ProOtvary.ru


Burdock, eller burdock - en fantastisk växt. Den växer i lediga delar, i övergivna platser, ibland som gräs i trädgården, och dekorerar inte landskapet alls. Men samtidigt har den en massa som är användbar för människor ämnen och egenskaper, på grund av vilket den används i medicin och i kosmetologi.

Kemi och läkning egenskaper

Varför är burdock så användbar för människor? Bladets löv och rötter innehåller vitaminer A, grupper B, C, D, E, eteriska oljor, protein och stärkelse.

Vid växtens växt - polysackaridinulin, protein, fettolja, stearin- och palmintovoy syror, stigmasterol, sitosterol, bitter och tanniner.

Inulin, som ingår i burdockrötter, smälter inte mänskliga matsmältningsenzymer, så det används som sockersubstitut och stärkelse i diabetes mellitus. Dessutom har forskare funnit att extraktet från kardborrefrön kan minska blodsockernivån.

Kockfrö är också användbara - de innehåller glykosider som bryts ner i glukos och artichelin.

Preparat från lötterna och kardborrens frö används som ett koleretiskt, bakteriedödande, antidiabetiskt medel. De stimulerar vävnadsreparation, förbättrar blodformeln, aktiverar matsmältningsaktiviteten, normaliserar ämnesomsättningen.

Burdockrötter kan användas som ett diuretikum för ödem och blåsstenar, som en diaphoretic och antipyretisk för förkylningar, som en bedövning för reumatism, gikt, hemorrojder, ischias, radikulit.

Enligt vissa rapporter ger klädpreparat ett positivt resultat vid behandling av maligna tumörer - Lignan aglycon av arctigenin har en antitumöraktivitet - ett ämne som finns i växtens rötter och blad.

Utanför beredningar av burk kan användas för att behandla sår, brännskador, kokar och vissa hudsjukdomar.

I folk och officiell medicin producerar burdockrötter kullolja, användbara för reumatism och gikt, samt avkok, tinkturer och alkoholtinkturer, som används för att behandla interna sjukdomar.

Färsk juice från bladets blad kan ta bort vårtor som används för sårläkning med skabb.

Ett avkok av burdockrot tvätta sina huvuden för att stärka hårrötterna och förbättra deras tillväxt.

Kullborggolja, gnidade på hårets rötter, smurt med hår, används för smörjande ålar, kokar och eksem. Oljan kan användas ensam eller i blandningar med andra eteriska oljor.

Vi skördar råvaror

Det är bättre att samla medicinska råvaror på platser som ligger långt ifrån höga trafikeringar, industri- och jordbruksföretag och stora bosättningar.

Den största mängd näringsämnen som finns i rötterna av växter äldre än tre år samlas in under perioden från sensommaren till senhösten. Bladen kan samlas i början eller i mitten av sommaren före blommande, och fröna vid tiden eller i slutet av blomningen.

Bladen och rötterna skördas på morgonen, de tvättas, rötterna skärs i små bitar och torkas under en baldakin eller i en ugn vid 50 grader.

Torkade råvaror förvaras på en torr, varm plats, hållbarheten är 1-2 år.

För beredning av infusioner, tinkturer och avkok i huset kan du köpa råvaror och phytoapps, det är inte dyrt, men kvaliteten kontrolleras i laboratorier.

recept

Vi erbjuder dig flera recept för att förbereda burdock för behandling av inre och yttre sjukdomar, samt för beredning av hårvårdsprodukter.

Lösning för skallighet och mjäll, för att förbättra hårväxten. Först gör en blandning av 0,5 tsk. basilika, lavendel och rosmarinolja.

Ta 1 msk. burdock olja och 1 msk. aloe vera gel, blanda dem, tillsätt 5 droppar av en blandning av rosmarin, basilika och lavendel - blanda ingredienserna igen. Gnid blandningen i hårbotten, sprid håret över hela längden, linda huvudet med en film och en handduk, låt i 2-3 timmar, skölj sedan. Denna hårmask kommer att stärka hårrötterna, ge dem glans och volym, näring med vitaminer och mineraler, hjälp bli av med mjäll.

Mask för att stärka håret. Blanda burdockolja och rött paprika i förhållandet 10x1, gnid in i hårrötterna, lämna i 15 minuter, skölj med schampo och varmt vatten. För att skölja håret kan du göra avkok av bladblad.

Mask för sprött hår. Ta 3 msk. burdock olja, 1 tsk naturlig kakao, 2 äggulor, 1 tsk. oljor med vitaminer A och E. Gör en homogen massa, applicera den på huvudet och på håret, linda med en film och en handduk, tvätta av efter två timmar. För att förbättra effekten, skölj från rötterna eller lövbladet - efter 2-3 månader av sådan behandling kan ett frostigt hårhår uppträda på platsen för eländig vegetation. Men du måste komma ihåg att inre sjukdomar och kroppens allmänna tillstånd återspeglas i hårets tillstånd, så om det finns allvarliga hårproblem, leta efter orsaken inuti.

Avkogning av burdockrot för hår. 2 msk. torra bitar av kullrot rotera 200 ml kokande vatten, koka i 10-15 minuter, låt det brygga i 3 timmar, stam. Använd avkoket för att skölja efter tvättning. Förfarandet för behandling av hår och att bli av med mjäll bör utföras 2 gånger i veckan.

Ett avkok av burdock för hår. Ta 2-3 färska löv eller 5 msk. torra råmaterial och häll 1,5 liter vatten. Sätt på elden, koka upp, ta bort från värmen och lämna i 1 timme. Sedan spänna och använd för sköljning efter tvättning. Vid behandling av håravkokning av burk kan blad användas i kombination med burdockolymaskar och andra eteriska oljor som är lämpliga för detta ändamål.

Infusion av burkblad. Skölj håret koka inte nödvändigtvis, det räcker att göra en infusion. Ta råvarorna i den mängd som anges i föregående recept och fyll det med 2 liter varmt vatten. Insistera 5 timmar, sedan spänna och använd enligt anvisningarna.

Kocksaft för hår. Juiceen pressas ur färska löv och rötter, späds med vatten i ett 1x2 förhållande och gnids i hårbotten 2 gånger i veckan efter tvätt. Spola saften är inte nödvändigt.

Kockrotkräm för tunt, torrt och skadat hår. Passera kullrotan genom köttkvarn, ta 3 msk, häll ett glas vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Ta sedan av från värme, kyla, påfrestning, tillsätt 5 msk. havtornsolja. Gnid blandningen i hårrötterna, wrap huvudet med en wrap och en handduk, skölj av efter 15 minuter med regelbunden schampo. Behandlingen ska utföras 2 gånger i veckan.

Hårmask. Ta 2 msk. bitar eller pulver av kullrot, brygg ett glas varmt vatten, koka i 10 minuter på låg värme, sval och spänning. Grate 1 lök, pressa saften, tillsätt buljong. Tillsätt 1 tsk. alkohol eller vodka, blanda, applicera på hår, gnugga i hårbotten. Tvätta av med schampo efter 30 minuter.

Avkolning av dynorna och klyftens löv mot mjäll och för att tvätta koka och purulenta sår. 1 msk bladen på varje planta behöver hälla 200 ml kokande vatten och koka i 5 minuter, sedan kallt, spänning, använd enligt anvisningarna.

Radikulit behandlas med färskt burkblad, skålld med kokande vatten. De appliceras på ömma fläckar i form av värme, vilket gör ett lager av 5-6 löv. Top inslaget med papper för kompressor eller film, inslaget med en varm, helst ull, tyg.

Mask för svagt, gallrande hår. Gör en blandning av 1 msk. burdock olja, 1 rå äggula, 2 tsk. juice av lök, 2 tsk flytande tvål, 1 tsk honung. Gnid blandningen i hårrötterna, linda med en film och en handduk. Tvätta av efter 1,5-2 timmar med schampo.

Massage med burkjuice för hårväxt. Kram saften från färskröd eller färskt burdockblad, blanda det med ricin, burdock, mandelolja eller jojobaolja. Fuktar fingertopparna med olja och masserar hårbotten. Förfarandet kommer att stärka hårrötterna, förbättra blodcirkulationen i hårbotten och eliminera även mjäll.

Mask med svamp. Ta 3 msk. bitar av burdock rot, häll 100 ml vatten, sätt på låg värme. Koka tills vätskan har förångat till hälften. Ta bort från värme, spänning, tillsätt 5 msk. Smaltsa och varma i ett vattenbad i 2 timmar. Kyl sedan och använd blandningen för att gnugga i hårbotten.

Kontra

När det gäller kontraindikationerna mot användning av droger från burk till hår - det finns inte så många av dem. Man tror att burdock inte kan användas för allergier och idiosyncrasier, liksom för behandling av fet hår. Förberedelserna av kardborre kan dock normalisera hårdets feta ämnesomsättning och hårbottenkörtlarna. När oljiga håret beauticians rekommenderar att dekoder av rötterna eller blad av kuller och kalendula blommor. Råmaterial tas i förhållandet 1x2 (1 del burdock, 2 delar kalendula), buljongen är gjord på samma sätt som andra buljonger.

Även om du märker att kardborre inte passar ditt hår, kommer 1-2 procedurer inte med mycket skada, och det är aldrig för sent att vägra dem och hitta ett mer lämpligt sätt för dig själv.

Kockrot för hår: recensioner, 9 recept, expertråd

Orsaker till håravfall kan vara olika - hormonella förändringar, obalanserad näring, felaktig hårvård, frekvent stress. Många kvinnor i panik börjar förvärva masker, sprayer, balm för håravfall. De flesta farmakologiska beredningar för hår innehåller örttextrakt. Burdock är det mest populära och effektiva botemedlet för att förbättra hårets tillstånd, dess recensioner är bara positiva. Hur man korrekt använder burk för hår så att de blir starka, friska och glänsande? Svaret på den här frågan kommer du ta reda på efter att ha läst den här artikeln.

Användbara egenskaper hos burdock root

Burdock används för att stärka försvagat hår, eliminera hudens dermatologiska problem och påskynda tillväxten. Enligt recensioner av kvinnor med regelbunden användning av burk, försvinner hårets utseende, mjäll, klåda, seborrhea och håret växer snabbare.

Fördelarna med kardborrhår:

 • fettsyror - fuktar håret, skapa ett skyddande skikt som skyddar garnet från aggressiva miljöpåverkan,
 • bittra ämnen - desinficera huvudets hud, eliminera inflammation, ge hårstyrka;
 • tanniner - har en tonisk effekt på håret;
 • eteriska oljor - lindra hårbotten, eliminera klåda, mjäll;
 • inulin - det finns mycket av detta ämne i burk, det gör håret smidigt och glänsande;
 • B-vitaminer - skydda hår mot håravfall;
 • spårämnen - förbättra cellulär metabolism, aktivera hårväxten.

Användningen av kockrot kommer positivt att påverka ditt hårs hälsa, eftersom olika näringsämnen i burk gör det möjligt att använda det inte bara för att förbättra hårets tillstånd utan också för att behandla de tidiga skedenivåerna, stark håravfall. Kock är kontraindicerat vid allergiska reaktioner och under graviditet.

Nyanserna för att samla burdockrötter: expertråd

Kocken växer överallt, det är inte svårt att samla och lagra råvaror. Läkemedel finns i en årig burdock. Rötter bör samlas in från företag, motorvägar, råvaruavverkning sker från augusti till första frosten, eller på våren.

Kockrotsstammar bör försiktigt avlägsnas från marken, sköljas under rinnande vatten. Det är nödvändigt att torka råmaterial under en baldakin, eller i en varm ugn bör spridd burka vara i ett enda lager. Direkt solljus har en negativ effekt på växten - burken förlorar de flesta av vitaminerna och de fördelaktiga mikroelementen.

Hakade torkade rötter kan förvaras i högst 24 månader i förpackningar av deras tjocka papper, kartonger, glasbehållare.

Topp 9 Best Burdock Root Recept

Har du seboré? Burdock till räddningen!

Seborré är ett dermatologiskt problem som orsakas av sebaceous körtlar. Sjukdomen utvecklas på grund av frekventa stress, hormonella förändringar i kroppen. Det händer oljigt, torrt och blandat. Kockrot hjälper till att effektivt eliminera alla typer av seborré.

För behandling av oljig seborré ska 7 g krossade burkstammar kokas med 230 ml kokande vatten, lämnas i en sluten behållare i 45 minuter. Drag utdraget med hårrötterna fuktat tre gånger i veckan i en halvtimme före tvätt. Du kan använda verktyget som en balsam - det aktiverar hårväxten, förhindrar förlusten.

Salva för behandling av torr seborré

Häll 320 ml kokande vatten 6 g burdockstammar. Blanda blandningen innan du minskar originalvolymen med 2 gånger. Tillsätt 55 g smält smet till den ansträngda lösningen. Stew i ett vattenbad eller i en varm ugn i 2 timmar. Fuktar håret rötter var tredje dag.

Cognac och burdock mot håravfall

Cognac i kombination med kullrot är ett av de mest effektiva sätten att stärka håret. Cognac förbättrar blodcirkulationen och näring av hårrötterna. Burdock - närmar sig hår med vitaminer och mineraler, förbättrar tillväxten.

För beredning av ett botemedel tillsätt 80 ml klassiskt avkok av kullrot till 20 ml brandy. Gnid blandningen i hårrötterna, sprid över hela håret. Förfarandet görs två gånger i veckan.

Hårmask för styrka och glans från burdockrot

Slött och svagt hår ser osjämt ut. En medicinsk salva är förberedd från burk, vilket snabbt hjälper till att återställa glans till hår, eliminerar bräcklighet och torrhet och accelererar tillväxten.

Häll 380 ml vatten 12 g rötter. Koka upp blandningen, smäll i brand i 15 minuter. Ta bort fällningen från den kylda buljongen, tillsätt 60 ml havtornsolja, slå med en mixer.

Ett sätt att gnugga i hårrötterna, jämnt fördelat över hela längden av håret var tredje dag. För fullständig hår restaurering kommer att kräva 20 sessioner.

Buljong från den årliga burken

Klassisk avkok av burdockrot för håret är beredd från en årlig växt. Häll 220 ml kokande vatten 10-20 g rötter, simma på elden i 12 minuter. Det avkylda och filtrerade verktyget används för att skölja håret, eller gnidas in i hårrötterna före tvätt. Enligt recensioner hjälper denna buljong från håravfall, ökar deras tillväxt.

Avkok av kullarrot och calamus

De fördelaktiga egenskaperna hos käften rot för hår kan förbättras med calamus, samlingen stärker håret, accelererar tillväxten. Blanda komponenterna behöver i lika stora proportioner, 18 g samling häll 1 liter vatten, laga i en kvart i timmen. För att fylla upp kapacitet med buljong, att lämna innan full kylning, innebär att applicera på rötter av hår. Enligt recensioner, efter att ha använt buljongen blir håret starkare, mindre faller ut.

Stärka håret med börda

För effektiv behandling av tidig skallighet använda burka roten för hår. Från burdock förbered olja eller vatteninfusion.

Oljelösningen framställs från 30 g kockrot och 90 ml vegetabilisk olja. Blandningen placeras i en glasbehållare, lämna i en timme. Strained infusion appliceras på hårrötterna var tredje dag. Kursen består av 10 rutiner.

För vatteninfusion, blanda 5 g råmaterial från 100 ml vatten, lämna i en timme. Gnugga infusionen i hårrötterna. För att fixa resultatet, skölj håret med en klassisk avkok av burdockrot för hår.

Applicering av burdock rot för fet hår

Burock normaliserar talgkörtlarna, gör håret mindre oljigt. Blanda 3 g burdockstammar med 6 g blomställningar av kalendula, häll 320 ml vatten. Blanda för att simma på elden i 20 minuter. Buljong för att impregnera hårrötterna, använd som balsam efter varje hårtvätt.

Burdock oljemask för alla hårtyper

Kockrot för hår är användbar inte bara i form av avkok. Burdock gör burdockolja, som effektivt används för att stärka och växa hår.

 1. Grind 110 g färska burkhönsningar, häll 220 ml olivolja.
 2. Blandningen avlägsnas för en dag i ett mörkt rum.
 3. Olja för att simma på låg värme i 12-15 minuter.
 4. Kyl, filtrera.

Olja ska appliceras på rötterna minst 2,5 timmar innan håret tvättas. Efter applicering av huvudomslaget med plast och en handduk. Skölj av på vanligt sätt, använd ett avkok av nässla, kamille eller kalendula som hårspolning.

Olja hjälper till från håravfall, eliminerar klåda, torr seborré, förbättrar blodcirkulationen. Enligt recensioner av kvinnor som regelbundet använder olja, blir håret mjukt, behagligt att röra, antalet delade ändar minskar.

För att stärka håret, bör du förbereda en medicinsk mask baserad på burdock olja. Blanda 5 ml burkolja, honung och neutral flytande tvål, tillsätt saften från en medelstor glödlampa. Blöt hårbrotten med en blandning, lämna i 3 timmar, skölj på vanligt sätt. För att eliminera löklukten kan du skölja håret med surgjort vatten - 5 ml äppelcidervinäger eller citronsaft kan sättas till 1 liter vatten.

Recensioner av människor om burdock root

Recensioner av tjejer som regelbundet använder burdockrot för hår är positiva. Användningen av kullarrot eliminerar effektivt seborré, mjäll, torrt eller fet hår. Men mest av allt bra recensioner om kullrot, som ett effektivt sätt att eliminera håravfall, behandling av skallighet i ett tidigt skede.

Kockrot ger dig möjlighet att snabbt städa upp håret och huden på huvudet. Enligt konsumentrecensioner är burdock ett utmärkt alternativ till dyra professionella hårvård och salongbehandlingar.

Kockrot för hår

Stress, sjukdom och olämplig vård kan orsaka allvarlig håravfall. Men skynda inte till panik! Kockrot från håravfall kommer att stärka folliklarna och stoppa denna process.

Vad är burdock användbart för?

Många överväga burdock en ogräs, inte ens veta om dess helande egenskaper. Men roten till denna växt har framgångsrikt använts av våra mormor. Idag är det 21: a århundradet, men skörd recept är fortfarande relevant.

Och sanningen, den kemiska sammansättningen av burdock gör det möjligt att tillämpa det allmänt i terapeutiskt och profylaktiskt syfte. Rödaxtrakt, juicebaserad salva, lövaktig avkok - allt detta kan ofta hittas i kompositionen av moderna kosmetiska preparat. Och hemmetoder (salvor, avkok, sköljmedel och masker) är inte på något sätt sämre än varumärken. Med hjälp kan du stärka hårroten, mätta tråden med livskraft och ge dem elasticitet och glans. Regelbunden användning av medel från burdockrot kommer att stärka hårstrukturen, stoppa förlusten och förhindra dissektion av ändarna.

Det unika i detta verktyg beror på dess sammansättning:

 • Inulin - är ansvarig för hårets glans och jämnhet;
 • Eteriska oljor - behandla seborré, stimulera tillväxt
 • Fettoljor - hår täcker en speciell film som skyddar dem mot aggressiva miljöpåverkan och förhindrar hårets snabba förorening.
 • Tanniner - stärka hårfollikeln, vilket förhindrar att trådarna faller ut;
 • Stigmasterin och sitosterol - aktiva substanser som återställer frysta eller skadade celler;
 • Bitters - har en desinfektion, närande och antiinflammatorisk effekt;
 • Protein - ett ämne som är en del av håret och hjälper dem att återhämta sig;
 • Palmitiska och stearinsyra fettsyror - fuktar torra strängar;
 • Vitaminer P, A, C, E och B, liksom ett antal mineralämnen - stimulerar metabolism och blodcirkulation i hårbotten.

Du vet fortfarande inte varför ditt hår faller ut? 5 stora misstag:

Kockbaserade hemlagade recept

Kockrot för håravfall finns i många populära recept. Välj någon av dem och ta hand om ditt hår.

 • Kockrot (krossad) - 1 msk. sked;
 • Vatten - 1 liter;
 • Blomstring av kalendula eller nässla - 2 msk. skedar;
 • Calamus root (tillval) - 1 msk. en sked.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Används för att skölja trådarna och gnidas även i epidermis.
 6. Upprepa inte mer än 2 gånger i veckan.
 • Kockrot (krossad) - 4 delar;
 • Cognac - 1 del;
 • Lökjuice - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Fyll det med kokande vatten.
 3. Koka en kvart i timmen.
 4. Vi filtrerar buljong genom en sikta.
 5. Häll brännvin och lökjuice.
 6. Använd för sköljningsträngar.

Några mer användbara tips:

 • Kockrot -1 del;
 • Yarrow - 1 del;
 • Vatten - 1 liter;
 • Nettle - 1 del;
 • Hop - 1 del.
 1. Mala den tvättade rotan.
 2. Vi ansluter den med hoppa, nässla och vinka.
 3. Koka i 10 minuter på vattenånga.
 4. Kyl buljongen till en acceptabel temperatur.
 5. Skölj håret i slutet av schampot.
 • Burdock rötter - 2-3 st.
 • Alkohol (för konservering);
 • Vatten.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Gnid dem på ett fint rivjärn.
 3. Kram saften genom en sik eller ostklaff. Detta bör ske mycket snabbt för att förhindra oxidation av gnidningsmassan.
 4. Om du ska behålla den resulterande saften, blanda den med alkohol (1: 1).
 5. Om du förbereder en lösning för en gång, späd den med samma mängd rent vatten.
 6. Gnid i huden 2-3 gånger om 7 dagar.
 • Kockolja - 3 msk. l.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Yolks - 2 st.
 • Flytande honung - 2 tsk.
 1. Blanda allt i en skål.
 2. Mask våta viskningar.
 3. Vi gnuggar det i en rotzon.
 4. Wrap ditt huvud i cellofan och en scarf.
 5. Efter 3 timmar mitt huvud med schampo.
 6. Använd en mask före varje tvätt.

Du kommer att vara intresserad av:

 • Kockrot (torr och krossad) - 75 g;
 • Olivolja eller solrosolja - 200 ml.
 1. Fyll hackad kladdrot med olja.
 2. Vi lägger behållaren med vätskan i en mörk garderob precis för en dag.
 3. Vi värmer upp blandningen i 20 minuter på en lugn eld.
 4. Vi filtrerar varm buljong.
 5. Olja gnidde i hårbotten 2-3 gånger i veckan.
 6. Tvätta av med schampo.
 7. Vi sköljer lås med ättika lösning, det kommer att rädda dem från fettighet.
 • Vit pilbark - 1 del;
 • Kockrot - 1 del;
 • Vatten - 1 l.
 1. Vi tvättar kullens rötter med vatten.
 2. Grate dem revet.
 3. Blanda med hackad pilbark.
 4. Fyll med kokande vatten.
 5. Koka på låg värme i 15 minuter.
 6. Kyl buljongen och använd som sköljning.

Regler för insamling av burdockrötter

För att göra hemlagad sköljning och masker behöver du en ung kullrot (1-2 år). Enligt experter är det nödvändigt att gräva det sen på hösten eller på våren. I det första fallet börjar bladen vissna, vilket gör att alla fördelaktiga ämnen kan koncentrera sig i roten. I det andra har bladen helt enkelt inte tid att blomma och ta all livskraft för sig själva. Om växten redan har blommat kommer det inte att vara mycket att använda från det.

Innan du gör kosmetika ska roten tvättas under rinnande vatten (kallt), utan att skura det övre lagret. Om din hud inte tolererar några komponenter, kassera denna anläggning till fördel för en annan.

Använd burdockens helande egenskaper och njut av det tjocka och starka håret.

Burdock: alla hemligheter för frodigt och tjockt hår

Enkel och obetydlig burdock, växande överallt, på vägarna, i skuggan av buskar, är faktiskt det starkaste naturmedicin. Människor anser att denna växt är en vanlig ogräs och har ingen aning om dess helande egenskaper. Dessutom vet få om fördelarna med skrapa för hår - vilket ger dem hälsa och skönhet.

Burdock är en del av många kosmetiska produkter, som ett sätt att återställa, stärka och för hårväxt. Dess unika komposition gör det möjligt att behandla inte bara hår, utan också hårbotten på grund av antiinflammatoriska och sårläkande förmågor.

Burdock: helande egenskaper för hår

När frisyren började bli matt och förlorade sin tidigare täthet, och håret faller ut med en skrämmande hastighet - det är dags att använda en burk för att behandla och återställa ditt hår.

Som ett resultat av exponering för masker, oljor, avkok av burdock i hårbotten, hårsäckar och hårstänger kommer att förlora ljusstyrka, hälsa och styrka.

Kock har använts för håravfall sedan antiken. Ancient healers och herbalists valde rötterna, frön och bladen av denna växt och bryggde infusionen, som användes som ett medel för att skölja håret.

I dag blir kocken alltmer populär. Användes, med början med de enklaste dekokter och infusioner, som produceras från en torr eller färsk inmatning hemma, slutar masker, krämer och oljor, framställs, vanligen under industriella förhållanden och våg.

Till skillnad från andra hårvårdsprodukter som innehåller skadliga sulfater för kroppen kan burdock användas för att förbättra hårkvaliteten året runt både för terapeutiska och profylaktiska ändamål. Så, att applicera 2-3 gånger i veckan sparar dig från sådana problem som skallighet, mjäll, överdriven torrhet, eller tvärtom, överdriven fet hud i hårbotten och håret.

Kock har den mest fördelaktiga effekten på lockar:

 • Fuktar och närmar sig torra och försvagade håraxlar och glödlampor;
 • Skyddar effektivt mot de aggressiva effekterna av negativa yttre faktorer (temperatur, miljö, ultraviolett);
 • Motstår patologiska mikroorganismer (antibakteriell verkan);
 • Eliminerar inflammation och förhindrar dem;
 • Gör det möjligt för dig att stärka rötterna avsevärt
 • Aktivt kämpar håravfall, skallighet;
 • Innehåller antifungala egenskaper, eliminerar mjäll och klåda.
 • Stimulerar cellulär metabolism och därigenom aktiverar hårväxt.
 • Matning av hår från rot till spets, ger jämnhet, styrka, hälsorelater.

Det är viktigt! Den enda kontraindikationen för användning av skägg för hår är individuell intolerans, uttryckt i närvaro av allergiska reaktioner vid användning av produkter baserade på den.

Kockrot för starkt och friskt hår

Vackert välskött hår är föremål för beundran av folket runt. De fånga ögat och verkligen fascinera. Marknaden erbjuder idag ett stort antal kosmetiska produkter för vård av krullar, och även om de sparar tid är deras användning inte alltid bra för hälsan i allmänhet. Och eftersom hårets tillstånd beror på kroppens allmänna tillstånd kan användningen av kosmetika av dålig kvalitet påverka frisyrens utseende negativt. En av de beprövade vårdprodukterna är burdockrot för hår.

Det visar sig att det som växer under våra fötter kan omvandla någon representant för det rättvist kön som erkänns, genom att ge henne en dröm frisyr. Sedan antiken har ryska skönheter använt de medel för självomsorg som naturen själv har gett. Moderna tjejer och kvinnor återvänder till gamla recept i hopp om att få voluminöst, elastiskt och vackert hår. Det här är det rätta beslutet, för att inte ett enda kemiskt medel som tillverkats i laboratoriet, oavsett hur mycket det är i kompositionen, kan ersätta de vegetabiliska produkter som har bevisats genom åren.

Funktioner av sammansättningen av burdock root

Våra förfäder använde kockrot inte bara för att ge håret en vacker glans, men också för att förbättra den. Detta är inte förvånande, eftersom sammansättningen vid första anblicken, en enkel växt, har en speciell rikedom.

 • Vitaminerna i grupperna A, B, C, D, E - de bidrar alla till mättnaden av krullar med speciella egenskaper och ger dem styrka. De förstärker hårstrukturen, skapar ett skyddande hinder mellan dem och miljön.
 • Tanniner hanterar perfekt funktionen att stärka håret, förhindra förlusten och eliminera brittleness.
 • Proteiner är byggmaterial inte bara för kroppen, men även för hår. Penetrerar in i strukturen tillsammans med masker och andra föreningar har de en förstärkningseffekt.
 • Eteriska oljor främjar aktiv och effektiv kontroll av kliande hud i huvudområdet, förhindrar mjäll och förhindrar utseende av löss.
 • Inulin finns i en särskilt stor mängd i växtens rot, med hjälp av håret blir det glatt, glänsande och silkeslen.
 • Fettoljor förhindrar att håret blir smutsigt snabbt.
 • Bitter har en kraftfull desinfektionseffekt och bidrar till förstörelsen av den inflammatoriska processen, läkning av sår och pustler på huden.
 • Fettsyror ger strängar med rätt fukt och skydd mot de aggressiva effekterna av ultravioletta strålar, temperatur extremiteter, hög luftfuktighet. De bekämpar aktivt torrt hår.
 • Spårämnen och andra ämnen som har kockrot i deras sammansättning accelererar cellulär metabolism och närmar sig hår från utsidan och insidan.

Det här är inte alla anledningar till varför du bör vara uppmärksam på burken för hår som ett effektivt sätt att ta hand om dem.

Kompositionens egenskaper

Med tanke på hur man använder detta unika helande medel för hår kan det noteras att det finns flera sätt.

Det är möjligt att göra mycket mirakulösa kosmetika från krossad rot. Du kan köpa ett färdigt läkemedel på ett apotek, men om du vill få maximal glädje och användbar substans från processen att förbereda och använda verktyget bör du göra självständig förberedelse av samlingen. En burk som tillverkas med egna händer innehåller naturliga ämnen i hög koncentration i kompositionen, så det kommer snabbt att klara av sin huvuduppgift och göra håret friskt och vackert.

Vi gör en samling växter på egen hand

 • Burdockrötter, som du ska använda som en eliksir för hår, bör växa i ekologiskt rena områden (bort från vägar, industriföretag, stora megalopoliser).
 • Det rekommenderas att extrahera råmaterial till läkemedlet i slutet av hösten eller på våren. Det var under denna period att den högsta koncentrationen av fördelaktiga substanser hittades i roten.
 • Till växtsystemets rotsystem extraherades bekvämt, det är nödvändigt att gräva så djupt som möjligt. Efter grävning tvättas "bytet" under rinnande vatten.
 • Därefter måste du torka växten under den dagliga tiden, med lokaler med bra ventilation.
 • Slipning av råmaterial är ett viktigt steg, eftersom endast en grund rot kan användas för de flesta formuleringar. För att göra detta kan du använda en rivare eller matberedare.
 • Efter slipningstiden följer återtorkning. Växten ska spridas ut på papper i ett tunt skikt och skickas till ett ventilerat rum i 14 dagar.
 • Efter torkningen är anläggningens hållbarhet 2 år. Det är nödvändigt att hålla i kartong eller papperspaket på platser skyddade mot fukt.

Tillämpningen av de erhållna råmaterialen är omfattande. Till exempel kan du avkok, tinktur, och självständigt skapa en läkningsmask baserad på den, liksom olja från burk till hår. Popularitet bland moderna skönheter och juice, extraherad från fräsch burdockrot.

Helhetsformer

Fördelarna med tinkturer från växter

Detta recept är det enklaste av alla populära sätt att använda burdock. Du kan göra det från färska råvaror, inte torkade, och från torrrotten. I alla fall behöver du 2 msk. l. råvaror översvämmade med Art. kokande vatten. Därefter täcks blandningen och placeras i en halvtimme för att insistera.

Efter filtrering är infusionen klar att användas. Typiskt används användningen av denna infusion efter tvättning av håret, det fungerar som luftkonditionering. Tack vare regelbunden sköljning av håret med en sådan komposition kommer du att uppnå en hälsosam glans och perfekt färg utan att behöva skadliga kemiska förfaranden.

Avkok och dess helande effekt

Uppmärksamhet förtjänar ett avkok av burdockrot för hår, vilket kräver lite mer tid, men överträffar alla förväntningar när det gäller effektivitet. Behöver förbereda 2 msk. l. krossade råvaror, deras konstgolf. kokande vatten och sätta på en långsam eld. Matlagningen utförs i 10 minuter, sedan buljongen filtreras och kyles. Det används i form av värme för att skölja försvagat och sprött hår. Varje gång blir du mer och mer förvånad över resultatet, för efter ett par användningar blir ditt hår starkare och mer motståndskraftigt!

Växtjuice och dess fördelar

Kocksaft används för att stärka hårstrukturen. Trots komplexiteten i processen kommer du att njuta av förberedelsen av detta läkande läkemedel. Det är nödvändigt att ta råvaror fräscha och vrida den genom köttkvarn, varefter den resulterande puréen skickas till gasväv och pressas. Eftersom växten inte genomgår värmebehandling är den mer "levande", därför kommer den att bli det mest effektiva sättet att stärka håret, förbättra hårbotten och stimulera hårväxten. Oftast används saften för massage.

Burdock masker

Varje tjej kan använda masker, men kompositioner från kullrot kommer inte att vara svåra att använda. Plus detta recept i avsaknad av behovet av tidskrävande förberedelser. I den naturliga masken som du förbereder hemma (receptet beror på syftet och typen av hår), måste du lägga till juice, avkok eller bara hackad kladdrot.

Till exempel kan du använda burken i masksammansättningen för att stärka håret, läka, förhindra sårbarhet och förlust. Appliceringen av masker utförs över hela längden: Först genom massagerörelserna gnidas de in i rötterna, sedan med en pensel fördelas längs hela längden.

Allmänna rekommendationer för användning av burdock

 • Kock kan användas för alla typer av hår - torrt, fet, normalt. Det hjälper till att stärka håret, vilket ger en hälsosam glans och vackert välskött utseende.
 • Innan du använder burken för att lösa problemet är det nödvändigt att utföra ett litet test för att bestämma allergener för huden. För att göra detta, applicera en liten applikation av en bomullsplatta som innehåller produkten på handleden. Om försämringen inte uppstår, passar verktyget dig.
 • Hemanvändning av burdock innebär genomförandet av flera förfaranden för en vecka (vanligtvis 2-3 gånger) i närvaro av problem. Om roten och bladets blad används som profylaktisk, tillräckligt en gång var 7: e dag.
 • För att burdock ska vara särskilt effektiv för hårväxt och för förstärkning är det nödvändigt att genomföra en hel kurs, som innefattar 10-12 procedurer. Sedan, om det behövs, efter 14 dagars paus kan du upprepa.
 • Det rekommenderas att ersätta verktyget med en annan folkkomposition när det gäller särskilt fet hår, eftersom fettsyrorna som finns i växtens sammansättning kan skada dem.

Om du vill stärka håret, göra det mer hälsosamt, snyggt och vackert, hittar du det magiska verktyget för dem. Man måste bara uppmärksamma sin förberedelse, som om några dagar kommer du att bli kär i ännu mer!

Frisör: hur man förstärker håret med hjälp av roten till denna växt?

Kock, hund, farfar - på olika sätt nicknamed folket burk, även om dess namn översätts från latin som "björn". Skönheter med försvagade och ömma strängar bör överväga att det inte är en vanlig växt som växer under ett staket, men ett unikt sätt att stärka rötterna, mot håravfall, för att behandla alopeci, samtidigt som man löser många andra problem i samband med hårbotten. Lär dig hur man använder skägg för hår - och ingenting kommer att hota dem. Du kan njuta av den långvariga effekten av avkoket från roten till denna växt: Efter att ha sköljats ​​med ett sådant läkande läkemedel blir krullarna starka, starka och glänsande.

Kockrots helande kraft

Den magiska kraften hos en burk för hår förklaras av sin unika kemiska sammansättning, där många av de mest fördelaktiga ämnena kan erkännas. Var och en av dem ger ett litet bidrag till orsaken till att läka de sjuka och försvagade trådar, men i slutändan visar det sig kraftfull, komplex effekt på hårbotten, rötter och själva strukturen av håret. Så de mest fantastiska resultaten kan förväntas från den kemiska sammansättningen av burdock root:

 • Huvudviolen spelas av inulin - en polysackarid som garanterar jämnhet och glans av håret efter sköljning och maskerar med den här fantastiska växten, eftersom det finns mycket burdock vid dess rot;
 • Olika essentiella oljor gör käften till håret ett utmärkt lugnande: Om du lider av kliande hårbotten på grund av mjäll, hittar du inte ett bättre botemedel. med pedikulos är det här verktyget också användbart, eftersom det tillåter att man inte kammar hårbotten till blod efter insektsbett och förhindrar bildandet av scab;
 • olika fettoljor kan bilda en skyddande film som förhindrar snabb kontaminering av lock, fuktar torra strängar, avstötar de mest aggressiva yttre attackerna mot hår i form av ultraviolett strålning, temperaturfall och andra atmosfäriska problem.
 • det finns också tillräckligt med tanniner vid kullrot, de är de som berättar för denna växt en sådan kraftfull befästningsegenskap, förhindrar ytterligare förluster av strängar: avkok är förskrivet av trichologer under alopeci;
 • stigmasterin är ett mycket unikt ämne som inte finns i varje växt: ett avkok av hår från en burdock återställer, regenererar skadade celler, därför sköljer krullar med detta verktyg kommer att kunna läka delade ändar och brytpunkter;
 • sitosterol - vegetabilisk alkohol, som hjälper tanniner att stärka hårrötterna;
 • bitterhet som finns i burken, kan desinficera eventuella skador på hårbotten och stoppa inflammatoriska processer.
 • inget behov av att förklara hur viktigt protein är för utseende av lockar: det är grunden för varje hårs struktur, därför återställs det effektivt strängar efter att ha lidit skador och stress. avkok av hårroten är speciellt bra med konstant färgning eller efter en perm;
 • Det finns inte så många fettsyror i burken (bara palmitinsyra och stearinsyra), men de är i tillräcklig mängd i denna växt: deras koncentration gör det möjligt att helt fuktiga även det torra håret.

Den överflöd av aktiva, kraftfulla i dess effektämnen som ingår i rotkompositionen i denna växt, låter dig aktivt använda burk från håravfall och hårväxt.

Självklart, på apoteket, kan du enkelt köpa en färdig insamling. Men om du bara vill använda endast 100% naturliga, extremt koncentrerade fonder kan råvaror erhållas på egen hand.

Med essentiell olja av ylang-ylang kommer du att glömma mjäll, splittrade ändar, håravfall. Så här använder du >>

Vet du hur man gör schampon? För recept >>

Burdock root: application

För att förbereda ett avkok av burdockrot för hår och pressa den maximala fördelen ut av det finns det två sätt: enkelt och enkelt. Först, som nämnts ovan, kan du köpa en färdig läkemedelssamling på apoteket. För det andra försök att självständigt samla in råvaror för läkemedel. Den andra metoden kommer att bli effektivare, eftersom du i så fall kommer att få maximal mängd användbara ämnen i högsta koncentrationen.

INSAMLING

 • En favoritbock bör växa utanför stadens gränser, bort från fabriker och motorvägar (växter tenderar att absorbera toxiner från atmosfären).
 • koppleri av råvaror måste åtgärdas under senhösten eller tidigt på våren, när roten kardborre har det största antalet av olika artiklar som kan vara användbara för hår hälsa.
 • Du måste försöka gräva till maximalt djup, så långt som möjligt, för att extrahera roten.
 • Råmaterial ska sköljas ordentligt under rinnande vatten.
 • Sedan torkas den i 24 timmar i ett välventilerat rum.
 • Därefter kan det krossas (på en rivare eller i en matberedare, till exempel).
 • Den hackade burken roten torkas för andra gången: Den sprids på papper i ett torrt, ventilerat rum i två veckor med konstant omröring.
 • Efter högkvalitativ torkning kan råvarorna förvaras i två år, om du förvarar det i kartonger (papperspåsar) och sorterar ut regelbundet för att undvika fukt och mögel.

MATLAGNING

ANSÖKAN

 • Indikationer: torrt hårtyp, olika typer av skador (brittleness, split ends), förlust, alopeci, mjäll, svaghet och matthet.
 • Kontraindikationer: Oljig hårtyp (överflöd av feta oljor i dessa produkter kan skada dem), individuell intolerans.
 • Innan du behandlar ditt hår med ett läkande läkemedel, var noga med att kontrollera det för närvaron av allergener för din hud. En liten applikation (bomullsplatta doppad i den använda vätskan) görs på handleden i 5 minuter, sköljdes sedan med rent vatten. Om det inte finns några misstänksama känslor (klåda, rodnad, etc.) inom några timmar efter det att det inte är kontraindicerat för dig.
 • Masker gjorda av kullarrot appliceras på hela hårbotten. Först gnids de i rötterna med massörrörelser, sedan med hjälp av en speciell borste fördelas de längs hela längden av håret, spetsarna är rikligt fuktade.
 • Infusion, dekokt och juice av kardborre rot används för effektiv sköljning av håret, varefter de blir vacker glans och naturlig lyster, även efter många fläckar och andra frisörtjänster.
 • Kocksaftjuice används ofta som ett massageverktyg som hårväxtstimulator.
 • Hemanvändning av burk för hår involverar 2-3 procedurer per vecka med en stark förlust av strängar och 1 gång per vecka, om du bara behöver sätta i ordning utseendet på lockar.
 • Hela kursen att återställa skadade krullar och stärka rötterna är minst 10-12 procedurer. Efter detta rekommenderas det starkt att ta en kort paus på 2-3 veckor och, om nödvändigt, upprepa hårbearbetningen med kullrot.

Med tanke på denna rymliga och detaljerade, men mycket nödvändiga instruktion, kan du återuppliva de mest tråkiga strängarna som skadas av konstant färgning, lockor, höjdpunkter och hårtorkar. Det är dags att sätta dem i ordning och se fantastiska när som helst på året.

Dessutom betyder bristen på receptmedel, beredd på grund av burdock buljong, nr.

Kockrot recept för hår

De grundläggande recepten för infusion, avkok och juice från kardborre är redan kända för dig. De används som grund för många hårstärkande produkter som enkelt och snabbt kan förberedas hemma.

 • Traditionell sköljning mot håravfall

Två glas kokt buljong eller infusion av kullrot utspätt i en liter vatten, rör om jämnt. Vid den sista sköljningen av huvudet efter schampo använd denna växtbaserade lösningen. Håret kan fuktas flera gånger med vatten och kullrot, sedan lätt blottad med en bomullsduk, torka inte torr och torr naturligt. Ofta för detta ändamål används nässla och burdock för att stärka håret. Efter några veckor av aktiv användning av sådan sköljning kommer strängarna inte längre att falla ut, men krullens tillväxt aktiveras.

 • Massage för hårväxt

Om du vill uppnå hårväxt på upp till 3-4 cm per månad, använd juice från burkrot som ett massageverktyg. Det kan emellertid inte användas i koncentrerad form. Var noga med att späda ut med lite kosmetisk olja i lika stora proportioner. Kock, ricinus, mandel, jojoba kommer att göra. Blandningen är grundligt blandad, och med fingertopparna doppade i det kan du göra självmassage. Detta är det bästa och mest effektiva förfarandet som accelererar hårväxten.

 • Mask för skadat hår

Tre matskedar med kullrot rota 100 ml kokande vatten, sätt på en långsam eld. Vänta tills det är bara hälften av avkoket (50 ml), ta bort från värme och spänning. Lägg sedan till 5 matskedar av svamp, sätt masken i ett vattenbad i några timmar. Kyl av och dränera återstående vätska.

Många har hört talas om den här växtens helande kraft och mer än en gång undrat hur man använder och hur man förbereder en burk för hår, så att de stärker och slutar falla ut. Emellertid flyttar inte många från teori till övning, eftersom det innebär regelbundenhet, tidskostnader, vissa färdigheter och givetvis incitament. Kvinnor måste komma ihåg att inget kemiskt färgämne inte kommer att göra håret så starkt, starkt, hälsosamt och därför - vackert, som kullrot. När du har tagit med det i dina kosmetiska hårvårdsprodukter, kan du glömma bort de förlorade trådarna på kudden och stoppa hårväxten. Använd moderna gåvor till förmån för deras krullers skönhet.

Användning av löv och käftrosa för hår - avkok och masker

Kock har länge varit känd för sin helande egenskaper och används ofta i traditionell medicin. Denna växt kan på kort tid stärka torrt och sprött hår, lösa problemet med förlusten, vilket gör att du kan använda denna växt vid behandling av alopeci. Hälsningsegenskaper hos burk gör det möjligt att göra de mest underbara dekokationerna, oljorna och hårmaskerna.

Fördelarna med burkhår

Innan du använder detta eller det här verktyget i kosmetologi behöver du veta om dess helande egenskaper, skada och kontraindikationer. Kockrot användes i antiken.

Användbar kemisk sammansättning:

 • tanniner;
 • fettsyror;
 • inulin;
 • mineraler (natrium, kalcium, magnesium);
 • eteriska oljor;
 • pektin;
 • vitaminer i grupp B, C, D och E.

Burdock och dess rot har en verkligt magisk effekt på hårets struktur och rötter:

 • Vätning av torra trådar;
 • Skydd mot negativa yttre effekter;
 • Desinfektion och bekämpning av inflammationer
 • Förstärkning av hårrötterna;
 • Fighting förlust;
 • Eliminering av mjäll och klåda;
 • Acceleration av cellulär metabolism;
 • Främjar jämnhet och glans av hår.

Regelbunden användning av kullrot ger dig möjlighet att hitta ett elegant hårhår och lösa de flesta problem som är förknippade med hår. Bli inte förvånad över det här - det räcker att försöka på egen hand effekten av en sådan helande anläggning.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Applicering av kullrot och löv för hår

I kosmetologin används roten och bladet av burdock mot håravfall. Burock säljs i ett apotek för cirka 50 rubel. Men det är bäst att veta hur man gör en skrapa för ditt eget hår.

 1. Skörda växten måste vara på våren. Det är värt att veta att de årliga växterna har de mest värdefulla egenskaperna vid behandling av hår (det finns inga blommor för dem).
 2. Efter att ha samlat roten måste den sköljas med vatten och torkas.
 3. Det är nödvändigt att torka en växt i det luftade rummet cirka tre dagar.
 4. Roten krossas med hjälp av en rivare eller en kombination.
 5. Redan strimlad rot borde spridas igen och torkas, inte glömma att ständigt röra den.

Hårkosmetik baserad på burdock appliceras i 10-40 minuter. Användningsfrekvensen beror på hudens problem och känslighet.

Curative burdock decoction

Verktyget är tillverkat på två sätt - från bladets blad och dess rot.

Det är lämpligt att använda färska råvaror:

 • Bladet på burken hälls med en liter vatten och kokas i 15 minuter;
 • Buljongen får svalna. Medel att skölja hår.

Tillagningsprocessen är mer komplicerad:

 • Två matskedar av krossade växter häll ett glas kokande vatten;
 • Blandningen upphettas i 20 minuter;
 • Används efter det har kylts och filtrerats.

Kräftinfusion för hår

ingredienser:

 • två stora skedar av växtrot;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Ta roten av växten och häll kokande vatten över det.
 2. Lossa behållaren med ett lock i en halvtimme, sedan spänna.
 3. Detta verktyg kan skölja håret när du faller ut.

Det bör noteras att humör och tinktur av burdock är två helt olika sätt. Tinkturen har en alkoholbas och innehåller ofta burk-extrakt.

Sköljning av hår med kuller

Sköljets sammansättning:

 • matsked av växtrot;
 • ett glas vatten;
 • två matskedar citronsaft.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Ta kockrot och ett glas kokande vatten. Koka ett tag.
 2. Buljong ska stå i en halvtimme och filtrera sedan.
 3. Lägg till buljongen ett par skedar citronsaft.
 4. Det kan användas som en normal sköljning eller gnidas in i rötterna.

Kockolja för hår

Oljan används för håravfall, torrhet, brist på glans och silke, mjäll och svår klåda. Dess korrekta användning kommer att återställa håret på kort tid.

 1. Olja upphettas försiktigt.
 2. Det är nödvändigt att försiktigt gnida oljan i rötterna med bomullspinne.
 3. Tål masken är helst inte mindre än en timme men inte mer än två.

Mycket ofta lämnar burkolja över natten. Gör inte detta - ett sådant förfarande kan bara skada hårrötterna som behöver andas och i närvaro av en plastpåse kommer inte syre att tränga in. Hur man gör burdockolja från kullrot och hur det kommer att vara användbart för hår, läs här.

De bästa hemlagade recepten hår maskerar med kuller

Kockrot används i de flesta hemlagade masker för att stärka och återställa hår. Med det kan du förhindra alopeci och få vackert hår. Applicera masker från roten hemma är nödvändiga kurser - beroende på det problem du vill lösa.

Mask med kullrot för håravfall

ingredienser:

 • två matskedar burdock, vodka och lökjuice;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Häll burk med varmt vatten.
 2. Håll den resulterande kompositionen i brand i ungefär sju minuter och låt den brygga i en halvtimme. Stam.
 3. Tillsätt resten av ingredienserna.
 4. Sätt på rötterna.

Det rekommenderas att göra en mask cirka 2 gånger i veckan. Alkoholmasken kan användas endast när det inte finns någon inflammation eller irritation på huden. Se fördelarna med burdock mot håravfall kan vara den andra veckan av användning.

Mask av burdockjuice för tillväxt och förstärkning

Fantastisk effekt har en mask med burdock juice, som är väldigt lätt att förbereda med egna händer.

 1. Krama saften av färsk burk.
 2. Späd det i lika stora mängder med vatten och gnugga i hårbotten.

Kocksaft för hår bör inte lagras för framtida användning - det försämras väldigt snabbt. Undantagen är alkoholtinkturer.

Aktiverar hårväxt med kullrot

ingredienser:

 • matsked av burdock;
 • tre skedar av vegetabilisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:
 1. Tillsätt torr burkock till smör.
 2. Värm kompositionen försiktigt till rumstemperatur.
 3. Applicera och tvätta kompositionen efter 20 minuter.
 4. Mask för torrt hår ska göras två gånger i veckan.
 5. Användningen av burk för hårväxt måste nödvändigtvis vara regelbunden.

Burdock mask för att stärka håret

ingredienser:

 • 1 msk burdock root;
 • ett halvt glas kokande vatten;
 • 2 matskedar jojobaolja.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Fyll burdock med kokande vatten. Lämna på låg värme i 15 minuter.
 2. Låt buljongen svalna, filtrera den och tillsätt jojobaoljan till den.
 3. Slå blandningen med en mixer och gnid försiktigt in.
 4. För att stärka håret med en burk måste du hålla masken på håret i ca 40 minuter.

Burdock och nässla mask

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkade nässla löv;
 • ett glas kokande vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i ett glas kokande vatten en sked av nässla och burdock.
 2. Sätt blandningen på låg eld i 20 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur och gnugga in i hårrotserna och fördela resterna längs längden.

Folkreceptmask med nässla är idealisk för oljig hårtyp.

Mask av burdock och honungolja

ingredienser:

 • 1 msk burdockolja;
 • 1 tesked honung.
Matlagningsprocess:
 1. Värm oljan i ett vattenbad och tillsätt en sked stor honung till den, som ska lösa upp.
 2. Applicera kompositionen i håret i en halvtimme.
 3. Tvätta av med schampo.

Mask av kullarrot och kalendula

ingredienser:

 • 1 liter kokande vatten;
 • två matskedar av kalendula;
 • matsked av burdock rot.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en liter kokande vatten två matskedar kalendula och en - burdock rot.
 2. Håll på låg värme i ca 30 minuter, låt sedan kompositionen svalna till rumstemperatur och gnid försiktigt in i hårrötterna.
 3. Receptet för burdock och calendula rekommenderas för personer med fet hår, eftersom det hjälper till att klara av mjäll och förlust.

Burdock oljemask och ägg

ingredienser:

 • 3 msk burdockolja;
 • två äggulor
 • en tesked kakao;
 • en tesked vitamin A.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Värm burkolja till rumstemperatur och tillsätt äggulor till den. Rör om.
 2. Lägg till kakao och vitamin A.
 3. Hårdemaskan på burken gnids i hårrotsarna och appliceras på hela längden. För att upprätthålla kompositionen tar ungefär 40 minuter.

Mask av kullarrot och calamus

Perfekt för torrt, skadat och sprött hår.

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkad kalamusrot;
 • ett glas vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en sked av kalamusrot och kardborre i ett glas vatten.
 2. Sätt på elden och låt koka i ca 15 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur.

Videotips: Användbara egenskaper och användning av kullrot i hemmet

Recensioner om användning av burk för hår

Jag behöver noggrann hårvård med hjälp av försiktiga medel efter misslyckad färgning. Jag spenderade mycket pengar på håråterställning, men jag kunde nå mitt mål med burdockolja.

Problemet med håravfall har uppstått i sin ungdom, men genom åren har det bara förvärrats. Efter att ha hört många recensioner om användningen av burdock, bestämde jag mig för att kontrollera sina fantastiska egenskaper för dig själv. För att inte säga att de skalliga fläckarna som har försvunnit har försvunnit och mitt hår började växa väldigt starkt, men de slutade verkligen att falla ut och det gläder mig först och främst.

Flera gånger om året spenderar jag hårborttagning. Mest av allt gillade jag burdockmasken med luft, vilket hjälpte mig att besegra håravfall.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Hur man behandlar en svamp på huvudet - metoder och preparat