Vilket tonat schampo är lämpligt för färgning för grått hår


Tint hår shampoos är en krävad kosmetisk produkt som du kan rätta till med tonen. Moderna varumärken är aktivt engagerade i utvecklingen av schampon för toning blondiner, röda, brunett eller brunhåriga kvinnor. Ett karakteristiskt drag hos denna produkt är att dess färgkomponenter inte tränger djupt in i håret, men omsluter dem med en närande film.

Sammansättningen av schampon innehåller inte ammoniak och oxidanter, så att det skadar håret och inte kan vara. Du kan använda produkten inte bara för tillfällig hårfärgning, men också för att maskera gråa trådar, men vilka tillverkare är lämpliga för detta, vi överväger nästa.

beskrivning

Skuggning är utformad för att göra naturlig hårfärg mer fräsch och vacker. När du väljer en produkt måste du förstå att det helt enkelt är omöjligt att helt ändra skuggan.

Shampoo för toning grå hår har en regenererande effekt, vilket ger glans och styrka. Detta resultat beror på det faktum att kosmetiska produktens sammansättning innehåller vitaminer, proteiner och spårämnen. Om en kvinna inte kan bestämma valet av en lämplig nyans kan du för-måla huvudets område och sedan utvärdera det färdiga resultatet.

Applicera färgschampon för hår kan även gravida kvinnor, eftersom deras komposition inte innehåller ammoniak och andra skadliga komponenter. Med den här produkten kan du inte bara dölja grått hår, utan också förbättra hårets tillstånd, göra det mjukt, glänsande och hälsosamt.

Han kan bara rätta hårets nyans, men ändrar inte bilden helt. Därför tar man enbart hänsyn till sin egen nyans av hår för att välja önskad nyans. Om en tjej inte kan bestämma valet av ton, är det bättre att köpa ett par paket och prova var och en genom att måla över huvudet på huvudet.

Har grå hårfärg över

Är det möjligt att tona grått hår med tonat schampo? Denna fråga bekymrar många tjejer som behöver lösa ett sådant problem som grå trådar. Tint shampoos i deras komposition innehåller de vanliga rengöringsmedel ingredienserna och färgpigment. De påverkar inte håret, men ger också en djup och varaktig färg.

På videoklippet - hårfärgschampo:

När det gäller grått hår kommer det att vara möjligt att måla över det, men endast under förutsättning att dess kvantitet inte överstiger 30% av den totala volymen. Det framgångsrika resultatet beror också på hårets ursprungliga nyans. Om flickan är blond, blir förklädnaden av grått hår med hjälp av en tonad schampo mycket enklare än med brunhåriga kvinnor och brunetter.

Vad är den sulfatfria shampooen för Siberikhår, informationen från den här artikeln hjälper till att förstå.

Men vad är en mjällschampo på apoteket Nizoral, detaljerat här.

Läs mer om ricinolja i hårschampo, du kan från den här artikeln här: http://soinpeau.ru/maski/dlya-volos/kastorovoe-maslo-primenenie.html

Läs mer om rankningen av de bästa schampon för håravfall, du kan från den här artikeln.

Översikt över medel

Vilka schampon är lämpliga? Idag finns de presenterade produkterna inom ett brett sortiment. På grund av detta är det möjligt att ge naturlig hårfärg en ljus och mättad ton, döljande grå trådar.

Irida-M Classic

Denna kosmetiska produkt är i stor efterfrågan bland de tjejer som vill att målningsprocessen ska ske säkert. Dessutom är kostnaden inte så hög. Sammansättningen av Irida innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför påverkar schamponet inte negativt håret.

Efter färgning håller hårfärgen upp till 15 tvättprocedurer. De aktiva ingredienserna täcker håret, eliminerar effekten av yellowness eller släpper ut resultatet av misslyckad målning. Den största fördelen med den här produkten är att den tvättas av gradvis, så att man kan glömma över skarpa övergångar. Dessutom smälter håret inte och ser bra ut under en lång period.

ROKOLOR

Shampoo för toning grå hår Rokolor är mycket stark och lämplig för dem. Vem vill drastiskt förändra hårets färg. Om blondan målar, behöver du inte hålla schampon på håret i mer än 3 minuter.

För brunhåriga kvinnor och brunetter är denna produkt en utmärkt möjlighet att neutralisera den röda nyansen. Till resultatet från målningen blev inte en överraskning, du måste strikt följa instruktionerna. Men hur mycket bredare paletten av Rocol shampoo med effekten av laminering, är detaljerad här i artikeln.

Estel Solo Ton (Estelle)

Denna komposition är idealisk för att eliminera yellowness och kan även användas av brunetter. När den används för att tona det gråa håret Estelle, kan du få en likformig nyans, ge håret en hälsosam glans och ett attraktivt utseende. Paletten med skuggning Estelle shampoo hjälper dig att välja rätt nyans.

Shampoo innehåller inga skadliga komponenter, så du kan regelbundet applicera schampo. Problem kan uppstå endast om flickan inte följde instruktionerna. Professionella rekommenderar också ofta Estelle Tint Balsam.

tonic

Denna produkt skiljer sig från alla andra till låg kostnad. Med det kan du måla över grått hår och radikalt ändra hårets nyans. Dessutom kan schampo användas för olika experiment, eftersom det kan tvättas bort efter 4-5 tvättar.

För att få ett garanterat resultat måste du noggrant närma dig färgvalet (hårfärgens färgpalett är ganska varierad) och förbereda sig för applikationsprocessen. För att göra detta, använd handskar på händerna, eftersom pigmenten i produkten kan fläcka händer, nacke och ansikte. Du kan inte använda schampo permanent, eftersom det torkar håret starkt.

Kapous

Denna produkt är lämplig för dem som har tunna och torra trådar. I paletten finns 6 nyanser, så att varje tjej kommer att kunna hitta sitt lämpliga alternativ.

När du använder Kapus-schampo kan du uppdatera ditt redan målade hår eller göra skuggan mer naturlig, samtidigt som du målar grå hår. Om du applicerar produkten kontinuerligt kommer håret att få en rik nyans. Men hur mycket bredare paletten av professionell kapös hårfärg beskrivs i detalj här i artikeln.

Loreal

Det klarar inte bara med grått hår, men också med yellowness. Efter användningen blir håret glänsande och mer attraktivt.

Det kan användas som ett färgschampo för skadat och svagt hår. Dessutom maskerade han helt grått hår.

Matrix

Detta företag är engagerat i produktion av tonade schampo för grått hår, vilket dessutom är förutom att ta hand om dem noggrant.

Det kan appliceras permanent, vilket gör det möjligt att neutralisera yellowness och ge håret en silverfärgad nyans. Vilka recensioner om håroljematrisen finns för närvarande kan förstås från den här artikeln.

Periche

Detta företag tillhandahåller toning shampoo, vars åtgärder syftar till att återställa nivå av pH och vatten-lipid balans i den subkutana delen.

Läkemedlet är baserat på komponenter som skapar tillförlitligt skydd mot påverkan av miljöfaktorer, perfekt kämpar med en gul nyans och grått hår.

Yves Rocher

Detta varumärke är en av de mest populära idag. I sortimentet av färgschampon är produkten Platinum Shimmer i stor efterfrågan. Med sin utveckling användes naturliga ingredienser. Produkten värmer inte bara håret, tar bort grått hår, men lugnar också och fuktar det.

Att välja ett schampo för grå hår idag är inte så svårt, för ett brett sortiment gör att du kan experimentera och hitta din perfekta ton. Det viktigaste i den här verksamheten är att strikt följa instruktionerna, eftersom varje produkt har sin egen. Förutom att lösa huvudproblemet kan kvinnor förbättra sitt hår, ge dem mjukhet, glans och hälsosamt utseende.

Översikt över schampon för grått hår

Gråt hår är en riktig tragedi för både män och kvinnor. Hittills presenterar marknaden för kosmetiska produkter ett stort utbud av verktyg för att hjälpa till att måla över grått hår. I vår artikel kommer vi att prata om hur man väljer ett tintingschampo för grått hår. Vi börjar omgående med en översyn av kända varumärken.

Tintschampo Schwarzkopf, Schwarzkopf

Märket är allmänt känt för massförbrukaren och har länge vann många kvinnors kärlek. Schwarzkopf kan producera produkter för alla typer av hår.

Den mest populära shampooen för grå hår för kvinnor är Bonacure Color Save Silver. Det ger en vacker glans till håret och eliminerar effekten av yellowness. Dessutom ger det en perfekt näring till hårstrukturen, vilket bidrar till regenerering.

tinting schampo Schwarzkopf

Shampoo Loreal, L'oreal

I Loreal-serien är schampo med en ledtråd av silver i stor efterfrågan bland äldre kvinnor. Den består av naturliga ingredienser som trivsamt bryr sig om hår och läker dem.

L'Oreal Silver Shampoo kan också användas för att avlägsna den gula färgen från håret, av den anledningen blondiner som det väldigt mycket.

Tillverkaren rekommenderar att du använder schampo i kombination med balsam i samma serie för att förbättra effekten. Upprepad användning av L'Oreal shampoo kommer att förbättra hårets tillstånd och ge den nödvändiga glansen.

Tonad schampo L'Oreal

Matt Shampoo Matt

I rankningen av toningsschampo upptar Matrix shampoo definitivt topplinjerna. I deras lineup Matrix So Silver schampo, designad speciellt för grått hår. Han målar väl hår, samtidigt som de närmar dem med goda vitaminer.

Matris Tonad Shampoo

Tint shampoo Perish, Periche

Tint shampoo Parish Spansk produktion, och i Spanien, som du vet, som kvalitet. Alla hårprodukter av detta märke är värdiga respekt, eftersom de innehåller olivolja och mandeloljor.

Detta schampo kan också användas som hårvårdsprodukt, eftersom det perfekt fuktar hårbotten, vilket påverkar hårfollikeln positivt. Klarar med grått hår.

tinting shampoo socken

Shampoo Yves Rocher, Yves Rocher

Yves Rocher är en av de mest älskade kosmetiska märkena hos våra kvinnor. Inte så länge sedan har detta företag släppt en serie schampon "Platinum glow" - färgschampo från grått hår. Produkten är lämplig för skört och tråkigt hår, vilket berikar dem med väsentliga spårämnen.

Tonad schampo IvRoshe

Estelle Tint Shampoo, Estel

Estelle har en ganska rik färgpalett, så det blir möjligt att måla grått hår med detta schampo snabbt.

Shampoo för färgning av grått hår från Estelle överdriver inte hår. I deras sammansättning finns det ultravioletta komponenter som skyddar håret från de negativa effekterna av solen. De är mycket praktiska vid applicering, lämnar inte märken på huden, och exponeringstiden varierar från 20 till 40 minuter beroende på önskad effekt.

Estelle Tonad Shampoo

Tonic Tint Shampoo

Med Tonics kan du snabbt säga adjö till grått hår. Effekten kommer emellertid att vara kortlivad, eftersom schampot tenderar att snabbt spolas ut. Detta gör det möjligt att experimentera med färg så ofta som önskat.

Den enda rekommendation som tillverkaren anger på förpackningen är schampans högfärgade egenskaper, den bör appliceras noggrant, annars kan du måla allt runt, inklusive dig själv från huvud till tå.

Hyppig användning av Toniki är oönskade eftersom shampoo gör håret tunnare.

Tonisk schampo

Shampoo Kapus, Kapous

Professionell serie Capus är mycket lämplig för ägare av tunt och svagt hår. I sin serie finns schampon avsedda speciellt för grått hår. Effekten är beständig, färgen tvättas inte fram till 6 veckor, skuggan är mycket ljus och mättad.

Capus Tint Shampoo

Irida schampo

Irida är ett välkänt varumärke, i deras sortiment presenteras ett stort antal nyanser för varje smak. Av fördelarna - det här är priset och kvaliteten på färgande grå hår. För 70-100 rubel Irida-schampo uppfyller fullt ut förväntningarna. Minus - det här är en obalans mot fukt. Så om du faller under regnet och du inte har ett paraply för hand finns det risk för att dina kläder blir smutsiga. Hårfärgen kommer gradvis att tvättas.

Irida tonade schampo

Tint shampoo Ollin, Ollin

Färgschampo för grå hår från Allin har en unik färgpalett. Det klarar sig väl av hårets hårdhet och har också ett högt motstånd.

När det gäller färgen på färgningen är denna schampo lika med den professionella linjen, bryr sig omsorgsfullt om hår och ger glans.

Allin Tint Shampoo

Tint shampoo Rocolor

Shampoo Rocolor - ett mycket budgetverktyg. Låt dig bli av med grått hår på 5 minuter. Färgen är mycket mättad och ofta väldigt annorlunda än originalet. Kanske är detta en av dess viktigaste nackdelar. Men det finns ett plus - det tvättas av väldigt snabbt.

Tonad shampoo Rocolor

Shampoo Kutrin, Cutrin

I linjen av hårvårdsprodukter presenteras inte bara färgschampon från grått hår, utan även balm, balsam och hårmask.

Shampoo klarar av grått hår, hjälper till att uppdatera den ursprungliga färgen. Det tvättas av lite längre än Irida-schampo, men anses vara av bättre kvalitet. Effekten är märkbar efter några minuter efter att ha tvättat håret.

Kutrin Tint Shampoo

Mäns shampoo för färgning av grått hår

Inte bara män, utan också kvinnor står inför grått hår. Eftersom många kända tillverkare har tagit hand om en stark hälsa av mänskligheten, släpper schampon för grått hår för män.

Schwarzkopf Men Perfect Tint Shampoo

För män i hårvårdsprodukterna finns ett schampo för grått hår, Men Perfect-serien. Han bryr sig helt och hållet om hår och färgämne gråhår perfekt. Enligt recensioner av starkare kön är detta verktyg ett av de bästa.

Schwarzkopf Tonade schampo för män

L'Oreal Professionnel Grå Shampoo Färgschampo

Detta schampo är perfekt för hårt hår. Han maskerar helt grått hår, föryngrar visuellt en man. Frekvent användning av detta verktyg accelererar också hårväxten och ger dem extra volym. Priset fluktuerar cirka 600 rubel.

Loreal tonad schampo för män

Brelil Professional shampoo

Tint shampoo av detta märke är lämplig för alla typer av hår. Lätt hår hjälper till att klara sig med gult, mörkt - ger skina och gråfärgade färger. Fuktar också hårbotten perfekt. Plus, priset är också trevligt - inom intervallet 300-400 rubel.

Breil tinting schampo för män

Tint shampoo för grå hår kan vara annorlunda - man eller kvinna, bestående eller snabbt tvättbar, men det har ett mål - att göra dig vackrare. När du väljer ett botemedel mot grått hår, se till att läsa recensionerna. Billig hårfärg kan betydligt gynna dyrare produkter. Vi hoppas att vår recension av tonade schampon var till nytta för dig.

Tint shampoo för grått hår

För människor är ett av de främsta tecknen på åldrande förlusten av det naturliga hårpigmentet, men gråhår visas ofta även i åldern 18-24 på grund av genetisk predisposition eller inre störningar i kroppen. Män behandla det här lättare, och kvinnor börjar omedelbart leta efter en lösning på problemet. Kommer tints hjälp?

Vad är skuggning av hårschampo

Med det klassiska shampooet bör det här verktyget inte jämföras - i sin funktionalitet skiljer de sig väsentligt från varandra. Tvättfunktionen hos en sådan produkt är antingen frånvarande eller implementerad i minimal utsträckning, eftersom förmågan att förändra hårets skugga blir avgörande. Toning shampoo fungerar bara på en lätt bas, även om den har en rik palett från blond till kastanj och även blå-svart. Det kan drastiskt ändra den ursprungliga färgen endast i riktningen att sänka basen, d.v.s. blackout. Gör en blond brunett, han kommer inte att kunna.

Viktiga produktegenskaper:

 • Till skillnad från färg påverkar tintingschampo för grå hår endast ytan, vilket skapar en extern färgfilm. Pigmentet försöker inte tränga in, vilket gör att färgen är likformig men instabil.
 • Verktyget är helt säkert för även det tunnaste, torra, skadade håret, eftersom det inte förstör deras struktur.
 • Den maximala färghållningsperioden efter ett sådant förfarande är 6 besök i duschen för att tvätta håret.

Hårfärgsprodukterna är uppdelade i tre grupper:

 • Schampo. De flesta är designade för blont hår, från vilket du behöver ta bort ett visst pigment - rött, orange eller gult. Som en del av detta schampo finns lila, blå eller gröna toner. Biverkning - produkten torkar håret.
 • Balsam. De har en minimal mängd pigment, hårskugga efter att de blir djupare, men förändras nästan inte. Allvarlig målning av grå trådar bidrar inte, men kan göra dem mindre märkbara, polera nagelbandet, lägga till glans.
 • Tonika. Maximal koncentration av pigment, om vi talar om ett säkert sätt. De hjälper till att få nästan vilken färg som helst på en ljus bas, upp till blå, grön etc. Försiktighet bör tas med dem på det grå håret.

Vad är karakteristisk färgning av grått hår

Svårigheten att arbeta i denna situation beror på det faktum att det naturliga pigmentet - melanin - saknas i grått hår. Luftbubblor kommer att ersätta det, vilket förklarar porositet och torrhet. Den andra nyansen, som orsakar svårigheter, är för snäv passform av de kutikulära skikten till varandra och en ökning av deras antal. Allt detta leder till det faktum att pigmentet av färgen inte kan komma in i originalvolymen och ordentligt fixeras. Verktyget måste ha en ökad andel pigment, av vilka några kan ligga i cortexen.

 • Frekvent misslyckande vid färgning av gråsträngar är ojämn. På vissa ställen blir färgen starkare, i vissa fall kan det inte bli löst.
 • Det svåraste att byta färg med vitgråt hår är tjockt, nästan genomskinligt hår.

Hur man målar över grå hårfärgschampo

Effekten av en sådan produkt är en moot-punkt. Enligt yrkesverksamma är det bättre att gå igenom förfarandet för färgning på lågoxid (1,7-3%) i befälhavarens händer och garanteras få ett positivt resultat. Tint shampoos för grått hår arbetar endast vid det första skedet av melaninförlust. Om du redan har försökt tona med en ammoniakfri färg eller har utfört en fullvärdig färgning, men det gav inget, kommer nyans hårbalsamerna att vara värdelösa.

Tänk på följande nyanser:

 • Hur effektivt är färgskampan för grått hår beror på kutikens skick - tjockleken och antalet skalor, densiteten i deras passform. Om ett verktyg inte fungerade är det ingen garanti för att den andra inte fungerar heller.
 • Det rekommenderas att välja ett verktyg tillsammans med en mästare, som kommer att bedöma hårets tillstånd och kommer att kunna gissa hur man påverkar dem.

Hur man använder färghårschampot beror på vilken produkt som köptes:

 • Neutraliseringsprodukt (från yellowness) används på samma sätt som vanlig schampo: Applicera på fuktigt hår, skum, håll i 2-3 minuter, skölj. Använd en gång i veckan.
 • Tonic som en shading för grå hår måste spädas i vatten (2 matskedar per 3 liter) innan du använder som sköljning.
 • Balsam appliceras på principen om en mask med varje tvättning av huvudet och håller i 5-7 minuter.

Det bästa nyanshåret med grått hår

För de mest skonsamma resultat och kvalitetsresultat utan "överraskningar" rekommenderas det att köpa produkter av professionella varumärken:

 • L'Oreal glansfärg kommer bara att klara med minimalt grått hår - upp till 30% av huvudområdet. Den har 7 nyanser i linjen, nästan alla har en varm bas. Lämplig för frekvent användning.
 • Wella Color Recharge erbjuder schampo och 5 balm för det mest resistenta och märkbara resultatet. Nackdelen är oförmågan att helt blockera det grå håret.
 • Cutrin Reflection Color Shampoo hjälper till att dra åt och släta håret, ge det glans, kamouflage grå hår. I paletten av 5 nyanser.
 • Kapous Life Color har en smal palett, men varumärket har inte bara en tonad schampo för grå hår, utan även en balsam. Ett fint tillägg är UV-filter.

Var att köpa och hur mycket det kostar

Tint shampoos för tillfället förblir prerogativ av professionella varumärken, så det är inte möjligt att köpa dem i en vanlig butik med hushållskemikalier. Det största valet erbjuds av stora nätverk som är inriktade på frisörer och butiker i samma riktning. Kostnaden för shampoofärgning varierar från 200-1800 p.

Hur man väljer ett tintschampo för grått hår

Ett av de mest uppenbara tecken på åldrande är grått hår. Men ofta är detta fenomen observerat av människor som är långt ifrån gamla och till och med unga. Förlust av pigmentering av hår är också förknippad med genetik, ekologi och stress, därför är det långt ifrån alltid ett tecken på ålderdom.

Men alla vill bli av med detta problem, oavsett orsakerna som orsakade det. Du kan ta bort de grå hårfärgerna, och du kan använda shampoo-skuggning - i det senare fallet, effekten, men mer kortvarig men skador på håret kommer att tillämpas mindre. I artikeln kommer vi att överväga funktionerna i tonade schampon för grått hår, ta reda på hur du väljer rätt produkt, granska de mest effektiva schamponerna på marknaden idag. Men vilken typ av schampo är det att tvätta bort färgen från håret och hur man använder den beskrivs i detalj i den här artikeln.

beskrivning

Högkvalitativ tonad shampoo för grått hår har följande egenskaper:

 • hjälper till att återställa färgpigmentet i hårcellerna;
 • föryngrar folliklarna;
 • läker hårbotten, rensar;
 • eliminerar torrhet;
 • ger ett välskött utseende;
 • glattar stygga, klibbiga gråa hår;
 • aktiverar hårväxt.

Tennschampo, till skillnad från färg, kan inte tränga djupt in i hårstrukturen. Därför kommer färgen i detta fall att vara, om än ganska jämn, men inte för resistent. Det maximala som schampon kan klara är att ge grå hår med pigment för sex huvudtvätt.

Att måla gråa trådar är i alla fall inte en lätt uppgift, och inte ens alla färger klarar av detta problem. Det naturliga pigmentet i grått hår är helt frånvarande, men det finns fullständig porositet och torrhet. Och färgämnen kan ofta inte tränga in och konsolidera i hårets djupa lager, så effekten efter några sköljningar försvinner snabbt.

Men hur det ser ut och hur man använder schampo för håret Esvitsin, du kan förstå genom att klicka på länken.

På video - betyder beskrivning:

Hur man väljer

Vilka poäng behöver du uppmärksamma när du köper en shampoo nyans för grått hår.

 • Graden av graying. Tint shampoo är en ganska mild lösning, så det kommer bara att fungera om det inte täcker hela huvudet med grått hår. Om det grå håret är starkt, är det bättre att använda den professionella toning-tjänsten hos befälhavaren i stugan - resultatet blir mycket mer varaktigt.
 • Hårstruktur Tänk på när du väljer ett medel, tillståndet av håret. Du borde få ett schampo som bäst passar ditt hår - lockigt, rakt, färgat, med varierande grader av graying. Endast med hänsyn till detta faktum kan du kvalitativt och under lång tid ge en vacker nyans av grått hår.
 • Komposition. När du väljer ett schampo för grått hår är det väldigt viktigt att ta hänsyn till produktens sammansättning. Kolla in kompositionen och se till att den innehåller växtbaserade extrakt, timjan, ginseng eller ingefära. Dessa komponenter kan läka håret, och till och med i viss utsträckning sakta ner processen för ytterligare gråtning. Till exempel aktiverar ingefära blodcirkulationen i hårbotten, vilket bidrar till mer intensiv näring av folliklarna, och timjan återställer pigmentering och stärker hårsäckarna. Inte dåligt om sammansättningen av schamponet kommer att finnas närvarande komponenter som naturliga extrakt av cederträ, tea tree, mint, timjan och lavendel. Dessa komponenter uppdaterar perfekt hårbotten, rengör det, läker håret.
 • Hue. Välj en shampoo nyans för att matcha din "inbyggda" hårfärg som det var innan du började gråta. Färgämnet kommer således naturligt att se ut.

Men vilken typ av schampo för poröst hår är mest lämpligt och hur man använder det korrekt anges i artikeln som referens.

I videon - med vilka parametrar som ska väljas:

Vad är nyanserna

Tillverkare kan nu erbjuda många härliga nyanser av schampon för grå hår. Således kan du välja färg för varje hårhår - ljus, röd eller mörk. Tänk på de mest populära nyanserna av schampon för grå hår idag.

Neutraliserande yellowness

Detta är det mest populära valet. Shampoos som neutraliserar yellowness väljs vanligtvis av blondiner och de kvinnor / män som har blivit helt vita. Detta schampo har en rik lila färg och ger hårets huvud en vacker, kall, silverskugga. Verktyget kan effektivt avlägsna håret från den irriterande "rödhåriga", vilket så irriterar många kvinnor.

Kalltoner

Shampoo av liknande nyanser är också mycket populära. De ser bra ut på blont hår, vilket ger den senare en vacker skimning och glans. Dessutom kan ett sådant verktyg eliminera hårets gyllene nyans.

Röd toner

Bland alla röda nyanser som är avsedda för grått hår är granat mycket populärt. Detta schampo kan ge håret en rik färg, helt av grå hår i en applikation, återuppliva ansiktet, göra utseendet visuellt yngre, mer fervent. Röda nyanser är mycket uttrycksfulla, men det är kontraindicerat för kvinnor med vinterfärgstyp.

silvriga

Tintschampo för gråhals silverfärg är avsedd för dem som har blivit gråa med mer än 70%. Silver shampoo kan göra strängar vackert vita, silver, glänsande. Yellowness liknande verktyg eliminerar också effektivt.

Brass

Kopparfärgade schampon är lämpliga för naturligt rött, såväl som färgat hår. Medel av kopparskugga är lämplig för sommaren och speciellt höstfärgstyp, de ger ungdomlighet, gör håret glänsande, vackert mousserande.

mörkt

Lämplig för naturliga brunhåriga kvinnor och brunetter, samt kvinnor / män av vinterfärgstyp. Shampooer som är färgade i mörka färger kräver särskilt noggrann användning, eftersom de målar båda händerna och badet starkt.

Shampoo för kvinnor

Låt oss lära känna de mest populära och effektiva sätten att hjälpa till att dölja grå hår på kvinnligt hår. Också värt att veta mer om schampon för hårt hår.

L'Oreal glansfärg

Shampoo välkänt franska varumärke. Observera att detta verktyg endast är lämpligt för hår med grått hår högst 30%. Med ett väsentligt blekt hår är det inte troligt att det här verktyget kommer att klara sig. I verktygslistan sju populära nyanser mestadels varma basen. Produkten är lämplig för frekvent användning.

Wella färguppladdning

Shampoos av detta märke kan emellertid ge en lång skuggningseffekt, dock endast för inte för grått hår. Om håret har blivit grått i stor utsträckning, kommer verktyget inte att klara sig. Det finns många röda och röda nyanser i linjen, det finns också mörkt och blont - du kan välja för varje smak och färg.

Cutrin Reflektion Färgschampo

Detta verktyg är klassificerat som professionellt. Förutom målning tätar shampoo också strängar, gör dem friskare, slätar, eliminerar porositet. I paletten finns fem vackra nyanser, bland dem röd, brun, kaffe och silver yellowness neutralisator.

Kapous livsfärg

Professionellt schampo, som ofta används i ledande skönhetssalonger. Produkten innehåller UV-filter som skyddar trådarna från att brinna ut i solen. Kapous paletten för grått hår innehåller sex vackra nyanser, bland annat lila neutraliserare, sandig, granat, koppar, brun, aubergine. Men hur effektivt schampo mot Alerans håravfall och hur man använder det, kan du lära av den här artikeln.

ROKOLOR

Detta är en av de mest populära för dagens schamponfärg, dessutom är han också mycket prisvärd tack vare sin låga kostnad. Verktygets sammansättning är genomtänkt, ganska säker, uppfyller alla senaste internationella standarder. Vi noterar det enkla användandet av detta schampo - det kan också användas som vanligt rengöringsmedel, ganska ofta. Shampoo tar ganska effektivt bort grå hår,

Bland nyanserna som pärlaaska, ametist, mjölkchoklad, honungkaramell - du kan göra grått hår mycket attraktivt, glänsande och ljust. Men vilken typ av schampo för kombinerade hår är bäst och hur man använder det anges här.

Nackdelarna med detta varumärke inkluderar vissa allergier, vilket kan vara ett problem för personer med hög känslighet. Dessutom är detta schampo för intensivt och kortast kan inte ändra hårfärg - högst 2-3 toner.

Råd: Det är bättre att få schampo för grå hår i en specialbutik med professionell kosmetika. I vanliga butiker presenteras dessa schampon i ett ganska dåligt sortiment, för att garantera ett bättre priskvalitetsval, rekommenderar vi att du omedelbart går till en kosmetikaffär för skönhetssalonger. Dessutom är kvaliteten på professionell kosmetika oföränderlig även med det dyraste hushållsmärket.

Du kan också vara intresserad av information om hur man väljer och använder schampo för att toning hår från yellowness.

Men shampoo recension

Företrädare för det starkare könet behandlar oroligt eget utseende: i synnerhet vill många män inte gå med grått hår. Och eftersom strukturen hos herrhår är hårdare och grovare har speciella schampon utvecklats för dem. Vidare kommer vi att bekanta sig med de mest populära metoderna som är lämpliga för gråhårigt manligt hår.

Silver Loreal Professional

Denna serie innehåller ett komplex av vitaminer, aminosyror och olika värdefulla fuktgivande ingredienser. Tack vare den här silverfärgade förberedelsen kommer även grovt manligt hår att kunna bli av med yellowness, förvärva glans, elasticitet och silkeslen textur. Verktyget är lämpligt för män som har en stor andel grå hår eller naturligt lätt hår.

Schwarzkopf

Mäns varumärke erbjuder att dra nytta av BC Colour Save Silver-serien av droger. Sammansättningen av fonderna inkluderar ett särskilt pigment av blå färg, färgning av grått hår i en vacker silverfärgad färg. Dessutom finns det i kompositionen och glycerin - ett känt fuktighetsmedel.

Men vilken typ av schampo för blekt hår mot yellowness är bäst och vilka märken är mest populära, beskrivna här.

Platinum Glitter av Yves Rosher

Detta schampo ger herrhuvudet en underbar skugga av platina. Lämpligt betyder endast ganska grått hår eller naturliga blondiner. Denna åtgärd innehåller majsflödextrakt som läker håret och mjukar det.

Periche Vitt hår

Läkemedlet verkar som en effektiv gulnings neutraliserare, lämplig för kraftigt grått hår. Verktyget eliminerar torrt hår, skyddar trådarna från skadligt UV-ljus.

Förresten kan män lämna det ädla gråa håret på huvudet - till skillnad från kvinnor, dekorerar representanterna för det starkare könet även den här funktionen.

Men vilken typ av hår fuktgivande näringsschampo är det bästa och hur man väljer det för ditt hår är detaljerat här.

Så vi har lärt oss med hjälp av vilka schampon kvinnor och män kan bli av med grå hår. Som du kan se är valet av medel riktigt - och artikeln är långt ifrån alla lämpliga alternativ. Välj ett schampo, styrt av procenten av grått hår, naturlig hårfärg, närvaron av detta verktygs omsorgsfunktioner - och då blir ditt val nödvändigtvis det rätta och mest lämpliga.

Hur man väljer ett schampo för grå hår, rankning topp

Graying hår beror vanligtvis på åldersrelaterade förändringar i människokroppen. Melaninproduktionen minskar när cellerna producerar det ålder. Men det händer också att i en ung ålder börjar en person att märka gråa hår. Hur är det i det här fallet? Naturligtvis, använd en toning shampoo för grått hår, utformat för män och kvinnor som har silvered upp till 30% av håret.

Tint shampoo för grått hår

Tonal schampo för gråhåriga strängar hjälper till att markera hårets befintliga färg och färga över att bara bli grått hår. Det är värt att notera att med vanliga shampoo tonics har inget gemensamt, eftersom de inte är avsedda att avlägsna föroreningar (endast några av dem skumar lite och tar bort smuts). Huvuduppgiften för dessa verktyg - att måla håret.

I riktning mot förtydligande fungerar inte tonade schampon alls. De kan bara ge en mörkare nyans till håret. Om du till exempel är blond kan du få guld, beige, karamell, honung och andra färger. Brunt hår lämpligt burgundovye, nutty, choklad och andra nyanser. Paletten med specialverktyg för ljusfärgning är imponerande i sin överflöd.

De viktigaste egenskaperna hos förberedelser för toning:

 • produktens sammansättning tränger inte djupt in i krökets struktur, det påverkar endast hårets yta, skapar en skyddande film;
 • Skuggan varar inte länge - bara några veckor, den tvättas av efter 4-5 procedurer för kontakt med vatten;
 • Färgssuspension, i motsats till ammoniakfärger, är helt säker, så även gravida kvinnor kan använda den;
 • Huvudkomponenterna i schampon är färgämnen, fuktgivare, som ger skinn till hår och fettsyror, vilka matar lockar.

Det finns flera alternativ för toneringsverktyg:

 • Schampo. Som regel är de lämpliga för blont hår, eftersom de tar bort den obehagliga skuggan av yellowness på grund av närvaron av lila pigment. Den enda nackdelen med sådana kosmetika överdriver krullarna.
 • Balsam. De är utformade för att ge en viss nyans av hår. Naturligtvis kan de inte måla över grå hår, men det är ganska möjligt att dölja dem (på grund av polering av hårets nagel, ljus skugga och speciell glans). Balmer är lämpliga för dem som bara börjar bryta grått hår.
 • Tonika. De har den mest koncentrerade mängden pigment, så de målar lockar väl. Om du till exempel har blont hår kan du få en körsbär, grönaktig och jämn auberginefärg. När du använder på en ojämn yta (grått hår blandat med pigmenterat), måste du vara extremt försiktig med dem, annars kan du sluta med ögonskarp kontrast.

En viktig punkt! Om du har mycket grått hår, välj inte kärnfärger tonics, annars kommer en tydlig kontrast att vara uppenbart. Det bästa alternativet för dig kommer att vara nyanser så nära som möjligt till naturliga.

Fördelar och nackdelar med tinting schampo

Bland fördelarna med tinting shampoo för tonning av grått hår kan identifieras:

 • enkelhet i ritning (något påminner om vanligt tvätt av huvudet);
 • låg kostnad (kostnaden för tonik och färgschampo börjar från 70 rubel, beroende på varumärke);
 • universalitet (betyder inte bara lite tintkrullar, de ger också näring och fuktar dem, vilket gör utseendet välskämt och attraktivt);
 • säkerhet (fall av allergiska reaktioner registrerades sällan, förutom att de aktiva komponenterna inte kan tränga in i blodet, som händer vid användning av permanenta färgämnen);
 • Ytterligare skydd mot miljöexponering ges (eftersom färguppslamningen bildar en viss barriär kring varje hår, ytterligare skydd mot inflytande av UV-strålar, temperaturfall och andra irriterande medel uppnås).
 • Om du inte är nöjd med resultatet av färgning, räcker det bara att tvätta huvudet med schampo flera gånger för att eliminera den inte mycket framgångsrika nyansen.

Nackdelarna är det faktum att du behöver regelbundet tona håret, eftersom färgämnet pigmentet tvättas mycket snabbt. Dessutom lyckas inte alla användare med framgång att plocka upp skuggan, och även om det finns en stor andel grå hår under färgning, erhålls en helt oönskad och oförståelig färg.

Hur man väljer

Färgschampo för grått hår väljs ut beroende på:

 • Källfärg (ditt naturliga eller konstgjorda pigment);
 • procent av grått hår;
 • förväntad effekt och personliga preferenser
 • varumärke och sammansättning av nyans.

Det är ganska svårt att färga grå hår, eftersom ojämnhet är märkbar för ögat. Låt oss se varför?

Håret blir grått, eftersom det inte producerar färgning naturligt pigment - melanin. I avsaknad av det bildas ett ihåligt utrymme i dem, vilket är fyllt med luft, vilket leder till missfärgning. Dessutom bildar detta hår en närmare passform av kutikellagren till varandra, vilket resulterar i att det grå håret blir tätare och mindre utsatt för penetreringen av färgpartiklarna.

När du väljer ett färgämne, var uppmärksam på den höga koncentrationen av pigment, annars kommer de helt enkelt inte att kunna tränga in i de övre skikten av hår.

Det är viktigt! Värst av allt färgning är glasartat, det är nästan transparent, samtidigt ganska tjockt hår. Tyvärr kommer tonade schampon inte att klara det (en aggressiv permanent färgning behövs).

Om du har för mycket depigmenterat hår, plocka sedan upp en silverfärg av schampo eller tonic. Tack vare detta kan du eliminera kontrasten mellan de strängar som behåller färg och grå hår.

Om du har upp till 25% av grått hår på håret, rekommenderar skönhetssalonger att använda en färgad smink av en färg som är så nära som möjligt till det naturliga.

Har dina strängar en ashyton? Tveka inte att välja brandy, karamell, honung eller gyllene färger.

Om grått hår bara smygar upp på ett hårhår, få ett tintingschampo med antigul effekt. Denna toning agent kommer att ha violett partiklar som kommer att eliminera den obehagliga rödhåriga kvinnan, betona silverpläterad av dina lockar och ge dem ett hälsosamt och välskött utseende.

Översikt över de mest populära verktygen

Idag finns det många tonade schampon som är klara att måla över grått hår. Varje tillverkare erbjuder dem instruktioner för användning, guidad av vilken bör appliceras färgton.

Alternativ för schampon:

 • Schwarzkopf. I sin sammansättning har produkten gula gulpartiklar av lila färg, vilket neutraliserar den obehagliga yellownessen och ger en vacker silverpläterad krullning. Dessutom är läkemedlet mättat med vitaminer och glycerin, så efter vanlig användning kommer du att märka hur ditt hår har fått en vacker lek och volym. Det genomsnittliga priset på schampo är 600 rubel.
 • L'Oreal Silver Hair Shampoo. Den unika formeln GLOSS PROTECT skyddar håret mot skadliga effekter av miljön och ger också en ljus strålande nyans. Kosmetika är rik på aminosyror och fuktgivare, det är en hel vitamincocktail avsedd för att förbättra ditt hårs tillstånd. Silver-serien avlägsnar yellowness, ger skönhet och glans till ashy krullar. Kostnaden för schampo är 700-800 rubel.
 • Matris Shampoo Så Silver. Läkemedlet från Spanien neutraliserar helt strängarna, tar bort det obehagliga gulpigmentet och ger håret en vacker pärlskugga. Detta läkemedel kommer att tömma din plånbok med cirka 560 rubel.
 • Vitt hår av Periche. Ett annat spanskmedel för grått hår. Avlägsnar perfekt yellowness, stabiliserar lipidbalansen i huden och närmar sig locken med användbara komponenter. Dessutom tillhandahålls en skyddande film runt håren, som fungerar som en slags barriär som förhindrar att kallluft och UV-strålar penetrerar djupt in i håren. Det här verktyget kostar dig 340-400 rubel.
 • "Platinum Glitter" av Yves Rocher. Något färgar hår, tar bort grått hår, lugnar huvudets dermis och fuktar håret. Kosmetika är baserade på naturliga ingredienser. Kostnaden börjar från 350 rubel.
 • Wella Color Recharge. Detta verktyg från Tyskland är utformat för att omedelbart uppdatera ditt hår på bekostnad av svaga färgämnen. Dessutom innehåller den keratin, som ger dig hälsa, fuktighetskomplex, silkepeptider, gör håret glänsande och panthenol i kombination med aminosyror bildar en skyddande film. Produktkostnad - 700-750 rubel.
 • Reflektion Silver Shampoo från Cutrin. "Silver frost" behåller din naturliga färg, medan på bekostnad av ett speciellt silverfärg smälter övergångarna mellan ditt depigmenterade och hår. Håret efter appliceringen av detta verktyg får maximal volym, ljusstyrka och grooming. Den genomsnittliga kostnaden för professionell schampo är 680-750 rubel.
 • Shampoo Life Color från Kapous. Inte dåligt klarar av sin huvuduppgift - målning över grått hår. Verktyget har inga aggressiva kemikalier, men det är ganska bra att måla hårets yta i olika färger. Även om paletten av nyanser som erbjuds av tillverkaren inte kan kallas rik, kan du definitivt välja kosmetika som matchar basfärgen. Kostnaden för schampo, med en volym på 200 ml, är 420 rubel.
 • Brelil Professional för grått hår. Shampoo tonar perfekt gråhår. Det rensar också strängar från föroreningar väl och ger en vacker glans till håret eftersom den innehåller vitamin E. De grönsakskomponenter som utgör produkten orsakar inte irritationer, så kosmetika är också lämplig för känslig hud. Priset på en italiensk produkt börjar på 380 rubel.
 • Färg Irida-M Classic shampoo för grått hår. Det är ett budgetalternativ (kostnaden börjar från 70 rubel). Det klarar av att måla lite grått hår och har en bred palett. Det tvättas av gradvis, så håret behöver inte tonas varje 5-6 dagar.

För de som inte bara ska tona håret utan också att skapa en naturlig melaninpigment, kan du köpa en dyr Grayban Hair Darkening lotion. Kostnaden startar från 2500 rubel. Den unika formeln av medel från USA efter en 28-dagars kurs eliminerar upp till 80% av det vända gråhåret. Lämplig för män och kvinnor. Har mycket positiv feedback.

Hur man använder

Innan du använder några kosmetika, var noga med att testa den för allergiska reaktioner. För att göra detta, använd några droppar av produkten till handleden och vänta 7-10 minuter. I avsaknad av rodnad, svullnad och klåda kan du säkert använda shampoo för kosmetiska ändamål.

Det bör noteras att nyanschampoerna är effektiva endast när du nyligen började märka utseendet på gråa hår. Om du redan har försökt att färga grå hår med permanent färg, och det hjälpte inte, kan tonade schamponar säkert inte klara av den här uppgiften.

Kommer gråa hår att färgas eller inte? Det är svårt att ge ett bestämt svar, eftersom absorptionen av färgpigment med krullar direkt beror på styrkan hos färgningshampo-partiklarnas funktion, tjockleken på silverhåren och tätheten av skalorna. Om ett schampo inte ger den önskade effekten, finns det ingen garanti för att andra kosmetika kommer att vara kraftlösa. I alla fall borde du alltid försöka.

Funktioner av användning:

 1. Innan du använder produkten är det bäst att skydda dina händer med cellofanhandskar, eftersom vissa aggressiva komponenter kan påverka deras hud negativt.
 2. Tint shampoo är utformad för att neutralisera yellowness. Det appliceras som ett vanligt schampo på vått hår. Du slår självständigt på huvudet med rikligt skum. Du uthåller den angivna tiden på förpackningen (som regel går det inte över 3-5 minuter), och skölj sedan noggrant under rinnande varmt vatten.
 3. Om du vill använda tonic som ett tonat schampo, måste du späda det. För 3 liter vanligt kokt vatten använd 2 msk. l. färgsuspension. Den resulterande lösningen används som sköljning efter tvättning av huvudet.
 4. Inget behov av att missbruka skuggschampo och tvätta sina huvuden nästan varje dag, som många tjejer brukar. Du bör använda sådana kosmetika inte mer än 1 gång per vecka. Annars risken för betydande skador på deras lås.
 5. Om du vill få en mer mättad färg rekommenderar vi att du överskrider den tidsfrist som anges av tillverkaren.

Förtvivlan inte om ditt hår är besökt grå. Vissa Hollywoodstjärnor tror att asken på hårets huvud betonar karisma, ger soliditet och imponerande förmåga. Men om du fortfarande inte kommer att lägga på hår i håret, kommer det bästa sättet att bli tonade shampoo, balm och tonics, som kan skugga lite hårfärg och dölja grått hår.

Var försiktig med användningen, eftersom grå hår är svårt att färga.

Shampoo hårfärg, grått hår. Estelle, Iris, L'Oreal. Hur man blandar, lägger till, spola

Om du vill skapa en ny bild och välja en ny färg för ditt hår, kommer färgschampo till räddningen. Detta verktyg används ofta på marknaden och erkänns bland kvinnor för enkel användning och rätt skugga.

Fördelar och nackdelar med färgschampo

Tint shampoos gör det möjligt för någon skönhet att försöka sig i en ny bild under en kort stund utan att skada håret. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att ändra färgen helt på detta sätt, men att lysa eller skugga en naturlig färg med några toner är bra.

Fördelarna med färgschampo är att pigmenten i den bibehåller hårstrukturen, såväl som naturliga färgämnen (dvs Basma och henna).

Också i kompositionen kan de inkludera olika komponenter som är bra för tillväxt och stärka hår, eliminera mjäll och andra problem i hårbotten. Olika vitaminer, oljor, växtextrakt och mineraler - allt detta ger bara håret, och färgpigmentet ökar denna effekt.

Färgschampo tillåter lite tid att ändra den vanliga hårfärgen

Med olika färger kan du välja vilken lämplig nyans som helst. Och glöm inte den relativt låga kostnaden. Regelbunden användning av tonad shampoo blir mycket billigare än en fullständig förändring av den naturliga färgen och tidig målning av återvunna rötter.

Nackdelarna med färgschampo innefattar vanligen sin skörhet, men de kan användas regelbundet, för håret är nästan ingen skada.

En annan nackdel är det höga innehållet av sulfiter, vilket dramatiskt kan torka hårets spetsar. Dessutom tvättas vissa märken av schampo ojämnt, vilket ser lite oestetiskt ut.

En annan signifikant nackdel är ett stort antal allergener. Tyvärr kan många ytterligare komponenter leda till en reaktion, varför det är nödvändigt att avbryta användningen av schampot eller helt överge det.

För att undvika sådana situationer är det nödvändigt att noga läsa sammansättningen av varje färgschampo, såväl som att testa produkten på huden före första användningen.

Om efter några timmar det inte finns någon rodnad eller andra förändringar, kan du, säkert bortkasta alla rädslor och tvivel, gå för att möta experimenten.

Tint hår shampoos: vilken färg att välja

Valet av schampo beror på hårfärgen. Det rekommenderas att köpa så nära naturligt som möjligt, men det finns inget förbud mot användningen av någon annan önskad färg.

Tjejer med blont och blont hår behöver schampo från en linje av ljus nyanser, eventuellt med violett och blått pigment. Skönheter, som kan skryta med mörkt och rött hår, kan välja vilken nyans som helst, här är huvudbegränsaren fantasi. Om det finns ett mål att förbättra din inhemska färg kan du välja ett schampo med en liknande ton.

Mörkt hårschampo

Som tidigare nämnts kan flickor med mörka lockor använda någon nyans från paletten. Ljusa håret med ett färgämneschampo fungerar inte, det maximala som kan uppnås är att fördjupa skuggan och återvända den naturliga skönheten. Denna effekt kan uppnås med användning av svarta nyanser.

För att betona skönheten i varma mörka nyanser kan du prova nyanser av koppar och guldpalett samt chokladfärger. Om rödaktig ebb inte är helt önskvärt, kommer det lila pigmentet i schampon att hjälpa till att uppnå kalla toner.

Olika bruna nyanser är perfekta för ljusbrunt hår.

Brunt hårschampo

Lätthåriga damer kan välja vilken nyans som helst från en palett av färgschampon för hår.

Detta beror på att varje av dem passar perfekt på håret och inte skapar några problem.

Detta kan vara ett av följande spektra:

 • honung,
 • nötliknande,
 • röd,
 • mahogny,
 • vete,
 • aska,
 • rött,
 • svart.

Tint shampoo för blondiner från yellowness

I de fall då ljusblond har fått en gul nyans är färgschampon den bästa vägen. Du kan använda följande pigment:

 1. Silverfärgad hårschampo. Det ger hår en silver, platinaskugga.
 2. Purpurfärgad hårschampo. Du kan också använda den blå paletten.
Gråt hår kan döljas med en färgningshampo endast om det inte är mer än 30% av hårets totala vikt.

Shampoo för grå hår för kvinnor

Är det möjligt att måla över med gråhårschampo? Naturligtvis, men inte i alla fall. Färgpigmentet fungerar bara om antalet gråhår inte överstiger 30% av den totala.

Det beror också på det ursprungliga färggrå håret med blont hårschampofärg över mycket lättare än brunt och mörkt.

Innehåller snygga nyanser av färgschampo

De så kallade "snygga nyanserna" är ovanliga färger. Dessa inkluderar lila, ask, rosa och blå.

De angivna färgerna med hjälp av färgschampon kommer att kunna få bara naturliga blondiner med korrekt användning av produkten.

Men det betyder inte att andra tjejer ska glömma dessa nyanser och använda en annan palett. Vissa av dem kan ha en bra helande effekt på hårstrukturen.

Rosa schampo

Inte alla blondiner ska försöka måla i rosa, eftersom pigmentet på sådant hår kommer att vara mycket längre, och följaktligen vid ojämn färgning kommer denna färg att försvinna under mycket lång tid. Den bästa nyansen för blondiner är ashy rosa.

Tyvärr är det på mörkt hår den här färgen nästan omärkbar. Även om du ska använda schampo med djup penetration, kommer håret att få en ljus nyans.

Askeshampoo

Tidigare sades det att askaskärmarna för en blond är bra för deras gulnande effekt. Även schampon av denna typ, cool blond, gör den mer grå med pärlglans.

När det gäller användningen av aska shampoo på mörkt hår är det värdelöst. Därför är färgning för sådant hår bäst utfört efter partiell förtydligande (balayazh eller ombre). För att utföra en sådan färgövergång är det bättre att kontakta en frisör.

Shampoo lila

Lila, som aska, neutraliserar också yellowness.

Det är viktigt att inte överdriva produkten på håret, annars kan en vacker blond blondin bli densamma som pigmentet.

På mörkt hår, lila nyanser och "cools".

Experter rekommenderar brunetter att använda denna palett för att förfina den naturliga hårfärgen.

Blå schampo

Den blå färgen liknar violett - ett utmärkt medel för att eliminera yellowness.

Vid blondan kan han ge den lämpliga nyansen till håret, om det är överexponerat.

Men mörkt hår i blått kan inte dras.

Översikt över populära tonade schampon

Butiker erbjuder ett stort utbud av tonade schampon av olika märken. För att välja den mest lämpliga måste du känna till egenskaperna och egenskaperna hos varje produkt.

Tonic Tint Shampoo

Färgschampo "Tonika" - en av de mest populära produkterna på marknaden. Kostnaden börjar från 116 rubel. per flaska på 150 ml. Färghastighet - ungefär en månad.

Färgpaletten är mörk ("Blonde", "Choklad", "Vildplommon", "Kanel", "Svart", "Körsbär", "Aubergine", "Bordeaux"), lättare ("Milk Chocolate", nyanser av rosa, "Fawn"), koppar ("Mahogany", "Golden Nut", etc.).

Ett separat spektrum för att måla grå hår - "Smoky Topaz", "Amethyst", "Platinum Blonde", "Pearl". Samma nyanser kan användas för att avlägsna yellowness från blont hår.

Estelle Tint Shampoo

Också ganska känt varumärke. Pris - från 120 rubel. per burk, färgen varar upp till 3 veckor.

För blondiner - "Platinum", "Pearl Shine" etc. Det här märket hjälper till att dölja yellowness, oavsett hårets toner och subtoner.

För brunetter - "Chestnut", "Cinnamon", "Cherry", "Mahogany", "Chocolate". För mer mättade färger kan schampon hållas längre, det kommer inte att skada håret.

För rött - "Ruby", "Red Night", "Flame", "Golden Nut", "Red Copper". Dessa nyanser ger en intressant kopparton, speciellt om det förrän håret färgades med henna.

Ett separat spektrum för grå hår - "Vanilla Clouds", "Champagne Splashes", "Cote d'Azur" och cirka 10 nyanser. Bedömning av recensionerna färgar detta verktyg verkligen grå hår, samtidigt som de ger en hälsosam utseende.

Irida schampo

Kostnaden för detta verktyg börjar från 60 rubel. för en flaska på 75 ml. Färghastighet - en månad.

Paletten presenteras som den mest varierande. För ljust och grått hår - "Platinum", "Pearl", "Pink Pearl", "Sunny Blonde", "Golden". För mörka hår - nyanser av "Granatäpple", "Cherry", "Forest Raspberry", "Black Coffee", "Blackberry".

Ägare av röda lockar kan komma i nyanser "Shimmering Amber", "Mahogany", etc.

Shampoo L'Oreal

Ganska dyrt schampo (från 375 rubel per burk), men kostnaden kompenseras av en ganska lång uthållighet (mer än en månad). Paletten på detta schampo presenteras i följande versioner:

 • "Ljusgyllene" och "koppargyllda" nyanser - schampon för att eliminera skenet av blonda krullar;
 • "Beige" - en nyans som hjälper till att "värma upp" med kalla toner, tar också bort yellowness, skyddar mot att brinna ut i solen;
 • "Brons";
 • "Brown" - lämpad endast för mörka strängar, hjälper till att betona den naturliga lysningen av kastanjebrun.
 • "Kaffe med mjölk" - en universell nyans, lämplig för vilken färg som helst;
 • "Red Tree".

Konceptschampo

Genomsnittlig kostnad - 270 rubel. per flaska av 300 ml och däröver. Färgen varar upp till 2 veckor. Paletten på detta verktyg är inte lämplig för blondiner, i närvaro av nyanser av ljusbrun, koppar, röd, svart och chokladfärger.

Capes schampo

Den genomsnittliga kostnaden för detta schampo varierar från 330 till 500 rubel per flaska på 200 ml. Färghastighet - upp till 8 gånger shampooing, d.v.s. ca 2-3 veckor.

Paletten är också ganska mörk, det finns nyanser "Dark Eggplant", "Sand", "Pomegranate Red", "Purple", "Koppar", "Brown" etc.

Tint shampoo Rocolor

Ett annat budgetmärke, vars kostnad per flaska (75 ml) inte överstiger 70 rubel. Färgen varar nästan en månad. Finns i följande nyanser:

 • "Black";
 • Mocka, kastanje;
 • "Blondin", "Choklad";
 • "Koppar", "Rött träd";
 • "Mjölkchoklad";
 • "Platinum Blonde", "Honey Caramel", "Pearl-Ashy", "Amethyst".

Toning shampoo Faberlik

Det här verktyget kostar cirka 100 rubel. per flaska av 200 ml. Färgen varar ungefär en månad (6-8 gånger tvätta huvudet).

Det finns inte många nyanser, men det betyder inte deras egenskaper - "Pink Pearl" kommer helt enkelt att gömma grått hår och avlägsna yellowness. "Hazelnut" och "Ripe Cherry" kommer att tona mörkt hår och "Golden Copper" kommer att uppskattas av röda skönheter.

Shampoo Matrix

Kostnad - upp till 600 rubel. per flaska på 300 ml. Färghastighet - ungefär en månad. Mestadels presenteras i ljus och silver nyanser.

Schwarzkopf Tint Shampoo

Detta varumärke är bra för att det har en separat mans linje av schampon. Kostnaden för medel - upp till 100 rubel. per flaska. Färghastighet - upp till en månad.

Paletten är olik, det finns både ljusa nyanser ("Golden Blond") och nästan svart ("Blå-Svart").

Tint shampoo Londa

Färghårschampo "Londa" har en obestridlig fördel över andra medel, eftersom det inte torkar ut spetsarna tack vare komponenter som har en fördelaktig effekt på hårets struktur.

Genomsnittligt pris - från 130 rubel. per flaska i 150 ml. Färghastighet - upp till 3 veckor. Paletten är bred, som med välkända märken, klarar verktyget också bra med grått och gult.

Vella schampo

Den dyraste av de populära märkena - upp till 900 rubel. Färgen rymmer upp till en månad.

Palett: "Pearl", "Bright Pearl Pearl", "Amethyst Night", "Chestnut", "Ruby", "Dark Golden-copper", "Chocolate Brown", "Red Intense Blond", "Light Garnet", "Blont brunt rött", "Ljusblont pärla-ask", "Mycket lätt blont guld", etc.

Joanna Tint Shampoo

Detta verktyg flyter i priset - från 80 till 100 rubel. 35 g. Färghastighet - från 2 veckor till en månad, beroende på hur ofta huvudet tvättas. Joanna presenteras i följande palett:

 • "Sand Blond", "Pearl Blond", "Natural Blond" (för grå och blont hår);
 • "Red Raspberry", "Red Currant", "Cherry Red", "Deep Burgundy", "Juicy Eggplant", "Fiery Red" (för rött hår);
 • "Nut Brown", "Chestnut", "Coffee Brown" (för ljusbrunt och mörkt blont hår);
 • "Chokladbrun", "Ebony" (för mörkt och svart hår).

Hur man använder tonad schampo

Det finns ingen speciell svårighet att använda detta verktyg. Först måste du tvätta håret så att färgen är jämnt fördelad. Därefter appliceras shampooet på vått hår, fördelat över hela längden.

Experter rekommenderar att slå balsmen hårdare så att färgen är bra på håret.

Efter en tid - ju längre du håller desto intensivare blir färgen - du behöver skölja håret för att rengöra vatten. För att fixa färgen kan du skölja huvudet med vatten med ättika.

Om håret är skadat är det bättre att skjuta upp experimenten. Självklart är färgschampon ofarligt för hår, men färgen är kanske inte så som man skulle vilja se det.

Hur man tvätta av schampo

Om färgningen gjordes enligt anvisningarna, kommer efter en tid efter varje hårtvätt, kommer färgen att gå ut på egen hand. Men vad händer om han lägger sig på skadat hår? I det här fallet blir det något problematiskt att ta bort det, men det finns följande sätt:

 • Användningen av specialverktyg. Varumärken som producerar dessa schampon producerar också speciella tvättar, rengöringsmedel och emulsioner.
 • Användningen av vitare och regenererande masker.
 • Det värsta, men ändå effektiva sättet - tvätta med tvåltvål. Chansen är bra att håret måste behandlas under en tid.
Färgschampo tvättas bäst med ett specialverktyg.

Användarnas åsikter om resultaten av användningen av färgschampon skiljer sig åt. Mer positiva recensioner: Dessa schampon anses vara ett bra alternativ till ammoniakfärgning.

Enkel användning av schampo, en bred palett av många olika märken för olika nyanser av hår, samt ett attraktivt pris och nästan fullständig frånvaro av negativa effekter - det här är inte alla fördelar med tonade schampon. Och det här verktyget sårbarhet är inte en nackdel - du kan experimentera mer, oftare och på många sätt.

Färgning av hårschampo - vad det är för och hur man väljer:

Hur tvättar du snabbt av shampoo:Nästa Artikel
Tips 1: Vad ska man göra om håret är mycket splittrat och torrt