Mjölk hår mask


Publicerad den 13 januari 2015 av admin i hårmasker //

Hemligheten för skönheten av härskaren av Egypten Cleopatra idag är känd för många. Men det är ganska svårt att ta mejeribad regelbundet. Av olika skäl. Men masken för hår med mjölk är ganska överkomligt. Denna enkla och naturliga produkt har en unik komposition som bidrar till att lösa många hårproblem.

Mjölkhalsmaske - Fördelar, recept och applikationer

Mjölken innehåller en stor mängd protein, vilket är grunden för hårets struktur. Det eliminerar alla mikroskador, fyller tomrummen. Tack vare honom blir håret smidigt, de börjar att reflektera ljuset starkare och skiner därför starkare. Dessutom ökar locken en speciell mjukhet.

Dessutom finns det många B-grupp vitaminer i mjölk, inklusive nikotinsyra, som är känd som en utmärkt hårläkningsprodukt. Dessa användbara substanser förstärker håret, förbättrar de skyddande egenskaperna, förhindrar bildandet av mjäll. De skapar också en skyddande film på håret, vilket skyddar mot olika negativa yttre faktorer.

Dessutom är mjölk känd för alla som en källa till kalcium. Detta element stärker locken och främjar deras tillväxt, liksom stimulerar produktionen av kollagen, genom vilket håret blir elastiskt och elastiskt.

Mjölkhalsmask rekommenderas för följande problem:

 • hög fetthalt
 • torrhet och brittleness
 • närvaron av mjäll
 • immoderat prolapse;
 • långsam tillväxt;
 • förlust av glans och mjukhet;
 • skada genom aggressiva förfaranden.

Hur man gör mjölkhårsmaskar

Mjölksmaskar är bra på egen hand. För att återställa håret kan du använda både färsk mjölk och sur mjölk. Beroende på problemet bör du föredra högt eller lågt fettinnehåll. Ju mer aktiva talgkörtlarna arbetar på huvudet, desto lägre procentandel av fett den valda produkten ska ha. Men det är ännu effektivare att kombinera mejerikomponenter med andra produkter som förbättrar deras egenskaper.

Att nämna att hela gården mjölk kommer att ge ett bättre resultat än pastöriserad eller rekonstituerad en är förmodligen inte värt det. Samma tillvägagångssätt gäller alla andra komponenter i hårmaskar med mjölk.

För beredning av terapeutiska kompositioner bör mjölk tas varm. Minst rumstemperatur. Men det är bättre att även värma upp det något. Men koka inte. Det är värt att vägra ytterligare uppvärmning om det finns estrar eller äggkomponenter i receptet.

En hårmask med mjölk kräver vanligtvis inte föregående tvättning och fuktning av håret. Den appliceras antingen på alla krullarna helt eller bara på sina separata delar (vid rötterna eller på spetsarna), beroende på det slutliga målet.

Håll kompositionerna på huvudet kan vara i genomsnitt 20 till 60 minuter. Efter den tid som anges i receptet är masken ganska lätt tvättad av. Ofta enkla schampo.

Hårmaskar med mjölk kan upprepas var tredje dag. För att eliminera vissa problem är en kurs bestående av 10-15 procedurer att föredra.

Recept för mjölkhårsmaskar

torrhet

I halvglas rör om 2 msk. l. honung. Tillsätt äggula piskad i en separat behållare och 0,5 msk. l. olivolja. Rör om. Applicera på håret i 45 minuter. Skydda med ett lock. Skölj med inte mycket varmt vatten. Skölj efter citronvatten.

Med ökat fett

Mät 5 stl. l. mjölk och 0,5 msk. l. aloe juice Blanda upp det. Lägg till slagen äggvita och 2 ch. l. konjak. Alla försiktigt slå. Distribuera på håret. Skydda med polyeten. Du kan tvätta av på en timme.

Mjölk mjäll mjölk

Koka mjölken (en halv kopp) och dropp lite citronsaft. Det borde curl upp. Stam. I det resulterande serumet tillsätt 2 msk. l. honung. Applicera masken på locken. Efter 25 minuter, tvätta av. Att göra en serie. Efter var tredje dag i ett par månader.

Mask med mjölk för att påskynda hårväxten

2 msk. l. jäst lös upp i 6 msk. l. varm mjölk. Låt ripa i 15 minuter. Efter tillsätt 2 chn. l. honung. Sätt på håret. Skölj efter 45 minuter.

För vilken typ av hår som helst

Värm en halv kopp mjölk och blanda med två slagna kycklingägg. Sätt på lockar. Lämna i 35 minuter. Att täcka huvudet med polyeten är önskvärt för att förhindra att äggkomponenten torkar ut. Skölj med ljummet vatten.

För att återställa delade ändar

Grunderna för denna mask är vegetabilisk olja. Krävs för att mäta 1 msk. l. oliv, burdock och ricinolja. Värm dem till en behaglig temperatur. Därefter kombineras blandningen med 3 msk. l. sur mjölk. Lägg till innehållet i 3 tokoferolkapslar och en lika stor mängd retinol. Sammanfattningsvis, släpp etrar av lavendel, ylang-ylang och kamille (1-2 droppar vardera). Håll hårmaskan med mjölk och oljor i ungefär en timme, skölj sedan med vanligt schampo. Förresten, det kan bara appliceras på tipsen. Detta gäller speciellt för fett vid hårets rötter.

Nourishing mask

5 msk. l. Mjölk varmt och rör det 4 msk. l. bovete mjöl. Tillsätt 1 kycklingägg. Blanda och krulla. Skydda med folie. Tvätta av efter 25 minuter.

För glans

Bananhårsmask med mjölk lägger inte bara på sken, men också fuktar. Hack bananfrukt med en bländare eller gnugga genom en sikt. Tillsätt till den resulterande puréen 2 msk. l. citronsaft. Värm 5 msk. l. mjölk och krossa dem hela håret. Applicera sedan fruktpuré. Skydda med ett lock. Tvätta av efter 45 minuter.

För densitet och mjukhet

3 msk. l. varm mjölk kombineras med 1 msk. l. honung. Lös upp 2 msk. l. havregrynsmjöl. Sätt i värme i 15 minuter. Och sedan fördela på hårets huvud. Skölj av efter 30 minuter.

Håravfall

Hak två eller tre skivor rågbröd, ta bort skorpor och häll en halv kopp varm mjölk. Ge smulan att svälla. Tillsätt 1 msk. l. ricinolja. Rör om. Sätt på lockar. Ge extra värme genom att täcka huvudet med en handduk. Efter 45 minuter, tvätta av.

För rengöring

2 timmar l. salt fint kombinera med en halv kopp varm mjölk. Blanda väl. Gör upp håret. Lämna på i 5-10 minuter. Skölj håret.

Mjölkmasker är särskilt mångsidiga, eftersom de praktiskt taget inte orsakar allergiska reaktioner, de är beredda och tvättas lätt och snabbt, och under tiden är effekten anmärkningsvärd.

Fördel och 6 recept av masker med mjölk till hår

Alla vet om fördelarna med mjölk sedan dagis. Utbildare, föräldrar och morföräldrar berättade för oss om fördelarna med denna läckra dryck, dess helande kraft och positiva effekter på hela kroppen. Det är på grund av detta att vi försöker konsumera mejeriprodukter så ofta som möjligt. Men få människor vet att mjölk används ofta i kosmetologi för att bekämpa för tidig hudförldring och hälsosamt hår.

Mjölkanvändning för hår

Mjölk innehåller många värdefulla ämnen som är nödvändiga för krillens hälsa. Mjölkhalsmask tillåter på kort tid, hemma, att bli av med överdriven torrhet, för att ge en hälsosam glans och säga adjö till sektionen och brittleness. Detta verktyg har också en positiv effekt på accelerationen av tillväxten av strängar.

Mjölksammansättningen innehåller följande komponenter:

 1. Protein. Återställer skadade trådar, läker ut gallring och splittrade ändar.
 2. Vitaminer som tillhör grupp B. Varje hår omsluter sig i en osynlig film som perfekt skyddar strukturen mot negativa yttre faktorer.
 3. Mjölksyra. Förbättra produktionen av kollagen, så att håret blir starkare och mer eftergivligt.
 4. Kalcium. Förhindrar håravfall, stärker rötterna perfekt.

Mjölkbehandling är lämplig för fett och torra strängar. Att göra masker med egna händer är lätt. Samtidigt kan de användas varje gång du tvättar ditt hår.

Mjölk hår applikationer

Observera att hemlagade masker kan beredas från olika mjölk. Den mest värdefulla är getmjölk för hår, eftersom den är ledande inom mängden näringsämnen som ingår i dess sammansättning. Men var som det kan, har mjölk också läkningsproblem. Också många flickor använder sur mjölk för sitt hår.

I avsaknad av en ny, naturlig, hemlagad produkt kan du använda mjölkpulver till hår eller pastöriserad, som säljs i butiken. Men kom ihåg att fördelarna med dem kommer att bli mycket mindre. Kom ihåg att vätskan måste värmas före användning. Om masken kommer att innehålla produkter som kan krulla, till exempel ägg, eteriska oljor, är det inte nödvändigt att värma det.

Video recept: Mjölk sköljs för att rensa och stärka håret

Masker kan appliceras på natten eller några timmar innan du tvättar huvudet. Hårvård bör utföras korrekt, med hänsyn till tillståndet och typen av dina strängar. Så, till exempel, sur mjölk för hår är utmärkt för färgat hår, get - för torra krusningar och ko - för fett. Det finns inga kontraindikationer för användningen av mjölkbehandling för hår. Därför kan alla göra det, inte beroende på hälsotillståndet.

Skada från sådana masker är endast möjlig när en person inte följer instruktionerna för förberedelsen av dessa medel, lägger till ingredienser själv utan att ta hänsyn till deras kompatibilitet.

Hårmaskar med mjölk hemma

Mjölkmasker har länge använts av representanter för det rättvisa könet för att behandla många problem i samband med hår. Mjölk från håravfall används emellertid oftast. Detta är ett av de bästa verktygen som har en magisk effekt, vilket eliminerar sjukdomen efter endast tre eller fyra applikationer. Mjölken är också användbar för hårväxt.

Hittills applicera en balsam med mjölk och masker. Låt oss bo mer detaljerat i den andra versionen och välj det lämpligaste verktyget för dig.

Sour Milk Hair Mask

Sur mjölk för hår har användbara, oöverträffade och ovärderliga kosmetiska egenskaper. Det gör strängarna lydiga, släpper dem perfekt, eliminerar överflödighet, stärker strukturen, ger tillbaka glans och har fuktgivande egenskaper på torr hårbotten. Därför är denna mask oumbärlig för ägare av torrt hår, eller de som lider av mjäll. Det rekommenderas att applicera sådana masker tre gånger i veckan. Om du vill använda dem oftare, har du råd med en sådan svaghet, eftersom verktyget inte skadar håret.

ingredienser:

 • burdock olja
 • olivolja
 • ricinolja
 • sur mjölk (om nödvändigt kan du ersätta yoghurt)

Förberedelse: Blanda alla ingredienser. Men kom ihåg, mjölk, du måste ta tre skedar och oljor för en sked. Därefter värms blandningen och appliceras på håret. Om det är nödvändigt, om hårsjukdomen uttalas, rekommenderas det att tillsätta vitaminer till masken. Det är bäst att stoppa valet på dem som är i grupp A och E. De kan köpas på apotek, i ampuller. Förbättra effekten av en lätt huvudmassage, vilket bör göras tjugo minuter före proceduren.

För att förbättra effekten kan du lägga till vitaminerna A och E till några droppar, liksom eteriska oljor, såsom kamille, lavendel, etc.

Getmjölk hårmask

Getmjölkhår - det mest användbara, eftersom det innehåller mycket vitamin. Den är bäst lämpad för torr typ spinning, men kan användas för alla andra typer.

ingredienser:

 • getmjölk

Förberedelse: Värm getmjölken och applicera den på håret. Efter fyrtio minuter, skölj med slagen äggula, skölj sedan håret med vatten.

Mask med mjölk och honung för hår

Mjölk och honung för hår är två ovärderliga ingredienser som är mästare när det gäller innehållet av oersättliga, fördelaktiga ämnen. Du kan använda det dagligen, det skadar inte håret.

ingredienser:

 • mjölk - ett halvt glas
 • vitt bröd - några stycken
 • honung - en sked

Förberedelse: Lägg till honung i mjölken och värm den. Häll sedan vätska över brödet och lämna i en timme. Blanda sedan ingredienserna och värm upp. På håret håll ca fyrtio minuter. Om håret är för skadat kan den här masken göras hela natten. Se dock till att kåpan passar snyggt, annars riskerar du att få dina sängkläder smutsiga.

Mask med mjölk och ägg för hår

Mjölk och ägg för hår rekommenderas för ägare av fetttyp av trådar.

ingredienser:

 • mjölk - ett hundra gram
 • ägg - en bit
 • honung - en sked

Förberedelse: Mjölk och honung upphettas, blandas så att binens gåva löser upp. Slå på ägget och tillsätt till den återstående blandningen. Håll åtminstone trettio minuter. För att förbättra effekten av masken, lägg i håret i en salafanpåse eller ha på sig en hatt. Värm håret med en handduk.

Mask med mjölk och jäst för hår

ingredienser:

 • jäst - en stor sked
 • socker - en sked
 • senap - två skedar
 • honung - sked
 • mjölk

Förberedelse: Doppa jästen i varmt vatten, tillsätt den önskade mängden socker. Lämna ingredienserna i en timme. Lägg sedan till smält honung, senap och lite mjölk för god konsistens. Tänk på att det är tillåtet att hålla en sådan mask inte mer än fyrtio minuter. Det fuktar och smälter inte bara håret utan ökar också tillväxten av trådarna, liksom näring med användbara ämnen och ökar blodcirkulationen.

Video-receptmjölksmask för näringsrikt torrt hår

Mjölk för hår: ansökan recensioner

Valeria, 33 år gammal

Jag hade ingen tvivel om mjölkens fördelaktiga egenskaper, men jag ville inte använda den här produkten under en längre tid. Efter strängarna började krypa, falla ut bestämde jag mig för att ta en chans. Nu är håret friskt och vackert, så var det fritt att välja masken du tycker om själv.

Alexandra, 39 år gammal

Traditionella recept är mycket bättre än dyra masker, även från välkända företag. Jag har använt dem länge, vilket gör att mitt hår är avundat av många tjejer. Läkemedel hos naturliga produkter ersätts inte av konstgjorda kemikalier.

Victoria, 23 år gammal

Jag gillar verkligen masken som innehåller mjölk och jäst för hår. Jag har använt det i tre år nu. Om ditt hår är tunt, växa dåligt och sprött, rekommenderar jag att du tvättar håret med mjölk.

Valentina, 26 år gammal

Jag har länge läst recensioner om applikationen på olika webbplatser innan jag försöker verktyget på mina favoritkrullar. Nu är jag väldigt glad att jag tog risken. Jag applicerar sur mjölk för hår och rekommenderar det här verktyget till alla, eftersom det verkligen är den bästa produkten.

Mitt huvud är utan kemi. Naturliga produkter för tvätt och sköljning av hår

Nästan varje dag utsätter de flesta hår och hårbotten för "kemiska attacker" av schampo, balm, färger, masker och andra hårprodukter som innehåller många skadliga och giftiga ämnen. Och alla dessa ämnen tränger in i kroppen genom hårbotten och påverkar inte bara håret utan också hela människokroppen och orsakar olika sjukdomar, inklusive cancer.

Ett av de välkända tragiska exemplen på användning av hårprodukter är ett exempel på Jacqueline Kennedy, som dog av cancer i lymfkörtlarna, orsakade enligt vissa källor, hårfärg.

Ämnen som ingår i de flesta hårprodukterna (natriumlauretsulfat / natriumlaurylsulfat, metylparaben / propylparaben, bensoesyra, propylenglykol, DMDM-hydantoin och andra) kan orsaka följande effekter:
· Håravfall
· Förgiftning
· Hudsjukdomar (dermatit, eksem, irritation och andra)
Allergier
· Endokrina störningar
· Hormonala störningar
· Ögonsjukdom
· Andningssjukdomar
· Försämrad reproduktiv funktion
· Fosterskador i avkomma
· Sjukdomar i nervsystemet
· Lever och njursjukdomar
· Cancer

Du kan göra utan schampon och balsam. Det finns ett stort antal enkla naturliga hårrengöringsmedel som ger ditt hår pomp, glans och sund styrka. Nedan är några av dem.

Naturliga produkter för att tvätta håret

Ägg för att tvätta håret
Tvätta håret med ägg hjälper till att stärka håret, gör håret mjukare och tjockare och hjälper till att bekämpa mjäll. Det finns flera alternativ för att tvätta håret med ett ägg:

 • Ägg (bättre bara yolk), slå i en kopp med en gaffel eller en visp och tvätta huvudet med det resulterande skummet (gäller fuktigt hår och massage). Skölj sedan noggrant.
 • Slå ägg, tillsätt lika mycket honung, blanda väl. Gnugga den resulterande massan i rötterna och fördela det jämnt över vått hår. Lämna på i 15-30 minuter, det är önskvärt att täcka med cellofan och rulla upp med en handduk. Skölj sedan håret med varmt vatten.
 • Gör en puree av en banan, tillsätt saften av en halv citron och äggula. Den resulterande massan appliceras på håret, massage och sköljning väl.

Senap för att tvätta håret
Senapsköljning rekommenderas för personer med normalt och fet hår, liksom för personer som lider av håravfall. För beredningen av detta verktyg måste spädas ut med en liter vatten senap (1-2 matskedar torrt senap pulver, beroende på hårets fettinnehåll). Den resulterande lösningen för att tvätta håret och skölja mycket bra under rinnande varmt vatten. Hår efter tvätt med senap kommer att vara frodig, glänsande och stark.

Surmjölk och yoghurt för hårtvätt
Tvätta håret med yoghurt och sur mjölk stärker hårroten, rensar och ger näring till håret, vilket gör dem starka och glänsande. Håret är fuktat med yoghurt eller sur mjölk (det kan vara varmt), lätt gnidas i hårbotten, täcka huvudet med cellofan, linda med en handduk och tvätta av med varmt vatten på 20-30 minuter. Det är lämpligt att tvätta huvudet med surt mjölk eller surmjölk minst en gång i månaden. Du kan också tvätta håret med kefir, ryazhenka eller vassla.

Lök Husk för hårtvätt
Tvätta håret med lökskal rekommenderas för att tvätta normalt och torrt hår. Det här verktyget hjälper till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka håret, göra det glänsande, silkeslen och mjuk.
Lökskal bryggs med kokande vatten och infunderas i 20-30 minuter och filtreras. Därefter tvättas den resulterande infusionen av hår och sköljs sedan väl.

Rågbröd för att tvätta håret
Tvätt hår med rågbröd är lämpligt för normalt och fettigt hår. Rågbröd innehåller vitaminer från grupp B, som är mycket användbara för hårets skönhet och hälsa. Tvätta håret med rågbröd gör håret starkt, tjockt, mjukt och glänsande. För att förbereda denna produkt måste rågbröd blötläggas med varmt vatten i flera timmar. När blandningen blir en vassla (processen kan accelereras genom att gnugga den resulterande massan) appliceras på håret och massage, skölj sedan håret med varmt vatten.

Naturliga hårbalsam
Efter att ha torkat håret med naturliga medel är det önskvärt och balsammet appliceras naturligt, vilket kommer att gynna håret, ge det sken och lätta kamningen. Här är några naturliga hårsköljningar.

 • Hår skölj med citronsaft. För 2 liter vatten - saften av en halv citron.
 • Hårbalsam med ättika. För 1 liter vatten - 1 matsked vinäger (helst naturligt äpple).
 • Herbal infusions för sköljning av hår. För sköljning av hår lämplig infusion av en eller flera av följande örter: nässla, kamomill, ekbark, rosmarin, salvia och andra. 5 matskedar av en blandning av örter hälls med 1 liter kokande vatten, infunderas i 20-30 minuter, sedan infusionen filtreras och används för att skölja håret.

Folkmedel är användbara för hår, hårbotten och kroppen som helhet. Första gången efter användningen av naturliga produkter kan håret bli mycket tufft, svårt att kamma och ibland skapa en känsla av otvättat hår. Men det kommer snart att gå bort så fort håret blir vant vid det nya verktyget, kommer du helt och hållet njuta av ditt hårs hälsa och skönhet.

Hur användbart är mjölk till hår? Användningsregler och recept

Du är inte nöjd med tillståndet för dina strängar? Hårbrott, splittras och faller i hela bunkar? Vill du inte bukta för styling?

Var uppmärksam på det mjuka i sin handling och mycket effektiv mjölk, vilket hjälper dig att snabbt lösa dessa missförstånd. Och du kan använda både ko och getmjölk.

Och du vet att mjölk är en magisk elixir också som en mask!

Vad är hemligheten av magisk handling

Den främsta effekten av mjölkmasker är att släta upp varje hårs struktur.

Efter dem kommer krullarna att vara:

 • utomordentligt mjuk
 • lydig,
 • flexibel,
 • kommer att börja skina
 • rötterna är märkbart starkare
 • sluta processen att falla ut.

Bilden visar mjölkens kemiska sammansättning.

 • Protein, är ett byggmaterial för strängar, återställer hårstrukturen, släpper ut det och läker all skada.
 • Olika vitaminer som förhindrar mjäll, behandlar huden på huvudet från olika bakterieinfektioner, bildar en skyddande film på varje hår, vilket ger en sken märkbar för blotta ögat.
 • Kalcium stärker rötterna, stoppar förlusten.

Det finns också många andra mineraler och vitaminer i denna produkt som fungerar effektivt och i ett komplex. Dessutom är hårprodukterna bra med ko- och getmjölk.

Fördelarna med getmjölk

Fortsatt ämnet mjölk, man kan inte misslyckas med att säga om en mer användbar produkt - vi talar om getmjölk.

Trots likheten i sammansättningen med koen är deras kvalitet väsentligt annorlunda.

 • Getmjölk återställer hud och hårceller.
 • Formar en skyddande film.
 • Skyddar effektivt mjäll.
 • Det aktiverar metabolismen.
 • Curls efter användning av masker baserade på getmjölk är mättade med fukt, få glans, styrka och elasticitet.

Från antiken till idag, varje flicka före varje hårtvätt sätta på dem den bästa och mest naturliga balm - getmjölk. Efter 60 minuter tvätta av med schampo.

För din information! Hårvårdsprodukter för getmjölk återställer hårets yta och gör den elastisk, silkeslen och ökar också volymen, priset är visserligen något högre än koens men det är värt det.

Det är inte nödvändigt att tvätta håret innan du använder mjölkmasken - det är bättre att tvätta trådarna efter applicering.

Regler för användning av mjölkmasker

Om du vill prova effekten av sådana verktyg på ditt hår, lär du dig först användningsreglerna.

 • För fet hår måste du ta mjölk med låg fetthalt. För den torra typen - get eller ko, men fet. Extremt skadade lockar hjälper syrlig mjölk.
 • Applicera inte kallmedel. Det bör vara antingen vid rumstemperatur eller något uppvärmd.
 • Applicera på rötterna, huden och locka sig.
 • Huvudet ska vara lite smutsigt och torrt innan produkten appliceras.
 • Åtgärdstid - 60 minuter.
 • Skölj med rent vatten, med hjälp av schampo.
 • Det rekommenderas att göra sådana masker en gång i veckan. Varaktighet - inte mindre än 10 procedurer.

Det är viktigt! Lita inte på förpackningen av pastöriserad produkt: det ger inte den önskade effekten. Tja, om du återställer och returnerar strängarna till livet, så är det bättre att göra det bara med naturlig och fräsch produkt.

Fördelarna med mjölkmasker är att de enkelt och snabbt förbereds, inte orsaka hudallergier, är trevliga i känslor och verkligen omvandlar trådarna.

Mjölk + kycklingägg ger ett utmärkt resultat: fuktar och närmar sig.

Maskrecept

Välj en mask beroende på det problem som stör dig, så att det inte gör dig besviken, men bara nöjd med dig.

Naturliga produkter för att tvätta håret

Publicerad den 22 februari 2011. Postat i Alternativ

Varje år finns ett ökande utbud av hår- och hårbottenprodukter, och varje år har människor allt fler problem med håret. Kanske är det dags att prova folkmekanismer för att tvätta hår, vilket folk använde i århundraden och hade inte de problem som vi har?

1. Senap

Senap "schampo": 2 msk torr senap löst i en liten mängd varmt vatten. Omrör kontinuerligt, tillsätt 1 liter varmt vatten. Huvud med denna komposition bör tvättas utan att applicera tvål. Glöm inte att tvätta huvudet ordentligt. För oljigt hår.

Tvätta fettigt hår med senap. En matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Oljigt hår är användbart att tvätta med vatten med tillsats av senap (1,5-2 tsk. Torr senap till bassängen med vatten).

Kan tvättas med senapspulver. Rör 2 msk pulver för en halv liter varmt vatten och kan tvättas som ett schampo, bara vatten skumar inte. Senap tar helt bort (absorberar) fett. Med en lång tvätt kommer senap att baka. Spola omedelbart. Det är tillrådligt att fördunkla huvudet helt i vattnet, för om du bara häller vatten på håret, får all senap inte avta (det är om du häll senapen direkt på håret och inte lösa det i vatten). I detta fall kommer mjäll att vara ett intryck - det tvättas inte bort vita senapsflingor. Om håret är helt nedsänkt i vatten och där för att tvätta det, kommer allt att vara i ordning. Senap kommer att tvättas och lämnar inte spår eller lukt.

Jag tar ett skott varmt vatten, kasta åtminstone fyra matskedar senapspulver i den, rör den med min hand tills den är helt upplös, häll lösningen över huvudet och gnid det lätt.

Efter tvätta håret med senap, tvätta håret och skölj håret, det är nödvändigt. För sköljning använder jag citronsaft, citronsyra ibland och ibland salt. "

Det är bättre att applicera senap, lägga till lera, henna, kli och andra blandningar för att tvätta håret. Ta till exempel 50 gram. lera eller henna (någon), tillsätt 1 tesked senapspulver + eteriska oljor. Späd med kallt vatten. Från denna senap drar mindre. Att applicera allt jämnt på hår och huvud, att gnugga som schampo. Låt i 15 minuter och skölj med vatten eller avkok av örter.

Lös upp senapspulveret med mineralvatten till läckra grädde, gnid in i huden och håret, låt i 5 minuter skölja med vatten eller avkok av örter.

För hår i medelstångslängd: 1 timmes sked senap, 1 timme Henna, häll i ett avkok av örter, du kan lägga till lite honung. Du applicerar denna blandning på håret innan du tvättar. När du tvättar din kropp, närmer du detta skampo och tvättar håret, efter 10-15 minuter kan du tvätta bort det. Det är naturligtvis lämpligt att skölja med vatten eller avkok av örter med en liten mängd citron (1 hl). Allt friskt och vackert hår!

Det är bättre att träna håret till senap gradvis, för att inte gå direkt till det. dvs blanda senap, schampo med en liten mängd vatten och min. Efter en månad eller två kan du enkelt gå vidare för att tvätta håret utan kemikalier. Du kommer att se resultatet och vara dumt - "Hur brukade jag inte använda denna senap före"?

Jag spädar senap med varmt vatten och låt det stå i ca 15 minuter. Börjar att brinna om lite vatten tillsätts. De rekommenderade ljummet att odla, för att inte brinna.

2. Lera

Igår tvättade jag mitt huvud med en blandning av lera + etrar. Det tvättades väl, det enda minuset - håret är tuffare och lyser inte. Av fördelarna - formad till låskrullar. Det viktigaste utan SLS och andra saker. Jag tog svart lera, för Jag har det mest av allt, ägarlösa. Men hennes hår är något mörkt, så jag tycker att blondin ska ta vit eller gul. Idag tvättar jag gult. Och jag tog airs, så att jag inte stör för mycket - ylang, pelargon, bergamot. Bara för lukten jag tog, älskar jag dessa estrar. Prova kanske kanel med ingefära och något annat, säg citron. Kanel brinner, kanske blir det bättre. Till och med idag kommer jag att försöka smita jojobaolja i tipsen. Skölj med vatten helt och hållet)) Om proportionen. Jag blev van att göra allt genom syn. Tja, tror jag, ett par matskedar av lera (långt hår) och esterdroppar med 2-3. Jag tycker att det kommer att bli bra. För att skina hår, skölj dem senast med badvinäger: 1 msk vinäger (helst äpple), och du kan, tror jag, och citronsaft, 1 liter vatten.

Och jag har redan tvättat mitt hår och hela kroppen med lera flera gånger redan! Och resultatet gör mig glad! Jag sprider det till en krämig stat, på en svamp och framåt! Känslor är trevliga. Hår är också bra. De är långa. Under duschen är allt väl tvättat, medan det inte är mycket förvirrat att kamma det. Och ingen mjäll!

Blå lera hår är mycket svårt att tvätta bort. Samma sak kvarstår partiklarna. Det är bättre att applicera grönt på håret, effekten är densamma och det är lättare att tvätta bort.

3. Bröd

Jag på något sätt instinktivt för två år sedan slutade tvätta med schampo. Jag använder svart bröd istället, och äntligen har mjäll passerat och mitt hår, trots graviditet och matning, har bara blivit bättre.

Och om tvättning, känner jag mig inte tvungen upp efter tvål och schampo. Eventuella känslor andra. Här försökte jag tvätta mitt huvud med bröd och lättare huvud. Efter shampoo är håret lite tungt, och efter brödet är mjukt, lätt. Och huden andas rakt.

Jag krossar svartbröd utan skorpor i en kruka, häll hett vatten på det och sedan, när det svalnar lite innan det gnuggar det på mitt hår, gnuggar jag det mellan mina palmer - det visar sig en så solid massa. Jag lägger den på mitt huvud, gnuggar det i mitt hår och tvättar sedan av det. I håret finns inget extra kvar. Hår glänsande, rent, vackert!

När det gäller hår kan du tvätta håret med bröd. Jag tar den billigaste, råg, häll 2-3 bitar varmt vatten, en halv liter, låt den stå i en timme. Jag gnuggar mitt hår genom en sik och denna massa. Skölj sedan noggrant och skölj med vatten och citronsaft. Håret blir omedelbart dubbelt så stort.

Jag tvättar mitt huvud med svartbröd - råg, och mest av allt gillar jag Borodinsky med kummin. Först bryter jag bröd efter att ha skurit skorporna, för de kommer sannolikt att förbli smulor i mitt huvud. Jag fyller den nästan med kokande vatten (85-90 grader), och när det kyler lite tar jag den här massan i en handfull och gnider den med mina palmer till en grötliknande massa - och sedan sprider jag det på mitt hår. Sedan tvättas bort väl.

Jag bestämde mig för att göra en brödmask för hår. Håret är långt och i receptet, förutom bröd och vatten, ingenting...

Och det viktigaste som varnade dig är att du inte behöver använda shampoo, och inte ett ord om hårbalsam, och utan det kan du inte kamma håret! Riskerat, ångat bröd, knådat. Slog hela badet med brödslam, men smorde fortfarande. Med skräck tänkte jag sakta, vad med dessa smulor från håret, tvätta sedan det ut. Men ingenstans att dra sig tillbaka. Det är nödvändigt. Själv önskat. (Och exakt samma recept har brödschampo, det vill säga du kan också tvätta huvudet.) Jag drog filmen och 15 minuter så jag stod säkert emot, jag hade inte mer styrka att sitta. Jag tvättar av det, och jag själv är plågad av frågan: Skulle jag tvätta mitt huvud eller inte? Balm gäller eller riskerar? Om något, kan du gå och tvätta huvudet igen... Bottenlinjen: Att tvätta ut är förstås ganska komplicerat (men det som inte har tvättat ut kommer att skaka i form av smulor). Men håret som berörs är helt rent, kammade - ännu bättre än när balsmen användes. I det här fallet kan du anständigt spara på schampo och balsam - bli helt billig, utan några kemikalier, naturligt schampo och balsam i en skål!

Brödmask. Ingredienser: 100-200 g svartbröd, skorpor eller kakor av svartbröd, 0,5 koppar kokande vatten. Matlagningsmetod Häll kokande vatten över bröd. Stäng locket och låt svälla i 1 timme. När vattnet har svalnat, pund brödet för att göra en flytande uppslamning.

Gnugga brödet av bröd i håret och hårbotten. Tie huvudet med plastfolie och lämna i ca 30 minuter. Tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten. Shampoo är inte nödvändigt att ansöka.

Jag tvätta mitt huvud med bröd utan något. Rågbröd, en skiva, häll kokande vatten, låt det stå lite. Applicera gash på håret igen, håll det lite och tvätta det med en vanlig schampo.

Tvätta håret med bröd: Skär av rågbröd från korst, lägg i en panna, häll kokande vatten över det och täck med ett lock. När bröd loafs, ät det i en mush. Det, gnugga, lägg på håret, lämna i 5 minuter. och skölj med vatten. Skölj håret med schampo är inte nödvändigt. Du kan skölja dem med vatten, där ättika eller citronsaft läggs till - 1 matsked per liter.

Jag läste hela ämnet den andra dagen, försökte tvätta mitt huvud med rugbröd - första gången jag tvättade det så bra var jag glad. Håret var frodig och den viktigaste mjällen passerade. Och det finns ingen lukt, som efter ett ägg. Jag lägger fortfarande ett par droppar tea tree olja där - bra för huden och huvudet.

I stället för schampo är det bra att använda rågbröd. Jag har inte använt schampon i två år. Det brukade vara mjäll och hår föll ut, även från dyra medicinska schampon. Och nu har håret blivit tjockare trots att det har blivit född och mjäll har gått. Receptet är mycket enkelt - en skiva med rågbröd hällde kokande vatten. Cool - kan tvättas med schampo. Min kära mormor har funderat på mig - hon har tvättat huvudet hela hennes liv - hennes hår är underbart.

Tvätta fettigt hår med rågbröd: Häll kokande vatten över 150 g rågbröd. Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten. För att ge dem en vacker glans sköljd infusion av björkblad.

Jag brukar hälla kokande vatten över brödet, om fem till tio minuter är vattnet helt absorberat i brödet, det visar sig att krummen av gröt är konsekvent utan hårda klumpar. Här lägger jag på den här gröt på mitt huvud. Beroende på graden av förorening av hårhållaren i tid. Om håret är smutsigare, följaktligen längre. Spola är verkligen inte så lätt. Det är svårt att göra under duschen. Jag brukar ligga i ett badrum på min rygg och släpp mitt huvud i vattnet i mitt ansikte. Och i vattnet torka försiktigt håret med fingrarna nära huvudet. Från mitten av håret kan du redan tvätta av duschen. Jag vet inte om processen är klar. Men du kan få handen så att krummen i mitt huvud inte alls finns kvar. Och proceduren är trevligare än under duschen.

Om smöret av svartbröd hälls med vatten och insisterade i 10-20 minuter kan den bildade vattnet tvättas noggrant.

Jag tvättade mitt hår med smöret av svartbröd och sköljde med en avkok av nässla, jag tyckte om det, inget fastnade i mitt hår, det var verkligen en känsla av brist på tvätt, men mitt hår såg som vanligt.

Inte tvättas - i den meningen att det förbli fett? Låt brödet ta ett tag på huvudet och tvätta sedan av det. Om håret är tjockt - sätt mer bröd, mindre vatten. Ett annat bröd kan vara med tillsatser. Detta passar inte. Ju enklare brödet (billigare) desto bättre.

Rengöringsmedelets sammansättning: Råbrödsmassan, skild från korskorna, placerad i en opak skål, häll den med en liten mängd vatten. Täck disken med lock och placera dem på en varm plats där brödet ska vara före jäsning. När blandningen börjar jäsning, tillsätt vassle till den - blandningen är klar att äta. Tvätta håret utan tvål och andra tvättmedel. Lukten av sur mjölk, som kan förbli i håret efter användning av denna produkt, kan avlägsnas genom att skölja håret med vatten, till vilket en liten torr senap läggs till. Efter det ska håret sköljas igen med rent vatten. För oljigt hår.

Folk recept säger att för att stärka håret, tvättade de huvudet med honung och bröd.

För att göra svart bröd med kokande vatten, efter 4-5 timmar, vik den på en sikt som läcker - använd istället för schampo.

4. mjöl

Jag försökte tvätta mitt huvud med rågmjöl. Håret ser rent och snyggt ut som efter tvätt med en dyr schampo.

Kära tjejer, jag försökte tvätta huvudet med rågmjöl, jag är glad, håret är nästan en och en halvtimme rent och jag har en känsla av att det finns mer, jag tvättar gräset efter tvätt och nu torkar jag inte längre, resultatet är fantastiskt!

Mitt hår är tjockt, medellångt, det här är det bästa av alla folkmedicin i det ögonblick som allt jag kände för mig själv. Håret är lika trevligt som ett gott schampo efter tvätt. I kompositionen användes rågmjöl.

Igår försökte jag tvätta rågmjöl, det är intressant, men när du tvättar är det skum.

Jag kan rekommendera för hår. schampo (mjöl + senap + eteriska oljor). Grunden för mjöl, helst havregryn eller råg (även om du kan experimentera med olika, vem det passar). ytterligare senapspulver, helst gammalt), men det kommer att brinna. eller bara kasta lite. Tja, plus ett par droppar essentiell olja. Detta är också att smaka. eller efter typ. det är individuellt.

Proceduren tar cirka 15 minuter längre än vanligt, men det är värt det! För att vara ärlig kommer håret bara till liv!

I Kina tvättade folk huvudet med rismjöl. Sedan dess använder hon bara denna åtgärd, säger att det är möjligt att använda råg istället för rismjöl, sämre än vetemjöl. Jag antar att du kan använda havregryn och bovete.

Efter användning av rismjöl (som ett schampo), avkok av kullrot. ah! Stod i hans trädgård. vinden spelade med rent hår, kittrade axlar och känslan var - flyg, luftighet, renhet.

Bättre än, tvätta huvudet med mjöl utspätt med vatten. Endast mjöl måste vara lågt i gluten, såsom ärt, havregryn eller majsmjöl.

Ärtmjöl kokas med en kaffekvarn, häll varmt vatten. Låt det stå över natten. Sedan lägger vattnet på håret och lämnar denna mask i trettio minuter. Ärtblandning tar bort all smuts och fett från håret, och efter sköljning av masken behöver du inte använda schampo.

Vanligtvis är mitt hår äggula eller majsmjöl.

Receptet på detta är: Ta mjöl, mängden beror på hårets längd och tjocklek och häll den på huvudet i torr form. Massage noga med huvudet med fingrarna, delvis kommer det att smula, delvis förbli på håret och absorbera fett. Ytterligare hår sköljs med varmt vatten så att mjölet inte brygger. Även om det bryggs, spelar det ingen roll om håret är torrt, det är normalt kammat hårborste.

Det finns ett annat sätt att torka huvudtvätt, det används av ökenbyggare, där problem med vatten kan användas i kampanjen: Häll mjöl på huvudet, massage och kamma mjölet med en tjock kam. I detta fall är det mer lämpligt att använda fullkornsmjöl.

Igår försökte jag tvätta mitt hår med en naturlig produkt - torr shampooing med mjöl. Tog den som visade sig vara i lageret - fullkornsvete. Jag gnidde mitt hår, gnidade det grundligare vid rötterna, tvättade det av (jag tvättade av det under en lång tid, nästan till midjan), sköljde njur och svart te i infusionen. Jag torkade inte den med en handduk och torkade den naturligt. Jag skulle aldrig ha trott att det skulle finnas ett sådant resultat - frodigt, doftande hår och mina, lättsamma. Det var, de var mina tidigare, men hela tiden, då elektrifierade, de fastnade i olika riktningar från brist på uppmärksamhet, lyssnade inte och ville säkert springa iväg. Och nu var den ödmjuka och den plumpa plumpen ut.

5. äggula (ägg)

Ägg är en utmärkt balsam för hår, de fyller bristen på proteiner, stärker håret, gör dem mjuka och lätta, rika på lecitin. Till exempel innehåller äggulan en stor mängd mineralelement och näringsämnen.

Nu är mitt huvud bara ett vatten varje dag och var fjärde dag med ett ägg. men tidigare använde jag schampo varje dag (!!) - efter några veckor var det märkbart att håret började återhämta sig, det blev tjockare och mjukare, det fanns inte mer mjäll!

I ett halvt år är mitt huvud bara med äggulor. För första gången i mitt liv stannade håret. Absolut.

I över två år har vi använt äggulor för att tvätta håret. Och vi råder alla släktingar, vänner och bekanta. Detta görs helt enkelt: vi tar ett ägg, bryter försiktigt skalet, för att inte skada äggulan, separera det från proteinet och ta det med oss ​​till badet (eller till badhuset - det är så lyckligt det är). Det återstående proteinet kan användas i kulinarisk praxis. Vi fuktar hår med vatten och min äggula innehåll, det skumar även på samma gång. Den enda punkt som du dessutom kan råda är att inte smälta äggula helt på huvudet, utan att "häll ut" från skalet, för annars kommer filmens bitar att förbli på håret, du kan självklart tvätta dem med vatten, men det är svårt. I princip, om de inte tvättas av, kommer inte heller något hemskt att hända - dessa hår kan helt enkelt kamma ut med torkat hår... men det finns inget särskilt trevligt om det. Därför rekommenderar vi att du lämnar äggskalet i handen och häller innehållet över huvudet. Efter det ska huvudet sköljas med rent vatten.

2 äggulor blandade med en matsked honung, gnidde i mitt huvud och mina, som schampo 2 gånger. Gillade håret väl tvättat.

Jag försökte tvätta mitt hår med 2 äggulor + 2 msk. skedar av honung. Känn bra, tvättat hår som ett schampo.

Shampoo recept: 1 äggula 1 tesked honung, blanda till en homogen blandning. Mängden beror på hårvolymen och graden av förorening. Applicera shampooet på pressat fuktigt hår, massera hårbotten, lyfta upp håret och vänta ytterligare 10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. När du kan ansöka om håret eller skölj eller infusionen.

Detta är en rekommendation från en webbplats. I allmänhet behöver du först tvätta håret med en blandning av 2 äggulor och 1 msk. l. honung (jag tog 6 äggulor och 3 msk honung på grund av hårets längd). Tvätta sedan den här av med varmt vatten. Och sedan förkokt nässlextrakt skölja huvudet. Torka inte! Låt torka. Jag tvättade också nätet samtidigt, trevligt)) Och infusionen av nässla gjorde det här: 2 msk. Jag krossade toppen av nässla hällde en stor krus varmt vatten och lämnade i en halvtimme under locket. Det var möjligt och mer. På morgonen vaknade jag och blev förvånad - håret är helt rent, friskt och tipsen är inte svåra som vanliga, men raka fjädrar. I allmänhet är jag nöjd och tänker använda den här metoden under ytterligare ett par veckor och sedan skapa något med kamomill.

I mer än en månad har mitt huvud med äggula och honung sköljt med nässla.

Jag har hittills slutat med en blandning av äggula med honung. Inte ens alls länge! Om inte en viss kyckling är en skam. Och det var trevligare att smeka med buljong av en kullrot.

Och om en nypa olöslig malt kaffe läggs till äggulan med honung, så masseras huvudet, tvättas bättre ut (i betydelsen att bli renare), volymen och renheten bevaras längre, håret lyser och luktar av en liten "beröring" av kaffe.

Äggula kan verkligen tvätta håret mycket bra. Jag stör honom med så många komponenter. Till exempel, när håret är mycket fet, kan du lägga till lera. Du kan späda en eller två äggulor med viss buljong, blanda det ändå, om du inte spenderar mycket hår på fem ägg.

Och med äggula är allting enkelt. Du måste ta äggulan, skaka den i ett halvt glas vatten och tvätta det med huvudet, tillsätt några senap, en sked eller två, du kan droppa eterisk olja. Någon tillägger till och med den vanliga oljan. Jag försökte med det vanliga. Om du inte överdriver det, kommer det inte att skada huvudet.

Jag använder framgångsrikt detta recept för att tvätta håret (mitt hår är fet, längden under axlarna): 2 äggulor utan flagella + 2st. skedar av honung + 2-3 droppar granolja. Jag gnuggar huvudet i ungefär fem minuter med denna blandning, tvätta den med vatten, häll sedan håret med infusion av örter. Det tar inte mycket tid, det tvättas väl. Håret blir tvättat, voluminöst och levande. Jag sköljde med örter.

Jag bestämde mig för att försöka tvätta huvudet med "schampo" från brandy och äggula (det var lovat att "dekorera" håret vid första försöket). Faktum är att denna mask tvättar väl, precis som ett vanligt schampo, och håret blir mjukare och mörkare (ja, jag är en brunett, jag tar det själv.). Behöver bara tvätta bra, eftersom konjak har förmågan att lukta. 50 gr. brandy + 1 äggula = blanda, applicera på hår, linda med en handduk, tvätta av efter 40 minuter.

Tvätta oljigt hår med ett ägg - ta 100 g babysond, sätt upp det och häll 100 g kokande vatten. Stam, tillsätt 25 g alkohol eller cologne. Innan du tvättar, slå ägget (och vit och äggula), gnugga i hårbotten. Vikta huvudet med en handduk som blötläggs i varmt vatten, håll i fem minuter. Tvätta håret med den resulterande tvålblandningen.

Tvätta alltför oljigt hår med ett ägg - slå ett ägg, tillsätt 1 tesked vodka och några droppar citronsaft. Gnid blandningen i hårbotten, skölj med varmt och sedan kallt vatten.

Ingredienser: 1 äggula, 2 matskedar vatten, 1/2 tsk kamferolja. Blanda blandningen noggrant och tvätta håret som ett enkelt schampo. Blandningen bör appliceras på fuktat hår. Efter appliceringen är det önskvärt att massera huvudet väl. Tvätta det med rinnande vatten, inte nödvändigtvis väldigt varmt, så att ägget inte stollar. För oljigt hår.

Hemlagad äggschampo: Slå 2 ägg i en skål, rör om med en gaffel, lägg till lite kokande vatten (?) Och tvätta ditt hår. Om håret är torrt, tillsätt några droppar vegetabilisk olja. Om fett - kamferolja.

Jag har en syster professionell frisör. Jag blev rädd, eller snarare mitt hår. Nu finns det naturligtvis alla slags moderna verktyg, och det är bara för lat för att störa många människor, vilket gör att håret inte kommer att falla ut. Hon gjorde mig en mask innan du tvättade mitt huvud - honung + ägg. Skölj med ljummet vatten först, annars kommer ägget att kollapsa, och då kan du göra vatten mer varmt. Någonstans i ungefär två månader tvättade jag mitt hår så här och håret slutade falla ut.

För 1 ägg, 1 tesked honung, gnidas i rötterna, 30 minuter räcker, efter det att detta schampo inte är mitt, kommer håret och det bli som siden.

Jag försöker nu bryta ner schampon medan mitt huvud är täckt med ägg och honung. Jag kan säga att det tvättas väl.

Äggschampo kan beredas av dig själv. Slå 2 färska ägg och blanda dem med 0,5 kopp varmt vatten. Den resulterande blandningen omedelbart appliceras på hår och masserar noga hårbotten, som vid tvättning med schampo. Skölj med varmt vatten.

I stället för schampo, använd ett slagen kycklingägg. Det är bra att lägga till vete eller solrosfrön som passerar genom kvarnen.

Naturlig gelatin shampoo: 1 msk. gelatinhäll i 40 min. 3 msk. skedar av kallt vatten och efter 40 minuter. sätt denna blandning i ett vattenbad, värma tills det är löst, lägg sedan till 1 äggula, 1 matsked av något schampo och applicera på huvudet i 5-10 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. Du kan lägga till ett annat ägg i stället för schampo och tvätta håret med denna komposition.

Mest av allt mina färgade hår liknade hemlagade äggulor och lämnar inte färgen och det finns ingen lukt.

Min son (3 år) har mitt huvud med ett vaktelägg - kycklingen är för stor. Curly växer.

6. Mylnyanka

Naturligt schampo - 30 gr. tvålrötter (tvålgräs rensar som tvål), 30 gr. växter som motsvarar ditt hår (kamomill - blondiner, rosmarin eller salvia - för mörkt hår, currants - för rött, lavendel - för oljigt hår, marshmallows - för torr, spiskummin - för alla).

Fyll tvålrötterna med kokande vatten och låt dem gå i cirka tolv timmar. Häll i en kastrull och koka, koka i 15 minuter, ta bort från värmen, tillsätt de växter du föredrar, rör, passera genom ett filter och häll i flaskor.

Tvätta huvudet med avkok av soapwort-läkemedlet - två förpackningar tvålmask (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong tvättar du ditt hår utan tvål och schampo, skölj med rent vatten, och ännu bättre - kamillextrakt, om håret är ljust och ett avkok av ekbark - om det är mörkt.

Flytande schampo: 1 msk. sked av tvålpulver; 1 fistfull av några örter som används i håroljor; ett glas kokande vatten. Fyll blandningen med vatten. Kyla, spänna och använd som vanligt schampo.

Shampoo för alla hårtyper: 30 g tvålrot, 350 ml rent vatten, 1 tsk. bärolja (efter eget val), 15-60 droppar essentiell olja (efter eget val). Den krossade roten av tvålgräs hälls med den angivna mängden vatten, kokas och kokas sedan över låg värme i 10 minuter. Efter kylning filtreras vätskan och hälles i en plastflaska med ett tätt passande lock. Olja läggs till innehållet i flaskan och skakas noggrant. Shampoo är klar att användas och kan förvaras i kylskåp i en vecka. Efter att ha tvättat håret med detta schampo tvättas håret noggrant med ättika och örttextrakt. Med mycket oljigt hår reduceras mängden olja eller inte alls.

Shampoo: 25 gr. hackad tvålrot, 25 gr. torra kamomillblommor, 250 ml. varmt vatten, 20 droppar sandelträolja. Rot och kamille häll kokande vatten, rör om och täck och lämna in för att infilera över natten. På morgonen, spänn och tillsätt sandelträolja.

7. Soda

Jag har tvättat mitt hår med bakpulver i ett år nu, sköljer det med vatten och citronsaft. Mycket nöjd. Svetlana Ermakova (författare till böcker om skönhet och hälsa).

Skadlig bakpulverschampo (Guilda Clarks recept): en matsked bakpulver häller ett glas mycket varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Att samla lösningen i handen, för att fördela håret (Applicera på håret handfullt). Skölj håret noggrant med askorbinsyra. Håll i en minut och skölj med rent vatten. För att lägga till glans i ditt hår, sänk citronen två gånger i varmt vatten och skorpa det genom håret, som du borde trycka på det.

Jag tvättar ibland huvudet med en lösning av bakpulver. Detta kan sägas vara ett unikt tvättmedel. Unikheten ligger i det faktum att hårfettets växelverkan (utsöndring av hårfolliklarna i talgkörtlarna) och bakpulver producerar tvål (natriumsalt av fettsyror) och glycerin (återkallning av glycerinsaft).

Tvål tvättar naturligtvis hår och glycerin mjukar huden. Jag lägger en tesked soda med en glid på en krus varmt vatten (250 ml). Så snart du har blöt ditt hår med en lösning visas ett skum. Tvätta huvudet med ett "individuellt" schampo, tvätta sedan håret med vatten. Fettets sammansättning skiljer sig åt för varje individ, vilket innebär att sammansättningen av det bildade "shampoo" är olika för varje och speciellt för dig. "

Jag läste på forumet att du kan tvätta håret med läsk (en tesked med hump i ett glas varmt vatten). Tack så mycket rådde! Tvätta sig svalt!

Du kan till exempel tvätta håret med fett med läsk, skölj sedan med kamille och njurinfusion, och dessutom gnugga lite av citron- och kåljuice. Kanske även utan citron komma ner. Dessutom neutraliserar kåljuice med syror resten av läsken.

Hon tvättade håret med läsk. Tvättade mycket bra. Hon kom till jobbet, delade sin "erfarenhet" med en kollega. Lena sa att jag var galen, för från läskhår mycket tunt. Det gjorde jag inte längre, mitt hår är så tunt.

8. Tvål

Du måste tvätta håret med tvål (tvätta och skölj 2 gånger) och skölj med vatten och ättika. Nu är det hela tiden. Håret på huvudet har blivit så mycket att inga barrettar kan stå! Under mitt liv har jag aldrig klippt mitt hår, de krullade precis och växte inte längre, men det finns en sådan chock.

Basen för schampo: 1 msk. en sked full av tvålflingor (från barntvål); 100 ml vatten; växtbaserade extrakt eller eterisk olja. Koka vatten i en kastrull, stäng av värmen och tillsätt revet tvål. Rör om tills det är upplöst. Kyl det ner. Tillsätt några droppar urtextrakt eller eterisk olja.

1 matsked krossad tvål (det är önskvärt att använda en bra dyra tvål), 1 kopp varmt vatten. I denna komposition kan du också lägga till 1 tesked borax (natriumtetraborat). Detta recept är också bra eftersom istället för vatten kan du använda starkt avkok eller infusion av medicinska örter som passar din hårtyp. För alla hårtyper.

Tvätta håret med tvål och skölj sedan med rent vatten. Skölj sedan igen, men tillsätt lite ättika eller citronsaft till vattnet. Om håret är fet, ska det också tvättas en gång var sjätte dag, tvättar en gång med "Bad" tvål. Det är lämpligt för vård av sådant hår. Tvålskum från håret bör inte tvättas omedelbart, men om 2-3 minuter. Häll 2 tsk ammoniak i bassängen vid sköljning av huvudet. Men efter badet (3-4 dagar senare) behöver håret vård: gnid en vattenalkoholberedning infunderad på örter och "smaksatt" med vitaminer i huvudet.

Vid detta tillfälle (om tvättning av håret med tvål) läs råd från experter !! Det är mycket skadligt att tvätta håret med tvål, eftersom det innehåller en stor mängd alkali och toxiner, som är mycket skadliga både för hårbotten och håret själv. Det är bra att skölja med ättika, eftersom det här är en sur miljö och lite syra är bra för ditt hår! Så om du vill försäkra sig om den toxiska sammansättningen av tvålen, fråga om metoden för dess förberedelse, kommer du att bli förskräckt.

9. Henna

Jag, till exempel, i allmänhet mitt huvud med henna. Sant utan oljor. Jag byter regelbundna och färglösa henna och andra tvättmetoder (redan utan henna). Jag brygger bara det, som för målning, lägger jag det på mitt huvud - från röt till spets masserar jag allt så att det är jämnt fördelat, håll i ungefär tre minuter och tvätta sedan av det. Det svåraste i hela förfarandet är att tvätta det av. Huvudet är rent rent efter Henna. Helt enkelt, om du ofta tvätter med henna, så går glansen bort, men om du regelbundet gör en sådan mask, så är allt bra - håret är frodig och glänsande. Först hade jag bara färglös tvål, sedan försökte jag det med den vanliga röda, för efter att ha födt började jag få mjäll och den vanliga hennaen förstörde den. "

Jag vill dela ett annat intressant sätt att tvätta, färga och stärka håret samtidigt. Min svärmor använde inte några schampon, men hennes hår var underbart. Vad hon gjorde: hon tog en påse Henna, värmd kefir (bättre än 1%, du kan vassla) i en emaljpanna nästan tills det kokas (bara så att det inte hyser i kock), häll dem henna, låt det blåsa min. 5-10 och appliceras på håret i 3 - 5 timmar. Ibland tillsatte hon 1 äggula. Vem vill inte ha rött hår, kan använda färglös henna. Skölj bara med vatten.

Jag säger att jag inte förväntade mig en så underbar effekt för mitt hår. Med denna metod torkar hårbotten inte mycket, det kan tvättas åtminstone varje dag. Plus en gång i 1-2 månader gör jag en mask från henna, resultatet är riktigt bra.

Men jag ville också säga på bekostnad av henna - det är också omöjligt att använda det ofta (tvätt eller färgämne) - det torkar håret.

Håret tråkigt bara när henna används för ofta. Om henna används en gång vart tredje månad (i form av en mask?), Så drar bara håret av det.

10. Tvätta håret med nässlor

100 g färskt eller torrt näla häll 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter vinäger, koka blandningen över låg värme i 30 minuter. Stam. Tillsätt 2-3 koppar buljong till ett bassäng med vatten. Tvätta håret (tvål bör inte användas). Det är bättre att tvätta håret före sänggåendet, och sedan, efter torkning med en handduk, knyta en halsduk.

Koka 100 gram finhackade näsblad i 30 minuter i en blandning av 0,5 liter äppelcidervinäger 6% och 0,5 liter vatten. Hår tvätta denna komposition varje dag. Kursen är 30 dagar.

För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

På sådant vatten är njur- och björkinfusioner förberedda, vilket tvätta håret väl utan tvål. För att göra njurinfusion, häll färskt näs i bäckenet med kokande vatten när vattnet har svalnat, infusionen är klar. Björkbrygga görs bäst på våren, med en björkbulle med knoppar. Skölj kvastet med varmt vatten och häll kokande vatten över det. Efter en halvtimme kan du tvätta infusionen. Skölj håret med lind och kamillextrakt: De har en fördelaktig effekt på hårbotten, förhindrar mjäll. Andelen matlagningsinfusion - en handfull örter per liter vatten.

Ta tre matskedar av löv av nässla och kolsfoot, brygg i 1 liter kokande vatten och spänna efter en timmes infusion, tvätta håret tre gånger i veckan i en månad, massera hårbotten (för att stärka håret).

11. Borax

Borax hämmar bakteriens aktivitet i hårbotten och stannar peeling och klåda, "håret blir rent." Skölj håret du behöver citronsyra (och citronsyra), men det kommer att tvätta bort rester av borax från håret.

Hur man gör schampo och tvål - Häll borax i burken (du kan använda tratten), fyll burken med varmt vatten från kranen, skaka det flera gånger, låt kristallerna bosätta sig. Efter några minuter kan du hälla lösningen i behållare - det här är tvål. Bankvolymen på ca 4 liter. Boers - en åttondel av ett glas. Borax är inte förvirrad med borax.

12. Mejeri

Du kan våt hår med yoghurt eller sur mjölk och tvätta sedan av det med varmt vatten. Håret rensas av fett och smuts, blir mjuk, inte bristande.

De som klagar på att huvudet efter tvättning med tvål "brännskador" störs av klåda och åtdragning av huden, det är bättre att tvätta huvudet med lite uppvärmd surmjölk (den gamla ryska vägen). Håret fuktas med mjölk och smutsas försiktigt in i huden, lägger på ett lock (ångrumsattribut) och skölj huvudet med varmt vatten efter en halvtimme. Man tror att surmjölk stärker hårrötterna och närmar sig håret, så de måste tvätta håret minst en gång i månaden. Vem gör det vanligtvis inte glädjas i hans hår, eftersom håret blir starkt och lyser inte värre än efter dyra schampon.

Håret kan hållas vackert om du tvättar håret med vassla en gång i veckan. Skölj håret noga med varmt vatten efter tvätt.

Tvätta håret med sur mjölk. Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Hur tvättar du håret med yoghurt? Fuktar det med huvudet, täcker det med en polyeten halsduk och på toppen med en frottéhandduk. Skölj i skum av överfettad tvåltvätt, som senast 25-30 minuter, skölj noggrant med varmt vatten och surgör sedan (1 citron per 2 liter vatten, 1 msk ättika per 2 liter vatten).

Kefir schampo. Applicera lätt uppvärmd yoghurt på hår och hårbotten, täck med en polyeten halsduk och topp med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret väl med rent vatten och skölj sedan med surgjort. För att göra detta kan du använda saften av en citron eller tre matskedar äppelcidervinäger i 2 liter vatten.

13. Ask (Lye)

Alkoholrecept - ta behållaren, lägg askan i hälften och, under omrörning, häll vatten nästan till toppen. Ta bort karmarna med en slitssked. Sätt behållaren med lösningen på en varm plats, rör det dag och natt. Eller du kan koka i 3 timmar på låg värme. Låt sedan lösningen stå och försiktigt tömma den. Huvuddelen är att den är helt transparent. Återstående i skopa sediment, rik på spårämnen, mata växterna, och åtgärden bör observeras.

När lösningen är klar, används den för att tvätta huvudet och kroppen som schampo eller flytande tvål (50-100 ml), för tvätt (200-500 ml per tvättställ, beroende på nedsmutsning krävs 6-8 timmars blötläggning).

Jag tvättar mitt huvud med lut: I en halv liter askaska fyller jag en halv burk, brygger med kokande vatten, blandar väl och låt det stå en timme eller två. Lye är redo. Jag dränerar det här tinkturlåret och lägger det på mitt huvud utan att väta mitt våta hår. Men för att tvätta mitt hår använder jag inte bara vatten och avkok. Nettle mjukar håret bra och de är inte så förvirrade. Och ett avkok av björkblad stärker håret. Håret tvättas väl, huden klipper inte vid tvätt och kliar inte efter.

Min mormor i byn använder sprit hela tiden, bara hon lagar mat. Jag försökte tvätta mitt hår, jag tvättade mig bra.

Min mormor berättade för mig, de samlade ogräs, drunknade kaminen, askan av dem stod i potten och det visade sig vara lut. Och det här låret tvättades, tvättades, och du kunde inte tänka på att tvätta huvudet. "

Mamma berättade för mig hur de, under kriget, långt i Transkaukasien, bodde de utan tvål. Kaminen där uppvärmdes mestadels med torrt gräs. Håret tvättas med ask från kaminen. Hon hade inga problem med håret, hon hade mycket bra hår.

I samband med lutet för mig själv insåg jag att jag inte behövde hälla för mycket av det på mitt huvud, så att mitt hår skulle tvättas och inte stå.

14. Bryggerjäst.

På något sätt, sortera ut ett förstahjälpskit hemma, hittade jag utgående torr bryggerjäst, spädde dem med vatten, de stod för en dag, steg lite och jag satte dem i min hårbotten som en mask. Sedan tvättade jag dem med vatten, jag tvättade inte huvudet med någon schampo. Hårtvätt av stort! Blivit ren och mjuk, glänsande!

Rå jästhäll kefir och värme i ett vattenbad. Resultatet är en gelliknande blandning som kan appliceras på håret och får suga i en timme, skölj sedan av. Håret tvättas ordentligt.

15. Valfritt

Grovmalt senapspulver med hennapulver, tvättar jag mitt hår och sköljer det med en lösning av äppelcidervinäger och vatten.

Du kan försöka göra utan schampon. Blanda torra senap med vatten (3-4 matskedar per 1-1,5 st av kallt vatten), tillsätt ett par matskedar Extra Virgin olivolja, en sked linolja, slå äggula - och allt detta på huvudet. Låt senapet fungera - skölj noggrant. Var noga med att använda örtsköljning - kamille eller nässla, beroende på hårfärgen. Det är tillrådligt att späda senap med samma sköljmedel (och inte med vatten). Andra tvättmedel i detta fall behövs inte. Inuti är det önskvärt att ta vete grodd varje morgon (2-3 matskedar) och samma linfröolja - ett par Art. skedar. Alla kemiska schampon och balsam skickas till avfallshanteringen.

Lös upp senapspulver med kallt vatten i förhållandet 1:10, tillsätt äggula och en matsked honung, häll i en tesked linfröolja. Applicera som en mask, skölj med vatten utan att använda schampo. Detta är en behandling och shampooing. Senap stimulerar hårväxten och säkerställer deras renhet, honung, äggula och olja närma och fuktar hår.

Syntetiska vitaminer bör inte användas, tillsätt naturliga oljor. Det är bra för dig att använda linfrö + äggula. Du kan lägga till älskling, har också en mycket fördelaktig effekt på håret, och på någon. Och försök senap bryta växtbaserade infusioner, använd alltid infusioner. Om tiden tillåter, gör hårmaskar av färglös henna + äggula + honung. Att tvätta en sådan mask kan vara en svag senapslösning utan tillsatser.

Honung är helt tvättad. En men. Försök att tvätta håret i stående vatten. Lägg ett bassäng högre (till exempel på en bänk) - och prata hårets huvud väl i vattnet. Skölj sedan med ogräs.

Det är nödvändigt att behålla tills du upplever en liten stickning, och inte ta det till ett eldigt tillstånd :). Och då blir det ingen fördel.

Hur ofta? - som vanligt schampo. dvs senap du använder i stället för schampo hela tiden. Det enda - glöm inte att lägga till blandningen av olja, äggula (du kan också andra bra ingredienser), men torka inte håret. Förresten, om saker går, så snart senap kommer att vara din favorit schampo.

Blandningen appliceras på torrt hår, inte nödvändigtvis alls, det är tillräckligt att applicera blandningen vid rötterna, eftersom Tipsen från alla är redan tillräckligt dehydrerade eller helt enkelt torra: de behöver bara skölja. "

Ta 2 äggulor, 2 msk. l med toppen av senapspulver, grönt te läggs till och blandas. Sedan gradvis häll havremjöl eller rågmjöl och blanda till konsistensen av gräddfil. För långt hår (under axlarna) krävs ungefär 400 ml av blandningen. Håret är väl fuktat med vatten. Applicera denna blandning ("schampo") på håret, massage och skölj. Skölj med en sur lösning med tillsats av kefir, citronsaft eller äppelcidervinäger. Cirka 1 msk. l till 2-3 liter vatten. Inga andra kosmetiska schampon används.

Om inga oljemaskor appliceras innan du shampooar huvudet, kan du tvätta det en gång. Om du lägger basoljan kan du använda "shampoo" två gånger. Istället för två äggulor kan du ta 3. Om håret är torrt kan du ta 1 msk. senapspulver, och i stället för te - nonfat kefir. I stället för grönt te kan du lägga till rött vin, kefir, andra mejeriprodukter, till exempel vassla, öl, whisky. Det är viktigt att komma ihåg att det är mjöl som måste tillsättas till blandningen och inte malda havregryn. De tvättas inte utan hjälp av vanliga schampo. Shampoo kan användas på alla hårtyper. "

Hemlagad hårschampo: 150 gr. vatten, 1 msk. sked av läsk, 2 msk. skedar av vodka + 1 ägg. Skölj med surt vatten.

Jag gör kvash - I en 3-liters burka i ett kvarter häller jag gröt - bovete, ris, havreflingor, ett par 1% kefir-glasögon och fyll det med vatten från en kran. Efter ett par dagar i en halv kopp kvashi slog jag vaktelägget med skalet ihop. På skalet, användbart som en mamma. Jag rör det upp. Flagella fällning. Resten kan tvätta håret. Lägg till frön, vete, råg och havre till gröt. Att växa upp i kvasha, de kommer att ge energi av spiring, det vill säga av ungdomar.

Jag har bara tvättat huvudet i två år med vatten. Det är okej. Den första veckan var svag tillbakadragande - håret fettigt, förlåt, var, och sedan blev allt återställt och huvudet ser normalt ut. På morgonen fastnade jag mitt huvud under kranen, sköljde och framåt. Mycket bekvämt och ekonomiskt.

Jag hörde att en kvinna berättade för mig hur hon satt hemma för att förbereda provet och tvättade huvudet med vatten bara, märkte att efter ett tag började håret rengöra sig. Sedan dess har hon inte tvättat några schampon och utmärkt hälsosamt hår i 30 år. Och här skrev en flicka Annie, att hennes bror inte tvättade håret och städade sig själv. Jag tror också att du bara måste uthärda det och ditt hår kommer att återställas, men för nu kan du naturligtvis också hjälpa till med örter.

Och nu - receptet på min favorit shampoo. Eftersom skönhet måste vara naturlig i oss, och sättet att uppnå det blir naturligt. Så: 1 äggulla + 1 tesked senapspulver + 1 tesked peppartinktur (häll över en påse med peppar 200 g vodka, lämna i 5 dagar), blanda, smutsa i håret, skölj, skölj med äppelcidervinäger (!) Eller citronsaft. Hår efter detta magnifika och är perfekt!

Jag är mycket nöjd med användningen av naturliga produkter för att tvätta håret. Jag kommer inte ihåg när jag tvättade dem med schampo. Jag baserar på äggulan, eller en halv kopp kefir, eller ångad rågbröd, tillsätt 1 tesked torr senap och varm peppartinktur, tvätta av med äppelägerlösning (1 msk per 2 liter vatten + 5 droppar grapefrukt eller citronolja). Håret är verkligen bra. Men, tyvärr, skina inte. För att skina, säger de, de måste torkas, spridas med honung, skölj torrt. Men för att göra det är det vanligtvis lat.

Jag har det bästa rågbrödet (jag melirovannaya, tvättar utan schampo endast 2 månader), och äggulan blandas med färglös henna. Och jag sköljer mamma och rem och nässla. Håret växer bra efter det här!

Redan ca 2 månader. Jag använder inte schampo. Jag försökte ägg, senap, och nu stannade jag på vit och grön lera, liksom Henna Neutral, mycket coolt tvättat. Och naturligtvis använder jag växtbaserade extrakt, men valet är för litet, men jag har hittat nässla och ekbark, jag använder också grönt och svart te.

I allmänhet, som de säger, finns det så många olika "alternativa" sätt att tvätta håret - blött bröd, yoghurt, kefir, vassle, nässleavkänning, skum, björksoppa, jämn potatisstärkelse.

Jag har testat sättet att tvätta huvudet: rågmjöl, rågbröd, enkel tvål, lera, senapspulver.

Mitt huvud är svartbröd, äggula, lera, senap.

För att tvätta håret: Infusioner av olika örter (kamomill, nässla, timjan, sträng, ekbark), surmjölk, senapspulver och mer.

Mormor tvättar aldrig håret med schampo eller tvål. Använder ägg, honung och katyk (jäst, mjölkprodukt, samma yoghurt, endast utan kemikalier), men endast hemlagad lantmat. För shampooing är det bättre att använda sur eller fermenterad katyk. Det gnids i hårbotten och håret och tvättas av med varmt vatten på 20-30 minuter. Hår som om att återuppliva, lindra irritation, mjäll försvinner.

Jag slutade på senap och äggula, sedan växelvis, sedan tillsammans. Jag måste säga att håret i några månader med senap och äggula har blivit mycket bättre än tidigare.

Torrt hår tvättar med stärkelse: vi tvättar vanligtvis våra huvuden med vatten. Men det finns en torr väg. Det är idealiskt för tillfället när du har bråttom, och ditt hår behöver röjas upp. Stänk håret med potatisstärkelse. Efter 5 minuter torka av med en handduk och kam.

Du kan applicera talk på torrt hår, kamma och skölj med vatten - så snabbt.

Jag vet att du till exempel kan koka rosmarin och tvätta håret med buljong. Jag hörde också att du kan tvätta huvudet med kefir.

I tre månader nu har mitt huvud exklusivt kefir med ägg och senapspulver. På ett glas kefir (men bättre än surmjölk, helst hemlagad och inte i butik), ett ägg och en tesked senapspulver. Denna del är tillräckligt för två gånger. Ett villkor: att tvätta huvudet med denna fråga två gånger och att gnugga mycket bra, annars kommer det inte att tvättas ut. Mitt hår tycker verkligen om denna blandning, och om du fortfarande tvättar den med kamomill eller burdock med luft, så blir det bra i allmänhet. Men det här är allt för att läka och stärka håret.

Ingen rekommenderar kefir att tvätta håret, kefir är bara gnidade i hårrötterna i 30 minuter. före tvätt. Det är bättre att inte tvätta äggulan efteråt, för relativt fet kefir de kommer inte att tvätta. Men om du gör ett "schampo" med vatten, majsmjöl och senapspulver, kommer det att tvättas. Senapspulver, säger de, även oljemask med hårtvätt. Men du måste vara försiktig med det, eftersom det med täta användningsområden kan torka ut hårbotten.

Kazakhs tror att det inte är nödvändigt att använda schampo varje dag. Med den tvättar de bara sitt hår en gång var 2-3 dagar, och i andra fall sköljer de dem rent med surgjort varmt vatten.

Kan tvättas med tomater. Naturligtvis, för att tvätta ditt hår måste du göra juice, och jag tillade 1 ägg till denna saft.

I en läkarhögskola sade en lärare vid en föreläsning att om du kan äta schampo eller gel utan att skada kroppen, kan du tvätta dem.

Tvättmedel det är vettigt att växla: Var och en har sina egna läkemedel som inte finns i andra.

Det visade sig att huvudet ska tvättas med vatten, vars temperatur är 36,7 ° C - det vill säga lika med normal kroppstemperatur.

För shampooing är det bättre att använda kokt vatten, tillsätt lite natron eller ammoniak. Mjukt vatten avfettar håret, irriterar inte hårbotten.

Någon sa att du måste skölja håret med vatten och ättika. Ja, håret kommer att vara jämnt och väl kammat. För mig är det mycket viktigt, för det har alltid varit ett problem med det. Men visste du att ättika förstör kroppens vävnader och ben? Här är från artritiska folkmedicin, som bör tillsätt ättika. Smärtan passerar, men benen blir mjuka, bräckliga. Och det här är inte ett skämt. Innan du sköljer ditt hår med vatten och ättika, tänk på hur detta kan sluta.Nästa Artikel
Hemligheter om användning av masker för hår från Ryazhenka