Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips


Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.

Vi stärker och tvätter mitt hår med ett ägg

Vem som helst drömmer om vackert, frodigt, glänsande och friskt hår. Idag är marknaden för försäljning av hårvårdsprodukter en riktig hype. På vilka knep går inte fasta tillverkare bara för att locka de ljuva kunderna. Nyligen började tjejer och kvinnor glömma att när deras mormor och mormor inte alls använde sådana medel som nu kan hittas i stor överflöd på hyllorna av butikerna.

Hemligheten hos deras friska och vackra hår låg i naturliga ingredienser, som de blandade och användes som schampo. Tiden har kommit att komma ihåg naturliga hårtvättsprodukter, recept, förberedelser av vilka en gång gått ner från generation till generation.

Den främsta fördelen med folkmedicin är att de endast är baserade på naturliga ingredienser. Glöm inte att allt som appliceras på huden kommer in i kroppen, så det är bättre att använda naturliga produkter, i stället för schampon och balsam, som säljs på hyllor som innehåller olika skadliga komponenter.

Användning hemma av beprövade folkmedicin är användbart för tjejer som nyligen har lärt sig att de snart kommer att bli moder, för det är under denna period som toxicos uppträder. Dessutom ger sådana naturläkemedel inte bara hårbotten och orsakar inte allergier, utan också förhindrar mjäll.

Allmänt använda folkmekanismer

Så låt oss bo mer detaljerat om naturliga hårrengöringsmedel, som testades av personliga erfarenheter av majoriteten av det fina könet och, enligt de positiva recensionerna, var många nöjda med resultatet:

 • Tvätta håret med ägg. För de flesta kommer det att bli en upptäckt, men äggula är ett schampo och en balsam, och även en helande mask. Regelbunden tvättning av hår med ett sådant verktyg ger dig tjockt och silkigt hår. I det här fallet har många tjejer och kvinnor en helt naturlig fråga - hur man tvättar håret med ett ägg? Faktum är att allt är väldigt enkelt, följ bara reglerna. Innan du använder ett sådant naturligt schampo bör du förbereda lite. Naturligtvis kan du använda ägget som helhet, men om du väljer fel vattentemperatur koagulerar proteinet helt enkelt på huvudet. Först separera proteinet från äggula, en del kommer till schampon och den andra kan användas som en kulinarisk ingrediens. För en shampooing med kort hår hemma, en äggula är tillräckligt, om håret är långt, så behöver äggulor mer, respektive. Vispa i skinkan och jämnt fördela över huvudets yta, massage försiktigt, håll blandningen i 10 minuter och skölj med varmt vatten.
 • Shampoo från ägg med tillsats av honung. Denna metod är något annorlunda, men det är så enkelt att någon tjej och kvinna klarar det, även hemma. Vispa i en skål äggulan och en matsked honung tills den är mjuk, applicera på fuktigt hår, täck huvudet med cellofan och linda med en handduk. En sådan mask bör hållas på huvudet i cirka fyrtio minuter. Vid slutet av den angivna tiden tvättar du av masken med varmt vatten. Detta verktyg närmar och förstärker hårrotsna, så att de blir starka och friska;
 • Tvätta håret med senap. Ganska gemensamt sätt som är bra för ägare av snabbt förorenat och fettigt hår. Faktum är att senapshampongen avfettar håret helt från spets till rot. Vanligtvis hälls 2 matsked senapspulver med en liter vatten och den resulterande infusionen är polerad över huvudet. Efter applicering av detta verktyg är det nödvändigt att skölja håret ordentligt under rinnande vatten. Ditt hår blir silkesamt och trevligt för beröring, dessutom kommer de att upphöra att falla ut alls.


Efter att ha shampat ovanstående folkmekanismer glöm inte att använda ättika sköljning, som kan förberedas hemma för att ge ditt hår en hälsosam glans. För beredning av mirakulös sköljning behöver två matskedar vinäger av vinbär eller äppelcider och en liter varmt vatten.

Förutom ättikelixiren för håråterställning, kan du använda infusionen av kamomill och nässla. Du kommer bli positivt överraskad, men efter sådana enkla procedurer blir ditt hår ljust och friskt.

Det är värt att notera att naturliga hårrengöringsmedel, till exempel, äggula hjälper till att avskaffa den dagliga tvätten av huvudet. Faktum är att efter att ha använt en sådan produkt växer håret inte så snabbt, och med tiden kan du lite experimentera och tillsätta lite malet kaffe till naturligt schampo.

Detta tillskott kommer att vara en mild skrubbe för torr hårbotten, vilket kommer att förvärra och orsaka blodkörning, vilket förbättrar hårsäckens näring. Förutom kaffe kan du säkert använda helande örter som kan samlas på sommaren och eteriska oljor - de ger en trevlig och avkopplande doft.

Är det bra att tvätta huvudet med ett ägg

Alla vet att ett kycklingägg är en användbar produkt som innehåller många användbara ämnen. Den innehåller komponenter som är tillräckliga för utvecklingen av hela organismen. Fördelarna med ägg har vetenskapligt bevisats av erfarna experter, eftersom dess sammansättning innehåller:

 • Vitaminer A, B, D och E;
 • Aminosyror;
 • lecitin;
 • fetter;
 • Proteinkomplex.

Naturligtvis är det nödvändigt att överväga denna produkt inte bara för att förbereda kulinariska läckerheter, utan också att skapa naturliga schampon och masker hemma. Inte alla rättvisare kvinnor vet att äggula är universal och kan användas för att tvätta torrt, fet och normalt hår. Fördelarna med verktyget manifesteras i normalisering av talgkörtlarna, så att du permanent kan bli av med den hatade mjäll och annan irritation. Resultatet är att ägget kommer att ersätta dig och schampo och hårmask och balsam.

Du kan använda sådana folkrättsmedel åtminstone varje dag, eftersom de inte skadar, till skillnad från industriprodukter för hårvård, så du borde inte oroa dig. Du måste dock vara beredd på vad som helst och det är bättre att lära känna minuserna i förväg. För det första kan du stöta på ett problem som är förknippat med utlakning av medel från håret.

I det här fallet bör du först torka håret och först då, beväpnad med en kam, ta bort smulorna. Det rekommenderas att använda en kam noggrant, det är inte nödvändigt att borsta ditt hår för intensivt och grovt.

Om du vid användning av sådana produkter faller ut håret, är det bättre att välja själv ett alternativ som inte kräver så drastiska åtgärder för att koka shampoo rester. För det andra är det känt att naturliga produkter inte gör håret tungt och smidigt, därför bör oljemaskar användas regelbundet.

För det tredje kan det hända att regelbunden användning av naturligt schampo gör ditt hår varje gång smutsigare än det var. I det här fallet måste du först kontrollera om du har följt alla rekommendationer. Till exempel bör alla använda produkter vara vid rumstemperatur. Och den sista - en obehaglig lukt. Detta är möjligt om du använde en lökmask för att stärka hårrötterna. I andra fall är lukten praktiskt taget frånvarande.

Sammanfattningsvis kan det noteras att man bedömer genom de många recensionerna av nöjda tjejer och kvinnor, att fördelarna med att använda naturliga ingredienser som ett schampo eller en mask förbättrar hårets utseende avsevärt. Enas om att om en kvinna ser bra ut och har silkeslen och frodig hår, så kommer hon känna sig mycket mer självsäker. Det är nog att tvätta huvudet en gång med ditt eget beredda schampo, eftersom du omedelbart känner en påtaglig skillnad.

Tänk bara hur mycket du kan spara pengar som du hela tiden måste spendera vid köp av dyra hårvårdsprodukter. Använd bara naturprodukter, för det var inte för ingenting att våra mormor i sin ungdom hade så lyxiga och långa flätor i sin ungdom!

Äggschampo för att tvätta håret: 4 populära recept

Med våren, "inte flyger" till oss i skuggan, inte bara svallarna utan också vårdepressionen, bristen på vitaminer och därmed torrt, livlöst hår. För att hjälpa dem efter en lång vinterdval under kapslarna behöver du bara titta i kylskåpet.

Många tror att bara masker för hår kan tillverkas av ägg. Faktum är att äggula kan ersätta schampo helt. Behöver inte några luftkonditioneringsapparater eller balm. Här är ett sådant magiskt naturligt sätt att hjälpa håret, återställa glans och hälsosamt utseende.

Shampoo äggula

Med vår miljö och stress, när varje tvätt hår i badrummet deras är mer än huvudet, finns det ingen anledning att förvärra situationen genom kemikalier i schampo.

Tips om hur man tvätta hår med ett ägg

Även om du tänker på blommans mask endast en gång i månaden kommer det att vara tillräckligt med hår. Dina krullar kommer tacka dig att skina, det tunna håret kommer att tyckas tjockare, och korta kommer att växa snabbare. Ju oftare du gör en äggmask, desto större är fördelen.

Vissa tror att inget fruktansvärt kommer att hända om du använder hela ägget i beredningen av ett folkmedicin.

Skynda genast att varna: protein, naturligtvis, håret skadar inte, men du kan göra det utan det. Och du kommer att rädda dig själv från att behöva långa och smärta tvätta den ur strängarna. Protein begränsas omedelbart under varmt vatten, och du kan inte fullt ut njuta av effekten av närande mask.

För dem som gillar experiment erbjuder vi ett mer extrema sätt:

 • Sätt en tallrik med äggula under en ström av varmt vatten.
 • Efter en tid blir filmen hård, det är lätt att genomborra, och äggulan kommer att strömma ut.
 • Se till att hett vatten inte slår direkt på äggulorna, annars kan de brista.

Kycklingägg kommer att ersätta och vakta. Då måste du istället för ett ägg ta 5 st. Men i små vaktel ökar mer B-vitaminer, magnesium och koppar.

Skölj äggschampon kan inte vara vatten, och örtdekok från chamomile (recept här), nässla, burdock eller kalk.

Yak Shampoo Recept

Antalet yolks beror på hårets längd - ju längre desto större. För en kort frisyr ska ett ägg göra, för långt hår är tre tillräckligt.

Detta recept är universellt och lämpligt för alla typer.

 • Innan du lägger smör till äggulan, späd det med vatten - 1-2 koppar beroende på antalet äggulor - och slå tills skum visas.
 • Därefter tillsätt de eteriska oljorna till den resulterande massan, 3-4 droppar räcker.
 • Applicera blandningen på vått hår. Sprid shampoo masken jämnt över hela håret och gå sålunda i 15-20 minuter.

När du tvättar håret med ett ägg, ska masken ständigt bota och skölja med mycket vatten.

Skönheten med att laga äggschampo i sin enkelhet. Innan du tvätter håret med ett ägg enligt detta recept, se till att du inte har allergier.

 • För nästa recept behöver du naturlig honung.
 • Blanda skalade yolk med honung i ett-till-ett-förhållande.
 • Det här receptet kommer att vädja till blondiner, eftersom honung kan lätta strängar lite, som beskrivs närmare i den här artikeln.

Med cognac och citron

Tvätt hår med ett ägg med en fet typ kräver skapandet av ett speciellt hemlagat schampo - en mask med brandy.

I stället för överflödigt fett, kvarstår bara en känsla av mjukhet och silke på strängarna, blanda äggula med 1 msk. l. cognac och 1 tsk. citronsaft.

Till skillnad från tidigare recept, denna gång i sista skedet, ska huvudet sköljas med kallt vatten.

recensioner

Natalia: "Jag lärde mig att tvätta mitt huvud med ett ägg från min mormor. Först föraktade hon, men försökte. Resultatet var överraskande - krullarna verkade mjukare och mer naturliga än stål, sådana är levande. Nu använder jag äggschampo en gång i veckan för förebyggande. "

Liza: "Jag bestämde mig för att tvätta mitt hår med ett ägg efter att jag lärde mig att det är ett bra botemedel för att stärka locken. I allmänhet, för första gången bara alla vispad ägg tvättas och var upprörd - strängarna blir torra, vissa tugga... det visar sig, är det nödvändigt att ta endast äggulan. Upprepa inte mina misstag. "

Irina: "En månad behandlade hennes hår med äggula. Slå den, smörj i full längd, håll i 20 minuter och tvätta av. Effekten är elegant, inget schampo krävs efter sköljning. Hjälper perfekt efter misslyckad färgning eller frekvent användning av strykning ".

Kommentarer: 23

Jag vill dela min erfarenhet av att tvätta hår med äggulor. Hon bestämde sig för detta experiment under semestern och förlorade inte! Alla butiker schampo och balsam distribueras sedan till släktingar))) och hon är nu mitt huvud är endast på detta sätt: Mitt hår är slutna blad, så ta 2 äggulor, ibland tre (om äggen är inte stora), tillsätt en rundad matsked honung. I princip allt, men på begäran kan variera receptet genom att tillsätta några droppar eterisk olja (vad du gillar lukten eller läsa egenskaper av eteriska oljor och välja sin egen). Jag lägger fortfarande till en nypa kanel.

Så när du blandar ditt "naturliga schampo" i en kopp, gå på toaletten. Våt håret och stryk lite vatten i ditt "naturliga schampo", piska det med handen och applicera det på hårbotten. Sedan massera in det i hårbotten, och gnugga tips av en kopp en "schampo" kommer vätskeflödet genom håret och i det ögonblicket, massera håret som du normalt tvätta. Skum blir inte. Men det spelar ingen roll, alla naturliga schampon skumar dåligt.

Medan denna fina schampo absorberas kan du tvätta en kopp, skrubba ditt ansikte eller tvätta ansiktet om morgonen. Skölj sedan, massera ditt huvud och hår. Vik håret i en handduk och låt det torka. Och viktigast av allt, att håret inte elektrifieras, det är nödvändigt att spruta den med en spray av ett avkok av örter. Jag använder en ren linjespray med kamomill.

Hår efter dessa förfaranden är bara vackert. Mjukt, glänsande, livligt. Och det trevligaste är att tillväxten är aktiverad, efter några veckor kan du se nya tillväxtar över huvudet. Och eftersom tillväxten av hårlängd accelererar, tack vare den snabba tillväxten av denna "underrock" blir ditt hår tjockare.

PS För oljigt hår kan du lägga 1 matsked av brandy och konjak till receptet.

Jag försökte tvätta mitt hår med ett ägg efter min pappa rådde mig. Han berättade hur en man bara använde dem och hans hår blev mindre skalligt och sedan allmänt täckt med fluff.

Jag lägger ett äggröra på mitt hår, håller det och tvättar det med vatten. Mest gillade effekten av det faktum att hårets tillstånd har förändrats, de har blivit tjockare och snyggare.

Bästa äggula tvättas skadad från färgämnen, perms och kindhår. Jag lägger till olivolja i denna improviserade schampomask. Jag applicerar med massagerörelser i hårbotten, skölj med varmt vatten efter 5-9 minuter. Håret är inte bara välskött, men också perfekt återställt. Jag rekommenderar starkt vem som har hårproblem.

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

beskrivning

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Hur man tvättar

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Det är användbart för dig!

Hur tvätta du huvudet med ett ägg, istället för schampo?

Att tvätta huvudet med ett ägg rekommenderas inte bara av traditionell medicin, men också av många kosmetologer. Recensioner av denna icke-standardiserade metod för att shampooa de mest mångsidiga, men många håller med om åsikten att det fortfarande ger håret nytta. Du kan tvätta huvudet med ett ägg både med schampo och istället för det.

Många kommer att fråga en ganska logisk fråga: "Varför tvätta huvudet med ett ägg?". För att kunna svara på denna fråga så noggrant som möjligt, föreslår vi att du känner till de fördelaktiga egenskaperna hos kycklingägg. Vi kommer också att berätta hur de påverkar hår och hud om du tvätta huvudet med ett ägg hemma.

Fördel och skada

Användningen av kycklingägg för att tvätta huvudet är att de innehåller ett stort antal olika aminosyror och fetter. De innehåller också en stor mängd mikrodelar och vitaminer som, som absorberas i hårbotten, närmar hårsäckarna. På grund av detta blir håret hälsosamt och strålande.

Vanligtvis används bara äggula för att tvätta huvudet med ett ägg. Protein används mycket mindre ofta, men båda dessa komponenter ger näring och rensar håret. Särskilt starkt kände effekten av äggula på fet hår. Om du tvätta huvudet med ett ägg med fet hår, märker du mycket snart att de har upphört att bli smutsiga.

Om du tror på trichologists rekommendationer, kommer det att skölja huvudet med ett ägg på kort tid för att bli av med skört hår, liksom mjäll och splittrade ändar.

När det gäller skadan kan det här sättet att tvätta huvudet bara orsaka det om du har en individuell intolerans mot produkten eller en allergi mot ägget. Du kan tvätta huvudet med kycklingägg även under graviditet och amning.

Vi har lärt oss om de fördelaktiga och skadliga egenskaperna hos att tvätta ett kycklingägg. Nu ska vi räkna ut hur du tvätta håret ordentligt hemma med kycklingägg. Till att börja med bör antalet äggulor beräknas: för torrt hår upp till axeln kan man ta en äggula och under axeln två eller tre äggulor, beroende på hårets tjocklek.

För att håret inte har en obehaglig lukt efter att ha använt ägget som ett schampo, ska filmen avlägsnas från äggulan. Detta kan göras med en sikta och passera den genom äggula.

Vi rekommenderar dig att anta våra rekommendationer som hjälper dig att tvätta ditt huvud ordentligt med ett ägg hemma:

 • Tillsätt ett halvt glas vatten till äggulan och vispa upp det med en mixer tills du får ett fast skum.
 • Du kan lägga till en liten rosmarin eterisk olja till den resulterande massan. Detta kommer att bidra till att avsevärt minska hårets fettinnehåll.
 • Var noga med att fukta håret med varmt vatten innan du tvätta huvudet med ett ägg.
 • Fördela blandningen jämnt över hela längden av håret, massera massan av hårbotten.
 • Låt kycklingäggsschampot på håret i en halvtimme.
 • Skölj ägget med mycket vatten.
 • När du har tvättat huvudet med ett kycklingägg rekommenderas det inte att använda balm eller andra hårmaskor.

Efter den första ansökan kommer du knappt att märka resultatet. Men om du regelbundet tvätta huvudet med ett ägg hemma regelbundet, så efter några procedurer ser du att ditt hår har fått en hälsosam glans och skönhet.

Du kan tvätta huvudet med ett ägg inte bara för en vuxen, men också för ett barn, och det är inte heller förbjudet att göra det för gravida och ammande kvinnor. Mer om detta i videon nedan.

Äggschampo Recept

Om du tror att du bara kan tvätta håret med ett ägg och vatten, då är du felaktig. Det finns ett stort antal olika recept, med vetskap om att du kan göra ett effektivt schampo från kycklingägg. Vi föreslår att du antar några av de mest populära och vanliga recepten.

 • För en äggula bör ta en tesked malet kaffe. Allt detta borde vara väl rört, och bäst av allt - slå med en mixer. Den resulterande blandningen bör appliceras på vått hår och spridas över hela sin längd. Massage gnidningsblandningen i hårbotten, det hjälper inte bara att rengöra det från föroreningar, men också för att påskynda hårväxten.
 • Du kan tvätta huvudet med ett ägg och följ detta recept: Blanda en äggula, lite barnsåpe och en tsk ricinolja, värma blandningen i ett vattenbad och använd sedan blandningen som ett schampo.
 • Kefir går också bra med äggulor och skapar en underbar hårmask. Blanda en äggula med två teskedar yoghurt, använd sedan den resulterande produkten till håret med cirkulära rörelser på fingrarna.
 • Du kan också tvätta huvudet med senap och ägg. Detta kommer att bidra till att påskynda hårväxten, men detta recept rekommenderas inte för ägare av torrt och sprött hår. Blanda en äggula med en halv tesked sallad, piska blandningen och försiktigt applicera på hårbotten och massera med fingrarna.
 • Lös upp en matsked gelatin i ett glas vatten, och efter det sväller, tillsätt äggulor och rör om blandningen. Applicera den på hela hårets längd och tvätta den efter 10 minuter.

Du kan tvätta ägget från huvudet inte med vanligt vatten, men med avkok av kamille. Detta kommer att öka effekten av att tvätta huvudet med ett ägg, och du kommer att känna skillnaden efter två procedurer! Glöm inte bara för att vara säker på att du inte är allergisk mot dessa ingredienser.

Så tvätta huvudet med ett ägg: användbara tips

Vår kalorieräknare på nätet räknar med kalorier, proteiner, fetter och kolhydrater av din favoritmat och produkter. Lunar kalender för 2017 kommer att avslöja dig dess hemligheter om framgång, rikedom, lycka till i kärlek.

Det är känt att ägg har en positiv effekt på kroppen, inklusive hår och naglar. Skönhetseksperter har länge gått försöksstadiet, vilket innebar äggvita, äggula och allt på en gång. Nu kommer schampon och hårmaskor, som innehåller ett ägg, inte att överraska någon. Men inte alla vet hur man förbereder folkmekanismer på egen hand och observerar rätt proportioner.

Äggula som hårschampo: Viktiga funktioner

 1. Innan du använder ägg för att tvätta håret bestäm du längden och tjockleken. Ägare av frodigt långt hår måste använda minst 2-3 äggulor, tjejer med kort och medelhårt hår kommer att vara tillräckligt med en. Innan du fortsätter till proceduren, se till att produkten är fräsch och separera sedan sköljet ordentligt från proteinet.
 2. Ta bort filmen från äggulorna och lägg dem i en lämplig behållare. Filmen avlägsnas med hjälp av en gaffel eller händer, du kan hälla kokande vatten över äggulorna så att de härdar från ovan, sedan genomborra och ta bort innehållet.
 3. Häll i äggolken rent försvarat vatten, vispa sedan kompositionen på ett bekvämt sätt för att öka massan 2-2,5 gånger.
 4. Skölj håret ordentligt med kallt vatten. Krullarna ska vara lite våta, men utan flödande droppar.
 5. Bekvämt att utföra proceduren medan du tar ett bad. Applicera produkten jämnt över hela längden av håret, uppmärksamma rotzonen. Tvätta av efter 30-40 minuter, när vattenprocedurerna slutar.
 6. Gommen är ganska problematisk kommer av långt hår, så först våt krullarna, skum kompositionen noggrant, som vid tvättning med vanligt schampo, avlägsna sedan med rikligt kallt vatten.
 7. Efter yolkhampo appliceras inga inköpta balsam eller masker. Hår utan dem kommer att vara jämn och silkeslen, så att du kan kamma dem lätt.
 8. Om du definitivt bestämt dig för att använda folkmedicin som en daglig vård, tillsätt torr senap och havregryn till äggulorna. En sådan enkel teknik kommer att förhindra att mjäll förekommer och skina håret.
 9. Shampoo baserad på äggulor är lämplig för alla typer av hår. Om du har för stor greasyhet, tillsätt citronsaft, vodka eller nybryggt kaffe till kompositionen. Ägare av torrt och sprött hår rekommenderas att använda äggulorna, kombinera dem med aloe vera juice. För den kombinerade typen är alla hemlagade recept lämpliga.
 10. Om du har tid, gör avkodningar av medicinska örter. Du kan kombinera växter av 2 arter eller använda allt på en gång. Föredragna följande komponenter: mint, citronbalsam, kalendula, salvia, kamille, rosmarin. Efter tvättning av håret med äggula, tvätta det med vatten och skölj krullarna med detta avkok.

Det är inte så lätt att använda ägg som ett schampo, förfarandet ser enkelt ut vid första ögonkastet. Hår och hårbotten bör vänja sig till den nya kompositionen utan kemikalier och skadliga tillsatser, det tar lite tid.

hur man tvätta håret med schampo

Användbara egenskaper hos ägg för hårvård

Skönhetseksperter i en röst säger att i varje hemmamask eller schampo måste du inkludera äggulor. Varför? Faktum är att de inkluderar lecitin, fetter och aminosyror, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos hår och hårsäckar. Också innehåller produkten mycket natrium, fosfor, kalcium, järn, kalium, vitamin A, B, E, D. Senaste perfekt återfukta håret, släta flingor, lindra av mjäll. I kombination med lecitin får hårets huvud en omfattande vård, eftersom det hjälper spårämnen och vitaminer att absorberas enkelt, näring krullarna från insidan.

Vad skinkar äggvitt, används det mindre ofta. Flickorna som inkluderar det i schampo klagar på komplexiteten av borttagningen. Utan tvekan har proteinet en utmärkt rengörande och närande effekt, speciellt det hjälper ägare till fet hår.

Trichologists undersöker hårskydd, rekommendera att byta till äggschampon. Verktyget på kort sikt kommer att rädda dig från de hatade splitändarna och det spröda håret. Ägg kommer att göra håret skönt, välskötta och mätta hårbotten med användbara komponenter. Du kan använda schampo som ett 2-i-1-medel, eftersom det inte är nödvändigt med en balsam.

Äggschampo

Byt ut ditt vanliga schampo med hemlagade produkter som du kan förbereda efter behov. Recepten nedan är lämpliga för daglig användning.

 1. Shampoo baserat på äggulor. Ta 3 stora ägg och gör ett hål i dem så att protein strömmar ut. Bryt skalet, ta bort filmen från äggulorna och visp sedan. Tvätta håret, försiktigt massera rotzonen, lämna i 5 minuter. Passar alla hårtyper.
 2. Äggschampo med glycerin. Slå 2 ägg i ett tjockt skum, tillsätt 15 gr. glycerol. Applicera på vått hår och sprida sig över hela längden. Kompositionen tvättas av med kallt vatten, annars kommer proteinet att hålla fast vid håret, du kommer knappast att ta bort det.
 3. Shampoo baserat på bågen. Fyll med 2 lök 500 ml. kokande vatten, insistera 12 timmar. Lägg till 60 gram. flytande honung och 1 piskad äggula. Skölj håret med detta schampo flera gånger i veckan.
 4. Äggschampo med ättika. Lös upp äppelcidervinäger och kallt vatten i proportionerna 2: 1, tillsätt 2 äggulor och 20 gr. glycerol. Applicera på hår och massera huden med fingertopparna.
 5. Shampoo från rågbröd. Blöt 4 skivor bröd i 300 ml. avkok av hypericum, vänta 2 timmar. Knäda noggrant blandningen med händerna eller gaffeln, och dra sedan igenom en kolv. Tvätta håret med schampo och massera hårbotten noggrant i 15 minuter.
 6. Äggschampo med kefir. Slå 2 äggulor med en gaffel och tillsätt 45 ml. kefir, gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter. Verktyget är perfekt för dem som har mjäll.
 7. Shampoo från senap och honung. Slå 1 ägg, tillsätt 60 gr. flytande honung och 100 ml. kefir. Späd 30 gr. senap 40 ml. vatten, blanda sedan komponenterna. Täck håret och skölj med kallt vatten.
 8. Äggschampo med yoghurt. Separera 2 äggulor och lätta dem med en gaffel, häll i 35 ml. kardborre och ricinolja. Lägg till blandningen 100 gr. naturlig yoghurt och applicera kompositionen på mycket vått hår.
 9. Kaffebönesschampo. Slå 1 ägg med en visp eller gaffel så att blandningen stiger 1,5 gånger. Häll kokande vatten över kaffebönor och låt i 6 timmar. Blanda ingredienserna, tillsätt 6 droppar eucalyptus eterisk olja. Receptet är utformat för oljigt och normalt hår, schampo rengör huden perfekt och normaliserar talgkörtlarna.
 10. Äggschampo med konjak. Blanda 2 äggulor, 40 ml. konjak och 20 ml. citronsaft. Slå blandningen med en mixer och skölj håret med det. Kompositionen är designad för ägare av skört hår. Vid slutet av proceduren rekommenderas att skölja krullarna med kamilleavkokning.
 11. Gelatinbaserad schampo. Häll 30 gr. gelatin kokande vatten och vänta på att svälla. Blanda 2 äggulor med en mixer, blanda sedan ingredienserna i en homogen massa. Lägg till 15 gr. glycerin och 10 gram. baby shampoo, skölj med hår.
 12. Äggschampo med oljor. Ta 50 ml ricinus, burdock, olivolja och majsolja. (total kvantitet 200 ml). Slå 2 äggulor och blanda dem med oljor, applicera kompositionen på hela längden av håret, uppmärksamma de splittrade ändarna. Shampoo är lämplig för alla typer, men det är rekommenderat att använda med frekvent frekvens för ägare av torrt hår.
 13. Honungsbaserad schampo. Smält 60 gr. honung i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, späd sedan med varmt vatten i ett förhållande 1: 1. Slå 3 yolks, tillsätt 30 ml till dem. apelsinjuice. Kombinera alla ingredienser och byt ut det betyder att du vanliga schampo.

hur man tvätta håret med tvål

Ytterligare rekommendationer

 1. Om shampoo innehåller en äggula, skölj massan med varmt vatten. När du lägger till protein på ingredienserna, skölj håret med kallt vatten.
 2. En gång i veckan, smörj håret med oljens sammansättning i lika stora mängder (burk, ricinus, mandel, majs, olivolja).
 3. Få vana att göra äggmasker. Recept för normalt och kombinerat hår: 30 ml. citronsaft, 2 äggulor, 40 gr. gräddfil. Recept för fet hår: 50 ml. avkok av nässla, 2 ägg, 40 ml. citronsaft. Recept på torrt hår: 35 ml. havtornsolja, 50 gr. fettost, 1 äggula, 25 gr. honung.
 4. Borsta inte ditt våta hår med en strykborste, byt ut den med en kam med naturliga borstar. Försök att använda en hårtork, curling och strykning inte mer än 2 gånger i veckan.
 5. Var inte lat för att göra färska örtteor, du kan använda följande komponenter som kombinationer:
 • kamille, salvia, lind;
 • rosmarin, kamomill, mynta;
 • nässla, linden, kullarrot;
 • citrusskal och ylang-ylang eterisk olja;
 • kalendula, citronbalsam, salvia.

Brew örter med kokande vatten och lämna i 3 timmar. Skölj håret med buljong efter att äggschampot tvättats av med vatten.

Har du bestämt dig för att byta ditt vanliga schampo med äggförebyggande medel? Bra val! Kom ihåg att proteinet tvättas av värre än äggula, så använd kallt vatten för att ta bort det. Trä ditt hår till äggprodukter gradvis, kombinera först butiksprodukten och hemlagad schampo varannan dag och byt sedan till permanent användning. Tack vare enkla recept och prisvärda ingredienser blir ditt hår glänsande, snyggt och utan splittrade ändar.

hur man snabbt torkar håret utan hårtork

Video: hur man tvätta huvudet med ett ägg utan schampo

1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5

Så tvätta huvudet med ett ägg för starkt och vackert hår

Tvätta håret med ett ägg är en gammal väg som våra förfäder använde. Och det är inte förvånande om vi anser att denna produkt, som innehåller proteiner och aminosyror, fetter, vitaminer, spårämnen, för att stärka och växa hår, är fördelen. Med ett kycklingägg istället för schampo är det möjligt att uppnå fantastiska resultat. Så tvätta huvudet med ett ägg, så att resultatet blir gott - vi kommer att titta på artikeln!

Egenskaper av äggets sammansättning

Effekten av användningen av ägg för att tvätta huvudet uppnås på grund av deras unika sammansättning.

 • Vitaminer i grupperna A, B, D främjar djupt fuktighet i huden och underlättar det med näringsämnen.
 • Lecitin ger en fullständig restaurering av skyddande funktioner och gör effekten av näringsämnen starkare.
 • Protein mättar inte bara håret utan också huvudets hud med viktiga näringsämnen, idealisk för oljiga strängar.
 • Fettsyror gör krullarna mjukare och silkeslen, upphör brittleness och förlust.
 • Komponenterna som utgör yolkolken förhindrar att de smälter, gör dem mer "levande", ljusa och glänsande.

Med hjälp av denna produkt belönar du dig själv med möjligheten att inte använda balsam, eftersom du får både schampo och balsam - 2 i 1. Penetrerar in i varje hår, ger användbara ämnen det med glans, ger näring med en unik komposition, återställer, lindrar kamning, tar bort mjäll, fuktar, näring, gör håret lydigt.

Regler för tvättning med kycklingägg

Så vad kunde man göra med ett positivt resultat var märkbart från första gången? Om detta är din första erfarenhet, bör du vara uppmärksam på de blandade metoderna, och inte till en separat komponent. Till exempel är äggmasker och schampon populära.

Efter att ha vänt sig till hårbotten och håret på ett nytt sätt kan du använda ett enkelt recept - endast med äggulor.

Men när man tänker på hur man tvätta huvudet med ett ägg är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer som gör denna procedur enkel och till och med trevlig.

 • Det är mycket lättare att tvätta skinkan från håret än att göra detsamma med protein. Därför antar många recept endast användningen av kycklingäggets äggula.
 • Innan du börjar applicera äggulan, är det nödvändigt att lossa den av flagella och film, vilket säkerställer användarvänligheten av kompositionen och eliminerar den obehagliga lukten efter tvätt av masken.
 • Före kontakt med håret, rekommenderas att slå gommen så att den har en bättre effekt på frisyren och är lättare att tvätta bort. Detta kan göras manuellt eller med en mixer.
 • Applicera "shampoo" är på håret när de ännu inte har torkat, men trycktes tidigare för hand för att avlägsna överskott av fukt.
 • Efter tvättprocessen utförs tvätten av äggulan som om det är ett schampo - helt och försiktigt.

Ett sådant schampo kommer säkert att tacka dig, för det är enkelt, fördelaktigt och viktigast - effektivt.

Funktioner av användningen av äggbaserade schampon

Det är tillrådligt att använda äggula åtminstone en gång, men även om du tänker på en sådan mask en gång i månaden är det tillräckligt för sken och hårförbättring. Recept innebär användning av ett helt ägg. Proteinet har mycket användbart, och det är osannolikt att han kommer att kunna skada håret, men när du tvätter huvudet gör det verkligen utan det. I detta fall kommer effekten av näringsmasken inte att bli värre, och du kommer att rädda dig från att kamma den ut ur håret. Oavsett recept för att tvätta håret du väljer, följer instruktionerna dig att få ut det mesta av processen.

Steg-för-steg-instruktioner för att skapa schampo

Tvätta håret med ett ägg är en enkel process. För en bättre förståelse är det värt att överväga steg för steg instruktioner.

 • Förbered det vanliga kycklingägget och separera vit och äggula, vispa det genom visp och placera det i en liten skål på förhand.
 • Kompositionen måste appliceras på fuktigt hår: om du använder både protein och äggula, undvik varmt vatten så att proteinet inte kokar (om det händer, kammar det blir problematiskt, det tar mycket tid).
 • Under tvätten behöver du försiktigt massera håret vid rötterna, håll handen längs hela längden så att blandningen kan fördelas.
 • Processen varar inte mer än fem minuter, varefter ägget tvättas av håret med rent rinnande vatten.

Detta är i själva verket hela hemligheten av hur man tvätta huvudet med ett ägg ordentligt. Denna produkt kan dock användas inte bara som en fristående enhet, men också som ett element av läkningsmaskar med fantastiska egenskaper.

Äggsmaskar för skönhet och hälsa hos håret

Vi tittade på hur man tvätta håret med ett ägg, men de användbara egenskaperna hos produkten slutar inte där. Det finns flera föreningar som kommer att mätta ditt hår med vitaminer, vilket ger sken och skönhet under lång tid.

 • Masken av ricin eller kardolja med ett ägg hjälper till att återfuka och djupt närma håret.
 • Masken av senap och ägg används ofta för fet hår och är en utmärkt stimulator för deras tillväxt.
 • För att göra håret glans, räcker det med att tillsätta en tesked citronsaft och en matsked ricinolja till ägget.
 • Om du behöver bekämpa håravfall, måste du inkludera i en mask med ett ägg lite honung och vegetabilisk olja.
 • Masker med oljor är ett universellt alternativ för något hår, oavsett typ. Det är nödvändigt att späda vegetabilisk olja med vatten och tillsätt den till äggula, slå till skumning. Så, lavendel hjälper till att göra håret skina, medan rosmarinolja och tea tree oil reglerar oiliness.
 • Masken av ägg och naturlig honung är perfekt för ägare av blont hår, eftersom honung hjälper till att klargöra trådarna. Detta är en riktig frälsning från torrt hår och skadad hårbotten.
 • Kefir schampo är ett annat effektivt botemedel. Du måste ta 1 äggula och tillsätt 2 msk. l. Regelbunden kefir med en fetthalt av 3,2%. Masken gör håret mjukare och mer lättsamt.
 • Mask av blött bröd och ägg garanterar hårbotten och håret är fuktgivande. För att göra detta bör brödet blötläggas i vatten och får stå i ca 10 minuter.

Alla masker är identiska i enlighet med användningsreglerna och föreslår att påföljande lägger på huvudet på plasthattar och handdukar. Kompositionerna hålls i 1,5 timmar och tvättas sedan med rinnande vatten. För större effektivitet kan du tvätta håret med en separat äggula, använda den i stället för schampo. Så, förberedelsen av verktyget tar inte mycket tid, och själva förfarandet och resultatet som erhålls av det kommer verkligen att glädja dig.

Allmänna regler för tillverkning av kompositionen

Utmärkt tvättschampo kommer endast att förberedas om du följer de allmänna reglerna.

 • För beredningen behöver du en murbruk av keramiskt material, en pestle, en apparat för att slå produkter.
 • Ägget måste rengöras från filmen: vi pratar om äggula. Annars kommer håret att få en obehaglig lukt.
 • Ytterligare komponenter för beredning av masker och schampon rekommenderas att välja beroende på problem som löses.
 • Alla masker ska göras på lite fet hår, precis innan de tvättas. I detta fall ger den bästa reaktionen av komponenterna med hår och hud i huvudområdet.

Så vi tittade på hur man tvätta huvudet med äggula, så att från första gången skulle ditt hår glädja dig åt sin skönhet och volym. Överensstämmelse med dessa regler gör att du kan uppnå effekten av starkt och lyxigt hår under en kort tid och glädja människor runt omedelbart!

Hur tvättar du huvudet med ett ägg?

Organisk och naturlig kosmetika är mycket bättre än alla professionella produkter, eftersom de inte innehåller varken konserveringsmedel, färgämnen eller föroreningar. Därför söker man nyligen efter gamla recept, till exempel hur man tvätta sina huvuden med ett ägg, eftersom alla kommer ihåg den skönhet och ofattbara längden på fläkten av ryska skönheter.

Kan jag tvätta mitt hår med ett ägg - bra eller dåligt?

Kyckling ägg är en mycket rik produkt med värdefulla ämnen, eftersom det i naturen är avsett för utveckling av kyckling. Följaktligen innehåller den alla nödvändiga och viktiga komponenter för en hel levande organisme.

Biokemiska studier visar att äggets sammansättning innehåller:

 • vitaminerna A, D, E och grupp B;
 • aminosyror;
 • lecitin;
 • fetter;
 • proteinkomplex.

Därför är det säkert mycket användbart att använda den aktuella produkten, inte bara för att förbereda goda rätter och ätande men även för kosmetiska ändamål.

Det är viktigt att notera att ägget är universal eftersom det är lämpligt för att tvätta både torrt och oljigt hår, normalisering av talgkörtlarna, vilket eliminerar mjäll och irritation för alltid. Dessutom är det så näringsrikt att det ersätter shampoo, balsam och mask samtidigt.

Hur tvättar du huvudet med ett ägg?

Det finns flera recept för produkten. Tänk på första en av de enklaste:

 1. Punch ett litet hål i ett råägg och dränera proteinet. Det behövs inte för att tvätta huvudet, eftersom det snabbt koagulerar i varmt vatten och inte är för värdefullt i kompositionen.
 2. Släpp äggulan från dess täckfilm. Det enklaste sättet att göra detta är att placera den här delen av ägget under rinnande varmt vatten (trycket är litet). Efter ett par minuter blir filmen på äggulan vit och blir svårare, du kan genomborra den och dränera den rena produkten.
 3. Tillsätt ett halvt glas vatten till ägget (om du använder fler äggulor, öka proportionellt vätskemängden).
 4. Smörj blandningen väl tills skum visas.
 5. Applicera det resulterande schamponet till vått hår och fingertoppar, massera bra.
 6. Lämna massan på huvudet i 10-20 minuter.
 7. Skölj håret mycket noggrant under varmt (inte varmt) vatten, kamma det med fingrarna.

Tvätta huvudet med ett ägg behöver inte efterföljande applicering av närande balm eller masker, eftersom ett förfarande ger grundlig rengöring av håret, deras fuktgivande och mättar trådarna med vitaminer.

Hur tvättar du huvudet med ägg och användbara tillsatser?

När ditt hår blir van vid denna typ av rengöring kan du diversifiera ditt hemlagade schampo med olika naturliga ingredienser.

 1. Skum så mycket barnsoppa utan tillsatser och skummet.
 2. Lägg i det råa äggula, en tesked kosmetisk ricinolja och snabbt slå.
 3. Applicera på lite fuktigt hår, massage.
 4. Skölj huvudet väl efter 10-30 minuter.

Äggschampo med kefir:

 1. Blanda äggulaen med 2 matskedar av en jäst mjölkprodukt.
 2. Beat till skum former.
 3. Applicera på trådarna och efter 15 minuter, tvätta håret väl.

Cognac blandning:

 1. Äggråsula blandat med 1 matsked nypressad citronsaft och samma mängd konjak.
 2. Applicera på hårbotten, massage över rötterna och sprid över håret.
 3. Skölj strängarna noggrant efter 20 minuter.

Hemlagad schampo med honung:

 1. I samma proportioner mala äggulorna och naturliga flytande honung.
 2. Applicera jämnt på något vått hår, massera hårbotten och tips, speciellt om de delar upp.
 3. Skölj av blandningen efter 5 minuter. Ägare av blont hår kan lämna shampoo på håret i 10-20 minuter.

Som framgår av recensioner av kvinnor, hanterar ovanstående recept med rengöring och närande hår mycket effektivare än dyra kosmetika.

Om du är en anhängare av naturliga hårvårdsprodukter donerade av naturen, kommer du definitivt att tycka om vår artikel. Lär dig hur man använder björktjära för att öka tätheten, hälsan och vitaliteten hos strängarna med enkla hemlagade masker.

Vill du använda hygieniska kosmetika, i vilken kvalitet och komposition du är säker på? Försök att göra tvål själv. Det här är inte så svårt som det verkar vid första anblicken, särskilt i vår nya artikel hittar du många intressanta och enkla recept.

Även efter en mask eller med en ölschampo kan resultatet ses och kännas. Med regelbunden användning av ölbaserade produkter ser håret ut och blir riktigt friskt från insidan. Mer information om användningen av öl för hår - i vårt material.

De mest effektiva folkmedicinska åtgärderna för hårvård är avkok av nässla, kamomill, kardborre och, naturligtvis, roten av kalken i myran. Läs i vårt material om hur man förbereder en sköljning baserad på denna växt, vilket gör att du kan glömma problemet med håravfall.Nästa Artikel
Vilken typ av oljor kan läggas till schampo?