Vilka mjällmedel kan köpas på apotek


Alla har någonsin stött på mjäll. Konstant irritation av huvudet, vita flingor på alla kläder och feta rötter - det här är det som det hela tiden följs av. Ibland är det inte så lätt att bli av med det, du måste tillgripa alla möjliga medel som presenteras i stora mängder i butiker och apotek. Låt oss öppna hemligheterna för att välja den senare och ge en liten översikt över de mest effektiva läkemedlen.

masker

Att klara av mjäll är ganska under masken, som har en omtänksam effekt och ger lockar med ytterligare kraft:

 • Om Sim Sensitive. Finsk produkt som omedelbart kan lösa tre problem i samband med hår: oljighet, mjäll och är ett medel mot hårborttagning för kvinnor. Dessutom, med kombinerad användning med schampo och balsam av samma serie, kan du eliminera svampar och snabbt hantera psoriasis. För en påtaglig effekt bör en sådan mask appliceras regelbundet innan huvudet tvättas. Verktyget appliceras på krullarna närmare rötterna och gnides i huvudet med massörrörelser. Då kommer det att vara nödvändigt att motstå timmar eller, om det finns en sådan möjlighet, att lämna ombudet för natten. Efter shampooing ditt hår, använd en balsam. Produkt om Sim Sensitive säljs i plastbehållare med en halv liter, 215 ml och 100 ml.
 • Balsammask "Zink + Björk tjära". Den tillverkas av den polska tillverkaren Green Pharmacy. Denna produkt hör till terapeutiska medel. Dess komponenter kan tränga in i hårets struktur, återställa dem och stärka. Den rika kompositionen hos maskbalsmen har antiinflammatoriska, antiseptiska och antifungala egenskaper.

Dess aktiva komponent är zink, som normaliserar fet hår och eliminerar seborré, och förhindrar också utseendet av tidigt grått hår. Eucalyptus extrakt ger elasticitet till trådarna, returnerar energi och ger dem styrka. Calamusrot lugnar hårbotten och eliminerar skadliga bakterier.

Masken appliceras på våta rena krullar, lämnas i 10 minuter och tvättas sedan av. Bättre än den vanliga balmen uppfyller sitt syfte, ger håret glans och silke.

För dem som vill lära sig att bli av med mjäll snabbt och effektivt bör du följa länken och läsa innehållet i den här artikeln.

Men vad är det mest effektiva anti-mjällmedicinen och hur de heter, kan du ta reda på genom att läsa innehållet i den här artikeln.

För dem som vill veta varför mjäll uppträdde och kliande huvud, samt hur man löser ditt problem en gång för alla, bör du läsa innehållet i den här artikeln: http://opricheske.com/uxod/lechenie/pochemu-poyavlyaetsya-perxot.html

För dem som vill bekämpa mjäll hemma, bör du vara uppmärksam på hårmasken mot mjäll.

De är effektiva verktyg, men för att vara effektiva måste de användas i en eller två månader. Bland de mest populära är:

 • Sulsena (pasta). Det förstör effektivt svampen som oftast orsakar seborré. Dessutom har den antiseptiska egenskaper. Denna pasta kan eliminera inte bara mjäll, utan också orsakerna till dess förekomst. På grund av selendisulfid - den aktiva substansen, slutar verktyget håravfall, förhindrar återfall av psoriasis och eliminerar helt seborrheisk dermatit. Det produceras i två typer, med olika koncentrationer av den aktiva substansen: 1 och 2%. Det första verktyget kan användas för att förebygga mjäll, den andra är för behandling.
 • Hydrokortison salva. Det appliceras på krullarna två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen kan variera från 2 till 60 dagar, beroende på omfattningen av skador på huvudet med mjäll. Efter behandling måste håret sköljas ordentligt med tvättmedel flera gånger så att de inte förblir rester.
 • Svavel-salicylmedel. Denna salva appliceras med ett tunt skikt på hårbotten. Innan du använder det måste huvudet tvättas och torkas. Blötlägg läkemedlet på håret under tiden och skölj håret väl.

lotioner

Finns i ett apotek verktyg kan tillförlitligt och försiktigt befria huvudet av mjäll. Bland dem erkändes som effektiva:

 • Bifon. Dess huvudsakliga komponent bifonazol klarar av att hantera svampbelagda platser. Denna medicinska lotion kan enkelt eliminera seborré för alltid. Även med sin frekventa användning är överdriven hud och krullar uteslutna, eftersom det trots att produkten tar bort smörjighet skyddar den mot torrhet på grund av närvaron av panthenol. Verktyget kan användas även för mycket känslig hud, det innehåller inte dofter och färgämnen. Den kan appliceras varannan dag. Den är väl kompatibel med andra hårstädare.
 • Lotioner "Ducrey". Det är en koncentrerad produkt som appliceras på natten. En liten del av läkemedlet appliceras på att rengöra håret, gnidde i sina rötter och lämnade på dem utan att skölja. På grund av dess aktiva ingredienser eliminerar läkemedlet mjäll, stimulerar hårsäckarna och ger lockar med närande element. Förutom att eliminera seborré, kan lotion förbättra hårväxten och stärka dem.
 • BIO + mjällkontroll från Cutrin. Det skiljer sig från andra droger med en patenterad anti-mjäll formel. Dess effektivitet ökar när man använder andra verktyg i denna serie. De eliminerar snabbt klåda, återställer huden och lindrar mjäll. Denna lotion behöver inte heller tvättas, liksom den tidigare lösningen.

schampon

När seborré förekommer, förvärvar nästan alla omedelbart sjampo för sig själva, vilket förmodligen påverkas av reklam, men enligt recensioner betyder det inte alls att det går bra med ett sådant problem som vita flingor. Här är de mest framgångsrika fynden på apotekets hyllor:

 • Nizoral. Detta är en produkt från den belgiska tillverkaren. Det har länge använts mot mjäll och är välförtjänt populärt. Trots flaskans lilla volym: 25 och 60 ml, tack vare den effektiva formuleringen av drogen, kan den eliminera mjäll i sådan mängd, eftersom den framgångsrikt bekämpar svampen. Många säger att mjäll är borta bokstavligen efter det första sättet. I de mest avancerade fallen ska schampon appliceras regelbundet i tre veckor. Det skiljer sig inte från medlen för daglig tvätt av hår, det har en trevlig lukt och färg. Det kan användas för att förebygga mjäll, i det här fallet tvättas håret först med ett vanligt schampo och sedan med Nizoral.
 • Sebozol. Eliminerar hårbotten som orsakas av mjäll. Dess aktiva substans är ketokonazol, vilket neutraliserar svamparnas aktivitet som orsakar seborré. Detta läkemedel kan bekämpa stafylokocker, jäst och streptokocker. När den appliceras på krullarna, måste den spädas ut med vatten, fördelas över alla krullar och lämnas på dem för åtgärd i kvart i timmen. Om du applicerar denna schampo två gånger i veckan, kan du bli av med mjäll på 14 dagar.
 • Fitoval. Också populär. Den innehåller zink, medicinsk jäst och vitaminer. Det har en komplicerad effekt: eliminerar mjäll, gör krullarna mjukare och mer lättsam. Verktyget appliceras på vått hår, efter åldring om 10 minuter måste du tvätta krullarna under rinnande vatten. Fitoval används ofta som en daglig schampo.

ampull

De används, som andra mjällmedel, appliceras direkt på hårbotten. I skönhetssalonger kan erbjuda mesoterapi, där innehållet i ampullerna kommer att levereras direkt till krullarnas rötter. Under denna procedur används en spruta fylld med en vitamincocktail. Trollkarlen vet hur man injicerar medicinen under huden. Denna behandling har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, som ofta används för att återställa hårets densitet.

Hemma kan du använda produkterna från följande företag:

 • Nirvel Professional. Företaget representerar Anti-Dandruff Control - ett komplex tillverkat på basis av phytoextracts. De erhölls som en följd av innovativa utvecklingar. De har inte bara kosmetiska, men också terapeutiska effekter på håret. Dess ytterligare komponenter är: citron, arnica, aloe och kamille, det är särskilt värdefullt för det höga innehållet av rosmarinolja. Applicera innehållet i ampullen på rena lockar, utan efterföljande sköljning.
 • Ampulldroger från företaget "First Aid Boxes". De innehåller oljor: peppar, enbär, burdock, samt extrakter av salvia, pumpa, Althea. Förutom dem finns det antioxidanter som permanent kan lindra hår från mjäll. Efter att ha använts med dessa ampuller blir håret smidigt och smidigt. Ingår deras nummer är utformat för en fullständig behandling av mjäll.

Genom att köpa anti-mjällmedel i apoteket kan du vara säker på att de inte är förfalskningar, som ofta finns i kosmetiska butiker. Ja, och nästan alla ovanstående droger är inte beroendeframkallande och inte bara säkra för håret utan också förbättrar deras tillstånd. Men om apoteket plötsligt inte hjälper till med mjäll länge, är det nödvändigt att besöka en tricholog.

För dem som vill förstå vad som är de bästa drogen för behandling av mjäll, bör du följa länken och läsa innehållet i denna artikel.

Vilka recensioner av skummjölksolja finns, hjälper till att förstå informationen från den här artikeln.

För dem som vill använda hemmet för behandling av hår, bör du vara uppmärksam på hårmasken med vitaminer Aevit.

Men vilken typ av hårmask i badet i ångbastun som används bäst kan hjälpa dig att förstå videon från den här artikeln.

Vad är recensionerna om masken för blekt hår, du kan läsa i den här artikeln.

Goda och billiga medicinska mjällschampon som kan köpas på apoteket

Mjölk är inte bara en estetisk fråga. Vita skalor orsakar klåda och orsakar mycket obehagliga känslor, trots att hårbotten inte är inflammerad. Många överväger att peeling en infektion, men en föregångare till seborré kan vara ett brott mot matsmältning, stress, överarbete eller försummelse av hygienreglerna.

Även om mjäll inte orsakar något annat än synligt bör det behandlas. Ofta är det nog bara att köpa mjällschampo på ett apotek. För några år sedan behandlades seborré med olika salvor, sulsenpasta, speciella krämer, lösningar och till och med ultraviolett. Att bli av med mjäll var besvärlig och tog tid.

Med ankomsten av hushållsschampon i detta område har allt blivit mycket lättare: några av dem är verkligen mycket effektiva vid peeling. Men med apoteksprodukterna kan de fortfarande inte jämföras. Farmaceutisk kosmetika syftar till fullständig eliminering av problemet, och inte dess tillfälliga ljuddämpning.

Typer av farmaceutiska schampon

För att välja rätt mjällschampo i apoteket måste du veta vilka komponenter som ingår i dess sammansättning och vad de påverkar.

 1. Shampoo baserade på pyrithionzink, clotrimazol, ketokonazol och bifonazol. De är utformade för att förstöra svampen, vilket i de flesta fall är orsaken till seboré. Verktyget verkar snabbt och kräver ofta inte att huvudet ska tvättas länge. På flaskan av ett sådant schampo kan anges att den används en gång.
 2. Medlar med oktopriroksom, sulsen och zink. Denna kategori av kosmetiska formuleringar har en antibakteriell effekt på hårbotten. Normalisering av hornbildning uppstår här på grund av undertryckandet av aktiva bakterier, vilket möjliggör att lösa problemet på kort tid.
 3. Föreningar med svavel och salicylsyra. Shampoos i denna grupp används för att exfoliera vågar. Detta är användbart för överskott av sebaceous utsöndring, när partiklarna i epidermis håller sig ihop och inte rör sig bra.
 4. Shampoo med tillsats av växtekstrakter. Björktjära, nässla, kamomill, Johannesört, kalendula, fälthästslag och häftkärl kan normalisera talgkörtlarna, liksom eliminera inflammation och klåda.

Medicinsk schampoöversikt

Den mest populära mjällschampo, som kan köpas på apoteket och recensionerna av vilka endast lämnas av de mest gynnsamma, är Sebosol. Detta verktyg hjälper till att bli av med inte bara seborré, men också från dermatit, psoriasis och till och med flera typer av berövande. Det aktiva innehållet ketokonazol verkar snabbt och effektivt, utan att kräva upprepad användning av schampo. Att bli av med mjäll tillräckligt för att använda den 2 gånger i veckan i en månad. Men alla som använde "Sebozol" talar om en kortare tidsram. Många schampon hjälpte redan från den första applikationen, och det var ingen återkommande avskalning. Det är också viktigt att schamponet är lämpligt för alla typer av hår, och det kan användas både av barn och tonåringar, om det inte finns någon individuell intolerans mot komponenterna. "Sebozol" har analoger - "Nizoral" och "Seborin".

Det billigaste mjällschampo som säljs i ett apotek är "Tar". Tillverkaren erbjuder det till ett mycket överkomligt pris: en flaska på 150 ml kostar bara 91 p. Den innehåller björktjära, citronsyra och natriumklorid. Dessa komponenter undertrycker svampens vitala aktivitet och förstör själva orsaken till desquamation. Glycerin, som också är närvarande i formeln, mjukar åtgärden av de aktiva ingredienserna och skyddar epidermis och hår. Shampoo "Tar" visas inte bara för seborré, men också för psoriasis. Ämnet appliceras på vått hår och lämnas i 4-5 minuter och tvättas sedan av. Använd verktyget för att helt eliminera mjäll.

Shampoo "Sebopiroks" i sin handling och applikation liknar "Tar", men det innehåller inte björktjära. Natriumlaurylsulfat, citronsyra, natriumklorid, salicylat och trilon B finns här. Medlet undertrycker inte bara svampen utan tar också bort skalning.

"Sulsen Forte 2%" förtjänar särskild uppmärksamhet. Det här är ett mycket gott mjällschampo, vars kost på apoteket inte överstiger genomsnittet: en 150 ml flaska kostar ca 180 r. Sammansättningen av tvålinnehållet innehåller magnesium, natrium, citronsyra, karbomer, glyceryloleat. Förutom huvudkomponenterna finns det ett klotrots extrakt. schampo:

 • tar bort mjäll, seborré och dermatit;
 • lindrar klåda och förhindrar peeling;
 • förstör svampbakterier
 • bryr sig om hår och aktiverar sin tillväxt.

Produkten appliceras, piskas i skummet och efter 3 minuter sköljs med varmt rinnande vatten. Det är nödvändigt att tvätta håret med det här verktyget 3 gånger i veckan i 1,5-2 månader.

Naturligt och medicinerat schampo för mjäll presenteras på apotek av företaget "Natura Siberika". Den består av bara naturliga ingredienser:

 • sockerrör och kokosnötolja (extrakt);
 • guargummi;
 • ekmossa och arktisk malurt
 • nässlor;
 • kamomill;
 • St John's wort;
 • marshmallow;
 • björktjära;
 • soapworm läkemedel.

Örtekomposition gör att du kan ta bort mjäll försiktigt, men effektivt, utan att orsaka skada. Malurt och ekmoss förstör svampen, och växtxtrakten närmar sig och behandlar håret. Krullar efter schampo "Siberika" blir mjuka och lätta.

Shampoo "Fitoval" är avsedd för intensivvård eller för regelbunden behandling. Medel för periodisk användning innehåller zink, salicin och white willow extrakt. Produkten lindrar snabbt svamp och skalning, lugnar huden och förhindrar inflammation från att utvecklas. Efter användning av kompositionens normala celldelning av epidermis. Shampoo är lämplig för alla hårtyper och har fungerat bra för frekventa återkommande seborré. Applicera det på håret två gånger - först i 3 minuter och tvättas av, och sedan i några sekunder. "Fitoval" är mycket effektiv i kampen mot mjäll.

Handlingen av schampot "Zinovit" är baserad på två komponenter - zinkpyrithion och klasazol. Att de förstör svampen och ta bort orsaken till seboré. Hjälpämnen, såsom panthenol, karbamid och mintolja, reglerar frisättningen av fett och skyddar hårbotten från uttorkning. "Tsinovit" används för alla typer av seboré, psoriasis och dermatit. Behandlingsförloppet är 1 månad, 2 "skönhetssessioner" per vecka. För förebyggande syfte används schampo en gång var tredje vecka.

Att bli av med mjäll är inte svårt om du ansätter frågan ansvarsfullt. Detta kan till och med göras med folkmekanismer, men det är ofta obekvämt. Det är mycket lättare att köpa mjällschampo på apoteket och glömma den irriterande sjukdomen så snart som möjligt. Dessutom erbjuder läkemedelsindustrin ett stort antal verktyg.

Mjällmedel i apotek

Vissa människor behandlar mjäll som ett tillfälligt kosmetiskt problem utan att undra hur man ska bli av med det. Under tiden kan scaly exfoliations i hårbotten signalera abnormiteter i kroppen och orsaka psykisk nöd.

Det mest effektiva botemedlet för mjäll

När en person står inför problem med mjäll är det första som kommer att tänka på att gå till apoteket för ett lämpligt läkemedel för att bli av med det. Köp ett effektivt verktyg kommer inte alltid ut. När vi faller för reklam förvärvar vi ofta ett dyrt läkemedel som inte uppfyller våra förväntningar. Efter att ha valt orsaken till vita flingers utseende, måste du välja ett botemedel mot mjäll på apotek, en tricholog hjälper dig att bestämma det.

Sulsenpasta

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i sulsenpasta är selendisulfid, som har en trippel effekt mot små skalor på huvudet:

 • cytostatisk, i vilken processen med cellbildning bildas
 • keratolytisk, på grund av vilken den epidermis snabba exfoliering inträffar, förhindrar utseende av mjäll;
 • svampdödande i förhållande till jästsvampar, vilken selendisulfid inte tillåter att föröka sig, minskar tillväxten.

Mjällschampo

Bland de verktyg som hjälper till att bli av med mjäll är schampon de mest populära vad gäller popularitet. De är indelade i tre typer:

 1. Tar. En del av tjären är björk, tall, enbär och kol. Tjärmjölksjuka hjälper till att sakta ner bildandet av fläckiga flingor.
 2. Antifungal. De innehåller ämnen som förhindrar reproduktion av svampar: clotrimazol, pyrithion, ketokonazol och andra. Antimykotisk schampo används inte mer än en gång i veckan.
 3. Zink. Zinkschampo rekommenderas för användning i fet seborré. Verktyget hjälper till att reglera sebumsekretion, torr hårbotten, stimulera metaboliska processer. Medicinsk schampo med zink ska inte användas i onödan.

ampull

Apotekets ampuller är ett effektivt botemedel mot seborrheisk dermatit och håravfall. Behandling av mjäll är märkbar efter första användning: hårbotten irritation försvinner, inflammation minskar. Dessutom skyddar de aktiva substanserna olamin, vita lupin-extrakt och PP-vitaminer håret från överdriven ultraviolett strålning, bekämpar bakteriell och svampflora och stimulerar den snabba tillväxten av hår. Det är nödvändigt att använda detta läkemedel för mjäll strängt enligt instruktionerna.

lotioner

Dessa medicinska preparat kan vara hemlagad eller professionell, som säljs i ett apotek. De aktiva ingredienserna i lotioner är salicylsyra, svavel, zink och andra. De medel som applicerats på hårbotten inkuberades i 15 till 40 minuter och tvättades sedan av. Lotionen hjälper inte bara till mjäll, men innehåller också komponenter som läker och lugnar huden.

Medicinsk mjällschampo i apoteket

Nästan alla män och kvinnor som upplever mjäll skickas omgående till apoteket för terapeutiska schampon. Deras popularitet ligger i den korta användningen och det snabba uppnåendet av ett positivt resultat. Upprepad behandling utförs endast efter en viss tid. Dessa lösningar för mjäll säljs i apotek och köpcentrum till ett överkomligt pris.

Nizoral

I rankningen av de mest populära terapeutiska schamponerna kommer Nizoral först. Den aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol, som används som ett svampmedel för att bli av med seborré och andra sjukdomar i hårbotten. Enligt instruktionerna bör du tvätta huvudet med Nizoral 14 till 30 dagar ett par gånger i veckan. Enligt konsumenterna hjälper verktyget att avlägsna mjäll under en lång tid efter 2-3 applikationer.

ketokonazol

Det har egenskaper som kan störa syntesen av triglycerider och fosfolipider, som bildar svampens cellväggar. Med hjälp av schampo behandlas både vuxen och pediatrisk dermatit framgångsrikt. I modern medicin används Keto Plus-shampoo och ketokonazoltabletter för behandling av candidiasis, dermatofytos och flerfärgade lavar. Innan du använder detta läkemedel är det lämpligt att rådgöra med en hudläkare.

Sebazol

Det aktiva medlet av mjäll i apoteket inkluderar schampo "Sebasol". Han tvättar inte bara de exfolierade epidermierna utan tar bort orsaken till sjukdomen. Dessutom ger läkemedlet effekten i kampen mot jästskador, förbättrar hårbotten, har anmärkningsvärda tvättegenskaper. Med regelbunden användning (en månad två eller tre gånger) bidrar till att förbättra hårets övergripande tillstånd.

ciklopirox

De svampdödande egenskaperna hos ciklopiroxolamin är starkare än ketokonazol, eftersom ciclopirox är aktiv mot alla typer av patogena svampar. Som en del av terapeutiska läkemedel har komponenten antipruritisk och antiinflammatorisk effekt. Cyklopiroxolaminbaserade schampon behandlar seborrheisk dermatit, vilka andra droger kan inte hjälpa till. Efter den första applikationen är det möjligt att bli av med klåda, ökad oljighet i håret, och efter 2-3 gånger tvättar huvudet mjäll försvinner.

Tjärschampo

Tjära har flera helande egenskaper: torkning, antiparasitisk, antiseptisk. Tjärschampo - känd under lång tid betyder att bekämpa svampande manifestationer, som har antimikrobiell verkan. Sammansättningen av det inhemska terapeutiska läkemedlet innefattar björktjära, organiska syror, kävextrakt, allantoin. Alla dessa komponenter ökar effekten av tjära, samt främjar hudförnyelse och lindrar klåda.

Perhotal

Ett läkemedel från ett apotek som är effektivt mot seborrheisk dermatit, pityriasis, olika typer av mjäll. Strukturen av "Perhotal" inkluderar ketokonazol, som tränger in i epidermis och förhindrar reproduktion av patogena svampar Pityrosporum. Shampoo produceras i Indien, och doseringsformen (1% eller 2%) köps beroende på sjukdomsstadiet.

Friderm

Professionella schampon "Friderm" skapad speciellt för att motverka mjäll. De säljs för olika hårtyper och rekommenderas för behandling, fixering av resultatet eller förhindrande av eventuell dermatit i hårbotten. "Friederm" ordineras för oljig seboré, mjäll och psoriasis och används en eller två gånger i veckan. Behandlingen varar från en månad till tre, beroende på graden av skada på hårbotten.

De mest effektiva schamponerna från apoteket

 • Av admin
 • Medel i ett apotek
 • 11 kommentarer

Läkemedel från apoteket är av olika slag. Men de vanligaste och bekväma är naturligtvis medicinska schampon.

Shampoo Nizoral (Nizoral)

Ingredienser: kollagen och andra komponenter.

Effekt: mot svamp i hårbotten. Förhindrar tillväxt av svampar, minskar inflammation och hudskalning, minskar klåda.

Indikationer: Sjukdomar i hårbotten och hår, tillsammans med mjällbildning: seborrheisk dermatit, olika typer av lava och så vidare.

Kostnad: från 290 rubel.

Tillverkningsland: Janssen-Cilag S.p.A., Italien

Recensioner av shampoo Nizoral: mest positiva. Konsumenter noterar mjäll effekt, god skumning och diskret lukt. Bland de viktigaste nackdelarna: manifestationen av biverkningar som bräcklighet och torrhet i håret, förändring av skuggan. En speciell fördel är möjligheten att använda schampo hos gravida kvinnor.

Dermazole Shampoo

Ingredienser: cocodiethanolamid och andra.

Effektivitet: mot olika typer av svampar, hårbotten i huden.

Indikationer: torr mjäll och dermatit i hårbotten, versicolor.

Kostnad: från 260 rubel.

Dermazole shampoo recensioner: positiva, särskilt fokusera på mer för mindre pengar än Nizoral. Bland fördelarna särskilt framhävs: bra skumning, effektivitet jämförbar med Nizoral.

Shampoo Sebozol

Ingredienser: ketokonazol, natriumklorid och andra.

Effektivitet: Dödar inte bara svamp, utan även fästingar. Dessutom återställer hårstrukturen, exfolierar huden, fuktar.

Indikationer: seborré, dermatit i hårbotten och nacken, olika typer av lavar.

Kostnad: från 270 rubel.

Recensioner av shampoo Sebosol: På grund av sitt relativt låga pris och stora volymer har verktyget nästan bara positiva recensioner.

Dermatologiska schampo Hem Institut anti-mjäll med nässla

Ingredienser: naturliga nätextrakt, termiskt vatten och andra relaterade komponenter.

Effektivitet: Perfekt för att slutföra behandlingen och för profylax.

Indikationer: seborré, förebyggande av torrt hår, återställande av hårbotten, balansjustering.

Kostnad: från 275 rubel.

Recensioner av HomeInstitut shampoo: Recensioner är ganska motsägelsefulla. Bland de fördelar som framför allt kännetecknas av en trevlig lukt, effektivitet, stimulerande hårväxt och rensning av hårbotten. Av minuserna - kortsiktig effekt.

Shampoo Instant Clear från L'Oreal Professionnel

Ingredienser: proteiner, lipidkomplex och andra komponenter.

Effektivitet: lämplig för initial behandling av seborré, effektiv nog att återställa balansen i hårbotten.

Indikationer: seborré, avlägsnande av klåda, eliminering av olika typer av svampar.

Kostnad: från 437 rubel.

Shampoo Instant Clear Recensioner: Endast positiva recensioner. Användare noterar hårets renhet, försvinnandet av mjäll, jämnhet, glans och hårvolym.

Shampoo Bioderma Nodet DS

Ingredienser: Betainer, naturliga extrakt och oljor, relaterade komponenter.

Effekt: kronisk seborré, kliande hårbotten, håravfall, psoriasis.

Indikationer: är ett utmärkt antifungalt medel, har en bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt, mjukar hårbotten och tar bort mjäll.

Kostnad: från 425 rubel.

Bioderm shampoo recensioner: användare märker försvinnandet av mjäll, minskad klåda. Bland de speciella fördelarna markerade mjukt hår, silkeslen och lätt kamning.

Kloran-schampo för torr mjäll med nasturtium

Ingredienser: svampdödande ingredienser, ett komplex av vitaminer, nasturtium extrakt.

Effektivitet: mot seborré, med torr hårbotten och hår.

Indikationer: Högkvalitativ håråtervinning.

Kostnad: från 555 rubel.

Recensioner av Klorane shampoo: Konsumenter noterar många fördelar: från fördelarna med vanliga schampon till allvarliga medicinska egenskaper: Komplett mjällförvaring.

Vichy Dercos schampo

Ingredienser: aminoxyl - en speciell molekyl mot håravfall och andra ingredienser.

Effektivitet: stark antidandruff.

Indikationer: behandling av seborré, lindring av klåda och rodnadssymptom.

Kostnad: från 395 rubel.

Recensioner av schampo Vichy Dercos: verktyget är väldigt lätt att klara av oljiga typer av mjäll. Användare noterar snabb eliminering av obehag, trevlig arom och bestående effekt.

Squaphane S Shampoo

Ingredienser: Climbazol-komplex, enbärolja och andra komponenter.

Effektivitet: Ett utmärkt verktyg för förebyggande av seborré. Återfall inträffar nästan inte.

Indikationer: Reglering av körtlarna i hårbotten, avlägsnande av symptom på inflammation, avlägsnande av olika typer av hårbottensvamp.

Kostnad: från 595 rubel.

Recensioner av Squaphane S-shampoo: Shampoo-användarnas främsta positiva egenskaper kallar hög effektivitet, utmärkt arom och effektivitet i användningen.

ShampooDrundruff Control Shampoo

Ingredienser: klasazol, peptider, oljor och växtekstrakter, relaterade komponenter.

Effektivitet: lindrar symtomen på mjäll.

Indikationer: behandling av seborré som orsakas av svampar, bakterier eller inflammation i hårbotten.

Kostnad: från 595 rubel.

Recensioner av schampo Mjölkkontroll: Konsumenterna bland fördelarna skiljer effektivitet mot mjäll, ekonomi. Bland minorna framhävde en obehaglig lukt.

Tjärschampo Tervapuun Tuoksu

Struktur: tjär av finsk furu och medföljande komponenter.

Effektivitet: lindrar mjällsymtom, verkar effektivt för att förebygga löss och hårbottensvampar, fuktar håret och ger volymen.

Indikationer: fet seborré, skalpsvamp, andra bakterieinfektioner av hår, löss, psoriasis.

Kostnad: från 178 rubel.

Recensioner av Tervapuun Tuoksu shampoo: de otvivelaktiga fördelarna med schampo är oöverträffad effektivitet och ett brett utbud av problem som ska lösas, som för ett schampo med en naturlig aktiv ingrediens. Bland minuserna märktes en obehaglig lukt.

Sulsena- schampo

Ingredienser: klasazol, peptider, oljor och växtekstrakter, relaterade komponenter.

Effektivitet: Det är effektivt att undertrycka den vitala aktiviteten hos hårbotten, eliminera mjäll och lämpar sig som ett profylaktiskt medel.

Indikationer: behandling av fet seborré, störningar i fettmetabolism i hårbotten.

Kostnad: från 195 rubel.

Recensioner av Sulsen shampoo: fördelarna med schampo är dess effektivitet och glans av hår efter applicering. Bland minuserna märkt lukt.

Keto Shampoo Plus

Ingredienser: ketokonazol och besläktade komponenter.

Effektivitet: lindrar de symptom som orsakas av hudskalning, har antimykotisk effekt.

Indikationer: behandling av mjäll och dess effekter, kampen mot hårbottensvampar, klåda och inflammation.

Kostnad: från 587 rubel.

Recensioner av Keto Shampoo Plus: Shampoo är effektivt i milda fall av seborrheisk dermatit. Det finns en gradvis botemedel mot mjäll. Bland minorna avges en liten mängd förpackningar (60 ml).

Hur man väljer den bästa mjällmedel i apoteket

Mjölk är en kronisk skada i hårbotten, som uppenbaras av snabb desquamation, utseendet på gråvita, gulaktiga skalor på håret. Detta dermatologiska problem åtföljs av klåda, inflammation i huden, håravfall och kräver därför snabb behandling. Apoteket har många verktyg som hjälper till att bli av med mjäll.

Orsaker till mjäll

Bland orsakerna till överdrivet döende av hudceller är aktiveringen av svampar, som ständigt är på huvudet, men reproducerar endast aktivt under vissa förhållanden.

Den främsta orsaken till mjäll är Malassezia Furfur. Detta är en representant för den normala mikrofloran. Det ligger vid hårsäckens mun, användes för dess liv de produkter som bildas under nedbrytningen av fettsyror. Provokerande faktorer för förbättrad reproduktion av svampar:

 • ohälsosam diet;
 • fysisk utmattning
 • hormonella störningar.

Öka sannolikheten för mjäll:

 • genetisk predisposition;
 • hårdhet i hårbotten och allergiska reaktioner på grund av felaktig hårvård, användning av färgämnen, kosmetika;
 • kroniska patologier i matsmältningssystemet;
 • störningar i nervsystemet
 • exacerbationer av några kroniska patologier i vilka immuniteten faller kraftigt.

Mjäll - en manifestation av psoriasis, seborré.

Mjällklassificering

Beroende på effekten på hårbotten i apoteket kan du köpa:

 • medel som skadar svampen: björktjära, svavel, selendisulfid, ketokonazol, som förstör patogena mikroorganismer, eliminerar mjäll
 • droger som har en peeling effekt: det innehåller salicylsyra, som gör att du snabbt kan bli av med död hud på huvudet, avsevärt minskar utseendet av mjäll,
 • agenter som normaliserar läget i hårbotten, minska skelningen av dess stratum corneum (innehåller zinkpyritionat);
 • produkter med naturliga ingredienser som hjälper till att bli av med mjäll, förbättra hudens tillstånd på huvudet: kamillextrakt (lindrar klåda, hudirritation), tallharts (normaliserar talgkörtlarna), essentiella oljor av ceder (dra åt porerna, saktar svampens tillväxt).

Läkemedel som bekämpar mjäll produceras i doseringsformer:

 • schampo, krämer, salvor, masker, lotioner (avsedda för aktuell användning);
 • piller som har systemiska effekter.

De mest populära farmaceutiska mjällschamporna

Shampoo kan köpas på apotek.

Soultz

Sjampoen innehåller selendisulfiden med aktiv substans, som har en cytostatisk effekt:

 • normaliserar talgkörtlarna;
 • hämmar tillväxten av svampflora;
 • accelererar exfoliering av döda celler;
 • förhindrar återfall av mjäll.

Sulsenschampo rekommenderas för användning med fet seborré, som åtföljs av talgkörtelns överdriven aktivitet, hög sekretion av talg, irritation, obehaglig klåda i hårbotten, oljig mjäll.

Shampoo appliceras på vått hår, skummas lätt, gnuggar i hårbotten, lämnar i 3 minuter, tvätta av med varmt vatten. Den är lämplig för regelbunden användning, hjälper till att bli av med mjäll, förbättrar hårets tillstånd. Synligt resultat kan ses efter en veckas applicering av verktyget.

Nizoral

Sammansättningen av detta schampo är ketokonazol, som har en uttalad antifungal effekt mot dermatofyter. Det rekommenderas att användas för att minska klåda, fläckning av hårbotten med pityriasis, seborrheisk dermatit och mjäll. Den kan användas för förebyggande ändamål. I händelse av överkänslighet mot ketokonazol eller någon annan del av schamponet, bör det terapeutiska medlet ändras.

För fitta lipe, bör Nizoral appliceras dagligen i 5 dagar, för mjäll och seborré två gånger i veckan i en månad. Vid användning av produkten uppträder biverkningar ibland i form av irritation, utslag, torr hud, förändringar i hårfärg och håravfall.

Ketokonazol är också en del av Dermazole, Sebosol, Keto Plus, Perhotal.

Friederm Zink

Detta är ett terapeutiskt verktyg som är avsett för hårvård med manifestationer av seborré. När den appliceras externt uppvisar den antiallergisk verkan, har en skadlig effekt på svampar, streptokocker, stafylokocker. Shampoo används för seborrheic, atopisk dermatit, pityriasis, mjäll, diffus tunnhår.

Före användning ska preparatet skakas upp, appliceras på fuktigt hår, lackas, omedelbart tvättas av, appliceras igen, suga skummet på huvudet i 5 minuter, åter rengöras noggrant. Det rekommenderas att tvätta håret med Friderm zink två gånger i veckan under de första 14 dagarna, därefter en gång i veckan i 2 månader. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, kan upprepas.

Friderm tjära

Detta schampo ska användas för oljig mjäll, när det finns en ökad aktivitet hos huvudkotorna i huvudet, i komplex behandling av psoriasis. Verktyget har antiinflammatorisk effekt. Närvaron av renad tjära hjälper till att bli av med döda hudceller, fett från håret. Varaktigheten av schampobehandling beror på graden av skada, från 4 till 17 veckor.

Shampoo av Cloran serien

Apoteket har flera typer av dem, beroende på typen av mjäll (torr, oljig), farmakologiska effekter (med en stramande, lugnande, tonisk, antiinflammatorisk effekt). Medel från denna serie är gjorda på basis av växtextrakt (nässla, kamille, henna), oljor (mango, granatäpple). De innehåller också antimykotiska komponenter, salicylsyra, vitaminer. Användningen av sådana schampon eliminerar helt mjäll, förbättrar hårets tillstånd.

Andra effektiva anti-mjällmedel

Du kan bli av med mjäll med hjälp av speciella lotioner. De används efter tvättning av hår med schampo (appliceras direkt på hårbotten och tvättas inte). Ett sådant botemedel är Fitoval lotion. Den innehåller renad svavelhitiyol med hög svavelhalt. Verktyget saktar celldöd, minskar irritation, klåda, har antiseborrheic-verkan.

För behandling av mjäll skall resistent lotion gnidas in i den torra huden på huvudet en gång om dagen i 6 veckor. För optimala resultat rekommenderas lotionen att kombineras med en speciell schampo Fitoval för mjäll.

En annan effektiv lotion är Bifon. Det har en mild effekt, på bekostnad av bifonazol förstörs svampen, och närvaron av panthenol förhindrar allantoin överdriven torrhet i huden. Verktyget används två gånger i veckan i en månad, gnidning i hårbotten. Beefon tolereras väl. I vissa fall är irritation i applikationsområdet möjligt.

Bland de billiga mjällberedningarna bör det kallas salicylsalva. Den används för seborré, när överdriven reproduktion av svampen kombineras med massiv talgproduktion, mjäll, håravfall. Salva ska appliceras med ett tunt lager på de drabbade områdena, stå i en halvtimma, skölj med vatten. Du måste använda drogen varannan dag i 3 veckor. Vid hudirritation, överdriven torrhet, skört hår, stoppas behandlingen.

Bland annat läkemedel för mjäll effektiv zink, svavel salva, Nizoral kräm.

Zinksalva har en antiseptisk, antiinflammatorisk effekt, är mest effektiv för mildare former av mjäll. Den appliceras på ren hud, hålls i en timme. Eftersom produkten torkar huden, bör den blandas med basolja (oliv, persika). Applicera salvan ska vara var 4: e dag under månaden. Hyppigare användning orsakar klåda, eksem.

Svavelsalva appliceras på en ren, torr hårbotten med ett tunt skikt i 5 minuter, tvättas sedan av med vatten. Behandlingskursen är 8 dagars daglig användning. I avsaknad av tillräcklig effekt bör du ta en dagsbrott och upprepa 8-dagars kurs.

Nizoralcreme är en effektiv antifungal medicinering. När det appliceras dagligen i 2 veckor, kan det eliminera seborré, orsakar sällan biverkningar.

För effektiv behandling av mjäll kan läkemedel kombineras med speciell kosmetika i form av masker som innehåller aloejuice, tea tree oil, vitamin E, växtbaserade extrakt. De har en positiv effekt på talgkörtlarna, hjälper till att återställa håret snabbare. Om du upplever en allergisk reaktion eller mjäll bör du välja en annan kosmetisk. Också användbart är castor eller burdock olja, vilket förbättrar hårbotten, tonar det, främjar hårväxt.

Mjäll hjälper till med specialpiller. Innan du använder dem ska du rådgöra med din läkare. I grund och botten används de inte inuti, och läggs till schampon. Bland de svampdödande tabletterna är Nystatin populärt. Det krossas, blandas med schampo, tvätta håret som vanligt. I början av behandlingen kan öka mjäll, under tiden dämpar symtomen.

Mjölk är inte bara ett lokalt dermatologiskt problem, utan också ett tecken på allvarliga sjukdomar i kroppen. Det är lämpligt att använda droger efter samråd med en tricholog.

Den bästa mjällmedel

Kosmetiska tillverkare erbjuder främst speciella schampon för att bekämpa mjäll. Vi pratar om dem i vår artikel: berätta hur du använder, vilka ingredienser som ska letas efter i formeln, samt presentera de bästa 5 bästa mjällschampoerna, enligt skin.ru.

 • Vad är mjäll, orsakerna till förekomsten
 • Funktioner av mjällmedel
 • Vilket sätt kan användas
 • Anti-mjäll salong förfaranden
 • Hur man väljer ett botemedel mot mjäll
 • Topp 5 bästa mjällmedel

Vad är mjäll, orsakerna till förekomsten

Alla har kommit över en mjällproblem minst en gång i livet. Om de irriterande skalorna inte försvinner själva, men dröjer, så kan du inte utan speciell kosmetika. Att välja shampoo, många handlar genom försök och fel - och som ett resultat förvärrar de ofta situationen. För att undvika detta kommer vi att förstå vad du behöver veta om mjäll och sätt att bekämpa det.

Eliminering av mjäll beror i stor utsträckning på det korrekta valet av schampo. © Lager

Mjölk, eller seborré, uppstår på grund av en kränkning av processerna för förnyelse och sköljning av huden. Om den här processen accelereras av någon anledning (i stället för de vanliga 28 dagarna tar det till exempel 15), så ökar och ackumulerar antalet skalor. Så det finns mjäll. (Läs mer om orsakerna)

Seborré är torr och oljig, ibland finns blandade former.

Torr seborrhea kännetecknas av minskad aktivitet hos talgkörtlarna. Viktiga funktioner:

flingor är små, dammiga;

hår tunt, svagt, överdriven

hårbotten irriterad, kliande.

Oljig seborré karakteriseras av ökad talgproduktion. symptom:

flingor i form av stora flingor av vit eller gulaktig nyans;

håret är fet, snabbt blir smutsigt, strängar fast ihop;

Orsakerna till mjäll är många, från felaktig hårvård till stress. En stor roll här spelas av jästsvamparna i släktet Malassezia - permanenta invånare i hårbotten, som aktiveras under vissa omständigheter.

Funktioner av mjällmedel

När du väljer anti-mjällmedel, fokusera på en typ av seborré.

När torra seborrékomponenter som sänker talgproduktionen kan förvärra torr hud. Huden behöver fuktgivande och näringsämnen, vitaminer och antioxidanter.

I fall av fet seborré, tvärtom är det viktigt att minska produktionen av talg, näringsämnet av mikrober. Som regel krävs ämnen med svampdödande aktivitet.

För alla typer av seborré behöver huden fluga.

Vilket sätt kan användas

För att bekämpa mjäll och hårvård hemma används flera typer av verktyg.

schampon

I deras formel kombineras milda ytaktiva medel med anti-mjäll ingredienser, omsorg och lugnande ämnen. Applicera detta schampo rekommenderas vid första tecken på obehag. Använd det flera gånger i veckan tills fullständig försvinnning av mjäll, och sedan en gång i veckan - som en förebyggande åtgärd.

balsamer

Som regel arbetar de tillsammans med schampo och förbättrar dess effekt. Förutom smutsämnen kan vitaminer, oljor etc. inkluderas i formeln.

lotioner

Applicera lotion på torr hud - gnidas med lätta cirkelrörelser. Eliminerar mjäll, lotion samtidigt som man bryr sig om hår. Användningsfrekvens - 2-3 gånger i veckan.

Zinkpyrition. Kanske det vanligaste antifungala medlet. Det har också antibakteriella egenskaper.

Selen disulfid. Effektivt påverkar Malassezia-svampen, återställer hårbottenmikrobiomen, eliminerar desquamation.

Tar. Bekämpar bakterier, har en torknings- och avfettningseffekt. Nackdelar - en stark lukt, förmågan att ge håret en rödaktig nyans.

Salicylsyra. Keratolytic, tar bort klibbiga skalor från hårbotten.

Panthenol. Fuktar, lugnar irriterad hårbotten.

Vitamin E. Tillsammans med fukt har en antioxidant effekt.

Växtbaserade extrakt med antiseptisk verkan: lavendel, rosmarin, grönt te, johannesört.

Lavendel extrakt och olja hjälper till att klara av mjäll. © iStock

Flodmedel kan också innehålla antifungala medel:

Ketokonazol (imidazolderivat).

Preparat med hög koncentration av ovanstående ämnen bör ordineras av en läkare.

Anti-mjäll salong förfaranden

Vi listar de bästa rutinerna mot mjäll.

Hårbotten skalar
Det kan göras både i kosmetologikliniker och i skönhetssalonger. Periodicitet, beroende på vilket läkemedel som används - en gång var 60 eller 90 dagar.

Akvapiling
"Skalig" hud och täppt sebumporer rengörs med en stark stråle i en blandning av luft och saltlösning.

cryomassage
Kombinerar den kalla effekten på vävnaden i kombination med en massage.

mesotherapy
Injektioner av hudvänliga ämnen normaliserar produktion av talg, lindrar inflammation och irritation.

Ozonterapi
Läget i hårbotten förbättras genom att använda en ozon-syreblandning, som injiceras med en spruta eller injektor.

 • microcurrents
  Pulser av lågfrekvent elektrisk ström normaliserar ämnesomsättningen, förbättrar blodcirkulationen och syretillförseln.
 • Hur man väljer ett botemedel mot mjäll

  Vid valet är det viktigt att överväga: typ och tillstånd hos hårbotten, åldersskyltar, individuella preferenser.

  För tonåringar

  Hur kan du låta mjäll skämma bort humör och självkänsla, om vi pratar om tonåren! Effektiva medel finns för alla. © iStock

  Ungdomar åtföljs av hormonella störningar, i synnerhet ökad produktion av androgener. Därför framstår mjäll ofta tillräckligt. Ibland för eliminering är det tillräckligt med regelbunden kompetent vård, vilket minskar hårets fettinnehåll.

  För kvinnor

  Förutom att "bli av med mjäll", inför kvinnor ett antal krav på schampo:

  möjligheten till daglig användning

  trevlig struktur och smak;

  mjukgöring hår, lättare kamma, ljusstrålar.

  Och allt detta i en flaska.

  För män

  På grund av det ökade fettinnehållet i hårbotten hos män framträder mjäll oftare än hos kvinnor. Huvudmänskraven för schampo är bra rengöring, möjligheten till daglig användning, närvaron av ämnen som förbättrar hårväxten (ja, en stark hälsa av mänskligheten är lite rädd för skallighet).

  Vad är det viktigt att komma ihåg när man väljer en mjällprodukt? Oavsett hennes utseende är det bra om din schampo:

  har den mjuka tvättbasen;

  leder inte till torkning och avfettning av huden - tvättmedel utan sulfater rekommenderas för känslig hårbotten, benägen att irritera och atopi;

  skiljer sig i höga konsumentegenskaper.

  När det gäller förebyggande av mjäll: vid första utseendet är det värt att kontakta en läkare som kommer att diagnostisera och ordinera behandling. Endast i detta fall kan återfall undvikas.

  Topp 5 bästa mjällmedel

  Vi representerar de bästa mjällschampon enligt Skin.rus uppfattning och förstärker vårt val med recensioner från riktiga användare.

  Fläckschampo 2-i-1 Fructis, Garnier

  Vackert mjukt hår utan häll av mjäll är det resultat du borde förvänta dig av det här verktyget efter den första applikationen. Zinkpyrithion klarar av vita vågar och deras återkomst, grönt te extrakt bekämpar fria radikaler.

  recensioner

  Olga: "Helt konsekvent med beskrivningen. Lätt att skumma och tvättas av. Det luktar bra. Jag rekommenderar att prova det! "

  Elena: "Bra schampo! Det skumar lätt, sköljs väl, behöver inte återanvändas, tvättar håret fantastiskt (min är av måttlig tjocklek) och har fortfarande en god arom! "

  Intensiv skum för sköljmedel för känslig hårbotten som är utsatt för klåda, Dercos Technique, Vichy

  Trots frånvaro av sulfater tvättar håret noggrant. Skala blir mindre, klåda och obehag försvinner. Kompositionen innefattar piroktonolamin, bisabolol, salicylsyra. Hur man använder: Skum på håret, tvätta av efter 2 minuter.

  återkallande

  Tatyana: "Mjölk har alltid varit mitt personliga problem. Hon försvann sedan och dök upp igen - jag bytte ut otaliga schampon på jakt efter "det", men alla av dem släppte förr eller senare. Efter att ha använt detta verktyg började håret se bättre ut, mjäll slutade hälla från huvudet. Det är sant att det är nödvändigt att använda detta schampo länge för att konsolidera resultatet, men det här är inte heller ett problem. "

  Intensiv skum för sköljmedel för normalt och fet hår och hårbotten som är benägen för klåda, Dercos Technique, Vichy

  Formeln är baserad på ceramider, selendisulfid, salicylsyra, vitamin E, mentol. Använd 2-3 gånger i veckan i en månad, och sedan en gång var 7: e dag som en profylax.

  recensioner

  Lisa: "Bra schampo. Gav att prova en vän som led av mjäll. Hon var skeptisk eftersom ingenting hade hjälpt förut. Men nu har allt förändrats. Flickvän glad! Jag rekommenderar.

  Catherine: "Shampoo har en mycket trevlig lukt, det skumar lätt, det finns en fräscheffekt under appliceringen, det tvättas lätt av. Mycket nöjd med resultatet. För det första uppfyller schampot sitt uppdrag: känslan av klåda och fläckning av hårbotten försvinner. För det andra noterade jag en uttalad kosmetisk effekt: Håret blev voluminöst utan viktning, slät, glänsande, lätt kammade ".

  Intensiv anti-mjällschampo med mikroexfolierande effekt Kerium DS, La Roche-Posay

  Lipohydroxisyra och salicylsyra tar bort flingor, hjälper till att minska flakningen. Medlen fördelas lätt på håret, gör dem mjuka och lysande.

  recensioner

  Julia: "Så snart jag försökte bekämpa mjäll var det allt värdelöst, jag slängde pengar bort... Jag köpte det här schampot och, efter första användningen, trodde inte mina ögon! Hårbotten renades inte bara av mjäll, men håret var rent mycket längre. Jag kommer inte ihåg mer om mjäll, jag råder verkligen alla, det är värt pengarna! "

  Skal Sjampo Hårbotten Rengöring Pyrithione Zink mjäll Shampoo, Kiehl

  Formeln med zinkpyrithion, mentol och aloextrakt eliminerar mjäll, lämnar en känsla av friskhet, läker hårbotten och håret.

  återkallande

  Zhanna: "Efter första användningen minskade mängden mjäll. Jag använder den 2-3 gånger i veckan. "  Nästa Artikel
  Hur applicerar jojobaolja för alla hårtyper