Recept av traditionell medicin för behandling av håravfall


Folk recept för håravfall är mycket populära, eftersom kvinnor möter denna sjukdom oftare. Men traditionell medicin hjälper bara i fall där orsaken till problemet ligger i externa, inte interna faktorer. När allt kommer omkring, om krullarna faller ut på grund av någon sjukdom, är det inte sannolikt att växtbaserade masker och alla slags oljor hjälper till att klara av förlusten av strängar.

Orsaker till håravfall

En person förlorar 50 till 100 hår per dag varje dag, och detta anses vara normalt. Men om siffran överstiger normen så kan vi redan prata om problemet. Det finns många faktorer på grund av vilka krullarna börjar falla kraftigt.

1. Klimatförhållanden. Ultraviolett påverkar hårkvaliteten negativt och väcker också sin förlust. Om du ofta stannar under den brännande sommarsolen kan du skada dina strängar. Detta gäller även att stanna i kylan utan huvudbonad.

2. Frekvent användning av stylingprodukter. Om du regelbundet torkar håret med en hårtork, använd ett strykjärn, ett krusjärn, och även de dyraste kosmetikarna skyddar inte låsen. De kommer snart bli spröda, dela in och börja sedan falla ut.

3. Avitaminos. När kroppen förlorar nödvändig mängd vitaminer, mineraler, spårämnen, påverkar den den totala hälsan, huden, naglarna och lockarna. Oftast händer detta med en strikt diet.

4. Fel i den hormonella bakgrunden. Vi pratar om sjukdomar som åtföljs av sådana brott - om graviditet och postpartumperiod. Curls börjar ibland falla ut intensivt under klimakteriet, samtidigt som de tar preventivmedel.

5. Fel vård för lockor. Om du använder ett schampo eller en balsam som inte är lämplig för ditt hår, kan det leda till att ett spill faller ut. Att provocera ett sådant problem kan frekvent färgning, kemisk perm. Ibland blir även vanligt vatten av hög kvalitet, som måste tvätta håret, förlustens skyldige.

6. Psyko-emotionellt tillstånd. Frekvent stress, trötthet, sömnbrist är faktorer som gör håret i ditt huvud mindre frekvent.

7. Cirkulationssjukdomar. Om en kvinna ständigt bär en peruk, stram huvudbonader, så uppmuntrar detta överhettning av huden. Som ett resultat försämras blodcirkulationen, vilket leder till en minskning av syreförsörjningen, överdriven talgproduktion. Folliklar får inte de nödvändiga ämnena, vilket leder till förlust av lock.

 • Olika patologier. Om en kvinna har problem med mag-tarmkanalen kan störningar i det endokrina systemet, sjukdomar i könsorganen leda till förlust av strängar.
 • Dermatologiska störningar. Vi pratar om svamparna i huden, eksem, seborré, dermatit.
 • Godkännande av vissa läkemedel. Håravfall är en bieffekt.
 • Kemoterapi. Detta förfarande leder alltid till skallighet.
 • Ärftlig faktor. Oftast gäller detta för män. Alopeci kan uppstå vid en mycket tidig ålder, från 18 års ålder.

I vilka fall kan traditionell medicin hjälpa till?

Om du bestämmer vad som orsakade håravfallet och eliminerar denna faktor, kommer problemet att lösas av sig själv. Diagnos är att studera den hormonella bakgrunden hos en kvinna, ett blodprov, trichogramsträng. En sådan undersökning görs av trichologen. Om han finner ut att orsaken ligger i någon sjukdom eller intern kränkning hänvisar han till en smalare specialist som kommer att ordinera den nödvändiga behandlingen.

Förutom traditionell traditionell medicin behandlar problemet med skallighet. Hon erbjuder olika formuleringar som kan göras från naturliga ingredienser hemma. Men om du inte först fastställer orsaken till sjukdomen, så kanske ingen effekt med hjälp av folkmekanismer inte fungerar.

Traditionell medicin stoppar nedfallet om den skyldige ligger i följande:

 • påkänning;
 • kränkningar av blodcirkulationen i huvudets hud
 • felaktig vård för hår
 • temperaturfall;
 • BERIBERI.

Ofta traditionella behandlingsmetoder kombinerat med farmaceutiska preparat som är utformade för att motverka skallighet.

Översyn av de mest effektiva sätten

Prova att ta tillbaka den tidigare skönheten och pompa till ditt hår, du kan prova många olika droger för att hitta den enda som kommer att hjälpa till att bli av med problemet.

Regelbundna schampon kan ersättas av en agent som är hemberedd från naturliga ingredienser. Det rekommenderas att tvätta huvudet med kokt vatten som tas från en brunn eller vår.

1. Nettle shampoo.

100 torkade nässelfloror häller 1 liter vatten, sätt på långsam eld. Efter 5 minuter tillsätt 500 ml äppelcidervinäger. Koka i en halvtimme, spänna buljongen och häll i ett handfat med varmt vatten, där du måste tvätta håret. Använd denna avkok tills problemet med skallighet är löst.

2. Äggschampo.

3 msk. l. vanligt schampo som du alltid använder. Blanda det med 2 vaktelägg och 1 tsk. citronsaft, lägg till 5 droppar av din eteriska olja. Att tvätta de mottagna ringorna med de mottagna organen, var särskilt uppmärksam på rötterna. Behandlingen varar 1-2 månader.

3. Ölschampo.

Folkmedel för skallighet är så olika att bland dem kan du hitta de som samlas från de "ovanliga" ingredienserna. En av dessa är ett schampo från öl. Vi behöver honom 1 glas. Först ska du skölja håret med varmt vatten och applicera sedan hälften av den beredda ölen till rötterna. Gör en lätt massage på huvudet och sätt ihop med en handduk, vänta 15-20 minuter. Skölj krullarna med vatten och applicera den kvarvarande produkten på huvudet. Ta en kamma och kamma trådarna så att ölen är väl fördelad över hela längden. Låt håret torka naturligt. Öl fuktar håret, närmar dem från roten till spetsen. Glödlamporna blir mer robusta, varför strängarna slutar falla ut efter vanliga procedurer.

4. Shampoo från rågbröd.

En liten bit rågbröd häller kokande vatten, och efter 20 minuter gnuggar den resulterande gruelen i hårbotten. Gör en lätt massage och linda dig ihop med en handduk. Skölj med varmt vatten efter en halvtimme. Behandlingen varar 2 månader.

Sköljmedel

De kommer inte bara att bekämpa skallighet, men också göra ditt hår friskare och vackrare.

1. Herbal avkok.

 • 1 msk. l. burdock root;
 • 1 msk. l. ringblomma;
 • 1 msk. l. hoppkeglar.

Alla ingredienser försmala och häll 1 liter vatten. Koka över låg värme i 5 minuter. Ge buljongen lite brygga, och sedan spänna. Används för sköljning av trådar efter tvättning. Behandlingen kan vara från flera månader till sex månader.

2. Avkok av lime.

Folkmedel från linden är populära. För att snabbt bli av med håravfall måste du förbereda följande komposition:

 • 8 msk. l. lindblommor häller 500 ml kokande vatten;
 • efter 30 minuter, spola buljongen.

Viktigt tillstånd: Sköljavkokningen måste appliceras varje dag för att uppnå önskad effekt.

Folkmekanismer för att kvinnor kan falla ut kan användas av män i kampen mot skallighet, men de kommer inte att kunna nå effekten snabbt. Det är värt att spendera mycket tid och ansträngning att "göra" håret växa igen.

Mormors recept för balding

Problemet med skallighet har alltid funnits. Men våra farmödrar var inte tillgängliga dyra kosmetika, så de försökte dra nytta av vad som var till hands. Vi uppmärksammar recepten av droger som kan skapas hemma och genomgå en framgångsrik behandling.

Recept 1: lökmask.

Skala 2 medellök och hoppa genom köttkvarn. Tillsätt till den resulterande uppslamningen 200 ml brandy eller vodka. Applicera blandningen i hårbotten med ett tunt skikt varje dag, skölj av efter 20 minuter. På en månad ser du att hår börjar dyka upp på kala områden. Behandling av skallighet varar lång tid - upp till 8 månader. Efter kursen måste du ta en paus i 2 månader och upprepa det igen.

Recept 2: ett avkok av calamus och burdock.

Calamus rot har länge använts mot nedfall. Den innehåller ett stort antal användbara ämnen, tack vare vilka glödlamporna blir mycket starkare. För att förbereda ett medicinskt avkok behöver vi följande ingredienser:

 • 1 msk. l. calamus root;
 • 1 msk. l. burdock root;
 • 1 glas vatten.

Torra ingredienser hugga och häll kokande vatten. Låt buljongen stå i 1 timme, sedan spänna. Gnugga varje dag en liten mängd terapeutiskt medel i hårbotten. Behandling av skallighet varar i flera månader.

Recept 3: Avkok av humlen.

Färska eller torkade humlekottar används både mot nedfall och för att förbättra utseendet. Bör ta 1 msk. l. hackade koner och häll dem med 1 kopp kokande vatten. Sätt pannan på låg värme, stäng locket och koka i 30 minuter. Efter tiden, spänna och låt buljongen svalna. Skölj håret varje gång efter tvätt.

Stärka håret folkmekanismer

1. Masken av jodiserat salt.

Varför exakt jodiserat salt? Eftersom jod kommer att ytterligare närma håret. Kärnan i förfarandet är följande:

 • 3 msk. l. fint salt utspätt 3 msk. l. vatten;
 • vått hår med varmt vatten och applicera den beredda saltblandningen i hårbotten;
 • massage i 10 minuter (detta kommer att förbättra blodcirkulationen och tillåta att jod absorberas snabbare);
 • Wrap huvudet med en handduk och vänta 15 minuter;
 • tvätta saltblandningen med varmt vatten;
 • Tvätta lås med vanlig schampo;
 • skölj växtbaserade avkok, vilken du gillar bäst.

Vad kan man förvänta sig av en sådan mask? Först och främst: förstärkning, förebyggande av förlust och förbättring av tillväxten. Behandlingen varar 1 månad.

2. Mask av ägg och vegetabilisk olja.

Denna mask används för nedfall och för förstärkning. Det är nödvändigt att blanda 1 msk. l. någon vegetabilisk olja med 1 äggula och 1 tsk. konjak. Lägg till 1 tsk i slutet. flytande honung. Blanda blandningen väl och applicera sedan produkten i hårbotten och sprida den över hela längden på locken. Wrap huvudet med folie och en handduk, och en timme senare torka av masken med varmt vatten.

3. Mask av ricinolja.

Om ditt mål stärks, bör du försöka med den här metoden. Värmevaddolja i ett vattenbad och applicera sedan i hårbotten med lätta massagebevegelser. Vik upp med en påse och en handduk. Det är bättre att lämna på håret hela natten. Tvätta av masken med schampo och skölj håret med ett avkok av örter.

4. Honungsmask med lök.

Skala 1 lök och hoppa genom köttkvarn. Lägg till lite honung (lök till honungsförhållande 4: 1). Om dina curls är över torkade, kan honung ersättas med 1 msk. l. majsolja. Blanda blandningen väl och applicera på hårbotten. För att absorbera näringsämnen bättre bör du göra en ljus massage. Wrap huvudet med en handduk, och efter 2 timmar tvätta av masken med schampo.

För att förbättra effektiviteten av detta verktyg är det värt att förbereda ett avkok för sköljning: 1 häll en handfull björkblad 1 l. kokande vatten och insisterar 1 timme.

5. Mask av grönsaksjuice.

Accelerera tillväxten och stärka håret kommer att hjälpa till med juice från färsk gurka. Det måste gnidas i ordningens rötter 2 gånger i veckan, skölj av efter 15 minuter. Hårbotten kommer att befästas och rengöras. Om så önskas kan gurksaft kombineras med morotsjuice.

Allmänna hårvård rekommendationer

Vad som helst folkhälsa för håravfall du använder hemma måste du följa ett antal regler för vård av dina lås:

 • Det är nödvändigt att kamma en kam med stora tänder.
 • Använd inte hårtork, strykning, curling.
 • Tvätta inte håret med varmt vatten.
 • Gnugga inte krullarna efter att ha tvättats med en handduk, det är bättre att lätt blotta dem.
 • Massera huvudet regelbundet.
 • Varje dag äter du mat som innehåller vitamin A.
 • Använd inte trånga hattar.
 • Utsätt inte huvudet för långvarig exponering för ultraviolett strålning, frost.

Om medel för traditionell medicin för håravfall, kokta hemma, var maktlösa, då borde du inte dra, utan snarare söka hjälp från en specialist. Han kommer att skicka för en detaljerad undersökning, vars resultat kommer att hjälpa till att fastställa orsaken till problemet och föreskriva lämplig behandling.

Effektiva folkmedel för håravfall hemma: recept och rekommendationer

Folkmedel för håravfall stoppa hårets gallring, närma de försvagade trådarna och huden, stärka hårsäckarna.

Hembalsam, masker, örtdämpning fungerar delikat, effekten efter en behandlingshemma är märkbar hos de flesta patienter som lider av problem med hårbotten. Ytterligare i artikeln kommer vi att överväga de populära metoderna för behandling av håravfall.

Rekommendationer av specialister

Hur man behandlar håravfall från folkmord? För att bekämpa alopeci rekommenderar trichologer och fytoterapeuter ofta beprövade folkmetoder mot håravfall:

 • hemlagade masker och wraps för svagt hår och rötter;
 • tvätta lockar färdiga schampon, som tillsatte användbara eteriska oljor, aktiverar hårväxt
 • applicering av avkok av medicinska örter efter huvudtvätt
 • Rening av strängarna och epidermis med hemlagad schampo från naturliga ingredienser;
 • hårbottenmassage med friska oljor;
 • Spraya på håret och rötterna av växtbaserade dekoktioner med eteriska oljor.

Kombinationen av hemprocedurer med rätt näring, mild styling av strängar, mental balans ökar den positiva effekten på försvagade rötter, hud, hårstänger.

För och nackdelar med folkmekanismer

Hemmagjorda formuleringar för behandling baserad på naturliga ingredienser har en positiv effekt på försvagade strängar och hårsäckar.

Negativa reaktioner observeras sällan, huvudårsaken är ett brott mot reglerna för användning av folkmedicinska åtgärder för håravfall på huvudet, användningen av aktiva blandningar utan begränsningar.

fördelar:

 • För att göra hemmet behöver du prisvärda, billiga komponenter från snabbköpet, från trädgården eller från apoteket.
 • inga syntetiska föreningar, giftiga ingredienser;
 • formuleringar lätt att förbereda, speciella verktyg behövs inte;
 • Hårbotten får ytterligare näring, förbättrar blodcirkulationen i lökarna.
 • Aktivt intag av vitaminer, mineraler, spårämnen förbättrar hudtillståndet, normaliserar metaboliska processer, reglerar talgkörtlarna.
 • varje procedur tar inte mer än en halvtimme. Det finns flera formuleringar och hemmetoder för upptagna människor.
 • med strikt överensstämmelse med instruktionerna är sällan noterat korrekt förberedelse av masker, avkok, balm, allergiska reaktioner;
 • hemlagade blandningar för att minska hårets verkan på huden och försvagade rötterna mer delikat än mediciner för att bekämpa alopeci;
 • Folkmekanismer har en komplicerad effekt på hårbotten: de slutar att tunna håret, närma rötterna och strängarna, stärka glödlamporna, eliminera mjäll.

De första positiva resultaten under behandling av alopeci med hjälp av hemblandningar förekommer om en vecka eller två. Herbalists och trichologists rekommenderar att inte avbryta kursen, för att göra det önskade antalet förfaranden. Endast med detta tillvägagångssätt kommer effekten att vara lång.

nackdelar:

 • folkmekanismer är ineffektiva vid behandling av androgen alopeci, eliminering av problem med förlust orsakad av hormonella störningar;
 • ibland uppstår allergiska reaktioner.

De bästa folkmekanismerna för håravfall

För att stoppa hårförtunning, för att stärka lökarna, för att normalisera tillväxten av stavar hjälper naturliga ingredienser.

Välj de mest effektiva folkläkemedlen för håravfall hemma:

 • nässla. Det aktiverar blodcirkulationen, mättar med mikroelement, förstärker hårsäckar.
 • burdock root. Det närmar sig, slutar hårets utspädning.
 • burdock olja. Mjukar, närmar, fuktar huden, saktar håravfall, underlättar kamning
 • äggula. Mättatrådar och rötter med B-vitaminer, mikroelement, avlägsnar föroreningar föroreningar, överskott av sebaceous sekretion;
 • senap. Stärker blodflödet till glödlamporna, värmer huden, väcker "sovande" folliklar, återställer hårväxten.
 • honung. Mättat med mikroelement, vitaminer, stärker rötter, håraxlar;
 • chili peppar

Vilket folkläkemedel mot håravfall är bättre? Herbalists och trichologists erbjuder flera kombinationer av effektiva produkter, örter och vitaminer för att bekämpa skallighet. Till exempel: ägg + honung + aloe juice, klyftolja + äggulor, senapspulver + äggula + rosmarin eter + starkt te + burdock olja. Följande avsnitt beskriver effektiva produkter från billiga naturliga ingredienser.

Recept av traditionell medicin

Populära folk recept för håravfall hemma:

 1. Nettle avkodning. 500 ml varmt vatten - 2 msk. l. färska eller torra blad. Koka 10 minuter, kyla, gnugga in i rötterna, fuktiga strängar. Upprepa proceduren 4 gånger i veckan.
 2. Nettle mask Steambroschyrer (2 matskedar), kombinera med burdockolja (1 msk) och äggula (1 stycke). Gnid in i rötterna, sprid på håret, varma, tvätta av efter 20 minuter. Gör en mask tre gånger i veckan.

 • Ägg och brandy mask. Blanda 2 äggulor, 1 matsked av brandy, 2 msk. l. glesa honung, burdockolja - en tesked. Håll blandningen i 15 minuter, om möjligt, tvätta av masken utan schampo, skölj med avkok av nässla.
 • Mask med kardborreolja. Lätt värme 2 msk. l. basprodukt, tillsätt 4 droppar cedertrar eller rosmarin, gnid i vanliga strängar, värm huvudet i en halvtimma, tvätta av med schampo.
 • Avkok av burdock rot. Proportionerna är desamma som för nettobeloppet. Klar buljong insisterar en halvtimme, gnidade in i rötterna varannan dag. Ett bra resultat ges vid framställning av ett läkande medel från lika stora proportioner av käftrot och näsblad. Efter ett par veckor är resultatet säkert att visas.
 • Mask med calamusrot och burdock. Koppla i en skål 1 msk. l. kalamuspulver, 2 msk. l. hackad kullrot, häll i 250 ml varmt vatten, koka i 10 minuter över låg värme. Avlägsna det färdiga avkoket, gnid in i rötterna, massera huvudet i 5 minuter, varma trådarna i en tredjedel av en timme, skölj.
 • Senapsmask. Blanda i en glasbehållare ett par matskedar senapspulver, 1 msk. l. muskotnötolja av burdock, jordad äggula, 2 msk. l. starkt svart te, gnugga produkten i rötterna, fördela genom håret.
 • Med konstant brist på tid förbättrar sprayen med rosmarin eter tillståndet av strängarna, aktiverar tillväxten av krullar. Häll 200 ml renat vatten i en sprayflaska, tillsätt 10 droppar essentiell olja, skaka. Spraya den aktiva vätskan på strängarna varannan dag.

  Hur ansöker du?

  Användbara tips:

  • besöka en trikolog eller en hudläkare, ta reda på orsaken till hårets uttining;
  • i händelse av håravfall, är behandling med folkmedicinska lösningar hemma bättre att börja efter samråd med en specialist, klargöra vilka produkter från naturliga ingredienser han kommer att rekommendera;
  • Använd endast färska produkter, basoljor, värdefulla estrar, vitaminer med lämplig hållbarhetstid.
  • utföra proceduren två eller tre gånger under veckan: för aktivt inflytande på hårbotten och rötter är oacceptabla;
  • förbereda hushållsblandningar före applicering: under lagring försvinner några av de användbara egenskaperna, de eteriska oljorna avdunstar;
  • följ proportionerna exakt, välj ingredienserna enligt receptet;
  • Överstiga aldrig exponeringstiden. Särskild uppmärksamhet - masker med senap, chilipulver, jäst, eteriska oljor, alkoholtinkturer. Irritation, torrhet, hudskalning, allergier, klåda - de obehagliga effekterna av långvarig att hitta blandningar på strängarna;

 • masker, örtdekok, stärkande sprutor med eteriska oljor applicerade på rena strängar, naturliga schampon - för blekande hår;
 • lite fuktar håret, fördelar balsam med fingrarna, maskerar över hela längden på de lösa strängarna. Du bör inte använda kammen för vått hår. Spänningen av stavarna vid rötterna ökar, risken för skador på hårstrukturen ökar.
 • Efter appliceringen av blandningen täcker du huvudet med en plastpåse eller bär ett duschlock. Trevlig värme skapar en terryhandduk över basskiktet (cellofan). Med ökande temperatur under "locket" är aktiverad absorption av näringsämnen;
 • Massage hårbotten på basis av basoljan: mandel, olivolja, linfrö, de aktiva estrarna lägger till lite. Optimal proportioner: 1 msk. l. baser - 3 droppar cederträ, rosmarin eller apelsineter;
 • spray för att stärka strängarna, rötter baserade på medicinska örter och eteriska oljor att applicera på lite fuktiga krökor. Spola naturliga medel är inte nödvändigt.
 • Förloppet av behandling av folkrättsmedel för håravfall under lång tid, detta problem kan inte lösas på en vecka För att uppnå en märkbar effekt krävs två eller tre kurser på 10-15 procedurer. Blandning för länge, särskilt med irriterande ingredienser, är oönskade. Obligatoriskt intervall mellan kurser - 3-4 veckor. Brott mot tidpunkten för hemformuleringar minskar kvaliteten på behandlingen av alopeci.

  Eventuella kontraindikationer och biverkningar

  Hembakade balm, masker, örtdekok, stoppa hårets uttining är fördelaktiga om vissa regler följs.

  Begränsningar för användning av folkmedicinska åtgärder:

  • sår, sår, repor på hårbotten. Endast decoctions av örter med lugnande, antiinflammatorisk effekt är tillåtna. Masker med aktiva ingredienser: senap, rödpeppar, kanel, jäst, eteriska oljor kan inte användas. Hudirritation orsakar klåda, allergiska reaktioner, ger obehag;
  • graviditet, amning. Under dessa perioder kan många blandningar för behandling av lösa strängar skada barnet i livmodern eller nyfödda. De flesta formuleringar för att bekämpa alopeci innehåller ingredienser som aktiverar blodcirkulationen i hårsäckarna. Irriterande komponenter - ett tabu för förväntade och ammande mödrar;
  • allergiska reaktioner på de enskilda ingredienserna i hemmet. Före det första förfarandet applicerar du en liten näringsblandning på handleden eller smutsar den känsliga huden bakom örat. Efter 3-4 timmar finns det ingen irritation?

  Du kan använda verktyget. Om det tidigare fanns negativa reaktioner på vissa produkter, oljor, örter, är det inte värt risken: experiment med hälsa är olämpligt.

  Biverkningar:

  • hudirritation
  • en ökning av antalet hårstänger sjönk;
  • ökat torrt / fet hår;
  • allergiska reaktioner: rodnad, klåda;
  • strängar blir snart feta;
  • hår har blivit tråkiga;
  • tecken på ökning av torr / oljig seborré

  Negativa reaktioner uppstår om du bryter mot reglerna för användning av hushållsblandningar, kursens frekvens / varaktighet överskrids, fel kombination av komponenter eller tillämpning av formuleringar för allergier mot vissa ingredienser. För aktivt inflytande på försvagade strängar och rötter är inte mindre skadligt än inaktivitet.

  Med håravfall, rekommenderar trichologer och herbalists en komplicerad effekt på trådarna, rötterna och hårbotten. Folkmekanismer för håravfall och hårväxt, i kombination med specialiserade droger ger en bra effekt vid behandling av alopeci.

  LiveInternetLiveInternet

  -kategorier

  • stickning (726)
  • barn (132)
  • tidskrifter, böcker (117)
  • cardigans, toppar. (155)
  • Män (5)
  • tofflor, vantar, strumpor (6)
  • olika (251)
  • servetter, mattor, etc. (151)
  • hattar, halsdukar, sjalar (88)
  • för barn (115)
  • design (3)
  • tidskrifter, böcker (8)
  • leksaker (32)
  • spel (14)
  • frisyrer (3)
  • färgsidor (11)
  • utbildning (46)
  • för dagbok, dator (121)
  • avatars, design diagram (24)
  • bilder (3)
  • kommentarer (7)
  • program (30)
  • handledning (25)
  • photoshop (39)
  • hälsa (121)
  • gymnastik (11)
  • diet (2)
  • för hår (18)
  • skönhet (16)
  • för hosta (12)
  • från kallt (9)
  • olika (69)
  • matlagning (829)
  • sylt, stewed frukt (10)
  • bakverk. desserter (474)
  • varmare (111)
  • ämnen (40)
  • långsam spis (12)
  • sallader, snacks (204)
  • dekoration (30)
  • böner, konspirationer (8)
  • online (65)
  • klämmor (4)
  • böcker (3)
  • musik (16)
  • filmer, teckningar (44)
  • hjälp (6)
  • helgdagar (145)
  • spel (5)
  • Nyår, jul (118)
  • Påsk (20)
  • annorlunda (56)
  • intressant och informativt (3)
  • stenar (2)
  • hemvårdstips (21)
  • hantverk (880)
  • Pärlor (26)
  • glasmålning (22)
  • broderi (237)
  • decoupage (16)
  • satängband (199)
  • quilling (48)
  • macrame (11)
  • tvåltillverkning (43)
  • origami etc. från papper (13)
  • tidningsvävning (18)
  • lapptäcke (11)
  • olika (235)
  • ljus (38)
  • dekorationer (188)
  • gör det själv (14)
  • design (4)
  • skåp. ottomaner, etc. (5)
  • dikter (44)
  • grattis (6)
  • kärlek (36)
  • toasts (1)
  • Blommor (66)
  • Nötkött (1)
  • azalea (1)
  • färgeffekt (15)
  • skadedjur (2)
  • odling (16)
  • gardenia (1)
  • hibiskus, ros (12)
  • gloxinia, violett (4)
  • tidskrifter, böcker (4)
  • annorlunda (13)
  • Klorofytum (2)
  • hoya (1)
  • Encyclopedia (3)
  • sy (291)
  • barn (52)
  • manlig (1)
  • klänningar, blusar (18)
  • kuddar, mattor, mattor, etc. (48)
  • olika (103)
  • kasketter, lådor etc. (22)
  • gardiner (79)
  • kjolar, byxor (10)
  • humor (32)
  • ordstäv (20)
  • bilder (10)

  -Tags

  -appar

  • Tolkning av drömmar Ta reda på vad hemligheten i din dröm är - det är värt att förbereda sig för något dåligt eller tvärtom är det nödvändigt att drömmen blir sann. Du kommer säkert att hitta tolkningen av din dröm, eftersom databasen redan innehåller 47
  • Billiga flygFavoritpriser, bekväm sökning, ingen provision, 24 timmar. Boka nu - betala senare!
  • HURTIGT. PENGAR Tyvärr händer något... Och oftare av en eller annan anledning händer det alltid oväntat... En unik enda ansökningsblankett för att ansöka om lån i alla banker kommer omedelbart att spara dina nerver, tid och pengar!

  -Sök via dagbok

  -Prenumerera via e-post

  -statistik

  RECIPES OF FOLK MEDICINE FRÅN HÅRFALL

  RECIPES OF FOLK MEDICINE FRÅN HÅRFALL

  Hår dekorerar en person som betonar sin skönhet, detta gäller särskilt för kvinnor, men för män blir håravfall ibland en tragedi. Orsakerna till skallighet är olika: metaboliska störningar, nervsystemet, inre organ, dålig näring, nedsatt funktion hos talgkörtlarna, etc.

  Det är känt att en person förlorar hundratals hår varje dag (det anses vara normalt om upp till 100 hår faller ut per dag), men vi märker inte alls, eftersom nya växer för att ersätta dem. Men om hårtillväxten saktar eller, av någon anledning, håravfall accelererar, kan detta orsaka begynnande balding (det vetenskapliga namnet är "alopeci"). Hårt förlust kan vara partiell. Självklart är män mer känsliga för kålhet, och det börjar med fronten och kronan.
  Därför, om du började upptäcka förlorat hår på morgonen på din kudde, är det här ett tillfälle att reflektera över orsakerna till håravfall och börja vidta åtgärder för att bekämpa detta fenomen.

  Enkelt håravfallstest

  För att bestämma vad som är fel med ditt hår, utför ett enkelt håravfallstest.
  För att göra detta, noggrant överväga ditt hår föll ut. Om det inte finns någon mörk väska på spetsen finns det ingen anledning till oro för det. Om det finns en väska, gör sedan den här erfarenheten: Tvätta inte håret i tre dagar och dra sedan hårbunten på kronan och templen. Om varje gång du efter en sådan erfarenhet har mer än fem hår kvar i handen, betyder det att du har en viss patologi och du måste leta efter orsaken till håravfall.

  Orsaker till håravfall

  Orsaker till håravfall kan vara mycket olika. De viktigaste är:

  1. Otillräcklig immunitet

  Håravfall hos kvinnor kan orsakas av förlust av immunitet. Detta händer ofta när kroppen försvagas eller när den körs med en "förhöjd hastighet". Så många kvinnor noterade håravfall efter att ha fött eller under amning. Dessutom kan frekventa andningsvägar eller allvarligare sjukdomar i en kall (smittsam) natur orsaka skallighet. Det kan också orsaka håravfall hos män.

  rekommendationer:

  Detta kan bekämpas. Det är nödvändigt att återställa immuniteten. Utsätt inte dieter, bättre träning. Detta kommer att hjälpa till att stärka kroppen och bli av med förkylningar. Lämna varje sommar till havet, där kroppen tempereras och får tillräckligt med D-vitamin.

  2. Bristen på järn i kroppen

  Brist på järn i honkroppen kan uppstå på grund av månatlig blodförlust under de "kritiska dagarna" eller missbruk av olika nyfångade dieter. Konstant fastande, som följd, anemi, sömnighet och generell svaghet är alla tecken på järnbrist i kroppen.

  rådet

  För att återställa och återställa huvudets hudfunktioner är det nödvändigt att fylla på järnbalansen i kroppen. Det är nödvändigt att äta järnhaltiga produkter. Dessa inkluderar: lever, fisk och kött (nötkött), äggula, rågbröd, flingor (bovete, havregryn), järnhaltiga juicer (äpple, granatäpple).

  3. Reaktion mot medicinering

  "En vi behandlar - en annan krämpling!" - säger det populära ordstävet. Många droger har en sådan effekt på hårbotten och håret. De mest allvarliga av dessa är kemoterapi (föreskrivna för behandling av cancer). Men inte bara sådana drastiska åtgärder leder till skallighet hos män och kvinnor. Piller för högt blodtryck, vissa p-piller, vissa steroider, antidepressiva medel, diuretika och aspirin är vanliga för sådana negativa effekter.

  4. Överträdelser på hormonell nivå, kemoterapi och behandling av olika hormonella läkemedel

  Orsaken till håravfall hos kvinnor kan vara hormonella störningar. Dessa eller andra hormoner, eller snarare, deras obalans, påverkar håravfall. För kvinnor kan ett överskott av det manliga könshormonet testosteron orsaka dessa störningar. Detta händer vanligtvis när en tjej börjar ha sex under perioden efter graviditet och förlossning, menopausperioden. Dessutom kan endokrina störningar eller diabetes mellitus vara orsakerna till sjukdomen.

  5. Olika smittsamma sjukdomar i hårbotten

  Smittsamma sjukdomar i hårbotten som seborré och dermatit orsakar håravfall. Orsaker till dermatit kan vara både externa patogener och det inre tillståndet av hela organismen, till exempel allergiska reaktioner.

  6. Otillräcklig blodtillförsel till hårrötterna och hårbotten

  Inte mindre viktig orsak till håravfall är otillräcklig blodtillförsel till huvudets blodkärl. Orsaken till denna överträdelse kan vara all vanlig sjukdom (hjärt-kärl, osteokondros), liksom frekvent användning av koffeinhaltiga drycker: kaffe, starkt te. Under inverkan av dessa drycker minskas kärlen kraftigt. Dessutom påverkar ofta användningen av alkohol (brandy) hårbotten.

  Vad ska man göra

  Uteslut från diett av kaffe. Övning, "utspädd" stillesittande livsstil med andra aktiviteter, gå en promenad varje dag, koppla av så mycket som möjligt.

  7. Näring är otillräckligt mättad med vitaminer och mikrodelar.

  Ofta är orsaken till håravfall bristen på spårämnen och vitaminer, vilket är särskilt känsligt under våren hypervitaminosis (beriberi). Dessutom brukar den frekventa användningen av alkohol och vanan att röka också "bränna" några av de vitaminer som hjälper kroppen att bekämpa förgiftning.

  rådet

  Ät färsk frukt och grönsaker. Du kan komplettera din kost med vissa spårämnen. Kom ihåg att en hälsosam kropp ger ut glänsande frodigt hår, vackra, ostabila naglar.

  8. Konsekvenser av överförd stress

  Ofta faller håret av konstant stress på jobbet eller hemma. Det borde vara lite nervöst, som redan visas "första svallar". Naturligtvis, om stressen var singel, så kommer återhämtningen inte ta lång tid. Men om stress har flyttats till "kronisk" form, hårbotten blodkärl starkt make cirkulationen betydligt försvagad och håret börjar falla snabbt.

  rådet

  Inget behov av att sitta på antidepressiva medel. Tillräckligt att dricka te med mint eller melissa. I allmänhet är växtbaserade infusioner lugna, slappna av. Du kan ta ett bad med tillsatser från örter av mynt och kamille. Det är också nödvändigt att få tillräckligt med sömn efter arbete, eftersom konstant trötthet igen leder till stress.

  9. Påverkan av förorenad miljö och aggressiva yttre faktorer.

  Hårets tillstånd kan påverkas av den ekologiska situationen i regionen. Luftförorening, förhöjda nivåer av strålning, olika utfällningar, plus irrationell och olämplig näring - alla dessa faktorer påverkar hälsan hos inte bara håret utan även hela kroppen som helhet.

  rekommendationer:

  Det bästa sättet är att flytta till ett mer miljövänligt område. Om detta inte är möjligt är det nödvändigt att behålla kroppen med rena produkter, undvik stressiga situationer och kroniska sjukdomar så att du kan överföra miljön så enkelt som möjligt.

  10. Exponering för höga och låga temperaturer.

  Detta problem kan observeras hos vuxna och barn. Håravfall hos barn, men som hos vuxna, kan orsakas av en vårdslös inställning till deras hälsa. Till exempel går utan hatt i kylan eller i den öppna solen.

  Traditionell medicin för håravfall rekommenderar följande recept:

  - smörj hårbotten och områden av skallighet i 1-2 månader växelvis med solrosolja och farmaceutisk tinktur av propolis;

  - Tvätta håret tre gånger i veckan med ett starkt avkok av kolfotgräs;

  - Tvätta håret med ett starkt avkok av näsgräs;

  - Använd för att tvätta huvudavkod eller infusion av vanliga humle, använd för detta ändamål hela den överliggande delen av växten.

  Det finns fall där håret faller ut snabbt. I sådana fall borde du använda följande recept:

  - skölj dagligen ditt huvud med en stark buljong av gran eller tall;

  - smörj dagligen hårbotten med ricinolja eller i kombination med andra läkande salvor;

  - före sänggåendet, gnugga dagligen på hårets rötter en massa av lök.

  För att stimulera hårväxten när de faller ut måste du förbereda helande recept:

  - Smörj huvudet med ett avkok av vinröda ört en gång om dagen;

  - förbereda tinkturen: tre hackade lökar häller 200 ml. kvalitet vodka och insisterar två timmar, stam; Applicera tinktur på håret efter tvätt en gång om dagen;

  - att laga en avkok: tre msk. krossade rhizomer av calamus swamp pour 200 ml. ättika och koka i 15 minuter; gnugga tinkturen i hårrötterna varje natt i två veckor i rad;

  - kok infusion: 1 msk. krossade vita björkblad häller 300 ml. kokande vatten, insisterar på två timmar, stam; Efter att ha tvättat håret smörj rötterna en gång om dagen;

  - Koka avkokningen: 1 msk. Ivy örter häller en halv liter kokande vatten, simma i 10 minuter, spänning, gnid i hårroten 1 gång per dag;

  - förbered infusion: 20 gr. underjordiska delar av tamus vanliga häll en liter olivolja och insistera i 20 dagar, gnugga i hårets rötter en gång om dagen efter tvättning;

  - Applicera färsk juice från krossade färska thymusrötter till hår en gång om dagen;

  - förbereda tinkturen: 20 gr. Thymus rötter av vanliga häll en halv liter olivolja och högkvalitativ vodka, insistera 20 dagar; gnugga tinkturen i hårroten dagligen;

  - förbereda tinkturen: lika delar (100 gr.) krossade örter av stingnät och nasturtiumblandning med 10 gr. gnidas i pulverformade rhizomer Potentilla goose; Häll blandningen med en halv liter ren medicinsk alkohol 96 g. Låt i 15 dagar röra om dagen, stammen. För att ge en mer behaglig lukt behöver du lägga lite parfym till tinkturen; Använd för att gnugga in i hårrötterna efter shampooing varannan dag. VARNING: Håll ögon!

  - gnugga in i rötterna och smörj håret med färsk nasturtiumjuice varje dag i två veckor;

  - Förbered en terapeutisk blandning: 1 tsk. honung, två äggolor färska ägg, citronsaft eller (valfritt) en nypa salt; Blanda allt grundligt och tillsätt 1 msk. solrosolja. Gnid blandningen i hårbotten och täck sedan huvudet med plastfilm i två timmar. Efter denna tid tvätta huvudet med avkok av en terapeutisk blandning av örter: nässla, pepparmynta och kamille. Behandlingsförloppet: de första 7 dagarna - dagligen, då två gånger i veckan i två månader i rad. Förresten, denna terapeutiska blandning smälter också rynkor.

  Med håravfall och körtskall i folkmedicin används medicinska örter effektivt: pepparrot, lök, vitlök, vanlig tamus:

  - Färsk juice av en av de listade växterna smutsar håret och gnidas i hårbotten.

  För seborré, tillsammans med håravfall, måste du tvätta håret med schampo, skölj sedan huvudet med infusion eller avkok av färska vita björkblad.

  Traditionell medicin: recept för hårets hälsa och skönhet

  Friskt hår (tillsammans med naglar och tänder) är en av de första tecknen på kvinnans skönhet, ett slags telefonkort. Men livets moderna takt och ogynnsamma miljöförhållanden har en negativ inverkan på hårets tillstånd. Men den naturliga styrkan hos många växter kan ge dem hälsa och skönhet. I denna artikel har vi bara samlat in de bästa recepten som inte lämnar likgiltiga herbalister.

  Marsh Marsh har länge lockat människans uppmärksamhet. Dess hemland anses vara Kina och Indien: det har använts som ett läkemedel där i mer än fyra tusen år. I antika Grekland och Rom betraktades calamusrötter som dyra kryddor. Senare Hippocrates föreslog med hjälp av calamus för att behandla en mängd sjukdomar. I folkmedicin används calamus rhizomer. De grävs med skovlar eller gafflar på hösten när vatten faller. De samlade rhizomerna tvättas och torkas i flera dagar under en baldakin, spridas ut i ett tunt skikt. Rhizomerna skärs i stycken upp till 20 cm, torkas under en baldakin, i väl ventilerade rum eller en torktumlare vid 30-35 0 C. Det färdiga råmaterialet lagras i ett torrt, kallt rum i 3 år.

  Lotion för fet hår

  Förberedelse: 2 matskedar av krossade kalamorstammar häll 0,5 liter kokande vatten, koka i 2-3 minuter på låg värme, kyla, spänna, tillsätt 1 matsked vinäger eller juice av en citron, 40 ml alkoholtinktur av calendula, eukalyptus eller kamfer-anda.

  Applicering: Torka fettigt hår med lotion i intervallet mellan tvätten.

  Infusion med torr seborré med mjäll

  Förberedelse: 1 matsked krossade kalamhaltiga rhizomer för att insistera på 1 kopp kokande vatten i 30 minuter.

  Applicering: gnugga infusionen i hårbotten 2-3 gånger i veckan. Kurs 10-15 procedurer. Efter 2-3 veckor kan det upprepas.

  Buljong för att stärka håret och stimulera tillväxten

  Förberedelse: 4 matskedar finhackade kalamorstammar koka i 5 minuter i 1 liter vatten, i 30-40 minuter. Töj sedan.

  Applicering: Skölj håret efter tvätt. Systematisk sköljning med denna buljong av blont hår lyser dem ännu mer.

  Aloe - opretentiös och populär inomhusväxt, kallad hemläkaren. Jujuens helande egenskaper från dess tjocka köttiga blad har använts i folkmedicin i mycket lång tid. Egenskaperna hos aloe förklaras av innehållet av allantoin i det - en kraftfull fuktkräm med regenerativ förmåga.

  Aloe löv skärs på hösten från mitten och underdelen av stammen. Juiceen indunstas och får torr återstod - sabur. Friska löv används för att behandla sår eller läka sår. Juice växter konserverad med alkohol.

  Aloe tinktur för hårväxt

  Förberedelse: skära flera aloe nedre löv och pressa saften ut ur dem. Tillsätt samma mängd alkohol eller vodka till saften.

  Applicering: Gnugga tinkturen i hårbotten 3-4 gånger i veckan. Du kan köpa färdig aloe-tinktur på apoteket. För en starkare effekt rekommenderas att du täcker ditt huvud med plast och bär en hatt. Verktyget är effektivt för håravfall, lindrar mjäll. Tinkturen lagras i en mörk, kall plats.

  Mask för att stärka håret

  Förberedelse och applicering: Blanda aloejuice och jojobaolja i lika delar och värma till 40 C. Applicera blandningen på håret, sätt på ett lock och linda huvudet i en handduk. Skölj efter 40 minuter. Hår kommer omedelbart att bli mycket mer elastiskt och kommer att få ett lysande utseende.

  Altea i antikens grekiska kallas "Alcea" - en användbar, helande, en som läker. Enligt en annan version ges namnet till ära av hustruen till trojanskriget, Aeneas. Marshmallow populärt kallas på olika sätt: Proskurnikov, Prosvirnyak, marshmallow, prosvirka, upp, prostirka, prosvirki, malva, revben gräs, grudishnik, grudashnik, manschettknappar, zinzivey, zinziver, perepochki, Pryanichnikov, pyshechnik.

  Växtens rötter lagras på hösten efter att stjälkarna har torkat. Jag samlar växter från två års ålder. De små grenarna på sidotrötterna och den övre förtjockade delen av rhizomen är avskurna. Rötter kan inte tvättas med vatten, annars vid torkning är de mögelaktiga. Rötterna torkas i 2-3 dagar, då de skars i bitar av 30 cm. Är rötterna torkas, om ett tunt skikt på ett nät eller i en tork vid en temperatur av 30-35 0 C. Färdiga pylyat rötter när böjpåkänning och bryta. Förvara rötterna högst tre år.

  Avkok för behandling av torr seborré

  Förberedelse: Blanda Althea frön med vegetabilisk olja 1:20, värm på vattenbadet i en timme. Stam.

  Applicering: gnugga en måttligt varm infusion i hårbotten 2 gånger i veckan. Detta är en mycket bra anti-mjällmedel. Behandlingsförloppet är 12-15 procedurer. Med en ofullständig effekt kan kursen upprepas om 2-3 veckor.

  Avkok från mjäll

  Förberedelse: Gästerna ska blanda lökskal, 2 matskedar av kalamusrot och 2 matskedar av Althea rot. Samling häll 300 ml kokande vatten, koka i ett vattenbad i 10 minuter med låg värme, låt svalna i detta bad i 2 timmar, dekantera.

  Applikation: att gnugga i hårbotten detta avkok, om håret är blont. Och om håret är mörkt, kan du fukta det efter att ha tvättats med detta avkok och låt det torka utan att torka det. Håret kommer att vara silkeslen och kommer inte mjäll.

  Björk har länge kallats trädet, vilket ger liv och hälsa. Nästan alla delar av detta träd används i recept: bark, knoppar, löv, sap, svamp odling på björk - chaga; björktjära.

  Björkknoppar skördas på våren eller tillsammans med kvistar på vintern. Grenarna stickas in i bunkar och torkas vid en temperatur av 25-30 ° C eller utomhus. Då törs njurarna. Bladen lagras i april-maj, medan de fortfarande är doftande och klibbiga. Torka dem, lägg i ett enda skikt, i skuggan under en baldakin eller i ventilerade områden. Björkssoppa skördas på våren innan du bladar och gör skåror på barken. Juice måste samlas mycket noggrant, för att inte skada trädet.

  Infusion av löv mot håravfall

  Förberedelse: 2 msk hackade blad häll 1 kopp vatten, insistera två timmar.

  Applicering: Skölj med avkok av hår eller gnid i hårbotten.

  Björkjuice lotion för fet hår

  Förberedelse: Blanda två glas björksoppa, 1 matsked flytande honung och 1 matsked finmalt salt. Häll vätskan i en flaska mörkt glas, tillsätt ett glas vodka och skaka. Sätt flaskan på ett mörkt ställe. Efter 10 dagar är lotionen klar.

  Ansökan: gnugga håret i hårbotten och håll i en timme eller två, bundet i huvudet med en handduk. Tvätta sedan håret som vanligt med schampo. Skölj bättre med surgjort vatten med tillsats av ättika (för mörkt hår) eller citronsyra (för ljus). Applicera lotionen i 10 dagar i rad (tvätta håret varje dag!), Hoppa sedan i 10 dagar, och fortsätt tills du slipper av hårets höga fettinnehåll. Dessutom blir håret tjockare och starkare.

  Elderberry svart. Alla dess delar har olika medicinska egenskaper. I antiken antogs svart ädelbär som ett träd som erövrade många sjukdomar. Slaverna trodde att blixten aldrig träffade en äldre.

  I medicin användes blommor och frukter. Blomställningar skördas vid blomning, klippa dem med saxar eller saxar. Råvaror torkas omedelbart i ventilerade rum eller under skur, lägger ut det i ett tunt skikt. Torkade blomställningar trösklar och separerar blommorna från stjälkarna. Frukt butik i augusti-september. Kluster av bär klipps och läggs ut i ett enda lager så att de stirrar i luften. Därefter torkas de i torktumlare vid 60-65 ° C. Torkade frukter separeras från stjälkarna och kvistarna. De färdiga råvarorna lagras i torra rum: blommor - 24 månader, frukt - 6 månader.

  Avkok för skallighet

  Förberedelse: Blanda knopparna och äldre blommor i lika delar, 1 matsked av samlingen häll ett glas kokande vatten, koka över låg värme i 5 minuter, svalna, dränera.

  Applicering: gnid avkokningen en gång om dagen i hårbotten när det är skaldet.

  Blå Cornflower kallas också Voloshka, blåbär, blavatom. Namnet "blå" är förknippat med den antika grekiska myten. En gång bodde det centaur Chiron, som skickligt behandlade med örter. En gång blev han skadad av Hercules förgiftad pil. Han hjälpte sig av blå kornblomma, så är han också känd som centaurblomman.

  För terapeutiska ändamål, använd de blå blommorna i växten utan korgar. De lagras under blomning, samlas omedelbart efter blomkorgens blomning, torkas i torktumlare vid en temperatur av 40-50 ° C, i ventilerade rum eller i luften i skuggan. Hållbarhet för råvaror - 24 månader.

  Infusion på ättika för hårväxt

  Förberedelse: 1 msk cornflower blommor häll 2 koppar blandning av kokande vatten (vatten) och ättika i ett förhållande 1: 1. Insistera på 30 minuter. Stam och lagra på en mörk plats.

  Applicering: Dagligen gnid i hårroten 1-2 gånger. Var noga med att skölja håret över natten utan att använda schampo. Behandlingsförloppet är en månad. Vid behov kan behandlingen upprepas efter 30-40 dagar.

  Infusion för förebyggande och behandling av seborré

  Förberedelse: Häll 1 msk cornflower blommor med 1 kopp kokande vatten, täck med lock, låt det brygga i 1-2 timmar.

  Applicering: Skölj håret efter tvätt. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

  Ett avkok av majrosblommor med mjäll, håravfall och matthet och svaghet i håret

  Förberedelse och användning: 1 msk. blommor hällde 1 kopp kokande vatten, låt det brygga i 30-40 minuter. Spänd med varm buljong ska sköljas hår efter tvätt, skölj inte.

  Oregano. Många känner till en underbar kryddning - oregano - men få vet att detta är oregano. I folket kallas dushnu, en ladka, moderkort, omskrivning. Det är ett brett spektrum drog, liksom en underbar honung växt.

  Oregano skördas från blomstrande markytor upp till 20 cm lång under blomning. Det uppsamlade gräset torkas i ventilerade rum eller under en baldakin i friska luften, lägger ut det i ett tunt skikt och omröres ibland. Torkat gräs torkas, separeras av grova stammar. Förvara arbetsstycket inte längre än 36 månader.

  "Shampoo" från oregano för att stärka och tjockt hår

  Förberedelse: 100 g oregano brygg 1 liter kokande vatten, lämna i 30 minuter, sval.

  Applicering: Tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Kursen är 10 rutiner, du kan upprepa det om en månad.

  Infusion för glänsande hår

  Förberedelse: 50 g torkad oregano ört häll 5 liter kokande vatten, lämna i en timme.

  Applicering: Tvätta detta infusionshuvud och binda en halsduk, inte tätt. När håret är torrt, ta bort lakan, låt håret torka.

  Hypericum kallas gräs från 99 sjukdomar. Han är känd för sina antiinflammatoriska, analgetiska, astringerande och sårläkningsåtgärder.

  För medicinska ändamål skördas Hypericum gräs under blomning genom att klippa toppen av plantan med blommor och löv. Gräset läggs ut i ett skikt och torkas och vänds ibland utomhus i en baldakin eller i ventilerade rum. Efter torkning separeras de grova stammarna. Förvara 24 månader.

  Buljong för fet hår

  Förberedelse och användning: ta 2 msk. sked torrt gräs och häll 4 koppar kokande vatten. Stam och blanda med kamillebuljong. Lägg till 2 msk. vitkåljuice. Rör om. Applicera på rent fuktigt hår i några minuter. Skölj. Förfarandet görs 2 gånger i veckan.

  Fläckmask

  Förberedelse och användning: Förbered ett oljextrakt och värm det till 30 C. Blanda 2 msk. Ryazhenka med 1 msk. honung. Tillsätt 3 msk. av uppvärmt smör och några droppar citronsaft. Den resulterande kompositionen smörjer hårbotten och håret. Tvätta av med varmt vatten efter 15 minuter. Tvätta håret med schampo, matchat med din hårtyp.

  Calendula - den mest värdefulla medicinska växten - togs från Medelhavet. Nämnandet av kalendula finns redan i skrifterna från den antika romerska läkaren Dioscorides, som bodde i 1800-talet, i Avicenna och andra.

  För terapeutiska ändamål, använd blomkorgar. De skärs under blommande vid foten. Torkad, sprider ut ett tunt skikt antingen utomhus i skuggan eller i torktumlare vid 40-50 ° C. Det torkade råmaterialet lagras i 2 år.

  Avkok för hårväxt

  Förberedelse: ta 1 msk. torra krossade örter calendula, kamille och humle kottar. Brew blandningen i ett glas kokande vatten.

  Applicering: gnugga den resulterande samlingen av örter i hårbotten varannan dag. Spola inte.

  Tinktur med mjäll och håravfall

  Beredning: 1 msk. torra krossade blomställningar häll ett glas vodka och insistera 10 dagar.

  Applicering: Gnugga i hårbotten 2-3 gånger i veckan i en månad. Efter 3-4 veckor kan behandlingen upprepas.

  Nettle var listad av Hippocrates bland växter med universella läkning egenskaper för 2500 år sedan. De gamla romarna åt unga nässlor i stora mängder, eftersom de trodde att det skulle skydda dem från eventuella sjukdomar.

  Med syftet med behandlingen användes näsblad. Bladen samlas in under blommans blomning och torkas utomhus eller i ventilerade områden. Råmaterialet är mörkt grönt, bittert till smaken och har en svag lukt. Bladen lagras i 2 år.

  Hårbalsam

  Förberedelse och användning: 2 msk grädde häll 500 ml kokande vatten. Låt det stå i 1-3 timmar. Skölj håret.

  Avkänning mot håravfall

  Förberedelse: Mala 100 g färskt näsblad, häll ett glas kokande vatten över och håll i minst värme i ca 10-15 minuter. Kall till 30-40 0 С, spänn och tillsätt saften av en halv citron till den.

  Applicering: gnugga buljongen i hårbotten vid sänggåendet i en månad. Du kan lagra vätskan i kylskåpet.

  Lipa har många helande och användbara egenskaper, så det används så ofta i traditionell medicin och för tillverkning av läkemedel.

  Linden blomställningar skördas i torrt väder innan de flesta blommor blommar. De slits samman med skytten. Blomställningarna torkas omedelbart i ventilerade områden eller utomhus i skuggan. Lagrade torkade råvaror i 2 år.

  Mask för normalt hår med linden, kamomill och nässla

  Förberedelse: blanda 1 msk. lindblommor, 1 msk. Kamomillblommor, 1 msk. nässla örter. Samling häll 200 ml kokande vatten och muffel för infusion. Efter en halvtimme för att filtrera kompositionen, tillsätt flytande vitaminer: A, B1, den12, E (på smör) och smula i en smula av rågbröd.

  Applicering: Applicera massan på håret och lämna under filmen i 1-1.5 timmar. Skölj med mycket vatten.

  Mint. Dess olika typer växer i trädgårdar och kök trädgårdar, men inte alla innehåller myntolja. En bra medicin (liksom en bra krydda) är pepparmynta.

  Skörda växtens antenndel. Blommande toppar och bladen uppsamlade i början av blomningen. De torkas i väl ventilerade områden eller under en baldakin i luften. Efter torkning avlägsnas grova växtdelar. Hållbarhet - 2 år.

  Infusion för torrt, färgat hår

  Matlagning: 2 msk. Mynta brygga i ett glas kokande vatten och insistera i minst 30 minuter.

  Applicering: Skölj håret efter tvätt.

  Mask för torrt och tufft hår

  Förberedelse: ta 3 msk. torrhackad mynta ört, lägg den i en emaljskål och häll kokande vatten så att gräset bara är täckt med vatten. Låt det sitta i 20 minuter och, så snart infusionen har svalnat, spänna den. Tillsätt 1 tsk. gräddfil (eller grädde), 1 msk. någon vegetabilisk olja och 1 äggula. Blanda allt grundligt. Om blandningen blir vätska, tillsätt lite havregryn och mixa igen.

  Applicering: Före tvättning av håret, dela håret i trådar och applicera den resulterande masken på rötterna och fördela resterna över hela längden av håret. Tiehuvud med plastfolie och topp med handduk. Tvätta håret med en mild schampo för torrt hår efter 40 minuter och skölj sedan med surgjort vatten (1 tsk vinäger eller citronsyra i ett vattenbehållare).

  Maskros är allmänt betraktad som en ogräs. Och få människor uppskattar sina medicinska egenskaper! Och det är synd, på grund av det stora utbudet av fördelaktiga egenskaper kallas herbalister ibland maskros ginseng i mellansektionen.

  Med medicinska ändamål lagras rötter och antenndelar av en maskros. Rötterna lagras på våren eller hösten. Den ovan nämnda delen separeras, tvättas, lufttorkas sedan i flera dagar och torkas därefter i en torkare vid en temperatur av 40-50 ° C eller i ventilerade rum. Förvara 5 år. Gräsplantor lagras under blomning. Det torkas i luft eller i ventilerade områden, sprider ut i ett enda skikt och omrörs ofta.

  Infusion med fet, svagt hår och splittrade ändar

  Förberedelse och användning: 2 msk. färska maskros lämnar tvättas, hackas, häll 1 kopp kokande vatten, lämna i 15 minuter. Stam. Applicera på tvättat hår och torka. Upprepa 1-2 gånger i veckan.

  Plantain är känd under mycket lång tid. Så länge sedan var det tillräckligt med tid att lära sig sina användbara egenskaper. Faraoner, drottningar och präster i det antika Egypten använde växtgräs.

  För medicinska ändamål skörda växtens löv under blomningen. Bladen läggs ut i ett lager och torkas i ett ventilerat rum eller under en baldakin. Torkning anses vara fullständig om plantornas blötdjur bryts när den är böjd. Förvara råvaror i 3 år.

  Mask för att stärka håret

  Förberedelse och användning: 2 tsk. krossade löv häller ¼ kopp kokande vatten, låt det brygga i 20 minuter och spänna. 2 msk. majonnäs (hemlagad) blandad med plantain extrakt och 1 äggula. Smörj den resulterande massan av hår och hårbotten. Sätt en plastpåse på huvudet. Tvätta håret med varmt vatten och schampo efter en timme.

  Mask för torrt hår

  Förberedelse och användning: Blanda krossade blad av plantain, persilja och salvia i lika delar, brygg 1 msk. Blanda två koppar kokande vatten. Efter 25-30 minuter, spänn och tillsätt 1 msk. stärkelse. Rör om blandningen, rör om tills tjock. Kyld tjock massa smörj håret och gnid det försiktigt i hårbotten. Tvätta håret med kallt vatten efter 1-2 timmar.

  Kamille är en enkel men mycket användbar blomma. Antikensläkare använde kamomill för att lindra värme, behandla kvinnors sjukdomar, rensa och vitna ansiktets hud, ge en speciell nyans och glans till håret.

  Blommor (korgar) skördas i torrt, soligt väder med hand, kammar, specialmaskiner. Torka växten i skuggan, på vindar, sprida ett lager på 5 cm på tyg eller på papper. Du kan inte överdriva, så att blommorna inte smuler, vrid inte råmaterialen. Vid torkning i torktumlare bör temperaturen inte vara högre än 40 ° C. Hållbarhetstid är 1 år.

  Infusion för att stärka håret

  Förberedelse och användning: 1 msk. torra blommor häll 1 kopp kokande vatten, insistera en halvtimme, sedan belastning. Späd i 1 liter vatten och efter varje tvätt använd som sköljning.

  Buljong för att ge en gyllene nyans

  Förberedelse och användning: Ta från 100 g (för blondor) till 200 g (för brunhåriga kvinnor) av torkade kamomillblommor, häll dem med 1 liter vatten, koka och håll sedan i ett vattenbad i 15-20 minuter. Kall och spänning. Buljong appliceras över hela längden av håret och torka dem utan att torka med en handduk. Håret kommer att få en vacker guldfärg.

  Serien är känd för alla från barndomen. Förmodligen fick många av sina farmödrar höra att arv och hälsa och skönhetsassistent.

  Medicinskt råmaterial i serien är gräs. Toppar med löv eller separat, bara bladen samlas under spirande och snabbt torkade, sprida dem i ett tunt skikt i solen, ofta vänd. Förvara 2 år.

  Tinktur och mask för behandling av håravfall

  Ingredienser: 1 msk. torrt tåg, 5 msk. alkohol, 2 msk. närande grädde.

  Förberedelse och applicering: Blanda ett torrt gräs på ett tåg med alkohol i förhållandet 1: 5. Insistera i en sluten glasburk i 2 veckor, och sedan spänna och ta in 2 gånger om dagen, 10 droppar. För extern användning kan du göra en mask på basis av tinkturen i serien. För detta behöver du blanda 1 msk. färdig tinktur med 2 msk. någon närande grädde och blanda väl. Varje dag, gnid den resulterande kompositionen i hårrötterna i en månad. Därefter kan du bara upprepa behandlingen efter en två veckors paus.  Nästa Artikel
  Masker för intensiv hårväxt från senap och socker