Naturligt hårfärg: färgmetoder utan kroppsskada


Jakt efter stil och skönhet innebär både en positiv och en negativ effekt. Att ge håret friskhet med färgämnen bidrar inte till deras hälsa. För att lösa problem med skador på hårstrukturen började tillverkarna producera en rad naturliga färgämnen baserade på örter och oljor. Användarvänlighet och överkomliga priser lockar bara uppmärksamheten hos det fina könet på dessa produkter. Vem vill inte se vacker och välskötta, samtidigt som man har friskt hår?

Naturliga hårfärger

Färgämnen på en naturlig basis är en sann upptäckt för dem som inte bara ska behandla hår, men också för att ändra ton eller skugga. Naturliga hårfärger inkluderar:

Naturfärg inramar hårskaktstrukturen och ger den färg ute, istället för att penetrera inuti som kemiska färgämnen. Strukturen förblir intakt, och ytbeläggningen fungerar som en skyddande film från omgivningen. Dessutom innehåller växtberedningar elasticitet och glans till hår, läker de splittrade ändarna och aktiverar ämnesomsättningen i hårbotten.

Folk recept

Det huvudsakliga receptet på nästan alla hemmålningar - 2 msk. skedar av råvaror sjuda i 0,5 liter vatten. Stam och applicera varmt avkok till håret. Beroende på tonen, håll under en handduk från 30 minuter till flera timmar. De bästa naturliga färgerna är kaffe, kamille, hundrosa, lök och valnötskal, rabarber och lind, te, honung och citron.

Bra gammal henna och basma

Henna färgning är en extra kraft till håret, stärka dem. I kombination med basma kan du ge olika nyanser:

Vegetabiliska hårfärger:

Välja naturliga färgämnen för grå hår

Tips för ett framgångsrikt urval av naturligt hårfärg som målar över grå hår

Topp 10 naturliga hårfärger som färgar över grått hår. Egenskaper, egenskaper

Färg för grå hår hemma

Hemmålningar maskerar inte bara den grå färgen utan behandlar även i vissa fall även av med gråa hår.

För att förbereda ett hemmedel, använder vi vanliga henna och basma, men vi lägger definitivt till 5 droppar Aevit vitaminer (eller 5 bollar) för varje färg. Detta kommer gradvis att återställa balansen i hårbotten och hjälpa till att växa starkt hår.

Även färgning görs genom att skölja starka infusioner av kamomill, svart te, rabarber (det är bättre att köpa örter i apoteket, brygga enligt instruktionerna på förpackningen).

Prisvärda medel för färgning av grått hår

Det billigaste sättet att måla grå hår är henna och basma, den genomsnittliga kostnaden är cirka 45 rubel per förpackning. Om du går till phytoapoteket blir det billigt att samla kamille, rabarber, rosmarin och salvia. De kommer att kosta upp till ett hundra rubel per samling eller ett hundra gram gräs.

Naturliga färgämnen på vegetabiliska baser är en bra lösning för att inte bara pryda håret med en speciell nyans utan också att behandla trötta strängar. För dem som inte vill röra sig med förberedelserna för dekoktioner eller masker, tillverkar tillverkare färdiga krämfärger eller färgverktyg med vegetabilisk komposition.

Naturliga hårfärger

Vi hoppas att för läsare på vår webbplats är det ingen hemlighet att kemiska hårfärger är extremt giftiga, orsakar allergiska reaktioner och skadar hälsan väsentligt. Men hur man inte målas? Det är trots allt ibland det enda sättet att höja stämningen och självkänslan, att stämma överens med en annan våg, för att inte nämna de som måste göra det ändå på grund av grått hår.

Därför bestämde vi oss för de tjejer som ofta måste färga håret, för att skriva om hur detta kan göras, inte bara säkert för hälsan utan även för fördelarna med hår!

Folk recept

Det har länge varit möjligt att byta skuggning av hår med hjälp av olika avkok av växter som kan färga. Till exempel, genom att använda lökskal eller mutterblad.

Så om du vill skugga håret lite och stärka det, då kommer dessa "farmor" recept att vara mycket användbara för dig.

Auburn: Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera om 2-3 timmar. Den resulterande infusionen sköljer håret efter tvätt - det ger en rödaktig nyans.

Kastanjebröd: Brew valnötblad och lämna i några timmar. Tvätta håret noga, ägarna av ljusbrunt hår får en vacker kastanjeskugga.

Vete: Naturligt lätta damer kan ge håret en ädelvetskugga och skina med ett enkelt avkok av kamomill.

Halm: Avfyra rabarber - koka gräset och lämna i ett par timmar. Applicera avkok till hår och linda en handduk i en timme.

Bra gammal henna och basma

Henna är en naturlig indisk färg, den är gjord av en busk som heter Lawsonia, som växer i vissa heta länder (Indien, Egypten, Sudan). Sedan antiken har detta pulver använts för färgning av en röd färg, både hår och kropp (henna ritningar på kroppen).

Basma är gjord av bladen av indigosfärfärgning och i kombination med henna målar den i mörka nyanser, från kastanj till svart, beroende på håret och mängden färgämne (kastanjhönan och basma 1 till 1, svart 1 till 2, brons 2 till 1).

Dessa färger rekommenderas att köpa endast indiska och titta på tillverkningsdatum.

Gammal färg kan "tacka" dig med en helt annan nyans än du skulle vilja. Pulvret späds enkelt med varmt vatten och försiktigt appliceras på torrt (helst smutsigt) hår. Sedan inslaget med en film eller plastpåse och en handduk ovanpå för värme.

Du kan hålla färgen från en halvtimme till 2 timmar, beroende på din hårfärg och hur färgen tas på dem. Henna och Basma är bra för att de är bra för håret, torka inte dem, utan stärka dem, så den här färgen kan göras för förebyggande ändamål.

Vegetabiliska hårfärger

Biokap Naturligt Hårfärg

Dessa är italienska produkter utan ammoniak och resorcin, parabener baserade på växtextrakt (havre, sojabönor, vete, fruktfettsyror).

Den mörka skalan erbjuder 22 nyanser och ljus - 12.

Granskning: Färger perfekt över grått hår och håller på länge. Till skillnad från konventionella färger finns det ingen irritation på hårbotten (det brukade rodna mig omedelbart). Jag kommer aldrig tillbaka till kemiska färger igen!

Natural Chandi Hårfärg

Detta indiska kosmetikmärke producerar en stor mängd naturliga hårvårdsprodukter (schampon, oljor, etc.), det finns också Henna och naturliga färgämnen. En serie organiska (7-10 nyanser) och en serie "Medicinsk ayurvedisk färg" till 5 nyanser. Sammansättningen av alla färger inkluderar premium henna och medicinalväxter, men du hittar inte skadliga kemikalier där. Den ljusaste nyansen är guldbrons, många djupa mörka, men blondinen med hjälp av dessa färger fungerar inte.

Recension: Det visade sig underbar mörk färg, som indiska kvinnor, och håret blev så silkeslen och levande. Det är lite ovanligt att färgen är pulver, men jag blev snabbt van vid det. Det viktigaste är att håret inte dödas!

Naturliga hårfärger Logona

Denna kända miljökosmetik är ett brett urval av naturliga färgämnen, baserade på naturliga färgämnen - henna, valnötskal, kamille och rabarber, med tillsats av veteproteiner och oljor.

Till skillnad från kemiska färgämnen tränger de inte in i hårets struktur och förstör inte det naturliga pigmentet, och färgen erhålls genom att kombinera detta pigment och färgen appliceras ovanpå. Naturligtvis innehåller denna färg inte giftiga kemikalier och rekommenderas kontinuerligt som ett terapeutiskt medel för hår.

Recension: Under året har mitt hår färgat med färger botats, blivit glänsande och växte märkbart. Färgen har 2 nackdelar - du måste gå med den länge (3-4 timmar), och den tvättas snabbt (jag hade grå hår igen efter 2 veckor). Men jag är redo att förlåta dessa brister, eftersom håret ser bra ut.

Naturlig hårfärg Aasha (Aasha)

En annan naturlig indisk färg - det finns en ayurvedisk linje (det finns 4 färger, inklusive guldblond) som också används för att behandla hårbotten, håravfall och en helande örtlinje (7 färger, det finns rött, koppar, mörkt, det finns ingen blond).

Recension: Det visade sig en lysande slät kastanjfärg, som hölls endast 1 timme. Färgen är pulver, men jag brukade måla med henna, så jag blev van vid det (från henna med basma fick jag aldrig en underbar färg från den här färgen). Håret ser hälsosamt och naturligt ut - det här är det viktigaste för mig!

Naturligt organiskt Khadi hårfärg

En annan allvarlig ayurvedisk hårfärg, som vann OekoTest-organisationens Sehr Gut-pris i Tyskland. Khadi-färgämnen består också av ayurvediska örter som läker och reparerar hår, mjäll, håravfall, hårbotten och andra problem, främjar hårväxt. Det innehåller inte färgförstärkare, konserveringsmedel eller kemiska oxidanter.

Testimonial: Khadi är väldigt populär i Europa, vilket tyder på hög kvalitet. Jag har naturligt tråkigt blont hår, så jag målade det alltid med något, men på grund av detta blev de som en svamp. Därför bestämde jag mig för att byta till naturliga färgämnen, du kan ofta byta nyanser - och bara för håret. Khadi har redan försökt tre färger - en glädje eftersom hennes hår är bra, jag hittade min färg.

Se även:

Färger från BioKap är absolut inte naturliga! Jag har nyligen kontrollerat sin sammansättning. Den är full av aromatiska aminer, vilka är cancerframkallande! Denna färg skulle aldrig ha kunnat få ett certifikat för organisk kosmetika ((((

I många år har jag använt naturliga hårfärger från det tyska miljöföretaget LOGONA. Jag har inte hittat något bättre sedan. Nu ska jag försöka beskriva hur är LOGONA bättre än kemiska hårfärger? LOGONA naturliga hårfärger får regelbundet toppbetyg från ekotester. Färger består bara av vegetabiliska färgämnen, till exempel ekologiskt odlade hönan, valnötskal, rabarber och kamille, till vilken tillsätts naturliga balsam - veteprotein och jojobaolja. Med hjälp av LOGONA-bläck kan du inte bara betona din naturliga naturliga ton, men ändrar också helt din vanliga hårfärg. Den enda funktionen är att det är omöjligt att tända håret med naturliga färgämnen, eftersom kemiska blekmedel inte tillkommer dem. "LOGONA hårfärger uppfyller kraven för moderna kvinnor - håret behåller en intensiv färg och glans från 4 till 8 veckor. LOGONA naturliga hårfärger färgar bara hårets yttre, skaliga yta, skyddar sin inre struktur och pigment med naturlig hårfärg (till skillnad från kemiska hårfärger som helt förstör det naturliga hårpigmentet och ersätter det med ett syntetiskt pigment). En ny hårfärg framträder som en följd av en kombination av det applicerade lagret av vegetabilisk färg och det naturliga pigmentet av hår som är genomskinligt genom det. Det faktum att det naturliga pigmentet bevaras löser bara det så kallade hårproblemet, vilket är så relevant när man färgar med kemiska färgämnen, när färgat hår och dess regrownrötter ser kontrast och även oanständigt. När LOGONA hårfärg efter 4-8 veckor gradvis förlorar sin intensitet hålls hårfärgen fortfarande kvar med naturligt hårpigment.

Hennahaltiga hårfärger

Henna användes för hårfärgning i antiken. I modern kosmetologi ingår det i sammansättningen av naturliga färger.

Hårfärger baserade på henna har hög resistans och läkning egenskaper. Hämta det från en buske som heter Lawsonia. För produktion av färg används blad av växten. Indiska och iranska henna säljs på den ryska kosmetikmarknaden. Det är ett pulver som används för färgning av hår i ingefärg färg.

Användningen av henna för hår

Även i antiken var henna van vid att eliminera mjäll. Verktyget har antiseptiska egenskaper. Vid färgning av hår med henna förstärks deras rötter och strukturen komprimeras. Henna orsakar inte allergier, men torkar huden. Det rekommenderas inte att använda det för färgning av torrt och sprött hår. För att återfuka huden när du färgar hennahår, använd kokosolja.

Hennafärgat hår är mycket svårt att lätta. Färgen hör till varma toner. När du använder henna för att justera färgen kan du blanda den med kaffebönor eller kakao. Denna blandning ger håret mörkare nyanser.

För att minska det röda pigmentet utspädas henna med avkokning av nässla, och för att förbättra den används betesaft för blandning.

För färgning av hår späds hennapulver med varmt vatten eller ett avkok av örter för att få en grumlig konsistens. Den erhållna blandningen appliceras på vått hår längs hela sin längd.

Exponeringstid för att erhålla:

  • ljus nyanser - 5-10 minuter;
  • mörka nyanser - 25-30 minuter;
  • mättad färg - 1-1,5 timmar.

Efter applicering av henna på håret är de täckta med en plastfilm.

Henna-baserade hårfärger

Henna är en del av ett stort antal naturliga hårfärger. Det betyder också att det rekommenderas att ansöka om håret som inte utsattes för en kemisk våg. Bland de mest populära produkterna från Henna är:

Chandi

Färg avser naturliga produkter. Dess sammansättning innehåller 98% av olika örter och 2% av hjälpkemiska komponenter. Chandi 100% färger grå hår. Hon har ett antal rättsmedel. Färg bidrar till att stärka håret och är helt ofarligt. Hennaoljan som ingår i produkten närmar sig hårrötterna och ger curlsna en naturlig glans.

Verktyget har flera serier. Färgpaletten innehåller nyanser:

  • guld;
  • Red;
  • vinröd;
  • guldbrons och andra

Stabilitet av färgämnen - 2-3 veckor. Det rekommenderas inte att använda färgen för att ändra hårfärgen efter att ha varit i 1-2 veckor. Applicera färgämne för rent, torrt hår.

Logona

Färgbasen är färglös henna. Färgen har en mild effekt. Det skapar en skyddande film på håret längs hela längden. Komponenterna som ingår i produkten hjälper till att återställa hårstrukturen och närma sina rötter. Färgpaletten innehåller nyanser:

Medlen appliceras på torrt rent hår och åldras i 30-35 minuter för att få ljus nyanser och 60 minuter för en djup rik färg.

Ledi Henna

Färgen omfattar henna från Rajasthan. Färgen har regenererande egenskaper och är utformad för olika typer av hår. Den finns i två typer:

  • med en helt naturlig komposition, berikad med medicinska örter;
  • med färgämne.

Amla som finns i färgen stimulerar regenerering av hud och hårceller. Det saktar det gråa hårets tidiga utseende. Silkigt hår är försedd med tvålmutter som ingår i färgen. När du använder färg blir håret tjockare.

Fördelen med färg är dess antiseptiska egenskaper. Verktyget ger hår extra volym, rensar håret från mjäll.

Richenna krämfärg

Verktyget har en icke-ammoniakkomposition. Färgen tillhör premiumklassen och har en helande effekt. Den har en blek krämig struktur. Färgen innehåller en stor mängd Henna, som perfekt målar över grå hår.

Färgen irriterar inte huden, ger hår extra volym, silkighet, rik färg och glans.

Förutom henna innehåller färgen jojobaolja och sojaproteiner. Verktyget kan användas för alla typer av hår.

Naturliga hårfärger

Artikelns innehåll [dölj]

Henna-berättelserna ingår i kategorin vad-du-var-flickor: en i tionde klassen färgade hennes hår och samtidigt hade hennes ansikten och väggarna en underbar röd färg, den andra, efter att ha överdriven blandningen, fick smaragdhår och den tredje användes Familjen recept i många år, har en lyxig chokladfärg. Henna (och det är den huvudsakliga vegetabiliska färgen och grunden för alla blandningar) är billigt, prisvärt och helt naturligt, vilket gör att även de mest sofistikerade unga damerna kan experimentera. Jag har också erfarenhet: i ett par månader har jag glatt allmänheten med en gulrot-orange skrynkad tartan på mitt huvud.

Hur man väljer en bra naturlig hårfärg?

I själva verket kan du kombinera Henna korrekt med andra naturliga färgämnen, du kan uppnå en helt fantastisk skugga och hårkvalitet. Behöver känna materiel:

1. Den mest populära och billiga iranska hennaen är vanligtvis mycket dålig. Välj indiska, och bättre - turkiska.

2. Det är lätt att bestämma kvaliteten på henna: den måste vara en ren grön eller gulgrön färg. Torkad, gammal henna har en rödaktig nyans.

3. Ren henna ger bara röd färg. Svart, kastanj, vit henna, som nu finns i överflöd till salu, har alltid en mystisk "färgämne" i den. Det är ett kemiskt färgämne.

4. Det enda alternativa hennaet är färglöst. Den är gjord av en annan växt (vanlig henna - från lawsonium, färglös - från Cassia dumma) och färgar inte håret. Men det behandlar dem perfekt: det närmar sig, återställer skadade trådar och torkar hårbotten. Du kan helt enkelt späda det med varmt vatten och göra masker.

5. Den tredje spelaren - Basma, torkade blad av indigo. Det kan igen inte användas oberoende, om du självklart inte har drömt sedan barndomen var som Malvina. Men i kombination med henna, ger Basma hela sortimentet av bruna och svarta nyanser.

6. För att uppnå komplexa, vackra blommor behöver du definitivt kryddor, torkade örter och olika tetyper.

7. Öppna henna ska förvaras i kylskåp och Basma i en mörk torrlåda.

Trots att vi är fans av allt naturligt glömmer vi inte att Henna har sina nackdelar.

Nackdelar med vegetabiliska färger baserade på henna

1. De kan inte helt måla över grå hår, endast 30-40% av grått hår.

2. De kan endast användas på jungfruligt hår - utan fabriksfärg, biovågor, laminering och andra invecklingar. Vegetabiliska färgämnen går in i de mest oväntade förhållandena med kemiska komponenter.

3. Processen att avel, blanda och måla sig är lång och tråkig. Håll blandningen på håret upp till sex timmar.

4. Henna målar huden, möblerna och katterna i orange färg och är mycket dåligt tvättad.

5. Första gången du kan få en fruktansvärd färg, vilket är svårt att tvätta bort. Du kan bara muffla det, skölj håret upprepade gånger med varm olja.

6. Vegetabiliska färger är inte lika resistenta som fabriksfärger. Vi måste byta till ett mildt sulfatfritt schampo för att inte tvätta henna före tid.

7. Vissa är allergiska mot henna, och särskilt till basma. Du kan bara lära dig om detta under målningsprocessen.

8. Många henna tar inte. Det enda sättet är att leta efter henna märkt "för kroppskonst". Den är mycket rik och ger en ljusare färg.

Recept för naturliga hårfärger

Fördelarna har givetvis också mycket: Henna lindrar verkligen mjäll och förbättrar hårets kvalitet, lägger till glans och elasticitet. Hon kan användas säkert under graviditeten och är det perfekta valet för en vegan. För att få ett garanterat bra resultat, använd detta schema:

1. Blanda hennapulver (100 g för varje 10 cm hår) med en kopp citronsaft. Sätt blandningen i värmen i 10-12 timmar. Lägg sedan till varmt vatten (inte kokande vatten!) Till konsistensen av tjock yoghurt.

2. Tvätta och torka håret noggrant. Täck dina axlar med en handduk eller tyg, använd en tjock fuktighetskräm på pannan och templet. Använd gummihandskar, använd sedan en pensel för att borsta rikligt med hennahår, flytta från kronan till spetsarna.

3. Sätt på en plastlock, linda huvudet med en varm handduk. För första gången håller du blandningen i en och en halv timme, skölj håret noggrant med vatten.

4. Under de närmaste tre dagarna kommer hennaen att "bosätta sig" och förvärva sann färg.

Denna sekvens måste observeras oberoende av vilka tillsatser du använder. I sig kommer det att ge en röd färg av varierande intensitet. Men enkla recept för andra nyanser:

Mörkt kastanj hår

Lös 100 g Basma med varmt vatten till en tjock konsistens. Håll i 5-10 minuter. Lös upp 3 matsked Amla-pulver (indisk krusbär, säljs i alla ayurvediska butiker) med varmt vatten och värm i 3 minuter i en mikrovågsugn i en separat skål. Tillsätt basma, amlu och 2 droppar lavendelolja till hennabasblandning. Fortsätt som beskrivet ovan.

Guldblond hårskugga

Lägg i en basisk blandning av en halv kopp starkt kallt kaffe och sätt det i värme inte för 12, men i 4 timmar. Innan du applicerar, lägg till en matsked olivolja och naturlig yoghurt.

koppar

Tillsätt 2-3 matskedar malda nötkött och 2-3 droppar lavendelolja till basblandningen. Håll i 2 timmar, skölj sedan noggrant med schampo.

Mörkblond

Tillsätt ett glas rött vin till basblandningen, en tesked kanel, jordklöda och paprika, 2 matskedar olivolja. Lägg till lite starkt svart te. Låt som ovan beskriva, men skölj inte håret med vatten, men med en svag lösning av äppeläger.

Naturligtvis är möjligheterna till naturliga färger inte begränsade till detta spektrum. Vill du hitta ett recept för en ny nyans? Fråga gärna i kommentarerna.

Naturlig vegetabilisk färg baserad på henna

Vill du byta hårfärg utan att använda aggressiv kemisk färg? Då behöver du absolut försöka experimentera med
naturliga färger på
vegetabilisk baserad. Hårfärger
baserat på henna kommer att överraska dig med deras
saftig, mjuk och naturlig
nyanser. Experter från det tyska institutet test.de testade sådan
färg, kontrollera hårets tillstånd efter färg och färgstabilitet.

Naturliga hårfärger baserade på henna och valnöt

Många tjejer med blont hår skulle vilja prova Henna-baserade färger, men är rädda för att få en ful orange skugga av hår. Experts test.de var intresserad av ett test och att kontrollera resultatet av hårfärg baserat på vegetabiliska färgämnen med henna. Testningen innebar 5 naturliga färgämnen för hårfärgning i nyanser av brunt. Som ett resultat - vi fick enhetliga och mättade färger. Även efter 4 veckor såg det färgade håret bra ut och det här är ett utmärkt resultat.

Det bör noteras att resultatet av hårfärgning med vegetabiliska färgämnen är något mindre förutsägbart än vid färgning av hår med klassiska permanenta färgämnen. Detta beror på det faktum att, till skillnad från permanenta bläck, vilka med hjälp av väteperoxid missfärgar hårets naturliga pigmentering och penetrerar djupt i sin struktur, färgar endast naturliga färger det yttre skiktet av håret utan att skada strukturen. Därför är färgresultatet direkt beroende av originalfärgen och hårtillstånd.

Experter testade var och en av färgerna på 20 tjejer, varav de flesta var mycket nöjda med resultaten. Både deltagarna och experterna tyckte särskilt om att de erhållna färgerna såg väldigt naturligt ut. I grund och botten var den resulterande hårfärgen den maximala tonen mörkare än originalet, som harmoniskt såg ut med den naturliga hudfärgen. Dessutom blev deltagarnas hår blankt och silkesligt, efter färgning blev det lättare att kamma. Naturliga färgämnen innehåller inte väteperoxid och är inte lika skadliga som klassiska permanenta hårfärger, men efter målning rekommenderas att använda balsam.

På en anteckning

Naturliga färgämnen har andra skillnader: De erbjuds huvudsakligen som pulverblandningar och hårfärgningstiden är mycket längre än för permanenta färgämnen - från 15 minuter till 2 timmar. På mörkt, starkt hår rekommenderas att hålla färgen längre än ljus och tunt. För att hitta tiden för färgning som passar dig, först färg ett prov hår för testet.

Vegetabilisk färg används endast på friskt hår

Hårfärger är i direkt kontakt med hårbotten, så de tyska experterna test.de kontrollerade förekomsten av skadliga ämnen och mikrober i 5 provfärger. Testning har visat att färgerna inte innehåller bekämpningsmedel, arsenik, tungmetaller och bly. Men alla färger, förutom Logona Color Creme-krämfärg, hittade ett stort antal mikrober, som i princip vanligtvis används för obearbetade naturprodukter. Naturliga hårfärger består av naturliga växtingredienser som blad och bark, så innehållet i olika mikroorganismer i dem är oundvikligt. Vid användning av vegetabiliska hårfärger, förvänta dig inte en steril produkt. Men det finns goda nyheter: dessa färger innehåller inte patogena mikrober. Trots detta, var noga med att följa anvisningarna: Häll pulvret med varmt vatten, undvik att få pulver i ögonen och luftvägarna, använd inte färg om det finns skador på hårbotten.

Henna klarar sig väl av färgning av grått hår. Ofta är orsaken till hårfärgning hatade gråa hår. Men vegetabiliska färgtillverkare lovar inte 100% färgning av grått hår med önskad färg. Detta beror på det faktum att ytan av sådant hår inte uppfattas så intensivt och överför färgen. Strängar av grått hår, färgat med vegetabiliska färgämnen får ljusare nyanser än resten av håret. Samtidigt kommer effekten inte att lämna dig likgiltig heller - det ser ut som en naturlig framhävning.

Regrown rötter ser snyggt ut. Stabiliteten hos färgen erhållen genom färgning är annorlunda. Det beror på hårets ursprungliga struktur. I vissa testdeltagare blev hårfärgen efter 4 veckor lite ljusare än omedelbart efter färgning, medan i andra blev håret något mörkare. Eftersom naturliga färger vanligtvis ändrar den ursprungliga hårfärgen bara en ton, vilket ger den naturliga färgen och skönheten i håret, är de röda rötterna inte så märkbara och ser snyggt ut.

På en anteckning

På försäljning hittar du hårfärger, som är placerade som en växt baserad på henna, men det är faktiskt inte. Var noga med att läsa informationen på kompositionen när du köper naturliga färger. Om till exempel kompositionen innehåller väteperoxid är det tydligen inte en vegetabilisk färg.

Inte allt är föremål för naturlig färg

Blondirovanie och lättare hår är omöjligt.

Vilka experiment är tillåtna? Naturliga färger färgar den ursprungliga hårfärgen bara en ton mörkare, så förvänta dig inte en snabb omvandling från en blondin till en brunett. Vegetabiliska färgämnen tänder inte håret och hanterar endast delvis färgning av grått hår.

Är det möjligt att applicera vegetabilisk färg på hår som tidigare målats med permanent färg? Du kan, men i det här fallet riskerar du att få en oväntad nyans. Vi rekommenderar att du testar först på hårsträngar.

Vad händer om färgen inte gillade? Om den resulterande färgen inte passar dig, måste du vänta en vecka och försök att tvätta den. Försök aldrig att färga håret med kemiska produkter, det är bäst att kontakta en specialiserad frisör.

Henna för hår

Naturligt hårfärg består av återanvända hennablad, på basis av vilket pulver är gjord för vegetabiliska färgämnen. Denna färg torkar inte hår och hårbotten, färgar hår i en rik naturlig färg. Det har en uttalad terapeutisk effekt på håret, mjuknar dem, underlättar kamning, ger hårets tjocklek, volym och vacker glans.

Är henna ofarlig? Användningen av grönsaksfärger baserade på henna för färgning av hår anses vara helt säkert, och till och med användbar.

Finns det risk för allergier? Allergiska reaktioner är inte uteslutna. Ta reda på om det finns allergi, tyvärr är det bara möjligt att måla.

Är färgen naturlig? Var försiktig

Hårfärg Sani Tint värt 12 euro förklarat av tillverkaren som en färg på en växtbaserad, med guldhirs och naturliga växtekstrakter. Men på förpackningen finns information om att produkten innehåller väteperoxid, vilket inte är så ofarligt för håret. Dessutom innehåller färgen p-fenylendiamin, ett ämne som, även om det ofta används i kosmetika, kan orsaka en allergisk reaktion.

Samma historia med Natur Tint hårfärg, som kostar 12,5 euro. På förpackningen i stora bokstäver står "Måla med grönsaker, aktiva ingredienser", då läser den lilla fonten: "Färgen innehåller väteperoxid och p-fenylendiamin". Som du kan se är dessa färger inte 100% naturlig produkt!

Hur man testar naturligt hårfärg:

Alla 5 produkter testades på 20 deltagare och utvärderades av tre oberoende experter. Färgning utfördes av kvalificerad personal under överinseende av experter. Laboratorieanalys utfördes på naturliga hårsträngar, även under överinseende av experter. Den resulterande hårfärgen motsvarade tillverkarens angivna data.

Resultatet av färgning är 30%: Noggrannheten för färgavgivningen kontrollerades enligt de uppgifter som tillverkaren förklarat. Likformigheten och intensiteten hos den erhållna färgen kontrollerades beroende på hårets ursprungliga färg och tillstånd.

Färgstabilitet 30%: Färgstabiliteten kontrollerades efter 4 veckor, föremål för tvättning av håret varannan dag med regelbundna schampon.

Hårets tillstånd efter färgning 15%: Före och efter färgning kontrollerades huruvida håret var kammat väl, hur starkt och glänsande det var.

Skadliga ämnen 5%: Testning för arsenik, tungmetaller, bekämpningsmedel och kumarin.

Användning av 15%: Beredning av färg, applicering och fördelning, enkel sköljning, så långt som hårbotten är målade, kontrollerades.


Logona
8,95 Euro
GUT (2.1)


Logona
Färg creme
15 Euro
GUT (2.1)


Henna abtswinder
Naturheilmittel
4,00 Euro
GUT (2,3)

Khadi
6,95 Euro
GUT (2,3)

Test.de rekommendationer: permanenta färger

I enlighet med tidigare testning av färgämnen hos tyska experter test.de, men endast permanent, rekommenderas följande hårfärger: L'Oréal Paris Excellence, Rossmann / Accent Intensiv-Color-Creme, Creme Schwarzkopf Sensuella färger

KUNDE AV ARTIKELEN: Stiftung Warentest (Stiftung Warentest) är ett väldigt respekterat tyskt institut som utför jämförande tester av kvaliteten på olika varor och konsumenttjänster, som styrs av principerna om objektivitet och oberoende från tillverkare och handelsföretag. Resultaten av testen publiceras i sina egna publikationer och på hemsidan. Publikationer innehåller inte reklam. Den ursprungliga artikeln kan köpas på kontoret. hemsida www.test.de för 1,5 €.

Observera att alla produkter som testats av Stiftung Warentest köps i tyska butiker. Baserat på vår många års erfarenhet (sedan 2005) är vi helt säkra på att samma varor som förvärvats i Europa och i länderna i tidigare CIS skiljer sig avsevärt från sammansättning och därmed i kvalitet.

Naturliga hårfärgstillverkare

Vi erbjuder dig en översikt över flera tillverkare av hårfärgsprodukter baserade på naturliga växtbaserade ingredienser.

Praktiskt taget alla stora kosmetiska företag som producerar hårkosmetika producerat "naturligt" färgämne. Ordet "naturligt" betyder emellertid inte alltid komponenternas grönsaksammansättning. Ja, och för att göra ett sådant färgämne helt naturligt, kan du kanske bara använda pulvret från löv av Lawsonia.

Idag innebär "naturliga" färgämnen närvaron i formeln av växtkomponenter som kan ha någon positiv effekt på håret och hårbotten. Exempel på färgämnen med en naturlig sammansättning (som regel baserat på henna): Richenna, LOGONA Herbal Color, FITOCOLOR, Herbal Time.

I flera år har laboratorierna SIPA framgångsrikt utvecklat en rad färgämnen baserade på växter innehållande indigo, liksom rabarber och henna. Den mest populära färgen av det här varumärket är en produkt baserad på henna - paletter i massfärg "href =" http://hair-trends.ru/palitry-krasok-mass-market/henne-color-hna-dlya-volos-palitra- cnetov / "target =" _ blank "> Henne Color. Detta färgämne i form av ett pulver är avsett att färga både hälsosamt och redan skadat hår. Färg finns i 7 nyanser, vilket ger håret en vacker färg och en hälsosam utseende under lång tid. Det producerar Henna-baserad krämfärg i 12 nyanser och Hair Mascara Express Touch-färgämnet i 7 nyanser.

Det nederländska företaget Frenchtop Natural Care Products producerar ett utbud av sju nyanser baserat på naturliga ingredienser. Hennaplus Color Powder är ett naturligt lavsoniapulver (henna). I kombination med andra växtbaserade ingredienser gör Henna det möjligt att uppnå röda, koppar, kastanj och tauptoner. På paletten Henna Plus finns det 7 nyanser. Med vanlig färgning kan du uppnå en permanent mättad nyans, men grå hår efter det här färgen kommer alltid att stå ut från resten av håret.

Företaget Schwarzkopf 1992 släppte färg Igora Botanic. Grunden för den senaste utvecklingen av sublimerade färgämnen av vegetabiliskt ursprung. Linjalen innehåller åtta toner. Förutom växtextrakt innehåller färgen vulkansk lera, vilket förbättrar läkningseffekten på huden på den högsta delen av huvudet och hårkutiklet. Denna produkt kan dock inte kallas helt naturlig, förstås.

Några år senare erbjöd L'Oreal köpare ett färgämne med en helande effekt Epicea Color. Detta läkemedel var en kombination av vegetabiliska och syntetiserade färgämnen, vars kombination ger en rik och bestående färg. Men detta växtbaserade färgämne har inte fått stor popularitet och idag är det väldigt svårt att hitta den i butikerna.

L'Erbolario (Lébolario) är en italiensk tillverkare som vill göra naturliga hårfärgprodukter. Det erbjuder som en färg en gel utan ammoniak och ett oxidationsmedel med en vegetabilisk färgkomponent juglon, svart valnöt extrakt. Företaget hävdar också nässlextrakt, kamomill och några andra målningsanläggningar som en del av de färgämnen som produceras. Gels färgpalett är naturligtvis blygsam och erbjuder endast 6 nyanser medan produkten är ganska stabil. Färghastighet uppnås genom tillsats av syntetiska färgämnen.

Eugene Perma har länge försökt introducera en palett av hönanbaserade organiska bläck. Tyvärr har företaget inte uppnått stor framgång i den riktningen. Enligt företagets tekniska direktör Regi Dano, i detta fall, är tillverkaren mycket begränsad av det begränsade antalet toner som erhålls genom färgning av hår med preparat med växtbaserade ingredienser. Också en företrädare för företag hävdar att idag är förekomsten av en verkligt effektiv teknik för färgning med växtbaserade läkemedel mycket tveksamt. Idag erbjuder denna tillverkare Carmen Ton Sur Ton semi-permanent färgämne utan ammoniak för mild hårfärg, som tvättas bort från håret i 6 veckor.

Jag skulle också vilja nämna Henna, allmänt känd på den ryska marknaden, från Phytocosmetics, med en tillfredsställande stor palett av färger. Tyvärr hör inte denna henna till helt naturliga färgämnen, eftersom den innehåller mycket artificiella färgpigment och andra komponenter. Det finns ingen nytta av sådant hårfärg än någon annan budgetfärg från massmarknadsaffärer.

Som du kan se är färgämnena helt naturligt faktiskt inte många, de kan innehålla produkter i form av pulver utan tillsats av syntetiska komponenter. Sådana produkter kan bara erbjuda några nyanser, kan inte täcka grått hår tätt och utan ytterligare konditioneringsmedel kommer inte att ge håret den nödvändiga glansen och elasticiteten.

För att upprätthålla ett hälsosamt och vackert hårförhållande är det ännu viktigare att välja inte en vegetabilisk färgkomposition, men en modern formel med syntetiska komponenter som kan hjälpa till att behålla fukt mot skadat hår och erbjuda ett stort urval av moderna, mättade och variga nyanser.

Hur får man mörkt hår med henna hemma? Vi gör naturligt färgämne för mörkt hår hemma!

Det enklaste alternativet - är att köpa färdig naturlig färg baserat på henna för att ge håret en mörk nyans. Men inte allt är så enkelt som det verkar! Nu finns det mycket lågkvalitativa och falska produkter som kallas "naturlig färg". Jag råder dig inte att springa huvudet för den välskötta väskan av "henna" utan att verkligen förstå dess komposition. Jag gillar verkligen riktiga naturliga färgämnen, men för mig är det bättre att köpa ett dyrt bevisat hårfärg än en tvivelaktig blandning med oförståliga, lite beprövade ingredienser (vanligtvis billigt) av "naturligt färgämne".

Varför skriver jag det här i den här tråden? Nu är eko och organisk kosmetika väldigt populär och många tillverkare använder helt enkelt försäljningsfrasen "100% naturlig". Var försiktig och lur dig inte!

Vad borde definitivt inte vara en del av den färdiga naturfärgen?

Om du fattat ett beslut i riktning mot det färdiga naturliga hårfärgen, var uppmärksam på kompositionen! Väteperoxid, p-fenylendiamin, färgämnen, parafenylendiamin (PPD) bör inte vara närvarande i det färdiga naturliga färgämnet.

Receptet är 100% naturligt färgämne för mörkt hår

Återgår till ämnet i artikeln. Är det möjligt att färga ditt hår mörkt med henna och andra riktigt naturliga produkter? Ja du kan!

Ingredienser för ekofärgning av hår i en mörk mättad färg:

Usma bladpulver

Valnötpulver

Klar växtbaserade blandningar (jordade)

Nässla, ekbark och salvia

Inte alla produkter som anges ovan färgar hår i en mörk färg av sig själva, men är utmärkta ytterligare mörkande ingredienser som också har stor effekt på hårets hälsa och kvalitet.

Ett exempel på naturlig färgämne baserad på henna från 100% organiska ingredienser för färgning av hår i en mörk färg:

Vi blandar naturligt ½ henna och ½ basmu, tillsätt några teskedar chic, amla och usma leafpulver till den pulveriserade blandningen. Fyll den naturliga färgen med ett starkt avkok kaffe från färskpressad korn (alternativt starkt svart te, ekbark, nässla, salviablad), blanda allt grundligt tills det är gräddigt (utan klumpar!). Du kan lite värma upp "färgmask" och lägga till din favorit naturliga väsentliga oljan. Om håret är mycket torrt kan du lägga lite olja för håret (i det här fallet föreslår jag att använda usma, jojoba eller amlaolja). Vi applicerar en sådan super användbar och näringsrik blandning på hår som vid vanlig hårfärgning. Detaljer om hur man färgar håret med naturlig färg kan hittas separat.

Detta recept på naturlig färg hemma kommer inte bara att ge ditt hår en mörk, ädel färg, men också göra en stor förändring till det bättre, vilket ger en otrolig glans och elasticitet.

Exakt färg från färgning av hår med naturlig färg är 100% omöjligt att förutsäga. Mycket beror på hårets ursprungliga färg och struktur, exponeringstiden för färgämnet, på antalet fläckar.

! Ju mörkare och "starkare" hårets struktur, desto längre håller vi färgmasken och vice versa!

Du kan köpa färdigt färgämne för mörkt hår, till exempel, Zeytun och Lash. Färgerna är likartade i utseende (båda är gjorda i en fast plattform - chokladform). Men Zeytun är flera gånger dyrare och mer lämplig för mycket torrt hår på grund av det höga innehållet av oljor, i Lash finns det tvivel om högkvalitativa och 100% naturliga. Som ett alternativ kan du lägga till några påsar med svart henna, vilket bidrar till att mörka håret under färgning. Men kom ihåg att, även om det i mycket liten mängd innehåller parafenylendiamin (PPD), och din naturliga färg kommer inte att vara helt naturlig.

I vilket fall som helst måste du experimentera och leta efter din egen sätt att förbereda blandningen och den tid det hålls på håret för att få den perfekta nyansen för ditt hår. Vad är speciellt trevligt för varje experiment, håret blir bättre och bättre!

Kommer naturlig färg färg grå hår?

En mycket vanlig fråga, svarade i artikeln "Henna i frågor och svar."

En vanlig orsak till hårfärgning är grått hår. Tyvärr är det omöjligt att garantera att med hjälp av naturligt färgämne färgar du jämnt gråa hår på 100%. Här är allting individuellt. Som vi redan skrev finns det tjejer och kvinnor som långt och framgångsrikt har måttat grå hår med naturliga färgämnen, men Henna har olika effekter på håret. Gilla det eller inte, men för en hållbar effekt måste du färga håret regelbundet och hålla tillräckligt med tid. Det kan finnas en sådan situation att det färgade gråa håret med vegetabilisk färg blir lättare än resten av håret, om det finns mycket "vitt" hår, då kan det vara en "framhäva" effekt.

Varför färgar man med naturlig färg?

Det här är en väldigt användbar hårvård, som inte bara låter dig förändra dig själv och ge ditt hår olika nyanser men ger dig också möjlighet att drastiskt ändra kvaliteten och kvantiteten på ditt hår. Speciellt behöver svagt och tunt hår, benäget för förlust och överdriven fettbildning i hårbotten, naturlig färgning. Dessutom är det ett bra sätt att ta hand om dig själv under graviditet och amning, liksom älskare av högkvalitativ miljökosmetik.

Naturfärg fungerar som en väldigt användbar behandlingsmask, fyller håret helt från insidan, fyller dem med uppfriskande kraft och otroligt snyggt utseende. Håret omedelbart efter färgning är mycket glänsande, voluminöst, silkeslen, som efter ett dyrt salongförfarande.

Med regelbunden användning och färgning av hår med naturlig färg löses många allvarliga hårproblem:

- även allvarlig håravfall behandlas;

- hela hårstrukturen är förtjockad;

- Oljig hud i huvudet är djupt rengjord, arbetet med talgkörtlarna normaliseras;

- stimulerar tillväxten av nytt "kvalitet" hår.

Den resulterande färgen ser naturligare ut än kemisk färg i hårfärg.

Jag kan definitivt svara från min egen erfarenhet att omkroppade hårrötter ser naturligt ut och är inte alls irriterande. Färgövergången från rötterna är mycket slät och naturlig.

Naturligt hårfärg på basis av VLCC henna

  • Under beställningen

VLCC naturligt hårfärg är skapat av noggrant utvalda löv av Rajasthan henna med tillägg av 11 värdefulla medicinalväxter för att ge en rik naturlig färg och mild hårvård. Henna är inte bara ett välkänt sätt för säker hårfärgning, men också en självständig medicinsk produkt som hjälper till att minska håravfall, stärka rötter, hjälper till att öka densiteten och stimulerar tillväxten av friskt hår, minskar inflammation och eliminerar sjukdomar i hårbotten. Amla är en naturlig källa till en stor mängd vitamin C, B-vitaminer, karoten, liksom de mest värdefulla spårämnena - kalcium, fosfor, järn, koppar. Ritha används traditionellt för att tvätta håret och har en djup konditioneringseffekt. Naturligt hårfärg VLCC ger hår en naturlig brun ton, färgar helt grå hår, bryter inte hårets naturliga struktur, är helt säker och ofarlig att använda.

Metod för applicering: Blanda den önskade mängden av produkten med en liten mängd varmt vatten, blanda noggrant tills en tjock pasta. Applicera den resulterande kompositionen för att torka hår och hårrötter. Låt det pågå under de närmaste 35 minuterna, skölj sedan av resten med tillräckligt med varmt vatten. Använd inte färg om du använde henna för att färga håret de senaste 2 månaderna.

Indiska Henna (30 bilder): Naturligt hårfärg, Hennabaserat färgämne, nyanser, recensioner

Indisk henna är förmodligen bekant för de som gillar att byta hårfärg, men föredrar samtidigt naturliga färgämnen. Förutom det organiska ursprunget mördas många av dess terapeutiska och profylaktiska egenskaper, liksom olika nyanser och relativt lågt pris.

Ursprungligen användes henna i Indien som ett botemedel. Denna ständiga busk som heter Lawsonia är icke-lövfri (från löven av vilka Henna erhålls) användes allmänt vid läkning av sår, brännskador, lindring av smärta och klåda. Indisk henna har använts som ett oumbärligt verktyg för många hudsjukdomar vid behandling av migrän, stomatit, ryggsmärta. De kraftiga desinfektionsegenskaperna hos lavsonia används fortfarande vid behandling av kirurgiska suturer, skärningar och vid behandling av många allvarligt behandlingsbara kroniska hudsjukdomar.

Med tiden började Lawson användas som ett sätt att måla. De övre stammarna med unga löv, som har de mest färgande egenskaperna, användes för framställning av vävnadfärger och kroppstatueringar. Malt i fint pulver, dessa lämnar färgasilke och ull i en gul-orange skugga. Och hela den nedre delen av växten användes för att göra hårfärg.

Det är viktigt att placera hennapulvret i vakuum direkt efter slipning, annars tenderar den att förlora sina användbara och färgkvaliteter mycket snabbt.

Henna är utan tvekan ledande inom sina fördelaktiga egenskaper bland alla andra hårfärgsprodukter. Tillsammans med den nya mättade färgen får du glänsande tjockt hår, vilket märkbart ökar i volymen, blir mer elastiskt och hälsosammare. Och med regelbunden användning kan du enkelt bli av med mjäll och håravfall.

Men även här är det viktigt att inte överdriva det - färgen innehåller ganska aggressiva syror som öppnar hårflingorna och verkar på själva stången som om de lossnar det. Därför kan håret, med för ofta måla, bli torr och spröd, börja splittra, de är svårare att kamma efter en dusch. Det är tillräckligt att färga håret två gånger i månaden så att fördelarna med henna inte blir skadliga för håret.

Denna naturliga, grönsaksmala ganska dåligt kombinerad med andra kemiska och syntetiska färgämnen. Till exempel kan applicera henna på nyblekt hår leda till ett helt oväntat och oförutsägbart resultat - allt från orange, blå nyanser till en rik grön färg.

Detsamma gäller omvänd alternativ - efter färgning med naturligt färgämne kan kemisk färg ligga ojämnt och färgen kan vara ojämn.

På affärshyllorna hittar man inte bara indiska, men också iranska henna. Men det var indianen som förtjänade sin kärlek till kunder på grund av olika nyanser. Om du använder henna från Iran kan du bara uppnå röda och koppar nyanser, dvs. För att få en annan färg måste du lägga till ytterligare komponenter. Den indiska versionen har en rikare färgpalett. Dessutom kan du enkelt blanda dem, du kan få nya och ovanliga färger, släta iriserande övergångar av nyanser som ser annorlunda ut i ljuset av solen och i skuggan. Enig, inte ens varje kemikaliefärg kan skryta med sådana egenskaper.

Det finns flera grundläggande färger av indisk henna: svart, guld, burgund och brunt. Korrekt observera proportionerna och blanda dem ihop kan du få nya färger, såsom ljusbrun, mahogny, kastanj och andra. Beroende på den ursprungliga hårfärgen kan du ändra sin nyans med en ton eller drastiskt ändra färgen och få en rik och djup färg.

Den här typen av henna är adored av brunetter och brunhåriga kvinnor. Beroende på de valda proportionerna kan du få en blå-svart, brons eller mörk kastanjeskugga. Svart henna erhålls genom blandning i lika stora delar av rött henna och indigo pulver (eller ett mer känt namn är Basma). Basma är också en naturlig färgämne, markindigo-växt. Detta grågröna pulver är inte sämre än den indiska motsvarigheten i dess fördelaktiga egenskaper. Men med honom måste du också vara försiktig, särskilt ägarna av grått hår, eftersom Basma kan färga dem i burgund eller till och med grönt. Det är därför som det är bättre att applicera det på mörkhåriga tjejer, med ju mer Basmy, desto mörkare blir skuggan.

Ett utmärkt val för ägare av ljusbrunt hår. Om du tillämpar denna nyans av indisk henna kan du lätt betona din naturliga hårfärg, samt få rika rödaktiga nyanser: från något rödaktig till djup kastanj.

Det här alternativet är endast lämpligt för de som i naturen har blont eller ljust blont hår. Blondiner med denna nyans bör vara försiktiga, för vi påminner dig om att henna beter sig oförutsägbart på tidigare blekt hår. Därför är det värt att kolla på en separat sträng bakom öronen eller på baksidan av huvudet. Dessutom har hon ens försökt att färga håret med gyllene henna, blir det inte lätt för blondinen att återvända till sin ursprungliga färg.

Denna nyans av den världsberömda alkoholhaltiga drycken passar inte alla färgtyper. Till exempel på mörkt hår kan det vara praktiskt taget obundligt, och blont hår kan bli för ljust, surt. Men med skicklig användning kan du få en djup körsbärsfärg med en kopparfärg eller gyllene höjdpunkter.

Förutom den vanliga iranska och indiska hennaen bör du också nämna turkiska. Även om den inte har samma ljusa färger som de andra, är den inte på något sätt sämre än den indiska. Men det är indianen som är lättast att använda, eftersom den har den finaste slipningen, är det lättare att applicera och tvätta av.

I var och en av de tre alternativen kan du hitta en separat underart - det är färglös henna. I motsats till det vanliga, kommer en sådan färg inte att ändra din hårfärg, men med regelbunden användning kommer det att hjälpa till att återställa sin struktur, läka hårbotten och till och med eliminera mjäll. Bokstavligen efter en eller två masker kommer du att märka effekten: Håret blir mjukare, mer elastiskt, torrhet och irritation kommer att försvinna. Om du har haft en dålig upplevelse med färgning eller för aggressiva perms kan du återställa håret med färglös henna. I detta fall hålls den uppenbara effekten efter kursen upp till tre till fyra månader.

Också ett märkbart plus av färglös henna är att den även kan användas på ansiktsmasken baserat på den synligt föryngra huden och lindra inflammation, herpes, hematom och kokar. Förresten, färglösa henna kan också användas med framgång för att stärka och återställa ögonbryn och ögonfransar. Om du vill ge dem uttrycksfullhet, bör du vara uppmärksam på svart henna. Det har länge använts för färgning av ögonbryn i olika nyanser, allt från mörkt harts till något grått, bara för att betona formen. Du kan köpa sådan färg som i pulver, och späd det själv, eller köp färdiga, professionella.

Informativt uppdrag "Secrets of the Kazan Arbat"

Hur man tar bort svullnad i ansiktet, orsakerna till svullnaden, recepten hemmaskerNästa Artikel
Pasta sulsena