Nässla för hår. Läkande egenskaper och hur man ansöker


Naturlig hårvård blir populär idag, även om vi vet att det nya är väl glömt gammalt, så vi kommer tillbaka till recepten till våra mormor och mormor som, som ingen annan, kände hemligheterna om naturlig hårvård. Naturvård är mycket användbar för hår, eftersom alla ingredienser i det är naturliga och användbara, även om resultatet av vård från naturen inte är omedelbart synligt, t.ex. från professionella inköpsprodukter eller medicinska salongprocedurer. Idag pratar vi om nässlor, som ofta används i hårvård, med hjälp av masker, tinkturer och avkok.

Nettle innehåller ett antal användbara ämnen, organiska syror, flavonoider, tanniner, vitaminer A, C, K, som har en fördelaktig effekt på håret och hårbotten, medan nässla:

 1. i komplex terapi hjälper till att bekämpa håravfall
 2. stärker hårrötterna
 3. stimulerar ny hårväxt
 4. lugnar irriterad hårbotten;
 5. återvänder skina till tråkigt och livlöst hår;
 6. När det sköljs med avkok av nässla, håller håret rent längre.
 7. ger pomp och volym till håret;
 8. Med regelbunden användning förbättras hårets övergripande tillstånd.

Den enda nackdelen med nässla är att det kan färga blont hår.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Nettle kan köpas på apoteket, men du kan hämta det själv. Det är bäst att samla nässla från maj till juni. Du kan torka den med stammar, någonstans i ungefär en vecka och koppla sedan ur näsbladet från stammen, lägg dem i en vävnad eller papperspåse, så det kan lagras i över ett år.

Nettle Hair Masks

Om vi ​​pratar om hårmaskor med nät, så är det bra att lösa andra komponenter i masken - lera, senap, henna. Men det finns en annan version av hårmasken, där endast färska nässelfloror behövs. Endast nyplockad nässla är lämplig, som bör tvättas och hoppas över en saftpressare eller hackad med en mixer. Den resulterande saften kan filtreras genom gasbindning. Hur man använder Först kan mitt huvud (även djupt rengöringsschampo användas, efter det att nässelämnena absorberas bättre av hårbotten), applicera en inköpsmask eller en balsam för en längd, då klipper vi håret med en handduk och applicerar nässelsaft på avdelningarna. Sedan värmer vi och håller i ungefär en timme, efter att tiden har gått, tvättar vi håret noggrant med varmt vatten. Sådana förfaranden kan göras efter varje tvättning av huvudet, och resultatet är helt enkelt fantastiskt, nytt hår börjar växa över huvudet, medan allt hår är starkt förstärkt och hårstrukturen förbättras. Det enda syndet är att en sådan mask endast kan göras på sommaren.

Firming mask

En sådan mask kan göras innan du brygger nässlor för att skölja håret. Masken har utmärkta förstärkningsegenskaper, eftersom alla ingredienserna i masken är avsedda för detta.

 • 1 matsked färglös henna;
 • nåldekok
 • 1/2 matsked senap;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 droppar essentiellt oljeblott eller mynta.

Masken är gjord innan du tvättar håret och appliceras endast på hårbotten. Först spädar vi den färglösa hennaen med en hett kött av nässla och lägg sedan senap till det (du kan inte lägga till senap om hårbotten är känslig), lägg sedan till honung och droppa eteriska oljor på det, blanda allt grundligt. Mask applicerad på hårbotten avskiljning, om hårets tips är torra, kan du applicera basolja på spetsarna, då värmer vi och håller håret från 40-60 minuter. Sedan tvättar jag mitt huvud som vanligt och applicerar en luftkonditionering eller en mask på längden.

Vitamin hårmask

 • 1 matsked lera (blå, vit, rosa, grå, gul);
 • 1 msk näsdekok
 • 1 matsked basolja (jojoba, mandel, vetex, olivolja, ricinus);
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 1 äggula;
 • 1/2 matsked honung;
 • 1 tesked citronsaft.

Masken är klar innan du tvättar håret. Torka lera med ett avkok av nässla till konsistensen av gräddfil, tillsätt de övriga ingredienserna. Applicera masken på hårrötterna och varma, håll i 15-20 minuter, inte mer, eftersom du kommer att se att leran börjar torka, kan masken tvättas bort. Tvätta sedan håret som vanligt, men använd en mask eller balsam för hårets längd, annars kommer håret att vara svårt. Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Stärka hårtinkturer med nässla

En av våra abonnenter har delat ett recept på hur man förbereder en naturlig spray för hårväxt hemma, som bland annat innehåller nässlor, du kan läsa detta recept här.

Näsflödesinfusion

Superhjälpmedel för förstärkning och mot håravfall, som väcker dormanta folliklar, accelererar tillväxten och förbättrar hårstrukturen.

Nettle kan tas både torrt och friskt. Basolja bör väljas så att den passar hårbotten och är inte så stor: linfrö, senap, sesam, olivolja. Jag valde oliv eftersom den är idealisk för hårbotten och det finns många användbara ämnen i det, förutom det är det lätt, välskött och inte tätar hårbotten i hårbotten. När du väljer en basolja, se till att den är nödvändigtvis oraffinerad och kallpressad.

Nettles måste krossas och hällas i en behållare som stänger väl och tätt (behållaren ska vara glas och helst mörkt glas, om det inte finns något sådant glas kan du rulla det med papper). Då måste du fylla nätet med olja så att det täcker det helt, du kan till och med något mer, eftersom nätet kommer att absorbera oljan efter en stund (du kan behöva hälla mer). Blandningen bör infunderas på en mörk, varm plats (du kan lägga den under batteriet), cirka två veckor och periodiskt (någonstans en gång om dagen) det är lämpligt att skaka tinkturen. När två veckor har gått, ska tinkturen dräneras och förvaras på en mörk, sval plats. Oljens färg bör ändras från gul till grön, mättad smaragdgrön.

Tinkturen kan appliceras en eller två gånger i veckan, innan du tvättar, applicera blandningen vid avskiljningar, isolera och håll i minst en timme, medan vid applicering ska du massera hårbotten (cirka fem minuter). Du kan också applicera tinkturen och lämna över natten.

Infusion av näsblad

Två matskedar torrblodslöv häller ett glas kokande vatten, lämnar i en timme på en mörk plats, spänner sedan och applicerar infusionen i hårbotten, skölj inte (förutom att accelerera hårväxten, hjälper denna infusion perfekt till håravfall). Det kan användas innan du applicerar nikotinsyra, eftersom det måste appliceras på en fuktig hårbotten.

Nettlealkoholinfusion

Ett glas krossade nässla löv hälla ett glas vodka, lämna i 2 veckor på en mörk, varm plats. Varje dag, inom en månad, gnuggar i hårrötterna med massagerörelser. Förvara denna infusion, helst i kylskåpet.

Sköljning av hår med nässla

Krukor av örter, och inte bara nässlor, hjälper till att återställa hårets styrka, stärka dem, ge elasticitet, mjukhet och glans utan hjälp av inköpta produkter.

Att skölja hårnätet bryggdes i ett förhållande på 2 matskedar örter per kopp (200 ml) av vatten. Förhållandet mellan nässle och vatten kan ökas beroende på hårets längd. För att brygga nässlor måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det smutsa och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret.

Som jag gör: Jag tvättar mitt huvud på morgonen, så jag bryter ett avkok på kvällen och på morgonen värmer jag upp det och efter alla procedurer (schampo, mask eller balsam) går slutsköljningen. Men jag vattnar inte bara mitt hår med buljong, jag lägger det i buljongen och håller i 5-10 minuter så att även hårbotten finns i buljongen, kan du även massera det något.

Är det möjligt att tvätta huvudet med nässlor

utom
av de ovannämnda fördelaktiga egenskaperna är nätet också ett bra
anti-mjällmedel. Färskt plockade näsblad och stjälkar
skär med sax och kom ihåg med en trälull. anhopning
gnid näsjuice i hårbotten på 10-15 minuter
skölj huvudet med vatten eller infusion av nässla löv.

Vilka faktorer förstör hårets struktur och hälsa? Det finns många av dem: förorenad atmosfär, temperaturfall, ultraviolett strålning, torr luft i rummen. Färgningen och användningen av stylingprodukter bidrar negativt.

Örtsköljningar kan användas för att skydda håret, behandla det eller uppnå ett visst resultat, t ex lysa eller skina lite. Örter stöder hårbotten, stimulerar blodcirkulationen i den, närnar rotfolliklar, vilket stärker och stimulerar tillväxten av friskt hår. Naturen och miljövänligheten hos sådana produkter ger en säker och försiktig vård, vilket framgår av recensioner av miljontals kvinnor.

Olika urter som kan sköljas gör att du kan välja receptet som passar dig. Till exempel är rosmarin och salvia bra för mörka strängar, och kamomill och kalendula betonar charmen hos någon blondin, lavendel och verbena ger en behaglig doft, limfärg är idealisk för frekvent sköljning, och nässla passar perfekt med mjäll.

Nästan alla känner till förmågan att stinga nässla. Men trots obehaget är det ganska användbart. Efter kontakt med nässla, till de drabbade områdena, rusar blodet aktivt, blir jämnt i de mest avlägsna och små kapillärerna i huden. Som ett resultat är de mer än vanligt mättade med näringsämnen och syre, vilket positivt påverkar hudens tillstånd. Samma, men med mindre intensitet, uppstår med hårets håriga yta när man använder juice eller avkok av nässla. Men hårets tillstånd beror på dess tillstånd.

Nässla för hår - användarvillkor

För effektiv hårvård är det tillåtet att använda både färskt och torkat nässla. Örten kan användas som ett självständigt verktyg, förbereda från hennes infusioner, avkok eller masker och i kombination med andra komponenter. Men innan du bestämmer dig för att ta hand om ditt hår med nässla, bör du bekanta dig med några nyanser:

 1. Vi håller fast vid andelen 100 gram till 1 liter kokande vatten;
 2. Vi håller buljongen koka, håll i en halvtimme;
 3. Stam den resulterande buljongen.

Hur sköljer du ditt hår med nässlor

Det är bättre att tvätta håret med kokt vatten och tillsätt lite dryckesoda. Vattnet blir mjukt och irriterar inte huden på huvudet. Infusion utan tvål perfekt launders hår.

Recept för håravfall och hårväxt

Bearbeta tre matskedar av nyskörd gräs i en mixer eller juicepress. I ett extrema fall och köttkvarnen. Juice smutsar genast i hårets rötter, täcker håret med ett vattentätt lock. Tvätta håret utan tvål om en timme. Förresten kan näsjuice förvaras i kylskåp i tre dagar. Samtidigt rekommenderar vi att du torkar ditt ansikte med isbitar från saften på morgonen - resultatet kommer säkert att behaga dig.

Näsolja kan köpas på apoteket eller göra egna händer. För att göra detta, ta torrbladslöv och fyll dem med någon vegetabilisk olja. Det är bäst att ansöka om denna extra jungfruolja. Häll blandningen i en ogenomskinlig flaska och lämna i några veckor. Därefter filtreras oljan och används för att gnugga in i rötterna och i hårbotten, samt en komponent för läkning av masker.

För tillverkning av olja bör endast nässlor användas, som samlades i juli, när växten blommar. Det är under denna period att det innehåller de mest användbara elementen.

Nettle masker för hår hemma

Stärker hårsäcken perfekt och stimulerar hårväxten med en handfull som erhålls från en handfull torr eller frisk nässla, infunderad över en vecka på hundra gram vegetabilisk olja. För framställning av denna blandning används endast glasvaror. Förfiltrerad oljig infusion värms upp och appliceras som en mask i hårbotten en timme innan du tvättar håret. Då ska håret tvättas noggrant med en mild schampo.

Med vanliga förstoppning samling: nässla löv - 1 del, vinblomma blommor - 1 del, tjaktorn bark - 3 delar. 1 msk. sked en blandning av brygga 1 kopp kokande vatten, koka i 1 minut, insistera 30 minuter, dränera. Drick 1/2 till 1 glas på natten. Behandlingsförloppet är 2 veckor. För hemorrojder: nässla löv - 1 del, oregano gräs - 2 delar, tjaktorn bark - 2 delar. 1 msk. sked en blandning av brygga 1,5 koppar varmt vatten, koka i 5 minuter, insistera 4 timmar på en varm plats. Drick i form av värme till 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter.

En avkok av nässla som påverkar hela organismens tillstånd: En person blir kraftig, hälsosam, hjärtat förbättrar sitt arbete, blodkompositionen förbättras, rörelsen blir lättare, skleros passerar: sätt 200 g näsblad i en flaska och häll 0,5 l 50-60% alkohol. Throatflaskor att binda gasväv. Den första dagen för att hålla på fönstret, och de återstående 8 dagarna i garderoben i mörkret. Stam och pressa. Ta 1 tsk på en tom mage 30 minuter innan måltider och 1 tsk för natten före sänggåendet. Drick hela flaskan.

Vid överdriven menstruation och olika blödningar, ta juice av färska näsblad oralt för 1 tsk 3 gånger om dagen i 1/4 kopp 20 minuter före måltider. Vätska nässlextrakt (farmaceutisk beredning) för att ta 30-40 droppar 30 minuter före en måltid i 1/4 kopp vatten för att förhindra livmoderblödning.

För matlagning måste du förbereda en örtblandning av dessa örter, i ett förhållande mellan en och en. För en sköljning behöver du sex skedar av nässla och sex matskedar av kolsfoot. För den här sköljningen måste du använda örter i torr form, så torka nettlebladet i förväg. Fyll örterna med kokande vatten, täck och låt det brygga i en timme.

Sköljning utförs efter att du har tvättat håret noggrant med schampo. Många experter rekommenderar för sådana problem som seborré, inte att använda några elektriska apparater som hårtorkar, krusningsjärn, hårrätare och andra. Användningen av dessa enheter har en negativ effekt på huvudets hud.

Nettleolja för hår

 • matsked torra krossade blomställningar
  häll ett glas vodka och insistera 10 dagar.
  Tinktur måste gnidas i hårbotten 2-3 gånger a
  en vecka i en månad. 3-4 veckors kurs
  behandlingar kan upprepas. När oljig mjäll är bra
  Det finns en tinktur av kalendula blommar på vodka:
 • att
  laga det, häll persilja
  ricinus eller annan vegetabilisk olja i
  förhållande 1: 5, värme i ett vattenbad i
  i 30 minuter, sedan belastning. Gnid varmt
  Blanda i hårbotten varannan dag upp till 15 gånger. vid
  Behovet av behandling kan upprepas genom 3
  av veckan. Mjölk hjälper och
  en blandning av persilja och ricinolja.

stanna
unga: 10 regler
Masker för
olika hårtyper
Test: hur
korrekt bestämma vilken typ av hud som helst
Care
hud runt ögonen
skörd
fräknar
Se även:

Hur tvättar du huvudet med nässlor? Läs hur du gör det rätt

Frågan om hur man tvätta huvudet med nässlor är ett intresse. Trots allt har växten en brännande känsla, och därför måste de användas noga. Örter har en positiv effekt på hårets tillstånd. Växten kommer att återställa tråkiga och skadade strängar. För att göra detta finns tinkturer, avkroppar, masker. Sådana verktyg kommer att vara effektivare än många butiksbaserade, så de används för att behandla och förebygga sjukdomar i hårbotten och håret. Du behöver bara lära dig hur du ordentligt förbereder rättsmedel.

Hur tvättar du huvudet med nässla, för att inte skada dig? För att göra detta, följ de enkla recepten. Dekokationer av växter har en terapeutisk effekt. Det finns också medicinska masker, tinkturer, som består av ytterligare användbara produkter. Efter proceduren blir håret glänsande och starkt. Därför är det effektivt för att återställa krullarna.

Innehållet

Läkemedelsegenskaper

 • Tack vare vitamin A, hårbotten läker, folliklarna återställs, hårväxten förbättras.
 • Med hjälp av C-vitamin normaliseras blodflödet i kärlen, cellerna är mättade med syre, vilket påverkar förbättringen av krämens tillväxt.
 • K-vitamin är nödvändigt för pigmentering, och efter sköljning kommer håret att få en naturlig glans.
 • Karoten behövs för att återfuka huden, förbättra aktiviteten hos talgkörtlarna, så kosmetika för nässlor är användbara för oljiga och normala strängar.
 • Med tanniner lugnar hårbotten. Efter proceduren blir håret slät och elastiskt;
 • Flavonoider bidrar till att förstärka follikeln, på grund av vilken avkoket är användbart från förlusten av strängar;
 • Närvaron av organiska syror bidrar till att normalisera utbytet.

Eftersom nässle är ganska aggressiv bör den användas korrekt. Om du inte följer de grundläggande försiktighetsåtgärderna kan du skada hårbotten och håret. Avkok från anläggningen är lätt att förbereda. Det är viktigt att skörda och bearbeta nässlor ordentligt.

Funktioner för beredning och användning

Nettledekok användes för att behandla hår i antikviteter. För att använda terapeutiska medel för att vara effektiv måste du överväga följande regler:

 • Du måste samla den i maj, juni. Växten bör blomma;
 • Inget behov av att samla skadade löv;
 • Färskt löv ska sköljas med vatten;
 • Att torka växten på en torr yta. Nettle ska torka i ett ventilerat område;
 • Torkning tar cirka 10 dagar;
 • Håll gräset bättre i papperspåsar i 2 år.

sköljning

Sköljning ska utföras utifrån följande instruktioner:

 • Avkok (1 kopp) ska hällas i vatten (1 liter), som mjukas med läsk
 • Skölj sedan huvudet i ca 5 minuter;
 • Hår bör blottas med en handduk;
 • Curls bör torka sig.

Denna metod kan användas varannan dag i 3 veckor. Då borde du vila i en månad. Skölj inte torrt hår. Efter flera förfaranden kommer de första resultaten att märkas. Med regelbunden användning av sköljmedel behöver du inte köpa professionell kosmetika.

Matlagningsdekok

Huvuddelen av receptet är nässla. Dessutom används andra komponenter. Följande recept är användbara från avkodningar:

 • Under kokning i vatten bör äppeläger 6% (0,5 liter) tillsättas. Medel för att ge hårglans
 • Innan du kokar i vatten (1 liter) tillsätts nässla och kolvfot (50 g vardera). Med ett sådant botemedel flyger håret över mjukhet;
 • Nettle (100 g) blandas med havtornsolja (1 kopp). Kompositionen är nödvändig för att stärka håret

Den är rik på helande egenskaper, och det är därför oundvikligt i konstant vård. Hon behöver inte ens professionell kosmetika.

Tillagning av infusionsmedel

Nettle (80 g) fylls med kokande vatten (1 liter). Verktyget ska brygga i 30 minuter, och sedan blandas det med honung (5 ml). Efter en halvtimme ska infusionen spädas med vatten och du kan tvätta håret. Håret bör torka naturligt. Efter att ha använt det här verktyget blir krullarna skina:

 • Det kommer att vara nödvändigt att mala plantens löv (60 g), och sedan hälls de med kokande vatten (500 ml). Verktyget bör brygga i 7 timmar. Infusion appliceras med en bomullspinne till trådens rötter vilket gör det möjligt för dem att förbättra sin tillväxt.
 • Växtens löv (20 g) ska blandas med kamille (20 g). Sedan hälls kokande vatten i dem (1 liter). En timme senare kan infusionen användas för att tvätta huvudet. Håret bör vara inslaget med en handduk. Efter torkning används sköljkamillemassa, som blandas med vatten i en mängd av 1: 1.

Matlagningsmaskar

För lockar användbara masker. Dessutom används andra komponenter för att förbättra effekten av medlet. Det finns följande recept:

 • Nettle (60 g) bör males i en mixer. Juice används för att gnugga in i rötterna. Huvudet ska värmas och efter en timme sköljas med vatten. Masken kan användas regelbundet för håråterställning;
 • Nätsaften (50 g), blandad med salt (3 gram). Den resulterande kompositionen används för att behandla hår. Sedan sköljs de;
 • Växtens löv (100 g) blandas med färglös henna (10 g). Komponenterna fylls med kokande vatten. Sedan lägger de till äggula. Masken kan användas i 2 timmar. Efter det blir håret starkt.

När du använder något sätt måste du massera hårbotten. Genom sådana procedurer normaliseras blodcirkulationen, så att huden är berikad med näringsämnen. Efter flera procedurer blir håret starkt och vackert. Och inte bara sköljning utan även användningen av masker, oljor är användbara. Nettle återställer locken efter skada. I vården är viktig regelbundenhet, och då finns det bra resultat.

Nässla för hår: alltid tjockt och vackert hår

Nässla för hår var inte ett undantag i kosmetiska förfaranden. Det har fått särskild tillämpning på detta område för behandling av hår - deras förstärkning, tillväxt och strålning. Våra farmödrar använde också nässla för hår för att få ett lyxigt och strålande hårhår.

De övergripande fördelaktiga effekterna av nässla på människokroppen

Mycket kan sägas om fördelarna med nässla. Det är en mirakulös helande växt för alla organ och system i människokroppen. Med hjälp av nässla kan du eliminera sjukdomar i genitourinary system, lever. Det städar rent blodet, förhindrar bildandet av trombos. Nässle läker sår och sår, eliminerar inflammatoriska reaktioner.

En av de viktigaste influenserna för en person som har nässla är restaurering av hårdensitet, vitalitet, glans och på hårbotten.

Vad är användbart nässla för hår och alla dess positiva aspekter på grund av innehållet i den naturliga kompositionen:

 • vitamin K, nödvändigt för friskt hår och stärka blodcirkulationen i huvudet,
 • vitaminer i grupp B, E och C;
 • karotenoider;
 • kalciumackumuleringar;
 • phytoncids;
 • klorofyller, som bidrar till normalisering av frisättning av subkutant fett och säkerställa hårvolymen;
 • organiska syror.

Hur användbart nässla för hår

Det finns många användbara egenskaper som nässle har för hår. Men varför är nässla bra för håret?

Bland de viktigaste förklaringarna är:

 • Eliminering av mjäll
 • Suspension av hårsäckar lossningsprocessen - nät för hår används för sköljning mot håravfall;
 • Läkning av sår i hårbotten, eliminering av klåda och irritation;
 • Den snabba förstärkning av hårsäckarna
 • Minskad utsöndring av subkutan och hårfett;
 • Förbättra hårets struktur;
 • Accelererande hårväxt.

Korrekt användning av nässla för hår är en garanti för deras skönhet och hälsa.

Som en terapeutisk effekt av nässla på håret kan den användas både i fräsch och i torkad form. Den används, både i en separat ordning och i kombination med andra naturliga ingredienser. Nässla för hår används som kokta infusioner, masker eller avkok.

Innan du lär dig att brygga nässlor för att skölja håret, bör du bekanta dig med följande varningspunkter:

 1. Nässlor och produkter, gjorda med hjälp av det, kan göra håret något styvt, torkat. Därför är det kontraindicerat för tjejer med torrt hårtyp. I det här fallet kan den endast användas som en mask för rotsystemet och hårbotten.
 2. Växten som kallas nässla har flera färgegenskaper. Till exempel kan blondor efter appliceringen märka en något grön nyans på håret. För att förhindra sådana incidenter bör nässlor användas tillsammans med en liten mängd citronsaft (det missfärgar skuggan).
 3. För applicering av flytande produkter, kallat sköljningshår med hemlagad nässla, är det lämpligt att använda dem i en sprayflaska.
 4. Efter sköljning av håret med nässla för att hårbotten ska kunna känna sitt mirakulösa resultat i sig är det användbart att applicera lite medel med en gnidningsrörelse i sitt område.

Skölj hårbehandlingar med infusion och avkok av nässla

Om du tar hänsyn till vanan att använda produkter från nässle till hår regelbundet, så behöver du inte använda dyra kosmetika och procedurer i salonger. För detta behöver du använda nässla som infusion eller avkok. Nu återstår det att räkna ut hur man brygger nässlor för att skölja håret.

Recept för matlagning av njurinfusioner

 1. Det är nödvändigt att ånga 3 msk krossad nässla i torr form i flera glas kokande vatten. För att infusionen skall kunna införas ordentligt är det nödvändigt att låta den vara täckt i en halvtimme eller en timme. Därefter kan du i den filtrerade infusionen tillsätta lite honung eller ättika. Använd som hårspola och gnugga in i rötterna.
 2. Nässla i kombination med kullock har en fördelaktig effekt på håret och hårbotten än mer än i en oberoende form. För att göra detta måste du ta lika delar av det krossade torrnetet och torkad kullrot, ånga med kokande vatten i en halv liter. Denna avkok ska vikas in i en handduk så att den är väl infunderad i en halvtimme. Använd för att skölja hår och gnugga i huvudet.
 3. För att stärka hårfollikeln behöver du veta hur man använder nässla för hår? För att göra detta, ta en jämn mängd grönt te, nässla, rosmarin och burdock rot. Steam 2 skedar erhållen blandning med 1 liter kokande vatten, för att insistera om 20-30 minuter. Infusion behöver skölja rent hår.

Nettle Broth Recept

 1. Färskt nät. Tvätta noga 50 gram färskt näs med stammar. Sätt på elden i en halv liter vatten, koka på låg värme i ca 25-30 minuter. Tvätta håret med kylt buljong.
 2. Torrnål med rötter. Nätet för hårreceptet säger att du måste lägga några matskedar av torkade nässelfloror med rötterna i en kastrull, häll ett glas vatten och koka, koka över låg värme i ca 30 minuter. Kylningsbuljong att gnugga i hårets rötter. Om du använder denna avkok för att tvätta håret, måste det vara lite utspätt med kokt vatten.
 3. För torrt hårtyp. Ta lika mycket torrt och örtmamma och styvmor, nämligen 3 matskedar, häll kokande vatten och koka i ca 25-30 minuter. Buljong måste tvätta håret.
 4. Hur sköljer du ditt hår med nässlor för att bli av med mjäll. Koka 400 ml vatten till koka, tillsätt några matskedar torra sju kamille, ljung, nässla, hackade hoppkeglar, kullrot. Koka buljongen i 10 minuter. Därefter filtreras, kyls och sköljs med hår.

Tips! För att håret ska se sig frisk och silkeslen med nässla, är det nödvändigt att använda procedurer från det varje gång efter att ha tvättat håret. Om håret kan tvättas varje dag, så kan du göra det om en dag eller två.

Är viktigt. För att resultatet av nätbryggor ska vara uppenbart, ska du inte tvätta dem med vanligt vatten efter tvätt av håret. Torka dem torra med en handduk, efter proceduren, sköljnätet är inte värt det, bara bli lite våt.

Recensioner av det fina kön om nässlor för hår

För att kunna använda nässla som underlag för en mask kan du använda den, både i fräsch och i torkad form. Recensioner av nässlor för hårsköljning kommer säkert att vara positiva för alla!

Olesya, 27 år gammal. Jag försöker bara använda naturliga läkemedel i hårvård, så jag tvättar mitt hår med ett avkok av nässlor två gånger i veckan. Förutom effekten av förstärkning märkte jag att fettinnehållet i håret på rötterna minskade.

Marina, 19 år gammal. Efter att ha återvänt till min naturliga mörka blonda hårfärg, försökte jag länge få mitt hår i ordning med hjälp av köpta masker och balm. Detta fortsatte tills hennes mammas vän rådde mig att inte köpa nässla på apoteket. För närvarande går jag igenom den andra kursen att förbättra mina tre hår, men jag ser redan resultatet. Mitt hår började växa snabbare och förvärvade samma livfulla glans.

Färska nätmaskar

Naturligt har fräschnät en rikare mängd fördelaktiga spårämnen än torkat. Därför är det mycket användbart att göra masker på grundval av maj till slutet av sommaren.

För att göra detta, är det fortfarande att lära sig att tvätta håret med nässlor?

 • Nettle juicebaserad mask. För att göra detta, använd en mixer och köttkvarn för att mala en ny massa nässla och pressa saft ut ur det genom cheesecloth. Den resulterande saften ska pressas in i hårets rötter och i hårbotten, sedan sätta huvudet ihop med cellofan i 1-2 timmar och linda den med en handduk.
 • Mask för fet hår. En massa färskt näthack med en mixer eller köttkvarn. Den resulterande slurryen appliceras på huvudet, efter att ha tillsatts 1 tesked salt (hav eller bord). Gnid in i hårrötterna i 30 minuter, skölj sedan håret med varmt vatten.
 • Mask för närande hår. Slam från krossad nässelflygning med en liten mängd honung, en halv sked olja. Applicera massan i 20-30 minuter, skölj håret noggrant.
 • Mask för att stärka håret. I olika mängder, ta ny nät och minthackblandare. För en mask är en fjärde del av ett glas av blandningen tillräckligt, där samma mängd naturlig yoghurt eller kefir tillsätts. Masken appliceras i 20 minuter och håret tvättas med vatten.
 • För att skapa effekten av laminerat hår måste du veta hur man sköljer håret med nässlor. Ta bort en liten mängd nyhackad nässla med 1 matsked hårbalsam och 1 matsked gelatin. Applicera våt på håret i 1 timme, rullade med polyeten och en handduk. Skölj sedan huvudet noggrant med varmt vatten.

Nettle masker i torkad form

 • Firming mask En halv kopp torkad nässla lämnar för att slipa till ett pulvertillstånd, tillsätt några matskedar Henna (ingen färg), häll kokande vatten i sådan mängd så att du får en grundligt blandad likformig massa. I den kylda blandningen måste du köra en äggula och applicera på huvudet i 2 timmar.
 • För att bli av med mjäll sköljnät. Krumla smöret av svartbröd i små smulor, häll i 2 matskedar av nässeltinktur och 1 matsked vinäger. Applicera försiktigt en homogen blandning i håret, sätt ihop med polyeten med en handduk i 1 timme. Du måste förbereda en sådan mask varje annan dag.
 • Mask för torrt hårtyp. Ta en liten mängd havtorns frukter, hugg dem tills mashed, tillsätt 1 tesked honung och 3 msk nässle tinktur. Applicera blandningen i 1 timme på hår och hårbotten, skölj sedan noggrant.

Tips! För att nätmasken, oavsett fräsch eller torr, ska ge så mycket resultat som möjligt, när det appliceras på håret, en mild huvudmassage ska utföras. Detta hjälper till att slappna av, förbättra blodflödet och därmed tillförseln av alla nödvändiga komponenter i masken till huden och håret.

Genom att följa de enkla tipsen ovan om att stärka håret med nässla, kan du uppnå bra resultat. Dessutom, med regelbunden användning, kommer det inte längre att finnas behov av att använda dyra kosmetologiprodukter. Försök att vara säker, du kommer inte ångra!

Hur tvättar du håret med nässlor? Näsolja

För vackert hår, lär dig att tvätta håret med nässlor. Från denna medicinska växt kan du förbereda avkok och infusioner som har en fördelaktig effekt på hårbotten och hårets hälsa. Som ett resultat av regelbunden användning blir krullarna glänsande, elastiska och släta. Håret börjar växa snabbare, hårfolliklarna kommer att återställas.

Hur tvättar du huvudet med nässlor? Vad är hemligheten för denna medicinska växt? Nässle innehåller en stor mängd vitamin A. Det återställer fullständigt skadat hår, bidrar till regenerering av hårbotten, om den har mindre mekaniska skador. Nässle är också rik på vitamin C och K. Vitamin C närmar blodkärlen med syre, accelererar tillväxten av hårsäckar. Men tack vare vitamin K får curls en hälsosam glans och rik färg. Det finns keratin i nässeln, vilket minskar hårets oljighet och olika tanniner som eliminerar klåda och irritation. Nettle decoction eliminerar mjäll, stoppar follikeln från att falla ut.

Torrnål kan köpas på något apotek, men för maximal effekt är det bättre att förbereda samlingen själv. För beredningen av samlingen passar både mogna och unga skott av växten. Om du skördar en mogen växt, är det nödvändigt att välja endast den övre delen. Det är nödvändigt att samla nässlor i maj eller juni, när blomningen börjar. Plocka inte växter med skadade löv eller skott. Torka de insamlade skotten inomhus, bort från direkt solljus. Det tar ungefär en vecka att torka. Riva stjälkarna från gräset, packa dem i papperspåsar. Nettle kan lagras i 2 veckor.

Om dina curls växer mycket långsamt, försök skölja dem med ett avkok av nässla efter varje tvätt. Om du gör proceduren regelbundet, kommer krullarna att bli mycket längre och starkare om några månader. Nettle decoction är också en riktig frälsning för fettigt hår. Verktyget reglerar hårbalans fettbalans, ger kretsens elasticitet och elasticitet.

Torkade skott och löv av nässlehack. Mät ut 2 msk. l. färdiga råvaror och fyll den med 0,2 liter rent vatten. Sätt blandningen på elden och koka den. Därefter sänks värmen och lämnar behållaren på ugnen i ytterligare en halvtimme. Filtrera den resulterande buljongen, kyla och använd för att gnugga i hårbotten. Gnugga efter varje shampooing.

Lägg i en tesked äppelcidervinäger i en kokt nätdekok, mixa noggrant. Vinäger ger curls en vacker, hälsosam glöd.

Från coltsfoot behöver du förbereda ett avkok av samma recept som ett avkok av nässla. Mät ut lika mycket av varje avkok och blanda i en gemensam kruka. Verktyget mjukar perfekt håret, vilket gör dem lydiga.

För att förbereda behöver du:

 • 0,5 msk. l. krossad rosmarin
 • 0,5 msk. l. hackad burdock rot
 • 0,5 msk. l. grönt te
 • 0,5 art. l. nettlebuljong

Kombinera komponenter i en skål, täck med 1 liter kokt vatten, blanda noggrant. Täck noga och låt sätta i 20 minuter. Filtrera buljongen genom flera lager av gasbindning. Du kan också använda lös tyg. Det resulterande verktyget används för att skölja håret efter tvätt.

Från nässle kan du få ett annat effektivt verktyg för att läka hår - nässleolja. Du kan använda den istället för hårbalsam. Kombinera oljan med en nypa salt och gnugga det bra. Applicera produkten på våta hårrötter, gnid. Blöt i 15 minuter på huvudet, tvätta håret noggrant med schampo.

Vill du bli av med mjäll, överflödigt oljigt hår, gör lockar vackra och glänsande? Använd sedan växtbaserade avkok eller njurinfusion. Hur tvättar du huvudet med nässlor? Förbered en ny avkok för varje tvätt. Efter tillagning svalna den till rumstemperatur och häll i ett handfat. För att öka effekten kan du lägga till havtornsolja till avkok av nässla, avkok av andra örter.

Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning

Nettle - en känd växt som älskar våtmark och skumma ställen, anses vara en ogräs av många människor. Trots varningsförbränningen av bladen används växten i stor utsträckning inom produktion, medicin och matlagning.

Från stjälkarna vävda rep, vävde en solid duk, sysade skjortor. Juice behandlade sår, matsmältningsbesvär och "kvinnliga" sjukdomar. Också, bladen - den viktigaste ingrediensen i ett antal rätter, de mest kända är gröna shchi.

Användbara egenskaper hos nässla för hår

Nettle för hår (sköljning mot håravfall, fuktgivande masker, lotioner, etc.) användes även av våra mormor. Växtens huvudsakliga rikedom är "skönhets vitaminer" (K, E, C och B). Nettle överträffar även citrusfrukter i mängden askorbinsyra.

Dessutom lämnar plantens löv phytoncider (aktiva substanser som dödar bakterier), mättade med eteriska oljor och syror. Nettle innehåller kalcium, jod, kalium, järn, mangan och andra spårämnen.

Allt detta har en positiv effekt på hår- och hudcellerna. Näsjuice används i synnerhet:

 • att stärka rötterna och förhindra skallighet;
 • att eliminera orsaken till mjäll;
 • att stimulera tillväxten av strängar;
 • från fettinnehållet hos lockar;
 • för att återställa en hälsosam utseende - strängar blir släta, starka, glänsande.

Nettle - en riktig källa till hälsa och skönhetskräm. Att skörda eller köpa örter är inte svårt: nässle växer i sommarstugor och säljs i nästan alla apotek.

För en märkbar positiv effekt är sköljnätet mot håravfall tillräckligt för att göra 3 gånger i veckan

Ett intressant faktum! I naturen finns det 50 arter av nässla som finns i olika delar av världen. Nässla användes för att göra dukar i Kina, Indonesien, Korea, Japan och Filippinerna. I Ryssland är dioecious och stickande nässla vanligt.

Nässle använder regler för hår

För att uppnå önskat resultat och förhäfta förbipasserande med hårets pomp bör du följa vissa regler för att använda nässlor för olika hårtyper.

Var uppmärksam! Nässle för hår (sköljning mot håravfall, närande masker, infusioner) appliceras efter eller istället för att tvätta huvudet och kräver periodisk upprepning av proceduren. Dessutom beror effekten i stor utsträckning på strängarnas initiala tillstånd.

Nettle Hair Mask Recept

Nettle för hår är inte bara sköljande lösning mot håravfall, men också effektiva masker, beredda av malda blad med tillägg av naturliga produkter. Några enkla recept kommer att bevara curls skönhet och ge dem en hälsosam utseende.

Användbara nätmaskar för torrt hår

Med henna

 • torkad nässla - 100 g;
 • färglös henna - 10 g;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • äggula.

Nudel och Henna ånga med kokande vatten, coolt. Tillsätt äggula, blanda.

Blötlägg blandningen på håret i 2 timmar, tvätta trådarna.

I stället för henna per 100 g nätdekok, kan du lägga till flytande vitaminer B1 och B6 (i ampuller). I det här fallet måste håret med masken vara förpackat med plast och en handduk.

Efter en timme av proceduren, tvätta av blandningen med schampo. Äggula och vitaminer ger näring till håret.

Jästmaske

 • avkokning av nässla (ej filtrerad) - 250 ml;
 • jäst - 50 g;
 • honung - 60 g;
 • olivolja - 60 g

Fördela komponenterna blandade i buljong på huvudet, håll i 20 minuter och skölj med schampo.

Nettle masker för fet hår

Med kamomill och protein

 • fräsad fräsk - 30 g;
 • markfärsk kamille - 30 g;
 • protein av 2 ägg.

Blanda alla ingredienserna och fördela masken på håret. För att bibehålla 7 minuter (högst 10 minuter).

Med mint och kefir

 • färskhackad mint - 30 g;
 • kefir (0%) - 1 kopp;
 • färsk marknät - 40 g.

Mynt ger en kylande effekt och sänker fettproduktionen, stärker rötterna (håll masken i 15 minuter).

Saltmask (havs- eller bordsalt)

Riktat till hårets rötter. Behåll denna mask måste vara 30 minuter. Det rekommenderas att upprepa proceduren var tredje dag. proportioner:

 • näsjuice - 50 g;
 • salt - 3 g

Firming masker mot håravfall

För att stärka och stimulera hårsäckar rekommenderas det att använda koncentrerad njurjuice. För att få det måste du mala med en bländare, fräscha blad eller rötter (60 g).

Juiceen gnids i hårväxten och åldras under cellofan och en handduk i högst en timme. Skölj med varmt vatten för att slutföra proceduren.

Bli av med mjällhår och gör dem starka och glänsande recept hjälper till med svartbröd och äppelcidervinäger. För detta behöver du förbereda:

 • bröd kött;
 • njurinfusion - 60 ml;
 • Äppelvinäger - 30 ml.

Gör en mush, suga det smuliga brödet i infusionen och ättikan. Sprid den resulterande massan i en masserande rörelse längs strängarna och linda i matfilm och en handduk. Efter en timme skölj krullarna med vatten.

Hur man förbereder en lösning av nässla för att skölja håret

Nettle behåller sina egenskaper under ganska lång tid, så friskt och torrt nässla är lämpligt för lösning.

Det enda villkoret är insamlingsperioden - maj och juni. Vid en senare tid spenderar nässlarna näringsämnen och blir mindre effektiva.

Det är viktigt att komma ihåg! Torkat nässla lagras i 2 år. Därför köper du örter i ett apotek bör du vara uppmärksam på insamlingsperioden och kontrollera utgångsdatumet.

För applicering av lösningen på krullarna rekommenderas att använda en spray eller bomullspinne (lotion).

Instruktioner kokar njurinfusion för hår

Infusionen görs utan kokning men kräver långvarig exponering. Förbered det, häll 60 g torkat nässla med kokt vatten (500 ml). Den resulterande lösningen infunderas i 7 timmar (natt).

Om så önskas kan honung (5 ml) sättas till kokande vatten. Det ger näring krullarna, ger dem en hälsosam glans och elasticitet.

Rent nettlextrakt (utan tillsats av andra örter och oljor) används för att stimulera tillväxt och stärka lockor. För att göra proceduren effektiv bör du upprepa det varannan dag.

Hur man lagar en avkok av färskt nässla

Om maj är ute, räcker det med att välja en handfull näsblad. Sommarväxter behöver mer. Det är bäst att samla de bästa saftiga bladen. För avkok och lämpliga frön och blomställningar. Undvik endast skadade och sjuka blad.

Nässla är mycket användbart för hår från antiken. På grund av sina egenskaper, våra mormor hade segel, elastiska flätor.

Ett avkok av nässla för hår (sköljning mot håravfall) bereds enligt följande instruktioner:

 • skölj färskt plockad nässla, skaka och torka;
 • sätt de beredda växterna i potten och häll kallt vatten (500 ml);
 • lägg krukan på spisen och värm i 15 minuter;
 • stäng av värmen och töm buljongen.

Utan att sakna en enda dag sköljdes krullarna i 10 dagar med en kyld buljong.

Instruktioner kokar en avkok av bladen och rötterna på nässla

Nettle kan användas för hår (sköljning mot håravfall) helt: löv och rötter är perfekta för avkokning.

Vanligen malda eller hackade rötter blandas med löv.

Så här lagar du ett avkok:

 1. till marken rhizomer och löv (60 g) tillsätt vatten (200 ml);
 2. koka över låg värme;
 3. utan att lägga till värme, koka i en halvtimme;
 4. stäng av värmen, låt svalna och spänna.

Buljong används för att skölja eller gnugga i hårbotten (skölj inte).

Nudel och ättikafokning: recept

Vinäger - ett effektivt verktyg för att bekämpa mjäll. Kombinationen av en njurbuljong med en bit bidrar till att snabbt uppnå ett synligt resultat: håret blir elastiskt, mjuk och silkeslen.

Nettle avkok av färska eller torkade örter blandade med 9% eller äppelcidervinäger. Proportionerna är följande:

 • nässla - 100 g;
 • Eddik (9%) - 500 ml per 1 liter vatten;
 • Äppelcidervinäger (6%) - 500 ml per 500 ml vatten.

Först är strimlad nässla fylld med vatten. Sedan tillsätts ättika, och behållaren med framtida avkok placeras på spisen. Lösningen måste kokas i 30 minuter och dekanteras.

Strängarna tvättas med buljong i utspädd form utan att använda schampo varje dag i 4 veckor.

Hur man förbättrar effekten av nässla: användbara örter för avkok och infusioner

Effekten av nässla för hår rekommenderas att stärka med hjälp av naturliga produkter. Till exempel, när sköljning mot håravfall i en njurlösning lägger mint, växtät, burdock, St John's wort (i samma proportioner med nässla).

För att förbättra rötterna och mot fettinnehållet i buljongen med havtornsjuice, använd efter tvätt.

Det är nödvändigt att koka buljongen i 30 minuter. komponenter:

 • nässla - 60 g;
 • havtornsjuice - 0,25 ml;
 • vatten - 0,5 l.

Ett recept med burdockrötter hjälper till att eliminera mjäll och ge sken en hälsosam glans. Vad du behöver:

 • nässla - 25 g;
 • lyng - 25 g;
 • burdock rhizom - 25 g;
 • hoppkeglar - 25 g;
 • kokande vatten - 1 l.

Gör en blandning av örter och tillsätt varmt vatten. Värm över låg värme i 10 minuter. Stäng av kaminen och lämna i en halvtimme. Tvätta håret och skölj med buljong.

Med hjälp av ett vattenbad (10 minuter) framställs ett avkok med kamille, vilket effektivt kan skölja trådarna efter tvätt. För buljong behöver:

 • nässla - 50 g;
 • kamilleblommor - 50 g;
 • varmt vatten - 500 ml.

Ett avkok med coltsfoot och airom bereds från fettinnehållet i strängarna och appliceras varannan dag.

För avkoket måste du förbereda:

 • nässla - 40 g;
 • coltsfoot - 40 g;
 • calamus root - 40 g;
 • varmt vatten - 1 l.

Gräs täckt med kokande vatten, håll på låg värme i ca 10 minuter, lämna i 1 timme.

Nettle - naturlig vård för hår från rot till spets. Vilken hostess som helst kan enkelt förbereda en tinktur eller avkok utan stor svårighet, och effekten av agenten kommer inte ta lång tid att vänta.

Lär dig av videon om fördelarna med nässlehår:

Sköljning med avkok av nässla mot håravfall:

Hur tvättar du håret med nässlor? - För friska och silkeslena krullar

Hur man tvätta håret med nässlor, vilket anses vara en av de mest användbara och helande växterna, inte alla tjejer eller kvinnor kan veta.

Det är värt att notera att för genomförandet av sådan vård krävs för att ta hänsyn till vissa nyanser, vars okunnighet kan medföra negativa konsekvenser.

För att förhindra att detta händer rekommenderar vi att du läser vår artikel, vars recept och instruktioner hjälper till att inte bara återställa utan också öka kraften i skönhet och femininitet.

innehåll:

Nettle - vad är det?

Du kommer bli förvånad, men nässla är en växt som finns i många länder och är vanlig för nästan alla kontinenter.

Denna maligna och svåra att utplåna ogräs alla kommer ihåg från sin barndom genom sina brinnande hår som är täckta med löv och stjälkar. Detta är hans skydd mot växtätare, kontakt med vilket slutar i en obehaglig men ofarligt brinnande.

Näten är å andra sidan känd för sin helande egenskaper, eftersom dess sammansättning innefattar:

 • Nödvändigt för livet för levande organismer: fetter, kolhydrater, vatten och proteiner.
 • Fiber stabiliserar tarmmikroflora och asktoxiner;
 • Ett komplett komplex av vitaminer som förhindrar destruktiva verkan av kroppsceller;
 • Stödja och förstärka de inre organen av mikro- och makronäringsämnen.

En sådan heterogen komposition återfinns sällan även i de mest användbara örterna och grönsakerna. Under lång tid var detta multileaf-blommans släkt inte uppmärksammat, men nu har det, tack vare sina näringsegenskaper, använts i stor utsträckning:

 • som ett gödningsmedel och en rik fodertillsats inom trädgårdsodling och jordbruk.
  unga sprit i matlagning för torkning och matlagning kryddor, frost och färska tillsatser till sallader;

En hel del salladsrecept finns med nässla. Detta är ett gott tillskott till varma rätter. Denna ört är ovärderlig för att förbereda fjäderfäfoder.

 • i kosmetologi för hud och hårvård;
 • som en diuretikum och hemostatisk, desinfektionsmedel i medicin.

Därför används ett flertal blad för att bekämpa kroniska sjukdomar, återställa kvinnors hälsa, hjälper till att lösa problemet med brist på mjölk under amning och förbättra det intima livet.

Den här listan över positiva egenskaper kan fortsätta på obestämd tid, men för nu låt oss bo på en sak - med hjälp av nässla för hårvård.

Nettle - en pålitlig hjälpreda för vackert hår!

Utvecklingen av den kemiska industrin påverkar inte alltid vår hälsa positivt. Det är därför naturlig vård för hårets skönhet idag är en prioritet. När allt, vem, men farmor och mormor, visste de sanna vårdens skull.

Nu är vi tillbaka till användbara recept, vilket resulterar i en viss tid.

Det är inte omedelbart synligt, men ett sådant systematiskt tillvägagångssätt låter dig överge många köpta och professionella verktyg och kommer att bli ett verkligt ersättare för salongprocedurer.

Maskorna som används på nässelråvaror är rika på tanniner, vitaminer K, A, C, organiska syror som är:

 • stimulerade hårväxten, stärka rötterna och hårsäckarna;
 • lindra klåda och ha en lugnande effekt på hårbotten;
 • förhindrar att mjäll och hår håller sig rena under lång tid;
 • återställ den lysande strukturen och ge glans till frisyren.

Blont hår i kontakt med nässla masker kan målas i onaturliga nyanser. Därför rekommenderar vi inte blondiner.

Vi förbereder den viktigaste komponenten...

För att förbereda ett effektivt nät, överväga följande förberedelser:

 • köpa färdig insamling i apoteket;
 • självskörda gräset.

Om du har möjlighet att genomföra det andra alternativet, borde du veta hur man gör det korrekt, så följ följande rekommendationer:

 • att förbereda en effektiv massa, skära av områdena bort från motorvägarna, i den gröna vildmarken;
 • att samla mer gröna, välja stammar med stora löv och utan spår av sjukdomen;
 • kraftfulla växter med tjocka och långa skott har en stor rhizom som är lämplig för skörd.
 • Den högsta koncentrationen av aktiva substanser i bladen ses i början av våren före blommande, vanligtvis fram till juni.

Gå inte camping i senhösten, eftersom grönytan torkar ner och den hårda toppen ackumulerar skadliga produkter av blomman.

 • för att skörda rotgrödor, gå ut på landsbygden i september eller november före den första frosten;

Sökningar spenderar på torrt väder, rötter kan grävas och regna.

 • torka buggen med stjälkarna och tvätta rötterna noggrant med vatten;
 • torr samling i friluft i skuggan eller använd konstgjord uppvärmning;
 • Förvara råvaror i ett välventilerat område i en pappers- eller tygpåse.

Denna metod ger dig naturliga material.

Som balsam...

För att återställa hårets tidigare styrka köper vi sköljningar. Alternativet för en naturlig balsam med tillsatsen av den skördade gröda ger strängarna elasticitet, mjukhet och strålning.

Så, för sköljning behöver vi göra avkok: 2 matskedar per glas vatten.

Volymen av delen bestäms beroende på längden på ditt hår, det vill säga för mycket långa trådar måste du brygga en dubbel del.

För beredning av läkningsmixen hälls kokande vatten, under locket stängt och lämnas för att kyla.

Denna buljong kokas i högst 5-10 minuter, eftersom alla dess fördelaktiga egenskaper avdunstar.

Den kylda blandningen filtreras genom en fin sil, annars kommer delar av bladen att förbli på håret. För att mildra, tillsätt 1 tesked soda till den resulterande vätskan.

Den buljong som framställs på kvällen får upphettas och användas för sköljning på morgonen efter tvätt.

En session utförs till någon som lämplig - du kan vattna det, eller du kan delvis dö i bassängen i 10-15 minuter. För att aktivera sköljningsprocessen är det bättre att utföra en massage i huden.

Som ett alternativ används gnidningsbuljong, som är lämplig för rotvård.

I slutet vänder vi om med en handduk och låt huvudet svalna gradvis. Rekommenderas för att genomföra komplicerad behandling varannan dag med en månadsbrytning och återupptagande av förfaranden.

Varietyter av Recept

En avkok av nässla är huvudkomponenten i några recept, men för att skapa en flersidig komposition används dessa ingredienser:

 • för glans 0,5 liter äppelcidervinäger 6%;
 • för mjukhet och silkiness per 1 liter av en blandning av 50 gram coltsfoot;
 • att stärka 100 gram näsvatten med 1 kopp havtornsolja.

Krullarna kommer att få ett hälsosamt utseende om du inte är för lat för att göra färsk olja: 60 gram blad blivit krossade, 5 gram burkolja och 20 gram honung blandas här.

Regelbunden smörjning efter en viss tid kommer säkert att ge bra resultat.

För varje smak...

Kombinationen av nässla med kamille eller ekbark, applicerad i en timme, låter dig bli av med torrt hår. För lossna strängar kommer att hjälpa till att återställa glansen med tillägg av en dioecious mor-och-mamma, som fuktade hår.

Om du har honung och havtorn, gör en sådan mask: bären krossas, läggs till honung och spätts ut med 3 matskedar av standardbuljong. Det här receptet närmar sig håret, och att lägga till en liten mängd nypressad citronsaft hjälper också att lätta sin ton.

För att göra kärnorna kamma bra efter tvättning, förstår vi grädden: vår tinktur blandas med din favoritbalsam, E-vitamin och B12 tillsätts.

För att normalisera talgkörtlarna, fyll i mineralreserver med en rengöringsmaske: I ett förhållande 1: 3 blandas infusionen och den blåa leran. Detta bearbetar alla hår och lämnar att torka. För att förbättra effekten - tvätta av allt med rent avkok.

Tillsätt mjällbröd och äppelcidervinäger mot mjäll. Vid bearbetning genom dagen meddelandet styrkan av utarmade hår.

Gelatin och tonic tillsätts för att göra tvätten enklare.

För gnidning, använd den beredda lösningen med följande:

 • lika stora proportioner av rosmarinfrön och burdockolja;
 • samla celandine;
 • torra örter ringblomma och morwort.

För att påskynda tillväxten, förhindra nedfall och torra tips blandas två matskedar vodka med lösningen vi känner till. Du kan lägga till en infusion eller olja från hoppblommor. Tillägget av hästslag hjälper till att hantera seborré eller klåda, och katastrof och svart tesvetsning läggs till för skallighet.

Nässla - ett naturligt botemedel, tvättning med vilket inte bara ger nöje, men ger dig en försiktig och omhändertagande vård. Förutom det vanliga avkoket som används som en naturlig sköljning, förbered tinktur eller olja.

Enkla recept med regelbunden och systematisk användning kommer att glädja ditt hår, låta dem återhämta sig och vila från ett negativt yttre inflytande.Nästa Artikel
8 bästa schampon mot håravfall