Folkmedel för hår


Hår - dekoration av kvinnor, generöst donerade till dem av naturen. Hårets hälsa, liksom hela organismens tillstånd, bör övervakas regelbundet. Hår, som en indikator, speglar alltid de inre problemen hos kroppens organ och absorberar, som en svamp, alla negativ från utsidan, från omvärlden - smog, damm och avgaser. Därför är det glänsande, välskötta och tjocka håret - noggrant, regelbundet arbete. För hjälp med hår kan du kontakta tillverkarna av kosmetika. De kommer att erbjuda många hårvårdsprodukter, men kostnaden för alla dessa läkemedel kan tyvärr göra ett konkret gap i budgeten.

Du kan gå motsatt - mer ekonomiskt och, ibland, produktivt. Folkmedel för hår kan inte skada, till skillnad från schampon och balmer baserade på kemiska föreningar. Med hjälp av folkmedicinska åtgärder, agerar vi på recepten för sina förfädernas hår. Det är värt att komma ihåg hur länge och tjockt hår våra mormor hade för att säkerställa effektiviteten hos folkmedicinska lösningar för hår. Här är några effektiva recept för hår.

Effektiva medel

I många år har burdockolja ansetts vara den populäraste folkmedicinen mot bekämpning av håravfall. Du kan köpa den här produkten i ett enkelt apotek. För att få en hög och snabb effekt, måste du applicera olja runt hårväxtens omkrets, gnid försiktigt och glöm håret under några timmar. För att förbättra effektiviteten hos en folkmedicin, kan du ge en termisk effekt genom att förpacka ditt hår med en handduk eller cellofan. Perfekt - lämna oljan i hårbotten över natten, tills morgonen, och tvätta håret på morgonen. Endast regelbunden tillämpning av folkmedicinsk behandling - på en dag, kommer att ge utmärkta resultat för hår.

Havtorns frukter används inte lika ofta för hår som folksolja, men deras helande egenskaper har inte minskat från detta. För att bli av med problematisk håravfall rekommenderas att man dricker ett folkmedicinsk preparat utarbetat med hjälp av unga havtorns kvistar eller att äta frukterna själva. För att brygga te för trädets grenar måste du hälla en liter kokande vatten med en matsked av krossade kvistar. Det kommer att ha en terapeutisk effekt på hår- och havtorns fruktolja, om den appliceras på håret omedelbart efter tvättning. För att håret ska kunna få den önskade densiteten rekommenderas det att använda en sådan blandning som folkmedicin: blanda ricinolja med avkolning av kalendula blommor, baserat på 10 avkokskoncentrationer för en ricinmått. Håll en folkmask på håret måste vara minst två timmar.

Tjocklek och pulserande hårglans

Det rekommenderas att använda folkemedicin från äggulor för att håret ska lysa med strålande glans, förvärva efterlängtade täthet och styrka. För att göra det måste du slå en äggula tillsammans med en artikel. Sked olivolja olja. Ett sådant folkmedicin behandlas på vått, nyvasket hår, hålls i en timme under en plastfilmskåpa, och för maximal effektivitet rekommenderas att dessutom bytas hår med en tjock, terryhandduk. Om du utför det beskrivna förfarandet för håret, minst en gång var 7-10 dagar, är det royal hårhår garanterat!

Ansökningsfackblad

Ämnen som ingår i lövträdets löv, en positiv effekt på blodcirkulationen. Dessutom tillsätts oljekomponenterna från laurel till olika typer av allergivänliga kosmetiska krämer, produkter och hårschampon, på grund av deras antiseptiska effekt. För daglig hår sköljning perfekt avkok av blad laurel, erhållen genom att bryta en påse blad med en liter kokande vatten. Nästa steg kommer att ångas i 20 minuter. och insisterar folkmedicin för hår under locket.

Alla vet att öl är en skadlig produkt som är beroendeframkallande och negativt påverkar inte bara kroppens organ, utan också mentala tillstånd hos en person. Men om du använder öl korrekt kan det fungera som ett utmärkt folkmedel mot hår. Det räcker att skölja håret efter att ha tvättat med en öldryck, och sedan - som vanligt: ​​styling, torkning av hår. Första gången kan vara förvirrad av ölhoppens speciella doft från håret, men det försvinner snabbt. Du kan använda olika sorter beroende på hårfärgen. Ägare av mörkt hår passar mörk öl och blont hår, respektive samma ljölsorter.

Honung är en universell folkmedicin som hjälper till att bli av med många problem och förbättrar kroppens och hårets allmänna tillstånd separat. Honungstramande och närande mask för trötta och skadade hår kommer att förbättra hårets tillstånd. Dessutom aktiverar det här verktyget hårfolliklar.

Så det tar ungefär 30 gram torkade kamomillblommor och ett halvt glas kokande vatten, varifrån du bör förbereda avkok i ett vattenbad. För att göra detta, koka allt i minst 15 minuter. Den resulterande folkmedicinen för håret måste kylas och dräneras, blandas med en tesked honung, flytande ung honung som samlats i maj är särskilt bra för detta. Våt, nyvasket hår ska torkas med en handdukstork, använd sedan den beredda blandningen över hela längden. Blötlägg i en halvtimme, skölj och slutligen skölj håret med en svag vattenlösning av ättiksyra. För att återställa det strukturella tillståndet för torrt hår ska masken appliceras minst en gång var 14: e dag, och tillståndet av fet hår bör korrigeras inte mindre än en gång i veckan. Honung är en naturlig och högkvalitativ substans för närande svagt och tråkigt hår, med hjälp du kan få en kaskad av strängar för att avundas alla runt.

Naturliga oljor

Oljor av vegetabiliskt ursprung ger inte bara hår och skinn på huvudet, utan också slätar och slätar den skaliga hårstrukturen längs hela längden, ger frisyrpompen, livlig glans och silkiness. Bland de naturliga oljor som används idag i kosmetologi för hår finns det följande:

 • Oljan från jojoba-växtens frukt normaliserar fuktbalansen i varje håls hålighet, stärker lampans position och förlänger färgmättnaden efter hårfärgsproceduren.
 • Tea Tree Oil hjälper till att bli av med mjällproblem, balanserar hårets lipid-fettmetabolism och har en antiseptisk effekt.
 • Ginkgo biloba frön, som oljan pressas ut av dem, är kända för sina helande egenskaper. Appliceras på håret, oljan av denna växt ökar platsen för vågorna, vilket ger frisyrens silkeslenhet.

Healing Lotion

För att göra hemlagad hårkrem från folkmedicin, behöver du följande produkter:

 • Roten av lakrits
 • Pods med bitter varm peppar.

Cirka 20 gram:

 • Salvia lämnar;
 • Stingnät i bladen;
 • Renad terpentin.

De återstående komponenterna tillsätts i en mängd av ca 30-50 gram:

 • Castorolja;
 • Hoppkottar;
 • Chemerichnaya vatten.

Krossa alla grönsakskomponenter, häll i en 70% alkohollösning och insistera i minst 14 dagar i en sluten behållare och på en sval plats, blanda innehållet regelbundet med skakning. Därefter måste blandningen dräneras, blandas med terpentin, ricinolja och tamerisk vatten, slå upp till emulsionstillståndet. Gnugga dagligen i håret, massera rötterna i minst fem minuter. Den totala varaktigheten av hårbehandlingskursen bör inte fördröjas längre än 6 månader.

Varm peppar

Masken på basis av oliv, kallpressad och olja har en utmärkt vitaliserande effekt för håret. För dess produktion rekommenderas att tillsätta hackad varm peppar på knivspetsen till en liten mängd (ungefär en matsked) olja, späd blandningen med några droppar brandy eller vodka. Håll kompositionen på håret minst tjugo minuter, skölj sedan noggrant. Pepparpartiklar bidrar till att påskynda öppningen av hårporer och flingor, och alkoholerna spädar den viskösa konsistensen, vilket gör det lättare att tvätta det. Efter att ha tillämpat en sådan folkmedicin, är håret liknande modellhuvudet av hår från reklamfilmer.

Blå lera

För att göra följande traditionella hårprodukt behöver du sådana komponenter i lika stora mängder, ungefär en tesked:

 • Blå lera;
 • smör;
 • Torr senap
 • Citronsaft;
 • Ung älskling;
 • Äggulan av ett kycklingägg.

Blanda lera och smör, äggula och senap, honung, sedan citronsaft. Applicera massa för att torka, men rengöras med borsthår. För att påskynda blandningens inverkan är det önskvärt att värma håret med en film och en handduk. Skölj håret noggrant efter några timmar. Kursen består av 3 masker som appliceras på håret 3 gånger i veckan.

Folkmedel i hårvård

Lin och humle hjälper till att ta hand om håret

Om håret saknar volym och glans, hjälper lin och humle.
Blanda 1 msk. hoppa keglar och linfrön, häll ett glas varmt vatten 90-95 grader., insistera 1 timme, dränera. Tvätta håret på vanligt sätt och använd sedan den beredda infusionen på ditt hår. För att hålla 10-15 minuter. Skölj med vatten.

Hårbröd

För att hålla ditt hår mjukt, lättsamt och glänsande, behandla dem till svarta brödsmulor. För att göra detta, ät brödet i vatten till ett tillstånd av flytande gräddfil. Applicera sedan massan över hela hårets längd och gnid försiktigt in i hårbotten. Skydda med polyeten och binda med en handduk. För att hålla 30-40 minuter. Skölj sedan med varmt vatten.

Snabba sätt att städa upp ditt hår:

- Om du på morgonen tvättar håret, och på kvällen är de redan feta, skölj sedan ditt hår med citronsaft. Du kan blanda citronsaft med vatten, men effekten blir inte lika stark.
- Om krullarna har förlorat sin glans, måste du tvätta håret med vanligt schampo, och istället för sköljmedel, använd honungslösning (lägg 1 matsked honung till 1 liter vatten). Du behöver inte skölja sköljningen.
- Om du direkt vill lägga till volymen i håret, tvätta det och skölj det med vatten och ättika. Per liter kräver 3 msk. l. vinäger (9%). Om du inte vill använda ättika, eller stryk håret med en hårtork, tvätta håret, kamma det, lägg huvudet och samla håret på baksidan av ditt huvud i svansen med en hårnål - en krabba. Efter torkning i denna form blir håret verkligen större.
- Om håret är skört och splittrat, eliminera snabbt denna defekt kommer inte att lyckas. Därför är det bättre att gömma splittrade ändar i en elegant bunt eller vridkrullar. I en sådan styling är hårets defekt inte så märkbar.

Folkmedel för hårväxt

• Hårväxt bidrar till följande mask: Blanda 2 råoljor med 1 msk. l. vodka och 1 msk. l. olivolja. Håll denna komposition på håret i 1 timme. Det viktigaste är att gnugga kompositionen i hårbotten. Tvätta sedan av masken med schampo. Efter att ha gnidt huvudet med finmalt havsalt. Denna typ av massage främjar blodflödet till hårsäckarna. Massage behöver 15 minuter. Samtidigt är det bättre att hålla huvudet nere. Skölj sedan håret noggrant.
• För bättre hårtillväxt, blanda 300g svart te och 1,5 koppar vodka. Töm vätskan efter 3-5 timmar. Applicera på hår hela längden, gnugga in i rötterna. Sätt på en plastpåse och knyta huvudet med en handduk. Håll i 1 timme. Applicera 2 gånger i veckan under månaden.
• För att håret ska växa bra, 1 msk. hoppkeglar och 1 msk. calendula blommor häll 500 ml kokande vatten, lämna för att infundera i 20 minuter, sedan stam. Den beredda innebär att gnugga i hårrötterna och lämna i en halvtimme. Vid slutet av proceduren tvätta håret på vanligt sätt med schampo.. Förfarandet utförs 2 gånger i veckan i 1-2 månader.

Folkmedel för hårglans

• Det är ganska möjligt att ge hårglans och lyxig glans, om det är bra att skölja huvudet med persiljabuljong varje gång du tvättar. Det är nödvändigt att laga mat enligt följande: 50 g grönsaker häll 500 ml vatten, koka i 15 minuter, kyla och påfrestning.
• Håret reagerar mycket bra på kefir mask med honung och olivolja. För beredningen blanda en halv liter kefir med 1 tsk. honung och 1 msk. l. olivolja. Applicera sedan den här blandningen i håret längs hela längden, sätt ett plastduschlock på huvudet och värm det med en handduk ovanpå.
Tvätta av masken med vatten i 30 minuter och tvätta håret med schampo. Efter det första förfarandet blir håret glänsande, mjukt och lättsamt.

Folkmedel för hårhälsa

För att göra ditt hår friskt, räcker det med att göra en mask av äggula och en mosad banan minst en gång i veckan. Den resulterande vattnet applicerades på vått hår, linda en plastpåse och en handduk. Håll i 20 minuter. Skumma sedan håret och låt håret torka naturligt.

Öl för hårvård

Om håret är mycket tunt och tjockt hjälper öl till att väga det. Först måste du tvätta håret, skölj sedan håret med ett glas öl. Skaka huvudet med klämfilm och toppa med en handduk.
Håll 10 min. Öl från håret kan inte tvättas bort. Det väger krullarna, och de slutar trycka. Lukten känns nästan inte.
Dessutom bör 1 gång på 2 veckor appliceras på håret med varm burkaolja och låt den stå i 2 timmar.

Vitamin E för tillväxt

Vitamin E, som lätt kan hittas i ett apotek, hjälper till att återställa hårstyrka och glans. Det bör regelbundet gnidas in i håret och lämnas under en plastlock i 30 minuter. Efter de första procedurerna kommer ditt hårs utseende trevligt att överraska andra.

Mask av majonnäs för hår

Applicera oljig mayo på trådarna och gnugga den i hårbotten. Massage i ca 5 minuter. Vrid sedan ditt huvud i en plastpåse och håll masken på huvudet i minst 30 minuter. Men ju mer desto bättre. Tvätta sedan av med schampo. Om du vill att masken inte bara ska mata krullarna utan också bidra till att accelerera tillväxten, lägg till 3 msk. l. majonnäs 0,3 tsk. malt svartpeppar och blanda allt med 3 msk. l. honung. Applicera på hårbotten, massage i ca 3 minuter. Paketet behöver inte bära! Håll masken i 15 minuter. Om den brinner dåligt kan den vara mindre. Tvätta sedan av det. För att få den korrekta effekten bör en mask för hårtillväxt göras var tredje dag.

Hur man ger volymen till håret hemma

• Håret håller sin form bättre och blir mer felfri om du gör en oljemask varje gång du tvättar håret. Använd varm ricinus, oliv, burdock eller kokosnötolja. Var särskilt uppmärksam på tipsen. Håll sådana masker på ditt hår så länge som möjligt och gör dem i en månad. Efter en månad, börja göra kefir-jäst masker. Blanda ett glas kefir med 50 g jäst. Applicera på håret i en timme. Sådana förfaranden ger sken och volym till krullningar.
• För att öka volymen till håret, lösa upp 2 msk. havsalt i 0,5 liter vatten. Häll den beredda lösningen i en vanlig sprayflaska och spray den med hår. Du kan tillsätta blandningen den essentiella oljan av apelsin, vilket gör produkten väldoftande och kommer att ge ytterligare fördelar för håret.
• Hårvolymen kan ge en nypa bakpulver till shampoo. Det räcker att noga tvätta håret med ett sådant verktyg, eftersom håret förvärvar volym och fluffiness.

Folkmedel för hårhälsa

Vackert hår, glänsande och hälsosamt - drömmen om varje tjej. Inte utan anledning, sedan gammal tid, var den flickvänliga flätan ansedd som en indikator på skönhet och hälsa. Idag kan du bli ägare till ett lyxigt hårhår, även utan att ha en elit smink. Våra förfäder visste inte om kosmetiska förberedelser för hår, använde dem inte, men hade vackert och tjockt hår.

Hemmets hårvårdshemligheter med hjälp av folkmekanismer beredda hemma hörs alltid och skickas ner från generation till generation. Många tjejer kommer ihåg mormors hårvård recept från sin egen erfarenhet. Ta hand om sina barnbarn och deras framtida skönhet, många tvättmorskor tvättade ofta håret med avkok av nässla eller kardborre, kefir eller kycklingägg, lökskal eller gjorda masker av rågbröd.

Idag minns dessa recept inte allt, men de är så effektiva och bra att de överstiger alla dina förväntningar, och populära kosmetiska märken kommer att ligga långt bakom vad gäller pris och terapeutisk effekt. Vi kommer att berätta några av dessa recept.
Äggschampo eller hårtvätt kycklingägg.
För denna procedur behöver du från 1 till 3 ägg beroende på tjockleken och längden på ditt hår. Ägg är trasiga och förskakade. Därefter hälls äggskummet på håret och lindas med de vanliga handrörelserna.

Det är mycket viktigt att använda lite varmt vatten vid sköljning av håret efter ett sådant schampo. Annars riskerar du att få kokta ägg i ditt hår. För att göra det lättare att kamma håret efter detta förfarande, tillsätt några gram ättika till vattnet under sköljning.

Som ett resultat av denna tvättning är håret längs hela längden mättat med proteiner.
För oljigt hår är mer lämplig mask av rågbröd.
För att göra det är det nödvändigt att hälla råg eller Borodino bröd med varmt vatten och låt det stå, krossa brödet i en grusig stat och börja tvätta håret.

För att förbättra den terapeutiska effekten kan du brygga bröd på buljong av samma nässla eller burdock. Förresten, dessa örter har effekten av återhämtning, användbar för överdriven fet hårbotten och håravfall.

Applicera brödgrus på håret är mycket lättare än ett ägg. Hon rinner perfekt och stannar på håret, inte faller från dem. Håll brödmasken på håret ska vara från 15 minuter till en halvtimme. Tvätta av mycket lätt. Hår efter detta förfarande är väl kammat och glänsande.
Men det mest extrema och effektiva botemedlet är en lökgrus hårmask.
Det stärker håret, efter flera applikationer slutar håravfallet helt. Håret blir hälsosammare, mer elastiskt, skär inte och lyser. Lökmask är en stor hjälpare efter perm och hårfärgning, liksom andra traumatiska hårprocedurer. Beroende på graden av skada på håret, måste det upprepas från 3 till 10 gånger. Och i framtiden är det tillräckligt att använda det en gång i månaden för profylaktiska ändamål.

Det är svårt att förbereda en lökmask och använda den, men som du vet behöver skönhet offra. Och det är bara kvinnor som inte håller med om att bli ägare av tjockt och glänsande hår.

Så, vi behöver en båge. Mängden är vald individuellt beroende på hårets längd och tjocklek. Mala lök i mush med hjälp av hushållsapparater och pressa vad vi fick genom gasbindning. Resultatet är en lökjuice med massa. Det appliceras på rötterna av förfuktat hår, sedan till resten av längden.

Vi rullar upp håret med folie och går från 15 minuter till en timme: vem kan stå det. Tvätta sedan av mycket långsamt och försiktigt. Vid otillräcklig hårsköljning kan små lökpartiklar förbli i dem. Omedelbart efter tvätt av lökmaskan är det inte lämpligt att använda schampo. Låt en timme två eller tre, och fortsätt sedan till förstörelsen av lökandan. Även smärtsamt denna procedur, men effekten är värt det.

Förutom dessa medel tvättar de ofta håret med kefir, fett med burdockolja och sköljer med avkok av olika örter. Men när du väljer ett hemrecept på hårvård, var noga med att vara uppmärksam på den typ av hår som det är avsett för.

Regelbundenhet av återställande och närande förfaranden för hår som använder folk recept kan vara från en till två gånger i veckan till en gång i månaden. Det beror helt på hårets tillstånd och om du har fritid. Den senare måste naturligtvis vara uppmärksam på om du vill behålla hårets skön under lång tid.

Folkmedel för hårhälsa

Innehållet i artikeln

 • Folkmedel för hårhälsa
 • Folkmedel för att stärka håret
 • Hem rättsmedel för hårväxt

Säkerhetsåtgärder

Mormors recept har dock två sidor av myntet.

 1. Inte alla ingredienser från folkmedicin är neutrala, det finns risk för allergiska reaktioner. Därför, innan du använder dessa eller andra recept, måste du kontrollera att kroppen lugnt accepterar alla sina komponenter.
 2. Behöver konsultera en läkare. Dåligt skört hår kan vara resultatet av någon form av inre sjukdom, där ingen folkmedicin inte hjälper.
 3. Man måste komma ihåg att åtgärden av naturprodukter inte har en hållbar och bestående effekt. Varje kurs bör alterneras med andra medel, så att håret fick mat från olika källor.
 4. Örter som tas för masker och avkok bör odlas självständigt eller tas från en tillförlitlig källa, eftersom produkter av okänt ursprung kan skada lockar ännu mer.

Shampoo och masker från naturliga ingredienser för friskt hår

 1. Shampoos på naturlig basis - mycket användbar, men inte det enda som ger näring krullarna. Mycket mer effektivt kommer de att fungera tillsammans med masker. De måste appliceras på håret i minst en timme, och för att förbättra effekten av att "värma upp" huvudet, det vill säga bära en värmefilm eller handduk. Masker rekommenderas att göra 1-2 i veckan, inte oftare, särskilt inte att engagera sig i dem, som inkluderar oljor, de är svåra att tvätta och kan förstöra håret med frekvent användning.
 2. Örtshampo med öl: Blanda 50 gram kalendula, häll denna blandning av ofiltrerad öl, koka och sätta åt sidan. När blandningen sätter sig, är det nödvändigt att filtrera det och kan användas som ett schampo.
 3. Shampoo med ägg och yoghurt: Ett slagen ägg måste blandas med ett glas yoghurt (tidigare uppvärmd) och applicera denna blandning på huvudet. Vänd håret med en handduk, håll i ungefär en timme, skölj och skölj sedan med ört avkok av nässla eller kamille.
 4. Mask för fettigt hår: sätt kokta burdockrötter (gram 50) i en keramikkruka och lägg till 25 gram nässla, björkblad och yarrow.

Med regelbunden användning av folkmedicin, kommer ditt hår att återfå sin hälsa och skönhet.

Folkmedel för hår

Många människor, på grund av allergiska manifestationer eller andra orsaker, kan inte använda schampon för att tvätta håret. Därför är ett av sätten i sådana fall användningen av folkmedicinska lösningar. Det enklaste, vanligaste och antika sättet att ta hand om hårets hår är användningen av mjölksyraprodukter. Tvätta huvudet med kefir, yoghurt, vassla. Dessa produkter kan skapa en fettfilm som skyddar håret och hårbotten från den skadliga irriterande effekten av alkali som bildas när tvålen är upplöst i vatten.

För att tvätta huvudet med yoghurt, fuktar vi det rikligt med hår och knyter huvudet med en plastduk. Från ovan vi packar en terryhandduk. Tvätta håret i en tvålvattenlösning av tvåltvål, skölj det med rent vatten och surgör sedan (en matsked med 6 procent ättika per liter vatten) efter 25 minuter.

Torrt sprött hår är användbart för att tvätta ägget. Med denna metod kan du inte bara stärka dem, utan också att bli av med mjäll. Den lecitin och aminosyror som ingår i ägg, väl påverkar huvudhuden, eliminerar irritation, stärker hårrötterna. Före användning, slå ägget ordentligt i en liten mängd vatten. Först måste du fukta håret med rent vatten, häll sedan det slagna ägget på huvudet och detta skum, tvätta håret noggrant. Efter skölj dem med rent varmt vatten och surgör sedan.

Men för att stimulera hårväxten, måste du använda avkrok av kullans rötter. 10-15 gram av denna plantas rot, somna i 1 liter kokande vatten i 5 minuter. Efter kylning är avkoket klart att användas. Första gången du behöver tvätta håret 2 gånger i veckan. Då är det tillräckligt.

För att stärka hårrötterna och förbättra tillväxten kan du använda avkrok av rötterna och löv av björkpoppar och poppelknoppar (1 kopp per 1 liter vatten). Avkoket infunderas i flera timmar och tvättar sedan huvudet.

I kampen mot mjäll är effektiv salvia. I 100 gram kokt vatten insisterar 5-10 gram torra råvaror. Infusion används i form av lotioner. Salvia kan infunderas med alkohol I detta fall späds det med vatten före användning.

Ett effektivt verktyg för hårtillväxt är ett avkok av nässla löv och coltsfoot. Sammansättningen av råmaterialet är 50:50. Nettle själv är ett oumbärligt verktyg för att förebygga skallighet. För att göra detta, förbered infusion av torra blad (1 matsked per kopp kokande vatten). Infusionen är gjord som te. Det gnids i hårbotten efter att ha tvättat håret. Behandling, vanligtvis lång. Ett intressant recept används i bulgarsk medicin. Koka i 30 minuter en blandning av 100 g. krossade torkade nässelfloror, 0,5 liter vatten och 0,5 liter vinäger. Denna lösning tvätta sina huvuden på natten, utan tvål.

Vitkåljuice är effektiv för håravfall. Det gnids i hårbotten, som det närmar sig med vitaminer och mineraler som förstärker rötterna.

För behandling av mjäll och stärka hår med framgång kan du använda aloe juice. Ett utmärkt botemedel är blöjan av bladen på denna växt på vodka, som också har en bakteriedödande effekt. För att stärka håret kan du använda och tinkturera kalendula blommor. Den är beredd enligt följande: 20 gram blommor insisterar på 100 gram 70 procent alkohol. Tillsätt 10 procent ricinolja. Lösningen gnids i hårbotten 2 gånger om dagen. Om hårbotten är mycket torr kan du öka mängden ricinolja till 50 procent.

Applicera detta recept: en halv liter vatten och en halv liter ättika blandas. Nässla löv och skog pelargoner krossas, läggs till lösningen, kokas i en halvtimme. Den resulterande avkoket gnidde i hårbotten.

För sköljning av torrt hår efter tvättning kan du applicera olika infusioner och avkok. Kamille- och plantaininfusioner har visat sig bra. För fettigt hår är avkroppar av kardborre lämpliga. Du kan skölja dem med bröd kvass eller öl, kärnmjölk infusion, yarrow. Dessutom kan örter användas både individuellt och i en blandning.

Alla ovanstående metoder kan tillämpas med framgång. Men tillsammans med dem ger användningen av torra produkter fantastiska resultat. Gnugga i hårets rötter kan vara mjöl, kli. De absorberar fett väl. Efter applicering ska håret torkas med en torr handduk.

Om du av en eller annan anledning inte kan tvätta håret ofta kan du noggrant kamma det med en kam och sedan avlägsna smutspartiklar, döda hudceller och mjäll med en pensel. Kammen och borstens rörelser utföra rollen som en slags massage, vilket förbättrar blodtillförseln och näring av huden.

Hårbehandling folk remedies

Naturen kan ge ungdom och skönhet till vårt hår. Varje recept är en skattekälla av vitaminer och näringsämnen. Det viktigaste är att korrekt identifiera problemet och strikt följa alla rekommendationer. Hårbehandling Folkmekanismer kan bli av med mjäll, stärka, förnya hårets struktur och till och med hantera problemet med skallighet.

 • Tvätta inte håret med varmt vatten;
 • Användningen av havtorn hjälper till med mycket hårförlust (det är bra att gnugga havtornsolja i rötterna);
 • hattar ska inte vara täta;
 • Ge preferens till trämassor, som inte skadar håret och bidrar till förbättrad blodcirkulation.
 • Ta inte bort med hårspray och andra fixativa ämnen.
 • skydda ditt hår från den ljusa solen och frosten;
 • observera måttlighet i blåstorkning;
 • ät mer grönsaker och frukter, se upp för en tillräcklig mängd vitamin A;
 • Tidigt delade split ends.

Örter för hårbehandling

Örter för behandling av hår som ingår i läkemedel eller används i ren form för tillverkning av självhälsande blandningar sprider sig mycket. Det vanligast förekommande bladet är kardborre, kamille, nässla, humle, salvia, oregano, coltsfoot, både i kombination med varandra och med självständigt avkok.

Örter att behandla håret klara av oljig seboré, mjäll, lindra klåda. Till exempel gnids en avkok av burdockrot av 10-20 gram infunderad i 5 minuter i hårrotsarna eller användes som en sköljlösning två eller tre gånger i veckan.

Diffus skallighet behandlas med en kurs på 20-30 sessioner. För att göra detta, gör avkodning av pastin:

 • 2 msk. krossade persilja löv;
 • 2 tsk. rot;

Ingredienserna hälls med två koppar kokande vatten, hålls på långsam eld i 15 minuter, filtreras och druckas tre gånger om dagen i en matsked.

Henna hårbehandling

Henna är en naturlig substans från Lawsonias torra löv. I östra länder, brukade bli av med mjäll, lägga till glans, hårfärgning och stärka.

Hårbehandling med henna är en mycket enkel metod, för vilken det är tillräckligt att lösa upp pulvret med varmt vatten, applicera på håret, stå och skölj med vatten. Henna kan torka håret lite, därför appliceras det på fet hår eller på torrt hår utan applicering på spetsarna. Mörka toner som färgas med henna (upp till svart) uppnås i kombination med basma.

Färglös henna, en genus av kassi, är också känd. Det förändrar inte den naturliga hårfärgen, även applicerad på blondiner. Om du planerar att applicera färglös henna på blekt hår (har en porös struktur), måste du vara försiktig och experimentera först på en liten strand för att undvika en grön nyans.

Scarlet hårbehandling

Aloe är ett utmärkt sätt att stärka hårsäckar, innehåller beta-karoten, vitaminer B, E, C. Aloe hårbehandling med biostimuleringsteknik: de köttiga bladen tvättas med vatten, inslaget i bomullstyg och placeras i kylskåp i två veckor. Detta garanterar produktion av skyddande egenskaper. Den saft som erhållits med denna metod inkluderar masker i basen, gnidade i huvudet med tecken på skallighet.

Hårbehandling skarlet, recept:

 • tillväxt och volym - slå äggula från 1 tsk. ricinolja, tillsätt några droppar vitlöksaft, 1 msk. aloe juice och 3 msk. nötköttbuljong (koka på låg värme i 15 minuter). För den terapeutiska effekten av masken används varje vecka, med förebyggande syfte - månatligen;
 • fästning - aloe juice 1 msk. och två äggulor fördelas i håret, isoleras och hålls blandningen i ungefär en timme;
 • med alopeci - 1 msk. sked skarlet, lökjuice, honung. I kompositionen tillsätt äggulv och senapspulver. Mask applicerad på hårrötterna.

Nässlehårbehandling

Nettle har en särskild roll i traditionell medicin. Nässlehårbehandling är möjlig i form av masker, avkok. Ta ett matsked av krossat näsgräs på ett glas kokande vatten och få en naturlig sköljning. Nässla med havsalt hjälper till med håriga oljeproblem: Färskt nässla krossas och 1 tsk salt läggs till ett halvt gräsgräs. Denna mask gnids i hårrotsarna, hålls i en halvtimme och tvättas av med varmt vatten.

Nettle hår behandling för mjäll och svår håravfall är möjlig i kombination med en coltsfoot och calamus root. Varje fond tar 2 msk. sked, häll en liter kokande vatten och koka i högst 10 minuter. Efter att ha insisterat i en timme, tvätta huvudet med den färdiga blandningen.

Kamillehårbehandling

Kammelhårbehandling har en bra effekt på alla hårtyper. Kamille används för att lätta håret i flera toner. Växten används för torrt, skadat hår, förnyar sin styrka och glans.

Kamillehårbehandling med henna: Torrkamillefärg (halv kopp) fylls med vodka (två glas) och rengörs på en mörk plats i en vecka. Henna (1/2 kopp) ångas med ett glas kokande vatten, åldrat i flera timmar. Sedan tillsätts henna till vodka med kamomill och lämnas i två veckor. Spänn blandningen med gnidat hår, som sedan tvättas med schampo.

Kamille blandas också med bröd, andra helande örter, ricinolja. Romashkovy buljong tvättat hår efter huvudtvätten.

Hårbehandling med burdock

Kockrot används som ett botemedel mot hällning: Hackad rot (2 msk) häll ett glas kokande vatten, trötta i tio minuter, filtrera och skölj håret.

Hårbehandling med skrapa gör kräm på smält lera eller havtorn: 3 msk. hackad torr rot måste hälla 1/2 kopp vatten och koka tills all vätska har avdunstat. Lägg till 5 msk till produkten. fett. För 2 timmar, håll kompositionen i ett vattenbad eller i ugnen. Det återstående vattnet ska dräneras. När man använder olja är det inte nödvändigt att plåga medlet, blanda det noggrant och insistera. Applicera två gånger i veckan.

Hårbehandling lök

Lökmaskar - ett utmärkt verktyg som förhindrar håravfall, eliminerar mjäll, liksom ett tillväxtstimulansmedel. Applicera för att lösa problem av vilken typ av hår som helst. Denna behandling har nackdelen med en obehaglig lukt som håller länge på håret. Ätisk sköljning med en matsked per liter vatten hjälper till att undvika detta.

Lök krossas på något sätt i en mushy state, saften pressas ut. Lägg i en sked olivolja, majonnäs och honung i en mask. Applicera på hårbotten och massage. Ett enklare recept är att kombinera en krossad lök med en tesked honung och gnugga kompositionen i huvudet.

Hårbehandling med lök blandat med konjak, honung och lövhud hjälper till med tidigt grått hår. Behandling av hår med lökskal, infunderat med kokande vatten, stärker grått hår och sätter av det i en gyllene färg (två handfulla skinkar per liter kokande vatten).

Behandling av hår med lökskal hjälper till att stärka locken. Buljong sköljer tvättat hår efter huvudtvätten. Du kan gnugga lökjuice separat i rötterna. Oljig seborré behandlas med en infusion av lök på vodka (hackad lökhuvud i ett glas vodka), åldrat i två veckor.

Hårbehandling med vitlök

Hårbehandling med vitlök hjälper till med mjäll, skallighet, seborré. Vitlöksjuice kan gnidas i hårbotten. För torrt hår uttorkas vitlök bäst med någon olja i ett förhållande 1: 1. Det är inte nödvändigt att täcka huvudet, för att inte orsaka överdriven irritation av huden. Tvätta sedan håret med schampo. Bli av med vitlök lukten kommer att hjälpa ett avkok av persilja eller citronsaft, utspädd i vatten

Hårbehandling med vitlök med aloejuice, citron, äggula kan fungera underverk. Det finns färdiga vitlöksextrakt på marknaden som stimulerar hårväxten. För oljigt hår är lämpligt extrakt, men för torrt och normalt - vitlöksextrakt.

Hår olja behandling

Större popularitet har fått hårbehandlingsoljor. Jag skulle vilja nämna en unik produkt från frukterna av vintergröna buskar - jojobaolja. Detta är faktiskt ett flytande vax, men förnamnet är det vanligaste. Jojobaolja är rik på vitamin E, vilket är oumbärligt för hårbotten och håret. Tillsätt några droppar olja till schampot eller kammen före kamning. Du kan göra en mask från en del av jojobaolja och en del av mandelolja, som gnids med massagerörelser.

Om du inte vill göra en egen blandning, finns det färdiga produkter av professionell kosmetika. Bulgariska tillverkare erbjuder spray baserat på oliv, rosa, lavendeloljor. Myrraolja är användbart för torrt hår, citronolja stimulerar talgkörtlarna, och tea tree har en helande effekt för huvudhudsjukdomar.

Hårbehandling med oljor utförs i följande ordning:

 • applicering av medlet
 • hårbotten massage;
 • sätta på en cellofanlock;
 • extrahera olja på huvudet upp till en timme.

Hårbehandling med burdockolja

Hårbehandling med burdockolja är kontraindicerad för personer med diabetes, eftersom det kan sänka blodsockernivån.

Kockolja spolas aktivt i hårbotten, för vilken den förvärms. Lämna i 40 minuter, inslaget med en plasthatt och en handduk. På så sätt stärks håret och tillväxten aktiveras.

Hårbehandling med burdockolja enligt traditionella medicinrecept:

 • från skallighet - oljebud, citronsaft, honung 2 msk. blandad, uppvärmd i ett vattenbad. 2 äggulor injiceras i den kylda blandningen, sprids över hårbotten och lämnar i en timme;
 • för tillväxt och förstärkning - burdock olja 3 matskedar, kakao 1 tsk, två äggulor. Applicera på hårrötterna, linda i en timme, tvätta av med schampo.

Oljehårbehandling

Oljehårbehandling har nått våra dagar från det antika Grekland. Olja är lämplig för alla typer av hår, innehåller vitamin E, ger sken, mjuknar, närmar och stärker.

Olivolja upphettas i ett vattenbad, appliceras på rötterna och åldras i ungefär en timme. Följande mask kommer att bidra till att ge täthet, förbättra hårväxten: en matsked olivolja och en tesked citronsaft blir lite uppvärmda och fördelade genom hela håret. Huvudet är inslaget med en handduk, under vilken en cellofanlock sätts på. Masken kan hållas upp till 3 timmar.

Hårbehandling med olivolja med delade ändar, mjäll eller torr hud: En halv kopp honung blandas med en fjärdedel av uppvärmd olivolja. Masken fördelas jämnt på håret och håller upp till en halvtimme. Tvätta av med schampo.

Linseed Oil Hair Treatment

Behandling av hår med linolja tillhandahålls av extern applicering och intag av olja inuti. Linfrö är rik på vitaminer, omega-3-fettsyror. För att säkerställa hårets hälsa är det tillräckligt att använda några skedar linfröolja per dag. Torrt, färgat hår är näring genom att gnida linfröolja in i huden. Denna procedur har en fördelaktig effekt på talgkörtlarna, vilket reducerar fet hår. Linfröolja med glycerin appliceras över natten, stärker håret.

Behandling av hår med linolja för håravfall utförs i kombination med rödpeppar. En lika stor mängd varm och varm linjär peppar tinktur blandas och sprids på håret. Du kan hålla på håret i en timme. Skölj omedelbart med vatten med en stark brinnande känsla.

Hårbehandling med ricinolja

Castorolja består av fettsyror, vilket ger livet försvagat och skadat hår. Hårbehandling med ricinolja förtjockar håret, ger den en unik glans, närnar och skapar en osynlig skyddsfilm.

Före appliceringen värms oljan i ett vattenbad. Hårbotten masseras och oljan appliceras längs hela längden av håret. Värm masken med en film och en handduk, håll i upp till en timme. Tvätta av med schampo. Om du inte gillar lukten kan du lägga till några droppar av din eteriska olja.

Behandlingen av hår med ricinolja utförs genom att applicera på spetsarna för att förhindra snittning. Du kan ange ett par droppar ricinolja i ett schampo eller en hårmask.

Folkmedel för hår

Många människor, på grund av allergiska manifestationer eller andra orsaker, kan inte använda schampon för att tvätta håret. Därför är ett av sätten i sådana fall användningen av folkmedicinska lösningar. Det enklaste, vanligaste och antika sättet att ta hand om hårets hår är användningen av mjölksyraprodukter. Tvätta huvudet med kefir, yoghurt, vassla. Dessa produkter kan skapa en fettfilm som skyddar håret och hårbotten från den skadliga irriterande effekten av alkali som bildas när tvålen är upplöst i vatten.

För att tvätta huvudet med yoghurt, fuktar vi det rikligt med hår och knyter huvudet med en plastduk. Från ovan vi packar en terryhandduk. Tvätta håret i en tvålvattenlösning av tvåltvål, skölj det med rent vatten och surgör sedan (en matsked med 6 procent ättika per liter vatten) efter 25 minuter.

Torrt sprött hår är användbart för att tvätta ägget. Med denna metod kan du inte bara stärka dem, utan också att bli av med mjäll. Den lecitin och aminosyror som ingår i ägg, väl påverkar huvudhuden, eliminerar irritation, stärker hårrötterna. Före användning, slå ägget ordentligt i en liten mängd vatten. Först måste du fukta håret med rent vatten, häll sedan det slagna ägget på huvudet och detta skum, tvätta håret noggrant. Efter skölj dem med rent varmt vatten och surgör sedan.

Men för att stimulera hårväxten, måste du använda avkrok av kullans rötter. 10-15 gram av denna plantas rot, somna i 1 liter kokande vatten i 5 minuter. Efter kylning är avkoket klart att användas. Första gången du behöver tvätta håret 2 gånger i veckan. Då är det tillräckligt.

För att stärka hårrötterna och förbättra tillväxten kan du använda avkrok av rötterna och löv av björkpoppar och poppelknoppar (1 kopp per 1 liter vatten). Avkoket infunderas i flera timmar och tvättar sedan huvudet.

I kampen mot mjäll är effektiv salvia. I 100 gram kokt vatten insisterar 5-10 gram torra råvaror. Infusion används i form av lotioner. Salvia kan infunderas med alkohol I detta fall späds det med vatten före användning.

Ett effektivt verktyg för hårtillväxt är ett avkok av nässla löv och coltsfoot. Sammansättningen av råmaterialet är 50:50. Nettle själv är ett oumbärligt verktyg för att förebygga skallighet. För att göra detta, förbered infusion av torra blad (1 matsked per kopp kokande vatten). Infusionen är gjord som te. Det gnids i hårbotten efter att ha tvättat håret. Behandling, vanligtvis lång. Ett intressant recept används i bulgarsk medicin. Koka i 30 minuter en blandning av 100 g. krossade torkade nässelfloror, 0,5 liter vatten och 0,5 liter vinäger. Denna lösning tvätta sina huvuden på natten, utan tvål.

Vitkåljuice är effektiv för håravfall. Det gnids i hårbotten, som det närmar sig med vitaminer och mineraler som förstärker rötterna.

För behandling av mjäll och stärka hår med framgång kan du använda aloe juice. Ett utmärkt botemedel är blöjan av bladen på denna växt på vodka, som också har en bakteriedödande effekt. För att stärka håret kan du använda och tinkturera kalendula blommor. Den är beredd enligt följande: 20 gram blommor insisterar på 100 gram 70 procent alkohol. Tillsätt 10 procent ricinolja. Lösningen gnids i hårbotten 2 gånger om dagen. Om hårbotten är mycket torr kan du öka mängden ricinolja till 50 procent.

Applicera detta recept: en halv liter vatten och en halv liter ättika blandas. Nässla löv och skog pelargoner krossas, läggs till lösningen, kokas i en halvtimme. Den resulterande avkoket gnidde i hårbotten.

För sköljning av torrt hår efter tvättning kan du applicera olika infusioner och avkok. Kamille- och plantaininfusioner har visat sig bra. För fettigt hår är avkroppar av kardborre lämpliga. Du kan skölja dem med bröd kvass eller öl, kärnmjölk infusion, yarrow. Dessutom kan örter användas både individuellt och i en blandning.

Alla ovanstående metoder kan tillämpas med framgång. Men tillsammans med dem ger användningen av torra produkter fantastiska resultat. Gnugga i hårets rötter kan vara mjöl, kli. De absorberar fett väl. Efter applicering ska håret torkas med en torr handduk.

Om du av en eller annan anledning inte kan tvätta håret ofta kan du noggrant kamma det med en kam och sedan avlägsna smutspartiklar, döda hudceller och mjäll med en pensel. Kammen och borstens rörelser utföra rollen som en slags massage, vilket förbättrar blodtillförseln och näring av huden.

Spela in navigering

Hårbehandling folk remedies

Hårbehandling folk remedies

Nästan alla vill ha en underbar frisyr från sitt vackra hår. Kvinnor, som regel, klarar alltid att göra detta. Men om män kan inte säga det. Men någon uppmärksammar inte utseendet på bala fläckar och gör sig till och med en "noll" frisyr, men andra män känner sig osäkra från detta, med tanke på skallighet som ett komplex av minderårighet.

Läkare säger ibland att genen för håravfall ärvt av kvinnor, även om det nästan inte har någon effekt på håret. Detta uttalande ger upphov till många tvivel, men fakta bekräftar ofta det. Studier har visat att skaldjuren män (särskilt i en ganska ung ålder) inte beror på brist på vitaminer, utan på grund av ärftliga faktorer, liksom könshormoner. Inte undra på att de forntida healerna Hippocrates fann att eunuchs inte går skalliga tidigt.

Ofta påverkas håret av mjäll och tidigt grått hår. Dessutom bidrar mjäll och håravfall ofta inte till reklamschampon. Vad ska man göra?

Det viktigaste - gör inte panik. Behållandet av håret och dess kvalitet bestäms av 4 indikatorer: förlust, brott, mjäll och fett. Alla är mottagliga för behandling, och det är allmänt representerat idag av kosmetiska (ganska dyra) salonger. Trots det är behandlingen av hårhantverksmedel ofta effektivare, vilket trichology officiellt erkänner (delen av modern medicin om hår). Ofta lindar dessa verktyg också överskott av kroppshår.
Jag bjuder in dig till gruppen på Subscribe.ru: Folkets visdom, medicin och erfarenhet

folkhårbehandlingsrecept

Behandling av håravfall, mjäll - populära metoder

Recept baserat på honung, lök, ägg

Blanda lökjuice (medium), 10 g honung, ägg (rå), en liten bördolja och schampo som passar bäst (från erfarenhet och din egen slutsats). Smörja med detta komposithuvud, täck med plast och en scarf och tvätta håret efter en timme eller två.

Förresten, innan du tvättar är det önskvärt att smörja hårbotten med calendula cream. Gör det istället för den vanliga shampooing. Den positiva effekten kommer att manifesteras snart.

Recept baserat på paraniita

Detta populära recept hjälper till med starkt skallighet. Köp ett apotek vätske-kallat paranit, utformat för att döda löss. Innan du tvätter håret (två gånger i veckan) borstar du håret rikligt och masserar huvudet i 10 minuter med fingrarna så att hårrötterna är mättade med denna vätska.

Sedan sätta på en plastpåse, sticka ett varmt tyg från ovan och håll i en halvtimme. Förbereda avkoket vid denna tidpunkt. En liten handfull humle (förköp på apoteket) och en handfull lökskal kastar en tre-liters behållare med vatten.

Tomit på låg värme i ca 20 minuter, stam. Torka sedan håret med tjära (du kan använda hushållspapper), tvätta den med den färdiga buljongen. Skölj sedan med schampo för arom.

Vanligtvis, efter sex månader av sådan behandling, växer håret på huvudet (förresten, utan klåda och mjäll), som i ungdomar (endast i regel är den redan grå). Att ha en vacker frisyr är dock alltid ett nöje, och dess färg kan ändras artificiellt.

Recept på basis av oljor och honung

Blanda 20 g uppvärmd olivolja och honung, tillsätt rosmarinolja, som finns i apoteket (4 droppar). Applicera blandningen med hår och hårbotten, sätt på en plastpåse.

Wrap en het, våt handduk på den, och på toppen av det är detsamma, men torrt. Procedurens varaktighet är en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo. Efter flera sessioner blir hårlinjen vacker igen.

Potatisbaserat recept

Få människor vet att vanliga potatisar är en utmärkt hårbehandling. Masker från råpotatis kommer att återställa sin styrka och vitalitet. Stek 3 potatisar fint, tillsätt mjölk (15 g), citronsaft (3 droppar), vanligt mjöl (5 g).

Kompositionen omvandlas till en homogen massa, borsta den med rent hår (vått), lämna det i en halvtimme. Skölj med vatten utan schampo. Gör det två gånger i veckan (totalt - en månad). Resultatet blir underbart.

Saltbaserat recept

För mjäll och håravfall, tvätta huvudet med tvåltvål och gnid matzaltet i hårrötterna. Skölj efter 10 minuter. Därefter tvätta håret.

Lökskonserver

Lökskal fungerar effektivt på oljig mjäll och stärker håret väl. Lätt kokande vatten brygg 50 g skinka, i 20 minuter, avlägsna till infusion. Skölj håret med denna infusion efter tvätt. Snart kommer de att få en gyllene nyans.

Propolisbaserat recept

Håret kommer inte att falla ut om propolis-tinkturens rötter systematiskt gnids i sina rötter och efter tvätt tvättas de med en infusion av lökskal med tillägg av njurkamomillinfusion.

För detta gör en handfull lökskal, 40 g nässla och kamomill häll kokande vatten (liter), insistera på 40 minuter. Tillräckligt 5 behandlingar, och håret kommer återigen att bli stark och glänsande.

Kampen mot grått hår folkmekanismer

Tidigt gråande, säger de, dekorerar en man, men det är osannolikt att hon kommer att behaga en kvinna. Men detta problem kan elimineras ganska rimligt sätt.
Häll 50 g nässla (kan vara löv med rötter), vodka och äppelcidervinäger (var halv en liter). Dag (tillåtet två) insisterar, och koka sedan i en halvtimme.

Gnid det resulterande läkemedlet i hårbotten i två månader. Ta samtidigt 20 g nötköttbuljong på morgonen och kvällen: Häll 20 g råmaterial med vatten (en halv liter) och koka i 10 minuter. Kappen kommer snart att förvärva sin tidigare färg.

Mjäll behandling, folk recept

Rått äggrecept

Slå på ägget, blanda med 20 g vodka och 40 ml solrosolja (oraffinerade). Sprid blandningen med hår. Om de är långa täcker du bara toppen av huvudet.

Skölj huvudet med schampo efter en halvtimme, skölj sedan med en liter varmt vatten, där du tidigare späd 50 ml citronsaft. Gör det här en gång i veckan.

Nettlebaserat recept

Om mjäll börjar plåga, kommer nässle alltid att komma till räddningen. Brew en handfull färskt eller torrt gräs, och skölj huvudet med en nässel avkok efter tvätt. Gör det tre gånger i veckan.

Oljig hårbehandling (fet seborré)

Ökad fet hår är ett verkligt problem för män och kvinnor. De blir snabbt smutsiga, håller sig ihop från fettighet, förlorar en frisör. Och det är omöjligt att byta hårtyp. Därför är det bara att använda de verktyg som kan minska mängden fett som utsöndras genom huden, vilket förhindrar överdriven smörjning av hår.

Curative med fet seborré är växtbaserade masker. Salvia blad, guldblommor blommor eller oregano ört passar bäst. Koka 25 g av alla råmaterial (från det angivna) med kokande vatten (kopp), insistera på en tredje timme. Töm infusionen (det behövs för att skölja håret i slutet av tvätten). Använd ångad råmaterial för att smörja hårbotten (i 5 minuter) innan du tvättar håret och avsluta hela processen genom att skölja håret med örtinfusion.

Dessa förfaranden kommer att hjälpa till att hantera fet seborré, förstöra mjäll, samt säkerställa den snabba tillväxten av hår.

Eliminering av överskott av kroppshår folkmekanismer

Först ska du kolla på kliniken, oavsett om det finns äggstockscleros. Om den här sjukdomen är närvarande, då kan problem gå ut ur det. Innan du behandlas kommer inte detta problem att försvinna. Krämer baserade på lanolin (naturligt vax från fårsullfett) ökar också hårväxten. Om du utesluter detta, behandla något av följande recept (du kan byta ut dem).

 1. Sätt torv smuts på håret, efter ca 15 minuter, när det torkar, ta bort.
 2. Lupinfrön koka i regnvatten tills de smälter och smörjer huden - med tiden blir håret tunnare.
 3. På hösten samlar du nässelfrön. Mala dem i en kaffekvarn (du kan mala dem i en murbruk), täcka med vegetabilisk olja (1: 2) och lämna i en glasburk i 2 veckor. Smörj de ställen där håret är mycket.
 4. Torka saften av euphorbia på glaset, rör 5 g pulver i 100 g vatten, gnid in i huden.

Slutsats om folkrecept

Dessa recept används länge, de har tjänat folkens förtroende och har upprepade gånger visat sin effektivitet. Behandlingen av hårhantverksmedel kräver emellertid tålamod, flit och tillit till framgång.Nästa Artikel
Håravfall hos spädbarn