Vad kan tvätta ditt hår istället för det vanliga schampot


Jag välkomnar dig på bloggen "Vår hemlighet"! Det är ingen hemlighet att de flesta schampon förstöra hårstrukturen och skadar hårbotten. Men hur kan du tvätta håret istället för schampo så att ditt huvud ser rent och välskött? Ju billigare huvudvätskan desto mer skada det mot hårsäckarna och kan orsaka mjäll. Det bör komma ihåg att färgat hår i vilket fall som helst kräver ytterligare vård, näring och restaurering. Därför kan man utan specialvård och matningsmask fortfarande inte göra det. Kära läsare, i dagens artikel kommer vi att diskutera följande frågor:

 • kontraindikationer till schampokomponenter
 • folkmedel för att tvätta huvudet;
 • kosmetisk lera som ett schampo;
 • senapspulver för fettigt hår;
 • röd peppar för att stimulera hårväxten;
 • mark kanel för djupt rengöring;
 • lydigt hår efter henna;
 • äggula för att ge näring och glans
 • hemlagad schampo från rågmjöl.

Kontraindikationer till schampokomponenter

Alla kosmetika har en lista över kontraindikationer, oavsett naturliga ingredienser eller kemikalier av kemiskt ursprung. I vissa fall kan naturliga ämnen också skada hårbotten och håret, och ibland kan det vara mycket starkare än från fonderna från affären.

Innan du tvätter huvudet med ett ämne som inte har testats tidigare bör följande avvikelser uteslutas:

 • delat och torkat hår;
 • allergisk reaktion på någon del av det nya tvättmedlet;
 • cirkulationsstörningar
 • områden med allvarlig inflammation
 • mikrokretsar, sår och skador på hårbotten;
 • skallighet, utsatt för håravfall.

Bara genom att eliminera alla ovanstående problem kan du experimentera med nya medel för att tvätta håret med sinnesro.

Folkschampo

Hemgjorda huvudtvättprodukter är mycket mer fördelaktiga än vanliga schampon, för att det oavsett hur bra shampooet är, innehåller det alltid kemikalier. Det är bäst att ersätta naturliga ämnen som kan tvättas. Tvålötter, naturlera och soapwortrot har denna egenskap. På grundval av dessa ingredienser gör du industriella huvudtvättprodukter, men det är ganska möjligt att förbereda din egen version av ersättaren.

Tyvärr säljs tvålötter och tvålrötter sällan, så det är svårt att få det. Du kan ersätta shampooet med kosmetisk lera, som säljs i ett apotek.

Kosmetisk lera som ett schampo

Kosmetisk lera är en naturlig organisk botemedel, och om den används som ett schampo, då med regelbunden användning kan du enkelt bli av med mjäll och göra hårbotten mindre fet. Det ger inte håret en speciell glans, men det blir lättare. Lera är en naturlig adsorbent, så avlägsnar det överflödigt fett från hårbotten. För att förbereda blandningen för att tvätta huvudet är det tillräckligt att lösa upp lera i en sådan mängd vatten för att erhålla en mjuk massa. Hon kan tvätta håret varje dag på samma sätt som det vanliga sättet att tvätta huvudet.

Rödpeppar för att stimulera tillväxten

Traditionella recept för att tvätta huvudet kan kompletteras med rödpeppar. Detta alternativ av hemlagad schampo väljs ofta av tjejer som vill växa långt hår snabbare - för att röd peppar stimulerar tillväxten bra.

receptet

3 matskedar röd paprika utspädd med varmt vatten tills dess, tills du får en vattnig uppslamningskonsistens.

Det är viktigt!

Var försiktig när du hanterar rödpeppar medan du tvättar och sköljer med vatten. Även om en droppe av en sådan lösning kommer in i ögonen kommer den att klämma mycket starkt. Därför måste du övervaka vattentrycket så att det inte ens faller på ansiktet.

Senapspulver till fet hår

Som rengöringsmedel är senapspulver bra eftersom det gör ett utmärkt jobb även med mycket fet hud. Dessutom har senap samma egenskap som rödpeppar - främjar hårväxt. Detta förklaras av det faktum att under påverkan av senap blodcirkulationen i hudens kapillärer ökar, och därmed förbättras hårsäckens näring.

receptet

Kompositionen är mycket lättberedd: en fjärdedel av ett glas vatten räcker för en sked senapspulver. Det är viktigt att komma ihåg: senapsblandningen kan inte hållas på håret i mer än fem minuter.

Mark kanel för djup rengöring

Kanel, som du vet, har också egenskapen att tvätta, så det är ganska lämpligt som ett schampo. Det måste spädas till ett krämigt tillstånd med vatten och gnidas på håret. Det rensar väl hårbotten av damm och smuts, och mest intressant - det har en mjuk ljuseffekt.

Det är viktigt:

Det märks att om du tvättar håret med kanel i minst en månad, kommer ditt hår att vara en eller till och med två toner lättare. Detta är viktigt att överväga brunetter, för att inte lätta. Allergilidare kan inte heller använda denna tvättmetod, eftersom kanel kan orsaka allvarliga allergier.

Lydigt hår efter henna

För att ge håret rätt mängd perfekt recept med henna. Det finns en speciell färglös henna, som anses vara en beprövad hårvårdsprodukt.

receptet

För att förbereda materialet för att tvätta huvudet hälles henna i en medelstor skål och fylls med ett glas vatten. Vi måste vänta några minuter tills det sväller ordentligt och tvätta bara huvudet. Henna ger hårdensitet, volym och gör dem mer lätta. Om strängarna är torra och spröda, måste du lägga till en liten kefir i blandningen, och för oljigt hår används henna endast i ren form.

Äggula för näring och skinnande hår

Om det beslutades att överge användningen av regelbundna schampon under en längre tid, rekommenderas det inte att använda endast ett recept hela tiden. Hårpärlor och hårbotten kräver näring och vitaminer, och för den här ideala äggulan.

receptet

Efter att ha blivit av med filmen upplöses äggulan i 100 gram vatten och piskas sedan in i ett skum. Om du inte piskar äggulan, kommer strängar efter att ha tvättat huvudet att hålla ihop och ditt hår kommer att få en obehaglig lukt.

Hemlagad rågmjölschampo

Du kan tvätta håret med rågmjöl. Eftersom mjölet är billigt anses denna metod vara lönsam och budgeten. Med hjälp av rågmjöl som ersättning gör det lättare att spara pengar, eftersom mindre än ett kilo räcker för en månad, och en bra schampo kostar mycket mer.

Ett annat inte mindre märkbart plus är att rågmjöl tvättar bort smuts och fett från huvudet, inte sämre än konventionella produkter, och håret får dessutom sken och hälsosamt utseende. Detta förklaras av det faktum att rågmjöl innehåller mycket vitamin B, vilket är mycket användbart för hårets struktur. Efter kvällen shampooing även nästa dag, är frisyren ren och välskött.

receptet

För att förbereda kompositionen behöver två matskedar mjöl, som måste siktas genom en sikta. Så det kommer inga extra klumpar och små skräp. Därefter blandas mjölet med varmt vatten och omrörs tills en homogen massa, som borde likna det vanliga schamponet i konsistens - det är bekvämare att tvätta huvudet.

Innan du tvätter håret måste du först fukta det med varmt vatten. När du har "tvättat" ditt huvud måste du hålla blandningen i en sådan form för bättre effekt i flera minuter. Då bör du tvätta huvudet noga, eftersom mjölet är mycket bra och det är svårt att tvätta det.

Ett barn kan också behandlas med ett sådant huvud, eftersom det är helt säkert och till och med användbart.

Att besluta att alltid överge det vanliga shampooet är inte så lätt, speciellt eftersom resultatet vid första anblicken är nästan densamma. Men om du tar hand om ditt hår och strävar efter sin fulla återhämtning är det aldrig för sent att prova något nytt och ovanligt. Det finns stor sannolikhet att bland alla metoder och recept kan det vara möjligt att hitta den som passar inte bara för en person utan även för alla familjemedlemmar.

Personligen är jag en anhängare av att kombinera hårprodukter. Jag är inte redo att helt överge moderna medel och tillämpa dem, alternerande med populära. Till exempel gillar jag schampo för fet hår.

Än tvätta ditt hår i stället för schampo folkmedel

Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

 • Om fördelar och faror med tvättmedel
  • Vad är huvudtvätt
 • Kraften i naturläkemedel
 • Folk recept för att tvätta håret
 • Sammanfattningsvis

Om fördelar och faror med tvättmedel

Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

Vad är huvudtvätt

Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

Kraften i naturläkemedel

Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

 • soda,
 • kycklingägg
 • mjöl,
 • ricinolja
 • vinäger,
 • tvålen
 • mjölk och mer.

Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

 1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
 2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
 3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
 4. Inget beroendeframkallande schampo.
 5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
 6. Ingen mjäll.
 7. Hårets ändar upphör att splittras.
 8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
 9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

Folk recept för att tvätta håret

Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

På sidan: Det är skrivet hur man blir av med klåda och mjäll.

Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

Vi analyserar de viktigaste.

Recept nummer 1: Soda

Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

Skölj igen med ättika.

Recept nummer 2: tvål

Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

Recept nummer 3: Ägg

För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

 • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

Shampoo är klart!
Det enda negativa - han ger inte skum.

Men stora slagsmål är fett.

Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

Recept nummer 6: Aloe

Behöver blad, växer från botten.

Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

Recept # 7: Oljor

Avser ört:

Att förbereda dem är inte svårt.

För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

Varje dag behöver banken skaka och skaka.

Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

Om du är fast besluten att vinna, gå till henne till slutet. Och då är det välskötta, mjuka och friska håret till förfogande.

Recept nummer 8: Gelatin

 • gelatin - 1 stor sked,
 • vatten - 3 stora skedar.

Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

Efter 10 minuter mitt huvud.

Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.

Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

Förtvätt hår, skölj med en handduk.

Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

Recept nummer 10: Bananer

Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

Recept nummer 11: Beets

En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

Recept # 12: persilja och Castorca

Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

 1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
 2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
 3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
 4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

Recept nummer 13: Yeast and kefir

Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

Recept # 14: Lera

Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

 • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
 • Blanda en halv sked salt
 • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

Allt som beskrivs ovan är ganska lätt att förbereda. För naturliga schampon behöver man inte gå till apoteket, de kommer inte att slå på plånboken och kommer inte att orsaka irreparabel hårskada. Tvärtom gör dem vackra, snyggade och starka.

Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.

Jag välkomnar dig på bloggen "Vår hemlighet"! Det är ingen hemlighet att de flesta schampon förstöra hårstrukturen och skadar hårbotten. Men hur kan du tvätta håret istället för schampo så att ditt huvud ser rent och välskött? Ju billigare huvudvätskan desto mer skada det mot hårsäckarna och kan orsaka mjäll. Det bör komma ihåg att färgat hår i vilket fall som helst kräver ytterligare vård, näring och restaurering. Därför kan man utan specialvård och matningsmask fortfarande inte göra det. Kära läsare, i dagens artikel kommer vi att diskutera följande frågor:

 • kontraindikationer till schampokomponenter
 • folkmedel för att tvätta huvudet;
 • kosmetisk lera som ett schampo;
 • senapspulver för fettigt hår;
 • röd peppar för att stimulera hårväxten;
 • mark kanel för djupt rengöring;
 • lydigt hår efter henna;
 • äggula för att ge näring och glans
 • hemlagad schampo från rågmjöl.

Kontraindikationer till schampokomponenter

Alla kosmetika har en lista över kontraindikationer, oavsett naturliga ingredienser eller kemikalier av kemiskt ursprung. I vissa fall kan naturliga ämnen också skada hårbotten och håret, och ibland kan det vara mycket starkare än från fonderna från affären.

Innan du tvätter huvudet med ett ämne som inte har testats tidigare bör följande avvikelser uteslutas:

 • delat och torkat hår;
 • allergisk reaktion på någon del av det nya tvättmedlet;
 • cirkulationsstörningar
 • områden med allvarlig inflammation
 • mikrokretsar, sår och skador på hårbotten;
 • skallighet, utsatt för håravfall.

Bara genom att eliminera alla ovanstående problem kan du experimentera med nya medel för att tvätta håret med sinnesro.

Folkschampo

Hemgjorda huvudtvättprodukter är mycket mer fördelaktiga än vanliga schampon, för att det oavsett hur bra shampooet är, innehåller det alltid kemikalier. Det är bäst att ersätta naturliga ämnen som kan tvättas. Tvålötter, naturlera och soapwortrot har denna egenskap. På grundval av dessa ingredienser gör du industriella huvudtvättprodukter, men det är ganska möjligt att förbereda din egen version av ersättaren.

Tyvärr säljs tvålötter och tvålrötter sällan, så det är svårt att få det. Du kan ersätta shampooet med kosmetisk lera, som säljs i ett apotek.

Kosmetisk lera som ett schampo

Kosmetisk lera är en naturlig organisk botemedel, och om den används som ett schampo, då med regelbunden användning kan du enkelt bli av med mjäll och göra hårbotten mindre fet. Det ger inte håret en speciell glans, men det blir lättare. Lera är en naturlig adsorbent, så avlägsnar det överflödigt fett från hårbotten. För att förbereda blandningen för att tvätta huvudet är det tillräckligt att lösa upp lera i en sådan mängd vatten för att erhålla en mjuk massa. Hon kan tvätta håret varje dag på samma sätt som det vanliga sättet att tvätta huvudet.

Rödpeppar för att stimulera tillväxten

Traditionella recept för att tvätta huvudet kan kompletteras med rödpeppar. Detta alternativ av hemlagad schampo väljs ofta av tjejer som vill växa långt hår snabbare - för att röd peppar stimulerar tillväxten bra.

receptet

3 matskedar röd paprika utspädd med varmt vatten tills dess, tills du får en vattnig uppslamningskonsistens.

Det är viktigt!

Var försiktig när du hanterar rödpeppar medan du tvättar och sköljer med vatten. Även om en droppe av en sådan lösning kommer in i ögonen kommer den att klämma mycket starkt. Därför måste du övervaka vattentrycket så att det inte ens faller på ansiktet.

Senapspulver till fet hår

Som rengöringsmedel är senapspulver bra eftersom det gör ett utmärkt jobb även med mycket fet hud. Dessutom har senap samma egenskap som rödpeppar - främjar hårväxt. Detta förklaras av det faktum att under påverkan av senap blodcirkulationen i hudens kapillärer ökar, och därmed förbättras hårsäckens näring.

receptet

Kompositionen är mycket lättberedd: en fjärdedel av ett glas vatten räcker för en sked senapspulver. Det är viktigt att komma ihåg: senapsblandningen kan inte hållas på håret i mer än fem minuter.

Mark kanel för djup rengöring

Kanel, som du vet, har också egenskapen att tvätta, så det är ganska lämpligt som ett schampo. Det måste spädas till ett krämigt tillstånd med vatten och gnidas på håret. Det rensar väl hårbotten av damm och smuts, och mest intressant - det har en mjuk ljuseffekt.

Det är viktigt:

Det märks att om du tvättar håret med kanel i minst en månad, kommer ditt hår att vara en eller till och med två toner lättare. Detta är viktigt att överväga brunetter, för att inte lätta. Allergilidare kan inte heller använda denna tvättmetod, eftersom kanel kan orsaka allvarliga allergier.

Lydigt hår efter henna

För att ge håret rätt mängd perfekt recept med henna. Det finns en speciell färglös henna, som anses vara en beprövad hårvårdsprodukt.

receptet

För att förbereda materialet för att tvätta huvudet hälles henna i en medelstor skål och fylls med ett glas vatten. Vi måste vänta några minuter tills det sväller ordentligt och tvätta bara huvudet. Henna ger hårdensitet, volym och gör dem mer lätta. Om strängarna är torra och spröda, måste du lägga till en liten kefir i blandningen, och för oljigt hår används henna endast i ren form.

Äggula för näring och skinnande hår

Om det beslutades att överge användningen av regelbundna schampon under en längre tid, rekommenderas det inte att använda endast ett recept hela tiden. Hårpärlor och hårbotten kräver näring och vitaminer, och för den här ideala äggulan.

receptet

Efter att ha blivit av med filmen upplöses äggulan i 100 gram vatten och piskas sedan in i ett skum. Om du inte piskar äggulan, kommer strängar efter att ha tvättat huvudet att hålla ihop och ditt hår kommer att få en obehaglig lukt.

Hemlagad rågmjölschampo

Du kan tvätta håret med rågmjöl. Eftersom mjölet är billigt anses denna metod vara lönsam och budgeten. Med hjälp av rågmjöl som ersättning gör det lättare att spara pengar, eftersom mindre än ett kilo räcker för en månad, och en bra schampo kostar mycket mer.

Ett annat inte mindre märkbart plus är att rågmjöl tvättar bort smuts och fett från huvudet, inte sämre än konventionella produkter, och håret får dessutom sken och hälsosamt utseende. Detta förklaras av det faktum att rågmjöl innehåller mycket vitamin B, vilket är mycket användbart för hårets struktur. Efter kvällen shampooing även nästa dag, är frisyren ren och välskött.

receptet

För att förbereda kompositionen behöver två matskedar mjöl, som måste siktas genom en sikta. Så det kommer inga extra klumpar och små skräp. Därefter blandas mjölet med varmt vatten och omrörs tills en homogen massa, som borde likna det vanliga schamponet i konsistens - det är bekvämare att tvätta huvudet.

Innan du tvätter håret måste du först fukta det med varmt vatten. När du har "tvättat" ditt huvud måste du hålla blandningen i en sådan form för bättre effekt i flera minuter. Då bör du tvätta huvudet noga, eftersom mjölet är mycket bra och det är svårt att tvätta det.

Ett barn kan också behandlas med ett sådant huvud, eftersom det är helt säkert och till och med användbart.

Att besluta att alltid överge det vanliga shampooet är inte så lätt, speciellt eftersom resultatet vid första anblicken är nästan densamma. Men om du tar hand om ditt hår och strävar efter sin fulla återhämtning är det aldrig för sent att prova något nytt och ovanligt. Det finns stor sannolikhet att bland alla metoder och recept kan det vara möjligt att hitta den som passar inte bara för en person utan även för alla familjemedlemmar.

Personligen är jag en anhängare av att kombinera hårprodukter. Jag är inte redo att helt överge moderna medel och tillämpa dem, alternerande med populära. Till exempel gillar jag schampo för fet hår.

Gilla den här artikeln? Dela med vänner

Var god ange materialets användbarhet.

Betyg: 4.9 av 5 (8 röster)

Tvätt hår med butikshampo (speciellt från lägsta priskategori) för många människor orsakar problem med hår - brittleness, tvärsnitt, torrhet. Ta en titt innan du köper i sammansättningen av det valda tvättmedlet. Du kommer förmodligen att se där sulfater, parabener, silikoner och annan "kemi". Om du inte litar på produkter från hyllor eller butiker, är det dags att fråga om hur man tvätta håret istället för schampo så att krullarna inte bara är rena utan också friska.

Vilken typ är ditt hår?

Oljig eller kombinerad.

Torr eller kombinerad.

Hur ofta gör du färgningen?

En gång en säsong.

Som rötterna växer tillbaka.

Stör mjäll du?

Ja, jag kämpar med henne hela tiden.

Ibland förefaller det - främst på grund av felaktigt utvalda kosmetika.

Hur bedömer du tipsets skick?

Det finns splittrade ändar, men inte så mycket att överväga situationen kritisk.

Average. Jag observerar inte avsnitt.

Dry. Många besökte.

Är dina lockar benägna att fluffiness och elektrifiering?

Praktiskt taget ingen push.

Elektrifieras huvudsakligen under svåra väderförhållanden.

Håret är väldigt styggt, sticka i olika riktningar. Och efter tvätt och torkning liknar håret i allmänhet en maskros.

Är du nöjd med tätheten av dina strängar?

Jag kan inte säga att håret är för tunt. Men jag skulle vilja ha mer volym.

Ja. Jag är helt nöjd.

Nej. Curls är för tunna och tråkiga.

Använder du termiska enheter för läggning?

Hårtork - hela tiden. Curling och strykning - från tid till annan.

Inte mer än ett par gånger i månaden.

Jag stylar med hjälp av enheter regelbundet - 2-3 gånger i veckan.

Är du bekant med problemet med håravfall?

Ja. Det finns alltid mycket hår på kammen.

Är det under vår- och höstperioden.

Sällan. Endast om det överdrivs med färgning eller styling.

Beskriv ditt hårs utseende.

Oljiga sticker snabbt fast i "istappar". Split ends och mjäll förvärra bilden.

Måttlig tjock men utan glans. Ibland är mjäll och nedfall irriterande.

Dim, livlös, overdried, fruktansvärt fuzzing.

Gillar du effekten av laminering?

Ja. Glatt hår ser alltid snygg ut.

Inte riktigt. Jag är för naturlighet.

Självklart! Sådana lockar ser snyggt ut, vackert och snyggt.

Fördelarna med icke-schampo

Vissa människor har slutat använda en kosmetisk för att tvätta håret, som schampo. De bytte ut det med olika naturprodukter och ångrar inte alls. Tvärtom lyckades de uppnå en utmärkt effekt.

Vägran av schampo har många fördelar:

 • frånvaron av sulfater, som torkar krullarna och epidermis;
 • Ytterligare näringsmässiga fördelar med rötter och hårbotten;
 • med regelbunden användning av folkdiskmedel strängar kommer att vara mindre förorenade;
 • hårväxten accelereras kraftigt
 • Curls blir väl preparerade, glänsande och friska.

Tvätta hår utan schampo är det enda alternativet för de människor som har intolerans mot dess komponenter. De är kontraindicerade i nästan alla butiker.

Kom ihåg att, tillsammans med förorening, tvätta vanliga schampon ut den fukt som rötterna behöver. Som en följd av att du använder en billig kosmetisk produkt börjar din hud att skrälla, mjäll och andra relaterade problem kommer att uppstå.

Sulfatfria schampon

Om du inte kan överge köp av tvättmedel eller inte lita på folkens kosmetologi, kan du på den moderna marknaden köpa sulfatfritt schampo. Det innehåller ett minimum av skadliga kemikalier.

De första sju dagarna av att använda ditt hår kommer troligen att se svagt och tråkigt ut. Efter 2-3 veckor kommer deras struktur att återställas.

Försiktighet måste vidtas när man väljer ett sulfatfritt schampo. Det finns risk att köpa en falsk, så det är viktigt att läsa vad tillverkaren säger på paketet.

Folkmekanismer

Hemmet kosmetologi erbjuder användningen av naturliga ingredienser i sin rena form. Förutom den obestridliga förmånen ligger deras fördel i det faktum att du är 100% medveten om vad du har lagt till receptet.

Vem som helst kan förbereda shampooet på egen hand, med hjälp av produkter som köpts tidigare i butiken. Det rekommenderas att endast använda hemmet som passar din hårtyp. Vi erbjuder att välja något populärt recept på strängar från alternativen nedan.

För oljigt hår

Denna typ av hår behöver särskild vård. Det är nödvändigt att ständigt övervaka graden av kontaminering av huvudets epidermis och rengöra den regelbundet från det utsöndrade fettet.

Hemma kan du göra ett enkelt schampo för strängar som tenderar att bli feta:

 1. Recept nummer 1. För att förbereda detta verktyg, ta äggula, en sekund tesked av raffinerad vegetabilisk eller kosmetisk olja. Du behöver också huvudingrediensen - senap (1 msk. L.). Blanda alla ingredienser och späd blandningen med vatten (vid ögat) tills en homogen uppslamning bildas, vilken ska spridas på krullarna. Värm duschlocken och handduken. Tvätta av produkten om en kvart i timmen med avkok av kamomill eller kalendula. Framställd enligt följande: 3 msk. l. blad per liter vatten. Insistera 20 minuter och kan gälla.
 2. Recept nummer 2. För att göra denna blandning för att tvätta håret behöver du läsk och dricksvatten (1: 1). Om du har skulderlängdskrämar, ta 2 matskedar soda. Den resulterande lösningen är nödvändig för att tvätta håret. Efter 5-6 minuter, skölj av med ett avkok av örter. Du kan göra det från vildrosa och kamille. Få blad (hälften av standardglaset) fyller med en liter kokande vatten och insisterar på 15-20 minuter. Skölj håret.
 3. Recept nummer 3. Förbered en hemskrubba för havsaltsträngar. Det måste gnidas i hårbotten med massagerörelser. Häll först saltet med vanligt varmt vatten till en uppslamning. Sedan gnugga och lämna i 5-10 minuter. Efter detta ska du tvätta av skrubben med ett avkok av örter calendula och mynta. Löv bör tas i takt med 5 matskedar. l. per liter vatten. Insistera 15 till 20 minuter.

För torra strängar

Denna typ av hår behöver den mest försiktiga vården. Hemma, för honom kan du göra en av dessa tidtestade och användarupplevelse schampon:

 1. Egg. Ta 2 äggulor, piska dem och sprida dem på vattnet som sprayas på håret. En timme senare, tvätta huvudet med avkok av farmaceutiska örter (till exempel nässla, kamille).
 1. Bröd. Du kommer att behöva tre skivade bitar (använd endast smula) av råg (svart) bröd, dricksvatten (1 liter) eller avkok av helande örter i samma volym. Häll brödskivorna så att vätskan täcker dem lite. De ska stå i 60 minuter. Då måste de gnidas genom en sikt och kombineras med äggulan av ett kycklingägg och en halv tesked av raffinerad vegetabilisk olja. Applicera blandningen på krullarna och dra den i 15 till 30 minuter. Tvättade med nätdekok.
 1. Herbal. Förbered ett avkok av flera medicinska örter (nässla, kalendula, kamomill och ekbark). Fyll 30 gram örter med kokande vatten (500 ml). Låt det infilera ca 20 minuter. Använd produkten om en timme, värme på en liten eld. Skölj med avkokskräm. Upprepa proceduren flera gånger om 7 dagar. Snart märker du att dina torra strängar har blivit elastiska, glänsande och silkeslen.

För tunna krullar

Ett försvagat hårhår kräver ökad näring. Så att den inte är tråkig och spröd, kan du göra sådana schampon:

 • Recept först. Slå och spänna ägget. Lägg sedan till en dessertsked med havssalt, 2-3 droppar av din favoriteter och 1 tsk. citronsaft. Blandningen måste spridas på strös med vattensträngar. En timme senare, tvätta av.
 • Det andra receptet. Ta två skedar med rågmjöl, kefir (4 msk. L.). Du kan gå in i äggulan. Gruel smutsar grundligt i strängarna i 15 minuter.
 • Det tredje receptet. För beredningen av detta verktyg behöver du en kosmetisk lera (grå, blå eller grön), som måste spädas med mjölk till en flytande konsistens. Ta 100 gram lera och häll så att det blir svamp. Masken ska ligga på strängarna i 20 minuter.

Efter användning av sådana schampon blir tuffa och samtidigt smala krullar mjuka och silkeaktiga. Tipsen slutar splittra, mjäll kommer att försvinna. Skölj hemmedicin behöver bara buljonger av örter köpta på apoteket (nässla, vildrosa, etc.).

Gamla recept

Många människor har blivit så vana vid de olika produkterna från kända tillverkare att de inte ens kan föreställa sig hur våra förfäder rensade håret. Följaktligen vet de inte hur man byter hårschampo hemma.

I Ryssland tvättades exempelvis strängar med aska. För det första blöts det och späds sedan med vatten i ett förhållande av 1 till 1. Den resulterande uppslamningen gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd.

Det var möjligt att rengöra trådarna med 3 matskedar läsk, fylld med varmt vatten. Sköljkrullarna efter avslutad procedur är endast nödvändiga med citronsaft. Den senare måste nödvändigtvis spädas i vatten - 50 ml per 2 liter vatten.

Hur man gör håret skiner

Dullness är vanligtvis förknippad med vitaminbrist. Håret kommer att glittra om det ordentligt bryr sig om henne och tillämpar naturläkemedel.

Experter rekommenderar att du gör schampo från ägg, bröd eller salt. Som en balsam, använd citronsaft eller äppelcidervinäger (naturligt) utspätt med varmt vatten.

För att göra krullarna smidiga och glänsande, ta honung (2 matskedar), äggula och 5 matskedar av burdockolja. Du kan lägga citronsaft. I en glaspanna kombineras alla ingredienserna. Applicera på håret och sätt på ett lock. Upprepa proceduren 1 gång om 7 dagar.

Tvålregleringsregler

De som bestämmer sig för att överge affären innebär att rensa håret, du behöver veta hur man tvättar håret utan schampo. Kom ihåg att om dina lås är sköra och din hud är för känslig måste du eliminera användningen av tvål.

Om du fortfarande föredrar en doftande bar, följ dessa regler:

 1. Efter varje tvätt måste du använda ett avkok av örter eller naturlig balsam. För att förbereda det sista i 100 ml rent vatten tillsätt 2-3 dessertskedar citronsaft plus 1 tsk. glycerol.
 2. Det är förbjudet att gnugga huvudet med en bit tvål. Det är nödvändigt att applicera en tvållösning - att tvålkrullar bara för dem. För dess förberedelse måste du rista en tvåltvätt och koppla ihop flisorna med vatten. Den resulterande homogena massan kan tvättas bort förorening.
 3. Du kan inte ersätta shampoo med tvål och byter ofta tvättmedel.

När du använder tvål, kom ihåg att det ska tvättas helt av håret och hårbotten. Mask, balsam eller balsam som används i kombination med detta tvättmedel kommer att återställa håret och fylla det med styrka och skönhet.

För att sammanfatta

Innan du hämtar ett hemlagat och samtidigt prisvärt folkhårtvätt, läs recensionerna av personer som vägrade att schampo. Genom att använda blandningar som är hemma, kan du inte bara rengöra krullarna från förorening, utan också förhindra att mjölken uppstår, hudskalning, håravfall, eliminera torrhet, britthet, oljighet.

Efter några förfaranden för att tillämpa något av de valda recepten kommer du att märka hur dina strängar kommer att förändras och bli smidiga, lydiga och friska.Nästa Artikel
Tunt hår