Mitt huvud är utan kemi. Naturliga produkter för tvätt och sköljning av hår


Nästan varje dag utsätter de flesta hår och hårbotten för "kemiska attacker" av schampo, balm, färger, masker och andra hårprodukter som innehåller många skadliga och giftiga ämnen. Och alla dessa ämnen tränger in i kroppen genom hårbotten och påverkar inte bara håret utan också hela människokroppen och orsakar olika sjukdomar, inklusive cancer.

Ett av de välkända tragiska exemplen på användning av hårprodukter är ett exempel på Jacqueline Kennedy, som dog av cancer i lymfkörtlarna, orsakade enligt vissa källor, hårfärg.

Ämnen som ingår i de flesta hårprodukterna (natriumlauretsulfat / natriumlaurylsulfat, metylparaben / propylparaben, bensoesyra, propylenglykol, DMDM-hydantoin och andra) kan orsaka följande effekter:
· Håravfall
· Förgiftning
· Hudsjukdomar (dermatit, eksem, irritation och andra)
Allergier
· Endokrina störningar
· Hormonala störningar
· Ögonsjukdom
· Andningssjukdomar
· Försämrad reproduktiv funktion
· Fosterskador i avkomma
· Sjukdomar i nervsystemet
· Lever och njursjukdomar
· Cancer

Du kan göra utan schampon och balsam. Det finns ett stort antal enkla naturliga hårrengöringsmedel som ger ditt hår pomp, glans och sund styrka. Nedan är några av dem.

Naturliga produkter för att tvätta håret

Ägg för att tvätta håret
Tvätta håret med ägg hjälper till att stärka håret, gör håret mjukare och tjockare och hjälper till att bekämpa mjäll. Det finns flera alternativ för att tvätta håret med ett ägg:

 • Ägg (bättre bara yolk), slå i en kopp med en gaffel eller en visp och tvätta huvudet med det resulterande skummet (gäller fuktigt hår och massage). Skölj sedan noggrant.
 • Slå ägg, tillsätt lika mycket honung, blanda väl. Gnugga den resulterande massan i rötterna och fördela det jämnt över vått hår. Lämna på i 15-30 minuter, det är önskvärt att täcka med cellofan och rulla upp med en handduk. Skölj sedan håret med varmt vatten.
 • Gör en puree av en banan, tillsätt saften av en halv citron och äggula. Den resulterande massan appliceras på håret, massage och sköljning väl.

Senap för att tvätta håret
Senapsköljning rekommenderas för personer med normalt och fet hår, liksom för personer som lider av håravfall. För beredningen av detta verktyg måste spädas ut med en liter vatten senap (1-2 matskedar torrt senap pulver, beroende på hårets fettinnehåll). Den resulterande lösningen för att tvätta håret och skölja mycket bra under rinnande varmt vatten. Hår efter tvätt med senap kommer att vara frodig, glänsande och stark.

Surmjölk och yoghurt för hårtvätt
Tvätta håret med yoghurt och sur mjölk stärker hårroten, rensar och ger näring till håret, vilket gör dem starka och glänsande. Håret är fuktat med yoghurt eller sur mjölk (det kan vara varmt), lätt gnidas i hårbotten, täcka huvudet med cellofan, linda med en handduk och tvätta av med varmt vatten på 20-30 minuter. Det är lämpligt att tvätta huvudet med surt mjölk eller surmjölk minst en gång i månaden. Du kan också tvätta håret med kefir, ryazhenka eller vassla.

Lök Husk för hårtvätt
Tvätta håret med lökskal rekommenderas för att tvätta normalt och torrt hår. Det här verktyget hjälper till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka håret, göra det glänsande, silkeslen och mjuk.
Lökskal bryggs med kokande vatten och infunderas i 20-30 minuter och filtreras. Därefter tvättas den resulterande infusionen av hår och sköljs sedan väl.

Rågbröd för att tvätta håret
Tvätt hår med rågbröd är lämpligt för normalt och fettigt hår. Rågbröd innehåller vitaminer från grupp B, som är mycket användbara för hårets skönhet och hälsa. Tvätta håret med rågbröd gör håret starkt, tjockt, mjukt och glänsande. För att förbereda denna produkt måste rågbröd blötläggas med varmt vatten i flera timmar. När blandningen blir en vassla (processen kan accelereras genom att gnugga den resulterande massan) appliceras på håret och massage, skölj sedan håret med varmt vatten.

Naturliga hårbalsam
Efter att ha torkat håret med naturliga medel är det önskvärt och balsammet appliceras naturligt, vilket kommer att gynna håret, ge det sken och lätta kamningen. Här är några naturliga hårsköljningar.

 • Hår skölj med citronsaft. För 2 liter vatten - saften av en halv citron.
 • Hårbalsam med ättika. För 1 liter vatten - 1 matsked vinäger (helst naturligt äpple).
 • Herbal infusions för sköljning av hår. För sköljning av hår lämplig infusion av en eller flera av följande örter: nässla, kamomill, ekbark, rosmarin, salvia och andra. 5 matskedar av en blandning av örter hälls med 1 liter kokande vatten, infunderas i 20-30 minuter, sedan infusionen filtreras och används för att skölja håret.

Folkmedel är användbara för hår, hårbotten och kroppen som helhet. Första gången efter användningen av naturliga produkter kan håret bli mycket tufft, svårt att kamma och ibland skapa en känsla av otvättat hår. Men det kommer snart att gå bort så fort håret blir vant vid det nya verktyget, kommer du helt och hållet njuta av ditt hårs hälsa och skönhet.

Mitt huvud med naturliga folkmekanismer

För att håret ska vara vackert måste de vara friska. Med hjälp av naturliga rengöringsmedel för att rensa dem kan du berika håret med vitaminer.

Under användning, för att tvätta huvudet på folkmedicin, återställs hårstrukturen, och rotlökar stärks. Mycket ofta för beredning av kompositionen användes ägg, senap, mejeriprodukter, medicinalväxter. Beroende på hårtypen varierar komponenterna i blandningen.

Kycklingolja

Användning som shampoo-produkter, som innehåller äggula, gör dig håret mjukare och mer silkeslen.

Separera äggula från proteinet. Torka äggulaen tills skumning, applicera blandningen på våta lockor. Massage det i rötterna. Tvätta sedan äggulan helt bort.

Slå äggula, lägg till en sked full flytande honung. Rör massan, sätt på våta strängar och gnugga i rotlökar. Skydda med en plastpåse, topp med en scarf. Skölj med varmt mjukt vatten efter en halvtimme.

Mala en banan, tillsätt citronsaft, piskad äggula. Gnugga den resulterande massan i rötterna av fuktigt hår. Efter 15 minuter tvätta av allt. Skölj håret med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

För att lösa upppackningen av gelatin med vatten, som anges på förpackningen. Värm sedan i ett vattenbad, dränera. Till kompositionen tillsätt en äggula, rör om. Applicera blandningen i hela längden på locken, skölj av efter 35 minuter.

I en skål, slå ett kycklingägg, tillsätt 25 ml ricinolja, blanda allt. Den resulterande massan appliceras på trådarna och gnuggar i hårbotten efter en halvtimma, skölj med varmt vatten. Separera äggula av ett kycklingägg, vispa det. Tillsätt 35 ml brandy. Massdensitet ska vara som gräddfil. Den resulterande kompositionen appliceras på strängarna, massera gnidning i rotlökarna. Efter 20 minuter, tvätta av.

Slå en äggula, tillsätt 35 ml citronsaft, 25 ml naturlig olja. Häll i ett bassäng med 6,5 liter öl, tillsätt den resulterande blandningen till den. Denna komposition tvätta håret. När vi tvättar våra huvuden med hjälp av folkmedicin, är det lämpligt att skölja lås med örter eller vatten, sura med ättika.

senap

 • Recept nummer 1

40 gram torr senap häll en liter varmt vatten, rör om, tvätta huvudet med senapsvatten. tvätta
gott om rent vatten. Skölj strängar med avkok av plantain, nässla eller burdock. För att förbereda buljongen 45 gram gräs, häll 2,5 liter kokande vatten och lämna i 35 minuter. Avtänkt avkok för användning vid sköljning av håret.

Lös upp torr senap i en liten mängd mineralvatten. Vätskans densitet ska vara som sur grädde. Att applicera strukturen på håret, gnugga i huvudhuden. Skölj med rent vatten eller örtinfusion efter 7 minuter.

Lös upp 25 gram torr senap med kefir till en gräddtjocklek. Tillsätt 15 gram flytande honung, 15 gram mandelolja, en äggula och 2 droppar av någon essentiell olja till den resulterande vattnet. Rör om och applicera blandningen på strängarna. Täck huvudet med en plastpåse och en scarf. Skölj med rent vatten efter 15 minuter. Skölj håret med avkok av örter nässla, plantain, kamille. Du kan använda den surgjorda lösningen.

Stärka virkningen av senapspulver genom att blanda den med kli, kosmetisk lera eller henna. Vid 20 gram senap tillför 45 gram lera och några droppar eterisk olja. Späd med vatten tills en sällsynt uppslamning bildas, applicera på huvudet. Efter 20 minuter tvätta av kompositionen.

Skölj håret med surgjort lösning efter tvätt. Tvätta huvudet med senap stärker ordningens rötter, ger dem glans och volym. Börja att använda senap för att tvätta krullarna bör vara gradvis. För att börja, häll pulvret i ett vanligt schampo, så att krullarna är vana vid denna komposition.

Med hjälp av folkmedel för att tvätta hår, kan du bli av med många av problemen i samband med hår. Till exempel, bli av med mjäll, splittrade ändar, samt återställa den naturliga regenereringen av hårbotten.

Mejeriprodukter

 • Recept nummer 1

Varm sur mjölk eller kefir i ett vattenbad. Applicera på strängar, gnugga väl in i krullarnas rötter. Täck huvudet med en plastpåse och en handduk. Tvätta av efter 35 minuter.

Slå äggula, tillsätt 55 ml kefir och en liten nypa salt. Blanda alla, applicera på trådar i 7 minuter och skölj med rent vatten.

Kefir häll råjäst och blanda. Värm i ett vattenbad tills en gelatinös blandning bildas. Applicera varm blandning på strängarna och gnugga den i rötterna. Efter en timme skölj, skölj med ett avkok av örter.

Med en torr typ av lock är det rekommenderat att använda produkter med hög fetthalt. För feta trådar kommer fettfria produkter att göra.

Fermenterade mjölkprodukter återställer hårets struktur, stärker rötterna och lägger till glans. Efter tvättning är det lämpligt att skölja håret med kamilleavkokning.

Svartbröd

 • Recept nummer 1

Lägg i en glasburk 45 gram torrt näsduk, häll 250 ml kokande vatten, lämna i 25 minuter. Till den filtrerade buljongen tillsätt 150 gram svartbröd. Mala brödet med buljong tills en homogen uppslamning sätter den på huvudet. Skölj efter 8 minuter så att det inte finns några smulor i hårets huvud. Genom att använda denna metod regelbundet blir strängarna tjockare, tjocka och glänsande.

Massa svartbröd häll varmt vatten i en ogenomskinlig behållare. Täck och vänta tills jäsningsprocessen börjar. Lägg sedan på vasslen. Använd kompositionen för att tvätta håret. Eliminera den sura lukten av mjölk hjälper lösningen med tillsats av en liten mängd senapspulver. Sedan krullar mitt rent vatten igen.

Klipp svart bröd i bitar och ånga det med kokande vatten. En dag senare tillsätt 25 gram flytande honung och äggula. Blandningen appliceras på håret, sprider sig över hela längden och gnuggar in i rotlökarna. Varma med cellofan och en scarf, lämna i en halvtimme och tvätta sedan. Strängar får glans, blir mjuka, elastiska.

örter

Naturliga produkter för att tvätta hår i kombination med örter berika strängarna med viktiga vitaminer. Håret får naturlig glans och silkiness. Deras tillväxt accelererar, strukturen förbättras.

Till 120 gram nässla tillsätt en liter kokande vatten, 450 ml äppelcidervinäger. Koka i 25 minuter över låg värme. När lösningen har svalnat, spänna. Tillsätt 600 ml lösning i bassängen med vatten och tvätta håret. Detta avkok är användbart för fet hår.

70 gram granatäpple skal häll en liter vatten, koka i 20 minuter under locket. Applicera avkok för att tvätta huvudet.

120 gram björkblad häller en liter kokande vatten, koka i 15 minuter. Strained buljong används för att tvätta håret.

55 gram humle häll 450 ml vatten, värm i 15 minuter i ett vattenbad. Töj sedan. Klar avkok för användning vid shampooing.

Förbered 55 gram växtbaserad blandning bestående av hoppa kottar, kullor rot, nässla, calendula blommor, tagen i samma proportioner. Häll 350 ml varm öl och insistera på 25 minuter. Sträckt komposition tvättar krullar.

Tvätta bägare och skära i små bitar. Vatten och insistera tills det blir rovfärg. Bietinfusion används för att tvätta krökningar, behandling av hårbotten, bli av med mjäll.

För att tvätta håret med folkmedicin, kan du använda torra eller färskt plockade örter. Insistera buljonger bör vara med locket stängt.

Hälsa och styrka till dina lockar!

Naturliga produkter för att tvätta håret och funktionerna i deras användning

I badrummet hos en modern person finns det minst ett sätt att rensa håret, behandla hårbotten eller förhindra mjäll. I sortimentet av olika märken kan varje köpare välja en produkt som uppfyller alla sina behov. Samtidigt hittar naturligt schampo i butikerna aldrig och köpet - kan allvarligt skada hälsan och förstöra håret.

Fördelarna med och riskerna med schampo

Ordet "schampo" (liksom utföringsformen för denna produkt av skönhetsindustrin) användes inte så länge sedan. Medeltida adel föredrog att gömma feta krökningar under peruker, pulver eller täcka dem med mjöl, vilket absorberar talg. Endast i början av 1900-talet i Europa framkom en torr pulverhårvårdsprodukt, och nästan 30 års utveckling var nödvändig för att skapa den i en flytande konsistens.

Sovjetkvinnorna hittade bara om förekomsten av "nyheten" på 1960-talet. Fram till den tiden ansågs det som normalt och korrekt att genomföra rengöringsprocedurer inte mer än 2-4 gånger i månaden och att i detta syfte använda avkok och växtbaserade infusioner som inte innehåller alkohol, aska, lut, tvålchips och andra ämnen.

Några av dessa komponenter används i stor utsträckning idag i massproduktionen av sådana kosmetika. De hjälper till att förbättra strukturen hos krullarna, rengöring och mättnad av huden med näringsämnen.

Men det finns också ett antal aggressiva komponenter, vars användning kan påverka strängarnas tillstånd negativt och orsaka dem betydande skador. Detta är:

 1. SLS- och SLES-sulfater (lauryl- och lauretnatrium). Raffinerade produkter, maskerade av kosmetiska företag under "produkter av kokosnötolja". Sulfater skum och renar perfekt, men graden av deras "användbarhet" slutar. Dessa substanser är starka allergener och irriterande, provocerande hudsjukdomar, skalning, rodnad. De förstör hårets struktur, torkar upp, gör dem mer spröda, splittrade. Sulfater stimulerar talgkörtlarna, vilket leder till torra ändar och ökat fettinnehåll i rotzonen, förutbestämmer daglig användning av kosmetika med deras innehåll.
 2. Propylenglykol. Avledad oljeprodukt som har en tillfällig jämn hudeffekt. Det penetrerar epidermis, vilket leder till utslag av hudutslag. Det är farligt även i låga koncentrationer, eftersom det kan orsaka dystrofa förändringar av inre organ (lever, njurar).
 3. Parafin och mineraloljor. Petrokemiska fetter som innehåller cancerframkallande ämnen framkallar cancer. Förhindra mättnad av hudceller med syre, vilket leder till för tidig åldring (liksom andra vanliga komponenter - kaolin, kakaosmör och lanolin).

Kraften i naturläkemedel

Byt håret på grundval av kemiska tillsatser kan vara några folkkompositioner för att tvätta hår. För att öka volymen till strängarna och få dem att lysa, som i reklam för moderna inköpsprodukter, läggs gelatin till hemlagade recept. Den används också som bas för icke-professionella hårlamineringsmasker.

Effekten av gelatinisk laminering erhålls inte sämre än med salongförfaranden. Men rengöring av massan är inte lätt på grund av att klumpar bildas, så när det kokas, används inte hett vatten.

Det är möjligt att tvätta huvudet och förbättra hudens tillstånd utan schampo med hjälp av en smula från rågbröd, vilket är effektivt vid bekämpning av delade tänder, torrhet och slöhet. Rågbröd i stora mängder innehåller vitaminer i grupp B, som har en fuktgivande, närande och lugnande effekt.

Med en känslig hudtyp är kemiskt aggressiva metoder för rengöring och vård kategoriskt olämpliga, eftersom de kan prova utseendet av sår, skalning, inflammationer. Du kan ersätta dem med infusion av kamomill, som vid torkning också säljs på apotek. För större effektivitet läggs några droppar essentiell olja (rosmarin, salvia, tea tree och andra) till infusionen. Enkel komposition lämplig för daglig användning.

Med tendensen att krulla fettinnehåll kan du använda avkok av granatäppleskal, björkblad, infusion av björkpinnar eller citronsaft. Med en porös struktur - honung, nässlor, yoghurt eller yoghurt.

Fördelar och nackdelar med att tvätta hår utan schampo

Strängarnas bra skick beror inte bara på genetik, ekologi, frekvensen av termiska och kemiska effekter, men också på kvaliteten på kosmetika som används för att bry sig och rengöra. Brandade naturprodukter är dyra, men det finns några syntetiska tillsatser som förlänger hållbarheten och förbättrar deras rengöringsegenskaper.

För tillverkning av hemmet kosmetika används främst färskt eller torkat, men läkemedel, exklusive kemi. De viktigaste fördelarna med sådana föreningar:

 • miljöskydd
 • enkel förberedelse;
 • mångfald och mångsidighet.

Nackdelar är ofta förknippade med deras egenskaper:

 • vissa är svåra att spola;
 • andra har en svag rengöringsförmåga;
 • För det tredje är det nödvändigt att växla med klassisk kosmetika för krullningar, eftersom de inte medför tillämpningsfrekvensen.

Dessutom är effekten av användningen av sådana produkter inte omedelbart uppenbar.

Se även: TOP-5 naturliga hårrengöringsmedel (video)

Hem och naturliga schampon

Hemma kan kosmetika för vård av krullar beredas från praktiskt taget vilken komponent som är ätbar och innehåller inte syntetiska ingredienser.

Populära alternativ är:

 1. Gelatin. Blandningen framställs av 2 äggulor och en matsked gelatin, piskad till en homogen konsistens. Den färdiga massan gnids i de våta rötterna och sprids sedan över hela längden av strängarna. Håll blandningen i 5-7 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.
 2. Renfana. Örter i torkad form säljs på apotek. Infusion bereds från 400 ml kokande vatten och 1 msk. l. torkad skräp. Massan ångas i 2-3 timmar, varefter den filtreras genom gasbindning i flera lager. Den huvudsakliga effekten av infusionen är att förhindra mjäll, stärka, ge volymen.
 3. Senap. Komponenten aktiverar hårväxten och eliminerar också fet skinn. För en infusion, använd 2 liter vatten, en matsked senapspulver och 0,5 tsk. sockersand.
 4. Kefir. Mjölkprodukten upphettas i ett vattenbad, utspätt med varmt vatten i ett förhållande av 1/3 eller 1/4.
 5. Havsalt Det stärker stavarna, förhindrar balding och riklig håravfall. Ingrediensen kombineras med massan av en banan, kefir eller äggula, gnidas in i rötterna.
 6. Bröd. Skorporna skärs, köttet ångas med grönsaksbuljong, lämnas för att infusera. Den svullna massan gnids genom en sikta, den slagna äggulan stör och? en tesked olivolja. Tåla mycket inte mindre? timmar, sedan noggrant tvättas.
 7. Bakpulver. Ingrediensen är lämplig för hygieniska förfaranden, men bör användas med försiktighet och i rätt koncentration, annars kan det vara farligt för huden. Komponenten tillsättes till vatten vid rumstemperatur, omrörs. På strängarna, lämna blandningen i 3-5 minuter, sköljd med rinnande vatten eller avkok av örter.
 8. Kamomill. Torkade kronblad hälls med kokande vatten och får stå i 1-2 timmar. Essentiell olja, flytande tvål läggs till infusionen.

Hur ofta ska man använda äggschampo

Den vanligaste och mest populära komponenten i kosmetika för kosmetika är ägget. Protein är svårare att tvätta, så i blandningar använd en äggula som är rik på aminosyror och andra användbara komponenter.

1-3 yolks är tillräckliga beroende på hårets längd. De appliceras i ren form eller blandas med brandy (för att eliminera fett), infusioner av timjan, kamomill eller nässla (för att upprätthålla ett hälsosamt utseende), morotsjuice, uppvärmd honung och vegetabilisk olja (med torrhet).

Det är nödvändigt att vänja sig på ingrediensen, eftersom det lämnar en obehaglig lukt. Vid ansökans början får hygienprocedurer utföras dagligen eller varannan dag. När du blir van vid blandningen används den 1-2 gånger i veckan.

Läkande masker

Hemmagjorda masker varierar också, vilka kännetecknas av en tjockare konsistens, liksom behovet av uppvärmning och mer åldrande. För att stärka den effektiva blandningen av piskad äggula? glas yoghurt eller lätt uppvärmd mjölk och mjöl. Den lämnas på strängarna i 20-25 minuter.

Eliminer oljig glans med hjälp av yoghurt blandad med 2 msk. l. salt. Massan lämnas i 20 minuter samtidigt som huvudet värms upp med en speciell keps eller plastpåse och handduk. I båda fallen avlägsnas maskerna med användning av en kommersiellt tillgänglig rengöringsmedel.

Att eliminera fet seborré kommer att hjälpa kvävemassa med frön, kokas över låg värme. Buljongen kyls och gnids i rotzonen.

Effektiv i kampen mot mjäll persilja är annorlunda. Bladen på denna växt krossas, blandas med några droppar vegetabilisk olja och upphettas i ett vattenbad. Gruel gnids in i rötterna 3 gånger i veckan.

Behöver jag extravård

Det kommer inte att vara möjligt att helt överge det kemiska inköpet av kosmetika, så långt från alla hemgjorda produkter ger snabbt det förväntade resultatet, de är väl rengjorda och smidigt avlägsnas från strängarna. Friska krullningar kräver inte extravård, problematisk - innebär ofta användning av luftkonditioneringsapparater.

Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor

Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

Om fördelar och faror med tvättmedel

Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

Vad är huvudtvätt

Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

Kraften i naturläkemedel

Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

 • soda,
 • kycklingägg
 • mjöl,
 • ricinolja
 • vinäger,
 • tvålen
 • mjölk och mer.

Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

 1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
 2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
 3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
 4. Inget beroendeframkallande schampo.
 5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
 6. Ingen mjäll.
 7. Hårets ändar upphör att splittras.
 8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
 9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

Folk recept för att tvätta håret

Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

Vi analyserar de viktigaste.

Recept nummer 1: Soda

Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

Skölj igen med ättika.

Recept nummer 2: tvål

Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

Recept nummer 3: Ägg

För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

 • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

Shampoo är klart!
Det enda negativa - han ger inte skum.

Men stora slagsmål är fett.

Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

Recept nummer 6: Aloe

Behöver blad, växer från botten.

Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

Recept # 7: Oljor

Avser ört:

Att förbereda dem är inte svårt.

För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

Varje dag behöver banken skaka och skaka.

Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

Recept nummer 8: Gelatin

 • gelatin - 1 stor sked,
 • vatten - 3 stora skedar.

Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

Efter 10 minuter mitt huvud.

Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.
 • Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

  Förtvätt hår, skölj med en handduk.

  Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

  Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

  Recept nummer 10: Bananer

  Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

  Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

  Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

  Recept nummer 11: Beets

  En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

  Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

  När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

  Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

  Recept # 12: persilja och Castorca

  Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

  Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

  Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

  1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
  2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
  3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
  4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

  Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

  Recept nummer 13: Yeast and kefir

  Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

  Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

  När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

  Recept # 14: Lera

  Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

  • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
  • Blanda en halv sked salt
  • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

  Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

  Sammanfattningsvis

  Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

  Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.

  LiveInternetLiveInternet

  -kategorier

  • Väskor (12)
  • Avoski (5)
  • Stad (4)
  • Kosmetiska väskor (3)
  • mönster från utländska dagböcker (12)
  • Mönster för mig (8)
  • Underkläder (3)
  • För arbete (5)
  • Solyanka för min omättliga ögon (5)
  • Arbetet gjort (4)
  • NATURKOSSMETIK (3)
  • Gångjärn docka (2)
  • Pågår (2)
  • DECORATIONS (1)
  • Pärlor (1)
  • Mat (1)
  • Böcker (5)
  • Böner, charmar (1)
  • Mousserande texter (1)
  • Projekt (2)
  • För fotograf Valeria (2)
  • lektioner från andras dagböcker (8)

  -Sök via dagbok

  -Prenumerera via e-post

  -Vanliga läsare

  -statistik

  Naturliga produkter för att tvätta håret

  Naturliga produkter för att tvätta håret
  Vad ska ersätta shampoo. Folk recept
  snabb hårväxt


  Shampoo är en uppfinning endast under de senaste årtiondena. Och för många kvinnor är det väldigt viktigt att håret alltid är rent och vällagt, så att de är rädda för att byta till "farmödrar" betyder att de fruktar att håret inte får spolas ut och bli styvt.

  Men det här är bara ett annat förslag till reklam, det är bara på bekostnad av dyra hårvårdsprodukter du kan se bra ut.

  Nästan alla schampon innehåller nu propylenglykol och natriumlaurylsulfat, de två mest skadliga kemikalierna. Det är bevisat att de torkar huden, påverkar levern negativt, skadar ögonen och försämrar också minnet. När jag bestämde mig för att köpa ett barns "mjukt" schampo - trodde jag att det fanns mindre skadliga ämnen. Och det var fel - natriumlaurylsulfat i kompositionen var i första hand (och det betyder att det innehöll det mest). Så var försiktig.

  I allmänhet tvingar och rengör hårbotten och håret är två olika saker. Tvålskum bildas på grund av närvaron av kaustisk soda i tvättmedel. Och hudreaktionen är lite sur. Därför avlägsnar alkaliet det skyddande skiktet från huden. På grund av detta kan huden påverkas av dermatos och andra hudsjukdomar. Även om självklart tvålbaserade schampon fortfarande är mycket bättre än köpta. Här vill jag ge några recept för naturliga headwashprodukter, varav alla kan välja något för sig själva:

  1) ALMOST SHAMPOO: 1-2 msk. l. basilika, nässlor eller maskros glas rent vatten, 60 ml av en toalett eller bättre flytande tvål (endast inspektera den för närvaron av skadliga ämnen), 15 till 60 droppar av någon eterisk olja lämplig du, till exempel, ceder, en timme. l. lite vegetabilisk olja (solros, cederträ). Gör avkok eller infusion av örter och tillsätt alla övriga ingredienser där, blanda väl. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Om ditt hår är oljigt kan mängden olja minskas, om det är torrt, öka det. Detta schampo kan lagras i kylskåpet i en vecka. Om vid tillsättningstillfället tillsättes en tesked vodka, ökar hållbarheten till 3-4 veckor.

  2) MUSTARD SHAMPOO - MASK, ALLT UTAN SOAP. Ta 1 msk. sked av senapspulver, spätt till konsistens med gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring. Eller detta alternativ för fet hår: 1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

  3) "GRAIN" SHAMPOO, ALLT UTAN SOAP. Ta 4-6 stycken svartbröd (beroende på hårets längd), lägg det i en hög i en behållare, häll kokande vatten över det och lämna det över natten. På morgonen kommer du att ha brödvatten och tvätta huvudet med det. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: rent, glänsande hår. Eller liknande recept på fettigt hår: 150 g rågbröd häll kokande vatten. Gruel "lather" huvud, håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noga med vatten. För att ge dem en vacker glans, skölj dem med björkblad.

  4) MEDIUM-HAIR SHAMPOO: 1 äggula och en halv kopp kefir. Om håret är långt eller kraftigt förorenat, kan mängden äggula och kefir ökas. Gnugga blandningen i håret, skölj och skölj sedan med alkaliskt vatten (3 liter vatten med en halv tesked soda). Du kan också skölja håret med örtavkok eller tillsätt en halv tesked vegetabilisk olja. Detta recept är inte lämpligt för något hår. Den kan användas som en hårmask före regelbunden schamponering.

  5) Tvätta hårsyra mjölk. Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret i skummet överfettad tvål, såsom "Baby", skölj noga med varmt vatten, och sedan - surgjordes (1 matsked vinäger till 2 liter vatten).

  6) Tvätta huvudet med avbrott av mylinika läkemedel. Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong att tvätta mitt hår utan tvål och schampo, skölja med vanligt vatten, eller ännu bättre - tinktur av kamomill, om håret är blond och avkok av ek bark - om mörkret.

  7) Tvätt hår hår. 1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad. Detta verktyg används för att eliminera mjäll.

  Recept kan fortfarande resultera i många. Det viktigaste att komma ihåg när man använder naturliga schampon är att effekten inte omedelbart, och att det är nödvändigt att skölja håret med örtteer eller mjuka hårt kranvatten, äppelcidervinäger.

  Jag skulle också vilja berätta om en naturlig hår styling produkt, inte helt Siberian, men fortfarande bättre än kommersiell hårspray med sin giftiga lukt.

  HAIR LACQUER. Skär citronen i skivor och koka den i ett glas vatten tills hälften av vätskan förblir, filtrera sedan och tillsätt några droppar alkohol (eller vodka) för bevarande. Applicera på hårsprayen. Passar perfekt för hår och håller styling.

  lut
  Shampoo och tvål kan också ersättas av dem. Lye är en konsistens av aska infunderad med vatten. Lye i ekosettlement används för bad och tvätt. Till skillnad från olika tvättmedel som säljs i butiker är det en helt naturlig substans!

  Tvätta håret med aska är ett av de gamla medel som används av våra mormor. Du kan använda den ibland. Torka ett glas träaska med vatten till konsistensen av gräddfil och applicera på vått hår med massagerande rörelser i händerna. Efter tvättning av håret med varmt vatten, skölj dem sedan surgjorda (med tillsats av ättika).

  Alkalisk produktion (kallmetod):

  Vad ska du ersätta shampoo? Folkrecept Häll aska (det är klart att rent trä) 2/3 av hinken, häll nästan till toppen av vattnet, blanda, ta bort stora sopor, låt stå i 3 dagar (rör inte längre).

  Efter 3 dagar i den övre halvan av hinken kommer det att vara en klar vätska, det här är lut, vid beröring är det såpigt. Sedan suger päron av lutet och hälls i behållaren. Vuxna kommer att vara mycket koncentrerade. Det kommer att vara nödvändigt att justera till utspädd (ca 1/10) med vatten.

  Om den högkoncentrerade lugen tvättas, kommer kläderna snabbt att slita ut.

  Korrekt utspätt lut kan tvätta huvudet och kroppen.
  Shampoo är en uppfinning endast under de senaste årtiondena.
  Och för många människor är det mycket viktigt att håret alltid är rent och vällagt, så att de är rädda för att byta till "farmödrarna" betyder att man fruktar att håret inte får spolas ut och bli styvt. Men det här är bara ett annat förslag till reklam, det är bara på bekostnad av dyra hårvårdsprodukter du kan se bra ut. Nästan alla schampon innehåller nu propylenglykol och natriumlaurylsulfat, de två mest skadliga kemikalierna. Det är bevisat att de torkar huden, påverkar levern negativt, skadar ögonen och försämrar också minnet.
  Här vill vi ta med flera recept för naturliga headwashprodukter, varav alla kan välja något för sig själva:
  Olive Oil Shampoo:
  Blanda i en mixer 2 matskedar olivolja, ett ägg, 1 matsked citronsaft, 1/2 tsk äppelcidervinäger. Fukt håret med vatten, använd blandningen som vanligt schampo.
  Senapshampoo
  Ingredienser 1: 2 matsked torr senap löst i en liten mängd varmt vatten. Omrör kontinuerligt, tillsätt 1 liter varmt vatten. Huvud med denna komposition bör tvättas utan att applicera tvål. Glöm inte att tvätta huvudet ordentligt.
  Skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, St John's wort, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.
  Det är också användbart att skölja med vatten + citronsaft / äppelcidervinäger.
  Senap tar helt bort (absorberar) fett. Det är tillrådligt att fördunkla huvudet helt i vattnet, för om du bara häller vatten på håret, får all senap inte glida av. I detta fall kommer intrycket av mjäll att förbli - det tvättas inte bort vita senapsflingor. Om håret är helt nedsänkt i vatten och där för att tvätta det, kommer allt att vara i ordning. Senap kommer att tvättas och lämnar inte spår eller lukt.
  För mycket smutsigt eller långt hår rekommenderar jag dig att upprepa proceduren.
  Sammansättning 2: Applicera senap bättre, lägga till lera, henna, kli och andra blandningar för att tvätta hår. Ta till exempel 50 gram. lera eller henna (någon), tillsätt 1 tesked senapspulver + eteriska oljor. Späd med kallt vatten. Från denna senap mindre "slagsmål". Att applicera allt jämnt på hår och huvud, att gnugga som schampo. Låt i 15 minuter och skölj med vatten eller avkok av örter.
  Sammansättning 3: Torka torrt senapspulver med mineralvatten till ett tillstånd av gräddfil, gnid in i huden och håret, låt i 5 minuter, skölj med vatten eller avkok av örter.
  Ingredienser 4: Mustard Shampoo Mask
  Ta 1 msk. sked av senapspulver, utspädd till konsistens gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk mandelolja, några droppar ylang-ylangolja. Applicera denna blandning på smutsigt hår, längs hela längden och på huden, massage, täcka med polyeten och med en ulllock på toppen. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten.
  Conditioner: vatten, under ättika av ättika eller citronsaft, avkok av örter.
  Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring
  Det är bättre att träna hår till senap gradvis, inte plötsligt gå på det. dvs blanda senap och schampo med lite vatten och min. Efter en månad eller två kan du enkelt gå vidare för att tvätta håret utan kemikalier.
  Om du vill att senapen ska vara mer "hård" (för att förbättra blodcirkulationen och stimulera hårväxten), lämna blandningen för att stå en stund. Om du omedelbart applicerar blandningen i ditt hår, brinner det inte praktiskt taget.
  Du kommer att se resultatet och vara dumt - "Hur brukade jag inte använda denna senap före"?
  lera
  Metod 1: ett par matskedar lera (vit, gul, grön, etc.) + några droppar eteriska oljor.
  Skölj med vatten och skina hår, skölj dem med ättika: 1 msk vinäger (helst äpple), och du kan och citronsaft, för 1 liter vatten.
  Sken bättre än i reklam!
  Metod 2: ett par matskedar av lera + naturlig orefinerad vegetabilisk olja 1 tsk. (Sesam, olivolja och andra).
  bröd
  Ingredienser 1: Krossa svartbröd utan skorpor i en kruka, häll hett vatten på det och sedan, när det svalnar lite, innan du gnuggar det på ditt hår, gnugga det mellan dina palmer - du får en så solid massa. Applicera det, gnugga i håret och skölj sedan.
  I håret finns inget extra kvar. Hår glänsande, rent, vackert!
  Första gången får du en känsla av att du inte tvätta huvudet, men efter 2-3 gånger kommer du att känna hur håret blir mycket starkare, de kommer att ha en hälsosam glans. Dessutom kamar du ditt hår perfekt.
  Du kan anständigt spara på schampo och balsam - bli helt billig, utan några kemikalier, naturligt schampo och balsam i en skål!
  Konditioneringsmedel: vatten, surat med ättika eller citronsaft, avkok av örter.
  Effekt: rent, glänsande hår.
  Sammansättning 2: Råbrödsmassan, skild från korskorna, placerad i en opak skål, häll lite vatten på den. Täck disken med lock och placera dem på en varm plats där brödet ska vara före jäsning. När blandningen börjar jäsning, tillsätt vassle till den - blandningen är klar att äta. Tvätta håret utan tvål och andra tvättmedel. Lukten av sur mjölk, som kan förbli i håret efter användning av denna produkt, kan avlägsnas genom att skölja håret med vatten, till vilket en liten torr senap läggs till. Efter det ska håret sköljas igen med rent vatten.
  Sammansättning 3: Stekt svartbröd och lämna en dag. Före användning, tillsätt en äggula och en matsked honung: gnid i hårbotten och över hela längden, sätt på värmekork (20 minuter) och skölj sedan. Håret är vackert tvättat, smuligt, mjukt och glänsande.
  Sammansättning 4: Skär brödet tunnare, häll kefir generöst - och låt i 2-3 timmar stå och slip sedan till maximal homogenitet.
  Och dela håret - på sin tjänare och mer, mattare! hår, och så kommer att tvättas, det viktigaste - att få rötterna!
  ägg
  Ingredienser 1: ägg (2 delar), slå, tillsätt några droppar citronsaft. Gnid blandningen i hårbotten, skölj med varmt och sedan kallt vatten.
  Ingredienser 2: 1 äggula, 2 matskedar vatten, 1/2 tsk kamferolja (för fet hår) eller grönsaker (för torr). Blanda blandningen noggrant och tvätta håret som ett vanligt schampo. Blandningen bör appliceras på fuktat hår. Efter appliceringen är det önskvärt att massera huvudet väl. Tvätta det med varmt rinnande vatten.
  Sammansättning 3: honung + ägg. För 1 ägg, 1 tesked honung, gnugga den i rötterna, 30 minuter räcker, skölj sedan, håret blir som siden.
  Mylnyanka / Naturligt schampo
  30 gr. tvålrötter (tvålgräs rensar som tvål), 30 gr. växter som motsvarar ditt hår (kamomill - blondiner, rosmarin eller salvia - för mörkt hår, currants - för rött, lavendel - för oljigt hår, marshmallows - för torr, spiskummin - för alla).
  Fyll tvålrötterna med kokande vatten och låt dem gå i cirka tolv timmar. Häll i en kastrull och koka, koka i 15 minuter, ta bort från värmen, tillsätt de växter du föredrar, rör, passera genom ett filter och häll i flaskor.
  Headwash decoction soapwort
  Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong tvättar du ditt hår utan tvål och schampo, skölj med rent vatten, och ännu bättre - kamillextrakt, om håret är ljust och ett avkok av ekbark - om det är mörkt.
  Flytande schampo:
  * 1 msk. sked av tvålpulver;
  * 1 handfull några örter som används i håroljor;
  * ett glas kokande vatten
  Fyll blandningen med vatten. Kall, stam och använd som vanligt schampo.
  Shampoo för alla hårtyper
  Ingredienser: 30 g tvålrot, 350 ml rent vatten, 1 tsk. bärolja (efter eget val), 15-60 droppar essentiell olja (efter eget val).
  Den krossade roten av tvålgräs hälls med den angivna mängden vatten, kokas och kokas sedan över låg värme i 10 minuter. Efter kylning filtreras vätskan och hälls i en flaska med ett tätt passande lock. Olja läggs till innehållet i flaskan och skakas noggrant. Shampoo är klar att användas och kan förvaras i kylskåp i en vecka. Efter att ha tvättat håret med detta schampo tvättas håret noggrant med ättika och örttextrakt. Med mycket oljigt hår reduceras mängden olja eller inte alls.
  soda
  Ett bakpulverschampo som är ofarligt (Guilda Clarks recept).
  En matsked bakpulver hälls i ett glas mycket varmt vatten. Rör om tills det är upplöst. Att samla lösningen i handen, för att fördela håret (applicera på håret handfullt). Skölj håret noggrant.
  För att lägga till glans i ditt hår, sänk citronen två gånger i varmt vatten och skorpa det genom håret, som du borde trycka på det.
  henna
  Ta en hänga av henna, värm kefiren (bättre än 1%, du kan serum) i en emaljpanna nästan tills det kokas (bara så att det inte stinker i kock), häll henna på dem, låt det brygga i 5-10 minuter och applicera på hår i 3-5 timmar. Du kan lägga till 1 äggula. Vem vill inte ha rött hår, kan använda färglös henna. Skölj bara med vatten.
  mejeri
  Det enklaste sättet är att fuka håret med yoghurt eller sur mjölk och tvätta sedan av det med varmt vatten. Håret rensas av fett och smuts, blir mjuk, inte bristande.
  De som klagar på att huvudet efter tvättning med tvål "brännskador" störs av klåda och åtdragning av huden, det är bättre att tvätta huvudet med lite uppvärmd surmjölk (den gamla ryska vägen). Håret fuktas med mjölk och smutsas försiktigt in i huden, lägger på ett lock (ångrumsattribut) och skölj huvudet med varmt vatten efter en halvtimme. Man tror att surmjölk stärker hårrötterna och närmar sig håret, så de måste tvätta håret minst en gång i månaden. Vem gör det vanligtvis inte glädjas i hans hår, eftersom håret blir starkt och lyser inte värre än efter dyra schampon.
  Håret kan hållas vackert om du tvättar håret med vassla en gång i veckan. Skölj håret noga med varmt vatten efter tvätt.
  Tvätta håret med sur mjölk
  Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Hur tvättar du håret med yoghurt? Fuktar det med huvudet, täcker det med en polyeten halsduk och på toppen med en frottéhandduk. Skölj noga med varmt vatten och surgöra sedan (1 citron per 2 liter vatten, 1 msk vinäger och 2 liter vatten) efter 25-30 minuter i skum av överfylld toalettsåpe som (eller senap).
  Ett annat sätt: Häll rå jäst med kefir och värme i ett vattenbad. Resultatet är en gelliknande blandning som kan appliceras på håret och får suga i en timme, skölj sedan av. Håret tvättas ordentligt.  Nästa Artikel
  Mitt hår. Roux