Ovanliga apotek verktyg som kan användas för hår. Del I


När vi kommer till apoteket köper vi speciella produkter för hårtillväxt eller mot håravfall eller för restaurering, som produceras av olika företag. Men på apoteket finns ett antal droger och produkter som inte är speciellt konstruerade för hår, även om de kan återställa hårets densitet, hälsa och skönhet, inte sämre än specialprodukter. Vi kommer att prata om dem idag.

Nikotinsyra för hårväxt

Nikotinsyra är vitamin B3 (det finns andra namn), som är involverat i många redoxreaktioner, lipid- och kolhydratmetabolism i levande celler, liksom i bildandet av enzymer.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Vitamin är oumbärligt för håret genom att det expanderar kapillärer, på grund av vilket blod rusar på hårfollikeln och hårdrötterna intensivare närmar sig. Här är det fortfarande viktigt att dricka några vitaminer och försöka äta rätt. Om blodet inte har tillräckligt med vitaminer, mineraler, spårämnen för snabbare hårväxt, kommer tillväxten inte att öka.

Du måste köpa nikotinsyra i ampuller (för injektion), det finns också piller, och endast en läkare kan ordinera detta och det betyder för mottagningen. Vi kommer att använda nikotinsyra externt, men i instruktionerna hittar du inte en beskrivning av användningen av läkemedlet för håret.

Hur man använder nikotinsyra för hår

Nikotinsyra kan läggas till hårmaskor, du kan läsa mer i artikeln Hur man korrekt använder farmaceutiska vitaminer i ampuller för hår, där hittar du också viktig information om metoder och funktioner för att använda alla B-vitaminer för hår.

Det bästa sättet att använda nikotinsyra för hår är att gnugga det i sin rena form i hårbotten.

Kursen är 30 rutiner, då måste du ta en paus i en månad och om nödvändigt kan du fortfarande upprepa kursen. Du kan gnugga nikotinsyra dagligen, om du tvättar huvudet varje dag, eftersom det måste appliceras på att rengöra fuktigt hår och du kan gnugga vitamin B3 när du tvätter huvudet. Det är inte nödvändigt att tvätta bort nikotinsyra, det fetter inte håret och hårbotten.

Hur ansöker du?

Nikotinsyra bör användas omedelbart efter öppnandet av ampullen, eftersom det snabbt förlorar dess egenskaper när det interagerar med luft.

Applicera en ampoule av nikotinsyra för att rengöra fuktigt hår. Vi gör avstånd på 4-6 cm, oftare och mer än 1-2 ampuller behövs inte, eftersom vitaminet absorberas och sprids genom blodkärlen genom hela hårbotten, så oroa dig inte om hela ditt huvud inte är fuktat.

Det är bäst att applicera vitaminet med fingrarna, gnugga och gnugga, du kan börja med frontzonen, sedan templen, och sedan vrider vi huvudet och vi arbetar i occipitalzonen så att du täcker hela huvudet jämnt.

Nikotinsyra hjälper

 • avsevärt minska håravfallet;
 • påskynda hårväxten;
 • stimulera ny hårväxt
 • öka hårdets densitet
 • hudregenerering och bevarande av kollagenelasticitet;
 • rengör huden och lymfan från toxiner som kan orsaka utfällning.

Panthenol för skadat hår

Panthenol bidrar till regenerering av celler, restaurering av deras struktur, förstärkning av skyddsfunktionerna. Panthenol är en provitamin B5 som har en magisk helande effekt på håret. Panthenol håller fukt i håret länge, återställer hår, minskar håravfall och stärker håret, vilket gör det mer voluminöst. Kort sagt är panthenol lämplig för både hårbotten och hårlängden.

Vitamin B5 är det viktigaste vitaminet för håravfall, även lyxmärken innehåller vitamin B5 i hårförlustmedel. Läs mer om vitamin B5 här.

Provitamin B5 har mjukgörande, fuktgivande och helande egenskaper.

Hur man använder panthenol för hår

För hår kan du använda panthenolkräm eller kapslar, samt spraypanthenol.

Om du har en spraypanthenol kan den användas för hårets längd, det återställer håret, mättar dem med fukt och upprätthåller även volymen. Spraypanthenol sprutas över hela det tvättade hårets längd. Det appliceras på vått hår, går lite tillbaka från rötterna, om håret är mycket torrt och skadat, så kan du inte tvätta det. Och panthenolkräm kan läggas till vilken hårmask som helst, till exempel:

 • 1 tsk panthenol;
 • 1 tsk olivolja;
 • 1 tsk kokosnötolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 ampuller vitamin B12;
 • 1 äggula.

Värm oljorna i ett vattenbad, blanda honungen med äggula och lägg till oljorna, tillsätt vitaminer i slutet. Vi applicerar masken på hårets längd och går tillbaka från rötterna, eftersom vi har den huvudsakliga uppgiften att pacifera, närma och fuktar längden, men för vilken hårbotten är torr, kan masken appliceras på hårbotten. Masken måste isoleras och hållas i 1-2 timmar. Tvätta sedan håret (två eller tre gånger) med schampo och applicera en mask eller balsam.

Vad ger panthenol för hår

 • regenererar celler i hårbotten och håret;
 • ökar motståndet i hårbotten och håret till negativa och skadliga faktorer;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • håller fukt inne i håret;
 • förhindrar torrhet, brittleness och hårsektion;
 • förhindrar att falla ut
 • stärker hårstrukturen
 • eliminerar klåda och mjäll.

Mamma för håravfall

Mumiye är förmodligen de mest mystiska piller som du kan köpa på apoteket och de är naturligtvis lämpliga för hårvård, särskilt med intensiv håravfall.

Mumiye är ett fruset harts, fyllt med bergens helande kraft. På grund av sina fantastiska egenskaper betjänar den inte bara som kosmetisk men också som medicin.

Mumiyo är ett naturligt organiskt mineralkomplex, som har cirka 30 kemiska element, samma mikro- och makroelement, 6 aminosyror, liksom nästan alla vitaminer, eteriska oljor, bipåvor och andra komponenter som är användbara för människors hälsa.

Användbara egenskaper hos mamma för hår

 • aktiverar hårsäckar, hår växer snabbare
 • hjälper till i en omfattande kamp mot håravfall
 • förbättrar blodcirkulationen i hårbotten;
 • hjälper till att klara av mjäll
 • reducerar fet hår, normaliserar talgkörtlarna;
 • ger hårets elasticitet och motståndskraft
 • skyddar håret från de negativa effekterna av miljön.

Och det här är inte hela listan med mummies mirakulära egenskaper för hår.

Så här applicerar du mamma för hår

I artikeln Shampoo för håravfall (för trichologists recept) kan du hitta ett mycket bra och effektivt recept för att applicera mamma, i kombination med andra medel.

Mamma kan också läggas till hemlagade hårmaskar:

 • 5 tabletter mumie;
 • 2 msk senapsolja;
 • 1 till 1,5 tesked senapspulver;
 • 2 msk avkok av örter;
 • 5-8 droppar essentiell olja (bay, citron, apelsin, rosmarin).

I avkoket av örter späd mummien, tillsätt senappulver, senapsolja och väsentligt. Applicera masken endast i hårbotten för avskiljning i 30-40 minuter, det är önskvärt att värma masken och tvätta sedan huvudet som vanligt.

Ampuller som är nödvändiga för håravfall

Drogen Essentiale, som är avsedd för behandling av levern, kan användas på ett okonventionellt sätt, nämligen från håravfall och för att förbättra tillväxten.

Essentiale innehåller speciella fettämnen som hjälper levern, och som också är lämpliga för behandling av hår.

Sammansättningen av ampullen Essentiale innefattar:

Aktiv ingrediens: "Essentiella fosfolipider" - diglyceridestrar av kolinfosforsyra av naturligt ursprung, med högt innehåll av omättade fettsyror, huvudsakligen linolsyra (ca 70%), linolensyra och oljesyra - 250 mg.
Övriga komponenter: bensylalkohol, dioxikolsyra, natriumklorid, natriumhydroxid, riboflavinfärg, vatten för injektionsvätskor.

De aktiva substanserna i ampullen hjälper till att stärka håret, minska håravfallet avsevärt, göra håret mer elastiskt och fjädrande.

Så här applicerar du Essentiale för hår

Ampuller Essentiale läggs till hemlagade hårmaskor.

Denna mask har hög effektivitet, på grund av Essentiales djupverkan, är det i de flesta fall bara några få procedurer som är tillräckligt och håret förbättras avsevärt, men för att uppnå den maximala effekten behöver du slutföra hela kursen - 8-10 procedurer.

Denna mask kan göras innan du tvättar huvudet (om du inte har applicerat skummet, lack eller annan stylingprodukt på håret) eller efter tvätt på rent, fuktigt hår.

 • 1 ampull Essentiale (säljs i apotek);
 • 1 tablett asparkama;
 • 1 tsk Dimexidum;
 • 1 sked gräddfil
 • 1 äggula.

Smaka på ägget, tillsätt surkräm, krossa asparkam-tabletten och tillsätt blandningen, sätt i ampullen Essentiale och dimexid i slutet, blanda väl och applicera omedelbart i hårbotten på avstånd (1-2 cm). Masken ska värmas (med plastfolie och en varm hatt eller handduk), du kan också värma masken i cirka tio minuter med hårtork. Håll masken i 40-60 minuter och tvätta mitt huvud som vanligt, om du applicerar masken efter shampooing, sköljs masken ordentligt med varmt rinnande vatten. Mask kan göras 1-2 gånger i veckan.

Det här är inte hela listan med ovanliga apoteksprodukter, läs uppföljaren i den här artikeln.

Medel för snabb hårväxt

Vi vill alla ha vårt hår att växa som i Rapunzel, och vi letar efter tänkbara och otänkbara sätt för detta. Kom ihåg att hårväxt påverkas av din kropps tillstånd och mängden vitaminer och mineraler. Vilket som helst som handlar externt kommer att ha en tillfällig effekt - den kommer att försvinna så fort du slutar använda verktyget. För hårvård måste du passa in i ett komplex (som i allt).

Översikt över apotekets hårvårdsprodukter

Vilka produkter kan du köpa på apoteket för hårväxt? Apotek för hår erbjuder inte bara mjällschampo, utan också många komponenter som används i masksammansättningen. Vi erbjuder dig en översyn av apoteksprodukter som en idékälla för hårvård. Välj själv de mest relevanta produkterna för att lösa dina problem.

Självklart kommer du på apoteket att erbjuda ett stort antal olika terapeutiska och profylaktiska schampon, färdiga masker för lat och annat liknande sätt för industriell produktion. Sortimentet av hårprodukter i apoteket är det mest varierande.

Vi kommer att berätta för dig vilka enkla hårtillväxtprodukter du kan köpa på varje apotek. Dessa är ämnen som används både oberoende och som en del av hårväxtmask och berikar dem med näringsämnen och vitaminer från insidan och utsidan.

Basoljor

Kock, ricinus, linfrö, havtorn, mandel, persika, aprikos, druvfröolja, avokadoolja, Johannesörtolja... All denna härlighet och ett upplopp av färger finns på apotekens hyllor.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Använda basoljor för hår från apoteket, både individuellt och som en del av oljemask, som anses vara de mest effektiva.

Eteriska oljor

Denna värdefulla och till och med ovärderliga produkt erbjuds i våra apotek till ett pris av 50-100 rubel. Det kan inte kosta så mycket - det är billiga syntetiska oljor. Köp inte eteriska oljor i våra apotek, läs mer om detta i artikeln "Hur man köper eteriska oljor och gör inte ett misstag?".

Vitaminer och dåliga

På apoteket kan du köpa vitaminer för extern användning i kompositionen av hårmaskor, såväl som vitaminkomplex och orala ångor.

För användning i masker kan du köpa oljelösningar av vitamin A (retinolacetat) och vitamin E (tokoferolacetat) samt lösningar av vitaminer B6 och B12, men de senare är inte så effektiva när de appliceras på hårbotten. Men vitaminerna A och E, när de läggs till kardborre eller ricinolja, kan fungera underverk!

Men mycket effektivare för hårets tillväxt och hälsa - det är att mätta kroppen med vitaminer inifrån.

Bäst av allt kan du uppnå detta med en balanserad kost och vitaminmineralkomplex (Merz, Revalid, Vita Charm, Perfectil, Nutrikap, Pantovigar, Vitrum Beauty, Inneov, Doppelgerts aktiv, Ladie's formula och aevit) och Badi fett, bryggerjäst, linfröolja, kalcium, selen, zink, "Sophia", "Fitoval") är bara en bonus.

Nikotinsyra

Som ett vitamin B3 ökar nikotinsyra blodcirkulationen i hårbotten och accelererar hårväxten på grund av dess uppvärmning, irriterande effekt.

Det säljs i form av en injektionsvätska, lösning i ampuller, och används för snabb tillväxt av hår i ren form, genom att dagligen gnida i hårbotten.

dimexide

Dimexid är en medicinsk produkt, ett medel för hårväxt, som ingår i masksammansättningen (främst olja) för penetration av maskens näringsämnen genom hårbotten.

Tjära schampo och björktjära

Tjärschampo säljs i apotek som ett effektivt verktyg för att bekämpa mjäll. Tjära lugnar hårbotten, har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Björk tjära säljs också som ett självständigt läkemedel för behandling av hudsjukdomar.

I hemmet hårvård, tjära används i masker för att behandla mjäll och påskynda hårväxten.

Kosmetisk lera

Det finns många variationer av lera, varav vilken typ som är effektiv för att lösa vissa hårproblem.

D-pantenol

Denna underbara botemedel - i huvudsak provitamin B5 - har en underbar helande effekt, återställer skadat hår, stoppar håravfall och påskyndar hårväxten. Panthenol används för hårvård i form av en spray, skum, gel, såväl som kapslar för oral administrering.

Användningsområdet är omfattande - panthenol ingår i maskernas sammansättning, gnuggar gelén i hårbotten för förstärkning, spraybeläggning för glans och skydd mot ultraviolett strålning, applicering i form av formskum (termiskt skydd och styling).

alkohol

Är det möjligt att använda alkohol för hårvård? I sin rena form - är inte önskvärt. I form av utspädd används den i maskernas sammansättning, och viktigast av allt - för beredning av tinkturer och lotioner av örter.

Pasta sulsena

Anti-mjäll botemedel mot svamp som orsakar mjäll, liksom att öka hårväxten och lägga till glans. Sålt i pastaform 1% och 2%. Gnidde i hårbotten efter tvättning, en gång i veckan i 3 månader, tvättades av i en halvtimme med varmt vatten.

Repevit

Nourishing vitamin cocktail för hår, ett botemedel mot håravfall, gnidas i hårbotten. Den innehåller burk- och ricinolja, växtbaserade extrakt (kolspett, nässla, horsetail, rödpeppar), eteriska oljor (eukalyptus, tea tree, cederträ), ett komplex av vitaminer. Främjar förstärkning och tillväxt av hår, slutar håravfall, ger glans och elasticitet mot hår.

örter

Torka örter för sköljning, masker och hemlagad schampo. Kamomill, nässla, burdock, salvia och många andra.

Som du kan se finns det mycket hårprodukter på apoteket. Efter en sådan briefing är det svårt att lämna apoteket tomhänt! Om du har något att lägga till eller idéer, vilka verktyg du kan köpa på apoteket för hårväxt - välkommen till kommentarer.

Alla dessa verktyg är mycket billiga. Se kompositionen, indikationerna och kontraindikationerna av användningsmetoden, kolla nuvarande priser för de listade fonderna kan kontrolleras i onlineapoteket.

Apotek droger: vitaminer, aktivator schampon, sprayer, vassla och andra produkter

Inför problemet med håravfall går många kvinnor till ett apotek för hjälp, och det här är en riktigt bra lösning. Där kan du välja ett effektivt läkemedel. Och det behöver inte vara piller, eftersom många vitaminer hjälper till att klara det här problemet. Medel för att påskynda tillväxten kan representeras:

 • schampon,
 • sera
 • kapslar eller tabletter
 • sprayer,
 • lösningar i ampuller etc.
 • Fitoval - schampo mot håravfall (FITOVAL SHAMPOO ANTI-HAIR TOSS). Det anses vara ett effektivt läkemedel för tillväxt, hjälper till att bekämpa skallighet, återställer, stärker tunt och försvagat.

Det rekommenderas att applicera shampoo på vått hår, intensivt massera hårbotten. För att uppnå önskat resultat måste det appliceras 3 gånger i veckan i två månader.

Shampoo varumärke "Aleran" anses också vara inte mindre populärt.

 • Esvitsin - ett medel som stoppar förlusten och återställer tillväxten. Ansökan är enkel. Endast 3 gånger i veckan behöver du fukta huvudets rötter med detta läkemedel och samtidigt dricka 1 matsked dagligen på en tom mage. Vätskan behöver inte gnugga i hårbotten och tvättas inte efter applicering. Det rekommenderas att tvätta huvudet 1-2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet ska vara 3-4 månader.

Läkemedlet hjälper till att klara sig väl med fet hår, för det här behöver du fukta rötterna med Esvicin 1-2 gånger om dagen. Var säker på att i sött, fet och mjöl mat för att ersätta protein.

 • Revalid är ett läkemedel som återställer tillväxten och strukturen hos naglar och hår, liksom stoppar förlusten, som orsakades under graviditeten eller som ett resultat av biverkningar efter användning av droger.

För att återställa tillväxten används drogen en kapsel tre gånger om dagen före eller under måltiden. Behandlingsförloppet varar i 2-3 månader, om efter en månad efter att du använt detta läkemedel har nedfallet slutat, då kan du slutföra behandlingen.

 • Pantovigar, Mertz, Perfectil, Vitasharm dragees är också mycket effektiva vitaminkomplex för att återställa tillväxt och kampförlust.
 • Ett annat effektivt läkemedel är nikotinsyra i ampuller. Du kan bekanta dig med dess tillämpningsalternativ och fantastiska recensioner här.
 • Stäng toppmasken på basis av Dimexidum. Denna billiga medicin kan användas i många variationer.

Kinesisk medicin för friska krullar

Problemet med skallighet i vår tid står inför många människor, både män och kvinnor. De spenderar mycket tid och ansträngning på att hitta effektiva droger. Under tiden har det under årtionden varit alopeci mediciner i kinesisk medicin som helt återställer hårväxten.

 • Zhangguang-serien "101". Detta kinesiska verktyg återställer helt tillväxten, stärker dem och ökar volymen. Det används ofta för svår mjäll och klåda i huvudet.

Kompositionen innehåller sällsynta örter och växtekstrakter, såsom gastrodia, ginseng, kinesisk Pavilica, persikosten, safflor och många andra. Zhangguang tonic har inga biverkningar, även efter långvarig användning.

Kinesisk tonic appliceras två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. För att göra toniken mer effektiv, innan du applicerar den, gör en liten fem minuters huvudmassage. Behandlingsförloppet varar minst 3 månader, med försummelse av problemet, förlängs behandlingsförloppet. Men efter 2 veckor med regelbunden användning av toniska resultat kommer det att vara synligt.

 • Yuda är en ganska välkänd ren manlig skaldjuren medicin, som utvecklas och produceras i Folkrepubliken Kina. Hjälper stimulera tillväxt och förhindrar förlust. Medlen appliceras 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. Den appliceras på torr hårbotten i tre månader. Innan du köper och använder, bör du rådgöra med din läkare.

Hur bryr sig och vilka produkter som ska konsumeras under återhämtningsperioden

 • Först och främst måste du älska och ta hand om ditt hår. Försök att hitta 10 minuter för varje dag för att göra en avslappnande huvudmassage som inte bara ger dig nöje utan också förbättrar tillväxten. Mycket ofta med genomförandet av alla tips observeras inte märkbara resultat. Det kan vara om du ignorerar de enkla men samtidigt väldigt viktiga reglerna för vård.
 • Försök att tvätta håret med varmt vatten men inte varmt, använd sällan hårtork, lockigt strykjärn, strykning. Du måste också följa tipsen, skära dem en gång i månaden. Mono-dieter är också skadliga för hårväxten, eftersom din kropp inte får tillräckligt med vitaminer.
 • Se till att din kost innehåller mejeriprodukter, kött, baljväxter, ägg och soja. Naturligtvis kan du använda dyra kosmetika, men varför inte prova enkla folkrecept först. De är tillgängliga för alla och lätta att förbereda hemma.

Kära damer, var inte lat för att ta hand om ditt hår, för att vackra, eleganta och friska krullar lockar uppmärksamhet på män och vi är så smickrade att de står i centrum för manlig uppmärksamhet.

Hur man snabbt växer hår

Drömmer du att växa håret snabbt? Följ en diet, ta vitaminer och ta hand om ditt hår korrekt för att växa hår snabbt.

Enligt undersökningar anser kvinnor att kvinnor med långt hår är sexuellt mer attraktiva. Och om du ångrar att du skär ditt hår inom kort, och du drömmer om att växa hår snabbt, följ en diet, ta vitaminer och ta hand om ditt hår korrekt. Då går processen snabbare och inte som vanligt (i genomsnitt växer håret bara en halv och en halv centimeter per månad).

Masker för snabb hårväxt

Stylingprodukter (tät hårfolliklar) och varm styling (torkar hår) hämmar hårväxten. För att minimera förluster för att snabbt växa hår, kan du, en gång i veckan, göra en av de föreslagna maskerna.

 • Saltmask för rengöring (bättre att kalla det inte en mask, men en skrubb) Ta 2-5 matskedar fint salt, blöt håret och gnid salt i hårbotten i 2-3 minuter, tvätta sedan håret med schampo.
 • Mask med olivolja för att återfuktas. Värm en kopp olivolja i mikrovågsugnen, häll den på toppen (håret ska vara vått) och sprida oljan med en kam från rot till spets; Wrap huvudet med en handduk och håll i 20 minuter. Tvätta sedan oljan med schampo och använd balsam som vanligt. Denna mask kommer att hjälpa till att växa hår snabbt.

Strömsläge

För att snabbt växa hår måste du först och främst öka konsumtionen av protein - huvudbyggnadsmaterialet för hår. Inkludera ägg, fisk, kyckling, kalkon och hemlagad ost i din dagliga kost. För att mata den energi som behövs av din kropp och hår, äter varje 4 timmar några nötter eller frön. Du kommer att se hur snabbt och tacksamt ditt hår kommer att reagera på ett sådant bord. Var uppmärksam på vitaminkomplex och bada för hårväxt. Du kan använda oljelösningar av vitaminer du behöver - lägg dem i en droppe till hårmask. Eller ta in selen tillgången inuti.

Sista och svåraste: håll buddhisten lugn. Du behöver inte stress, det påverkar negativt tillståndet för hela organismen.

Om allt detta är gjort, inklusive det korrekta läget (om det nedan), kommer den positiva dynamiken att bli märkbar efter ett par månader. Många frågar hur man snabbt växer hår på en vecka. Det fungerar inte på något sätt - bara hårförlängningar hjälper.

Ger regelbunden trimning främjande hårväxt? Och ja och nej. Faktum är att trimning av spetsarna inte påverkar hårväxten. Men! Om du inte gör det, börjar hårets ändar dela upp, och i ett ögonblick måste du avskurna inte en centimeter, men flera på en gång. Och växa igen. Trimming är också svaret på frågan om hur du snabbt växer hårfärgen.

Hårvårdsschema för deras tillväxt

Om ditt hår växer mycket långsamt eller, när du har nått en viss längd, slutar göra det alls, försök:

Hårbotten, såväl som ansiktshuden, behöver ett exfolierande förfarande. Massage det innan du tvättar i två minuter med en speciell pensel eller fingertopp.

Välj schampon och balsam som innehåller sheasmör eller avokado, känd för deras fuktighetsgivande egenskaper och gör fuktgivande masker en gång i veckan.

... dina vanor Varm luft och frekvent borstning hindrar att håret växer snabbt och skadar det. Använd ibland en kam med sällsynta stora tänder och en eller två gånger i veckan, var noga med att låta ditt hår torka naturligt, och glöm inte bort termiska skyddsprodukter för styling.

Förhoppningsvis har dessa tips hjälpt dig att förstå hur man snabbt växer hår.

Läkemedelsmedel för håravfall

✓ Artikel verifierad av läkare

Håravfall är ett problem som är bekant för många, särskilt kvinnor på grund av deras beroende av olika salongprocedurer, färgning och ofta förändrad hormonell bakgrund. Det är nödvändigt att hantera problemet på ett komplext sätt och tillgripa hjälp av olika medel. Läkemedelsberedningar som kan framställas i form av tabletter, lotioner, masker och schampon är särskilt användbara för att eliminera håravfall. Reglerna för deras användning och användningsfrekvens finns i informationen. Dessa läkemedel innehåller ett minimum av biverkningar, kan användas från 15 år utan förekomst av överkänslighet mot verktygets komponenter.

Läkemedelsmedel för håravfall

Shampoo mot håravfall från apoteket

Rinfoltil

Medicinsk schampo ingår i produktlinjen för vård av svagt hår, där det också finns en lotion och en speciell olja. Med sin kombination är det möjligt att uppnå ett mycket större och märkbart resultat. Applicera Rinfoltil tre gånger i veckan, det är önskvärt att applicera schampo med intensiva massagebevegelser, men utan smärta och starkt tryck på huvudet. Den rekommenderade varaktigheten av ett apotek är 4 månader. När det önskade resultatet uppnås inom 8 veckor är det viktigt att applicera medicinen en gång i veckan i ytterligare 2 månader för att konsolidera den erhållna effekten. Efter applicering av den aktiva substansen i håret lämnas den på dem i 5-7 minuter, varefter skummet tvättas av med hjälp av varmt vatten.

Nizoral

I de flesta fall används denna schampo för att undertrycka svamparnas aktivitet, men om du följer instruktionerna kan det snabbt stoppa håravfallet. Det är bättre att applicera Nizoral med ökat fettinnehåll i håret, så de kan bli en vanlig typ, medan torra krullar kan bli ännu mer spröda och svaga. För att eliminera det underliggande problemet måste Nizoral appliceras två gånger i veckan i 12 veckor, även med en bestående effekt. Samtidigt eliminerar schampot problemet med mjäll, mättar follikeln med närande ingredienser.

Alerana

Utbudet av droger Aleran

Utmärkt schampo som hjälper till att bli av med inte bara håravfall, men också med brittleness, torrhet och blekning. Använd medicinen endast i kombination med andra, eftersom Alerana inte kan ersätta huvudbehandlingen. Applicera apotek två gånger i veckan. För det första appliceras schamponet på de drabbade strängarna, speciellt intensivt gnuggar det i rötterna. Den aktiva komponenten hålls på huvudet i fem minuter och tvättas av. Alerana används i 8-16 veckor, varefter det är nödvändigt att byta till dess profylaktiska användning. För att göra detta är det tillräckligt att använda verktygen varje vecka.

Lökschampo

Lökschampo är effektiv och har en trevlig lukt.

Prisvärd läkemedel, kännetecknad av effektivitet och en trevlig lukt. Enligt instruktionerna kan läkemedlet användas dagligen för alla typer av lock. Samtidigt ger den ytterligare näring till huden och förbättrar blodcirkulationen. Den röda peppar som ingår i produkten förbättrar follikelns och glödlarnas prestanda, vilket ger tillväxten av nya hår. När du använder schampo är det inte nödvändigt att hålla det på huvudet länge, bara massera det lite och tvätta av allt skum. Vid behov kan proceduren upprepas två gånger.

Varning! När du använder schampon mot håravfall ska de inte tvätta sina huvuden varje dag, även om instruktionerna inte förbjuder det. På grund av frekvent användning kan strandstrukturen försämras eller bli beroendeframkallande mot den aktiva substansen. För att bibehålla optimal hårfollikelhälsa är det dessutom nog att tvätta håret 2-3 gånger i veckan med några kosmetiska schampon.

Lotioner mot håravfall från apoteket

Sabrina Perfekt

Läkemedelsläkemedel, som nyligen uppträdde på hemmamarknaden. Verktyget har en lätt struktur, fläckar inte hud och kläder. Det är väldigt bekvämt att lotionen inte kräver sköljning, även med långa trådar. Den huvudsakliga effekten av läkemedlet riktar sig till hårfollikeln och follikeln, som efter användning börjar aktivt producera nya hår. Sabrina Perfect appliceras varannan dag i 8 veckor. Om det behövs innebär kursupprepningen en paus på tre månader.

Konstant glädje

Konstant Delight Tools

Apotek finns i små ampuller som är helt sterila och kräver ingen utspädning. Med en genomsnittlig längd av strängar av ett paket av lotion kommer det att vara tillräckligt för en månad med regelbunden användning dagligen. När oljig hårstyp ska användas 2-3 gånger i veckan.

Terapin varar från 4 till 12 veckor, med hänsyn tagen till patologins svårighetsgrad. Ett snabbare och mer märkbart resultat av lotionen visas medan du använder en balsam och schampo från samma linje. Applicera Konstant Delight på våt eller torr krullning, försiktigt fördela den aktiva substansen från rot till spets. När man använder lotion på trådarna visas en tunn andningsbar film som skyddar dem från hårtorken och den aggressiva miljön.

Hårviktigt

Hår Vital Hair Lotion

Utmärkt regenererande och stimulerande lotion med högt innehåll av E-vitamin, rödpeppar, nässlextrakt och panthenol. På grund av närvaron av nässla och panthenol i verktygets sammansättning är det också möjligt att bli av med mjäll och små sår på huden. Drogen fläckar inte kläder. Applicera lotion varannan dag eller 2 gånger i veckan, med hänsyn till svårigheten av håravfall. Terapi fortsätter tills fullständig restaurering av håret.

Fitoval

Om instruktionerna följs är resultatet från Fitoval synligt under de första 14 dagarna. Lotion förbättrar signifikant glödlampan, som under den första månaden börjar ge nya hår. Samtidigt blir strängar lydiga, elastiska och avhärdas med splittrade ändar. Huvudpåverkan uppnås på grund av den stora mängden proteiner. Applicera Fitoval varje 3-4 dagar endast på rena lockor. Lotionen skumar väl, vilket kräver sköljning. Procedurstiden är 15-25 minuter. Använd detta apotek i två månader.

Varning! Lotioner rekommenderas alltid att användas endast i kombination med schampo. Med denna kombination är det möjligt att uppnå resultat i två gånger snabbare.

Masker mot håravfall från apoteket

Cream mask för att stärka och växa hårbark

Populär apoteksmärke, utmärkt av dess naturlighet och god effektivitet. Mask används oftast med samma namnschampo och balsam. Sammansättningen av de farmaceutiska verktygen innefattar smuts, aminosyror, folsyra, tång och vitaminer. Applicera Koru mask ska vara 2-3 gånger i veckan, med särskild uppmärksamhet på rötterna. Ställ 5-20 minuter. Begränsningar av kursens varaktighet med hjälp av verktyget finns inte. Efter lösningen av förlustproblemet kan antalet procedurer minskas till 1-2 per vecka.

Derbe detox

Derbe Detox Hair Mask med vita lera och risproteiner

Kostsamma mask, som innehåller vit lera. Speciellt bra verktyg hjälper till med en stark skalning av hårbotten, vilket provar huvudproblemet. Håravfall i detta fall kommer att sluta omedelbart efter mättnad av huden med multivitaminer och mineraler. Använd en mask med vit lera och ris extrakt 2 gånger i veckan i 5-25 minuter, med hänsyn till intensiteten i patologin. Applicera läkemedlet till fullständigt försvinnande håravfall.

Natura Siberica Bastu spa

Natura Siberica Bastu spa

En bra mask, som inte bara är en behandling för förlust av lock, men också förebyggande av sjukdomen. Använd medicinen ska vara 2-3 gånger i veckan i 20 minuter. Den aktiva substansen appliceras uteslutande på våta och rena krullar, bara på detta sätt kommer det att vara möjligt att uppnå det nödvändiga terapeutiska resultatet. Intensive behandlingstiden är 12 veckor, varefter antalet användningsområden ska minskas till 1-2 per vecka, med hänsyn till tendensen till håravfall.

Varning! Tunt hår kan inte tolerera masken för att behandla problemet med förlust. Den viskösa substansen i sådana produkter tvättas dåligt med fina hår, vilket kan orsaka snabb förorening och ökat fettinnehåll hos krullarna.

Anti-håravfallspiller från apoteket

Selentsin

Helt naturliga homeopatiska tabletter som innehåller en stor mängd kisel, selen och natrium. Läkemedlet kan snabbt komma in i blodet, förbättra hudens och hårsäckens näring. Samtidigt återställs sebaceous balans, vilket gör det möjligt att återhämta sig från frekvent förlust av satelliter i form av seborré och mjäll.

När man använder Selentsin börjar aktiv tillväxt av den nya hårlinjen, blir gamla lökar vakna. Hos många patienter försvinner brittleness och split ends. Ta pillret i 9 veckor, alltid efter huvudmåltid, helst på morgonen. Den rekommenderade dosen är 1-2 tabletter.

Pantovigar

Vitaminkomplex Pantovigar

Utmärkt, men mycket dyra vitaminer, som innehåller alla ämnen som är nödvändiga för en sund tillväxt av strängarna. För att uppnå önskat resultat rekommenderas att du använder 1 tablett med medicin i 30 dagar. Tre doser av den aktiva substansen bör tas för att knackas med jämna mellanrum. Under behandlingen försämras ökad bräcklighet och matthet helt, hårklackens struktur återställs. Folliklarna börjar producera nya hår, huden återställs för att balansera.

Evalar Expert Hair

Evalar Expert Hair

Förberedelsen av inhemsk produktion, som består av de nödvändiga mineralerna för aktiv tillväxt av hår och förhindrar dess förlust. Också bland komponenterna i läkemedlet är såsom jäst, zink och horsetail. Tillsammans med huvudproblemet försvinner brittleness, tätheten och elasticiteten ökar, och hudvätskans metabolism förbättras markant. Ta Evalar i 12 veckor, 1 tablett på morgonen och kvällen först efter måltid.

Merz dragee

Drops Mertz kan förbättra tillståndet för hår och naglar

Tillräckligt annonserat verktyg som också gör att du kan förbättra naglarna. Ta piller en åt gången på morgonen och kvällen, med matintag krävs inte. För att uppnå det maximala terapeutiska resultatet bör du ta läkemedelskomplexet i minst 2 månader. Vanligtvis är den första effekten av behandling synlig inom 2-3 veckor efter den första dagen av dragee.

Varning! Många experter rekommenderar att man använder piller och vitaminer mot håravfall för att säkerställa att de tolereras fullt och att behandla den främsta orsaken till sjukdomen. I vissa fall utvecklade patienterna en omfattande allergisk reaktion på grund av dem.

Video - Hårborttagning och hårborttagning

Kostnad för hårborttagningsåtgärder

Varning! Alla priser är genomsnittliga och kan skilja sig med 5-15% från de som erbjuds i apotekskedjor. Vid presentationen av rabatt kan du få en extra rabatt, enligt apotekets lojalitetsprogram.

Ytterligare metoder när du använder apotek verktyg

Det är viktigt att inte bara använda lämpliga apotek verktyg för nedfall, men också att följa ett antal rekommendationer:

 • lägg till dietmat med selen och zink;
 • ta vitamin D, eftersom dess brist ökar väsentligt problemet med förlust av hår;
 • vägra en hårtork och ploek eller avsevärt minska tiden för användningen
 • minimera mängden läggningsanläggningar, även de som är klassificerade som godartade
 • när du behandlar på vintern, var noga med att bära en hatt;
 • torka huvudet på ett naturligt sätt;
 • vid färgning för att använda naturliga pigment
 • Använd inte snäva tillbehör för lock.

Det kommer också att vara till hjälp att söka hjälp från en kompetent tricholog, som kommer att bidra till att fastställa den exakta orsaken till patologin. Specialisten kommer att kunna välja lämpliga verktyg för en viss patient, med hänsyn tagen till sjukdomsförloppet.

Video - Folkmedel för håravfall

Om du har märkt de första tecknen på håravfall bör du omedelbart börja behandla sjukdomen. De beskrivna läkemedlen från apoteket för att upprätthålla krullarnas hälsa kämpar bara med tillfällig patologi, men de kan inte påverka ärftlig alopeci. Med hjälp av droger kan det bara sakta ner lite. Med användning av de flesta av de beskrivna sätten kommer resultatet att märkas först efter 2-4 veckor med regelbunden användning, eftersom de aktiva substanserna behöver tid för att återställa hårfollikeln. Med komplex behandling kan resultatet av behandlingen vara märkbart efter 10-14 dagar.

Gilla den här artikeln?
Spara för att inte förlora!

Bästa budget hårprodukter

Hej alla) Min sommar är så lat att jag inte ens vet vad jag ska skriva om alls, förutom marathon (dessutom är maratonposten klar) Vår förvaltning räddar situationen genom att uppfinna sätt att skjuta människor ifrån varandra, och den lata Heller sätter sig ner för att knyta
____________________________
Jag har aldrig tänkt på riktigt bra budgethårprodukter som jag skulle köpa eller rekommendera. Jag hade en gång det på så sätt: köpt, använd, glömt. Och uppriktigt sagt var jag väldigt spänd när jag försökte komma ihåg billig men samtidigt utmärkta saker som hjälpte mig att uppnå och behålla hårets skönhet. Och ändå kom jag ihåg några av dessa verktyg. Omedelbart säger jag, talet i mitt inlägg kommer att gå om maskerna, som bara de kom ihåg. Låt oss gå!
____________________________
Komplimanger Naturalis 3 i 1 Med Peppar och Komplimanger Naturalis 3 i 1 med senapsvärmande masker av hushållsproduktion.


Båda maskerna är ganska budget för sin volym - 500ml.
Pris: 115r (senap) och 97r (peppar)
Tillverkare av produkter:

Dessa två masker värmer upp hårbotten perfekt, men inte att bränna, som är fallet med deras hemvuxna motsvarigheter. Förutom denna mask torkar inte längden som vid spolning och vid applicering.
Jag använde senapsmask i 1,5 månader, och peppermånaden är bara en månad (och det finns fortfarande två veckor kvar), och jag kan skryta med en kraftfull vinst från var och en av dem.

Senapsmask för den angivna perioden har aldrig klippts, så 2,5 cm är ett utmärkt resultat!

peppermask, som jag ännu inte har avslutat. Ökningen för den angivna tidsperioden är ca 2 cm visuellt, och det här är utan att ta hänsyn till det faktum att jag klippte mitt hår 1 cm vid slutet av sista maraton. Ett ojämförligt resultat!

Dessa två masker Jag rekommenderar alla som vill växa långt hår, men inte vill bry med hem-analoger: senap mask och tinktur av cayennepeppar (som förutom problemen med beredningen har ett antal oönskade biverkningar). Snart kommer det att finnas en mer detaljerad rapport-jämförelse av dessa två masker, men för närvarande går vi vidare till nästa budgetmask, även avsedd för hårväxt!

Mask "Russian fältet" med peppar legend Fix-Price, tog hon en aldrig tidigare skådad vinst på nätet, köpte denna mask dussintals i ett par händer! Hennes tvivelaktiga sammansättning, och ändå flickan generöst smetade hennes hårrötterna och hårbotten, men instruktioner uppmanas att använda masken på ett helt annat sätt - det handlar om henne!
Jag hittade denna mask på hyllorna av Fix när det kostade 39 rubel och försvann från dem med en prislapp på 47p.

foto
Jag använde denna mask på egen risk under graviditeten och efter det (förresten började jag använda den i juli 2015, i augusti föddes jag och slutade använda den någonstans i oktober). Masken har inte spridit hårdväxten hår som redan har accelererats av graviditeten.
Maskens minus är att, till skillnad från Compliment Naturalis-masker, torkar den sin längd, och det är problematiskt att använda det för sitt avsedda ändamål (som skrivet på etiketten).

foto
Nåväl, för 39-45r, och till och med 55p är nu en mycket bra mask.

Vi vänder oss till den tredje masken. Hon är inte för hårväxt, men på en gång räddade hon mig verkligen från den föregående masks skadliga inflytande på hårets längd. Uppriktigt sagt använde jag dem i tandem.
Mask för hår Gliss kur HYALURON + FILLER MASK-LEAVING DEEP FILLING

pris: 250r-300R. Masken förklaras som återfuktande och återställande.
ingredienser:
Aqua, Cetearylalkohol, Isopropylmyristat, Beentrimoniumklorid, Distearoyletylhydroxietylmoniummetosulfat, Dimetylsilanolhyaluronat, pantenol, Kokodimoniumhydroxipropylhydrolyserad keratin, Hydrolyserad keratin, Stearamus chen uppflugen och samtidigt torkat hår i ordning. Samtidigt är det den enda produkten från det olika Glisskurovsky-sortimentet, som jag älskade med hela mitt hjärta (eller snarare hår). Nedan kommer jag att ge ett foto innan du köper och använder den här masken och under användningsperioden. Se själv skillnaden.
Jag då, och även nu, kan fortfarande inte tro att jag kunde strypa detta halm och göra den till en mindre anständig hårbana! Om du letar efter en budgetversion av en revitaliserande och fuktgivande mask, så rekommenderar jag den här masken från Gliss Kur!
_________________________________
Det är hela historien, inte så omfattande och detaljerad som vi skulle vilja, för det finns på den ryska marknaden många värdiga produkter, vars köp inte belastar plånboken. Det enda problemet är att jag inte hade tid att testa dem. Men i alla fall, om det finns anledning att ändra min existerande vård, så är det första jag ska göra att skaffa pengarna. Och vad läste inlägg i avsnittet "ekonomisk vård" Vi ses snart!

Billig hårprodukter

Författaren - Angelica Dara. Detta är ett citat från det här inlägget.

Billiga drogister - ett mirakel av skönhet för ett öre!

Billiga droger som inte ligger på inlägget.
=========================
På apotek finns det genier på försäljning och jag är inte rädd för ordet penny beauty produkter, som på grund av deras billighet, brukar aldrig ligga på hyllorna.
-------------------------- -----------
HÅR

Sulsenpasta - för mjäll, för förebyggande av utseende samt för näring och hårväxt. Apoteket kostar cirka 50 rubel

2. Ef.maslovo lavendel - lägg till några droppar i hårbalsam - håret blir inte smutsigt under lång tid. Det kostar från 30 rubel.

3. Repetera. Det är en stimulator av huvudets hud. Där finns alla växtbaserade extrakt och oljor som förbättrar hårväxten och stärker dem. Det kostar 44 rubel. Men sanningen är en liten flaska.

4. Mask för snabb hårväxt - Oljev vitaminer A och E, Citronsaft, Läkemedelsberedning Dimexid - alla 2 teskedar, blanda och under polyeten i en timme. Håret växer väldigt snabbt, även om det brinner lite.

5. Mask med havtornsolja
När du behandlar håravfall varje dag gnider du havsörtorns olja blandad med en droppe schampo i rötterna 2 timmar innan du tvättar. Vik upp med en film och en handduk. Förvara 1-2 timmar, skölj med schampo.

För att påskynda hårtillväxten, gör 2 gånger i veckan med 1 tsk Dimexide i den heta havtornsoljan. "Dimexid" är ett externt läkemedel som hjälper droger och vitaminer att tränga djupare in i huden på mobilnivån. Havtorn i sig själv accelererar hårväxten och i kombination med det bidrar till att växa hår 3-4 cm per månad! Om du märker att ditt hår är övermatat med olja, sköljer du sedan efter maskerna med äppelcidervinäger, späds med halvvatten.

1. Placental ansiktsmasker och ögonlock.

Glatta fina rynkor, dra åt huden och ta den i tonen. En mask är tillräckligt för 3 gånger))). På apoteket är de ungefär värda det: 26 gnugga för ett ansikte, 16 gnugga i ett sekel.

2. Aprikosolja Framställd av aprikoskärnor, har en komposition rik på vitaminer och mineraler, ger näring och främjar regenerering av känslig och skadad hud, slemhinnor. Det mjukar perfekt, gör huden fast och elastisk, normaliserar talgkörtlarna.

Massage med aprikosolja kommer att ge mycket trevliga känslor, föryngra huden, ge den en hälsosam färg.

3. Kubar med örter! kamille + sträng + jojobaolja + olivolja! Och allt i frysen! Och på morgonen jag torka ansiktet kuben! Det blir en ny, ljus och mjuk! Och i allmänhet under dagen om personen är trött, är det nödvändigt att torka och ansikts trötthet försvinner!

4. Dekorera Hypericum om den används varje dag (jag gjorde isbitar med den). då blir hudfärgen ljus, och finnar försvinner, torrhet.

5. Aevi t rynkor

6. Blefarogel nummer 1 - det finns en hyaluronisk kräm. Från "påsarna" under ögonen.

7. Persikaolja - på natten för att smita ansiktet i ansiktet, mjuknar.

10. Lös upp kalendula-alkoholens tinktur med lite vatten - rengör ansiktet på ansiktet.

1. Havsalt - masker för naglar, toningbad för kroppen.

2. För naglar är bra bad av olja. Häll olivolja i en skål, fingrar där i 10 minuter. Oljan ska vara varm, men den ska värmas upp i ett vattenbad - det är omöjligt i mikrovågsugnen.

1. Castorolja i kapslar och flaskor, för ögonfransar och ögonbryn och hud runt ögonen, för tillväxt och styrka och skönhet,

2. Kockolja - masker för hår och ögonfransar

1. Lös upp mummitabletter i kräm- och smältområden med streckkänslor, innan denna skrubba är gjord av malet kaffe. Bra för hudspänning och för celluliter. Men det är nödvändigt att göra hela tiden.

2. Cream "Klirvin" - kostar cirka 50 rubelar bra hjälp från förlängningar.

3. De essentiella oljorna av Petit Grain och Rosemary hjälper också till streckmärken. För en del av grädden tre droppar. Essentiell olja bör vara 100% (säljs också i ett apotek)

För 1 månad vård
2 flaskor mandelolja, 50 ml
1 flaska essentiell olja av petitgrain eller rosmarin 10 ml
1 flaska kroppsmjölk 150 ml

Om huden är mycket torr, kan den första månaden dessutom kräva en annan flaska mandelolja. Om det behövs är den andra kursen, vanligtvis redan två per månad, tillräckligt.

DAGLIGT applicera MORNING på stretch marks 10 droppar eterisk olja per 1 tsk bas. Mandelolja och kroppsmjölk fungerar som en bas. Alternativ - en dag smör, en dag mjölk. Applicera och gnid med ljusa massagörelser tills den är helt absorberad.

Dessutom måste du köpa och ta vitaminer, vars sammansättning måste innefatta vitamin A eller beta-karoten, zink, magnesium, vitamin C och aminosyror (byggnadsmaterialet för förstärkning av huden) - en uppsättning av bipollen och drottninggelé.

dvs Genom externa medel aktiverar vi, väcker huden, stimulerar regenerering. Och ämnen från insidan fungerar som material för att bygga nya celler. Kursen är vanligtvis utformad i 1 månad, för ganska unga kvinnor och färska streckmärken.

4. Naturlig hemlagad grädde med mamma för behandling av streckmärken och små ärr på huden: Lös upp 1 oz. Mumi i en tesked kokt vatten. Blanda med 1 rör (80-100 gr.) Babykräm. Gnid i problemområden 1 gång per dag. Förvaras i kylskåp.

1. Äppelcidervinäger från stjärnor och celluliter på benen: Gnid benen från knäet till låret på kvällen efter en dusch varje dag. I 2 veckor ska "stjärnorna" lysa avsevärt, ingen irritation observeras, bara lukten.

2. Ätikretsar från celluliter: Äppelcidervinäger och vatten späds 1: 1.

Du kan lägga till citron-, mint- eller rosmarinolja. En blandning appliceras på de platser som påverkas av celluliter, då är de insvept i plastfolie. Det är lämpligt att bära någon form av varma kläder och, om så önskas, att flytta eller ligga ner under en filt i 0,5-1 timmar. Skölj sedan blandningen och använd en fuktkräm. "

3. Det är bra att präster och lår massage med havsalt, stärka naglarna med brickor, håll trötta benen väl i ett handfat med en lösning.

4. Hemlagad kaffemask för kroppen mot celluliter och fettavlagringar: I kaffegrunderna för att tillsätta blå lera och lite vatten är mineralvatten bättre. Massera, applicera på lite fuktig hud. Koffein bidrar till nedbrytningen av fett, och ler "drar" det överskottsvätska från den subkutana vävnaden.

Aktiverat kol - krossa, borsta tänderna, skölj väl, om det görs ett par gånger i veckan - väl vitna.

Du kan lägga en droppe citronolja till tandkräm - även en vitare effekt.Nästa Artikel
Trähår kam att köpa