Arganolja för hår - fördelarna och applikationen


I ett försök att hitta en universell botemedel för att stärka, närande, fuktgivande, styling hår, föredrar flickor alltmer arganolja. Genom att använda det hemma kan du uppnå samma resultat som efter dyra salongprocedurer. Så att pengarna för en dyr naturlig produkt inte slösas bort bör du studera rekommendationer från experter och kundrecensioner.

Ursprung, egenskaper och funktioner

Arganolja produceras i Marocko. Det här är det enda stället i världen där argonträd växer, vilket i Nordafrika anses vara heligt. Vartannat år producerar järnträet (plantans andra namn) små frukter, inom vilka det är ganska fasta ben, som innehåller 3 mandelformade nukleoler. Dessa är arganfrön, från vilka kallpressad oljig eller guldgul oljig vätska med en tärvsmutig arom erhålles. Utbytet av den färdiga produkten från 50 kg råmaterial är endast 0,5 kg.

Arganolja är 80% sammansatt av fettsyror - palmitinsyra, oljesyra, stearinsyra, linolsyra. Under inflytande av syror uppträder sådana processer:

 • kalciumabsorptionen förbättras;
 • ökar huvudets hudens elasticitet
 • stärker håraxelns struktur
 • hudregenerering accelereras vid olika dermatologiska sjukdomar.

Det finns naturliga antioxidanter - polyfenoler och tokoferoler (inklusive vitamin E). De ger en naturlig produkt antiinflammatorisk egenskaper. A-vitamin accelererar tillväxten och ökar flexibiliteten. Tack vare honom blir hårets axlar mer elastiska, inte splittrade. Vitamin F bidrar till att follikeln bildas och utvecklas, skyddar hårbotten från uttorkning och irritation, hjälper till att övervinna mjäll, förhindrar hårbrott.

Fördelen förklaras också av närvaron av ganska sällsynta men mycket värdefulla element. En av dem är den organiska föreningen squalen, som skyddar hudceller från oxidativa processer. Tack vare skvalen går cellregenerering och celldöd i normal takt utan att orsaka mjäll. Olja innehåller unika växtfytosteroler. De lindrar inflammation av något ursprung, samt stimulerar tillväxten av kollagenfibrer.

effektivitet

Användningen av kosmetisk arganolja, vilket framgår av recensioner, ger följande resultat:

 • håret är mättat med näringsämnen och fuktas längs hela längden, blir elastiskt;
 • glödlampor förstärkt
 • eventuella skador elimineras (till exempel efter curling med pincett);
 • frisyren håller sin ideala form längre, om arganolja används under styling;
 • ger pålitligt UV-skydd
 • när det injiceras i ett naturligt färgämne, behåller håret sin förvärvade färg längre;
 • Om produkten appliceras regelbundet på huden normaliseras aktiviteten hos talgkörtlarna, så att mjäll inte uppstår.

Indikationer för användning av arganolja för hår

Denna naturliga produkt är allmänt känd som ett mycket effektivt botemedel för att återställa skadade och försvagade lockar. Snickare rekommenderar det i följande situationer:

 • tips split;
 • håret har en matt, livlös utseende;
 • huden är torr, känslig, ofta irritation;
 • Skinnets huvud skäller bort, mjäll uppträder;
 • växa långsamt eller falla hårt
 • stavar är porösa, lågelastiska.

Hur man använder smör?

Så att den biologiskt aktiva produkten inte orsakar skada bör den endast användas efter ett allergitest. Några droppar appliceras på baksidan av handleden eller armbågen. Om huden efter en dag inte uppträder rodnad eller utslag kan verktyget användas utan rädsla.

1. i natura

Hemma kan oljan appliceras utan tillsatser. Men om fettinnehållet ökar är det bättre att använda det med tillsats av citronsaft eller alkoholtinkturer. Receptet väljs beroende på det problem som ska lösas.

 • För torrt, poröst hår. Arganolja med en mängd droppar bör gnidas mellan palmerna och appliceras efter tvättning till lite fuktiga strängar över hela längden. Verktyget absorberas perfekt, vilket ger håret en livskraft och glans.
 • För tillväxt. Några droppar i 15-20 minuter gnidde in i rötterna. De gör det på natten, och på morgonen tvättar de sina huvuden. Receptet används varje annan dag.
 • För restaurering efter målning eller curling. Uppvärmd på ett vattenbad olja ålägger på håret. Från ovan är huvudet täckt med cellofanfilm, uppvärmd med en handduk. Skölj med varmt vatten efter 2 timmar. Användningen av en sådan mask varje 3 dagar under månaden låter dig återgå till låsens mjukhet och elasticitet. För att förhindra att du fortsätter att använda en gång i veckan. Full återhämtning sker om 3 månader
 • I stället för balsam. För att göra krullarna smidiga och lydiga, måste du omedelbart efter shampooing applicera olja hela längden, håll i 5-7 minuter och skölj. För torrt hår är receptet lite annorlunda: de appliceras, går tillbaka från rötterna och tvättar inte.

För att utjämna stygga krullar är de helt enkelt kammade med några droppar extrakt. Och om du borstar dem med tips av långt hår, kommer de inte att delas upp. Hemma kan du göra en terapeutisk kosmetisk: tillsätt 3-5 droppar till ett vanligt schampo eller balsam.

Eftersom användningen av ren olja är ganska dyr, kombineras hemma med andra komponenter. Om kompositionen väljs korrekt ökar fördelarna med behandling bara.

Ta en tesked av argan och ricinolja, 5 ampuller av E-vitamin, 10 droppar vitamin A. Efter att ha blandat den oljiga basen, tillsätt en matsked citronsaft och en tesked honung till den. Masken appliceras, läggs på en hatt av cellofan, uppvärmd med en hårtork i två minuter. Wrap huvudet med en handduk, stå i högst 2 timmar. Tvätta av blandningen utan schampo. Veckovis användning ger en märkbar ökning på en månad.

Almond, argan och burdockolja tas i lika delar. De blandas, värms upp till ett varmt tillstånd och smutsas sedan intensivt i rötterna, medan de masserar huden. Wrap huvudet med en film, sedan en handduk, en timme senare tvättas av. Användningen av blandningen två gånger i veckan ger fuktgivande torrt hår och mättnad med väsentliga näringsämnen.

 • Recept på skadade lockar.

Avokadofrukten skalas och knådas med en gaffel till en pureeliknande konsistens, en sked arganolja, en äggula, en sked aloejuice tillsätts. Applicera massan bör ligga längs hela längden av strängarna, och om huden är torr, då är det också. Blandningen lämnas i 2 timmar, svepte huvudet med en handduk och sköljdes sedan med varmt vatten. Masken ger en helande effekt i 10 dagar: håret är mättat med fukt, blir smidigare och elastiskt.

"På jakt efter ett botemedel för att ta hand om feta krullor med torra tips såg jag arganolja. Jag ville ha ett snabbt resultat, så jag bestämde mig för att använda det köpta läkemedlet till det maximala. Jag gnidade den i stora mängder över hela längden och kunde sedan inte tvätta den. Nu tar jag det mindre, fördelar från mitten till ändarna, kamma sedan strängarna. Spetsarna delas inte längre, trots användning av hårtork och tång.

"Jag behövde ett bra recept på hårtillväxt, eftersom de hade tunnat mycket efter att ha fött. Efter att ha läst recensionerna, bestämde jag mig för att testa arganträet fröolja. På kvällen satte jag det på hårbotten (så att det inte var för mycket), på morgonen mitt huvud. Jag torkar det med en hårtork med en kylfunktion, sedan gnuggar jag smöret i mina händer och applicerar det längs strängarnas längd. På en månad kan jag säga: krullarna blev tjockare, tjockare, mer lydiga. "

"Arganolja är ett utmärkt verktyg, men bara om det inte är en falsk. Köp inte på billigt: ​​för om det görs för hand, kan det helt enkelt inte ha ett lågt pris. Innan jag valde ett alternativ ryckte jag hemma på Internet, läste recensioner. Funnit att de mest populära tillverkarna - Melvita, Capus, Magic Glance. Hon använde Melvita för att stärka skadat hår - efter de första maskerna fick de en naturlig glans (inte fet!), De blev elastiska och smidiga ".

Elena, Nizhny Novgorod.

"Efter konstant färgning har min frisyr märkbart förlorad volym. Jag hörde rave recensioner om arganfröolja, så jag bestämde mig för att använda den. Gnidde in i huden, tillsattes till schampot. Efter 2 veckor ser jag att håren på kudden och kammen är mycket mindre. Jag kommer att fortsätta att använda för att stärka rötterna och stabilisera tillväxten. "

"Jag brukar måla hemma. Redan ett halvt år lägger jag till arganolja direkt på färgen. Håret slutade att trycka på vått väder och förvirrad under kamning, blev märkbart tyngre och mer voluminöst. Om du tittar på mitt foto före och efter applikationen är resultatet imponerande. "

Användningen av arganolja för hår

Varje tjej vill vara vacker. En av indikatorerna för grooming är friska och glänsande lockar. Och för att kunna följa dem ordentligt behöver du naturliga ingredienser, naturliga masker och oljor. Höghastighetsolja, som ger näring och återställer krullarnas struktur längs hela längden, är en pressning från arganträdets frukt. Dess användning kan "återuppliva" det svagaste och mest livlösa håret. Vad är kroppen och varför är det bäst att applicera oljan i detta träd, läs nedan.

Från historien

Arganolja för hår är ett sällsynt extrakt, vilket inte är så lätt att få. Faktum är att spinningen av den här "gyllene elixiren" får argan från trädet, och det växer bara i Marocko. Det hårda klimatet, sällsynt skörde och manuell arbetskraft gör denna olja verkligen "gyllene".

Visste du att när du får 1000 ml arganoljextrakt måste du bearbeta hundra kg produkt?

Det är därför kostnaden för ett sådant verktyg når ibland 1000 rubel per 100 ml. De producerar bara olja i Marocko, eftersom export av träd och dess frukter från landet är strängt förbjudet. Detta är en riktig statlig skatt.

Som för hundra år sedan gjorde en berbese tjej handgjorda produkten för smör. Hela trädens dalar hanteras, eftersom användningen av automatiserade system är förbjuden, och lundarna själva skyddas av UNESCO.

Ett intressant faktum: arganolja är ett marockanskt arv, vilket är anledningen till att det kan erbjudas i butiker som "marockansk" - det är ingen skillnad, det här är oljebolag.

Efter att ha fyllt upp samlingen av frukter separerar flickor med stora stenar benen från massan och klämmer ut kärnan i manuella kvarnar.

För att klämma ut en liter olja från frukten tar det flera dagar.

Efter att argan extrakt erhållits packas oljan i flaskor och får infusera en stund. Produkten kan användas så tidigt som flera timmar efter bearbetning i en manuell kvarn.

Användbara egenskaper

Oljens sammansättning innehåller ett stort antal mikrodelar och vitaminer, på grund av vilket håret återställs på kortast möjliga tid.

Kemisk fyllning:

 • omega-3 - har en positiv effekt på hårets inre struktur;
 • Omega-6 - närmar och fuktar lockar. Med denna syra blir håret strålande.
 • omega-9 - förbättrar syre metabolism inuti cellerna;
 • stearinsyra - accelererar tillväxten;
 • Vitaminer A, E, F - eliminera sårbarhet och mätta de inre hårskikten med fuktighet;
 • naturliga antibiotika - förhindra sjukdomar i huvudets hud och bekämpa svampar, mjäll och seborré
 • fungicider och tanniner - upprätthålla vatten-saltbalansen, återvänd hårets vitalitet;
 • Antioxidanter - skydda mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

Argan-extrakt kan användas både för profylax och för att återställa funktionen hos talgkörtlarna. För att den ska fungera korrekt kan den användas som en mask, utan extra komponenter, eller ingår i kompositionen av organiska kompresser för hår - då blir effekten komplex.

Ansökan med dessa eller andra medel kan påverka krullarna på olika sätt. Och för detta finns det flera sätt att applicera arganolja till hår. Till exempel, för att produkten ska närma sig håret i en applikation, bör masker appliceras i 5-6 timmar, och det är bättre att lämna komprimering för hela natten.

Hur man ansöker

Eftersom produkten av arganfrukt anses vara en universell botemedel mot hår, kan vi säga att det inte har några biverkningar. Negativa konsekvenser kan endast vara om oljan är intolerant.

Det är ganska enkelt att kolla kroppen för en allergisk reaktion: du måste lägga en liten mängd elixir på din handled och vänta 24 timmar. Om en dag senare inte har inträffat några reaktioner (rodnad eller klåda) kan du säkert använda produkten.

Det bör också betonas att extraktet inte används om hållbarheten har gått ut. Ingen fördelaktig effekt från detta ämne kan erhållas.

Vad ska jag leta efter när jag väljer?

 • Color. Naturlig substans har en lätt honungskugga. Beroende på hur sen skörden är, kan den vara lite mörkare än honungskuggan. Om oljebolagen har en ljus, mörk uttalad färg, indikerar detta närvaron av färgämnen och ytterligare komponenter.
 • Lukt. Argan har en något jordig, något uttalad nutty smak. När du öppnar en flaska med en gyllene elixir, kommer ett mjukt slöja att bryta runt rummet. Verktyget bör inte ge en stark lukt, annars kan du säkert prata om en falsk. Det är bättre att vägra sådan olja.
 • Tillverkningsland. Tillgången till olja är endast möjlig från ett land - Marocko. Om en annan importör anges på etiketten, så ska sådana medel sättas tillbaka på hyllan. Distribution via andra länder från Marocko är strängt förbjudet, och utbudet av oljor är under statligt tillsyn.
 • Kostnad. Eftersom produktionen av arganextrakt extraheras av manuell arbetskraft och är ganska lång tidsmässigt motsvarar kostnaden den ansträngda ansträngningen. Kostnaden för naturlig ren olja är som regel 100 ml - 1000 rubel. Priset är motiverat av kvaliteten. Om kostnaden för ett sådant verktyg är mycket lägre, indikerar detta en utspädd komposition. Du kan använda det här verktyget, men resultatet blir mycket värre.

Argankoncentrat har en neutral lukt, absorberas lätt, är transparent och har inget sediment. Eftersom produkten pressas genom kallpressning är standardhållbarheten 2 år. Om elixiren inte matchar minst en av punkterna är det bättre att inte använda den.

masker

Användningen av arganer är möjlig både i kosmetiska och medicinska ändamål. Ofta tillsätts oljan till schampo, ansiktsrengöringsmedel, hårbalsam och masker. Genom att använda elixiren på detta sätt förbättras kosmetikkens näringsmässiga egenskaper och skyddar mot de negativa effekterna av konstgjorda tillsatser.

För att maximera näring av håret kan arganextrakt användas på håret utan att tvättas.

Kosmetisk användning

Denna metod innefattar användningen av olja utan efterföljande sköljning. För att bekämpa splittrade ändar, skadade ändar och torkat hår kan du använda följande metod.

Kram ut några droppar arganolja på handflatan, gnugga det försiktigt över hela ytan och applicera sedan snabbt på rena tips.

Efter fem minuter kan du använda en kam för att undvika bindningseffekten. Eftersom oljan har en lätt textur - det väger inte håret, matar dem och lägger till glans.

En annan metod är att tillsätta olja till hårbalsam - tre droppar på ett rör kommer att räcka till. Vid sköljning måste du lämna en sådan komposition i några minuter på håret, skölj sedan med varmt vatten. Elixiren klarar av sin funktion: håret blir silkesigt, glänsande och mjukt längs hela hårets längd.

Det är möjligt att lägga till ett sådant naturligt koncentrat i schampo med torra och skadade lockar. När blandad hår eller fet hårbotten är bättre att använda en mask.

Ibland kan oljan appliceras utan sköljning, före nästa shampooing, med torkade och skadade tips. Denna metod skyddar tipsen från ultraviolett strålning, värme och temperaturfall.

Terapeutisk användning

Att använda sådana naturläkemedel är bäst för hälsoändamål. För att göra detta måste du göra masker med arganolja med flera dagars mellanrum.

För att återställa mycket skadat hår med delade ändar, är det bättre att använda ren olja för hela längden på locken. Två matskedar medel som appliceras på huden och fördelar kammen. Efter det gör du en spänd svans, vik den i en bunt och rulla håret i polyeten över natten. På morgonen tvättar du av masken med schampo. Effekten kommer att synas omedelbart. På grund av att håret ligger hela natten under ett speciellt lock absorberar håret alla näringsämnen.

Komprimera mot håravfall kommer att vara mycket effektiv om du använder peppar extrakt med argan olja. Några matskedar elixir ska blandas med några droppar rödpepparolja och tillsätt en tesked olja. Denna mask ska endast appliceras på hårrötterna - det förbättrar blodcirkulationen, accelererar hårväxten och stärker folliklarna. Det är nödvändigt att behålla agenten i 40-60 minuter, tvätta sedan håret med tvål och vatten. Förfarandet kan upprepas en gång i veckan. Efter 30 dagar blir håret märkbart tjockare och mer voluminöst.

För att eliminera mjäll kan du använda följande komposition:

 • arganolja - 3 msk. skedar;
 • olivolja extrakt - 1 msk. sked;
 • kosmetisk bergamot - 6 droppar

Arganolja för hårväxt - en effektiv skönhetselixir

Arganolja är en dyr och unik komponent av vegetabiliskt ursprung, vilket görs för hand. Produkten av argan anses vara en effektiv elixir av skönhet för curls. Om du vill bli ägare av tjockt och glänsande hår, liksom att bli av med exfoliating tips, är arganolja för hårväxt det du behöver. Medel baserad på denna naturliga komponent behövs speciellt om håret ofta utsätts för blåstorkning, fixering med lack eller curling med curling.

Hur får man

Olja extraheras genom kallpressning eller genom mekanisk pressning av frön från frukten av Argan (trädets namn) som växer i Nordafrika. Arganias frukter liknar oliver med ett oljigt substrat. Vid användning av den kallpressade metoden erhåller den färdiga produkten ett högt innehåll av vitaminer och biologiskt aktiva komponenter.

Intressant att veta! Processen att erhålla den terapeutiska kompositionen är lång och svår - för att få 1 liter måste man manuellt skörda mogna frukter från 6-10 träd.

Sammansättning och fördelar med hår

Den mest utbredda oljearganfrukten som erhållits i kosmetologi.

För hår är deras användning helt enkelt unik:

 1. Strängar är mättade med feta aminosyror, till exempel oligonolinsyra, som förhindrar viskning av celler.
 2. Effekten av fuktgivande och toning.
 3. Antiinflammatoriska effekter.
 4. Högt innehåll av antioxidanter och vitaminer, intensiv hårnäring.
 5. Kompositionen har bakteriedödande komponenter som effektivt tar bort seborré och mjäll.
 6. Oljekompositionen har en tonisk effekt på hårsäckarna, och håraxlarna får en jämn yta.

Sammansättningen av arganfrön innehåller följande fördelaktiga ämnen:

 • vitaminerna A, E, F;
 • triterpenalkohol;
 • antioxidant av naturligt ursprung - squalen;
 • karotenoider;
 • fleromättade fettsyror omega-6, omega-9, palmitinsyra, stearinsyra, ferulsyra.

Typer av olja

Arganolja, beroende på användningsform, har en annan metod för extraktion och raffinering. Oljan används för mat eller kosmetiska ändamål och ger 3 sätt att extrahera:

 • kallpressade rostade ben;
 • tryckning av oroade ben
 • kallpressad från orostade ben.

Varning! För kosmetiska ändamål är det bättre att använda kompositionen som erhålls från oroade solrosfrön genom metoden för kallpressning, eftersom det är dessa frön som låter dig få maximalt innehåll av fördelaktiga komponenter.

Vilka problem kan fixa

Med hjälp av argan kan du bli av med mjäll, seboré, fuktar håret och ge det en naturlig glans. Verktygets kemiska sammansättning har en tonisk och tonisk effekt på krullarna, vilket ger dem en hälsosam glöd. Välskött hår kommer att glädja sig med sin skönhet och kommer att hålla volymen under lång tid.

Med regelbunden och balanserad applikation skyddar argan elixir håret från skadliga effekter av ultraviolett strålning och kommer att få en regenererande effekt. Elixirens huvudreducerande komponent är tokoferol, vilket snabbt eliminerar strängar från splittrade ändar.

Kontra

Vid individuell intolerans mot komponenterna i essentiell olja eller förekomst av allergier, bör denna produkt inte användas i ren form och bör uteslutas från maskernas sammansättning. Användningen av arganolja för skönhetsvård har inga andra kontraindikationer.

Foto före och efter

Användarvillkor

Argan elixir kan appliceras på locken med en kam eller kam. Det är bättre att applicera det på torkat hår efter tvätt och inte blanda med vatten. Metoden för användning av läkemedlet beror på att problemet löses. I vissa fall räcker det att lätt gnugga kompositionen i hårrötterna, och ibland är det nödvändigt att använda produkten som en outplånlig balsam.

Arganolja kan användas inte bara i ren form. Den kombineras perfekt med andra ämnen i sammansättningen av medicinska masker. Oavsett tillämpningsmetod, före applicering på håret, rekommenderas att kontrollera hudens känslighet för arganolja.

Det är viktigt! Argan kosmetika rekommenderas för användning inte mer än 1-2 gånger på 7-10 dagar, i 3 månader.

Maskrecept

För att förbättra effekten av masken kan du skapa en "växthuseffekt" med en plastlock och en stor terryhandduk.

 1. Återställande. Ren olja appliceras längs hela längden av trådarna och på hårrotsarna i 30-40 minuter, skölj med varmt vatten. Maskan har en fuktgivande effekt på håraxlarna och kan användas för alla typer av hår.
 2. Intensiv fuktgivande. Argan och mandelolja i ett förhållande 1: 1 används för framställning av den terapeutiska kompositionen. I stället för mandel kan du använda linfrö, valnöt eller druvolja för masken. Masken kan appliceras på vilken typ av hår som helst;
 3. För mycket torrt hår. Till arganolja (2 msk) läggs några droppar salvia och lavendelolja, äggula. För oljigt hår är istället för lavendel bättre att använda tea tree oil;
 4. Intensiv näring med mikroelement. För tillverkning av en terapeutisk produkt är det nödvändigt: argan och flytande honung tas i lika stora proportioner (4 msk rekommenderas). Masken fungerar som en tonic och är lämplig för alla typer av hår;
 5. Mot håravfall. En blandning av argan och burdockolja (2 msk) gnids i rötterna och lämnas i 20-30 minuter. Receptet är särskilt relevant för torr, spröd och benägen att falla ut strängar.

På grund av tonic och tonic effekt, argan olja inte bara närmar sig håret med nödvändiga vitaminkomplex, men aktiverar också deras tillväxt. Med hjälp av korrekt valda komponenter i masken kan du öka höjden av hårlängden avsevärt och göra dem vackra.

Granskning av de bästa folkmedicinska åtgärderna för snabb hårväxt:

Användbara videoklipp

Korrekt användning av arganolja för hår.

Argan Hair Oil Perfekt kosmetika Argan Oil Essential - Review

Naturlig arganolja för hår - anständig vård och kvalitetsnäring.

Efter den andra födelsen gick mitt hår i nedgång. Och även om jag flitigt drack multivitaminer och mineraltillskott, undviker jag inte förlusten och försämringen av deras tillstånd. För att på något sätt sakta ner processen hade jag klippt mitt hår tillräckligt kort - det visade sig vara lättare att ta hand om håret och övervaka hårets tillstånd. Men nu vill jag verkligen återvända den gamla längden, men hårväxt syntes att sluta.

Att aktivera lamporna och återställa skadat hår Jag köpte arganolja i salongen av arabiska kosmetika. Produkten är packad i en plastflaskaVolym 400 ml.

Kostnaden - ca $ 15 - är ganska lönsam på grund av den stora volymen.

Förpackningen säger att Arganolja hjälper till mot håravfall, har en fuktgivande effekt, innehåller vitamin E och antioxidanter.

Flaskan är transparent, inte dim (detta är en minus). Hängslet lock med dispenser, passar snyggt, olja spolas inte.

Färgen på produkten är helt enkelt magisk - en tjock gulfärgad färg, i solljuset glider oljan som dyrbar. Och lukten av honom - mötte aldrig så trevliga vårdprodukter som du använder och får bara högt från aromen.

Argan oljebaserad kosmetisk produkt har följande egenskaper:

 • Hjälper till att bli av med mjäll
 • Det ger näring och fuktar rotlökarna;
 • Återställer skadade strängar;
 • Förhindrar håravfall och stärker håret;
 • Ger sken och volym;
 • Tar upp slöta, svaga och trasiga tips;
 • Tidies upp trassliga krullar;
 • Stimulerar tillväxten;
 • Krokigt och lockigt hår gör det glänsande och mjukt.

Personlig erfarenhet av arganolja för hår

Så, processen för hårregenerering lanserades för sex månader sedan. under denna tid Jag använde arganolja varje vecka. Hur använder jag verktyget:

 • Jag applicerar bara olja på torrt hår. Om du smörjer det våta håret absorberas det bara, bildar en otäck film.
 • Innan du ansöker lite uppvärmd i ett vattenbad - varm olja är lättare att distribuera.
 • tipshår, som den mest skadade delen, olja rikligt. Jag fördelar återstående agent på händerna och masserar dem i en minut.
 • Lämna olja på håret i 1-2 timmar (under duschen).
 • två gånger tvätta av med schampo under varmt vatten.

Trots oljig struktur är produkten inte oljig alls - den absorberas helt av torrt hår och tvättas också väl. Efter masken finns det ingen känsla av fetthet och fettighet - håret blir mjukt, silkeslen och vacker glans.

Jag kan säga att i ett halvt år med aktiv användning har håret blivit mindre splittrat, tillväxten har intensifierats (men inte så mycket som jag ville). När man kammar på en kam, är det märkbart mindre hår. Det räcker, men det räcker inte för att uppnå ett konkret resultat.

beauty.ua

Arganolja har gjort en sann revolution inom kosmetiska produkter och förmodligen kommer det inte att vara den kvinnan som inte har hört talas om denna sensationella produkt. Hur skiljer man verklig arganolja från en falsk - läs i vårt material.

Fläktar av naturlig kosmetika, som hörs om de mirakulösa egenskaperna hos arganolja, kan beställa en flaska av ett litet marockanskt mirakel i Prifistyle-butiken genom att klicka på länken. Därför är det inte förvånande att med den ökande efterfrågan ökar antalet skrupelfria tillverkare, som ger falska som en helande elixir. Låt oss försöka lista ut hur man skiljer certifierad olja från en falsk.

Emissionspris

Drömmer om att köpa naturlig arganolja, bör du vara beredd att behöva betala en runda belopp för det. Med en allmän uppfattning om själva produkten, dess ursprungsort och den arbetsintensiva produktionsprocessen kommer du att förstå att det inte är någon slump att denna olja anses vara en av de dyraste i världen.

Det mirakulösa trädet Argania växer bara i de avlägsna sydöstra delarna av Marocko. Hittills visste bara östliga kvinnor om de värdefulla egenskaperna hos marockansk olja, men med den ständigt ökande efterfrågan i världen började antalet träd minska varje dag. Det är därför Argania-trädet är under skydd av UNESCO, och dess tillväxtort har blivit Arganbiosfärreservatet.

Denna vintergröna representanten för floran bär bara frukt en gång vartannat år, och först efter frukten mognar är det möjligt att samla råvarorna för den framtida kosmetiska oljan. Efterföljande produktion sker manuellt. Kvinnor extraherar kärnor från gropar, ren, torr och överför till produktion. För att få ett kilo färdig olja är det nödvändigt att bearbeta frukterna av sex träd.

Hur skiljer man kosmetisk olja argan från mat

Inte många vet att naturligt kosmetisk olja ofta ger mat. Kom ihåg att endast Aragana-olja avsedd för kosmetisk användning stimulerar hårväxten på det mest effektiva sättet och är en utmärkt behandlingsprodukt. För att inte falla för detta populära trick, var uppmärksam på smaken. Ätbar olja ger omedelbart en rödaktig färg och en nutty arom med hints av mandel, som den mottar under rostningsprocessen. Kosmetisk olja har en avlägsen muttersmak endast när den öppnas, men efter några sekunder ändras den och försvinner.

Andra skillnader

Nästa särdrag hos den ursprungliga produkten är behållarens utseende. Ofta försöker förfalskare ge ett falskt attraktivt utseende genom att placera oljan i en genomskinlig, invecklad plastflaska, som bara försämrar oljens egenskaper. Bypass sådana produkter vid sidan. Verklig arganolja är förpackad uteslutande i glasbehållare, ofta mörkbrun eller blå. En ytterligare del av förpackningen är den ursprungliga vaxtätningen eller en etikett med information om tillverkaren, kompositionen, utgångsdatum. Inte mindre viktigt skillnad i originalet är närvaron av kvalitetsmärket och märket BIO.

Att skilja en falsk kommer att hjälpa och färga. Så, surrogaten ges av ljusa soliga nyanser av olja. Originalet har en exceptionellt rik färg av gulbruna nyanser och konsistens, som snabbt absorberas, vilket ger inga extra märken på hår- eller hudytan. Efter att ha studerat alla dessa subtiliteter kan du säkert gå på jakt efter det här "marockanska guldet"!

Vad är användbar arganolja för hår - recensioner på ansökan

Friskt och välskött hår är en oumbärlig egenskap hos en kvinnas sanna skönhet. Men den perfekta frisyren och upprätthåller krullarna i ett hälsosamt tillstånd kräver ansträngning och tid. Ofta, den mjuka könshaven till hjälp av dyra kosmetika och förfaranden, varav många inte ger det förväntade resultatet. Samtidigt finns det många alternativa hårvårdsmetoder. Idag kan du hitta många olika recept baserat på exotiska ingredienser. Så den verkliga revolutionen gjordes av arganolja för hår, som nu används aktivt i många kosmetiska produkter.

Arganolja för hår: ursprunget

Oljan extraheras från argan eller argan, som växer i länderna i norra Afrika. Dess köttiga frukter liknar oliver, de är källan till värdefullt oljigt substrat. I Marocko och andra länder på den afrikanska kontinenten produceras arganolja genom kallpressning. Denna metod är den mest energiintensiva, men den slutliga produkten har ett högt innehåll av biologiskt aktiva substanser och anses vara den mest användbara. Idag används arganolja ofta i kosmetologi.

Det är vanligt att ta hand om ansiktets och hårets hud. De många recensionerna om arganolja för hår är för det mesta positiva, och de säger att den värdefulla elixiren klarar sin uppgift perfekt. Denna exotiska produkt framträdde idag i vårt land och vann popularitet och uppskattning av det fina könet på grund av dess fördelaktiga egenskaper.

Sammansättning och användbara egenskaper

Arganolja är en naturlig produkt, som erhålls från frukterna av Argania. Omedelbart är det värt att notera förekomsten av två typer av arganolja. Ätbar olja används för värmebehandling och används vid tillagning. Arganolja avsedd för kosmetiska ändamål, har en ljusare nyans och används framgångsrikt för att återställa försvagat och torkat hår, liksom för att förbättra hårbotten.

Sammansättningen av arganolja är unik därför att dess grund utgörs av sådana komponenter som inte finns i andra vegetabiliska emulsioner. Argan är rik på följande näringsämnen:

 • Vitamin F - fungerar som en "dirigent" av användbara ämnen, skyddar hårbotten från torrhet, förhindrar bildandet av mjäll och kämpar delade ändar av håret.
 • Vitamin A är en väsentlig ingrediens för hälsosam hårväxt. Detta är en utmärkt antioxidant som stimulerar kollagensyntesen i huden, reglerar fettmetabolism i epidermis på cellulär nivå och normaliserar graden av cellregenerering. Därför det synliga resultatet - ett hälsosamt hår glans, deras styrka och avsaknad av mjäll.
 • E-vitamin - skyddar hår från de negativa effekterna av ultravioletta strålar, aktiverar processen för att transportera syre och näringsämnen till hårsäckarna, återställer hårstrukturen och saktar ner processerna som leder till bildandet av grå hår. Detta vitamin är en kraftfull antioxidant som blockerar produktionen av fria radikaler och saktar åldringsprocessen.
 • Polyfenoler är antioxidanter som skyddar färgat hår från färgförlust. De kan börja återuppbyggnaden av skadat och svagt hår.
 • Steroler är organiska substanser som förhindrar bildandet av grått hår och aktiverar föryngringsprocesserna.

Dessutom består arganolja 80% av palmitinsyra och oljesyra. Den för tidiga åldringsprocessen leder i de flesta fall till en brist på dessa ämnen, och den oljiga substansen bidrar till att mätta huden och håret med de nödvändiga syrorna.

Denna komposition möjliggör användning av argonolja som ett universellt botemedel mot hår. Den komplicerade effekten eliminerar många problem, som börjar med mjäll och slutar med håravfall. Vilken effekt kan förväntas vid användning av arganolja för hår?

 • Curls förvärva en hälsosam glans;
 • Hårskakans skadade strukturer återställs;
 • Försvinner fet;
 • Hårbotten mjukas och fuktas;
 • Spaltiga ändar är lödda;
 • Mjäll försvinner;
 • Olja ger skydd mot inflammatoriska processer, infektioner och svampar;
 • Förhindrar åldring av hårbotten;
 • Återställer lipidmetabolism
 • Gör hår tjockare och starkare.

Således hjälper regelbunden användning av arganolja till hår att förhindra mjäll och bildandet av grått hår. Dessutom ger arganolja hårglans, de blir mer lätta, tjocka och frodiga. Oljans fördelaktiga egenskaper kan uppskattas endast med korrekt tillämpning av produkten i fråga. Hur man använder arganolja för hår? Låt oss döma mer om detta.

Användningen av arganolja för hår

När du bryr dig om ditt hår kan arganolja användas:

 • För behandling av delade hårändar;
 • Att närma hårrotsna och deras återhämtning längs hela längden;
 • Som kosmetik för att förebygga håravfall och försvagning.

I det första fallet bör oljan appliceras på rent och torrt hår. I detta fall gnids den kosmetiska produkten inte i hårbotten och hårrötterna utan behandlas helt enkelt med splittrade ändar. Efter applicering, torka helt enkelt tipsen och gör den vanliga stylingen. Skölj utan hårolja.

För att stärka rötterna och hela hårets massa bör oljan försiktigt gnidas in i hårbotten och fördelas på håret från rot till spets. Därefter borde du ha på sig ett plastlock på huvudet och linda dig med en varm handduk ovanpå. Oljeblandningen kan lämnas på huvudet hela natten. På morgonen tvättas den återstående oljan med rent vatten med en välkänd schampo.

Som kosmetik rekommenderas att man kombinerar oljan med andra naturliga ingredienser. Du kan göra en mängd olika terapeutiska blandningar och masker. Det finns ett stort antal recept för hår baserat på arganolja, de måste väljas utifrån typen av hud och hår.

Arganolja Recept

Många kosmetologer uppmanar att använda arganolja för hårvård. I sin rena form bör den inte användas ofta. Det bästa alternativet är att använda det 2-3 gånger i veckan. Du kan helt enkelt applicera det på håret eller inkludera arganolja i hårmaskernas sammansättning. Maskernas kompositioner kan variera, och här beror allt på mål och önskad effekt. Recepten syftar till att uppnå ett specifikt resultat, och maskerna själva kan utformas för olika typer av hår.

Arganolja för torrt hår

Receptet för att göra en mask för torrt hår är ganska enkelt och innehåller följande ingredienser:

 • Arganolja;
 • Kockolja;
 • Mandelolja.

Alla dessa oljor ska blandas i samma proportion och uppvärmes något i ett vattenbad till en temperatur av 30-32 ° C. Sedan ska blandningen appliceras på håret, vik huvudet med en handduk och vänta en timme. Nästa behöver du bara skölja huvudet med varmt vatten.

Arganolja för hårväxt

Att förbereda en mask för hårtillväxt kommer att behöva:

 • 1 tsk. arganolja;
 • 1 tsk. ricinolja;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 1 tsk. honung;
 • 10 droppar vitamin A;
 • 5 pounded ampuller av vitamin E.

Alla ingredienser måste blandas noggrant och appliceras på de kammade strängarna. Därefter ska du torka håret med en hårtork och tvätta inte av kompositionen i en och en halv timme. Därefter ska huvudet tvättas med varmt vatten utan schampo.

Arganolja för fet hår

Följande ingredienser kommer att krävas för att förbereda behandlingen för fet hår:

 • 1 tsk. arganolja;
 • 1 tsk. druvolja;
 • 1 tsk. avokadoolja;
 • 2 droppar cedarolja.

Alla komponenter måste blandas och appliceras på hela hårets längd från rot till spets. Förvara denna mask ska vara minst 30 minuter, varefter den ska tvättas av med varmt vatten.

Läs artikeln om vad man ska göra om håret blir smutsigt väldigt snabbt - här.

Firming och återställande mask

För att förbereda kompositionen behöver du blanda argan- och burdockolja och tillsätt sedan äggula till blandningen. Den färdiga blandningen bör upphettas i ett vattenbad och appliceras på hårbotten och hårrötterna. Efter 45 minuter kan masken tvättas av med varmt vatten.

Arganolja för skadat och färgat hår

Receptet på denna mask innehåller olika eteriska oljor:

 • Olivolja;
 • Salviaolja;
 • Lavendelolja.

För att förbereda en mask som främjar restaureringen av hårstruktur, blanda 2h. l. olivolja, 1 tsk oljor av salvia och lavendel och samma mängd arganolja. Äggblomma tillsätts till blandningen. Den erhållna blandningen appliceras på håret. Mask håll på huvudet i 20 minuter.

För glans och elasticitet av hår

De tar arganolja (2 tsk.) Och eterkomponenten (karit eller macadamiaolja). Kompositionen måste blandas noggrant och fördelas i håret. Masken är åldrad i ca 40 minuter, varefter håret tvättas med varmt vatten.

Arganolja för håravfall

Det bästa sättet att använda arganolja för att förhindra håravfall är att lägga några droppar av denna produkt till ditt vanliga schampo. Shampooing huvudet med sådant schampo kommer märkbart att minska håravfall över tiden och förbättra deras utseende väsentligt.

Således kan du välja ett recept för alla typer av hår och för olika ändamål. Masker baserade på arganolja visas till ägare av torrt, sprött, splittrat och fet hår. Lägga till olika ingredienser till arganolja, blanda den med andra komponenter som är användbara för hårbotten och håret, det är möjligt att stärka försvagade strängar för att uppnå en hälsosam glans och hårvolym. Olika oljor, som kombinerar med arganolja, förstärker varandras effekt, vilket innebär att effekten av sådana masker blir ännu starkare.

Säkerhetsåtgärder

Trots det faktum att arganolja anses vara en naturlig och säker lösning, bör man ta hand om när den används externt. Innan oljan appliceras, är det bättre att preliminärt bedöma sannolikheten för en allergisk reaktion. Sammansättningen av arganolja är rik på aktiva substanser, och det är inte känt hur kroppen kommer att reagera på dem.

För att förebygga allergier bör du lägga lite olja på handleden och inte tvätta den i 4 timmar. Om hudutslag, rodnad och allvarlig irritation, måste användningen av arganolja glömma. Om efter den tilldelade tiden på huden inte uppvisade några tecken på allergier, kan du använda detta verktyg för hår och hårbotten.

Innan du använder produkten ska du räkna ut hur du applicerar arganolja på ditt hår korrekt. Det kan gnidas i hårbotten eller fördelas över hela längden av håret. Men i själva verket, och i ett annat fall, överuttag inte oljan: det måste sköljas med varmt vatten i minst en timme efter appliceringen. Annars kan du torka ut huden och orsaka irritation.

Argan träd bär frukt varje andra år. Frukten själva är något större än oliver. De råmaterial som används för smörjning extraheras från fostrets kärnor. De uppsamlade råmaterialen pressas noggrant och hela cykeln av det här arbetet görs manuellt. För att få till och med några droppar olja krävs det mycket arbete. Dessutom, ingenstans, förutom i Afrika, produceras denna produkt inte. Därför beräknas den höga kostnaden: 200 ml olja uppskattas till cirka 1,5 tusen rubel.

Du kan köpa arganolja för hår idag i specialaffärer som Yves Rocher eller D. Juvans. Ett annat alternativ är att hitta leverantörer på Internet. Men i det här fallet måste du komma ihåg sannolikheten för att gå in i en falsk. Den ursprungliga oljan som samlas i Marocko kan särskiljas med sin smak och färg. Denna produkt har en uttalad gulgul färg med en ledtråd från rött till guld. En annan viktig indikator - lukten. Naturlig olja har en trevlig arom, med färska anteckningar av unga gröna.

Ansökningsrecensioner

Granska №1

Jag använde olika naturliga oljor, i synnerhet behandlade jag cilia med ricinolja, och jag valde arganolja för mitt hår. Arganolja är bara en magisk elixir, den tätar helt splittrade ändar och ger näring till håret. Det behöver emellertid inte ens tvättas bort. Det räcker att gnugga några droppar olja i dina händer och applicera det i ändarna av håret. Ibland gör de Maca med arganolja på hela huvudet. Som ett resultat blir håret mjukt och silkeslen, elektrifierar inte och ligger platta och släta trådar.

Granska nummer 2

Hon köpte nyligen en hårvårdsprodukt som hon länge hade drömt om. Detta är arganolja - en elixir 8 i 1 från Evelyn. Jag läste mycket positiva recensioner om denna kosmetiska produkt. Och det var faktiskt övertygat om dess effektivitet på sig själv. Ambergul olja placeras i en bekväm transparent flaska som är utrustad med en dispenser. Detta gör att du kan spendera produkten ekonomiskt, bara mätning av den dos som behövs för proceduren.

Oljan innehåller ett komplex av keratiner och aktivt återställer och stärker håret. Den är lämplig för hår av vilken typ som helst. Jag gillade speciellt den här färska och trevliga doften av denna produkt, som på något sätt påminner om lukten av unga vårgröna. Doften är diskret, efter användning, förblir den på håret ett tag. Speciellt bra arganolja är lämplig för torrt och skadat hår, som min. För en månad av ansökan var det möjligt att uppnå en radikal förbättring av situationen, och krullarna ser nu smidiga, mjuka och levande ut.

Granska nummer 3

Jag köpte nyligen arganolja på ett apotek och bestämde mig för att behandla mitt sköra och skadade hår. Jag målar dem ganska ofta och ständigt använder en hårtork för styling, så det har nyligen varit problem. Innan det var mitt hår torrt, och nu vid rötterna blir de snabbt oljiga och spetsarna är torra och splittrade. Som ett resultat appliceras olja bara några gånger. Det passade mig inte, efter behandling blev mitt hår mycket snabbt oljigt och orörligt i utseende.

Samtidigt har oljan i sig en lätt konsistens, och jämförs med andra naturliga oljor (burk eller ricinolja), ger det inte intryck av en fetthalt. Som ett resultat var tanken på håråterställning med denna olja att stoppas. Men jag hittade en ny användning för det och nu använder jag det som en massageolja. Det är bara perfekt för huden, mjukar snabbt och orsakar inte irritation.Nästa Artikel
Hur man stinkar vitaminerna B1 B6 och B12