"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?


Flickan drar ägg ut ur kylskåpet, smälter honungen och mäter läsk med en matsked. Det verkar som om hon bestämde sig för att behandla sig till hemlagade bakverk. Men vänta en minut! Med allt detta bra går hon till badrummet, och blandningen är på håret! Crazy? Osannolikt. Deltagare i rörelsen No Poo? Mest troligt.

Varför och varför

Vi är mer övertygade om att åtminstone en gång du har besökt denna inspiration från ovan: schampon är en fast kemi, och jag vill inte tortera mitt dyrbara hår med parabener och sulfater längre. Och det betyder att du åtminstone en gång i ditt liv försökte gå med i denna No Poo-rörelse (förkortad från den engelska ordstaven No Shampoo), vars anhängare använder dina händer och fötter för att använda bara naturläkemedel i din vård. Varför bestämde de sig för att ta detta steg? Tja, allt är ganska logiskt:

Skada shampoo

Läser kompositionen av det vanligaste schamponet, du kan känna hur håret på huvudet börjar röra sig i chock på det faktum att de nu kommer att tvättas med IT. Parabener, sulfater och silikoner i balsam orsakar de flesta klagomål, men resten av de sofistikerade kemiska namnen på en och en halv linje inspirerar rädsla och tvingar dig att välja ett ägg eller senap för hårvård.

Recept mormor för hår

"Våra mormor tvättar inte håret med schampo och såg bra ut!" Är en av de mest omtalade argumenten. Men vi kan bara döma om våra mormors hår på långsiktiga "preshampoo" -tider bara av ett par förlorade bilder och deras berättelser, det faktum att människor helt lyckades utan schampo kan inte nekas.

Sällsynt hårtvätt

Tjejerna, som lyckades hitta ett gemensamt språk med gastronomiska shampoo-ersättare, hävdar att du måste tvätta huvudet mycket mindre ofta: de som hade hår täckt med ett lager av fett nästa dag bytte till tvätt en gång i veckan, vilket är imponerande, är det inte.

Shampoos aggressiva verkan = håret faller snabbt ner

Många tror att aggressiva tvättmedel i sammansättningen av schampon är orsaken till att talgkörtlarna ökar. Det visar sig, så långt bort sebum att körtlarna måste producera det snabbare och i stora volymer. Det antas också att en sådan chockeffekt kan leda till alopeci, och ett sådant skrämmande argument kommer att göra shampoo till och med den våldsamma skakningen.

Globala frågor

Och No Poo-rörelsen kan hjälpa till att uttrycka ditt gröna utseende och bekymmer för vår planet. Många tjejer pratar även lite om att deras alternativa sätt att tvätta håret kräver mindre vatten, och avvisandet av djurtestade schampon och balsam kommer att spara mer än ett litet fluffigt liv.

Tvätta hår utan schampo: foto

Vänster foto: 1 vecka, 6 dagar efter tvätt. Rätt bild: 7: e månaden, 6 dagar efter tvätten (INTE schampo)

Tvätta håret med ett ägg: ett foto av resultatet

Och nu tjuren av tjära...

Det låter ganska positivt: skicka shampoo i papperskorgen och spara inte bara dina lockar utan hela världen. Men du borde veta att trichologer är mer emot denna rörelse, och lejonparten av tjejer som försökte denna tvättfilosofi på sig själva, återvände snabbt till användning av schampon. Varför? Domare själv:

Är naturliga hårrengöringsmedel till hjälp?

Åtgärd värre än kemikalier

Desperat kämpar med kemikalier, vi glömmer att faktiskt allt är kemi, och felaktig användning av detta eller det "naturliga" ämnet kan förvandlas till en lång och obehaglig behandling. Och om franka organiker, som honung eller ägg, är svåra att skada, är det bättre att vara försiktig med ättika, läsk och citronsaft.

Sannolikheten för håravfall och utveckling av svamp

Och vi trodde att alla problem i schampot! Felaktig eller ganska olämplig naturlig vård kan väl försvaga hårsäckarna och de oljor som rekommenderas för användning vid tvättning kan täppa till porerna och tjäna som ett medium för utveckling av svamp, om du inte sköljer håret med schampo.

Svårigheter med urval av medel

Svårigheten att välja ett schampo är ingenting jämfört med ångest att välja ett lämpligt naturmedel, och även om du lyckades hitta ett lämpligt botemedel, är det inte ett faktum att det kommer att fungera lika bra efter ett par månader. Många flickor övergav sig och inte hitta den perfekta produkten. Kanske helt enkelt för att den inte existerar?

Ojämnt utseende

Vi är så vana vid det omedelbara, välskötta håret tack vare schampo och balsam att resultatet av ett naturligt botemedel med en ganska stor sannolikhet kommer att göra dig besviken. Saken är att resultatet inte matchar ansträngningen, även om det finns lyckliga som lyckades tämma och alternativa metoder.

För länge

Shampooing en gång i veckan (om tur) kan spara dig tid, men processen med att använda naturliga produkter för att rensa håret är mycket längre och tidskrävande. Om du är van vid att tvätta håret en timme innan du lämnar huset, kan du knappt ändra vanan att uttrycka tvätt. Dessutom måste du i första hand observera en helt oförutsägbar hårreaktion på ett nytt verktyg, så du måste tvätta håret på dagar utan viktiga händelser och möten.

Så vad är fortfarande att tvätta ditt hår och huvud?

Om du efter att ha läst alla fördelar och nackdelar bestämde dig för att spelet är värt ljuset, är vi redo att erbjuda flera av de mest populära sätten att rengöra håret och hårbotten av smuts med hjälp av innehållet i ditt kylskåp:

Detta kända och billiga pulver löser upp fett ganska bra, så du kan försöka lösa upp 3 matskedar i 0,5 liter vatten eller avkok och tvätta håret flera gånger med en lösning. Därefter uppmanas de att skölja dem med en svag lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.

Eller hellre äggulan. Om du blandar 2 äggulor med 0,5 liter vatten eller buljong, kan blandningen helt ersätta shampoo. Det enda är att filmen från äggulan är ganska svår att tvätta bort, så glöm inte att ta bort den.

vinäger

De tvättar inte sina huvuden med en lösning av ättika, och det är snarare en ersättning för sköljmedel, men verktyget är mega populärt, så vi kan inte bara inkludera det i listan. Tillsammans med utspädd citronsaft kan du skölja håret med ättika: 1-2 matskedar 6% äppelcidervinäger för 1 liter vatten eller avkok.

senap

Tjejer som tvingar huvudet med senapspulver har noterat effekten mot håravfall, vilket inte är överraskande: senap ökar effektivt blodflödet till hårsäckarna. Vet du vad mer hon gör? Mycket torr längd. Därför kan bara ägare av fet hår överväga att tvätta med senap, och du bör inte glömma försiktighet.

Honungsvask rekommenderas inte för användning på ett löpande sätt, men ibland kan en lösning av 1 matsked honung per 100 ml vatten eller avkok fortfarande användas. Du kan tvätta av blandningen först efter en halvtimme, så du måste allokera en kväll för ett sådant bad.

Rågbröd eller öl

Applicera homogen vassle av blött rågbröd i huden och hårets längd och tvätta av det efter 5-10 minuter. De lovar att håret blir mjukt och tvättar inte värre än schampo.

Om du lyckas få vänner med ett av dessa verktyg kan du betrakta dig själv mycket lycklig eller väldigt envis, för att "komma av" från bekväma schampon är mycket svårt. Tja, om det inte fungerar ska du inte oroa dig: den moderna skönhetsmarknaden erbjuder så många schampon med ett minimum av skadliga ingredienser att du definitivt kan välja något för dig själv. Och ändå: Traditionerna från det förflutna måste naturligtvis hedras, men det skulle vara dumt att inte hålla sig med tiden. Vad tvättar din mormor håret nu? Skulle hon tvätta henne med schampo om det var tillgängligt i sin ungdom? I vilket fall som helst måste du hitta ditt eget perfekta sätt att ta hand om ditt hår, och även för skull av intresse och mångfald, men att försöka tvätta huvudet med ett ägg är kanske inte en dålig idé.

Och ändå, innan du utför experiment, kontakta en specialist.

© Artikel författare: Elena Kvasova

Särskilt för webbplatsen 24hair.ru

Kära läsare! Alla recept på vår webbplats erbjuds för granskning. Det rekommenderas starkt att konsultera en professionell innan du använder något läkemedel, recept eller metod!

Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor

Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

Om fördelar och faror med tvättmedel

Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

Vad är huvudtvätt

Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

Kraften i naturläkemedel

Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

 • soda,
 • kycklingägg
 • mjöl,
 • ricinolja
 • vinäger,
 • tvålen
 • mjölk och mer.

Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

 1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
 2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
 3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
 4. Inget beroendeframkallande schampo.
 5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
 6. Ingen mjäll.
 7. Hårets ändar upphör att splittras.
 8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
 9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

Folk recept för att tvätta håret

Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

Vi analyserar de viktigaste.

Recept nummer 1: Soda

Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

Skölj igen med ättika.

Recept nummer 2: tvål

Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

Recept nummer 3: Ägg

För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

 • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

Shampoo är klart!
Det enda negativa - han ger inte skum.

Men stora slagsmål är fett.

Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

Recept nummer 6: Aloe

Behöver blad, växer från botten.

Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

Recept # 7: Oljor

Avser ört:

Att förbereda dem är inte svårt.

För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

Varje dag behöver banken skaka och skaka.

Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

Recept nummer 8: Gelatin

 • gelatin - 1 stor sked,
 • vatten - 3 stora skedar.

Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

Efter 10 minuter mitt huvud.

Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.
 • Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

  Förtvätt hår, skölj med en handduk.

  Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

  Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

  Recept nummer 10: Bananer

  Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

  Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

  Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

  Recept nummer 11: Beets

  En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

  Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

  När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

  Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

  Recept # 12: persilja och Castorca

  Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

  Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

  Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

  1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
  2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
  3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
  4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

  Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

  Recept nummer 13: Yeast and kefir

  Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

  Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

  När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

  Recept # 14: Lera

  Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

  • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
  • Blanda en halv sked salt
  • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

  Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

  Sammanfattningsvis

  Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

  Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.

  Naturliga produkter för att tvätta håret och funktionerna i deras användning

  I badrummet hos en modern person finns det minst ett sätt att rensa håret, behandla hårbotten eller förhindra mjäll. I sortimentet av olika märken kan varje köpare välja en produkt som uppfyller alla sina behov. Samtidigt hittar naturligt schampo i butikerna aldrig och köpet - kan allvarligt skada hälsan och förstöra håret.

  Fördelarna med och riskerna med schampo

  Ordet "schampo" (liksom utföringsformen för denna produkt av skönhetsindustrin) användes inte så länge sedan. Medeltida adel föredrog att gömma feta krökningar under peruker, pulver eller täcka dem med mjöl, vilket absorberar talg. Endast i början av 1900-talet i Europa framkom en torr pulverhårvårdsprodukt, och nästan 30 års utveckling var nödvändig för att skapa den i en flytande konsistens.

  Sovjetkvinnorna hittade bara om förekomsten av "nyheten" på 1960-talet. Fram till den tiden ansågs det som normalt och korrekt att genomföra rengöringsprocedurer inte mer än 2-4 gånger i månaden och att i detta syfte använda avkok och växtbaserade infusioner som inte innehåller alkohol, aska, lut, tvålchips och andra ämnen.

  Några av dessa komponenter används i stor utsträckning idag i massproduktionen av sådana kosmetika. De hjälper till att förbättra strukturen hos krullarna, rengöring och mättnad av huden med näringsämnen.

  Men det finns också ett antal aggressiva komponenter, vars användning kan påverka strängarnas tillstånd negativt och orsaka dem betydande skador. Detta är:

  1. SLS- och SLES-sulfater (lauryl- och lauretnatrium). Raffinerade produkter, maskerade av kosmetiska företag under "produkter av kokosnötolja". Sulfater skum och renar perfekt, men graden av deras "användbarhet" slutar. Dessa substanser är starka allergener och irriterande, provocerande hudsjukdomar, skalning, rodnad. De förstör hårets struktur, torkar upp, gör dem mer spröda, splittrade. Sulfater stimulerar talgkörtlarna, vilket leder till torra ändar och ökat fettinnehåll i rotzonen, förutbestämmer daglig användning av kosmetika med deras innehåll.
  2. Propylenglykol. Avledad oljeprodukt som har en tillfällig jämn hudeffekt. Det penetrerar epidermis, vilket leder till utslag av hudutslag. Det är farligt även i låga koncentrationer, eftersom det kan orsaka dystrofa förändringar av inre organ (lever, njurar).
  3. Parafin och mineraloljor. Petrokemiska fetter som innehåller cancerframkallande ämnen framkallar cancer. Förhindra mättnad av hudceller med syre, vilket leder till för tidig åldring (liksom andra vanliga komponenter - kaolin, kakaosmör och lanolin).

  Kraften i naturläkemedel

  Byt håret på grundval av kemiska tillsatser kan vara några folkkompositioner för att tvätta hår. För att öka volymen till strängarna och få dem att lysa, som i reklam för moderna inköpsprodukter, läggs gelatin till hemlagade recept. Den används också som bas för icke-professionella hårlamineringsmasker.

  Effekten av gelatinisk laminering erhålls inte sämre än med salongförfaranden. Men rengöring av massan är inte lätt på grund av att klumpar bildas, så när det kokas, används inte hett vatten.

  Det är möjligt att tvätta huvudet och förbättra hudens tillstånd utan schampo med hjälp av en smula från rågbröd, vilket är effektivt vid bekämpning av delade tänder, torrhet och slöhet. Rågbröd i stora mängder innehåller vitaminer i grupp B, som har en fuktgivande, närande och lugnande effekt.

  Med en känslig hudtyp är kemiskt aggressiva metoder för rengöring och vård kategoriskt olämpliga, eftersom de kan prova utseendet av sår, skalning, inflammationer. Du kan ersätta dem med infusion av kamomill, som vid torkning också säljs på apotek. För större effektivitet läggs några droppar essentiell olja (rosmarin, salvia, tea tree och andra) till infusionen. Enkel komposition lämplig för daglig användning.

  Med tendensen att krulla fettinnehåll kan du använda avkok av granatäppleskal, björkblad, infusion av björkpinnar eller citronsaft. Med en porös struktur - honung, nässlor, yoghurt eller yoghurt.

  Fördelar och nackdelar med att tvätta hår utan schampo

  Strängarnas bra skick beror inte bara på genetik, ekologi, frekvensen av termiska och kemiska effekter, men också på kvaliteten på kosmetika som används för att bry sig och rengöra. Brandade naturprodukter är dyra, men det finns några syntetiska tillsatser som förlänger hållbarheten och förbättrar deras rengöringsegenskaper.

  För tillverkning av hemmet kosmetika används främst färskt eller torkat, men läkemedel, exklusive kemi. De viktigaste fördelarna med sådana föreningar:

  • miljöskydd
  • enkel förberedelse;
  • mångfald och mångsidighet.

  Nackdelar är ofta förknippade med deras egenskaper:

  • vissa är svåra att spola;
  • andra har en svag rengöringsförmåga;
  • För det tredje är det nödvändigt att växla med klassisk kosmetika för krullningar, eftersom de inte medför tillämpningsfrekvensen.

  Dessutom är effekten av användningen av sådana produkter inte omedelbart uppenbar.

  Se även: TOP-5 naturliga hårrengöringsmedel (video)

  Hem och naturliga schampon

  Hemma kan kosmetika för vård av krullar beredas från praktiskt taget vilken komponent som är ätbar och innehåller inte syntetiska ingredienser.

  Populära alternativ är:

  1. Gelatin. Blandningen framställs av 2 äggulor och en matsked gelatin, piskad till en homogen konsistens. Den färdiga massan gnids i de våta rötterna och sprids sedan över hela längden av strängarna. Håll blandningen i 5-7 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.
  2. Renfana. Örter i torkad form säljs på apotek. Infusion bereds från 400 ml kokande vatten och 1 msk. l. torkad skräp. Massan ångas i 2-3 timmar, varefter den filtreras genom gasbindning i flera lager. Den huvudsakliga effekten av infusionen är att förhindra mjäll, stärka, ge volymen.
  3. Senap. Komponenten aktiverar hårväxten och eliminerar också fet skinn. För en infusion, använd 2 liter vatten, en matsked senapspulver och 0,5 tsk. sockersand.
  4. Kefir. Mjölkprodukten upphettas i ett vattenbad, utspätt med varmt vatten i ett förhållande av 1/3 eller 1/4.
  5. Havsalt Det stärker stavarna, förhindrar balding och riklig håravfall. Ingrediensen kombineras med massan av en banan, kefir eller äggula, gnidas in i rötterna.
  6. Bröd. Skorporna skärs, köttet ångas med grönsaksbuljong, lämnas för att infusera. Den svullna massan gnids genom en sikta, den slagna äggulan stör och? en tesked olivolja. Tåla mycket inte mindre? timmar, sedan noggrant tvättas.
  7. Bakpulver. Ingrediensen är lämplig för hygieniska förfaranden, men bör användas med försiktighet och i rätt koncentration, annars kan det vara farligt för huden. Komponenten tillsättes till vatten vid rumstemperatur, omrörs. På strängarna, lämna blandningen i 3-5 minuter, sköljd med rinnande vatten eller avkok av örter.
  8. Kamomill. Torkade kronblad hälls med kokande vatten och får stå i 1-2 timmar. Essentiell olja, flytande tvål läggs till infusionen.

  Hur ofta ska man använda äggschampo

  Den vanligaste och mest populära komponenten i kosmetika för kosmetika är ägget. Protein är svårare att tvätta, så i blandningar använd en äggula som är rik på aminosyror och andra användbara komponenter.

  1-3 yolks är tillräckliga beroende på hårets längd. De appliceras i ren form eller blandas med brandy (för att eliminera fett), infusioner av timjan, kamomill eller nässla (för att upprätthålla ett hälsosamt utseende), morotsjuice, uppvärmd honung och vegetabilisk olja (med torrhet).

  Det är nödvändigt att vänja sig på ingrediensen, eftersom det lämnar en obehaglig lukt. Vid ansökans början får hygienprocedurer utföras dagligen eller varannan dag. När du blir van vid blandningen används den 1-2 gånger i veckan.

  Läkande masker

  Hemmagjorda masker varierar också, vilka kännetecknas av en tjockare konsistens, liksom behovet av uppvärmning och mer åldrande. För att stärka den effektiva blandningen av piskad äggula? glas yoghurt eller lätt uppvärmd mjölk och mjöl. Den lämnas på strängarna i 20-25 minuter.

  Eliminer oljig glans med hjälp av yoghurt blandad med 2 msk. l. salt. Massan lämnas i 20 minuter samtidigt som huvudet värms upp med en speciell keps eller plastpåse och handduk. I båda fallen avlägsnas maskerna med användning av en kommersiellt tillgänglig rengöringsmedel.

  Att eliminera fet seborré kommer att hjälpa kvävemassa med frön, kokas över låg värme. Buljongen kyls och gnids i rotzonen.

  Effektiv i kampen mot mjäll persilja är annorlunda. Bladen på denna växt krossas, blandas med några droppar vegetabilisk olja och upphettas i ett vattenbad. Gruel gnids in i rötterna 3 gånger i veckan.

  Behöver jag extravård

  Det kommer inte att vara möjligt att helt överge det kemiska inköpet av kosmetika, så långt från alla hemgjorda produkter ger snabbt det förväntade resultatet, de är väl rengjorda och smidigt avlägsnas från strängarna. Friska krullningar kräver inte extravård, problematisk - innebär ofta användning av luftkonditioneringsapparater.

  Tips 1: Så tvättar du håret utan schampo

  • schampo utan schampo
  • - rågbröd;
  • - citron eller vinäger;
  • - ägg;
  • - olivolja;
  • - kamferolja;
  • - kamomill;
  • - honung;
  • - dricka läsk.
  • - rågbröd;
  • - olivolja;
  • - citronsaft eller äppelcidervinäger,
  • - torkad kamomill, nässla, plantain;
  • - duschlock eller plastfilm;
  • - terry handduk.

  En gång ett intressant experiment utfördes: en person slutade tvätta sitt hår. Han fortsatte av det faktum att människor i praktiken inte tvättades i antiken och i medeltida Europa. Först var hårets tillstånd beklagligt, men på något sätt började håret att rengöra sig själv, förvärvade ett hälsosamt utseende. Men det hände bara om några månader.

  Det finns knappast många anhängare av denna djärva experimenteraren. Hårets renhet, trots allt, föredrar mest att upprätthålla hela tiden. Men det finns situationer där du kan tvätta håret på vanligt sätt är problematisk eller det är bara ingen tid.

  Varmluft

  Det enklaste och snabbaste sättet att uppdatera håret är att "torka" det med en torktumlare. Torrt hår är kammade i olika riktningar, medan en ström av varmluft riktas mot den, vilket blåser dammpartiklar och andra ämnen som förorenar håret. Naturligtvis är det svårt att kalla det en tvätt, men under en längre tid bidrar denna metod till att håret blir mer friskt.

  Torka schampo

  Ett mer radikalt sätt att städa håret utan att använda vatten är torr schampo. Många kosmetiska företag producerar liknande produkter.

  Förfarandet för ansökan är följande: håret noggrant kammad, och sedan sprutas en liten mängd av innehållet i flaskan, höll en lätt hårbottenmassage för att ta bort smuts från rötterna och ytan på håret, och sedan skall tas bort från håret med en kam.

  Sammansättningen av sådana fonder inkluderar varje ämne som har sorberande egenskaper. Detta kan vara ris eller majs extrakt, vit lera, samt doft och några andra tillsatser. Självklart kommer ett sådant schampo inte att ersätta ett heltäckande hårtvättförfarande, men det fungerar som ett nödverktyg.

  Hem rättsmedel

  Torrschampo kan beredas oberoende. För att rensa hår och hårbotten kan du använda:
  - talk;
  - baby pulver;
  - majsstärkelse;
  - vanligt mjöl;
  - havrekli;
  - kakaopulver.

  Om så önskas kan du lägga till bakade mandlar, krossad orrisrot till pulvermassan.

  Hemmagjort torrt schampo används på samma sätt som industriellt schampo, med den enda skillnaden som applicerar den är inte så bekväm. Ändå blir effekten av dess användning inte värre.

  För att vara rättvis bör det noteras att det fortfarande inte rekommenderas att helt ersätta det vanliga shampoo-förfarandet med torr schampo. Detta är bara en tillfällig åtgärd, och bara vatten kommer att bidra till att radikalt bli av med all förorening.

  Vad kan tvätta ditt hår istället för det vanliga schampot

  Fördelarna med icke-schampo

  Vissa människor har slutat använda en kosmetisk för att tvätta håret, som schampo. De bytte ut det med olika naturprodukter och ångrar inte alls. Tvärtom lyckades de uppnå en utmärkt effekt.

  Vägran av schampo har många fördelar:

  • frånvaron av sulfater, som torkar krullarna och epidermis;
  • Ytterligare näringsmässiga fördelar med rötter och hårbotten;
  • med regelbunden användning av folkdiskmedel strängar kommer att vara mindre förorenade;
  • hårväxten accelereras kraftigt
  • Curls blir väl preparerade, glänsande och friska.

  Tvätta hår utan schampo är det enda alternativet för de människor som har intolerans mot dess komponenter. De är kontraindicerade i nästan alla butiker.

  Kom ihåg att, tillsammans med förorening, tvätta vanliga schampon ut den fukt som rötterna behöver. Som en följd av att du använder en billig kosmetisk produkt börjar din hud att skrälla, mjäll och andra relaterade problem kommer att uppstå.

  Sulfatfria schampon

  Om du inte kan överge köp av tvättmedel eller inte lita på folkens kosmetologi, kan du på den moderna marknaden köpa sulfatfritt schampo. Det innehåller ett minimum av skadliga kemikalier.

  De första sju dagarna av att använda ditt hår kommer troligen att se svagt och tråkigt ut. Efter 2-3 veckor kommer deras struktur att återställas.

  Försiktighet måste vidtas när man väljer ett sulfatfritt schampo. Det finns risk att köpa en falsk, så det är viktigt att läsa vad tillverkaren säger på paketet.

  Folkmekanismer

  Hemmet kosmetologi erbjuder användningen av naturliga ingredienser i sin rena form. Förutom den obestridliga förmånen ligger deras fördel i det faktum att du är 100% medveten om vad du har lagt till receptet.

  Vem som helst kan förbereda shampooet på egen hand, med hjälp av produkter som köpts tidigare i butiken. Det rekommenderas att endast använda hemmet som passar din hårtyp. Vi erbjuder att välja något populärt recept på strängar från alternativen nedan.

  För oljigt hår

  Denna typ av hår behöver särskild vård. Det är nödvändigt att ständigt övervaka graden av kontaminering av huvudets epidermis och rengöra den regelbundet från det utsöndrade fettet.

  Hemma kan du göra ett enkelt schampo för strängar som tenderar att bli feta:

  1. Recept nummer 1. För att förbereda detta verktyg, ta äggula, en sekund tesked av raffinerad vegetabilisk eller kosmetisk olja. Du behöver också huvudingrediensen - senap (1 msk. L.). Blanda alla ingredienser och späd blandningen med vatten (vid ögat) tills en homogen uppslamning bildas, vilken ska spridas på krullarna. Värm duschlocken och handduken. Tvätta av produkten om en kvart i timmen med avkok av kamomill eller kalendula. Framställd enligt följande: 3 msk. l. blad per liter vatten. Insistera 20 minuter och kan gälla.
  2. Recept nummer 2. För att göra denna blandning för att tvätta håret behöver du läsk och dricksvatten (1: 1). Om du har skulderlängdskrämar, ta 2 matskedar soda. Den resulterande lösningen är nödvändig för att tvätta håret. Efter 5-6 minuter, skölj av med ett avkok av örter. Du kan göra det från vildrosa och kamille. Få blad (hälften av standardglaset) fyller med en liter kokande vatten och insisterar på 15-20 minuter. Skölj håret.
  3. Recept nummer 3. Förbered en hemskrubba för havsaltsträngar. Det måste gnidas i hårbotten med massagerörelser. Häll först saltet med vanligt varmt vatten till en uppslamning. Sedan gnugga och lämna i 5-10 minuter. Efter detta ska du tvätta av skrubben med ett avkok av örter calendula och mynta. Löv bör tas i takt med 5 matskedar. l. per liter vatten. Insistera 15 till 20 minuter.

  För torra strängar

  Denna typ av hår behöver den mest försiktiga vården. Hemma, för honom kan du göra en av dessa tidtestade och användarupplevelse schampon:

  1. Egg. Ta 2 äggulor, piska dem och sprida dem på vattnet som sprayas på håret. En timme senare, tvätta huvudet med avkok av farmaceutiska örter (till exempel nässla, kamille).
  1. Bröd. Du kommer att behöva tre skivade bitar (använd endast smula) av råg (svart) bröd, dricksvatten (1 liter) eller avkok av helande örter i samma volym. Häll brödskivorna så att vätskan täcker dem lite. De ska stå i 60 minuter. Då måste de gnidas genom en sikt och kombineras med äggulan av ett kycklingägg och en halv tesked av raffinerad vegetabilisk olja. Applicera blandningen på krullarna och dra den i 15 till 30 minuter. Tvättade med nätdekok.
  1. Herbal. Förbered ett avkok av flera medicinska örter (nässla, kalendula, kamomill och ekbark). Fyll 30 gram örter med kokande vatten (500 ml). Låt det infilera ca 20 minuter. Använd produkten om en timme, värme på en liten eld. Skölj med avkokskräm. Upprepa proceduren flera gånger om 7 dagar. Snart märker du att dina torra strängar har blivit elastiska, glänsande och silkeslen.

  För tunna krullar

  Ett försvagat hårhår kräver ökad näring. Så att den inte är tråkig och spröd, kan du göra sådana schampon:

  • Recept först. Slå och spänna ägget. Lägg sedan till en dessertsked med havssalt, 2-3 droppar av din favoriteter och 1 tsk. citronsaft. Blandningen måste spridas på strös med vattensträngar. En timme senare, tvätta av.
  • Det andra receptet. Ta två skedar med rågmjöl, kefir (4 msk. L.). Du kan gå in i äggulan. Gruel smutsar grundligt i strängarna i 15 minuter.
  • Det tredje receptet. För beredningen av detta verktyg behöver du en kosmetisk lera (grå, blå eller grön), som måste spädas med mjölk till en flytande konsistens. Ta 100 gram lera och häll så att det blir svamp. Masken ska ligga på strängarna i 20 minuter.

  Efter användning av sådana schampon blir tuffa och samtidigt smala krullar mjuka och silkeaktiga. Tipsen slutar splittra, mjäll kommer att försvinna. Skölj hemmedicin behöver bara buljonger av örter köpta på apoteket (nässla, vildrosa, etc.).

  Gamla recept

  Många människor har blivit så vana vid de olika produkterna från kända tillverkare att de inte ens kan föreställa sig hur våra förfäder rensade håret. Följaktligen vet de inte hur man byter hårschampo hemma.

  I Ryssland tvättades exempelvis strängar med aska. För det första blöts det och späds sedan med vatten i ett förhållande av 1 till 1. Den resulterande uppslamningen gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd.

  Det var möjligt att rengöra trådarna med 3 matskedar läsk, fylld med varmt vatten. Sköljkrullarna efter avslutad procedur är endast nödvändiga med citronsaft. Den senare måste nödvändigtvis spädas i vatten - 50 ml per 2 liter vatten.

  Hur man gör håret skiner

  Dullness är vanligtvis förknippad med vitaminbrist. Håret kommer att glittra om det ordentligt bryr sig om henne och tillämpar naturläkemedel.

  Experter rekommenderar att du gör schampo från ägg, bröd eller salt. Som en balsam, använd citronsaft eller äppelcidervinäger (naturligt) utspätt med varmt vatten.

  För att göra krullarna smidiga och glänsande, ta honung (2 matskedar), äggula och 5 matskedar av burdockolja. Du kan lägga citronsaft. I en glaspanna kombineras alla ingredienserna. Applicera på håret och sätt på ett lock. Upprepa proceduren 1 gång om 7 dagar.

  Tvålregleringsregler

  De som bestämmer sig för att överge affären innebär att rensa håret, du behöver veta hur man tvättar håret utan schampo. Kom ihåg att om dina lås är sköra och din hud är för känslig måste du eliminera användningen av tvål.

  Om du fortfarande föredrar en doftande bar, följ dessa regler:

  1. Efter varje tvätt måste du använda ett avkok av örter eller naturlig balsam. För att förbereda det sista i 100 ml rent vatten tillsätt 2-3 dessertskedar citronsaft plus 1 tsk. glycerol.
  2. Det är förbjudet att gnugga huvudet med en bit tvål. Det är nödvändigt att applicera en tvållösning - att tvålkrullar bara för dem. För dess förberedelse måste du rista en tvåltvätt och koppla ihop flisorna med vatten. Den resulterande homogena massan kan tvättas bort förorening.
  3. Du kan inte ersätta shampoo med tvål och byter ofta tvättmedel.

  När du använder tvål, kom ihåg att det ska tvättas helt av håret och hårbotten. Mask, balsam eller balsam som används i kombination med detta tvättmedel kommer att återställa håret och fylla det med styrka och skönhet.

  För att sammanfatta

  Innan du hämtar ett hemlagat och samtidigt prisvärt folkhårtvätt, läs recensionerna av personer som vägrade att schampo. Genom att använda blandningar som är hemma, kan du inte bara rengöra krullarna från förorening, utan också förhindra att mjölken uppstår, hudskalning, håravfall, eliminera torrhet, britthet, oljighet.

  Efter några förfaranden för att tillämpa något av de valda recepten kommer du att märka hur dina strängar kommer att förändras och bli smidiga, lydiga och friska.

  Naturliga produkter för att tvätta håret

  Publicerad den 22 februari 2011. Postat i Alternativ

  Varje år finns ett ökande utbud av hår- och hårbottenprodukter, och varje år har människor allt fler problem med håret. Kanske är det dags att prova folkmekanismer för att tvätta hår, vilket folk använde i århundraden och hade inte de problem som vi har?

  1. Senap

  Senap "schampo": 2 msk torr senap löst i en liten mängd varmt vatten. Omrör kontinuerligt, tillsätt 1 liter varmt vatten. Huvud med denna komposition bör tvättas utan att applicera tvål. Glöm inte att tvätta huvudet ordentligt. För oljigt hår.

  Tvätta fettigt hår med senap. En matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

  Oljigt hår är användbart att tvätta med vatten med tillsats av senap (1,5-2 tsk. Torr senap till bassängen med vatten).

  Kan tvättas med senapspulver. Rör 2 msk pulver för en halv liter varmt vatten och kan tvättas som ett schampo, bara vatten skumar inte. Senap tar helt bort (absorberar) fett. Med en lång tvätt kommer senap att baka. Spola omedelbart. Det är tillrådligt att fördunkla huvudet helt i vattnet, för om du bara häller vatten på håret, får all senap inte avta (det är om du häll senapen direkt på håret och inte lösa det i vatten). I detta fall kommer mjäll att vara ett intryck - det tvättas inte bort vita senapsflingor. Om håret är helt nedsänkt i vatten och där för att tvätta det, kommer allt att vara i ordning. Senap kommer att tvättas och lämnar inte spår eller lukt.

  Jag tar ett skott varmt vatten, kasta åtminstone fyra matskedar senapspulver i den, rör den med min hand tills den är helt upplös, häll lösningen över huvudet och gnid det lätt.

  Efter tvätta håret med senap, tvätta håret och skölj håret, det är nödvändigt. För sköljning använder jag citronsaft, citronsyra ibland och ibland salt. "

  Det är bättre att applicera senap, lägga till lera, henna, kli och andra blandningar för att tvätta håret. Ta till exempel 50 gram. lera eller henna (någon), tillsätt 1 tesked senapspulver + eteriska oljor. Späd med kallt vatten. Från denna senap drar mindre. Att applicera allt jämnt på hår och huvud, att gnugga som schampo. Låt i 15 minuter och skölj med vatten eller avkok av örter.

  Lös upp senapspulveret med mineralvatten till läckra grädde, gnid in i huden och håret, låt i 5 minuter skölja med vatten eller avkok av örter.

  För hår i medelstångslängd: 1 timmes sked senap, 1 timme Henna, häll i ett avkok av örter, du kan lägga till lite honung. Du applicerar denna blandning på håret innan du tvättar. När du tvättar din kropp, närmer du detta skampo och tvättar håret, efter 10-15 minuter kan du tvätta bort det. Det är naturligtvis lämpligt att skölja med vatten eller avkok av örter med en liten mängd citron (1 hl). Allt friskt och vackert hår!

  Det är bättre att träna håret till senap gradvis, för att inte gå direkt till det. dvs blanda senap, schampo med en liten mängd vatten och min. Efter en månad eller två kan du enkelt gå vidare för att tvätta håret utan kemikalier. Du kommer att se resultatet och vara dumt - "Hur brukade jag inte använda denna senap före"?

  Jag spädar senap med varmt vatten och låt det stå i ca 15 minuter. Börjar att brinna om lite vatten tillsätts. De rekommenderade ljummet att odla, för att inte brinna.

  2. Lera

  Igår tvättade jag mitt huvud med en blandning av lera + etrar. Det tvättades väl, det enda minuset - håret är tuffare och lyser inte. Av fördelarna - formad till låskrullar. Det viktigaste utan SLS och andra saker. Jag tog svart lera, för Jag har det mest av allt, ägarlösa. Men hennes hår är något mörkt, så jag tycker att blondin ska ta vit eller gul. Idag tvättar jag gult. Och jag tog airs, så att jag inte stör för mycket - ylang, pelargon, bergamot. Bara för lukten jag tog, älskar jag dessa estrar. Prova kanske kanel med ingefära och något annat, säg citron. Kanel brinner, kanske blir det bättre. Till och med idag kommer jag att försöka smita jojobaolja i tipsen. Skölj med vatten helt och hållet)) Om proportionen. Jag blev van att göra allt genom syn. Tja, tror jag, ett par matskedar av lera (långt hår) och esterdroppar med 2-3. Jag tycker att det kommer att bli bra. För att skina hår, skölj dem senast med badvinäger: 1 msk vinäger (helst äpple), och du kan, tror jag, och citronsaft, 1 liter vatten.

  Och jag har redan tvättat mitt hår och hela kroppen med lera flera gånger redan! Och resultatet gör mig glad! Jag sprider det till en krämig stat, på en svamp och framåt! Känslor är trevliga. Hår är också bra. De är långa. Under duschen är allt väl tvättat, medan det inte är mycket förvirrat att kamma det. Och ingen mjäll!

  Blå lera hår är mycket svårt att tvätta bort. Samma sak kvarstår partiklarna. Det är bättre att applicera grönt på håret, effekten är densamma och det är lättare att tvätta bort.

  3. Bröd

  Jag på något sätt instinktivt för två år sedan slutade tvätta med schampo. Jag använder svart bröd istället, och äntligen har mjäll passerat och mitt hår, trots graviditet och matning, har bara blivit bättre.

  Och om tvättning, känner jag mig inte tvungen upp efter tvål och schampo. Eventuella känslor andra. Här försökte jag tvätta mitt huvud med bröd och lättare huvud. Efter shampoo är håret lite tungt, och efter brödet är mjukt, lätt. Och huden andas rakt.

  Jag krossar svartbröd utan skorpor i en kruka, häll hett vatten på det och sedan, när det svalnar lite innan det gnuggar det på mitt hår, gnuggar jag det mellan mina palmer - det visar sig en så solid massa. Jag lägger den på mitt huvud, gnuggar det i mitt hår och tvättar sedan av det. I håret finns inget extra kvar. Hår glänsande, rent, vackert!

  När det gäller hår kan du tvätta håret med bröd. Jag tar den billigaste, råg, häll 2-3 bitar varmt vatten, en halv liter, låt den stå i en timme. Jag gnuggar mitt hår genom en sik och denna massa. Skölj sedan noggrant och skölj med vatten och citronsaft. Håret blir omedelbart dubbelt så stort.

  Jag tvättar mitt huvud med svartbröd - råg, och mest av allt gillar jag Borodinsky med kummin. Först bryter jag bröd efter att ha skurit skorporna, för de kommer sannolikt att förbli smulor i mitt huvud. Jag fyller den nästan med kokande vatten (85-90 grader), och när det kyler lite tar jag den här massan i en handfull och gnider den med mina palmer till en grötliknande massa - och sedan sprider jag det på mitt hår. Sedan tvättas bort väl.

  Jag bestämde mig för att göra en brödmask för hår. Håret är långt och i receptet, förutom bröd och vatten, ingenting...

  Och det viktigaste som varnade dig är att du inte behöver använda shampoo, och inte ett ord om hårbalsam, och utan det kan du inte kamma håret! Riskerat, ångat bröd, knådat. Slog hela badet med brödslam, men smorde fortfarande. Med skräck tänkte jag sakta, vad med dessa smulor från håret, tvätta sedan det ut. Men ingenstans att dra sig tillbaka. Det är nödvändigt. Själv önskat. (Och exakt samma recept har brödschampo, det vill säga du kan också tvätta huvudet.) Jag drog filmen och 15 minuter så jag stod säkert emot, jag hade inte mer styrka att sitta. Jag tvättar av det, och jag själv är plågad av frågan: Skulle jag tvätta mitt huvud eller inte? Balm gäller eller riskerar? Om något, kan du gå och tvätta huvudet igen... Bottenlinjen: Att tvätta ut är förstås ganska komplicerat (men det som inte har tvättat ut kommer att skaka i form av smulor). Men håret som berörs är helt rent, kammade - ännu bättre än när balsmen användes. I det här fallet kan du anständigt spara på schampo och balsam - bli helt billig, utan några kemikalier, naturligt schampo och balsam i en skål!

  Brödmask. Ingredienser: 100-200 g svartbröd, skorpor eller kakor av svartbröd, 0,5 koppar kokande vatten. Matlagningsmetod Häll kokande vatten över bröd. Stäng locket och låt svälla i 1 timme. När vattnet har svalnat, pund brödet för att göra en flytande uppslamning.

  Gnugga brödet av bröd i håret och hårbotten. Tie huvudet med plastfolie och lämna i ca 30 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten. Shampoo är inte nödvändigt att ansöka.

  Jag tvätta mitt huvud med bröd utan något. Rågbröd, en skiva, häll kokande vatten, låt det stå lite. Applicera gash på håret igen, håll det lite och tvätta det med en vanlig schampo.

  Tvätta håret med bröd: Skär av rågbröd från korst, lägg i en panna, häll kokande vatten över det och täck med ett lock. När bröd loafs, ät det i en mush. Det, gnugga, lägg på håret, lämna i 5 minuter. och skölj med vatten. Skölj håret med schampo är inte nödvändigt. Du kan skölja dem med vatten, där ättika eller citronsaft läggs till - 1 matsked per liter.

  Jag läste hela ämnet den andra dagen, försökte tvätta mitt huvud med rugbröd - första gången jag tvättade det så bra var jag glad. Håret var frodig och den viktigaste mjällen passerade. Och det finns ingen lukt, som efter ett ägg. Jag lägger fortfarande ett par droppar tea tree olja där - bra för huden och huvudet.

  I stället för schampo är det bra att använda rågbröd. Jag har inte använt schampon i två år. Det brukade vara mjäll och hår föll ut, även från dyra medicinska schampon. Och nu har håret blivit tjockare trots att det har blivit född och mjäll har gått. Receptet är mycket enkelt - en skiva med rågbröd hällde kokande vatten. Cool - kan tvättas med schampo. Min kära mormor har funderat på mig - hon har tvättat huvudet hela hennes liv - hennes hår är underbart.

  Tvätta fettigt hår med rågbröd: Häll kokande vatten över 150 g rågbröd. Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten. För att ge dem en vacker glans sköljd infusion av björkblad.

  Jag brukar hälla kokande vatten över brödet, om fem till tio minuter är vattnet helt absorberat i brödet, det visar sig att krummen av gröt är konsekvent utan hårda klumpar. Här lägger jag på den här gröt på mitt huvud. Beroende på graden av förorening av hårhållaren i tid. Om håret är smutsigare, följaktligen längre. Spola är verkligen inte så lätt. Det är svårt att göra under duschen. Jag brukar ligga i ett badrum på min rygg och släpp mitt huvud i vattnet i mitt ansikte. Och i vattnet torka försiktigt håret med fingrarna nära huvudet. Från mitten av håret kan du redan tvätta av duschen. Jag vet inte om processen är klar. Men du kan få handen så att krummen i mitt huvud inte alls finns kvar. Och proceduren är trevligare än under duschen.

  Om smöret av svartbröd hälls med vatten och insisterade i 10-20 minuter kan den bildade vattnet tvättas noggrant.

  Jag tvättade mitt hår med smöret av svartbröd och sköljde med en avkok av nässla, jag tyckte om det, inget fastnade i mitt hår, det var verkligen en känsla av brist på tvätt, men mitt hår såg som vanligt.

  Inte tvättas - i den meningen att det förbli fett? Låt brödet ta ett tag på huvudet och tvätta sedan av det. Om håret är tjockt - sätt mer bröd, mindre vatten. Ett annat bröd kan vara med tillsatser. Detta passar inte. Ju enklare brödet (billigare) desto bättre.

  Rengöringsmedelets sammansättning: Råbrödsmassan, skild från korskorna, placerad i en opak skål, häll den med en liten mängd vatten. Täck disken med lock och placera dem på en varm plats där brödet ska vara före jäsning. När blandningen börjar jäsning, tillsätt vassle till den - blandningen är klar att äta. Tvätta håret utan tvål och andra tvättmedel. Lukten av sur mjölk, som kan förbli i håret efter användning av denna produkt, kan avlägsnas genom att skölja håret med vatten, till vilket en liten torr senap läggs till. Efter det ska håret sköljas igen med rent vatten. För oljigt hår.

  Folk recept säger att för att stärka håret, tvättade de huvudet med honung och bröd.

  För att göra svart bröd med kokande vatten, efter 4-5 timmar, vik den på en sikt som läcker - använd istället för schampo.

  4. mjöl

  Jag försökte tvätta mitt huvud med rågmjöl. Håret ser rent och snyggt ut som efter tvätt med en dyr schampo.

  Kära tjejer, jag försökte tvätta huvudet med rågmjöl, jag är glad, håret är nästan en och en halvtimme rent och jag har en känsla av att det finns mer, jag tvättar gräset efter tvätt och nu torkar jag inte längre, resultatet är fantastiskt!

  Mitt hår är tjockt, medellångt, det här är det bästa av alla folkmedicin i det ögonblick som allt jag kände för mig själv. Håret är lika trevligt som ett gott schampo efter tvätt. I kompositionen användes rågmjöl.

  Igår försökte jag tvätta rågmjöl, det är intressant, men när du tvättar är det skum.

  Jag kan rekommendera för hår. schampo (mjöl + senap + eteriska oljor). Grunden för mjöl, helst havregryn eller råg (även om du kan experimentera med olika, vem det passar). ytterligare senapspulver, helst gammalt), men det kommer att brinna. eller bara kasta lite. Tja, plus ett par droppar essentiell olja. Detta är också att smaka. eller efter typ. det är individuellt.

  Proceduren tar cirka 15 minuter längre än vanligt, men det är värt det! För att vara ärlig kommer håret bara till liv!

  I Kina tvättade folk huvudet med rismjöl. Sedan dess använder hon bara denna åtgärd, säger att det är möjligt att använda råg istället för rismjöl, sämre än vetemjöl. Jag antar att du kan använda havregryn och bovete.

  Efter användning av rismjöl (som ett schampo), avkok av kullrot. ah! Stod i hans trädgård. vinden spelade med rent hår, kittrade axlar och känslan var - flyg, luftighet, renhet.

  Bättre än, tvätta huvudet med mjöl utspätt med vatten. Endast mjöl måste vara lågt i gluten, såsom ärt, havregryn eller majsmjöl.

  Ärtmjöl kokas med en kaffekvarn, häll varmt vatten. Låt det stå över natten. Sedan lägger vattnet på håret och lämnar denna mask i trettio minuter. Ärtblandning tar bort all smuts och fett från håret, och efter sköljning av masken behöver du inte använda schampo.

  Vanligtvis är mitt hår äggula eller majsmjöl.

  Receptet på detta är: Ta mjöl, mängden beror på hårets längd och tjocklek och häll den på huvudet i torr form. Massage noga med huvudet med fingrarna, delvis kommer det att smula, delvis förbli på håret och absorbera fett. Ytterligare hår sköljs med varmt vatten så att mjölet inte brygger. Även om det bryggs, spelar det ingen roll om håret är torrt, det är normalt kammat hårborste.

  Det finns ett annat sätt att torka huvudtvätt, det används av ökenbyggare, där problem med vatten kan användas i kampanjen: Häll mjöl på huvudet, massage och kamma mjölet med en tjock kam. I detta fall är det mer lämpligt att använda fullkornsmjöl.

  Igår försökte jag tvätta mitt hår med en naturlig produkt - torr shampooing med mjöl. Tog den som visade sig vara i lageret - fullkornsvete. Jag gnidde mitt hår, gnidade det grundligare vid rötterna, tvättade det av (jag tvättade av det under en lång tid, nästan till midjan), sköljde njur och svart te i infusionen. Jag torkade inte den med en handduk och torkade den naturligt. Jag skulle aldrig ha trott att det skulle finnas ett sådant resultat - frodigt, doftande hår och mina, lättsamma. Det var, de var mina tidigare, men hela tiden, då elektrifierade, de fastnade i olika riktningar från brist på uppmärksamhet, lyssnade inte och ville säkert springa iväg. Och nu var den ödmjuka och den plumpa plumpen ut.

  5. äggula (ägg)

  Ägg är en utmärkt balsam för hår, de fyller bristen på proteiner, stärker håret, gör dem mjuka och lätta, rika på lecitin. Till exempel innehåller äggulan en stor mängd mineralelement och näringsämnen.

  Nu är mitt huvud bara ett vatten varje dag och var fjärde dag med ett ägg. men tidigare använde jag schampo varje dag (!!) - efter några veckor var det märkbart att håret började återhämta sig, det blev tjockare och mjukare, det fanns inte mer mjäll!

  I ett halvt år är mitt huvud bara med äggulor. För första gången i mitt liv stannade håret. Absolut.

  I över två år har vi använt äggulor för att tvätta håret. Och vi råder alla släktingar, vänner och bekanta. Detta görs helt enkelt: vi tar ett ägg, bryter försiktigt skalet, för att inte skada äggulan, separera det från proteinet och ta det med oss ​​till badet (eller till badhuset - det är så lyckligt det är). Det återstående proteinet kan användas i kulinarisk praxis. Vi fuktar hår med vatten och min äggula innehåll, det skumar även på samma gång. Den enda punkt som du dessutom kan råda är att inte smälta äggula helt på huvudet, utan att "häll ut" från skalet, för annars kommer filmens bitar att förbli på håret, du kan självklart tvätta dem med vatten, men det är svårt. I princip, om de inte tvättas av, kommer inte heller något hemskt att hända - dessa hår kan helt enkelt kamma ut med torkat hår... men det finns inget särskilt trevligt om det. Därför rekommenderar vi att du lämnar äggskalet i handen och häller innehållet över huvudet. Efter det ska huvudet sköljas med rent vatten.

  2 äggulor blandade med en matsked honung, gnidde i mitt huvud och mina, som schampo 2 gånger. Gillade håret väl tvättat.

  Jag försökte tvätta mitt hår med 2 äggulor + 2 msk. skedar av honung. Känn bra, tvättat hår som ett schampo.

  Shampoo recept: 1 äggula 1 tesked honung, blanda till en homogen blandning. Mängden beror på hårvolymen och graden av förorening. Applicera shampooet på pressat fuktigt hår, massera hårbotten, lyfta upp håret och vänta ytterligare 10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. När du kan ansöka om håret eller skölj eller infusionen.

  Detta är en rekommendation från en webbplats. I allmänhet behöver du först tvätta håret med en blandning av 2 äggulor och 1 msk. l. honung (jag tog 6 äggulor och 3 msk honung på grund av hårets längd). Tvätta sedan den här av med varmt vatten. Och sedan förkokt nässlextrakt skölja huvudet. Torka inte! Låt torka. Jag tvättade också nätet samtidigt, trevligt)) Och infusionen av nässla gjorde det här: 2 msk. Jag krossade toppen av nässla hällde en stor krus varmt vatten och lämnade i en halvtimme under locket. Det var möjligt och mer. På morgonen vaknade jag och blev förvånad - håret är helt rent, friskt och tipsen är inte svåra som vanliga, men raka fjädrar. I allmänhet är jag nöjd och tänker använda den här metoden under ytterligare ett par veckor och sedan skapa något med kamomill.

  I mer än en månad har mitt huvud med äggula och honung sköljt med nässla.

  Jag har hittills slutat med en blandning av äggula med honung. Inte ens alls länge! Om inte en viss kyckling är en skam. Och det var trevligare att smeka med buljong av en kullrot.

  Och om en nypa olöslig malt kaffe läggs till äggulan med honung, så masseras huvudet, tvättas bättre ut (i betydelsen att bli renare), volymen och renheten bevaras längre, håret lyser och luktar av en liten "beröring" av kaffe.

  Äggula kan verkligen tvätta håret mycket bra. Jag stör honom med så många komponenter. Till exempel, när håret är mycket fet, kan du lägga till lera. Du kan späda en eller två äggulor med viss buljong, blanda det ändå, om du inte spenderar mycket hår på fem ägg.

  Och med äggula är allting enkelt. Du måste ta äggulan, skaka den i ett halvt glas vatten och tvätta det med huvudet, tillsätt några senap, en sked eller två, du kan droppa eterisk olja. Någon tillägger till och med den vanliga oljan. Jag försökte med det vanliga. Om du inte överdriver det, kommer det inte att skada huvudet.

  Jag använder framgångsrikt detta recept för att tvätta håret (mitt hår är fet, längden under axlarna): 2 äggulor utan flagella + 2st. skedar av honung + 2-3 droppar granolja. Jag gnuggar huvudet i ungefär fem minuter med denna blandning, tvätta den med vatten, häll sedan håret med infusion av örter. Det tar inte mycket tid, det tvättas väl. Håret blir tvättat, voluminöst och levande. Jag sköljde med örter.

  Jag bestämde mig för att försöka tvätta huvudet med "schampo" från brandy och äggula (det var lovat att "dekorera" håret vid första försöket). Faktum är att denna mask tvättar väl, precis som ett vanligt schampo, och håret blir mjukare och mörkare (ja, jag är en brunett, jag tar det själv.). Behöver bara tvätta bra, eftersom konjak har förmågan att lukta. 50 gr. brandy + 1 äggula = blanda, applicera på hår, linda med en handduk, tvätta av efter 40 minuter.

  Tvätta oljigt hår med ett ägg - ta 100 g babysond, sätt upp det och häll 100 g kokande vatten. Stam, tillsätt 25 g alkohol eller cologne. Innan du tvättar, slå ägget (och vit och äggula), gnugga i hårbotten. Vikta huvudet med en handduk som blötläggs i varmt vatten, håll i fem minuter. Tvätta håret med den resulterande tvålblandningen.

  Tvätta alltför oljigt hår med ett ägg - slå ett ägg, tillsätt 1 tesked vodka och några droppar citronsaft. Gnid blandningen i hårbotten, skölj med varmt och sedan kallt vatten.

  Ingredienser: 1 äggula, 2 matskedar vatten, 1/2 tsk kamferolja. Blanda blandningen noggrant och tvätta håret som ett enkelt schampo. Blandningen bör appliceras på fuktat hår. Efter appliceringen är det önskvärt att massera huvudet väl. Tvätta det med rinnande vatten, inte nödvändigtvis väldigt varmt, så att ägget inte stollar. För oljigt hår.

  Hemlagad äggschampo: Slå 2 ägg i en skål, rör om med en gaffel, lägg till lite kokande vatten (?) Och tvätta ditt hår. Om håret är torrt, tillsätt några droppar vegetabilisk olja. Om fett - kamferolja.

  Jag har en syster professionell frisör. Jag blev rädd, eller snarare mitt hår. Nu finns det naturligtvis alla slags moderna verktyg, och det är bara för lat för att störa många människor, vilket gör att håret inte kommer att falla ut. Hon gjorde mig en mask innan du tvättade mitt huvud - honung + ägg. Skölj med ljummet vatten först, annars kommer ägget att kollapsa, och då kan du göra vatten mer varmt. Någonstans i ungefär två månader tvättade jag mitt hår så här och håret slutade falla ut.

  För 1 ägg, 1 tesked honung, gnidas i rötterna, 30 minuter räcker, efter det att detta schampo inte är mitt, kommer håret och det bli som siden.

  Jag försöker nu bryta ner schampon medan mitt huvud är täckt med ägg och honung. Jag kan säga att det tvättas väl.

  Äggschampo kan beredas av dig själv. Slå 2 färska ägg och blanda dem med 0,5 kopp varmt vatten. Den resulterande blandningen omedelbart appliceras på hår och masserar noga hårbotten, som vid tvättning med schampo. Skölj med varmt vatten.

  I stället för schampo, använd ett slagen kycklingägg. Det är bra att lägga till vete eller solrosfrön som passerar genom kvarnen.

  Naturlig gelatin shampoo: 1 msk. gelatinhäll i 40 min. 3 msk. skedar av kallt vatten och efter 40 minuter. sätt denna blandning i ett vattenbad, värma tills det är löst, lägg sedan till 1 äggula, 1 matsked av något schampo och applicera på huvudet i 5-10 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. Du kan lägga till ett annat ägg i stället för schampo och tvätta håret med denna komposition.

  Mest av allt mina färgade hår liknade hemlagade äggulor och lämnar inte färgen och det finns ingen lukt.

  Min son (3 år) har mitt huvud med ett vaktelägg - kycklingen är för stor. Curly växer.

  6. Mylnyanka

  Naturligt schampo - 30 gr. tvålrötter (tvålgräs rensar som tvål), 30 gr. växter som motsvarar ditt hår (kamomill - blondiner, rosmarin eller salvia - för mörkt hår, currants - för rött, lavendel - för oljigt hår, marshmallows - för torr, spiskummin - för alla).

  Fyll tvålrötterna med kokande vatten och låt dem gå i cirka tolv timmar. Häll i en kastrull och koka, koka i 15 minuter, ta bort från värmen, tillsätt de växter du föredrar, rör, passera genom ett filter och häll i flaskor.

  Tvätta huvudet med avkok av soapwort-läkemedlet - två förpackningar tvålmask (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong tvättar du ditt hår utan tvål och schampo, skölj med rent vatten, och ännu bättre - kamillextrakt, om håret är ljust och ett avkok av ekbark - om det är mörkt.

  Flytande schampo: 1 msk. sked av tvålpulver; 1 fistfull av några örter som används i håroljor; ett glas kokande vatten. Fyll blandningen med vatten. Kyla, spänna och använd som vanligt schampo.

  Shampoo för alla hårtyper: 30 g tvålrot, 350 ml rent vatten, 1 tsk. bärolja (efter eget val), 15-60 droppar essentiell olja (efter eget val). Den krossade roten av tvålgräs hälls med den angivna mängden vatten, kokas och kokas sedan över låg värme i 10 minuter. Efter kylning filtreras vätskan och hälles i en plastflaska med ett tätt passande lock. Olja läggs till innehållet i flaskan och skakas noggrant. Shampoo är klar att användas och kan förvaras i kylskåp i en vecka. Efter att ha tvättat håret med detta schampo tvättas håret noggrant med ättika och örttextrakt. Med mycket oljigt hår reduceras mängden olja eller inte alls.

  Shampoo: 25 gr. hackad tvålrot, 25 gr. torra kamomillblommor, 250 ml. varmt vatten, 20 droppar sandelträolja. Rot och kamille häll kokande vatten, rör om och täck och lämna in för att infilera över natten. På morgonen, spänn och tillsätt sandelträolja.

  7. Soda

  Jag har tvättat mitt hår med bakpulver i ett år nu, sköljer det med vatten och citronsaft. Mycket nöjd. Svetlana Ermakova (författare till böcker om skönhet och hälsa).

  Skadlig bakpulverschampo (Guilda Clarks recept): en matsked bakpulver häller ett glas mycket varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Att samla lösningen i handen, för att fördela håret (Applicera på håret handfullt). Skölj håret noggrant med askorbinsyra. Håll i en minut och skölj med rent vatten. För att lägga till glans i ditt hår, sänk citronen två gånger i varmt vatten och skorpa det genom håret, som du borde trycka på det.

  Jag tvättar ibland huvudet med en lösning av bakpulver. Detta kan sägas vara ett unikt tvättmedel. Unikheten ligger i det faktum att hårfettets växelverkan (utsöndring av hårfolliklarna i talgkörtlarna) och bakpulver producerar tvål (natriumsalt av fettsyror) och glycerin (återkallning av glycerinsaft).

  Tvål tvättar naturligtvis hår och glycerin mjukar huden. Jag lägger en tesked soda med en glid på en krus varmt vatten (250 ml). Så snart du har blöt ditt hår med en lösning visas ett skum. Tvätta huvudet med ett "individuellt" schampo, tvätta sedan håret med vatten. Fettets sammansättning skiljer sig åt för varje individ, vilket innebär att sammansättningen av det bildade "shampoo" är olika för varje och speciellt för dig. "

  Jag läste på forumet att du kan tvätta håret med läsk (en tesked med hump i ett glas varmt vatten). Tack så mycket rådde! Tvätta sig svalt!

  Du kan till exempel tvätta håret med fett med läsk, skölj sedan med kamille och njurinfusion, och dessutom gnugga lite av citron- och kåljuice. Kanske även utan citron komma ner. Dessutom neutraliserar kåljuice med syror resten av läsken.

  Hon tvättade håret med läsk. Tvättade mycket bra. Hon kom till jobbet, delade sin "erfarenhet" med en kollega. Lena sa att jag var galen, för från läskhår mycket tunt. Det gjorde jag inte längre, mitt hår är så tunt.

  8. Tvål

  Du måste tvätta håret med tvål (tvätta och skölj 2 gånger) och skölj med vatten och ättika. Nu är det hela tiden. Håret på huvudet har blivit så mycket att inga barrettar kan stå! Under mitt liv har jag aldrig klippt mitt hår, de krullade precis och växte inte längre, men det finns en sådan chock.

  Basen för schampo: 1 msk. en sked full av tvålflingor (från barntvål); 100 ml vatten; växtbaserade extrakt eller eterisk olja. Koka vatten i en kastrull, stäng av värmen och tillsätt revet tvål. Rör om tills det är upplöst. Kyl det ner. Tillsätt några droppar urtextrakt eller eterisk olja.

  1 matsked krossad tvål (det är önskvärt att använda en bra dyra tvål), 1 kopp varmt vatten. I denna komposition kan du också lägga till 1 tesked borax (natriumtetraborat). Detta recept är också bra eftersom istället för vatten kan du använda starkt avkok eller infusion av medicinska örter som passar din hårtyp. För alla hårtyper.

  Tvätta håret med tvål och skölj sedan med rent vatten. Skölj sedan igen, men tillsätt lite ättika eller citronsaft till vattnet. Om håret är fet, ska det också tvättas en gång var sjätte dag, tvättar en gång med "Bad" tvål. Det är lämpligt för vård av sådant hår. Tvålskum från håret bör inte tvättas omedelbart, men om 2-3 minuter. Häll 2 tsk ammoniak i bassängen vid sköljning av huvudet. Men efter badet (3-4 dagar senare) behöver håret vård: gnid en vattenalkoholberedning infunderad på örter och "smaksatt" med vitaminer i huvudet.

  Vid detta tillfälle (om tvättning av håret med tvål) läs råd från experter !! Det är mycket skadligt att tvätta håret med tvål, eftersom det innehåller en stor mängd alkali och toxiner, som är mycket skadliga både för hårbotten och håret själv. Det är bra att skölja med ättika, eftersom det här är en sur miljö och lite syra är bra för ditt hår! Så om du vill försäkra sig om den toxiska sammansättningen av tvålen, fråga om metoden för dess förberedelse, kommer du att bli förskräckt.

  9. Henna

  Jag, till exempel, i allmänhet mitt huvud med henna. Sant utan oljor. Jag byter regelbundna och färglösa henna och andra tvättmetoder (redan utan henna). Jag brygger bara det, som för målning, lägger jag det på mitt huvud - från röt till spets masserar jag allt så att det är jämnt fördelat, håll i ungefär tre minuter och tvätta sedan av det. Det svåraste i hela förfarandet är att tvätta det av. Huvudet är rent rent efter Henna. Helt enkelt, om du ofta tvätter med henna, så går glansen bort, men om du regelbundet gör en sådan mask, så är allt bra - håret är frodig och glänsande. Först hade jag bara färglös tvål, sedan försökte jag det med den vanliga röda, för efter att ha födt började jag få mjäll och den vanliga hennaen förstörde den. "

  Jag vill dela ett annat intressant sätt att tvätta, färga och stärka håret samtidigt. Min svärmor använde inte några schampon, men hennes hår var underbart. Vad hon gjorde: hon tog en påse Henna, värmd kefir (bättre än 1%, du kan vassla) i en emaljpanna nästan tills det kokas (bara så att det inte hyser i kock), häll dem henna, låt det blåsa min. 5-10 och appliceras på håret i 3 - 5 timmar. Ibland tillsatte hon 1 äggula. Vem vill inte ha rött hår, kan använda färglös henna. Skölj bara med vatten.

  Jag säger att jag inte förväntade mig en så underbar effekt för mitt hår. Med denna metod torkar hårbotten inte mycket, det kan tvättas åtminstone varje dag. Plus en gång i 1-2 månader gör jag en mask från henna, resultatet är riktigt bra.

  Men jag ville också säga på bekostnad av henna - det är också omöjligt att använda det ofta (tvätt eller färgämne) - det torkar håret.

  Håret tråkigt bara när henna används för ofta. Om henna används en gång vart tredje månad (i form av en mask?), Så drar bara håret av det.

  10. Tvätta håret med nässlor

  100 g färskt eller torrt näla häll 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter vinäger, koka blandningen över låg värme i 30 minuter. Stam. Tillsätt 2-3 koppar buljong till ett bassäng med vatten. Tvätta håret (tvål bör inte användas). Det är bättre att tvätta håret före sänggåendet, och sedan, efter torkning med en handduk, knyta en halsduk.

  Koka 100 gram finhackade näsblad i 30 minuter i en blandning av 0,5 liter äppelcidervinäger 6% och 0,5 liter vatten. Hår tvätta denna komposition varje dag. Kursen är 30 dagar.

  För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

  På sådant vatten är njur- och björkinfusioner förberedda, vilket tvätta håret väl utan tvål. För att göra njurinfusion, häll färskt näs i bäckenet med kokande vatten när vattnet har svalnat, infusionen är klar. Björkbrygga görs bäst på våren, med en björkbulle med knoppar. Skölj kvastet med varmt vatten och häll kokande vatten över det. Efter en halvtimme kan du tvätta infusionen. Skölj håret med lind och kamillextrakt: De har en fördelaktig effekt på hårbotten, förhindrar mjäll. Andelen matlagningsinfusion - en handfull örter per liter vatten.

  Ta tre matskedar av löv av nässla och kolsfoot, brygg i 1 liter kokande vatten och spänna efter en timmes infusion, tvätta håret tre gånger i veckan i en månad, massera hårbotten (för att stärka håret).

  11. Borax

  Borax hämmar bakteriens aktivitet i hårbotten och stannar peeling och klåda, "håret blir rent." Skölj håret du behöver citronsyra (och citronsyra), men det kommer att tvätta bort rester av borax från håret.

  Hur man gör schampo och tvål - Häll borax i burken (du kan använda tratten), fyll burken med varmt vatten från kranen, skaka det flera gånger, låt kristallerna bosätta sig. Efter några minuter kan du hälla lösningen i behållare - det här är tvål. Bankvolymen på ca 4 liter. Boers - en åttondel av ett glas. Borax är inte förvirrad med borax.

  12. Mejeri

  Du kan våt hår med yoghurt eller sur mjölk och tvätta sedan av det med varmt vatten. Håret rensas av fett och smuts, blir mjuk, inte bristande.

  De som klagar på att huvudet efter tvättning med tvål "brännskador" störs av klåda och åtdragning av huden, det är bättre att tvätta huvudet med lite uppvärmd surmjölk (den gamla ryska vägen). Håret fuktas med mjölk och smutsas försiktigt in i huden, lägger på ett lock (ångrumsattribut) och skölj huvudet med varmt vatten efter en halvtimme. Man tror att surmjölk stärker hårrötterna och närmar sig håret, så de måste tvätta håret minst en gång i månaden. Vem gör det vanligtvis inte glädjas i hans hår, eftersom håret blir starkt och lyser inte värre än efter dyra schampon.

  Håret kan hållas vackert om du tvättar håret med vassla en gång i veckan. Skölj håret noga med varmt vatten efter tvätt.

  Tvätta håret med sur mjölk. Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Hur tvättar du håret med yoghurt? Fuktar det med huvudet, täcker det med en polyeten halsduk och på toppen med en frottéhandduk. Skölj i skum av överfettad tvåltvätt, som senast 25-30 minuter, skölj noggrant med varmt vatten och surgör sedan (1 citron per 2 liter vatten, 1 msk ättika per 2 liter vatten).

  Kefir schampo. Applicera lätt uppvärmd yoghurt på hår och hårbotten, täck med en polyeten halsduk och topp med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret väl med rent vatten och skölj sedan med surgjort. För att göra detta kan du använda saften av en citron eller tre matskedar äppelcidervinäger i 2 liter vatten.

  13. Ask (Lye)

  Alkoholrecept - ta behållaren, lägg askan i hälften och, under omrörning, häll vatten nästan till toppen. Ta bort karmarna med en slitssked. Sätt behållaren med lösningen på en varm plats, rör det dag och natt. Eller du kan koka i 3 timmar på låg värme. Låt sedan lösningen stå och försiktigt tömma den. Huvuddelen är att den är helt transparent. Återstående i skopa sediment, rik på spårämnen, mata växterna, och åtgärden bör observeras.

  När lösningen är klar, används den för att tvätta huvudet och kroppen som schampo eller flytande tvål (50-100 ml), för tvätt (200-500 ml per tvättställ, beroende på nedsmutsning krävs 6-8 timmars blötläggning).

  Jag tvättar mitt huvud med lut: I en halv liter askaska fyller jag en halv burk, brygger med kokande vatten, blandar väl och låt det stå en timme eller två. Lye är redo. Jag dränerar det här tinkturlåret och lägger det på mitt huvud utan att väta mitt våta hår. Men för att tvätta mitt hår använder jag inte bara vatten och avkok. Nettle mjukar håret bra och de är inte så förvirrade. Och ett avkok av björkblad stärker håret. Håret tvättas väl, huden klipper inte vid tvätt och kliar inte efter.

  Min mormor i byn använder sprit hela tiden, bara hon lagar mat. Jag försökte tvätta mitt hår, jag tvättade mig bra.

  Min mormor berättade för mig, de samlade ogräs, drunknade kaminen, askan av dem stod i potten och det visade sig vara lut. Och det här låret tvättades, tvättades, och du kunde inte tänka på att tvätta huvudet. "

  Mamma berättade för mig hur de, under kriget, långt i Transkaukasien, bodde de utan tvål. Kaminen där uppvärmdes mestadels med torrt gräs. Håret tvättas med ask från kaminen. Hon hade inga problem med håret, hon hade mycket bra hår.

  I samband med lutet för mig själv insåg jag att jag inte behövde hälla för mycket av det på mitt huvud, så att mitt hår skulle tvättas och inte stå.

  14. Bryggerjäst.

  På något sätt, sortera ut ett förstahjälpskit hemma, hittade jag utgående torr bryggerjäst, spädde dem med vatten, de stod för en dag, steg lite och jag satte dem i min hårbotten som en mask. Sedan tvättade jag dem med vatten, jag tvättade inte huvudet med någon schampo. Hårtvätt av stort! Blivit ren och mjuk, glänsande!

  Rå jästhäll kefir och värme i ett vattenbad. Resultatet är en gelliknande blandning som kan appliceras på håret och får suga i en timme, skölj sedan av. Håret tvättas ordentligt.

  15. Valfritt

  Grovmalt senapspulver med hennapulver, tvättar jag mitt hår och sköljer det med en lösning av äppelcidervinäger och vatten.

  Du kan försöka göra utan schampon. Blanda torra senap med vatten (3-4 matskedar per 1-1,5 st av kallt vatten), tillsätt ett par matskedar Extra Virgin olivolja, en sked linolja, slå äggula - och allt detta på huvudet. Låt senapet fungera - skölj noggrant. Var noga med att använda örtsköljning - kamille eller nässla, beroende på hårfärgen. Det är tillrådligt att späda senap med samma sköljmedel (och inte med vatten). Andra tvättmedel i detta fall behövs inte. Inuti är det önskvärt att ta vete grodd varje morgon (2-3 matskedar) och samma linfröolja - ett par Art. skedar. Alla kemiska schampon och balsam skickas till avfallshanteringen.

  Lös upp senapspulver med kallt vatten i förhållandet 1:10, tillsätt äggula och en matsked honung, häll i en tesked linfröolja. Applicera som en mask, skölj med vatten utan att använda schampo. Detta är en behandling och shampooing. Senap stimulerar hårväxten och säkerställer deras renhet, honung, äggula och olja närma och fuktar hår.

  Syntetiska vitaminer bör inte användas, tillsätt naturliga oljor. Det är bra för dig att använda linfrö + äggula. Du kan lägga till älskling, har också en mycket fördelaktig effekt på håret, och på någon. Och försök senap bryta växtbaserade infusioner, använd alltid infusioner. Om tiden tillåter, gör hårmaskar av färglös henna + äggula + honung. Att tvätta en sådan mask kan vara en svag senapslösning utan tillsatser.

  Honung är helt tvättad. En men. Försök att tvätta håret i stående vatten. Lägg ett bassäng högre (till exempel på en bänk) - och prata hårets huvud väl i vattnet. Skölj sedan med ogräs.

  Det är nödvändigt att behålla tills du upplever en liten stickning, och inte ta det till ett eldigt tillstånd :). Och då blir det ingen fördel.

  Hur ofta? - som vanligt schampo. dvs senap du använder i stället för schampo hela tiden. Det enda - glöm inte att lägga till blandningen av olja, äggula (du kan också andra bra ingredienser), men torka inte håret. Förresten, om saker går, så snart senap kommer att vara din favorit schampo.

  Blandningen appliceras på torrt hår, inte nödvändigtvis alls, det är tillräckligt att applicera blandningen vid rötterna, eftersom Tipsen från alla är redan tillräckligt dehydrerade eller helt enkelt torra: de behöver bara skölja. "

  Ta 2 äggulor, 2 msk. l med toppen av senapspulver, grönt te läggs till och blandas. Sedan gradvis häll havremjöl eller rågmjöl och blanda till konsistensen av gräddfil. För långt hår (under axlarna) krävs ungefär 400 ml av blandningen. Håret är väl fuktat med vatten. Applicera denna blandning ("schampo") på håret, massage och skölj. Skölj med en sur lösning med tillsats av kefir, citronsaft eller äppelcidervinäger. Cirka 1 msk. l till 2-3 liter vatten. Inga andra kosmetiska schampon används.

  Om inga oljemaskor appliceras innan du shampooar huvudet, kan du tvätta det en gång. Om du lägger basoljan kan du använda "shampoo" två gånger. Istället för två äggulor kan du ta 3. Om håret är torrt kan du ta 1 msk. senapspulver, och i stället för te - nonfat kefir. I stället för grönt te kan du lägga till rött vin, kefir, andra mejeriprodukter, till exempel vassla, öl, whisky. Det är viktigt att komma ihåg att det är mjöl som måste tillsättas till blandningen och inte malda havregryn. De tvättas inte utan hjälp av vanliga schampo. Shampoo kan användas på alla hårtyper. "

  Hemlagad hårschampo: 150 gr. vatten, 1 msk. sked av läsk, 2 msk. skedar av vodka + 1 ägg. Skölj med surt vatten.

  Jag gör kvash - I en 3-liters burka i ett kvarter häller jag gröt - bovete, ris, havreflingor, ett par 1% kefir-glasögon och fyll det med vatten från en kran. Efter ett par dagar i en halv kopp kvashi slog jag vaktelägget med skalet ihop. På skalet, användbart som en mamma. Jag rör det upp. Flagella fällning. Resten kan tvätta håret. Lägg till frön, vete, råg och havre till gröt. Att växa upp i kvasha, de kommer att ge energi av spiring, det vill säga av ungdomar.

  Jag har bara tvättat huvudet i två år med vatten. Det är okej. Den första veckan var svag tillbakadragande - håret fettigt, förlåt, var, och sedan blev allt återställt och huvudet ser normalt ut. På morgonen fastnade jag mitt huvud under kranen, sköljde och framåt. Mycket bekvämt och ekonomiskt.

  Jag hörde att en kvinna berättade för mig hur hon satt hemma för att förbereda provet och tvättade huvudet med vatten bara, märkte att efter ett tag började håret rengöra sig. Sedan dess har hon inte tvättat några schampon och utmärkt hälsosamt hår i 30 år. Och här skrev en flicka Annie, att hennes bror inte tvättade håret och städade sig själv. Jag tror också att du bara måste uthärda det och ditt hår kommer att återställas, men för nu kan du naturligtvis också hjälpa till med örter.

  Och nu - receptet på min favorit shampoo. Eftersom skönhet måste vara naturlig i oss, och sättet att uppnå det blir naturligt. Så: 1 äggulla + 1 tesked senapspulver + 1 tesked peppartinktur (häll över en påse med peppar 200 g vodka, lämna i 5 dagar), blanda, smutsa i håret, skölj, skölj med äppelcidervinäger (!) Eller citronsaft. Hår efter detta magnifika och är perfekt!

  Jag är mycket nöjd med användningen av naturliga produkter för att tvätta håret. Jag kommer inte ihåg när jag tvättade dem med schampo. Jag baserar på äggulan, eller en halv kopp kefir, eller ångad rågbröd, tillsätt 1 tesked torr senap och varm peppartinktur, tvätta av med äppelägerlösning (1 msk per 2 liter vatten + 5 droppar grapefrukt eller citronolja). Håret är verkligen bra. Men, tyvärr, skina inte. För att skina, säger de, de måste torkas, spridas med honung, skölj torrt. Men för att göra det är det vanligtvis lat.

  Jag har det bästa rågbrödet (jag melirovannaya, tvättar utan schampo endast 2 månader), och äggulan blandas med färglös henna. Och jag sköljer mamma och rem och nässla. Håret växer bra efter det här!

  Redan ca 2 månader. Jag använder inte schampo. Jag försökte ägg, senap, och nu stannade jag på vit och grön lera, liksom Henna Neutral, mycket coolt tvättat. Och naturligtvis använder jag växtbaserade extrakt, men valet är för litet, men jag har hittat nässla och ekbark, jag använder också grönt och svart te.

  I allmänhet, som de säger, finns det så många olika "alternativa" sätt att tvätta håret - blött bröd, yoghurt, kefir, vassle, nässleavkänning, skum, björksoppa, jämn potatisstärkelse.

  Jag har testat sättet att tvätta huvudet: rågmjöl, rågbröd, enkel tvål, lera, senapspulver.

  Mitt huvud är svartbröd, äggula, lera, senap.

  För att tvätta håret: Infusioner av olika örter (kamomill, nässla, timjan, sträng, ekbark), surmjölk, senapspulver och mer.

  Mormor tvättar aldrig håret med schampo eller tvål. Använder ägg, honung och katyk (jäst, mjölkprodukt, samma yoghurt, endast utan kemikalier), men endast hemlagad lantmat. För shampooing är det bättre att använda sur eller fermenterad katyk. Det gnids i hårbotten och håret och tvättas av med varmt vatten på 20-30 minuter. Hår som om att återuppliva, lindra irritation, mjäll försvinner.

  Jag slutade på senap och äggula, sedan växelvis, sedan tillsammans. Jag måste säga att håret i några månader med senap och äggula har blivit mycket bättre än tidigare.

  Torrt hår tvättar med stärkelse: vi tvättar vanligtvis våra huvuden med vatten. Men det finns en torr väg. Det är idealiskt för tillfället när du har bråttom, och ditt hår behöver röjas upp. Stänk håret med potatisstärkelse. Efter 5 minuter torka av med en handduk och kam.

  Du kan applicera talk på torrt hår, kamma och skölj med vatten - så snabbt.

  Jag vet att du till exempel kan koka rosmarin och tvätta håret med buljong. Jag hörde också att du kan tvätta huvudet med kefir.

  I tre månader nu har mitt huvud exklusivt kefir med ägg och senapspulver. På ett glas kefir (men bättre än surmjölk, helst hemlagad och inte i butik), ett ägg och en tesked senapspulver. Denna del är tillräckligt för två gånger. Ett villkor: att tvätta huvudet med denna fråga två gånger och att gnugga mycket bra, annars kommer det inte att tvättas ut. Mitt hår tycker verkligen om denna blandning, och om du fortfarande tvättar den med kamomill eller burdock med luft, så blir det bra i allmänhet. Men det här är allt för att läka och stärka håret.

  Ingen rekommenderar kefir att tvätta håret, kefir är bara gnidade i hårrötterna i 30 minuter. före tvätt. Det är bättre att inte tvätta äggulan efteråt, för relativt fet kefir de kommer inte att tvätta. Men om du gör ett "schampo" med vatten, majsmjöl och senapspulver, kommer det att tvättas. Senapspulver, säger de, även oljemask med hårtvätt. Men du måste vara försiktig med det, eftersom det med täta användningsområden kan torka ut hårbotten.

  Kazakhs tror att det inte är nödvändigt att använda schampo varje dag. Med den tvättar de bara sitt hår en gång var 2-3 dagar, och i andra fall sköljer de dem rent med surgjort varmt vatten.

  Kan tvättas med tomater. Naturligtvis, för att tvätta ditt hår måste du göra juice, och jag tillade 1 ägg till denna saft.

  I en läkarhögskola sade en lärare vid en föreläsning att om du kan äta schampo eller gel utan att skada kroppen, kan du tvätta dem.

  Tvättmedel det är vettigt att växla: Var och en har sina egna läkemedel som inte finns i andra.

  Det visade sig att huvudet ska tvättas med vatten, vars temperatur är 36,7 ° C - det vill säga lika med normal kroppstemperatur.

  För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

  Någon sa att du måste skölja håret med vatten och ättika. Ja, håret kommer att vara jämnt och väl kammat. För mig är det mycket viktigt, för det har alltid varit ett problem med det. Men visste du att ättika förstör kroppens vävnader och ben? Här är från artritiska folkmedicin, som bör tillsätt ättika. Smärtan passerar, men benen blir mjuka, bräckliga. Och det här är inte ett skämt. Innan du sköljer ditt hår med vatten och ättika, tänk på hur detta kan sluta.  Nästa Artikel
  Gynnsamma dagar för hårklippningar - 2018