Ko-tvättning eller hårtvätt med balsam


Artikelns innehåll:

 1. Beskrivning och sammansättning
 2. Fördelarna med samvinkling
  • För hud
  • För hår

 3. Kontra
 4. Hur man väljer en balsam
 5. Så tvätta håret
 6. resultat

Ko-tvättning är ett speciellt förfarande för att tvätta håret utan att använda schampo eller tvål, bara med hjälp av en balsam eller balsam. Det är från denna fras "tvättmaskin" eller "balsam tvätt" att det förkortade namnet uppträdde.

Beskrivning och sammansättning av balsam för samvinkling

En kvinna av afrikansk härkomst kom med en balsam tvätt. Som det är känt skiljer sig strukturen hos hår i afrikanska tjejer från det i Europa. Deras fina lockor är benägen för torrhet och hårdhet. Därför gör tvätten på krullarna med något schampo dem ännu hårdare och torrare.

Något, även den mest skonsamma och neutrala hårrengöringen innehåller tensider och olika ingredienser som bidrar till detta. Ko-tvättning innebär att en balsam eller balsam perfekt hanterar denna uppgift utan obehagliga konsekvenser. För personer med torrt och hårt hår är denna procedur lämplig. Därför tillämpas övningen av medvinkning framgångsrikt över hela världen av kvinnor med olika hudfärg och typ av lockar.

Om schamponering huvud hårstrån involverar rening via exponering för rengöringsmedel, applicera balsam eller konditionerings uppträder mer mekanisk rengöring genom friktionslås och massera.

Användningen av samma högkvalitativa och korrekt utvalda balsam eller balsam under denna procedur gör det möjligt för håret att bli lätt och lättsamt, ge det glans och silke, volym och behaglig lukt, förbättra hårstrukturen, underlätta kamning och styling.

Huvudingredienserna i en balsam eller balsam för hårhår är olika regenereringsprodukter, säg vegetabiliska oljor (kokosnöt, vetex, jojobaolja), som bryr sig om och närnar hår.

Extrakt av frukter, blommor eller deras eteriska oljor kan också vara en del av ett skjuvningsmedel. Citrusfrukter är oftast närvarande som huvudfrukt: citron, mandarin eller lime. De är rika på vitaminer och har en positiv effekt på hårbotten och håret.

Vitaminkomplex kan ofta hittas i sammansättningen av sådana produkter: vitaminer i grupperna B, C, A och E närmar sig lockar och gör dem hälsosamma. Balsamerna innehåller katjoniska aktiva substanser, det är de som gör håret lättsamt och lätt att kamma. Alkohol och andra hjälpämnen kan också vara närvarande.

Men medel som innehåller silikoner, parabener eller sulfater bör undvikas. Det är omöjligt att tvätta håret med en sådan balsam, det gör krullarna tyngre och renar dem inte bra. Dessutom är sulfater mycket skadliga på miljön.

Användning av tvätt eller shampoo balsam

Otvivelaktigt kan tvätta håret med balsam få många fördelar. Vilken typ av fördelar finns i samkörningsförfarandet, se nedan.

Fördelar med hårhår för hårbotten

Tillståndet i hårbotten påverkar i hög grad utseendet på hår och hår. Co-vinkning fördelar definitivt epidermis:

  Ger dig möjlighet att spara naturliga oljor i hårbotten, vilket leder till bättre motstånd mot olika inflammationer och sjukdomar.

Överdriver inte huden, och i själva verket med konstant användning av aggressiva schampon blir den torr, den kan spricka, vilket leder till inflammatoriska processer och utseende av mjäll.

 • När du använder rätt verktyg, kan det här förfarandet lindra hårbotten från skadan som redan har dykt upp och läka dem.

 • Användningen av hårhår

  Curls behöver noggrann vård, för en vacker frisyr är omöjligt utan andningsskyddande hår. Koh-voching kan perfekt klara av den här uppgiften, eftersom den har en positiv effekt på håren:

   Torkar inte håret.

  Gör dem lydiga för styling. Kom ihåg att det är mycket svårt att sätta håret efter tvätt, särskilt lockigt hår, men när vi tvättar håret med en balsam gör det uppgiften mycket lättare.

  Den har en liten rengöringsåtgärd. När man kombinerar utan hjälp av schampo är det möjligt att tvätta bort smuts och damm som ackumuleras på håret, men med mindre förluster.

  När vi tvättar hårbalsam, ändras hårets laddning till positiv, vilket gör hårets struktur platt. Det hjälper till att behålla fukt inuti det, ökar styrkan och briljansen.

  Ger curls ömhet och silkiness på grund av den mjuka effekten.

  Minskar avsevärt hårbrottet på grund av att fukt kvarstår i mitten.

  Gör att du kan behålla färgen och skina färgade lockar längre, medan varje tvätt med schampo tvättar bort färgen.

  Du kan göra tvätta dagligen eller efter behov, utan rädsla för att skada håren.

 • Gör krullarna mer elastiska och voluminösa.

 • Kontraindikationer medvasket

  Trots fördelarna finns det fortfarande en kategori av personer för vilka ett sådant förfarande inte kommer att räcka för att rensa håret eller inte kommer att fungera av andra skäl.

  Innan du tvätter håret med en balm, se till att du inte faller i följande kategorier:

   Människor med oljig eller blandad hårstyp, utsatta för sin frekventa och allvarliga förorening. Vid tvättning är det ganska svårt att helt avlägsna smuts, därför med feta krökningar, som behöver praktiskt taget daglig tvätt, kan du inte göra utan att använda ett schampo.

 • Människor som vill växa håret snabbare. När vi tvätta håret med en balsam, är hårsäckarna inte helt renade, och detta kan sakta ner hårväxten. Därför, de som vill snabbt växa långa krökar bör alternativt tvätta med regelbunden schamponering eller, för tiden för odling, helt överge den första.

 • Tänk på några av bristerna i hårvårdskonditioneringsapparaten:

   Överdriven ansamling av balsam under samvinkling kan göra tunna och raka hår tunga, vilket gör dem oklara i utseende.

  Konstant användning av denna metod kan orsaka klåda, särskilt hos personer med fet hårbotten.

  Tvätta håret med en balsam är ganska tröttsamt och länge, eftersom en sådan procedur tar mellan 12-15 minuter.

 • Kan inte helt rengöra hårt smutsigt hår.

 • Hur man väljer en huvudbalsam

  Det första steget att samarbeta kommer att vara valet av de medel genom vilka det kommer att utföras. Om du redan har en favorit och beprövad luftkonditionering, var god att använda den. Om inte, försök hitta en produkt som passar din hårtyp.

  Det är inte nödvändigt att det här verktyget är dyrt, tvärtom. Enligt många recensioner blir det klart att varje hår är individuellt, och det som är idealiskt för en tjej kanske inte som den andra.

  Det är nödvändigt att behandla valet av medel noga och försöka följa några enkla regler:

   Köp inte luftkonditioneringsapparater och balsams med djupa effekter. Som regel innehåller de många katjoniska substanser som kan påverka hårets rengöring negativt. För många av dem kommer att leda till att krökningar efter att förfarandet kommer att bli smittat snabbare och starkare.

  Föredrar balm med en lätt inverkan och inte en tjock konsistens.

  Försök undvika produkter som innehåller silikon och sulfater. Silikon gör håret tyngre och tätar porerna, och sulfater påverkar hårkonstruktionen och hårbotten på ett aggressivt sätt, torkar ut det. Dessutom är de mycket svåra att helt tvätta bort. Undersök kompositionen och ta inte dessa produkter på etiketterna, där det finns något som slutar i "-cone".

 • Var uppmärksam på de helande kosttillskotten, det kan vara växtbaserade eller fruktkomplex som har en positiv effekt på curls hälsa och skönhet.

 • Balsam varumärken - många, men bland de mest populära är följande produkter: Garnier balsam "Styrka och återhämtning", Planeta organica balsam utan silikon, Planeta organica balsam för håråterställning, Granny Agafya balsam-serien, ört ansiktsgrädde grädde ingredienser "Hemlagade recept", balsams och balsam utan silikon från Shauma och L'Oreal.

  Förutom standardprodukter finns det specialverktyg speciellt för tvättning - de som jag är tvättvårdsserieprodukter, som är idealiska för denna procedur, men används fortfarande inte i stor utsträckning i vårt land.

  Hur kan jag tvätta mitt hår med hårbalsam

  För att få maximal nytta av hårhår, måste du tvätta håret med en balsam eller balsam, som utför alla steg och överväger exakt din struktur och hårtyp.

  Hela införselproceduren är uppdelad i flera steg:

   Kamma försiktigt håret längs hela längden före proceduren.

  Torka helt alla krullar med vatten från rötterna till spetsarna, se till att det inte finns några torra platser.

  Om ditt hår är för tjockt, dela det i flera bitar med clips eller pinnar.

  Applicera noga balsam eller balsam, det kommer att behöva en anständig mängd, och detta är ett annat argument till förmån för ett billigt verktyg.

  Använd fingrarna för att gnugga det i håren och passera längs hela längden.

  Kam med brett glesa tänder går igenom håret från rötterna till spetsarna.

  Massage hårbotten noggrant och massera i håret igen.

  Tvätta balsam, var noga med att skölja krullarna i rent vatten flera gånger. När allt kommer omkring på grund av katjoniska ämnen i luftkonditioneringsapparaten när det kommer kvar på håret kommer det helt enkelt att locka smuts och damm.

  Torka huvudet, helst utan att använda elektriska apparater.

 • Kam efter co-voshinga.

 • Om du har krullar med en tjock struktur, är ko-vsing bara en frälsning, för det är för dem som det är mest lämpligt. Många tjejer säger att de helt övergav shampoo och använder endast balsam.

  Curly curls lider ofta av brist på fukt, på grund av den vågiga strukturen är det svårt att nå spetsarna. Tvätta hår med en balm kommer att korrigera denna situation. Sådana personer bör tillämpa denna metod på 3-5 dagar eller mer, beroende på förorening.

  Lätt, rakt och tunt hår är också ibland styggt när det är stiligt och torrt. Det visar sig därför att hårhår men mindre ofta än de två första grupperna. Därför är mitt huvudbalsam 1 gånger per vecka eller två, alternerande med användning av schampo.

  Resultat av schampo balsam

  Resultaten kan behaga dig genast efter det första förfarandet: oskärligt hår som var svårt att stapla, blir mer mottagligt för styling, kamning. För att konsolidera och förbättra effekten, spendera ett antal gånger i veckan som kommer att tillfredsställa dig. Detta kan bara etableras experimentellt.

  Du gör allt rätt om:

   Håret är ganska rent och ser bra ut.

  Från dem kommer en behaglig lätt lukt av parfymkomposition, som är närvarande i nästan vilket verktyg som helst.

  Det blev mycket lättare att sätta dem i håret, de blev mer lydiga.

  Curls började behålla mer fuktighet, blev mindre styv och trevligare att ta på.

 • Du upplever inte obehag, såsom inflammation eller klåda i hårbotten efter proceduren.

 • Men det händer också att efter att ha tvättat krullarna, uppfyller resultaten inte dig: du känner att håret inte är helt rengjort, det hänger som "istappar" efter kamning och torkning, det kan tyckas vara "tungt", kliande hårbotten kommer någon gång senare voshinga.

  I sådana fall kan du prova följande alternativ för att förbättra resultatet:

   Skölj håren noggrant, du kanske inte har tvättat bort produkten helt.

  Byt balsam eller balsam som du använde, kanske den rätta produkten radikalt ändrar resultatet till en positiv.

  Försök med omväxlande tvättning med regelbunden schamponering.

 • Kanske är shampoo balsam inte lämplig för din hårtyp, men innan du ger upp det, prova alla tidigare alternativ.

 • Så tvätta håret med en balsam - se videon:

  Ko-tvätt: shampooing

  Är det möjligt att korsa skönhetsritualschampo?

  Ordet "co-vshing" tycks hinka vid duschen i trevligt företag. Faktum är att allt är mycket mindre pikant, men med användning av hår. ELLE tänkte på hur man tvätta håret utan schampo.

  Vad är co-vosing?

  Uttrycket "tvättning" eller tvättning är en förkortning av balsamtvätt. Mindre vanligt kallas det no-poo, som står för inget schampo ("utan schampo"). Båda termerna betyder samma sak, nämligen att tvätta hår utan schampo, men bara med balsam.

  I huvuddelen av schampon spelas huvudrollen av ytaktiva ämnen (laurylsulfater, laurethsulfater). Tack vare dem uppträder ett tjockt fluffigt skum som tvättar hår och hårbotten bättre än svagt skumande sulfatfria och organiska motsvarigheter. Luftkonditionering, men inte bubblor, men innehåller också tensider, bara i en mycket mindre mängd. Vad gör det möjligt att ta bort föroreningar och resterna av medel för att lägga. Samtidigt är håret inte överdriven, eftersom de naturliga oljorna i hårbotten inte är helt tvättade bort.

  Vem är co-vshing lämplig för?

  Den första att överge shampoo till förmån för balsamflickorna med lockigt och lockigt (både på grund av naturen och av stylistens vilja) hår. Gradvis expanderade gemenskapen av no-poo-fans till ägare av olika typer av hår. Speciellt tjejer med skadade, hårda eller torra krullningar tyckte om samvoser på grund av den frekventa användningen av hårtork och strykjärn, förtydligande och annan självförbättring. Den som brukar färgas kommer också att bli positivt överraskad - balsammet tvättar pigmentet mycket långsammare än schampo. Ta bort det från badrummet, i 2-4 veckor finns det en chans att upptäcka att håret har blivit mjukare, mjukare och mer glänsande och lättare att stila. Men dessa fördelar kommer sannolikt att förbli ägarna av fet hår (bristen på kvalitetsrening kommer att förvärra problemet) och tunna (vilket gör dem tyngre).

  Hur man väljer luftkonditionering?

  Så snart ingen-poo-trenden bröt sig in i skönhetsvärlden, blandade tillverkarna omedelbart de avsedda exklusiva rengöringsbassängerna. De innehåller lite mer rengöringsmedel och kan hjälpa ägare av tunt hår redan. Resten rekommenderas att börja med de vanliga och långlängda luftkonditioneringsapparaterna. Men först kontrollera om det finns silikoner i deras komposition (i ingrediensförteckningen slutar de i -kone). Om det finns - gärna byta. Silikoner kan inte helt lösas upp i vatten. Den återstående filmen ger jämnhet, omsluter varje hår. Omvända sidan - om filmens skikt kommer att ackumuleras, kommer håret att ta en scruffy, lång otvättad, matt utseende. Därför har silikoner inget samband med rengöringsmedel.

  Hur man tvättar hårbalsam

  1. Våt ditt hår hårt med vatten. Detta hjälper till att använda luftkonditioneringen jämnare, bättre att bli av med smuts och allt detta är lättare att tvätta bort.

  2. Kram tillräckligt mycket av produkten ur flaskan. I det här fallet måste du mäta inte rubelmynt och inte teskedar. För att balsam ska helt täcka längden på ditt hår, behöver du en volym storleken på en golfboll. Först kan det tyckas att detta är för mycket, men glöm inte: i ett skede kombineras både vård och rengöring i avsaknad av skum.

  3. Sprid "bollen" i dina handflator och applicera med massagerörelser: först i hårbotten och sprida sig jämnt över hela längden.

  4. För att förbättra de aktiva komponenternas fördelaktiga effekt, skölj inte omedelbart, men efter 3-5 minuter.

  5. Torka och stil ditt hår som du är van vid. En bra bonus att samvinka: Nu behöver du färre stylingprodukter, eftersom väl fuktat hår svarar bättre på manipulationer med jämn krökning, även med rätning.

  Vad med schampo?

  Religion med sömnad innebär inte en fullständig avvisning av schampo. Minns det är nödvändigt, men inte oftare än en gång i 2-4 veckor. Dessutom är det något som överkonditionering ("för mycket balsam"): om håret har blivit poröst, som Sponge Bob, om du ser att bli av med spår av styling blir smuts och sebum allt svårare, det betyder att du överdriver det. Använd i detta fall oftare schampo, till exempel en gång om 7-10 dagar. Det är önskvärt att det är sulfatfritt.

  Välj ELLE

  Bamboo Abundant Volume Conditioner av Alterna

  Alterna varumärke med ansikte och hår Katie Holmes lyckades utveckla ett luftkonditioneringsapparat som inte bara lämnar den naturliga volymen av trådarna, men ger också extra. Och skyddar också mättnaden och utstrålningen av färgen på färgat hår. Som del av inga sulfater, parabener och andra skräckhistorier, men det finns organiska extrakt av bambu och maca rot, Color Hold komplex med vegetabiliskt melanin och UV-skydd.

  EverCrème Sulfate-Free Moisture System ™ Cleansing Conditioner av L'Oréal Paris

  ¼ rengöring ingredienser + ¾ fuktgivande ingredienser. Detta är formeln för den veganska balsammen L'Oreal Paris. Bristen på rikligt skum minimerar risken för hårbrott från mekanisk friktion. Omega-3 och Omega-6 fettsyror ska ta hand om resten.

  Skräddarsydda Cream Conditioner La Crème av Opalis

  Designad av alla regler för no-poo, kommer det här verktyget särskilt att älska torrt, skadat och lockigt hår. Tillverkaren erbjuder att tvätta håret i två steg: först, i stället för schampo (La Crème-skum), använd sedan som balsam. Den skyddande silikonfria filmen gör håret inte tyngre, men skyddar på ett tillförlitligt sätt mot en ovänlig miljö på grund av vetegroddar, söt mandel och macadamia.

  Hurst Shkulev Publishing

  Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

  Koh-tvättning - Tvättning av hår utan schampo. Balmer för samvinkling. recensioner

  Här är dessa tjejer, uppfinnare, som bara inte kommer upp i strävan efter skönhet. Någon slags samvashing, och vad är det?

  Tiderna när vi bara använde schampo för hår och var nöjda är långt borta. Nu kan nästan ingen tvätt utan ett speciellt valt schampo, balsam, balsam, mask och specialolja för tipsen. Och även efter sådan rikedom är många tjejer olyckliga med resultatet. Trots allt, schampo torkar ofta hår, masker och oljor kan tvärtom bli tjocka eller helt enkelt inte ge den önskade effekten.

  Om du inte har hört talas om en sådan shampoo-metod som tvättning, rekommenderar vi att du omedelbart korrigerar och bekantar de nymodiga hårvårdstrenderna. Från vår artikel kommer du att lära dig vad medhår är, vilket hår är lämpligt för, för-och nackdelar med denna metod för rengöringskräm, liksom vad det är bättre att använda när medhår.

  Så, vad handlar det om tvättning? Vi tittar på den engelska avkodningen av tvättmaskinen Endast Tvätta - Tvätta håret utan schampo, fullständigt rengöring endast med balsam eller balsam. Det sägs att denna tvättmetod upptäcktes av afrikanska kvinnor, först och främst för deras lockiga hårda och orubbliga hår. Och även för alla vars hår började likna "släp eller tvättduk", som ett resultat av den onödiga exponeringen för kemiska färgnings- och rätningsmedel.

  Varför co-wash? Hur är tvättmaskinen bättre än vanlig shampooing? Man tror att natriumsulfat, som ingår i huvuddelen av schampon, ackumuleras i kroppen, påverkar vår hälsa negativt. Dessutom, från hård hårtvätt börjar sebum producera mer och mer (en skyddande reaktion från torkning). Det visar sig en ond cirkel, ju oftare tvättar du ditt hår - desto snabbare blir de smutsiga och tråkiga. Dessutom, efter att ha använt samvridning, bör krullarna återhämta sig, få hälsosam glans, densitet, fukt! Naturligtvis är samvosering inte ett engångsförfarande. För att få den ovan beskrivna effekten måste håret tvättas på så sätt, i åtminstone en månad, läka dem gradvis.

  När det gäller tekniken med "cowing" - det är ganska enkelt. Allt vi behöver är en vanlig balsam eller en balsam från en stormarknad.

  Hur tvättar du håret utan schampo?

  1. Kamma väl och fukt ditt hår under varmt vatten.
  2. Vi applicerar en balsam på vått hår (inte sparsamt, på medellångt hår - 2-3 palmer) från början av huvudet, lätt gnugga, massera, i hårbotten.
  3. Vi distribuerar genom resten av håret, precis som med vanlig tvätt.
  4. Sedan, gradvis tillsätt vatten, försiktigt gnida balsam i håret i 5 till 10 minuter.
  5. Tvätta noga, "att pipa."
  6. Efter sådan tvättning används aldrig shampoo, men du kan applicera en mask eller olja på spetsarna.

  Fördelar och nackdelar med samvättsmetoden

  På Internet hittar du hundratals rave recensioner från de som, tack vare medhår, har blivit friskare, mer fuktgivna, mjukare och mer lätta. Samma sömn har använt denna metod i flera år och rådgav alla. Vi litar inte bara på berömda ord, men vi studerar alltid svaren hos dem som inte är nöjda med denna rening. Går objektivt mot förfarandet belyser sajten Emily.by följande fördelar och nackdelar med samhängning.

  Fördelar eller fördelar med tvättteknik:

  1. Aktivt fuktgivande torrt hår;
  2. Mjuka tufft krusigt hår
  3. Många märker effekten av stretching och straightening;
  4. Minska de skadliga effekterna av daglig shampooing;
  5. Under sam tvätt sker en aktiv huvudmassage;
  6. Förbättring och förbättring av utseende: briljans, jämnhet, "lydnad", håret slutar att trycka och dela.

  Nackdelar eller nackdelar med samverkan:

  1. Co-tvättmetoden är inte lämplig för alla, sådan rening är särskilt oönskade för tunt, fettbenägt och normalt hår. Efter tvättning med sådant hår kan det förbli en känsla av smutsiga, tråkiga, klibbiga trådar.

  Om du har långt hår som snabbt blir fet på huvudet, men sprött och torrt över hela längden, en liten hemlighet från Emily.by - prova partiell tvättning. Applicera en balsam på hela längden av håret och ett schampo på toppen av huvudet. Efter att ha tvättat ditt huvud på detta sätt kommer du att känna alla fördelar med hårhår och kan inte oroa dig för det faktum att radikalt hår kommer att förbli fet.

   1. Eftersom balsamerna inte skumar som schampon, är det nödvändigt att massera huvudet medan du tvättar och sköljer håret för rengöring, särskilt noggrant och längre än vanligt.
   2. Du kan enkelt "överbelasta" låsen med aktiva ämnen, speciellt om du använder mättade balm. Det är i alla fall önskvärt att alternativa medel.
   3. När medhårstekniken inte rengör håret? Om du tidigare har använt rikligt stylingprodukter (lack, mousse, hårskum), är det i det här fallet nästan omöjligt att rengöra krullarna utan schampo.
   4. En gång var 10-14 dagar rekommenderas att använda ett rengöringsschampo.

  Om du ska prova tvätttekniken, men vet inte vart du ska börja, börja med det viktigaste - välja en balsam balsam för tvättning. Som vi redan skrev kan du ta ett helt vanligt verktyg, det finns bara några men MEN:

  1. Det är önskvärt att en del av organen för sam-voshinga var inte silikon - dimetikon (dimetikon) och andra silikoner med slut -kon: amodimetikon, behenoxy dimetikon, stearyl dimetikon, alkyl dimetikon, fenyltrimetikon, cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, och så vidare. Eftersom det inte fuktar håret, men endast visuellt skapar en skyddande film. Och under hennes hår kan det förbli torrt och ohälsosamt. Dessutom har silikon förmågan att ackumulera i håret, vilket inte tillåter dem att "andas".

  2. I originalversionen användes endast LUFTKONDITIONER för hårrensning med hjälp av en samhårsmetod. Nu kan du hitta rekommendationer som du kan tvätta håret med både balsam och nästan en mask, eftersom sammansättningen av många är nästan densamma och skillnaderna mellan produkter blir alltmer suddiga.

  Ett litet råd från Emily.by Skillnaderna mellan medlen är fortfarande tillräckligt stora. Eftersom luftkonditioneringsaggregaten är utformade för att verka på hårets yta (de täcker kopparna, gör kammar lättare, lägg till glans). Och beroende på tillsatserna kan de dessutom ha fuktgivande eller andra egenskaper.

  Balsammen, och ännu mer så masken, innebär en hårdare effekt på håret: djupt fuktgivande av torkat hår, restaurering av kemiskt skadat hår, och så vidare. Balms har även konditioneringsegenskaper (glans, kamning). Var noga med att uppmärksamma dessa subtiliteter, välja ett verktyg för hårhår, välj baserat på din hårtyp och dina behov. När allt hår är normalt, riskerar det att "förtunnas" med sina aktiva substanser i balsam.

  3. Ko-voshhing anses vara en dyrare metod än vanligt rengöring av hår med schampo, främst på grund av överflöd av balsam. Därför ger platsen Emily.by råd för den mest ekonomiska - var uppmärksam på de billiga, men inte mindre effektiva, vitryska kosmetika för hår.

  Vad kan du rekommendera? Vilken balsam att välja?

  Silikonfria balsambalsam som passar för tvättning:

  - "Revivor-biostop" från Belita-Vitex Professional-serien. Balm förhindrar håravfall, stärker rötterna, fuktar och närmar sig.

  - "Plusonda" (klassisk Plyudona) - Vitryska återställande hårbalsam, vitamin Belita-Vitex. Intensiv fuktgivande och glans utan viktning.

  - "Brewer's Yeast" - balsam balsam från "Secrets of Nature" -serien Belkosmex. Gör håret mer hanterbart, accelererar tillväxten.

  - "Revivor-Perfect" - en balsam balsam från Belita-Vitex. Hjälper till att accelerera hårväxten.

  - Balmer av Citrus Freshness-linjen (citron-limefrukt, apelsin, grapefrukt).

  - Vitryska balsams av linjen "Naturvård" (Henna, Grönt te, Aloe balsam) Belita-Vitex.

  - Balsams "Superfruits" från Floralis. Serien av fruktprodukter innehåller inte SLS, parabener, silikon.

  - Balsam mask "Lök + burdock olja" från Belkosmex serien "Belovezhsk melodier". Mot håravfall.

  Några kommentarer från co-wash forum:

  Review, Marina: "På att voshinge - tvätta håret utan schampo, fick jag veta av en slump, nästan ett år sedan, när rotade på Internet för posechennymi torrt hår. Nästan omedelbart försökte det, och var glad. Håret blev bättre efter en veckas användning. Jag har länge glömt vad torrhet, brittleness och trassliga ändar är. Nu spenderar jag regelbundet när jag ser att mitt hår saknar fukt. Jag glömmer en stund om schampon och slår på den här metoden att tvätta håret. De är väldigt tacksamma för mig !! "

  Recension, Anuta: "Efter att ha läst recensioner om samvinkling och inspirerad av positiva resultat, kom jag ner till affärer. Jag tvättade mitt huvud med en balm för natten (och jag trodde omedelbart att mitt hår var lite oljigt) och på morgonen vaknade jag med smutsiga isbitar ((

  Jag kunde inte bestämma mig för det andra försöket länge, men jag tog risken igen... och ångrade inte det. Håret efter samhår såg ut som om jag använde en dyr näringsrik mask, och även nästa dag var jag fortfarande ren och blank. Mitt misstag var första gången jag var för lat för att gnugga balsam i rätt tid (minst 3-5 minuter), och rengjorde inte dem för hårspray före tvätt. Jag gör aldrig sådana misstag längre, och sedan dess har jag praktiserat regelbundet. "

  Testimonial, Irene: "Kovoshing passade mig inte! Jag har normalt, ommålat hår benäget för fettighet, tjock och lockig, längd något under axelbladet. Efter rekommendationerna om hur man tvättar mitt hår med en cowshing tog jag Natura Siberica-balm, som är utan silikon, och gjorde allt strikt enligt reglerna. Jag kommer att beskriva resultatet.

  Efter tvätt med en kokningsteknik lämnade inte känslan av ett dåligt tvättat huvud mig länge. Jag trodde det kan vara bättre när de torkar ut. Men miraklet hände inte... Tvärtom, efter att ha torkat ut, blev min underbara höjd i lickade istappar. Samma effekt uppnås om du inte tvättar håret i en vecka. I allmänhet är inget bra.. "

  Granska Victoria: "Det hände sålunda att jag sprang ur schampo, och jag kom ihåg om hur man tvättar mitt hår med balsam.

  Uppriktigt sagt är mitt hår långt ifrån idealiskt: torrt, blekt, spetsarna är splittrade och förvirrade, särskilt efter tvättning.

  Vid antar att voshingu jag blöt håret i duschen, tog jag en balsam hällde en handfull, slog i huvudet, i början av noggrant massera huden försiktigt grepp och sprider sig mellan håret, masserade mycket noggrant i 5-7 minuter.

  När det började tvätta, var första intrycket WOW. Håret var lätt separerat från varandra, för första gången var det mjukt och inte förvirrad, det tvättades mycket väl, det fanns ingen känsla av fetthet eller något annat så.

  När de torkades helt var de gudomliga, en sådan känsla av mjukhet och ömhet.. bortom ord! Nu har 3 dagar gått och håret är fortfarande i gott skick, spetsarna är fortfarande mjuka. Jag rekommenderar alla att försöka coacha. "

  Vackra frisyrer gör det själv för långt och medelhårt hår. Foto.

  rekommenderas

  Senaste kommentarer

  Co-tvätt (Co-Washing). Tvätta hårbalsam / balsam.

  Tvättmaskin (Tvätta eller tvätta med tvätt) är ett sätt att tvätta håret med en balsam eller balsam utan att använda schampo. Denna metod är lämplig för ägare av torrt, svagt och skadat hår, liksom de som klagar över hårdhetens hårdhet och splittrade ändar. Ko-voshing är idealisk för det styva, krökta, pressande och orubbliga håret som sticker ut i olika riktningar, och även för håret som regelbundet utsätts för färg och varm styling.

  Vad är skillnaden mellan tvättning och shampooing?

  Rengöringseffekten av schampon beror på innehållet av sulfater i det - kemiska substanser under vilka verkan som hårkutiklet öppnar och avlägsnar fett, smuts och stilrester från dem. ämnen. Som ett resultat blir håret tråkigt, skört, olydigt, lätt elektrifierat, och en sådan aggressiv effekt är karakteristisk för alla schampon, oavsett deras pris. Särskilt benägen för dessa problem hår efter lätta och perm. Även tillsatsen av fettämnen till schampo och appliceringen av en balsam efter tvättning löser inte helt problemet.

  Till skillnad från schampo, när det tvättas med balsam, är det inte kemiskt men fysisk rengöring genom friktion, fett och smuts tvättas av hår, men samtidigt förlorar de inte fukt. Håret blir mjukt, smidigt, lättsamt, skiner, lätt att kamma och passa, ljuga, tryck inte. Krokigt hår från den olydiga "pistolen" förvandlas till elastiska fjädrar och färgat hår när det tvättas med en luftkonditionering under lång tid håller färgen mättad, eftersom balsammen inte tvättar ut och inte oxiderar färgpigmentet.

  Hur man väljer en balsam för att tvätta håret?

  För att tvätta håret genom samhårsmetoden behöver du en balsam eller balsam som inte innehåller silikon. Silikonbalkar tvätta håret sämre, och dessutom täpper de porerna och bidrar till snabb saltning av hår. Lär silikon i slutet av de ord som ingår i verktyget. Nästan alla silikoner slutar i "kon" eller "ane" (till exempel dimetikon, cyklopentasiloxan).

  Silikonfria balms:


  1. L'Oreal Professional EverCreme Cleansing Conditioner
  2. Matrix Biolage Colorcaretherapie Delikat vård
  3. Selektiv balsamo Al Semi Di Lino
  4. Syoss Silicone Free
  5. Garnier Fructis Ren Glans / Elastiskt Volym / Volym och Återhämtning
  6. Natura Siberica
  7. Elseve för kollagenvolym
  8. Gliss Kur Extreme Volume
  9. Schauma Push Up

  Hur tvättar du håret utan schampo?

  Sam tvättprogrammet tar tid, tålamod och en stor förbrukning av luftkonditionering.

  Håret är väl fuktat, en generös mängd balsam appliceras på rötterna (det ska vara flera gånger mer än ett schampo), och hårbotten masseras med fingertopparna, som när de tvättas med schampo. Vid friktion börjar balsammen att skumma lite.

  I processen att tvätta håret för emulgering fuktad med vatten. En annan balsam är tagen, tjockt applicerad på längden och försiktigt pounded. Hårets längd bör gnidas försiktigt för att inte skada dem.

  Hela tvättprocessen ska ta cirka 5 minuter. Sedan tvättas håret noggrant med varmt vatten i 2-3 minuter, sköljs med kallt vatten, torkas naturligt eller staplas.

  Efter en sådan tvätt blir håret inte mindre rent än vid användning av ett schampo. Du kan tvätta hårbalsammen oftare än med schampo, eftersom det här är en mycket mild tvätt.

  Bara en present till mig som jag hittade dig)). Bara igår läste jag också om co-voshing. Jag har en gång glömt att ta ett schampo med mig i en aquapark. Jag tog bara outplånlig Londa-balsam. Jag tvättade mitt hår med vatten och använde helt enkelt balm - jag var chockad att mitt hår var mycket mjukare och bättre än med vanligt schampo-tvättning! Men jag gnugga inte rötterna, bara längden. Det här är konstigt för mig, för att jag alltid använder endast alloton utan sulfat, men det spelar ingen roll, det är skadligt, eftersom det är bättre utan hårborttagning. Berätta för mig, Loreal, vad är en speciell produkt för samvadning i bilden eller bara en balsam? Jag såg att det redan finns specialverktyg för denna procedur. Jag beställde bara på platsen för kosmetika, jag tänkte beställa en Loreal-shampoo utan sulfat delikat färg, men nu tänkte jag...)) Jag tänkte också att beställa en lysande maskkontrast för melirovanny hår och vätska för tips absolut rypea eller Oroflyuid-har inte bestämt än... Eller Kerastas olja? Kanske kommer du att råda mig något? Du är så bra på allt! Jag har långt blekt hår, torrt, skört, bytt till basal markering (men inte med ljusspulver, men med färg), men det gjorde bara en gång, hela massan av hår är blond

  Ja, nu finns det specialverktyg för samvinkling - rengöringsmedel. L'Oreal EverCreme hänvisar till denna typ av produkt. För mig använder jag bara Cutrin Sensitive, men allt är väldigt individuellt. För tvätt kan du använda balsam eller balsam, det viktigaste är att det ska vara fettfritt, utan silikon.

  Tack, mycket intressant artikel.

  När jag först läste det, trodde jag inte på det), men jag bestämde mig för att försöka (jag har ljusat mitt hår i mer än 20 år), föreställ mig vad jag har på mitt huvud... Jag gick på shopping (jag hittade en balsam utan protein.. men i en liten volym och för mycket bra pris.. Eftersom allt inte var med stort självförtroende bestämde jag mig för att ta något som jag redan använde med schampo och mitt val var på balsam från Estelle.. en professionell 1l.
  Efter tvättning blev jag förvånad och glad. Ärligt talat... håret blev annorlunda.. inte riktigt ett mirakel, men bättre än det var.. Ja, och förresten.. nu kan jag inte tvätta mitt hår i 4 dagar)) detta är också ett plus för skadat hår.. Generellt, många tack till dem som hittade det, kontrollerat och underrättades..

  Vad kan tvätta ditt hår istället för det vanliga schampot

  Fördelarna med icke-schampo

  Vissa människor har slutat använda en kosmetisk för att tvätta håret, som schampo. De bytte ut det med olika naturprodukter och ångrar inte alls. Tvärtom lyckades de uppnå en utmärkt effekt.

  Vägran av schampo har många fördelar:

  • frånvaron av sulfater, som torkar krullarna och epidermis;
  • Ytterligare näringsmässiga fördelar med rötter och hårbotten;
  • med regelbunden användning av folkdiskmedel strängar kommer att vara mindre förorenade;
  • hårväxten accelereras kraftigt
  • Curls blir väl preparerade, glänsande och friska.

  Tvätta hår utan schampo är det enda alternativet för de människor som har intolerans mot dess komponenter. De är kontraindicerade i nästan alla butiker.

  Kom ihåg att, tillsammans med förorening, tvätta vanliga schampon ut den fukt som rötterna behöver. Som en följd av att du använder en billig kosmetisk produkt börjar din hud att skrälla, mjäll och andra relaterade problem kommer att uppstå.

  Sulfatfria schampon

  Om du inte kan överge köp av tvättmedel eller inte lita på folkens kosmetologi, kan du på den moderna marknaden köpa sulfatfritt schampo. Det innehåller ett minimum av skadliga kemikalier.

  De första sju dagarna av att använda ditt hår kommer troligen att se svagt och tråkigt ut. Efter 2-3 veckor kommer deras struktur att återställas.

  Försiktighet måste vidtas när man väljer ett sulfatfritt schampo. Det finns risk att köpa en falsk, så det är viktigt att läsa vad tillverkaren säger på paketet.

  Folkmekanismer

  Hemmet kosmetologi erbjuder användningen av naturliga ingredienser i sin rena form. Förutom den obestridliga förmånen ligger deras fördel i det faktum att du är 100% medveten om vad du har lagt till receptet.

  Vem som helst kan förbereda shampooet på egen hand, med hjälp av produkter som köpts tidigare i butiken. Det rekommenderas att endast använda hemmet som passar din hårtyp. Vi erbjuder att välja något populärt recept på strängar från alternativen nedan.

  För oljigt hår

  Denna typ av hår behöver särskild vård. Det är nödvändigt att ständigt övervaka graden av kontaminering av huvudets epidermis och rengöra den regelbundet från det utsöndrade fettet.

  Hemma kan du göra ett enkelt schampo för strängar som tenderar att bli feta:

  1. Recept nummer 1. För att förbereda detta verktyg, ta äggula, en sekund tesked av raffinerad vegetabilisk eller kosmetisk olja. Du behöver också huvudingrediensen - senap (1 msk. L.). Blanda alla ingredienser och späd blandningen med vatten (vid ögat) tills en homogen uppslamning bildas, vilken ska spridas på krullarna. Värm duschlocken och handduken. Tvätta av produkten om en kvart i timmen med avkok av kamomill eller kalendula. Framställd enligt följande: 3 msk. l. blad per liter vatten. Insistera 20 minuter och kan gälla.
  2. Recept nummer 2. För att göra denna blandning för att tvätta håret behöver du läsk och dricksvatten (1: 1). Om du har skulderlängdskrämar, ta 2 matskedar soda. Den resulterande lösningen är nödvändig för att tvätta håret. Efter 5-6 minuter, skölj av med ett avkok av örter. Du kan göra det från vildrosa och kamille. Få blad (hälften av standardglaset) fyller med en liter kokande vatten och insisterar på 15-20 minuter. Skölj håret.
  3. Recept nummer 3. Förbered en hemskrubba för havsaltsträngar. Det måste gnidas i hårbotten med massagerörelser. Häll först saltet med vanligt varmt vatten till en uppslamning. Sedan gnugga och lämna i 5-10 minuter. Efter detta ska du tvätta av skrubben med ett avkok av örter calendula och mynta. Löv bör tas i takt med 5 matskedar. l. per liter vatten. Insistera 15 till 20 minuter.

  För torra strängar

  Denna typ av hår behöver den mest försiktiga vården. Hemma, för honom kan du göra en av dessa tidtestade och användarupplevelse schampon:

  1. Egg. Ta 2 äggulor, piska dem och sprida dem på vattnet som sprayas på håret. En timme senare, tvätta huvudet med avkok av farmaceutiska örter (till exempel nässla, kamille).
  1. Bröd. Du kommer att behöva tre skivade bitar (använd endast smula) av råg (svart) bröd, dricksvatten (1 liter) eller avkok av helande örter i samma volym. Häll brödskivorna så att vätskan täcker dem lite. De ska stå i 60 minuter. Då måste de gnidas genom en sikt och kombineras med äggulan av ett kycklingägg och en halv tesked av raffinerad vegetabilisk olja. Applicera blandningen på krullarna och dra den i 15 till 30 minuter. Tvättade med nätdekok.
  1. Herbal. Förbered ett avkok av flera medicinska örter (nässla, kalendula, kamomill och ekbark). Fyll 30 gram örter med kokande vatten (500 ml). Låt det infilera ca 20 minuter. Använd produkten om en timme, värme på en liten eld. Skölj med avkokskräm. Upprepa proceduren flera gånger om 7 dagar. Snart märker du att dina torra strängar har blivit elastiska, glänsande och silkeslen.

  För tunna krullar

  Ett försvagat hårhår kräver ökad näring. Så att den inte är tråkig och spröd, kan du göra sådana schampon:

  • Recept först. Slå och spänna ägget. Lägg sedan till en dessertsked med havssalt, 2-3 droppar av din favoriteter och 1 tsk. citronsaft. Blandningen måste spridas på strös med vattensträngar. En timme senare, tvätta av.
  • Det andra receptet. Ta två skedar med rågmjöl, kefir (4 msk. L.). Du kan gå in i äggulan. Gruel smutsar grundligt i strängarna i 15 minuter.
  • Det tredje receptet. För beredningen av detta verktyg behöver du en kosmetisk lera (grå, blå eller grön), som måste spädas med mjölk till en flytande konsistens. Ta 100 gram lera och häll så att det blir svamp. Masken ska ligga på strängarna i 20 minuter.

  Efter användning av sådana schampon blir tuffa och samtidigt smala krullar mjuka och silkeaktiga. Tipsen slutar splittra, mjäll kommer att försvinna. Skölj hemmedicin behöver bara buljonger av örter köpta på apoteket (nässla, vildrosa, etc.).

  Gamla recept

  Många människor har blivit så vana vid de olika produkterna från kända tillverkare att de inte ens kan föreställa sig hur våra förfäder rensade håret. Följaktligen vet de inte hur man byter hårschampo hemma.

  I Ryssland tvättades exempelvis strängar med aska. För det första blöts det och späds sedan med vatten i ett förhållande av 1 till 1. Den resulterande uppslamningen gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd.

  Det var möjligt att rengöra trådarna med 3 matskedar läsk, fylld med varmt vatten. Sköljkrullarna efter avslutad procedur är endast nödvändiga med citronsaft. Den senare måste nödvändigtvis spädas i vatten - 50 ml per 2 liter vatten.

  Hur man gör håret skiner

  Dullness är vanligtvis förknippad med vitaminbrist. Håret kommer att glittra om det ordentligt bryr sig om henne och tillämpar naturläkemedel.

  Experter rekommenderar att du gör schampo från ägg, bröd eller salt. Som en balsam, använd citronsaft eller äppelcidervinäger (naturligt) utspätt med varmt vatten.

  För att göra krullarna smidiga och glänsande, ta honung (2 matskedar), äggula och 5 matskedar av burdockolja. Du kan lägga citronsaft. I en glaspanna kombineras alla ingredienserna. Applicera på håret och sätt på ett lock. Upprepa proceduren 1 gång om 7 dagar.

  Tvålregleringsregler

  De som bestämmer sig för att överge affären innebär att rensa håret, du behöver veta hur man tvättar håret utan schampo. Kom ihåg att om dina lås är sköra och din hud är för känslig måste du eliminera användningen av tvål.

  Om du fortfarande föredrar en doftande bar, följ dessa regler:

  1. Efter varje tvätt måste du använda ett avkok av örter eller naturlig balsam. För att förbereda det sista i 100 ml rent vatten tillsätt 2-3 dessertskedar citronsaft plus 1 tsk. glycerol.
  2. Det är förbjudet att gnugga huvudet med en bit tvål. Det är nödvändigt att applicera en tvållösning - att tvålkrullar bara för dem. För dess förberedelse måste du rista en tvåltvätt och koppla ihop flisorna med vatten. Den resulterande homogena massan kan tvättas bort förorening.
  3. Du kan inte ersätta shampoo med tvål och byter ofta tvättmedel.

  När du använder tvål, kom ihåg att det ska tvättas helt av håret och hårbotten. Mask, balsam eller balsam som används i kombination med detta tvättmedel kommer att återställa håret och fylla det med styrka och skönhet.

  För att sammanfatta

  Innan du hämtar ett hemlagat och samtidigt prisvärt folkhårtvätt, läs recensionerna av personer som vägrade att schampo. Genom att använda blandningar som är hemma, kan du inte bara rengöra krullarna från förorening, utan också förhindra att mjölken uppstår, hudskalning, håravfall, eliminera torrhet, britthet, oljighet.

  Efter några förfaranden för att tillämpa något av de valda recepten kommer du att märka hur dina strängar kommer att förändras och bli smidiga, lydiga och friska.

  Shampoo med hårschampo

  Zhenya skriver: "Om den här metoden att tvätta håret med en balsam, sägs det att det är en riktig frälsning för kvinnor med olydigt, lockigt eller lockigt hår. Ja, i allmänhet, nästan detsamma som att tvätta håret med schampo.

  Ko-tvättning: behöver jag tvätta mitt hår med luftkonditionering?

  Vår läsare Eugenia bad oss ​​att mer detaljerat berätta om en sådan nymodig hårvårdsmetod som medhår. Detta engelska ord (tvättning) betyder att tvätta håret med balsam.

  Zhenya skriver: "Om den här metoden att tvätta håret med en balsam, sägs det att det är en riktig frälsning för kvinnor med olydigt, lockigt eller lockigt hår. Är den här metoden bra? "Zhenya, webbplatsen" Vacker och framgångsrik "uppfyller gärna din förfrågan och delar vad vi lyckades hitta i de öppna utrymmena i Anglonet?

  Vad är co-vosing?

  Namnet var något något inkongruöst för det ryska örat härrörande från den engelska minskningen av balsamvätt, det vill säga tvätta håret med balsam istället för schampo.

  Denna metod uppfanns av afroamerikaner, som, som du vet, har torrt, lockigt och styggt hår. Och döma av recensionerna är den överväldigande majoriteten av positiva recensioner bara från dem eller från personer med liknande hårtyp.

  Det är troddat att tvättning är en lösning på problemet med svagt och tunt hår, hår, utmattad färg, "kemi" och konstant varm styling, såväl som torr och känslig hårbotten.

  Hur appliceras samlingsmetoden?

  Ja, i allmänhet, nästan detsamma som att tvätta håret med schampo.

  1. Vi fuktar håret med varmt vatten.
  2. Applicera balsam gradvis på alla trådar, fördela det jämnt längs hårets längd.
  3. Massera hårbotten, tre strängar av varandra - det gör vi alla rörelser, som i vanliga shampooing.
  4. Tvätta av balsam och tvätta håret ordentligt.
  5. Torrt hår, helst utan hårtork.

  I allmänhet kan medhår vara ett utmärkt komplement till normala hårvårdsprodukter för personer med kroniskt torrt hår. Om problemet med torrt hår också är relevant för dig kanske du vill prova med hår, till exempel en gång i veckan för att se hur ditt hår förändras.

  Men med hjälp av samhårsproceduren måste du vara vaken så att du inte överdriver håret! Rehumidification rate - ditt hår blir klibbigt och klibbigt.

  Om du inte är säker på om du har överdriven samverkan, är det här ett enkelt test. Ta ett av håret och dra det vid ändarna i olika riktningar. Om håret sträcker sig och krullar i kanterna, kan det vara värt att ta en paus.

  Fördelar och nackdelar med samvosering

  På Internet kan du hitta rave recensioner från de som, tack vare tvätten, har blivit mjukare, mer fukta och fuktad.

  Här är fördelarna med detta förfarande:

  • Förbättrad fuktgivande för torrt hår - i själva verket, för att det här tvättar och kommer upp?
  • Minska de skadliga effekterna av daglig shampooing. Om du tillhör personer som bara kan utföra dagliga prestationer på ett rent tvättat huvud, kan du behöva notera det. Många schampon innehåller rengöringsredienser med en hård effekt (speciellt om du använder billiga schampon, inte professionella produkter).
  • En annan fördel med medhår är att du inte längre behöver köpa dyra vårdprodukter förutom schampo. Generellt är uppgiften för varje luftkonditioneringsapparat att djupt fuktas.

  Men det händer inte att någonstans finns det bara plusser och det finns inga minuser alls. Därför följer några ord vidare om bristerna i den aktuella metoden.

  • Ko-vsinging kan både förbättra ditt hårs tillstånd avsevärt och skapa kaos på ditt huvud. Intensiv tvätt med balsam kan leda till försvagning av håret och deras bräcklighet. Därför är det mycket viktigt att noggrant utvärdera hårets tillstånd före och efter flera veckors tillämpning av metoden och att börja använda samarbetsprocessen inte mer än en gång i veckan.
  • Eftersom luftkonditioneringsapparater fortfarande inte skumar som schampon, massera huvudet för att få det till ett rent tillstånd, och du måste skölja håret mycket noggrant och längre än vanligt, vilket många inte gillar.
  • Vissa balsam innehåller proteiner, deras ökade användning leder till överbelastning av protein. Och hon i sin tur - till hårets styvhet och brittleness. För att undvika detta är det lämpligt att med tvätten använda olika typer av luftkonditioneringsapparater och byta dem.
  • Även om du använder billiga balsam, men du övar flera gånger i veckan, är det ett dyrt nöje, eftersom balsam måste appliceras längs hela hårets längd och det slutar snabbare.

  Så låt oss sammanfatta. Om ditt hår är normalt, är det ingen mening att överbelasta det med aktiva ämnen som ingår i balsaman - du gör inte masker för hår och ansikte varje dag?

  Men för människor som ursprungligen har problem med sitt hår eller som lider av deras överdriven torrhet, är det fortfarande värt att försöka.

  Men gör inte det för ofta och övervaka hår och hårbotten.

  Om du ser förändringar till det bättre, så kommer du att kunna välja själv det optimala sättet att applicera medvinkling.

  -
  Författare - Mama Puma, webbplats www.sympaty.net - Vacker och framgångsrik

  Kopiering av denna artikel är förbjuden!

  Efter balsamet är håret mjukt, silkeslart, lättsamt, har en god volym. Så vem som. Och skriv inte något nonsens utan att försöka. Tvätta huvudet med mildt sulfatfritt schampo på naturliga ingredienser.

  3 skäl att tvätta hårbalsam

  På sommaren blir vårt hår torrare på grund av sol och vind. För att bevara skönheten kan du ibland försöka tvätta håret med luftkonditionering. Denna trend ökar stadigt sin styrka: det är redan pinsamt att inte veta om coaming, som luftkonditionering kallas.

  Detta är ett mildt sätt att rensa håret. Det ger god fuktighet till spetsarna, krullarna blir mjukare och mer lätta. Det låter dig också spara färg av färgat hår, eftersom luftkonditioneringsapparater inte innehåller kaustiska tvättmedel, sulfater. Speciellt är den här metoden lämplig för kvinnor med tjockt, hårt och lockigt hår. Nyligen har även speciella tvättmaskiner uppstått på marknaden, de innehåller lite tvättmedel.

  Det är enkelt: en eller två gånger i veckan ersätter du schampo med balsam.

  Du kan höra den uppfattningen att för covoshing (ett annat namn för hårtvätt med balsam), bara balsam som inte innehåller silikoner är lämpliga. Detta är ett kontroversiellt uttalande, eftersom moderna silikoner (till exempel dimetikon, till exempel) är vattenlösliga ämnen som lätt tvättas av, tillåter att andas och inte täpper till porer på huden. De används även vid tillverkning av kontaktlinser av silikon-hydrogel. Därför är den allmänt accepterade synpunkten idag följande: alla luftkonditioneringsapparater kommer att göra. Och det billigaste också.

  Hur är det gjort

  Det är enkelt: en eller två gånger i veckan ersätter du schampo med balsam. Ju tjockare och längre håret desto mer balsam du behöver använda. Gnid verktyget ska vara som det ska, massera huvudet och håret. Det är inte som med schampo: du behöver mycket balsam för att tvätta och gnugga det i huden och håret noggrant. Efter att ha torkat av allt håret med kallt vatten, torka håret med en handduk.

  Efter några veckor kommer du att märka en förändring i ditt hårs jämnhet och övergripande tillstånd.

  Denna metod att tvätta hår har många fördelar, men det finns också nackdelar.

  Argument för:

  Tack vare hosta blir håret mjukare och friskare.

  1. Den främsta anledningen till att man börjar använda balsam istället för schampo är behovet av hår för ökad fuktighet. Fukt ökar, och det kommer att gynna alla som klagar på torrt, fluffigt hår och torr hårbotten.
  2. Kovoshing hjälper till att minska de negativa effekterna av daglig shampooing. Om du tvättar håret varje dag, försök att använda en balsam minst en gång: du kanske gillar det. Sammansättningen av många schampon innehåller ingredienser som torrt hår. Resultatet är att tipsen är splittrade från torrhet och brist på näringsämnen.
  3. Tack vare hosta blir håret mjukare och friskare. Därför behöver du inte köpa dyra hårvårdsprodukter, du behöver bara en luftkonditionering, vilken som helst. Som ett resultat kan du få vackert hår utan att använda dyra masker och andra medel. Det är ekonomiskt.

  Argument "mot":

  1. Tvättning med balsam kan avsevärt förbättra ditt hårs tillstånd, men denna tvättmetod kan också vara skadlig om du använder det tanklöst och för ofta. Ägare av fet hår, eller de som har problem hårbotten, behöver en mer noggrann tvätt än det som erhålls genom coving. Om du bestämmer dig för att försöka, var noga med att övervaka hårets tillstånd innan du börjar använda den här metoden, och efter några dagar. Först försök tvätta din hårbalsam en gång i veckan för att se hur ditt hår kommer att reagera.
  2. Vissa balsam innehåller proteiner, som med regelbunden användning kan leda till ett överskott av proteiner i håret. Proteiner är inte skadliga för håret, tvärtom: håret består av dem. Ett överskott av protein kan dock göra håret för styvt och sprött.
   Detta förhindras lätt om du till exempel använder en balsam som innehåller proteiner bara en gång i veckan. Eller köp en balsam som inte innehåller proteiner alls.
  3. Även om billiga balsam kan användas för kokning, kommer denna metod fortfarande att kosta en ganska öre om du tvättar håret med balsam flera gånger i veckan.
   Många föredrar oftast att använda kyckling varje dag. Som ett resultat slutar luftkonditioneringen ganska snabbt.

  Att tvätta håret med hjälp av en hårhårsteknik, i princip, precis som du brukade göra med ett schampo. I själva verket är balm och balsam avsedda för att återfuka håret och hårbotten.

  Ko-tvättning: Tvätta håret med balsam och regler för att applicera metoden för tvättning

  Namnet, så konstigt för en rysk person, betyder att tvätta håret med balsam. Co-tvätt är förkortningen för Conditioner Only Washing, som så småningom blev känd helt enkelt som Co-tvätt. Det är känt att denna metod för att tvätta huvudet uppfanns av afroamerikanska kvinnor med lockigt och styggt hår.

  Ko-worsing anses vara en lösning på problemet med svagt och tunt hår, utslitna genom konstant färgning, varm styling och andra medel för skönhetsguide. Metoden är också lämplig för kvinnor med naturligt känslig och torr hårbotten.

  Vad är medregistreringsförfarandet

  Att tvätta håret med hjälp av en hårhårsteknik, i princip, precis som du brukade göra med ett schampo. Fukt håret med varmt vatten, applicera balsam på dem, fördela det jämnt över hela hårets längd. Balsammen rekommenderas att appliceras gradvis, i små portioner. Massage din hårbotten, gnid trådarna i en minut. Efter denna balsam med håret tvättas grundligt av. Torka håret efter en sådan tvätt, helst utan hårtork.

  Det verkar som allt är enkelt. Men det finns några knep, och om du, utan att veta om dem, kommer att tvätta håret med balsam på samma sätt som du gör med schampo, kommer du troligen att bli besviken i förfarandet för samkörning.

  Steg 1: hårpreparat

  Du bör börja med att kamma hår. Om du inte kammar noga med håret innan du tvättar det med luftkonditionering, efter torkning kommer du att ha en "kråka bo" på huvudet.

  Skölj håret med varmt vatten utan något sätt. Vatten ska inte vara varmt! Blot med en handduk.

  Steg 2: "tvål"

  Häll en generös del av balsam på din handflata. Applicera produkten jämnt över hela längden på håret. Häll den andra handflatan. Applicera balsam i hårbotten. Vid behov, lägg till mer luftkonditionering. Applicera produkten på ditt hår metodiskt, täck varje sträng. Layer luftkonditionering bör vara tjock nog.

  Skölj huvudet. Det blir mer som friktion, eftersom luftkonditioneringen inte skumar. Men du borde inte ha obehag, om du gnuggar huvudet noggrant med tillräckligt med luftkonditionering.

  Gnid hårsträngarna om varandra, gnugga hårbotten. Fem minuter efter att proceduren har startat, fuktar håret lätt och fortsätter att gnugga det med balsam. Shampooing tar minst 10 minuter. Om proceduren varar mindre får du inte önskad effekt.

  Steg 3: Spola luftkonditioneringen

  Skölj av med varmt vatten i duschen. Försök att tvätta varje sträng mycket bra. Detta bör göras längre än efter att ha tvättat håret med ett schampo med balsam. När allt kommer omkring applicerar vi en tillräckligt stor mängd av produkten, och om den inte tvättas väl kommer en obehaglig glans att dyka upp. Många vägrar att ens försöka tvätta, eftersom de är säkra på att håret blir fet. Detta kommer inte hända om du gjorde allt rätt. Håret ska vara ännu renare än efter schampo.

  Steg 4: Hårtorkning

  Först, vrid ut vattnet med en handduk, och torka sedan håret utan att använda en hårtork. Om du har bråttom, använd en kylluftshårtork. Hår ska vara lydigt och glänsande. Många noterar utseendet på ytterligare volym, håret löst spridda över axlarna och ser väldigt imponerande ut. Om du tror recensioner om samvängning, med vanliga procedurer, tvätta håret med schampo du behöver sällan.

  Koh-voching kan vara ett utmärkt komplement till dina vanliga hårvårdsprocedurer. Om ditt hår är torrt och sprött, prova att tvätta det med balsam, till exempel en gång i veckan. Bedöma hur ditt hår förändras

  Du kan träffa olika recensioner om co-vshinge på Internet. Vissa kvinnor är så nöjda med resultatet att de helt vägrade att tvätta håret med schampo och bara använda balsam för att rensa håret. I själva verket är balm och balsam avsedda för att återfuka håret och hårbotten. Om du använder dem för ofta kan det hända att vattenloggning uppstår. Du förstår omedelbart detta när ditt hår blir för fet, klibbigt och klibbigt.

  Fördelar med att använda balsamkonditioneringsapparater

  • För det första är det torra håret intensivt fuktat. I själva verket uppfanns en metod för samvinkling.
  • För det andra reduceras de skadliga effekterna av schampo på håret. Det finns människor som anser att det är nödvändigt att tvätta håret dagligen, för att de utan tvättning av sina hår inte stämmer överens som de skulle vilja. Om du också behandlar dessa människor, notera att du samarbetar. Faktum är att många, även mycket dyrbara schampon innehåller ingredienser med en hård effekt. Om du använder professionella verktyg reduceras sannolikheten för negativa effekter på hår, men vi kan inte vara helt säkra på det här, för inte alla är kemister.
  • För det tredje, om du tvättar håret med balsam, behöver du inte andra hårvårdsprodukter som behöver köpas utöver schampo. Trots allt är uppgiften hos någon balsam djupt fuktgivande av hår.

  Nackdelarna med att ersätta shampoo conditioner

  Det finns inget perfekt, och tvättmaskinen har sina nackdelar.

  För det första är allas hår olika, och om en person är konditionerad genom att tvätta balsammen så gott som möjligt kan en annan person märka en försämring av hårets tillstånd på grund av samma medhår. Därför, innan du börjar tvätta håret med balsam regelbundet, bedöma hårets tillstånd före och efter proceduren.

  • För att börja tillämpningen bör metoden vara en gång i veckan. Intensiv tvätt med ett luftkonditioneringsapparat kan orsaka hårbrott och försvagning. Konstant övervakning av hår och hårbotten är vad du behöver göra.
  • Hår shampoos tvätta bort fett och smuts bra på grund av att de skumar. Conditioners av en sådan egenskap är berövad, därför är det nödvändigt att massera hårbotten och gnida hårsträngar om varandra mer noggrant. Och många människor gillar inte att tvätta håret längre än vanligt.
  • Många balsam innehåller proteiner. Om de används mycket ofta är protein överbelastning möjligt, vilket i sin tur kan leda till brittleness och styvhet i håret. Därför är det rekommenderat att använda olika typer av luftkonditioneringsapparater för att tvätta dem.
  • Ko-tvättning är en ganska dyr behandling, även om du använder billig luftkonditionering. Faktum är att för att tvätta huvudet behöver du mer balsam än att applicera det på håret efter tvätt. Balsammen slutar snabbare, för för samvridning måste den appliceras på håret längs hela längden.

  Vem skulle passa co-vshing

  Förfarandet är lämpligt för personer med torr och känslig hårbotten, liksom för kvinnor som aktivt använder aggressiva schampon, skum, geler, hårsprayer. Torka din hårbalsam för kvinnor med svagt, tunt och fluffigt hår. Otroligt nog, rekommenderas med tvätt för ägare av fet hår. När allt håret blir onaturligt snabbt blir det smutsigt och blir tjockt, så är det ett tydligt tecken på en obalans i balansen mellan vatten och fett och balsam kan återställa balansen.

  Om du har torkat eller skadat hår, ska du också försöka tvätta. Ställer du regelbundet håret i en het frisyr? Användar du heta strykjärn, curling strykjärn, hårtorkar? Eller kanske du färgar håret regelbundet? Då kommer ditt hår att vara tacksam för medvinkling.

  Men om ditt hår är normalt kan du inte tillskriva dig ovanstående personer, men det är inte meningsfullt att genomföra proceduren för samvinkling, speciellt regelbundet. När allt kommer omkring kan du "övermata" ditt hår och orsaka en omvänd process - ditt hår blir oljigt, det kommer att bli stört i vattenfettbalansen i hårbotten.  Nästa Artikel
  Tvätta håret med tvål: alla funktioner, fördelar och nackdelar