Naturliga hårfärger


Vi hoppas att för läsare på vår webbplats är det ingen hemlighet att kemiska hårfärger är extremt giftiga, orsakar allergiska reaktioner och skadar hälsan väsentligt. Men hur man inte målas? Det är trots allt ibland det enda sättet att höja stämningen och självkänslan, att stämma överens med en annan våg, för att inte nämna de som måste göra det ändå på grund av grått hår.

Därför bestämde vi oss för de tjejer som ofta måste färga håret, för att skriva om hur detta kan göras, inte bara säkert för hälsan utan även för fördelarna med hår!

Folk recept

Det har länge varit möjligt att byta skuggning av hår med hjälp av olika avkok av växter som kan färga. Till exempel, genom att använda lökskal eller mutterblad.

Så om du vill skugga håret lite och stärka det, då kommer dessa "farmor" recept att vara mycket användbara för dig.

Auburn: Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera om 2-3 timmar. Den resulterande infusionen sköljer håret efter tvätt - det ger en rödaktig nyans.

Kastanjebröd: Brew valnötblad och lämna i några timmar. Tvätta håret noga, ägarna av ljusbrunt hår får en vacker kastanjeskugga.

Vete: Naturligt lätta damer kan ge håret en ädelvetskugga och skina med ett enkelt avkok av kamomill.

Halm: Avfyra rabarber - koka gräset och lämna i ett par timmar. Applicera avkok till hår och linda en handduk i en timme.

Bra gammal henna och basma

Henna är en naturlig indisk färg, den är gjord av en busk som heter Lawsonia, som växer i vissa heta länder (Indien, Egypten, Sudan). Sedan antiken har detta pulver använts för färgning av en röd färg, både hår och kropp (henna ritningar på kroppen).

Basma är gjord av bladen av indigosfärfärgning och i kombination med henna målar den i mörka nyanser, från kastanj till svart, beroende på håret och mängden färgämne (kastanjhönan och basma 1 till 1, svart 1 till 2, brons 2 till 1).

Dessa färger rekommenderas att köpa endast indiska och titta på tillverkningsdatum.

Gammal färg kan "tacka" dig med en helt annan nyans än du skulle vilja. Pulvret späds enkelt med varmt vatten och försiktigt appliceras på torrt (helst smutsigt) hår. Sedan inslaget med en film eller plastpåse och en handduk ovanpå för värme.

Du kan hålla färgen från en halvtimme till 2 timmar, beroende på din hårfärg och hur färgen tas på dem. Henna och Basma är bra för att de är bra för håret, torka inte dem, utan stärka dem, så den här färgen kan göras för förebyggande ändamål.

Vegetabiliska hårfärger

Biokap Naturligt Hårfärg

Dessa är italienska produkter utan ammoniak och resorcin, parabener baserade på växtextrakt (havre, sojabönor, vete, fruktfettsyror).

Den mörka skalan erbjuder 22 nyanser och ljus - 12.

Granskning: Färger perfekt över grått hår och håller på länge. Till skillnad från konventionella färger finns det ingen irritation på hårbotten (det brukade rodna mig omedelbart). Jag kommer aldrig tillbaka till kemiska färger igen!

Natural Chandi Hårfärg

Detta indiska kosmetikmärke producerar en stor mängd naturliga hårvårdsprodukter (schampon, oljor, etc.), det finns också Henna och naturliga färgämnen. En serie organiska (7-10 nyanser) och en serie "Medicinsk ayurvedisk färg" till 5 nyanser. Sammansättningen av alla färger inkluderar premium henna och medicinalväxter, men du hittar inte skadliga kemikalier där. Den ljusaste nyansen är guldbrons, många djupa mörka, men blondinen med hjälp av dessa färger fungerar inte.

Recension: Det visade sig underbar mörk färg, som indiska kvinnor, och håret blev så silkeslen och levande. Det är lite ovanligt att färgen är pulver, men jag blev snabbt van vid det. Det viktigaste är att håret inte dödas!

Naturliga hårfärger Logona

Denna kända miljökosmetik är ett brett urval av naturliga färgämnen, baserade på naturliga färgämnen - henna, valnötskal, kamille och rabarber, med tillsats av veteproteiner och oljor.

Till skillnad från kemiska färgämnen tränger de inte in i hårets struktur och förstör inte det naturliga pigmentet, och färgen erhålls genom att kombinera detta pigment och färgen appliceras ovanpå. Naturligtvis innehåller denna färg inte giftiga kemikalier och rekommenderas kontinuerligt som ett terapeutiskt medel för hår.

Recension: Under året har mitt hår färgat med färger botats, blivit glänsande och växte märkbart. Färgen har 2 nackdelar - du måste gå med den länge (3-4 timmar), och den tvättas snabbt (jag hade grå hår igen efter 2 veckor). Men jag är redo att förlåta dessa brister, eftersom håret ser bra ut.

Naturlig hårfärg Aasha (Aasha)

En annan naturlig indisk färg - det finns en ayurvedisk linje (det finns 4 färger, inklusive guldblond) som också används för att behandla hårbotten, håravfall och en helande örtlinje (7 färger, det finns rött, koppar, mörkt, det finns ingen blond).

Recension: Det visade sig en lysande slät kastanjfärg, som hölls endast 1 timme. Färgen är pulver, men jag brukade måla med henna, så jag blev van vid det (från henna med basma fick jag aldrig en underbar färg från den här färgen). Håret ser hälsosamt och naturligt ut - det här är det viktigaste för mig!

Naturligt organiskt Khadi hårfärg

En annan allvarlig ayurvedisk hårfärg, som vann OekoTest-organisationens Sehr Gut-pris i Tyskland. Khadi-färgämnen består också av ayurvediska örter som läker och reparerar hår, mjäll, håravfall, hårbotten och andra problem, främjar hårväxt. Det innehåller inte färgförstärkare, konserveringsmedel eller kemiska oxidanter.

Testimonial: Khadi är väldigt populär i Europa, vilket tyder på hög kvalitet. Jag har naturligt tråkigt blont hår, så jag målade det alltid med något, men på grund av detta blev de som en svamp. Därför bestämde jag mig för att byta till naturliga färgämnen, du kan ofta byta nyanser - och bara för håret. Khadi har redan försökt tre färger - en glädje eftersom hennes hår är bra, jag hittade min färg.

Se även:

Färger från BioKap är absolut inte naturliga! Jag har nyligen kontrollerat sin sammansättning. Den är full av aromatiska aminer, vilka är cancerframkallande! Denna färg skulle aldrig ha kunnat få ett certifikat för organisk kosmetika ((((

I många år har jag använt naturliga hårfärger från det tyska miljöföretaget LOGONA. Jag har inte hittat något bättre sedan. Nu ska jag försöka beskriva hur är LOGONA bättre än kemiska hårfärger? LOGONA naturliga hårfärger får regelbundet toppbetyg från ekotester. Färger består bara av vegetabiliska färgämnen, till exempel ekologiskt odlade hönan, valnötskal, rabarber och kamille, till vilken tillsätts naturliga balsam - veteprotein och jojobaolja. Med hjälp av LOGONA-bläck kan du inte bara betona din naturliga naturliga ton, men ändrar också helt din vanliga hårfärg. Den enda funktionen är att det är omöjligt att tända håret med naturliga färgämnen, eftersom kemiska blekmedel inte tillkommer dem. "LOGONA hårfärger uppfyller kraven för moderna kvinnor - håret behåller en intensiv färg och glans från 4 till 8 veckor. LOGONA naturliga hårfärger färgar bara hårets yttre, skaliga yta, skyddar sin inre struktur och pigment med naturlig hårfärg (till skillnad från kemiska hårfärger som helt förstör det naturliga hårpigmentet och ersätter det med ett syntetiskt pigment). En ny hårfärg framträder som en följd av en kombination av det applicerade lagret av vegetabilisk färg och det naturliga pigmentet av hår som är genomskinligt genom det. Det faktum att det naturliga pigmentet bevaras löser bara det så kallade hårproblemet, vilket är så relevant när man färgar med kemiska färgämnen, när färgat hår och dess regrownrötter ser kontrast och även oanständigt. När LOGONA hårfärg efter 4-8 veckor gradvis förlorar sin intensitet hålls hårfärgen fortfarande kvar med naturligt hårpigment.

Bäst icke-ammoniak hårfärger

Ammoniak är en kemikalie som avger skadliga rök och kan orsaka brännskador (med ökad hudkänslighet). Ammoniakfritt hårfärg ger en säker och mild färgning. Ammoniak är också en billig klarare, eftersom den innehåller väteperoxid.

Är det möjligt att färga hår med icke-ammoniakfärg?

Färg utan ammoniak har sina egna fördelar och nackdelar. Dessa verktyg är inte lämpliga för alla kvinnor, eftersom de inte målar över gråhår och återvunna rötter. På grund av användningen av ammoniakfri färg kan håret färgas ojämnt, särskilt om de redan har målats med ammoniak före.

Fördelar med färger utan ammoniak:

 • ingen skarp, obehaglig lukt;
 • mild färgning utan traumatiserande lock eller hårbotten;
 • En stor palett av färger (ammoniakprodukter leder fortfarande i detta avseende);
 • inga kontraindikationer

Professionell färg utan ammoniak är inte billig. Oavsett hur kvalitativt ett sådant verktyg är, kommer det fortfarande inte att ge ett långsiktigt resultat. Färgning, producerad utan ammoniakprodukt, varar inte mer än 2-3 veckor. Produkter som inte innehåller ammoniak, tillåter inte heller att lätta håret några toner åt gången.

Är icke-ammoniak hårfärg skadligt?

Innan du använder någon färg, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera först produkten på någon del av huden och sedan på en tunn hårsträng. Denna procedur hjälper till att undvika obehagliga incidenter i framtiden.

Professionella produkter som inte innehåller ammoniak är inte skadliga för håret. De kan användas av gravida och ammande kvinnor. Produkten blir automatiskt skadlig om den innehåller toxiska komponenter (Syoss Oleo Intense).

Hur är färgningen utan ammoniak?

Ljus nyanser av ammoniakfri färg är inte avsedda för mörka lockor. Om en kvinna från en brunett vill bli blondin, måste hon förkrossa håret. Men lättnadsproceduren förstör märkbart krullarnas tillstånd, så den positiva effekten av det ammoniakfria färgen kommer inte att märkas. Måla utan ammoniak i sådana situationer krävs för att inte skada håret ännu mer.

Ammoniak öppnar hårporer, varför krullarna blir stygga och fluffiga. Efter att ha använt ammoniakfria remedier ändras inte hårstrukturen.

Korrekt färgsparande produkt bör ske enligt följande:

 1. Färg appliceras på obehandlat hår. Samtidigt bör det på krullarna inte finnas några andra medel (geler, lacker, mousser). Först ska verktyget fördelas över rötterna och efter 10-15 minuter appliceras över hela längden av håret.
 2. Skölj inte produkten i 30-40 minuter. Den exakta tiden beror på önskad nyans: Om en kvinna vill få en stark intensiv färg, behöver hon behålla produkten längre.
 3. Sammanfattningsvis måste du sätta på krullarna. Det rekommenderas starkt att låta håret torka naturligt så att det lyser och fluffar inte.

Färgen fungerar snabbare om du sätter huvudet i en handduk (efter att du har lagt på en speciell polyetenhatt).

Hur snabbt tvättar en ammoniakfri färg?

Färger utan ammoniak tvättas snabbt, maximalt i en månad. Vissa produkter, som Garnier, linger inte på håret alls. Högkvalitativ och professionell produkt utan ammoniak håller lite mindre än ammoniakfärg. Det är möjligt att permanent tona håret med en sparsam produkt, eftersom det inte kommer att orsaka skada.

Om du gör en särskild rating av medel kommer de ledande positionerna att tas av produkter från Kapous, Matrix, Estel. De är resistenta och deras användning är inte begränsad till enkel färgning. Med dessa färger kan du vackert tonat hår, utan att ändra skuggan dramatiskt. Se vad nyanser Matrix förberedd för blondiner, brunhåriga kvinnor och brunetter här.

Översynen av färger från de bästa tillverkarna

Var kan man köpa? Nedan är en lista över ammoniakfria färger som är populära med det rättvisa könet. För att köpa kan du gå till tillverkarens officiella hemsida. Professionella produkter (Kapous, Matrix) kan också hittas i professionella kosmetikaffärer. Hur de ser ut kan ses på bilden.

Syoss Oleo Intense

Tillverkaren hävdar att Cies Oleo Intens innehåller olika vitaminer och oljor. I kompositionen finns det verkligen användbara ämnen, inklusive - argonolja som ger näring till håret. Men verktyget har en signifikant nackdel: närvaron av giftiga komponenter. Produkten innehåller sulfater (SLS), linalool (ett ämne som kan orsaka dermatit), aminofenol. Ammoniakfärg kan vara mycket säkrare än Syoss Oleo Intense.

Produkten rekommenderas inte för kvinnor med överkänslighet i huden, liksom för dem vars hår är i dåligt skick. Svett kundrecensioner, vi kan dra slutsatsen att färgen inte är resistent, något målar över grå hår och kan torka ut lock. Priset varierar från 286 till 409 rubel.

Estel Sense De Luxe

Estelle är ett kvalitetsmärke som är populärt inom skönhetsindustrin. Produkter som tillverkas av detta företag används i nästan alla frisörsalonger. Estel Sense De Luxe kännetecknas också av sin trevliga kvalitet och hög hållbarhet. Ljust pigment tvättas i 3-4 veckor, men skuggan varar upp till 2 månader. Med hjälp av produkten kan utföras som en fullständig färgning och toning.

För att tona håret, bör färgen hållas högst 15-20 minuter.

Estel Sense De Luxe är en bra, mild färg som passar för svagt, tunt hår. Produkten innehåller keratin och vitaminer, så verktyget stärker och återställer lockar. Den genomsnittliga kostnaden är 270 rubel.

Matrix Socolor Beauty

Professionell färg Matrix Socolor Beauty har en rik palett av nyanser och bra hållbarhet. Matris hårprodukter används i salonger. Detta italienska företag har länge etablerat sig inom skönhetsområdet.

Paint Matrix Socolor Beauty har en stor fördel - den är lämplig för att måla grå. Produktens sammansättning kännetecknas av närvaron av 3 användbara oljor: burdock, oliv och jojoba. Produkten innehåller ceramider R, som skyddar hårbotten och gör håret starkare. Det kostar från 336 till 505 rubel.

Matrix Color Sync

Tinting Matrix Color Sync cream-paint perfekt passar inte bara för färgning utan också för huslaminering. På paletten finns en färglös produkt som gör krullarna skina och släta. Färgen innehåller också närande oljor och ceramider R (ämnen som erhålls konstgjort från naturliga ingredienser). Produkten är lämplig för livslöst tråkigt hår. Väl målar över grå hår. Pris - 620 rubel.

Londa

Londa-företaget producerar billiga produkter för hår. Färgpaletten utan ammoniak innehåller både ljusa och mörka nyanser. Dessa medel är inte av hög kvalitet, men de ligger i ett överkomligt prisklass. Ammoniakfria produkter från Londas företag kan torka ut hår, det ger inte glans och silke. Ej lämplig för initialt torrt och livlöst hår. Ljus nyanser från paletten innehåller ett oxidationsmedel (väteperoxid), som härrör från ammoniak. Kostnaden varierar från 270 till 350 rubel.

Kapous

Capus är ett företag som tillverkar professionella hårprodukter. Företaget Kapous har en populär palett av färger, som heter Non Ammonia (without ammonia). De innehåller olika närande och regenererande oljor (jojoba, argon trä) och vitaminer. Non Ammonia skadar inte hår alls. Linjen innehåller en stor palett av färger. Produkterna innehåller inte heller parabener och SLS. Färger från Kapus är väl lämpade för både hem- och salongmålning. Det genomsnittliga priset är 300 rubel.

Garnier färg Shine

Oljig färg, som perfekt målar över grå hår och ger ett ljust pigment till hår. Garnier färg Sken närmar sig lockarna, vilket gör dem silkeslösa och glänsande. Färg är lämplig för experiment. Vissa kvinnor med sin hjälp korrigerar det olyckliga resultatet efter färgning med Tonics. Denna produkt från Garnier är bra för alla utom uthållighet. En ljus färg kommer inte att vara längre än 2 veckor, varefter den gradvis kommer att blekna. Garnier färg Shine innehåller närande oljor och tranbärsekstrakt. Sammansättningen är naturlig och ofarlig, det är därför pigmentet tvättas ut så snabbt. Kosta Garnier ca 200 rubel.

Schwarzkopf Nectra Color

Företaget Schwarzkopf positionerar linjen av krämfärg Nectra Color, som resistent och ofarligt. Pigmentet tvättas verkligen länge från krullarna (inom en månad), medan själva verktyget inte innehåller ammoniak och derivat. Paletten är liten, ljusa färger kan gå ojämnt. Mörka nyanser är av högsta kvalitet och utmärkt pigmentering. I allmänhet är verktyget lämpligt för kvinnor som vill målas i svart eller kastanjfärg. Produktens sammansättning innefattar biooljor och blomnektar.

Faberlic

Faberlic tillverkar produkter för kropp, ansikte och hår. Företaget har en rad ihållande icke-ammoniakkrämfärger. Ammoniakfria produkter från företaget Faberlic utstrålar lukten av billig ammoniakfärg. Detta är den första punkten som är alarmerande. Efter färgning och under det kan huvudet klämma fast. Denna hudreaktion talar också om en onaturlig komposition.

Verktyget rekommenderas inte för personer med känslig hud eller sprött, försvagat hår. Priset i katalogen är 179 rubel.

L'Oreal

Måla utan ammoniak från företaget L'Oreal kallas CASTING Creme Gloss. Paletten innehåller mycket attraktiva nyanser. Produkterna innehåller både naturliga ingredienser (royal gelé, oljor) och kemikalier. Paint Casting Creme Gloss kommer inte att skada håret, men det kommer inte att göra dem bättre. Huvudvårdseffekten kommer från balsam som finns i satsen. Färgverktyg från ammoniakfri linje målarfärligt över grå hår. Produkten är inte dålig, men är endast lämplig för kvinnor med relativt friskt hår. Ungefärlig kostnad - 500 rubel.

I allmänhet är ammoniakfria färgämnen en bra lösning för personer med överkänslighet i hårbotten. Och även för dem som helt enkelt inte vill skämma bort sina hår och ändra sin struktur.

De bästa mjuka hårfärgerna utan ammoniak

Vackert färgade lock är nyckeln till framgångsrik reinkarnation, men vanliga rutiner för tonning av rötter eller längder kan allvarligt skada strängarnas tillstånd. Professionell mild hårfärg utan ammoniak är idealisk för gravida kvinnor och tjejer som bryr sig om frisyrens tillstånd.

Översikt över populära icke-ammoniakfärger

Utan en noggrann jämförelse är det svårt att säga vilken ammoniakfri färgämne som är det bästa håret, men efter att ha analyserat många recensioner kommer vi att försöka hitta svaret på denna fråga.

Innan du väljer ett visst företag måste du noggrant se över sammansättningen av de produkter som den representerar. Faktum är att ammoniak i vanliga färger är en brightener, som drar ut det naturliga pigmentet av hår, det är naturligt att kosmetika är mer resistenta mot det. Dessutom kan du färga mörka trådar i en ljusare ton, till exempel brunhårig i röd eller mörkbrun i ljus.

Casting Cream Gloss från Loreal (Casting Creme Gloss from Loreal) - den mest kända, nästan ofarliga hårfärgen, som produceras utan ammoniak. Innehåller inte väteperoxid, men kompletteras med kemiskt verksamma ämnen. Berikad med bismjölk, på grund av att den djupt närmar sig strängarna och ger dem mjukhet. Färger effektivt över grått hår, presenterat i naturliga nyanser. För mer dramatiska förändringar är L'Oreal Professionnel DIA Richesse från Diacolor-serien lämplig.

Casting creme gloss

För blondor eller ljusning är L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) mer lämplig - det är en ljusfärg för blondiner utan hårda kemiska komponenter. Det bästa av det bästa, men dyra målarfärgen. Hon kan till och med göra en tjej med blonda strängar från en naturlig brunett. Nu används denna nyhet aktivt för hemfärgning ombra, nedbrytning, etc.

Bilder - L'Oreal Inoa ODS2

Faberlic presenterar en annan liknande produkt - Faberlic persistent ammoniakfri krämfärg. Det förstör nästan inte det naturliga pigmentet, så det är väldigt mjukt och säkert, men samtidigt har det en betydande nackdel - det fläckar inte grått hår. Trots de mörka nyanser som presenteras i paletten kommer denna produkt att färga ash hår lite ljusare än bara naturligt, för vilket du kan få en slags framhävande effekt.

Till skillnad från sina kamrater är Estel Sense De Luxe (utan ammoniak) från Estels varumärke utmärkt för färgning av grått hår. Kompositionen innehåller avokadoolja och olivekstrakt. Detta är ett unikt alternativ som lämpar sig för toning av tipsen och för en full målning. Färgerna presenteras i röda, svarta, askiga toner, det finns också korrigatorer av gröna, blå och gula nyanser. Trots att det är oljigt, lämpat för att måla någon typ av hår, är det relativt ofarligt. Hennes motsvarighet är Estel Celebrity.

En analog av L'Oreal är Olia från Garnier (Garnier) - det här är en bra resistent krämfärg utan ammoniak, vilket stänger värderingen av de mest kända produkterna. Olia ingår i listan över de populäraste färgerna från 2015, dessutom kompletteras det med vitaminer och naturliga ingredienser. Mjuka färger som minimerar hårets hår, lämpar sig för frekvent användning. Dessutom mycket billigare än uttalade medel.

Olia av Garnier

Tänk på vad som annars är färgat färg för hår utan ammoniak:

Phytocolors - 100% säkert sätt att färga hår!

Hur skiljer sig naturliga färger från det vanliga? Vilken skada gör de kemiska komponenterna som ingår i moderna hårprodukter? Hur appliceras phytocolors och vilka färger kan man få med hjälp?

I århundraden har kvinnor försökt att vara attraktiva och välskötta. Ett av de enklaste och mest tillgängliga sätten att bevara ungdomar och betona yttre skönhet är hårfärgning. Med hjälp av färger kan du inte bara ändra bilden utan också gömma det grå håret som visas. Men de flesta moderna färgämnen orsakar allvarliga hälsorisker.

Tillverkare försöker hålla tyst om de skadliga effekterna av färgning, med fokus på de användbara komponenterna som utgör färgerna. Och konstigt nog är moderna medel inte lika aggressiva som sina föregångare, men på ett eller annat sätt innehåller de flesta ammoniak farligt för människors hälsa.

Vad är farlig ammoniak?

Ammoniumhydroxid eller ammoniak är en färglös gasformig kemisk förening med en skarp lukt. Det läggs till hårfärg i form av en vattenbaserad lösning. Det är på grund av det att de flesta moderna färgämnen har en skarp, otrevlig lukt, vilket är svårt att dölja även med aromatiska tillsatser.

Men förutom sådana uppenbara fördelar för förfarandet har det ett antal skadliga egenskaper:

 • Irriterar ögonen och andningsorganen.
 • Öppnar porer i överhöljet av epidermis och öppnar därigenom vägen för ingreppet av toxiner i kroppen.
 • Orsakar förgiftning, vilket leder till psykiska störningar. Oftast är detta problem för frisörer som inhalerar ammoniakångor hela dagen.
 • Det provar förekomsten av allergier på huden, upp till brännskador.

Enkelt uttryckt är ammoniak svår att tillskriva användbara ämnen för kroppen. I stället läggs monoetanolamin till moderna färger. Det är ett syntetiskt derivat av ammoniak med en svag ammoniaklukt, som lätt undertrycks av aromatiska tillsatser.

När den interagerar med väteperoxid, bidrar den till sönderdelning, vilket avslöjar hårvågorna och tillåter färgpigmenten att tränga in i det inre skiktet. Detta ämne påverkar håret mindre aggressivt, vilket gör färgen säkrare och mildare.

Phytocolors och deras skillnader från vanliga kemiska färgämnen för hår

Förutom skadlig ammoniak finns det många andra farliga komponenter i moderna färgämnen, såsom resorcinol, diaminobensen, metyltoluen och andra. De påverkar också människokroppen negativt. Tillverkare har inte lyckats ersätta dem med mer godartade ämnen.

Den kosmetiska sfären står dock inte stilla, och phyto-färger har nu dykt upp. Dessa är 100% naturliga produkter som gör att färgning inte bara säker, men också användbar. De mest populära märkena av organiska hårfärger inkluderar:

Logona

Det tyska varumärket Logona Naturkosmetik är specialiserat på produktion av fytokosmetik för kropp, ansikte och hår. Hårfärger är gjorda på basis av färglös henna.

Sammansättningen av färger Logona innehåller betain, eteriska oljor och jojoba. Dessa ingredienser närnar håret, vilket gör färgen så användbar som möjligt.

Ammoniakfritt hårfärg: en översyn av märken och tips

Om farorna med ammoniakfärger som kändes för länge sedan. Dess obehagliga lukt, förmåga att orsaka allergier, brännskador i slemhinnor och luftvägar är en obehaglig bild. Dessutom kan ammoniak ackumuleras i porerna och förgifta kroppen med giftiga ämnen! Professionell hårfärg utan ammoniak kommer att undvika alla dessa överraskningar!

Fördelar med färger utan ammoniak

Färger utan ammoniak har många viktiga fördelar som förklarar populariteten hos dessa produkter:

 • Gentle färgning. Färgämnen kuver håret - de tränger inte djupt in och brinner inte ut det naturliga pigmentet;
 • En bred färgpalett - mer än 50 nyanser;
 • Ingen obehaglig ammoniak lukt;
 • Användbar komposition. Sammansättningen av ammoniakfria färger innehåller flera komponenter som är fördelaktiga för håret. Dessa är vitaminer, användbara syror, mineraler och extrakt från växter som förstärker glödlamporna, skadar inte hårets struktur och stimulerar blodcirkulationen i epidermis.
 • Inga kontraindikationer. Du kan även använda denna färg för gravida kvinnor.

Med en sådan förteckning över fördelar finns det flera nackdelar med en sparsam färg:

 • Ge kortsiktiga resultat. Tro inte på slagorden att effekten av en sådan färg kommer att pågå i ganska lång tid! Färgen kommer att tvättas med varje huvudtvätt, och efter två veckor blir det matt och dim. Problemet kan dock lösas! Färger utan ammoniak kan ackumulera färger. Om du ständigt använder samma nyans kommer det att bli mycket ljusare;
 • Dålig färg över grå hår. När man själv söker för att bli av med grått hår är det nästan omöjligt. Men om du går till salongen blir resultatet utmärkt. Att använda en speciell gel för att konsolidera effekten av en frisör kommer att kunna måla över grå hår;
 • Dålig förtydligande. Om du vill bli en blondin från en het brunett, är det osannolikt att ett färgämne utan ammoniak kan hjälpa dig. Han kan inte lätta håret;
 • Hög kostnad Jämfört med det vanliga har ett bra färgämne utan ammoniak ett högt pris. Ja, och i skönhetssalongen för det arbete du gör kommer du att ta mycket mer.

Bläddra bland populära märken

För att underlätta ditt val har vi sammanställt en lista över ammoniakfria färger som rekommenderas av erfarna proffs.

Wella-proffs

Professionell icke-ammoniakserie. Wella Professionals försiktiga färgämne bidrar till att skina i hårets hår, rik och likformig nyans, jämnhet och mjukhet. Produkterna i det här märket glädjer sina fans med en tillräckligt stor palett och ett överkomligt pris. Men den största fördelen är Color Touch Plus-serien. Om du blandar denna färg med en väteperoxidemulsion, kan du måla över grått hår.

L'Oreal Casting Gloss

L'Oreal skapade ammoniakfritt professionellt hårfärg för ett par år sedan, men det blev populärt under rekordtid. "Felet" är en användbar komposition och en annan palett (26 nyanser - från blond till svart). Kungliga gelébina ger silkiness till strängarna och närmar dem perfekt. Färgfärgade målarfärger, inklusive grått hår. Färgen på färgen är aromen - bären samlade i skogen.

Chi ilonic

Tillverkaren av denna färg lovar ett resultat som kommer att erövra dig. Motståndskraftig rik färg, ekologisk sammansättning, användbara komponenter - det här är det som är karakteristiskt för Chi Ilonic färgämnen. Färgen är skapad på silke och legering CHI 44, vilket gör den verkligen unik. Det är perfekt för dem som vill lysa upp utan att skada strukturen.

Revlon Professionals

Märkena i detta varumärke har många användbara komponenter (flytande kristaller, fördröjda effektpigment, bioaktiva aktivatorer etc.) som matar in strängarna och återställer deras struktur. Revlon Professionals ger korrekt färgmatchning. Det används ofta för att måla över grå.

Kadus Fervidol Brilliant

Den här fashionabla nyheten har redan lyckats få en hel del kundrespons. Färgen innehåller mineraler, oljekstrakter, naturliga föreningar av salter, naturliga vaxer och aktivatorer med väteperoxid. Aktivatorer färgar trådarna och vaxer dem förseglade. Tack vare detta "arbete" blir håret smidigt och glänsande och färgen blir inte matt i lång tid. Linjen Kadus Fervidol Brilliant har 50 färger - från blond till brunett.

Igora från Schwarzkopf

Professionell bezammiachnaya-färg Igora erbjuder en mångsidig färgpalett. I sammansättningen hittar du två aktiva komponenter (kiseldioxid och biotin), vilket saktar åldrandet av strängarna, såväl som färgförstärkaren. Hår efter färgning blir tjockt, starkt och elastiskt.

Cutrin då

Grunden för denna finska färg är den arktiska tranbärs eteriska oljan, som har ett antal användbara egenskaper. Det förlänger strängarnas ungdom, förhindrar deras bräcklighet, stärker och underlättar kamning.

Selektiv professionell

Italienskt mineralfärgningsfärg Selective Professional skapades speciellt för rättvisa. Hon kommer att tillåta att klargöras omedelbart i flera toner, utan att ha gjort mycket hår.

Estel

Ryska varumärket Estelle uppfyller alla standarder. Det är billigare, men kvaliteten är inte sämre än utländska prover. Färgen innehöll guarana, grönt te och keratinkomplex. Var och en av dessa komponenter närmar sig strängarna och läker deras struktur.

Garnier Color Shine

Den har en krämig konsistens, innehåller tranbärsekstrakt och arganolja. Garnier Color Shine erbjuder 16 toner och gör håret ljus, mjuk och silkeslen.

Londa färg

Londa färg är en färgfärg som erbjuder så många som 37 nyanser. Kärnan i detta verktyg är mikrosfärer som låter dig skapa ljusa färger.

Faberlic

Faberlik har också en palett av färger, vars sammansättning det inte finns någon ammoniak. Det förstör inte håret, och mättar det med glans och stärker rötterna. Detta är möjligt tack vare många extrakt - lotus, aloe, ginkgo biloba och solros.

Ammoniakfritt hårfärg ger endast ett bra resultat om det används korrekt. Kom ihåg några regler!

 • Regel 1. Färgen ska appliceras på förorenade strängar utan rester av stylingprodukter och andra kosmetika. Annars kan skuggan inte vara enhetlig. Det finns möjlighet att färgen blir helt annorlunda, eftersom ingen av oss vet hur färgämnet kommer att verka vid kontakt med hud och lack.
 • Regel 2. Färgen är impregnerad med hela längden så att det inte finns några luckor.
 • Regel 3. Håll kompositionen i en halvtimme, tvätta sedan med schampo.
 • Regel 4. I slutet av processen behöver du en bra balsam som kan förbättra effekten av oljor och vitaminer.
 • Regel 5. När du köper färg, kontrollera dess sammansättning. Om du ser natriumbenzonat eller aminer på förpackningen, kan det inte prata om någon mild färgning.
 • Regel 6. För gravida kvinnor rekommenderar vi att du reducerar tiden något (ungefär 20 minuter). Samma tidsintervall är tillräckligt när håret är för tunt och sparsamt.

Efter varje kamning hittar du hela tufts av lös hår på kammen? Tack vare den här masken kommer du att glömma detta problem!

Hur man målar över grått hår utan att håret skadas

Prestationerna från den moderna skönhetsindustrin ger en möjlighet för varje kvinna att se vacker ut, oavsett ålder. Utseendet av grått hår är oundvikligt, men för att detta faktum inte ska molna stämningen i den vackra halvan av mänskligheten är det tillräckligt att använda hårfärg.

Framväxten av innovativa färgämnen markerade en ny milstolpe i deras utveckling. Nya generationens ammoniakfria färgämnen gör färgprocessen till en trevlig och säker hårvårdsprocess.

Vad är skadlig ammoniak och kan måla över grått hår utan honom?

För att förstå varför färgämne utan ammoniak är säkrare för grå hår måste du veta vad skadan för detta ämne är och varför det införs i de flesta produkter:

 1. Huvudsyftet med ammoniak i färgämneskompositionen är dess förmåga att "öppna" hårvågorna. Denna process säkerställer smidig penetration av pigment.
 2. När man interagerar med slemhinnor leder ammoniak till irritationen. Inandning av giftiga rök påverkas också.
 3. Systematiska effekter av ammoniak har en stark toxisk effekt. Dess resultat kan vara allvarliga psykiska störningar, liksom akut förgiftning.
 4. Ammoniak orsakar allvarliga kemiska brännskador och allergiska reaktioner.

Även om effekterna av ammoniakfria färgämnen är milda, kan de ha samma effekt och hållbarhet som traditionella formuleringar.

Det finns flera fakta som bevisar effektiviteten hos säkra hårfärger:

 1. Alla färger är indelade i tre typer: resistent, färgton och icke-ammoniak. Ämnen som öppnar håret för penetration av färgämneskompositionen, fruktsyror, säkra för hår och hälsa.
 2. I icke-ammoniakfärger ökar pigmentkoncentrationen.
 3. Sammansättningen av säkra medel för färgning av hår innehåller speciella ämnen. De tätar håret efter exponering för pigment.
 4. Ammoniumfria färgämnen har en kumulativ effekt. Med flera upprepade färgningar i hårets struktur ackumuleras en stor mängd pigment och resultatet blir stabilare.

Färger utan ammoniak för grått hår

Ett ammoniakfritt hårfärg är en utmärkt lösning för dem som bryr sig om deras hälsa eller försöker undvika de negativa effekterna av kemikalier (det här problemet kommer att diskuteras nedan).

Kan måla över grått hår utan ammoniak - Moderna prestationer från kosmetologtillverkarna gör att du kan göra detta. När det gäller hållbarhet är denna kategori av färgämnen inte sämre än traditionella färger, såväl som i kvaliteten på resultatet.

Hur man väljer en icke-ammoniakfärg för grå hår

Innan färgning av grått hår utan hälsoskador är det nödvändigt att välja rätt färg:

 1. Först och främst är det nödvändigt att bestämma hårets tillstånd och antalet grå trådar, det beror på vilken typ av färg som är mer föredragen.
 2. Välj önskad nyans baserat på den ursprungliga hårfärgen.
 3. Bestäm hårets typ. Bäst av allt, ammoniakfritt hårfärg, som målar över grå hår, placeras på tunt, naturligt blont hår. I detta fall bör färgämnet vara så mjukt som möjligt, och proceduren kan utföras hemma. Om håret är svårt, skrymmande och tjockt för hjälp, bör du kontakta de professionella, eftersom det kommer att behöva ett förberedande förfarande.
 4. Måla grå hår i starka färger utan skada är ganska tveksamt, eftersom det inte finns några specifika ämnen i kompositionen som kan förstöra pigmentet.

Topp 7 bästa ammoniakfria färgerna

Innan färgning av grått hår utan att håret skadas och du väljer ett visst verktyg kan du bekanta dig med betyget på de bästa icke-ammoniakfärgerna:

 1. Igora Royal. Den har en känslig konsistens, tjock nog för att inte sprida och jämnt måla ett mönster av hår längs hela längden. Ett stort antal nyanser, trevlig fruktig lukt, närande och omsorgsfull komposition - alla dessa fördelar gör Igora Royal ledande bland färgerna i denna kategori. Priset kommer i genomsnitt 350-450 rubel.
 2. Casting Creme Gloss L'Oreal. Den har en komposition berikad med royal gelé och speciella komplex som skyddar, återfuktar och återställer strängar. Pris - 380-500 rubel.
 3. «Inoa». En av världsledarna i produktionen av kosmetika "L'oreal" för några år sedan introducerade en innovativ färg som har hög hållbarhet och är helt säker för strängar. Inoa har en delikat fruktig arom, bryr sig omsorgsfullt för hår och hårbotten och ger lockar en jämn, mångfacetterad djup färg. Kostnaden är 700-900 rubel.
 4. CHI IONIC. Avser högteknologiska färgämnen, sedan färgningsprocessen. Dess effektivitet uppnås genom att långa infraröda vågor deltar. De lyfter upp det skaliga skiktet och låter pigmenten och omsorgskomponenterna tränga in i hårets djupa strukturer. Priset är 950-1100 rubel.
 5. Schwarzkopf är nödvändigt. Prisvärd, populär och effektiv färg med en rik palett. Strukturen hos medeltätheten ger jämn färgning även hemma. Priset varierar från 460 till 550 rubel.
 6. Rowan utan ammoniak. Trots att lågkostfärgen passar perfekt, bra färg över grå hår och helt ofarligt för hår. Kostnaden är i genomsnitt 100 p.
 7. Kapous. Italiensk färg, som har en rik färg, ett högt innehåll av omsorgskomponenter och oklanderlig kvalitetsbeständig färgning. Priset är 300-400 rubel.

Naturliga färgämnen för grått hår

Fråga om hur man färgar grått hår utan skada, många tillgriper traditionella och gammaldags recept. Det mest populära sättet att färga grå hår:

Vid användning av lösningar och avkodningar baserade på dessa komponenter uppstår ett antal olägenheter och svårigheter:

 • för lång exponeringstid
 • otillräckligt effektiv färgning av grått hår;
 • ojämn färgning på grund av den inhomogena strukturen hos färgkompositionen.

Det är möjligt att uppnå önskat resultat endast 3-4 gånger, men det tar mycket tid - 3-4 timmar. Det är dock överkomligt, säkra medel.

resultat

Beständiga ammoniakfärger är snabbare och resultatet blir längre, men ammoniakfria färger har en kumulativ effekt. Med varje förfarande blir resultatet allt mer ihållande. Det är möjligt att orsaka allvarliga skador på hår, hårbotten och kroppens hälsa första gången. Det här är det värsta alternativet än att måla över grå hår utan att håret skadas på något sätt - färg eller folkmekanismer.

Telecast kanal MIR - video om det bästa färgen för grå hår

recensioner

Maria, 37 år, Perm:

"Hela mitt liv hade jag stolt mitt naturliga bruna hår, och på senare tid började gråhår att dyka upp. Under en lång tid tvivlade hon på att grå färg målade över utan ammoniak eller ej. Till slut försökte jag Igora Royal. Effekten är fantastisk: mjuka, glänsande lockar med en djup naturlig färg. "

Angela, 40, Taganrog:

"Sedin har dykt upp sedan 30 års ålder, eftersom jag har använt antingen Schwarzkopf väsentligt eller jag är helt nöjd med resultatet - likformig färgning, skenande blont hår och friskt hår."

Elizaveta, 34, Volgograd:

"Jag har hårt svart hår med mycket grått hår. Av denna anledning är jag målade i stugan. Min stylist har använt Kapous i 3 år utan ammoniak, och med varje färgning blir håret ljusare och trevligare att ta på. "

Miljoner kvinnor har redan uppskattat överlägsenhet av icke-ammoniakmedel för färgning av trådarna med grått hår, och många måste fortfarande. Trots mindre nackdelar kan säkra färger, särskilt från naturliga råmaterial, göra en hård konkurrens mot sina traditionella motsvarigheter med ammoniak.

Sano Tint - den bästa naturliga hårfärgen utan ammoniak.

God dag till alla!

Idag ska jag presentera dig för hårfärgarna Sano Tint Company Vivasan. Enligt min åsikt är detta det bästa naturliga hårfärgen utan ammoniak, parabener, tungmetaller etc.

Vackert hår - en kvinnas stolthet. Och ibland lägger vi mycket ansträngningar på att få dem att se lysande, ljusa och levande. Och det finns många moderna medel för detta. Jag skrev nyligen om vilka hårvårdsprodukter det schweiziska företaget Vivasan har erbjudit. Och idag vill jag berätta mer om SanoTint-serien hårfärger som företaget erbjuder.

Hur skiljer sig SanoTint från andra färger?

Varför hävdar jag att Vivasan SanoTint är det bästa hårfärgen? Eftersom det är en ny generation av färger, som, till skillnad från de andra, är nästan 100% gjorda av naturliga ingredienser och innehåller inte ammoniak och parabener.

Färgernas sammansättning innefattar mindre än 0,1% kemiska färgämnen. Färgen innehåller sådana värdefulla komponenter som extrakt av guldhirs, björk, druvfrö, olivlöv.

Hirsextrakt är rik på kiselsyra, och kisel är huvudbyggnadsmaterialet för hår, det ger näring till hårrötterna och främjar deras tillväxt. Förutom växtbaserade extrakter innehåller färgen vitaminer kalciumpantotenat (vitamin B5) och biotin.

Och det viktigaste är att använda SanoTint-färg, du förstör inte bara ditt hår, utan förbättrar även strukturen! Detta gäller speciellt för blondiner, eftersom det lättare håret i regel påverkar hårets hår.

Paradox, men ju längre du håller färgen, ju bättre är ditt hår! Enligt instruktionerna måste du färga håret i 20 minuter, men jag håller upp till en och en halv timme. När du tvättar bort färgen, är det bara en liten målning på vattnet, färgen absorberas väl i håret.

Denna färg orsakar inte en allergisk reaktion. Inte ett enda fall av färgallergi registrerades, vilket är en sällsynthet i vår tid. Med tanke på att detta hårfärg är ammoniakfritt är det ingen skarp, otrevlig lukt när färgning pågår.

Måla kan målas och grått hår. Endast nyanser måste välja naturligt. Och det är också mycket bekvämt att färgen från ett paket kan spädas i flera steg. Efter att paketet öppnats, förlorar färgen inte dess egenskaper under lång tid.

SanoTint färgpalett

Jag föreslår att du känner till paletten av hårfärger, som inkluderar 42 nyanser. Visst är bildskärmarna inte synliga mycket bra, men om du är intresserad av denna färg kan du kontakta företagets representanter och bekanta dig med färgerna närmare. Du kan kontakta mig. Kontaktformuläret finns på Kontakter-sidan eller du kan skriva en fråga i kommentarerna.

Hårpalettens färger svarta och bruna toner

01 - svart; 02 - svart och kastanj 03 - kastanj

04 - lätt kastanj 05 - Gyllene kastanj

06 - mörk kastanj 07 - ask kastanj;

08 - mahogny; 17 - blå och svart; 18 - mink;

25 - mocka; 26 - tobak

Palett av färger för blont hår och blont hår

09 - blond; 10 - ljusblond; 11 - älskling blond;

12 - guldbrun; 13 - svensk blond; 14 - mörkblond;

15 - askbrun; 16 - kopparbrun; 19 - blond blond;

27 - Havana Blond; 29 - mörkblont koppar; 30 - mörkblond varm

Palett av hårfärger för kastanj och koppar nyanser

73 - naturlig kastanj 74 - lätt kastanj

75 - Gyllene kastanj 76 - gulblond;

77 - mörkbrun guld; 78 - mahogny;

79 naturlig blondin; 84 mörkbrun; 85 - Kopparbrun Venedig;

86 - orange-blond; 87 - extra ljusgyllene

blond; 88 extra ljus blondin

Färgpaletten för hår röda toner

20 - Titian; 21 - blåbär; 22 - vildbär

23 - röda vinbär 24 - röd körsbär; 28 är en röd kastanj.

Ammoniakfri hårborttagare

Brightener är konstruerad för mild hårstrålning. Det lyser håret med 2-3 toner, men om du håller det i en timme får du mycket bra höjdpunkter. Clarifier-paketet består av 3 separata delar som kan användas efter behov.

Instruktioner för användning av hårfärg

 • Blanda färgen och fixativet i lika stora proportioner i en kopp. och lämna i 10-15 minuter så att de interagerar bra med varandra. I detta fall blir färgningen mer intensiv. Stilla stilister rekommenderar att man tillsätter Viva Derm Vivasan skum till kompositionen. men kan vara utan det. Skum förbättrar lamineringseffekten.
 • Det rekommenderas att applicera färgen på otvättat hår, från rötterna. Men om det finns lack på håret, skum eller de är mycket smutsiga, måste du först tvätta håret, torka håret med en handduk och sedan färga. Med tanke på att färgen är naturlig, uppfattas den väl med rent hår.
 • Det rekommenderas att lämna färgen på håret i 15-30 minuter. Men jag och alla mina vänner som använder dessa färger, behåll färgen upp till en och en halv timme. Hår från detta blir bara bättre.
 • Tvätta av färgen med schampo för färgat hår. Idealiskt schampo av samma företag. En shampoo sond är alltid fäst vid målarpåsen.
 • Applicera lite balsam balm på håret. Varje förpackning har en flaska med denna balsam, vilket är tillräckligt för flera gånger. I balsam kan du lägga till 1 droppe essentiell olja lämplig för ditt hår. Jag älskar rosmarin eller lavendel. Du kan läsa en artikel om vilka oljor som är lämpliga för olika hårtyper.
 • För att färga hårrotsarna applicerar du först färgen på rötterna och efter 30 minuter kamma håret så att färgen fördelas över hela längden eller applicera ytterligare en färg på håret om det är långt eller du behöver uppdatera färgen och lämna i ytterligare 30-40 minuter.
 • Om håret är täckt med lock, målas de snabbare
 • Om du har mycket grå hår och mörkt hår, bör du före färgning först rekommenderas att applicera ett hårglansmedel i 15-20 minuter, och först därefter färga håret. Det är önskvärt att ta färgen naturliga nyanser, eftersom de röda nyanserna på sådant hår kommer att se ljusare ut.

Om du försöker denna färg, kommer du att hålla med mig att Vivasanfärg är det bästa naturliga hårfärgen utan ammoniak och andra faror. Och du kommer knappast vilja använda en annan efter det. Och slutligen föreslår jag att titta på en video med råd från en stylist på hårfärgning med denna färg.

Hårfärger utan ammoniak

Kvinnor började färga håret från antiken. Därefter användes en mängd färgämnen: henna, kamilledekok, nötskal, lime vatten. För att få önskad färg måste du verkligen försöka. Men sedan den tiden har mycket förändrats. Nu erbjuder tillverkarna ett brett utbud av färger med ett stort utbud av färger, bland annat ammoniak och ammoniakfri. Färger som innehåller ammoniak har negativ inverkan på krullarnas struktur. För att hålla hårhåren hälsosam och vacker så länge som möjligt, erbjuder tillverkarna fräscha färger utan ammoniak.

Vad är bra färg utan ammoniak?

Om du jämför den vanliga produkten med ammoniakfri kan du se att innehållet av väteperoxid i en icke-ammoniakfärg är minimal. På grund av detta är hårets struktur inte skadad. Det bör noteras att med hjälp av väteperoxid blir det naturliga pigmentet inuti håret färglöst och ammoniak främjar djup penetrering av färgämnet i hårstrukturen.

Ammoniakfria professionella färger arbetar noggrant med håret. De bevarar hårstrukturen och skadar inte den. Som en del av de flesta färger har naturliga oljor som är nödvändiga för återvinning av lockar under färgning. Speciellt utvalda oljekompositioner skyddar håret mot exponering mot solljus, frost, fukt, ger håret ett välskött utseende.

Brist på färg utan ammoniak

Färgtillverkare hävdar att den valda hårskärmen håller håret i 5-6 veckor. Men de som använde en sådan produkt hävdar att färgen börjar tvättas efter 6 schampon. Därför måste färgen utan ammoniak måla håret oftare, i den monetära versionen blir det dyrare.

Det är också värt att veta att ammoniakfria färger inte målar över grå hår dåligt. Ljusa upp, kommer inte att fungera. Ljus krullarna kan bara vara 2 färger. Dessutom kan färgen ojämnt färga håret, och det är ganska svårt att få den nödvändiga nyansen.

Färg rekommendationer:

 • För att inte bli besviken och få den önskade nyansen är bäst att använda färg i form av mousse eller grädde.
 • Applicera produkten på otvättat hår. Men se till att krullarna inte var kosmetika och spår av styling, som i detta fall kan skuggan bli ojämn.
 • Färgen appliceras på hela längden av håret kvar i 30 minuter och tvättas sedan av med schampo.
 • För att hålla håret mjukt, använd en balsam.

Populariteten betyg av färger, färgpalett

Ett litet jämförande bord med icke-ammoniakfärger med antalet nyanser i färgpalett och medeltalet i Rysslands onlinebutiker. Genom att klicka på länkarna ser du deras recension och bild på färgpaletten, liksom riktiga kvinnors recensioner.Nästa Artikel
Oljig hårbotten: orsaker, vård och behandling