Vad händer om du inte tvättar håret länge: hår med istappar eller frodigt hår?


Vi läser alla en saga om Moidodyr i barndomen och vi vet att "det är nödvändigt, det är nödvändigt att tvätta på morgnar och kvällar". Faktum är att om du inte tvättar din kropp i flera veckor, kommer du snart att vara blyg bort från dig, som om det kommer från en hemlös person plus en karakteristisk lukt. Och håret? Är det möjligt att inte tvätta dem i veckor och månader? Svaret på denna fråga är svårt att ge. Vissa säger att tvätta ditt huvud en gång i veckan är normen för en odlad person, andra föreslår att man försöker att avstå från att tvätta håret fram till de månaderna. Vem har rätt och vad händer om du inte tvättar ditt hår länge?

Varför torka även ditt hår

Det verkar vara en konstig fråga - för att hålla ditt hår rent! Dessutom, enligt dermatologer, när håret tvättas, hårbotten masseras, vilket positivt påverkar hårets tillstånd. Om vi ​​tar hänsyn till det faktum att de flesta av oss bor i en stad där bilar kör, röker cigaretter och i matställen friterar de biffar och pajer, lukten från vilken de omedelbart absorberar hår, kan frågan i allmänhet tyckas dumt. Vem vill kommunicera med en man vars hela huvud luktade som rök eller billig vegetabilisk olja? Slutsats: Vi tvättade huvudet först och främst för vår egen hygien och håller kroppen ren.

Annars kommer allt att se ut så här:

Levande exempel

Oavsett hur experter säger att om du inte tvättar håret länge, kan du enkelt få en fallen och oljig koltun på huvudet, som inte kan sönderdelas, vissa daredevils bestämmer fortfarande för ett sådant experiment. Till exempel tvättade den här britten inte håret i 5 år och gjorde inte några starkare hårmaskor. Enligt kvinnans hår ser det bra ut! Här är hennes foto.

Och denna buddhist har inte tvättat sitt hår i 70 år.

Några fler följde. Den allmänna dom är: Håret kan verkligen inte tvättas och år och vecka. Inget hemskt kommer att hända med dem, de kommer inte att falla av och kommer inte att växa snabbare. Först kommer de att vara väldigt, mycket smutsiga, mer lik vegetationen på de hemlösa, men om du lider 3-4 veckor kommer ditt hår att återgå till sitt tidigare tillstånd. Detta beror på det faktum att talgkörtlarna på huvudet är vana vid att arbeta i en viss rytm, med kännedom om ungefärligt schema för att tvätta huvudet. Kraftigt rensad, kroppen först med en dubbel kraft ger det nödvändiga fettet i håret, och sedan återgår allt till normalt. En månad senare är håret smutsigt, men inte i värsta skick än det var innan det tvättades. Fettbalans hittades och sparades.

Årets trend

Bloggare skriver med glädje om årets trend - rörelsen för naturligt hår, som heter No Poo (helt - No Shampoo). Apologerna för denna rörelse är säkra på att schampon är för ohälsosamma eftersom de innehåller skadliga ämnen - parabener och silikoner. Så, en av de aktiva deltagarna i denna rörelse, en flicka som heter Opheli, skriver i sin blogg att hon länge har slutat att tvätta håret med schampo och känns bra. Istället för schampo använder Opheli vanligt vatten och läsk. Ibland sköljer hon håret med äppelcidervinäger och applicerar en blå lermask. Hennes vän Natalie tvättar inte håret alls, och föredrar att rengöra dem naturligt, utomhus.

Från sådana i chock även framstående dermatologer. De tror att den här rörelsen bara är en slags sekt, som inställer människor i en slarvig livsstil. Läkare blir inte trött på att upprepa att ekologin i staden inte längre är så att håret städades och restaurerades av sig själv. I denna ålder av modern teknik och världsomspännande förorening behöver håret helt enkelt rengöras med våld. Och här är hur glada supporters av den nya metoden ser ut. Vid första anblicken hänger inte håret på isen, men lyser inte. Vad kommer hända nästa? Kanske är det bättre att tvätta?

Folkmekanismer

Det finns ett annat sätt att göra utan att tvätta huvudet, men det är inte lika radikalt som No Poo-systemet, även om det har ett liknande namn - Low Poo (bokstavligen - "lite shampoo"). Kanske är detta ett kompromiss mellan den fullständiga negationen av shampooing och shampooing med parabener. Adherents of Low Poo tvättar sina huvuden med organisk kosmetika, utan parabener och sulfater, eller med naturliga produkter - läsk, citronsaft, kamille och dogrose avkok, vatten med kardolja och så vidare.

Och ändå, som kvinnor själva medger, är valet mellan No Poo och Low Poo ibland svårt att göra till och med den mest avancerade kvinnan i betydelsen av kampen för natur och ekologi. Men det viktigaste är ju att hon inte dyker upp i samhället med dammigt och oljigt drag på huvudet. Om håret är tjockt och friskt, ge inte upp tvätt. Bara öka intervallet mellan denna procedur.

Vad händer om du inte tvättar håret i en månad?

Kan du tänka dig att inte shampooa ditt hår i 30 dagar? Vid första anblicken är detta omöjligt. Men Margaret Bador bestämde sig för att genomföra ett experiment: "31 dagar utan schampo." Hon visade tydligt att de kommer att vara med hår på en månad.

Du kommer bli förvånad när du ser resultatet. Det enda som hon radikalt bytte ut ersatte shampoo med vanlig natron. Nu tänker hon inte på att använda schampo igen.

Flickan visade exempelvis att bakpulver är det bästa alternativet för textur, renhet, glans och hälsa. Avbrytandet av användningen av kemiska schampon återställer hårets naturliga styrka, liksom hårets förmåga att förbli rena utan att det behöver tvättas. Detta experiment visar att vår kropp har sin egen mekanism för att hjälpa varje del av den.

Margaret erkände det innan hon var tvungen att tvätta håret varje dag, och nu använder hon bara sodavatten varje 4 dagar.

En annan amerikansk kvinna som heter Jacqueline Byers har shampooing håret i över fem år. Konstigt, men för alla dessa år har hennes hår blivit frisk och stark. När Jacqueline Byers blev gravid bestämde hon sig för att överge kosmetiska schampon, som innehåller en stor mängd olika kemikalier som kan skada ett ofödat barn.

Alternativ har blivit folkmedicin i form av äggulor, nässla, natron och äppelcidervinäger, men de har en negativ effekt på håret. Som en följd av detta upphörde kvinnan i allmänhet att tvätta håret, så gör det med exceptionellt rent vatten. Efter en tid har processen att reglera frisättningen av fett från hårbotten helt förändrats, det gav enorma förändringar. Jacqueline hår ser inte alls smutsigt ut, men tvärtom, som om hon bara hade lämnat salongen med en elegant styling. Människan till huvudvätskemotståndaren vägrade också schampo till stöd för sin fru. Hittills är Byers engagerad i organisationen av rörelsen "vägran av schampo" och det blir enorm popularitet.

Så tvätta håret utan schampo: tips

Det finns inget svårt i det här förfarandet, men vissa nyanser hjälper till att tvätta håret utan schampo mer effektivt.

1. Det värsta är att uthärda och vänta ut avgiftningsperioden, som varar ungefär två veckor efter det att shampooingen startades. Samtidigt blir håret smutsare oftare, det börjar hänga med livlösa piska och det verkar som att körtlarna producerar fett dubbelt så mycket som tidigare. Detta lämnar toxiner och andra skadliga ämnen som har ackumulerats i hårbotten och hårrötterna. Jag skulle vilja släppa allt och ta tag i din favorit shampoo från hyllan. Ta din tid: vänta dessa veckor, skölj dina lås dagligen med vatten fuktad med citronsaft, och efter två veckors suck med lättnad. Någon har ingen avgiftning, och de kan njuta av resultatet efter det första förfarandet.

2. Skölj håret med vatten och ättika (100 ml per liter) eller citronsaft (250 ml per liter). Det är bättre att använda inte rinnande vatten, men filtrerat eller mineraliskt (naturligt, icke-kolsyrade).

3. Försök inte att tvätta håret ofta: bara då det blir smutsigt. Under avgiftningstiden, när mycket oljiga insättningar bildar på trådarna, sköljer lås med vatten och citronsaft. Att tvätta ditt hår bara med en viss naturlig produkt är ett nöje: inga problem, inga biverkningar, men utmärkt resultat.

Vad händer om du aldrig tvätter håret?

Om du slutar helt tvätta håret, blir ditt hår i första hand smutsigt och kommer att hängas med "istappar".

Efter en tid kommer klåda att dyka upp, hårbotten börjar klia, håret kommer att lysa, som om det smutsas med oljig olja. Deras volym minskas visuellt, de verkar hålla fast i varandra.

Efter ett tag kommer huvudet klåda intensifiera, liksom förlust av smutsigt hår. Det kommer att bli en otrevlig lukt av fet, smutsigt huvud.

Då blir håret starkare. Dessutom, om du inte tvättar ditt hår med någonting och något, då efter långa otäcka känslor och starka olägenheter, är det ganska logiskt att olika hudsjukdomar uppstår på huvudet (vilket också kan vara orsaken till håravfall).

Parasiter kan börja (kom ihåg medeltiden, när hygien inte hölls högt).

Nej, löss kommer inte att börja. De uppstår inte från ingenstans, och kommer att kunna hoppa på ett rent huvud under vissa förutsättningar.

Men i den moderna världen visar det sig att det finns människor som har vägrat att tvätta håret och experimentera med det i mer än ett år. I instagram kallas rörelsen för dessa konstiga människor ingen pojke (inget schampo). Även om de fortfarande tvättar sitt hår: vem är läsk, vem är lera, ättika, bara vatten, äggmasker.

Vad hände med dessa människor efter att ha övergett den vanliga tvätten? Först blev håret väldigt smutsigt. Huvudet, vanligt förekommande tvättning, utsöndrar mer talg. Men efter ett tag bytte kroppen till en ny regim och håret började se normalt ut. Folk som vägrade att shampoo, började rengöra hårbotten (med ättika, läsk, vilken fantasi var tillräcklig för) mycket mindre: någon var 4: e dag, någon var 10: e dag.

Och det finns de som inte ens stör med hårmaskor: en buddhist munk har inte tvättat sitt hår i 70 år. Och jag antar att i den här världen finns det inte så få människor som denna munk. Och ingenting lever. Bara hår som absorberar lukt, förmodligen lukter de inte väldigt gott. Speciellt om du måste bo på ett miljövänligt ställe.

Sminka upp Hårvård Hudvård

Vad händer om du inte tvättar håret länge: hår med istappar eller frodigt hår? Vad händer om du inte tvättar håret i en månad?

Hej, kära läsare på vår sida. Idag kommer vi att berätta hur ofta du ska tvätta håret, hur många gånger i veckan får du göra det för att inte skada ditt hår. Hur ofta ska män och kvinnor tvätta håret?

Över tiden har hygienhänsynen i allmänhet, och särskilt för att tvätta håret, förändrats genom århundradena. I Ryssland var det en tradition för oss att gå till badet en gång i veckan för våra stora mormor. Men för vackra damer i de medeltida periodens europeiska länder, var det till exempel normalen att bara tvätta några gånger i livet: på dopens och bröllopsdagen (härifrån gick mode för små hundar). Vilken glädje har det i moderna samhällen förändrats. Nu har vi rätt att bestämma när det är dags att tvätta mitt hår, men ändå, om du följer några tips kan du göra det rutinmässiga förfarandet till fördel.

Faktorer som påverkar frekvensen av att tvätta håret

Ett entydigt svar på frågan om hur många gånger i veckan att tvätta håret, och det kan inte vara, eftersom det påverkas av många olika faktorer. Här är de viktigaste:

 • strukturell hårtyp (torr, normal, fet);
 • deras längd;
 • yrke och rytm av mänskligt liv;
 • klimatförhållanden och tid på året.

Torrt hår

De som har torrt hår behöver noga skydda och skydda sitt hår. Man måste komma ihåg att tvätta huvudet med en hårtork, curling, strykning, kemiska hårvårdsprodukter - allt detta har en förödande effekt på hårets struktur. Därför är det för hår av denna typ som kommer att vara relevant varje vecka. Eftersom huvuduppgiften är att bibehålla fukt och näringsämnen i torrt hår, rekommenderas att använda mjuka fuktgivande schampon, liksom en mängd olika balm och oljebaserade masker.

Oljigt hår

Om ditt hår är fet, är det mest acceptabelt att tvätta det eftersom det blir smutsigt. Förutom det faktum att det vanliga håret ser osjämt ut, är det också skadligt ur hälsovinkelns synvinkel. Faktum är att den snabba föroreningen av håret ofta är oskiljaktig från oljig mjäll. Och även om det är att föredra att behandla seborré med droger finns det fortfarande några universella tips. Detta gäller särskilt de personer för vilka det här var resultatet av felaktig hårvård.

 • Daglig tvättning av huvudet har en negativ inverkan på talgkörtlarna, vilket bara gör håret ännu mer tjockt. Därför bör du, om möjligt, sträva efter att komma i kontakt med dem så sällan som möjligt.
 • utesluter fettiga hårbalsam från vårdsystemet (oftast är det svårt att kamma med oljebarn, det är irrelevant). Om situationen blir helt hopplös kan användningen av torr schampo vara ett alternativ till den vanliga shampooingen.
 • Tjärschampo eller tvål hjälper dig att hantera problemet med seboré och mjäll.

Normal eller Kombinerad typ

Lyckliga ägare av normalt hår är mest lyckliga, eftersom deras hår inte förorenas snabbt, och samtidigt ser det ut som det mest hälsosamma och välskötta. En optimal tvätt skulle vara med ett intervall om fem dagar.

Hur ofta ska en man tvätta sitt hår

Moderns rytm har lärt oss att duscha varje dag, och det här är en riktigt hygienisk norm, men det har ingenting att göra med hår. Daglig shampooing påverkar din hårs pH-nivå negativt.

Män försöker nu generellt använda universella medel 2 i 1, som förmodligen är både schampo och duschgel. Detta är ett stort misstag, eftersom den dagliga användningen av en så stark produkt kommer att ha en skadlig effekt på håret. Det är bättre att ge företräde åt schampon, som inkluderar naturliga oljor i deras komposition.

Beroende på hårets struktur rekommenderas män att tvätta håret högst 1 gång om 2 dagar.

Hur ofta tvättar man kvinnans huvud

Kvinnor bör, när det är möjligt, undvika daglig tvättning av huvudet, utom i fall där de använder kemiska hårvårdsprodukter (lacker, geler, mousser). I det här fallet är tvärtom det nödvändigt att städa håret från effekterna av dessa destruktiva element, och endast schampon ska då väljas sparsamt, speciellt konstruerat för daglig användning.

Försök minska frekvensen av att tvätta håret till 1 gång om 2 dagar. Ge din hårtid att vänja sig och då blir de inte så smutsiga.

Yttranden av experter om att tvätta hår

Läkare-trichologer, kategoriskt mot daglig tvätt av huvudet. Varför kan du inte tvätta håret ofta? Här är de argument de lägger fram:

 • Daglig tvättning av huvudet har en destruktiv effekt på hårets skyddande lipidfilm, vilket gör dem tråkiga och spröda.
 • ökar risken för mjäll, eftersom huvuddelen av schampon som är aggressiva i struktur, bryter mot pH-balansen i hårbotten.
 • oljig hårbotten under påverkan av schampo ökar utsöndringen av talgkörtlarna, vilket leder till ännu snabbare förorening av hår.

Kosmetiker i denna fråga är mer lojala: deras rekommendation är att tvätta håret enligt individuella personers individuella behov, det vill säga när det gäller förorening. Grundläggande tips:

 • välj schampo baserat på din hårtyp
 • ge företräde åt schampon med växtbaserade ingredienser;
 • Glöm inte årets inflytande: När du bär en huvudbonad blir ditt hår tjockare lite snabbare.

Men stylister, frisörer tycker inte så mycket om hälsa som om skönhet. Men även de anser att daglig huvudtvätt överflödig. Hår Styling Tips för Hårvård:

 • Tvätta håret varje dag endast om du har en kort hårklippning.
 • om möjligt eliminera användningen av en hårtork
 • Använda kemiska hårvårdsprodukter så sällan som möjligt.
 • behöver använda torr schampo.

Hur tvättar du håret?

 1. Förhållande bör ges till måttligt varmt vatten (det faktum är att hett vatten har en destruktiv effekt på hår av vilken typ som helst, och kallt vatten kan inte alltid tvätta håret).
 2. Shampoo ska aldrig pressas ut direkt på huvudet, det ska gnids mellan palmerna, och ännu bättre - vissa utspädda med vatten.
 3. Det är att föredra att använda schampo två gånger i ett schampo, men glöm inte att skölja håret mellan detta (de återstående partiklarna kan ha en destruktiv effekt på hårstrukturen). Dessutom kommer en dubbel procedur ersätta din hårbalsam, och ditt hår blir enklare att kamma.
 4. Vid slutet av shampooing, skölj håret väl med kallt vatten - för att göra det elastiskt, slätt och glänsande.

Och hur ofta tvättar långt hår?

Det är faktiskt en myt att långt hår kräver mer komplex vård. Oftast ser det långa friska håret väl utrustade och utan några speciella procedurer, i motsats till den korta hårklippningen, vilket är omöjligt utan daglig styling. Det är därför långt hår och tvätta mindre ofta: inte mer än en gång var tredje dag. Så försök att väga dig av vanan att tvätta håret ofta.

Lilla hemligheter för ett vackert hårhår.

 • hälsosam, balanserad kost
 • korrekta sömnmönster;
 • daglig träning
 • befästa hårmaskor;
 • örtsköljningar.

Och kom ihåg det viktigaste: vackert hår är friskt hår!

Så tvätta håret - det här är nästa video.

Så jag tittade före experimentet om att bara tvätta håret med vatten

På osäkerheten hos hushållskemikalier, inklusive schampon, talar många nu. Jag skulle vilja bry sig om mitt hår utan att använda några kemikalier. Men den personliga erfarenheten som jag berättade för mig berättar att yolk, rågmjöl och andra naturprodukter är bra som en tillfällig hårtvätt, men med konstant användning kan de också torka hårbotten och orsaka obehag. Det här är droger, inte "schampo" för frekvent användning, tänkte jag. Djur som lever i den naturliga miljön bada i vatten utan tvål, och deras ull är blank och silkeslen. Barnenas barn kan också hålla sig rena när de tvättas med rent vatten. Kanske kan en vuxen behålla hårets renhet, med bara vatten? För att bekräfta eller motbevisa dessa antaganden bestämde jag mig för att utföra mitt experiment.

Jag vägrade något sätt att tvätta mitt hår för att kontrollera om en person kan leda ett friskt och vackert hår, bara använda vatten, genom att leva en vegetarisk livsstil och äta mestadels, termiskt obehandlad mat. Under månaden tvättar jag mitt huvud med vanligt vatten från vattenförsörjningssystemet och berättar om mina intryck.

Experimentets gång på att tvätta håret endast med vatten, utan schampo och andra medel

1 dag (12 januari) - Tvättade mitt huvud med vatten för första gången. Förblir en känsla av lite neprymyat hår.

Dag 2 - På morgonen tvättade jag mitt huvud igen. Håret är inte oljigt, men tråkigt, lättsamt.

- På morgonen tvättade jag mitt hår. När tvätten verkade oljig, men det var omöjligt att tvätta fettet med vatten. Jag använde inte schampo eller mjöl, även om jag ville)). Men när håret är torrt, bli fluffigt och lydigt. De ser rena ut, även om det inte finns någon glans och det finns några märkliga, ovanliga. All fetthalt kände när tvätten någonstans försvann. Jag antar att fettet kan absorberas i håret, som ett naturligt smörjmedel.

Så här såg håret efter tvätt och kamning. På bilden ser de rent nog ut, är det inte? Det fotograferades nära fönstret, så belysningen gav något rödhårigt hår (det var inte färgat)). Jag har inte använt torken i många år.

- Håret är inte oljigt alls, så jag tänkte först inte att tvätta det idag. Men på kvällen började de se smutsigare ut och när mannen kom, bestämde hon sig för att tvätta håret. När han kom in, såg jag framför honom i en ny bild...

På denna dag hittade jag en artikel på internet av en kvinna som utförde ett liknande experiment på sig själv. Även under månaden tvättade jag huvudet med vatten bara utan tvål, men jag gick lite längre och vägrade för denna period också en kam! Jag tänkte inte ens på det, för vanligtvis älskar mitt hår bara att bli trasslat! Det är värt att ta en promenad med en liten bris utan huvudbonad eller hårnålar / elastik (och annars, om håret inte är tillräckligt länge?) Och huset måste rasa dem i fem minuter... Skräck. Men efter att ha nekat att tvätta hår såg jag omedelbart att mitt hår blev lydigt: som du vill och ljuger. I allmänhet var jag nyfiken på vad som skulle hända om jag inte borstar mitt hår bara en gång...

Det var vad som hände. I det här fotot ser du mitt hår innan jag kamar. De är redan helt torkade, men i utseende ser de ut som våta.

Faktum är att jag blev chockad! Detta lockigt, jag har aldrig sett mig själv! Spotta framför spegeln, förundras över vad det visar sig, mitt hår kan utan några krullar. Vanligtvis kammade jag alltid mitt fortfarande våta, halvtorkade hår med en kam och såg inte på något sådant. Utsikten är självklart väldigt skarp och oordnad)) Jag tror att det beror på att mitt huvud lutade sig över och sprider mitt hår framåt. En annan gång bör du försöka tvätta håret i duschen och stå så att du är mindre förvirrad när du tvättar.

Och vad kommer det hända om, efter att ha tillåtit ditt hår att torka tyst utan en kam, kamma ditt hår senare? Se den.

Hur rent håret är är svårt att säga. Utan tvål och schampo är de inte silkeslen, men lite grova vid beröringen. Därför verkar det vara rent, men på något sätt rent på annat sätt, om jag kan säga så... Inte vanligt. Får inte fett, men när de tvättas känns de som sådana. Även vattnet på palmerna samlas i rätt runda droppar, som om händerna är i något fett. När du tvätter håret klibbigt och efter torkning - mycket felfritt, men klart inte fet.

6 dag - huvudet såmade inte. På morgonen såg håret normalt ut, men på kvällen var det inte så mycket. Hon noterade att utseendet på huvudkliar började inträffa mindre och mindre efter att ge upp schamponen. Idag klarade det nästan inte.

Dag 7 - På morgonen tvättade jag mitt hår i duschen. Det var svårare att tvätta dem på det här sättet. Det är mycket bekvämare och effektivare att tvätta i bassängen. Idag finns det fortfarande en känsla av lite inkompetens vid rötterna. Bilderna visar håret efter tvätt (första) och efter kamning (andra).

Det som bara kan glädja är att klotet äntligen passerade!

- Mycket noga tvättat mitt huvud i bassängen. Samtidigt var hon mycket uppmärksam och inte så mycket att tvätta håret mot sitt eget huvud - hon gnidade det och masserade det bra. Som ett resultat visade det sig att fettet från hudens yta var på håret: när de torkade blev det klart att de var feta vid rötterna. Men resten av håret för första gången i flera dagar från experimentets början blev mjukt och behagligt för beröringen.

Vid kvällen började håret se värre, fetare ut.

Jag förstår att det för närvarande är nödvändigt att tvätta mitt hår varje dag för att se anständigt ut.

- Ärligt talat, när jag tvättade mitt hår på morgonen, hade jag en önskan att använda tvål i en minut: mitt hår är lite klibbigt under tvättning, fingrarna kläms i dem, glida inte. Efter många års shampooing verkar denna metod ovanlig och obekväm. Men sedan jag prenumererade på experimentet, är det nu inte dags att dra sig tillbaka, jag kommer att fortsätta jobbet.

Men när mitt hår var torrt och jag kammade det, var jag in för en trevlig överraskning. För första gången efter att ha tvättat hår utan speciella medel blev håret skrymmande och fluffigt, som om jag använde schampo! Vid beröring har de blivit mycket mjukare än tidigare. Vid rötterna var det mindre uttalat, men håret blev till och med silkeslöst över resten av längden! Om innan detta hår tycktes tråkigt, började nu att visa glans.

Det bör noteras att, paradoxalt nog, när jag använde schampo var mitt hår alltid svårt att kamma, de var mycket förvirrade, det blev ibland trött på det och gjorde en kort hårklippning. Nu, när jag började bada dem i vanligt vatten började mitt hår omedelbart kamma lätt.

Fortfarande från plusser - huvudet har upphört att repas. Om håravfall kan jag säga att medan det är närvarande: kvarstår mycket kvar på kammen. Det finns dock också en process av ny hårväxt. Just nu märkte jag att när jag kammade mitt hår i en avskjutning, "skiner det inte längre" som vanligt, det ser ut som en tunn remsa. Dessa förändringar talar om den aktiva tillväxten av "underbeläggningen" och kan inte utan glädjas.

Jag hittade också en videoinspelning av Victoria Butenkos prestanda, vilket bekräftar ljudet av mitt experiment.

- De senaste dagarna tvättades mitt huvud varje dag. Håret blev verkligen mer frodig, fluffigare, mer voluminöst, jag tror att de verkligen vänjer sig vid den nya "botemedlet" för tvättning, det vill säga till dess frånvaro. Resultatet börjar glädjas och varje dag - mer och mer!

Idag bestämde jag mig för att inte tvätta mitt hår: håret verkar lite smutsigt vid rötterna (inte fet, men ganska hårdare, i naturligt smörjmedel) och utåt ser det ganska anständigt ut. Dessutom tror jag att tvätta mitt huvud varje dag, även om det bara är med vatten, är för mycket, för ofta, och därför är det nödvändigt att öka intervallet mellan hårtvätt som hår och hårbotten vantas.

Så här ser håret ut i morgon, på andra dagen efter tvätt. (Konstgjord belysning, eftersom det verkar mer röd))

Dag 13 - Halvdelen av tiden jag bestämde för hårprovet (en månad) har redan gått. Hittills har jag inte blivit besviken alls som jag började denna forskning och jag ser fram emot optimismen.

Idag, på den tredje dagen efter tvättning ser håret smutsigt ut, men vid beröring - silkeslen, jämn, levande! I ett ord - trevligt. Jag tänker nu att jag sällan tvättar mitt hår med vatten - på en dag så att huden har möjlighet att anpassa sig till den nya rytmen, för att anpassa sig till hårets nya livsvillkor. Talgkörtlarna ges till naturen av en anledning. Deras hemlighet är viktigt för näring och skydd av hår. Han ger dem också glans. Därför är det inte nödvändigt att bekämpa honom så grundligt, tvätta huvudet varje dag med tvål, schampo och till och med bara vatten.

I bilderna nedan ser du mitt hårs utseende idag innan du tvättar ditt hår och efter det.

Hittills kommer jag att försöka tvätta mitt hår varannan dag, och sedan planerar jag att ytterligare öka intervallen mellan vattenbehandlingar. Önskar mig lycka till!

- Som jag skrev förra gången skulle jag vilja tvätta mitt hår med vatten varannan dag, men det visade sig faktiskt att beslutet var lite för tidigt. Och om du lyckas gå ett par dagar utan att använda vattenprocedurer, visar nästa gång du tvättar håret med vatten bara mycket hårdare än vanligt. I detta sammanhang är det nödvändigt att tvätta mitt hår igen nästa dag, och en sådan regim utvecklas: varannan dag, varje dag, varannan dag, varje dag. Jo, ingenting. För mig är det inte det schema som är viktigt, men det normala utseendet och välbefinnandet. Tydligen är det fortfarande för tidigt att öka intervallet mellan vattenprocedurer.

Dag 21 - Jag börjar med en bekännelse: idag, för första gången på tre veckor, tvättade jag mitt hår inte bara med vatten, som vanligt men använde sig av rågmjöl. Jag vet att jag hade planerat att inte göra något av detta slag i en månad, men jag kände ett brådskande behov av detta.

Under de senaste tre dagarna, trots att jag tvättat mitt hår varje dag kunde jag inte tvätta dem ordentligt vid rötterna. Igår tog jag ett bad och flitigt uppmärksamhet på att tvätta mitt hår och huvud, jag fick det samma, inte mycket lyckliga resultatet. Håret tvättades inte, tyvärr... Hela längden var det klibbigt och om du tittade på stranden kunde du se hur bra dammpartiklarna klibbar dem. Kombinera hår har blivit svårt, de blev igen mycket förvirrade de senaste dagarna, och kammen var förorenad mycket snabbt. Det blev klart att vattnet inte hjälper mig och kommer bara att bli värre.

Jag kan inte på ett tillförlitligt sätt säga varför, men det visade sig att de första två veckorna håret tvättades tillräckligt med vatten och på något sätt började bli smutsigt. Kanske på grund av det faktum att jag ändrade rytmen för tvättning från dagligen till varannan dag. Eller kanske hon åt något fett (det fanns frön) och ökade den feta överföringen... Kanske valde hon inte det mest lämpliga ögonblicket för experimentet som helhet: samtidigt med övergången till en komplett råmatdiet. (Shemshuk skriver att vid första övergångsperioden börjar människans hud att ta bort ackumulerad slagg och ökar behovet av badning). Jag kan inte säga att de råa livsmedel för min kropp - nyheten, det blev bara stabilare, utan störningar. Förändringar i välbefinnande under dessa tre veckor inträffade (mer om detta i min dagbok), så det är ganska möjligt att näring också spelat en roll och påverkat hårets tillstånd.

Generellt, lite upprörd att jag inte hade passerat den schemalagda perioden, och efter att ha tvenat, tog jag beslutet att tvätta mitt hår med rågmjöl. Jag tänker inte återvända till tvål och schampo från affären i princip, och därför valde jag denna naturliga och tidigare testade (läs) botemedel. Hon hoppades verkligen att hon skulle hjälpa mig att tvätta mitt hår och hårbotten så rent som möjligt.

Inte en dålig chans att kolla rågmjöl i aktion, är det? De som ännu inte har trott på den underbara förmågan hos rågmjöl, utspädd med vatten som ett "schampo" - se. I det första fotot appellerar mitt hår till hjälp vid rengöring, även om den nyligen tvättats, och i det andra är den redan ren och luftig efter dagens vattenbehandlingar med rågmjöl. Finns det någon skillnad?

Håret tvättades perfekt, även vid rötterna (det var svårt att bara tvätta alla kornmjöl med gräs utan rester). De är igen ljusa, fluffiga, rena - en mycket trevlig känsla! Så du vill behålla det längre! Men experimentet fortsätter. Dessutom förlänger jag det officiellt för en annan månad, eftersom trettio dagar, som erfarenhet visar, är för kort en tid för hår och hårbotten att anpassa sig till de nya förutsättningarna. Jag kommer att fortsätta att använda bara vatten för att hålla mitt hår rent och berätta vad metamorfoser kommer att uppstå för mig under de följande dagarna. Jag vill försöka igen att gå in i tvättläget varannan dag. Vad händer - du kommer snart att ta reda på det

För att underlätta läsning gör jag en ny sida för en beskrivning av experimentet. Vi ses igen!

Kan du tänka dig att inte shampooa ditt hår i 30 dagar? Vid första anblicken är detta omöjligt. Men Margaret Bador bestämde sig för att genomföra ett experiment: "31 dagar utan schampo." Hon visade tydligt att de kommer att vara med hår på en månad.

Du kommer bli förvånad när du ser resultatet. Det enda som hon radikalt bytte ut ersatte shampoo med vanlig natron. Nu tänker hon inte på att använda schampo igen.

Flickan visade exempelvis att bakpulver är det bästa alternativet för textur, renhet, glans och hälsa. Avbrytandet av användningen av kemiska schampon återställer hårets naturliga styrka, liksom hårets förmåga att förbli rena utan att det behöver tvättas. Detta experiment visar att vår kropp har sin egen mekanism för att hjälpa varje del av den.

Margaret erkände det innan hon var tvungen att tvätta håret varje dag, och nu använder hon bara sodavatten varje 4 dagar.

En annan amerikansk kvinna som heter Jacqueline Byers har shampooing håret i över fem år. Konstigt, men för alla dessa år har hennes hår blivit frisk och stark. När Jacqueline Byers blev gravid bestämde hon sig för att överge kosmetiska schampon, som innehåller en stor mängd olika kemikalier som kan skada ett ofödat barn.

Alternativ har blivit folkmedicin i form av äggulor, nässla, natron och äppelcidervinäger, men de har en negativ effekt på håret. Som en följd av detta upphörde kvinnan i allmänhet att tvätta håret, så gör det med exceptionellt rent vatten. Efter en tid har processen att reglera frisättningen av fett från hårbotten helt förändrats, det gav enorma förändringar. Jacqueline hår ser inte alls smutsigt ut, men tvärtom, som om hon bara hade lämnat salongen med en elegant styling. Människan till huvudvätskemotståndaren vägrade också schampo till stöd för sin fru. Hittills är Byers engagerad i organisationen av rörelsen "vägran av schampo" och det blir enorm popularitet.

Det finns inget svårt i det här förfarandet, men vissa nyanser hjälper till att tvätta håret utan schampo mer effektivt.

1. Det värsta är att uthärda och vänta ut avgiftningsperioden, som varar ungefär två veckor efter det att shampooingen startades. Samtidigt blir håret smutsare oftare, det börjar hänga med livlösa piska och det verkar som att körtlarna producerar fett dubbelt så mycket som tidigare. Detta lämnar toxiner och andra skadliga ämnen som har ackumulerats i hårbotten och hårrötterna. Jag skulle vilja släppa allt och ta tag i din favorit shampoo från hyllan. Ta din tid: vänta dessa veckor, skölj dina lås dagligen med vatten fuktad med citronsaft, och efter två veckors suck med lättnad. Någon har ingen avgiftning, och de kan njuta av resultatet efter det första förfarandet.

2. Skölj håret med vatten och ättika (100 ml per liter) eller citronsaft (250 ml per liter). Det är bättre att använda inte rinnande vatten, men filtrerat eller mineraliskt (naturligt, icke-kolsyrade).

3. Försök inte att tvätta håret ofta: bara då det blir smutsigt. Under avgiftningstiden, när mycket oljiga insättningar bildar på trådarna, sköljer lås med vatten och citronsaft. Att tvätta ditt hår bara med en viss naturlig produkt är ett nöje: inga problem, inga biverkningar, men utmärkt resultat.

Vi läser alla en saga om Moidodyr i barndomen och vi vet att "det är nödvändigt, det är nödvändigt att tvätta på morgnar och kvällar". Faktum är att om du inte tvättar din kropp i flera veckor, kommer du snart att vara blyg bort från dig, som om det kommer från en hemlös person plus en karakteristisk lukt. Och håret? Är det möjligt att inte tvätta dem i veckor och månader? Svaret på denna fråga är svårt att ge. Vissa säger att tvätta ditt huvud en gång i veckan är normen för en odlad person, andra föreslår att man försöker att avstå från att tvätta håret fram till de månaderna. Vem har rätt och vad händer om du inte tvättar ditt hår länge?

Varför torka även ditt hår

Det verkar vara en konstig fråga - för att hålla ditt hår rent! Dessutom, enligt dermatologer, när håret tvättas, hårbotten masseras, vilket positivt påverkar hårets tillstånd. Om vi ​​tar hänsyn till det faktum att de flesta av oss bor i en stad där bilar kör, röker cigaretter och i matställen friterar de biffar och pajer, lukten från vilken de omedelbart absorberar hår, kan frågan i allmänhet tyckas dumt. Vem vill kommunicera med en man vars hela huvud luktade som rök eller billig vegetabilisk olja? Slutsats: Vi tvättade huvudet först och främst för vår egen hygien och håller kroppen ren.

Annars kommer allt att se ut så här:

Levande exempel

Oavsett hur experter säger att om du inte tvättar håret länge, kan du enkelt få en fallen och oljig koltun på huvudet, som inte kan sönderdelas, vissa daredevils bestämmer fortfarande för ett sådant experiment. Till exempel tvättade den här britten inte håret i 5 år och gjorde inte några starkare hårmaskor. Enligt kvinnans hår ser det bra ut! Här är hennes foto.

Och denna buddhist har inte tvättat sitt hår i 70 år.

Några fler följde. Den allmänna dom är: Håret kan verkligen inte tvättas och år och vecka. Inget hemskt kommer att hända med dem, de kommer inte att falla av och kommer inte att växa snabbare. Först kommer de att vara väldigt, mycket smutsiga, mer lik vegetationen på de hemlösa, men om du lider 3-4 veckor kommer ditt hår att återgå till sitt tidigare tillstånd. Detta beror på det faktum att talgkörtlarna på huvudet är vana vid att arbeta i en viss rytm, med kännedom om ungefärligt schema för att tvätta huvudet. Kraftigt rensad, kroppen först med en dubbel kraft ger det nödvändiga fettet i håret, och sedan återgår allt till normalt. En månad senare är håret smutsigt, men inte i värsta skick än det var innan det tvättades. Fettbalans hittades och sparades.

Årets trend

Bloggare skriver med glädje om årets trend - rörelsen för naturligt hår, som heter No Poo (helt - No Shampoo). Apologerna för denna rörelse är säkra på att schampon är för ohälsosamma eftersom de innehåller skadliga ämnen - parabener och silikoner. Så, en av de aktiva deltagarna i denna rörelse, en flicka som heter Opheli, skriver i sin blogg att hon länge har slutat att tvätta håret med schampo och känns bra. Istället för schampo använder Opheli vanligt vatten och läsk. Ibland sköljer hon håret med äppelcidervinäger och applicerar en blå lermask. Hennes vän Natalie tvättar inte håret alls, och föredrar att rengöra dem naturligt, utomhus.

Från sådana i chock även framstående dermatologer. De tror att den här rörelsen bara är en slags sekt, som inställer människor i en slarvig livsstil. Läkare blir inte trött på att upprepa att ekologin i staden inte längre är så att håret städades och restaurerades av sig själv. I denna ålder av modern teknik och världsomspännande förorening behöver håret helt enkelt rengöras med våld. Och här är hur glada supporters av den nya metoden ser ut. Vid första anblicken hänger inte håret på isen, men lyser inte. Vad kommer hända nästa? Kanske är det bättre att tvätta?

Folkmekanismer

Det finns ett annat sätt att göra utan att tvätta huvudet, men det är inte lika radikalt som No Poo-systemet, även om det har ett liknande namn - Low Poo (bokstavligen - "lite shampoo"). Kanske är detta ett kompromiss mellan den fullständiga negationen av shampooing och shampooing med parabener. Adherents of Low Poo tvättar sina huvuden med organisk kosmetika, utan parabener och sulfater, eller med naturliga produkter - läsk, citronsaft, kamille och dogrose avkok, vatten med kardolja och så vidare.

Och ändå, som kvinnor själva medger, är valet mellan No Poo och Low Poo ibland svårt att göra till och med den mest avancerade kvinnan i betydelsen av kampen för natur och ekologi. Men det viktigaste är ju att hon inte dyker upp i samhället med dammigt och oljigt drag på huvudet. Om håret är tjockt och friskt, ge inte upp tvätt. Bara öka intervallet mellan denna procedur.

video

Tidigare tvättades ditt hår varje dag betraktades som normen. Men idag, när olika torra schampon och andra hårvårdsprodukter fortsätter att bli populär, blir rasterna mellan huvudtvättet mer och mer.

Många frisörer och stylister säger att det är för ofta att tvätta håret varje dag. "Du måste låta hårbotten balansera och återhämta sig själv," säger Ellie Kinney, en frisörsalong i New York. "Det är bäst att tvätta håret en gång varannan eller tre dagar, och om ditt hår inte blir fet även under den här tiden kan du fortfarande öka intervallet."

I den här artikeln kommer vi att berätta om de förändringar som kan uppstå med ditt hår om du börjar tvätta dem mindre ofta.

1. Ditt hår kommer inte vara så torrt.

Huden i hårbotten ger talg, som tjänar till att återfuka ditt hår. Men daglig tvättning av ett huvud kan förstöra denna användbara naturliga substans. "Det handlar om en bra hårmask! säger Kinney. "Sebum för att få silkeslena är lika effektiv som någon balsam du köper i en butik."

2. Ditt hår blir mer glänsande

En annan merit sebum. "Som ett resultat av fettproduktionen blir ditt hår glansigare", säger Kinney, som rekommenderar att hon använder sin naturreservat maximalt och använder en sädkam för att fördela naturliga fetter från hårrötter till sina tips.

3. Krullarna blir mjukare och tydligare avgränsade.

"Krokigt hår har en tendens till torrhet, eftersom naturliga fetter är svårare att komma från hårets rötter till ändarna", säger Kinney. "Om du slutar tvätta håret varje dag, kommer det att låta ditt hår matas naturligt och göra dina krusar mer silkeslösa." Stylisten rekommenderar också den andra dagen efter tvätten att massera hårbotten och kamma sedan håret med fingrarna, vilket hjälper huden att fett fördelas över hela längden.

4. Din hårfärg kommer att se bättre ut och hålla färgen längre.

Om du säger till din färgläkare att du tvättar huvudet varje dag, kommer det att göra henne skakande. "Hår kan jämföras med kläder: Ju oftare du tvätter dem, desto mer blir de," säger Will Francis, en salongfärgist i New York.

Den främsta skyldige i detta fall är själva vattnet. "Även om du tvättar ditt hår utan schampo, kommer vattnet att göra det tråkigt i färg", säger Francis, som rekommenderar att du tvättar ditt hår minst ett par dagar från varandra. Tvätta huvudet med sulfatfritt schampo utformat speciellt för färgat hår och inte för varmt vatten. "Kallt och varmt vatten kommer att förhindra att håret bleknar," säger han. "Hot tenderar att öppna hårkutiklet, vilket är anledningen till att färgämnet tvättas ut snabbare."

5. Din styling varar längre

Ju mindre du tvättar ditt hår, desto längre hår kommer att hålla styling. Dessutom be din frisör att använda mindre stylingprodukter och olika oljor. På de följande dagarna applicera en liten mängd torra schampo på ditt hår för att absorbera det fett som utsöndras av din hårbotten. Dagen innan du tvättar, samlar hår i en hästsvans för att bevara deras friskhet längre.

6. Det kan öka mjäll.

Enligt Annie Chiu, en hudläkare från Kalifornien, kan ett överskott av talg öka hudens fläck och därmed mjäll - paradoxalt men det låter kanske.

7. Överflödiga kosmetiska produkter kan förbli på ditt hår.

Om du använder olika stylingprodukter, med enstaka tvätt, tenderar de att förbli på huvudets hud. Detta kan göra ditt hår tråkigt, liksom prova inflammation i hårsäckarna, vilket leder till akne på huvudet.

Lorin Cairns rekommenderar att du tvättar håret med schampo för djuprengöring (eller "klargörande schampo") en gång i månaden för att bli av med överskridande stylingprodukter. En frisör och grundare av salonger i New York. "Dessa schampon är det bästa sättet att bli av med några ackumuleringar på håret," säger hon. "Men försök att inte missbruka dem, eftersom de kan torka ditt hår."

8. Ditt hår kan se fet ut (men bara tillfälligt!)

Med alla dess fördelar kan naturliga oljor också göra håret oljigt, särskilt om du har tunt hår. "Vad som kan hända med ditt hår, om du börjar tvätta ditt hår, beror mindre på deras typ. I vissa fall kommer det att göra dem feta, men oavsett vilken typ av hår som helst, kommer naturligt fett fortfarande att gynna dem! "

"När du försöker tvätta håret mindre ofta börjar din hud att släppa mer fett, men med tiden kommer produktionen att normalisera," säger Cairns. "De första veckorna kan vara svåra, men snart kommer huvudets hud att anpassa sig till det nya schemat." Och när "vänjer sig", rekommenderar Kinney följande dagar efter att ha tvättat för att samla hår i en hästsvans.

Som ni kan se finns det fortfarande mer positiva stunder bland de listade. Därför rekommenderar vi dig att försöka gradvis öka intervallet mellan att tvätta huvudet - det sparar tid, pengar och låter ditt hår vara friskt och vackert.

"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?

Flickan drar ägg ut ur kylskåpet, smälter honungen och mäter läsk med en matsked. Det verkar som om hon bestämde sig för att behandla sig till hemlagade bakverk. Men vänta en minut! Med allt detta bra går hon till badrummet, och blandningen är på håret! Crazy? Osannolikt. Deltagare i rörelsen No Poo? Mest troligt.

Varför och varför

Vi är mer övertygade om att åtminstone en gång du har besökt denna inspiration från ovan: schampon är en fast kemi, och jag vill inte tortera mitt dyrbara hår med parabener och sulfater längre. Och det betyder att du åtminstone en gång i ditt liv försökte gå med i denna No Poo-rörelse (förkortad från den engelska ordstaven No Shampoo), vars anhängare använder dina händer och fötter för att använda bara naturläkemedel i din vård. Varför bestämde de sig för att ta detta steg? Tja, allt är ganska logiskt:

Skada shampoo

Läser kompositionen av det vanligaste schamponet, du kan känna hur håret på huvudet börjar röra sig i chock på det faktum att de nu kommer att tvättas med IT. Parabener, sulfater och silikoner i balsam orsakar de flesta klagomål, men resten av de sofistikerade kemiska namnen på en och en halv linje inspirerar rädsla och tvingar dig att välja ett ägg eller senap för hårvård.

Recept mormor för hår

"Våra mormor tvättar inte håret med schampo och såg bra ut!" Är en av de mest omtalade argumenten. Men vi kan bara döma om våra mormors hår på långsiktiga "preshampoo" -tider bara av ett par förlorade bilder och deras berättelser, det faktum att människor helt lyckades utan schampo kan inte nekas.

Sällsynt hårtvätt

Tjejerna, som lyckades hitta ett gemensamt språk med gastronomiska shampoo-ersättare, hävdar att du måste tvätta huvudet mycket mindre ofta: de som hade hår täckt med ett lager av fett nästa dag bytte till tvätt en gång i veckan, vilket är imponerande, är det inte.

Shampoos aggressiva verkan = håret faller snabbt ner

Många tror att aggressiva tvättmedel i sammansättningen av schampon är orsaken till att talgkörtlarna ökar. Det visar sig, så långt bort sebum att körtlarna måste producera det snabbare och i stora volymer. Det antas också att en sådan chockeffekt kan leda till alopeci, och ett sådant skrämmande argument kommer att göra shampoo till och med den våldsamma skakningen.

Globala frågor

Och No Poo-rörelsen kan hjälpa till att uttrycka ditt gröna utseende och bekymmer för vår planet. Många tjejer pratar även lite om att deras alternativa sätt att tvätta håret kräver mindre vatten, och avvisandet av djurtestade schampon och balsam kommer att spara mer än ett litet fluffigt liv.

Tvätta hår utan schampo: foto

Vänster foto: 1 vecka, 6 dagar efter tvätt. Rätt bild: 7: e månaden, 6 dagar efter tvätten (INTE schampo)

Tvätta håret med ett ägg: ett foto av resultatet

Och nu tjuren av tjära...

Det låter ganska positivt: skicka shampoo i papperskorgen och spara inte bara dina lockar utan hela världen. Men du borde veta att trichologer är mer emot denna rörelse, och lejonparten av tjejer som försökte denna tvättfilosofi på sig själva, återvände snabbt till användning av schampon. Varför? Domare själv:

Är naturliga hårrengöringsmedel till hjälp?

Åtgärd värre än kemikalier

Desperat kämpar med kemikalier, vi glömmer att faktiskt allt är kemi, och felaktig användning av detta eller det "naturliga" ämnet kan förvandlas till en lång och obehaglig behandling. Och om franka organiker, som honung eller ägg, är svåra att skada, är det bättre att vara försiktig med ättika, läsk och citronsaft.

Sannolikheten för håravfall och utveckling av svamp

Och vi trodde att alla problem i schampot! Felaktig eller ganska olämplig naturlig vård kan väl försvaga hårsäckarna och de oljor som rekommenderas för användning vid tvättning kan täppa till porerna och tjäna som ett medium för utveckling av svamp, om du inte sköljer håret med schampo.

Svårigheter med urval av medel

Svårigheten att välja ett schampo är ingenting jämfört med ångest att välja ett lämpligt naturmedel, och även om du lyckades hitta ett lämpligt botemedel, är det inte ett faktum att det kommer att fungera lika bra efter ett par månader. Många flickor övergav sig och inte hitta den perfekta produkten. Kanske helt enkelt för att den inte existerar?

Ojämnt utseende

Vi är så vana vid det omedelbara, välskötta håret tack vare schampo och balsam att resultatet av ett naturligt botemedel med en ganska stor sannolikhet kommer att göra dig besviken. Saken är att resultatet inte matchar ansträngningen, även om det finns lyckliga som lyckades tämma och alternativa metoder.

För länge

Shampooing en gång i veckan (om tur) kan spara dig tid, men processen med att använda naturliga produkter för att rensa håret är mycket längre och tidskrävande. Om du är van vid att tvätta håret en timme innan du lämnar huset, kan du knappt ändra vanan att uttrycka tvätt. Dessutom måste du i första hand observera en helt oförutsägbar hårreaktion på ett nytt verktyg, så du måste tvätta håret på dagar utan viktiga händelser och möten.

Så vad är fortfarande att tvätta ditt hår och huvud?

Om du efter att ha läst alla fördelar och nackdelar bestämde dig för att spelet är värt ljuset, är vi redo att erbjuda flera av de mest populära sätten att rengöra håret och hårbotten av smuts med hjälp av innehållet i ditt kylskåp:

Detta kända och billiga pulver löser upp fett ganska bra, så du kan försöka lösa upp 3 matskedar i 0,5 liter vatten eller avkok och tvätta håret flera gånger med en lösning. Därefter uppmanas de att skölja dem med en svag lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.

Eller hellre äggulan. Om du blandar 2 äggulor med 0,5 liter vatten eller buljong, kan blandningen helt ersätta shampoo. Det enda är att filmen från äggulan är ganska svår att tvätta bort, så glöm inte att ta bort den.

vinäger

De tvättar inte sina huvuden med en lösning av ättika, och det är snarare en ersättning för sköljmedel, men verktyget är mega populärt, så vi kan inte bara inkludera det i listan. Tillsammans med utspädd citronsaft kan du skölja håret med ättika: 1-2 matskedar 6% äppelcidervinäger för 1 liter vatten eller avkok.

senap

Tjejer som tvingar huvudet med senapspulver har noterat effekten mot håravfall, vilket inte är överraskande: senap ökar effektivt blodflödet till hårsäckarna. Vet du vad mer hon gör? Mycket torr längd. Därför kan bara ägare av fet hår överväga att tvätta med senap, och du bör inte glömma försiktighet.

Honungsvask rekommenderas inte för användning på ett löpande sätt, men ibland kan en lösning av 1 matsked honung per 100 ml vatten eller avkok fortfarande användas. Du kan tvätta av blandningen först efter en halvtimme, så du måste allokera en kväll för ett sådant bad.

Rågbröd eller öl

Applicera homogen vassle av blött rågbröd i huden och hårets längd och tvätta av det efter 5-10 minuter. De lovar att håret blir mjukt och tvättar inte värre än schampo.

Om du lyckas få vänner med ett av dessa verktyg kan du betrakta dig själv mycket lycklig eller väldigt envis, för att "komma av" från bekväma schampon är mycket svårt. Tja, om det inte fungerar ska du inte oroa dig: den moderna skönhetsmarknaden erbjuder så många schampon med ett minimum av skadliga ingredienser att du definitivt kan välja något för dig själv. Och ändå: Traditionerna från det förflutna måste naturligtvis hedras, men det skulle vara dumt att inte hålla sig med tiden. Vad tvättar din mormor håret nu? Skulle hon tvätta henne med schampo om det var tillgängligt i sin ungdom? I vilket fall som helst måste du hitta ditt eget perfekta sätt att ta hand om ditt hår, och även för skull av intresse och mångfald, men att försöka tvätta huvudet med ett ägg är kanske inte en dålig idé.

Och ändå, innan du utför experiment, kontakta en specialist.

© Artikel författare: Elena Kvasova

Särskilt för webbplatsen 24hair.ru

Kära läsare! Alla recept på vår webbplats erbjuds för granskning. Det rekommenderas starkt att konsultera en professionell innan du använder något läkemedel, recept eller metod!Nästa Artikel
Orsaker till mjäll på kvinnors huvuden och de mest effektiva behandlingarna