Vitaminer i gruppen där du inte kan blanda


Idag lägger tusentals tjejer runt om i världen entusiastiskt beredningar av B-vitaminer till schampon och hårprodukter, är övertygade om att denna procedur kommer att ge en förbättring av frisyrens utseende och öka hårets densitet och förbättra deras struktur. Ett sådant tillvägagångssätt är allmänt motiverat, men det är nödvändigt att ständigt bearbeta ditt hår med vissa ämnen, särskilt biologiskt aktiva, medvetet och med full förståelse för hur ett visst medel verkar och vilken effekt som förväntas av användningen. Det är därför B-vitaminerna för hår idag har stor uppmärksamhet och kräver detaljerad bekantskap.

De mest populära och välkända vitaminerna för hår är vitamin B1, eller tiamin, vitamin B6 eller pyridoxin och vitamin B12, även kallad cyanokobalamin. Det är denna treenighet i satsen som vanligen läggs till hårtvättprodukter eller konsumeras utöver kosten i form av multivitaminpreparat.

Innan du applicerar vitaminer B1, B6 och B12 för hår, bör du kontakta din läkare (nämligen en läkare, inte en frisör eller en stylist). Kanske kommer ett tillägg av några av dem att vara skadliga, och det kan hända att vissa problem med hår inte uppstår på grund av brist, men på grund av ett överskott av en av dessa vitaminer. Endast en professionell läkare kan besluta om detta.

Vitamin B1 och hårhälsan stöd

Vitamin B1 (även känt som tiamin) påverkar hårets tillstånd indirekt, men mycket starkt. För det första reglerar tiamin utbytet av en stor mängd fetter, proteiner, kolhydrater, syror och enkla mineralämnen i kroppen. Det beror på att hår, lökar och hårbotten levereras med näringsämnen, strukturella komponenter och energi för tillväxt och utveckling.

Vitamin B1 för hår behövs hela tiden, bra, det finns i den överväldigande majoriteten av naturliga livsmedel, och det är ganska möjligt att få det med vanlig mat i rätt mängd för hår.

De yttre manifestationerna av en tillräcklig tillförsel av tiamin till håret är glans, styrka och normal elasticitet hos krullarna. Samma vitamin ger tillräcklig hårväxt.

En brist på vitamin B1 i håret återspeglas inte omedelbart. De första symptomen på denna brist är störningar i nervsystemet. Och bara i en särskilt försummad form börjar problem med hår. Men under den normala funktionen av kroppen är de många funktionerna av vitamin B1 grunden för hälsa, styrka och skönhet av hår.

Vitamin B6 i kosmetologi

Vitamin B6 samt tiamin är känt för sitt deltagande i många metaboliska processer och dess roll i syntesen av ett stort antal av de viktigaste strukturella och funktionella föreningarna i kroppen. Förekomsten av hormoner, proteiner och fetter som är nödvändiga för friskt hår beror på dess aktivitet, det stöder också normal metabolism i hårbotten.

Vitamin B6 i förhållande till håret är särskilt märkbart i otillräckliga kvantiteter: kroppen donerar hår i första hand, och även med mild hypovitaminos börjar håret helt enkelt falla ut, och hårbotten i sig lider av seborré och dermatit.

Vanligtvis är vitamin B6 av det hela märkbart B1, B6 och B12 för hår, en brist på märkbarhet.

Behöver håret B12?

Vitamin B12 för hår stöder inte direkt. Men med sitt deltagande levereras håret med syre och många näringsämnen. Med brist på vitamin B12 kan det orsaka klåda på huvudet och stoppa hårväxten.

De viktigaste manifestationerna av brist på vitamin B12 i kroppen är anemi och nervsystemet. Efterföljande symtom, inklusive de som förekommer på hårets tillstånd, är knappast märkbara på grund av sådana störningar.

Regler för att ta vitaminer från grupp B för att bibehålla friskt hår

När kroppen ges med B-vitaminer, är det nödvändigt att komma ihåg huvudregeln. Först och främst kommer vitaminer till håret genom blod och matsmältningsorgan, och endast i små och oförutsägbara mängder - med schampon, masker och hårgeler. I miljontals år har naturen inte förbättrat hudens ogenomtränglighet i miljontals år, så att det nu kan uppnås genom att vitaminerna tränger in i hårfolliklarna själva genom enkel gnidning.

Det är därför innan du börjar använda något vitamin B för hår eller ett komplex av dessa ämnen du behöver:

 1. Kontakta en läkare. Kanske är hårproblem inte associerade med brist på vitaminer, men med deras överflödiga eller helt olika sjukdomar i kroppen.
 2. Om bristen på en av vitaminerna i grupp B fortfarande är närvarande, är det först och främst nödvändigt att justera din kost så att de erforderliga mängderna vitaminer intas i naturlig form med livsmedelsprodukter.
 3. Om det är nödvändigt att använda vitaminpreparat, ska läkaren ordinera läkemedlen själva, B-vitaminerna i ampuller eller masker.
 4. Masker, schampon och tillskott i schampon med vitaminer i grupp B bör endast användas när det är nödvändigt att behålla en bra typ av hår och att ge dem vanliga vitaminer från kosten. Vid brist på vitamin B i kosten kommer maskerna inte att fylla behovet av dem!

I allmänhet krävs en hälsosam vuxen kropp per dag:

 • 1,1 mg vitamin B1
 • 1,6 mg vitamin B6
 • 1,5 mcg vitamin B12.

Med sådant intag av dessa vitaminer räcker det för att upprätthålla hårets hälsa och gott utseende.

Det är också viktigt att vitaminerna B1, B6 och B12 är kompatibla med livsmedel och preparat som tas internt, men det är inte alltid önskvärt att kombinera dem i kompositionen av hårmaskor.

Om håret förlorar några av B-vitaminerna måste du hantera eller metabolisera eller med en diet. Vid allvarliga brott mot kroppens inre tillförsel med vitaminer, får inga masker, schampon och krämer ge resultat, eller det kommer att bli mycket korttids.

Ampuller med vitaminer i Grupp B för hår

Vitaminer för hår i grupp B i ampuller kan användas för att förbättra den kosmetiska effekten av olika produkter - masker, schampon, balsam - och påverkar främst hårbotten och hårbotten.

Den bästa lösningen är att köpa varje specifikt hårvitamin i en separat produkt och använd alla tre vitaminer i sin tur vid varje hårtvätt.

 • Vitamin B1 i ampuller kostar cirka 25 rubel för 10 ampuller.
 • Priset på vitamin B6 i ampuller är ca 20 rubler för 10 ampuller.
 • Vitamin B12 kostar cirka 10 rubler för 10 ampuller.

Med varje hårtvätt, använd en ampull av en viss vitaminlösning. Applicera olika vitaminer för ett bad rekommenderas inte.

"Två månader efter kemi drack jag speciella vitaminer Complivit för hårhälsa, och sedan rådde doktorn att ta en paus och börja helt enkelt tvätta håret med örter, Johannesört och B-vitaminer i sköljbad i ampuller. Det är omöjligt att blanda vitaminer, för ett bad bör du lägga till ett vitamin i hinken. De kostar ett öre, om du tvättar ditt hår en gång varannan dag, visar det sig att tre förpackningar av varje vitamin tillsammans kommer att vara i två månader. Och detta nöje är värt lite mindre än 80 rubel. "

Med vitaminerna B1, B6 och B12 i ampuller kan du stödja, stärka och återställa hårmasker. Men användningen av sådana masker har vissa karakteristiska egenskaper.

Det finns också speciella preparat av vitaminer B, som är konstruerade för användning enligt ett specifikt program och med ett specifikt schema. Dessa läkemedel inkluderar:

 • lösning B1, B6 och B12 i ampuller för injektion framställd av JSC "Lekhim-Kharkov". Applicera dem på hårbehandling ska endast vara enligt instruktioner från läkaren.
 • Combibine är också ett medel för intramuskulär administrering. Innehåller det nödvändiga för kroppsdosen av vitaminerna B1, B6 och B12 och rekommenderas inte för egen användning som externt medel.
 • Neurorubin är också ett komplex av B-vitaminer som är utformade för att förebygga och behandla störningar i nervsystemet.

Alla specialiserade preparat med B-vitaminer är mycket dyrare än enskilda vitaminer i kapslar. För hemanvändning är det därför mer rationellt att använda monovitaminlösningar.

Recept maskerar med vitaminer i grupp B

Masker till vilka du kan lägga till vitaminer från grupp B är ganska enkla att förbereda och används ofta för hemmabruk.

 • Vitlöksmask - lägg i en ampull av vilken vitamin B-grupp som helst, en tesked honung, en tesked citronsaft och en tesked aloejuice till en tesked hökad vitlök. Denna mask appliceras i en halvtimme med inslagning av huvudet och tvättas sedan av med vatten med tillsats av senap.
 • Mask för torrt hår - en matsked honung lägger till en rå äggula, 1 ampull vitamin och en tesked aloe juice. Masken appliceras på håret efter tvättning och tvättas av på en timme. Applicera en sådan mask ska vara varannan till tre dagar i en månad, varefter det är önskvärt att ta en paus.
 • Mask med olja - ett slagt ägg tas i den, en matsked av kardborre, havtorn och mandelolja och en ampull av vitamin B. Efter applicering maskeras masken med film och handduk, tvättas av en timme efter behandling med schampo.
 • Örtsmask - för beredningen blandas ett slagen ägg med kamomill eller lindukstrakt (1 matsked), vitamin B6 läggs till håret och lämnar huvudet i en timme.

"Tillsammans med behandlingen var jag tvungen att lägga en torr hårmask på mitt hår varannan dag. Det verkar för mig att resten av behandlingen inte var nödvändig: efter masken lyser håret för en dag, fjädrar och vrider sig själv. Och allt annat - som en död poultice. Så länge du inte sätter på masken kommer ditt hår att torka upp. "

Vid framställning av hårmaskar är det viktigt att komma ihåg att de olika vitaminerna i grupp B är oförenliga med dem. Vitaminer B6 och B12 för hår ska användas växelvis i olika masker.

På samma sätt kan B-vitaminer tillsättas till schampon och balsam för att tvätta håret. Det finns inga specifika doser här, men vanligtvis används en tvätt av ett specifikt vitamin för en hårtvätt.

Kontraindikationer: kan B-vitaminer skada ditt hår?

Ibland kan en allergisk reaktion uppstå som svar på extern användning av vitaminerna B6 och B12. Och vitamin B12 hypervitaminos har ett nässelutslag som ett symptom, och tillsammans med allergier leder alla dessa störningar till klåda, ibland i huvudområdet.

Men i de flesta fall har ett litet överskott av dessa vitaminer inte en uttalad negativ effekt direkt på håret.

De viktigaste naturliga källorna till vitaminerna B1, B6 och B12

Matar som innehåller vitamin B är mycket mer effektiva källor till dessa ämnen - vitaminer absorberas med mat och når håret mycket mer effektivt än genom huden med masker och schampon.

De största mängderna av B-vitaminer finns i kött, fisk och slaktbiprodukter. Nötkött och fläsklever och njurar innehåller de största mängderna vitaminer B1 och B12. Dessutom finns tiamin och pyridoxin i stora mängder i följande produkter:

 • baljväxter
 • vete och bovete groats
 • nötter
 • potatis
 • sojabönor
 • ägg
 • mjölk och mejeriprodukter, inklusive ostar.

Dessutom finns vitaminerna B1 och B6 i nästan alla gröna grönsaker. Men vitamin B12 i växtprodukter sker inte - en person kan bara hämta det från djurfoder.

Vitaminberedningar för hårhälsa

Ytterligare vitaminkällor i grupp B är multivitaminkomplex och kosttillskott som rationellt används endast med en uttalad brist på vitaminer i kosten. Sådana medel, särskilt användbara för hår, innefattar exempelvis sådana:

  Fitoval, som består av vitaminerna B1, B2, B5, B6, B9 och B12, vitamin H, järn och kalcium. För hår är detta den optimala uppsättningen.

Sheviton är ett kosttillskott från Vision, innehållande vitaminerna B5, B6, B12, H, zink, cystin och metionin. De två sista ämnena är aminosyror som är nödvändiga för att stödja hårväxten.

Nutrikap, förutom vitamin B-vitaminer, innehåller också nötoljor, vetextrakt, bivax och ett stort antal mineraler.

För att stödja håret är det dessutom rationellt att använda vitaminkomplex som Alfabet Cosmetics, Shine Complit, Vitrum Beauty, vars komposition är speciellt utformad för att stödja hud, hår och naglar. Användningen av sådana droger är i de flesta fall effektivare än användningen av vitaminer i sammansättningen av masker och schampon.

Vilka vitaminer i gruppen kan du pricka ihop

Kompatibilitet med B-vitaminer

Produkterna i vår kost är inte tillräckligt mättade med näringsämnen, så det finns ett behov av ett ytterligare intag av vitamin-mineralkomplex. Men inte alla syntetiska vitaminer absorberas väl av kroppen. Vidare bör när man tar vitaminer komma ihåg att effekten av assimilering av vitaminer beror på kombinationen med varandra togs de.

För vitaminer med dålig smältbarhet är vitaminer från grupp B. Därför rekommenderas dessa substanser att införas i kroppen i form av injektioner.

Kompatibilitet mellan sig av vitaminer i grupp B

När man talar om förenligheten med vitamin B i grupp B, är det värt att notera att dessa ämnen kombinerar dåligt inte bara med andra vitaminer och mineraler utan även bland dem. Vitamin B6 kan inte kombineras med vitamin B1, eftersom de störa absorptionen av varandra. Men med vitamin B2, kombineras vitamin B6 perfekt, som med magnesium, kalcium. zink. Dessutom är det möjligt att kombinera vitaminerna i kombinationen: B2, B6, B9, B2, B5, B9.

Vitamin B6 blandar väl med B12. Trots detta rekommenderar läkare att använda inuti eller ge injektioner av dessa vitaminer separat. Om du vill pricka olika vitaminer i grupp B, är det bättre att byta dem varannan dag.

Kompatibilitet med B-vitaminer med andra vitaminer

Kompatibiliteten av b-vitaminer med andra vitaminer har ett antal funktioner:

 • B-vitaminer, och särskilt B12, bör inte kombineras med C-vitamin (askorbinsyra), eftersom det inte tillåter B12 att smälta.
 • Vitaminerna B2, B6 och B9 kan kombineras med vitamin K;
 • B6 och B12 kombineras med vitamin D;
 • mellan att ta vitamin B12 och A-vitamin ska ta minst 12 timmar;
 • B2 kan kombineras med vitamin A.

Tabell över kompatibilitet av vitaminer i grupp B

Positiv kombination av ämnen

B2 hjälper B6 att gå till den aktiva formen och smälta så mycket som möjligt.

För kvinnor över 40 år är det mycket viktigt att ta tabletter av vitamin-mineralkomplex som hjälper till att minska de negativa effekterna av den startade klimakteriet, förbättra hudens, nagels och hårets tillstånd. De är oersättliga under våren avitaminos.

Det finns speciella sport vitaminer för kvinnor, som låter dig stödja kroppen under en period av intensiv träning. De är perfekt balanserade vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som har positiv inverkan på hela kroppen.

E-vitamin spelar en stor roll för att behålla den normala funktionen hos många interna organ och system. I synnerhet ökar det fertiliteten, fungerar som förebyggande av cancersjukdomar och sjukdomar i hjärtat och blodkärlen. Kämpar för tidigt åldrande.

Coenzyme Q10 är en extremt populär substans som används för olika ändamål: för viktminskning, för att spela sport, för allmän heling av kroppen, förbättra utseende, förebygga och behandla sjukdomar.

LiveInternet LiveInternet

HUR DET ÄR DEN KORRIGA KOLOTEN AV VITAMINGRUPPEN IN

Hur sticker man B-vitaminer

Vitaminer måste kunna användas korrekt. Hur man stinkar vitaminerna i grupp B - låt oss prata om detta.

Du kan diskutera standardfästningssystemet med din läkare: Alla vitaminer - 10 skott varje. De första 10 dagarna: B12 dagligen, varannan dag växlar mellan B1 och B6. De andra 10 dagarna byter B12 med B2 - B2 varje dag, varannan dag fortsätter att växla mellan B1 och B6.

Kursen är 20 dagar. Återigen uppmärksammar vi det faktum att detta system är föremål för obligatorisk diskussion med den behandlande läkaren personligen. Drogtillverkare erbjuder patienter vitaminer från grupp B och i specialkomplex som redan blandats i en ampull på ett speciellt sätt (sådana preparat innefattar inte vattenlöslig B1, men fettlöslig benfotiamin). Och ett sådant "kit" är bekvämt, inklusive användarvänlighet - en injektion var tredje dag. Möjligheten och möjligheten att använda droger som Milgamma, Ambene, Bepleks, kan också diskuteras med din läkare.

På förenligheten med vitaminerna B och askorbinsyra. Såvitt vi vet är det nödvändigt att "in tid" späda injektionen av vitamin C med vitamin B12 - eftersom engångsadministrationen av C-vitamin och B12 inaktiverar cytokobalamin (B12) -verkan - dessa läkemedel rekommenderas att skjutas åtminstone 2 timmar från varandra. När det gäller engångsintroduktionen av vitamin C och vitamin B1 eller B6 är vi inte medvetna om några varningar om omöjligheten av en sådan introduktion. Det enda som jag vill bekräfta är ditt antagande att det är bättre att inte blanda dem i en spruta, men gör fortfarande två injektioner - i olika riktningar skinkor. (Och det är naturligtvis omöjligt att blanda i en spruta B1 och B6 - men om vi tolkar ditt meddelande korrekt är administreringen av dessa läkemedel planerad till dig varannan dag).

B1 är tiamin. Ange djupt in / m eller långsamt in / i 1 gång / dag. En engångsdos för vuxna är 25-50 mg. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 30 dagar. Var uppmärksam på bieffekten av vitamin B1: Eventuella allergiska reaktioner - urtikaria, klåda, angioödem; i sällsynta fall anafylaktisk chock; svettning, takykardi är också möjlig.
Subkutan (och ibland intramuskulär) injektioner av tiamin är smärtsamma på grund av lösningarnas låga pH.

B2 - riboflavin. En engångsdos för en vuxen - 5-10 mg 1-3 gånger per dag i 1-1,5 månader. Biverkningar: möjlig nedsatt njurfunktion, nedsatt syn.

B6-pyridoxin. För behandling av vitamin B6-brist hos vuxna i a / m, subkutan eller i / med införandet av en daglig dos på 50-150 mg. Varaktigheten av behandlingen bestäms av sjukdoms typ och svårighetsgrad.
För förebyggande av vitamin B6 används brist i en dos på 40 mg / dag. Särskilda instruktioner: Med försiktighet som används i magsår och duodenalsår, kranskärlssjukdom. Vid svår leverskada kan pyridoxin i höga doser orsaka försämring av funktionen.

B12 - cyanokolamin. Med en brist på vitamin B12 för profylax - in / m eller / in / i 1 mg 1 gång per månad; för behandling - in / m eller / in / i 1 mg dagligen i 1-2 veckor, en stöddos på 1-2 mg / m eller / in - från 1 gång i veckan, upp till 1 gång per månad. Biverkningar: Från sidan av centrala nervsystemet: sällan - ett tillstånd av spänning. Sedan kardiovaskulärsystemet: sällan - smärta i hjärtat, takykardi. Allergiska reaktioner: sällan - urtikaria. Kontraindikationer - Tromboembolism, erythremi, erytrocytos.

Allergiska reaktioner är möjliga för alla B-vitaminer. Alla B-vitaminer kan inte blandas i en spruta, eftersom koboltjonen i cyanokobalaminmolekylen bidrar till förstörelsen av andra vitaminer. Det bör också komma ihåg att vitamin B12 kan öka de allergiska reaktionerna som orsakas av vitamin B1.
Alla beredningar av vitaminer i grupp B måste administreras djupt intramuskulärt, långsamt (en tre-komponent spruta ska användas för bättre kontrollerbarhet och smidig administrering).

1 ml ampuller i en förpackning med 10 st. 3% och 6% lösning och tiaminklorid: 1 ml ampuller i förpackningar med 50 st. 2,5% och 5% lösning.

1 injektionsflaska med 1 ml injektion innehåller pyridoxinhydroklorid 0,01, (0,025) eller 0,05 g; i lådan 10 st.

Injektionsvätska, lösning 0,05%, 0,02%.

1 ml lösning innehåller 500 eller 200 mcg cyanokobalamin, 1 ml per ampull, 10 ampuller per kartong.

1% lösning för injektioner i ampuller med 1 ml, 10 ampuller per förpackning.

C-askorbinsyra:

Finns i ampuller. 1 ml lösning innehåller 20 eller 100 mg aktiv substans. Volymen på 1 ampull är 1-2 ml. Fördelarna med läkemedelsadministration är stora. Lösningen kan ha en koncentration av 5 eller 10%.

Delar erfarenheten av älskare av en hälsosam livsstil:

"varje vår och hösten säsongen jag piercerar mig själv vitamin B1, B6, B12 och vitamin C.

Jag tar varje vitamin i paketet + 40 st. 2 gr sprutor och framåt.

* Vitamin B1 - på udda dagar på morgonen
* C-vitamin - på eftermiddagen på udda dagen. Vitamin B1 kombineras med vitamin C
** Vitamin B6, B12 - På jämna dagar (i olika händer, ben, skinkor, den som är bekväm) B-vitaminer tränger på morgonen "

"Pricking vitaminer B kan vara 4 gånger under en livstid. Idag har min kropp blivit upptagen. Jag kommer att punktera igen. Den här gången lägger jag till B2 och C.
(B2 förstärker B6, B1 är inte kompatibel med B6, B är inte kompatibel med C)

10 dagar på morgonen B6 och B1 varannan dag, B12 varje dag på kvällen;
10 dagar på morgonen B6 + B2 och B1 varannan dag;
10 dagar från
Totalt: 30 dagar 50 injektioner - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)

Det här inlägget lästes 21602 gånger.

Hur man prickar vitaminer i grupp B

Du kan diskutera standardfästningssystemet med din läkare: Alla vitaminer - 10 skott varje. De första 10 dagarna: B12 dagligen, varannan dag växlar mellan B1 och B6. De andra 10 dagarna byter B12 med B2 - B2 varje dag, varannan dag fortsätter att växla mellan B1 och B6.
Kursen är 20 dagar. Återigen uppmärksammar vi det faktum att detta system är föremål för obligatorisk diskussion med den behandlande läkaren personligen. Drogtillverkare erbjuder patienter vitaminer från grupp B och i specialkomplex som redan blandats i en ampull på ett speciellt sätt (sådana preparat innefattar inte vattenlöslig B1, men fettlöslig benfotiamin). Och ett sådant "kit" är bekvämt, inklusive användarvänlighet - en injektion var tredje dag. Möjligheten och möjligheten att använda droger som Milgamma, Ambene, Bepleks, kan också diskuteras med din läkare.

På förenligheten med vitaminerna B och askorbinsyra. Såvitt vi vet är det nödvändigt att "in tid" späda injektionen av vitamin C med vitamin B12 - eftersom engångsadministrationen av C-vitamin och B12 inaktiverar cytokobalamin (B12) -verkan - dessa läkemedel rekommenderas att skjutas åtminstone 2 timmar från varandra. När det gäller engångsintroduktionen av vitamin C och vitamin B1 eller B6 är vi inte medvetna om några varningar om omöjligheten av en sådan introduktion. Det enda som jag vill bekräfta är ditt antagande att det är bättre att inte blanda dem i en spruta, men gör fortfarande två injektioner - i olika riktningar skinkor. (Och det är naturligtvis omöjligt att blanda i en spruta B1 och B6 - men om vi tolkar ditt meddelande korrekt är administreringen av dessa läkemedel planerad till dig varannan dag).

B1 är tiamin. Ange djupt in / m eller långsamt in / i 1 gång / dag. En engångsdos för vuxna är 25-50 mg. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 30 dagar. Var uppmärksam på bieffekten av vitamin B1: Eventuella allergiska reaktioner - urtikaria, klåda, angioödem; i sällsynta fall anafylaktisk chock; svettning, takykardi är också möjlig.
Subkutan (och ibland intramuskulär) injektioner av tiamin är smärtsamma på grund av lösningarnas låga pH.

B2 - riboflavin. En engångsdos för en vuxen - 5-10 mg 1-3 gånger per dag i 1-1,5 månader. Biverkningar: möjlig nedsatt njurfunktion, nedsatt syn.

B6-pyridoxin. För behandling av vitamin B6-brist hos vuxna i a / m, subkutan eller i / med införandet av en daglig dos på 50-150 mg. Varaktigheten av behandlingen bestäms av sjukdoms typ och svårighetsgrad.
För förebyggande av vitamin B6 används brist i en dos på 40 mg / dag. Särskilda instruktioner: Med försiktighet som används i magsår och duodenalsår, kranskärlssjukdom. Vid svår leverskada kan pyridoxin i höga doser orsaka försämring av funktionen.

B12 - cyanokolamin. Med en brist på vitamin B12 för profylax - in / m eller / in / i 1 mg 1 gång per månad; för behandling - in / m eller / in / i 1 mg dagligen i 1-2 veckor, en stöddos på 1-2 mg / m eller / in - från 1 gång i veckan, upp till 1 gång per månad. Biverkningar: Från sidan av centrala nervsystemet: sällan - ett tillstånd av spänning. Sedan kardiovaskulärsystemet: sällan - smärta i hjärtat, takykardi. Allergiska reaktioner: sällan - urtikaria. Kontraindikationer - Tromboembolism, erythremi, erytrocytos.

Allergiska reaktioner är möjliga för alla B-vitaminer. Alla B-vitaminer kan inte blandas i en spruta, eftersom koboltjonen i cyanokobalaminmolekylen bidrar till förstörelsen av andra vitaminer. Det bör också komma ihåg att vitamin B12 kan öka de allergiska reaktionerna som orsakas av vitamin B1.
Alla beredningar av vitaminer i grupp B måste administreras djupt intramuskulärt, långsamt (en tre-komponent spruta ska användas för bättre kontrollerbarhet och smidig administrering).

1 ml ampuller i en förpackning med 10 st. 3% och 6% lösning och tiaminklorid: 1 ml ampuller i förpackningar med 50 st. 2,5% och 5% lösning.

1 injektionsflaska med 1 ml injektion innehåller pyridoxinhydroklorid 0,01, (0,025) eller 0,05 g; i lådan 10 st.

Injektionsvätska, lösning 0,05%, 0,02%.

1 ml lösning innehåller 500 eller 200 mcg cyanokobalamin, 1 ml per ampull, 10 ampuller per kartong.

1% lösning för injektioner i ampuller med 1 ml, 10 ampuller per förpackning.

C-askorbinsyra:

Finns i ampuller. 1 ml lösning innehåller 20 eller 100 mg aktiv substans. Volymen på 1 ampull är 1-2 ml. Fördelarna med läkemedelsadministration är stora. Lösningen kan ha en koncentration av 5 eller 10%.

Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

Pyridoxin i 1 ml ampuller finns i tio enheter per förpackning. Ampuller kan innehålla 1%, 2,5% och 5% pyridoxinhydrokloridlösning.

En älskare av en sund livsstilsaktie upplever:

"Varje vår och hösten säsar jag mig själv vitamin B1, B6, B12 och vitamin C.

* Vitamin B1 - på udda dagar på morgonen
* C-vitamin - på eftermiddagen på udda dagen. Vitamin B1 kombineras med vitamin C
** Vitamin B6, B12 - På jämna dagar (i olika händer, ben, skinkor, till vilken det är bekvämt) B-vitaminer tränger på morgonen "

♥ Skadade vitaminer B kan vara 4 gånger under en livstid. Idag har min kropp bränt. Jag kommer att punktera igen. Den här gången kommer jag att lägga till B2 och C.
(B2 förstärker B6. B1 är inte kompatibel med B6, B är inte kompatibel med C)

10 dagar på morgonen B6 och B1 varannan dag, B12 varje dag på kvällen;
10 dagar på morgonen B6 + B2 och B1 varannan dag;
10 dagar från
Totalt: 30 dagar 50 injektioner - 10x (B1 + B2 + B6 + B12 + C)Nästa Artikel
6 procedurer och verktyg för hur man snabbt växer hår på huvudet: tips om ökad tillväxthastighet, nyanser av korrekt vård