Kefir mask för att lätta håret hemma


Även för 25-30 år sedan var hårljus endast associerat med behandling av hår med en lösning av ammoniak eller väteperoxid. De tänkte inte på kvalitet - det var bara möjligt att bli blondin.

Nu är det mycket lättare att bli en sexig blondin - diskarna är fyllda med ljusande färger av olika handlingar. Tillverkare lovar att håret "de behandlas med försiktighet."

Den moderna kvinnan använder emellertid i allt högre grad hemmetoder för att förändra bilden, vilket garanterar inte bara resultatet, men också bevarandet av hälsan.

För att lösa problemet med lättare hår är kefirmasker den perfekta lösningen. Efter flera procedurer blir håret 2-3 toner lättare, förblir mjuk, glänsande och silkeslen och blir lydig.

Hur lyser kefir håret?

Oavsett recept kefir masker för hår används inte, kommer effekten av blixten nödvändigtvis. Fermenterade mjölkprodukter innehåller i sin sammansättning bakterier som "äter upp" pigment.

Näringsämnena och spårämnena i kefirsammansättningen fuktar och närmar hårsäckarna och skapar också på sin yta en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Detta gör att håret inte kan bli en "halm".

Ägare av torrt hår kan även tvätta håret med kefir - det har en helande effekt, håret är fuktat, deras struktur blir tätare. Men resten är det önskvärt att bara begränsa maskerna, annars verkar installationen för tät.

Anvisningar för användning mask av kefir

 • För hemlagade masker för att lätta håret, välj en frisk produkt - färska kefir svampar är mer aktiva. Dessutom lever näringsämnen - kalcium, magnesium, kalium och vitaminer A, E, grupp B "bara i en sådan produkt.
 • På huvudmasken av kefir - vad som helst receptet används för matlagning - håll i minst 3 timmar. Annars kommer ljuseffekten inte att uppnås.
 • Förfarandet bör upprepas 2 gånger i veckan. Visuellt förändras färgen efter 2-3 behandlingar, och hårets kvalitet förbättras efter 4-5. Så fort du kan få önskad ton kan du sluta använda masker.
 • Innan du applicerar masken över hela längden på håret rekommenderas att gnugga blandningen först i rötterna.
 • Du kan spara en viss tid om du inte behandlar varje sträng separat, men ta en handfull blandning och gnugga den i håret som ett schampo i mjuka rörelser så att allt hår är helt täckt. Åtgärden i detta fall kommer inte att vara mycket uttalad, och halvtoner med moduleringar på strängarna ser väldigt imponerande ut.

Kefir mask för lätta hår

Recept nummer 1

Den enklaste kefirmasken för lättare hår är kefir, som appliceras på huvudet och jämnt fördelat, som schampo under tvätt.

En mjölkprodukt förvärmd till 40-45ºі appliceras på rent torrt hår och det är isolerat med en plastpåse och en handduk.

Recept nummer 2

Masken av kefir och citron lysar inte bara, men stärker också håret, och normaliserar också produktionen av talg inom hårfolliklarna.

 • äggulor med 2 ägg;
 • en halv kopp föruppvärmd frisk biokefir;
 • citronsaft - kläm bara in halva medelklassen.

Alla ingredienser blandas noggrant och uppnår homogenitet. Tvätta huvudet och applicera ett ljusmedel på lite fuktigt hår. Då kan du värma huvudet med en plastpåse och en handduk eller bara torka det i solen. Citron i starkt dagsljus ökar sina aktiva egenskaper för att förstöra pigmentering.

Inget behov av att frukta överdriven strängar - lecitin från äggulor skyddar dem.

Recept nummer 3

En annan mask inkluderar kefir och honung. Honung själv lyser också håret, "äter" pigmentet, men tillsammans fungerar maskins komponenter mer aktivt. Kombinera en halv kopp varm kefir med 3 matskedar varm flytande honung, tillsätt citron eterisk olja - 3 droppar för varje matsked av blandningen.

Recept nummer 4

Lös 50 gr. jäst i 100 gram. varm jäst mjölkprodukt. Infusera blandningen tills bubblor bildas på ytan. Applicera masken på ett rent, något fuktigt huvud och varma. Tvätta av efter 2-3 timmar.

Recept nummer 5

Om håret var preliminärt lysande med hjälp av kemiska färgämnen, men det var inte möjligt att uppnå önskat resultat, kommer kefirmasken med burdockolja att återställa hårets kvalitet och uppnå önskad ton.

I avsaknad av burdockolja, ersätt den inte med ricinolja som i spärrmasker. Förfarandet måste skjutas upp tills förvärvet av den nödvändiga ingrediensen, eftersom ricinolja tenderar att göra pigmenteringen ljusare och mörkare.

Recept nummer 6

Blanda varm kefir med burdock olja. För varje 50 g jäst mjölkprodukt häll en matsked olja. Tillsätt 1 rå ägg och citronoljaolja - 5-6 droppar per 50 gr. blandning.

Recept nummer 7

Denna mask kommer att vara relevant för att tända fet hår. Blanda en halv kopp yoghurt och 1 msk. sked senapspulver. Tillsätt dem äggulan, pundad med en tesked honung. Häll i en tesked mandelolja. För att aktivera gör några droppar essentiell olja - rosmarin, citron eller lime. Rör om en gång till.

Vanliga masker med senap håller inte på huvudet länge, men det finns tillräckligt med komponenter i detta för att skydda dem mot att torka ut. Därför är det möjligt att tvätta produkten i 1-1,5 timmar. Var noga med att värma huvudet när du applicerar masken.

Lightening hår med kefir

Trots det faktum att blondiner ibland kan höras mycket otroliga anmärkningar, fortsätter blonda skönheter att vinna mänens hjärtan med sin ömhet och röra hjälplöshet. Det är därför som många kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljusa krullar, försöker förändra situationen genom att utsätta håret för olika test. Det snabbaste, men inte det säkraste sättet att lätta håret till önskad nyans är att använda kemiska färgämnen. De ger en nästan ögonblicklig och ganska hållbar effekt, men samtidigt skadar de hårt krullarna, berövar dem vitalitet, energi och naturlig glans.

Det finns emellertid andra, mer godartade metoder för att byta hårfärg, vilka, även om de är sämre än användningen av industriella färgämnen i styrka, men inte orsakar skador på krillens hälsa, är de så kallade folkmekanismerna. Och ett av dessa medel är den vanliga kefiren - en populär mejeriflicka, älskad av många för sin trevliga uppfriskande smak. Med hjälp av denna otroligt användbara produkt kan du inte bara ge ditt hår en ny nyans utan också göra den starkare, starkare och mer lättsam. Så, vad är fördelarna med kefir som ljussmedel för hår och har det några nackdelar?

Fördelar och nackdelar med kefir lätta hår

Kefir är en populär fermenterad mjölkprodukt erhållen från hel eller skummjölk genom blandad jäsning (mjölksyra och alkohol). Denna produkt har en unik komposition som innehåller proteiner, kolhydrater, fettsyra och organiska syror, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, pyridoxin och andra), liksom tokoferol, retinol, kolin och betakaroten.

Dessutom innehåller sammansättningen av kefir flera typer av bakterier, olika enzymer, spårämnen (natrium, kalcium, kalium, magnesium, fosfor, järn), socker och etylalkohol. Samtidigt har denna jästa mjölkdryck en intressant egenskap - det tvättar bort pigmentet i håraxeln, vilket gör krullarna lättare, oavsett om de har en naturlig färg eller tidigare har målats. Kort sagt tack vare kefir kan du inte bara lätta håret lätt, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos håret, nämligen:

 • återställa skadad hårstruktur
 • gör krullarna mer fukta, mjuka och silke
 • påskynda hårtillväxt och förhindra håravfall
 • ge hår en volym;
 • eliminera oljig glans
 • bli av med mjäll (på grund av restaureringen av hårbotten mikroflora).

En annan obestridlig fördel med kefir är dess utmärkta kompatibilitet med andra komponenter som har förmåga att missfärga hårpigmentet utan att äventyra deras hälsa. Dessa är honung, kamille, kanel, rabarber och andra produkter som är mycket användbara för lockar. Dessutom orsakar kefir sällan allergier när de appliceras externt och är lika lämplig för ägare av fet, torrt och normalt hår. När det gäller bristerna i denna produkt som ljussmedel för lockar, då kan endast en svag handling tillskrivas dem (det är osannolikt att de ska förvandlas från en brunett till en blondin, den här metoden är mer lämplig för kvinnor med ljusbrunt och ljusbrunt hår). Men efter sådana experiment kommer håret inte se livlöst, men tvärtom kommer att förvärva styrka och underbar glans. För att lätta håret med 1-2 toner måste man dock utföra mer än ett förfarande (efter det första programmet kommer effekten inte att märkas).

Hur lättar håret med kefir: rekommendationer

Kefir för klarläggning kan användas både i sin rena form (det är bättre att ta en hemgjord dryck, men om detta inte är möjligt gör butiken) och i kombination med andra komponenter. I det första fallet behöver du bara fördela på strängarna den önskade mängden produkt (från 100 till 200 ml, beroende på krullarnas längd), förvärmas i ett vattenbad. Då måste du bära en polyeten duschlock och en varm scarf på huvudet och lämna en halv till två timmar. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan dessutom skölja krullor med vatten, sura med citronsaft eller vinäger (50 ml syra per 1 liter filtrerat vatten). För torrt hår är det bättre att inte använda ättiklösning och avkok av kamomill eller rabarber. Ljusprocedurer bör utföras 2-3 gånger i veckan tills önskat resultat uppnås.

Ett annat alternativ för att använda kefir för lätta hår är multikomponentmasker, där denna produkt används som bas, och ytterligare ingredienser fungerar som synergister (det vill säga de förbättrar effekten av baskomponenten). För att lysande kefirmasker ska vara effektiva måste du följa vissa regler för deras förberedelser och användning:

 • Innan du blandar kefir med andra komponenter, rekommenderas att det värms upp i ett vattenbad. Produkten ska vara varm, men inte varm.
 • Fettinnehållet i kefir används för att lätta krullarna beror på hårets typ. För torra krusningar är en produkt med en hastighet på 3,2% mer lämplig, för normala - 2,5%, och för hår som är benägen för fett, det perfekta alternativet skulle vara en 1% jäst mjölkdryck.
 • För att blanda kefirmasker är det mest lämpligt att använda en visp så att den erhållna blandningen har en likformig konsistens.
 • Applicera den färdiga kompositionen ska vara på torra eller något fuktiga krullar, fördela masken längs hela längden av strängarna med en bred pensel. Hårbotten bör inte påverkas.
 • Efter applicering av masken rekommenderas att värma håret med en plastlock och ett varmt sjal - på så sätt kan du förbättra effekten av syror som utgör kefir.
 • Längden av ljussättningsprocedurer som använder kefir beror på den ursprungliga nyansen och typen av lockor. Varaktigheten av en mask anges vanligtvis i receptet.
 • Skölj kefirmaskerna med vanligt rinnande vatten med schampo (om vegetabiliska oljor finns i blandningen) eller utan det. I det här fallet bör du försöka ta bort verktyget helt, eftersom den torkade kefir som ligger kvar på håret blir knölar, vilket är svårt att bli av med.
 • Det rekommenderas att torka krullarna efter att ha torkat ur kefirmasken utan hjälp av en hårtork (det är naturligtvis helst under solens strålar, eftersom ultraviolett ljus ökar syrans funktion).

När det gäller användningsfrekvensen för kefirbaserade lysande blandningar bör den vara 2-3 gånger i veckan för fet hår och högst 2 gånger för torrt hår. Om krullarna är för torra (till exempel på grund av färgning eller blekning) rekommenderas de att behandlas lite före ljussättning med hjälp av oljekompressor eller andra medel avsedda att återställa hårstrukturen. Friska krullar kan lätta kefir utan föregående förberedelse, med produkten i ren form eller som en del av maskerna presenteras recepten nedan.

Kefir Brightening Hair: Masks recept

Kefir mask med honung

Detta verktyg lyser upp strängarna försiktigt, hjälper till med att bli av med den gula nyans som erhållits till följd av en misslyckad blekning, ger håret en vacker glans och glans. Mask med honung kan användas för ägare av torra lockar.

 • 150 ml kefir;
 • 80 g honung;
 • 1-2 droppar pepparmintolja (valfritt).

Förberedelse och användning:

 • Kombinera kefir med honung och blanda tills massan blir homogen.
 • Tillsätt eterisk olja och smörj de erhållna kompositionsträngarna.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i ungefär en timme, och tvätta sedan håret med rent vatten och ett mildt schampo.

Kefir maskerar med citron

Denna mask ger inte bara en ljuseffekt utan har också en positiv effekt på talgkörtlarna, eliminerar oljig glans, gör krönningarna starkare och starkare. För hårt torkat hår är det bättre att inte använda verktyget, annars kan deras tillstånd förvärras.

 • 150 ml kefir;
 • 50 ml citronsaft.

Förberedelse och användning:

 • Blanda den fermenterade mjölkprodukten med citronsaft och fördela den resulterande kompositionen i lock.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i 40-50 minuter, och efter den här tiden, skölj håret med kallt vatten och schampo.

Kefir mask med kakaopulver

Denna blandning lyser försiktigt krullarna, ger dem en vacker gyllene nyans och eliminerar yellowness. Mest av allt är denna mask lämplig för ägare av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

 • 100 ml kefir;
 • 10 g kakaopulver;
 • 1 kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 • Slå på ägget och blanda det med kakao.
 • Lägg till kefir, blanda och fördela den färdiga massan på vått hår.
 • Värm upp håret och lämna i 40-60 minuter.
 • Skölj krullarna noggrant med rinnande vatten och schampo.

Kefir är ett av de bästa sätten för naturligt och maximalt säkert hårlättnad, och om du applicerar det på rätt sätt, så kommer krökarna inte bara att få önskad nyans utan också bli starkare, tjockare och friskare.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Kefir, som ett effektivt ljusmedel för hår

Sura mjölkprodukter har sedan länge blivit oumbärliga för hälsan och kvinnans skönhet. Vissa människor brukade använda yoghurt för att förbättra matsmältningen, men få människor kommer ihåg de sanna fördelarna med mjölk, yoghurt, ryazhenka eller kefir. Dessa produkter har inte bara en bra effekt på mag-tarmkanalen, men gör det också möjligt att förbättra hudfärgen, stärka håret och till och med lätta det.

Användbara egenskaper hos kefir för kroppen

Kefir, som någon jäst mjölkprodukt, hjälper till att förstärka inte bara håret utan också naglar och tänder som behöver noggrann vård. Kefirs fördelaktiga egenskaper påverkar fullständigt hela tarmens arbete, vilket gör att du kan hålla kroppen i form och bli av med oönskade pounds.

Tack vare proteinerna, vitaminerna och mineralerna som ingår i den presenterade drycken kan bita och spröda krökar absorbera alla näringsämnen och förändra strukturen på ett positivt sätt.

Närvaron av vitaminerna A och E hjälper till att mätta krullarna och naglarna med viktiga vitaminer, vilket positivt kommer att påverka restaureringen av hår som är utsatt för håravfall.

Kefir hjälper till med att bli av med följande problem med krullar:

 • kommer att återställa det skadade håret;
 • göra strängar mer lydiga;
 • öka tillväxten och förebygga brott
 • kommer att ge håret en naturlig volym;
 • kommer att lindra från fetthalt
 • eliminera mjäll.

För att använda mormors recept och applicera denna mejeriprodukt för behandling, restaurering eller färgning av krullar, behöver du veta exakt vem denna procedur verkligen hjälper.

I motsats till det snabba, men inte säkra sättet att lätta håret med färgämnen, kommer det inte att få ett omedelbart resultat att lätta strängarna med en jäst mjölkprodukt, men det kommer inte att skada hårbotten och hårbotten.

Presenterad jäst mjölkprodukt är perfekt för ansiktet och hjälper en kvinna att förbättra hudens färg och tillstånd.

Kefir förtydligande: folkmekanismer

Lättnad av håret med den presenterade produkten sker på grund av det faktum att mjölksyrabakterier som faller djupt in i håret, börjar påverka pigmentet och därigenom lätta det i flera toner. Utan tvekan kommer brinnande brunetter efter appliceringen av denna sura mjölkprodukt att bli blondiner, men de kan lätta krullarnas mörka färg till kastanj eller choklad nyanser. Dessutom kommer dessa masker att gynna ägarna av alla typer av hår.

Så, för att klargöra denna mejeriprodukt för att uppnå de önskade resultaten är det viktigt att följa några tips:

 • För tillverkning av masker behöver du köpa en ny produkt;
 • i kombination med andra folkmekanismer bör du välja en fettfattig produkt och för egen användning - fett;
 • Applicera endast varm massa på lock.

Sammansättningen av kefir är rik på flera arter av bakterier, enzymer, spårämnen, socker, etylalkohol: allt detta bidrar till att förbättra tillståndet hos huden och håret.

Klassisk mask av kefir för lättare hår

För att förbereda den presenterade masken behöver du bara två komponenter - vatten och kefir. Till ½ kopp sötmjölksdrink måste du lägga till en matsked vatten, blanda allt och applicera blandningen på lite fuktigt hår. Medlen är åldrat på håret i 2 timmar (med isolering), tvättas sedan av med schampo.

För att få effekten på mörkt och hårt hår kommer det att krävas minst 5-6 procedurer.

Kefir maskerar med citron för lättare hår

För att förbereda masken behöver du:

 • Förvärm 250 ml kefir i ett vattenbad eller mikrovågsugn och tillsätt 125 ml citronsaft till blandningen.
 • fördela massan jämnt på håret;
 • Wrap huvudet med en varm scarf eller sätt på en duschlock;
 • lämna masken på håret från 2 till 8 timmar;
 • skölj håret med schampo och skölj med vatten;
 • upprepa detta förfarande 2-3 gånger inom en vecka.

Mask med kanel och kefir

I kombination med ett sådant klargörande medel, som kanel, fungerar kefir ännu effektivare. För att skapa denna mask behöver du följande komponenter:

 • 2-3 matskedar kanel (i närvaro av känslig hud rekommenderas att minska produktens mängd);
 • ½ kopp kefir (mängden av produkten kan ändras beroende på längden på locken);
 • 1-2 matskedar vatten
 • en tesked honung.

Därefter måste du blanda kanel och vatten i en keramisk maträtt för att få en homogen massa, tillsätt sedan en blandad mjölkdryck till blandningen. Lägg sedan till honung, det gör den resulterande massan mer tät. Verktyget appliceras på torrt hår i 2-3 timmar, varav 30-40 minuter ska spenderas med en värmare på huvudet.

Effekten av lättnad beror helt på hårets tillstånd.

Det är viktigt att notera att beroende på pigmentet är det inte alltid möjligt att ge en ljus nyans till håret. Men efter applicering av masker med kefir, liksom med andra användbara komponenter, kommer håret att få tillräckliga mängder vitaminer och väsentliga ämnen. Tack vare kefir kommer även det mest livlösa håret att få glans, silkighet och jämnhet.

Hur lättar håret med yoghurt hemma

Det enklaste sättet att lätta håret hemma med kefir är att använda det i sin rena form. För att göra detta behöver produkten endast värmas något till kroppstemperatur, men överhuvudtaget överhettas inte.

Kefir hårlättnad är ett ofarligt och effektivt sätt.

Moderna kosmetiska butiker är fulla av olika sätt att lätta håret. Men de flesta kemikalier, tillsammans med en ljus nyans av hår, medför också problem i form av skadade och spröda lockar. Det är därför många kvinnor letar efter alternativa metoder, en av dem är att lätta håret med kefir.

Frågan är - är det möjligt att lätta håret med kefir? Svaret är förstås ja!

Särskilda funktioner

Till att börja med vill vi notera att förfarandet för att klargöra krullarna i sig är ganska komplicerat och långt ifrån osäkert. Detta beror på att sådana processer påverkar strukturen på strängarna negativt, vilket gör dem svaga och smala. Men med denna fermenterade mjölkprodukt är situationen annorlunda - det finns praktiskt taget inga skadliga effekter, och därför är det ingen skada från skiftbytet.

Tack vare denna fermenterade mjölkprodukt kan både naturliga och färgade trådar klargöras. För färgat, det bästa alternativet skulle vara en kombination med citron och honung, de detaljerade recepten av sådana verktyg kommer att diskuteras nedan.

Generellt är kefir för lättare hår perfekt för tjejer som länge ville byta skugga på grund av misslyckad målning eller på grund av den gamla, trötta färgen. Dessutom kommer det också att vara ganska användbart för håret.

Användbara egenskaper

Denna mejeriprodukt har en unik kvalitet - tvättar hårpigmentet och ger det en ljus nyans, oavsett om håret är färgat eller naturligt. Dessutom kan kefir masker göra krullar märkbart hälsosammare.

Resultatet blir inte omedelbart - men vi är tålmodiga, eller hur?

I några få procedurer kommer du att märka förändringar:

 • krullarna blir skina och ljusa;
 • utseendet av en märkbar basvolym;
 • rensar hårbotten i fett;
 • påskynda tillväxten av strängar;
 • skadade lockar kommer att återhämta sig mycket snabbare;
 • Påverkan på de yttre omgivningssträngarna minimeras.

Mjölkprodukt kommer att ändra skuggan åtminstone en ton

Att svara på frågan om kefir lyser håret, vi vill genast varna dig för att du inte ska förvänta sig övernaturliga resultat från kefir betyder att det inte kommer att lyckas bli en ljus blondin, men det är ganska möjligt att uppnå en ljusförklaring med en ton, inga fler kemiska tillsatser behövs.

Användarvillkor

En produkt med en jäst mjölkprodukt kommer sannolikt inte att skada håret, men för att öka fördelarna är det bättre att följa enkla regler för användningen:

 1. Förvärm kefirna lite före användning så att det inte är mycket kallt.
 2. Du applicerar endast en mask på helt torra lås.
 3. För att förbättra blandningens effekt och terapeutiska egenskaper, värma alltid huvudet med polyeten och en handduk.
 4. Håll i minst 60 minuter.
 5. För ett bra resultat bör procedurens frekvens vara minst två gånger i veckan i en månad.
 6. Proceduren för tvättning av produkten bör utföras endast under varmt vatten, för att undvika att vika kefir i klumpar.
 7. Efter att ha använt den här masken är det bättre att inte använda olika kosmetika.
 8. För att öka effekten av kefir, skölj krullarna med kamilledekokning.

Kefir-baserade produkter

Det enklaste sättet att lätta håret hemma med kefir är att använda det i sin rena form. För att göra detta behöver produkten endast värmas något till kroppstemperatur, men överhuvudtaget överhettas inte.

Foto: För ett perfekt resultat, tillämpa pengar systematiskt.

Applicera vätskan över hela längden och sedan in i plast och en handduk, lämna i ca 2-3 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och skölj med kamomill för maximala resultat.

Var uppmärksam!
Det är mycket viktigt att välja rätt produkt.
Kefir ljusar håret mer effektivt om det inte är den allra första friskheten, eftersom den ökade i detta fall är koncentrationen av mjölksyra effektivare för sådana ändamål.
Det är också önskvärt att använda en produkt med en fetthalt av ca 3,2%, skummet är bättre att inte använda.

Första receptet

Lättnadshår med kefir blir ännu effektivare om du lägger till ytterligare ingredienser i sammansättningen.

Så för nästa mask behöver du:

 • kefir - 80 gr;
 • hårbalsam - 1 te l;
 • brandy - 2 matskedar;
 • juice av en halv citron;
 • äggvita -1.

Kefir betyder förutom lättnad, också mycket användbart för ditt hår

 1. Kefir värms upp i ett vattenbad.
 2. Slå på skumproteinet.
 3. Till honom häll kefir.
 4. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda.
 5. Applicera blandningen på väl kammade lockar.
 6. Huvudduk med plast och en handduk.
 7. För maximal effekt, lämna produkten över natten.
 8. Tvätta av med vatten med en balsam.

Tips!
För att eliminera den sura lukten av kefir och citron, lägg till några droppar av din favoritolja till blandningen.
Till exempel kan du använda lavendelolja för hår, vilket ger håret ett behagligt doft.

Andra receptet

Denna version av hur man lättar håret med kefir är väldigt doftande och upplyftande i viss mån, eftersom det innehåller kakao.

Processen att göra masker med kakao

 • Kefir - 100 ml
 • Kycklingägg - 1
 • Kakao - 5 gr

Beredning och applicering. Värm mejeriprodukten, kör ett ägg till det och häll kakao. Blanda allt grundligt.

Applicera på lockar längs hela längden, lämnar i 3-4 timmar. Skölj sedan med varmt vatten och schampo. Applicera en gång i veckan i 2 månader.

Tredje receptet

Detta alternativ är också mycket vanligt och effektivt. Att göra en mask med egna händer är väldigt lätt.

 • Kefir 3,2% - 250 gram;
 • ägg - 1;
 • juice av en citron
 • Cognac - 50 ml;
 • schampo - en liten mängd.

Resultatet av användningen av kefirmasker

Blanda kefir med citronsaft, tillsätt brandy, ägg och schampo. Blanda alla tills de är smidiga och applicera på strängarna längs hela längden. Wrap hår med plastfilm och en handduk.

Lämna i minst två timmar. Om du vill ha ett bättre resultat är det bättre att lämna masken hela natten. Därefter tvättas av med schampo och appliceras balsam.

Lätt håret kan vara mycket prisvärda sätt, eftersom kefir kan köpas överallt. Dessutom kan priset, vilket är mycket lågt, inte misslyckas med att behaga. Tillsammans med den nya krillkransen får du också hälsopåverkan - håret blir glänsande, starkt och livligt.

Friskt hår glans - 70% av det lyxiga utseendet på en kvinna

Videon i den här artikeln hjälper dig att ta reda på mer intressanta sätt att använda en sådan mirakelprodukt i sättet för ditt hår.

Om du vill tacka, lägga till en förtydligande eller invändning, fråga författaren en fråga - lägg till en kommentar!

Kefir hårmask för lättnad hemma passar alla kvinnor. Ljusmask för hår med kefir appliceras i två månader med en frekvens på 1-2 gånger i veckan.

Kefir mask för lättare hår: enkla recept

Förmodligen varje kvinna använde kefirbaserade hårmaskor åtminstone en gång i sitt liv. Alla vet att denna enkla produkt har en positiv effekt på lockar, ger dem glans och vitalitet. Men kefir kan också lätta håret lite om du vet hur man förbereder kefirmask för hårlättnad.

Fördelarna med kefir för skönhet och hälsa hos håret

Kefir innehåller fördelaktiga jästa mjölkbakterier som djupt närmar och fuktar håret, liksom lindrar irritation och klåda i hårbotten. Användningen av kefir masker för att lätta håret bidrar till den övergripande förbättringen av lock och är ett första hjälpmedel för färgat och skadat hår.

Regelbunden användning av sådana masker kommer att ge hårglans, mjukhet och göra dem fogliga, men för detta bör du använda enkla regler:

 1. Att välja kefir för hårvård, måste du vara uppmärksam på hållbarheten. Du bör köpa den mest färska kefir, vars hållbarhet inte överstiger 3-4 dagar.
 2. Att koka hårmask för lättnad var den mest effektiva, välj en produkt med medelhögt och högt fettinnehåll, men effektiviteten hos en fettfri produkt är mycket lägre.
 3. Kefir appliceras över hela längden av håret. Det rekommenderas att använda en något värmd produkt, försiktigt gnugga den i hårbotten.
 4. Vid applicering av masken är det nödvändigt att dessutom värma huvudet med en handduk - detta kommer att bidra till att multiplicera effekten.
 5. En lättklarering av håret på en eller två toner med kefir uppnås genom att tvätta färgpigmenten. Samtidigt lyser kefir både naturligt och färgat hår.
 6. Masken för lätta hår med kefir används inte mer än en eller två gånger i veckan. För maximal effekt rekommenderas att du lämnar produkten på håret hela natten.

Lightening Mask Recept

För att lätta håret kan du applicera kefir i sin rena form. För att göra detta måste du värma upp produkten lite och applicera längs hela längden på krullarna i minst 2 timmar. Effektiviteten hos verktyget ökar med ökad exponeringstid, så masken kan också lämnas på håret hela natten.

Kefir-mask som används för att lätta håret blir effektivare om du berikar receptet med ytterligare komponenter.

En tesked kakaopulver och ett ägg kommer att göra masken ännu effektivare, och ge håret rätt mat. Mängden yoghurt väljs beroende på hårets längd.

Mask med cognac och protein kommer att vara ett utmärkt verktyg som förutom att lätta hår hjälper till att stärka lockar längs hela längden. För att förbereda produkten måste du ta 100 ml kefir, tillsätt 30 ml cognac och piskat protein till det.

Citronsaft används ofta för att lätta fräknar och åldersfläckar. De kan också berika den klarande masken från kefir. För matlagning behöver du en del citronsaft för två delar av kefir. Exakta proportioner väljs individuellt beroende på hårets längd.

För att tillverka krullar är en idealisk lösning en mask gjord av kefir för att lätta håret med tillsats av en liten mängd naturlig honung. För att förbereda produkten för 200 ml kefir behöver du 20 ml honung.

För att stärka och påskynda tillväxten, rekommenderas att blanda i lika proportioner kefir och burdockolja och tillsätt en äggula till den resulterande blandningen. Som ett resultat av regelbunden användning av en sådan mask, kommer håret inte bara att lysa med 1-2 toner, men blir starkt, silkeslätt och hårväxten kommer märkbart att accelereras.

För att förbättra ljusstyrkan är det rekommenderat att tvätta av masken med avkok av farmaceutisk kamille, vilket också bidrar till lätt hårlättnad. En sådan naturlig sköljning för krullar hjälper till att eliminera mjäll och har en tonisk effekt. Redan efter 3-4 ansökningar blir håret märkbart vackrare och tjockare.

Effektiviteten av användningen av kefirmasker

Förutom ljuseffekten visas kefir som hårvårdsprodukt:

 • att bry sig om tråkigt hår;
 • som skyddande medel för frekvent installation av elektriska apparater;
 • för behandling av mjäll
 • att reglera aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • för att göra krullarna skina och volymen.

Kefir hårmask för lättnad hemma passar alla kvinnor. Denna enkla produkt hjälper till att förbättra hårbotten och stärka rötterna. Effekten av förtydligande når inte omedelbart, det kommer att märkas efter minst 3-4 tillämpningar av sådana föreningar.

Ljusmask för hår med kefir appliceras i två månader med en frekvens på 1-2 gånger i veckan. Då rekommenderas att ta en paus i en månad och kursen kan upprepas igen.

HeyrFace påminner också om att en kefir mask för ansiktet kommer att hjälpa till att återställa skönhet till fet och problematisk hud, bli av med brister, mätta huden med näringsämnen och minska rynkor. Därför rekommenderar vi att du läser dessa recept.

Var alltid vacker och låt ditt hår utstråla hälsan. Och var noga med att lämna dina kommentarer om dessa eller andra hårvårdsprodukter för att hjälpa våra läsare att göra rätt val.

Gör ditt hår ljusare hemma med kefir. Recept 4: Lök-kefir-mask kommer att hjälpa inte bara att lätta strängarna, utan också övervinna problemet med håravfall.

Kefir lätta hår, kefir mask för lätta hår

Mask med kefir för lätta hår är ämnet för vårt samtal. I det moderna samhället anses man att män föredrar att se en tjej med en ljus nyans av hår bredvid dem. Många klargörare, speciella tvättar för toner som har applicerats på krullar, färger som: "Ljusblond", "Champagne stänk" eller "Sandstrand" lämnar hyllorna i kosmetiska butiker. Denna trend är mer annonserade fotografier, främst modeller av blondiner i glänsande tidskrifter än mänens preferenser.

Som framgår av en studie utförd av amerikanska sociologer är exakt 83% av de undersökta kvinnorna övertygade om fördelarna med ljussträngar över mörka nyanser i ögonen på motsatt kön, medan de senare i stort sett inte bryr sig. Men detta förändrar inte tendensen att sträva efter att få en lyxig chock av blont hår för de flesta kvinnor.

Alla har länge vetat att några, till och med fruktansvärt dyra annonserade färger - är kemi, äter bort naturligt pigment, färgar naturligt hår, bleker dem på den mest nådelösa sättet. Effekterna av regelbunden färgning är torra, alltför spröda hår, splittrade ändar. Dessutom, om krullarna färgar ibland, blir deras färg också matt, de ser livlösa ut.

Alla kvinnor, som står inför en liknande bild av blekt hår eller medvetna om de skadliga effekterna av regelbunden färgning, letar efter alternativa sätt att lätta på sina lockar. Och sedan kommer den allmänna visheten till räddningen. Kefir, citron, honung, decoctions av örter, i synnerhet kamomill, har länge använts av skönheter för att säkert lätta håret i en bekväm hemmiljö och med god anledning!

Prisvärd klarare

Kefir mask för lätta hår är en budgetlösning. Till skillnad från dyra målar och tvättar kan kefir köpas i alla livsmedelsbutiker på bara några pennies! Magnesium, kalium och kalcium, ett lagerhus av mikro- och makronäringsämnen, en hel uppsättning vitaminer (A, B, E, C), allt detta är en underbar jäst mjölkprodukt.

Förutom det faktum att kefir mirakulöst tränger in i hårvågorna och bleker dem, gör det också håret mycket mjukare. Efter kefir masker blir de mer glänsande och silkeslen.

Och känner du till en situation när du har ett viktigt möte eller evenemang framåt, och ditt hår färgade natten innan det blev skrämmande färg och det finns ingen möjlighet att köpa en professionell tvättning vid denna tidpunkt? Och var kommer du att springa med en sådan frisyr? Och här kommer kefir till räddningen! Man måste bara hämta den ur kylskåpet och värma upp det lite. En kefir mask appliceras på håret hjälper till att delvis tvätta bort den obehagliga färgen eller, om nödvändigt, göra färgen jämnare.

Viktigast är att lätta håret med kefir är en absolut säker process, och en sådan mask, efter att ha tvättat huvudet ordentligt, lämnar inte en viss lukt av kemi.

Bevisade recept

Här är de vanligaste och enkla kockuppskrifterna för masker som baseras på kefir. Alla av dem testas av kvinnor i olika åldrar med olika typer och hårstruktur.

 • Recept 1: varmt (du behöver värma upp lite på vattenbadet) Färsk kefir appliceras med en borste över hela längden av håret, gnidas lätt in i hårbotten med lätta massagebevegelser. Inom 3 minuter måste du massera trådarna och lägga på en plasthatt, efter detta förfarande, linda huvudet med en handduk. En sådan lysande maske varar åtminstone 60 minuter.
 • Recept 2: ett halvt glas nonfat kefir, 2 matskedar brandy (vodka), juice av halvpressad citron, ett ägg och en tesked av din favorit shampoo blandas snyggt i en skål. Denna mask appliceras under en lång period, från 3 timmar. Masken kan lämnas även för hela natten, insvept i ett huvud med en handduk.
 • Recept 3: en halv kopp kefir blandas med två matskedar honung. Denna kefir mask för lätta hår förbättrar inte bara tillståndet av redan blekt krullar, men gör också deras tillväxt mer intensiv.

 • Recept 4: Lök-kefir-mask kommer att hjälpa inte bara att lätta strängarna, utan också övervinna problemet med håravfall. Var inte rädd för lukten av lök, neutraliserar kefir det helt perfekt! Juicen av en medellöja (spänd genom en gasbindning av riven lök) blandas grundligt med en halv kopp varm kefir. Därefter tillsätt äggulan av ett ägg och en tesked olivolja (nötolja) till blandningen. Skölj håret noggrant med ett schampo efter en sådan mask.
 • Recept 5: Inte bara märkbart ljusa något hår, men också en mask med tillsats av färglös henna hjälper till att göra den tjockare och starkare. För att göra detta hälls en påse (ca 2 msk) färglös henna på golvet i ett glas uppvärmd kefir.
 • Som du kan se är alla ingredienser som anges i recepten av maskerna i nästan alla hus hos någon värdinna. När du gör kefir masker, var inte rädd för att experimentera, blanda naturliga ingredienser som är kända för alla, vilket förbättrar hårets struktur, behandla hårbotten. Det är lättast att applicera masker med hårborstar. Var inte lat för att skölja håret efter att maskerna har applicerats med örtavkok (till exempel kamomill), de mjuknar och ger en naturlig glans till locken.

  Att göra kefir mask för natten, bör brunetter inte hoppas på den magiska omvandlingen till en blondin på morgonen, men regelbunden applikation och korrekt tillämpning kommer inte att göra dig besviken! Det är bevisat att trådar kan lätta upp till 1-3 toner på bara några månader med regelbunden användning bara med hjälp av en kefir, förutom blir håret mycket vackert och du kommer att fånga avundsjuk utseende av andra runt dig!

  Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

  Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

  Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

  Är den här metoden så bra och effektiv?

  Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

  Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

  Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

  Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

  Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

  Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

  Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

  Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

  Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

  Kan kefir tvätta hårfärg?

  Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

  Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

  Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

  Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

  Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

  Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

  Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

  För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

  Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

  Termisk metod för att lätta håret med kefir

  Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

  Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

  • Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

  • Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

  • En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

  • Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

  • Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

  • Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

  Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

  På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

  Kefir hårlättnad: recept med honung

  Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

  Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

  Hur förbereder man kompositionen?

  För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

  Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

  Brightening mask med kefir och citron

  Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

  Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

  Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

  I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

  Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.  Nästa Artikel
  Lotion mot håravfall Kaaral K05 Anti Hair Loss Intense Treatment 12st * 10ml