det ligger i din hand", säger Dove. Om du har små händer kan det vara bekvämt att använda en lätt och kompakt hårtork, medan det blir bekvämare med en mer massiv modell.

"Gröna" råd: spara el utan att offra din favorit styling genom att låta ditt hår torka lite naturligt innan du torkar.

3. Borstar. Till att börja med är användningen av en borste förknippad med hygienproblem - löss eller ringmask i hårbotten kan överföras genom den. Förutom hygien är den lämplig för ditt hår - tjock, sparsom, lockig eller rak - en pensel underlättar styling. Om du har tunt eller glest hår kan en liten kvadratisk keramisk borste hjälpa dig att komma nära hårbotten och ge håret en volym vid rötterna. För att uppnå pomp och elasticitet som om tjockt, hårt hår krökt i en salong, välj en stor rund borste med en kombination av konstgjorda och fläskborstar. Nylonborstar fångar väl håret och naturligt - ger glans. Om du har lockigt hår, istället för borste, använd en kam för att underlätta kamning med en dubbel rad mycket långa tänder.

"Grön" råd: Ta bort döda hår och damm med en kam med ett fint handtag och få din pensel att tjäna dig i fem år.

Kan jag tvätta mitt hår med en manlig schampo för en kvinna?

Post POzitiffe® »03 Aug 2009, 10:53

Re: Kan jag använda mäns schampo?

Meddelande Svetik »03 Aug 2009, 11:25

Olishnaya

Börja med att läsa en bra slutartid, vad ska det vara en manschampo, det vill säga ungefär vad som presenterades för din man

Vad ska vara en manlig schampo?
Först och främst bör manschampo rengöra huden väl. Som regel görs alla på grundval av natriumlaurethsulfat, men i senare tid har det förekommit agenter gjorda på andra tvättbaser. Som regel är de dyrare, men de är mer försiktiga med hår.

För det andra bör schampo för män innehålla ett större antal olika fuktgivande och närande ingredienser och vara lämpliga för frekvent användning. Mäns hår förorenas snabbare än kvinnors hår, och därför måste de tvättas oftare. Därför är närvaron av olika eteriska oljor, keratinpeptider och liknande komponenter bara ett plus.

För det tredje bör schampo för män inte väga ner håret. Enkelt uttryckt bör näringstillskott vara måttlig. Hos män, oftare än kvinnor, finns det fet hår, så ett alltför stort innehåll av ämnen som skapar en skyddande mantel kan leda till förlust av pomp.

För det fjärde är det önskvärt att schampot innehåller ingredienser som förhindrar håravfall. Upp till 30 år, tillräckligt profylaktisk, men så snart du känner att håret blir mindre, är det dags att gå till läkemedel som säljs på apotek. Och även om den vanligaste orsaken till förlust av manligt hår - hormonellt - med hjälp av externa medel är osannolikt, sakta ner processen genom att förbättra blodcirkulationen i hårfolliklarna, är du ganska kapabel.

För det femte föredrar många människor mäns schampon för deras doft. Godta, doftande persikor att bli en ung dam, och inte modig macho.

Nyligen har schampon med feromoner uppträtt, som i teorin borde locka representanter för det svagare könet till en man. Den kontroversiella frågan är hur effektiv de är i detta avseende, men om sådana produkter är lämpliga för hår är deras användning helt berättigad.

Tja, bestäm själv själv om du ska använda herrschampo
Hårbotten hos män skiljer sig från kvinnans hud och har egna biologiska egenskaper. Det är tjockare än honan, dessutom är talgkörtlarna mer intensiva. Hos kvinnor är hudens pH (pH) 5,7 och hos män - 5,4. Det är av den anledningen att herrens hår oftast på andra dagen har ett förorenat utseende som blir "fett". Ja, det är verkligen en skillnad, hårbotten i hårbotten hos män är mer aktiva än kvinnor, så herrens hår är ofta av en fet typ och kräver särskild vård. Tja, verkligen parfym, jag parafrasera artikeln, om män inte vill luktas som persikor, varför luktar vi macho?
Jag tänker på sina egna.

Shampoo för män. Vad är skillnaden från andra schampon, och kan tjejer tvätta håret med schampo för män?

Den uppenbara skillnaden mellan manliga och kvinnliga schampon är det hårdare håret av hårvårdsprodukter från en stark hälsa av mänskligheten. Ofta för tillverkning av sådana schampon används anteckningar av mint, lime, så lukten är kraftfull, uppfriskande och dynamisk.

Shampooing efter kön har också ett annat mål, förutom att tillhandahålla kvalitetsvård. Många män lider av håravfall, för att bekämpa denna plåga kan sammansättningen av schampon innehålla näringsämnen som stimulerar hårväxten. Sådana kosmetika stärker håret - men bland kvinnors schampon kan du välja produkter med liknande egenskaper.

Trots den lilla skillnaden i komposition och beteckning av manliga och kvinnliga schampon kan flickor använda hårvårdsprodukter avsedda speciellt för män. Det är viktigare att när man väljer shampoo tar köparen hänsyn till hårets tillstånd och deras typ samt reaktionen på kosmetika.

Kan jag tvätta mitt hår med duschgel?

Det händer att din schampo är över och i badrummet till hands är det bara en duschgel. Jag undrar hur ett verktyg kan ersätta en annan? Trots allt skumpar de båda väl och har tillskott som är fördelaktiga för huden.

Några ord i början skulle jag vilja säga om gelerna. De uppfanns inte så länge sedan som schampon och de blev omedelbart mer populära än tvål, eftersom ett flytande medel är bekvämare och snabbare att applicera på en svamp. Och de skummade starkare, luktade bra, och det var verkligen möjligt att tvätta dem utan att använda svampar. För en tid blev gelén ansedd som en lyx, var dyr och knapp, vilket kan vara varför detta verktyg så snabbt uppmärksammades av köparna.

Är det möjligt att tvätta håret med duschgel och när det är bättre att inte göra det här?

I gelén för kroppen, som i schampo för hår, finns det ett ämne som ligger till grund - det är laurisulfat. Hela skillnaden mellan medlen mellan dem är exakt i sin mängd och av olika ytterligare ingredienser. Laurisulfatgel är närvarande mycket mer för att öka skumningen. Det är osannolikt att en större mängd laurisulfat kommer att skada vårt hår, därför är det i princip inte ett problem att tvätta håret med gel. Men med varje applikation löper du risken att torka hårbotten, vilket skulle innebära en försvagning av håret. Mer i gelerna mer alkali än i schampo. Denna komponent har en negativ effekt på hår och rötter, och gelens surhet är högre.

På herrarnas huvuden påverkar alla ovan beskrivna nackdelar detsamma, men herrens hår lever från hårklippning till hårklippning och uppdateras hela tiden. När allt kommer omkring bryr sig män inte om att deras hår har blivit något torrare, och på grund av detta kan de inte växa. Dela av samma skäl, ändarna, de hotar inte heller, män, som regel gör en hårklippning en gång i månaden, skär av allt skadat hår. Och för en man en lösning som är bättre att skumma kommer säkert att vara bäst. Så när din man tvättar huvudet med en duschgel eller fast tvål, kommer han säkert att göra din hårbotten och hårtorkare, men då behöver du bara oroa dig för mjäll.

Men kvinnor använder duschgeler och ännu mer så tvätta håret med fast tvål, trichologer råder endast i extrema fall. Och ännu mer, använd inte dessa verktyg, om du har långt hår - det är lätt att torka dem, men det blir mycket svårare att rätta till den här situationen.

Du bör inte tortera håret med en sådan produkt som en krämgel, troligen som en del av en sådan gelkräm och det är skadligt för hårets struktur. Undersök kompositionen. Finns det tillsatser och föroreningar som fuktar huden? - lämna det till huden. Denna tvållösning är mycket svår att tvätta av håret, och efter torkning hittar du en film med en oljig glans på dem. Ja, och att bygga en vacker frisyr efter att sådana vattenbehandlingar är osannolika. Håret blir tungt och styggt.

Duschgeler är i stor utsträckning inte helt annorlunda än de enklaste schamponerna, men om du är seriös om hårvård, vill du ha långt och välskött hår, då förstår du att endast professionella produkter som är utvalda enligt hår och hudtyp kommer att ge dig fördel för ditt hår. huvud.

Skillnaden mellan herrschampo från kvinnlig

Makeup-basics, valet av kosmetika för rätt smink. Evig ungdomsmorgon, kvälls hudvård. Kosmetiska företag och kosmetika märken. Kvinnlig sexualitet, hur man ordentligt lär dig själv.

Skillnaden mellan herrschampo från kvinnlig

19 mars 2014 11:12

Re: Skillnaden mellan manlig schampo från kvinnlig

19 mars 2014 11:44

Re: Skillnaden mellan manlig schampo från kvinnlig

21 mars 2014 20:47

Faktum är att syrabasbasen hos män och kvinnor är annorlunda, och de flesta schampotillverkare tar hänsyn till detta vid användning av vissa ingredienser för schampon. Dessutom har män tjockare hud, de svettas mer, och därför tvättar de håret oftare än kvinnor. Följaktligen gör schampon för en stark hälft av mänskligheten, självrespektive tillverkare, med hänsyn till deras egenskaper. Det visar sig att det inte finns någon särskild skada för människors schampo för kvinnor. Men resultatet av användningen kan inte alltid vara tillfredsställande. Håret kommer antingen snabbt att bli smutsigt, eller huden på huvudet kommer att bli uttorkad. Även om var och en har sina egna egenskaper och alla individuellt.

När det gäller den manliga lukt av schampo, här kan allting vara individuellt. Det händer att en del doft, som blandar med sin kroppsluk, förändras, skapar en otroligt trevlig plume av nya dofter som ingenting annat. Varför inte?

Re: Skillnaden mellan manlig schampo från kvinnlig

25 mar 2014 11:54

Re: Skillnaden mellan manlig schampo från kvinnlig

Mar 25, 2014 12:44

Naturligtvis är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets typ när man väljer ett schampo - denna regel gäller både manliga och kvinnliga schampon.

Men jag tror fortfarande att skillnaden mellan manliga och kvinnliga schampon existerar. Låt mig ge dig ett exempel baserat på personlig erfarenhet - när jag slutade med schampo och omständigheterna var sådana att jag var tvungen att tvätta mitt hår med min mans schampo 2 gånger i rad. Som ett resultat försämrades hårets tillstånd mitt framför ögonen - de blev hårdare och nästan förlorade sin glans, trots att våra hårtyper är ungefär desamma och min mans hår med samma schampo ser nästan perfekt ut.

Hur förklara en sådan gåta? Du kan givetvis utgå ifrån att shampooet inte passade mig, men jag är fortfarande benägen att tro att problemet ligger exakt i den mer aktiva kemiska formeln av manschampo och en mindre mängd näringsämnen i den. Det var därför mitt hår efter att ha använts det blev torrare, förlorade glans och elasticitet.

Det är troligt att herrschampo är lämplig för kvinnor med oljig hårtyp, men jag rekommenderar alla andra representanter för det svagare könet att leta efter mjukare produkter, särskilt eftersom valet av kvinnors schampo är stort nu och bland dem kan du hitta dofter för nästan vilken som helst smak.Nästa Artikel
Skydd mot hår mot järn: hur man använder enheten säker?