Kan jag använda utgående hårbalsam?


Du kan inom acceptabla gränser. Tillverkare underskattar medvetet. För dem kommer vinsten först. Så att folk köper balsam oftare. Du kan använda och tvätta sina huvuden. Detta är fallet med piller, och expired piller (inom förnuft) kan konsumeras.

Nej, det här är mycket oönskat, eftersom efter det utgångsdatum som anges av tillverkaren kan det ske olika strukturella förändringar i det (i balsam), kemiska reaktioner som förändrar formeln, kompositionen och därmed effekten av produkten på kroppen. och köp en ny balsam, riskera inte din hälsa och skönhet!

Kan jag använda utgående hårbalsam?

Du kan inom acceptabla gränser. Tillverkare underskattar medvetet. För dem kommer vinsten först. Så att folk köper balsam oftare. Du kan använda och tvätta sina huvuden. Detta är fallet med piller, och expired piller (inom förnuft) kan konsumeras.

Nej, det här är mycket oönskat, eftersom efter det utgångsdatum som anges av tillverkaren kan det ske olika strukturella förändringar i det (i balsam), kemiska reaktioner som ändrar formeln, kompositionen och som ett resultat produktens effekt på kroppen. och köp en ny balsam, riskera inte din hälsa och skönhet!

Det andra livet av utgått kosmetika: ovärderlig lafkhaki

Shampoo orsakar mjäll, ögonkräm torkar huden, och för ansiktet - klämmer på porerna. Tonalnik gör det som en lycklig sydligare. Bekant?

Tyvärr, i vårt land, att återvända kosmetika till affären är en speciell typ av nöje. Och vad ska man göra med burkarna, som helt har gått ut? Att languish som Koschey över guld och att använda rancid, men mycket dyr läppstift, är långt ifrån det bästa alternativet. Det är dags att behärska vetenskapen om att använda onödig kosmetika. Lugna samvetet och samtidigt hjälpa planeten: hur många halvt tomma tjära ligger i deponier - räknas inte.

När butiksbelysning val av ton blir ofta en omöjlig uppgift. Om produkten är för mörk, lägg till lite ansiktsgrädde åt det. Få och ta hand om, och lättkorrigering. Om du bestämmer dig för att experimentera med kroppskräm och göra en solbränna, kom ihåg att vara försiktig, eftersom det självhäftande botemedlet kommer att fläcka kläder.

Om tonalbasen är för ljus, lägg till en lätt pärlande persikostansning - ansiktet börjar omedelbart spela och återuppliva. Det spelar ingen roll om de är pulver eller grädde, det viktigaste är att skuggan är mjuk och utan gnistrar.

Använd ett olämpligt ansiktscreme i vård av kropp, händer eller klackar. Om så inte är fallet, skäm bort dina hårändar. Om du vill kan du göra en mask innan du tvättar håret eller använder det som ett outplånligt sätt igen för tipsen.

Varje läppvårdsprodukt är utmärkt för nagelband och naglar. Det fuktar, närmar och bryr sig inte värre än någon olja. Applicera helt enkelt produkten på nageln och massera in i nagelplattan och nagelbandet med massagebevegelser.

Om du inte letar efter enkla sätt, blanda borrat balm med färgad läppstift, smälta blandningen i ett vattenbad och i en mikrovågsugn och häll i en form. Voila. Du har en bra omsorgsglans!

Om du, när du kommer hem, ser att du har missat med en läppstiftssignal, försök att lägga till en liten blush eller ögonskugga på dina läppar. Win-win-metod.

Om en ny balsam gör ditt hår tyngre, fungerar bara inte, eller om du inte tycker om lukten, använd en rakkräm. Det kommer att mjuka håren, göra dem mer smidiga och maskinen glider över jämn hud utan att skada det. Dessutom minskar dina chanser att bli irriterad på huden.

I vård

- Vinn-vinn - använd som flytande tvål eller skum till badrummet, om du gillar att suga. De flesta schampon skum inte värre än dessa fonder. Om du har torr hud, och schampo är inte alls mjukt, var noga med att använda kroppskräm. Och med blandat schampo med kroppsolja är det möjligt att få utmärkt duschgel.

- Försök med shampoo som en balm för fötterna, och du kommer glömma irritation.

- Applicera ett litet schampo på huden på klackarna och fötterna, använd tunna strumpor på toppen. På morgonen hittar du bara mycket mjuk och känslig hud.

- Skapa en skrubb baserad på schampon. Blanda det med salt, socker eller kaffe, lägg till eteriska oljor - och gå!

I vardagen

- Rengör dina svampar och borstar med ett verktyg, särskilt om de är tillverkade av naturliga fibrer. När allt kommer omkring schamponar helt skum, tar bort fetter och oljor. Så du skyddar din hud mot överflödiga bakterier och bortskaffar onödigt botemedel.

- Använd handtvättschampo från angora eller kashmir, ull, siden, satin och spets.

- Beslutar att tvätta shampoo bad och kakel, du kommer att bli förvånad över sin briljans! Skum och arom tar helt bort smuts och deodoriserar rummet.

- Shampooar rena ytor med en tupplur, oavsett om det är mattor, stoppade möbler eller en favoritkudde. Skapa en skumlösning, ta en torr svamp och gå!

- Inte bara linne och silkeblusar, utan även skor måste vara omhändertagna! Rag sneakers och sneakers, eventuella skor kan rengöras med schampo rester i tvålvatten och en svamp. Och om skorna är läder kan det också poleras!

- Med mindre framgångsrika shampoo avlägsnar fläckar. Det spelar ingen roll, det är läppstift, mat eller tandkräm. Applicera lite på den torra trasan, gnugga den med en borste och skicka den till tvättmaskinen. Observera, fokus fungerar bäst med färska fläckar.

- Ofta har schampon en god smak. Varför inte använda det? Innan den sista sköljningen lägger lite pengar, och ditt sängkläder med handdukar kommer att förvärva en utsökt smak. Dessutom mjukar schamponet tyget något.

- Tvätta håret med schampo, ögonbrynborstar och jämn mascara, som så småningom blir som om de är igensatta. Om du märker att mascaraen ofta torkar ut och klumpar bildar, så förlänger du sitt liv. Men kom ihåg att mascara kan användas upp till tre månader efter öppnandet.

- Om du eller ditt barn gillar tvålbubblor finns det inget bättre än schampo för dessa ändamål.

- För att göra plantorna mindre damm, gör en lösning av vatten med lite schampo och tvätta bladen med det.

- Shampoo lätt att tvätta bilen eller barnleksaker. Om du är engagerad i att skriva eller arbeta som målare, kommer schampon att tvätta dina borstar perfekt.

- Sommaralternativ - Häll en hel del schampo i tankens torkare och lägg till rent vatten. Detta kommer att spara dig från att behöva köpa sommarfria frysar.

Om onödiga kosmetika behöll presentationen kan du donera den till flickvänner, systrar, mödrar eller till och med din älskade mormor. Är du stark entreprenör? Sälj pengar till mindre. Vill du göra bra? Gå till grupper som "Ge en gåva." Någon kommer definitivt att vara till nytta!

Är det möjligt att använda utgående hårbalsam?

Kan jag använda utgående hårbalsam och var kan jag använda den? I någon modern kvinnas arsenal finns ett helt "batteri" av olika vårdprodukter. När allt kommer omkring kan få människor motstå frestelsen att köpa något nytt, annonseras eller helt enkelt rekommenderas av vänner.

Och mycket ofta visar det sig att många rör av schampo och balsam under lång tid kvarstår ej. När händerna "når dem" märker vi det, tyvärr har pengarna gått ut, och vi har inte ens haft tid att "prova" dem ofta. Det händer också att vi köper en kosmetisk produkt som redan har gått ut. Tyvärr är denna praxis mycket vanlig i vårt land.

En sådan händelseförlopp är naturligtvis ännu mer irriterande och rådet tyder på sig själv - var inte lat för att kontrollera hållbarheten för kosmetiken du köper. Också frågan uppstår ofta - är det möjligt att använda utgående hårbalsam och var kan den appliceras?

Hållbarhetstid är den tid då produkten har egenskaper, konsistens och lukt som deklarerats av tillverkaren.

Under hela hållbarheten måste kosmetika lagras ordentligt för att säkerställa bevarandet av dess egenskaper. I regel innebär villkoren för lagring av balm och hårbalsam uppfyllande av vissa villkor. Och i synnerhet för att säkerställa måttlig luftfuktighet, frånvaron av direkt solljus och de bästa källorna till uppvärmning. Temperaturregimen för korrekt lagring av kosmetisk kosmetika är från 10 ° C till 35 ° C. Annars kan dina produkter ändra lukt, textur, utseende och konsistens, bli mindre viskösa och exfoliate.

Kan jag använda utgående hårbalsam och var kan jag använda den?

Det finns inget klart svar på denna fråga. Vi reagerar annorlunda på vissa hud- och hårvårdsprodukter. Hos personer med överkänslighet kan expired medel orsaka irritationer av varierande svårighetsgrad.

Om din balsam eller hårbalsam har löpt ut nyligen kan du använda den för det avsedda ändamålet, men med försiktighet. Faktum är att tillverkare som regel anger på rör med sina produkter en kortare hållbarhet än vad de egentligen är. Detta görs inte bara så att vi uppdaterar våra medel oftare, spenderar pengar på nya. Detta görs även för att skydda tillverkaren mot eventuella påståenden från missnöjda kunder.

Om ditt verktyg är försenat med mer än några månader, rekommenderar vi att du noga granskar det för ändringar i lukt, konsistens och konsistens. Om produkten har märkbart förändrat lukten började den exfoliera, ett flytande oljigt skikt eller andra varningsskyltar uppstod - det är bättre att bli av med det. Om verktyget fortfarande behåller sitt original eller nära originalkvaliteten, kan det användas som en depilatory lotion. Dessutom kan en utgått hårbalsam användas för allt annat än det avsedda syftet - att lägga till sken och behålla elasticitet och vackert utseende på dina läderskor. Du kan läsa mer om detta i vår respektive artikel.

Vi hoppas att du har lärt dig användbar information från vårt material och fått svar på frågan "kan jag använda utgående hårbalsam och var kan jag använda den". Kom ihåg att det i alla tvivelssituationer är mycket lättare och bättre att överge användningen av tvivelaktiga medel än att hantera eventuella problem som orsakas av användningen.

Ovanlig användning av kosmetika. Ge en andra chans till produkten!

Har det någonsin hänt dig att några kosmetiska produkter inte passade dig? Läppbalsam kan torka dem, lukten av tvål för händer kan vara för påträngande, tonalkräm i naturligt ljus skulle vara för mörkt.

Under inflytande av reklam, flickvänråd, eller till och med skönhetsbloggare, köper vi ofta kosmetika, som sedan helt enkelt samlar damm på våra toalettbord. Alla dessa rör smälter gradvis vårt hem och lämnar inget utrymme för nya saker. De mycket saker som vi verkligen kunde använda, och det skulle ge oss glädje. Vi är ledsna för pengarna, kasta bort alla dessa flaskor lyfter inte en hand.

Men det finns en lösning! Nästan alla kosmetiska produkter kan ges en andra chans och inte användas för sitt avsedda ändamål. Så här kommer vi att berätta för dig idag.

Hur man använder en balsam för hår som inte passade dig?

Balsam, masker och hårbalsam kan användas istället för rakskum för benen (och inte bara). Rakgen glider idealiskt över den applicerade balsmen. Dessutom innehåller vårdkomponenterna som ingår i balsam, perfekt näring mot huden. Om du använder balsam som ett rakmedel minskar sannolikheten för hudirritation. Var noga med att prova den här metoden.

Hygienisk läppstift och läppbalsam - en ny användning.

De balsam och läppstift som inte fungerar på dina läppar, eller du är bara trött, kan du inte använda för sitt avsedda ändamål. Läppbalsam - En utmärkt fuktkräm, närande, vårdmedel för nagelband och naglar. Applicera bara en balsam eller läppstift på nageln. Lätta massage rörelser gnugga den i nagelplattan och nagelbandet. Denna metod fungerar bra.

Dessutom kan den irriterande balmen blandas med färgad läppstift. Smält denna blandning i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Häll i formen och använd som en vårdande läppglans med en ledtråd av ljus.

Hygienisk läppstift kan också användas som ett improviserat botemedel i ögonens yttre hörn, om tårar flyter i kylan och du gnidade dessa områden mycket hårt. Balmer är bra för vård av klackar. I en nypa kan du använda din balsam för att lägga dina pannor.

Vad händer om grunden var för mörk eller för tjock för dig?

Att fixa detta är väldigt enkelt: Blanda lite fuktkräm med en foundation. Färgen blir ljusare, och tonens struktur - trevligare. Tonala krämer kan också blandas ihop. Således kan du skapa en nyans som passar perfekt till tonen i din hud. Eller använd för mörka nyanser för att konturera ansiktet. Applicera en mörk färg på de områden du vill mörka för att minska dem.

Om din mascara har torkat, skynd dig inte för att omedelbart kasta bort den.

Du kan behöva en mascaraborste. Med hjälp av det är det väldigt bekvämt att applicera olika oljor (vetex, ricinus, aprikos, persika) till ögonbryn och ögonfransar för att närma och stärka dem. Dessutom kan en ren borste användas när man målar ögonbryn och ögonfransar hemma.

Hur kan jag använda en kräm för ansikte, händer eller kropp som har gått ut?

Förfallna krämer kan användas som skokrämer. Dessa produkter bryr sig omsorgsfullt för läderprodukter och ger dem vattenavstötande egenskaper.

Om ansiktsflödet var för fet.

Denna grädde är utmärkt som en behandling för hårets ändar. Spetsarna slutar splittras, de ser friskare ut, de är lätta att kombinera. Från kräm kan du göra en mask för hår (i 20 minuter) innan du tvättar håret. Eller använd endast som outplånlig produkt på tipsen. Denna metod förhindrar perfekt att torka håret från den brännande solen och saltvatten medan du kopplar av vid havet.

Hur man använder schampo som inte passade?

Detta schampo kan användas som ett skum för bad. Shampoo är mycket bra att tvätta saker från ull eller silke. Dessutom kan schampo användas som ett medel för att tvätta makeupborstar.

Vad kan ersätta torrt schampo?

Det finns situationer i livet när du inte har tid att tvätta håret, speciellt torrt schampo kommer till räddning i sådana fall. Om ett sådant verktyg i din arsenal inte hittades kan det lätt ersättas med babypulver. Applicera pulvret på avdelningarna och kamma det försiktigt med täta tänder. Efter denna procedur ser håret ganska rent ut. Dessutom kan denna metod användas för att ge hårets basala volym.

Hur kan tandkräm användas för annat än avsedd syfte?

Regelbunden tandkräm kan användas för att torka små finnar på ansiktet eller kroppen. Tandkräm kan vara lite torrkallande på läpparna. Med hjälp av vitare tandkräm kan du ta bort oönskad gul färg från naglar. Applicera bara blandningen på nagelplattan, massage och skölj.

Kan jag tvätta mitt hår med utgått schampo

I vår artikel kommer vi att försöka ta reda på om det är möjligt att använda utgått schampo eller inte, och vilken skada det kan göra för en person om de fortsätter att använda den för sitt avsedda syfte.

Informationen om utgångsdatum på flaskor med schampo återspeglar i regel inte den faktiska perioden under vilken dess egenskaper förblir oförändrade och i regel är denna period mycket längre än vad som anges.

På olika paket kan tillverkningsdatumet ligga på olika ställen. Dessutom lägger vissa tillverkare på förpackningen utgångsdatumet, och en del - produktionsdatumet och på etiketten skriver de den period under vilken verktyget kan användas. I det senare fallet är det nödvändigt att lägga till hållbarheten till produktionsdatumet och kontrollera med det aktuella datumet. Om dessa data skrivs ut på förpackningen som du inte kommer att lagra, skriv då datumet med en markör på själva flaskan.

Du bör inte riskera och använda schampo, om dess hållbarhet slutade mer än ett år sedan. Och behöver du det här verktyget, om du under en sådan tidsperiod inte har använt det till slutet? Jag tror att svaret är uppenbart. Men fler färska produkter behöver inspekteras.

Vad måste du vara uppmärksam på så att produkten fortfarande är användbar? När du öppnar flaskan själv (innan det det en bra skaka) och om schampo inte ändras konsistens och inte exfoliera, inte ändrar lukt, du förmodligen används på rätt sätt kan det vara utan rädsla för deras hälsa.

På internet beskrivs i olika artiklar att det finns så kallade parabener i schampon i kompositionen - det här är konserveringsmedel som används överallt i kosmetikindustrin, vilket påstås ge betydande hälsorisker. Tillverkare nämner ofta dem som ett skadligt konserveringsmedel i reklam och annonserar att dess "0%" är en del av deras produkt är en ren reklamsstunt. Men de andra två konserveringsmedlen, Bronitrol och Bronopol, är de farligaste, så de kan vara hälsofarliga, för att om de lagras felaktigt och efter utgångsdatum skapas cancerframkallande ämnen. Därför, innan du använder expired shampoo, se till att det inte innehåller ovan nämnda element.

Kan utgå shampoo orsaka håravfall?

Kanske är det här den mest populära frågan när det gäller schampo som har gått ut. Och om du tvättar huvudet med schampo och löpte ut under samma period har märkt att du har mycket mer hår började falla, men schampo var en helt normal utseende, färg och konsistens, orsaken till håravfall bör sökas på annat håll.

Tja, för att vara ärlig finns det andra alternativ för att använda utgått schampo, till exempel att tvätta saker av känsliga tyger eller använda dem istället för flytande tvål. Det finns ett annat intressant tips - häll små doser av expired shampoo (om du inte förstöra lukten) i avloppstanken. Förutom ytterligare rengöringsrör, får du en trevlig arom av schampo i badrummet.

Och avslutningsvis, vill jag göra följande rekommendationer - när man köper, alltid kontrollera utgångsdatum och om du inte är säker på att kommer att ha tid att använda de medel till slutet, då inte riskera det, men om det verkligen hände sedan använda den så fort som möjligt. Om du gillar variation och använder flera typer av schampon i parallell, välj sedan var och en av dem i en liten mängd. Och kom ihåg, alla tillverkare garanterar endast deras produktsäkerhet om du använt den före utgångsdatumet.

Svart kosmetisk låda

Torsdagen den 7 februari 2013

Färgläggning med expired tint balms. En vecka senare

De som följer denna blogg kanske väl undrar vilken typ av metamorfos som händer med min hårfärg färgad med utgått tennbalsam Artual och Tonic. Det är dags att skingra tvivel om skadan från användningen av sådana produkter och visa dig några bilder :)

Tack för att du bodde hos mig och besöker den här sidan, idag firar jag det verkligen oväntade nummer 4000! Jag tackar alla som kommer till min blogg ofta eller för första gången, jag är glad att jag är intresserad av dig!Så tro inte att allt mitt hår har spillt ut eller det har blivit en underbar skönhetståg, allt är underbart med dem! Som vi hade förväntat oss hos mästaren sköljdes färgen på den långvariga Artuali bort mycket snabbare och min inhemska nyans började dyka upp. Tonic håller med den sista styrkan, men jag övervinnar det med masker för hårväxt :)

Jag kommer att svara på brännande frågor:

 • Hur känns håret efter en sådan chock?
 • Oroa dig inte, allt är OK med oss, det är inte märkt driven håravfall, förändring i utseende, problem med borstning, omsorg och föroreningar hastighet shag (göra justeringar för att nu på vintern och måste bära en hatt).
 • Kommer du fortsätta att experimentera?
 • Ja, visst! Om detta lite lägre.
 • Visas en rödaktig nyans när den tvättas ut?
 • Ja. Du måste vara beredd på att rött blir rött, sedan rost, då smutsigt oranged, och Gud vet hur.
 • Är det värt att slåss med det här och hur?
 • Det här är allas val. Jag försökte inte tvätta färgen snabbare, allt hände av sig själv och gradvis. Om du brinner eller är mycket generad av färgen, hänvisar du till en bra mästare, men experimenterar inte dig själv, håret är inte vad det är värt risken. Dessutom är standardapparaterna för tvättning i hemmet avsedda för ammoniakfärger, vilka inte är tonade balm.
 • Hur ofta kan du färga och måla håret med Tonics?
 • Förra gången tonade jag rötterna nästan en gång i veckan. Det är på rötterna som det tvättas av framförallt på grund av schamponering och kamning. Ingen permanent färgning gav mig några problem, förutom ett rosa badrum :) Varför målade jag bara rötterna, men inte hela längden? Ja, helt enkelt för att det inte är meningslöst att ständigt uppdatera den redan ljusa mättade färgen. På längden på färgen tvättas långsamt, det ser vackert ut. Dessutom är det bara en produktkonsumtion, för för en målning (helt) behöver jag 1-2 flaskor balsam.

Jag har redan förberett två nyanser av den nya Tonika som, till min ånger, har ökat väsentligt. Om det tidigare var gratis att köpa en flaska för 18-20 UAH, nu måste du köpa den för 26-30 UAH. Jag gick runt halva staden, men priset vid 26 var det lägsta. Jag var tvungen att ta det. Så i min svarta skönhetssalong var Tonica Indian Summer och Bordeaux (redan i klassikerna).

Den 13 januari 2013 kommer en regelbunden målning att hållas (den här gången med kvalitetsprodukter), som jag kommer gärna berätta för dig och visa dig många bilder. Vi ses, kära läsare!

Förfallit: utgått kosmetika

Kan jag använda utgått kosmetika? Hur och varför ska man lagra kosmetika så att det inte försämras? Förstå frågan!

Kanske har vi alla upplevt den här smärtsamma gnistrande känslan när vi, med sorgsenhet, sätter oss Lancôme mascara eller MAC concealer i papperskorgen - gamla, men så kära till hjärta och plånbok... Och samtidigt var de aldrig helt säkra: är de verkligen "alla" "Eller kan de fortfarande användas något? Tja, minst en vecka...

Bekant, är det inte? Ska jag motstå frestelsen och fortsätta med de inre amfibierna? Kanske. nej!

Varför inte använda expired kosmetika

Var medveten om att när du kastar bort utgått kosmetika ger du en ovärderlig service till din hud. Även om vi pratar om hälsans hud! Om du börjar tillämpa en utgåd vårdprodukt eller en sminkprodukt efter det att du har gått ut, kommer du troligtvis att orsaka patogena mikroorganismer. Och detta kan vara orsaken till uppkomsten av ny eller förvärring av gamla hudproblem som du bara försökte lösa!

Om utgångsdatumet för kosmetiken har löpt ut - ska det inte användas. När kosmetika försämras är det inte lika uppenbart som vid mat. Varför, där - ofta helt obemärkt! Krämer täcks inte av en karaktäristisk penicillinmöga, tonik syr inte, läppstift med skuggor avger inte motbjudande dofter. Men trots att de kan "låtsas" vara ofarliga, är det värt att lära sig: utgått kosmetiska produkter kan passa en lång lista med skadliga bakteriepopulationer. Därför innebär användningen av expired kosmetika risken att utveckla de mest oestetiska biverkningarna, inklusive irritation, utslag, röda fläckar och olika hud- eller ögoninfektioner. Skrämmande, eller hur?

Vad bestämmer kosmetikkens hållbarhetstid

Produkter som innehåller vatten i hög koncentration "lämnar oss" bland de första: de har en mycket kort hållbarhet efter öppnandet, eftersom vatten bidrar till tillväxten av olika mikrober. Men betyder att där det nästan inte finns något vatten (till exempel på basis av pulver) har en längre hållbarhet - de vill inte ha, och nästan ingenting kan växa.

Oavsett om det är en ultra-innovativ fuktighetskräm eller lyx mascara, är konserveringsmedel i kosmetika inte så effektiva när du öppnar dem (även om du använder en spatel): miljön är icke-steril, mikrober och virus svever runt den. Dessutom bryter oxidationen (kontakt med samma luft) stabiliteten hos de aktiva ingredienserna. C-vitamin och retinoider är särskilt sårbara i detta avseende, många dyra patenterade peptidformler är mycket reaktiva, så dessa kosmetika bör användas i snabb takt efter öppnandet.

Naturligtvis påverkar förpackningsformen också kosmetikens hållbarhetstid. Krämen i ett rör är därför mer skyddad mot nedbrytning än i en burk med bred hals och formen med en dispenser (eller med en spray) är att föredra för öppna behållare. Därför, om du väljer ett dyrt verktyg och har stora förhoppningar om det om effekten, se till att den är innesluten i en high-tech, det vill säga som förseglad förpackning som möjligt, vilket skulle förhindra kontakt med fingrarna.

Hur man bestämmer hållbarheten för kosmetika

Men hur man bestämmer de medel som gick ut i skönhetens existens "från början av livet" från skönhetsprodukterna, vars hållbarhet bara går ut och de är fortfarande ganska lämpliga för användning i en vecka eller en månad? Hur man beräknar kosmetikkens hållbarhet, eftersom det är så märkligt märkt? I de flesta länder markeras endast dermatologiska läkemedel (till exempel akneisotretinoinkräm, som också är ett vitamin A-derivat, som retinoider) på förpackningen med ett officiellt utgångsdatum. I andra fall beror kosmetikens hållbarhet på när du först öppnade behållaren och hur den lagrades. Det vill säga, kosmetikkens hållbarhet bestäms av datumet för användningen, snarare än tillverkningen.

Det finns till och med en särskild term - PPO: "Period efter öppnandet." Symbolen PPO (med bokstaven M ("månad, månad") och datum för öppning av burken) framkom i Europa speciellt för märkning av hudvårdsprodukter eller smink. Detta tecken, som består av siffror och bokstäver, indikerar kosmetikkens specifika hållbarhet, vars nedräkning gick efter att behållaren öppnades för första gången. Således betyder 12M bredvid symbolen med öppen keps att du ska kasta bort denna smink 12 månader efter det att den öppnades för första gången. När det gäller giltighetstiden, som beräknas från produktionsdagen, är det i de flesta fall 3 år - både för schampo och krämer.

Och om produkten inte märktes korrekt eller glömde du det datum då du öppnade behållaren? Du kan skriva inköpsdatum och start för användning i en outplånlig markör på botten av behållaren (det kan vara ännu mer användbart än att förlita sig på PPO-datumet).

Förfallodatum för kosmetika: vi skiljer sig ut ur lämpliga

När det gäller "amnesi" kan du fortfarande försöka bestämma de karakteristiska tecknen på utgått kosmetika. Missfärgning eller förändring i produktens skugga, slemhinnor eller heterogen konsistens (med fasta partiklar), en underlig lukt eller skillnaden i uppfattningen av produkten genom huden - allt detta är en otvetydig anledning att omedelbart kasta bort kosmetika: det har gått ut! Återigen är svullna, uppblåsta, deformerade förpackningar tecken på utgått kosmetika, och det spelar ingen roll hur mycket du har lyckats använda verktyget. Gör en vana varje gång du använder den, var uppmärksam på hur den specifika agenten på huden mjukar och beter sig. Titta noggrant och undersök eventuella nya luktar - lukten är en av de första tecknen på att formeln inte har förändrats till det bättre.

Hållbarhet för naturkosmetik

Slutligen finns det kosmetika med orden "nej konserveringsmedel" - med dem borde du definitivt ta extra försiktighetsåtgärder, för utan att det finns något "förnuftigt" konserveringsmedel i formeln, kommer bakteriekolonierna inuti burken enkelt att trivas. Dessutom är produkter som innehåller växtbaserade ingredienser, antingen rena extrakt eller utspädd i vatten, mycket mottagliga för bakteriell kontaminering och nedbrytning från exponering för luft. Tänk bara: hur länge på köksbordet håller fräsch ätbar frukt?

För närvarande finns inga naturliga konserveringsmedel (till exempel grapefrukt eller te) som effektivt kan skydda någon kräm eller lotion mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer. Du kan till och med tro att det är säkrare att använda produkter med naturliga ingredienser, men de är inte lika hållbara som syntetiska alternativ.

Utgångsdatum för dekorativa kosmetika

 • Mascara (vanligt eller vattentätt): 4 till 6 månader (alltid kasta bort torkad mascara och späd aldrig med vatten för att förlänga hållbarheten).
 • Torka, flytande eller gelglasögon: 4 till 6 månader (enkla varar längre).
 • Stiftelse, grund, pan-tårta: från 6 månader till 1 år.
 • Pulverbaserad dekorativ kosmetika (pulver, rodnad, ögonskugga), inklusive mineralk Cosmetics: från 2 till 3 år.
 • Läppstift, glans och pennor för läppar: från 2 till 3 år

Hållbarhet för hudvård kosmetika

 • Rengöring mjölk eller gel: 1 år
 • Face tonic: från 6 månader till 1 år
 • Exfoliants med VNA eller AHA: 1 år
 • Fuktighetsgivare och serum: från 6 månader till 1 år
 • Lip balms: 1 år

Hur och var för att lagra kosmetika för att förlänga hållbarheten

Även om faktorerna för "konditionering" varierar mycket, liksom villkoren för användning av kosmetik och lagring, har vi sammanställt en användbar guide för att lagra dekorativa och omtänksamma kosmetika så att det kommer att fungera så länge som möjligt samtidigt som du behåller användbara kvaliteter och förvärvar giftigt. Här är några enkla tips för att förlänga hållbarheten hos dina kosmetika som skyddar din huds hälsa.

 • Tvätta händerna innan du använder den.
 • Skruva på locket tätt efter varje användning.
 • Håll alla dina kosmetika borta från ljuset - i en skåp eller lådan.
 • Dela inte dina kosmetika med andra - det här är en produkt av individuell användning!
 • Neka att köpa pengar i banker, där du ständigt måste hålla fingrarna, hitta en analog i rör eller mer slutna ampuller.
 • Lägg inte vatten eller saliv till dina pengar.
 • Kom ihåg att rengöra locket eller kåpan efter att ha släppt dem på golvet. Använd tvål och vatten eller alkohol. Torka noggrant innan du byter ut.

Kom ihåg att det heta klimatet och luftfuktigheten förkortar kosmetikkens hållbarhetstid. Men ändå borde du inte behålla det i kylskåpet: Formuleringarna av hudvårdsprodukter är bräckliga strukturer, så att de knappast kan motstå temperaturfluktuationer och värme. Kall kan minska hållbarheten och stabiliteten.

Farligt: ​​varför hårbalsam kan inte användas ständigt

Tack vare hårbalsam kan vi behålla hårets skönhet. Men i själva verket är de inte lika säkra som de kan tyckas vid första anblicken.

Balsams är av två typer: balsam och balsam. I deras användning skiljer sig de inte, den enda skillnaden är i syfte.

 • 1. Skölj. Den används för friskt hår för att ge det glans och elasticitet. Det underlättar processen att kamma och avlägsna statisk.
 • 2. Luftkonditionering. Den består av oljor, vitaminer och extrakt från medicinalväxter. Dessa medel tränger in i skalorna och ger en terapeutisk effekt på håret. Medel är avsedd för de skadade och svaga strängarna, delade ändar.

Balsams - balsam ger en fantastisk effekt på färgat hår. Förutom att bevara färgen återställer de håret och ger volymen. Medel som är lätt att använda. Den är jämnt fördelad över hela längden, kammad med en träkam och lämnad under en viss tid. Skölj sedan under rinnande vatten.

Många tjejer gör misstag när man använder balm, vilket påverkar hårväxten negativt. Vilka regler måste följas?

1. Förvara inte för länge

Du kommer inte få den bästa effekten om du håller produkten i 5 - 10 minuter längre. Det är viktigt att strikt följa instruktionerna för användning, annars kommer håret att blekna, snabbt bli fet och kan till och med börja falla ut.

2. Applicera inte på rötterna

Om agenten appliceras, med början från rötterna, föreligger stor risk för att vattenbalansen störs. Speciellt bör vara uppmärksam på de som på hårets natur skiljer sig från hög fetthalt.

3. Missbruk inte

Kom ihåg att balmvikt håret, så ordna ditt hår avlastning. Använd periodvis örtteor för att skölja hår eller göra ljusmaskar. Snart kommer du själv att märka hur hårets tillstånd har förändrats till det bättre. De läser också: tillförlitliga och säkra sätt att avlägsna yellowness från hår.

Kosmetikens hållbarhet: ledsen att kasta, men du kan inte använda

I varje kvinnas liv finns det tragiska ögonblick: du måste dra ur hjärtat av kärlek och lär dig under många dagar att leva utan det. Till exempel, den här rosa läppstiftet - du och seniorklassen, kommer ihåg upp och ner, du har en gemensam historia! Kanske nog? Gårdagens bröd härdar, mjölken blir sur, du kan förgiftas med färskt kött - tycker du verkligen att kosmetika inte förstör? Allt har sitt utgångsdatum, och innehållet i din kosmetiska väska är inget undantag.

Många kosmetiska produkter är potentiellt farliga, och oftast innebär det att de efter det att lagringen har löpt ut blir antingen helt giftiga, de kan i sin tur orsaka allergier. eller gradvis koloniseras av skadliga bakterier och blir bärare av infektion. Kosmetika med utgått hållbarhet bör inte beklagas - även de dyraste och högkvalitativa produkterna kan orsaka allvarliga problem. Och det är inte tillverkaren som ska skylla på.

Det finns flera allmänna regler för alla kosmetiska produkter.

 • Viktigast: aldrig tillåta andra att använda sina kosmetika - det här är ohygieniskt.
 • Håll alla kosmetika på en sval plats utan tillgång till direkt solljus, låt inte produkterna värma eller frysa.
 • Ta bara kosmetika med rena händer, lämna inte fonderna öppna under lång tid.
 • Samla inte pengar med fingrarna direkt från burken.
 • Kom ihåg att mikroorganismer kan lösa sig inte bara i produkterna utan även i de apparater du använder dem med: Tvätta svamparna och borstarna i varmt tvålvatten, svamparna efter varje användning, borsten en gång i veckan. Förresten bör borsten bytas en gång om året, svampar - en gång i veckan.
 • Om du har haft några infektioner i ansiktet - särskilt de som berör ögon och läppar - kastar de produkter du använde under din sjukdom.

Kosmetika måste kastas bort om

 • agenten har förändrats / luktade
 • agentens konsistens har förändrats - det förtjockas eller omvänt tunnas
 • Läkemedlet blev ojämnt - det exfolierades, korn, flingor, suspension visade sig i sin struktur

Om du märker en oönskade reaktion på någon kosmetika, sluta omedelbart använda den. Om symtomen kvarstår, kontakta en läkare.

Hur man reda på kosmetikens hållbarhetstid

Tillverkare måste ange produktens hållbarhet på förpackningen - både på lådan och direkt på flaskan / röret. Man måste komma ihåg att kosmetikkens hållbarhet i oöppnade förpackningar skiljer sig avsevärt från kosmetikens hållbarhet, vilket används: till exempel, efter att en flaska med ett tonverktyg har tappats, är hållbarheten 6-12 månader beroende på tillverkaren. Och i en förseglad form, i originalemballagen i en mörk, cool plats, kan tonramen lagras i upp till tre år.

 • Kosmetikens hållbarhet efter utskrift är vanligtvis märkt med en karaktäristisk ikon - en typisk kosmetisk burk med locket öppet. Numret som skrivs ovanpå denna burk är det antal månader under vilka tillverkaren garanterar produktens kvalitet under lagringsförhållandena.

Dessutom, om du köper importerad kosmetika (den som importerades till ditt land från utlandet), var vänlig observera: rätt utgångsdatum anges enligt fabriksmetod (präglad eller laser) på flaskan / röret och inte på etiketten med översättningen - den sätter på lokala importföretag.

Emellertid är alla dessa fabriksnoteringar idealiska förhållanden, och i själva verket finns det också temperaturfall och obehagliga överraskningar. Därför, när du bestämmer om din kosmetika är lämplig, var uppmärksam på de subjektiva förnimmelserna. Och, naturligtvis, vårt råd - att hjälpa dig.

mascara

Med smink för ögonen måste du vara särskilt vaksam, eftersom den används farligt nära ögonen: klåda, rodnad, riva, konjunktivit - det här är inte bara obehagligt, men också fyllt med konsekvenser för syn. Om även din mest favorit mascara plötsligt bytte lukt (till exempel började likna bensin), kasta ut utan ånger. Mest troligt är det bortskämd. Och det här är för alltid.

Ögonfransar är utformade för att skydda ögonen från damm och följaktligen olika bakterier. Många av dessa små ovänliga varelser bosätter sig på cilierna och efter att du målar dem med mascara flyttar vissa "resenärer" till penseln och sedan till flaskan. När tiden går, möter de sitt eget slag där, börjar familjer, odlar och multiplicerar... Och din familjs idyll börjar klia och svälla dina ögon.

 • Hållbarhet för ögonmakeup är mycket liten. För hygieniska ändamål måste mascara och flytande eyeliner ändras varannan åtta månader. Oftast börjar mascara redan torka ut.

Eyeliner: skärpa det ofta så att du bokstavligen skrapar bort många bakterier.

Som en del av alla flytande tonmedel finns det vatten och trots att mängden konserveringsmedel, silikoner och stabilisatorer som tillverkare har lagt till med generös hand, multiplicerar mikroorganismerna i vattnet. De kan orsaka irritation och även akne.

För att undvika detta, köp tonbaser i dispensrar med injektionsflaskor - detta skyddar inte bara mot skadliga bakterier utan minskar även luftens tillgänglighet och saktar därför oxidationsprocessen.

Förvara flytande toner med normal fukt för att undvika uttorkning.

 • Beroende på kompositionen kan förpackning och tillverkare av tonbasen efter utskrift lagras från 5 till 12 månader.

Verktyget som är utformat för att maskera fläckarna på ansiktet i sig kan skapa dem: om concealernar tjocknar, blir det extremt svårt att skugga det. Dessutom kan den gamla concealeren bete sig som en kameleon, skiftande nyans när han trivs. Tja, det faktum att bakterier kan föröka sig i det är redan klart.

 • Concealer hållbarhet - högst 18 månader.

Pulver - levde långsamt din skönhetssalong, eftersom det är ett pulver, och oftare innehåller det inget vatten eller oljor. Emellertid är något pulver hygroskopiskt - så håll ditt pulver tätt stängt och på ett torrt ställe. Men även med alla möjliga försiktighetsåtgärder kommer fukt från luften och fett från penslarna till pulveret, vilket i kombination med växtextrakt skapar ett underbart näringsmedium för reproduktion av olika baciller.

Om du vill förlänga livslängden på ditt pulver, applicera inte det omedelbart efter att basen / fuktkrämen har låt basen sitta ner, annars kommer borsten att ta en del av basprodukten och överföra den till pulveret.

 • Pulver lagras inte i mer än två år; i genomsnitt pulverens hållbarhet - 18 månader.

Blush är olika - pressad, pulveriserad, grädde, i bollar. Varje art har sina lustar och dess utgångsdatum.

Pulverlösning beter sig på nästan samma sätt som pulver, och därför är farorna och försiktighetsåtgärderna identiska.

 • Hållbarheten för pulverblodning överstiger inte 18 månader.
 • Kompakt kan vara lite längre - upp till två år.
 • Med rätt förvaring kommer rodnaden i bollarna, de så kallade meteoriterna, att vara i två år.
 • Krämer och gelblush uppför sig som concealer och deras hållbarhet överstiger inte ett och ett halvt år.

Var försiktig med ögonskugga - även om du inte applicerar dem direkt på ögons slemhinna, finns det fortfarande en hög risk för överföring. Kolonier av skadliga mikrober kan leva i dem utan några synliga tecken på förorening.

Enligt statistiken är ögonskugga på frekvensen av allergiska reaktioner sämre än mascara!

 • Beroende på tillverkaren kommer pressad ögonskugga att vara från tre månader till ett år. Cream - och ännu mindre, ca 4-5 månader.

Läppstift och glans

Felaktig färg kan förstöra humöret, men enligt experter, om du följer reglerna för att använda dekorativa kosmetika för läppar (inte dela med en flickvän, använd inte under herpesförstöring), föredrar mikrober sällan att lösa sig på läppstift - de innehåller inte vatten utan känt från biologins skola, där det inte finns något vatten, finns inget liv.

Om läppstiftet har en dålig lukt (på grund av fett i kompositionen, som kan bli rancid), ger det en ojämn beläggning, blir hård när den appliceras och läppglansen är för flytande eller omvänt har blivit viskös - tyvärr men det är dags säg hejdå

 • Vanligtvis läppstift tjänar ungefär ett år, glans - 8 - 10 månader.

På jorden kan mikrober som överlever i nagellack ännu inte hittats... Men det som inte kan ruttna är oftast helt enkelt att torka ut - det här är problemet med alla nagellack. Utan tvekan kan du späda det - till exempel aceton. Men kommer det att vara användbart för dina dåliga naglar?

 • Kvalitets nagellack brukar vara i fungerande skick i ungefär ett år.

Förfallodatum för vanlig kosmetika

Observera: alla villkor börjar från det ögonblick som mediet skrives ut.Nästa Artikel
Vad hjälper till att bli av med håravfall