Vitaminkomplex för hår: alla hemligheter av rätt val och vackra lockar


Omfattande vård av krullar måste nödvändigtvis innefatta användning av en tillräcklig mängd vitaminer. Tyvärr kan de produkter som kommer till vårt bord varje dag inte uppfylla kroppens behov för användbara ämnen, vilket omedelbart påverkar hår och naglar.

Hårets skönhet börjar från insidan!

Vitaminutbildningsprogram

Alla vitaminer är uppdelade i liposolös och vattenlöslig. Representanter för den första gruppen (A, E, K och D) ackumuleras i kroppen som en reserv, så deras intag bör vara måttligt men konstant. Den andra gruppen innehåller C och B, som inte deponeras i kroppen och bör tas emot dagligen i tillräckliga kvantiteter.

Så behöver vi C-vitamin

Kollagen är ansvarig för hudens elasticitet och krillens hälsa, som kollapsar med åldern. Destruktionsprocessen börjar med 30 år, produkter rik på vitaminer C, E och beta-karoten hjälper till att sakta ner det lite och hålla huden ung.

C-vitamin, förutom att vara ansvarig för produktionen av kollagen, är en kraftfull antioxidant. Jordgubbar, svarta vinbär, citrusfrukter, sparris, paprikor, broccoli och doftande gröna är utmärkta källor till C för människor.

Läckra och doftande källor för askorbinsyra

Essentiellt vitamin A

Läckans skönhet och hälsa beror på hur snabbt cellregenereringsprocessen äger rum. För dess genomförande krävs en tillräcklig mängd antioxidanter.

En av de viktigaste deltagarna i cellåtervinningsprocessen är vitamin A. Det finns i stora mängder i lever, njurar, oljig fisk, äggula, ost, helmjölk, smör och margarin.

Letar efter vitamin A

Om vitamin B och dess betydelse

Tillväxt och uppdelning av celler är omöjlig utan representanter för grupp B. Genom att fungera i tillräckliga mängder i kroppen, ger de ersättning för döda celler, tack vare vilka naglar och hår växer. Denna grupp förhindrar allergiska utslag, fuktar och föryngrar huden, läker sår och sprickor (se även artikeln "Vitamin B6 för hår: fördelar och metoder för användning").

Med brist på vitamin, var uppmärksam på sådana livsmedel som linser, skaldjur, vilt, fisk, magert kött, ägg, lever, nötter, helvete, blåbär och avokado.

För dem som känner brist på vitamin B

E och K - en pant av starka krullar

Värd konkurrens mot vitamin C i antioxidantegenskaper kan vara E, som skyddar kroppen från de negativa effekterna av fria radikaler, förhindrar förekomst av cancerformationer. Nötter, äggula, smör - källor till vitamin E.

E-vitamin har funnit aktiv användning vid framställning av hemlagade hårmaskor.

Var uppmärksam på att K-vitamin borde vara de personer vars hud plötsligt blev täckt av fräknar, pigmentering och inflammation, håret blev skört och förlorat glans. Ändra situationen kommer att bidra till att revidera kosten och införlivandet i dess sammansättning av spritar, gröna, gröna te och buljong höfter.

Broccoliälskare är inte rädda för vitaminbrist

Symtom eller hur man lär sig om bristen på vitaminer

Innan du går att välja ett komplex av vitaminer för hår + naglar och hud, var uppmärksam på vilken typ av problem som övertog dina lockar.

Brist på vitaminer återspeglas inte bara på locken, välja ett komplex av vitaminer för hår mot håravfall, var uppmärksam på hud och naglar

Vitaminbrist övertar oss på våren och vintern

Intressant! Institutet för näring av den ryska akademin för medicinska vetenskaper fann att från 35 till 70% av ryska medborgare lider av brist på mer än tre vitaminer.

Ett integrerat sätt att lösa problemet

Om du inte avser att köpa vitaminkomplex för hår och hud med ett speciellt märke och föredrar att styras av produktens sammansättning, följ följande regler.

Komplexet bör bestå inte bara av vitaminer, dess sammansättning måste innehålla spårämnen. Var särskilt uppmärksam på förekomsten av kalcium, järn, magnesium och zink.

Välj komplex rik på mikroelement

Vitaminer är inte söta godisar som borde ha en smak och en trevlig smak. Ofta är det närvaron av färgämnen och smaker som orsakar allergiska reaktioner.

Komplexa vitaminer för nagel och hår av inhemsk och utländsk produktion har ingen grundläggande skillnad. Det finns inte så många stora råvaror i världen, därför beställer farmakologiska företag komponenter från vissa leverantörer.

Kvalitets vitaminkomplex kan ha utländska och inhemska "rötter"

Tips! Läkare rekommenderar att du köper multivitaminhårkomplex som produceras på ditt hemvists territorium, eftersom deras utveckling utförs med hänsyn till organismens behov i ett visst område.

Regler för vitaminkombination

Fel kombination av komponenter i komplexet kan minska alla dina ansträngningar för att "nej"

För att vitaminer ska bära med sig är det viktigt att ta dem på rätt sätt.

 • Kalcium för full absorption bör användas med D-vitamin.
 • Den perfekta duetten, som arbetar i full kraft, är vitaminerna A och E.
 • Gemensam absorption av vitamin A med zink ökar effekten av den senare. Kombinerat i ett enda komplex, har de en positiv effekt på mental aktivitet, förmågan att memorera och koncentrera uppmärksamhet.
 • Gruppen av vitaminer B ökar verkan av koppar, mangan, selen. Tillsammans stärker de nervsystemet.
 • Tandemet av kalcium och fosfor främjar aktiv cellregenerering.
 • Kaffelälskare bör vara medvetna om att denna dryck minskar absorptionen av zink-, kalcium-, kalium- och B-vitaminer.

Kaffelskådare måste överge den aromatiska drycken samtidigt som de tar vitaminer

Var uppmärksam! Värmebehandling kan förstöra vitaminer i livsmedel eller minska deras mängd avsevärt.

Granskning av vitaminkomplex

 1. Revalid är ett inhemskt vitaminkomplex för hårväxt och naglar. Fördelen med drogen är att den har låga biverkningar och låg kostnad.

Det används tre gånger om dagen, en kapsel. För att få ett synligt resultat och en förebyggande åtgärd krävs en kurs om minst 2 månader, men om du står inför målet att eliminera en stark förlust, behöver du en kurs om 3 månader.

Komplexet av vitaminer för håravfall hos kvinnor "Revalid"

 1. "Perfectil" - vitaminkomplex mot håravfall, vilket tar andra platsen i rankningen. Den positiva effekten av vitaminer kommer att märkas inte bara på hårets kvalitet utan även på hälsan hos hår och naglar, vilket också lider av brist på vår diet.

Inhemska och utländska skådespelerskor och modeller är erkända i kärlek i Perfectil, det här är inte förvånande, eftersom de första positiva resultaten kan ses redan under den första veckan av antagning.

"Perfectil" förtjänade positiva recensioner av tusentals mässa

Detta vitaminkomplex fick rätt titeln vitaminer "för lat", eftersom det tas i en kapsel en gång om dagen.

Var uppmärksam! Anvisningarna säger att kapseln måste tvättas med minst ett glas vatten. Sådana rekommendationer är inte oavsiktliga. Att ignorera dem kan prova illamående och ett extremt obehagligt tillstånd i kroppen.

En stor mängd vatten när man tar vitaminer är en garanti för god absorption av alla komponenter.

 1. Vitaminkomplexet "Alfabet" utvecklades av inhemska farmaceuter, trots att förpackningen inte har ett särskilt varumärke "för hårväxt", gör det ett utmärkt jobb med denna uppgift.

Det är baserat på principen att mineraler och vitaminer, förutsatt att rätt kombination förstärker deras verkan.

Bilder av kompositionen av multikomponentkomplexet "alfabetet"

slutsats

Hälsa och skönhet beror inte bara på rätt vård. Lejonens andel av problem i samband med krullarnas kvalitet börjar med brist på vissa komponenter i kroppen. Ett långsiktigt resultat kan endast erhållas under förutsättning av ett integrerat tillvägagångssätt, och videon i den här artikeln kommer att berätta hur du gör det korrekt.

Vitaminer för hårväxt

Antalet vitaminkomplex som lockar apotek besökare med dramatiska löften och ljusa etiketter är mycket hög. Ibland kan det vara svårt för kunderna att välja rätt produkt för att stärka och växa hår eller lösa andra problem på grund av det stora utbudet av produkter. Optimalt, om komplexet kommer att innehålla vissa vitaminer som är nödvändiga i varje enskilt fall. Vi hjälper dig att ta reda på vad som är lämpligt för att stimulera återväxten av lockar och hur man korrekt använder droger i ampuller, kapslar eller tabletter.

Vitaminer behövs för hårväxt

 1. A. Stärker rötterna, förhindrar att trådarna faller ut, aktiverar deras tillväxt. Det normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 2. B1. Hans brist på provokerar torrhet och sårbarhet i håret. Om håret bryts ständigt, blir det inte möjligt att odla lyxigt hår
 3. B2. Ansvarig för friska glanskrullar. Utan denna komponent blir strängarna snabbt feta, tipsen börjar splittras.
 4. B3 (PP). Även kallad nikotinsyra. Krävs för rik hårfärg, deras tjocklek, förebyggande av tidigt grått hår. Stimulerar blodcirkulationen och accelererar tillväxten av strängar.
 5. B6. Stärker hårväxten, stoppar förlusten, lugnar huden kliar och hjälper till att bekämpa mjäll. Vitamin P6 främjar absorptionen av andra fördelaktiga element och gör håret tjockt och glänsande.
 6. B9. Det aktiverar tillväxten av strängar, stoppar alopeci och stärker hårets axelstruktur.
 7. B10. Det närmar huvudets dermis, saktar hårets åldrande och ger dem möjlighet att växa i normal takt.
 8. B12. Brötslighet, torrhet, förlust av lockor - alla dessa symtom kan indikera bristen på vitamin B 12.
 9. C. Stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, närmar hårsäckarna, förhindrar förlust.
 10. D. Ger curls motståndskraft, elasticitet och silkiness. Tack vare honom skimrar håret med vacker glans och är anmärkningsvärd för sin pomp.
 11. E. Den kända antioxidanten som accelererar cellregenerering. Det ger curls elasticitet, glans, silke, stimulerar deras tillväxt, stoppar tvärsnittet av tips och alopecia.
 12. N. Hans andra namn är B7, biotin eller "skönhetens vitamin". Normaliserar talgkörtlarna, gör krullarna smidiga och glänsande. Bristen på detta element leder till svår håravfall.

Vilka produkter innehåller

För hårets hälsa behöver du många olika spårämnen. Med rätt balanserad näring upplever kroppen inte som regel en brist på näringsämnen, vilket har en positiv effekt på hårets allmänna hälsa och tillstånd. Strängar faller inte ut, växer i normal hastighet, vackert lyser, har en rik färg, är släta och elastiska.

Människor som kompetent bildar sin diet, som är mindre benägna att möta ökat fett eller torrt hår, lider mindre av seborré och andra hudkänslor än de som försummar hälsosam mat.

För att påskynda tillväxten av lockar behöver du dricka kefir eller mjölk, äta stallost, fisk, lever, kött, nötter, ägg. Gynnsam effekt på hårsäckarna av grönsaker, frukter, örter, spannmål och kli. Vi har sammanställt alla rekommendationer från experter för att hjälpa dig att hitta rätt kost och lösa problemet med långsam tillväxt av strängar. Vilka produkter främjar snabb hårväxt, läs vår hemsida.

Det är viktigt! Förutom mat, tillståndet för hårvård, brist på stress, upprätthållande av en hälsosam livsstil, strömlinjeformat arbete med inre organ, och andra faktorer påverkar hårets tillstånd.

Vitaminer i tabletter

Om du går till apoteket kommer apotekare och apotekare att erbjuda dig flera läkemedel i pillerform: vissa vitaminer (till exempel folsyra eller nikotinsyra), vitaminkomplex (Complivit, Aevit och andra) eller kosttillskott som innehåller ytterligare aktiva substanser (växtextrakt, jäst, mineraler).

För att göra rätt val är det nödvändigt att ta reda på orsaken till att håret började växa långsamt, och vilket element det saknar: vitamin D, A eller E. Utan expertråd kan du knappast klara av. Dessutom kommer läkaren att ge råd om att olika apotek fungerar bäst i ditt fall.

kompatibilitet

Vissa vitaminer för hårtillväxt går bra tillsammans, andra tvärtom störa processen för att assimilera andra användbara element. För att få maximal nytta av att ta mediciner behöver du veta vilka spårämnen som kan eller kan inte bli fulla tillsammans:

 1. Vitaminer A bör kompletteras med C och en liten mängd E.
 2. Tandem B2 med B3, B6, B9 och K anses vara framgångsrik. Förutom alla dessa element kan B3 anslutas till H.
 3. B5 är i harmoni med andra vitaminer i sin grupp: B1, B2, B4, B9, B12, liksom askorbinsyra.
 4. B2 kombineras bäst med B6 och B9 - med C.
 5. Ascorbinsyra interagerar väl med A, E, B5 och B9.
 6. B7 fungerar bäst med E, folsyra och zink.
 7. D-vitamin ska tas tillsammans med kalcium och fosfor.
 8. I företaget till E kan du lägga till C och selen, vilket bidrar till att stärka håret.
 9. K kombineras med B2 och kalcium.

Vitaminer som listas som optimala för ett visst element absorberas också väl med varandra.

Regeln att dricka vitaminkomplex endast med vatten uppstod inte från början. Kaffe, te, mejeriprodukter försämrar absorptionen av användbara ämnen. Mellan intaget av vitaminer och dessa drycker ska ta minst 4-6 timmar. Samma intervall rekommenderas för artiklar som inte rekommenderas att dricka tillsammans. Dessa inkluderar:

 • B1 gillar inte hans klasskamrater: B2, B3, B6 och B12;
 • B5 är sämre absorberad i samband med koppar och B2 - även i kombination med järn;
 • B9 och zink bör inte tas ihop;
 • nästan de flesta antagonisterna av B12. Dessa är A, Bl, B2, B3, B6, C och E;
 • drick askorbinsyra separat från Bl och B12. Samma par är kontraindicerat för tandem med B6;
 • Vitaminer D och E är dåliga för varandra;
 • En annan misslyckad cocktail - K, E och A

Varning! Fel kombination av vitaminer i komplex eller i form av individuella tabletter har negativa konsekvenser. Du dricker droger, hoppas kunna förbättra hårtillväxten och få brist på vissa delar, eftersom de är sämre absorberade.

Regler och system för upptagande

Alla verktyg innehåller instruktioner för användning, som ger specifika instruktioner angående mottagningens tid, varaktighet, frekvens och egenskaper. Det finns dock flera allmänna rekommendationer:

 • helst dricker piller på morgonen. B-vitaminer kan tas på kvällen: de lugnar dessutom nervsystemet;
 • Undantag består av tvåkomponentläkemedel, där vissa tabletter är avsedda för dagen, andra för natten.
 • var noga med att tvätta den med vatten
 • Ta inte piller på en tom mage, gör det under eller efter måltiderna.
 • öka användningen av rent vatten för att reglera balansen mellan vattenlösliga vitaminer (så att det inte finns någon hypervitaminos);
 • Den ungefärliga behandlingen är 1 månad. Ibland kan du kontinuerligt dricka vitaminer i 3 månader;
 • observera en paus mellan mottagningscyklerna. Det borde ta cirka sex månader.

Man tror att kroppen absorberar exakt den mängd vitaminer som krävs för att den ska fungera fullt ut. Resten utvisas med vätska.

lista

Vitamin- och mineralkomplexet förbättrar hårets tillstånd, som verkar i flera riktningar: förstärker rötterna, återställer håraxlarna, sänker sårbarheten i strängarna. Läkemedlet används för att behandla alopeci, även om det inte är ett läkemedel. Precis som en del av Alerana finns många element som är användbara för hår. Vad exakt - lära av granskningsmaterialet, som innehåller fullständig information om detta verktyg. Läs mer om drogen.

Under detta märke produceras flera olika komplex som kan förbättra hår och naglar, komplettera tillförseln av vitaminer och mineraler. Budgetkostnaden för droger gör dem populära bland kvinnor: en förpackning kan köpas till ett pris av 300-350 rubel. Vi kommer att berätta i detalj om funktioner, kompositioner och fördelar med de populära Complivit Radiance-komplexen och tillväxtformeln nedan.

Vitaminkomplexet innehåller vitaminer, mikroelement, jästextrakt och andra fördelaktiga ämnen. Allt detta aktiverar hårväxt, förhindrar sårbarhet och förlust av strängar, normaliserar sebumutlösningen, läker huden, naglarna och kroppen som helhet. Kostnaden för komplexet beror på antalet tabletter (60 eller 90) och varierar från 700 till 1500 rubel. Vi kommer att analysera i detalj Mertz-drakens sammansättning och visa dig funktionerna i mottagandet i nästa artikel.

I motsats till obsessiva föreningar är detta element inte relaterat till nikotin från tobaksprodukter, men används för att förbättra trådens färg, stärka folliklarna och påskynda hårväxten. Gynnsamt påverkar huden, ögonfransarna, ögonbrynen. Dess andra namn är vitamin PP. Ett av de billigaste sätten (15-40 rubel för 50 tabletter) har allvarliga kontraindikationer och orsakar många biverkningar. Vi kommer att förklara varför med några symtom bör du inte sluta ta nikotinsyra och när avskaffandet av läkemedlet är obligatoriskt. Läs mer om drogen.

Under detta namn är känt vitamin B9, särskilt populärt bland kvinnor, eftersom det förbättrar hår och naglar, försäkrar sig mot tidigt grått hår. Folsyra stärker rötterna och kan återuppliva hårsäckarna och mätta dem med syre. Detta har en positiv effekt på tillväxten av strängar. Priset på ett mirakelmedel är endast cirka 30-40 rubel för 50 tabletter. Du kan också köpa drogen i ampuller. Lär dig hur du själv fyller B9-reserver i din kropp med produkter eller använder folsyra i masker. Läs mer om drogen.

Vitaminer Honey Teddy Hair är en välvalad kombination av vitaminer, spårämnen som kan förbättra hårets tillstånd och påskynda tillväxten. Efter en månad med regelbunden användning, lovar tillverkaren betydande omvandlingar, mjukt, silkesigt hår, en lösning på problemet med torrhet och överdriven håravfall. Tänk på att kostnaden för multivitaminer är något överskattad, eftersom de är gjorda i form av gelatinbjörnar. Denna egenskap skiljer dem från andra vitamin-mineral komplex. Läs mer om drogen.

Vitaminer i ampuller, kapslar

Vitaminmedel i form av injektioner för intramuskulär injektion stannar inte nödvändigtvis. Du kan lägga innehållet i ampullen till någon kosmetisk produkt eller helt enkelt distribuera den över hårbotten.

Ännu lättare att använda för att accelerera hårväxtmedicin i kapslar. Tillräckligt att dricka dem enligt anvisningarna för en viss tid, från 1 till 3 månader. Öppna kapslarna behöver inte minska deras effektivitet. Förresten kan båda formerna av vitaminhjälpmedel hittas i olika priskategorier, från billiga till dyra.

Särskilda funktioner

Vitaminer i ampuller eller kapslar kan lösa många problem med håret:

 • sakta ner förlustprocessen
 • aktivera regenerering av hudceller;
 • stimulera hårväxt
 • väcka hårsäckar
 • lugna irriterad hårbotten;
 • minska mängden mjäll;
 • att fukta håret, för att ge dem glans, silkiness.

Liksom andra verktyg har drogerna i ampuller och kapslar sina egna nyanser i applikationen. De måste kunna kombinera med varandra för att inte skada deras hälsa. Vi kommer att beskriva i detalj vilka vätskeformiga vitaminer och i vilken mängd som ska läggas till masker och schampon för att förbättra utseendet hos lockar i bokstavligen 2-3 procedurer.

Varning! Att väsentligt påskynda hårväxten bör ta mycket längre tid. I genomsnitt tar det cirka 8-12 veckor med regelbunden användning av vitaminhjälpmedel för att få positiva resultat.

lista

Sammansättningen av detta läkemedel är bara 2 komponenter, men vad! Vitaminerna A och E förbättrar immuniteten, eliminerar torr hud, gör den mer elastisk, accelererar hårväxten och slutar håravfall. Billigt verktyg kan köpas i ampuller eller kapslar, samtidigt som man spenderar endast 50-100 rubel. Lär dig om de mest effektiva sätten att använda drogen Aevit och vilken effekt det kommer att ha på ditt hår, naglar och hud i vår artikel.

Bristen på detta vitamin påverkar främst strängar. De förlorar sken, blir torra, faller ut, blir gråa tidigt. Mjäll kan uppstå. Du kan fylla biotinbristen med mat, tabletter eller ampuller. Vi kommer att ge detaljerade rekommendationer om hur man självständigt använder lösningen för injektion, lägger den till masker och andra kosmetiska produkter. Läs mer om drogen.

Listan över komponenter i det tyska läkemedlet innehåller vitaminer från grupp B, som inte bara är användbara för håret utan också för nervsystemet, immunitet. Bedömning av de höga positionerna i värderingarna uppfyller Milgamma tillverkarens löften och bidrar till tillväxten av lockar, stärker strängarna, gör dem lysande, normaliserar talgkörtlarna. Verktyget finns tillgängligt i ampuller, piller och i form av en grädde, så det kan injiceras intramuskulärt, gnidas i hårbotten (injektionsvätska) och även att dricka kurser. Funktionerna och reglerna för användning av Milgamma som vi skisserat hjälper dig att välja lämplig metod för hårbehandling. Läs om drogen ytterligare.

I motsats till en liknande lösning i piller verkar läkemedelsinjektionerna specifikt på håret, vilket gör dem mjuka och silkeaktig, stoppar håravfall, stimulerar återväxt och utseende av nya strängar. Hemma behöver nikotinsyra inte sticka. Det räcker att gnugga det i hårbotten, lägga det till masker, schampo eller balm. Vi har samlat in för dig de möjliga sätten att använda verktyget med de exakta doserna i recepten. Läs mer.

Läkemedlet är i de bästa produkterna från många användare, samtidigt som man förtjänar negativa recensioner på grund av priset: från 1 500 rubel för 90 kapslar till 4500 rubel för 300 stycken. De aktiva ingredienserna i Pantovigar är keratin, jäst, vitaminer, aminosyror. De hjälper till att återställa hårstruktur, påskynda tillväxten av strängar och lösa andra problem. Vi inbjuder dig att lära dig mer om Pantovigar från översiktsbeskrivningen av drogen. Läs mer om drogen.

Engelska vitamin-mineral komplex har i sin sammansättning mer än 20 element viktiga för kroppen. De förbättrar hårets tillstånd, minskar håravfall, hjälper håret att bli starkare, tjockare och glänsande, stärka nagelplattan. Det finns flera sorter av Perfectil, som finns tillgängliga i kapslar eller tabletter och kostar ungefär 700-900 rubel. Ta reda på vem, förutom barn, kan inte ta detta verktyg och hur det påverkar kroppen. Mer om drogen.

Detta är inget annat än B6. I ren form säljs substansen i ampuller, kapslar och tabletter och finns även i andra preparat. Det anses vara ett av de billigaste och mest effektiva sätten för håravfall, långsam tillväxt, torrhet, brittleness. Vi kommer att berätta i detalj om alla metoder för att använda pyridoxin och förklara varför det är mindre effektivt att lägga det till ett schampo än en balsam eller en mask. Läs om drogen.

Populära multivitaminer innehåller en uppsättning användbara substanser som behövs för att regenerera huden och upprätthålla normal fettbalans, stärka locken och förbättra tillväxten. Behandlingen med detta komplexa medel kommer att kosta minst 1 500 rubel - ungefär samma kostnad 90 kapslar som krävs för en kurs. Vi har samlat all viktig information om Revalid så att du kan jämföra den med andra droger och göra dig själv det bästa valet av effektiva vitaminer för hårväxt. Läs mer om drogen.

Många tillverkare studerade speciella egenskaper hos barn, män och kvinnor och valde den mest lämpliga formeln av vitamin-mineral komplex för varje. Detta tillvägagångssätt ger en 100% uppfattning om kroppens näringskomponenter. Vad är bättre Revalid eller Pantovigar, hur man inte gör fel val av drogen och många andra användbara tips - allt detta hittar du på vår hemsida

Vi har förberett för dig en översyn av de bästa vitaminerna för män och barn, med hänsyn till särdragen i hårets struktur:

15 bästa vitaminer för hår och naglar

Egenskaper i rankningen

Tjockt, glänsande hår och perfekt manikyr är de första tecknen genom vilka du kan se att tjejen betalar tillräckligt med uppmärksamhet åt hennes utseende. Oj, ibland händer det att naglarna plötsligt börjar exfoliera och bryta så att man måste glömma manikyren under en lång tid. Ännu värre, när håret börjar bokstavligen "hälla in".

Orsaken till håravfall är många, i allmänhet kan de delas in i två stora grupper: undernäring av hårlampan och skada på hårbotten. Grupp 2 innehåller sådana tillstånd som mjäll eller seborrheisk dermatit: ibland räcker det med att bota svampen som orsakar att det permanent glömmer håravfall. Till den första - hormonella obalansen, förändringar i nervreglering orsakad av stress eller trötthet, vitaminbrist. När det gäller naglarna kommer här bristen på näringsämnen fram: Sköra naglar kan vara det första tecknet på anemi eller kalciumbrist.

Det handlar om vitaminer för hår och naglar som vi vill berätta i denna ranking. Det bör noteras att det inte finns några separata vitaminer "för tillväxt" eller "från håravfall". De substanser som förbättrar hårsäckens näring accelererar hårväxten. De minskar också förlusten. Eftersom hår och naglar är oskiljaktiga från hudens tillstånd, kombinerar ofta vitaminkomplex enligt principen "hud, hår, naglar". Förutom vitaminer innehåller de ofta mineraler som järn (kvinnor är benägna att anemi starkare än män på grund av fysiologiska rytmer), svavel (ett väsentligt inslag i keratin - hår och nagelprotein), kisel (annan mikroelement som är nödvändig för proteinstruktur).

Det är inte värt att vänta på en omedelbar effekt från något vitaminkomplex för hår och naglar. Såsom redan nämnts är både naglar och hår "döda" tyg. Den växande delen av nageln stärks. Med tanke på att den genomsnittliga tillväxttalen hos naglar är 2 mm per vecka är det inte svårt att beräkna när naglarna "härdar". Detsamma gäller för hår: Vänta tills det uppstår "underbeläggning" får inte mindre än en månad, och en minskning av antalet hår på en kam kommer att märkas snarare än efter 2 veckor.

De bästa vitamin- och mineralkomplexen för hår och naglar

I denna grupp av betyg kombinerade vi de traditionella apotekets vitamin-mineralkomplex. De skiljer sig inte heller från kompositionens "naturlighet" (uppfattningen att de syntetiserade vitaminerna är sämre assimilerade är inte kliniskt bekräftade, men alla har rätt att fördoma), varken genom brist på färgämnen eller genom "vegan" -orientering. Dessa är bara bra vitamin-mineral komplex som ärligt gör sitt jobb.

5 Mertz Skönhet

Läkemedlet "Mertz Beauty" presenteras i form av drageer som innehåller sådana användbara ämnen som biotin (förstärker sköra naglar), antioxidanter och vitaminer, betakaroten (aktiverar hårväxt), jästextrakt (en utmärkt aminosyrakälla). Komplexet riktar sig till tre zoner samtidigt: hår, naglar, hud. Det förbättrar kvinnans utseende och återställer nödvändiga strukturer. Innehåller även järn, cystin och andra fördelaktiga ingredienser.

Finns i piller, vilket bör tas 2 gånger om dagen. En flaska innehåller 60 stycken, d.v.s. det räcker för en hel kurs av antagning. Den har många bra recensioner, där de pratar om hög effektivitet och ett märkbart resultat. Fördelar: förbättrar huden (lindrar skelning och inflammation), stärker naglarna, minskar håravfall och aktiverar hårväxt, de bästa recensionerna av kvinnor, bra komposition. Brister som inte hittades.

4 femikod

Bioaktivt tillsatsmedel "Femikod" är ett komplex av användbara komponenter, inklusive vitaminer i grupp B och kisel. De aktiva ingredienserna här är horsetail extrakt, vilket accelererar cellregenerering och biotin, vilket ökar tillväxten av hår och naglar, liksom förhindrar förlust. Finns i förpackningar med 60 kapslar. För förebyggande är det nödvändigt att ta 1 tablett per dag i 2 månader och för behandling, 2 st. en månad.

För någon av kurserna måste du köpa 2 förpackningar. Bedömning av recensioner av kvinnor, efter mottagningen observerades förstärkning, tillväxt, glans, hår, samt förbättra utseende och skick av naglarna. I samband med vårdprodukterna eliminerar "Femikod" förlusten om några veckor. Läkemedlet säljs på apotek. Fördelar: bättre effektivitet, lämplig dosering, bra feedback från kvinnor, minskning av förlusten, användbara komponenter i kompositionen. Nackdelar: högt pris.

3 doppelgerts tillgång

I motsats till vitaminmineralkomplexen som produceras i USA är läkemedlet Doppelgerz tydligt baserat på principen om "inget överflödigt". Dessa är vitaminer från grupp B - B5 och B6; Biotin, som är nödvändigt för syntes av kollagen, det huvudsakliga strukturproteinet i både hud och hår och naglar, zinksulfat (förstärker hårsäckar, ansvarar för celltillväxt och utveckling). Vetexsolja ger kroppen kroppsfettlösliga vitaminer och fleromättade fettsyror, hirsekstrakt - antioxidanter. Detta komplex är det bästa alternativet för dem som tror att "bättre är mindre men bättre", som han tog sin plats i betyget.

2 Ladys formel

Ett annat amerikansk vitamin mineral komplex med en utmärkt komposition. Innehåller fettlösliga och vattenlösliga vitaminer som är nödvändiga för frisk hud, hår och naglar, ett komplex av biologiskt aktiva substanser (bioflavonoider), stärker blodkärlen och förbättrar mikrocirkulationen. Alla mikroelement som är nödvändiga för att stärka hår och naglar finns i form av kelatföreningar: ett organiskt komplex med aminosyror, vilket förbättrar tillgängligheten av mikroelement. Jod och kisel är av organiskt ursprung (från alger och hästslag). Sammantaget förbättrar allt detta absorptionen av vitaminer och mineraler, vilket gör att Lady's formula kan ta plats i vår ranking som ett komplex med bättre biotillgänglighet. Bra verktyg för kvinnor rekommenderar vi!

 • Frekvent förkylning, antibiotikabehandling, användning av laxermedel och rökning kan leda till brist på vitaminer.
 • Vilket vitaminmineral komplex är endast effektivt med regelbunden kursansökan.
 • Vitamin A-brist orsakar skalning av huden, akne, håret blir matt och sprött.
 • Brist på förlust av B2 leder till håravfall.
 • Hypovitaminosis B9 orsakar sköra naglar, håravfall.
 • Biotinbrist (B7) ökar talgssekretionen, paradoxalt kombinerat med hudens skelning och rodnad. Nails börjar exfoliate, hår faller ut.

1 Vitrum Skönhet

Liksom de flesta amerikanska vitaminer innehåller Vitrum bokstavligen "hela periodiska bordet". Bra eller dåligt? Å ena sidan, med rätt varierad kost, är en sådan komposition klart överdriven. Å andra sidan, människor som kan skapa en fullvärdig diet rik på proteiner, vitaminer och mineraler behöver knappt vitaminer för att förbättra sina hår och naglar.

Förutom de grundläggande vitaminerna som förbättrar hud, hår och naglar: A, D, E, K och även vitaminer i grupp B; Komplexet innehåller också spårämnen, bland annat järn, selen och magnesium lockar uppmärksamhet - utmärkta antioxidanter som bekämpar effekterna av daglig stress på kroppen, inklusive hårrötterna. Rutin och bioflavonoider stärker blodkärlen, förbättrar blodcirkulationen. Separat är det nödvändigt att isolera aminosyrorna cystein och metionin, vilka är nödvändiga för syntesen av keratin och kollagen: de viktigaste strukturerna som utgör hår, naglar och hud. För kompositionens rikedom förtjänar skönheten Vitrum en välförtjänt plats i vårt betyg.

De bästa naturliga komplexen för hår och naglar

Dessa vitaminer för hår och naglar är garanterade att de inte innehåller konserveringsmedel, färgämnen, sötningsmedel och andra kemiska "skräckhistorier". Skapas enbart av naturliga ingredienser, används chelaterade föreningar som en källa till spårämnen för att säkerställa större biotillgänglighet. Det bästa valet för dem som försöker undvika "kemi" i vardagen.

3 Perfectil Plus

Setet "Perfectil" för engelsk produktion består bara av naturliga användbara komponenter. Dess sammansättning innefattar askorbinsyra, kisel, jod, järn, biotin, folsyra, kardborre extrakt, Echinacea et al. Effekter av mineraler, vitaminer och vegetabiliska ämnen leder till en märkbar resultat inom några veckor. Kvinnor firar snabb hårväxt, glans och nagelstyrka, jämnar hudton och glans. Läkemedlet hjälper också mot håravfall.

Vitaminer "Perfectil" förbättrar hudens skyddsfunktion, blir resistent mot UV-strålar och andra negativa faktorer. De bildar också hemoglobin, accelererar cellregenerering. Accepteras en gång om dagen, varar kursen en månad. De viktigaste fördelarna: Ett paket är tillräckligt för hela kursen, hög kvalitet, bästa resultat och feedback från kvinnor, bra komposition, tillgänglighet på apotek, kan användas under graviditeten. Brister som inte hittades.

2 Nature's Bounty

Ganska minimalistisk komposition för amerikanska vitaminer. Icke desto mindre, har den all nödvändig: aminosyra L-cystein för proteinsyntes, extrakt av fräken och bambu som organisk kiselkälla, vitaminer B6, B7 (biotin) och B8 (inositol) stödja skapandet av aminosyror och syntesen av strukturella hår proteiner spik och hud. Det innehåller inte färgämnen, smaker, konserveringsmedel, vilket gör det bäst för dem som fruktar de skadliga effekterna av sådana ämnen.

1 Solgar

Skede av vegetabiliska cellulosatabletter. Citratzink minskar håravfall, koppar i form av ett kelatkomplex skyddar huden mot yttre påverkan. C-vitamin och aminosyrorna prolin och cystein förbättrar syntesen av strukturella proteiner. MSM (metylsulfonylmetan) är en naturlig växtbaserad svavelförening som behövs för att skapa keratin.

Vitaminer bromsar åldersrelaterade förändringar, förbättrar hud och hårs struktur. Den ganska minimalistiska kompositionen gör att du kan ta dem till dem som redan använder ett komplex, men vill lägga en målinriktad effekt på hår och naglar: till exempel för att förhindra säsongsförluster. Och frånvaron av djurkomponenter gör Solgar till de bästa vitaminerna för vegetarianer, för vilka komplexet ingick i klassificeringen.

De bästa billiga vitaminerna för håravfall

4 Fitoval

Vitaminer "Fitoval" är ett komplett komplex som förbättrar inte bara hårets utseende utan även deras tillstånd. Han är utsedd för att stärka, närma och minska förlusten. De aktiva ingredienserna är jäst, järn, zink, folsyra, cystin och andra fördelaktiga ämnen. Ett paket är utformat för en antagningstid - 2 månader. Behöver använda 1 kapsel en gång om dagen. Betraktas som ett bioaktivt kosttillskott, presenterat i apotek.

Recensioner anger förstärkning och accelererad hårväxt (i genomsnitt 5 cm per kurs), utseendet på glans och förbättring av deras kvalitet. Tillåtet för gravida och ammande kvinnor. Fördelarna är att förebygga håravfall, en märkbar förbättring av håret (även tillväxten av nya), utmärkt värde. Nackdelar: du kan inte ta personer under 18 år (endast med tillstånd av en specialist).

3 Gåsöl Nagipol 1

Autolysera öljäst är ett ämne som erhålls som ett resultat av självförtunning (autolys) av jästceller. Således, till skillnad från det klassiska sovjetiska receptet, inkluderar drog inte själva jäst men extremt fördelaktiga ämnen som innehåller dem. Rädsla för att återhämta sig från att ta drogen, som vissa damer uttrycker, är helt grundlösa: i sig stimulerar inte aminosyror, vitaminer och spårämnen aptiten. Men den psykologiska effekten har inte annullerats.

I kompositionen, förutom den faktiska autolysat bryggerens jäst - kalcium, zink, selen, järn. Dessutom tillsattes vitaminerna B1, B5, B2 och E. Även om instruktionerna måste ta från 3 till 5 tabletter per dag, gör 100 tabletter per förpackning produkten den mest ekonomiska för håravfall.

2 Alerana

Vitaminer "Alerana" är mycket populära bland ryska kvinnor, nu kan du köpa dem på något apotek. Detta beror på en acceptabel kostnad och bra resultat efter att ha tagits. Kapslarna är indelade i två kategorier: "dag" och "natt", som tas vid lämplig tidpunkt. Ett paket är tillräckligt för en månad, hela kursen varar från 30 till 90 dagar. En viktig skillnad "Alerana" ̶ komposition. Det är berikat med olika vitaminer, järn, magnesium, folsyra, biotin, krom, zink, etc.

Dagkapslar förbättrar hårets utseende, de blir mer silkeiga, glänsande och tjockare, medan nattkapslar ger näring från insidan, accelererar tillväxten och minskar håravfall. Trichologists rekommenderar drogen till kvinnor efter perm, färgning, regelbunden exponering för hårtork, curling etc. Fördelar: Bra komposition, de bästa recensionerna, lätt att hitta på ett apotek, den optimala kostnaden, en positiv inverkan på håret. Nackdelar: måste tas 2 gånger om dagen.

1 Komplett glans

Komplivit glans från håravfall har en utmärkt komposition: 8 mineraler (inklusive järn, zink, selen, koppar, magnesium), 11 vitaminer (inklusive A, C, E, B1, B2, B6, B12) antioxidantegenskaper. I förpackningen med 30 tabletter, tas en gång om dagen. Bedömning av recensionerna är lätt att svälja, de ger inga biverkningar. Kort sagt, vad gäller kompositionens prisförhållande, är dessa vitaminer ganska värda att vara bäst i rankningen.

Topp Vitaminer för Premium Hårförlust

3 Evalar

"Evalar" bestämde sig för att hålla sig till världstrenderna och släppte den inhemska analogen av håravfallsmedlet Solgar. Faktum är att om man tittar på den kvalitativa kompositionen finns cystin (en stabil form av cystein) i inhemska vitaminer istället för prolin och saknar kisel. Men det finns en fucus pupyrchaty, utformad för att ge kroppen ett komplex av spårämnen. Resten är densamma: MSM, C-vitamin, zink och koppar. Jämföra kvantitativa förhållanden av komponenterna misslyckas: (en affärshemlighet) om amerikanska tillverkare har indikerat ärligt hela kompositionen, den Evalar kombinerade MSM och aminosyror i en "Biocomplex", och antalet Fucus extrakt tveka att indikera. Men med tanke på prisskillnaden tar produkten sin plats i rankningen.

2 Pantovigar

Detta verktyg är för dem som inte litar på inhemska tillverkare, föredrar tysk kvalitet. Kompositionen, förutom öljäst - para-aminobensoesyra, involverade i syntesen av vitamin B9, cystin nödvändigt för syntesen av keratin och keratin själv (medge möjligheten att ta med in i keratin, som inte smältes i matsmältningskanalen är tveksamt). Från vitaminer tillsätts B1 och B5 dessutom. Läkemedlet nämns ganska ofta på platserna för recensioner, men åsikter om effektiviteten av håravfall skiljer sig - men som något botemedel. På grundval av meriter, Pantovigar i vår ranking som den bästa främmande botemedel baserad på öljäst.

1 Inneov Hårdensitet

Premium vitaminer från franska Innéov-laboratoriet har en aktiv effekt på håret. Varje kapsel innehåller extrakt av druvfrö, grönt te, zink och taurin. Den största skillnaden i komplexet är att den innehåller den dagliga hastigheten som är viktig för hälsolåsen av ämnen som är svåra att få med mat. Drogen fyller hårstängerna med proteiner, stärker dem längs hela längden. Enligt instruktionerna är det nödvändigt att ta 2 tabletter en gång om dagen. Ett paket är utformat för en månad.

Läkemedlet har en tonisk effekt på kroppen, som kämpar för håravfall och alopeci, återställer krullarnas struktur, skyddar dem mot effekterna av yttre stimuli, ökar även volymen och ger glans. Kvinnor behandlade med vitaminer, märkbara förändringar. Fördelar: utmärkt komposition, användbara komponenter, terapeutiska effekter, bra recensioner, tysk kvalitet, förlusten minskas betydligt. Nackdelar: säljs inte i alla apotek, ett mycket högt pris.

Hur väljer man det bästa komplexet av vitaminer för hår?

Kära vänner, jag välkomnar dig!

Förra gången började vi prata med dig om hårets struktur, deras tillväxt och utveckling. Varför har jag fouled upp det här samtalet? Då, så att du kan rekommendera ett komplex av vitaminer för hår, inte för att den medicinska representanten nyligen talade om honom, inte för att "alla berömmer honom", och inte för att "sågen själv hjälpte".

Och eftersom det här komplexet kommer att vara det mest lämpliga i det här fallet.

Till att börja med kommer jag att lista de vanligaste orsakerna till håravfall. Vi talade redan om några av dem förra gången, andra rörde inte alls.

Vad orsakar håravfall?

 1. Stress, speciellt om det är kroniskt. Som du vet är varje stress åtföljd av en adrenalinhastighet i blodomloppet. Detta leder till en minskning av fartygen, inklusive de som går till papillan. Hårens näring, syreavgivningen till dem, störs; Behöver du vitaminer här? Ja, men i kombination med lugnande medel. Gör omedelbart ett märke: om det visar sig att håravfall är förknippad med stress, är det vettigt att rekommendera en lugnande medel. Förresten, vill du skratta? Trichologists säger att mycket ofta börjar håret smula om du lånar pengar. Uppenbarligen uppfattar kroppen det som stress. :-)
 2. Endokrina sjukdomar: Sjukdomar i sköldkörteln, binjurarna, könkörtlarna och den associerade hormonella obalansen.
 3. Födseln, varefter nivån av östrogen minskar. Vanligtvis återställs allt om sex månader. Om detta inte händer måste du kontrollera nivån av hormoner.
 4. Infektioner med temperatur "ljus". Vid toppen av hög temperatur prolifererar papillacellerna, och 2-3 veckor efter börjar håret falla ut.
 5. Annullering av oralt preventivmedel. När en kvinna börjar ta OK skickar hon hennes äggstockar "till Hawaii". Efter upphörandet av mottagningen i kroppen minskar innehållet i östrogen, eftersom äggstockarna inte har flyttat sig från "semester" och inte är helt engagerade i arbetet.
 6. Järnbristanemi. Järn ger transporter av syre till celler, inklusive papillans celler. Lite järn - lite syre - hårklättring.
 7. Pubertyperperioden, när androgenhalten ökar, ökar produktionen av talg. Ett överflöd av det tråkar hårsäcken, klämmer på papillen, cellerna kan inte föröka sig.
 8. Klimakteriet, där mängden metaboliska processer inuti cellen minskar, och graden av celldelning inom papillan minskar.
 9. Brist på dietary biotin, järn, cystin.
 10. Medicin, till exempel cytostatika, som undertrycker uppdelningen av inte bara cancerceller, utan alla andra. En man förlorar snabbt håret. Men hårsäckarna går inte någonstans, så efter ett tag växer håret tillbaka.
 11. Brutala dieter, långvariga kroniska sjukdomar där kroppen förlorar vitaminerna och spårämnena som är nödvändiga för hårväxt.
 12. Exceptionellt vegetarisk mat.
 13. Sjukdomar där absorptionen av vitaminer och mikrodelar i tarmen är nedsatt.
 14. Svampskada i hårbotten.

Nu ser du igen på den här listan och tänker:

 1. I vilket fall behöver du verkligen ett komplex av vitaminer för hår?
 2. Var är det tillräckligt att vänta, och allt kommer att återgå till det normala av sig själv?
 3. I vilket fall är det nödvändigt att först behandla den underliggande sjukdomen?

Som förberedelse för denna konversation såg jag på många recensioner om olika vitaminkomplex. Och för nästan alla: någon hjälpte, men någon såg inte effekten. Eftersom i varje fall orsaken till fallouten är EGEN.

Jag kommer att ge ett exempel. En kvinna tar en pantovigar och frågar: "Varför faller håret inte på huvudstoppet, men kroppshåret har blivit större?" Hon klandar naturligtvis komplexet. Men frågan är inte i den, men i ett överskott av androgener, vilket orsakade diffus alopeci, det vill säga håravfall. Därför behöver hon först till endokrinologen.

Om du blir frågad "något från håravfall", fråga minst tre frågor för att ta reda på orsaken till detta:

 1. När märkte du att ditt hår började falla ut?
 2. Vad föregår detta? (stress, förlossning, influensa, kost, etc.)
 3. Har du några kroniska sjukdomar (endokrina sjukdomar, tarmsjukdomar, fibroider, äntligen, där det finns allvarlig blödning)?

Be kunden att göra det test som jag berättade för dig om förra gången. Kanske vad köparen kallar håravfall är inte alls? Och här är det nog att erbjuda ett vanligt vitaminmineralkomplex - mer för att lugna det?

Och glöm inte att klargöra om han nu tar några vitaminer för att inte överdosera.

Om du får svar, men du har inte några versioner om orsakerna till håravfall, fråga, "vilken typ av schampo tvättar du ditt hår med? För vilket hår? "Felaktig vård är en annan orsak till hårets förlust och obetydliga utseende.

Nå, gå nu direkt till vitaminerna.

Jag tittade på sammansättningen av nio populära komplex av vitaminer för hår:

 • Perfectil.
 • Särskild drage Mertz.
 • Revalid.
 • Pantovigar.
 • Vitasharm.
 • Vitrum Skönhet.
 • Överensstämmande strålning.
 • Alfabet Kosmetika.
 • Damens formel. För hår, hud, naglar.

Och du vet vad jag ska berätta för dig... När jag analyserade de vanliga multivitaminkomplexen såg jag inte sådan skillnad i doser och komposition som här.

Vad lade tillverkarna inte in i dessa komplex! Här och burdock extrakt, och koenzym Q10, och grönt te extrakt och vete kött extrakt.

Jag vill verkligen se minst ett öga och höra med ett öra hur sammansättningen av sådana produkter utvecklas.

Tydligen händer det så här:

Det finns 5-6 thugs (produktledare, marknadsförare) på ett runt bord och marknadschefen säger:

"Kära kollegor! Vi måste nu utveckla ett unikt multivitamin hårkomplex som gör det möjligt för oss att övervinna våra huvudkonkurrenter: X-, Y- och Z-komplexen.

Vår uppgift är att göra apotekets besökare bara vår komplexa och ingen annan.

Dina förslag, herrar!

- Det är nödvändigt att öka dosen av vitamin B i två, nej, bättre, i tre, nej, bättre i 10 gånger! Vi kommer att säga att höga doser av denna grupp förbättrar alla typer av metabolism, fuktar huden, deltar i produktionen av kollagen och lugnar. I vår ålder av stress bör detta fungera.

- Jag föreslår att jag lägger till kardborrextrakt! Det finns ett så populärt recept på håravfall. Därför, efter att ha sett det bekanta namnet, kommer folk att köpa vår produkt.

- Och låt oss gå in i koenzym Q10. Han är nu extremt fashionabel! Vi kommer att säga att det kommer att återuppliva ditt hår, ge energi, glans, öka hårdets densitet!

- Jag föreslår att mer jäst ingår. Människor har länge behandlat håravfall med jäst.
- Exakt! Men vi kallar dem "medicinska". Det låter starkare.

- Och ingenting som vi redan har ökat doseringen av vitaminer gr. B, och vi går fortfarande dit och jäst?

- Ja, vad är skillnaden! De är giftfria, vattenlösliga. Men det kommer att bli ett extra lock för en potentiell köpare.

Och då är det en fråga om teknik. Komma upp med vackra fraser i anteckningarna, starta trupper i apotek i form av medicinska assistenter, först tvinga dem att memorera dessa fraser och woo-a-la! Gick till ett vitamin, men vad gick där, pope.

Tvivlar du på att det är så?

Men låt oss titta noga på kompositionernas komposition: Dagliga doser av vitaminer skiljer sig från varandra ibland. Du kan ladda ner den här tabellen genom att klicka på bilden:Detta tyder på att det inte finns någon vetenskaplig grund för en sådan komposition.

Tja, hur annat att förklara det i ett komplex, den dagliga dosen av vitamin B1 är 2,4 mg och i den andra - så mycket som 180 mg?

I ett vitamin A-komplex - 3000 IE, och i det andra - 16 500 IE?

Cystin i en 10 mg, och i en annan 150 mg? Dessutom är läsningarna, som du förstår, liknande! Jag kan förstå skillnaden i doser mellan kosttillskott och droger. Men mellan droger.

Kanske kan du förklara det för mig?

Kort sagt, låt oss tänka på hur vi säljer allt detta.

Jag föreslår att välja kriterier för analys av vitaminer med tanke på detta:

 • Hår är ett proteinkeratin. För dess bildning är cystein (= cystin) den huvudsakliga aminosyran.
 • Med håravfall mot bakgrund av järnbrist måste den erhållas från utsidan.
 • Reglerar hårväxt och dess fetthalt av vitamin B7 eller biotin.
 • Med håravfall på grund av stress kommer höga doser av magnesium i komplexet att vara mycket användbara.
 • Om förlusten är associerad med hypotyroidism behövs jod.
 • Och om - med en ökad funktion av sköldkörteln är det kontraindicerat.

Från dessa överväganden, och vi kommer att analysera.

Komplex av vitaminer för hår

Perfectil

Ett komplett komplex av vitaminer och mikroelement för hud, hår, naglar.

 • Kompositionen har biotin i en adekvat dos av 45 mikrogram med ett dagligt krav på 50 mikrogram.
 • Högt järninnehåll.
 • I stället för vitamin A är dess säkra form beta-karoten.
 • Det finns dock cystin i en liten dos.
 • Dosering av vitaminerna B1 och B6 är flera gånger högre än det dagliga kravet.
 • Yoda 200 mcg.
 • Tillverkaren rekommenderar att den tar en månad.

slutsatser:

 1. Kan orsaka allergiska reaktioner på vitaminer c. den
 2. Lämplig om håravfall beror på järnbrist eller nedsatt absorption i tarmarna.
 3. När du rekommenderar det bör du ta reda på om det finns några problem med sköldkörteln. Om "det finns något, men jag vet inte vad", rekommendera ett annat komplex utan jod och råda dig att kontakta en endokrinolog.
 4. När du säljer är det absolut nödvändigt att varna köparen att det endast ska tas under eller omedelbart efter en måltid, eftersom det ofta orsakar illamående, magont. Kanske på grund av den ökade dosen av vitamin B6.
 5. Mottagning inom en månad är ologisk i termer av hårutveckling.

Varför tror du att tillverkaren skriver ett sådant tillstånd? Kanske på grund av den negativa effekten på magen?

Special Merz piller

Komplex för hud, hår, naglar.

Enligt min åsikt en rimlig sammansättning:

 • Vitamin C - 150 mg, och han är inblandad i syntesen av kollagen - huvudproteinet i skönhet och ungdomlig hud.
 • Det finns biotin, järn, cystin. Förresten är den dagliga dosen av den senare hög (60 mg), och han går för att bygga proteinhår - keratin.
 • Järn är också i hög dos, vilket innebär att detta komplex kan användas för håravfall orsakad av järnbrist.

Men varför anger inte varaktigheten av mottagningen? Jag anser att det inte är nödvändigt att ta det länge. 3 månader. Inte mer!

För personer över 35 år rekommenderar tillverkaren Merz Anti-Age dragee-komplexet. Varför exakt 35? Vad är denna ålder så anmärkningsvärd? Här går du, går på jorden och sedan "bang" och vände 35. Det visar sig att åldern har kommit. Urgent måste ändra vitaminer! :-) Men i komplexet för äldre hittade jag inget speciellt.

Revalid

Detta är ett komplex för hår och naglar.

 • Intressant eftersom det innehåller vetextrakt - en naturlig källa till många vitaminer.
 • Den innehåller den högsta dosen av cystin - 150 mg - huvudprotein av hårprotein. Därför tror jag att rewald kan förbättra skadade hårets tillstånd.
 • Dessutom innehåller den metionin, en annan viktig aminosyra som är nödvändig för syntesen av proteiner och lipider. Och lipider behövs för att klistra hårkutikens kåta vågor. Kom ihåg att vi pratade om den här sista tiden?

När det gäller allergi är det höga innehållet av vitamin B6 pinsamt. Men eftersom pyridoxin förstärker nervsystemet kan det antas att rewald passar för håravfall orsakad av stress.

Pantovigar

Komplexet är utformat för hår och naglar.

Innehåller inte bara cystein, från vilket hårets huvudprotein bildas, men också keratin. Detta är dess unika. Mer i någon av de ansedda komplexen är det inte.

Men av någon anledning har det bara en galen dos av vitamin B1 - 60 mg, multiplicerat med tre doser - 180 mg per dag med en hastighet av cirka två. Varför? Jag har aldrig funnit något omnämnande av det faktum att tiamin är ett super viktigt vitamin för hårtillväxt.

Typiskt används sådana höga doser av det vid behandling av polyneuropati. Kom ihåg, i milgammen av vitamin B1 - 100 mg? Men vad har hår att göra med det?

Före högen tillsattes medicinsk jäst här - en källa till B-vitaminer.

I sidan - illamående, kräkningar, buksmärtor. Och inte konstigt.

Kort sagt, jag skulle inte köpa det själv.

Vitasharm

Komplex för hud, hår, naglar.

Jag blev chockad över innehållet av A-vitamin: 16 500 IE med en daglig dos på 5000 IE.

Kom ihåg att det är ett fettlösligt vitamin, så du måste vara mycket försiktig med den? Vitamin A har en teratogen effekt, så det är också omöjligt att planera sin graviditet. Tja, jag skulle råda rökare att hålla sig borta från honom också, eftersom tar vitamin A ökar cancerincidensen.

Traditionellt behandlas höga doser av vitamin A med tillstånd som är förknippade med nedsatt keratinisering av huden: keratos, ichthyosis, etc. Detta indikeras också i indikationerna för detta komplex.

Vitrum Skönhet

Komplex för hud, hår, naglar.

Som i alla Vitrums finns det många olika saker i den.

Inget brottsligt i det såg inte.

Däremot ersätts vitamin A med beta-karoten.

Biotin är mer här än någon annanstans.

Magnesium är också här mer än någon annanstans.

Det innebär att med stressigt håravfall kan detta komplex säkert erbjudas.

Det är bara det innehåller jod, vilket inte alltid behövs. Så fråga köparen om sköldkörtel sjukdom.

Inträdeslängden är inte specificerad. Rekommendera 3 månader. Inte längre.

Complit Shine

Komplex för hud, hår, naglar.

Liksom all komplivitet, var försiktig vid dosering. Allt inom förnuft, som förekommer kosttillskott.

Komplexet är rent profylaktiskt. Därför är det enligt min mening bättre att rekommendera det i fall då du förstår från en konversation med en kund att problemet troligen är av tillfällig karaktär (förlossning, stress, infektion).

Den rekommenderade behandlingstiden är också profylaktisk - en månad.

Detsamma gäller Alphabet Cosmetic komplexet. Men det innehåller jod!

Damens formel. För hår, hud, naglar

Det är intressant för sitt höga innehåll av biotin, närvaron av cystein.

Magnesium är också mycket. När stress är mest.

Förresten, de sista 4 komplexen har kalcium i sin komposition, så när köpare klagar över spröda naglar, rekommendera dem först. Mest kalcium i Vitrum Beauty.

Komplex erbjudande för håravfall

I kombination med vitaminer erbjuder vi:

1. Shampoo av hårtyp.

Förresten, hårförlustschampo är en marknadsföring saga. Detta händer inte eftersom håret ligger i huden på ett djup av 4-5 mm. Vi håller shampoo på huvudet i 1-2 minuter, så det tränger inte in i den tjocka huden.

Sjampos uppgift är att rensa! Och inget mer.

Shampoo för oljigt hår rensar hårbotten av föroreningar och överskott av fett, klämma på papillen och främjar förlust.

Varning! Rekommendera inte bördolja för fettigt hår! Det kommer att täppa till hår hårsäckar ännu mer med fett, och det kommer bara att göra saker värre.

Shampoo för torrt hår fuktar håret. Torrhet är en möjlig orsak till hårbrott.

Shampoo för normalt hår stöder normal vattenfettbalans i huden, friskt hår.

2. Balm för hudhår. Det släpper ut flakorna i det kåta håret som är svullet till följd av vattenförfaranden så att håret är slätt, glänsande och lättare att kamma.

3. Mask för hår. Fuktar, närmar sig hårbotten.

4. Olika hårkrem, till exempel amineksil i VISHI-ampuller. Detta är ett botemedel. De förbättrar näring av hårsäckar, ökar antalet hår i tillväxtsteget.

5. Med androgen alopeci används minoxidilbaserade produkter.

Minoxidil hämmar enzymet 5-alfa-reduktas, vilket främjar överföringen av testosteron till dihydrotestosteron, till vilken hårsäckar är känsliga, har en vasodilatoreffekt, förbättrar hårnäringen, "vaknar" sovsäckar. Återigen uppmärksammar jag att minoxidil används för androgen alopeci. Det är till exempel en del av sprayen från Alerans håravfall.

Generellt sett, som du kan se, finns det många orsaker till håravfall. Det viktigaste är att kommunicera med köparen! Och om du förstår att problemet är allvarligt här, var noga med att råda dig att rådgöra med en läkare. Om du inte vet vilken, hänvisar till trichologen, en specialist i behandlingen av hårbottenproblem. Åh, han kommer att förstå!

Vad tycker du om detta? Dela dina tankar!

Yes! Och mer. Jag skulle vara tacksam om du skriver när Perfectil föredrar att rekommendera och, viktigast av allt, varför. När allt kommer omkring skiljs de nu så många som fyra stycken. Och tillverkaren igen dimma släppa in denna fråga. Bara behöver inte kopiera det han skriver på sin hemsida. Pervodolnikam viktiga korta fraser som innehåller huvudfunktionen, "chip" av varje typ.

Jag skulle vara tacksam om du delar en länk till den här artikeln med dina kollegor genom att klicka på sociala knappar. nätverk som du ser nedan.

Vi ses nästa gång på Apotek för Man-bloggen!

Med kärlek till dig, Marina Kuznetsova

Mina kära läsare!

Om du gillade artikeln, om du vill fråga något, lägg till något, dela med dig av din erfarenhet, kan du göra det i en speciell form nedan.

Snälla var inte tyst! Dina kommentarer är min huvudsakliga motivation för nya skapelser för DIG.

Jag skulle vara väldigt tacksam om du delar en länk till den här artikeln med dina vänner och kollegor i sociala nätverk.

Klicka bara på sociala knappar. nätverk där du är medlem.

Klicka på knapparna socialt. Nätverk ökar medelkontrollen, intäkterna, lönen, sänker sockret, blodtrycket, kolesterolet, eliminerar osteokondros, flatfotighet, hemorrojder!Nästa Artikel
Magic Hävstångskrämare för olika hårtyper