Trött på att tvätta håret varje dag?! Du här!


Weekly tvätt, styling och frisyrer är mycket tröttsam och ta bort för mycket tid på morgonen, och inte alla har den här gången. Om du behöver tvätta håret varje dag, erbjuder vi dig flera recept för torra hårschampon som har testats personligen.

Så, vi har ett problem: fettigt hår som behöver tvättas och stylas varje dag! Hur sänks det till minst två eller tre gånger i veckan? Det visar sig att allt är mycket enklare och billigare än det kan tyckas vid första anblicken.

Ingredienser för torrt schampo (blont hår):

 • majsstärkelse eller potatisstärkelse - 1/4 kopp;
 • Bakpulver - 1 msk. l.

Ingredienser för torrt schampo (mörkt hår):

 • majsstärkelse eller potatisstärkelse - 1/4 kopp;
 • Bakpulver - 1 msk. l.
 • kakaopulver utan socker - 2 msk. l.

Application. Blanda alla ingredienser i en glasburk eller plastbehållare, sätt en kvart eller en halv tesked blandningen i din handflata (beroende på hårets längd), gnugga dina händer, applicera schampo på rötterna och borsta ditt hår. Var särskilt uppmärksam på de ställen som blir feta i första hand.

5 saker som kommer att hända om du slutar tvätta håret varje dag

Nästan hälften av tjejerna erkänner att de tvättar håret varje dag. Och hälften av dem kan inte ta en paus även på helgerna. Vi är överens, eftersom torra schampon har dykt upp på hyllorna i skönhetsbutikerna (och sedan i våra kosmetiska väskor) har det blivit mycket lättare att leva i denna värld. Men ändå - hur säker är det att tvätta håret varje dag?

"Daglig hårtvätt är inte den bästa idén, säger Prevention El Kinney (Elle Kinney), en frisör från New York. "Det är viktigt att ge din hårbotten en vila för att upprätthålla en sund balans." Faktum är att naturliga oljor, som vi regelbundet tvätta av med schampon, är nödvändiga för skönhet och hälsa hos håret. Och det är upp till dem att göra krullarna smidiga och glänsande utan att använda magiska kulor.

Om du känner att du inte är redo att ta det avgörande steget, kanske kanske vår text övertygar dig. Det finns fem saker i det på en gång som kommer att hända med ditt hår så fort du slutar tvätta håret varje dag.

Ditt hår blir hydratiserat...

Vi har redan sagt att i hårbotten, som till exempel på ansiktet, bildas talg, även känd som talg. Sammansättningen av talg innehåller fettsyror och estrar, vilka anses vara de bästa naturliga fuktighetsgivarna. Men daglig tvättning av huvudet kränker seboreguleringen, så sannolikheten för att ditt hår blir torrt och sprött ökar flera gånger.

... och mer lysande

Och om naturliga oljor. Kulorna blir naturligtvis mer lysande när det finns tillräckligt med olja på huvudet, och utan att märka det kommer du att fördela dem längs hela längden av håret under kammarprocessen. Experter säger att kamning med naturliga borstar är bäst för denna procedur, men effekten kommer att märkas under alla omständigheter, oavsett vilket verktyg du väljer.

Curls får elasticitet

Krulligt hår tenderar att vara överdriven, varför krullor ofta håller sig i olika riktningar och inte ligger som du vill. Naturligtvis kan du uppnå önskad effekt med stylingprodukter för lockigt hår eller outplånliga balsam. Men är det inte bättre att göra det själv? Massage din hårbotten med fingrarna två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen - och du kommer inte att känna igen dina lockar. Efter en vecka mindre frekvent tvätt kommer de att bli ovanligt elastiska.

Hårfärgen blir ljusare

Färgen på färgat hår liknar färgen på klara kläder: ju oftare du "tvättar" desto blekare blir det. Och därmed vice versa. Det är därför du kan, om du inte kan neka den dagliga huvudtvätten av en eller annan anledning, men du är en glad ägare av eldig. En av alternativen är hårskugga, välj schampon med de mest försiktiga formlerna, utan aggressiva komponenter i kompositionen.

Men även i detta fall kommer det inte att fungera för att hålla färgen under lång tid. Bara för att huvudrolle här är vatten, och inte medföljande medel. Försök dessutom tvätta håret med kallt vatten om du vill behålla skuggans ljusstyrka, eftersom varmt vatten öppnar håret, och därför tvättas färgen ut snabbare.

Håret börjar växa snabbare

Kanske berättade din mamma eller mormor i barndomen att ju mindre du rör ditt hår, desto snabbare växer de. Så, de hade helt rätt. Ju mindre du tvättar ditt hår och blås torrt hår och gör styling desto mer friska och starka (= långa) kommer de att vara. Dessutom kommer du att se positiva förändringar efter 7-10 dagar, vilket kommer att skapa ytterligare motivation för att vägra frekvent tvättning av huvudet.

Så att operationen för att skydda håret från mekanisk skada inte är för komplicerat, få en Invisibobble-typ av silikonhår elastik. Och på andra dagen, så snart håret verkar smutsigt och tungt, ta det till en slarvig gäng eller hästs svans - som du vill.

Trött på att du tvättar ditt hår varje dag? 8 tips för att sluta göra det!

Det är ingen tvivel, hår är varje kvinnas stolthet. Varje dam vill att de ska se välskötta och friska. Vissa tvättar sina huvuden på morgonen varje dag och styler håret vackert.

Men med tiden orsakar dessa förfaranden motsatt effekt. Håret växer snabbt och blir väldigt skört på grund av förfarandena. Detta är inte förvånande, eftersom frekvent tvättning kan torka hårbotten och blåsorkning skadar deras struktur.

Vad ska man göra om kvällen efter badning förlorar håret all sin attraktionskraft, blir oljig och smälter?

Experter rekommenderar att du slutar tvätta håret så ofta och dela några användbara tips som många kvinnor försökte och var nöjda med.

vatten

För hårt vatten kan få håret att bli smutsigt ganska snabbt. Om du har ett sådant problem, och du vill ha ditt hår så långt som möjligt, prova kokande vatten eller filtrera det för proceduren.

Kom ihåg att vatten inte ska vara för varmt. Allt du behöver är bara 35-40 grader. Denna temperatur är den mest bekväma för hårbotten och skadar inte håret.

Lättviktig hårvård

Hårvårdsprodukter är trevliga, men överdriver inte det. Det måste finnas en åtgärd i allt. Försök minska användningen av olika balsam, skum och hårspray. Glöm inte att tvätta noga av rester av schampo och balsam.

När styling hår vägrar att applicera på rötterna. Det blir överflödigt. Men ett par droppar mousse på tipsen gör inte ont.

Shampoo utan SLS

Det är denna komponent, som ingår i många schampon, kan orsaka torr hårbotten. Som ett resultat blir håret fett snabbare och mjäll förekommer. Var uppmärksam på schampon där denna komponent saknas. Ja, de skummer sämre, men de är mer effektiva.

Tesperatura

Försök att stoppa daglig användning av hårtork, gardiner och strykjärn. Eller åtminstone sänka temperaturen. Den höga temperaturen orsakar trots allt utsöndringen av sekret från talgkörtlarna. Apparatens temperatur får inte vara högre än 150 grader

peeling

Ett mycket användbart förfarande som effektivt tar bort döda hudceller på huvudet. Dessutom stimulerar denna procedur tillväxten av hårsäckar. Prova denna procedur varannan vecka och du kommer snart att märka resultatet.

huvudbonad

Skydda ditt hår från sol och frost. Temperaturen sjunker inte på bästa sätt på hårbotten och håret. Om du försummar detta, så kommer ditt hår snart att vara mycket sprött i slutet och för fet på roten.

mat

Titta på din diet för brist på vitaminer kan beröva ditt hårs hälsa. Därför titta på din kost så att den innehåller de nödvändiga ämnena för hälsa.

Täta flätor

Neka att bära den här frisyren. eftersom det mindre håret kommer att röra vid hårbotten, desto längre kommer det att behålla sin friskhet.

Hår blir fet varje dag. Måste tvätta håret varje dag. Vad ska man göra

Hjälp. Hår blir fet varje dag och varje morgon måste du tvätta håret. Hur man spjuter hår från daglig tvätt?

Problemet är bekant. När håret var kort (jag passerade det redan) fick jag tvätta det varannan dag och det var inget att göra om det. Kort hårklippning och speciellt modellen kräver renhet och styling. Med långt hår finns det ännu mer problem med tvätt. Torkning är ett halvt liv kan spenderas. Endast nu frekvent tvättning provar det aktiva arbetet i talgkörtlarna.

Vad jag gör, som att tvätta håret på morgonen och ha det torkat innan jobbet är helt enkelt inte realistiskt (om jag inte har hårtork, rekommenderar jag att du tar bort hårtorken från daglig hårvård). Det är nödvändigt att börja med tvättschampo. Vi väljer det strikt enligt hårtyperna och bättre utan några inskriptioner "Two in One". Det är dessa balsamtillskott som gör håret oljigt och förhindrar att det tvättas ut.

Låt balsammen vara skild från sjampoen själv. Vatten för att tvätta huvudet ska vara varmt och bekvämt (inte varmt, inte kallt). Innan du tvättar, bör du kamma håret väl och massera din hårbotten. Efter tvätt, använd luftkonditioneringen och tvätta den ordentligt. Skölj nu håret med kallt buljong eller bara kokt vatten.

Kallt vatten släpper hårstrukturen och kommer att ha en fördelaktig effekt på ångpannor med ångbotten. Hårtorkar bara naturligt. Hårtorken (som en sak) torkar håret själv, medan hårbotten blir fet och bilden på rötterna är tjock och i ändarna - halm. Detta är väldigt sorgligt.

Jag köpte för mig ett torrt hårschampo. Bullshit full. Förfarandet ger inget speciellt, det kan torka hårbotten och är skadligt att använda. När etiketten säger "Använd inte i ett oventilerat rum", så överensstämmer kompositionen med kemi till randen.

Henna. Masker från Henna torrt hår. Du kan minst en gång i månaden göra en sådan mask för hårets rötter enligt instruktionerna på förpackningen. Det finns en variant av färglös henna.

Torka schampo hemma. Mel, men det passar blont. Jag försökte detta alternativ på mitt mörka hår, så problemet blir av med pulvret i håret. Nu mår jag en gång i veckan i en kli-kaffekvarn (granulat) och använder den för att gnugga i hårrötterna. Denna metod är ofarlig, hjälper till att skjuta upp håret för en dag.

Det finns ett annat sätt. Använd till mycket oljigt hår som en schampo senap (pulver utspätt med vatten). Det är värt att notera att denna metod ofta inte är nödvändig.

Trött på att tvätta håret varje dag: vad man ska göra

Inlagd av: admin i hårvård 29.05.2018 0 119 Visningar

Hur man inte tvätter håret varje dag: Praktiska råd

På Internet kan du ofta hitta sådana frågor: "Mitt huvud är ständigt, varje dag, men det blir fortfarande tjockare än snabbare än vanligt...". Vår hårbotten producerar ständigt fett, vilket är ett skyddande smörjmedel för krullstavar.

Det är tack vare honom att de får näring och hydratisering tillräcklig för sin normala funktion.

Om du tvättar ditt hår för ofta tas det naturligt bort, där talgkörtlarna får en signal om fara och börjar fungera med trippelstyrka. Så här visar den ökända onda cirkeln - ju oftare vattenreningsprocedurer utförs, blir det hårdare håret.

Men vad ska tjejerna göra i det här fallet?

När allt kommer omkring, att gå med ett uppriktigt smutsigt, oljigt huvud, med vilket slarviga krusar av isbitar faller ner, vill ingen. I den här situationen är det viktigt att du bara granskar nyanser av din vanliga vård och justerar den lite efter att du har tagit bort huvudet för att få rensning så ofta.

Hur kan du sluta att tvätta håret varje dag så att ditt hår inte ser glänsande ut?

I allmänhet beror den optimala mängden rengöringsprocedurer per vecka direkt på hårtypen. Men ofta tvättar locken inte rekommenderas även för ägare av fet hårbotten.

 1. Med torrt hår ska huvudet inte tvättas mer än en gång i veckan.
 2. Under normala tressar tvättas huvudet en gång var tredje eller fyra dagar;
 3. Med smutsiga krullar tvättas huvudet en gång om dagen eller två.

På grund av vissa omständigheter bryter många kvinnor mot dessa regler. Man vill ständigt vara "på paraden" och inte göra sådana saker, om någon plötsligt uppmanar till ett möte, vill andra att håret aldrig ser fettigt ut och glänsande och andra vill ha en naturlig volym av frisyr på detta sätt. Oavsett orsakerna till att du tvättar håret dagligen rekommenderar vi starkt att du lämnar det här företaget, eftersom det bara kommer att skada dig.

Faktum är att genom att tvätta skyddsfilmen av håret varje dag, ångrar du inte bara aktivering av sebaceous utsöndringar utan gör också hårstrukturen för torr. En torr krökning såg aldrig estetiskt ut. Det medför effekten av tråkighet och bräcklighet, snittet av spetsens spetsar, utseendet av porositet i krullarnas struktur. Håret blir tunnare, och mjäll förekommer ofta i hårbotten, vilket är ett direkt resultat av torr seborré.

"Vad händer om jag tvättar mitt huvud varje dag?" - Denna fråga ställs ofta av kvinnor som redan har stött på ett sådant problem.

Och det finns bara en väg ut - "utbilda" ditt hår och vänja henne på bättre skötsel. Oroa dig inte - det anpassas ganska snart, och dessutom kommer det generöst att belöna dig med sitt utmärkta utseende och god hälsa.

För att hålla ditt huvud rent utan daglig tvätt kan du:

 • Minska antalet vattenprocedurer, tillgriper dem endast under akuta behov.
 • Granska din vård och ändra lämpliga produkter och produkter som helt enkelt inte är lämpliga av någon anledning eller annat.
 • Byt kemikalier för rengöring och näring till naturligt.

Alla dessa alternativ, vi överväger detaljerna i det här materialet.

Om du börjar implementera dem i livet blir det lättare för dig att ta hand om locken och de kommer att bli mindre utsatta för en mängd funktionell förorening.

För att minska antalet rengöringsprocedurer till ett acceptabelt minimum går kvinnor på två sätt. Du är fri att välja den som är mest lämplig i ditt fall.

Den första metoden är ganska radikal, och inte alla moderna skönheter kan klara det. Det är dock ganska lämpligt för dem som inte arbetar i stillastående läge och inte har det ständiga behovet att "gå ut". Denna metod består i att fullständigt avvisa rengöringsprocedurerna för en månad. Detta är den tid som krävs för att fettbalansen i hårbotten ska återhämta sig, och därigenom kommer den normala metabolismen och regimen också att återgå till det normala. Men du ser att en sådan "utförande" är ganska komplicerad i utförandet.

Men om du vill permanent bli av med fet hår som inträffar nästan omedelbart efter att ha tvättat ditt hår, kommer den här metoden att vara den perfekta lösningen för dig. Att lägga det i livet är bäst på vintern. Först, på sommaren drivs du av en hel del funktionell förorening. Det här är svett och smuts och damm och sot.

Det är ganska svårt att beröva sig av möjligheten att vägra att vaska krullar under den heta perioden. Vinter är mer "steril" i detta avseende. Och för det andra kan du alltid gömma dina feta trådar under huvudbonad. Under den kalla årstiden kommer ingen att ha några misstankar.

Den andra metoden är mjukare, men den är lämplig för patientkvinnor. Dess väsen ligger i den strikt gradvisa minskningen av rengöringsprocedurer per vecka. Om du tvättar ditt hår varje dag nu, försök att börja göra det varannan dag. Därefter öka intervallet till två dagar.

Snart kommer du att kunna skryta en vanlig typ av lockar, som ska rengöras varannan eller tre dagar.

Det finns en tredje väg, som är en kombination av de två viktigaste. De som använder det börjar gradvis avta huvudet av vattenprocedurer och gradvis når en månadsbrytning. I praktiken ser det ut så här: För det första tar du en dagavbrott, då en två dag, då en fyra dag, då en åtta dag, etc. tills du når önskad skillnad.

Gör dig redo för att hela processen inte blir lätt. Det oljiga huvudet är garanterat att börja klåda, vilket kan irritera dig på femte eller sjunde dagen i experimentet. På hårbotten kan det uppstå obehagliga skorpor eller akne som, som vanligt, inte kan plockas och skadas.

När kammar kan fler hår falla ut, eftersom det blir tyngre med överskott av fett. Men du måste kamma ditt hår dagligen, och det är bättre att göra det flera gånger om dagen. Endast på detta sätt kan du hålla dina folliklar levande och "vakna" - du kan inte göra utan mikromassage här. Annars kan krullarna sluta växa i normal takt eller till och med stoppa tillväxten.

Men om du klarar av obehaget och uthärdar det, blir ditt hår normalt och det behöver bara tvättas en gång om 3-5 dagar.

I kvinnornas forum kan du också möta följande fråga: "Om jag ofta tvätter mitt hår, kanske beror det på fel schampo?". Det är troligt. Och vad ska man göra i det här fallet?

Först av allt, försök att välja rätt schampo:

 1. Det bör strikt motsvara din naturliga krullningstyp;
 2. Det bör inte innehålla en hög mängd dofter och luktas giftigt.
 3. Han borde inte koncentrera sig i sig självfärger;
 4. Det ska vara lämpligt för att lösa dina omedelbara problem.
 5. Han ska skumma lite.

Vi rekommenderar att du väljer denna vanliga vårdsprodukt vid en läkemedelsbutik eller på försäljningsställen för naturkosmetik.

Ungefär en gång i veckan, ordna dig hemmet kosmetologiska sessioner och använd hemlagad masker och schampon. Var noga med att tvätta håret med torr schampo två gånger i veckan. Du kan köpa den i färdig form (oftast säljs den i butiker i östra, speciellt indiska kosmetika), eller du kan göra det själv från örter och torra produkter.

Ompröva din vana att skölja balsam. Om du använder dem hela tiden, är det tillrådligt att sluta göra detta. Byt tillverkningsprodukter med hushållssköljningar för glans och tjockt hår - till exempel vatten med ättika eller fytoterapeutiska (ört) avkok.

Bara om du börjar ge dina lås med verkligen värdig vård, kan du förvänta dig att accelerera normaliseringen av deras tillstånd. Vi rekommenderar också att du vänder dig till interna lösningar på problemet.

Till exempel rationalisering av näring, organisering av "vatten" -regimen och mottagande av multivitaminkomplex. Var oemotståndlig!

Trött på att tvätta håret varje dag?! Du här!

Weekly tvätt, styling och frisyrer är mycket tröttsam och ta bort för mycket tid på morgonen, och inte alla har den här gången. Om du behöver tvätta håret varje dag, erbjuder vi dig flera recept för torra hårschampon som har testats personligen.

Så, vi har ett problem: fettigt hår som behöver tvättas och stylas varje dag! Hur sänks det till minst två eller tre gånger i veckan? Det visar sig att allt är mycket enklare och billigare än det kan tyckas vid första anblicken.

Ingredienser för torrt schampo (blont hår):

 • majsstärkelse eller potatisstärkelse - 1/4 kopp;
 • Bakpulver - 1 msk. l.

Ingredienser för torrt schampo (mörkt hår):

 • majsstärkelse eller potatisstärkelse - 1/4 kopp;
 • Bakpulver - 1 msk. l.
 • kakaopulver utan socker - 2 msk. l.

Application. Blanda alla ingredienser i en glasburk eller plastbehållare, sätt en kvart eller en halv tesked blandningen i din handflata (beroende på hårets längd), gnugga dina händer, applicera schampo på rötterna och borsta ditt hår. Var särskilt uppmärksam på de ställen som blir feta i första hand.

Hur man spjuter hår från daglig tvätt?

skönhet

Innehållet

Shampooing kan vara ett verkligt problem, eftersom ren, vackert lagt på morgonen lockar på kvällen kan hänga ner feta, fula trådar. Få människor bestämmer sig för att lämna en sådan frisyr fram till nästa dag, så du måste gå till duschen varje morgon (eller kväll) och spendera fantastiska medel på ditt utseende. Vad är orsaken till detta tillstånd? Varför klarar några att tvätta håret en gång i veckan och se lyxigt medan andra måste gå till duschen före varje gång de lämnar huset?

Hemligheten är enkel, den ligger i den hårda vården i hårbotten. Hårrödor berövas skyddande smörjmedel, vilket leder till ökad produktion, och sedan håravfall. Om du återställer sebaceous körtlar, kan du ändra saker och förhindra allvarligare konsekvenser än bara ett smutsigt huvud.

Hur man spjuter hår från daglig tvättning: följd av åtgärder

Sluta tvätta dagligen

Det låter paradoxalt, men för att återställa den sebaceous körtlar som fungerar väl är det enda sättet. Tänk på kosmetik som står på hyllorna i badrummet. De är verkligen färska, men det är inte vad som behövs nu. Shampoo, balsam balsam, balsam, mask - allt detta bör motsvara din hårtyp. Om det finns flera personer i familjen, låt alla ha en personlig uppsättning medel. Vid tvättning av huvudet är det nödvändigt att sätta på lite varmt vatten och efter applicering av balsam-skölj-kallt vatten.

Minimal termisk belastning

Blödtorkning, curling med curling järn, räkning av krullarna med en het "strykning" - allt detta leder till att rötzonen torkas och hela hårets yta. Använd dessa hjälpmedel så sällan som möjligt.

Naturliga produkter - Garantin för hälsan

Användningen av tillgängliga produkter i stället för färdiga kosmetika gör det möjligt att inte bara spara, utan också stärka hårrotsystemet, förbättra sebaceouskörtillståndet och läka hårbotten. Masker med senap, burdock olja, henna, äggula, dekoktioner av örter, eteriska oljor - var och en av dessa komponenter fungerar "effektivt", stärker, återställer, reglerar tillväxten.

När väntar du på resultatet?

Övergången till en sällsynt hårvård bör utföras gradvis. Först bör du tvätta håret varannan dag. Så du kan lära körtlarna i en vecka eller två, beroende på resultatet. Då måste du gå till tvätten var tredje dag. När krullarna slutar att "bli smutsiga" snabbare än den tilldelade tiden kommer, kan du förlänga intervallen.

Återställa talgkörtlarna är mycket svårare än att ta ner det. Resultatet måste vänta, men under vägen kan du göra en annan nytta: att ompröva din kost. Människor som konsumerar stora mängder socker, mjöl, fett och stekt mat, lider av problemet med fet hår mycket oftare än de som äter mycket frukt, råa och kokta grönsaker, fiber och magert kött.

Hur slutar du att tvätta håret varje dag? 10 användbara tips från trichologen!

Flickor, det här är bara frälsning! Jag hade mycket oljigt hår, jag var tvungen att tvätta det varje dag, och nu tvättar jag bara 2 gånger i veckan!

Varje dag stötte jag på detta problem, bokstavligen på kvällen började mitt hår samlas i feta strängar... Det ser hemskt och orörligt ut. Jag var tvungen att tvätta varje dag... Jag var redan van vid sådan daglig ritual.

Men trikologer hävdar att en sådan vana kan orsaka irreparabel skada på håret... Faktum är att håret inte har egna blodkarillärer och det matas endast genom en speciell hemlighet som produceras av hudkörtlarna.

Dagligen shampooing detta skyddande skikt, lämnar du hår utan mat, så de snabbt blir torra, spröda och dehydrerade. Om du är ägare till en torr hårbotten kan frekvent hårvård orsaka mjäll.

Överraskande, även de som har fet hår, är ofta tvättning kontraindicerat: samma skyddande skikt tvättas av och talgkörtlarna börjar producera mer fett. Så att ditt hår inte blir oljigt före tid, försök att följa dessa tips av läkare!

Gradvis öka intervallet mellan att tvätta huvudet. Bunt upp de smutsiga trådarna eller täck dem med en huvudduk (detta ska endast göras för första gången). Låt dig inte frestas att använda torr schampo!

Försök mindre att röra på håret och ett nytt stilhår.

Ge upp för en tid från användningen av geler, skum, lacker och andra hår stylingprodukter.

Efter shampooing, försök noga skölja shampoo och balsam från håret. Annars riskerar du att se feta trådar på kvällen.

Tvål alltid ditt hår minst 2 gånger. Använd ett schampo som är perfekt för din hårtyp. Du kan förbereda ett hemmedel genom att använda våra recept för naturliga schampon.

Använd bara mjukt, sedimenterat vatten för att tvätta håret och tillsätt en liten mängd soda varje gång. Titta på vattentemperaturen! Det ska vara kallt, för att höftkörtlarna börjar bli mer aktiva, eftersom de påverkar hög temperatur.

Vid slutet av shampooing, skölj alltid ditt hår med avkok av kamomill, skumben eller nässla. Kanske ligger orsaken till hårda snabba föroreningar i fel diet.

Försök att utesluta från kosten livsmedel som framkallar produktion av talg: fet och stekt mat, socker och bageriprodukter.

En annan naturlig hårsköljning är citronvatten. För att laga det, bara blanda saften av en citron och en halv liter kallt vatten.

Om du inte märker ett positivt resultat efter vår rådgivning i en månad, var noga med att konsultera en läkare! Kanske orsaken till den snabba föroreningen ligger i en dold sjukdom, att bli av med vilken du kan tvätta håret mycket mindre.

Stor bild

Hälsa, astrologi, test, relationer, psykologi, poesi, citat

Hur slutar du att tvätta håret varje dag? 10 praktiska råd från trichologen!

Många skönheter inkluderar att tvätta håret i sin dagliga skönhetsritual. Men trikologer hävdar att en sådan vana kan orsaka irreparabel skada på håret... Faktum är att håret inte har egna blodkarillärer och det matas endast genom en speciell hemlighet som produceras av hudkörtlarna.

Dagligen shampooing detta skyddande skikt, lämnar du hår utan mat, så de snabbt blir torra, spröda och dehydrerade. Om du är ägare till en torr hårbotten kan frekvent hårvård orsaka mjäll.

Varför växer håret snabbt snabbt?

Överraskande, även de som har fet hår, är ofta tvättning kontraindicerat: samma skyddande skikt tvättas av och talgkörtlarna börjar producera mer fett.

Så att ditt hår inte blir oljigt före tid, försök att följa dessa tips av läkare!

1. Gradvis öka intervallet mellan att tvätta huvudet. Bunt upp de smutsiga trådarna eller täck dem med en huvudduk (detta ska endast göras för första gången). Låt dig inte frestas att använda torr schampo!

2.Tryck på ditt hår mindre och stil ditt hår på ett nytt sätt.

3. Avstå från att använda geler, skum, lacker och andra hårstylprodukter för ett tag.

4. Efter shampooing, försök noga skölja shampoo och balsam från håret. Annars riskerar du att se feta trådar på kvällen.

5. Tvätta alltid håret minst 2 gånger. Använd ett schampo som är perfekt för din hårtyp. Du kan förbereda ett hemmedel genom att använda våra recept för naturliga schampon.

6. Använd endast mjukt, separerat vatten för att tvätta håret och tillsätt en liten mängd soda varje gång.

Se även: Ett test som vet allt om den mörka sidan av din personlighet! Inte rädd att gå?

7. Följ vattentemperaturen! Det ska vara kallt, för att höftkörtlarna börjar bli mer aktiva, eftersom de påverkar hög temperatur.

8. Vid slutet av schamponering, skölj alltid håret med avkok av kamomill, skumben eller nässla.

9. Det är möjligt att orsaken till hårda snabba föroreningar ligger i fel diet. Försök att utesluta från kosten livsmedel som framkallar produktion av talg: fet och stekt mat, socker och bageriprodukter.

10. En annan naturlig hårsköljning är citronvatten. För att laga det, bara blanda saften av en citron och en halv liter kallt vatten.

Se också: Han är ditt öde! Endast för kvinnor-horoskop kärlekskompatibilitet!

Om du inte märker ett positivt resultat efter vår rådgivning i en månad, var noga med att konsultera en läkare! Kanske orsaken till den snabba föroreningen ligger i en dold sjukdom, att bli av med vilken du kan tvätta håret mycket mindre.

Din baby

ny

Kan jag ge barnbuljonger på hemlagad kyckling: ersättningsalternativ

Mors bästa vänner - blöjor: hur man väljer de första trosorna

Böjda ben i ett barn: de främsta anledningarna och hur man fixar det

De mest eftertraktade tecknen i 2019: strumpas upp på popcorn

Hur får du ditt barn intresserad av att lära sig engelska? Topp 10 tips

tjänster

Vaccinationsschema

Graviditetskalender

Tabellmatning

Trött på att du tvättar ditt hår varje dag? Det finns en väg ut!

 • Källa till
 • Författare

Många kvinnor känner känslan när deras hår, tvättas på morgonen, blir fet på kvällen. Under tiden är daglig shampooing inte till nytta. Hur är det?

Den naturliga skönheten och glansen av håret smyckar alla kvinnor, ger förtroende. Det är uppenbart att du vill se attraktivt och därför försöka hålla ditt hår rent. Men från daglig tvättning och styling håret försvagas, det gör dem tunna och spröda. Frekvent tvättning påverkar hårets struktur. Vissa kvinnor efter år av daglig tvättning börjar märka att hårets renhet går förlorad efter en halv dag. Men oftare att tvätta mitt hår är ingenstans.

LÄS 2 mer knep för vackert hår

Det finns sätt att hjälpa till att sluta tvätta håret dagligen.

Använd inte hårtork

Det här är givetvis inte alltid möjligt. Försök i alla fall att torka håret med kall luft. Gnugga inte det med en handduk. Bra nog att bli våt. Handlingsprincipen är som följer: torkare håret desto intensivare frigörs fettet. Följaktligen kommer hårtorkat hår att bli smutsigt snabbare.

Försök att göra utan luftkonditionering

Detta är ett mycket individuellt sätt. Men vissa kvinnor märker resultatet! Men andra ser tvärtom att utan hårborttagning blir håret smutsare snabbare.

Det är värt att experimentera med schampo! Har du använt samma märke i många år? Kanske är det dags att ändra det.

LÄS MER håroljor

Var tålmodig...

Försök att sluta tvätta håret varje dag. Gör det åtminstone varannan dag. Tyvärr är resultatet inte synligt snabbt. Det tar minst 2-3 månader. Tja, det finns ett tillfälle att prova olika frisyrer!

Dessutom kan du bära en ljus scarf eller ett bandage.

Naturläkemedel

Först av allt - hårmaskor. Matar på rötterna, återställer masken hårets naturliga styrka. Därför kommer en äggbrödsmask passar (yolks tas utan folie och smul av svartbröd), honung. Kockolja hjälper också.

LÄS 3 mer hårmaskor

Vi rekommenderar dig att plocka upp den eteriska oljan. Du kan lägga 2-3 droppar i ett schampo eller en mask. För hår är det bra att ta mint, citronolja.

mat

Kvinnor märker att när de går på en diet börjar deras hår bli fetare mindre. Saken är att genom att minska användningen av feta livsmedel hjälper vi håret att "hålla ut" längre. Så en hälsosam diet är direkt relaterad till hårets skönhet. Det är viktigt att äta mer fisk, gröna grönsaker, baljväxter, nötter (valnötter, cashewnötter, mandel).

Vetex har en bra effekt på hårhälsan.Nästa Artikel
Enkla tips för att bli av med split hår hemma