Skönhetshemligheter: Kan jag färga håret efter att ha applicerat Henna


Henna används ofta av kvinnor runt om i världen som ett naturligt färgämne. Med hjälp kan du lägga till en trevlig kopparfärg till krullarna, och också ha en positiv effekt på krillens tillstånd.

Det är bara ytterligare färgning med konventionella eller ammoniakfria färger blir en massa problem. Är det möjligt att utföra färgning i det här fallet, och hur kan man öka produktiviteten?

Är det möjligt att måla

Henna är valt som färgämne av flera skäl. För det första är det billigt, och för det andra bidrar det till att skapa en trevlig kopparskugga på håret utan att skada strängarna. Dessutom används detta naturliga färgämne för att hålla henna för ögonbryn.

På marknaden kan du ofta hitta iranska och indiska henna. Iranska är mer motståndskraftig, men samtidigt kan man måla lockar igen enbart efter en månad, och andra hårdförändringar, inklusive kemisk perm, är förbjudna.

Trots alla fördelar med ett sådant naturligt färgämne är många flickor fortfarande missnöjda med den resulterande färgen och vänder sig därför till vanliga färger. Det här är problemen där dom överhinner dem, eftersom användningen av sådana verktyg inte alltid är rationell och användbar.

Innan du börjar på ett frisörsföretag, ta reda på vilken hårklippare som är bättre. Allt om fördelarna med toner Meibelin Affiniton detaljer i artikeln.

Efter henna

Stylister och frisörer betonar att användningen av färgkompositioner direkt efter henna kan leda till följande konsekvenser för en tjej:

 • försämring av hårtillståndet;
 • få en icke naturlig skugga som skiljer sig från det som anges på förpackningen;
 • brukar färgen vara ojämn, och färgpigmentet kan inte helt enkelt penetrera djupt in i håret.

Ofta får flickor istället för den deklarerade färgen en grönaktig eller lila nyans och allt på grund av samspelet mellan den kemiska kompositionen och ett naturligt färgämne.

Maybelin Brow Browma ögonbrynpenna hjälper till att ge uttrycklig utseende. Och komplettera bilden av ögonskugga Meybeleen Color Tatu.

Henna själv är gjord av löv av Lawsonia, som innehåller tannin. Det naturliga pigmentet tränger djupt in i håret, och därför tvättas henna under mycket lång tid.

Det rekommenderas att applicera den kemiska sammansättningen inte tidigare än en månad efter användning av henna. För att snabbt tvätta bort det naturliga färgämnet, kan du använda folk recept. Redan efter att du kan hämta en ny nyans. Hårfärg Farmavita hjälper till att ändra bilden.

Det finns ett mycket snabbt och effektivt sätt att tvätta Henna från håret. Hur man spenderar det:

 1. 70% medicinsk alkohol bör appliceras på svampen, varefter denna svamp ska gå igenom håret.
 2. På krullarna bör appliceras vegetabilisk olja.
 3. Huvudet är inslaget i en handduk, och masken lämnas i 40 minuter.
 4. Då kan det tvättas bort, och under proceduren 2-3 gånger kan du helt bli av med henna.

Produkten torkar håret starkt, därför är det efter appliceringen nödvändigt att applicera fuktgivande masker.

Med det populära receptet kan du snabbt bli av med henna på strängarna, och även efter att ha tagit färg.

Hur man markerar mörka strängar på ljusbrunt hår, läs artikeln. Och du kan ta reda på hur mycket ögonbrynsmikrobladen håller här.

Efter färglös henna

Det bör inte vara naivt att anta att restriktionerna för färgning inte gäller färglösa henna. I själva verket tillåter den färglösa kompositionen inte heller att uppnå adekvata resultat av färgning.

Vad är användningen av en sådan färglös komposition:

 1. Färgläggning med denna produkt gör det möjligt att skapa en tunn film på de strängar som skyddar krullarna mot negativa yttre påverkan.
 2. En annan fördel med färglös henna är att det ger sken och volym till krullningar.
 3. På grund av sin naturliga sammansättning återställer detta verktyg snabbt trådarna efter färgning eller efter termisk exponering.

Färglös henna förändrar inte hårets naturliga skugga, och det maximala kan bara förbättra den naturliga tonen och lägger till en modulering.

Och är det möjligt för gravida kvinnor att måla sina naglar med lack? Ta reda på det här. Det är också viktigt att veta om det är möjligt att färga dina ögonbryn med hårfärg.

På håret skapar kompositionen en tunn film på varje sträng, vilket skyddar mot negativa influenser från utsidan. Det är på grund av denna film och normal färgning är omöjlig, eftersom pigmenten i den kemiska kompositionen helt enkelt inte kan tränga in djupt i krullarna.

Om en tjej behöver färgas omedelbart med håret, kan hon ta hand om tvål. De bör tvätta håret varje dag, eftersom alkali i tvålkompositionen öppnar hårvågorna och bidrar till snabb eliminering av henna.

Efter att ha använt tvål bör håret alltid appliceras balsam för att driva strängarna. Användningen av detta alternativ för att bli av med henna låter dig applicera färgen efter 2,5-3 veckor.

Att bry sig om konstgjord skönhet blir inte ett problem, läs om det är möjligt att måla ögonfransar med utökade ögonfransar.

Kan jag ansöka om blekt hår

Henna färgning sällan blir till några stora svårigheter. Den enda kompositionen måste appliceras extremt snabbt, så färgen är likformig.

Om flickan har ljusnat krullarna, måste hon med stor omsorg tillämpa henna. Det finns stor risk för att bli för ljus, skrikande nyans. För att undvika detta måste du följa följande regler:

 • Applicera kompositionen först på en sträng för att se det ungefärliga resultatet, och först då på hela huvudet;
 • Håll det naturliga färgen på håret inte mer än 25-35 minuter;
 • Applicera Henna inte mer än en och en halv och två månader.

Efter tvättning kan hanehuvudet inte tvättas i tre dagar. I detta fall kommer resistansen hos det naturliga pigmentet att öka, och håret kommer att förbli glänsande och ljust under lång tid.

Det är bättre att applicera naturligt färgämne på starkt blekt hår i salongen. Faktum är att färgen kan visa sig för ljus. Om tjejen planerar att lätta sitt hår direkt efter att ha använt henna, är det bättre att ge upp sitt beslut. Inget gott kommer av det, och den slutliga färgen kommer att bli konstig och långt ifrån önskad.

Ansökan efter tonic

Tint balms är en annan populär typ av färgämne. Många tjejer använder den för att få en ljus nyans under en kort tid. Man tror att nyans balm är mer sparsam med hänsyn till trådarna än ammoniakfärg.

Resultatet av färgning med en balsam håller inte länge, och färgen tvättas av efter varje shampooing. Gradvis blir färgen alltmer ljus och tvättas slutligen efter ca 3 veckor.

Det är möjligt att använda henna efter en nyans balsam, och vanligtvis är färgen naturlig och mättad. Stylister varnar för att ask och pärl nyanser uppträder när interaktion med henna är oförutsägbar, så resultatet av färgning kan visa sig oväntat. Men i allmänhet är henna ofarligt när de kombineras med tonade baljor.

video

Videor från proffs och deras åsikt om hår kan färgas efter henna

Experiment med hårfärg adore många damer, men det är värt att komma ihåg att den tanklösa användningen av alla kompositioner i rad kan leda inte bara till försämring av håret utan också till en helt oväntad nyans. Det är därför innan nästa experiment med henna eller ammoniakfärg bättre är att samråda med en stylist.

Applicera färgschampon

Goda resultat erhålls genom att applicera tonade schampon efter färgning med andra färgämnen. Till exempel, genom att använda "Gammu" för att måla ett mycket rättvist blont grått hår, är det svårt att få en gyllene färg - ljusgrå uppnås, och de förvrängda ändarna får ibland till och med en blek lila nyans. Golden Londathon eller ett annat schampo av guldfärg eller titianfärg hjälper till att korrigera denna situation.

Användningen av färgschampon är motiverad när du använder "Gamma" av andra nummer. Många kvinnor som målar över grå hår med Gamma eller liknande färger vill ha ljusa, sonorösa hårfärger och Gamma ger mjuka, mycket lugna naturliga toner. Den föreslagna metoden N.P. Användningen av Londaton blandad med Flora-färg är inte särskilt bekväm, för det första för att den åtföljs av en mörkare färg och den mörka färgen absorberar Londons intensiva ljusstyrka och för det andra är det svårt att styra processflödet. Därför verkar det lämpligare att först måla över gråhår i ton, vilket är mest gynnsamt för manifestationen av alla fördelar med Londathon, och först därefter appliceras den faktiska färgschampongen. Shampoo appliceras på rent, lite fuktigt hår, så att du efter färgning med "Gamma" inte behöver torka dem - bara torka med en handduk. Efter att ha behållit den nödvändiga tiden (ju längre exponering, desto ljusare och djupare den erhållna nyansen) tvättas håret med varmt vatten utan tvål.

Den lätta användningen av färgschampon orsakar många misstag - den valda nyansen överensstämmer inte med den ursprungliga hårtonen. Ofta leder användningen av mahognyfärg för starkt blekt hår till katastrofala resultat. Och det är inte ens att en helt vild "eld" -färg erhålls, men att under dessa förhållanden är schampot så frätande att det är nästan omöjligt att ta bort det. Eftersom den röda färgen missfärgas mycket dåligt är det bättre att ge klienten råd, som har fallit i denna situation, för att något dämpa det. Det mest effektiva sättet är "Londakolor" nr 9 eller "Coleston Extra Matt Blond" - färger som är speciellt skapade för detta ändamål. Du kan kort applicera Gamma nr 5 eller nr 6 till ditt hår och lägga till några droppar perhydrol till det för oxidation.

Men oftare behöver frisörerna inte "döda" schampons ljusstyrka, men ångrar sig bristen på intensitet och ljusmotstånd. Det föreslagna receptet för färgschampo A.E. Kivershtein saknar dessa nackdelar, eftersom fuchsin införs i schampot, för att förbättra färgens ljusfasthet, förutom de kända komponenterna,%:

Fuchsin 0,2
Parafenylendiamin 0,1
Etylalkohol 1,0
Flytande tvål upp till 100,0

Blanda först upp för att få en homogen massa av fuchsin, parafenylendiamin och etylalkohol, och tillsätt sedan tvål. Före färgning tvättas håret väl och torkas torrt. Shampoo i mängden 20-30 g hälls i en glasfat, lägg den först på hårrötterna. Efter 20-30 minuter tvättas håret noggrant med lätt tvål och varmt vatten.

De kända hårfärgprodukterna som innehåller para-fenylendiaminderivat, ammoniak och vatten är toxiska. Kompositionen "Hue" föreslagen av I.R. Chechelnitsky, mindre giftig. Den innehåller följande komponenter,%:

Sulfanilmetafenylendiamin 3
Ammoniak 25% 3
Vatten upp till 100

Sulfanilmetafenylendiamin placeras i en behållare, fylld med varmt vatten och omröres i 10-15 minuter, därefter tillsättes 25% ammoniaklösning och blandas i 5-10 minuter. För hårfärgning blandas den färdiga produkten (10 g) med flytande tvål (50 g). De resulterande tvålslamorna appliceras på blekt rent, något fuktigt hår och hålls i 10-20 minuter, därefter tvättas håret med varmt, något surgjort vatten.

Ett bredare utbud av färger ger pastyfärgschampo "Tatiana" (en gemensam produktion av företaget "Liberty" och "L'Oreal" (Paris) - guld, ask, brun, mahogny, svart tulpan (mörk lila), grå.

Goda resultat för att få gråaska-nyanser ger användningen av det inhemska läkemedlet "Irida". Även om den är tillgänglig i versioner för en specifik produktion av platina, ask, etc. nyanser, en ganska lång exponeringstid (upp till 40 minuter) av läkemedlet tillåter att man t.ex. använder en mörk aska eller lila ton som minskar exponeringstiden för att få mycket ljusa färger. Det bör noteras att när Irida appliceras på håret observeras en mycket stark mörkare, men detta bör inte skrämma, eftersom läkemedlet verkar mycket långsamt, och om du tvättar det före tid kommer effekten att vara obetydlig.

Med tanke på att det för närvarande finns ett visst sätt för naturlighet, målar man ofta inte gråhår, utan tvärtom vilja betona det. Det är mycket bra för detta ändamål att använda shampoo "Tatyana" grå. Dess applicering är mycket enkel: sätt på tvättat, torkat hår, lätt massage, skum, efter 10-15 minuter, masseras igen och tvättade sedan noga utan tvål.

Alla färgskampor jämfört med oxidativa färgämnen är inte särskilt intensiva. Men den ständiga användningen av dem av en person leder till att färgen blir ganska ihållande. Till exempel tvingar den konstanta användningen av mahognysjampo frisören att räkna med det här mycket - sådant hår, antar att det är omöjligt att missfärga, repaintera endast i en mörkare färg etc.

Tint shampoos för hår - L'Oreal, Estelle, Capus, Irida, Rocolor och andra

Det är inte nödvändigt att använda färgämnen eller andra hårda kemikalier för att ändra hårfärg. Tint shampoo är ett utmärkt alternativ till dessa kosmetiska produkter. Det utför flera funktioner samtidigt, på grund av vilket det har blivit utbrett bland tjejer.

Styrkor och svagheter

Tint hår shampoos är innovativa självhushållsprodukter som inte bara innehåller tvättmedel, men kemiska färgämnen. Tack vare dem ändrar curls deras färg direkt medan de tvättar huvudet. Det bör noteras att de inte alltid är säkra på krullar - det kan vara sulfater, ammoniak eller till och med väteperoxid.

För att minska skador som orsakas av schampo berikar tillverkaren sin produkt med proteiner, keratin, olika vitaminer och andra näringsämnen.

Fördelar med färgschampo:

 1. Kan användas under graviditet. Koncentrationen av kemikalier i denna produkt är betydligt lägre än i den klassiska färgen. På grund av detta tränger agenten inte in i huden;
 2. Du kan färga håret med schampo oftare än med färg. Denna kosmetika är avsedd för frekvent användning, så du kan säkert använda den här produkten en gång i veckan.
 3. Det tar effektivt bort yellowness och målar över grå hår. Denna kosmetiska produkt gör det också möjligt att undvika vanliga färger med ammoniakfärger.
 4. Beroende på tillverkare och komposition kan tonad schampo användas för både naturligt blont hår och för melirovannyh mörkt, grått eller rött.

Hur färgad schampo är skadlig:

 • På grund av sulfaterna i kompositionen (som är närvarande i varje schampo av denna typ) är håret mycket torrt. Detta har negativ inverkan på deras tips, kan bidra till brott och nederbörd.
 • Vissa typer av schampo har ojämn sköljning från huvudet. Resultatet är flera nyanser på håret på en gång, vilket ser helt oestetiskt ut;
 • Det kan inte användas som klargörare. Det bör noteras att han målar exakt den ursprungliga färgen, men han kan inte ens markera ens tonen. Kompositionen är inte så aggressiva komponenter.

Hur man använder och spola

Innan du börjar proceduren måste du förbereda en icke-metallisk skål där lösningen, handskarna och kammen kommer att blandas. Medel kan appliceras både på torrt och på vått hår.

Låt oss överväga hur man använder ett tonat schampo hemma med hjälp av Rocolors exempel med effekten av laminering (från tillverkaren av Tonic):

 1. Detta verktyg distribueras i tre väskor, som de kallas, påsar. Du kan applicera schampo direkt från dem eller häll innehållet i en kruka och blanda den med balsam;
 2. För att ordentligt applicera verktyget måste du använda en tjock kam, eftersom färgfärgen är mycket viktig. Även på rötterna måste man applicera mer blandning än på spetsarna;
 3. Beroende på vad resultatet behövs, måste du hämta exponeringstiden. Kosmetika av detta märke kan hållas på hår från 20 minuter till 60;
 4. Därefter börjar spolningsprocessen. När skummet har fått en viss färg, måste du tvätta huvudet med vatten en gång till.
Foto - Resultat av hårfärgning

Separata instruktioner krävs för att tvätta av schamponet. Faktum är att det här verktyget också lämnar märken på kläder och hud, därför rekommenderas att du använder tvål eller gel när du tvättar bort det. För att avlägsna de övergångsfärgade pigmenten från curls så effektivt som möjligt, rekommenderar vi att du använder en enkel schampo-balsam för dem en gång.

Foto - Före och efter tonad schampo

Tips om hur man använder färgschampo:

 • Många arter kan appliceras på ett torrt och vått huvud, men i det andra fallet sprider agenten mindre. Bonjour, Davines ALCHEMIC SHAMPOO för naturligt, Giovanni Perfect Platinum sprids på torrt hår;
 • Samtidigt är pigmentet mer uttalat på vått hår. Det bör noteras att tillverkaren rekommenderar att endast vissa produkter appliceras på detta sätt (Brelil Professional Hi-Co Plus, Colorianne Hi-Co Plus Plus Mörkblond och Estel Curex Color Intense);
 • Efter tvätt av kosmetiken är det nödvändigt att använda en mask eller en fuktgivande balsam, annars kommer tipsen att överdriven.

Rating av medel i tabellen

Tänk på de mest populära produkterna av denna typ:

 1. Shade shampoo Irida för blondiner. Ett välkänt verktyg som användes av våra mormor. Det kännetecknas av en ganska bred palett och säkerhet för kompositionen. Till skillnad från många analoger tränger färgpigmenten från IRIDA M-klassikern inte in i de djupare skikten av håret, men förblir på dess yta, vilket har en positiv effekt på krillarnas tillstånd. Du kan välja några nyanser, det rekommenderas att applicera det bara på naturligt eller färgat blont hår. Irida fick sin popularitet också för att i paletten finns sådana färger som rosa, ametist, blå och andra. Foto - Irida M
 2. Estelle ottenochny shampoo (Estel Solo Ton) - den breda färgpalet ger möjlighet att välja ton även för ett färgat hår. Ansökan om mörka ringlets är möjlig. Paletten innehåller 18 nyanser, som, när de är målade, ger inte gul eller lila färgton. Dess nackdelar är det faktum att det starkt äter i strängar, skuggan är synlig även efter 20 tvättar. Foto - Estel Solo Ton
 3. Professionell shampoo-balm Kapus (Kapous Professional Life Color) är en välkänd färgprodukt med fruktsyror. I grunden erbjuder detta varumärke naturliga nyanser - koppar, röd, brun, mörkbrun. Vita färger hjälper till att ta bort yellowness och lösa problemet med grå hår. En särskild tvätt behövs inte, bara tvätta håret 4 gånger. Foto - Kapous Professional Life Colorn
 4. Om LOreal Professionnel Grey Shampoo och L'OREAL Gloss Color koncentrerad tint shampoo på kvinnors forum är mycket positiva recensioner. Det ska endast användas på vått hår, för att uppnå önskat resultat (oavsett originalfärg), tvättas produkten av håret efter 3 minuter. Bilder före och efter visar fantastiska resultat: silver och pärlblond utan en gullig färg. Foto - L'OREAL Gloss Color
 5. Wella Pro-serien FÄRG. Foto - Wella Pro serie FÄRG
 6. Tonic ROCOLOR - budget och en av de mest prisvärda schampon för att ge nyanser. Foto - Tonic ROCOLOR

Dessa tonade schampon är de mest populära och effektiva. Men förutom dem finns det dussintals andra produkter till salu. Vi föreslår att vi beaktar översiktstabellen:

Hur tona håret med schampo?

Hur skiljer sig shampoo från annan nyans?

Shampoo med en nyans - ett separat verktyg som inte bör förväxlas med tintsalm eller resistent färg. Han har en annan sammansättning och handlingsprincip.

Jag kommer att citera flera viktiga skillnader:

 • Medlet rensar väl håret, dessutom färgar dem. Dess kemiska miljö är inte sur, som i en balsam, men alkalisk. Efter tvättning behöver du en mask eller balsam för att mjukna håret.
 • Du kan använda shampoo utan avbrott om du vill behålla färg hela tiden. Balsam med en touch och dessutom används färgen mindre ofta.
 • Shampoo är en sparsam komposition utan ammoniak och väteperoxid, som nästan alltid finns i hårfärg. Det fungerar noggrant och bara på ytan, utan att tränga djupt in i.

Hur man använder

Tvätta håret på vanligt sätt före toning och torka trådarna lite. En handduk och en hårtork kommer att göra. Var noga med att skydda dina händer med handskar, eftersom naglar och hud kan absorbera färgämnet i processen.

För att korrekt färga ditt hår rekommenderar jag att du anbringar ett tonat schampo i följande ordning:

 1. Häll på palmen av en lämplig mängd: desto kortare är klippningen, desto mindre blir konsumtionen.
 2. Blondiner och tjejer med rätade strängar är bättre att späda ut verktyget, speciellt om detta är den första färgen. Kan blandas med vatten eller med vanligt schampo.
 3. Vi flyttar från topp till botten och fördelar nyans över hela längden och gnuggar försiktigt. Försök att inte röra hårbotten.
 4. Lämna i 3-15 minuter, som skrivet i instruktionerna. Tiden beror på den ursprungliga nyansen och den intensitet du behöver.
 5. Vi tvättar bort under en dusch medan vatten inte blir helt transparent.

Hur tar du snabbt ut skuggan, om du inte gillar det?

På lätta trådar eller på hår med grått hår kan även en mild behandling ge en oförutsägbar nyans. Men du kan dra tillbaka det utan hjälp av en frisör, eftersom färgen är tillfällig och mjuk.

För att snabbt återvända den ursprungliga tonen rekommenderar jag sådana åtgärder:

 • Tvätta huvudet oftare än någonsin. Varje gång pigmentet tvättas ut, och om några dagar blir det knappt märkbart.
 • Applicera en tjock reparationsmask. Det kommer inte bara att stärka håret, men också lösa överflödigt färgämne.
 • Använd en remover - ett verktyg som tar bort pigment och kan tvätta bort jämn resistent färg.

Om skuggan visade sig vara korrekt och du tyckte om det, måste du behålla det. För att förhindra att färgen tvättas ut, använd en tonad schampo varje gång eller med flera dagars mellanrum.

Är det möjligt att applicera färg på ett tonat schampo?

Hittills, ett mycket stort utbud av färgämne för hårfärgning. Självklart vill du välja en färg som orsakar minimal skada på ditt hår. Vi läser vidare - vilken typ av färg att välja? Hårfärger kan delas in i tre grupper: NaturalChemicalPhysical

Flickor, jag är inte en kosmetolog, men en biokemist, jag jobbar gratis Lance, för en amerikansk, Paula Runner, som kallar sig en "kosmetikpolis".

Tjejer, jag är inte en kosmetolog, men en biokemist, jag arbetar som frilansare, för en amerikansk, Paula Runner, som kallar sig en "kosmetikpolisman". kunderna sanningen om kosmetiska produkter. Pola har skapat sitt eget kosmetiska märke, hemsida och testcenter för alla kosmetika som säljs och säljs i USA. Det vill säga en av sina uppgifter är att lära människor att förstå kosmetika och personlig vård, inte baserad på marknadsföringstryck.

Flickor, jag är inte en kosmetolog, men en biokemist, jag jobbar gratis Lance, för en amerikansk, Paula Runner, som kallar sig en "kosmetikpolis". Paula själv - en kemiker, makeup artist, kosmetolog, arbetade i olika kosmetiska företag och konsekvent flög ut där för att berätta sanningen om kosmetiska produkter. Paula har skapat sitt eget kosmetiska märke, hemsida och testcenter för alla kosmetika som säljs och säljs i USA. Det vill säga att en av sina uppgifter är att lära människor att förstå kosmetika och personlig vård, inte baserad på marknadsföring.

http://justhair.ru/2010/02/24/bad-good-dying/ Det finns ihållande rykten om farorna med färgning. Och det verkar, frågan är löst - trots allt, 70% av kvinnorna färgar sitt hår - men rykten går. Samma ihärdiga rykten om fördelarna med henna och i allmänhet oskadligheten av toningsschampo, balm, skum och liknande verktyg. Men frågor uppstår fortfarande. Så vad sägs om färgning? Skadlig eller inte skadlig? Och toning skinn? Trots allt, inte dåligt? Och Henna? Är det till hjälp eller mycket användbart? När allt kommer omkring vill jag äta fisk och ben. Förresten, för den här.

http://justhair.ru/2010/02/24/bad-good-dying/ Det finns ihållande rykten om farorna med färgning. Och det verkar, frågan är löst - trots allt, 70% av kvinnorna färgar sitt hår - men rykten går. Samma ihärdiga rykten om fördelarna med henna och i allmänhet oskadligheten av toningsschampo, balm, skum och liknande verktyg. Men frågor uppstår fortfarande. Så vad sägs om färgning? Skadlig eller inte skadlig? Och toning skinn? Trots allt, inte dåligt? Och Henna? Är det till hjälp eller mycket användbart? När allt kommer omkring vill jag äta fisk och ben. Förresten, för den här.

Tjejer, jag är inte en kosmetolog, men en biokemist, jag arbetar som frilansare, för en amerikansk, Paula Runner, som kallar sig en "kosmetikpolisman". kunderna sanningen om kosmetiska produkter. Pola har skapat sitt eget kosmetiska märke, hemsida och testcenter för alla kosmetika som säljs och säljs i USA. Det vill säga en av sina uppgifter är att lära människor att förstå kosmetika och personlig vård, inte baserad på marknadsföringstryck.

Jag bestämde mig för att måla denna trevliga process, kan någon hjälpa eller bara lysa upp de tråkiga timmarna av ensamhet. När jag en gång hade en lyxig kastanj hårfärg, men en stor mängd henna, gömde Basma och olika nyanser av balsams det snabbt. då rött, blått, etc. Jag bestämde mig att det var dags att försöka bli en brunett. Jag köpte Pallet nummer 1-färg, det var ett billigt alternativ och det visade sig vara inte det bästa. Det luktar fruktansvärt och brinner, det kan brinna för någon, men jag tolererade något som du inte kan göra. Jag lämnade mig själv för att vänta, jag blev svart på ställen. För en eller annan anledning ville O__o håret envis inte bli.

DAGLIG CARE1. Använd INTE tvål för att rengöra den. Det torkar ut, lämnar ett slag och i allmänhet - på en bra dag. Enligt Paula är det inget behov av några speciella medel för att avlägsna smink separat från ögonen och läpparna, den vanliga rengöringen, som bara är löslig i vatten, kommer att göra. Absolut oavsett hur man använder en kliniker, för att den bara är att tvätta dig. Alla dyra, kalla och exotiska ingredienser som företag ofta skriker om är kvar på din hud i mindre än en minut, så det finns ingen signifikant skada eller nytta.

Hur färgar ditt hårfärgade schampo

Alla vet att hårfärgningsfärgschampon (färger från den tredje gruppen) används för att göra håret ljus nyanser med ett dekorativt syfte, det här är nyans av håret utan att ändra huvudtonen.

Strukturen hos dessa färgämnen innefattar inte oxidativa färgämnen som kommer in i en kemisk reaktion med hårets keratin. Sådana "sparsamma", ljusfärger kallas fysiska.

Halvvariga färgämnen

Det måste sägas att den senaste utvecklingen av färger baserade på fysiska färgämnen gör det möjligt att måla och grått hår, även om det är obetydligt. Sådana färger kallas vanligen halvvarig. Så det är värt att veta hur man färgar håret med ett tonat schampo för att få ett bländande resultat.

Några av de 3: e gruppens färger, genom deras resultat, sammanfogar med den andra gruppens färger, som skiljer sig positivt från de senare med hjälp av enkelhet och frånvaron av väteperoxid i kompositionen.

Det är sant att färgen på grå hår är mycket liten, men halvfasta medel kan göra den osynlig utan att skada hårets struktur.

Vanligtvis används tonade schampon för att gömma det första gråhåret, ge en nymodig nyans till blekt, bränt hår eller lägga en levande färg på det något tråkiga efter locken.

Färgningsmekanism

Färgpartiklarna tränger in i porerna och sprickorna i håret, kuvera det utanför, därför lös, poröst hår målade över mycket bättre än levande, glänsande, hård.

Vilken nyansfärg att välja?

 • Färgfärger är tillgängliga i flytande, halvvätska och i form av kräm.
 • Oftast är de tvål-alkohollösningar av färgämnen och dofter.

1. Till exempel kan den välkända "Londathon" användas som ett medel för att ge ljusa nyanser: ljusblond, gyllene, titian, koppar, kastanj och mahogny.

2. Pastyfärg "Iris" i dess effekter på håret och det resulterande utbudet av färger liknar "Londathon".

 • Färger i form av kräm innehåller ytterligare emulgeringsmedel och aktiva substanser i vissa förhållanden. Jämfört med flytande målarfärger har de flera fördelar: bättre vidhäftning med hår, jämn fördelning över ytan, mätnoggrannhet, bekvämare lagring, ekonomisk användning och hårdare effekter på håret.

Tint shampoos

 • Tvålbaserade produkter är mycket lätta att använda: resultatet uppnås när du tvätter håret.
 • Om håret är avsevärt förorenat bör de tvättas noggrant och torkas med en handduk före tonningshampo, varefter de applicerar färgämne i vått hår. Fuktar håret med ett färgskampo, massera det tills ett tjockt skum bildas som förhindrar att bläcket strömmar och vid slutet av exponeringstiden sköljs det med varmt vatten.
 • Eftersom färgschamponerna är utformade främst för att återuppliva, för att göra den naturliga hårfärgen mer levande, väljs de av honom.

Exempel på actiontonad schampo:

 1. Så, ljusbrunt hår som påverkas av schampo av samma färg får en livlig vacker gulaktig nyans.
 2. Matt hår behandlat med guld schampo, få en spektakulär guldglans.
 3. Hår av ljusbrunt hår, tvättat med shampoo av färgtitian, blir ljusare, med en rödaktig kant.
 4. Brunt hår från samma schampo får en kopparfärg, och från en kastanjshampoo - en koppar-kastanjeskugga.
 5. Slutligen kommer mörkt brunt hår som behandlas med mahognysjampo att få en strålande röd skimmer.
 6. Användningen av färgningshampo på mörka trådar har ingen effekt alls, eftersom dessa produkter är utformade för att toning ganska blont hår.

För närvarande finns det många olika färgtoner: "Londathon", "Landeston", "Aromakolor", "Karaton" osv. När de används korrekt ger de flesta av dem eleganta nyanser av guldbrunt rött gamma utan att ändra tonhöjden.

 • De mörkhåriga tjejernas önskan att ha moderna nyanser av hår ledde till utseendet av färgschampo, till vilka hydroperit-tabletter är fästade. Dessa är till exempel vissa typer av "Longeston" för mörkt hår.

Tint shampoo för mörkbrunhåriga kvinnor - video med en mästerklass:

 • Goda resultat erhålls genom att applicera tonade schampon efter färgning med andra färgämnen. Till exempel, med hjälp av tonade schampon för att måla grå, mycket blond blondin, är det svårt att få en gyllene färg - ljusgrå är uppnådd och de etsade ändarna tar ibland även en blek violett nyans. En skugga shampoo av guld eller titian färg hjälper till att korrigera denna situation.

Skuggningshår: Vad är viktigt att veta

 1. Lätt att applicera färgschampo ger upphov till många misstag - den valda nyansen matchar inte den ursprungliga tonen i håret.
 2. Ofta leder användningen av mahognyfärg för starkt blekt hår till katastrofala resultat. Och det är inte ens att en helt vild "eld" -färg erhålls, men att under dessa förhållanden är schampot så frätande att det är nästan omöjligt att ta bort det. Eftersom den röda färgen bleknar väldigt dåligt är det bättre att ge råd till en tjej som befinner sig i en sådan situation att han dämpar honom något.
 3. Men oftare behöver frisörerna inte "döda" schampons ljusstyrka, men ångrar sig bristen på intensitet och ljusmotstånd.

Även om den är tillgänglig i sorter för specifik produktion av platina, aska, etc. nyanser tillåter en ganska lång exponeringstid (upp till 40 min) av preparatet att använda exempelvis en mörk aska eller lila ton och minska exponeringstiden för att bli mycket lättare toner.

Det bör noteras att när Irida appliceras på håret observeras en mycket stark mörkare, men detta bör inte skrämma, eftersom läkemedlet verkar mycket långsamt, och om du tvättar det före tid kommer effekten att vara obetydlig.

 • Med tanke på att det för närvarande finns ett visst sätt för naturlighet, målar man ofta inte gråhår, utan tvärtom vilja betona det. Det är mycket bra för detta ändamål att applicera shampoo grå. Användningen är väldigt enkel: den appliceras på tvättat, torkat hår, det skumas med en ljusmassage, efter 10-15 minuter masseras den igen, varefter den tvättas ordentligt utan tvål.

Till exempel tvingar den konstanta användningen av mahognysjampo frisören att ta hänsyn till detta mycket mycket: sådant hår kan till exempel inte missfärgas, det kan bara ommålas i mörkare färg etc.

Hur man väljer ett bra tonat schampo - video:

 • Toning droger finns i flytande form, redo att användas, eller i pulver, som är upplöst i vatten.
 • Toningpreparat kan blandas med varandra och uppnå nödvändiga nyanser. Till exempel, för att få intensiva silver nyanser på blekt hår som ser gulaktigt ut, är det tillrådligt att lägga till anti-ary, som dödar yellowness, till silver eller stålblå. Effekten är starkt förbättrad. Dessa medel appliceras på tvättat, pressat hår, försiktigt fördelar allt hår.

Lightening shampoo

Avsluta samtalet om färgschampo, vi bör också nämna de så kallade "lysande" schamponerna. Det här namnet är ganska förvirrande för vissa kvinnor. Hemma "tvättar de" hela huvudet regelbundet med det och gradvis, på det sättet etsar de mycket av hårets ändar.

Faktum är att lätta shampoo är samma pickle, bara en svag, och den ska användas på samma sätt som alla andra ljussätt, dvs tona rötterna när de växer, utan att sätta på ändarna, etc.

Om vi ​​pratar om funktionerna vid färgning av starkt blekt (peretravlennyh) hår, så är det värt att nämna att ge dem en nyans en stund innan nästa tvätt kan bli mycket lättare. För att göra detta finns det så kallade tintingpreparat (tintspolning), vars färgämne inte kemiskt reagerar med hårets keratin, men täcker bara och suger dem.

Säkerhetsteknik

Avsluta samtalet om tonade schampon, det borde sägas att modern kosmetika och parfym har infört en mängd olika komplexa, ofta mycket starka kemikalier som arbetar med dem, kräver viss vård från befälhavaren.

De kan orsaka olika komplikationer på grund av felaktig beredning av kompositionen (hudirritation, hårförslitning, till exempel vid blekning) eller som en följd av allergi mot denna kosmetiska eller någon av dess beståndsdelar - det här är en individuell reaktion.

Om mästaren i det första fallet, som observerar åtgärden, kanske inte alls ser allvarliga problem av detta slag, då i den andra, under den primära hårfärgningen, för att undvika eventuella svårigheter, speciellt om det är känt att preparatet innehåller komponenter som ofta orsakar allergiska reaktioner, gör ett test för överdriven känslighet.

Skönhetshemligheter: Kan jag färga håret efter att ha applicerat Henna

Henna används ofta av kvinnor runt om i världen som ett naturligt färgämne. Med hjälp kan du lägga till en trevlig kopparfärg till krullarna, och också ha en positiv effekt på krillens tillstånd.

Det är bara ytterligare färgning med konventionella eller ammoniakfria färger blir en massa problem. Är det möjligt att utföra färgning i det här fallet, och hur kan man öka produktiviteten?

Är det möjligt att måla

Henna är valt som färgämne av flera skäl. För det första är det billigt, och för det andra bidrar det till att skapa en trevlig kopparskugga på håret utan att skada strängarna. Dessutom används detta naturliga färgämne för att hålla henna för ögonbryn.

På marknaden kan du ofta hitta iranska och indiska henna. Iranska är mer motståndskraftig, men samtidigt kan man måla lockar igen enbart efter en månad, och andra hårdförändringar, inklusive kemisk perm, är förbjudna.

Trots alla fördelar med ett sådant naturligt färgämne är många flickor fortfarande missnöjda med den resulterande färgen och vänder sig därför till vanliga färger. Det här är problemen där dom överhinner dem, eftersom användningen av sådana verktyg inte alltid är rationell och användbar.

Innan du börjar på ett frisörsföretag, ta reda på vilken hårklippare som är bättre. Allt om fördelarna med toner Meibelin Affiniton detaljer i artikeln.

Efter henna

Stylister och frisörer betonar att användningen av färgkompositioner direkt efter henna kan leda till följande konsekvenser för en tjej:

 • försämring av hårtillståndet;
 • få en icke naturlig skugga som skiljer sig från det som anges på förpackningen;
 • brukar färgen vara ojämn, och färgpigmentet kan inte helt enkelt penetrera djupt in i håret.

Ofta får flickor istället för den deklarerade färgen en grönaktig eller lila nyans och allt på grund av samspelet mellan den kemiska kompositionen och ett naturligt färgämne.

Maybelin Brow Browma ögonbrynpenna hjälper till att ge uttrycklig utseende. Och komplettera bilden av ögonskugga Meybeleen Color Tatu.

Henna själv är gjord av löv av Lawsonia, som innehåller tannin. Det naturliga pigmentet tränger djupt in i håret, och därför tvättas henna under mycket lång tid.

Det rekommenderas att applicera den kemiska sammansättningen inte tidigare än en månad efter användning av henna. För att snabbt tvätta bort det naturliga färgämnet, kan du använda folk recept. Redan efter att du kan hämta en ny nyans. Hårfärg Farmavita hjälper till att ändra bilden.

Det finns ett mycket snabbt och effektivt sätt att tvätta Henna från håret. Hur man spenderar det:

 1. 70% medicinsk alkohol bör appliceras på svampen, varefter denna svamp ska gå igenom håret.
 2. På krullarna bör appliceras vegetabilisk olja.
 3. Huvudet är inslaget i en handduk, och masken lämnas i 40 minuter.
 4. Då kan det tvättas bort, och under proceduren 2-3 gånger kan du helt bli av med henna.

Produkten torkar håret starkt, därför är det efter appliceringen nödvändigt att applicera fuktgivande masker.

Med det populära receptet kan du snabbt bli av med henna på strängarna, och även efter att ha tagit färg.

Hur man markerar mörka strängar på ljusbrunt hår, läs artikeln. Och du kan ta reda på hur mycket ögonbrynsmikrobladen håller här.

Efter färglös henna

Det bör inte vara naivt att anta att restriktionerna för färgning inte gäller färglösa henna. I själva verket tillåter den färglösa kompositionen inte heller att uppnå adekvata resultat av färgning.

Vad är användningen av en sådan färglös komposition:

 1. Färgläggning med denna produkt gör det möjligt att skapa en tunn film på de strängar som skyddar krullarna mot negativa yttre påverkan.
 2. En annan fördel med färglös henna är att det ger sken och volym till krullningar.
 3. På grund av sin naturliga sammansättning återställer detta verktyg snabbt trådarna efter färgning eller efter termisk exponering.

Färglös henna förändrar inte hårets naturliga skugga, och det maximala kan bara förbättra den naturliga tonen och lägger till en modulering.

Och är det möjligt för gravida kvinnor att måla sina naglar med lack? Ta reda på det här. Det är också viktigt att veta om det är möjligt att färga dina ögonbryn med hårfärg.

På håret skapar kompositionen en tunn film på varje sträng, vilket skyddar mot negativa influenser från utsidan. Det är på grund av denna film och normal färgning är omöjlig, eftersom pigmenten i den kemiska kompositionen helt enkelt inte kan tränga in djupt i krullarna.

Om en tjej behöver färgas omedelbart med håret, kan hon ta hand om tvål. De bör tvätta håret varje dag, eftersom alkali i tvålkompositionen öppnar hårvågorna och bidrar till snabb eliminering av henna.

Efter att ha använt tvål bör håret alltid appliceras balsam för att driva strängarna. Användningen av detta alternativ för att bli av med henna låter dig applicera färgen efter 2,5-3 veckor.

Att bry sig om konstgjord skönhet blir inte ett problem, läs om det är möjligt att måla ögonfransar med utökade ögonfransar.

Kan jag ansöka om blekt hår

Henna färgning sällan blir till några stora svårigheter. Den enda kompositionen måste appliceras extremt snabbt, så färgen är likformig.

Om flickan har ljusnat krullarna, måste hon med stor omsorg tillämpa henna. Det finns stor risk för att bli för ljus, skrikande nyans. För att undvika detta måste du följa följande regler:

 • Applicera kompositionen först på en sträng för att se det ungefärliga resultatet, och först då på hela huvudet;
 • Håll det naturliga färgen på håret inte mer än 25-35 minuter;
 • Applicera Henna inte mer än en och en halv och två månader.

Efter tvättning kan hanehuvudet inte tvättas i tre dagar. I detta fall kommer resistansen hos det naturliga pigmentet att öka, och håret kommer att förbli glänsande och ljust under lång tid.

Det är bättre att applicera naturligt färgämne på starkt blekt hår i salongen. Faktum är att färgen kan visa sig för ljus. Om tjejen planerar att lätta sitt hår direkt efter att ha använt henna, är det bättre att ge upp sitt beslut. Inget gott kommer av det, och den slutliga färgen kommer att bli konstig och långt ifrån önskad.

Ansökan efter tonic

Tint balms är en annan populär typ av färgämne. Många tjejer använder den för att få en ljus nyans under en kort tid. Man tror att nyans balm är mer sparsam med hänsyn till trådarna än ammoniakfärg.

Resultatet av färgning med en balsam håller inte länge, och färgen tvättas av efter varje shampooing. Gradvis blir färgen alltmer ljus och tvättas slutligen efter ca 3 veckor.

Det är möjligt att använda henna efter en nyans balsam, och vanligtvis är färgen naturlig och mättad. Stylister varnar för att ask och pärl nyanser uppträder när interaktion med henna är oförutsägbar, så resultatet av färgning kan visa sig oväntat. Men i allmänhet är henna ofarligt när de kombineras med tonade baljor.

video

Videor från proffs och deras åsikt om hår kan färgas efter henna

Experiment med hårfärg adore många damer, men det är värt att komma ihåg att den tanklösa användningen av alla kompositioner i rad kan leda inte bara till försämring av håret utan också till en helt oväntad nyans. Det är därför innan nästa experiment med henna eller ammoniakfärg bättre är att samråda med en stylist.

Tint shampoos för hår - L'Oreal, Estelle, Capus, Irida, Rocolor och andra

Det är inte nödvändigt att använda färgämnen eller andra hårda kemikalier för att ändra hårfärg. Tint shampoo är ett utmärkt alternativ till dessa kosmetiska produkter. Det utför flera funktioner samtidigt, på grund av vilket det har blivit utbrett bland tjejer.

Styrkor och svagheter

Tint hår shampoos är innovativa självhushållsprodukter som inte bara innehåller tvättmedel, men kemiska färgämnen. Tack vare dem ändrar curls deras färg direkt medan de tvättar huvudet. Det bör noteras att de inte alltid är säkra på krullar - det kan vara sulfater, ammoniak eller till och med väteperoxid.

För att minska skador som orsakas av schampo berikar tillverkaren sin produkt med proteiner, keratin, olika vitaminer och andra näringsämnen.

Fördelar med färgschampo:

 1. Kan användas under graviditet. Koncentrationen av kemikalier i denna produkt är betydligt lägre än i den klassiska färgen. På grund av detta tränger agenten inte in i huden;
 2. Du kan färga håret med schampo oftare än med färg. Denna kosmetika är avsedd för frekvent användning, så du kan säkert använda den här produkten en gång i veckan.
 3. Det tar effektivt bort yellowness och målar över grå hår. Denna kosmetiska produkt gör det också möjligt att undvika vanliga färger med ammoniakfärger.
 4. Beroende på tillverkare och komposition kan tonad schampo användas för både naturligt blont hår och för melirovannyh mörkt, grått eller rött.

Hur färgad schampo är skadlig:

 • På grund av sulfaterna i kompositionen (som är närvarande i varje schampo av denna typ) är håret mycket torrt. Detta har negativ inverkan på deras tips, kan bidra till brott och nederbörd.
 • Vissa typer av schampo har ojämn sköljning från huvudet. Resultatet är flera nyanser på håret på en gång, vilket ser helt oestetiskt ut;
 • Det kan inte användas som klargörare. Det bör noteras att han målar exakt den ursprungliga färgen, men han kan inte ens markera ens tonen. Kompositionen är inte så aggressiva komponenter.

Hur man använder och spola

Innan du börjar proceduren måste du förbereda en icke-metallisk skål där lösningen, handskarna och kammen kommer att blandas. Medel kan appliceras både på torrt och på vått hår.

Låt oss överväga hur man använder ett tonat schampo hemma med hjälp av Rocolors exempel med effekten av laminering (från tillverkaren av Tonic):

 1. Detta verktyg distribueras i tre väskor, som de kallas, påsar. Du kan applicera schampo direkt från dem eller häll innehållet i en kruka och blanda den med balsam;
 2. För att ordentligt applicera verktyget måste du använda en tjock kam, eftersom färgfärgen är mycket viktig. Även på rötterna måste man applicera mer blandning än på spetsarna;
 3. Beroende på vad resultatet behövs, måste du hämta exponeringstiden. Kosmetika av detta märke kan hållas på hår från 20 minuter till 60;
 4. Därefter börjar spolningsprocessen. När skummet har fått en viss färg, måste du tvätta huvudet med vatten en gång till.
Foto - Resultat av hårfärgning

Separata instruktioner krävs för att tvätta av schamponet. Faktum är att det här verktyget också lämnar märken på kläder och hud, därför rekommenderas att du använder tvål eller gel när du tvättar bort det. För att avlägsna de övergångsfärgade pigmenten från curls så effektivt som möjligt, rekommenderar vi att du använder en enkel schampo-balsam för dem en gång.

Foto - Före och efter tonad schampo

Tips om hur man använder färgschampo:

 • Många arter kan appliceras på ett torrt och vått huvud, men i det andra fallet sprider agenten mindre. Bonjour, Davines ALCHEMIC SHAMPOO för naturligt, Giovanni Perfect Platinum sprids på torrt hår;
 • Samtidigt är pigmentet mer uttalat på vått hår. Det bör noteras att tillverkaren rekommenderar att endast vissa produkter appliceras på detta sätt (Brelil Professional Hi-Co Plus, Colorianne Hi-Co Plus Plus Mörkblond och Estel Curex Color Intense);
 • Efter tvätt av kosmetiken är det nödvändigt att använda en mask eller en fuktgivande balsam, annars kommer tipsen att överdriven.

Rating av medel i tabellen

Tänk på de mest populära produkterna av denna typ:

 1. Shade shampoo Irida för blondiner. Ett välkänt verktyg som användes av våra mormor. Det kännetecknas av en ganska bred palett och säkerhet för kompositionen. Till skillnad från många analoger tränger färgpigmenten från IRIDA M-klassikern inte in i de djupare skikten av håret, men förblir på dess yta, vilket har en positiv effekt på krillarnas tillstånd. Du kan välja några nyanser, det rekommenderas att applicera det bara på naturligt eller färgat blont hår. Irida fick sin popularitet också för att i paletten finns sådana färger som rosa, ametist, blå och andra. Foto - Irida M
 2. Estelle ottenochny shampoo (Estel Solo Ton) - den breda färgpalet ger möjlighet att välja ton även för ett färgat hår. Ansökan om mörka ringlets är möjlig. Paletten innehåller 18 nyanser, som, när de är målade, ger inte gul eller lila färgton. Dess nackdelar är det faktum att det starkt äter i strängar, skuggan är synlig även efter 20 tvättar. Foto - Estel Solo Ton
 3. Professionell shampoo-balm Kapus (Kapous Professional Life Color) är en välkänd färgprodukt med fruktsyror. I grunden erbjuder detta varumärke naturliga nyanser - koppar, röd, brun, mörkbrun. Vita färger hjälper till att ta bort yellowness och lösa problemet med grå hår. En särskild tvätt behövs inte, bara tvätta håret 4 gånger. Foto - Kapous Professional Life Colorn
 4. Om LOreal Professionnel Grey Shampoo och L'OREAL Gloss Color koncentrerad tint shampoo på kvinnors forum är mycket positiva recensioner. Det ska endast användas på vått hår, för att uppnå önskat resultat (oavsett originalfärg), tvättas produkten av håret efter 3 minuter. Bilder före och efter visar fantastiska resultat: silver och pärlblond utan en gullig färg. Foto - L'OREAL Gloss Color
 5. Wella Pro-serien FÄRG. Foto - Wella Pro serie FÄRG
 6. Tonic ROCOLOR - budget och en av de mest prisvärda schampon för att ge nyanser. Foto - Tonic ROCOLOR

Dessa tonade schampon är de mest populära och effektiva. Men förutom dem finns det dussintals andra produkter till salu. Vi föreslår att vi beaktar översiktstabellen:Nästa Artikel
Super fuktgivande hårmask hemma