Vad kan bota mjäll?


För att bli av med mjäll behöver du inte bara köpa ett botemedel utan också välja det korrekt. Läkemedel som eliminerar mjäll, varierar i prisklass, aktiv substans, frisättningsform och appliceringssätt. Det är inte alltid möjligt att välja rätt anti-mjällmedel från första gången, så det rekommenderas att söka hjälp från en erfaren hudläkare eller tricholog.

Det finns många mjällmedel tillgängliga på apoteket, såsom schampon och lotioner, salvor och krämer, liksom tabletter. När du väljer bra produkter är det viktigaste att inte gå vilse och noggrant studera kompositionen. Alla läkemedel för mjäll är av hög kvalitet och beprövad, men vissa typer av produkter är lämpliga för varje typ av hårbotten.

Schampon och geler

Det verkar som om det inte finns något enklare än att köpa shampoo eller mjällgel, eftersom det finns många på hyllorna i butikerna. Men faktum är att de flesta butiksschampon inte har någon terapeutisk effekt. Mainstream schampo bara tvätta bort mjäll och fet utsöndring från hårbotten, vilket är en grogrund för svampar, men efter 2-3 tre dagar huden är täckt med hemligt körtlar och mjäll uppstår igen. Därför är det nödvändigt att köpa anti-mjälldroger på apoteket - bara där kan du köpa riktigt terapeutiska schampon.

Effektiva schampon innehåller följande komponenter:

 1. Ketokonazol (Sebason, Nizoral, Perhohot). Hjälper till att lindra klåda och minska flakning. Det har antimykotiska effekter.
 2. Zinkpyrition (Friederm Zinc, Zincon). Kämpar effektivt bakterier, eliminerar desquamation.
 3. Selen disulfid (Sulsen, Vichy Dercos). Normaliserar talgkörtlarna, hämmar bakteriens aktivitet.
 4. Salicylsyra (Stopproblem, Cloran). Den har en antiseptisk effekt, bekämpar effektivt avskalning och klåda.
 5. Tjära - (Tervapuun, Tar 911). Avlägsnar inflammation, har en baktericid effekt, stärker hårstrukturen.

Vissa geler och schampon innehåller flera aktiva och hjälpämnen samtidigt, det vill säga de anses vara kombinerade.

Många lösningar innefattar växtextrakt av kamomill, kalendula, nässla, te träd, lavendel och nålar. De bekämpar inte bara mjäll, utan också återställer hårstrukturen och främjar deras tillväxt.

Dessa verktyg inkluderar:

 1. Elf. Innehåller två huvudkomponenter - ketokonazol och zink. Det är ett billigt, men effektivt schampo som snabbt eliminerar klåda och flaking i hårbotten. Del av timjan extrakt, förstärker verkan av basiska substanser, såväl som fastställer mikrocirkulationen av blod och lymfa cirkulationen och därigenom stärka hårsäckarna, och förbättrad hårtillväxt. Liksom alla rättsmedel är det inte lämpligt för daglig användning, det är tillräckligt att använda 2 gånger i veckan i 14 dagar.
 2. Hydrolat 10. Anti-mjällgel baserat på naturliga ingredienser. Den består av ett extrakt från ismosmos, tea tree extrakt och maclura, mulberry hydrolat, samt keratin och ett komplex av vitaminer. Gelén appliceras i fem minuter till vått hår och tvättas sedan av. Det är tillräckligt att använda det en gång om dagen i stället för det vanliga schamponet i en månad.
 3. Sulsena med nässla. Aktivt hämmar tillväxten av jäst och har en antihistamin effekt: snabbt lindrar rodnad och klåda. Under dess inflytande accelererar sköljningen av hårbotten från döda celler. Sulsen kan användas som vanligt schampo, därför är daglig användning godtagbar. Vanligtvis är två veckors användning för behandling och en vecka för att fixa effekten tillräckliga.

Det är inte nödvändigt att föredra ett dyrt mjällmedel, schampo kan vara billigt, det viktigaste när man väljer att överväga typen av seborré - torr eller oljig. För torr hårbotten är Keto Plus, Algopix, Tar Tar 911, Elf-schampo lämplig. Vid behandling av fet seborré är det bättre att använda Perkhotal, Kloran, Sebasol eller Tar-shampoo från farmor Agafya.

Scrubs och masker

Farmaceutiska mjällmedel finns också i form av skrubber och masker. Deras användning har en rengörande och helande effekt på hårbotten. Skrubben stimulerar blodcirkulationen i huden, rensar skorpor och förbereder huden för applicering av läkemedel, till exempel masker eller salvor från mjäll. Professionella scrubs från seborrhea kan användas utan extra medel, men du måste se till att deras användning är berättigad. Dessa droger för mjäll inkluderar:

 1. Scrub Pre-Sciampo. Mjuk skrubbe, som inkluderar krossade valnötsskal. Sammansättningen innehåller arganolja, som stärker och skiner håret.
 2. Siberika. Skrubba, som innehåller ett stort antal aktiva ingredienser: marockansk olja, havtorn, sur, mint, kalendula och andra. En effektiv lösning för att rensa hårbotten och förbättra hårets allmänna tillstånd.
 3. Kaaral Purify Scrub Cream. Exfoliating scrub som passar bäst för fet hud. Det hjälper till att bli av med blockerade porer och normaliserar ämnesomsättningen i de övre skikten av huden. Castorolja är en komponent som minskar inflammationen och gör huden mer elastisk.

Skrubbe ska inte appliceras om det finns ett starkt inflammerat område av hud, sår eller nackdelar på huvudet. Medel ska appliceras på torrt eller lätt fuktigt hår, massage i 3-5 minuter och skölj med regelbundet schampo. För att förbättra effekten med stora seborrheic tillväxtar, efter applicering av skrubben, kan du använda mjällmaskar:

 1. Tar-zink från företaget Belita. Billigt och effektivt medel för mjäll, som inbegriper ett stort antal aktiva ingredienser: zink, koltjära, ricinolja, rosmarin eterisk olja, extrahera av björkknoppar och blad. Hjälper inte bara att bli av med mjäll, utan stimulerar även hårväxten.
 2. Skaldjursbalsam från Vitex. Denna mask innehåller salicylsyra, biotin, propolis, bivax och zinkpyrition. Denna mask eliminerar klåda och peeling, ger näring till hårrötterna och ger hårets elasticitet.
 3. Vatika. Hårmask med medicinerade oljor. Den innehåller: olja av vetex, tea tree, citron, mandel. Dessa ämnen har antibakteriell, anti-inflammatorisk effekt, ger näring åt huden med vitaminer i huvudet och en del av dexpantenol - återställer skadad hud.
till innehåll ↑

Andra medel

Vilka mjällmedel kan jag köpa på apoteket? Förutom de medel som beskrivs ovan kan du använda följande:

 1. Fitoval. Anti-mjäll lotion som bäst används med eponymous schampo. Den består av ichthyol, ricinolja, panthenol och citronsyra, vilket hjälper till att undertrycka svampen, reparera skadade celler och lindra klåda. Lotionen appliceras på rent, torrt hår och tvättas inte av. Behandlingstiden är 1,5-2 månader.
 2. Ducray. Skal lotion av alla slag, både oljig och torr. Det bästa sättet att lindra svår klåda. Den aktiva ingrediensen - keluamid - hjälper till att lindra inflammation, har en antiseptisk effekt och normaliserar syrets nivå. Applicera med massrörelser dagligen i minst 5 dagar.
 3. Behandling. Antibakteriell och regenererande lotion med två aktiva ingredienser - Tea Tree Oil och Octopirox. Lotionen hälls i ampuller och en är tillräcklig för varje användning. Produkten gnids i torr hud en halvtimme före tvätt av håret.
 4. Farmona. Den outplånliga spraykonditioneringsapparaten för hår med zink, selen, nässla, salvia och burdockolja är avsedd för behandling av fet seborré. Produkten appliceras på torrt eller vått hår på ett avstånd av 25 cm.
 5. Serum Emey från företaget Siberian Health. Normaliserar talgkörtlarna, fuktar och tonar hårbotten, eliminerar klåda och orsakar skalning. Serum appliceras på rent, torrt hår och gnids med massrörelser för bättre åtgärd.

Den mest effektiva salvan och mjällkrämen, som innehåller zink, svavel, ketokonazol, mikonazol, salicylsyra och andra ämnen. Sådana medel appliceras i hårbotten en halvtimme före tvätt och tvättas sedan noggrant.

Vanligtvis är extern behandling av seborré tillräcklig, men med omfattande tillväxt av svampskador är det nödvändigt att ta mjällsprutor på huvudet. För detta är lämpliga antimykotiska läkemedel, den stora reproduktionen och tillväxten av mikroorganismer.

Dessa tabletter inkluderar nystatin, mikonazol, nizoral och deras analoger på den aktiva substansen. Doseringen och varaktigheten av behandlingen väljs av läkaren baserat på graden av skada och patientens ålder.

Seborré är en mycket obehaglig sjukdom som orsakar psykiskt och fysiskt obehag. Men ett brett utbud av anti-mjällmedel i apoteket kan bota det helt. Det viktigaste är att när man väljer ett botemedel är det viktigt att vara uppmärksam på typen av sjukdom och den individuella toleransen hos preparatets komponenter.

Mjällmedel i apotek

Vissa människor behandlar mjäll som ett tillfälligt kosmetiskt problem utan att undra hur man ska bli av med det. Under tiden kan scaly exfoliations i hårbotten signalera abnormiteter i kroppen och orsaka psykisk nöd.

Det mest effektiva botemedlet för mjäll

När en person står inför problem med mjäll är det första som kommer att tänka på att gå till apoteket för ett lämpligt läkemedel för att bli av med det. Köp ett effektivt verktyg kommer inte alltid ut. När vi faller för reklam förvärvar vi ofta ett dyrt läkemedel som inte uppfyller våra förväntningar. Efter att ha valt orsaken till vita flingers utseende, måste du välja ett botemedel mot mjäll på apotek, en tricholog hjälper dig att bestämma det.

Sulsenpasta

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i sulsenpasta är selendisulfid, som har en trippel effekt mot små skalor på huvudet:

 • cytostatisk, i vilken processen med cellbildning bildas
 • keratolytisk, på grund av vilken den epidermis snabba exfoliering inträffar, förhindrar utseende av mjäll;
 • svampdödande i förhållande till jästsvampar, vilken selendisulfid inte tillåter att föröka sig, minskar tillväxten.

Mjällschampo

Bland de verktyg som hjälper till att bli av med mjäll är schampon de mest populära vad gäller popularitet. De är indelade i tre typer:

 1. Tar. En del av tjären är björk, tall, enbär och kol. Tjärmjölksjuka hjälper till att sakta ner bildandet av fläckiga flingor.
 2. Antifungal. De innehåller ämnen som förhindrar reproduktion av svampar: clotrimazol, pyrithion, ketokonazol och andra. Antimykotisk schampo används inte mer än en gång i veckan.
 3. Zink. Zinkschampo rekommenderas för användning i fet seborré. Verktyget hjälper till att reglera sebumsekretion, torr hårbotten, stimulera metaboliska processer. Medicinsk schampo med zink ska inte användas i onödan.

ampull

Apotekets ampuller är ett effektivt botemedel mot seborrheisk dermatit och håravfall. Behandling av mjäll är märkbar efter första användning: hårbotten irritation försvinner, inflammation minskar. Dessutom skyddar de aktiva substanserna olamin, vita lupin-extrakt och PP-vitaminer håret från överdriven ultraviolett strålning, bekämpar bakteriell och svampflora och stimulerar den snabba tillväxten av hår. Det är nödvändigt att använda detta läkemedel för mjäll strängt enligt instruktionerna.

lotioner

Dessa medicinska preparat kan vara hemlagad eller professionell, som säljs i ett apotek. De aktiva ingredienserna i lotioner är salicylsyra, svavel, zink och andra. De medel som applicerats på hårbotten inkuberades i 15 till 40 minuter och tvättades sedan av. Lotionen hjälper inte bara till mjäll, men innehåller också komponenter som läker och lugnar huden.

Medicinsk mjällschampo i apoteket

Nästan alla män och kvinnor som upplever mjäll skickas omgående till apoteket för terapeutiska schampon. Deras popularitet ligger i den korta användningen och det snabba uppnåendet av ett positivt resultat. Upprepad behandling utförs endast efter en viss tid. Dessa lösningar för mjäll säljs i apotek och köpcentrum till ett överkomligt pris.

Nizoral

I rankningen av de mest populära terapeutiska schamponerna kommer Nizoral först. Den aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol, som används som ett svampmedel för att bli av med seborré och andra sjukdomar i hårbotten. Enligt instruktionerna bör du tvätta huvudet med Nizoral 14 till 30 dagar ett par gånger i veckan. Enligt konsumenterna hjälper verktyget att avlägsna mjäll under en lång tid efter 2-3 applikationer.

ketokonazol

Det har egenskaper som kan störa syntesen av triglycerider och fosfolipider, som bildar svampens cellväggar. Med hjälp av schampo behandlas både vuxen och pediatrisk dermatit framgångsrikt. I modern medicin används Keto Plus-shampoo och ketokonazoltabletter för behandling av candidiasis, dermatofytos och flerfärgade lavar. Innan du använder detta läkemedel är det lämpligt att rådgöra med en hudläkare.

Sebazol

Det aktiva medlet av mjäll i apoteket inkluderar schampo "Sebasol". Han tvättar inte bara de exfolierade epidermierna utan tar bort orsaken till sjukdomen. Dessutom ger läkemedlet effekten i kampen mot jästskador, förbättrar hårbotten, har anmärkningsvärda tvättegenskaper. Med regelbunden användning (en månad två eller tre gånger) bidrar till att förbättra hårets övergripande tillstånd.

ciklopirox

De svampdödande egenskaperna hos ciklopiroxolamin är starkare än ketokonazol, eftersom ciclopirox är aktiv mot alla typer av patogena svampar. Som en del av terapeutiska läkemedel har komponenten antipruritisk och antiinflammatorisk effekt. Cyklopiroxolaminbaserade schampon behandlar seborrheisk dermatit, vilka andra droger kan inte hjälpa till. Efter den första applikationen är det möjligt att bli av med klåda, ökad oljighet i håret, och efter 2-3 gånger tvättar huvudet mjäll försvinner.

Tjärschampo

Tjära har flera helande egenskaper: torkning, antiparasitisk, antiseptisk. Tjärschampo - känd under lång tid betyder att bekämpa svampande manifestationer, som har antimikrobiell verkan. Sammansättningen av det inhemska terapeutiska läkemedlet innefattar björktjära, organiska syror, kävextrakt, allantoin. Alla dessa komponenter ökar effekten av tjära, samt främjar hudförnyelse och lindrar klåda.

Perhotal

Ett läkemedel från ett apotek som är effektivt mot seborrheisk dermatit, pityriasis, olika typer av mjäll. Strukturen av "Perhotal" inkluderar ketokonazol, som tränger in i epidermis och förhindrar reproduktion av patogena svampar Pityrosporum. Shampoo produceras i Indien, och doseringsformen (1% eller 2%) köps beroende på sjukdomsstadiet.

Friderm

Professionella schampon "Friderm" skapad speciellt för att motverka mjäll. De säljs för olika hårtyper och rekommenderas för behandling, fixering av resultatet eller förhindrande av eventuell dermatit i hårbotten. "Friederm" ordineras för oljig seboré, mjäll och psoriasis och används en eller två gånger i veckan. Behandlingen varar från en månad till tre, beroende på graden av skada på hårbotten.

Goda och billiga medicinska mjällschampon som kan köpas på apoteket

Mjölk är inte bara en estetisk fråga. Vita skalor orsakar klåda och orsakar mycket obehagliga känslor, trots att hårbotten inte är inflammerad. Många överväger att peeling en infektion, men en föregångare till seborré kan vara ett brott mot matsmältning, stress, överarbete eller försummelse av hygienreglerna.

Även om mjäll inte orsakar något annat än synligt bör det behandlas. Ofta är det nog bara att köpa mjällschampo på ett apotek. För några år sedan behandlades seborré med olika salvor, sulsenpasta, speciella krämer, lösningar och till och med ultraviolett. Att bli av med mjäll var besvärlig och tog tid.

Med ankomsten av hushållsschampon i detta område har allt blivit mycket lättare: några av dem är verkligen mycket effektiva vid peeling. Men med apoteksprodukterna kan de fortfarande inte jämföras. Farmaceutisk kosmetika syftar till fullständig eliminering av problemet, och inte dess tillfälliga ljuddämpning.

Typer av farmaceutiska schampon

För att välja rätt mjällschampo i apoteket måste du veta vilka komponenter som ingår i dess sammansättning och vad de påverkar.

 1. Shampoo baserade på pyrithionzink, clotrimazol, ketokonazol och bifonazol. De är utformade för att förstöra svampen, vilket i de flesta fall är orsaken till seboré. Verktyget verkar snabbt och kräver ofta inte att huvudet ska tvättas länge. På flaskan av ett sådant schampo kan anges att den används en gång.
 2. Medlar med oktopriroksom, sulsen och zink. Denna kategori av kosmetiska formuleringar har en antibakteriell effekt på hårbotten. Normalisering av hornbildning uppstår här på grund av undertryckandet av aktiva bakterier, vilket möjliggör att lösa problemet på kort tid.
 3. Föreningar med svavel och salicylsyra. Shampoos i denna grupp används för att exfoliera vågar. Detta är användbart för överskott av sebaceous utsöndring, när partiklarna i epidermis håller sig ihop och inte rör sig bra.
 4. Shampoo med tillsats av växtekstrakter. Björktjära, nässla, kamomill, Johannesört, kalendula, fälthästslag och häftkärl kan normalisera talgkörtlarna, liksom eliminera inflammation och klåda.

Medicinsk schampoöversikt

Den mest populära mjällschampo, som kan köpas på apoteket och recensionerna av vilka endast lämnas av de mest gynnsamma, är Sebosol. Detta verktyg hjälper till att bli av med inte bara seborré, men också från dermatit, psoriasis och till och med flera typer av berövande. Det aktiva innehållet ketokonazol verkar snabbt och effektivt, utan att kräva upprepad användning av schampo. Att bli av med mjäll tillräckligt för att använda den 2 gånger i veckan i en månad. Men alla som använde "Sebozol" talar om en kortare tidsram. Många schampon hjälpte redan från den första applikationen, och det var ingen återkommande avskalning. Det är också viktigt att schamponet är lämpligt för alla typer av hår, och det kan användas både av barn och tonåringar, om det inte finns någon individuell intolerans mot komponenterna. "Sebozol" har analoger - "Nizoral" och "Seborin".

Det billigaste mjällschampo som säljs i ett apotek är "Tar". Tillverkaren erbjuder det till ett mycket överkomligt pris: en flaska på 150 ml kostar bara 91 p. Den innehåller björktjära, citronsyra och natriumklorid. Dessa komponenter undertrycker svampens vitala aktivitet och förstör själva orsaken till desquamation. Glycerin, som också är närvarande i formeln, mjukar åtgärden av de aktiva ingredienserna och skyddar epidermis och hår. Shampoo "Tar" visas inte bara för seborré, men också för psoriasis. Ämnet appliceras på vått hår och lämnas i 4-5 minuter och tvättas sedan av. Använd verktyget för att helt eliminera mjäll.

Shampoo "Sebopiroks" i sin handling och applikation liknar "Tar", men det innehåller inte björktjära. Natriumlaurylsulfat, citronsyra, natriumklorid, salicylat och trilon B finns här. Medlet undertrycker inte bara svampen utan tar också bort skalning.

"Sulsen Forte 2%" förtjänar särskild uppmärksamhet. Det här är ett mycket gott mjällschampo, vars kost på apoteket inte överstiger genomsnittet: en 150 ml flaska kostar ca 180 r. Sammansättningen av tvålinnehållet innehåller magnesium, natrium, citronsyra, karbomer, glyceryloleat. Förutom huvudkomponenterna finns det ett klotrots extrakt. schampo:

 • tar bort mjäll, seborré och dermatit;
 • lindrar klåda och förhindrar peeling;
 • förstör svampbakterier
 • bryr sig om hår och aktiverar sin tillväxt.

Produkten appliceras, piskas i skummet och efter 3 minuter sköljs med varmt rinnande vatten. Det är nödvändigt att tvätta håret med det här verktyget 3 gånger i veckan i 1,5-2 månader.

Naturligt och medicinerat schampo för mjäll presenteras på apotek av företaget "Natura Siberika". Den består av bara naturliga ingredienser:

 • sockerrör och kokosnötolja (extrakt);
 • guargummi;
 • ekmossa och arktisk malurt
 • nässlor;
 • kamomill;
 • St John's wort;
 • marshmallow;
 • björktjära;
 • soapworm läkemedel.

Örtekomposition gör att du kan ta bort mjäll försiktigt, men effektivt, utan att orsaka skada. Malurt och ekmoss förstör svampen, och växtxtrakten närmar sig och behandlar håret. Krullar efter schampo "Siberika" blir mjuka och lätta.

Shampoo "Fitoval" är avsedd för intensivvård eller för regelbunden behandling. Medel för periodisk användning innehåller zink, salicin och white willow extrakt. Produkten lindrar snabbt svamp och skalning, lugnar huden och förhindrar inflammation från att utvecklas. Efter användning av kompositionens normala celldelning av epidermis. Shampoo är lämplig för alla hårtyper och har fungerat bra för frekventa återkommande seborré. Applicera det på håret två gånger - först i 3 minuter och tvättas av, och sedan i några sekunder. "Fitoval" är mycket effektiv i kampen mot mjäll.

Handlingen av schampot "Zinovit" är baserad på två komponenter - zinkpyrithion och klasazol. Att de förstör svampen och ta bort orsaken till seboré. Hjälpämnen, såsom panthenol, karbamid och mintolja, reglerar frisättningen av fett och skyddar hårbotten från uttorkning. "Tsinovit" används för alla typer av seboré, psoriasis och dermatit. Behandlingsförloppet är 1 månad, 2 "skönhetssessioner" per vecka. För förebyggande syfte används schampo en gång var tredje vecka.

Att bli av med mjäll är inte svårt om du ansätter frågan ansvarsfullt. Detta kan till och med göras med folkmekanismer, men det är ofta obekvämt. Det är mycket lättare att köpa mjällschampo på apoteket och glömma den irriterande sjukdomen så snart som möjligt. Dessutom erbjuder läkemedelsindustrin ett stort antal verktyg.

Hur man väljer ett lämpligt anti-mjäll i apotek

Problemet med mjäll är bekant för nästan alla. Det blir en orsak till obehag, så kampen mot det börjar omedelbart. Ofta frågar vi råd från vänner eller letar efter information på Internet. Men varför i ett fall hjälper en populär och kliniskt testad åtgärd, och i den andra absolut utan resultat? Svaret ligger i orsaken till mjäll. Det är med sin identifiering att man måste börja. Och de obehagliga vita "flingorna" på håret - bara konsekvenserna. De tjänar som en signal att det är dags att vidta åtgärder.

Hur man väljer en helande mjällschampo i apoteket

Eftersom mjäll är en sjukdom, måste du leta efter en bot för det på apotek. Men här står vi inför ett brett urval, som i butiken. Varje tillverkare lovar en fullständig botemedel. Men frågan - vad man ska köpa är fortfarande öppen.
För att svara på det, tillbaka till orsaken till mjäll. Det finns flera av dem:

 1. Felaktig näring och kränkningar av mag-tarmkanalen;
 2. Avitaminos och nedsatt immunitet
 3. Felaktigt utvalda stylingverktyg;
 4. Stressiga situationer och depression;
 5. Ingår i barbersvampen på grund av dålig sterilisering av instrument.

Någon av dessa faktorer kan orsaka störningar i talgkörtlarna. Således skapas förhållanden för reproduktion av svampen som orsakar seborré. Det kan manifestera sig på olika sätt. Oljig seborré är en följd av det aktiva arbetet i sekretkörtlarna. Håret blir snabbt smutsigt och fettigt, "flingorna" vid rötterna är stora, huden börjar klia mycket. Med torr seborré finns tvärtom brist på fett. Som en följd upplever en sjuk person ständigt kliande hårbotten.
Vågen är små, men det finns många av dem. Blandad seborré kombinerar problemen med de två första. Det är svårast att behandla det, och det är bättre att kontakta en tricholog.

Kör inte sjukdomen. Det är inte lika ofarligt som det verkar vid första anblicken. Avbrott av cellregenerering leder till en försvagning av hårsäckarna. Nya hår kommer inte att kunna växa, och redan vuxna kommer att börja falla ut.

För att förhindra håravfall, börja omedelbart behandlingen. Glöm inte det integrerade tillvägagångssättet och eliminera de grundläggande orsakerna.
Så, mjällmedel varierar i sammansättning. Namnlösa: De viktigaste aktiva komponenterna. Bland dem kan vara:

 1. Salicylsyra. Det kämpar bra med överdriven sekret av talgkörtlar och svettkörtlar. Men det kan torka ut huden, vilket ger motsatt effekt.
 2. Tjära och Ichthyol hjälper till att normalisera cellförnyelsen. Att sakta processen för att dö förhindrar att synliga vita vågar uppträder. Liksom salicylsyra, peeling väl döda celler.
 3. Clotrimazol och ketokonazol är aktiva svampmedelskomponenter.
 4. Zinkpyrithion och selendisulfid lindrar inflammation och bekämpar mikroorganismer, vilket hämmar deras utveckling.

I kompositionen av mjäll kan produkter uppstå flera ämnen. Men bäst kombinerar tre åtgärder på en gång: exfoliering, antimikrobiell och normalisering av talgkörtlarna.

Billiga anti-mjäll apotek

Priserna på apoteket för varor av samma kategori är mycket olika. Bli inte ett undantag och mot mjäll. Efter att ha undersökt kompositionen kommer du att inse att du inte får betala för dofter och värdelösa tillsatser.

Billig schampo hanterar inte mindre problemet med seborré. Det finns tre typer av dem:

 1. Antifungala schampon har en komplex kemisk sammansättning som snabbt och effektivt bekämpar reproduktionen av mikroorganismer. De är potenta, så omedelbart efter behandlingen måste du sluta använda dem. Du kan bara köpa dem i ett apotek, tillämpa strikt enligt anvisningarna.
 2. Exfoliating scrub shampoos anges för fet seborré. De fungerar som en peeling, rensar försiktigt hårbotten. Men med torr seborré rekommenderas inte sådant schampo eftersom salicylsyra är vanligtvis närvarande i dess sammansättning.
 3. Tjärschampo är liknande i åtgärd mot svampmedel. Men de har en långsammare effekt. Detta är det bästa alternativet för känslig hud och allergi benägen.

Var noga med att överväga din hårtyp och typ av seborré. Det här hjälper dig att välja rätt verktyg, vilket på kort tid hjälper till att hantera problemet under lång tid.
Professionella schampon kommer att ha en stark inverkan, men smaker och andra extrakomponenter påverkar deras slutliga pris. Bland apoteket kan man skilja sig populärt med ett bra valuta för pengarna:

 1. Nizoral är ett bra antimykotiskt medel, minskar klåda och flaking. Den aktiva substansen är ketokonazol. Kostnaden för en liten flaska är något överskattad, men schamponet skummar väl och är ekonomiskt att använda. Rekommenderas för behandling och förebyggande av seborré.
 2. Sebosol är liknande i sammansättning och verkan mot nizoral, men priset är lägre. Lös problem med seborrheisk dermatit, påverkar effektivt svamplidor. Fördelen är restaureringen av hårstrukturen. Applicera en kurs för förebyggande av mjäll.
 3. Sulsen - schampo och pasta med selendisulfid aktiv ingrediens. Hjälper från torr och oljig seborré. Det är ett komplext verktyg: det bidrar till att svampar dör, regenererar celler och normaliserar talgkörtlarna. Shampoo avlägsnar smuts, förbättrar hårets utseende på grund av extrakten av burdock och kanelalkohol som finns i den.
 4. Vichi Dercos refererar till medicinsk kosmetika. Rekommenderas för oljig seborré.
 5. Dermazol är sammansatt av ketokonazol, vilket gör det till ett effektivt antifungalt medel. Det behandlar inte bara mjäll, utan också pityriasis versicolor, som visas med eksem.
 6. Keto plus är ett annat botemedel mot ketokonazol i sammansättningen av de aktiva substanserna. Kämpar perfekt med peeling. Det är indicerat för behandling av svampområden i hårbotten.
 7. Shampoos av kloran serien är avsedda för olika typer av seborré. Det har antibakteriella effekter, lindrar klåda och irritation. Naturliga växtextrakt bidrar till förbättringen av hårbotten.
 8. Fitoval är ett dermatologiskt medel som innehåller zinkpyrition. Lugnar inflammerad hårbotten, rekommenderad för svår håravfall.
 9. Friderm Tar och Friderma Zink har motsvarande aktiva komponenter i kompositionen. Den första är designad för fet hår, det andra för torrt hår. Innehåller inte dofter och färgämnen. Behandlar hypoallergena och är lämplig även för känslig hud.
 10. Squafan S är en intensiv anti-mjällmedel med ett helt komplex av ämnen. Det handlar även om allvarlig seborrheisk dermatit, eliminerar klåda och skalar av huden.
 11. Seborinserien från Schwarzkopf är avsedd för olika hårtyper. Den främsta antifungala komponenten i climbazol är bra för mjäll. Lämplig för intensiv hud och hårvård.
 12. Algopix används vid komplex behandling av seborré, såväl som ett profylaktiskt medel.
 13. Ducre Kelyual schampo rekommenderas för svår seborré och dermatit. Innehåller inte parabener.

Detta är inte alla medel för mjäll, som finns i apoteket. Samma företag producerar dem i olika former: tonic spray, gel, balsam, lotion. Var och en av dem klarar av problemet, men det är bättre att göra ett val till förmån för en viss efter att ha hört en specialist.

Apotek mjäll skampon - recensioner

Om varje läkemedelsbehandling för mjäll kan du hitta olika recensioner. Någon hjälpte dyrt schampo, och någon billig botemedel. Välannonserade läkemedel motiverar kanske sig själva, men mindre kända motsvarigheter klarar av sin uppgift inte värre.

Tänk på att med frekvent användning av samma schampo blir det beroendeframkallande. Därför, i händelse av en allvarlig sjukdom, är det nödvändigt att byta två eller tre droger.

Pharmacy shampoos kan användas inte bara för behandling, men också för förebyggande.
En annan viktig punkt - för vilken mjäll botemedel köps. Vissa av dem är inte avsedda för barn under 12-15 år. Men det är bättre att leta efter ett verktyg med ett särskilt märke.

 • Enligt många användare är Nizoral ett effektivt verktyg. Han hanterar snabbt problemet med mjäll, i vissa fall efter första användningen. Men det höga priset för en liten volym låter inte kalla det bäst.
 • Däremot är Sebosol två gånger billigare. Enligt konsumentrecensioner, lindrar det klåda väl. Men det finns också återfall efter att ha återvänt till dagliga kosmetiska produkter. Var noga med att använda balsamkonditioneringsapparaten för bättre kamning efter applicering av Sebozol.
 • För dem som föredrar ekologiska produkter, var uppmärksam på Klorane. Det kommer att ge intensiv hårvård och kommer att göra bra med mjäll. Bland bristerna noteras det oekonomiska och behovet av att tvätta håret flera gånger, för schampo sköljdes hårt.
 • Väl beprövad linje Vichi producerar, enligt användarna, en effektiv mjällschampo. Men det kan inte heller kallas universellt. Dessutom, på grund av höga priser, många söker efter överkomliga motsvarigheter.
 • Till exempel klarar billiga Fytal bra med olika typer av mjäll. I kombination med samma schampo från håravfall ger mycket bra resultat. Av nackdelarna noterar en obehaglig lukt. Effektiviteten av schampo från att falla ut, också många ifrågasatte. Det gör det dock bra med mjäll.
 • Enligt recensioner har Keto Plus Shampoo en hög betyg. Det är ofta skrivet tricholgy efter inspektion och identifiera seborré. Dess främsta fördel är närvaron av zinkpyrition i kombination med ketokonazol. Keto plus används ensam eller ingår i komplex behandling, till exempel med Sulsen pasta eller Algopix.
 • När det gäller varumärket Sulsen, förutom pasta, använder köpare aktivt schampo och skalning. Notera varje verktygs höga effektivitet separat, såväl som deras användning i komplexet.

Om du inte får ett möte med en trichologist, kontakta en kvalificerad apotekare. För att lämna en bra recension om verktyget som hjälpte dig, följ instruktionerna. Endast genom att följa rekommendationerna kan du objektivt utvärdera schamponet och rekommendera det till andra med samma typ av hår och typ av mjäll.

Den bästa mjällmedel

Kosmetiska tillverkare erbjuder främst speciella schampon för att bekämpa mjäll. Vi pratar om dem i vår artikel: berätta hur du använder, vilka ingredienser som ska letas efter i formeln, samt presentera de bästa 5 bästa mjällschampoerna, enligt skin.ru.

 • Vad är mjäll, orsakerna till förekomsten
 • Funktioner av mjällmedel
 • Vilket sätt kan användas
 • Anti-mjäll salong förfaranden
 • Hur man väljer ett botemedel mot mjäll
 • Topp 5 bästa mjällmedel

Vad är mjäll, orsakerna till förekomsten

Alla har kommit över en mjällproblem minst en gång i livet. Om de irriterande skalorna inte försvinner själva, men dröjer, så kan du inte utan speciell kosmetika. Att välja shampoo, många handlar genom försök och fel - och som ett resultat förvärrar de ofta situationen. För att undvika detta kommer vi att förstå vad du behöver veta om mjäll och sätt att bekämpa det.

Eliminering av mjäll beror i stor utsträckning på det korrekta valet av schampo. © Lager

Mjölk, eller seborré, uppstår på grund av en kränkning av processerna för förnyelse och sköljning av huden. Om den här processen accelereras av någon anledning (i stället för de vanliga 28 dagarna tar det till exempel 15), så ökar och ackumulerar antalet skalor. Så det finns mjäll. (Läs mer om orsakerna)

Seborré är torr och oljig, ibland finns blandade former.

Torr seborrhea kännetecknas av minskad aktivitet hos talgkörtlarna. Viktiga funktioner:

flingor är små, dammiga;

hår tunt, svagt, överdriven

hårbotten irriterad, kliande.

Oljig seborré karakteriseras av ökad talgproduktion. symptom:

flingor i form av stora flingor av vit eller gulaktig nyans;

håret är fet, snabbt blir smutsigt, strängar fast ihop;

Orsakerna till mjäll är många, från felaktig hårvård till stress. En stor roll här spelas av jästsvamparna i släktet Malassezia - permanenta invånare i hårbotten, som aktiveras under vissa omständigheter.

Funktioner av mjällmedel

När du väljer anti-mjällmedel, fokusera på en typ av seborré.

När torra seborrékomponenter som sänker talgproduktionen kan förvärra torr hud. Huden behöver fuktgivande och näringsämnen, vitaminer och antioxidanter.

I fall av fet seborré, tvärtom är det viktigt att minska produktionen av talg, näringsämnet av mikrober. Som regel krävs ämnen med svampdödande aktivitet.

För alla typer av seborré behöver huden fluga.

Vilket sätt kan användas

För att bekämpa mjäll och hårvård hemma används flera typer av verktyg.

schampon

I deras formel kombineras milda ytaktiva medel med anti-mjäll ingredienser, omsorg och lugnande ämnen. Applicera detta schampo rekommenderas vid första tecken på obehag. Använd det flera gånger i veckan tills fullständig försvinnning av mjäll, och sedan en gång i veckan - som en förebyggande åtgärd.

balsamer

Som regel arbetar de tillsammans med schampo och förbättrar dess effekt. Förutom smutsämnen kan vitaminer, oljor etc. inkluderas i formeln.

lotioner

Applicera lotion på torr hud - gnidas med lätta cirkelrörelser. Eliminerar mjäll, lotion samtidigt som man bryr sig om hår. Användningsfrekvens - 2-3 gånger i veckan.

Zinkpyrition. Kanske det vanligaste antifungala medlet. Det har också antibakteriella egenskaper.

Selen disulfid. Effektivt påverkar Malassezia-svampen, återställer hårbottenmikrobiomen, eliminerar desquamation.

Tar. Bekämpar bakterier, har en torknings- och avfettningseffekt. Nackdelar - en stark lukt, förmågan att ge håret en rödaktig nyans.

Salicylsyra. Keratolytic, tar bort klibbiga skalor från hårbotten.

Panthenol. Fuktar, lugnar irriterad hårbotten.

Vitamin E. Tillsammans med fukt har en antioxidant effekt.

Växtbaserade extrakt med antiseptisk verkan: lavendel, rosmarin, grönt te, johannesört.

Lavendel extrakt och olja hjälper till att klara av mjäll. © iStock

Flodmedel kan också innehålla antifungala medel:

Ketokonazol (imidazolderivat).

Preparat med hög koncentration av ovanstående ämnen bör ordineras av en läkare.

Anti-mjäll salong förfaranden

Vi listar de bästa rutinerna mot mjäll.

Hårbotten skalar
Det kan göras både i kosmetologikliniker och i skönhetssalonger. Periodicitet, beroende på vilket läkemedel som används - en gång var 60 eller 90 dagar.

Akvapiling
"Skalig" hud och täppt sebumporer rengörs med en stark stråle i en blandning av luft och saltlösning.

cryomassage
Kombinerar den kalla effekten på vävnaden i kombination med en massage.

mesotherapy
Injektioner av hudvänliga ämnen normaliserar produktion av talg, lindrar inflammation och irritation.

Ozonterapi
Läget i hårbotten förbättras genom att använda en ozon-syreblandning, som injiceras med en spruta eller injektor.

 • microcurrents
  Pulser av lågfrekvent elektrisk ström normaliserar ämnesomsättningen, förbättrar blodcirkulationen och syretillförseln.
 • Hur man väljer ett botemedel mot mjäll

  Vid valet är det viktigt att överväga: typ och tillstånd hos hårbotten, åldersskyltar, individuella preferenser.

  För tonåringar

  Hur kan du låta mjäll skämma bort humör och självkänsla, om vi pratar om tonåren! Effektiva medel finns för alla. © iStock

  Ungdomar åtföljs av hormonella störningar, i synnerhet ökad produktion av androgener. Därför framstår mjäll ofta tillräckligt. Ibland för eliminering är det tillräckligt med regelbunden kompetent vård, vilket minskar hårets fettinnehåll.

  För kvinnor

  Förutom att "bli av med mjäll", inför kvinnor ett antal krav på schampo:

  möjligheten till daglig användning

  trevlig struktur och smak;

  mjukgöring hår, lättare kamma, ljusstrålar.

  Och allt detta i en flaska.

  För män

  På grund av det ökade fettinnehållet i hårbotten hos män framträder mjäll oftare än hos kvinnor. Huvudmänskraven för schampo är bra rengöring, möjligheten till daglig användning, närvaron av ämnen som förbättrar hårväxten (ja, en stark hälsa av mänskligheten är lite rädd för skallighet).

  Vad är det viktigt att komma ihåg när man väljer en mjällprodukt? Oavsett hennes utseende är det bra om din schampo:

  har den mjuka tvättbasen;

  leder inte till torkning och avfettning av huden - tvättmedel utan sulfater rekommenderas för känslig hårbotten, benägen att irritera och atopi;

  skiljer sig i höga konsumentegenskaper.

  När det gäller förebyggande av mjäll: vid första utseendet är det värt att kontakta en läkare som kommer att diagnostisera och ordinera behandling. Endast i detta fall kan återfall undvikas.

  Topp 5 bästa mjällmedel

  Vi representerar de bästa mjällschampon enligt Skin.rus uppfattning och förstärker vårt val med recensioner från riktiga användare.

  Fläckschampo 2-i-1 Fructis, Garnier

  Vackert mjukt hår utan häll av mjäll är det resultat du borde förvänta dig av det här verktyget efter den första applikationen. Zinkpyrithion klarar av vita vågar och deras återkomst, grönt te extrakt bekämpar fria radikaler.

  recensioner

  Olga: "Helt konsekvent med beskrivningen. Lätt att skumma och tvättas av. Det luktar bra. Jag rekommenderar att prova det! "

  Elena: "Bra schampo! Det skumar lätt, sköljs väl, behöver inte återanvändas, tvättar håret fantastiskt (min är av måttlig tjocklek) och har fortfarande en god arom! "

  Intensiv skum för sköljmedel för känslig hårbotten som är utsatt för klåda, Dercos Technique, Vichy

  Trots frånvaro av sulfater tvättar håret noggrant. Skala blir mindre, klåda och obehag försvinner. Kompositionen innefattar piroktonolamin, bisabolol, salicylsyra. Hur man använder: Skum på håret, tvätta av efter 2 minuter.

  återkallande

  Tatyana: "Mjölk har alltid varit mitt personliga problem. Hon försvann sedan och dök upp igen - jag bytte ut otaliga schampon på jakt efter "det", men alla av dem släppte förr eller senare. Efter att ha använt detta verktyg började håret se bättre ut, mjäll slutade hälla från huvudet. Det är sant att det är nödvändigt att använda detta schampo länge för att konsolidera resultatet, men det här är inte heller ett problem. "

  Intensiv skum för sköljmedel för normalt och fet hår och hårbotten som är benägen för klåda, Dercos Technique, Vichy

  Formeln är baserad på ceramider, selendisulfid, salicylsyra, vitamin E, mentol. Använd 2-3 gånger i veckan i en månad, och sedan en gång var 7: e dag som en profylax.

  recensioner

  Lisa: "Bra schampo. Gav att prova en vän som led av mjäll. Hon var skeptisk eftersom ingenting hade hjälpt förut. Men nu har allt förändrats. Flickvän glad! Jag rekommenderar.

  Catherine: "Shampoo har en mycket trevlig lukt, det skumar lätt, det finns en fräscheffekt under appliceringen, det tvättas lätt av. Mycket nöjd med resultatet. För det första uppfyller schampot sitt uppdrag: känslan av klåda och fläckning av hårbotten försvinner. För det andra noterade jag en uttalad kosmetisk effekt: Håret blev voluminöst utan viktning, slät, glänsande, lätt kammade ".

  Intensiv anti-mjällschampo med mikroexfolierande effekt Kerium DS, La Roche-Posay

  Lipohydroxisyra och salicylsyra tar bort flingor, hjälper till att minska flakningen. Medlen fördelas lätt på håret, gör dem mjuka och lysande.

  recensioner

  Julia: "Så snart jag försökte bekämpa mjäll var det allt värdelöst, jag slängde pengar bort... Jag köpte det här schampot och, efter första användningen, trodde inte mina ögon! Hårbotten renades inte bara av mjäll, men håret var rent mycket längre. Jag kommer inte ihåg mer om mjäll, jag råder verkligen alla, det är värt pengarna! "

  Skal Sjampo Hårbotten Rengöring Pyrithione Zink mjäll Shampoo, Kiehl

  Formeln med zinkpyrithion, mentol och aloextrakt eliminerar mjäll, lämnar en känsla av friskhet, läker hårbotten och håret.

  återkallande

  Zhanna: "Efter första användningen minskade mängden mjäll. Jag använder den 2-3 gånger i veckan. "

  De bästa mjällmedel i apotek

  Problemet med mjäll på huvudet är bekant för ett stort antal människor. "Vita flingor" kan förstöra någon frisyr, orsaka obehagliga känslor och klåda. Tack vare aktiv annonsering börjar människor slåss mjäll på egen hand och gå till apotek eller butik. Läkemedel finns tillgängliga i disken utan recept. Men det är värt att överväga att effektiviteten av varje verktyg beror på orsaken till mjäll.

  Orsaker till mjäll

  Mjölk är ett tecken på sjukdom. Därför måste du ta reda på vad sjukdomen kan kopplas till innan du går till närmaste apotek för behandling. Utseendet av mjäll signalerar ett brott mot kroppen.

  Faktorer som påverkar mjäll:

  • jästliknande svamp Malassezia furfur. Under vissa förhållanden (nedsatt immunitet, viktminskning, brist på vitaminer etc.) aktiveras svamp och huden på huvudet flingar av. Svampen är orsaken till seborrheisk dermatit, pityriasis versicolor, seborrhepsoriasis och eksem;
  • reducerad immunitet
  • brist på vitaminer Au B;
  • obalanserad diet, gastrointestinala sjukdomar;
  • stressiga stater
  • misslyckande i ämnesomsättningen;
  • Felhygienprodukter
  • missbrukar användningen av stylingprodukter.

  Läkemedel till försäljning i apoteket

  Alla droger för mjäll skiljer sig åt i sammansättning och aktiva ingredienser. Aktiva aktiva komponenter innefattar:

  1. Salicylsyra.
  2. Tar.
  3. Ichthyolsalva.
  4. Clotrimazol och ketokonazol.
  5. Zinkpyrition.
  6. Selen disulfid.

  Läkemedel säljs i apoteket i form av salvor, schampon, krämer, lotioner, sköljningar och tabletter.

  schampon

  Det mest populära anti-mjälldrogen i apoteket är schampo. Effektiv schampobehandling är förknippad med innehållet i komponenter med exfoliating, antifungal och antibakteriell verkan.

  När du väljer ett schampo måste du överväga hudtypen, typ av seborrheisk dermatit. Det bästa terapeutiska verktyget behöver inte vara dyrt. Prisvärd farmaceutisk schampo: Algolix (kombinerad med salicylsyra och tjära), Elf (antimykotisk motsmedemedicin med ketokonazol och zink), Sulsena, Sebosol.

  lotioner

  Medicinska lotioner används också som mjällmedel. Droger appliceras för att städa håret och tvättas inte.

  Den mest populära av dessa är Fitoval lotion. Huvuddelen av mjällkrämer är ichthyol. Farmaceutiska preparat baserade på ichthyol lindrar inflammation, klåda och har en antiseptisk effekt. Medlen appliceras på huvudet inom en månad. Det är bäst att använda med schampo av samma märke. Mjölk säljs i ett apotek och anses vara billigt.

  En annan populär anti-mjäll lotion är Subrina. Terapeutisk lotion är baserad på tea tree oil och octopirox. Verktyget är ganska effektivt och hjälper till att förhindra bildandet av mjäll. Medicinsk lotion appliceras dagligen på tvättat hår.

  För att eliminera symtomen på seborré, är det bäst att använda drogen Ducray. Lotionen har antipruritisk effekt, lindrar obehag, minskar rodnad och återställer hudens pH. De viktigaste aktiva ingredienserna är zinksulfat och kelamid. Behandlingsförloppet är inte mer än 5 dagar. Terapeutisk lotion av alla presenterade är den dyraste när det gäller kostnaden.

  Läkemedel Narkotika på apoteket

  Många människor lider av mjäll och provar en mängd olika metoder för att bli av med det. Alternativa medicinmedel används, olika läkemedel som enligt reklam har mirakulösa, farmaceutiska schampon, salvor, lotioner. Vad ska mjölkmedel i apoteket köpa?

  Mjällklassificering

  Alla läkemedel som kan bekämpa mjäll är indelade i flera kategorier:

  • Läkemedel som hämmar utvecklingen av svampar eliminerar patogener. De kan innehålla ämnen som tjära, ketokonazol, oktopirox, klasazol, selendisulfid, svavel.
  • Medel för att minska intensiteten av exfoliering av cellerna i stratum corneum, normalisera hårbotten. I sådana läkemedel används ofta zinkpyritionat, som endast kan lösas i talgkärl. Den aktiva substansen i ett sådant medel har vanligtvis svampdödande egenskaper.
  • Läkemedel med exfolierande effekter. De är helt enkelt nödvändiga för mjäll, eftersom många celler ständigt peeling off. Salicylsyra, som ingår i sådana medel, gör att du snabbt kan eliminera stratum corneum och minimera risken för seborrésymptom.
  • Naturliga ämnen som kan ha en helande effekt på hårbotten. Detta kan vara kamillextrakt, vilket kan lindra irritation, ta bort klåda eller tallharts, vilket hjälper till att stabilisera aktiviteten hos talgkörtlarna, rengöra porerna och förgöra svampar.

  Effektiva farmaceutiska schampon

  När en person har mjäll, och han börjar sortera ut alla sätt att hantera det, är i första hand de som har en ganska stor kostnad. Och det här är ett stort misstag. På apotek kan du hitta billiga schampon, som inte är värre än hjälp att bli av med det resulterande problemet.

  Alla medicinska schampon för seborré är uppdelade i tre typer:

  • Antifungal. De har en komplex kemisk sammansättning, tillåter på kort sikt att undertrycka utvecklingen av mikroorganismer. Dessa verktyg har en stark effekt, så snart som problemet är löst, bör du omedelbart sluta använda dem. Shampoos kan köpas fritt på apoteket, som används uteslutande i enlighet med anvisningarna.
  • Peeling. Dessa schampon används av personer som har oljig mjäll. De verkar som en skal, så att de tar bort huvudets hud. Om en person har torr seboré, då är det inte värt att använda det här verktyget.
  • Tar. Dessa schampon verkar nästan lika som svampmedel, bara mycket långsammare. Men de skadar inte hårbotten, orsakar inte allergier, så de kan användas för personer med känslig hud.

  När du väljer ett schampo, var noga med att överväga vilken typ av hår och typ av seborré. På så sätt kan du välja ett effektivt läkemedel som hjälper till att eliminera patologin på kort tid och under lång tid. Du bör inte föredra dyra schampon som har många smaker och andra onödiga komponenter.

  Du kan försöka bli behandlad med följande goda apoteksprodukter som har utmärkta terapeutiska egenskaper och ett litet pris:

  • Nizoral. En effektiv lösning för mjäll, som syftar till att eliminera svampar, lindra klåda, minska skelningen. Dess aktiva ingrediens är ketokonazol. Det hjälper mycket i utvecklingen av mjäll. Shampoo finns i små behållare, men används ekonomiskt på grund av sin goda förmåga att skumma.
  • Sebozol. Det är nästan detsamma som det föregående verktyget, men kostar lite mindre. Detta schampo går bra med svampar, det kan till och med hjälpa till med att återställa hårstrukturen. Det används som en behandlingsgång såväl som för förebyggande ändamål.
  • Soultz. Detta anti-mjällschampo innehåller selendisulfid. Det lindrar perfekt mjäll, både från torr och oljig. Verktyget anses vara en kombination, det gör det möjligt att förstöra svampar, återställa hudceller och normalisera arbetet i talgkörtlarna. Drogen bidrar till att avlägsna föroreningar, förbättra hårets utseende. Dessa effekter uppnås på grund av närvaron av burk-extrakt och kanelalkohol.

  lotioner

  Det är möjligt att behandla mjäll inte bara med schampo, men också med lotioner. Tvätta huvudet innan du använder dem, använd sedan produkten och tvätta inte den.

  • Den vanligaste lotionen är Fitoval. Det innehåller en sådan aktiv substans som ichthyol. Verktyget hjälper till att eliminera inflammatorisk process, lindra klåda. Dessutom har lotionen antiseptiska egenskaper. Den används i en månad. Det är tillrådligt att använda det med schampo från samma tillverkare.
  • Det andra bra verktyget anses Subrina. Denna lotion är gjord av tea tree oil och octopirox. Det klarar ganska effektivt med mjäll, hjälper till att förebygga förekomsten. Ett sådant botemedel mot mjäll i apoteket säljs fritt, bör användas varje dag genom att applicera på rent hår.
  • En annan bra botemedel är Ducray lotion. Det kan lindra klåda, hjälp när hårbotten är kliande, eliminera rodnad och normalisera hårbotten. Den är baserad på ämnen som zinksulfat och kelamid. Behandlingen utförs inte mer än 5 dagar. Av alla de presenterade lotionerna har det högsta priset.

  tabletter

  Mjölk behandlas med hjälp av droger, framställda i form av tabletter. De hjälper till att förstöra svampen, undertrycka dess reproduktion i hudceller. Du kan bara köpa sådana droger på apotek. Men använd inte mediciner utan föregående godkännande av läkaren, annars kan hårbotten försämras.

  Det finns följande effektiva medel för mjäll och kliande av huvudet:

  • Nystatin. Denna aktiva beståndsdel är eponymous nystatin, vilket möjliggör eliminering av svampinfektion. Dessa tabletter används inte för oral administrering, men med schampo. Två piller måste lösas i varmt vatten och gnid sedan lösningen i huvudets hud.
  • Mikonazol. Dessa tabletter bekämpar även svamp på grund av närvaron av en sådan aktiv ingrediens som mikonazol. Patienterna ska ta ett piller 4 gånger dagligen.
  • Ketokonazol. Detta läkemedel innehåller ketokonazol, som gör att du kan döda svampen. Verktyget måste konsumeras 1-2 tabletter en gång dagligen. Terapi kan vara upp till 2 månader.

  Avtalspiller - det här är en specialist. Du ska inte använda dem själv, för att inte förvärra den redan obehagliga situationen.

  Helande salva

  Det finns patienter som kunde avhjälpa detta problem med hjälp av vanliga salvor, krämer, pastor, som också innehåller aktiva ingredienser som förstör svampinfektion, återställer hår, förbättrar ämnesomsättningen i detta område. Vanligen är en behandlingskurs tillräcklig för att skalorna ska försvinna och håret blir hälsosamt. Dessa anti-mjällmedel i apoteket är billiga, men effektiva.

  Av alla lokala medel kan man skilja pastan Sulsen. Det produceras både för terapi och för förebyggande. Dess aktiva ingrediens är selendisulfid. Det är lämpligt att applicera pastan tillsammans med samma varumärke medicinska schampo. Läkemedlet hjälper till att stärka glödlamporna, minska sebumproduktionen, återställa huden, minska antalet döda hudvågor, eliminera orsakerna till mjäll och förhindra det i framtiden.

  Salicylsalva kan också hjälpa till. Det är ganska billigt, samtidigt som det har en bra antiinflammatorisk och antiseptisk effekt. Det används ofta för att förstöra svampar och andra patogener. Salvan är tillgänglig i olika koncentrationer. För patienter med seborré krävs ett medel med inte mycket hög koncentration så att det inte finns någon överdriven irritation av huden. En sådan salva hjälper till att hantera oljig mjäll, för att stabilisera ämnesomsättningen.

  Bra är fortfarande salvor, som inkluderar svavel. Detta ämne hjälper till att bli av med svampen, för att ha en desinfektionseffekt. Det är bäst att välja en produkt med en koncentration på 10%, det hjälper till att eliminera mjäll snabbare. Salvan är kapabel att döda olika typer av svampskador, hämmar deras aktivitet. Det har emellertid ingen torkeffekt på håret. En sådan salva anses vara potent, därför används den endast i extrema fall då andra medel inte har givit ett positivt resultat.

  Det bör komma ihåg att att tillämpa olika medel för att eliminera mjäll ensam i inget fall kan inte. Det är nödvändigt att ta itu med detta problem till en specialist. Det kommer att avgöra omfattningen av skador på hårbotten och bestämma det bästa mjällmedel i detta fall.  Nästa Artikel
  Hårbehandling för håravfall med hjälp av folkläkemedel hemma