Hans Majestät Honung Hårvård


Förmodligen vet alla om fördelarna med honung för vår kropp och det är verkligen svårt att överskatta. Och idag kommer du inte att bli överraskad av användningen av honung i kosmetologi, i vård av ansikte, kropp och naturligtvis vård av vårt favorithår, som vi ska prata om. Jag tror att alla vet att honung läker hår, vi kommer att försöka välja de bästa sätten att använda honung för hår.

Honungshårljus

När du väljer älskling, försök att ta den obearbetad, eftersom den förlorar dess fördelaktiga egenskaper när den upphettas. Som du vet har honung och kanel egenskaper för att lysa hår, honung innehåller enzymer som bildar väteperoxid och när vi spenderar det med balsam (det innehåller vatten och med hjälp blir väteperoxid utsläppt från honungen) och lägger också till en naturlig förstärkare - kanel.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Balm eller balsam, välj naturlig eller organisk.

recept:

 • 2-3 matskedar honung;
 • 2 skedar balsam;
 • 1 sked kanel.

Vi gör innan du tvätter håret. Vi blandar alla ingredienser och lämnar i 10 minuter, under tiden dämpar vi håret, jag använder bora i en sprayflaska (med vilken jag sprutar vaserna) häll varmt vatten och spray det på håret så att de är lite fuktiga. Jag lägger blandningen på mitt hår och isolerar det, jag går i minst en timme, det kan vara längre, sedan mitt huvud som vanligt.

Ju mörkare håret desto mer tid och följaktligen behövs tålamod för att lätta på det.

Honungsmaskar för hår

Masker från tidsåldern ansågs vara det viktigaste skedet i hårvård, om Cleopatra förstod det, tror jag att moderna tjejer också tillgriper hemlagade hårmaskor, även om de inte gör dem regelbundet, men förmodligen alla vet om deras användbarhet. Hemmagjorda masker förstås bara naturliga produkter som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

Mask för glans och hårstyrka

Masken, som gjordes av våra mormor och som fortfarande är relevant idag. Masken stärker och återställer hårets längd. Masken förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och stärker hårrötterna.

 • 1 matsked brandy;
 • 1 matsked olivolja (kallpressad);
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula.

Applicera masken på hårbotten vid avdelningarna och fördela längs längden. Vi värmer och lämnar från 40 till 60 minuter, tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Mask för håråterställning

En mask som hjälper till att återställa håret efter färgning, frekvent användning av hårtork, curling eller strykning. Med regelbunden användning kan masken minska hårets tvärsnitt.

 • 2 matskedar honung;
 • 2 matsked sesamolja;
 • 1 äggula.

Värm honung och olja i vattenbadet, tillsätt äggula. Mask applicerad från rot till spets av håret, kan värmas. Lämna masken i 30-40 minuter och tvätta håret som vanligt.

Lamineringseffektmask

Efter masken kommer håret att få glans, styrka, blir mjuk och silkeslen. Maskan ger näring och återställer hår.

 • 1 tsk olivolja;
 • 1 tsk burdock olja;
 • 1 tsk ricinolja;
 • 1 timmes sked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Oljans proportioner kan minskas beroende på hårets längd (dessa proportioner är mindre än bladens längd). Masken appliceras på vått tvätt hår längs hela längden och går lite tillbaka från rötterna. Vi lämnar masken i 1 timme, vi kan värma den, och sedan tvättar vi av det med schampo och applicerar balsam.

Honungslökmask

Med håravfall väljer flickor ofta en honungslökmaske. Men du måste vara försiktig med det, eftersom lukten av lök kommer att spöka dig, långt efter det att maskerna har gått över, och i vått väder kommer lukten också att känna.

 • juice av en lök
 • 1 matsked honung;
 • 5-8 droppar essentiellt oljeblott, eller mint, orange, rosmarin.

Tillsätt olja till honung, rör om och tillsätt lökjuice. Applicera blandningen på hårbotten, isolera och gå i 40 till 60 minuter. Mitt huvud är som vanligt, men i slutet, skölj håret med surgjort vatten. För en liter vatten tillsätt 1-2 matskedar vinäger eller citronsaft.

Mitt hår älskling

De som följer den "gröna" livsstilen, föredrar jag att bara använda naturliga produkter, utan droppe kemi. Nu finns det en ny hobby för sådana naturliga fans - att tvätta håret med honung.

Vi försöker tvätta håret med honung

Kvinnor som har provat den här metoden hävdar att hårets tillstånd har förändrats till det bättre och det är inte bara deras utseende utan också deras styrka, det vill säga de har blivit mindre frekventa (förresten rekommenderar vi att läsa om orsakerna till håravfall hos kvinnor). Hur går det att tvätta håret med naturlig honung?

Receptet för beredning av honungsblandning för att tvätta huvudet:

Till en början behöver du en ren behållare, inte varmt vatten och lite naturlig honung, det spelar ingen roll: bukvete eller blomma - något. Det är mycket viktigt att honungen är frisk, om honungen redan har värmebehandlats eller lagrats för länge, så kommer det inte att vara någon fördel för håret från det.

Det är nödvändigt att blanda i en förberedd behållare 1 msk honung med 200 ml vatten (ofullständigt glas). Vänta tills honungen är upplöst, rör honungsvattnet så att kompositionen blir homogen och det är det - shampoo är klart.

Sätt att tvätta håret med honung:

Applicera honungsmixen i håret närmare rötterna, massage försiktigt i 1 minut, skölj sedan med varmt vatten. Med långt hår applicera en honungsblandning över hela längden av håret och lätta gnidningsrörelser går genom håret. Kanske i det här fallet behöver du mer älskling. Efter att du har tvättat honungsblandningen från håret, låt dem torka naturligt. Använd inte en hårtork och för att förhindra att vatten släcker, torka lätt håret med en handduk.

Vanligtvis, efter det första förfarandet för att tvätta håret med honung blir de mjukare och mer lydiga. Och kanske kommer du inte att känna samma effekt av friskhet, som efter ett vanligt schampo, men ditt hår kommer fortfarande att rengöras och det kommer inte att bli något fett på dem. Glöm inte att det finns andra masker för hår från honung, som vi också rekommenderar att du försöker.

Fördelarna med honung för hår. Populära recept maskerar med honung

Sammansättningen av honung är den rikaste, och därför är de härdande egenskaperna hos denna produkt många.

Honung hjälper till att lösa en mängd olika hårproblem.

Låt oss ringa huvudkomponenterna av honung, som på ett positivt sätt påverkar hårets tillstånd:

 • Vitaminer från grupp B. De accelererar hårväxten. Om en tillräcklig mängd vitaminer i denna grupp kommer in i håret, finns det inga problem med deras hälsa: de lyser och blir inte tunnare. Efter honungsbaserade masker återställs torrt och livlöst hår längs hela längden.
 • Jod och järn. Med brist på en eller båda mikroelementen blir hårsäcken tunnare över tiden vilket skadar hårfollikeln och håret dimmar och bryter. Brist på jod och järn kan leda till håravfall. Massiv håravfall hindrar förfarandet med användning av honung rik på dessa spårämnen.
 • Koppar. Hårfärg beror på mängden koppar i dem. Koppar är också ansvarig för hårstrukturens styrka, eftersom den deltar i kombinationen av proteiner (kollagen och elastin).
 • Zink. Element som bidrar till normalisering av talgkörtlarna. Zink accelererar hårväxt och restaurering av skadad hårbotten (löser problemet med mjäll).
 • Glukosoxidas. Detta enzym är inblandat i framställning av väteperoxid. Så honungar lyser håret. Du kommer inte att kunna helt missfärga håret med honung, men du kan göra dem lättare med ett par toner.

Honungshårljus

Från en brunett till en blondin, även efter många gånger applicering av en honungsmask, kommer du inte att vända, men några nyanser av hår kommer att lysa om de är naturligt blonda.

Mörkhåriga tjejer som ett resultat av upprepad användning av en honungsmask kommer att bli ägare av en gyllene (honung) nyans av hår.

Om det inte finns någon allergi, kan en mask göras varje dag eller hoppa över en dag. Totalt ska det finnas 15 procedurer.

Maskinsammansättningen: honung eller honung och vatten (om biprodukten är för tjock för applicering på håret). Det fördelas genom håret, från röt till spets, håret är kammade (kammen ska ha täta tänder), gnid försiktigt honung i hårbotten med fingrarna.

Huvudet ska täckas med plastfolie och en handduk för att hålla varma, vilket påskyndar metabolismen.

Varaktigheten av en session är 8 timmar (det är bekvämare att göra en mask för natten). Honung från håret tvättas av icke-hett vatten med schampo. Som balsam kan du använda kamilleavkok: det lyser också håret.

Honungshårbehandling

Det finns många recept för hur man behandlar hår med honung. Kompatibiliteten hos denna produkt med andra är bra, så det är möjligt att tillsätta olika ingredienser till det, förbereda läkemedel för hår hemma:

 • För behandling av hårbotten mjäll används honung, brandy och olivolja i ett förhållande av 1: 1: 1 - en blandning som accelererar hårväxt och eliminerar mjäll. Det bör appliceras på håret, gnugga försiktigt i hårbotten, en timme senare, med hjälp av schampo.
 • Att bota delade ändar hjälper till ett sådant verktyg: honung (2 delar), mandelolja (1 del), äppelcidervinäger (1 del). Applicera blandningen i ändarna av håret och låt i en halvtimme, tvätta sedan.
 • Problemet med felfunktion i talgkörtlarna löses genom att gnugga honung i hårrötterna innan de tvättas med schampo. Regelbundenhet - på en vecka.
 • Om håret började falla ut, försök att gnugga honung i hårbotten, som kompletteras med burdockolja och lökgruel. Honung har en fördelaktig effekt för att stoppa skallighet, och utan dessa tillskott, men med dem blir resultatet snabbare. Masken hålls på håret, inslaget med en handduk, en timme, tvättas sedan av med vatten.

Säkerhetsåtgärder

Honung som ett kosmetiskt verktyg är inte lämpligt för alla. Även om du vet att du inte är allergisk mot denna produkt, kom ihåg att med överdriven konsumtion av honung för mat, liksom med långvarig exponering för huden, kan individuell intolerans uppstå.

För att kontrollera hur din hud kommer att reagera på effekterna av honung inom några timmar, sprida honung över armbågens baksida, linda denna plats med klämfilm, ta bort filmen efter 8 timmar. Om det inte finns några förändringar på huden, är en behandling av hårläkning med hjälp av honung inte kontraindicerad för dig.

Applikationstips

När blodcirkulationen i hårbotten accelereras blir honungsmaskar särskilt effektiva. Innan du applicerar masken på håret, rekommenderas att ånga i badet eller massage huvudet med händerna.

Innan du applicerar masken ska du tvätta håret med schampo utan balsam-sköljning (schampo med grädde för att tvätta håret innan honungsprocessen är bättre att inte använda) och skölj sedan dem med en vattenlösning av läsk med en liten koncentration.

Detta kommer att avfetta håret för effektivare exponering för honung. Efter sköljning är det nödvändigt att tvätta soda mycket noga av håret: varken schampo eller läsk ska förbli på dem.

Honung appliceras på vått hår (om de är för rika kommer det att tömma från dem).

Ansökningsrecensioner

Maria, 30 år gammal:

"Istället för balsam, har jag i sex månader använt honung en gång i veckan: lime, blomma, bovete - när det finns en. Tvätta av på en halvtimme. Jag har brunt hår.

De hade svårt: en kardinal förändring av färg till mörkbrun, belysning, graviditet, amning... De började smula, förlorade sin glans och förvärvade en onaturlig nyans som jag verkligen inte tyckte om.

Nu är allt i ordning: håret glider, 1-2 hår kvar på hårborsten efter kamning, och färgen har jämnats ut, har blivit en trevlig, lättblond. "

Anna, 29 år gammal:

"Jag lägger honung i schampo när du tvättar mitt hår. Jag gillar lukten väldigt mycket och håret är bättre. "

De mest effektiva recepten för melon ansiktsmasker vi har samlat i vårt material.

Vilken effekt har en persikermask på ansiktet, lära av vår artikel.

Olga, 20 år gammal:

"Jag kunde inte lösa problemet med mjäll länge. Honungsmaskan hjälpte. Men inte omedelbart, men efter 10 ansökningar. "

Diana, 32 år:

"Under graviditeten bestämde jag mig för att stärka och samtidigt lätta mitt hår genom att göra en mask med honung. Utsläppen var hemskt och huvudet klarade i lång tid. Det var allergi, eftersom Suprastin omedelbart hjälpte. Passat ett år efter födseln.

Jag läste om de fördelaktiga egenskaperna hos honung, utsmyckade honung på min hand, twirled den med matfilm, såg ut så här i några timmar, visade inga tecken på allergi. Och jag bestämde mig för att försöka igen, eftersom håret var mycket splittrat.

De blev märkbart bättre efter flera masker. Jag läste på forumet, många mödrar har allergi under graviditeten för de produkter som inte fanns där tidigare, och efter barnets födelse passerar hon. "

Så, honung kan bli av med mjäll, stärka håret och förhindra förlusten. Det gör hårda trådar mer lätta, mjuka och välskötta.

Honung är en accelerator för hårväxt och en hårbotten tonic. Men innan du använder det måste du kontrollera om du är allergisk mot denna produkt.

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • Gemenskapsregler (1)
 • SOAP (2335)
 • FACE CARE (811)
 • Kroppsvård (681)
 • BALMS (460)
 • OLJOR (401)
 • Behovet att veta (372)
 • FÖR HÅR (346)
 • Örter (326)
 • BAD, Dusch (303)
 • Hemma (252)
 • DIY ljus (56)
 • MAT FÖR SKOENDE OCH HÄLSA (101)
 • SPIRIT MED EGNA HÅNDER (76)
 • TORKPASTER, POWDERS (64)
 • DECORATIVE COSMETICS (49)

-citat

7 SÄRSKILDA REGLER FRÅN ÖSTEN. Regel 1. Kombinera oftast hår: Böj dina fingrar.

Vare sig blad eller fjäder. Jag började experimentet med det. Jag påminner dig om att denna tvål är mig.

Förmodligen skulle någon tro att det här är för mycket för tvål, och det kommer att vara rätt men konstigt nog i golvet.

Experimentera med formuläret) Tvål från grunden Choklad Tja, så att tvålen inte var sk.

Kokade nya vårens näringsmässiga balms för ansiktet: Detaljer här: https://vk.com/9l.

-Tags

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

OM Tvätthuvudet

Du vet, jag bestämde mig för att dela - plötsligt skulle min erfarenhet vara till nytta för någon))

Ofta bor i städer, människor tvingar håret med schampon och köper ytterligare vårdprodukter, färre (och bara kvinnor) tycker att det inte är bra, och ibland tar det ibland förebyggande åtgärder i form av naturliga masker och sköljningar (vanligtvis håroljor och örter för sköljning) och ett mycket litet antal kvinnor och män som bytte till en helt naturlig hårtvätt.

Jag försökte helt byta till naturlig hårtvätt (med lera, kefir, örter, etc.) vid en tidpunkt, och insåg att jag inte kunde leva så här, eller hellre gå så här. Minsta längd är att håret förlorar sin glans, "rättvisa" sprödhet eller elasticitet, volym, jämnhet, fuktighet - i olika fall på olika sätt. Och bara ett bra schampo ger dem en bekant, urbana skönhet, med vilken jag inte skäms över att gå på scenen, eller bara till gatan, till människor. Men de som är intresserade vet vad schampon är. Shampoo är en hårfe, flytande plast! Dessutom förändras min hårfärg ständigt från schampoens kemiska sammansättning, och alltid inte till det bättre (mörkare, bli grön, det gör det bara inte). Från naturliga ingredienser sker det inte, men det finns nackdelar. I allmänhet, när jag kom ut ur situationen:
Genom långa försök att byta till naturliga ingredienser bestämde jag tydligt att mitt blonda hår "kärlek". Och de älskar honung, mjölk, äpple och hallon vinäger, lera, kamomill, havregryn, kamilleolja och cederträ, grapefrukt och ylang ylang. Och med denna uppsättning produkter tvättar jag ofta mitt hår.

Jag gör det här: lägg en sked full av honung i en liten skål

(om håret är torrt, tillsätt 3-5 droppar av någon (oljig) hårolja till honung. Honung är en naturlig emulgeringsmedel, och oljan löses jämnt i den.) och häll en tesked av din schampo på samma ställe - blanda det. Jag vill notera att alla mina vägar sparar din schampo 2 eller flera gånger, så vem tvättar ditt hår två gånger - häll en portion schampo i skålen. Återstående ingredienser - ta med dig till din vanliga mängd. Skumning blir bättre än tidigare, oroa dig inte. Allt blandat upp. Du kan tvätta håret. Honung väcker mycket hår och hårbotten, lindrar mjäll, ger volym och glans, torkar lite

Men det viktigaste är att du inte behöver koka, koka eller ånga någonting - alternativet är perfekt för dem som tvätta håret varje dag. Tvätta den med honung! Känslor är supera, i badrummet råder jag dig att hålla "shampoo" på ditt hår lite längre för att bättre påverka dem. Samma blandning med honung kan appliceras på balsam och hårbalsam, på duschgeler, etc. Dessutom kommer allt att vara bra att skumma, även om honungen är 80% och schampo -20%. Och det här är 2 gånger mindre än tomma flaskor med schampo, 2 gånger mindre miljöskador, och 2 gånger fler fördelar för ditt hår och kropp.


Som du förstår, i schamponet odlar jag och andra ingredienser - som mjölk.

Jag tar mycket mer mjölk än honung, ca 150 ml. Och jag lägger till samma mängd schampo - ca. tesked. Vi blandar (försiktigt) - det visar sig mycket GENTLE-emulsion, vilket ger bara silkesskum. Prova det, du kommer att vara glad, som jag är. Mjölken har en mild fuktgivande effekt och en bra balansering, med första användningen. Det ser ut som Dove shampoo, bara en miljon gånger bättre)))) Du kan också späda alla medel med mjölk. Dessutom släcks särskilt skadliga kemiska ingredienser i schampon i mjölk. För barn är en sådan tvätt det bästa alternativet!

(Jag har det hemma), jag använder inte bara för sköljning. (För ingen oro - späd i 1 liter vatten, ett halvt glas hemlagad äppelcidervinäger - och skölj efter tvätt). Jag spänner ibland också lite schampo i en liten mängd ättika - en tsk, på en tsk. Och så min. Det visar sig en stark glans av hår, behaglig uppfriskande äppelom, pomp och mjukhet i håret. Ta bort statisk Fruktsyror är särskilt bra för håret på vintern - det verkar som vitaminer. Äppelcidervinäger har också en utmärkt effekt på ansiktets och kroppens hud, så jag försöker lägga till det där det är möjligt))) Raspberry vinäger (Ja, jag tror någon annan naturlig) Jag använder naturligtvis på samma sätt) Det visar sig vara bra att späda äppelcidervinäger och honung tillsammans, också en bra effekt. Men mjölk med honungsmix, för huden - ja, men för håret - för mycket. Även om du försöker, kanske är det precis vad ditt hår behöver)

Ibland tvättar jag mitt huvud med lera.

Inte bara är det mycket användbart, det viktigaste är hårdets densitet som ler ger! För tunt hår - det bästa alternativet. Jag vill notera att tvätta håret med lera tillsammans med schampo är inte meningsfullt. Lera tvättas bort och har ingen djup terapeutisk effekt. Men om du tvättar utan schampo, är det dåligt sköljt, särskilt från långt hår, och sedan trycks håret, obehagligt för beröringen - tufft och små lerpartiklar kvarstår fortfarande på håret och när de torkas ser de ut som pulver på håret, vilket också är sypyetsya allt annat)))) och leran är väldigt torr. För att förhindra att detta händer, spädde jag bara lera i mjölk och tvättade den med den här lösningen. Och sköljdes sedan med vatten och äppelcidervinäger. Det visade sig bättre, men det var inte möjligt att ta bort alla nackdelar. Jag gjorde emellertid ganska acceptabel typ av hår)) Jag upprepar ofta denna procedur - håret är märkbart starkare.
Mest av allt gillade jag den vita lera, och naturligtvis inget rosa. Resten är inte så stor.

Här är det självklart nödvändigt att förbereda lite i förväg för att tvätta huvudet, och jag gör inte avkroppen varje gång, men när det finns tid och önskan. Jag är inte särskilt orolig eftersom jag vet att mitt hår får all nödvändig näring och skydd (jag tvättar mitt huvud varje dag, med sällsynta undantag). Jag tror att alla vet hur man brygger detta underbara gräs, och hur bra det passar till blonda individer)

Med havregryn är annorlunda)
Den snabbaste och mest praktiska - häll 0,5 liter. kokande vatten 3-4 msk. havregryn flingor. Vänta tills det kyler, spänner och använd det resulterande klibbiga vattnet för att berika håret. Jag suger bara mitt hår i det och försöker hålla det längre. Antingen allting odlas också i denna buljong 1 tsk. schampo - och mitt huvud med detta tvålvatten flera gånger)
Havregryn ger sin egen speciella effekt. Håret efter det är tjockt och glänsande. Och på mitt hår märkte jag att havregryn ger dem en del av en delikat nyans av vitt guld.
Du kan göra en mask ut ur havregryn - allt är som vanligt här, och vem vet vad man ska göra och hur. Det är inte så bekvämt att röra sig med spannmål på huvudet (Därför gör jag lite vatten.
Du kan också skölja huvudet med denna havremjölvodice och skölja inte bort det. Då är volymen mer märkbar, men glansen blir matt.

Oljor för hår.

Bra att använda från tid till annan. Till varje sin egen olja. Det viktigaste är naturligt. Jag kom upp kamille. Det är nästan tjockt, lätt och det luktar gott. Och för all den kända burken kan jag inte tvätta av huvudet länge, ibland måste jag göra det flera dagar i rad. Naturligtvis tyckte jag inte så mycket om det, och jag vägrade det säkert. Jag rekommenderar alla att expandera sina syn på håroljor, och det är bättre att använda olika: nässlaolja, kamomill, rosenkräm, mandel, jojoba, zar är bra för hår. vete, ceder eller cedertom, etc. De är ömma, oljiga, nästan väsentliga. Enligt min mening, för normalt och fettigt hår - det här är den perfekta konsistensen.

När det gäller ägg och kefir.

Med ett ägg slutade jag att tvätta mitt hår, huvudsakligen av etiska skäl. Dessutom ser jag inte från honom en speciell effekt, förutom briljansen. Men många andra produkter, såsom citronsaft eller citrusskal, ger glans. Återigen ger honung en stark glans, och effekten ligger mycket nära ägget, honung är definitivt bättre, det är antiseptiskt och har starka närande egenskaper etc.
Kefir, oddligt nog, passade mig inte, tydligen på grund av individuella särdrag. Jag har fettigt hår från honom. Även om det inte stör många, använder du det när du tvätter håret. Prova det, det kanske passar dig. Naturligtvis använder jag många fler hårprodukter, eller hellre försöker jag dem, till exempel propolis, olika tinkturer, oljor, fruktpuré etc. Kanske senare lägger jag till något som också glädjer.
Jag hoppas att efter att ha läst min anteckning kommer alla som inte tvingade sig att ta hand om sitt hår med hjälp av naturliga produkter nu att börja göra det lätt :) Nå vill jag helt och hållet överge schampon och andra kemikalier. Vad och allt jag önskar. Och ändå - en smidig övergång :))

Mer information och svar på frågor finns här

Älskling är ditt nya schampo

"No-poo" -rörelsen (utan schampo) blir populär från tid till annan men intresset minskar så fort det visar sig att hemlagad schampo inte kan ge oss det resultat vi räknar med. Till exempel var det också tanken på att tvätta håret med läsk eller balsam. Vi försökte, men det visade sig att läsken torkar håret och hårbotten och ändrar balansen av fett, och luftkonditioneringsapparaterna tyckte inte om att de är tyngre och dåligt tvättade.

Därför är det ganska logiskt att en ny idé har dykt upp - det här är en honungsschampo.

För att börja följa metoden att tvätta med honungschampo behöver du lite: ekologisk honung, vatten och en ren behållare. Blanda 1 msk honung med ett ofullständigt glas varmt vatten. Honung kommer att lösas, kompositionen blir homogen, och ditt nya schampo är klart.

OBS: Använd endast färsk honung, om honung har genomgått någon form av behandling - det kommer inte att användas för håret.

Behandla håret så nära som möjligt till rötterna, massage försiktigt i 1 minut och skölj sedan med vatten. Tvätta håret med honung och låt det torka naturligt utan att använda en hårtork eller styling verktyg.

Du kommer omedelbart att känna att ditt hår har blivit mjuk, felfri. Efter den första tvätten har du inte samma förnimmelser som efter tvätt med skummande schampo från affären. Men fett kommer inte, oroa dig inte. Du kommer säkert att njuta av inte bara de första resultaten, utan även proceduren själv, eftersom badrummet kommer att fyllas med ljus naturlig arom, och om några droppar sjampo faller i munnen, kommer det att lägga till trevliga känslor.

Praktiska råd om du bestämmer dig för att tvätta håret med honung

- En behållare (honung + ett halvt glas vatten) räcker för 1 eller 2 tvättar, beroende på hårets tjocklek och längd. Den resulterande kompositionen bör lagras inte längre än 1-2 veckor.

- Efter 2 eller 3 tvättar, skölj med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

- Tvätta håret med honung som vanligt, varannan dag, inte mer.

- I mellanrummen mellan att tvätta håret, använd torr schampo för att ta bort talg och fett om det behövs.

Din nya älsklingsstrategi

Honungspolning bedrivs bäst minst en månad utan paus för att se resultaten. Det här kanske inte är så enkelt, för att du vill uppleva de vanliga känslorna av rent, knirkigt hår och skummande schampo. Man kan bara önska dig uthållighet, eller åtminstone nyfikenhet, om du vill se bra resultat.

Förutom råd om torr schampo finns det ett annat viktigt tillägg. Håret behöver fuktgivande och toning. Och därför, en gång i veckan kan du lägga till några droppar lavendel eterisk olja, tea tree eller vitamin E i olja till honungschampo.

Efter att "smekmånaden" löper ut, kan du uppskatta de fördelar som det nya hemmet har gett ditt hår. Blondiner kommer att se en ljus honungsfärg, brunetter kommer också att kunna känna trenden koppar. Men det här är inte det främsta målet som vi strävar efter. Din huvudsakliga stolthet kommer att vara hälsosamt, fuktigt och glänsande hår.

Älskling - inte bara schampo

Den resulterande honungsblandningen (honung + vatten) kan enkelt omvandlas till andra hårprodukter:

- Tillsätt olivolja och gör en tillgänglig balsammask,

- Om du inte lägger till vatten till honungen, men bara olivolja, så kan du få en nyans för blondiner. Det kommer säkert att ta en annan sommar och sol. Applicera honung-oljeblandning i håret och gå ut i den öppna solen. Efter 1 timme, återvänd till badrummet och tvätta av kompositionen.

- Lägg en vattenhaltig lösning av honung till din favorit shampoo och tvätta håret som vanligt. Det visar sig vara en lättare version av det nya verktyget, vilket hjälper till att smidigt flytta till en ren tvätt av honungshår.

Tillverkare älskar älskling också

Moderna köpta hårprodukter med honung är populära och olika. Det finns en hel serie honung eller enskilda bästsäljare. Honung som en vårdande, fuktgivande och naturlig konserveringsmedel används i både budgetprodukter och produkter på hög nivå. Och om du har varumärken som du litar på kan du använda deras versioner av honungsschampo. De mest framträdande exemplen är honungshampo från Garnier, L'Oreal, Lush, The Body Shop, Herbal Essence, Palmolive.

Natural Honey - Review

Honungshårvård: upphörande av förlust och framväxt av många "antenner", men lite hårtorkning

Jag har länge velat prova honungsmaskar på håret, om de mirakulösa egenskaper som jag läste. I slutet av vintern bestämde jag mig för att äntligen försöka förbereda mig för den hatlösa säsongen. Dessutom, i kylskåpet i två år var det redan burkar med god södra blommig honung, som hade tid att vara söt.

Honungsvatten

Jag börjar alltid en ny behandling med ett test av en komponent för att förstå hur det fungerar. Då kan jag lägga till något annat i hårmaskan eller sköljningen. Jag gjorde det med honung, med honungsvatten före varje tvätt.

För att inte drunkna honungen spädde jag den med ca 50 ml varmt vatten och applicerade det över hela mitt hår (jag var över mina axlar), satte på påsen och lindade mitt huvud med en handduk. Så motstå 40 minuter, ibland längre.

Den stora nackdelen med denna metod är att även med ett snyggt förfarande rinner honungsvatten ut, suger handduken och huden blir klibbig. Allt tvättas lätt i duschen, och mer än vanligt schampo behövs inte alls. Du kan även göra utan schampo, tvätta av honung med vatten.

Jag använde denna behandling i ungefär en månad före varje huvudtvätt. Håret blev fräckt, mjukt. Men gradvis började jag känna att de torkade, elektrifierade och stickade ut i olika riktningar. Därför började jag istället för honungsvatten göra masker med havtorns olja och honung.

Mask med honung och havtornsolja

För att förbereda masken tog jag havtornolja, hällde den i en kopp och tillsatte en matsked honung på samma plats.

Lägg sedan koppen i en långsam spis, som ännu inte har tid att svalna. Oljan värmdes upp och honungen var lite uppvärmd. Jag applicerade den resulterande blandningen endast på hårrötterna. Värmde huvudet, hölls en tid och tvättades av.

Jag använde sådana masker i några veckor, mindre ofta - ungefär en gång i veckan.

Hår efter honungsmask

Honung har lite torkat hår, även om det skrivs överallt att detta inte kan hända. Mitt hår började elektrifieras enkelt, det blev svårt att packa dem, vilket inte ens var under den kallaste tiden. Kanske är det här en individuell reaktion av mitt hår, tunt och benäget att torka ut.

Även om jag har en hård hårbotten, reagerar ibland skarpt på en nyvård, kände jag mig frisk, det fanns ingen klåda eller mjäll. Tvätta huvudet krävdes inte oftare och inte mindre än vanligt.

Men viktigast av allt - håret med honungsvård upphörde nästan att falla ut. Innan det hade jag en liten utfall efter tvätt eller kamning, vilket jag inte fäster vikt på. När jag regelbundet använde honung blev mitt hår starkare. Men någon gång efter användningen av masker med honung återvände nedfallet (och våren började).

Bara några veckor efter att jag slutat göra masker med honung hittade jag ett stort antal vuxna "antenner" över hela mitt huvud. Jag förväntade mig inte ett sådant resultat. Jag såg ut som en fluffig maskros.

Således utseendet på mitt hår efter honungsvård, jag gillar inte riktigt, men honung stärker verkligen håret, förhindrar håravfall och stimulerar tillväxten av nytt hår. Det är vad jag kan rekommendera honom till.

Andra försök med naturlig vård

Hur man gör honungschampo med egna händer?

Att ta hand om hårets skönhet och skina tvingar alltmer kvinnor att inte vända sig till industriella schampon bländande med namnen på kemiska föreningar, men till naturliga produkter som görs hemma. Till exempel bidrar tillsatsen av honung i kompositionen till att återfuka, närma, ge hårvolymen och eliminera det obehagliga problemet - splittrade ändar. Hur man förbereder honungschampo och vad är reglerna för dess användning?

Vad är användningen av honung för hår?

Den positiva effekten av användningen av honung i vården av lockar kan förklaras av dess unika sammansättning. Bland de gynnsamma egenskaperna hos honungsschampo är följande särskilt framstående:

 • håret blir igen glänsande, voluminöst och ser mer attraktivt ut;
 • På grund av stimuleringen av blodcirkulationen i hårbotten börjar krullarna växa snabbare.
 • funktionen av talgkörtlarna normaliseras, håret förblir färskt under lång tid vilket gör det möjligt att tvätta håret mindre ofta;
 • biologiskt aktiva komponenter som tränger djupt in i håret "trådar", hjälper till att stärka de inre strukturerna, vilket resulterar i minskad hårbrott;
 • Med regelbunden användning skapar honungshampo en film på locken som är osynlig för ögat, vilket skyddar dem från den aggressiva miljön, förhindrar fuktförlust men bidrar till att flödet utifrån.

"Markera" honungshampo i deras mångsidighet. Doftande verktyg passar ägarna av alla typer av hår, förutom blonda kvinnor efter ett tag kommer att märka effekten av att lätta håret på ett par toner.

Honungshampoo Recept

Att göra ett hemlagat schampo med honung, som inte bara "behandlar" lockar utan ger dem en diskret naturlig arom, måste du ta:

 • 4 matskedar av torkade kamomillblommor;
 • ett glas kokande vatten;
 • 2 matskedar honung.

Hackade kamilleblommor ska sättas i en termos och häll 200 ml kokande vatten. Infusionen lämnas i två timmar, därefter dräneras vätskan av intresse för oss och filtreras. Efter kylning sätter de honung i ört-tinkturen och blandar den noggrant (du kan inte lägga en biodlingsprodukt i en het vätska!).

Användningen av naturligt rengöringsmedel utgör ingen speciell svårighet. Först måste du tvätta håret med välbekant schampo, applicera sedan honung-kamille avkok över hela längden av håret och massera huden lite. Efter en halvtimme sköljs krullarna med varmt vatten.

Några användbara tips

Tvättning med honung är värt att öva minst en månad eller två, så att du kan märka positiva förändringar i ditt hår. Helst är det önskvärt att helt överge industriella schampon, men inte allt detta kan göras, eftersom när man använder honung-kamilleavkokning, observeras vanliga skum och "knäckande" krullar från avfettning.

Under alla omständigheter kommer följande praktiska rekommendationer att vara till hjälp för de härliga damerna:

 1. Upprepa proceduren flera gånger i veckan. Ju mer aktiva talgkörtlarna fungerar, desto oftare bör du använda kamille honungschampo.
 2. Om du inte kan undvika det vanliga industriella rengöringsmedlet, försök att lägga till kamille honungslösning till den. Det kommer att bli en lätt modifiering, som kommer att bidra till en smidig övergång uteslutande till "honung" -metoden för att tvätta huvudet.
 3. Några hantverkare förbereder fast schampo med honung, smältande tvål och lägger till en viss mängd biodlingsprodukter och eteriska oljor till den.
 4. Efter två eller tre honungskamomillprocedurer, försök skölja ditt hår med äppelvinäger utspädd med varmt vatten. Hår efter en sådan balsam blir ännu mjukare och mer lydig.
 5. För att återfuktas och tillsätt skina till torra lockar, genom proceduren, tillsätt några droppar lavendel eller teolja till honungsmedlet. Du kan skämma bort ditt hår med E-vitamin, som säljs i kapslar.

Den resulterande volymen (ca 200 ml räcker) räcker för ett eller två procedurer - det beror helt på längden på locken och hårets densitet. Den återstående produkten kan användas i nästa tvätt, men den bör inte lagras längre än en vecka.

Industriell Honungshampoo

Moderna tvättmedel innehåller också ofta honung i sina egna schampon. På hyllorna i kosmetikaffärer hittar du hela "honungsserien", och det finns både VIP-verktyg och budgetalternativ.

Honung som ingrediens finns i schampon av sådana utländska och inhemska producenter som:

 • Garnier;
 • L'Oreal;
 • Palmolive;
 • Kroppsbutiken;
 • lush;
 • Växtbaserade essenser;
 • Le Petit Marseillais;
 • Mormor Agafyas recept;
 • Krasnaya Polyana naturkosmetik.

Innan du köper ett sådant tvättmedel måste du noggrant undersöka etiketten. Honungschampo kommer att vara mer användbar om honung är i början av ingrediensförteckningen, och själva listan består av lägsta antal kemiska beståndsdelar.

Naturligt rengöringsmedel med honung hjälper en kvinna i kampen mot torrhet eller överdriven fettighet i håret, vilket gör håret mer voluminöst och lättsamt. Och för att förbättra effekten av organiskt schampo, kan du göra olika hårmaskor, den huvudsakliga ingrediensen i vilken kommer också att vara doftande honung sötma.

Hur man nekar schampo och håller friskt hår: läsarens upplevelse

Det visar sig att för alltid överge schampo är inte så svårt. Det viktigaste är att välja rätt sätt att ersätta det. Vi erbjuder flera alternativ för naturprodukter som kan vara ditt nya "schampo".

Shampoos i den moderna betydelsen av ordet såg inte så länge sedan för bara 50 år sedan. Men trots allt tvättade kvinnor på något sätt sina huvuden, och på något sätt förblev håret tjockt och glänsande. Låt oss lyfta slöjan över detta mysterium.

Co-voshing

Ko-tvättning är ett sätt att tvätta håret endast med balsam, utan schampo. Men denna åtgärd kan knappast kallas radikalt annorlunda, eftersom balsam, som schampo, innehåller kemikalier.

Tvätta håret med läsk

Den vanligaste metoden för en komplett ersättning för naturliga produkter - läsk i stället för schampo, ättika istället för sköljning. Standard användning 1 msk. läsk för ett glas vatten (och så hur många glas du behöver beroende på hårets längd). Men om håret blir torrt ska dosen minskas. Äppelcidervinäger blandas med vatten i samma proportioner: Ju fetare ditt huvud desto mindre behöver du applicera det. I stället för att ättika och citronsaft passar, kommer det inte att bli fett från hans hår.

Ägg hår tvätt

Om du vill att ditt hår blir mjuk, som ett barn, tvätta huvudet med äggulor. Det skumar väl och tvättar bort fettinnehållet utan att överdriva hårbotten. Två äggulor ska blandas med 0,5 liter varmt vatten och tvätta håret under övergångsperioden, alternerande med schampo, i en månad. I stället för en balsam kan du använda mint (2 msk) per liter vatten - det förhindrar mjäll och stimulerar hårväxten. Skölj försiktigt skinkan från filmen, eftersom det är mycket svårt att tvätta det!

Bildkälla: depositphotos

Tvätta håret med öl

Låt lukten från honom inte vara bäst, men om du blandar varm ljus öl med örter (bäst med kamomill, kalendula och ekbark), insistera en halvtimme och tvätta håret, efter 3-4 använder ditt hår blir mjukare och silkeslen.

Hårtvätt med bröd

Ta smöret av råg eller svartbröd, lägg i varmt vatten, vänta tills brödet släcker. Rör om blandningen till en homogen uppslamning, spänn genom en sikta och applicera på huvudet i 5-10 minuter, skölj sedan.

Bildkälla: depositphotos

Tvätta håret med honung

Första 1 tsk. kamille behöver hälla 100 g kokande vatten och låt det brygga och tillsätt sedan en efterskedssked honung till denna infusion. Efter tvättning av denna älskling, lämna håret i en halvtimme och skölj sedan noggrant. Honungschampo, även om det är mycket användbart för hår, rekommenderas inte att använda hela tiden. Det är bäst att byta ut det med ovanstående kompositioner, och bara när håret anpassar sig till det.

Senap hår hår tvätt

Senap måste användas mycket noga. Det får endast spädas med varmt, inte varmt vatten. Tvätta huvudet med senap är användbart, eftersom dess egenskap att "brinna" aktiverar blodkörningen till hårrötterna, vilket i sin tur stimulerar tillväxten. Skölj håret efter att ha använt senap rekommenderas vatten med citronsaft.

Så, alla som bytte till folkmedicin som inte innehåller kemikalier, varnar för att de första veckorna håret blir mycket starkare än vanligt. Detta beror på att vår hud används för att utplåna mer fett (som traditionella schampon torr huvudet), och fortsätter att göra det ur vana. Men när håret blir annorlunda vill du knappast återvända till schampon. Det viktigaste är att hitta ditt idealiska verktyg.

Tvätt hår med läsk är lätt, billigt och effektivt.

Bakpulver är ett effektivt och ändå säkert verktyg som används av hemmafruar för att rengöra handfat, badkar, tallrikar och andra ytor. Men inte alla vet att det är lämpligt för att tvätta håret. Soda ger skonsam rengöring av fett, damm och smuts, ger en mycket varaktig effekt än vanliga shampoos.

Soda hårfördelar

Stilla invånare i antikens Rom och Egypten använde läsk under hygieniska förfaranden. Det fanns ingen schampo eller duschgel vid den tiden, men det var läsk som gjorde ett bra jobb med att ta bort smuts, damm, talg. Högt värderade natriumbikarbonat och våra farföräldrar - hushållskemikalier, kosmetika vid tidpunkten för facket var inte särskilt, men läsk i varje butik och renar allt.

För rengöring av hårbotten och kroppen har soda använts av människor under lång tid - det har inte varit någon kosmetika förut. Bakpulver har uttalade alkaliska egenskaper, på grund av vilka det klarar av upplösning av fett. Det är dock inte giftigt, miljövänligt - du kan inte oroa dig för någonting, ersätta det med vanlig schampo. Kom bara ihåg - alkali löser inte bara fet, men också färgpigment. Om du snabbt vill tvätta bort resultatet av misslyckad färgning, kommer du att tycka om effekten, och om du vill behålla färgen är det bättre att leta efter ett annat verktyg.

Bakpulver är en naturlig, miljövänlig, giftfri produkt. Det bidrar till den snabba erosionen av färg - ta hänsyn till ögonblicket.

Efter att ha torkat håret med natrium kommer håret att bli glänsande, rent, voluminöst. Förresten, de håller också sin färskhet mycket längre än efter vanligt schampo. Men innan du lägger natron på hyllan i badrummet istället för schampo, måste du väga för och nackdelar med att använda detta verktyg.

Indikationer och kontraindikationer

Bakpulver är en mycket effektiv hårvårdsprodukt. hon:

 • väl adsorberar förorening
 • behandlar inflammation
 • lindrar irritation, eliminerar klåda;
 • normaliserar talgkörtlarna, bekämpar effektivt problemet med fet hår och hårbotten.

Med andra ord är verktyget en riktig hitta för ägarna av fet hår, människor som lider av mjäll. Läkemedelsberedningar som rekommenderas för dessa problem är dyra och bakpulver - ett öre.

Vem skulle vilja tvätta håret med läsk? Huvudvis ägare av fet hår och människor som lider av mjäll.

Principen för lösningen är enkel - det bryter ner fett, tränger djupt in i huden och renar det. Det finns inga syntetiska ämnen i produktens sammansättning, därför är det inte skadligt för hälsan. Det är sant att ägarna av lyxiga kulörer inte gillar resultatet. Det finns andra kontraindikationer för läskvård:

 1. Skada på hårbotten (sår, repor).
 2. De första veckorna efter perm.
 3. Hudsjukdomar i akut stadium.
 4. Individuell intolerans.
 5. Stört subkutant blodcirkulation.
 6. Skador på håret.

Om du är glad att springa till affären för läsk, vet att det är billigt och tar bort fett, ignorerar listan över kontraindikationer, riskerar du att bli obehagligt överraskad. Kom ihåg att det inte finns någon universell botemedel som passar alla - någon gillar att tvätta med läsk, men det gör det inte för någon. Men vanligtvis är det inte trevligt för dem som använder metoden i närvaro av kontraindikationer.

Har du hört att bakpulver gör krullarna torra, tråkiga, irriterar hårbotten? Ja, det här händer om du ignorerar kontraindikationerna till dess användning.

Applikationsteknik

Förfarandet för att tvätta huvudet med läsk är följande:

 1. Ta 100 g pulver och späd det med 2 liter vatten. Vatten kan vara varmt, varmt, kallt eller i allmänhet kokande. Om du planerar att tillsätta eteriska oljor till blandningen, blanda först soda med dem och häll sedan i vattnet.
 2. Börja tvätta håret i en lösning - detta ska ske på cirka 3-4 minuter. Vatten blandningen med huvudet och massera huden noga - det är trots allt en tvätt, inte en enkel sköljning. Inledningen av reaktionen mellan alkali och sebum framgår av skumets utseende (det borde vara ganska). När skum uppstår kan sodavätningen spolas bort. Om det verkar som om 100 g pulver inte räcker till (det rekommenderas att "starta" läskprocedurer med detta belopp), kan dess mängd ökas.

Det är allt - du måste noggrant tvätta krullarna med rent vatten och torka på vanligt sätt. Tillsatsen av eteriska oljor och andra hjälpämnen mildrar lösningens effekt.

Var noga med att kontrollera produktens hållbarhet. Användning av expired soda är inte säker.

Vill du göra ditt hår glänsande och glänsande? Efter läskvatten kan du skölja dem med en lösning av ättika. Det rekommenderas inte att tvätta håret med läsk mer än en gång i veckan för att undvika uttorkning. Rötter blir smutsigare snabbare? Försök att upprepa proceduren var tredje dag, men överdriv inte det.

Hur ofta kan du använda bakpulver för att tvätta håret? I genomsnitt är en gång i veckan tillräckligt. Behöver du mer? Prova det, men titta på krillens tillstånd - om de blir torra och spröda bör du inte använda läsk ofta. Glöm inte näringsämnena masker och serum - de har en positiv effekt på hårets utseende, gör det starkare och mer lysande.

Recept för hemlagad schampo och masker med läsk

Ovan tittade vi på det klassiska systemet med läskvård, men det finns andra alternativ. Så populära recept för hemlagad schampo och masker med natrium:

Läs mer om bob frisyr här.

 • med havssalt - den här masken ser ut som en skrubb, men det viktigaste är att det är enkelt, billigt och effektivt. Blanda tre matskedar läsk och två havssalter. Esters tillsätts vid vilja (om du tar kanel eller citrusoljor, överdriv inte det med mängden för att inte brinna). Detta är det perfekta receptet på fet hår;
 • schampo med honung - förbereda ett sådant schampo, ta tre stora skedar läskpulver, ett par skedar av naturlig honung, blanda med varmt vatten. När du har en gruel, applicera den på ditt huvud och skölj håret som beskrivet ovan. Skölj kompositionen företrädesvis med rinnande vatten först och sedan med ättika;
 • med havregryn - havremjöl rensar bra, så läskshampoo är mycket effektiv och ganska mjuk. Mala havreflingorna i mjöl, blanda dem med läskpulver i lika stora proportioner, gnid i hårbotten (3 minuter räcker) och skölj. På grund av massagen är det möjligt att påskynda tillväxten av lockar - en trevlig bieffekt!

Vill du uppnå maximala resultat? Prova recept för läskshampo och masker med honung, havregryn eller havsalt. Det viktigaste är att strikt följa proportionerna och inte använda recept ofta.

video

För mer information om hårvattensoda, se videon.

slutsats

Idag finns det en trend med aktiv användning av naturliga produkter för skönhet och hälsa. Om sällsynta butikshårsprodukter är lämpliga för dig eller du tror att de helt enkelt inte är värda dina pengar, prova läsk. Soda shampooing är ganska effektiv, det gör håret mjukt, smidigt och lättsamt. Pulvret kan användas i ren form eller med tillsats av havregryn, honung, havsalt. Kom bara ihåg att produkten har kontraindikationer - det rekommenderas inte att använda om krullarna är färgade, kemiskt krullade, för torra eller det finns sår på hårbotten.

SKYLLER MED HONNEVATTEN

SKYLLER MED HONNEVATTEN

ingredienser

2 msk. l. naturlig honung, 1 liter vatten.

Metod för beredning och användning

Lös honung i vatten, vars temperatur inte bör överstiga 40-50 ° C. Skölj håret med mottaget näringsvatten eller gnugga blandningen i hårbotten. Honungsvatten hjälper till att stärka hårsäckar och hårväxt.

För att uppnå maximal effekt utförs detta förfarande bäst två gånger i veckan.

Liknande kapitel från andra böcker

Honunggräs mysterium

Myntet av honunggräs I gamla tider, när människor inte visste socker ännu, och Amerika ännu inte upptäcktes av Columbus, använde de guarinska indianerna fantastiskt gräs. Det var nog att lägga till koppen ett par blad av detta gräs, och drycken blev fantastisk

Kapitel 1 Ilya Ilich upptäcker hemligheter av honunggräs

Kapitel 1 Ilya Ilyich upptäcker hemligheter av honunggräs Hur länge eller snart, men tiden kom när jag samlade för att besöka en botaniker och resenär Ilya Ilyich. I slutet av augusti var på gården, och höstens synsätt kände. Och jag kände mig i sjunde himlen. Jag förstod det

Skölj med potatisvatten

Skölj med potatisvatten? Koka 2 medium potatisknölar. Skölj händerna med buljong efter tvättning med tvål. Skaka sedan med en handduk och applicera fettig

Skölj med solrosolja

Skölj med solrosolja? 2 medium potatisknöl? 3 msk. l. Solrosolja Kokta potatisar, häll buljongen i en annan behållare, rör oljan i den. Placera händerna i vätska i 15 minuter, massage dem och applicera fettiga

Sköljning med gurkajuice

Sköljning med gurkajuice? 1 medium gurka? 3 msk. l. Vatten Rist gurkan, pressa saften, häll vatten i den. Rör om. Efter tvätta händerna med tvål och vatten, skölj dem med gurka

Handsköljning Whitening

Sköljning för händerblekning? 1 liten toalettartiklar? 1? koppar varmt vatten? 1 tsk. sockerrör, lösa upp i vatten och infusera i 2 timmar. Tillsätt socker, rör om. Denna lösning hjälper till att bleka huden i händerna efter att ha arbetat i trädgården.

KÖKNING MED JUNIPER BOWL

KÖP MED UNIPLEANTER Ingredienser2 Art. l. löv eller enbärgrenar, 2 msk. l. björkblad, 3 liter vatten. Metod för beredning och appliceringMixade löv eller kvistar av enbär blandad med finhackade torra björkblad. Blanda kokande vatten,

RINSING DRAWN KASTIANIKI

SKÖLJ avkok om Bramble IngredientyListya och rötter kostyaniki.Sposob förberedelse och primeneniyaIzmelchennye Bramble blad och rötter häll kokande vatten, sätta på en långsam eld och koka i vattenbad i 20-30 minuter. Cool och täta buljong efter

SKYLLER MED LEMONJUICE

SKÖLLER MED LEMONJUICE Ingredienser1 Art. l. citronsaft, 1 liter vatten. Metod för beredning och användning Häll citronsaft i vatten. Detta vatten kan sköljas med surgjort vatten för att förhindra håravfall, stärka och stimulera hår.

SKYLLER MED BRÄNDSKONDITION

SKYDD PÅ BRÄNDSKONSENSION Ingredienser2 g mumie, 1/2 glas vatten, 1/2 glas destillerat vatten. Lös upp beredningen och använd mamiemetoden i kokt vatten och späd sedan blandningen med destillerat vatten. Framställd vätska

SKYLLER MED APPLE VINEGAR

SKYDD MED APPLE VINEGAR Ingredienser 1/4 kopp äppelcidervinäger, 11/2 kopp vatten. Metod för beredning och användning Lägg äppelcidervinäger till kokt varmt vatten. Skölj håret med ättiksyra. Denna sköljning hjälper dig att göra håret starkt, glänsande

SKYLLER MED AVFALLET AV MHA KUKUSHKIN LEN

SKYDD MED AVFALLET AV MOSS KUKUSHKIN LEN Ingredients2 Art. l. moss kukushkin lin, 1 glas vatten. Metod för beredning och användning Häll kokande vatten på mosgräs kukushkin lin och koka i ett vattenbad med låg värme i 5-10 minuter. Ta bort buljong från värme, svalna till

Potatis i ättika-honungsblandning

Hårspolning

Sköljning av hår - Skölj håret med en blandning av 250 ml varmt vatten och 1/4 kopp äppelcidervinäger efter tvätt. På grund av detta blir håret mjukt, glänsande. Färgen blir intensiv, de blir enklare att kamma. Bäst att skölja håret

Indiskt honungsvatten recept för ögonsjukdomar

Indiskt honungsvatten recept för ögonsjukdomar Späd 2 tsk. honung i 1/2 liter vatten och koka blandningen i ett par minuter (inte längre behövs). Då coolt. Detta honungsvatten kan föras in i ögonen med 1-2 droppar eller användas för lotioner som rekommenderasNästa Artikel
Måla över grått hår: 25 bästa färger