Kamomill avkok för hår: fördelarna och principen för medel


Naturvårdsprodukter för idag är ganska vanliga. De är billiga, men låter dig extrahera den maximala fördelen. Och varje återkoppling från personer som har upplevt resultat på sig bekräftar detta.

Dessutom vet vilken mormor som bästa köttuppsättning, för i hennes ungdom uppnåddes lyxigt hår exakt genom att använda det. Kamilleavkokning för hår är så populärt och effektivt, vilket även hjälper till i de mest försummade fallen att få krullar till ett normalt tillstånd.

Dessutom kommer den regelbundna användningen att bidra till att återställa silkigheten, mjukheten, hårets naturlighet. Faktum är att dekokationer regenererar hårstrukturen, normaliserar blodcirkulationen.

Fördelarna med kamilleavkok för hår

Fördelarna med kamomill är effektiv fuktgivande, lugnande, återställande, lätta hår, för att ge antiinflammatorisk verkan. Dessutom, under kraften av denna växt för att främja den snabba läkning av sår, sprickor i hårbotten, korrigera problemet med splittrade ändar, berika vitaminets hår och de element som är nödvändiga för att mätta tråden. I tusenskönen samlade en hel förråd av nytta.

Här är vitaminer, färgämnen av naturligt ursprung, eteriska oljor, mineraler. Om du regelbundet använder avkodning av färskt eller torkat kamillehårssköljning kan du försiktigt och utan skada lätta krullarna, gömma grått hår, ge mer mjukhet, jämnhet i den hårda strukturen. Hälsning i många avseenden påverkar blomman i talgkörtlarna, vilket ger dem tillbaka till det normala. Som ett resultat försvinna seborré, mjäll och fettinnehåll. Infusionen har en positiv effekt på hårväxten, stärker och återställer livlösa krullar.

Kamomilldekok har inga kontraindikationer och är lämplig för alla typer av hår.

Princip för verksamheten

Huden på huvudet utsätts för speciell skada, varför konstruktionen är specificerad och den faktiska närvaron av hår på dermis. Denna del av människokroppen är utrustad med ett stort antal talgkörtlar, och denna miljö bidrar till ursprunget och efterföljande utveckling av svampinfektion.

Detta faktum bestämmer utvecklingen av mjäll. Men den medicinska egenskapen hos kamomill i infusionen under appliceringsprocessen kan negera de inflammatoriska processerna, stoppa sjukdomarna i svampens natur.

Åtgärden som har ett avkok av kamillehår, som sluts i följande principer:

 • Minskad svettning. Konsekvensen är att mediet för svampmikroppar är mindre lämpligt.
 • Begränsa arbetet med talgkörtlarna och därigenom minska sannolikheten för att inflammatorisk hudsjukdom kommer att utvecklas.
 • Kröslampans kraft produceras av innehållet i eteriska oljor i växten.
 • Stärka tillväxten, stärka håret vid rötterna gör det möjligt att undvika förlust, och detta är den aktiva och fördelaktiga kompositionen av kamomill.
 • Stimulering av nervsystemet på grund av påverkan på perifer cirkulation. En god blodtillförsel påverkar tillväxtens acceleration.

Resultaten, som gör det möjligt att få ett avkok av kamille, kokt hemma, baserat på följande förbättringar:

 1. Minskad svettning.
 2. Stabiliserad talgkörtlar i arbetet.
 3. Utvecklingen av svampen stannar.
 4. Sannolikheten för en inflammation minskar.
 5. Bakterier och svampar är undertryckta av agenten, utan att ha tid att multiplicera.
 6. Tillväxten av varje krull ökar i roten näring.
 7. Håret blir starkare, förlusten försvinner, en livlig glans framträder.
 8. Curls är upplysta på ett säkert, naturligt sätt.

En effektiv komposition kan vara ett utmärkt alternativ till dyra kosmetiska preparat, som är så allmänt reklamerade i det moderna samhället, men ibland är de ganska värdelösa och ibland skadliga.

Kamilleavkok för hår: hur man lagar mat och hur man använder det

Vad är bra kamilleavkok för hår? Svaret är enkelt: på ett naturligt sätt kan han ljusa mörka lockor, ge mer gyllene nyanser till blont hår. Dessutom accelererar kamomill tillväxten, eliminerar skador, stärker svaga strängar och stoppar skallighet.

Kamillebuljongrecept

Att ta hand om håret passar både färsk kamomill och torkar dess version. Du kan köpa fabriken på apoteket eller laga det själv. Det är bättre att förbereda blommor för efterföljande skapande av avkok i början av sommaren och att välja växten som växer i glans och skogskanter bort från motorvägarna.

Det är nödvändigt att torka blommorna i ett rum där det inte finns något solljus, och det finns också tillräcklig ventilation. Torra blomställningar kan lagras inte mer än ett år. För att förbereda effektivt kamilleavkok hemma för hårets hälsa behöver du 1 tsk. kamille häll en halv liter varmt vatten. Därefter insistera 5 minuter och sätt i brand i 30 minuter, stäng sedan av, insistera igen 20 minuter. Stam och användning som avsedd.

Medicinsk mask

Denna version av masken kan återställa hårstrukturen, påverka deras aktiva tillväxt.

ingredienser:

 • 200 ml kamilleavkokning;
 • 5 ml citronsaft;
 • 15 ml flytande honung;
 • 15 ml konjak.

Alla komponenter är blandade, verktyget fördelas efter att ha tvättat håret på rötterna och på varje tråd. Kompositionen viks med en handduk och tvättas bort med vatten efter 40 minuter.

mjäll

 • 10 g kamomill och nässla;
 • 20 ml burdockolja;
 • 2 skivor rågbröd;
 • 0,5 liter vatten.

För matlagning måste du kombinera örterna och häll kokande vatten över det. Insistera 3 timmar, spänning, dra i brödet i lösningen. Vänta en timme efter att ha hällt kardolja och rör om det.

Den tillämpas enligt följande: 1/3 del appliceras på rotsystemet, resterande mängd fördelas längs hela längden. En polyetenlock läggs på toppen, det tar 2 timmar att gå med tåget. Innan du tvättar är det värt 5 minuter att massera hårbotten. För att mjäll "retreated" är det viktigt att utföra manipuleringen 3 gånger i veckan, inte mindre.

För oljigt hår

 • kamille avkok - 2 msk. l.
 • Vodka - 1 msk. l.
 • äggula - 1 st.

Alla produkter måste blandas i angiven mängd, applicera och håll i 15 minuter, skölj med varmt vatten och skölj med kamillextrakt.

Fuktgivande balm

 • olivolja - 50 ml;
 • lavendel eterisk olja - 8 droppar;
 • kamillextrakt - 50 ml.

Komponenterna är anslutna och applicerade på hela längden, saknar rötter. Håll i 30 minuter, skölj med schampo.

Från grått hår

Kamilleavkok, vilket är mycket användbart för håret, hjälper, förutom en grundlig återhämtning, även i problemet med grå hår, som om det "förkroppsligar" det.

ingredienser:

 • 125 ml kamilledekokning.

Används i sin rena form. Applicera över hårets huvud, lindas i en handduk i en timme och torkas sedan naturligt. Tvätta efter buljonghår är inte nödvändigt.

För att stärka hårsäckarna

 • 1 msk. l. kamilleblommor, kalendula och lavendel;
 • 200 ml kokande vatten.

Allt du behöver göra är att häll örter med vatten, insistera på 30 minuter, dränera och skölj hår. Varaktigheten av behandlingen når 1 månad, du måste använda kompositionen tre gånger i veckan. Du kan också använda detta recept.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • 0,5 tsk. olivolja;
 • 25 ml kamilleavkokning.

Allt rörs och gnids i rötterna en gång i veckan. Bär på håret kostar 30 minuter och skölj med schampo.

För sköljning

 • 250 ml avkok från anläggningen
 • 10 ml citronsaft.

I det färdiga avkoket tillsätts juice, blandas. Du kan ersätta citronvätskan äppelcidervinäger. Sköljning ska utföras efter tvättning med schampo. Efter sköljning behövs inte locken. Det ska användas 4 gånger i veckan för att uppnå maximal effekt.

"Hur man använder kamilleavkok för hår? Folk recept för hemmet "

6 kommentarer

Slaviska kvinnor från vårdtidens gång använder medicinska växter i hemvård för hår. De mest populära av dem är kamille apotek, vatten och alkohol extrakt som används aktivt för friskt hår.

Du har noggrant uppmärksammat det faktum att kamillextrakt och essentiell olja av växten ofta ingår i kompositionen av moderna medicinska och hygienprodukter för hår. Trots det faktum att i kosmetologin varje år finns nya effektiva metoder för vård av utseende, ger extrakt av medicinalväxter och kamille inte upp sina positioner.

Och användningen av torkade och färska blomkorgar i hemmet kosmetologi förlorar inte bara relevans, utan blir också mer och mer populär även bland de mest upptagna kvinnorna. Det kan ju vara enklare än att laga en avkok eller kamilleinfusion för att skölja håret efter varje tvätt?

En sådan enkel manipulation förbättrar signifikant krillens tillstånd, förbättrar den naturliga glansen och ger en charmig tidvattnet till hårets huvud, speciellt om det utförs regelbundet. Visste du att efter att ha sköljt håret med kamille extrakt, förvärvar de en fantastisk doft som lockar motsatt kön på undermedvetna nivå?

Fördelarna med kamillehår

Infusion, som ett avkok av kamillehår, har följande fördelaktiga egenskaper:

 • stärka rötterna
 • eliminering av seborré, irritation i hårbotten och mjäll
 • långsam håravfall
 • frigörelse från splittrade ändar;
 • aktivering av tillväxtprocesser
 • vilket ger elasticitet och elasticitet till stavarna;
 • reglering av produktionen av hudutsöndring (minskning av fettighet i fet hår och aktivering av talgkörtlarna i torr);
 • ökad naturlig glans, speciellt för tråkigt och livlöst hår;
 • förhindra spröda stavar;
 • ger en gyllene nyans till ljuskrullar;
 • biologiskt och absolut säkert hårlättnad (vid användning av koncentrerade extrakt).

Praktisk tillämpning

Medicinska råmaterial skördas under blommande perenner som växer på Eurasiens territorium nästan överallt. Torkade solroskamomillblomställningar säljs i alla apotek, så någon kvinna kan diversifiera hennes hårvård. Med hänvisning till ursprunget för växtbaserade läkemedel kan du hitta många effektiva recept med kamomill, varifrån de förbereder sköljningar, masker, tinkturer, tonics.

 • Hur man gör ett kamillextrakt?

I tekanna med ångkokt vatten torkades kamilleråvaror i en mängd av 1 matsked per 250 ml vatten. Infusera från 15 till 45 minuter, beroende på den önskade graden av extraktion. Före användning, filtrera genom gasbindning.

 • Hur man lagar en avkok av kamomill?

Matsked av kamomill häll ett glas varmt vatten och protomit i en vattenbastu i 15 minuter, svalna vid rumstemperatur och därefter påfrestning.

I separata recept används mer koncentrerade extrakt från kamille, så förhållandet mellan vegetabiliska råmaterial och vatten kan vara annorlunda. Till exempel, för beredning av stark infusion tas 3 matskedar per glas vatten.

Kamillehår recept

En hemlagad hårmask med kamomill är ett effektivt förfarande för att förbättra krillens tillstånd, vars genomförande inte tar mycket tid.

 • Universell närande mask för alla hårtyper

Kombinationen av kamille och rågbröds medicinska egenskaper, rik på B-vitaminer och mikroelement, gör det möjligt att återställa glans till livlöst hår och stärka svaga krullningar, särskilt de som har färgats eller krökt.

I en varm kamomillbuljong (200 ml) blöts krummer av råg (svart) bröd, till exempel Borodinsky tills en homogen uppslamning erhålles, vilken appliceras på tidigare tvättat vått hår för ett uppvärmningslock i 1,5-2 timmar. Tvätta av masken utan att använda tvättmedel med varmt vatten. Sist skölj spendera avkok av kamille.

 • Maske förstärker och förbättrar hårväxt med kamille eterisk olja

För att stärka rötterna, mätta hårfolliklarna med näringsämnen och intensifiera tillväxtprocesserna måste du sätta en mask med ricinolja, äggulor och kamilleeter på huvudet en gång i veckan.

I tre pundade vita äggulor tillsättes 10 ml ricinus eller burdockolja och 12 droppar kamomilleter. En homogen komposition gnids i rötterna i 5 minuter, resterna appliceras på locken, lägges på ett uppvärmningslock, inkuberas i 40 minuter och tvättas av med organiskt schampo för din hårtyp.

 • Tonic mot mjäll och seborré med kamomill

Toniken som är beredd hemma kan ersätta dyra farmaceutiska anti-mjällmedel. För att erhålla en elixir framställs ett starkt kamillextrakt genom att bryta en matsked torra blomställningar med ett halvt glas kokande vatten, infusera det i 50 minuter, filtrera och blanda behandlingsvätskan med medicinsk alkohol (10 ml) eller vodka (20 ml). Håll tonikan i kylskåpet, använd 2 gånger i veckan för att gnugga in i huden och applicera hela längden efter att ha tvättat huvudet.

Färgbyte av kamillehårfärg

Oftast, experter rekommenderar att man använder sköljning med kamomill för blont hår, eftersom de har den mest intressanta färgeffekten av växten. Infusion och infusion av blomställningar ger låsen en elegant honunggyllen glans, som inte kan erhållas med hjälp av syntetiska färgämnen.

Men appliceringen av koncentrerade extrakt från blomställningarna till håret enligt en viss metod har en vitare effekt, även för mörkt hår. Kamille för lätta hår kan användas som ett alternativ till tonade kosmetika. Starka vattenextrakt och kombinationen med olika produkter gör att du kan lätta krullarna med 1-3 toner.

 • Användningen av kamilleavkok för blekningsträngar

Det enklaste sättet att färga håret är att fuktar en tvättad och torkad sträng med en stark avkok eller infusion i intervall om 1-2 dagar för att få önskad nyans. För ett glas vatten tas 3 matskedar av torkade råvaror. Du kan ansöka kamille inte på hela huvudet, men på separata strängar, tips eller hårets nedre del.

 • Citronsaft med kamille för intensiv förtydligande

Citrusfruktjuice har förmågan att förbättra oxidativa processer som förekommer i strängarnas struktur, vilket medger att öka graden av förtydligande av krullar. Dessutom bidrar organiska syror av citron extrakt till att förbättra hårets naturliga glans och neutralisera schamporester.

2 msk torrkamille ångad i 70 ml kokande vatten, infunderad i ca 20 minuter. Strained infusion kombinerad med 100 ml nypressad juice av lime eller citron och på rena torra strängar i 40 minuter. Kompositionen tvättas med varmt vatten. Vid behov upprepas proceduren omedelbart, förtorkat hår.

 • Brightening mask med väteperoxid och kamille infusion

Verktyget gör att du kan bleka håret, men inte ha negativ inverkan på deras struktur. Bäst av allt fungerar denna mask på fet hår, samtidigt som det gör det mer poröst och torkar huden. Intensivt spännt kamillextrakt (100 g torrt råmaterial per 0,3 liter kokande vatten, lämnar i 1 timme) kombineras med 60 ml vodka och 25 ml apotek peroxidväten (3%). Kompositionen impregneras med hår före rutinmassning, hålls i en halvtimme, tvättas av med hjälp av schampo.

 • Medel för att förbättra hårets ljusstyrka

Kombinationen av kamilleavkok med honung gör att du kan lägga till glans till matt hår och mätta dem med honungsskuggor. Dessutom har honung en närande och fuktgivande effekt på stavarna.

I en varm koncentrerad buljongkorg, som är tillagad från en matsked kamille och ett halvt glas vatten (temperatur 40 ° C) upplöses en matsked bikväll. Verktyget appliceras på locken efter tvätt, inkuberas i 10 minuter och tvättas med varmt vatten. Proceduren utförs minst två gånger i veckan.

kamille hårlättnad, foto

Kombinerade skallighet botemedel

Torkade kamilleråvaror går bra med andra växter. Sådana kombinationer har en mångfacetterad effekt på håret och används i stor utsträckning inom hemvård för hudföremål. Lövblad och kamille för hår i kombination med kullrot och rosmarin örter hjälper till att stoppa alopeci. Regelbunden applicering av avkok av dessa växter stärker hårsäckarna, renar dem av feta pluggar och slutar håravfall.

Häll i 1 ½ liter varmt vatten, häll 1 msk rosmarin nålar, kamilleblomställningar, hackad kullrot och lägg till 4 lövblad. Verktyget kokas och hålls under skydd på lägsta värme i 7-8 minuter, kyls och filtreras. Elixiren gnids i hårbotten efter varje tvätt och masserar rötterna i ca 5 minuter. Efter en halvtimma, tvätta krullarna med rester av infusionen (skölj inte!) Och torka dem med en handduk, helst under solen eller i frisk luft.

Många recensioner och bilder, före och efter appliceringen av kamille för hår, tydligt visar förbättringen av hårets skick, utseende och kvalitet. Oavsett om du använder recept för att lätta eller tona, eliminera mjäll eller öka tillväxten - är den visuella effekten av kamillebaserade produkter alltid närvarande. Naturligtvis, om du använder dem under den rekommenderade tidsperioden.

Kamillebuljong för hår

Vackra och tjocka krullar kommer att vara dekoration och stolthet av vilken fashionista som helst. Men även det mest lyxiga hårets hår behöver rätt och konstant vård, och det krävs inte alltid dyra kosmetika eller resor till skönhetssalonger för detta. Gör håret friskt och vackert är ganska realistiskt hemma med hjälp av tidtestade folkmekanismer.

Idag, för många århundraden sedan, föredrar många naturkosmetika för hår, som beviljas av moderns natur, som förresten inte är sämre i prestanda, och ibland överträffar även annonserade kosmetika.

Bland de användbara gåvorna i naturen är kamille en speciell plats. Många kvinnor och flickor är överens om att kamille är en riktig hårfynd. Kamomill dekoktioner gör att du kan eliminera en mängd olika hårproblem och återställa skönhet och hälsa till de svagaste och mest plågade låsningarna.

Hur är kamille för hår?

Det är omöjligt att överskatta fördelarna med en solblomma för hår. Dess rika komposition och en hel rad unika egenskaper verkar verkligen underverk med hår. Kamille innehåller eteriska oljor, vitaminer, mikroelement, organiska syror, karotenoider, tanniner, färgämnen. Kamomill har antiseptisk, immunostimulerande och oskyddad verkan.

Regelbunden användning av kamilledekok ger dig möjlighet att

 • minska irritation av huvudets hud
 • stärka lockar;
 • återställa hårstruktur
 • eliminera mjäll
 • öka hårväxten
 • normalisera utsöndringen av subkutant fett;
 • skydda hår från effekterna av yttre faktorer och industriell kosmetika;

De främsta fördelarna med solblomman är tillgängligheten och lätthet att förbereda helande avkroppar.

Grundläggande regler för användning av kamilleavkok för hår

För hårvård kan du använda kamille i torr eller fräsch form, köpas på apotek eller samlas in av dig själv.

Om du bestämmer dig för att självständigt förbereda en växt, kom ihåg att i världen finns det många typer av solblomma, kommer kamille vara det mest användbara för ditt hår. Folkläkare rekommenderar att man skördar råvaror i början av sommaren, och föredrar en växt som växer på kanten av skogen eller i en clearing långt ifrån motorvägen. Klippblommor torkas i ett ventilerat rum, där solens strålar inte faller. Du kan hålla torr kamilleblommar i en papperspåse, glasburk eller tygväska. Hållbarhet för hushållsmaterial är ett år, så nästa sommar måste du tänka igen om dess förberedelse.

Hur man hämtar kamille, vi räknade ut, nu låt oss diskutera reglerna för användning av en helande blomma för hårbehandling:

 1. Kamilleavkok är lämplig för alla typer av hår, men naturliga färgämnen ingår i solväxtens sammansättning, så ägare av mörkt hår, för att inte förstöra den befintliga färgen på håret, måste du noggrant välja kamillebaserade recept.
 2. Om avkoket används som sköljning späds det med kokt vatten med 1 kopp kamomillmedel per 1 liter varmt vatten före användning. Om kamillemedicin är en del av de helande maskerna för hår, är det inte nödvändigt att späda ut.

Effektiva recept för kamilleavkokning

Kamilleavkok kan användas för att förbereda olika kosmetika för hårvård: masker, tinkturer, schampon, sprayer, sköljmedel. Vi erbjuder dig några beprövade recept.

Traditionell kamilleinfusion

1 msk vegetabiliska råvaror, häll i emaljgods, häll ett glas vatten och sätt blandningen till låg värme för att koka. Efter en halvtimmes infusion kan den filtrerade infusionen användas för att skölja håret.

Brightening sköljning

Om du vill förbättra hårfärgen och få en ljusare ton, använd 4 matskedar av kamomillblommor för ett glas vatten för att göra en infusion. Lägg i 100 ml citronsaft i det färdiga avkoket, blanda noggrant och applicera på rena, torra krullar. Skölj kamille-citronmedel är inte nödvändigt. Varaktigheten av kursen beror på vilken nyans du vill få.

Hemlagad schampo

Kamilleinfusion kan tillsättas till vanligt schampo och användas på traditionellt sätt, och du kan också förbereda en hemlagad hårvård. 4 matskedar blommor häll en halv liter vatten, blanda koka och koka på en liten eld i ytterligare 10 minuter. När buljongen har svalnat lite, spänna den och tillsätt 8 msk riven babysoppa och 15 ml glycerin till en varm vätska. Flytta försiktigt alla ingredienser (tills tvålen är helt upplöst), häll i en glasbehållare och placera på ett mörkt ställe för att införa. Efter två veckor kan shampoo användas för att tvätta håret.

Läkningsmask

Mala en halv kopp blomställning i en kaffekvarn och häll sedan ett glas kokande vatten över det. Efter en halvtimme, spänn buljongen och tillsätt 1 tsk till den. citronsaft, 1 msk. honung, 1 tsk konjak. Applicera den färdiga masken på krullarna, värm huvudet med en varm handduk och låt i 40 minuter. Efter det att tiden har gått, skölj håret med rinnande vatten.

Firande hårmask

Blanda 3 msk. Kamilleblommor och 1 msk. torrt nässle, häll sedan växtråvaran med 500 ml kokande vatten och koka blandningen i ett vattenbad i ca 20 minuter. I den filtrerade buljongen tillsätt den krossade rågkrummen, blanda väl och sätt blandningen på krullarna. Två timmar senare ska masken tvättas av.

Mjällmedel

Kombinera i lika stora torra kamomillknoppar, lavendel och nässla. Sedan 3 msk grönsaksråvaror, lägg i en kastrull, häll 3 koppar kokande vatten och koka på låg värme i 5 minuter. Strained buljong för att skölja lockar efter varje shampooing.

Som du kan se är alla föreslagna recept mycket enkla att förbereda och kräver inga speciella finansiella utlägg. Med regelbunden användning av kamillehjälpmedel kommer dina krullar att återställa den naturliga skönheten, förvärva en fantastisk glans och nyans, bli lydig och välskötta.

Kamillebuljong för hår hur man lagar, använder, recensioner,

Kamillebuljong för hår

Hälsosamt, snyggt hår är en av de viktigaste detaljerna i en persons utseende. Det omedvetna bekymret för attraktivitet är regelbunden näring och hydratisering. Ett avkok av kamillehår kommer att ge ovärderligt hjälp i hemvården.

Kamillehår

I vården av hår krävs måttlighet och regelbundenhet. Endast systematiska procedurer kommer att medföra det förväntade resultatet, men överdriven användning av ansiktsmasker, kompresser och andra manipuleringar kan ha motsatt effekt - överhöjande krullningar, vilket orsakar negativa följder: mjäll, fetma, förlust.

Kamilleprodukter ger en mild men effektiv vård. Komponenterna i den kemiska kompositionen har terapeutiska, bärande egenskaper:

 1. Umbelliferon (kumarin) - antisvamp, eliminerar mjäll.
 2. Luteolin - skyddar mot ultraviolett strålning.
 3. Tanniner - stärka folliklarna, stimulera tillväxten.
 4. Polysackarider - fuktar, stärker.
 5. Organiska syror - har en antiseptisk effekt.
 6. Apigenin - närande glödlampor, återställa krullarnas struktur.
 7. Quercetin (vitamin PP-grupp) - förbättrar elasticiteten, sänker brittleness.
 8. Sesquiterpener, keratin, chamazulen, mättande växten, har en lugnande effekt på hårbotten, omsluter strängarna med en skyddande film, de blir elastiska, släta och glänsande.
 9. Från denna blomma förbered infusioner, avkok, eterisk olja som används i schampon, används i sköljning, masker, kompresser.

Det är viktigt! Kamille sköljkrullar gäller för daglig användning.

balsam

Attraktivt utseende beror på strukturen av trådarna, det skyddande skiktet i huden (epidermis). Inverkan av den yttre frätande miljön (solljus, gasförorening, temperaturfluktuationer, mekaniska effekter) påverkar krullarnas hälsa, skalning, bräcklighet, tråkiga strängar förekommer. I denna situation är kamillebalsam det bästa läkemedlet. Det kommer att ta:

 • 15 gram torra blomställningar
 • ett glas vatten;
 • 125 g lanolin;
 • 1 msk. loger. vodka.

Från gräset, gör en infusion, häll varmt vatten över blommorna, i 20 minuter. Stam. Blanda kamille, vatten, lanolin. Värm över låg värme, låt inte koka. Kyld masstillskott 1 msk. loger. vodka. Rör om. Förvaras i kylskåp, tätt stänger glasbehållaren.

Före användning värma balsam med vattenbad, applicera med massrörelser i hårbotten och längs hela längden på håret, lämna i 1,5-2 timmar. Tvätta av med varmt vatten. Förfarandet utförs 2 gånger i veckan.

Balm förbättrar curls struktur, lugnar, närmar sig epidermis. Håret blir slät, silkeslen.

Det är viktigt! Kamilleprodukter lagras i högst tre dagar. Med långvarig lagring förlorar medicinska egenskaper sin kraft.

Mänskligt hår har inte bara ett estetiskt innehåll, men har också en skyddsfunktion. Ju tjockare håret desto högre säkerhetsgränsen. Medicinsk kamilleprodukter har en fördelaktig effekt på tillväxten, återvinningsfunktionerna och skönheten hos strängarna.

Tinktur för hårväxt

För att öka intensiteten av tillväxten används kompressor.

Ett glas torkade blommor hällde 400 ml vodka. Tätt stängt, åldrat på en mörk, kall plats i 7 dagar. Efter 7 dagar bryggas henna (100 g) med 200 ml kokande vatten, blandas, infunderas i 2 timmar.

Henna tillsätts till kompositionen, blandningen omröres, infunderas under ytterligare 14 dagar. Det färdiga verktyget filtreras. Gras pressas ut. Komprimering är klar:

 • strängar är tjockt spridda med kompositionen;
 • linda upp sig (täck huvudet med plastfolie, linda med en handduk);
 • åldrat i 30 minuter

Tvätta av med schampo, skölj med kamomill.

Kamilleavkok för håranvändning

Skydd av det yttre skiktet av hårkutik, ger talgkörtlar, belägna i hudens hud. Från produktion av talg beror på hårets typ. Krullar, som hud, är uppdelade i torra, oljiga, blandade och kräver riktningsvård. Komponenter som mättar kamille medicin, kan påverka sebaceous körtlar och därmed reglera fett.

Genom att minska eller öka koncentrationen, förbereda olika medel baserat på den, är det möjligt att inte bara bevara och bibehålla strandens naturliga skönhet utan också att bli av med många sjukdomar.

Hemligheten består återigen av:

 1. Kaprylsyra - hjälper till att klara seborré, svamputbrott som framkallar dess manifestationer, lindrar klåda.
 2. Sitosterol - vasodilaterande egenskaper öppen åtkomst av syre till cellerna, vilket bidrar till follikelens näring, stimulerande tillväxt.
 3. Flavonoid är en naturlig antioxidant, ett lättfilter som skyddar mot aggressivt solljus.
 4. Sesquiterpenalkohol - en fördelaktig effekt på krullarnas struktur, vilket gör dem smidiga.
 5. Många andra ingredienser som mättar kompositionen, med regelbunden användning, ökar tjockleken, närar, fuktar, skyddar, underlättar kamning.

För referens! Den ungefärliga hårmängden på huvudet är cirka 130 tusen. En daglig förlust på 50-70 stycken anses vara normen. Ungefärlig månatlig tillväxt - 1 -1,5 cm.

Hur man lagar en avkok av kamille

Förberedelse är inte svårt, speciellt eftersom tillgången på växter året runt (du kan köpa den på något apotek). Det finns två sätt att laga mat:

2 msk. loger. torka blommorna i en emaljskål, häll ett glas varmt kokt vatten, rör om och stäng locket. Ta en annan behållare, en större storlek, häll vatten, sätt på elden, koka upp. Efter att ha placerats där emaljerade rätter med gräs, koka i 20 minuter.

Stäng av värmen, kyla naturligt till 37 grader. Torka den resulterande buljongen genom en sikt eller ostklaff, pressa blommorna. Den resulterande koncentrerade avkokningen utspädes med vatten till 200 ml eller användes i koncentrerad enligt tekniken för framställning av andra medel.

Två matskedar korgar häll i en behållare. Häll en liter kokt vatten. Koka upp över låg värme, håll i högst 5 minuter. Kyla infusionen gradvis, vid rumstemperatur. Filter ut, gräset är pressat.

Hur man använder kamilledekok

Användning av produkten beror på procedurens syfte. Den koncentrerade kompositionen används i schampon som kan framställas av dig själv. För detta är det tillräckligt att tillsätta 2 msk 50 ml av ett barns schampo. loger. färdig kamille. Att tvätta håret regelbundet i minst 2 månader, blir locken mjuk och elastisk.

Torra, sköra virvelvindar kommer att få vitalitet, och feta kommer inte längre att hålla ihop, skina om du använder avkok i masker för hår. Applicera dem, fördela strängarna, regelbundet en gång, två gånger i veckan. Arbet av talgkörtlar är stabiliserat, nagelbandet återställs.

För fuktgivande kan du använda avkoket som en spray och spruta den på håret med låg luftfuktighet, särskilt under uppvärmningssäsongen. Bevattad med kamille spray, täckt med en hatt, lockar lättare sommarvärmen.

Läkemedlets egenskaper är så effektiva att om det inte finns några speciella problem, är det tillräckligt med sköljning efter tvätt, så det blir lätt att kamma på krokarna, inte smälta, kommer att få en hälsosam glans, välvårdad utseende.

Det är viktigt! Efter sköljning rekommenderas det inte att torka strängarna med våld (med en hårtork) för att få tillräckligt med blöta med en handduk, vilket lämnar för naturlig torkning.

Kamilleavkok för lättare uppskrift av hår

En annan positiv kvalitetskomposition - naturlig klarare. Naturlig missfärgning sker gradvis utan att orsaka en traumatisk effekt på hud och hårkutik.

Tvärtom har rättvisa, splittrade ändar, när de används, en naturlig nyans på flera nyanser av ljusare och hälsosamt hår och mörkt hår - gyllene, naturliga glans, krullens mjukhet. Ljusa med olika formuleringar.

För långa förfaranden med förstärkning av glödlampan är förbättringen av nagelbandet, med ytterligare en ljuseffekt, tillräcklig för att använda ren avkokning. Krullarna tvättas med schampo (du kan använda kamomill för din egen matlagning), lägg den i ett handfat med buljong, med mjuka rörelser, massage huvudet och tvätta håret. Torka inte strängarna så att de medicinska ingredienserna absorberas gradvis.

Använd citronsaft. I en koncentrerad avkok (8 msk. Per 300 ml kokande vatten) pressa saften av en halv citron. Applicera blandningen över hela längden av håret, låt det torka helt. Skölj noggrant.

Honung är ett lagerhus med vitaminer, mikroelement, mineraler och kan eliminera krullarnas yellowness. För detta ändamål ska 3 msk. Läggas till ett glas avkyld kamille. loger. honung. Applicera på trådar, täck med kompress, håll i minst en timme. Skölj sedan med vatten.

Goda klargör medicinska schampon med tillsats av glycerin. Hyppig användning förbättrar strukturen hos torra och tunna krullar, fuktar huden. Tidigt blont hår kan döljas genom att använda denna metod:

 • 0,5 liter kokande vatten häll ett glas blomställningar;
 • insistera på en timme;
 • pressa, pressa gräset;
 • tillsätt 2 matskedar glycerin;
 • sätt på håret, linda under en kompress i 40 minuter;
 • skölj noggrant, skölj med buljong.

Strandfärgning är endast möjlig vid regelbunden användning av kamomill.

Det är viktigt! Använd inte glycerin vid låg luftfuktighet, det är hygroskopiskt, absorberar fukt från luften, om lufttork glycerin drar vatten från huden.

Avkok av kamillehårförlust

Varför faller håret ut? Detta är en indikator för kroppen - vid den minsta glitchen förlorar hår. Det finns många anledningar:

 1. Matsmältningsstörningar, försvagad immunitet.
 2. Smittsamma, svampsjukdomar i hårbotten.
 3. Strängarnas rötter är dåligt försedda med blod.
 4. Hormonala störningar.
 5. Extern miljö aggression, inre påfrestningar.

Om det inte finns några allvarliga sjukdomar som kräver radikal behandling, kommer blomens helande egenskaper bäst att påverka krullarna. Effekten av växten manifesteras med hjälp av:

 • masker med införlivandet av växtbaserade, eteriska oljor;
 • under massage, gnugga epidermis framför masken;
 • Använd som balsam efter tvätt.

Utnämning av hälsovårdsbehandlingar två månaders kurs, 2 gånger i veckan:

 • stärka rötterna märkbart
 • mätta strängar med vitaminer;
 • förbättra hårstrukturen, skapa en skyddande film;
 • gör lockar lydiga.

Om kosmetiska procedurer inte hjälpte, ligger anledningen i kroppen. För att börja återhämta sig är det nödvändigt att eliminera den irriterande faktorn.

Tips! Att drabbas av en läkningsmask drar en kopp kamomillte, vilket förbättrar den terapeutiska effekten från insidan.

Kamomill avkok hårmaskor

Alla kamille masker passar alla typer av hår, även tunna, utan volym, kommer att vara frodiga om du bifogar växten till huvudvården. Maskins effektivitet ökar vid applicering av kompress, och sköljning - lägger till avkodning. Recept.

Torkade blomställningar komplettera med kalendula, lavendel i lika delar. Ta 2 msk. loger. Blanda, häll 250 ml kokande vatten, smutsa i ungefär en timme, linda gräset med något varmt. Stam, pressa blomställningarna. Applicera efter tvättning, skölj inte, använd regelbundet.
Grind äggula med 1 msk. loger. olivolja, 2 stugor. koncentrerad kamilledekok, 1 msk. loger. citronsaft. Applicera på huvudet i 40 minuter före tvätt.

 • avkok - 2 msk. loger;
 • avokadoolja - 1 tesked;
 • eukalyptus - ½ st. loger;
 • Lavendel - ½ st. loger.

Alla komponenter blandas noggrant, appliceras (gnidas med fingertopparna) på huden efter tvätt. Skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

För glans hår

Äggula, en matsked honung, aloe juice, avkok - mix. Sätt på trådar och rötter efter tvättning, blötlägg i 30 minuter. Skölj med vatten, skölj med buljong.

För att stärka follikeln

Ta lika delar av torra råvaror: lökskal, kamomill, ekbark - mix. Häll en liter vatten, koka långsamt i 40 minuter. Kall till rumstemperatur. Sammansättning gnid in i epidermis med massörrörelser. Vik en kompress (2 timmar). Tvätta av med varmt vatten.

Med denna mask kan du bli av med mjäll, skaldhet.

Koncentrerad avkok - 2 msk, ½ kopp lanolin blanda noggrant, sätt på lockar 30 minuter innan du tvättar, lämna under en kompress. Tvätta huvudet med kamille schampo.

Den farmakologiska industrin erbjuder en mängd olika kosmetiska masker, inklusive kamille, men den mest tillförlitliga - gjorda för hand.

Det är viktigt! Regelbunden sköljning med koncentrerat avkok av kamomill ger blondinen en långvarig honungston medan en mörkhårig återställer sin egen färg.

Kamilleolja för hårapplikation

Kamilleolja har den starkaste terapeutiska effekten. Producerad av produktionen har ren eter en maximal koncentration av aktiva substanser, har en starkare terapeutisk effekt.

Kosmetisk olja (mazerat) kan beredas hemma från blomkorgar, och den produceras industriellt.

Hjälp! För att erhålla 1 kg ren eter (med ångdestillation) används 2 centers färska kamomillkorgar.

Essentiell olja har en fluiditet, har lukt av hö med föroreningar av tobak, blåaktig färg. Egenskaperna hos produkten har en positiv effekt på en persons mentala, emotionella tillstånd. Används isoteric, psykoterapeuter, aromaterapeuter, kosmetologer.

Medicinsk egenskaper för eter för lockar används som ett självständigt medel och i kompositioner med andra örter för att förbättra hälsa och utseende:

 • mask komprimerar;
 • tillämpningar;
 • lotioner;
 • sköljning.

Du kan använda recept med andra former av kamomill, som ersätter skedar med droppar.

Macerath har en något svagare koncentration. Används i hemmet kosmetologi. Mycket effektiv med aromsköljning:

 1. Applicera 3-4 droppar på träkammen med långa tänder, kamma långsamt och dra tillbaka lite från rötterna. Proceduren spenderar 10 minuter.
 2. Applicera denna kamning helst efter en dag eller två, ger håret en tonisk, avkopplande, helande effekt.

Hur man lagar kamilleolja hemma

Det är nödvändigt att förbereda oljan från nyklippta korgar (större mättnad med etrar). Men du kan använda torr, bara proportionerna av transportolja till torkade blommor ökar. Macerat är tillverkat på två sätt.

Han avslutar bestående insisterande. Ta 1 del av blomhuvudet (färskt) hälls 2 delar av någon vegetabilisk olja. Torka noga med burken, låt den infilera på en mörk plats, undvik temperaturförändringar, ibland rörande eller skaka. På beredskapen av medlen kan dömas av blommorna som bosätter sig. Efter 2 veckor bör allt gräs bosätta sig. Stamma, pressa råmaterial. Hållbarhetstid - 1 år. För torkade blommor - 1 del kamomill till 3 delar olja.

I detta fall fyller också antalet ingredienser råmaterialet med olja, täcker locket löst. Koka långsamt (med vattenbad) i 20 minuter. Kyl naturligt utan att avlägsna från vatten. Tätt nära, insistera 1/2 månad. Vid utgången av termen - filtret trycker du på. Förvara i mörkt rum vid rumstemperatur i upp till 2 år.
Kamilleolja är perfekt som hårbalsam. Efter att ha torkat ut låsen, gnid några droppar i hårbotten. Håll i två minuter - skölj.

Kamomill och nätdekok

Det finns många alternativ för att använda kamillehjälpmedel för curls både i monoterapi och i olika örtberedningar, men kombinationen med nässla är populär. Egenskaperna hos njurkomplementet och förbättra de helande effekterna av kamomill. Med många värdefulla komponenter i sin sammansättning har nässle en positiv effekt på hårets utseende och hälsa:

 1. Vitamin C, A - stimulerar hårväxten genom att verka på glödlamporna, krullarna blir elastiska och släta.
 2. Myrsyra, acetylkolin och histamin - fuktar, lindrar irritation, klåda torra epidermier.
 3. Karoten - avfettning, reglering av talgkörtlarna, förflyttar föroreningar.

Den kombinerade sammansättningen av dessa örter är lämplig för vilken typ av hår som helst, regelbundet sköljning kommer att eliminera:

 1. mjäll, sköra strängar:
 2. kommer att gömma grått hår, vilket ger en frisk hälsosam glans
 3. kommer att påskynda tillväxten av nytt hår.

Vid nässla används rötter med stor ackumulering av användbara ämnen eller löv av en biologisk blommande växt (torr eller grön).

Kamille och Näsborre Recept

För att förbereda buljongen måste du ta 50 gram torra örter, blanda, häll en liter kokande vatten, insistera under ett varmt skydd. Stamma, klämma gräset. Skölj strängarna 2 - 3 gånger i veckan. Du kan komplettera denna mångsidiga samling med andra örter för att rätta till problemet.

Forum, recensioner

Du kan lära dig om de specifika resultaten av kamillehår avkok på många forum skapade av sociala nätverk. Här är några av dem:

Iena888, skriver att hon har långt färgat hår. Hon kan inte måla eftersom hon verkligen vill bli en blondin. Kampen med de stympade spetsarna utfördes till ingen nytta tills kamille och utseende här: "Häll den här infusionen på ditt hår. Effekten är bara underbar! Jag rekommenderar till alla utan undantag! Tveka inte, du kommer att vara hundra procent glad att de bestämde sig för att prova en kamomill för ditt hår. "

Iida2009 "... Och när jag stänger av vattnet, köper påsar, kasta i alla kastruller! Inte bara håret är bra, men hela kroppen! "

Använd ett avkok av kamillehårvård hemma enligt våra recept.

Kamille för hår - blekning, sköljning och de bästa maskerna

Någon skönhet vet att de bästa hårvårdsprodukterna är naturliga, bland annat det är värt att markera kamillefärg. Kamille för hår är väldigt användbar, dekoder från denna växt för att stärka hår användes även av våra mormor.

Fördelarna med kamillehår

Torrkamille används som råmaterial, trots sin lilla storlek, den har en unik sammansättning av medicinska ämnen, nämligen:

 • Apigenin - hjälper till att leverera hårrötterna med alla nödvändiga näringsämnen i den utsträckning som behövs;
 • Essentiell olja - har antiallergisk effekt, lindrar smärta, accelererar sårläkning, hjälper till att återställa immunitet
 • Quercetin - har antispasmodiska, anti-edeem, antiinflammatoriska och oskyddade effekter
 • Chamazulene - används ofta i kosmetika för barn och känslig hud, eftersom det mjuknar huden och har en allergivänlig effekt;
 • Umbelliferon - dilaterar blodkärl och lindrar spasmer. Kämpar svamp som orsakar mjäll
 • Luteolin - skyddar mot ultraviolett strålning;
 • Tanniner - göra starkare rötter, stimulera tillväxt
 • Polysackarider - ta bort toxiner, kolesterolföremål och tungmetaller. Hjälper att behålla vatten i håraxeln, vilket gör det starkare;
 • Organiska syror - fungera som ett antiseptiskt medel.

Dessutom innehåller sammansättningen av växternas blommor nikotin- och askorbinsyror, flavonoider, fytosteroler, karoten - som till stor del påverkar inte bara krökarna utan också hela kroppen. Den systematisk tillämpning av ett avkok av kamomill för tillverkning av masker i hemmet eller skölj shag fyller sin lyster, det är inte allt bra, vilket kan ge kamomill lockar.

Kamillehårvård ger följande resultat:

 • Curls blir mer elastiska, bryta och sällan bryta;
 • Nästan inte förvirrad och lätt att kamma
 • Huden slutar peeling och mjäll försvinner;
 • Trött på den konstanta torkningen av hårtork, strykning, perm, inflytandet av färgkompositioner hår - återställd;
 • Efter några månader med att använda kamilleinfusion, upphör krullarna att brista och börja växa snabbt.

Kamomill för lätta och sköljning

Många växter används för kosmetiska och hälsosamma ändamål. Kamille för hår är ett naturligt sätt att lysa och läka trådar hemma. Den största fördelen med att använda en blomma är dess hypoallergena och regenererande egenskaper.

Fördelarna

Apotekskamomill är ett mycket välkänt medel i traditionell medicin. Denna växt har ett antal användbara egenskaper:

 1. Oljan (som för övrigt inte behöver brytas - den lämnar växten när den bryts) innehåller sesquiterpenoider. Dessa är naturliga ämnen som har en kraftfull regenererande effekt. Med hjälp sår, brännskador, finnar och andra problem som uppträder i hårbotten efter felaktig vård, läker mycket snabbare än i naturliga förhållanden.
 2. I blommens saft finns flavonoider. Dessa är naturliga antibakteriella föreningar som förhindrar att såren ruttnar. Det är därför det ofta används för att behandla problemhud och normalisera arbetet i talgkörtlarna.
 3. Växten hjälper till att återställa håret efter färgning eller annan kemisk exponering. Fettsyror regenerera protein, vilket är huvudkomponenten i håret, så att krullarna blir mer täta och glänsande.
 4. Kamille är en av de bästa regleringsmedlen för kombination och fet hår. Med hjälp av sin buljong, i antikens tider, uppdaterade tjejerna håret länge.
 5. Tack vare vitaminer används den också för torrt hår. Regelbunden tvätt av krullar i avkoket av växten eliminerar splittrade ändar och förlust.

Skölj avkokning

Kamilleavkok för hår används oftast hemma - det är lätt att göra och kan användas vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För dess förberedelse måste du köpa torra blommor av växten. I apotek som säljs som förpackad produkt, och placeras i påsar. Man tror att det är bättre att använda boxad förpackning för personlig vård.

Framställning av kamomillbuljong:

För att förbereda verktyget tas två matskedar blommor i ett glas kokande vatten. Fältkamille ångas med kokande vatten och inte med varmt vatten - det här är extremt viktigt, för annars kommer avkoket inte att vara den rätta koncentrationen. Observera att det inte rekommenderas att smälta det, eftersom vid långvarig exponering förstörs fördelaktiga föreningar.

Användning:

Det är nödvändigt att skölja håret efter tvätt och därigenom använda buljong som balsam.

Detta recept kan förbättras något med folkmetoder. Då blir det mycket lättare att måla trådarna. Till exempel, tillsätt en infusion eller en lösning av en annan ört till ett klart avkok.

Linden är idealisk för lätta porösa lås och nässla eller burk för mörka. Deras färg bidrar till att normalisera pH-balansen och ger mjukhet till krullarna. Linden bryggs i proportioner 3: 1 i förhållande till vatten, infunderas i 2 timmar och kombineras med kamomill. Andra växter är beredda på samma sätt.

I denna buljong kan du också tvätta huvudet. Tack vare örterna är vattnet mjukt, perfekt lämpat för vård av melirovannyh eller blekt krullar. Du kan också lägga till burdockolja, infusion av nässla eller burdock för att stärka glödlamporna och öka tillväxten i ordern.

Video: Chamomile skölj recept

Kamille hårlättnad

Att färga kamillehår hemma - du måste vara tålamod, men deras tillstånd före och efter blixten försvårar inte bara, men det blir mycket bättre.

Det enklaste sättet för ägarna av lätt hår - ett koncentrerat avkok (där proportionerna fördubblas från originalet) hälls i en flaska med en spray. Det visar sig vara en slags ljusspray. De behöver sprinkla lockor varje gång du lämnar huset.

Ibland är kamilleavkok för hår blandat med citron - det påskyndar processen för förtydligande. Under påverkan av solens strålar förändras krökarna gradvis, och en månad senare erhålls effekten av streckade strängar. Det rekommenderas att starta en sådan färgprocess på forum på sommaren när solen är mest aktiv.

Foto - Kamille med citron

För att få samma effekt av blekta krullar på mörkt hår, måste du använda kamillextrakt, komplettera det med olika ingredienser. För att förbereda alkoholtinkturen behöver du hälla blommorna av växten med alkohol. 0,5 gram vätska tar cirka 200 gram gräs. Alla komponenter placeras i en mörk flaska och placeras i 2 veckor på en sval plats. Varje dag måste du skaka behållaren. Efter 14 dagar är tinkturen klar för användning.

För mörkt och färgat hår måste du blanda:

 • Honung - 2 matskedar;
 • Citronsaft - 3;
 • Infusion - 2.

Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på hela hårets längd (om du bara vill tända bara tipsen, smörj dem därför endast). Lösningen är åldrig från 1 timme till 3. I vissa fall rekommenderas det även att lämna den över natten. En sådan ljusmask är oerhört användbar för normalt och kombinerat hår, eftersom det bidrar till deras långsiktiga renhet.

Före och efter förtydligande

Kamille eterisk olja, liksom extraktet av kronblad, har också ljusare egenskaper för hår. Eter appliceras i ren form på strängarna, annars kommer det att bli en effekt av ett otvättat huvud innan du går ut. Effekten är densamma som sprayen: under påverkan av solens strålar, syrar syran något pigmentet.

Färglösa henna och kronblad lyser vackert. 150 gram av en växt du behöver hälla 300 ml vätska, tillsätt blandningen en burk glycerin (50 gram) och en påse av henna (ungefär samma). Förvara klarifieraren i minst 2 timmar.

Recensioner hävdar att om en brådskande hårlättnad krävs, kombinerar den helande kamille även med väteperoxid. Peroxid avlägsnas med hjälp av aktivt syre, inte bara ett naturligt pigment, men också en kemisk, men det kan torka ut krullar. Därför rekommenderar vi att du använder detta recept endast i nödfall.

På 3 delar av infusionen tas 2 delar peroxid. Du får en brusande vätska, som måste fördelas noggrant längs strängarna. Lös lösningen i 40 minuter. Ansökan är endast möjlig 1-2 gånger i veckan, för annars kommer krullarna att vara uttömda.

Kamille masker

Kamille används oftast för oljigt hår: sköljning normaliserar strängarnas tillstånd, och masker lugnar hårbotten och förbättrar talgkörtlarna. För att minska fettinnehållet måste du kombinera kamille och salvia i lika stora delar och häll vatten (1: 2). Den resulterande lösningen kan tillsättas till schampo eller balsam.

Om allvarlig behandling krävs är detta avkok kombinerat med protein och kokosnötolja. Applicera på hela ytan av huvudet, särskilt försiktigt gnugga in i rötterna. Håll minst 40 minuter.

För glans och färskkretsfärg kombineras mint med kamillejuice. Denna metod är lämplig för återvinning av vilken typ av hår som helst, men det mest märkbara resultatet kommer att ligga på problem. Friska blommor är finhackade och staplade i ostklaff. För att få saften behöver du klämma tyget väldigt tätt. På en sked flytande tas 5 droppar pepparmintolja. Gnidde enbart på rötterna.

För benägen att tvärsnitt, en hårmask med kamomill, som inkluderar:

 • Ägg (vit);
 • Avkok av växten;
 • Blå lera

Blomman blandas med lera i lika stora proportioner, varefter protein läggs till massan. Verktyget sprids endast på tipsen. Håll i en halvtimme.

För behandling av seborré eller mörk håravfall kombineras ekbark och kamille. Barken är förkrossad: i proportionerna 1: 2 kokas växten i 10 minuter. Blanda dem i lika delar. Samma recept används för att färga grå trådar. I detta fall är blommor en bra grund för att fixa "färg".

Mot mjäll och kliande i hårbotten hjälper St John's wort, som kombinerar med kamomill för att förhindra ökad torrhet. Calendula används också på samma sätt, men med hjälp av apelsinblommor är det mycket lättare att bli av med finnar på huvudet.

Hypericum förbinder med kamomill - 2 delar kamille och 1 hypericum. Allt är fyllt med 2 delar vatten och infunderas i flera timmar. I vätskan kan du lägga till aloe vera juice eller honung. Applicera endast på rötterna och tvätta inte i 30 minuter.

För torra och skadade lockar rekommenderas att använda glycerin. Det läggs till avkoket. På 2 matskedar tas 10 gram medel. Detta är ett utmärkt sätt att snabbt fukta sköra och splittrade ändar.Nästa Artikel
5 viktiga hårvårdsprodukter för lockigt hår