Vad ska ersätta schampo: Folk recept för att tvätta håret för varje dag


Jag välkomnar dig på bloggen "Vår hemlighet"! Det är ingen hemlighet att de flesta schampon förstöra hårstrukturen och skadar hårbotten. Men hur kan du tvätta håret istället för schampo så att ditt huvud ser rent och välskött? Ju billigare huvudvätskan desto mer skada det mot hårsäckarna och kan orsaka mjäll. Det bör komma ihåg att färgat hår i vilket fall som helst kräver ytterligare vård, näring och restaurering. Därför kan man utan specialvård och matningsmask fortfarande inte göra det. Kära läsare, i dagens artikel kommer vi att diskutera följande frågor:

 • kontraindikationer till schampokomponenter
 • folkmedel för att tvätta huvudet;
 • kosmetisk lera som ett schampo;
 • senapspulver för fettigt hår;
 • röd peppar för att stimulera hårväxten;
 • mark kanel för djupt rengöring;
 • lydigt hår efter henna;
 • äggula för att ge näring och glans
 • hemlagad schampo från rågmjöl.

Kontraindikationer till schampokomponenter

Alla kosmetika har en lista över kontraindikationer, oavsett naturliga ingredienser eller kemikalier av kemiskt ursprung. I vissa fall kan naturliga ämnen också skada hårbotten och håret, och ibland kan det vara mycket starkare än från fonderna från affären.

Innan du tvätter huvudet med ett ämne som inte har testats tidigare bör följande avvikelser uteslutas:

 • delat och torkat hår;
 • allergisk reaktion på någon del av det nya tvättmedlet;
 • cirkulationsstörningar
 • områden med allvarlig inflammation
 • mikrokretsar, sår och skador på hårbotten;
 • skallighet, utsatt för håravfall.

Bara genom att eliminera alla ovanstående problem kan du experimentera med nya medel för att tvätta håret med sinnesro.

Folkschampo

Hemgjorda huvudtvättprodukter är mycket mer fördelaktiga än vanliga schampon, för att det oavsett hur bra shampooet är, innehåller det alltid kemikalier. Det är bäst att ersätta naturliga ämnen som kan tvättas. Tvålötter, naturlera och soapwortrot har denna egenskap. På grundval av dessa ingredienser gör du industriella huvudtvättprodukter, men det är ganska möjligt att förbereda din egen version av ersättaren.

Tyvärr säljs tvålötter och tvålrötter sällan, så det är svårt att få det. Du kan ersätta shampooet med kosmetisk lera, som säljs i ett apotek.

Kosmetisk lera som ett schampo

Kosmetisk lera är en naturlig organisk botemedel, och om den används som ett schampo, då med regelbunden användning kan du enkelt bli av med mjäll och göra hårbotten mindre fet. Det ger inte håret en speciell glans, men det blir lättare. Lera är en naturlig adsorbent, så avlägsnar det överflödigt fett från hårbotten. För att förbereda blandningen för att tvätta huvudet är det tillräckligt att lösa upp lera i en sådan mängd vatten för att erhålla en mjuk massa. Hon kan tvätta håret varje dag på samma sätt som det vanliga sättet att tvätta huvudet.

Rödpeppar för att stimulera tillväxten

Traditionella recept för att tvätta huvudet kan kompletteras med rödpeppar. Detta alternativ av hemlagad schampo väljs ofta av tjejer som vill växa långt hår snabbare - för att röd peppar stimulerar tillväxten bra.

receptet

3 matskedar röd paprika utspädd med varmt vatten tills dess, tills du får en vattnig uppslamningskonsistens.

Det är viktigt!

Var försiktig när du hanterar rödpeppar medan du tvättar och sköljer med vatten. Även om en droppe av en sådan lösning kommer in i ögonen kommer den att klämma mycket starkt. Därför måste du övervaka vattentrycket så att det inte ens faller på ansiktet.

Senapspulver till fet hår

Som rengöringsmedel är senapspulver bra eftersom det gör ett utmärkt jobb även med mycket fet hud. Dessutom har senap samma egenskap som rödpeppar - främjar hårväxt. Detta förklaras av det faktum att under påverkan av senap blodcirkulationen i hudens kapillärer ökar, och därmed förbättras hårsäckens näring.

receptet

Kompositionen är mycket lättberedd: en fjärdedel av ett glas vatten räcker för en sked senapspulver. Det är viktigt att komma ihåg: senapsblandningen kan inte hållas på håret i mer än fem minuter.

Mark kanel för djup rengöring

Kanel, som du vet, har också egenskapen att tvätta, så det är ganska lämpligt som ett schampo. Det måste spädas till ett krämigt tillstånd med vatten och gnidas på håret. Det rensar väl hårbotten av damm och smuts, och mest intressant - det har en mjuk ljuseffekt.

Det är viktigt:

Det märks att om du tvättar håret med kanel i minst en månad, kommer ditt hår att vara en eller till och med två toner lättare. Detta är viktigt att överväga brunetter, för att inte lätta. Allergilidare kan inte heller använda denna tvättmetod, eftersom kanel kan orsaka allvarliga allergier.

Lydigt hår efter henna

För att ge håret rätt mängd perfekt recept med henna. Det finns en speciell färglös henna, som anses vara en beprövad hårvårdsprodukt.

receptet

För att förbereda materialet för att tvätta huvudet hälles henna i en medelstor skål och fylls med ett glas vatten. Vi måste vänta några minuter tills det sväller ordentligt och tvätta bara huvudet. Henna ger hårdensitet, volym och gör dem mer lätta. Om strängarna är torra och spröda, måste du lägga till en liten kefir i blandningen, och för oljigt hår används henna endast i ren form.

Äggula för näring och skinnande hår

Om det beslutades att överge användningen av regelbundna schampon under en längre tid, rekommenderas det inte att använda endast ett recept hela tiden. Hårpärlor och hårbotten kräver näring och vitaminer, och för den här ideala äggulan.

receptet

Efter att ha blivit av med filmen upplöses äggulan i 100 gram vatten och piskas sedan in i ett skum. Om du inte piskar äggulan, kommer strängar efter att ha tvättat huvudet att hålla ihop och ditt hår kommer att få en obehaglig lukt.

Hemlagad rågmjölschampo

Du kan tvätta håret med rågmjöl. Eftersom mjölet är billigt anses denna metod vara lönsam och budgeten. Med hjälp av rågmjöl som ersättning gör det lättare att spara pengar, eftersom mindre än ett kilo räcker för en månad, och en bra schampo kostar mycket mer.

Ett annat inte mindre märkbart plus är att rågmjöl tvättar bort smuts och fett från huvudet, inte sämre än konventionella produkter, och håret får dessutom sken och hälsosamt utseende. Detta förklaras av det faktum att rågmjöl innehåller mycket vitamin B, vilket är mycket användbart för hårets struktur. Efter kvällen shampooing även nästa dag, är frisyren ren och välskött.

receptet

För att förbereda kompositionen behöver två matskedar mjöl, som måste siktas genom en sikta. Så det kommer inga extra klumpar och små skräp. Därefter blandas mjölet med varmt vatten och omrörs tills en homogen massa, som borde likna det vanliga schamponet i konsistens - det är bekvämare att tvätta huvudet.

Innan du tvätter håret måste du först fukta det med varmt vatten. När du har "tvättat" ditt huvud måste du hålla blandningen i en sådan form för bättre effekt i flera minuter. Då bör du tvätta huvudet noga, eftersom mjölet är mycket bra och det är svårt att tvätta det.

Ett barn kan också behandlas med ett sådant huvud, eftersom det är helt säkert och till och med användbart.

Att besluta att alltid överge det vanliga shampooet är inte så lätt, speciellt eftersom resultatet vid första anblicken är nästan densamma. Men om du tar hand om ditt hår och strävar efter sin fulla återhämtning är det aldrig för sent att prova något nytt och ovanligt. Det finns stor sannolikhet att bland alla metoder och recept kan det vara möjligt att hitta den som passar inte bara för en person utan även för alla familjemedlemmar.

Personligen är jag en anhängare av att kombinera hårprodukter. Jag är inte redo att helt överge moderna medel och tillämpa dem, alternerande med populära. Till exempel gillar jag schampo för fet hår.

Hårfördelar: Använd naturliga schampon

En fullständig omhändertagande av huvudets och trådens hud är omöjligt utan grundlig rengöring. Men i de schampon som erbjuds på massmarknaden finns det många skadliga komponenter. Bland de senare är sulfater, som kan orsaka olika sjukdomar: från håravfall till signifikant synfel. För att undvika sådana problem måste du använda naturliga hårrengöringsmedel.

Användbara hemlagade schampon för alla hårtyper

Shampoo Senap

Ta 1 msk. l. senapspulver, späd sedan det i 2 liter ljummet vatten (36-40 grader). Sedan, med den resulterande kompositionen, tvätta strängarna och hårbotten. Senapspulver rekommenderas att ansöka om oljig hårtyp. Det kommer att eliminera den obehagliga glansen, krullarna blir inte smutsiga så fort.

Gelatin Shampoo

Blanda en konst. l. din schampo, samma mängd gelatinpulver, 1 äggula. Gradvis piska och försöker inte lämna klumpar. Applicera sedan på lite våta strängar och lämna kompositionen i tio till femton minuter. Därefter måste du noggrant tvätta krullarna och locket på huvudet med varmt vatten.

I denna komposition innehåller många proteiner, efter användning kommer locken att vara frodiga och vackra. För maximal bekvämlighet kan du använda en koncentrerad gelatinberedning (för en bordssked gelatinpulver för tre bordsskedar rent vatten). Dessutom kan du ersätta det klassiska schampot med ett ägg från ägget.

Äggula schampo recept

Det enklaste sättet att använda naturliga schampon är att använda äggulor i sin rena form. De måste appliceras på huvudets yta, gnugga lite av trådarnas rötter. Och lämna sedan i tre till fem minuter. Därefter tvättas väl med varmt rent vatten.

Oljekoljekomposition

Blanda en konst. en sked olivolja eller ricinolja, och sedan tvättar vi håret med den resulterande beredningen. Denna komposition är speciellt bra för torra krullar.

Herbal Shampoo Recept

Vi använder tansy istället för schampo

Folkrecept innehåller många alternativ som använder skum i stället för det traditionella tvättmedlet. För att göra detta är det tillräckligt att fylla i en konst. l. denna ört med 2 glas kokande vatten. Lämna sedan avkokningen i 2 timmar. Stam och skölj hår. För fet hår används denna infusion varannan dag. Denna åtgärd bekämpar effektivt orsakerna till mjäll.

Nudelshampo

Förbereda det: Häll ett hundra gram torrt eller friskt nässla med en liter vatten, tillsätt sedan 500 gram ättika. I en halvtimme koka kompositionen på låg värme. Efter det - påfrestning. Tillsätt två eller tre koppar buljong i en skål med vatten och tvätta trådarna och hårbotten i stället för det vanliga schampot.

Herbal Shampoo Recept

Blanda i lika stora proportioner torrkalendula, hoppa keglar, kardborre rot, björkblad. Fyll med 50 gram av blandningen 250 gr. varm öl och ge lite brygga. Filtrera, värm lite och applicera istället för schampo.

Mejeriprodukter för att skapa schampo

Folk recept som använder kefir istället för traditionella schampo för att tvätta huvudet anses vara effektiva. Surmjölk kan skapa en fet film som skyddar trådarna mot miljöexponering. Det är nödvändigt att ta till exempel kefir, applicera det rikligt på hela ytan av huvudet, sätt på ett lock. Efter 30 minuter måste kompositionen tvättas av med varmt rent vatten. För att skölja håret efter ett sådant schampo kan du använda vatten sourned med 1 citronsaft.

Ett annat alternativ: Torka bara yoghurten med varmt vatten. Tvätta trådar med denna komposition.

Folkmekanismer

I stället för schampo

 1. Stärkelse kan fungera som ett torrt schampo. För att göra detta, ströka bara håret och slå dem sedan, som om de har tvättats. Efter fem till tio minuter, torka noggrant trådarna med en handduk. Rester bör avlägsnas med en frekvent kam.
 2. Tvättningskomposition av råg. Vi tar en bit rågbröd, häll en liten mängd varmt vatten. Resultatet är en flytande gruel. Ge henne lite tid att kräva. Denna komposition gnider huvudets yta, håller kompositionen i tio till femton minuter. Skölj sedan noggrant. För att undvika små smulor i håret, bör du gnugga spannmålen genom en sikta. Ett sådant populärt schampo har en mycket fördelaktig effekt, inte bara på hårväxten utan i allmänhet på deras tillstånd. Särskilt effektiv på fet hår.

Populärt recept på schampo

 1. En matsked torr senap utspättes med vassle till ett tillstånd av gräddfil. Tillsätt sedan äggulor, en tesked honung och mandelolja, en liten dos ylang-ylang. För dem vars hårlängd är ganska signifikant är det värt att förbereda en blandning baserad på dubbelt så stor andel. Den beredda massan appliceras längs hela längden av trådarna och hårbotten, lättmassad, täckt med cellofan och sedan ull. Håll i 15-20 minuter. (eller hur mycket du lider) och kan tvättas av med rent vatten. Sköljdes sedan med en lösning av äppelcidervinäger baserat på andelen 2 msk. l. ättika per liter mjukt vatten. Tack vare senapet kommer fettinnehållet att försvinna, hårsäckarna stimuleras, och hårbotten kommer att få ytterligare näring.
 2. Ett annat schampo recept för daglig bananvård. Det föreslagna receptet är utformat för kort hår för en enda tvätt. En halv av en banan skalas, varefter det övre lagret av sin mjuka del avlägsnas. Detta måste göras, eftersom massan kommer att sticka något i processen att tvätta och rulla i klumpar. Resten av massan males till ett homogent purétillstånd med en liten sil eller skakare. Tillsätt citron färsk juice och tillsätt äggulor. Shampoo kommer att vara bra att tvätta, och sköljning behövs inte på grund av närvaron i dess sammansättning av citronsaft. Förutom renhet blir håret mjukt och naturligt.

Folk receptar schampon med oljor

För att förbereda en sådan komposition måste du blanda tre matskedar av klassiskt schampo med ett ägg, tillsätt en tsk. juice av mogen citron och 4-5 droppar av någon essentiell olja (efter eget gottfinnande). Efter detta läkemedel strängar få volym och glans.

Folk tips för fet hår

 • Sammansättningen av blad av björk. För att avlägsna och bekämpa oönskad fet skina, använd en björkbladtinktur fylld med vatten i förhållandet 1: 1. Denna lösning ska tvättas två eller tre gånger om 7 dagar.
 • Granatäpple schampo. För att bekämpa aktiv sebumproduktion bör man tvätta huvudet med granatäppleskalldekok (häll 3 matskedar skorpor med en liter vatten och koka i femton minuter). För att uppnå önskad effekt behöver du minst två månader med regelbunden användning av denna förening.
 • Ek bark för att tvätta huvudet. Koka tre msk. l. ekbark i en liter rent vatten. Detta avkok ska tvättas hår i två månader med ett intervall på två till tre dagar. Sedan med denna komposition behöver du skölja huvudet efter rengöring med vanligt schampo.
 • Sammansättningen av den kinesiska traditionen. Jordmjöl (mjöl i kaffekvarn) häll varmt vatten över natten. Applicera sedan på håret i trettio minuter. En blandning av ärter kan avlägsna all smuts från dina strängar och hårbotten.

Äggprodukter

 • Kamfer-äggkomposition. Rör en äggula med 2 msk. skedar med vatten och halv tsayn. l. kamferolja. Lägg sedan blandningen på krullarna och efter fem minuter, tvätta av med vatten.
 • Vattenlevande schampo för torrt hår. Det finns två alternativ för denna komposition:
 1. Rör två äggulor med en kvart kopp vatten, en tesked ammoniak och ett halvt glas vodka. Det resulterande läkemedlet appliceras på huvudet. Skölj med varmt vatten efter fem minuter.
 2. Blanda en äggula med femtio milliliter vodka och ta så mycket vatten.
 • Äggula citronolja schampo. För att förbereda en sådan blandning måste du lagra: en äggula, tjugo droppar olivolja och en tesked citronsaft. Alla ingredienser måste blandas. Lägg sedan till kompositionen tre matskedar morotjuice. Skaka kompositionen och lägg till tre skedar av klassiskt schampo. Applicera på trådar, tvätta av efter fem minuter.

  För oljigt hår finns ett recept på citronsjampo.

  Mylnyanka-medicinen tar i mängden 2 matskedar, kokar, tillsätt 0,75 liter destillerat vatten, ett par äggulor, ett par matskedar apelsinjuice eller citron, ett par droppar av samma aromatiska olja. Lösningen infunderas i ungefär tio minuter och hälls i flaskan. Shampoo har en mjukgörande effekt, håret kommer att ha en speciell glans.

  Hjälper mjuka hår och honungschampo

  För dess beredning insisterar man först 30 g farmaceutisk kamille i 0,1 liter vatten i en timme. Efter infusionen filtreras och en dessertsked honung läggs till den. Tvätt hår torkas och fuktas med en blandning av tjock. Efter en halvtimme, tvättas med varmt vatten. För de som har torrt hår rekommenderas att man applicerar en mask före tvätt. Hennes recept är väldigt enkelt: sätt ett par hackade vitlöksklyftor och äggula på en tesked honung. Efter tvättning av huvudet är det lämpligt att slutföra sköljproceduren med infusion av nässla.

  Mot håravfall

  Håret sköljs med icke-hett vatten och en mörk öl på toppen av 125 ml. Öl bör appliceras på hårrötterna. Sedan masserar vi huden på huvudet och lämnar öl i en kvart i timmen. Skölj sedan med varmt vatten och applicera ytterligare 125 ml öl. Då kramas håret noggrant och torkas. I övrigt har öl utmärkt absorptionsförmåga och det kommer ingen främmande lukt.

  Stärka håret kan vara ett extrakt av propolis. För att göra detta, ta 250 ml vatten en tesked med 10% alkohol extrakt och gnid in i huden (eller tvättade hår). Detta verktyg används inte bara för att stärka strängarna, men också för att öka deras tillväxt.

  Ett annat starkt schampo är gjord av lök och honung. Några lök skälls och gnids med en fin rivare. Den resulterande massan blandas med honung. Blandningen gnids i huvudets integument och efter en halvtimme tvättas den av med varmt vatten. Om du har torrt hår eller mjäll, lägg till lite (5-10 droppar) solrosolja till blandningen och blanda noggrant. Massa gnidde in i rötterna och bära en hatt i 60 minuter. I slutändan, tvätta av.

  Mot mjäll

  En 3-liters glaspanna fylls halvt med kallt vatten och lägger i den skalade och hackade betor. Låt infusera och använd sedan vid tvättning av håret, tillsätt före denna del av det uppvärmda vattnet.

  Vi kämpar med mjällkrävslotion. Rösten på burken placeras på botten av pannan och hälls med vatten så att den bara täcker den och lägger i en ugn. Koka tills rötterna är mjuka, svalna och filtrera. Med hjälp av buljong fuktar hår varje dag. Shampoo lindrar mjäll, stoppar håravfall och accelererar tillväxten.

  Ett annat recept på mjäll. Vatten hälls i en kastrull, kokas och läggs nässla. Håll på låg värme tills det mjukas och kastas i en kolsyrare och slipa sedan blandaren. Tillsätt lite citronfrisjuice, häll i former och frys.

  Efter tvättning av håret, skölj med nässla, uppmärksamma hårrötterna. Pre-nettle bör avfrostas. Infusion hålls på huvudet och tvättas sedan av.

  Du bör inte oroa dig om allt inte sköljdes omedelbart - de återstående små partiklarna kan enkelt rengöras. Även om ditt hår har färgats, kommer det att ha en charmig glans.

  Således kan recept av naturliga schampon inte bara bidra till att hålla hårbotten ren och städad, men också stärka hårroten, normalisera sebaceous utsöndringar, ge sken och glans till styrka.

  Vad ska du ersätta shampoo? Folk recept

  Shampoo är en uppfinning endast under de senaste årtiondena.
  Och för många kvinnor är det väldigt viktigt att håret alltid är rent och vällagt, så att de är rädda för att byta till "farmödrar" betyder att de fruktar att håret inte får spolas ut och bli styvt. Men det här är bara en annan reklam förslag som bara på bekostnad av dyra hårvårdsprodukter kan se bra ut.

  Nästan alla schampon innehåller nu propylenglykol och natriumlaurylsulfat, de två mest skadliga kemikalierna. Det är bevisat att de torkar huden, påverkar levern negativt, skadar ögonen och försämrar också minnet. När jag bestämde mig för att köpa ett barns "mjukt" schampo - trodde jag att det fanns mindre skadliga ämnen. Och det var fel - natriumlaurylsulfat i kompositionen var i första hand (och det betyder att det innehöll det mest). Så var försiktig.

  I allmänhet tvingar och rengör hårbotten och håret är två olika saker. Tvålskum bildas på grund av närvaron av kaustisk soda i tvättmedel. Och hudreaktionen är lite sur. Därför avlägsnar alkaliet det skyddande skiktet från huden. På grund av detta kan huden påverkas av dermatos och andra hudsjukdomar. Även om självklart tvålbaserade schampon fortfarande är mycket bättre än köpta. Här vill jag ge några recept för naturliga headwashprodukter, varav alla kan välja något för sig själva:

  1) ALMOST SHAMPOO: 1-2 msk. l. basilika, nässlor eller maskros glas rent vatten, 60 ml av en toalett eller bättre flytande tvål (endast inspektera den för närvaron av skadliga ämnen), 15 till 60 droppar av någon eterisk olja lämplig du, till exempel, ceder, en timme. l. lite vegetabilisk olja (solros, cederträ). Gör avkok eller infusion av örter och tillsätt alla övriga ingredienser där, blanda väl. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Om ditt hår är oljigt kan mängden olja minskas, om det är torrt, öka det. Detta schampo kan lagras i kylskåpet i en vecka. Om vid tillsättningstillfället tillsättes en tesked vodka, ökar hållbarheten till 3-4 veckor.

  2) MUSTARD SHAMPOO-MASK ALLT UTAN SOAP. Ta 1 msk. sked av senapspulver, spätt till konsistens med gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring. Eller detta alternativ för fet hår: 1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

  3) "GRAIN" SHAMPOO ALLT UTAN SOAP. Ta 4-6 stycken svartbröd (beroende på hårets längd), lägg det i en hög i en behållare, häll kokande vatten över det och lämna det över natten. På morgonen kommer du att ha brödvatten och tvätta huvudet med det. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: rent, glänsande hår. Eller liknande recept på fettigt hår: 150 g rågbröd häll kokande vatten. Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten. För att ge dem en vacker glans, skölj dem med björkblad.

  4) MEDIUM-HAIR SHAMPOO: 1 äggula och en halv kopp kefir. Om håret är långt eller kraftigt förorenat, kan mängden äggula och kefir ökas. Gnugga blandningen i håret, skölj och skölj sedan med alkaliskt vatten (3 liter vatten en halv tesked soda). Du kan också skölja håret med örtavkok eller tillsätt en halv sked av lite vegetabilisk olja. Detta recept är inte lämpligt för något hår. Den kan användas som en hårmask före regelbunden schamponering.

  5) Tvätta hårsyra mjölk. Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret i skummet överfettad tvål, såsom "Baby", skölj noga med varmt vatten, och sedan - surgjordes (1 matsked vinäger till 2 liter vatten).

  6) Tvätta huvudet med avbrott av mylinika läkemedel. Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong att tvätta mitt hår utan tvål och schampo, skölja med vanligt vatten, eller ännu bättre - tinktur av kamomill, om håret är blond och avkok av ek bark - om mörkret.

  7) Tvätt hår hår. 1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad. Detta verktyg används för att eliminera mjäll.

  Recept kan fortfarande resultera i många. Det viktigaste att komma ihåg när man använder naturliga schampon är att effekten inte omedelbart, och att det är nödvändigt att skölja håret med örtteer eller mjuka hårt kranvatten, äppelcidervinäger.

  Jag skulle också vilja berätta om en naturlig hår styling produkt, inte helt Siberian, men fortfarande bättre än kommersiell hårspray med sin giftiga lukt.

  HAIR LACQUER. Skär citronen i skivor och koka den i ett glas vatten tills hälften av vätskan förblir, filtrera sedan och tillsätt några droppar alkohol (eller vodka) för bevarande. Applicera på hårsprayen. Passar perfekt för hår och håller styling.

  lut
  Shampoo och tvål kan också ersättas av dem. Lye är en konsistens av aska infunderad med vatten. Lye i ekosettlement används för bad och tvätt. Till skillnad från olika tvättmedel som säljs i butiker är det en helt naturlig substans!

  Tvätta håret med aska är ett av de gamla medel som används av våra mormor. Du kan använda den ibland. Torka ett glas träaska med vatten till konsistensen av gräddfil och applicera på vått hår med massagerande rörelser i händerna. Efter tvättning av håret med varmt vatten, skölj dem sedan surgjorda (med tillsats av ättika).

  Alkalisk produktion (kallmetod):

  Häll askan (det är klart att rent trä) 2/3 av hinken, häll nästan till toppen av vattnet, blanda, ta bort stora sopor, låt stå i 3 dagar (rör inte längre).

  Efter 3 dagar i den övre halvan av hinken kommer det att vara en klar vätska, det här är lut, vid beröring är det såpigt. Sedan suger päron av lutet och hälls i behållaren. Vuxna kommer att vara mycket koncentrerade. Det kommer att vara nödvändigt att justera till utspädd (ca 1/10) med vatten.

  Om den högkoncentrerade lugen tvättas, kommer kläderna snabbt att slita ut.

  Korrekt utspätt lut kan tvätta huvudet och kroppen.

  * Enligt populär tro kan du inte trimma håret på en avtagande måne - skallighet tidigt.

  * Vid de första tecknen på att salta håret, deras uppenbara orubblighet, måste håret tvättas. Det är bra att tvätta huvudet med aska vatten. Torka 1 kopp träaska med vatten till konsistensen av gräddfil, applicera den här blandningen på håret och gnid håret med starka massor av händer, skölj sedan med surgjort vatten eller kamillextrakt.

  * Fett hår sköljs väl med följande infusion: Häll 1 kopp kokande vatten 1 msk. l. Blanda lika stora mängder hypericum, vinrör och ekbark och lägg i pannan i 1 timme i en skål med kokande vatten. Efter detta, infusion av stam, cool och de kan använda.

  * Om oljigt hår ger dig problem, prova att använda torra senap istället för tvål. Det är emellertid ofta omöjligt att göra det för att inte vara över torrt hår.

  * Mycket fet hår försöker skölja med en lösning av ammoniak (1 tsk. Till 1 kopp varmt vatten).

  * Äldre personer vars hår har blivit tunt, skört och tråkigt, rekommenderas att göra en hårmask en gång i veckan: 1 msk. l. vegetabilisk olja och äggula av 1 ägg, blanda noggrant, sprida med en blandning av hår och linda ihop med en handduk. Efter 30 minuter skaka huvudet i en skum. Torrt hår bör torka med en mjuk handduk.

  * Sjukt hår återställs om du tvättar det i en infusion av torkade svarta poppelblad: Koka 100 g bladpulver i 5 liter vatten i 10 minuter, kyla och insistera över natten. Värm upp före användning och i 15 minuter. Tvätta denna buljonghuvud över ett handfat, applicerat på håret 2 slagna äggulor. Skölj håret med surgjort vatten.

  * För att stärka den tvättade hårdreningen med murgrönabuljong.

  * För att stärka, tvätta håret med en lösning av vit lera och gnid sedan lätt bakade skivade citronskivor inom en månad efter tvätt.

  Folkmedel för hår

  Receptar naturliga schampon för alla typer av hår

  1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo. Senap är bäst för fet hår. Det eliminerar obehaglig oljig glans, håret blir inte så snabbt att bli smutsigt.

  Gelatin Shampoo
  Blanda 1 msk. sked av något schampo, 1 äggula och 1 msk. sked av gelatinpulver. Slå långsamt, så att det inte finns några klumpar, applicera på fuktigt hår och håll i 5-10 minuter, skölj sedan håret väl med ljummet vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. För enkelhets skyld är det möjligt att göra en koncentrerad lösning av gelatin (1 matsked gelatin för 3 matskedar vatten). Du kan lägga till 1 mer äggula istället för schampo.

  Skölj äggulan i lite fuktigt hår och skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

  Blanda äggulaen med 1 tesked ricinus och olivolja och tvätta håret med den resulterande lösningen. Denna blandning är speciellt lämplig för torrt hår.

  Tansy Shampoo

  1 msk. En sked full av skumdryck häll två koppar kokande vatten och lämna i två timmar. Strained infusion tvätt hår. För oljigt hår, tvätta den här infusionen med hår varannan dag i en månad. Denna åtgärd hjälper också till med mjäll.

  Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

  Fermenterade mjölkschampo recept

  1. Du kan använda för att tvätta håret surt mjölk, yoghurt eller yoghurt. De skapar en fet film som skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön. Du måste ta till exempel yoghurt, fuktar det rikligt med huvudet och täcker håret med polyeten och på toppen med en handduk. Efter en halvtimme sköljer du håret noggrant med vanligt varmt vatten och surgörs sedan med saften av en citron- eller vinägerlösning (1 msk vinäger per 2 liter vatten).

  2. Torka kefir med varmt vatten och tvätta håret med denna komposition.

  Om du snabbt behöver tvätta håret kan du spruta torrt hår med potatisstärkelse och piska dem, som vid tvättning. Torka av med en handduk efter 5-10 minuter. Ta bort stärkelsrester med en pensel eller en kam.

  Ta en skiva med rågbröd och knåd i en liten mängd varmt vatten på ett sådant sätt att man får en flytande uppslamning. Du kan ge henne lite tid att kräva. Skaka håret och håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med vatten. Man bör komma ihåg att brödsmulor är svåra att kamma, så det är bäst att gnugga vattnet genom en sikta. Dina ansträngningar kommer inte att vara förgäves: detta maskschampo har en mycket fördelaktig effekt på hårtillväxt och på deras tillstånd: håret blir tjockt, tjockt. Detta recept är särskilt effektivt för fet hår.

  Blanda lika torra blommor av kalendula, björkblad, kullock, hopkottar. Häll ungefär 50 g av blandningen med ett glas varmt ljus öl, låt det brygga. Stam, lite värme och användning istället för schampo.

  Blanda med 3 msk. Spoonful of unscented shampoo 1 ägg, 1 tsk citronsaft och några droppar essentiell olja (tillval). Hår efter tvätt får sken och volym.
  Recept naturliga hemlagade schampon för fet hår

  Förbered en infusion av björkblad vass eller fluffig (1:10) eller i samma proportion som en infusion av knoppar och tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 12 (15) förfaranden. Vid behov, upprepa om 2-3 veckor.

  Inom två månader måste håret tvättas var tredje dag med avkok av granatäpplenskalan (koka 3 matskedar av skalen i 15 minuter i 1 liter vatten). I framtiden bör du endast använda underhållsbehandling, skölj håret med detta avkok efter varje hygienisk tvätt (1-2 gånger i veckan).

  3 msk. sked ek bark häll 1 liter vatten, koka. Att tvätta denna buljonghår i två månader. I framtiden ska håret sköljas med detta avkok efter varje tvätt.

  Ärtmjöl, kokt med en kaffekvarn, häll varmt vatten och låt det stå över natten. Applicera sedan på håret i 30 minuter. Ärtblandning tar bort all smuts och fett från håret. Tvätta av schampongmasken med varmt vatten.

  För oljig hårbotten med mjäll ska huvudet tvättas med en njurbuljong (100 g per 0,5 liter 6% ättika) utan tvål dagligen i 10 dagar.

  Blanda 1 äggula, 2 msk. skedar av vatten, 1/2 tsk kamferolja. Applicera denna blandning på håret, håll i 5-7 minuter och skölj med varmt vatten.
  Receptar hemlagade naturliga schampon för torrt hår

  1. Blanda 2 äggulor, 1/4 kopp vatten, 1/2 kopp vodka och 1 tesked flytande ammoniak. Applicera på hårbotten. Håll i 5 minuter och skölj med varmt vatten.
  2. Blanda 1 äggula med 50 ml vodka och 50 ml vatten. Applicera på hårbotten. Håll i 5 minuter och skölj.

  Äggula-olja-citron shampoo
  Blanda 1 äggula, 20 ml vegetabilisk olja och citronsaft. Tillsätt 3 msk. skedar av morotsjuice. Skaka och häll en droppe neutralt schampo. Applicera på hår. Håll i 5 minuter och skölj med varmt vatten.

  Serumsjampo
  Värm serumet till 35-37 ° С och fuktiga de enskilda trådarna, sätt på värmekåpan och skölj efter några minuter.

  Antik folkmedicin för att tvätta håret

  Ta 1 msk. sked av senapspulver, utspädd till konsistens med gräddfil med vassla (kefir), tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk mandelolja, några droppar ylang-ylangolja. Om håret är långt tar du bara dubbelt så mycket. Applicera denna blandning på smutsigt hår, i hela längden och på huden, för att massera, täcka med polyeten och uppifrån en ulllock. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Shampoo behövs inte, för senap absorberar perfekt fett.
  Efter håret skölj med en lösning av äppeläger (2 matskedar vinäger i 1 liter mjukt vatten).
  Effekt - inga skadliga effekter av tvättmedel, stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring.

  Folk botemedel mot mjäll

  Biet vatten från mjäll: betor vatten kan snabbt bli av med mjäll. I en 3-liters burk häll 1,5 liter kallt vatten och sätt där hackad, skalad rosrotgrönsak. Låt det stå och användas för tvättning i stället för rent vatten. Innan du tvättar, tillsätt lite varmt vatten till infusionen.

  Hembakat bananhårschampo för varje dag

  Ägg-Banan Shampoo - ett recept i en takt för kort hår. Hälften av bananskalan, var noga med att ta bort det översta lagret av massa eftersom Bananmassans yta sticker lite och tvättar rullar i klumpar. Köttet måste slipas till en puréstatus genom en fin sik eller i en skakare, så att renan är likformig. Tillsätt sedan citronsaft till den färdiga puréen och tillsätt äggulan i slutet. Detta schampo är väldigt bra vid tvätt, efter det att det inte behövs skölja, eftersom citronsaft redan finns där. Håret blir mycket mjukt, glänsande och riktigt rent.

  Folk botemedel mot håravfall

  Öl mot håravfall: Ta 1 glas öl (helst mörk). Skölj håret med varmt vatten, fuktar sedan hårrötterna med den första halvan av dess innehåll. Massage hårbotten och lämna öl på håret i 15 minuter.
  Skölj sedan håret med varmt vatten och fukt med resterande öl. Kamma ditt hår väl och låt det torka. Vanligtvis absorberas öl väl och lämnar ingen lukt.

  Citronschampo för fettigt hår.

  2 matskedar av tvålfat, 750 ml destillerat vatten, 2 msk citron- eller apelsinjuice, 2 äggulor, 2 droppar citron- eller apelsinolja.

  Koka vatten med tvål, tillsätt de återstående föremålen, låt stå i 10 minuter och häll sedan i flaskan. Detta schampo är särskilt mjukt och ger håret en exceptionell glans.

  Folkmedel för hår mjäll

  Balsam House Diamond

  Det är lätt att göra det själv hemma. För att göra detta, laga 50 gram av någon vegetabilisk olja (bättre raffinerad, luktfri), tillsätt 20 gram av din favoritkologne och 1--2 tsk. färsk citronsaft. Blanda allt grundligt. Förvaras i kylskåp.
  Applicera på hårbotten och hårrötterna, kam, om nödvändigt. Mjölk försvinner, håret blir mjukt, elastiskt, glänsande.

  Hårbalsam

  Ta lika stora mängder ricinolja och calendula-tinktur, gnid blandningen i hårrötterna.

  Terapeutisk omslag för torrt hår med mjäll:

  - någon bra schampo för torrt hår - 10 ml,
  - ricinolja - 10 ml,
  - 1 färsk kycklingägggula.
  Slå allt med en gaffel. Applicera blandningen på håret och hårbotten, täck huvudet med en servett och linda en handduk över toppen. Sitt lugnt 10-15 minuter. Skölj sedan noga ditt hår, i den sista delen av vatten, tillsätt lite (till den svagt sura smaken) av nypressad citronsaft.
  Mjäll mjäll

  Det är nödvändigt i 30 minuter att koka ett avkok av 100 gram näsblad, 750 ml vatten med tillsats av en tillräckligt stor mängd bordsvinäger (upp till en halv liter). Buljong måste dräneras och kylas till en temperatur som är acceptabel för kroppen. Efter håret tvättas med schampo, är det nödvändigt att applicera avkoket i hårbotten och hårrötterna, försiktigt massera huvudet och gnugga drogen och lämna sedan i 10 minuter. Skölj därefter håret med varmt vatten.

  Och tjärsåp stärker håret och lindrar mjäll.

  Burdock mjäll lotion

  Skyddsrötterna ska vikas i en kastrull, fylld med vatten, så att den bara täcker dem och lägger ugnen i. Koka tills rötterna är helt mjuka. Kyl och spänna buljongen. För att fukta hårrötterna med denna buljong dagligen. Mjölk försvinner snabbt, håravfall stannar och håret växer snabbare.

  Rödbeta mjäll brygga

  I en 3-liters burk häll 1,5 liter vatten, sätt den skalade betorna in i skivor, så att vattnet stiger till halsen på burken. Lämna på i 5-6 dagar tills bildandet av grön mögel. Stam genom cheesecloth och tvätta håret med den här produkten. Mjäll kommer att försvinna.

  Häll vatten till botten av pannan, koka och kasta nässla i den. Över låg värme, håll kvar tills mjuk (jag har ungefär en minut) och släng i en kolv. Mala sedan i en mixer.
  Det är nödvändigt att tillsätta citronsaft, men jag hade inte citron, och jag glömde att vara ärlig.
  Häll i mögel och frys.
  Applicera skölj och nässla på det tvättade håret, så att du inte glömmer hårrötterna. Det är bättre att tina nätet (jag hade en isbit som jag tinade på mitt hår). Håll på håret och skölj.
  Jag har tvättat allt från långt hår nästan omedelbart. Vad som inte tvättas - kammas sedan ut. Det kammade ut mycket lätt, det här är inte svartbröd eller en bananmask.
  Jag önskar att alla ska försöka njuta av den glansiga glansen av jämnt färgat hår! (föreställ dig hur den levande kommer att lysa)

  Hårmaskar från honung och propolis

  Honung innehåller mer än 400 näringsämnen, innehåller vitaminer i grupp B, PP, C, H, E, K, pantotensyra. Enligt sin kemiska sammansättning är honung mycket nära blodplasma från människor, därför absorberas den mycket bra. Honung gör håret mjukt, glänsande, elastiskt, ger näring åt hår, speciellt rekommenderat för skadat hår.

  Propolis eller bilim är en hartsartad substans från mörkgrön till brun. Den används både i traditionell och traditionell medicin. Propolis extrakt innehåller: eteriska oljor, bivax, balsam, hartser, provitaminer, vitaminer B1, B2, E, C och R. Propolis hjälper till att återställa hårväxten. Propolisens antimikrobiella och antimykotiska verkan bidrar till att avlägsna mjäll.
  Utdrag av propolis kan köpas på apoteket, men det är bättre att förbereda sig. För att göra detta, ta propolis så mycket som möjligt och förklara det och häll 70% alkohol i ett förhållande mellan 1 och 4, häll propolis med alkohol i 10 dagar på en mörk, sval plats, sedan spänna genom gasväv och nu har du ett extrakt av propolis. Detta extrakt kan lagras under mycket lång tid.

  Masker med tillsats av honung och propolis slutar håravfall, återställer hårelasticitet och muskelton i hårbotten. Rekommenderas för någon typ av hår, kämpar mycket effektivt seborré.

  Mask för hår från propolis för mjäll.

  Blanda 1 msk. färglös henna med 2 msk. vassla, tillsätt 0,5 tsk. extrakt av propolis och 1 msk. Hypericumolja Applicera en mask i 40 minuter, behandlingsförloppet - 30 procedurer. Efter 2 månaders behandling kan upprepas.

  Jojoba hårmask.

  Blanda 1 msk. jojobaolja med 1 msk. honung, en halv tesked propolis extrakt, 1 äggula och 2 krossade mumie tabletter. Masken har en stramande och närande effekt, slutar mjäll och mjukar hårbotten.
  Hårmask med örter. Ingredienser: 1 tsk. nässla, 1 tsk kamille, 1 tsk calendula, 1 msk. jojobaolja, 1 tsk honung och 0,5 tsk propolis extrakt. Örter häll 100 ml kokande vatten, insistera på 30 minuter, spänning och tillsätt resten av ingredienserna. Denna hårmaskar stärker, ger näring till håret och förhindrar bildandet av mjäll.

  Nourishing hårmask närmar och stimulerar hårväxten.

  Blanda 1 msk. burdock olja, 1 äggula, 1 msk. cognac eller balsam Bitner, 1 msk. honung.

  Vem torkade håret, försiktigt in i brandymasken, balsam och så vidare. alkoholhaltiga produkter. Håret mellan dina fingrar börjar knäcka när dockorna blir.

  Folkmedel för hårväxt

  Folkmedel för att förbättra hårväxten från ricinolja.

  - 2 matskedar av kamomillblommor eller nätkött häll 1/2 liter kokande vatten, linda in och insistera i en halvtimme. Stram det, blötlägg svartbrödsmulan (2 skivor) i infusionen, tillsätt 1 äggula och 20 droppar ricinolja. Vi gnuggar i vått, rent hår, vi sätter ihop huvudet med vaxpapper eller cellofan, då värmer vi.

  - Värm 1/2 kopp kefir i ett vattenbad och tillsätt ricinolja. Gnid blandningen i hårbotten, linda i cellofan och med en handduk på toppen. Tvätta håret med schampo efter en halvtimme.

  - För restaurering och tillväxt av hår, här är ett bra recept: Blanda ricinolja med vodka i ett 2: 1-förhållande och gnugga in i hårrötterna.

  - Castorolja främjar också tillväxten av ögonbryn och ögonfransar. För att göra detta måste du gnugga det i rötterna 3 gånger i veckan, varefter ögonfransarna blir längre, fluffigare, vilket ser ut som mystik.

  Folkmedel för att stärka håret i majsolja

  Uppvärmd majsolja försiktigt gnidas i hårbotten, linda en badhatt med en handduk. Tvätta av oljan efter 30 minuter.

  Linfröolja för hår

  Ett exempel på en mask: Blanda 50 ml linfröolja och 30 ml glycerin, smutta in i hårrötterna och lämna över natten. Procedurer spenderar 2-4 veckor för att stärka håret och förbättra trofismen hos håret och hårbotten.
  Olivolja för hår:

  Olive Oil Hair Mask

  ingredienser:
  Olivolja - 5 matskedar
  Ägg - 2 st

  Blanda smöret och äggen ordentligt. Sprid blandningen jämnt över hela hårets längd och sätt på en duschlock. Efter det att tiden har gått, skölj håret med varmt vatten.

  Hårmask med olivolja och honung

  ingredienser:
  Honung - 2 matskedar
  Olivolja - 3 matskedar
  Blanda honung med ägg till jämnt och applicera på hår. Sätt på ett duschlock och efter 15 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten.
  Det viktigaste vid val av oljor för tillverkning av masker, schampon, tvål är att komma ihåg att den bästa oljan är kallpressad olja, inte förfinad eftersom alla användbara naturliga ämnen är lagrade i det

  De bästa recepten och recensionerna av hårmaskor. För tillväxt, volym och styrka av hår, rekommenderar vi att du gör masker för hår minst en gång i veckan med en kurs på 10-15 masker.

  Nourishing mask med citron

  Hjälper näring och förstärkning av håret och läker hårbotten perfekt.
  ingredienser:
  1 äggula
  2 matskedar olivolja
  5 droppar citronsaft
  Blanda alla ingredienser, applicera en mask på håret, försiktigt fördela massan över hela längden. Sätt på ett duschlock och efter 15 minuter torka av masken med varmt vatten.

  Komprimerar för hår.

  För att bibehålla hälsan och förbättra utseendet på torrt hår rekommenderas det att komprimera som ger näring och fuktar håret och hårbotten.
  ingredienser:
  2 delar ricinolja
  2 delar olivolja
  1 del schampo
  Blanda alla komponenter i kompressen och applicera på hår och hårbotten i 30 minuter. Vid slutet av tiden måste du tvätta håret med varmt vatten. Komprimera bör upprepas var 3-4 veckor.

  Mint hårkräm

  ingredienser:
  Sheasmör - 240 gram
  Olivolja 120 gram
  Castorolja - 120 gram
  Tork mintginger urtete - 2 matskedar
  Cayennepeppar - 1/4 tsk
  Pepparmint Essential Oil - 30 Drops

  Sheasmör måste värmas upp i ett vattenbad på långsam eld. Medan det smälter, häll örtte i olivolja och sätt på att värma upp i vattenbadet i ca 20 minuter. Den här tiden ska räcka för en infusion av olja på te. Då måste du spänna oljan genom gasbind, vikas i flera lager. Därefter skall det smälta sheasmöret, infusionsolja och ricinusoljan avkylas något och pepparmyntaolja och cayennepeppar bör läggas till dem. Peppar är en bra stimulans - hårväxt, eftersom det gör blodet ruset i hårbotten. Rör om blandningen noga och låt svalna något. Så snart massan börjar stelna, slå den till konsistensen av grädden med en handblandare eller en visp.

  Honungschampo för att mildra håret

  30 g farmaceutisk kamomill häll 100 g vatten och insisterande timme. Sila infusionen och tillsätt en dessertsked honung. Tvätta det tvättade håret och fukt det rikligt med schampo, tvätta håret utan tvål med varmt vatten efter 30-40 minuter.

  Med torrt hår före tvätt är det lämpligt att göra en mask på kvällen:

  1 äggula, 1 tesked honung, 2 hackade vitlöksklyftor. Efter tvättning, skölj håret väl med nässlextrakt.

  Lök med honung - Folk botar för att stärka håret.

  Skala löken, gnid dem på ett fint rivjärn, blanda med honung i ett 4: 1 förhållande, gnugga i hårbotten, efter 30-40 minuter skölj med varmt vatten.
  Med torrt hår och mjäll tillsätt lite vegetabilisk olja till blandningen av lök och honung, blanda väl, gnid i hårrötterna, sätt på en "lock" i 1 timme och tvätta sedan vårt hår.

  Propolis extrakt för att stärka håret.

  Använd 10% alkohol extrakt av propolis. Gnid i hårbotten eller tvätta håret: 1 tsk propolis extrakt per 1 kopp vatten. Det stärker inte bara håret utan stimulerar också tillväxten.

  Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor

  Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
  De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

  Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

  Om fördelar och faror med tvättmedel

  Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

  Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

  Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

  Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

  Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

  Vad är huvudtvätt

  Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

  Kraften i naturläkemedel

  Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

  Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

  Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

  Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

  Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

  Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

  Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

  • soda,
  • kycklingägg
  • mjöl,
  • ricinolja
  • vinäger,
  • tvålen
  • mjölk och mer.

  Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

  År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

  Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

  Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

  Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

  Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

  1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
  2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
  3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
  4. Inget beroendeframkallande schampo.
  5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
  6. Ingen mjäll.
  7. Hårets ändar upphör att splittras.
  8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
  9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

  Folk recept för att tvätta håret

  Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

  Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

  Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

  Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

  Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

  Vi analyserar de viktigaste.

  Recept nummer 1: Soda

  Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

  När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

  Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

  Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

  Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

  Skölj igen med ättika.

  Recept nummer 2: tvål

  Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

  Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

  Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

  Recept nummer 3: Ägg

  För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

  Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

  • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

  Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

  Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

  Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

  För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

  Shampoo är klart!
  Det enda negativa - han ger inte skum.

  Men stora slagsmål är fett.

  Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

  Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

  Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

  Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

  Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

  Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

  Recept nummer 6: Aloe

  Behöver blad, växer från botten.

  Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

  Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

  Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

  Recept # 7: Oljor

  Avser ört:

  Att förbereda dem är inte svårt.

  För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

  Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

  Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

  Varje dag behöver banken skaka och skaka.

  Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

  Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

  Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

  Recept nummer 8: Gelatin

  • gelatin - 1 stor sked,
  • vatten - 3 stora skedar.

  Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

  Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

  I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

  Efter 10 minuter mitt huvud.

  Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

  Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.

Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

Förtvätt hår, skölj med en handduk.

Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

Recept nummer 10: Bananer

Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

Recept nummer 11: Beets

En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

Recept # 12: persilja och Castorca

Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

 1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
 2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
 3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
 4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

Recept nummer 13: Yeast and kefir

Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

Recept # 14: Lera

Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

 • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
 • Blanda en halv sked salt
 • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

Sammanfattningsvis

Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.Nästa Artikel
Mask med dimexidum - ett effektivt botemedel mot håravfall