Hårmaskar med fuktgivande effekt


Om vård av håret är begränsat till användning av schampo och balsam, är det knappast nödvändigt att tala om naturlig lyx och glans av hår. För att spektakulära strängar ska vara effektiva måste de skina med hälsan, och dess första tecken är fukt. Detta kan uppnås utan dyra salongprocedurer. Hemmasker är ganska kapabla att tillhandahålla sådan vård.

Orsaker till torrhet

Varje dag, både i kyla och värme, utsätts hår för många faktorer, vilket leder till att de förlorar fukt. Det är helt enkelt omöjligt att eliminera dem alla - det är bättre att vana dig med regelbunden användning av fuktgivande recept både före och efter tvätt.

Varför behövs masker för torrt hår?

 • Under frostperioden är luften, både utomhus och i rum med centralvärme, inte tillräckligt fuktig, därför förlorar huden och håret snabbt vatten.
 • På sommaren torkar strängarna upp aggressivt solstråle, vind, damm som faller på dem.
 • Enligt recensioner av många tjejer som regelbundet vilar på havet, tvättar salt intensivt bort fukt och efter en semester är håret torrt och livlöst.
 • Håret förlorar i kvalitet från det vanliga slitage av hattar, hårda frisyrer.
 • Användningen av lacker, skum, mousser och speciellt enheter med en termisk effekt - pleyok, strykjärn, förstör också strängarna.
 • Negativ näring spelar också en negativ roll - om det är slumpmässigt saknar det vitaminer, mättade fetter, enkla kolhydrater, sockerarter råder, lite fiber intas med växtfoder. I det här fallet är det svårt att prata om fukt, styrka, glans av hår.
 • Kroppens allmänna tillstånd, utseende och kvalitet hos huden och håret bestämmer i viss utsträckning sömnen och stressen som flickan upplever.

Vilka ingredienser kan fuktar håret?

Bland de många folkmekanismer som används i hemmet är följande särskilt bra för att behålla fukt:

1. Fermenterade mjölkprodukter. Hårmask med kefir, naturlig yoghurt eller yoghurt ger rätt balans i strängarna, stärker dem och förhindrar spetsdelen. Det är viktigt att välja en produkt med en liten andel fett.

2. Naturliga oljor. Det finns många alternativ - mandel, aprikos, vetexsolja, olivolja, ricinus, havtorn och många andra. Användningen av fuktgivande och stramande masker ger lipidbalans i hårbotten, mättar cellerna intensivt med fettsyror och vitaminer. Det är bra att lägga till jojoba-extrakt, väsentliga essenser till basprodukten. Recept fuktgivande masker för torrt hår föreslår att huvudkomponenten bör värmas till ett varmt tillstånd i ett vattenbad och appliceras sedan endast på håret.

3. Arnica. Denna växt innehåller en mängd aminosyror och oljor, vegetabiliskt protein, mineraler och tanniner. Förstärkning av håret i den fuktgivande maskens sammansättning, det fuktar dem samtidigt.

4. älskling Det har ett antal viktiga egenskaper: det är en mjuk naturlig immunmodulator, det ökar försvaret och optimerar cellmetabolism, ger dem näring med vitaminer. Använd denna naturliga delikatess som en del av hemlagade masker, glöm inte följande försiktighetsåtgärder: Kontrollera först om du har en allergisk reaktion på produkten, för det andra genom att värma honungen, överdriv inte det: i det här fallet kommer det att släppa ut cancerframkallande ämnen.

5. äggula. Den viktigaste naturmedicinen: billig, prisvärd och mycket användbar. Innehåller lycetin, vitaminer, spårämnen, kämpar mjäll, ger sken, behåller väl fukt i cellerna. Användningen av fuktgivande och närande maskor med äggula i hemmet föreslår noggrann separering av produkten från proteinet: den senare kommer att begränsas under påverkan av varmt vatten och kammar ut det från strängarna efter tvättning kommer inte att visa sig omedelbart.

Regler för användning av fuktgivande masker hemma

Naturliga recept kräver beredning omedelbart innan kompositionen appliceras på håret. Det är bättre att inte laga mat för framtida användning, håll blandningen i kylskåp: de försämras snabbt och förlorar sina användbara egenskaper. Hemmasker appliceras endast på håret, om hårbotten inte är torr. Annars måste de gnidas in i rötterna med lätta massagebevegelser i 3-5 minuter.

De flesta användare, enligt recensioner, håller fuktgivande och återställer masker på trådarna innan de tvättas. Detta är lämpligt, men de fördelaktiga ämnena kommer att bli mycket mer intensiva om blandningen appliceras på vått hår efter tvätt. Det kommer naturligtvis att kräva mer tid, eftersom du måste tvätta huvudet, men resultatet blir mycket mer imponerande.

Fuktgivande hårmask används bäst hemma en gång i veckan. Det rekommenderas att hålla kompositionen under en plastlock och en varm handduk, som periodiskt värms upp av en hårtork.

Recept Masker med fuktgivande effekt

 • Nourishing och stärkande mask.

Castorolja och glycerin i ett förhållande 2: 1 blandas, en liten fruktvinäger och något slagen yolkolja tillsätts. Blandningen appliceras på trådarna och rötterna, isolerade med polyeten och en handduk, åldrade i ca 40 minuter, sköljdes sedan noggrant.

 • Fuktgivande expressmask för hår.

Detta recept är lätt att applicera hemma, speciellt om det inte finns någon tid att köpa och blanda stora mängder ingredienser. Ta någon naturlig olja, bäst ricinus, mandel, oliv eller burk. Förvärm den till en bekväm temperatur. Därefter måste oljan appliceras på trådarna, gnugga in i rötterna och hålla under locket och handduken i ungefär en timme. Tvätta hårmasken med shampoo flera gånger.

 • Fuktgivande mask för torrt och färgat hår med yoghurt.

Receptet innehåller en fermenterad mjölkprodukt (användningen av kefir eller yoghurt är tillåten, men det är bättre att ta yoghurt). Blanda det med ett par skedar av uppvärmd olivolja och en - flytande honung. Hårmasken är åldrad i 40 minuter, varefter den tvättas av.

Speciellt intensivt påverkar skadade och överdrivna strängar. En halv kopp naturlig yoghurt vid rumstemperatur ska blandas med aloejuice och kokosnötolja (1 msk), tillsätt äggula, varma uppblandningen något. Användningen av en sådan hårmask är mest effektiv på vått och rent hår. Åldrat i ungefär en timme, sedan tvättas bort.

 • Fuktgivande mask för skadat hår med arnica.

Ge styrka styrka och elasticitet, återställa integriteten hos keratin vågar, mätt rötterna med vitaminer, med arnica tinktur, äggula och ricinolja i ungefär samma proportioner (arnica tar ibland lite mer). En uppvärmd hårmask appliceras på huvudet och trådarna en timme före tvätt.

 • Fuktgivande mask för färgat hår.

Ta lite cognac och aloe juice, tillsätt någon naturlig olja, blanda och värma. Applicera en sådan fuktgivande mask på håret är ungefär en timme. Enligt recensioner uppdaterar kompositionen med brandy färgen och gör den mer uttrycksfull.

 • Fuktighetsgivande mask för fet hår.

Denna typ av hårbotten har sina egna nyanser. I fuktgivande masker är det bättre att inte använda oljor, du kan lägga till protein till äggulan (det kommer att bli nödvändigt att skölja med kallt vatten), lite citronsaft är bra att droppa. Den perfekta blandningen skulle vara arnica, aloe, ägg, honung. När du tvättar bort en sådan hårmask, häll lite citronsaft i schampo och balsam.

"Fuktgivande och återställande av masker i min skönhetsration i mer än 10 år. Jag kan med säkerhet säga: Jag har inga problem med håret. Jag köper de enklaste schamponerna, men i masker använder jag bra honung, färska ägg och naturliga oljor. Resultatet gör mig lycklig. Jag skulle inte handla det för en salong. "

"Varje vecka behöver jag en fuktgivande mask - mitt hår är väldigt torrt. Jag förstår att hemma gör sådana förfaranden är billigt och effektivt, många bra recensioner. Men det är obehagligt för mig! Många tid och ansträngningar spenderas, och jag kommer hem från jobbet på natten. Jag föredrar att gå till salongen en gång i veckan, specialister gör mig en mask där. "

Marianna, Nizhny Novgorod.

"När jag kom ut på mammaledighet ville jag ta hand om mig själv utan att spendera extra pengar. Jag läste recensioner och populära recept. Jag insåg att det är lätt att fixa masker hemma: du behöver lite självorganisation, det är allt. Jag använder äggula, honung, ibland brandy, arnica, mandelolja. Resultatet är bara bra! Nu använder alla mina vänner min fuktgivande mask. "

"Jag har torr mjäll och inga droger från apoteket hjälpte mig. På råd av en skönhetssalong började hon göra veckomaskar för torrt hår med oljor och ägg. En månad senare försvann mjäll nästan. Jag är bara glad! Nu är sådana förfaranden en obligatorisk ritual två gånger i veckan. Det mest intressanta är att till ett kostnadskurs en fuktgivande mask är flera gånger mer lönsam än inköpta produkter. "

"Jag är en specialist själv, jag har jobbat med hår i ett decennium och en halv. Jag rekommenderar aldrig kunder att köpa masker för torrt hår. Äggula, olja, örter - det här är receptet på riktig skönhet! Jag hämtar mig själv en gång i veckan. "

Fuktgivande hårmaskor: 9 bästa recept

Livets ekologi. Skönhet: Fuktgivande är nyckeln till vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma

Fuktgivande är en pant av vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma.

Hur man gör fuktgivande hårmaskor hemma

Mycket ofta klagar kvinnor att de inte ser effekten av hemgjorda fuktgivande hårmaskor. Men om du överensstämmer med tekniken kommer en fuktgivande hårmask hemma att vara inte sämre än en liknande från en skönhetssalong.

1. Fuktgivande mask ska appliceras på rent hår, vilket skiljer hemlagad fuktgivande mask från de flesta andra som gör innan de tvättar huvudet. Tvätta håret med schampo, skölj med en handduk och torka dem något (så att de är våta, men vatten dricker inte från dem). I rent hår absorberas de fuktgivande komponenterna i masken mycket bättre.

2. Det är mycket viktigt att den hemgjorda fuktgivande masken är fördelad över hela längden av håret, från rötterna till spetsarna. Du kan för detta ändamål använda en kam med breda tänder.

3. Efter applicering av masken på huvudet är det nödvändigt att skapa värmeskydd för håret för att skydda det våta huvudet från kallt och för att skapa bekväma förhållanden för absorptionen av den fuktgivande masken. Därför lägger du omedelbart på ett duschlock eller en plastpåse, och sedan för mer värme, är det önskvärt att knyta en scarf eller handduk ovanpå.

4. Hemma innehåller fuktgivande hårmaskar längre än andra, från en halvtimme till en och en halv timme, överväga detta i ditt schema. Den exakta tiden för var och en av de hemma maskerna vi ska ge separat.

5. Tvätta bort den fuktgivande hårmasken med varmt vatten, ungefär kroppstemperatur (37 grader).

6. Det rekommenderas att använda en hemlagad fuktgivande mask som en förebyggande åtgärd en gång i veckan, för behandling - 3 gånger i veckan.

Fuktgivande mask för kefir hår

I Ryssland var traditionellt hemgjorda fuktgivande hårmaskor gjorda av jästa mjölkprodukter som perfekt närmade och fuktigt hår - det är nog att minnas vilka eleganta flätor som slaviska tjejer hade.

Du kan ta sur mjölk, klabbar, kefir och göra en utmärkt fuktgivande hårmask från någon av de presenterade alternativen. Häll ett halvt glas av produkten, lägg det i en tallrik med varmt vatten i några minuter för att värma upp det något och fördela massan över hela längden på ditt hår. Förfarandet tar 30-40 minuter, varefter masken tvättas av. Du kommer bli glatt överraskad hur effektiv den här enkla masken återfuktar håret.

Ägg fuktgivande hårmask

Människor argumenterar för vad som kom före en kyckling eller ett ägg, men det finns inget argument om effektiviteten hos en äggmask för fuktgivande hår, alla är överens med detta uttalande. Om du har torrt hår behöver du bara äggula, om oljig - bara vit och tjejer med normalt hår kan ta hela ägget. Lägg till ägget eller dess delar i förhållandet mellan ett till ett mineralvatten med gas, 5-6 droppar citron, skaka allt bra och sprida blandningen över hela längden på håret och sätt locket på i ca 20-25 minuter. Tvätta av med schampo för din hårtyp.

Fuktighetsgivande mask med yoghurt

Naturlig yoghurt är en utmärkt balanserad produkt som hjälper inte bara från insidan, men också från utsidan. Till exempel kan du skapa en kvalitet hemgjord fuktgivande hårmask från yoghurt. Du behöver ett glas naturlig yoghurt, utan socker, smakämnen och färgadditiv och en apelsin. Kram saften ut ur apelsinen, blanda den med yoghurt, lägg till 2 matskedar mjöl eller stärkelse till samma plats och blanda det igen.

Det är viktigt att du applicerar masken omedelbart efter beredningen, för att maximera effekten av fukt, sträcka den över hela längden av håret. Du kan ta av masken och tvätta håret på 20-30 minuter.

Fuktgivande hårmask med gurka

Alla vet att vatten i en gurka rymmer upp till 80 procent av sin volym, och vattnet är inte enkelt, men strukturerat. Därför är det naturligt att använda en mask med en gurka hemma för fuktgivande hår.

Det enklaste receptet är att helt enkelt skalla en ny gurka, grilla den och gnugga den resulterande vattnet i en halvtimme i rötterna och längden på håret. Men du kan diversifiera det, till exempel genom att lägga till gurka 2-3 matskedar av naturlig yoghurt utan socker, som innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det är också möjligt att ersätta yoghurt med god gräddfil för att fukta, men utan några kemikalier är det bättre att ta hemlagad, från marknaden.

Fuktgivande hårmask med oljor

Mask med oljor är en idealisk hemgjord lösning för fuktgivande torrt hår och hår med skadade tips, eftersom oljor kan penetrera djupt i hårstrukturen och bilda en skyddande film, samtidigt som fukt hålls inuti.

Blanda i en glaskopp med 1 msk. l. Olive-, mandel- och ricinolja säljs alla i apotek. Värm sedan blandningen i ett vattenbad till kroppstemperatur, tillsätt 4 droppar eteriska oljor (ett val av lavendel, ylag-ylang, pelargon, tea tree, rosmarin). Applicera en mask på håret och håll i en och en halv timme.

Aloe Moisturizing Hair Mask

Hemmagjorda fuktgivande hårmaskor med aloe har de vackraste recensionerna bland den vackra halvan av mänskligheten - de återfuktar håret, ger förtjockning och minskar bröthet och ger inte ett splittande spets till nedstigningen. Kortfattat kan denna fuktgivande hårmask också kallas hemläkare.

Här är det viktigt att inte lägga till många komponenter till aloe för att inte störa dess arbete. Så, två matskedar av aloejuice (köp på apoteket) och samma naturliga osötade yoghurt kombineras i en glasbehållare, följ sedan de regler som vi berättade i början av artikeln. Fuktar håret med denna mask i en timme.

Fuktgivande hårmask med gelatin

Gelatin är ett enkelt och billigt sätt att återfuka ditt hår hemma, återställa glans och återställa styrka. Den används för hemlaminering, och förseglar även de skiktade hårflingorna och fyller eventuella skador.

För att förbereda denna fuktgivande mask, häll 2 msk. l. gelatin 4 msk. l. kallt vatten. Vänta tills gelatinet sväller, sätt sedan i ett vattenbad, efter att gelatinet är helt upplöst, avlägsnas från värme och låt svalna en stund. Sprid över hela längden av håret, håll i en timme och skölj.

Fuktgivande hårmask med honung och glycerin

Denna hemgjorda fuktgivande hårmask fungerar universellt - honung ger användbara näringsämnen till håret och glycerin (kan ersättas med burdockolja) stänger hårflingorna, tack vare vilken vi får en dubbel effekt.

Denna fuktgivande mask fungerar bra i alla åldrar, de mest positiva recensionerna om det. Blanda 2 msk. l. flytande honung och 1 msk. l. glycerin (säljs i apotek) och vegetabilisk olja, är kompositionen försiktigt fördelad över håret och hårbotten. Håll i 40 minuter, skölj sedan.

Fuktgivande hårmask med banan och gurka

Utmärkt resultat för torrt hår hemma visar en mask med banan och gurka. Båda dessa produkter, som du vet, innehåller fukt redan på mobilnivån, så den fuktgivande effekten av denna mask är märkbar nästan omedelbart.

Så masha en banan till en slam, skära av huden från en gurka och gnid den i en fin rivare. Kombinera båda produkterna, tillsätt två matskedar olivolja och gnid i hårbotten i en halvtimme. Skölj sedan håret under rinnande vatten, om nödvändigt kan du använda schampo. Vi rekommenderar denna fuktgivande hårmask två gånger i veckan med en paus på 3 dagar.

Vad mer, förutom masker, kan användas för att återfuka håret hemma

Om du lägger till 1 tsk. honung i din vanliga balsam-balsam, får du ett utmärkt verktyg som bibehåller fukt i ditt hår och skyddar det mot delaminering och bräcklighet.

Örtete - kamomill, kalendula, horsetail och nässla - hjälper till att återfuka håret. Häll en liter kokande vatten en blandning av de angivna örterna (1 tsk. Av varje ingrediens), insistera på 1 timme. Du kan använda sköljningen från en typ av gräs, enligt din önskan.

Följande eteriska oljor har visat att fukta ditt hår - ylang-ylang, orange, sandelträ, rosenträ, rökelse, kamomill, myrtle. Lägg till 3-5 droppar till schampon, balsams, fabrik och hemlagad fuktgivande masker, liksom bara i vattnet, som du sköljer ditt hår. publicerad av econet.ru

Det kommer att vara intressant för dig:

Fuktgivande hårmaskor: TOP 10 märken och 15 hemlagade recept

Många tror att fuktgivande hårmaskor behövs endast för dem med torr typ. I själva verket är restaureringen av vattenbalans nödvändig för alla. Om folliklarna och själva stången lider av brist på livgivande fukt kan detta störa arbetet hos de subkutana talgkörtlarna, så att tillståndet för fet hår förstärks också.

Trichologists tror att orsaken till de flesta problem med vilka patienter tar itu med dem är just bristen på vatten i cellerna. Lyckligtvis kan du snabbt och enkelt fylla det med märke och hemlagade masker.

effekt

Fuktgivande mask kan köpas i en affär eller ett apotek eller beredas hemma från naturliga ingredienser till hands. Under alla omständigheter kommer dess huvudsakliga uppgift att vara normaliseringen av vattenbalansen i cellerna i folliklarna och själva håret. Om det görs korrekt och regelbundet kan det lösa ett antal problem:

 • förhindra elektrifiering
 • gör håret mjukare och mer lättsinnigt, lätt att stila;
 • ge dem en vacker naturlig glans
 • återställa dem efter exponering för aggressiva faktorer (färgning, curling, lång vistelse under solen);
 • öka deras volym;
 • eliminera skador, behandling och brott
 • bli av med splittrade ändar;
 • bota seborré, mjäll;
 • mätt rötterna med fördelaktiga ämnen;
 • förbättra subkutana talgkörtlar
 • normalisera vattenbalansen;
 • skydda mot negativa torkningsfaktorer (ultraviolett, hög temperatur, ånga, termisk styling verktyg etc.).

Fuktgivande masker mättar inte bara lökens celler och håret själv med dyrbar fukt, men hjälper dem också att hålla dem inne så länge som möjligt. Till följd av detta förbättras tillståndet av alla typer: fettiga, på grund av normalisering av de subkutana körtlarna, slutar att lysa så mycket och torra blir mjukare och bli av med nedskärningar.

Råd från trichologer. Om kosmetika för fet hår inte hjälper, försök en gång i veckan att använda någon fuktgivande mask. Trichologists hävdar att i 80% av fallen är det brist på fukt som hindrar subkutan körtlar från att fungera normalt. Dehydrerad, de är stressade och försöker skydda hårbotten, öka produktionen av talgkänsliga sekret.

Märkesklassificering

I denna TOP-10 hittar du de bästa fuktgivande hårmaskorna från kända varumärken. Trots att de innehåller alla slags syntetiska ingredienser, är de flesta av dem utveckling av vetenskapliga laboratorier. Naturligt kan du inte kalla dem, men de hanterar mycket effektivt återställandet av vattenbalans. I rankningen hittar du mass- och premiumklassen.

 1. Viktlös hydrerande mask - för torrt tunt hår, med vitaminer och arganolja. Moroccanoil (Israel). $ 47,5.
 2. Elasticizer Extreme är en super fuktgivande mask med aloe vera och exfoliants. Philip Kingsley (Storbritannien). $ 37,1.
 3. Sea Complex 3 - för djup fuktighet, med marina extrakter. Orising (Italien). $ 28,2.
 4. ProYou Nutritive - näringsrik, med högkoncentrerad soja och vete proteiner. Revlon Professional (USA). $ 16.2.
 5. Deep Moisture Intensive Mask - intensiv, med proteiner, honung och mango. Professional. Londa Professional (Tyskland). $ 12,6.
 6. BB Cream Hidratacao - med ett aminosyrakomplex. Coiffeur (Brasilien). $ 12,4.
 7. Pure Luxury Argan Color Protect Therapy - för färgat hår, med arganolja. Rich (Ryssland). $ 12.
 8. Full Force Moisturizing Mask Aloe Extract - med aloe. Ollin (Ryssland). $ 7,8.
 9. Macadamia Kativa - med macadamia. Kativa (Peru). $ 2 (engångspåse).
 10. Gyllene hirs - för torrt och sprött hår, med hirs och jojoba. Nationella apoteket (Ryssland). $ 0,9.

Märke fuktgivande hårmaskor från vår TOP

Professionella fuktgivande masker som används av frisörer och mästare i skönhetssalonger anses vara de mest effektiva. De agerar direkt - bokstavligen efter den första applikationen förbättras hårets tillstånd markant. Därför kan du, förutom de varumärken som ingår i betyget (Revlon Professional och Londa Professional), också uppmärksamma sådana världsberömda varumärken som La'dor Professional (Korea), M-Cerade Professional (Korea), Macadamia Professional (USA) ), Loreal Professional (Frankrike), Schwarzkopf (Tyskland), Estel Professional (Ryssland), Matrix (USA).

Var uppmärksam. Trots det höga priset har Maroccanoils israeliska viktfria hydrerande mask segrat över många med sin effektivitet. Efter det blir håret omvandlat till erkännande - Skaffa glans, silkighet, bli mjuk och felfri efter första gången.

Hur man gör

Ingrediensval

Både varumärke och hemgjorda fuktgivande masker ska innehålla komponenter som återställer vattnets balans i cellerna. Dessa inkluderar:

 • fettmjölkprodukter: mjölk (3,5% eller mer), naturlig yoghurt utan färgämnen, hemlagad yoghurt, kefir (3,5% eller mer), gräddfil (20%), vassle, grädde;
 • naturlig honung köpt från apiary, och inte i affären;
 • äggula (helst från ägg från hushållens kycklingar och så färskt som möjligt);
 • vegetabiliska oljor extra jungfru;
 • vatten: värme, icke-kolsyrade mineraler, smält, rosa;
 • avkok och infusioner av alla medicinska växter
 • juice pressad från de lägre löv av aloe;
 • alla kosmetiska oljor;
 • Massan av frukt och grönsaker;
 • olja eller ampuller vitaminer;
 • några estrar: sandelträ, apelsin, palmaros, rökelse, ylang-ylang, kamomill, lavendel, myrra, rosenträ, mandarin.

Sammansättningen av fuktgivande masker ska inte vara aggressiva ingredienser som har en torkande effekt: senap, kanel, alkoholhaltiga drycker (brandy, vodka, alkohol), peppar, alger etc. Citronsaft och gelatinpulver är endast tillåtna i begränsade kvantiteter och endast i kombination med oljor. Äggvitt bör inte användas, eftersom filmen som bildas av den kommer att störa penetrationen av fukt i cellerna.

beredning

Komponenter som vanligtvis upphettas (mjölk, kefir, vassle, avkok, honung, vatten, oljor), som en del av fuktgivande masker kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Deras temperatur bör inte överstiga 30-32 ° C: högre bidrar till avdunstning av fukt, vilket är så nödvändigt för torrt hår. Håll därför 5 minuter. på ett ångbad, till ett varmt tillstånd, smält något - och nog. Detta kommer att ge ett annat plus - en garanti för att äggulan inte kommer att curdle, och vitaminerna och eteriska oljor som inte tolererar höga temperaturer kommer inte att förlora sina läkningsproblem.

Äggula, gräddfil, yoghurt, yoghurt, aloejuice, frukt- och grönsakspuré, vitaminer och estrar ska vara vid rumstemperatur - inte varm eller kall.

Använd inte metall- och plastbehållare för matlagning - det är bättre att använda trä, glas eller keramik för detta ändamål. Blandningen kan vara en gaffel, visp eller nedsänkningsblandare. Huvuddelen är att massan är homogen och utan klumpar.

Om blandningen är flytande har du 2 val:

 1. Fuktar bara hårbotten och håret med sina tips, låt det tappa, sticka och sätt på en hatt.
 2. Lägg till det råg eller linmjöl, som kommer att fungera som ett förtjockningsmedel.

Det är mycket lättare att klara av för tjock konsistens: tillsätt någon flytande ingrediens (samma rosenvatten eller örtavkok).

Koka lika mycket som du använder på en gång. En hemlagad mask kvar i kylskåpet innan nästa procedur kommer att förlora några av dess fördelaktiga egenskaper eller försämras. Minsta - det kommer inte att bli någon effekt av det. Maximal - kan orsaka hyperemi i hårbotten och hudutslag.

Om huden behöver fuktas reagerar den på många ingredienser med en allergisk reaktion. Därför krävs teststegsmaskinerna (detta gäller varumärket och hemmet). Före första användningen ska den appliceras med ett tunt skikt på kroppens känsligaste områden. Detta kan vara en inre armbåge, en remsa av huden bakom örat eller en handled. Håll en kvarts timme, spola och spåra resultatet.

Hur lång tid divergerar åsikterna. Någon säger att en halvtimme är tillräckligt, andra råder att vänta 12 timmar eller till och med en dag. Med tanke på att några allergener har en långsam, men djup effekt, stannar du fortfarande vid det maximala intervallet - det blir säkrare. Om det inte finns någon klåda, utslag och rodnad under denna tid, applicera blandningen direkt på huvudet och håret.

Tänk samtidigt: testet ger inte 100% garanti för frånvaro av allergisk reaktion. Det minskar risken för att den uppstår. Vissa allergener börjar bara agera efter en viss tid med upprepad användning av verktyget.

infliction

Masken appliceras på rent, fuktat hår och hårbotten. Därför, före proceduren, är det bättre att skölja dem ordentligt och torka dem något.

Eftersom det är nödvändigt att fuktar hårbotten och håret appliceras masken över hela ytan. Det kräver inte intensiv gnidning i rötterna, men tipsen bör fuktas rikligt.

Därefter måste du kamma håret noga, samla hår i en bulle så att det inte bryts upp i strängar som kan fläcka dina kläder. Det sista steget är uppvärmning. Den fuktgivande masken anses vara universell eftersom den kommer att utföra sin huvudfunktion även om huvudet inte är täckt med någonting. Men för att påskynda reaktionerna kan du bära ett duschlock. Handduk och näsduk - särskilt efter eget gottfinnande.

Varaktigheten av märkesmaskerna anges i instruktionerna, hemma - nästan obegränsat. Eftersom de inte innehåller aggressiva komponenter kommer det inte att vara något att oroa sig för om du glömmer dem. Som övning visar det uttryckliga förfarandet att de kan tvättas av efter en halvtimme - det här är tillräckligt för ytlig återfuktning av rötterna och håret. Olja och vitaminblandningar, liksom kefir, kan hållas i upp till 8 timmar: oftast är de gjorda för hela natten.

tvätta

Ett av de mest avgörande stadierna när man använder fuktgivande masker. Det första problemet är kopplat till spolning av oljor, som efter sig själv lämnar en känsla av greasiness. För att förhindra detta sköljer du huvudet två gånger:

 1. Utan att väta hårbotten och håret, doppa bara händer i vattnet, applicera schampo, skum så mycket som möjligt (utan vatten kommer det att bli svårt). Tvätta av.
 2. Applicera schampo en andra gång - redan på ett vått huvud, skum, skölj.

Det andra problemet är förknippat med dofter, som ofta utgör hemmagjorda masker på håret. Detta gäller för de som innehåller äggula, castorca, yoghurt. I vanliga fall tillsätts ättika eller citronsaft till sköljvattnet, vilket ger sken och obehagliga lukt. Men samtidigt kännetecknas de av en torkningseffekt som kan negera all effektivitet av en fuktgivande mask. Därför kommer inget att lämnas utan att använda eteriska oljor (5 droppar per 500 ml vatten).

Sköljande hett vatten är inte lämpligt. Det bör vara vid rumstemperatur eller knappt varmt.

Slutstadiet

Rusa inte för att använda en hårtork efter sköljning. För att bibehålla effekten bör håret torka naturligt. För hela perioden av återhämtning (under pågående applicering av fuktgivande masker varar) försök att överge några termiska stylingverktyg - tång och strykning. Styling verktyg för rigid fixering är också bättre att inte använda.

Balsams och balsam är tillåtna, som kombineras med schampo - de bör ingå i en enda linje för att återfuka håret.

Full kurs sträcker sig från 10 till 15 masker. Deras antal, liksom användningsfrekvensen, beror på hårets initiala tillstånd. Du bör börja med 1 gång per vecka. Med dålig effektivitet kan ökas upp till 2 gånger.

Om den första valda masken inte fungerade som den borde kanske det inte passade dig helt enkelt. Det borde hitta en helt annan komposition. Om det inte finns någon mening från honom, gör en tid med en trikolog för att utesluta en sjukdom som kräver professionell behandling.

Ytterligare rekommendationer

Vad mer kan du göra för att återfuka ditt hår hemma:

 1. Öka luftfuktigheten i rum där du spenderar mycket tid.
 2. Inkludera i dietgelé, mousses, vegetabiliska fetter, samt produkter med vitamin A, som har en fuktgivande effekt på ansikte och hårets hud: kräm, havtornbär, avokado, morötter, smör, kål, ägg etc.
 3. Drick en dag minst 2 liter vatten på sommaren - 2,5.
 4. Använd hattar när som helst på året.
 5. Undvik klorerat och varmt vatten.
 6. Avvisa färgning, perm och andra aggressiva förfaranden.
 7. Besök inte vid användning av masker, bastur och bad.

Utan dessa regler kan även den mest effektiva masken bli ett slöseri med tid och pengar. Att lösa detta problem måste närmar sig omfattande.

Obs. Trichologists rekommenderar att man gör en hel kurs med fuktgivande masker två gånger om året: i april (för att förbereda sommarsäsongen) och i juli (för att skydda hår från ultraviolett strålning och andra aggressiva torkningsfaktorer). Om du regelbundet färgar eller curlerar i stugan, behöver du dessutom en annan kurs på vintern.

Hemlagade recept

Välj ett recept i enlighet med hårets ursprungliga tillstånd och det problem som behöver lösas.

 • För torrt hår

Blanda 100 ml ofiltrerad öl och 50 ml föruppvärmd extra jungfruolja.

 • För mycket torr

Fuktar hela hårbotten med upphettad ricinolja. Gör isolering. Lämna över natten.

Blanda 100 ml myntdekok, 20 ml citronsaft, vitlök potatismos (2-3 kryddnejlika), 50 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 50 ml smält honung, 2 rå äggulor.

 • För normal

Blanda 100 ml yoghurt med 40 ml citronsaft, 50 ml örttekoko (från bark av ek, kamomill, nässla eller salvia).

 • För kombinerad

Blanda ett rått ägg, förkrossat till skum, med 50 ml extra jungfruolja och 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet.

 • Mycket fuktgivande mask

Blanda 100 ml 20% gräddfil, 20 g smält kokosnötolja, 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 1 färsk äggula.

 • För hårändar

Blanda 100 ml varm burkaolja, 1 färsk äggula, innehållet i 3-4 kapslar "Aevita".

 • För torr och tunn

Blanda 100 ml av någon uppvärmd kosmetisk eller vegetabilisk olja med 2-3 rå äggulor.

 • För skadad

Blanda 50 ml ricinolja, fiskolja, aloejuice och smält honung.

 • För målade

Häll 100 g rågbröd (med en skorpa) med ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, kläm ut den, tillsätt 100 ml avkokning av en av örterna till den resulterande brödbryggan: celandine, plantain, salvia eller nässla.

Blanda 100 ml 3,5% kefir med 50 ml linolja och 1 rå äggula.

Blanda 50 ml olika oljor: kokos, castor, macadamia och argan smält.

Blanda 100 ml naturlig yoghurt med 50 ml smält kokosnötolja, 20 ml honung.

 • healing

Blanda 100 ml kefir, 50 ml naturlig yoghurt, 50 ml jojoba, 2 rå äggulor, 50 ml aloejuice, 1 ampull retinolacetat (vitamin A).

Smält 15 g gelatin i varmt vatten (1 till 3 förhållande). Vänta tills det sväller. Rör om det inte finns några klumpar kvar. Blanda med 20 ml smält kokosolja, tillsätt 10 droppar oljediaminer A och E.

Fuktgivande masker är utformade, i motsats till populär tro, inte bara för torrt hår. Normalisering av vattenbalans gör att du kan lösa många problem som påverkar andra typer. Därför måste de regelbundet ingå i vårdprogram för alla.

Super fuktgivande hårmask hemma

Representanterna för det mässa kön utsätter ofta sina lås för termiska och kemiska effekter. Olika färgning, curling, blåstorkning, användning av olika pleyk och stylers - allt detta förr eller senare påverkar hårets kvalitet. Håret blir tunnare, torrt, tråkigt och avbrott lätt.

Fuktgivande masker är utformade för att hantera dessa obehagliga konsekvenser. De levar upp tipsen och återställer locken.

Vilka masker är bättre - professionella eller hemma?

Definitivt svara på den här frågan är svår. Strukturen och typen av hår är olika för alla. En högkvalitativ mask som förvärvas i en professionell butik kan helst arbeta på en enda flickas hår och ge ett helt annat resultat på håret som liknar typ och struktur till den andra. Detsamma kan sägas om läxor.

Fördelarna med hemma masker:

 • tillgänglighet;
 • billighet;
 • Naturlig sammansättning.
 • Måste tinker lite med tillverkningen;
 • Eventuella allergier mot någon komponent, såsom honung.

Fördelarna med professionella masker:

 • Användarvänlighet;
 • Exponeringshastigheten.
 • Dyrt pris;
 • Inte den mest naturliga kompositionen.

Det är svårt att förutse vad som är rätt för ditt hår. Här är det nödvändigt att prova olika alternativ, eftersom det finns värdiga representanter bland professionella och hemlagade masker.

Det är mycket önskvärt att använda hemlagade fuktgivande hårmaskor till alla tjejer en gång i månaden för profylax, oavsett hårtyp, och ägare av torra krullar från naturen, liksom tjejer som missbrukar färg och termiska typer av styling, kommer inte att störa användningen av fuktgivande masker 1-2 gånger i veckan.

Idag kommer vi att titta på recepten på några av de bästa fuktgivande hårmaskorna hemma, som du kan göra från skrotprodukter.

Enkelheten och användarvänligheten sparar tid och pengar på att gå till salongen, och den resulterande effekten kan överträffa salongresultatet.

Masker för torra hårändar

Fuktgivande mask för ändarna av håret på basis av morotsjuice

I morotjuice finns en mängd olika vitaminer och mineraler. Dess läkning egenskaper är bra för regenerering av hårstrukturen. Detta recept livar de torra ändarna av lockar, vilket gör dem smidiga, glänsande och lätta.

 • Färskpressad morotjuice;
 • Vilken vegetabilisk olja.

Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och massera lösningen i hårspetsarna. Blötlägg kompositionen från en halvtimme till en timme och tvätta huvudet med varmt vatten.

Baserat på färglös henna

Färglös henna är känd för sina fördelaktiga effekter på hår. Det har stärkande egenskaper, ger håret ett strålande utseende och lyser, "löser" hårtips. Detta recept är lämpligt för ägare av torra och exfolierade tips.

 • Färglös henna;
 • 2-3 tsk en flytande lösning av vitaminerna A och E;
 • 2 msk. mandelolja.

Färglös henna fylls med kokande vatten tills en tjock konsistens. Täck med något och vänta en kvart i timmen. Värm oljan lite och häll i den resulterande lösningen.

Som ett resultat bör en flytande pasta bildas, där det är nödvändigt att tillsätta vitaminer. Produkten förvaras på en mörk plats, tätt täppt. Använd en gång i veckan, håll i ändarna i 2-3 timmar.

Masker för färgat hår


Nedan är de mest effektiva maskerna för färgade och blekta krölar. De bryr sig intensivt om håret, återupplivar dem och ger dem en hälsosam utseende.

Med konjak

Cognac lägger sken och utstrålning till locken och kan till och med förbättra färgen på de färgade trådarna, medan äggulan intensivt ger näring krullarna och fuktar dem.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 100 ml cognac;
 • enda äggula.

Blanda alla ingredienser och fördela blandningen i strängar. Lämna masken på huvudet i 20-30 minuter och tvätta huvudet med varmt vatten.

Nourishing mask

Detta alternativ kommer att bli en livräddare för tjejer som experimenterar med frekvent färgning. Dess komponenter närmar sig och bryr sig om håret.

 • del av en mogen banan;
 • del av mogna avokado
 • äggula.

Kombinera alla ingredienser, gnugga dem försiktigt och massera dem till jämn tråd. Vik en handduk. Håll blandningen på huvudet i ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.

Fuktgivande mask för torrt hårtyp

Gelatinbaserad

 • 1 msk gelatin;
 • 1 msk. kokosnöt eller ricinolja;
 • 20 droppar av en blandning av vitaminerna A och E;
 • En halv kopp varmt vatten.

Blötlägg gelatin i vatten och låt det svälla helt. Värm därefter tills klumparna försvinner. Häll resten av masken i den kylda massan. Smörj allt hår. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Baserat på jästa mjölkprodukter

 • En halv kopp av en jäst mjölkprodukt;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 msk. smält honung.

Kombinera komponenterna tillsammans och borsta hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Fuktgivande hårmask med aloe juice

 • En halv kopp gräddfil;
 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 1 msk. färsk aloejuice;
 • 1 äggula.

Smält kokosoljan till ett flytande tillstånd och häll de resterande ingredienserna in i den. Massage den resulterande massan i strängar. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Några fler alternativ för masker:

lök

 • färsk lökjuice;
 • flytande honung;
 • någon vegetabilisk olja;
 • och ett äggs äggula.

Kombinera alla komponenterna tillsammans och massera i strängar. Sitt i 30-40 minuter med en mask på huvudet och tvätta av det.

Mycket fuktgivande oljebaserad hårmask

De mest fuktgivande och närande hårmaskorna är gjorda av oljor. Detta mättar till exempel håret med användbara ämnen och ger det glans och strålning.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. ricinolja;
 • 10 kapslar av vitamin A;
 • 1 kapsel vitamin E;
 • en äggula
 • 2 msk. flytande honung;
 • Färsk juice av en halv citron.

Alla komponenter kombineras och smörjs.
hårlängd Wrap ett huvud med den applicerade blandningen med klämfilm och dra upp en varm hatt från ovan. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Baserat på arnica-tinktur

Masken av arnica-tinktur har en aktiv fuktighetseffekt på grund av innehållet i ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta alternativ hjälper till med överdriven tattered curls.

 • 3 msk. Arnica tinkturer;
 • 2 msk. någon vegetabilisk olja;
 • äggulor av två ägg.

Kombinera alla komponenter i masken och smörj hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Express mask

Receptet på denna mask är enkelt, men mycket effektivt. Oljor och äggula matar torra lockor och majonnäs ökar den fuktgivande effekten.

Du behöver:
1 msk

 • olivolja;
 • ricinolja;
 • majonnäs;
 • och ett äggs äggula.

Blanda komponenter och massera blandningen i strängar. Vik huvudet i plast och varmt med varmt material. Låt det fungera i 20 minuter och skölj sedan kompositionen med schampo.

På grundval av kefir

Kefir fuktar krullarna perfekt och kämpar med deras bräcklighet på grund av innehållet av jäst, vitaminer och mjölksyrapinnar.

 • 300-500 ml kefir;
 • äggula
 • 2 msk. vegetabilisk olja.

Blanda produkterna tillsammans och fördela över hårbotten. Lämna 30-40 minuter på huvudet och tvätta sedan med varmt vatten.

Super Moisturizing Avocado Hair Mask

Avokados arbetar underverk med hår. På grund av det höga innehållet av fettsyror, ger den intensivt och fuktar strängarna, vilket ger dem perfekt jämnhet och silkighet. Masken kan återuppliva även de skjuvade låsningarna.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 1 hälften av mogen avokadofrukt
 • 1 hälften av mogen banan;
 • 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (helst oliv eller kokosnöt);
 • 1 msk. l. gräddfil eller hemlagad majonnäs.

Finkopp frukten till en ren konsistens för att underlätta ytterligare sköljning av blandningen. Lägg till de återstående komponenterna och försiktigt sprida masken över strängarna. Wrap huvudet med den applicerade blandningen i polyeten och varma med varmt material.

Mask måste hållas från en halvtimme till en timme och tvätta sedan håret med schampo och skölj.

Och här är en annan fuktgivande mask för långt hår:

Tips för att eliminera överdriven torrhet

 • Utsätt inte håret för frekvent färgning. Vänta minst 3 månader innan nästa målning;
 • Använd speciella fuktgivande schampon och sköljningar av samma serie som kompletterar varandra.
 • Efter shampooing är det nödvändigt att applicera en luftkonditionering eller en balsam, avsedd att "lödda" hårflingorna och skydda dess struktur. I samma syfte, efter tvättning, skölj dem med en svag lösning av ättika utspädd i kallt vatten;
 • Minimera användningen av hårtorkar, tang och andra värmeanordningar. Använd en hårtork, använd en kall eller varm ström av luft eller låt håret torka naturligt;
 • Skydda håret från kall, värme, stark vind och ultraviolett strålning;
 • Ät ordentligt och fullt. Den dagliga kosten som är fattig i protein och vitaminer påverkar hårets kvalitet negativt.
 • Drick det dagliga intaget av vatten. Brist på vätska i kroppen kommer också att påverka hårets tillstånd.


Perfekt slät, fuktat hår är inte en dröm, men resultatet av liten ansträngning och tålamod. Skönhetshår i dina händer. Det viktigaste är inte att vara lat och resultatet kommer inte ta lång tid!

10 budget hår masker som kommer att spara ditt hår

Sju starka mask för hår "Bathhouse Agafi"

På en gång kommer vi att säga att priset på två rubel för denna mask är väldigt mycket imponerande. Visst är volymen liten - bara 100 ml. Enligt tillverkaren använder den endast läkande och 100% naturliga ingredienser, inklusive organisk vetegroddarolja, svartalgetrakt och agavejuice.

Omslagsfoto: Thorbjørn Rodland

Maskens konsistens är ganska flytande, men det är lätt att klämma ut ur en rörpåse (som liknar majonnäs). Färgen är ganska närmare ljusbrun, lukten är neutral, även om kompositionen kan vara rädd för lukt av koner och andra naturliga "smaker". Av fördelarna: Maskan ger näring och fuktar hårbotten och håret. Tillverkaren lovar också hårtillväxt, men för att uppnå denna effekt rekommenderar vi dig att lägga till de vanliga oljorna från apoteket och hålla håret längre (upp till 25 minuter). Efter applicering finns det en känsla av friskhet och lätthet - även om det skulle vara konstigt om en sådan effekt inte alls existerade efter att ha tvättat huvudet. På otzovikah jämför många tjejer masken med balsam efter tvättning, säger de, ingen annan effekt än fuktgivande. Men, kära, vi kommer ihåg: två rubel. Titta inte på presenthästen.

Natura Siberica. Havtornsmask för torrt och normalt hår

En annan mask från den ryska tillverkaren, men dyrare och mer märkbar effekt. Här är en naturlig komposition: vitaminer, aminosyror, Altais havtorn och marockanska arganoljor, vit sibirisk lin och cederträolja, vilda sibiriska humle och silkeproteiner, en bekväm / vacker burk och en havtorn som slår näsan. Enligt tillverkaren, "masken djupt närmar sig håret, återställer dem och skyddar dem under efterföljande termiska effekter under styling." Denna effekt kommer verkligen att vara om du använder det regelbundet och minst två gånger i veckan.

Nackdelar: Det är inte särskilt ekonomiskt, eftersom konsistensen är mycket tjock och koncentrerad. Många använder den för att återfuka och återställa håret efter färgning. Masken kommer att vara bra för torrt och sprött hår, för oljig - du måste vara försiktig med applikationen, överdriv inte det. Kompositionen är rik på flera näringsrika oljor och naturliga extrakt som kommer att dra ekologiska älskare åt sidan. Effekten kan vara kumulativ och bara "salong", men igen, om du är trogen mot den här masken, som Orpheus - Eurydice.

OrganicKitchen Rainbow Nut Restore Mask

Låt oss börja med lukten. Här är han helt enkelt fantastisk och absolut inte cloying. Masken luktar som söt mandel och din första kärlek. Den andra kupan för offren för marknadsföring: skopflaskor. Men du bör uppmärksamma inte bara förpackningsdesignen utan även maskinsammansättningen: organiska pinjenötter, vitaminer, pistascholja och färsk mandelmjölk, vars namn på baksidan av "Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Water" ser mer ut som en satanisk stavning. Masken deklareras med termisk skyddande funktioner och skyddar även mot UV-exponering. Det kommer bli svårt att bevisa det, men för lätt återupplivning av håret kommer det definitivt att passa.

Konsistensen, om det är möjligt att säga det, är mellanliggande - inte så "vätska" som en balsam, men det är också en tjock sträcka som kallar denna mask tjock. Måttlig konsumtion för applikationer 10-12 kommer säkert att vara tillräckligt (om du inte är ägaren med hår upp till svansbenet). På håret kvarstår inte. Effekten är ganska bra. Håret kan lätt kamma, även om du är en masochist och kamma den våt. Efter torkning är håret ganska smidigt och ligger bra, men det kan vara ont om du har lockiga (de ville skämta så att ingenting hjälper dig här, förutom Botox, men det finns faktiskt ett alternativ nedan).

Express återhämtning från jojoba och karit från SOIN VEGETAL CAPILLAIRE-serien från Yves Rocher

Det kommer att bli ett något dyrare segment (ja, ja, två rubel mer). Denna mask är högt berömd av ägarna av lockigt hår. Trevlig design plastburk med brett skruvlock och skyddande membran. Volym - 150 ml. Maskinsammansättningen är mer som en kräm men mycket tjock. Lukten är diskret och trevlig, som kan fångas på håret även efter tvätt.

Vilken av fördelarna: Hårglänsande och lätt att kombinera, se "förseglad" och snyggt. Vad kvinnans kunder av produkten är fanatiskt - masken räter något på det krusiga lockiga håret (tack vare jojobaoljan, som fungerar som flytande vax) + smälter inte hårbotten. Ingredienser: sulfat och parabenfri. Vi tror tillverkaren, särskilt med det namnet. Förresten, om du har ett oppositionsproblem: du är ägare av helt rakt hår och du kan inte få volymen ur dem - vänta med den här masken. Det är troligt att med henne kommer ditt hår att ta anti-volymen effekten av "Shar Pei slickade mig."

Elseve "Full Recovery 5" av L'Oreal

"Mask-sissy", som sagt av hennes lojala fans. Detta namn beror på dess smältstruktur. Vi är lovade att hon "intensivt bryr sig om hår, närmar sig det hela längden, återställer skadat hår från insidan och utsidan." Scalded till det mycket röda håret (om du är för sådana experiment), är denna mask osannolikt att rädda, men på godtagbara friska cuticles blir effekten utmärkt. På sidolinjen lovar damer konsekvent henne till varandra.

Masken med vanlig vit färg, homogen i konsistens, påminner om en diskret parfym genom lukten. Det skrivs väl, det "flyter inte ner" i handflatan. Vissa människor skriver att masken fungerar mer som en rik balsam, varefter det är lätt att disentangle och kamma hår. Den minsta kumulativa effekten kommer att vara korrekt. Genomsnittlig konsumtion - tillräckligt för 10 användning med långt hår. Ursprungsland: Tyskland. Ingredienser: veteprotein, prokeratiner och ceramider. Masken är osannolikt att kunna bota håret (som alla andra), men att uppdatera och behålla dem i ett stödjande tillstånd är unikt. Inte för ingenting som den "gudomliga" nämns om henne genom kommentaren. Faktum är att detta bara är en välannonserad pop - men varför inte?

Intensiv Phytomask för hår "Restaurering och volym" från ren linje

Budget och aggressiv! Egentligen nej, men det finns parabener i kompositionen. Detta är en antioduan mask - ett måste för poröst och fluffigt hår. Återigen, en mycket budget (fyra rubel - men kom ihåg, farmor Agafya på besparingar sparade alla) och funktionell. Tillverkaren lovar oss att återställa hårstrukturen på bara ett (!) Minut, samt donera volymen till dem utan att lägga till vikt. Kompositionen är långt ifrån naturlig, men eftersom det är en ren linje, har olika extrakt, vitamin A och flavanoider (skönhetsbloggers, ett nytt ord till dig!) Som ger näring till hårbotten blivit märkt till röret. Röret är bekvämt och av liten volym (med ekonomisk användning, upp till 12 applikationer räcker). Färgen på masken är krämig och det luktar som en slags kemisk kamomill, det ser ut som en billig tepåse.

Masken lägger inte fett i håret, det tvättas av utan problem, utan att lämna en film är den visuella effekten märkbar. Konsistensen liknar en 15 procent sur grädde och lägger till vilken mask som kan ha en chans att multiplicera dess effekt (vi är inte säkra, men läser folkrecept - det verkar som en fungerande idé).

Näringsrik mask för torrt hår med sheasmör och honung från Le Petit Marseiliais

Om du är ett fan av honung (särskilt kalk) - försiktigt, kommer denna mask att få dig att äta den. Det luktar väldigt gott, slår inte på plånboken och med en kumulativ effekt. Tillverkaren lovar att göra ditt hår smidigt och glänsande och håller sitt ord. En burk av en mask med ett bekvämt lock, av en blekorange färg, som ger bort en ljus pärlemor. Maskens konsistens är mycket tjock, rik och tät. Omedelbart tror du att allt kommer att vara bara supernäring här: Om du vrider burken över, kommer inte allt inuti att ens springa. Därför är det klart att håret kommer att fördelas jämnt och inte flöda.

Från recensioner "omsluter varje hår, hår som absorberar en mask, är mättad med fukt." Samma flicka hävdar att hon efter sex månaders regelbunden användning glömde brittleness och splittrade ändar, eftersom sheasmör är känt för dess fuktighetsgivande egenskaper. Vi förstår inte riktigt hur du kan glömma splittrade ändar, men... Kanske finns det verkligen sådana glada människor. Och de är inte skalliga. Volym - 300 ml, tillverkare - Frankrike. Håll masken rekommenderad i tre minuter, men för att uppnå bästa effekten kan du ta upp till 8-10 minuter under filmen och en handduk.

Regenererande mask för håråterställning med skadad struktur av det vitryska märket Liv Delano Valeur, Reparationsterapi

Vi har äntligen en inhemsk tillverkare, vars mask kallas ett verkligt genombrott bland vitryska hårmaskor! Vi tittar på de aktiva komponenterna: keratin, som fyller hårets skadade områden, sticker lossa vågar till håraxeln och förhindrar utlakning av färgpigment. Avokadoolja och hydrolyserat veteprotein, vilket ger en förlorad elasticitet och mjukhet mot håret, och stärker också hårstrukturen längs hela längden. Jackpot: Amisol-TRIO-membranlipidkomplex. Allt detta gör att vi kan ange masken till kategorin "akut och budgetstöd till håret." Om så önskas kan du subtrahera ytterligare ett tusen och ett extrakt, vilket i komplexet har en positiv effekt inte bara på håret utan även på hårbotten. Silikoner och parabener är inte här, och tillverkaren rekommenderar även att lägga en mask på rötterna. För att uppnå en verkligt märkbar effekt är det bättre att ansöka om minst 20 minuter.

Masken med vit färg, utan onödiga färgämnen, är genomsnittlig i konsistens, liknar butiksjogurt. Doften är en vanlig kosmetisk, Vitrysslandsk kosmetika skilde sig aldrig från mycket snygga luktar. Denna mask är mycket älskad och rekommenderas att användas under vintersäsongen, när den är kall ute, och håret lider redan. Effekten är omedelbart efter den första ansökan. Håret är perfekt kammade, glänsande, mjukt och behagligt att röra vid - och även tipsen ser återupplivade.

Och nu uppmärksamhet, priset är fem rubel för en volym på 300 ml. Du kan använda generöst. I själva verket kan masken konkurrera med lyxvarumärken medan den återstår i segmentet "super tillgängligt". Forumet delar med att många människor blev kär i denna mask efter födseln, och det hjälpte verkligen. Inte med en baby, från torrhet och håravfall efter graviditet.

Extra näring och restaurering "Coconut Paradise" från Organic Shop

Denna mask är redo att sjunga odes, bara genom att öppna röret: lukten är ett verkligt kokosnötsparadis från Bounty-annonsen. Bekvämt rör, fin design i vita och turkosfärger, som än en gång lägger till en förening med vad? Det är rätt med den chokladstången.

Många säger att denna mask är fallet när effekten är bättre än tillverkarens löften (effekten jämförs med effekten av salonglamination). Färgen är vit, nästan transparent. Masken liknar förtjockad kokosnötolja. Tvätta lätt. Ingredienser: utan silikon, men det kommer inte att vara möjligt att skryta av super naturliga ingredienser. Efter att ha använt masken är håret slätt och mjukt, naturligt behagligt att ta på och lätt att kamma. Några anteckningar verkade skina. Masken fyller inte rötterna (till skillnad från kollegan - kokosnötsolja, som du måste vara mycket försiktig med) och väger inte håret. Tja, om du inte är ett fan av kokosnöt, var uppmärksam på tillverkarens andra masker från serien "frukter", speciellt köpare som mango masken. Om vi ​​inte har lagt till i listan några fler wow masker från två till tio rubel, dela resultaten i kommentarerna!Nästa Artikel
Gjärdeg på kefir