8 bästa naturliga färgämnen


Beslutar att färga ditt hår, vi köper färg i affären - valet är väldigt stort. Men även en kvalitetsprodukt som inte innehåller ammoniak i kompositionen skadar krullarna. Med frekvent färgning blir de torra och spröda, tipsen börjar splittras. Situationen förvärras av den frekventa användningen av termiska enheter och stylingverktyg för styling. Så att färgningsproceduren sker utan att håret skadas, kan du använda naturliga komponenter - de tränger inte in i hårstrukturen och förstör inte de naturliga pigmenten i trådarna och är därför helt säkra för dem. Många naturprodukter färgar inte bara strängarna, utan ger också extra omsorg för dem. Den enda nackdelen med naturliga pigment är att de inte ger en omedelbar effekt och flera förfaranden krävs för att få önskad nyans av strängar.

Basma - mörkt hår utan mjäll

Basma erhålls från en indigofer-växt. Med hjälp av detta svarta pigment kan du färga håret i mörka nyanser - från ljusbrun till blå-svart. Krullarnas slutliga färg kommer i stor utsträckning att bero på deras ursprungliga ton och tillstånd. Men att använda basma i sin rena form är oönskad - det kan ge fula blå eller gröna nyanser till strängarna. Ofta blandas svart pigment med henna. I vilka proportioner blandar du färgämnen, och den slutliga färgen beror på.

I Basma finns det många användbara komponenter för hår - du ger dem extravård. Sammansättningen innehåller naturliga ämnen som hjälper till att eliminera mjäll. Att använda Basma är ett säkert sätt att göra håret starkt, slätt och glänsande.

Henna - färg och botemedel för krullar

Den mest populära bland kvinnor naturligt färgämne. Ta det från Lawsons torkade löv. Henna används som en separat färg eller utspädd med basma. Med hjälp av naturläkemedel kan du ge ditt hår en ljus nyans - från gyllene till ljusröda. Det beror helt på kompositionens exponeringstid och krullarnas startton.

Inte undra på att henna ofta används för beredning av terapeutiska hårmaskor. Pigment omsluter varje hår, skyddar det från negativa yttre faktorer. Henna, om alla regler i proceduren för färgning eller applicering av behandlingsmasker följs, gör krullarna elastiska, silkesiga, starka. Färg stimulerar också hårväxten.

Kanel - friskt, vackert hår med en ljus nyans

Kanel används ofta i hemvård för hud och hår - vanligtvis för beredning av friska masker. Detta aromatiska krydda har toniska och antiseptiska egenskaper. Krullar efter applicering av kanelbaserade produkter blir blankt, nedbrutet, deras tillväxt stimuleras.

Om du använder kanel i sin rena form, ger den ljusbrun eller gyllene nyanser. Krullans slutliga färg kommer att bero på deras ursprungliga färg. Rödhåriga tjejer kommer att få en något rödaktig nyans av hår, och brunetter kommer att lägga till gyllene färger i trådarna. För intensiv förtydligande av kran kanel blandad med citron och honung.

Kamille - Brightening och bryr sig om blont hår

Kamille - den bästa naturliga färgen för blont hår. Du kan inte drastiskt ändra färgen med denna medicinska växt - det ger bara ditt hår en gyllene nyans. Att använda kamille för blonda krullar ger dem utseendet av solbränna.

Förutom mildt hårfärg har kamille en rad olika användbara egenskaper - det stärker strängarna, vilket gör dem mer lätta och glänsande. En naturlig botemedel har en positiv effekt på hårbottens tillstånd - klåda och flaking elimineras.

Herbal decoction används för att lätta håret med kamomill - ett glas torkade blommor av växten fylls med 0,5 liter kokande vatten. De sköljde trådarna efter tvätt med schampo. Effekten kan ses efter några veckor av att applicera denna balm.

Rabarber - vilket ger håret en ljusbrun och askig färg

Rabarberrot har länge varit van vid att färga krullar i ljusa blonda och askfärger. Om växtens buljong behandlas med lätta trådar kommer de att få en ljusbrun ton med kopparton. Och användningen av rabarber på ljusbrunt hår gör att de kan tända upp till askfärgen. Växten visar en bra effekt vid färgning av grått hår.

Att färga hår rabarber används avkok - 2 msk. Jag krossade växter hällde 200 ml vatten och kokades i ca 20 minuter. Den resulterande balmen sköljde håret efter tvätt. För att öka effekten av användning av rabarber i infusioner tillsattes ofta vitt vin.

Kaffe - chokladtoner av lockor

Med kaffe är det väldigt lätt att få vackert chokladfärgat hår. Och om du blandar drinken med henna och målar ljusbruna krullar med ett sådant verktyg, kan du ge den en rik kastanjfärg.

För att färga krullar av kaffe, brygg en stark dryck och skölj håret med det, blötlägg ett tag och skölj sedan. Du kan regelbundet upprepa proceduren för att behålla färg.

Kaffetoner hjälper till att öka blodcirkulationen i vävnaderna, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd. Du kan påskynda tillväxten och göra dem starkare. För att göra färgningsproceduren ännu mer användbar, gör en kaffekorka för hårbotten - massage huden med lätta rörelser och skölj sedan håret med den beredda färgämnen.

Citron - snabb hårljus

Om du vill snabbt lätta krullarna, ta en citron. Redan efter flera procedurer lyser strängarna med minst 1 ton. Ta nypressad citronsaft, blanda den med samma mängd vatten, skölj krullarna med den resulterande lösningen och torka sedan i naturliga förhållanden.

Citron rensar väl hårbotten, ger skinsglans.

Observera att det inte är önskvärt att färga torrt hår med citron! Sur frukt har en torkningseffekt som bara förvärrar situationen.

Lipa - mättade bruna och kastanjebruna nyanser

Lipa ger lockar en vacker kastanjfärg. Om du håller det beredda färgämnet på strängarna under en kortare tid kommer du att få en ljusbrun nyans. Lipa används av blondiner och brunetter.

Och linden gör inte bara håret vackert, utan läker också dem. Strängar blir starkare, glänsande, inte elektrifierande. Lipa i komplex hårvård hjälper till att bli av med mjäll.

För att få vackert hår, laga kalkdekok - 8 msk. Jag torkade blommor växter häll 2 matskedar vatten, koka, stam. Behandla håret med lösningen och håll i minst en timme.

Naturliga färgämnen för hår

Sidinnehåll:

Basma, Henna, Lökskal, Valnöt, Te, Kaffe och Kamille anses vara naturliga hårfärger. Det är bäst att använda sådana färgämnen på håret, inte den sista permen eller färgningen.

Naturliga färgämnen är bra eftersom de inte skadar håret, men även tvärtom ger dem silke och glans. Deras enda nackdel är otillräcklig uthållighet. Därför är det viktigt att du bestämmer dig för att färga håret med naturliga färgämnen, så att du efter nästan varje hårtvätt måste använda den igen. Naturliga färgämnen bör appliceras på vått och rent hår med en pensel eller svamp.

Idag försöker många använda naturliga produkter, även för personlig vård. Så, fler och fler kvinnor föredrar naturliga hårfärgämnen, eftersom de inte orsakar irritation, har en positiv effekt på håret, och deras effektivitet är ganska jämförbar med konstgjorda färger. Speciellt eftersom man regelbundet använder örter för hårfärgning, kan man uppnå en stabil, mättad färg. Läs mer: Höjdpunkter på mörkt hår: hur man väljer?

Naturligtvis, när man talar om naturliga färgämnen för hår, är Henna först och främst ihågkommen. Faktum är att Henna inte bara klarar av att måla hår, men stärker också håret, ger det glans och hälsosamt utseende. Men henna är inte den enda växtfärgen och kvinnor med olika nyanser av hår kan välja andra miljöprodukter för sig själva.

Men många av de produkter som erbjuds har en negativ effekt på håret, eftersom de innehåller många skadliga ämnen, som ammoniak eller starka alkalier. Du kan uppnå önskat resultat genom att ersätta syntetiska medel för naturliga färgämnen av naturligt ursprung. De hjälper inte bara till att uppnå den hårda hårskärmen, men bidrar även till restaurering och behandling av patienter och splittrade ändar.

Herbal Hair Dyes

Hårfärg användes länge innan mänskligheten uppfann kemiska föreningar. Vad färgämnen är, våra mormor inte behövde berätta. Sådana lösningar som henna, basma, decoctions av örter, som har en färgande effekt, var populära i antiken. Det är säkert att säga att vegetabiliska hårfärger inte har förlorat sin relevans idag, för att genom att byta hårfärg skadar sådana färgämnen inte alls alls. Tvärtom: tack vare naturliga färgämnen blir håret en hälsosam glans, mjukhet och lydnad. Särskild vård för hårfärgad med naturliga produkter är inte nödvändig, vilket inte kan sägas om färgat hårfärg.

 • Henna är ett alkan- eller lavsoniabladpulver, som har en färgande effekt och ger antingen en gulgrön eller gulrot-orange färg i sin rena form.
 • Basma (irländsk henna) är en annan populär vegetabilisk färgämne som härrör från indigoforblad, vilket i sin rena form ger en grågrön färg.

Vanligtvis är kunskapen om naturliga färgämnen för de flesta av oss begränsad till dessa två namn. Faktum är att naturliga färgämnen är mycket mer: kaffe, kamille, lökskal, grön valnötskal har färgningseffekt.

Att dra ut de första gråa håren är inte meningsfullt - i deras ställe kommer det att bli lika grått. Det är bättre att färga och genomföra regelbundna förebyggande förfaranden för att öka produktionen av pigment för framtida hår.

Välja naturliga hårfärger

Blondiner för att hår ska skaffa en skugga av platina, primros rekommenderas. Rabarberrot kommer att färga ditt blonda hår i en gyllene honungston och regelbunden användning av kamomill gör din naturliga färg mer mättad.

Rödhårda unga damer bör uppmärksamma saffranas naturliga egenskaper: det ger håret en vacker guldglans. Om du behöver en rödrött nyans, kommer de välkända ringblommorna att hjälpa dig, och även mer uttrycksfullt kommer ditt hårs brinnande återflöde att bero på de röda hibiskusfärgerna.

Mörkt hår kan färgas med hjälp av kastanjbladen och rosmarin - tack vare dem blir hårets färg mer mättad och uttrycksfull. Vill du bli en brinnande brunett? Använd valnötsskal. Elderbär bär ger håret en djup plommon nyans, och med hjälp av salvia kan brunetter effektivt måla över grått hår.

Hur färgar håret med naturliga färgämnen

Det är absolut inte svårt att förbereda färg från naturliga komponenter. Visst beror proportionerna i stor utsträckning på om du använder torkade eller färska örter. För en målning är 2-3 matskedar fräscha örter eller 1 kopp torkad tillräcklig. Tänk också på att stammar och rötter av örter behöver ytterligare bearbetning: de måste finhackas och koka en kvart i timmen. Skalade valnötter kokas i ungefär två timmar, inte glömma att tillsätta vatten efter behov. Beredda växter bör fyllas med kokande vatten (600 ml) och lämnas i tre timmar. Sedan ska infusionen filtreras och användas för att färga håret under de närmaste två dagarna.
Förbättra effektiviteten av naturligt färgämne genom att använda kaolinpulver. För att göra detta fyller du din valda växt med mindre kokande vatten (300 ml), dra i samma period, påfrestning och tillsätt sedan 2 matskedar pulver till infusionen.

Processen att färga håret själv är mycket enkelt - tvätta håret, häll det färdiga färgämnet i en lämplig behållare, sänk huvudet ovanför bassängen och skölj sedan håret med färgämnet. Färg från behållaren bör hällas tillbaka i behållaren och upprepa sköljningsproceduren. Ju mer sköljning du spenderar desto mer mättat kommer ditt hår att vara efter färgning.

Henna och Basma hårfärgning

Mörkbrunt eller brunt hår passar för färgning med henna. Blont hår i kontakt med naturlig henna kan bli onaturlig ljus röd färg. Om du bleker eller tänder håret innan du färgar med henna kan de bli morotröda, så du måste vara försiktig.

Basma i sin rena form gäller inte, eftersom det ger en blå eller grön nyans. Den används med henna när de vill ge håret en vacker brun nyans. Och om du lägger henna på ditt hår först och sedan Basma, kan du bli svart.

För färgning av henna och basma långt hår, ta 100 g hennapulver och basma, för korta är en mindre mängd tillräcklig. Pulver att slipa (helst med en träsked) med varmt vatten, tills du får en tjock vattendrag. I stället för vatten kan du ta en tjock infusion av kaffe eller varmt rött vin. Kompositionen appliceras på att rengöra fuktigt hår, försöker att inte komma på huden.

Då måste du täcka huvudet med folie och linda upp en varm handduk ovanpå. På 10-40 minuter får du en vacker ljuskastanjfärg (för blonda hårägare), och i 1-1.5 timmar - en mörk kastanjfärg. Skölj håret med varmt vatten utan schampo.

Sådan hennafärgning kan (och bör) utföras varje vecka: För det första, eftersom naturlig färg snabbt tvättas av och för det andra, eftersom henna och basma hjälper till att stärka hår och hårbotten.

Kamille hårfärgning

För att färga kamillehår måste du hälla ett glas torkade kamomillblommor med 0,5 liter kokande vatten, låt det smälta i 2 timmar. Tillsätt 3 matskedar glycerin, applicera på hår och cutai, och efter en timme, tvätta av med varmt vatten. Denna komposition är välmålad över grå hår. Speciellt rekommenderas det för ägarna av fettigt hår.

Dessutom kan kamillextrakt sköljas med blont hår efter varje shampooing. Håret kommer att få en vacker gyllene nyans.

Du kan använda kamille inte bara för färgning, men också för att lätta mörkt hår. För att få resultatet, häll 1 kopp torkade blommor med 1,5 koppar kokande vatten. Låt det brygga i en timme och tillsätt 50 g väteperoxid till den filtrerade infusionen. Denna komposition appliceras på torrt rent hår, åldrat i 40 minuter och tvättas av med varmt vatten med användning av schampo.

Lökskallande hårfärgning

En annan naturlig hårfärg är lökskal. Färgning av hår med lökskal har också en positiv effekt på håret.

En svag lösning av lövskal ger blont hår en guldbrun färg och en stark lösning gör den mörkare. Lösningen måste behandlas hår varje dag - då får du ett bestående resultat.

Om det är nödvändigt att måla över grått hår på mörkt hår, använd en stark buljong: koka 0,5 koppar skal i 20 minuter i ett glas vatten. Kall, stam, tillsätt 2 tsk glycerin. Gnid håret med en bomullspinne varje dag.

Valnöt hårfärgning

För att göra proceduren för färgning av hår med valnötter, rulla en valnöts gröna hud genom köttkvarn och tillsätt tillräckligt med vatten för att göra en blandning som liknar gräddfil. Applicera det på hår i 15-20 minuter och tvätta det med varmt vatten. Håret får en fin kastanjfärg.

Var inte rädd för att experimentera med naturliga hårfärger. Varje dag kan du gnida en stark tebrygga eller kaffeinfusion i hårbotten och håret, göra avkok av lime och salvia, skölj huvudet efter att ha tvättats med citronsaft, utspätt med vatten. Beroende på hårets nyans kommer ett individuellt resultat att erhållas.

Hur färgar hårte te och kakao

Innan du färgar håret med te, förbereda följande komposition. 4 tsk. torrt te bryggning häll 50 ml kokande vatten. Koka teet i 40 minuter, spänna det och tillsätt 4 tsk kakao eller snabbkaffe. Du borde ha en ganska tjock gruel. Applicera det jämnt på håret, sätt på en plast- eller oljekuddekåpa och värm huvudet med en ullduk eller halsduk: färgning under påverkan av värme blir mer intensiv. Håll kompositionen på håret i 1 h, skölj sedan grundligt med varmt vatten.

Kakao, det visar sig, är inte bara en näringsrik dryck. Kakaopulver är ett underbart vegetativt hårfärg som ger en rik skugga av mahogny. För att få önskat resultat, 3-4 Art. l. kakaopulverblandning med 25 g henna. Måla gör samma teknik som Henna sammansättning.

Allmänna regler för hårfärgning

 1. Naturliga färgämnen kan appliceras endast på omaintat hår. Om du applicerar ett naturligt färgämne på håret som redan har färgats med en färggivare, kan du få den mest oväntade färgen. Samma gäller för övrigt hår som har genomgått perm. Sådant hår tar omedelbart "grepp" färgen, så att även om den kan appliceras, bör dess effekt på håret vara minimal: håll i några minuter och tvätta omedelbart av det. För övrigt är den motsatta bilden - en perm efter färgning av hår med naturligt färgämne inte heller ett alternativ: Naturliga färgämnen och kemiska agens är inte "vänliga" med varandra, oavsett vilken sekvens du använder dem.
 2. Hårfärgning med henna och basma, liksom andra naturliga färgämnen, till skillnad från kemiska, bör endast utföras på obefläckat rent hår. "Tappat" på hår styling agent? Vänta på ett oförutsägbart resultat.
 3. Sköljning av hår efter färgning med naturliga färgämnen är tidskrävande. Det kan bara slutföras när vattnet som strömmar från håret blir helt transparent.
 4. Naturliga färgämnen är osannolikt att passa de som ofta brukar ändra sin bild. Faktum är att många av dem (som henna, basma) är ganska stabila och det är inte så lätt att tvätta dem: du måste vänta tills färgen kommer från håret själv, vilket kan vara längre än en månad. Även markering under den här tiden är omöjligt för dig.
 5. Naturliga färgämnen kan påverkas av miljön. Till exempel kan hårfärgad med henna bli grön när den utsätts för havsvatten. Var därför försiktig: färga inte håret med henna innan du går till havet.

Hur färgar hår med henna: förberedelse

Förberedelse före färgning av hår med henna är som följer. Späd det önskade antalet påsar i kokande vatten. Rör omedelbart. Du bör få en homogen massa, konsistensen av gräddfil.

Obs! Om Henna får på sig kläder kommer fläckar från det vara nästan omöjligt att ta bort, så glöm inte att använda en kappa. Dessutom kan henna färgas och huden (det är inte en slump att Henna gör teckningar och till och med tatueringar på huden), använd så den kosmetiska kräm som du brukar ha på gränsen till hårväxt och på öronen (som ofta lider av sådan färgning). använder. Om färgämnet emellertid kommer på huden, ta omedelbart bort det med våt bomullsull.

Hur färgar hår med henna: huvudfasen

Vi fortsätter till huvudstadiet: innan du torkar hår med henna, se till att de torkas ordentligt. Applicera produkten för att rengöra, torrt hår. Kom ihåg att den occipital delen av huvudet har en lägre temperatur än de andra, så det är bäst att börja färgning från baksidan av huvudet. Efter det målar du håret på kronan och templen och distribuerar dem över hela längden. Använd gummi- eller plasthandskar, massera håret: det främjar en jämn färgning.

För att göra färgen intensiv, sätt på en plast- eller oljeduklocka. Om du har långt hår, pre-fillet dem. Tillsammans med hårväxten lägger du valsad bomullsull i en bunt: annars finns risk att tillsammans med håret färgas på pannan, nacken eller öronen, vilket blir en utsökt gulrotskugga. Det är osannolikt att detta kommer att ingå i dina planer, så fortsätt enligt principen om "rädd, räddar Gud".

Naturliga Färgrecept

Lipa

Linden hårfärgning är mer medicinsk i naturen, för Resultatet av manipuleringen kan vara märkbart endast för blont hår. Mörka frisyrer kommer att få en ljusgrå färg. Lipa målar inte över grått hår, ändrar inte krullarnas färg. Men förbättra håret avsevärt, ge en glans så att du inte når någon annan färg. Klarlackade lösningar för färgning av lind frisyrer är inte till salu, så allting måste göras självständigt.

 • en halv pack hälls i en mugg - 6 msk;
 • hälldes i en behållare med 500 ml vatten;
 • koka upp och låt hälften av vattnet koka över låg värme;
 • låt svalna vid rumstemperatur;
 • Applicera en pensel på rötterna, sprid längs hela kammen;
 • tvätta av efter 40 minuter.

kamomill

Kamillefärgning är ett effektivt och säkert sätt att lätta ditt hår, även för att dölja grått hår. Det går att ändra färgen med 1-3 toner. Graden av förtydligande i detta fall beror på hur koncentrerad du kommer att vara det första avkoket:

 • Kamomillblad - 2 stora skedar. häll 1 liter vatten;
 • koka i 5 minuter på långsam eld;
 • cool, stam;
 • Applicera på hår från spets till rot;
 • låt torka, torka inte

kanel

Kanel har en uttalad förstärkningseffekt på hårbotten, på villkor av hårsäckarna. Färgning frisyrer med denna krydda är producerad huvudsakligen på mörka lockor, eftersom Detta naturliga hårfärg är ett starkt naturligt ljusmedel och kan göra dig 1-2 toner ljusare. Förberedelse av lösningen tar inte mycket tid och pengar.

 • Förbered 100 g honung, 100 g kanel 60 g vatten. smälta honung och blanda med vatten och kanel;
 • Applicera en varm blandning på strängarna längs hela längden;
 • sätt på en plastpåse och linda en handduk (lägg på en hatt);
 • hålla minst 4 timmar (helst för natten);
 • Tvätta av med schampo med balsam.

Henna hårfärgning: sista etappen

Vid det sista skedet av hennafärgning, linda håret över locket med en scarf eller en badhandduk. Nu måste vi bara vänta på resultaten. Förvisso, så att de inte gör dig besviken, glöm inte att testa kompositionen på kontrollsträngen, för med hjälp av den kan du inte bara se vad tint henna kommer att ge till ditt hår, utan också bestämma noggrant den optimala färgtiden. Läs mer: Färg Ombre Hårfärg: funktioner och typer.

Efter att ha hållit kompositionen på håret vid rätt tid, tvätta den med varmt vatten. Återigen påminner vi dig om att sköljning av håret efter applicering av ett naturligt färgämne är en energiintensiv process och kräver tålamod. Efter sköljning bör det inte vara ens det minsta färgen på håret, annars kommer åtgärden att fortsätta. Så var inte lat för att skölja håret för rent vatten: bara när vattnet från håret blir helt transparent kan du sluta skölja.

Av olika skäl passar naturlig hårfärg inte många kvinnor, men inte alla vill skämma bort sina lockar med kemisk färg. Det finns alternativa sätt att färga håret med naturliga hårfärger. Flera beprövade metoder är allmänt kända för att förbereda naturliga färger för ditt hår, då hårfärgning blir ofarligt och i många fall även användbart. Lär dig hur man målar över grå hår och när du inte kan använda naturliga färger.

Naturligt hårfärg: färgmetoder utan kroppsskada

Jakt efter stil och skönhet innebär både en positiv och en negativ effekt. Att ge håret friskhet med färgämnen bidrar inte till deras hälsa. För att lösa problem med skador på hårstrukturen började tillverkarna producera en rad naturliga färgämnen baserade på örter och oljor. Användarvänlighet och överkomliga priser lockar bara uppmärksamheten hos det fina könet på dessa produkter. Vem vill inte se vacker och välskötta, samtidigt som man har friskt hår?

Naturliga hårfärger

Färgämnen på en naturlig basis är en sann upptäckt för dem som inte bara ska behandla hår, men också för att ändra ton eller skugga. Naturliga hårfärger inkluderar:

Naturfärg inramar hårskaktstrukturen och ger den färg ute, istället för att penetrera inuti som kemiska färgämnen. Strukturen förblir intakt, och ytbeläggningen fungerar som en skyddande film från omgivningen. Dessutom innehåller växtberedningar elasticitet och glans till hår, läker de splittrade ändarna och aktiverar ämnesomsättningen i hårbotten.

Folk recept

Det huvudsakliga receptet på nästan alla hemmålningar - 2 msk. skedar av råvaror sjuda i 0,5 liter vatten. Stam och applicera varmt avkok till håret. Beroende på tonen, håll under en handduk från 30 minuter till flera timmar. De bästa naturliga färgerna är kaffe, kamille, hundrosa, lök och valnötskal, rabarber och lind, te, honung och citron.

Bra gammal henna och basma

Henna färgning är en extra kraft till håret, stärka dem. I kombination med basma kan du ge olika nyanser:

Vegetabiliska hårfärger:

Välja naturliga färgämnen för grå hår

Tips för ett framgångsrikt urval av naturligt hårfärg som målar över grå hår

Topp 10 naturliga hårfärger som färgar över grått hår. Egenskaper, egenskaper

Färg för grå hår hemma

Hemmålningar maskerar inte bara den grå färgen utan behandlar även i vissa fall även av med gråa hår.

För att förbereda ett hemmedel, använder vi vanliga henna och basma, men vi lägger definitivt till 5 droppar Aevit vitaminer (eller 5 bollar) för varje färg. Detta kommer gradvis att återställa balansen i hårbotten och hjälpa till att växa starkt hår.

Även färgning görs genom att skölja starka infusioner av kamomill, svart te, rabarber (det är bättre att köpa örter i apoteket, brygga enligt instruktionerna på förpackningen).

Prisvärda medel för färgning av grått hår

Det billigaste sättet att måla grå hår är henna och basma, den genomsnittliga kostnaden är cirka 45 rubel per förpackning. Om du går till phytoapoteket blir det billigt att samla kamille, rabarber, rosmarin och salvia. De kommer att kosta upp till ett hundra rubel per samling eller ett hundra gram gräs.

Naturliga färgämnen på vegetabiliska baser är en bra lösning för att inte bara pryda håret med en speciell nyans utan också att behandla trötta strängar. För dem som inte vill röra sig med förberedelserna för dekoktioner eller masker, tillverkar tillverkare färdiga krämfärger eller färgverktyg med vegetabilisk komposition.

Hårfärg med naturliga färgämnen

Miljoner kvinnor runt om i världen byter dagligen sitt eget utseende, experimenterar med smink, manikyr och frisyr. Det verkar som att en sådan process som hårfärgning är en mycket enkel uppgift, eftersom motsvarande färger kan köpas på vilken kosmetikaffär som helst. Men många av de produkter som erbjuds har en negativ effekt på håret, eftersom de innehåller många skadliga ämnen, som ammoniak eller starka alkalier. Du kan uppnå önskat resultat genom att ersätta syntetiska medel för naturliga färgämnen av naturligt ursprung. De hjälper inte bara till att uppnå den hårda hårskärmen, men bidrar även till restaurering och behandling av patienter och splittrade ändar.

Vi väljer nyans av naturligt hårfärg

För att färgresultatet ska motsvara de ursprungliga idéerna är det nödvändigt att välja rätt färgämne beroende på hårtonen. Nedan beskrivs huvudtyperna av färgningsverktyg i enlighet med krullarnas naturliga färg.

För målning i mörk färg

För att ge ditt hår en mörkare nyans kan du använda en kombination av naturliga produkter som henna och basma. Färgmättnad bestäms av andelen beståndsdelar:

 • Brun - 2 delar Henna blandat med 1,5 delar basma;
 • För att en mörkare brunhårig man ska komma ut är det nödvändigt att observera en en-till-en-andel
 • Svart färg kommer att erhållas om en del av henna och två delar av basma blandas i behållaren.

För att göra krullarna mörkare, kan du använda ett avkok av salvia, som för en tid ska appliceras på hårrötterna - detta kommer att måla över jämn grå trådar.

För chokladskugga

För att få chokladfärgen på olika nyanser, kan du använda dekoktioner av olika örter, såsom lindblad, svart te eller lökskal, men i detta fall kommer håret att få en ljusare brun ton. Färgmättnaden beror på graden av infusionsstyrka.

Om du utför flera experiment kan du välja den mest lämpliga produkten och späd den med vatten för att ändra graden av koncentration. För att få en rik chokladfärg är en infusion på krossad skal av nötter perfekt.

För blont hår

Få en ljusbrun färg med en kombination av rabarber och vitt vin. Dessa ingredienser gör det möjligt att uppnå det bästa resultatet i omvandlingen av vitt eller gulaktigt hår till en rik ljusbrun ton.

 • För att få en ljusbrun nyans med kopparflöde används rabarberfärg. Receptet på matlagningsbuljong: 2 msk. l. finhackad rabarber häll ett glas vatten och simma i ca 20 minuter över låg värme. Som ett resultat får du en balm som måste sköljas med hår efter tvätt. För att förbättra effekten av att använda rabarber i infusionen, tillsätt lite vitt vin.
 • För att få en vacker ljus blond nyans använder jag linden. För beredning av färgningsbuljong, 8 msk. l. torkad lime häll 400 ml. vatten, koka, dränera. Buljong bearbetar håret och håller i ca 30 minuter. Om det lindbaserade färgämnet hålls i mer än en timme kan du få en vacker kastanjebrunt färg.
 • Om du vill byta från brun till kastanjfärg, använd sedan ett verktyg gjord av kaffe och henna. För detta 4 l. malet kaffe häll 200 ml. vatten och koka i 5 minuter. Efter kylning av kaffedrycket lägger du 1 påse av henna till den. Komponenterna måste blandas och fördelas över hela hårets längd. Sätt en plastlock på toppen och lind ditt hår i en handduk. Håll färgen från 10 till 40 minuter beroende på vilken nyans du vill få, ljus eller mörk kastanje.

För färgning av grått hår

Om uppgiften är att omforma något vitt eller grått hår, tillsätt sken och yellowness till dem, tvätta dem med kamille avkokning. För samma effekt kan vara en blandning av gurkmeja och kanel, infunderad eller utspädd i en liten mängd vatten.

Om det är nödvändigt att färga krullar i ett mörkt, till exempel brunt, färg och göra det snabbt, måste du blanda ihop klassiskt svart te, snabbkaka och kakaopulver. Denna blandning kan eliminera grå hår i minst tid, inte värre än de dyra färgerna i ett syntetiskt prov.

 • Kakao med te. Att skapa en naturlig färg 4 msk. l. brygga svart te med 0,4 kopp kokande vatten. Te kokas på låg värme i ca 40 minuter, varefter den filtreras och kombineras med 4 tsk. kakao. Blandningen ska eldas tills vätskan avdunstar och blir en tjock blandning. Applicera färg på vått hår, linda in och inkubera i ca 1 timme.

Typer av naturliga färgämnen och deras tillämpning

Omedelbart bör det noteras att färgning med hjälp av färgämnen av naturligt ursprung inte bör utföras på förlängda strängar eller hår efter perm, såväl som krullar som tidigare färgats med syntetiska färgämnen. Naturliga färgämnen ingredienser appliceras endast för att rengöra, bara tvättas, fortfarande vått hår. För applicering är det bättre att använda svampar, borstar eller bomullspuddar, glöm inte handskar, eftersom händerna på huden också kan ändra sin färg.

Det är också viktigt att notera att olika typer och naturliga hårfärger är lämpliga för färgning på olika sätt, vilket delvis beror på hårets individuella egenskaper. Tunna och sällsynta trådar kan snabbt ändra sin färg - för färgproceduren krävs en lägre koncentration av lösningen och antalet komponenter i blandningen. Tjocka, långa och grova krullningar kräver längre åldrande för att erhålla den nödvändiga tonen. Tyvärr finns det ingen universell formel som kräver ytterligare kontroll över håret under färgmättnaden. Nedan är huvudtyperna av färgämnen som kommer att uppnå ett visst resultat.

Henna och basma

Henna och Basma är de mest kända och ofta använda hårfärgprodukterna. Båda elementen är ett pulver av torkade och krossade blad av växter, som har en stor mängd läkning egenskaper, förutom färgpigment.

Henna i sig ger håret en koppar, rik och ljus färg, oftast används den som ett medel för att färga håret en röd färg. Basma är i sin tur en komponent som används som ett naturligt färgämne endast i kombination med andra ingredienser. Detta är en förutsättning, eftersom gräset i sin rena form färgar håret i blågrönt och fördömer dem för omedelbar korrigering. Genom att kombinera båda sätten kan du få absolut någon krullning, allt från mjuk varm choklad till rik svart.

Ekbark för hårfärgning

Ett avkok av ekbark används inte bara som en naturlig ersättning för industriella färger, men också som en effektiv balm som ger näring till håret och ger det styrka, volym och naturlig glans. Verktyget tonar perfekt krullarna och kan mörka strängarna med fyra toner.

För beredning av råvaror kommer att behöva hälla en liter kokande vatten fyra matskedar av hackad ekbark. Därefter täcks blandningen med lock och infunderas i 3-4 timmar. Efter denna tid filtreras kompositionen och appliceras på håret. En förutsättning är att vikta de behandlade trådarna i cellofan, där de ska luddas i ca 4-5 timmar. Över huvudet insvept med en handduk, vilket också är viktigt vid färgning. Varaktigheten av hår åldrande bestämmer graden av deras mörkare, därför är det nödvändigt att justera tiden så att resultatet bäst passar förväntningarna.

Kamomill avkok

Ett avkok av kamille gör att du kan få olika nyanser, speciellt om du kombinerar verktyget med andra ingredienser. Här är några kvalitetsrecept för toningsträngar med kamilleavkokning:
För att lätta krullarna och ge dem en mjuk gyllene glöd, bör du göra en kamillektinktur (en matsked torkade löv på golvet i ett glas kokande vatten) och tillsätt den till en varm Henna mush;

För att måla över grått hår ska torra kamomillblad i volymen av ett glas fyllas med ett halvt glas kokande vatten och låt sedan blandningen stå i några timmar. I slutet av tiden tillsätts 3 matskedar glycerin till kompositionen. Nu kan produkten appliceras på håret, sprida den över hela längden och koncentrera sig på områden som speciellt kräver färgning. Det är nödvändigt att upprätthålla en färgkompress i ca en timme och skölj sedan med vatten; sköljning av håret efter varje tvätt med ett icke-koncentrerat extrakt av kamomill kommer att ge strängarna en guldton med en naturlig glans.

Lök Husk

Lökskal är först och främst ett terapeutiskt medel som kan göra det möjligt att kvalitativt stärka och läka hår. Färgning av hår med denna produkt kan få en gyllene eller ljusbrun nyans, men endast under förutsättning att de naturliga trådarna inte är mörka. Denna färg är perfekt för blondiner för att lätt tona krullar.

Förbered en blandning av toning i guld, häll 50 gram råmaterial med ett glas kokande vatten och sätt på en långsam eld i 20 minuter. För att uppnå en mörkare ton måste du öka volymen av originalprodukten till 200 gram och blanda med samma mängd vatten och på samma sätt koka kompositionen i 20 minuter.

Detta färgämne rekommenderas för mer användning för färgning av mörkare hår för att få en rik svart eller mörk kastanjetone. Det är användbart att veta att kaffelösningen gör det möjligt för de brunhåriga kvinnorna att drunkna ut rödhåran och göra strängarna jämnare och mörka i färg. En rik chokladskugga kommer ut när den är färgad med medelstora och ljusbruna kaffesträngar. För brunetter kommer färgen från kaffe inte att ge en speciell konstruktiv tonförändring, men det kommer att ge sken och skönhet.

För att göra kaffefärg, ska du blanda följande ingredienser:

 • en tesked kaffe
 • 1 tsk te olivolja;
 • cognac i mängden en matsked;
 • 2 äggulor
 • varmt vatten i mängden 2 teskedar.

salvia

Övervägande torkade blad och salvia stammar används för att färga mörkt hår, men verktyget är också lämpligt för grå trådar. Som ett resultat kan du få de mest oväntade färgerna, allt från ljusbrun till gul och slutar i mörkbrun. Att förbereda färgen ska vara 6 matskedar råvaror häll 2 koppar kokande vatten, låt dem brygga i 30 minuter. Denna blandning kan användas för att skölja håret för att ge den en ljus askakent eller att applicera på strängar i större koncentration för att få en mörk färg.

Video: Henna hårfärgning hemma

Videon beskriver steg för steg processen med hårfärgning med henna. Materialet innehåller en kvalitativ beskrivning av beredningen av blandningen baserat på hennapulver, följt av applicering av kompositionen på håret. Författaren till videon delar sin egen åsikt och avslöjar hemligheter som gör det möjligt för honom att precisera välja tonen för sig själv under målningsprocessen.

recensioner

Karina: Jag är en brunett och använder en blandning av henna och basma för att få svart hår - det här är ett effektivt alternativ.

Sveta: Jag sköljer ofta mitt hår med ett avkok av salvia - som ett resultat är det en utmärkt gulaktig nyans för mina rättvisa strängar.

Kira: Jag vill prova alla naturliga färgämnen, eftersom jag redan har bortskämdat mitt hår med kemiska färgämnen, men jag vet inte om den önskade färgen kommer ut. Det verkar för mig att det med hjälp av vegetabiliska färgämnen är omöjligt att få ett kvalitetsresultat.

Naturliga hårfärger - toppen av de bästa naturprodukterna

I den här artikeln hittar du allt om vilka naturliga färgämnen som finns för hår, hur man applicerar dem korrekt och effektivt, de bästa och beprövade recepten.

Naturliga hårfärger - hur man färgar ditt hår naturligt

Kvinnor gillar att förändras. De gillar att ändra sin stil så ofta som möjligt, för att få lite "zest" till sin bild. Något nytt och intressant... Och det gäller inte bara garderoben! Kvinnor är stora älskare att byta hår, prova någon annan frisyr, en ny hårfärg...

Och, efter att ha bestämt dig för att färga ditt hår, brukar vi gå till affären och köpa färg där. Lyckligtvis är valet nu väldigt stort, för varje smak och färg, för varje plånbok.

Men vi måste veta att även högsta kvalitet, dyraste färg, som regel innehåller ammoniak i dess sammansättning. Och det här är ett verktyg som orsakar irreparabel hårskada.

Hur? Med ganska frekvent färgning blir håret torrt och tråkigt, sprött, spetsarna blir splittrade, hårets utseende gör ett ganska rörigt intryck.

Lägg till detta ofta användning av hårtorkar, plejor, strykjärn, styler styling (lack, skum etc.), situationen är redan mycket ledsen...

Vad ska man göra med allt?

För att hårfärgsproceduren inte skadar håret, kan du använda naturliga, naturliga hårfärger! De, som regel, tränger inte djupt in i hårets struktur, bryter inte mot sitt eget naturliga hårpigment. Det innebär att de är helt säkra.

Dessutom färgar många färgämnen på ett naturligt sätt inte bara färgsträngarna, de ger också extra omsorg för lockar.

Den enda nackdelen som naturliga färgämnen har är att de inte ger en omedelbar effekt. För att erhålla önskad nyans är det nödvändigt att utföra färgningsförfarandet flera gånger.

Efter färgning med vegetabiliska färgämnen förändras den naturliga nyansen på håret, själva hårets struktur är läkt, krullarnas glans, skönhet och vitalitet uppträder.

Naturliga färger fungerar endast med det yttre hårskiktet. För att direkt ändra färgen dramatiskt - nej, kommer de inte att förändras. Men de kommer att lägga till intressanta och ljusa nyanser till deras naturliga hårfärg.

Vad är naturliga hårfärger?

Folkskönhetsrecept ger oss en naturlig färgning, som använder avkok, extrakt, extrakt av örter som:

 1. Hop - det är för att ge en gyllene nyans till blont hår.
 2. Kamille - det är en mild, mjuk ljusande effekt och för att stärka håret.
 3. Sage - för att ge mer rödbrun nyans.
 4. Valnöt - för att lägga till en mörkare hårton, närmare den krämbruna färgen.
 5. Lök Husk - kommer att ge en spektakulär gyllene gnistkrullar.

Vilka andra naturliga produkter kan användas för hårfärgning?

 • Kanel är friska, vackra krullar av en ljus nyans. Det har toniska, antiseptiska egenskaper. Håret efter applicering av kanelmasker blir blankt, helt nedbrutet, växer bättre, det finns en ljus ljusbrun eller guldton. För att lätta håret blandas kanel med citronsaft och honung.
 • Kamille - är förtydligande och vård samtidigt för blont hår. Det ger hår en gyllene nyans, stärker strängarna, gör dem mer fina, vackra och glänsande. Klåda och fläckning av hårbotten elimineras. Herbal avkok av kamomill används för detta. Beräkning - en sked av blommor i ett glas kokande vatten.
 • Rabarber - det kommer att ge ditt hår en ljusbrun och askig nyans. För att göra detta, använd ett avkok av rabarber.
 • Kaffe är choklad på håret. Och i kombination med henna - det här är en vacker kastanjfärg. För färgning behöver du brygga starkt kaffe, skölja håret, håll det ett tag och tvätta sedan av det.
 • Citron - lätt lätta håret. För detta behöver du färsk citronsaft. Blanda det med samma mängd vatten, skölj håret.
 • Lipa - ger rik brun och kastanjetoner. För att göra detta brygga du en kalkblomma (en sked för ett glas) och bearbeta håret med den här lösningen. Håll samtidigt åtminstone en timme.

Vad mer används för naturlig färgning? Det här är henna och basma.

 • Henna ger skuggning av hår från rött till mörkt kastanj. Samtidigt ökar hårväxten, gör strängarna mer silkeslen och glänsande.
 • Basma fläckar i mörkblå, men i sin rena form används den ganska sällan. Det rekommenderas att kombinera med henna, medan färgutbudet ökar betydligt.

Basma för hårfärgning

Basma är lyxigt hår av mörk färg, helt utan mjäll!

Den erhålls från en växt som kallas indigofer. Använda basmafärger hår i mörka färger, ner till blå svart. Den slutliga hårfärgen beror på den ursprungliga färgen.

Därför blandas Basma med henna. Från vilka proportioner sker blandning, och den slutliga färgen kommer att bero på.

I Basma finns det många komponenter som är användbara för håret, så vid färgning tillhandahålls också vård av strängarna.

Och framförallt är det eliminering av mjäll. Dessutom blir håret starkt, slätt, helt glänsande.

Henna för hårfärgning

Henna är både ett färgämne och ett botemedel mot dina lockar!

Detta är det mest populära naturliga färgämnet. Henna erhålls från Lawsonia-plantans torkade löv och används som en separat färg. Eller späd det med Basma.

Henna ger håret en ljus nyans, röd, guldröd. Det beror helt på tiden, hur länge kompositionen upprätthålls, liksom på starttonen.

Henna används ofta i masker för hår. Det omsluter varje hår, skyddar mot negativa yttre faktorer, gör locken elastisk, silkeslen, mycket vacker, håret växer bättre.

Naturligt hårljus på naturliga sätt.

Om du har blont hår är du lämpliga färgämnen som du kan göra dig från kamilleavkok, linddekok och lökskal.

 • Linden hårfärgning

Om du har långt hår kan du använda hela förpackningen.

Med en genomsnittlig längd dela beloppet två gånger. Färgning med detta verktyg kommer att ge en delikat gyllene nyans och glans, kommer att stärka hårsäcken. Kardinalt ändra färgen, naturligtvis, kommer inte att fungera.

För färgning behöver du någon form av behållare, gasbind och en vanlig kam.

Förbered ett linddekok för din hårlängd. Kyl det till varma spänningar.

Applicera blandningen i håret från rötterna längs hela sin längd med hjälp av en kam.

Lämna i 40 minuter. Därefter tvättar buljongen.

Tack vare dessa åtgärder får du en vacker hårskugga, som kommer att särskiljas av en speciell glans.

 • Kamille hårfärgning

En avkok används. Han kommer att göra ditt hår gyllene och glänsande, måla över grått hår.

Färgen som ett resultat kommer att bero på hur koncentrerad det avkok du använde.

Applicera klar avkok till hår, fördela, gnida. Låt det stå i en halvtimme, tvätta sedan av det med varmt vatten.

Lökskallande hårfärgning

Koka lökskal med vatten för att bilda en koncentrerad lösning (5 delar skal per 1 del vatten). Kyl, applicera över hela längden på håret.

Sådan färgning kan användas ganska ofta, om du vill ständigt behålla hårfärgen i den nyans du behöver.

 • Recept med vit aspen bark och trälök

Med detta recept får du gott hår som har styrka, hälsa och vacker glans. Vit aspen bark och lössluor (tre matskedar) vardera ska fyllas med ett glas vatten och kokas i ca 25 minuter.

Efter det, låt det brygga.

Stam, tillsätt 150 ml. hemlagad yoghurt eller vanlig kefir. Applicera blandningen på vått hår och håll i en timme.

Skölj sedan med schampo vatten.

Hur färgar du ditt hår i mörka nyanser med hjälp av naturliga produkter?

Detta hjälper kanel, te och kaffe. Beredningen av sådana formuleringar tar inte mycket tid, men kommer att medföra många fördelar för hårets skönhet!

 • Recept för färgämne med kanel.

För beredningen av denna färg behöver honung, kanel, vatten.

Alla 100 gram. Blanda kanel och honung, tillsätt vatten.

Applicera en varm blandning på håret längs hela längden. Värm huvudet med en handduk. Färgning är värd att motstå upp till flera timmar.

Detta recept hjälper dig att få vackert och friskt hår, eftersom det hjälper till att stärka hårbotten och hårsäckarna.

 • Hårfärgning med svart te

Te innehåller tannin och antioxidanter, vilket ger hälsa och glans, liksom en vacker nyans av mörkt hår.

Du kan även spela med nyanser och lägga till lite kakaopulver eller kaffe till ditt te.

Det är nödvändigt att hälla ett par matskedar te med kokande vatten, låt det brygga, spänna, kyla och applicera på håret medan du värmer huvudet med en handduk.

Håll det från 30 till 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

 • Hur färgar hår med kaffe

Använd detta fantastiska recept för att lägga till extra glans och styrka i ditt hår.

Ta och brygg kaffe, applicera det på trådarna i 30 minuter. Som ett resultat får du vackra krullar av mörk glänsande nyans.

 • Hårfärgning med henna, kaffe och lökskalningsavkok

En bra effekt ger en kombination av dessa komponenter: henna, kaffe, te och avkok av lökskal.

Denna blandning är utmärkt för skönhet och fin kaffekvalitet med mörkt blont, brunt och brunt hår.

För att förbereda kompositionen behöver du en vanlig glasskål och alla ingredienser.

Först måste hälften av en kopp lökskal fyllas med vatten, kokas och lämnas för att stå i cirka fyrtio minuter.

Då måste du värma om igen och tillsätt en halv sked svart te, lämna det i en halvtimme. Sila infusionen, koka upp den och tillsätt en matsked naturlig malet kaffe.

Redan efter ca 10-15 minuter måste denna blandning upphettas för sista gången och häll en påse hona där. Rör om och applicera kompositionen på håret. Håll en timme.

Naturliga färgämnen för hår - hur man gör hår koppar och röda nyanser?

 • Lök Husk

Ta lökskal i lika stor mängd med vatten. Koka i ca 40 minuter.

Cool, använd den kylda buljongen till håret efter att ha tvättat, lägg en plastlock på huvudet och linda huvudet med en handduk. Håll i två timmar.

 • En blandning av henna och basma - för auburn hår

Du kan uppnå en vacker kastanjetone på ditt hår genom att blanda tre delar basmakulver och två delar av hennapulver. Ytterligare anvisningar ges i instruktionerna på förpackningen.

 • Valnöt för hårfärgning

Används i blad med ekbark.

För att förbereda färgkompositionen är det nödvändigt att göra ett avkok av valnötblad och ekbark i proportion av 3 matskedar av blandningen per kopp vatten.

Efter avkokningen infunderas, kyls den och används som en balsam-sköljning efter tvättning av huvudet.

 • Kaffe och starkt te för hårfärgning

Kaffegrund eller starkt bryggt svart te ger en mycket vacker mörk nyans till ditt hår. För att göra detta, använd helt enkelt kaffe eller teblad som en mask på ditt hår.

Håll i 40 till 50 minuter.

Om du lägger till några droppar citrusolja till din massa kommer ditt hår att lysa mycket effektivt.

Var kan man köpa ett naturligt hårfärg?

Var uppmärksam på det stora urvalet av naturliga färgämnen för hår.

Naturtint, resistent hårfärg, 4N naturlig kastanje, 5,28 fl oz (150 ml)

 • Bästa naturprodukter
 • Ingredienser inkluderar naturliga ingredienser.
 • Ammoniakfri · Resorcinolfri · Parabenfri
 • Färger helt över grå hår
 • Rik och ljus färg
 • Laboratorier Phergal
 • Dermatologiskt testad
 • Ej testad på djur

Rainbow Research, Henna, färgämne och hårbalsam, mörk kastanj (sabel), 113 g (4 oz)

 • Utan färgämnen och kemikalier
 • 100% naturligt växtpulver
 • 100% naturlig växtfärg och hårbalsam
 • Utan några kemikalier, konserveringsmedel och färgämnen.
 • Exklusivt från växtmaterial
 • Återställer, ökar volymen och glansen på alla hårtyper
 • Kan appliceras på grått eller grått hår
 • Gradvis bleknar, varar 4-6 veckor i genomsnitt (kan appliceras oftare)
 • Naturprodukter från familjeföretaget sedan 1976

Använd naturliga färgämnen för håret ordentligt och alltid vara vackert!

Basborstar, hårborstar med naturliga borstar och bambuhandtag

Används och rekommenderas av stylister runt om i världen.

 • Hög kvalitet
 • Eco Friendly Comb
 • Kam av 100% ren bambu

Tack vare högkvalitativa borst och hantverk har våra kamrar visat sin tillförlitlighet även till de mest krävande yrkesverksamma sedan 1979

Daglig borstning med en naturlig bristad basborste hjälper till att förbättra ditt hårs tillstånd, vilket ger en hälsosam utseende.Nästa Artikel
Hur man lockar vackra lockar med hårtork och vilka verktyg behöver du för att håret ska blåsas?