Kliande hårbotten efter att ha tvättat hår - vad är anledningen till, hur man behandlar?


Fråga: Mitt problem är allvarlig klåda i hårbotten. Mitt huvud börjar klåda väldigt nästan omedelbart efter tvätten (mitt hår varannan tre till tre dagar). Huvud och baksida av huvudet klipper mest. Det finns ingen stark mjäll. Varför kliar det och hur blir du av med det?

Svaret på expertwebbplatsen Pro-hår. Hårstylist Anastasia Simonova:

Allvarlig klåda och skalning i hårbotten är inte en sjukdom, men ett symptom, en manifestation av andra sjukdomar i kroppen, och dess orsaker kan vara mycket olika. Ökad torrhet i hårbotten, seborré, allergisk eller atopisk dermatit, neurodermatit, svamp eller parasitiska infektioner, såsom löss och många andra saker kan vara synd för klåda.

Det är ganska möjligt utseendet på en stark kli på grund av att du använder ett schampo som inte passar dig. Förmodligen utvecklingen av en allergisk reaktion på vårdprodukterna eller hårfärgen. Även allvarlig stress kan vara en indirekt orsak till klåda. Kanske du tvättar ditt huvud för ofta och blåser ditt hår eller ditt schampo är för aggressivt för din hud.

För att utesluta allvarlig sjukdom i hårbotten rekommenderar jag att anmäla dig till ett samråd med en hudläkare. Det är viktigt att utesluta de hudsjukdomar som kräver särskild behandling och inte passera sig själva. Om det finns möjlighet, är det värt att samråda med en tricholog, som ska utföra en specifik diagnos av hårbotten, kommer att göra ett trichogram. Särskilt om du är orolig för mjäll och håravfall, förutom klåda. I Moskva och St Petersburg är det ganska lätt att hitta kompetenta specialister, i små städer är det svårare.

Mest sannolikt kommer en hudläkare att ordinera en behandling för dig som hjälper till att minska klåda. Till exempel medicinska lotioner.

Om du inte har hittat några hudsjukdomar, kan du behöva ändra din vård. Kanske har du nyligen bytt shampoo? Vissa människor som har mycket känslig hårbotten har inte schampon som innehåller mycket natriumlaurylsulfat. Men problemet är att denna tvättbas är närvarande i nästan alla schampon som finns på butikshyllor, och även i professionell kosmetika för hår.

I det här fallet bör du prova speciella medicinska dermatologiska schampon, som säljs på apotek. Många av dem är utformade speciellt för behandling av hårbotten kliar. Läs etiketten: ofta används kamfer, mentol och örttextrakt i schampon och lotioner som kan minska kliande hårbotten. Till exempel, kamille, burdock, calendula. Eteriska oljor, som teolja, hjälper också bra.

Ett bra alternativ är några barns schampo, där aggressiva ämnen som natriumlaurethsulfat är frånvarande.

Om du har en torr hårbotten, kanske du vill uppmärksamma näring. Läs vilka livsmedel som ska läggas till din kost för att läka hårbotten.

Om vi ​​pratar om behandling av huvudtopp med folkmedicin, kan jag råda dig att skölja ditt hår efter att ha tvättats med avkok av samma örter - kalendula eller kamille. Det är lämpligt att skölja hårbotten med kallt vatten.

Du kan prova masker från naturliga oljor - till exempel oliv eller burdock, där du kan lägga till tea tree oil. De fuktar, matar och mjukar hårbotten väl. Och tea tree olja hjälper fortfarande till att bekämpa svampen och förhindra dess förekomst. Så här gör du en mask av hårolja, du kan läsa här.

Vissa hjälper äpple mask. Skaka äpplet på en rivare och applicera vattnet på hårbotten innan du tvättar. Skydda med folie och näsduk, håll i en halvtimme och skölj håret väl.

Anledningar till att det kliar hårbotten efter tvättning

Rent, välvasket hår ger vårt utseende ett välskött och vackert utseende. Men ofta står många inför ett sådant problem att hårbotten börjar klä sig efter tvätt med schampo. Naturligtvis uppstår frågorna omedelbart: varför detta händer och vad som behöver göras.

Vid denna tidpunkt är det viktigt att inte rusa till slutsatser och korrekt identifiera källan till problemet. Eftersom huvudet kan klia av olika skäl, och tvättning av håret helt enkelt förstärker känslorna, så verkar det som att huvudet kliar efter tvättning. Endast en sann diagnos kan helt lösa problemet. Därför, om du inte är säker på dina egna slutsatser, bör du besöka trichologens läkare.

Huvudskäl

Kliande hårbotten efter tvättning

Hårbotten är lika känslig för alla stimuli som i andra delar av kroppen. Hon behöver också ge den nödvändiga vården. Huden ska andas väl och rengöras i rätt tid från sekret från subkutan fett, döda hudpartiklar, smink kosmetika och naturligtvis damm.

Men tänk inte att kliande huvud efter att ha tvättat ditt hår bara på grund av smuts. Många faktorer kan orsaka klåda.

 1. Allergisk reaktion på eventuell irriterande. Kanske, till följd av undernäring, kan det vara att få ett starkt allergen i blodet, och kanske från att ta mediciner.
 2. Ogiltig shampooing. En mängd olika kosmetika ger oss ett stort urval. Men ofta vet inte ens vilken typ av hår de har, så de använder tvättmedel som bara förvärrar tillståndet.
 3. Sjukdomar: seborré, mjäll, svampinfektion. Sådana faktorer bör lösas först efter att ha hört en professionell.

Applicera schampo på hår

Var uppmärksam! Hos människor som använder hårfärg, är det sannolikt att irritation och klåda uppstår. Som oxidanter torkar huden och stör den naturliga livsprocessen.

Så tvätta håret

Wash Shampoo

Alla frisörer och stylister rekommenderar att du använder schampo två gånger åt gången. Och tvätta det av två gånger också. Perfekt hårtvätt består av två steg:

 • Applicera först shampooen över hela längden av håret, tvätta bort damm, smuts och rester av vårdprodukter.
 • andra gången tvätta min hårbotten direkt, försiktigt avlägsna föroreningar, feta och döda hudceller.

Var uppmärksam! Felaktig tvättning kan orsaka klåda. Om ditt huvud kliar, och på andra dagen ser ditt hår redan smutsigt ut, kanske du kanske tvingar ut föroreningen dåligt. I tvättprocessen är håret att massera hårbotten runt hela omkretsen i några minuter. Rörelsen måste vara snygg, men samtidigt, ihållande och elastisk. Försök att inte skada huden med en lång manikyr.

Problemet med torr hud

Torr hårbotten

Om du redan har uteslutit svamp och infektionssjukdomar från listan över möjliga orsaker, har du troligtvis fortfarande torr hud. Det är denna anledning som oftast förekommer hos personer som har kliande huvud efter tvätt. Förutom din hudtyp kan olika faktorer orsaka torrhet.

 1. Hyppig användning av hårtork. Varmluft torkar vidare fukt från epidermis.
 2. Substandard care produkter. Användningen av schampon och balsams av kemiskt ursprung inhiberar talgkörtornas normala funktion.
 3. Hyppig shampooing. Violerade metabolismen av huden.
 4. Naturliga faktorer. Sol, vind och frost torkar huden, så du måste bära hattar under alla årstider.
 5. Användningen av hårfärger.
 6. Hormonala störningar i kroppen.

Var uppmärksam! Om du märker att kliande huvud efter shampooing ska du ersätta schampot. Med mycket torrhet kan barnens tvättprodukter vara ett bra alternativ. Och rekommenderade även närande och fuktgivande masker.

Varför hårbotten kliar den andra dagen efter att ha tvättat huvudet?

Problemet är att hårbotten börjar klia (och klia) på andra dagen efter tvätt. Jag gillar inte att tvätta mitt huvud varje dag, eftersom jag läste att det här för det första inte är användbart, och för det andra är mitt hår sämre på den första dagen och på andra dagen är det bättre. Men nyligen började detta problem. Jag försökte olika schampon, men inget har förändrats. Hur bli av med det och varför kan det vara?

Flytande - flera alternativ.

Kanske - bara fel schampo som torkar din hud. Exfoliating vågar kan orsaka irritation.

Kanske du tvättar ditt huvud för noggrant, tvätta bort hela fettlagret istället för det yttre. Huden är oskyddad och bakterier börjar arbeta där.

Det kan vara värt att byta kam om det finns en chans att du kliar på hårbotten.

Kanske har du överdriven svettning (eller du är ofta i ett högtemperaturområde - på gatan, på en varm kudde spelar det ingen roll). I det här fallet, eller behöver du ändra den yttre temperaturen eller förkorta (bunt) håret.

Det kan vara värt att byta ditt schampo till skummot. Svavel i det stabiliserar talgkörtlarna inom några veckor efter applikationens början.

Möjliga milda allergier mot några sköljmedel för hår, sken, styling etc. Efter en dag bryter den kemiska komponenten genom det skyddande skiktet till den levande huden och börjar orsaka irritation.

vad ska man göra om den andra dagen efter att ha tvättat håret, hårbotten kliar, men håret är fortfarande rent?

Du har kommit till det faktum att du har repor på huvudet, som en elak hund, och du har fortfarande ingen aning om var han kom ifrån, denna jävla klåda. Det är inte längre möjligt att tänka vidare.

Sådana störningar kan associeras med utvecklingen av psoriasis eller seborrheisk dermatit. Dessa sjukdomar åtföljs av en svampinfektion, som bidrar till den accelererade keratiniseringen av huden. Överdriven bildning av hudvågor stimulerar i sin tur spridningen av mikroorganismer, så som du kan gissa, kliande hud.

Andra vanliga orsaker till hårbotten kliar är felaktig hårvård och (ja!) Lice.
MEDISKA KONSEKVENSER FÖR MITIGATION OCH ELIMINERING AV SYMPTOMER

För att inte exponera ditt huvud för denna hemska kamning, prova följande tips.

Kassera tvålen. Du behöver aldrig tvätta håret på huvudet med en bit tvål. Detta skadar inte bara håret, men berövar också hårbotten av ett mycket viktigt fett smörjmedel för det, vilket orsakar klåda.

Välj rätt schampo. Du måste plocka upp schampo med en lämplig surhetsgrad för att förhindra torr hud och utseende av skalor. De orsakar oftast kliande hårbotten.

Ta antihistaminer. Vissa antihistaminer som används för att behandla allergier innehåller kliande ingredienser. Därför kan dessa medel tillfälligt lindra ditt tillstånd. Benadryl och klortrimeton är bland de bästa läkemedlen av denna typ. Eftersom han och de andra drogerna innehåller en lugnande komponent, hjälper de dig att klara av kliarna.

Försök med exfolierande produkter. Det finns en utmärkt hårbottenprodukt som heter Baker Liquid P & C. Smörj hårbotten på natten med denna vätska och sätt på ett lock. Nästa morgon, tvätta håret med mjällschampo.

Smörj din hud med olivolja. I vissa fall har olivolja en positiv effekt på torr kliande hårbotten. Försök gnugga uppvärmd olivolja i hårbotten. Tvätta håret med schampo efter tio minuter.

Vad ska man göra om huvudet kliar sig efter tvätt

Inte alls, men många huvud kliar mycket efter tvätt av hår. Huvudet av huvudet, baksidan av huvudet, bakom öronen är alla symptom på det faktum att någon patologisk process sker i kroppen.

Orsakerna kan vara lika enkla som en allergi mot schampo, det är tillräckligt att förändras och allt kommer att gå och mer allvarliga - seborrheisk dermatit, pedikulos, etc. Låt oss ta en titt på exemplet på vissa sjukdomar, varför det kliar och hur man undviker det.

Allergi mot schampo och vårdande kosmetika

Det första som kommer att komma ihåg när omedelbart efter att ha tvättat mitt huvud kliar - det passar inte schampo.

Huvudkomponenterna i något schampo:

 • bas eller tvättmedel - vatten och ytaktivt ämne (ytaktiva ämnen);
 • specialister som tillhandahåller schampo dess egenskaper
 • konserveringsmedel för långvarig lagring;
 • pH-balanserade ingredienser
 • färger, smaker, stabilisatorer etc.

Någon av dessa ingredienser kan orsaka allergier, vilket orsakar klåda, mjäll, skorpor på huden etc.

Om du märkte att klåda uppstår efter tvättning, försök byta shampoo. Exakt samma reaktion i kroppen kan prova en hårspola, balsam och andra vårdkosmetika som du sätter på håret under rengöringsprocessen.

Om du är osäker är det bättre att konsultera en hudläkare eller tricholog. De kommer efter test och undersökningar att bestämma den exakta diagnosen. Var säker på att i de försämrade allergierna ta antihistaminer.

Det är viktigt! Sköljning med avkok av örter (kamomill, burst, burdock root, calendula) hjälper till att eliminera kliande hårbotten efter att ha tvättat hår.

Seborrheisk dermatit

Seborré, som ofta kallas helt enkelt mjäll, är en sjukdom som orsakas av den kraftiga aktiviteten hos jästliknande svampar i Malassezia furfur-släktet. Denna villkorligt normala mikroflora av den mänskliga huden skapar inte några problem i normal tid.

När provocerande faktorer förekommer - förkylningar, allergier, kylning etc. - svampar börjar aktivt spridas, stör sebaceous körtlar, vilket leder till seborrheisk dermatit.

Särskilda schampon baserade på svampdödande läkemedel som hämmar aktiviteten hos patogena floror, återställer sebaceous körtels sekretion och främjar hudregenerering hjälper till att övervinna dermatit.

Det är viktigt! Tillsammans med antifungal behandling tar de ett vitaminkomplex för att förbättra patientens allmänna tillstånd.

Ökad känslighet i hårbotten

Om hårbotten är mycket kliande och fläckig, även efter allergivänliga schampon, förutsatt att det inte finns några andra klåda faktorer, kan du ha ökad känslighet. I detta fall rekommenderas att välja speciella märken av schampon och omsorgsmedel baserade på kamfer, mentol, extrakt av medicinalväxter och eteriska oljor.

Ibland sparar babyshampo situationen med ett minimum av aktiva substanser och koncentrat.

pediculosis

Det verkar som att löss är ett barndomsproblem, men nej, även vuxna blir ibland glada ägare av parasiter. Klåda uppträder naturligtvis inte bara efter tvättning - parasiten matar på mänskligt blod som pierces huden.

Det är ögonblicket av punkteringen som provar en sverbezh, och ju fler insekter på huvudet desto intensivare det kliar, och på ren hud blir parasiternas aktivitet helt enkelt ofördragen.

Att bli av med löss och nits hjälper specialverktyg baserade på naturliga eller syntetiska insekticider som förstör parasiter. Var säker på att tillsammans med protivedikuleznymi schampon hår kammas ut med frekventa kamar för att ta bort nits - lössägg. Läs mer om pedikulär i denna artikel.

Torr hud orsakad av stress

Vår kropp reagerar annorlunda på en negativ miljö. En av konsekvenserna av stress, depression och depression kallas epidermis uttorkning. Som ett resultat blir håret tråkigt, bokstavligen livlöst, huden flingar, klåda. Och så ledsen, men med håret i allmänhet problem.

För deprimerat tillstånd ordinerar läkare ofta en kurs av antidepressiva medel. Samtidigt rekommenderas att göra masker och använda speciell kosmetika för att återställa hårkvaliteten och bli av med irriterande klåda. Var noga med att dricka en kurs av vitaminer och använd placental kosmetika.

Folkmekanismer

Farmor recepten hjälper oss ofta, särskilt när det gäller hår recept. Huvudfokus ligger på burdockolja, som ger näring, återställer och återfuktar även det torra håret.

 1. För att återställa glans
 • torr senap - 1 msk. l.
 • kefir - 2 msk. l.
 • 1 äggula;
 • burdock olja - 1 msk.

Applicera masken på håret, linda huvudet, lämna i några timmar. Skölj med kallt vatten

 1. För att återfuka huden
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • vitaminer A och E - en ampull;
 • honung - 1 msk.
 • Kefir - 1-2 st.l.

Smält honungen i ett vattenbad, tillsätt de övriga ingredienserna. Applicera på hårbotten, wrap, lämna över natten. Tvätta av med varmt vatten.

 1. För att återfuka huden
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.
 • havtornsolja - 1 msk. l.
 • olivolja - 1 msk.
 • äggula - 1 st.

Olja uppvärmd, tillsatt äggula, påförd avskiljningar. Lämna maximalt 8 timmar. Tvätta av med varmt vatten. Denna mask görs inte mer än en gång i veckan, för att inte störa balansen i huden. Annars kommer klåda och skalning att försvinna, men håret börjar växa mycket snabbt.

Masker rekommenderas speciellt om du går till bastun eller bad. Hög temperatur och fuktighet bidrar till mer intensiva effekter av ingredienser och förbättrar effekten.

Efter tvättmedel, var noga med att skölja håret med en lösning av äppelcidervinäger (1 ssk per liter vatten) eller avkok av örter.

Det är mycket användbart ibland att ersätta schampot med en smet från rågmjöl med tillägg av kefir och äggulor. Oroa dig inte - ditt hår kommer att vara rent, inte trassligt och klåda och brinnande kommer att passera.

Och äntligen

Hår är vår stolthet. Ofta är de en indikator på kroppens allmänna tillstånd. Ingen avbryter betydelsen av ansikts- och kroppskrämer, men glöm inte hårbotten - det kräver också noggrann vård och uppmärksamhet.

Vanliga orsaker till klåda i hårbotten efter tvättning

Fläck, kliande hårbotten, särskilt efter tvättning, seborré och många andra problem kan dölja sina rötter djupt i kroppen. Det är därför du behöver äta rätt, för att övervaka hygien och hälsa.

Vi övervakar alla våra hygien, inklusive regelbundet tvättning av vårt hår, vi bryr oss om deras tillstånd. Det beror på hur attraktiv vi ser, vår skönhet. Det finns tider när hårbotten börjar torka efter dusch. Klåda kan bestå i flera timmar, eller till och med dagar. Vilka faktorer orsakar ett problem när kliande huvud efter tvätt? Varför kliar och hur blir du av med det?

Orsaker till

Om omedelbart efter att ha torkat huvudet kliar det - var inte rädd och tro att det här är en sjukdom. Ofta är detta bara en följd av en provocerande faktor. Trots det faktum att en stor mängd förbättrade kosmetika för varje typ av hår är gjord, kan huden klia på andra dagen. Om det händer ganska ofta är det vettigt att konsultera en läkare för en undersökning och en noggrann diagnos. Låt oss överväga vad som kan vara orsakerna till klåda på huvudet.

Den främsta orsaken till scabies är torr hud. Men det här är bara en följd. Orsaken till torrhet måste avslöjas djupare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt följande punkter:

 • när klåda åtföljs av håravfall
 • kliande hud på andra platser
 • utslag, rodnad uppträder
 • klåda varar i flera dagar.

En primär undersökning ska utformas för att upptäcka hudskador, mjäll eller löss.

pediculosis

Till skillnad från andra provokationsfaktorer är detta en ganska sällsynt orsak till klåda, men det bör inte uteslutas. Noggrann undersökning av en hudläkare krävs. Med ett positivt resultat måste du undersöka huvuden och andra familjemedlemmar.

Torr hud

Ofta är torr och livlös hårbotten direkt relaterad till vattenkvalitet, hälsa, yttre stimuli. Overdried hud kan klia, och vi ska skylla på detta. Många kosmetologer rekommenderar att du torkar håret med en hårtork bara hälften och låt det torka själv.

Även om vi inte alltid har möjlighet att använda destillerat kvalitetsvatten för hårvård, och vi måste tvätta med hårt vatten med klor kan vi ändra kvaliteten. Till exempel, lägga till lite flytande ammoniak eller vanlig bordsvinäger till vattnet.

allergi

Även de dyraste schampon och kosmetika kan orsaka hudallergier. Mismatch med hudtyp kan torka epidermis. Detsamma gäller för andra kemikalier i färger, stylingprodukter, luftkonditioneringsapparater och hushållsapparater. Det finns vanliga fall när kroppen blir van vid ett schampo och börjar avvisa det, vilket manifesterar sig i klåda i huden efter en dusch.

Om du nyligen har färgat ditt hår utesluts inte allergiska reaktioner på komponenterna i färgens kemiska sammansättning. Som regel innehåller den en stor mängd ammoniak, väteperoxid, pigment, som kan provocera allergier. Det är därför du måste göra ett kompatibilitetstest innan du applicerar färgen eller använda produkter utan ammoniak eller tonik. Men även de kan vara provokatörer, varför skabb förekommer i hårbotten.

svamp

En av manifestationerna av svampsjukdomar är mjäll. Om det är mycket av det och svårt att bli av med det, kan det vara värt att behandla problemet med speciella svampmedel, använd kosmetika avsedda för detta. Det är nödvändigt att behandla seborré, annars kommer sjukdomen att bli en kronisk fas och kommer hela tiden att förstöra ditt utseende med vita flingor på axlarna och håret. När vatten kommer på huvudet blir klåda mycket svårt.

Brist på vitaminer

Bristen på vitaminer och mineraler som vi behöver påverkar väsentligt utseendet. Ofta händer detta under vår- och höstperioden. Det är därför ansiktet blir blekt, naglarna blir blåa, rast, håret faller ut, klåda uppträder. Och den obehagliga klåda sensationen efter tvätten varar inte en dag, men veckor och även månader, om du inte ser efter din hälsa.

Exchange störningar

En annan anledning - störningar i ämnesomsättningen och ett överskott av svavel i kroppen. Om det inte finns några andra faktorer som provocerade problemet, var uppmärksam på dig själv som helhet, ta prov och godkänn provet. Kanske behöver du justera din kost, eliminera protein i konsumerade livsmedel.

Hyppig tvätt

Hyppig tvättning av huvudet kan också orsaka klåda. Ofta tvättar vi våra huvuden, eftersom vårt hår blir fetare och de ser fula ut. Men varje dag kan du inte tvätta håret. Om detta problem stör, är det nödvändigt att behandla överdriven produktion av fet fett.

Problemlösning

Behandling av klåda på huden beror på orsaken till förekomsten. För att avlägsna löss, fästingar, finns det olika specialverktyg, såsom schampo och masker. Att bota andra orsaker till att huvudet kliar, det tar längre tid, eftersom de ofta ligger inne i kroppen.

Mest troligt måste du ta en vitaminkurs ordinerad av en läkare eller behandla ett sjukt organ. Eventuella peeling, scabies, allergier - huvudskylten om eventuella kränkningar i livsstödssystemen. Om orsaken till alla allergiska reaktioner måste du begränsa dig själv från källan, som kan vara:

 • schampo;
 • tvål;
 • rengöringsmedel;
 • tvättpulver;
 • kosmetiska produkter.

Du kan behöva utföra alla rengöringsåtgärder med handskar, för att inte komma i kontakt med kemikalier, för att ersätta schampo och kosmetika med en annan. Idag kan du köpa någon produkt med allergivänlig effekt.

Det är alltid nödvändigt att övervaka din kost och påfyllning av kroppen med nödvändiga vitaminer. Men om problemet är redan där, kommer det att vara nödvändigt att dricka en kurs med vitaminer eller att diversifiera din kost, vilket måste innehålla:

Vid förhöjning av seborré måste du sluta äta fet och kryddig, försök att inte utsättas för stress, håll kroppen ren. Från allt följer det att förebyggande, väl valda kosmetika, en balanserad kost - nyckeln till vår hälsa och skönhet.

Huvudet kliar en dag efter tvätt

Nu berätta vad varför orsaken är. kanske är det en sjukdom eller så. här är jag mitt huvud ikväll, nästa kväll är det redan klåda.
bara skämta inte som en loppa, lus. Jag har inte dem.
bara tydligen ett tecken på ett smutsigt huvud. eller mjäll?
Jag förstår inte. Tvätta alla sina hår så ofta

Det kan vara allting, som börjar med typ av nervsystem, närhet till kärl, erfarenheter kring sessionen och slutar med en primitiv reaktion på ett visst schampo.
Köp bättre barn, på apoteket - välj den mjukaste där. och ett tag inte en del av tvätten.

eller nervös, liyuo du peresshila hårbotten frekvent (?) tvätt. försök att tvätta håret inte varje dag, inte med varmt vatten, men lite varmt och tvätta sköljet ordentligt från rötterna. Använd en mjukgörare (som också måste tvättas väl av rötterna, du kan inte så mycket hår).

Tack så mycket för alla råd! Jag kommer definitivt att använda dem!

och fortfarande smälta hemskt. Jag vet att 100 hår ska falla ut per dag, men det verkar som om det faller mycket mer

Tusik, har du glömt att du är gravid? Under graviditeten, inte bara håret, tänderna ibland faller ut dricker vitaminer och äter helt. uppenbara råd, va?

Liksom, tvärtom, ska håret växa bättre under graviditeten?

Jag tror inte. kroppen är utarmad, kalcium räcker inte kraftigt, eftersom det går till barnets skelett. så är förlusten av kalciumbehovliga kroppsdelar, så att säga, vanligt. men om du äter och dricker rätt vitaminer (Doktorn kommer att rådgöra med läkaren kommer allt att vara bra

Vattenkvaliteten kan påverkas. Salter läggs till hett vatten, så att skalan inte bildas i rören. Om du tvättar med mycket varmt vatten, då procenten av heta stiger. Återigen vattenhårdhet. Prova detta i bassängen av chtoli: Tunnt kallt kranvatten med varmt vatten (kokt i en vattenkokare med kallt vatten!). Tja, tvätta, jämföra om det finns en skillnad. Återupptag en mild schampo.
Enligt mina observationer försämras vattenkvaliteten i höst-vinterperioden.
I allmänhet är en sådan känslighet i hårbotten redan den mest sannolika konsekvensen, oavsett hur tuff, orsaken är inuti analysera vad och hur du matar. Kanske har du nu några hormonella skift (jämföra hur ansiktet har förändrats).

Jag växer bara under graviditeten, tvärtom, de borde inte falla ut på grund av hormonella förändringar, en vanlig sak, när några månader efter att ha födt föll allt som inte föll under graviditeten.

Liksom, tvärtom, ska håret växa bättre under graviditeten?
Alla olika. + och beror på hormoner. Men många som börjar äta rätt och på ett balanserat sätt med graviditeten har vitaminer, använder regimen etc., och hår och naglarna förbättras. Vissa faller till och med. I de flesta fall börjar matningen - alla förvärvade förbättringar försvinner omedelbart

Du behöver veta din hårtyp för att hitta det optimala schampo- och hårvaskintervallet.
2. Inget behov av att skimpa på bra schampon.
3. Var inte lat för att massera hårbotten (vanligt vanligt salt hjälper till att stärka blodflödet (och därmed näring) till hårrötterna.

I de flesta fall börjar matningen - alla förvärvade förbättringar försvinner omedelbart

Och för dem som inte matar?

En dag efter tvättning börjar huvudet att klia.

Relaterade och rekommenderade frågor

Det finns inga svar ännu, men de kommer snart att visas.

Sök webbplats

Vad händer om jag har en liknande, men annorlunda fråga?

Om du inte kan hitta den information som krävs för att svara på denna fråga eller ditt problem är lite annorlunda från den som presenteras, försök att ställa ytterligare en fråga till läkaren på samma sida, om det är på den viktigaste frågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter en stund våra läkare svara. Det är gratis. Du kan också söka efter information i liknande fråga på denna sida eller genom webbplatsen söksidan. Vi kommer vara mycket tacksam om du rekommendera oss till sina vänner på sociala nätverk.

Medportal 03online.com bär medkonsultatsii genom korrespondens med läkare på nätet. Här får du svar från verkliga utövare på ditt område. För närvarande kan sajten får samråd om 45 områden: allergolog, venereologi, gastroenterologi, hematologi och genetik, gynekolog, homeopat, hudläkare barns gynekolog, barnneurolog, barnkirurgi, barnendokrinolog, näringsfysiolog, immunologi, infektionssjukdomar, kardiologi, kosmetika, logoped, Laura, mamma, en medicinsk advokat, psykiater, neurolog, neurokirurg, nephrologist, onkolog, onkologisk urologi, ortopedi, trauma, oftalmologi, pediatrik, plastikkirurg, proctologist, psykiater, psykolog, pulmonologist, reumatolog, sexolog-andrologist, tandläkare, urolog, apotekare fitoterapevta, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 95,24% av frågorna.

Kliande hårbotten. Vanliga skäl. Hur jag kämpar med det här problemet.

Hej kära läsare!

Förmodligen stod nästan alla inför ett sådant problem som kliande hårbotten. Jag kommer över detta inte så ofta, men det händer. Det är just det ögonblick jag har detta problem. I det här inlägget vill jag överväga de frekventa orsakerna till klåda. "Varför kliar folk sitt huvud?"

1. Parasitisk infektion.

Helst utesluta möjligheten att orsaken till klåda var en parasitisk infektion, till exempel pedikulos eller demodikos, bara en hudläkare kan. Som ett alternativ, fråga först någon från din familj för att noggrant undersöka håret på rötter och hårbotten genom ett förstoringsglas.

2. Seborré.

Seborré är en annan vanlig orsak till irritation i hårbotten. Mycket ofta orsakar seborré en svår skalning i hårbotten, som kallas mjäll. Behandlingen ska vara komplex och varar i flera månader - här hittar du speciella medicinska schampon, dermatologiska lotioner och mediciner och en terapeutisk kost. Trichologists rekommenderar att man undviker nervös stress, skarpa hormonella fluktuationer och allt som kan försvaga kroppens immunitet, till exempel kroniska infektioner och sjukdomar i mag-tarmkanalen.
Personligen hörde jag förut att det är en svamp och det behandlas med lämpliga medel, köpta på ett apotek.

3. Allergier mot schampo och andra hårvårdsprodukter.

Ofta börjar hårbotten att klia starkt efter att ha bytt shampoo eller hårmask. Om klåda uppträdde plötsligt och sammanföll med testningen av ny kosmetika är det värt att försöka återvända till det gamla beprövade schampotet, vilket inte orsakade liknande reaktioner. Eller försök att använda ett neutralt schampo där det inte finns något ämne som lauret eller natriumlaurylsulfat, som ofta används som tvättmedel.

Om bytet av schampo inte hjälpte och huvudet fortfarande repor, bör du kontakta en hudläkare, och ännu bättre till trikologen, för att göra en datordiagnos av hårbotten och eventuellt att testa för allergier.
Tyvärr finns det ingen trichologist i min provinsby. ":-(

4. Hård torrhet i huden leder oftast till att huvudet ständigt kliar.
Om håret är torrt och sprött, förorenas långsamt, kraftigt elektrifieras, trycks, dålig passform och snabbt absorberar fukt, sannolikt uppstår inte tillräcklig produktion av talg. Ibland börjar dehydrerad hårbotten att producera mer fett för att skydda mot negativa yttre påverkan.
Trichologists rekommenderar att tvätta huvudet med speciella fuktgivande schampon, var noga med att använda balm, krämer och masker för intensiv fuktgivande.
Mycket torr hårbotten kan vara mycket kliande från brist på vitaminer, spårämnen, omättade fettsyror.

5. Allergi mot hårfärg är en annan anledning till att huvudet på tjejer och kvinnor kan klia.
Oftast är allergiska reaktioner orsakade av permanent hårfärg, som innehåller ammoniak och väteperoxid. En mer godartad effekt på hårbotten har ammoniakfria färgämnen och schampon. Men färgar ditt hår med hjälp, du är inte heller immun mot allergier. Trots den sparsamma kompositionen kan de också göra att huvudet kliar.

Trichologists and hairdressers rekommenderar starkt: innan du använder något hårfärg, var noga med att ta ett allergitest som beskrivs i instruktionerna.

6. Svampsjukdomar i hårbotten.

Svampskador kräver också komplex och långvarig behandling. I de fall hårbotten är mycket kliande, och gå till ett samråd med en hudläkare eller trichologist för tillfället är det inte möjligt, försök använda farmaceutiska schampon som behandlar svampar.
Från naturläkemedel kan man rekommendera tea tree oil, vilket också hjälper till att behandla svampar.

7. Allergi mot diskmedel eller skölj, som du tvättar sängkläder kan också orsaka irritation i hårbotten.

8. Känslig hårbotten.

Mycket ofta kan utseende av fläckning och rodnad i hårbotten förväxlas med utseende av mjäll eller allergier. Men bakom dessa tecken kan ett annat problem ligga - känslig hårbotten.
Känslig hårbotten är huden som har låg fuktighet och skydd mot de yttre miljöernas aggressiva effekter. Känslig hud hos en person kan vara från födseln och kan bero på felaktig vård, exponering mot aggressiva faktorer, frekvent hårfärgning och överbelastning av stylingprodukter.
Först och främst är det nödvändigt att helt ändra alla hårvårdsprodukter. Om, efter att ha tvättat huvudet samma dag eller på andra dagen, kliande hårbotten uppträder, är det nödvändigt att byta ut schampo, balsam och balsam. Och byt ut rengöringsmedel tills de är helt lämpliga för din känsliga hårbotten.
Övergripande sätt att lösa problemet. Jag tänker hela mitt liv på jakt efter lämpliga medel. :-)

Mitt hår och hud: Jag har en vanlig hårtyp, min hud är känslig.
Sin: Jag dricker lite vätska. Medan jag inte kan träna mig själv för att dricka tillräckligt rent vatten (trots allt är te och kaffe inte ansedda). Plus, kronisk sköldkörtelsjukdom (som gör huden torr).

Vad hjälper mig från kliande hårbotten? - Burdock and Almond oil. Med regelbunden användning (2 gånger i veckan) lugnar huden lugnt ner. Jag har ingen mjäll. Ändå bytte jag tillfälligt till Natura Siberica Neutral Shampoo.


Senare kommer jag att skriva om mina framgångar eller besvikelser. Tanken spinner i mitt huvud: "Om det bara skulle hjälpa, om det bara skulle hjälpa till. "Och i mina planer (för nu bara i planerna) att tvätta mitt huvud med filtrerat (renat) vatten, eftersom vi i vårt hus har mycket hårt kranvatten.
Det skulle vara nödvändigt att ompröva din diet. Det är möjligt att jag saknar några spårämnen.
Ganska tjejer! Jag skulle vara glad att höra från dig råd om denna fråga. Hur hanterade du kliande hårbotten (om du hade ett sådant problem)?

Adjö! Jag önskar dig en hälsosam hårbotten och vackert hår!
Din Marina. :-)

Klåda efter tvättning av hår

Jag har nyligen haft problem med håravfall och mjäll. Jag tvätta mitt huvud varannan dag. Efter 40 minuter börjar kanske en timme klåda i nacken och kronan. Mitt hår är tjockt och hårt! Vad ska jag göra? Tack på förhand!

Timofey, Krasnodar, Ryssland, 17 år

Lukina Nailya Amergalievna

Doktor hudläkare, trichologist

Svar trichologist:

Försök byta shampoo (på apotek finns det terapeutiska och profylaktiska schampon som används för kliande hårbotten).

Med vänliga hälsningar, Lukina Nailya Amergalievna.

Förklara fråga 0

Relaterade problem

Håravfall under graviditeten

God eftermiddag Mitt hår började falla mycket dåligt ut. Promo med roten. Var hos endokrinologen. Kontrollerade hormoner →

Tatiana, Chernigov, 27 år

Många nya korta hår har vuxit

Välkommen! snälla berätta för mig mycket korta hår visade på mitt huvud (jag tar hand om håret, ständigt →

Alexandra, Ukraina, 18 år gammal

Användning av petroleum mot löss

Hej, berätta, snälla, jag hade en flickvän, kom varje år och smittade mig med löss, hon var rakad bort varje →

Lena, Ryssland, Moskva, 35 år

Ska håret växa vid brännsidan?

Han brände huvudet med kokande vatten. Ska håret växa vid brännsidan?

Catherine, Saratov, 32 år

Hur accelererar hårväxten?

Välkommen! Hur accelererar hårväxten? Vilka produkter ska användas?Nästa Artikel
Aspera Mint Essential Oil - Review