Ändra skuggan av strängar med hjälp av populära metoder


Hårfärgsmedel folkmekanismer gör minst skada på håret. Oavsett hur tillverkarna försäkrade, även dyra färger innehåller skadliga kemikalier. Hyppig färgning utarmar håret och förlorar ett hälsosamt utseende. Kvinnor har ett beroende av en viss färg. Efter några veckor ser håret ut friskt och välskött.

Naturliga formuleringar för att ge en naturlig färg

Folkrättsmedel i vår tid inte mindre populär än 20 eller 30 år sedan. Huvudskälet är att håret inte utsätts för några skadliga effekter. Bland de olika naturliga formuleringarna för att måla hår, står de kända ut:

Välj ett folkmålningsverktyg du behöver, beroende på vilken färg du vill få.

Henna är en växt som växer i östra delen av Asien. De kommer främst till Ryssland från Iran och Indien. Växten torkas och bearbetas till ett litet grönbrunt pulver. Naturlig henna används för att måla lockar i kastanjfärg. Resultatet beror på den individuella pigmenteringen:

 • Blondiner - ljus röd, saftig färg;
 • Brunhårig kastanje;
 • Brunetter - mörk kastanje.

I butikerna hittar du väskor med färglös henna, som används för medicinska masker människor med ljusa nyanser av hår. Iransk henna kommer att ge ditt hår en djup och bestående färg och läker dem vidare. Detaljpris från 25 r.

Basma är ett pulver som erhålls från markindigo-växten. Pulvret har en grönbrun färg. Det kommer in i Ryssland, liksom henna, från östliga länder. Endast mörka pigmenteringsägare använder Basma för målning, eftersom det färgar svart hår. Om människor med ljusa krökar bestämmer sig för att använda Basma, kommer håret att få en grön nyans. Visar färgen blir svår.

Natural basma behandlar lockar och mättar dem med mikroelement. Strängarna blir elastiska och tjocka. Prispåse från 25 s.

Kaffe är inte bara en trevlig drink. Krossade korn av naturligt rostad kaffe färgar hår i choklad nyanser. För målning använd endast korn av mörkt rost. Naturmedel är inte lämplig för ägare av svarta trådar, de kommer inte att måla sina kaffe. Resultatet beror på curls ursprungliga färg:

 1. Blondiner - mjölkchoklad;
 2. Brownies - bitter choklad.

Kornen är rik på koffein, som ger näring till håret och ger det glans. Använd inte denna komposition för personer med torrt och sprött hår. Färgen blir ojämn. Lämplig för att måla det billigaste naturliga kaffet. Priset på en påse är 100 g korn från 70 p.

Lökskal - kommer att ge ljusbruna och ljusfärgade strängar en honungskugga. Det är inte själva skålen som används, men infusionen från den. För att göra detta häller 100 g skål 150 g kokande vatten och insisterar 3 timmar. Ju längre buljongen är instruerad, desto mörkare och tjockare blir färgen. Den färdiga produkten filtreras och appliceras på rent hår i 2 timmar. Priset sticker ut från fördelarna med lökfärgning - det är möjligt att hämta hölder gratis på någon vegetabilisk marknad. Av minuserna - saftig infusion kommer inte, kommer huvudet att lukta som lök.

Citron - Citrus, som inte bara innehåller en stor mängd C-vitamin, men också surt. Om du sätter citronsaft på ljuskullar och går ut i den öppna solen, kommer ditt hår att få en ljus nyans. Påminna målningen kommer att brinna något i solkrullarna. Men innan du använder det är det värt att bekanta dig med kontraindikationer:

 • Hos vissa människor, individuell intolerans mot vitamin C;
 • Långvarig hudkontakt kan orsaka rodnad och klåda. Juice kan endast appliceras på hårlängden, utan att påverka rötterna och hårbotten.

Citron torkar strängar, så om du har ömtåliga och ömma lockar rekommenderar vi inte att använda juice för blekning.

Folk recept från våra mormor

För att underlätta läsarna, ger vi exempel på folkmedicin för att färga krullar i olika nyanser.

Mörk kastanje

För matlagning innebär det att du måste ta: 1 del henna, 1 delmalt kaffe. Att fylla strukturen med kokande vatten till en kasheobrazny-stat, blanda väl och låt svalna till 35 grader. Tänk på att henna absorberar vatten väl, så att verktyget bör inledningsvis vara vattenigt. Applicera på trådar längs hela längden och stäng med en plastpåse. Lämna i 1,5 timmar och skölj noggrant med vatten. Tvätta håret med schampo genast rekommenderas inte. Om du håller kompositionen längre blir färgen rikare och mörkare.

Ljusbrun

För att få kompositionen behöver du ta kaffe (malda) 3 matskedar. Häll det med 100 g kokande vatten och insistera. Appliceras på håret och stängt med cellofan och en varm hatt. Håll verktyget 1 timme. Skölj med vatten, torrt hår.
Ljusbrun naturlig färg tar endast ägarna av blonda och lätta trådar.

Mörk choklad

För beredningen av de berömda folkmedicinen måste du blanda: 2 skedar basma, 2 skedar Henna, 1 sked kaffe. Blanda kokande vatten och blanda väl. Kompositionen bör kylas till 35-37 grader och appliceras på håret längs hela längden. Skydda med en cellofantlock på toppen och linda i en handduk. Färgtid 1-2 timmar. Därefter tvättar och torkar huvudet.

Lökskallapplikation

Lök kommer säkert att hittas i varje hem. Metoden för färgning av skinken är känd under lång tid. Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera 1 timme. Att applicera struktur på hår och stänga cellofan. Håll färgen 1,5 timmar, skölj och torka. Honung färgning på brunetter och ägare av mörkt blont hår kommer inte att visa sig.
Till kompositionen strömmar inte från håret kan läggas till infusion av lök 1 tsk stärkelse. Kompositionen blir mer tät.

Alla komponenter innehåller en stor mängd goda vitaminer och spårämnen som är lämpliga för beredning av folkmassor. De hjälper till att behålla hårets elasticitet, förbättra deras struktur och stärka rötterna.

Eventuell färg från naturliga ingredienser före applicering måste testas för allergen. För att göra detta, ta lite redo medel och sätta på handleden. Vänta ca 10-15 minuter. Om rodnad och klåda inte visade sig kan du säkert använda kompositionen för att måla huvudet.

Att använda naturliga produkter för att färga hår innebär att bry sig om krillens hälsa. Våra gamla mormödrar hade långt och tjockt hår tack vare populära recept. Och moderna dyra målar ska användas så sällan som möjligt.

Hur färgar ditt hår hemma med folkmekanismer

Innehållet i artikeln

 • Hur färgar ditt hår hemma med folkmekanismer
 • Hur man färgar ditt hår hemma själv
 • Hur färgar ditt hår hemma

Färgning av ett grått och ljust hår

 • Svart nyans. För att få denna hårskugga är det nödvändigt att blanda henna och basma i den förberedda behållaren i samma proportioner. Efter utspädning av blandningen strängt enligt instruktionerna, applicera den på hårets yta. Efter 30-60 minuter kan naturlig färg tvättas bort.
 • Bronsskugga. Blanda henna och basma i ett 2: 1-förhållande. Efter att ha läst rekommendationerna fyller du blandningen med varmt vatten och sprider det på dina lockar. Håll färgen på håret minst 30, men inte mer än 60 minuter. Efter färgning, ta bort det, skölj med varmt vatten och schampo.
 • Mahogny. För att få färgen på ditt hår en skugga av mahogny, bör du späda hängan av henna tillsammans med 3-4 matskedar kakao. Vid den tiden denna naturliga färg bör hållas på håret exakt samma som andra.
 • Rödbrun nyans. För beredningen av denna naturliga färg måste du kombinera en påse med henna och 2 matskedar av snabbkaffe.
 • Gyllene nyans. Denna färg kan ges till ljust och grått hår med lökskal. Ta 50 gram av denna komponent, fyll den med 200 ml vatten. Sätt på allt på elden, vänta på att blandningen koka, koka den sedan i ytterligare en tredjedel av timmen. Efter kylning av den resulterande bryggan, applicera den på håret och tvätta den inte i 30 minuter.
 • Ljus gyllene nyans. Från en matsked kamille förbereda buljongen på samma sätt som från lökskal. Gå in i hennapåsen i den kylda vätskan. Alla noggrant blandade, du kan börja färga håret.
 • Mörk kastanjebrunt färg. Att färga trådarna i den här färgen kan kallas det enklaste, för att göra det behöver du bara svart te, vilket är i stort sett alla hem. Häll 3 matskedar te med ett glas vatten, koka sedan i exakt 20 minuter, då när buljongen svalnar lite, applicera den på locken i en halvtimme.
 • Blush skugga. Lägg 20 gram rabarber i en lämplig kruka och fyll den med 500 ml vitt vin. Om den andra komponenten inte är kan du ersätta den med vinäger, som späds med vatten i proportionerna 1: 1. Koka blandningen i en halvtimme, färg sedan håret som erhållits med naturligt färgämne.

Hur man lyser mörkt hår

För att ändra den mörka nyansen av hår till ljus, bör du blanda i en skål 50 ml väteperoxid och samma mängd kamilleavkokning. Applicera den resulterande vätskan i håret. Lämna dem i detta tillstånd i ca 30 minuter, skölj sedan med vatten, visst varmt.

Tips för färgning av hår med naturliga färgämnen

Effekten av naturlig färg är mycket svagare än köpet. Om du inte får den önskade nyansen är det därför nödvändigt att upprepa färgproceduren flera gånger.

Det är mest lämpligt att måla lockar med naturlig färg med hjälp av en svamp, och den ska appliceras på hela hårets längd.

Om du ger ditt hår en färgfärg, som inkluderar henna eller basma, lägg sedan till en matsked kefir till den. Lägga till denna mjölkprodukt gör färgen användbar - det hjälper till att stärka håret.

Som tidigare nämnts färgar färgen från naturliga ingredienser ganska svagt färg av håret. Om du vill ge krullarna en mer intensiv nyans kan du inte tvätta bort färgen lite längre, men du bör inte överstiga intervallet, vilket motsvarar en och en halv timme.

Efter att ha färgat håret, får vi inte glömma att skölja dem ordentligt med varmt vatten och låt dem torka med alla medel naturligt.

Du bör också komma ihåg att färgens intensitet beror på den ursprungliga hårfärgen. Till exempel, för att ge en rättvis nyans av blont hår är en kvarts timme tillräckligt. Men ägarna av svart hår för att uppnå ett sådant resultat kommer inte att fungera ens i en hel timme. Om håret är skadat eller missfärgat, tar det mycket lite tid att färga det.

LiveInternetLiveInternet

-citat

Tea Party Inlagd av: Marius van Dokkum. "Ålderdom är inte glädje", är en fras som hördes praktiskt taget.

Fågelmatare har hängt på min balkong i många år. Anländer vanligtvis till lunch.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9..

Fitness experter spenderar mycket energi att hjälpa.

-kategorier

 • *** Semester (263)
 • nytt år (121)
 • bröllop (39)
 • kyrka (26)
 • 10% (0)
 • *** SPA (334)
 • hår (48)
 • övningskomplex (42)
 • smink (37)
 • ben (15)
 • naglar, manikyr (65)
 • parfym och lukt (22)
 • industriell gymnastik (34)
 • händer (2)
 • ansiktsövningar (8)
 • personlig vård (56)
 • *** AUDIO BOOKS (685)
 • detektivhistoria (242)
 • historiska (63)
 • barnrum (74)
 • klassisk (29)
 • memoarer (62)
 • boksökning (27)
 • romaner (108)
 • rolig (29)
 • fiktion (80)
 • *** JURIDISKA OCH BUSINESS Tips (98)
 • *** VIRTUELLA EXCURSIONS (1835)
 • Japan (323)
 • offentliga institutioner - sjukhus etc. (140)
 • Nizhny Novgorod - Bitter (84)
 • polen (31)
 • webbkameror (24)
 • värld genom ryssar / utlänningar (346)
 • museer (149)
 • ovanliga showföreställningar (43)
 • 3D - panorama (212)
 • användbart att veta! (101)
 • motell och rekreation (21)
 • flash mob (22)
 • tidsförlopp, tidsförlopp (81)
 • utflykter (332)
 • *** ALLT FÖR BLOGGEN (489)
 • kalendrar (7)
 • roliga flash-enheter (57)
 • info om dagbok inställningar (37)
 • informatörer (15)
 • Google Map (4)
 • knappar och formler (39)
 • översättare (9)
 • separatorer (33)
 • ramar (73)
 • system och avatarer (107)
 • bord (8)
 • text (20)
 • bakgrunder (12)
 • klocka (23)
 • *** FÖR BARN (671)
 • dikter, låtar, gåtor (108)
 • skola (54)
 • spel - flash-enheter (39)
 • kalejdoskop (3)
 • talterapeut (4)
 • erfarenheter och pedagogiska spel (87)
 • pussel (3)
 • DIY hantverk (175)
 • ritning och ritning (74)
 • platser för barn (22)
 • Psykologens tips (99)
 • *** HUS (820)
 • 3D-programvara (5)
 • balkonger, loggias (13)
 • badrum (34)
 • vardagsrum (3)
 • barnrum (5)
 • reparera idéer och buggar (58)
 • vackra och ovanliga hus (267)
 • kök (59)
 • hall (3)
 • reparation - ändring (45)
 • sovrummet (22)
 • hus och hus tomt (86)
 • jordbruk (217)
 • *** DIVERSE LIV (251)
 • katter (133)
 • Akvarier (14)
 • sköldpaddor (6)
 • *** HISTORIA (1457)
 • Soldater i Ryssland (137)
 • Asien (98)
 • Kläder och liv (50)
 • Afrika (35)
 • Amerika (95)
 • Europa (391)
 • historia rekonstruktion (114)
 • Ryssland (536)
 • *** BILDER - BILDER (1050)
 • bilder gif (93)
 • bilder för glädje (31)
 • vackra platser (185)
 • vackra bilder (71)
 • gamla foton och videoklipp (223)
 • konstnärer (397)
 • *** CINEMA (1625)
 • detektivhistoria (157)
 • barn (59)
 • dokumentärer (233)
 • komedier (218)
 • BBC och andra kostymmelodramor (182)
 • musikaliska (47)
 • teckningar (120)
 • om liv och kärlek (145)
 • av skådespelare (103)
 • på riktiga händelser (41)
 • sökfilmer (18)
 • äventyr (23)
 • danser (75)
 • teater (176)
 • tv-program (4)
 • fiktion (69)
 • cirkus (7)
 • *** BÖKER (327)
 • onlinebibliotek (28)
 • *** DATOR (148)
 • tablett (36)
 • *** PERSONLIGT (83)
 • *** läkemedel (651)
 • världen genom en pensionärs / funktionshindras ögon (40)
 • barn (37)
 • diabetes (50)
 • syn (5)
 • musik och andra sätt - slappna av (106)
 • rökning och alkohol (12)
 • läkemedel och folkmedicin (32)
 • medicinnyheter (40)
 • ryggrad (54)
 • hjälp dig själv (169)
 • gå ner i vikt ka! (106)
 • *** VERDEN Män och Politik (632)
 • *** MUSIK (593)
 • 80 - 90 (52)
 • 30 - 50: e (35)
 • 60 - 70: e (11)
 • fm - radio och musik sökning (16)
 • karaoke (13)
 • konserter (31)
 • opera (57)
 • romanser och folksånger (127)
 • 2000-talet (98)
 • *** PSYCHOLOGY (714)
 • = Krugovort av god natur = (156)
 • Deir (14)
 • man och kvinna (262)
 • NLP (20)
 • simoron (69)
 • maskiner (118)
 • eniologi (18)
 • det är bra att veta! (62)
 • *** RELIGION (185)
 • heliga (39)
 • artiklar och filmer om tro (81)
 • Kyrkor och kloster (51)
 • *** RECIPER (1495)
 • bakverk - kakor, bullar, pepparkakor (94)
 • grönsaksrätter (81)
 • fisk och skaldjur (46)
 • alkoholhaltiga drycker (95)
 • utan att baka (30)
 • läskedrycker (53)
 • bakning - formning och deg (80)
 • bakverk - inte söt (129)
 • bakverk - sött (156)
 • ugn - grill (28)
 • efterrätter och godis (109)
 • gelé, aspik, gelé (15)
 • förberedelser för vintern (66)
 • världens kök (98)
 • pasta, nudlar, gryn (16)
 • mikrovågsugn (49)
 • långsam spis (33)
 • kött, fjäderfä (77)
 • panna och frityrkokare (40)
 • ångbåt (1)
 • dumplings, dumplings, manti (24)
 • kryddor (12)
 • Matlagningswebbplatser, böcker och tidskrifter (20)
 • sallader och snacks (78)
 • special meny (70)
 • soppor (17)
 • ost, stekost, mejeri (32)
 • bakverk - kakor (68)
 • frukt (21)
 • brödtillverkare (43)
 • *** HANDICRAFT (1012)
 • dockhus (100)
 • glasmålning (12)
 • stickning (310)
 • decoupage (16)
 • mattan nål (13)
 • tvål (17)
 • ritning (55)
 • handarbete hörn (132)
 • handarbete webbplatser och böcker (12)
 • örhängen och andra smycken (37)
 • tofflor (59)
 • plattor och andra dockor (14)
 • vi fotograferar oss själva (33)
 • broderi (169)
 • *** GARDENING (280)
 • semesteridéer (17)
 • parker och trädgårdar (67)
 • Trädgårdssidor, böcker och tidskrifter (5)
 • växande teknik (86)
 • blommor i trädgården (42)
 • *** VERSES (228)
 • *** TEST OCH LÄSNINGAR (165)
 • *** LÄR SPRÅK (62)
 • lära sig engelska (35)
 • *** BLOMMOR (355)
 • botaniska trädgårdar och växthus (21)
 • vertikal trädgård (24)
 • skadedjur (7)
 • katalog över växter (122)
 • böcker och webbplatser om blommor (18)
 • orkidéer (78)
 • blomma vård (41)
 • citrusfrukter (28)
 • *** SEWING (543)
 • mönster - barn (81)
 • mönster för kvinnor (154)
 • mönster för män (14)
 • hitta din stil (95)
 • kuddar (9)
 • påsar (9)
 • Storleks matchande tabeller (6)
 • sömnadsteknik (80)
 • färghjul: (16)
 • sy i hemmet (56)
 • gardiner (34)
 • *** DETTA ÄR intressant (132)
 • *** HUMOR (712)
 • anekdoter (125)
 • roliga bilder! (203)
 • rolig video (119)
 • roliga historier (244)

-Tags

-musik

-Fotoalbum

-okänt

-Alltid till hands

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Naturlig hårfärgning - du kommer att bli förvånad!

Tror du att kvinnor i gamla tider hade ingenting att färga håret? Jag blev mycket förvånad.

De hade naturliga färgämnen - henna, basma, rabarber, kamille, te, gröna valnötskal, nötterkärnor, lökskal, knoppar och svarta poppelblad, lindblommor...

Pratar om hårfärgning med naturliga produkter, var ska du börja? Först och främst från att färg hår med växtfärger är ofarligt.

Med dessa färgämnen kan du få olika nyanser av hår. Men det bör noteras att naturliga färgämnen kan agera olika beroende på din naturliga hårfärg, på dess tjocklek och på individuell känslighet.

Och så, var börjar vi?

Särskilt bra att använda kamille för att lätta håret. Hon kommer att göra ditt hår lydigt och glänsande. Kamille är bättre att använda för fet hår, liksom för färgning av grått hår.

Gråt hår

1 kopp torkade kamomillblommor räcker för att brygga med 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar och tillsätt sedan 3 matskedar glycerin. Sedan applicera kompositionen på håret, sätt ett plastlock på huvudet och linda en handduk för att värma den. En timme senare, tvätta av. Gråt hår kommer att vara med en gyllene nyans.

Hur tänder håret med kamomill?

För att göra detta häller 150 g torkade blommor 0,5 liter vodka, insisterar i 2 veckor, spänning och pressning. För att förbättra förtydligandet kan du tillsätta 50 g väteperoxid till kompositionen (som du kan se, kemi inte gjordes här). Att applicera strukturen på håret och att behålla 30-40 minuter, sedan skölja bort vatten med schampo. Håret blir gyllene.

Om du har ditt hår blont,

Använd kamomill som sköljning efter varje shampooing. Ditt hår blir också gyllene.

Och om håret är mörkt?

Sedan bryter 1 kopp torkade blommor 1,5 koppar kokande vatten, insisterar i 1 timme, stam, sedan tillsätt 50 g väteperoxid. Applicera nu kompositionen för att rengöra torrt hår, blöt i 30-40 minuter och skölj med schampo vatten. Ditt mörka hår kommer att bli ljusare.

Du kan färga håret med en blandning av kamomill, henna och te.

Värm 400g vatten till koka och tillsätt 10g svart te, 50g kamomill, 40g henna. Koka i 5 minuter, låt sedan svalna, tillsätt 200g vodka, lämna i 2 - 3 dagar. Spänn sedan blandningen, pressa ut resten. Att fukta håret med denna blandning och att lämna, utan att torka, i 30-40 minuter, sedan för att tvätta upp schampo.

Lök Husk för hårfärgning

Lökskal är en användbar hårvårdsprodukt som inte bara kan färga, men också stärka håret och bli av med mjäll. En speciell förening hittades i lökskal - quercetin, som färgar håret i orangefärgade nyanser. Hennes buljong, du kan helt enkelt skölja hår.

Tänk på några recept.

Blont hår

Du kan måla i en mörk kastanjfärg om du torkar håret varje dag med en stark buljong av lökskal.

Om du vill att ditt blonda hår ska bli ljusgyllt, torka varje dag med en svag buljong av lökskal.

Sedin på mörkt hår.

Använd en stark buljong av lökskal. Ett halvt glas skal häll ett glas kokande vatten, koka i 20 minuter, påfrestning, tillsätt 2 tsk glycerin. Denna komposition måste torkas hår varje dag tills du ser resultatet.

Te för hårfärgning

I tebladen finns samma förening - quercetin, som i lökskal. Te ger en rödbrun nyans.

För att förbereda färgen räcker 2 -3 matsked te till att koka i 200 gram vatten i 15-20 minuter, låt det stå. Och sedan använda samt lökskal, det vill säga den resulterande tinkturen kan antingen sköljas eller appliceras på håret, håller den en stund och sköljs sedan med varmt vatten.

Gråt hår

Det är nödvändigt att brygga 4 tsk svart te i 1/4 kopp vatten. Koka den här bryggan i 40 minuter över låg värme, påfrestning och tillsätt 4 tsk. Kakao eller snabbkaka. Blanda blandningen tills den är jämn. Applicera på håret med en pensel, sätt sedan ett plastlock på huvudet och linda huvudet med en handduk för uppvärmning. Låt blandningen stå på håret i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

Gråt hår blir halmgult om det sköljs med starkt bryggt svart te efter varje tvätt!

Hårfärgning med rabarber är ganska gammal metod.

Denna växt har orangefärgad chrysophan syra, vilket ger ditt hår guld nyanser. Beroende på hårets färg kan du ha strågul eller ljusbrun nyanser. Rabarber rötter minst tre år för att gräva på våren, hugga och torka i skuggan. Om det är mycket svårt, köp färdiga på apoteket.

För kort hår tar det 10g, för långt hår - 20g,

för mycket lång - 30g torr rabarber.

Hackad rot Häll 200 g kallt vatten, koka i 15-20 minuter, rör om hela tiden för att inte brinna. En tjock massa bildas. Det ska kylas och låt det bryggas lite. Ibland läggs en nypa bakpulver för att ge en mörkbrun nyans. Rabarber-extrakten läggs till ren henna, så att den ljusa färgen som är inneboende i henna blir mer dämpad. I så fall behåll proportionerna - 30g rabarberpulver och 70g hennapulver.

Om du har blont hår,

och du vill ha en blond med en gyllene eller kopparfärg, sedan skölj håret, skölj håret med följande sammansättning: Häll 2 msk. skedar av krossade rabarberrötter med 1 kopp kallt vatten, sätt på elden och ständigt omrör, koka i 15-20 minuter, sedan svalna och spänna.

Om du vill färga blont hår i ljusbrun färg, sätt sedan lite vitt torrt vin eller äppeläger till den ovan beskrivna buljongen (100 g vin eller vinäger per 0,5 liter vatten). Hela kompositionen kokas och åldras sedan över låg värme tills halva lösningen erhålles. Skölj håret endast efter rengöring.

För normalt eller fettigt hår.

För att få en ljusbrun nyans kan du använda ett annat recept: krossa 200 g rabarber (löv och rötter) och koka den i 0,5 liter vitt druvvin tills hälften av originalvolymen erhålls.

Gråt hår

Om du använder rabarber för att färga grå hår, få en ljusbrun nyans.

Valnöt har länge använts för hårfärgning. Du kan få en mängd olika kastanj nyanser. För att göra detta, samla gröna valnötskal, den kan användas, både fräsch och torkad.

För att göra ditt hår brunt,

Blanda 0,5 koppar olivolja, 1 msk. sked alun och 1 msk. sked krossad valnöt skal. Hela kompositionen fylls med 1/4 kopp kokande vatten och sätts på långsam eld i 15 minuter, varefter det kyls och vrids ut. Applicera på håret i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Applicera med en pensel, annars kommer fingrarna att målas.

Och detta recept ger det mest varaktiga resultatet.

2 matskedar av den gröna huden av valnötter per 100 g alkohol. Få en kastanjfärg. På håret bör hållas 10 - 30 minuter.

Ett annat färgalternativ:

Koka 100 g grön valnötskal i 1 liter vatten till 2/3 av originalvolymen, applicera sedan på håret och håll i ca 20-40 minuter.

Linden färgat hår fortfarande i det antikens Ryssland. Denna färg inte bara färger, men stärker också håret. Linden fläckar hår i kastanj eller brun nyans.

Tänk på några recept.

1,5 matsked lindblommor häll 1,5 koppar vatten, sätt på en långsam eld och rör hela tiden tills 100 ml vatten indunstar. Det borde vara ca 1 kopp buljong. Kyl sedan buljongen och spänningen. Den erhållna vätskan appliceras på håret och upprätthålles tills önskad nyans.

Du kan göra ett avkok av lind kvistar och löv. Förbered blandningen och använd den som i första receptet. Bli brun.

Kaffe innehåller i sin sammansättning många färgämnen, så det kan användas för färgning av hår.

Lättaste sättet

Brew starkt kaffe och skölj håret efter shampooing, skölj sedan med vatten inte nödvändigt. Håret kommer att få en ny nyans.

Om håret är ljusbrunt,

Du kan få en rik kastanjfärg.

För att göra detta, ta 4 teskedar malet kaffe, häll 1 glas vatten och koka i 5 minuter. Efter att kaffet har svalnat något, häll 1 påse henna in i den. Alla blanda och applicera på hår hela längden. Lägg nu på en plastlock och en uppvärmningshandduk ovanpå. Beroende på önskad nyans håller du blandningen i 10 till 40 minuter.

Vilka naturläkemedel kan fortfarande användas?


Kakao.

Ta 3 - 4 matskedar av kakao, blanda med 25g henna och brygga enligt tekniken som anges på hennapåsen. Applicera på rent hår i 20 till 30 minuter. Således är det möjligt att få en nyans av mahogny på mörkt hår.

Blackberry Juice

kommer att ge ditt hår en rödbrun nyans. Detta är det enklaste sättet att färga - Applicera saften på rent, torrt hår och håll i minst 1 timme. Var försiktig, blackberry juice kan förbli på dina händer och kläder.

Bark åt hårfärgad svart.

För att göra detta måste du slipa barken i pulver i pulver, koka det med kokande vatten och applicera det på ditt hår. Det är nödvändigt att stå emot minst 1 timme.

Sage decoction

4 msk. sked torr salvia brygga ett glas vatten. Om du dagligen applicerar infusionen till hårrötterna, kommer även det grå håret att målas. Sage färgar håret mörkt.

Citronsaft

Håret kan tändas. För att göra detta, kläm citronsaften, blanda den i en 50:50 andel med vodka, applicera på vått rent hår, torka sedan håret i solen, som de gamla romerska kvinnorna gjorde. Efter håret tvätta med varmt vatten. Denna metod bör inte användas av de som har torrt hår.

När det gäller sådana medel som henna och basma är detta ett separat ämne som bör diskuteras. ))


Här tittar på nyanserna -

Folkmedel för hårfärgning

Hårfärgsmedel är ett bra alternativ till traditionella kemiska färgämnen. Inte alla kan använda konventionella färger på grund av intoleransen hos enskilda komponenter, allergier och andra kontraindikationer. Folkmetoder kan vara miljövänliga och säkra för att färga håret i en mörk eller ljus färg, gömma grå trådar och ge krullarna önskad nyans.

Egenskaper av färgning med naturliga färgämnen

Nu finns det många som vill färga håret med hjälp av folkmedicin, eftersom det är lätt att göra hemma. Den enda nackdelen med färger av naturligt ursprung är deras instabilitet, målningsproceduren bör utföras igen några veckor. Den tid som färgen kommer att hålla fast vid håret efter färgning hemma beror på de enskilda egenskaperna.

Så, tunt hår håller färgen bättre och kräver mindre tid för färgningsprocessen. Innan du börjar måla hår hemma måste du förbereda de nödvändiga verktygen. Applicera folkmedicinska lösningar bör vara en svamp eller swab, du kan måla och bekväm mjuk borste. Det är också nödvändigt att förbereda ett filt för att skydda axlarna från färg. Innan du målar ska du tvätta håret med vanligt schampo.

Fördelar med naturliga färgämnen

Hårfärg med hjälp av folkläkemedel är bekväm inte bara för att den utförs hemma. Det har också många andra fördelar, inklusive:

 • Noggrann inställning till håret.
 • Brist på irritation i hårbotten.
 • Naturen hos den resulterande färgen.
 • Det är möjligt att regelbundet byta hårfärg.
 • Ger en helande effekt på håret och hårbotten.
 • Lågt pris för naturliga ingredienser.
 • Möjligheten att måla grått hår.

För att få det mest trevliga intrycket av hårfärgningsmedel, bör du komma ihåg några enkla regler. Du kan inte använda naturliga färgämnen omedelbart efter färgning i frisersalongen. Mättnadsprocessen av håret med önskad nyans är ganska lång så att du inte kan skynda och ta bort färgen i förväg. Genom att följa dessa regler kan du enkelt få ett bra resultat hemma.

Henna och basma

För färgning av hår i gyllene färg anses henna vara den bästa folkmedicinen. Det är ett pulver från blad av alkaner eller lavsony. Henna ger inte bara håret en fin färg, men stärker håret från rot till spets på grund av närvaron av tanniner. Användningen i hemmet är ganska enkel, men i hälsosyfte kan det göras varje vecka.

Man måste komma ihåg att henna effektivt bara verkar på brunt och brunt hår. Användningen på blont hår ger en röd-orange färgton. För att ge en mörk färg till håret kompletteras henna med en basma. Andelen av dessa komponenter påverkar slutresultatet. Så, om du tar henna och basma i sådana proportioner kommer det att släppas:

 1. En 1: 1-blandning ger en fin kastanjfärg.
 2. Henna och Basma i ett 2: 1-förhållande ger en bronsfärg.
 3. Henna och Basma i ett 1: 2-förhållande kommer att resultera i en radikalt svart färg.

Dessa siffror kan variera något beroende på den naturliga hårfärgen. För att korrigera mättnaden kan du minska eller öka målningstiden. Dessutom kommer färgen av svart hår folkmedel inte att ge önskat resultat, den mörka och gyllene färgen på dem visas inte.

För att göra henna och basma målar hemma borde du ta sina pulver i rätt proportioner. Pulver hälldes i en glasskål och omrördes till en likformig färg. Därefter tillsätts varmvätska till blandningen, det kan vara antingen vanligt vatten eller rött vin eller kaffe. Eventuellt kan du lägga till droppar glycerin.

Ytterligare hårfärgning är uppdelad i följande steg:

 1. Håret tvättas med schampo och torkas något utan att använda en hårtork.
 2. Hårlinjen är täckt med petroleumjelly så att färgämnet inte passerar över i huden.
 3. En blandning av basma och henna appliceras längs skiljelinjerna med en svamp.
 4. För att färga spetsarna måste du lägga lite varmt vatten i resten av blandningen.
 5. Efter noggrann färgning bör håret döljas i en plastpåse, inslagna med en handduk ovanpå den.

Beroende på önskad nyans bör färgen hållas från 15 minuter till en och en halv timme. Efter denna tid tvättas färgen av med varmt vatten utan att använda schampo. Om håret är grått tar det längre tid att måla med dessa folkmedicin, men resultatet blir väldigt bra ändå.

kamomill

Kamille - ett prisvärt och populärt sätt att lätta håret hemma. Den har en lugnande, mjukgörande och regenererande effekt, liksom ger håret glans och minskar överskott av talg. Det finns flera recept med kamomillblommor:

 1. 1 kopp torkade blommor hälls med en halv liter nykokt vatten och åldras i två timmar. I infusionen hällde 3 msk. l. glycerin, varefter det appliceras på håret. Håret är inslaget med en plastpåse och en handduk i en timme. Denna folkmedicin kan målas i en gyllene skugga helt gråhår.
 2. Mörkt hår kan tändas med kamomill på så sätt: en och en halv kopp blommor hälls med 1 liter vodka och insisterade på 14 dagar. Därefter blandas infusionen med 50 ml väteperoxid, appliceras på håret i en halvtimme, skölj därefter med vanligt schampo.

Du kan också regelbundet skölja ljust kamille avkok för att ge en guldfärg till ditt hår.

Lök Husk

Bland folkrättsmedel för att måla hår hemma är lökskalan populär. Förutom den hållbara guldfärgen, lägger skinken skinn och mjäll till håret. För att färga hårlökskal bör du ta:

 • 0,5 koppar finhackad skal
 • 1 kopp varmt vatten
 • 2 tsk. glycerol

Skal behöva fylla med vatten och koka. Håll i brand i 20 minuter från kokpunkten, kyl sedan och filtrera. Tillsätt glycerin i avkoket och applicera det på håret med en ren svamp dagligen tills önskad nyans erhålls.

valnöt

Med den gröna skalen på denna mutter kan du ge en ljus kastanjeskugga till ditt hår, speciellt effektivt kommer det att se på ljusbrunt hår. I det här fallet kan de använda råvarorna torkas och skalskalan används vid vilken tidpunkt som helst på året. Det finns många sätt att måla med valnötter, bland dem är:

 1. Lägg i en halv kopp vegetabilisk olja, tillsätt 1 msk. l. alun, 1 msk. l. jordnötsskal och 50 ml varmt vatten. Blandningen sätts på en svag eld och hålls där i en kvart i timmen. Därefter bör du spänna blandningen och applicera den resulterande kakan mot håret. Blöt kakan i 45 minuter och skölj med varmt vatten.
 2. Detta recept är enklare än det föregående. För det ska du ta skalen, slipas i köttkvarn och blanda den med vatten, vilket ger konsistensen av tjock hemlagad gräddfil. Den på detta sätt erhållna produkten ska appliceras på håret med en borste, håll den i 20 minuter och skölj med vatten utan schampo.
 3. För att få ett stabilt resultat behöver du 2 msk. l. finhackad grön skal häll 100 ml alkohol och lämna en dag. Den resulterande infusionen appliceras på håret och håller upp till en halvtimme. Denna metod ger en märkbar och resistent färg till håret.
 4. Det finns ett annat recept på att måla valnöt hår. För det måste du hälla 100 gammas av skalen med en liter vatten, sätt på elden och koka buljongen tills den når två tredjedelar av den ursprungliga volymen. Den resulterande buljongen filtreras och appliceras på håret, efter en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Video: Naturlig hårfärgning

rabarber

Rabarber ger aska och ljusbruna nyanser, och medlen från den är välmålad över gråhår. Recept baserade på rabarber har följande:

 1. Två matskedar rabarberrot hälls med ett glas vatten och kokas över medelvärme i en kvart i timmen. Buljongen kyles och filtreras, därefter tillsätts 50 ml äppelcidervinäger eller vin. Blandningen kokas igen och exakt hälften av vätskan indunstas. Buljong används för att skölja håret efter regelbunden tvättning.
 2. Bladen och rötterna av rabarber i mängden 200 gram hälls med vitt osötat vin och kokas med hälften. Broth skölj håret efter tvättning för att ge en ljus nyans av fet och normalt hår.

Naturliga färgämnen för hår ger naturen

I alla butiker kan du köpa hårfärg med en favoritskugga. Men många tjejer, som försöker skydda sina lockar från de skadliga effekterna av industriella färgämnen på strukturen, ställer ofta frågan om det finns ofarliga folkmedicinska lösningar som kan användas för att lösa problemet med färgning.

Våra mormor och mormor drömde också om att vara ung och vacker så länge som möjligt. Och de kände till hemligheten av lätta och färgande hår med folkmedicinska lösningar. Vissa hemligheter har bevarats till vår tid och används aktivt hemma.

Röda och röda nyanser

Vårt hår behöver konstant vård, men om vi bestämmer oss för att ge dem en ny nyans kommer folkrättsmedel att komma till räddningen.

Om du bestämmer dig för att färga dem i en rik mahognyfärg, måste du förbereda en påse naturlig henna, blanda den med tre skedar kakaopulver och späd sedan dessa ingredienser med varmt vatten till en tjocklek gräddfil. Blandningen appliceras i en timme. Därefter tvättas det av med varmt vatten med lite naturligt (icke-alkaliskt) schampo.

Du kan mycket enkelt, om du vill, färga blont hår i röd färg. Du måste blanda en påse med indisk naturlig henna med fem skedar kaffe. Ingredienserna utspädda med vatten till en kasheobrazny stat, håll och håll inte mindre än 45 minuter, säkert ha täckt huvudet med en cellofanfilm eller en hatt för en dusch.

Kastanjkärnor kan erhållas med gröna valnötskal. Förbered färgen: 1 liter olivolja (en annan grönsak kan också användas), två matskedar alun, två matskedar finhackad skal blandas noggrant och 100 ml kokande vatten tillsätts. Kompositionen kokas på elden i 10 minuter, kyls. Denna blandning fördelas jämnt och lämnas till färg i 1 timme. Tvätta av färgen med varmt vatten. Det ger inte bara en vacker nyans, men ger också glans, torkar fet hår.

Ge en gyllene nyans

Med hjälp av lökskal gav våra förfäder håret en gyllene nyans. Det är nödvändigt att hälla ett glas (det är möjligt och mer) med 500 ml vatten, koka det, och när buljongen har svalnat och infunderat, applicera i 20 minuter på rena krullar. Efter proceduren sköljs huvudet med varmt vatten.

För att få en gyllene eller ljusröd nyans kan du göra följande. Fyra skedar av kamomillblommor hälls med kokande vatten i en mängd vatten. Låt infusera, och sedan appliceras ett folkmedel mot håret. Proceduren upprepas flera gånger i rad.

Ett annat kamille recept. Du kan få en gyllene nyans med detta recept. Häll ett glas kamilleblommor med tre glas vodka, insistera i två veckor på en mörk plats, och tillsätt sedan 80 ml peroxid till infusionen. Kompositionen appliceras jämnt på håret och inkuberas i högst 1 timme. Därefter tvättas strängarna noggrant med varmt vatten och schampo.

Den ljusa guldtonen ger Henna, blandad med avkok av kamille. Det kommer att ta en henna packet, den är uppfödd med het kamille avkok. Kashoobraznuyu blandning för att hålla minst en timme.

En mycket vacker bronsfärg erhålls genom att utföra följande åtgärder. Blanda två delar av naturlig henna och en del av basma. Blandningen späds med varmt vatten till ett krämigt utseende och appliceras på håret i 45 minuter. Tvätta av med varmt vatten med ett schampo.

Färgat grått hår

Gråt hår kan sköljas med stark infusion av svart te. De kommer att få en naturlig strågul färg.

Mörka lockar kan målas i ljusbrun med rabarber. För att förbereda färgämnet, 30 gram av växtrot och löv tas, råmaterialet krossas i en fin massa och hälls med en halv liter vin (naturligtvis vit). Lägg sedan behållaren med ingredienserna på spisen och koka allt i en halvtimme vid lägsta temperatur. Den kylda blandningen appliceras på håret i 45 minuter.

Mörka toner

Älskare av svarta färgsträngar, du kan absolut inte skada användningen av denna färg. Späd i vatten i lika delar henna och basmu, blandningen appliceras och hålls i en timme, vikar huvudet med film och en handduk. Tvätta det med varmt vatten, applicera schampo för mörkt hår.

Brun ton i husförhållandena får, har förberett en sådan färg. Tre matskedar svart te hälls med ett glas kokande vatten, lägg på en lugn eld i 25 minuter. När blandningen är kall appliceras den i 20 minuter på rent hår. Tvätta av med varmt vatten.

Mörk hårlättnad

Ljusa de mörka trådarna genom att använda ett avkok av kamomill. 1,5 koppar blommor av växten hälls med två koppar kokande vatten och kokas på elden i 5 minuter. Sedan ge buljongen att infusera en annan timme, filtrera och häll i det 50 ml 3% lösning av väteperoxid. Denna komposition appliceras på torrt och rent hår. Håll det i en halvtimme och skölj med schampo vatten.

Våra mormor brukade måla sina lyxiga lockar i en vacker brunfärg - lindblomställning. Det ska vara 4 matskedar råvaror häll ett glas varmt kokande vatten och sätt i en lugn eld. När vätskan i tanken kommer att förbli 2/3 avlägsnas buljongen från värmen och får svalna. Det resulterande naturliga färgämnet appliceras i fyra steg på rent hår. Håll upp till önskad nyans. Tvätta inte, men torka bara.

Med naturliga färgämnen kan du inte vara rädd för att experimentera. De kommer inte att ha en skadlig effekt på håret, utan tvärtom kommer att ge dem hälsa, stärka och göra dem starkare. Men glöm inte att dessutom näring och fuktar dina strängar med livgivande masker med vitaminer. De kommer att ge dina lockar en lysande glans, ge lyxig volym och ge silkeslen mjukhet.

Undvik frekvent användning av torkning och styling med hårtork och strykjärn. Torka dem naturligt. Kom ihåg att färgat hår kräver en noggrannare inställning till sig själv och speciell vård.

Hur färgar hår folkmekanismer?

Håret hos en genomsnittlig kvinna i staden lider varje dag av ekologi, höga och låga temperaturer, beriberi, stress, styling, hårt vatten - listan kan fortsättas under en lång tid, och det är därför inte förvånande att det uppstår olika problem med tiden. Värst av allt, kemiska färgämnen påverkar hårets hår - ovalt valt och applicerat färgämne kan förstöra hårstrukturen, göra krullarna torra, livlösa och främja håravfall. Som ett rimligt alternativ till kemiska färgämnen är det möjligt att överväga färgning med hemmet - folkrecept erbjuder minst ett dussin olika alternativ för både lätta hår och färgning i mörkare färger i olika nyanser.

Hemfärger

Förteckningen över produkter som är tillgängliga hemma som kan användas för att göra lockar behöver skugga är värt att inkludera några punkter:

 • henna och basma;
 • kaffe;
 • kefir
 • valnöt;
 • kamomill;
 • nässlor;
 • lökskal
 • te;
 • salvia;
 • tomater, etc.

Bland professionella frisörer kallas alla dessa produkter för IV-gruppfärger.

Ett märkbart resultat av "färgämne" ges endast på de hår som inte har utsatts för kemikalier för färgning, krökning etc. De ger ingen skada och förutom färg ger de mjukhet, glans och vitaminisering.

Vad är goda hemlagade naturliga färgämnen: De upprätthåller främst hårets hälsa, längs vägen som hjälper till att lösa några problem, till exempel överflödigt fettinnehåll hos lockar.

När det gäller minuserna kan vi notera följande:

 1. Oftast kan ett märkbart resultat uppnås först efter en lång och upprepad användning av produkten. Om den populära färgåtergivningen innebär att färgen omedelbart ändras till flera toner (blixt), är detta alternativ ofta inte harmlöst för håret. Mörka och röda färger och nyanser kan erhållas utan att skada strängarna;
 2. Färgpaletten är ganska begränsad - den innehåller mutter, brun, röd och röd nyanser;
 3. Fläcken är oftast inte ihållande och tvättas bort vid tvätt av hår, med undantag för henna och basma.

Det är värt att komma ihåg att alla naturliga färgkompositioner appliceras på rena krullar med pensel, swab eller svamp. För att få en märkbar effekt är det ofta nödvändigt att bibehålla kompositionen under lång tid på håret under ett värmebad (film + ulllock).

Eftersom det slutliga resultatet är mycket beroende av de enskilda egenskaperna hos strängarna, rekommenderas det att förpröva för en liten sträng av förlorat hår - om resultatet är bra kan du börja färgläggning.

Hur färgar du ditt hår rött?

Ryzhinka i håret är alltid i mode - det ljusa, saftiga, nästan apelsin eller mörkt bronshår ser spektakulärt ut, och på grund av att krullarna inte försämras under färgning ser håret levande och elastiskt ut, vilket lockar uppmärksamheten med en hälsosam glans.

Färgning i ingefära eller rödaktig färg kan göras enligt följande:

 1. Henna. Iranska, indiska, turkiska eller egyptiska henna kommer att ge ditt hår den nödvändiga nyansen av röd färg. Om du inte vill få en ren röd färg kan du experimentera med ytterligare ingredienser i den nationella receptmålsmaskan - rött vin, karcadebuljong, betersaft, buckthorn brew bouillon, tranbärsjuice, kefir och basma blandad med henna kan du få olika nyanser från brons till burgunder, mahogny och till och med körsbär. Det är värt att notera att skuggan kan visa sig annorlunda varje gång, det beror på förhållandet och ursprunget till komponenterna, som ofta tas hem för öga. Färgning med henna är väldigt motståndskraftigt - det här verktyget målar grå hår och håller upp till en och en halv månad. Fördelen med kompositioner med henna är att det gör att du kan färga även gingerlås i ingefära utan missfärgning. Det är uppenbart att det mest slående resultatet kommer att vara på blont hår, men även mörkhåriga unga damer blir framgångsrikt röda med hjälp av detta naturliga färgämne, vilket kan användas utan problem hemma. Man bör komma ihåg att naturliga krullar, som inte är utsatta för kemiska ljusmedel, kan färgas under en längre tid, och resultatet blir en dämpad nyans, men interaktionen mellan henna och blekt hår kan göra håret orangefärgat, även med liten exponering.
 2. Tomat. Otroligt nog, men ägarna av roddhårets natur kan göra deras strängar väldigt ljusa - för att få ljusa röda nyanser måste man sätta tomater på håret och stå under värmebadet i 1 timme.
 3. Lök Husk Den här populära produkten ger dig möjlighet att få en bronsskugga på mörkt hår och från ljusguld, kastanj till kastanj på lätta trådar. Egenskapen hos den erhållna hårfärgen är att i ljuset av krullarna visas vacker rödaktig lek, medan i avsaknad av en ljuskälla, förefaller håret mörkt. Färgens intensitet beror på koncentrationen av avkokningen som används för att skölja håret. Ju längre sköljningen används desto intensivare visas färgen så att du gradvis kan uppnå önskad nyans och behåller den med en svag eller koncentrerad buljong av lökskal.


Nästa Artikel
Testimonials: Johnsons babybarnpulver - Oljigt hår är inget problem om du har ett babypulver.