Psoriasis salva på huvudet


Det finns sjukdomar vars natur förblir ett mysterium idag. Detta inkluderar psoriasis: läkare hänvisar till autoimmuna patologier som inte orsakas av någon infektion. Hur och hur kan det behandlas? Rekommendationerna nedan hjälper dig att hitta en botemedel mot psoriasis.

Hur fungerar psoriasis salva?

Salvor för psoriasis på huvudet är gjorda på grundval av olika ingredienser som har viss effekt på denna sjukdom. Den första gruppen består av icke-hormonella läkemedel, som indikeras för tidig behandling. Dessa inkluderar antiseptiska salvor och pastor innehållande salicylsyra och borsyra, zink eller svavel. Björk tjära i psoriasis, som är en del av salvor, är också effektiv - det har en desinfektionseffekt.

Den andra gruppen innehåller hormoner, betraktas som "tung artilleri" vid behandling av huvudpsoriasis. Sådana droger är effektivare, men deras huvudsakliga nackdel är den gradvisa beroende av komponenterna. Dessutom är antalet biverkningar mycket stora. Huvudkomponenterna för sådana salvor mot psoriasis är triamcinolon, vilket minskar inflammation och klåda, flumetason, som har antiallergiska effekter. Kompositionen innehåller också ofta clobetasol, hydrokortison, betametason - antiinflammatoriska ämnen.

Hur man behandlar psoriasis

Psoriasis är en sjukdom som inte kännetecknas av fullständig botemedel: du kan bara lindra tillståndet och bli av med sjukdomen. Behandlingen i detta fall beror helt på patologins utvecklingsstadium, varför läkemedlen och rutinerna väljs individuellt:

 1. Det kännetecknas av frånvaron av nya utslag, så patienter klagar inte över någonting.
 2. Skalning och irritation i huden förekommer, allt kliar komplementeras.
 3. Symtom innefattar inflammation, sprickbildning och sårskador med sår.
 4. I stället för att peeling på huden verkar förtjockning och grovbildning.
 5. Stora, röda plack med skalor noteras, vilka sedan avskalas och ersätts med gråaktiga partiklar som slår hela huvudet och sträcker sig bortom hårlinjen.

I de tidiga stadierna kan utvecklingen av sjukdomen stoppas med kost och vitaminer. Allt detta måste kombineras med sedativa, dvs lugnande förberedelser. Dessutom rekommenderas att använda shampoo, balsam eller spray för hårväxt för att stoppa förlusten. Effektivt för psoriasis är Aleran varumärkesprodukter. När sjukdomen fortskrider, måste mer allvarliga metoder användas: För det första icke-hormonella salvor och sedan hormonella.

Psoriasisbehandling med medicinering

Läget för läkemedelsbehandling för psoriasis ingår i den så kallade "terapeutiska interventionsstegen". Detta system består i att välja en lista över droger beroende på svårigheten hos sjukdomen hos varje patient. Lokal behandling av psoriasis är en effekt på de drabbade områdena med speciella krämer och salvor och föregår allvarligare förfaranden.

Non-hormonell psoriasis salva

Psoriasis salva på huvudet

De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

Vad ska vara psoriasis salva

Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

Bland orsakerna är:

 • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
 • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
 • konstant stress och nervchocker;
 • utveckling av svamp i hårbotten;
 • kränkning av metaboliska processer;
 • genetisk predisposition;
 • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
 • och några andra faktorer.

Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

 • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
 • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

Fördelar och nackdelar

Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

 • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
 • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
 • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
 • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
 • är relativt billiga och lätta att använda.

Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

Kontra

Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

De har följande lista med negativa effekter:

 • kan producera njurstenar;
 • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
 • ge beroendeframkallande hud till drogen;
 • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
 • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
 • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
 • och några andra negativa manifestationer.

Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

Regler för ansökan

Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

Följ dessa riktlinjer:

 1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
 2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
 3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
 4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
 5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

Översikt över de mest populära verktygen

Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

 • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
 • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
 • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
 • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
 • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
 • kostnaden för medel och dess effektivitet.

Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

Non-hormonella läkemedel

 • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
 • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
 • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
 • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

Hormonala droger

Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

 • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
 • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
 • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
 • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
 • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
 • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
 • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
 • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

Anti-inflammatorisk salva

Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

 • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
 • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
 • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
 • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

Home Cooking Recept

Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

 1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
 2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
 3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

Typer av psoriasis krämer på huvudet

Till denna dag var det inte möjligt att ta reda på de sanna orsakerna till sjukdomspsoriasisen. Det är emellertid pålitligt känt att patologin är inflammatorisk i naturen, förekommer oftast i kronisk form. Det finns också ingen behandling som det skulle vara möjligt att permanent bli av med denna sjukdom. Alla terapier syftar snarare till att minimera symtomen och uppnå stabil remission av sjukdomen. En typ av behandling är användningen av olika krämer, salvor, lotioner och andra aktuella behandlingar för att bli av med psoriasis i hårbotten och andra delar av kroppen. Låt oss i detalj överväga vilken psoriasiskräm på huvudet som är mest effektiv.

Vad är psoriasis på huvudet och hur verkar det

Som ett resultat av olika orsaker, som huvudsakligen är kränkningar av den normala funktionen av mänsklig immunitet, störningar i kroppens metaboliska processer, liksom faktorer som ärftlighet, kan röda fläckar i form av papiller och plack täckta med vita vågor uppträda på människokroppen. Det första skedet av sjukdomen kännetecknas av isolerade manifestationer, men med tiden ökar antalet lesioner, följt av en stark känsla av klåda, brännande och obehag. På huvudet kan sjukdomen påverka hårväxten, liksom på pannan, öronen och nacken.

I det icke-akuta skedet av psoriasis föreskriver läkare ett medel för extern applikation, som finns i olika former. Salvor för psoriasis på huvudet har en annan komposition, både syntetisk och naturlig, och används ganska framgångsrikt i praktiken.

Typer av salvor för psoriasis

För att bli av med psoriasis är krämer och salvor ganska viktiga och är en integrerad del av den komplexa behandlingen av sjukdomen. Faktum är att människans hud är det största och viktigaste organet som ansvarar för kroppsförsvar och värmeöverföring. Psoriasis leder till brott mot dessa funktioner, vilket ofta leder till allvarliga komplikationer. Användningen av salvor ger återställande av skyddsfunktionerna i huden och bidrar till att värmeväxlingsprocessen upprättas. Alla medel för extern användning kan delas in i två stora grupper:

 1. Hormonala medel.
 2. Non-hormonella läkemedel.

Därefter överväga närmare drogerna som ingår i var och en av grupperna.

Hormonalva

Läkemedel av denna typ ordineras oftast av en läkare för akut psoriasis för att snabbt eliminera symtomen och gripa in ytterligare utbredning av utslaget. Med hjälp av dessa verktyg kan du snabbt minska känslan av klåda, brännande, obehag. Hormonala läkemedel kan ges uteslutande av en kvalificerad specialist, med hänsyn till alla särdrag hos sjukdomen.

Dessa medel ger ofta ett antal biverkningar, vilket uppträder i form av torrhet, irritabilitet i huden, den allmänna försämringen av patientens tillstånd. Dessutom kan hormonella salvor vara beroendeframkallande, och plötslig avbrytning av vissa droger kan provocera en försvagning av patologin. Med hänsyn till dessa egenskaper använder läkare hormonbaserade produkter under en kort period med exakt anslutning till doser av medicinering. De mest populära salvor av denna typ inkluderar följande droger:

 1. En grupp av krämer som kan lindra inflammation, klåda, har antiallergisk effekt. Detta inkluderar läkemedel kenalog, triacort.
 2. Läkemedel med antiexudativa, antiinflammatoriska, antiallerga åtgärder. Dessa är sådana medel som lorinden, flucinar.
 3. Salvor för att minska och normalisera den patologiska proliferationen av hudceller och minska den allergiska reaktionen. Detta inkluderar droger med hydrokortison, kortid, latecort.
 4. Medel som lindrar klåda, inflammation, främjar normal syntes och celldelning av dermis - akriderm, diprospan.

Salva för psoriasis i hårbotten på hormonell grund ska tillämpas med alla rekommendationer från läkaren. Överdosering, oregelbunden användning, samt självuttag av läkemedlet kan påverka människors hälsa negativt.

Icke-hormonell salva

Dessa medel kan administreras som ett självständigt läkemedel och i samband med hormonella droger och andra droger. Icke-hormonella krämer har både fördelar och nackdelar. Bland fördelarna med avsaknaden av restriktioner för användningstiden och ett minimum av biverkningar innefattar nackdelarna det faktum att resultatet inte sker omedelbart, men 5-6 dagar efter behandlingens början. Följande droger kan hänföras till icke-hormonella salvor:

 1. Krämer med antiinflammatorisk och desinficerande effekt. Detta är en magnispor, cytopsor.
 2. Användningen av salicylsalva hjälper till att exfoliera döda hudpartiklar, mjukna och återställa det.
 3. Zinksalva används också i stor utsträckning vid behandling av hårbottenpsoriasis. Det torkar, lindrar inflammation och kämpar bakterier.
 4. Ofta används i medicinsk praxis och salva på en naturlig basis. Dessa är läkemedel som anti-sporer, kartalin. Sådana krämer kan etablera naturliga metaboliska processer på cellulär nivå, mjukna och ha en antiseptisk effekt.

Översyn av de mest effektiva sätten

Låt oss titta närmare på överkomlig och effektiv kräm för behandling av psoriasis.

Dagggrädde med psoriasis

Kompositionen av detta verktyg innefattar floralisin, så att grädde Dawn har antiinflammatorisk, fuktgivande och regenererande effekt i psoriasis. Detta läkemedel är giftfritt, så det används aktivt vid behandling av sjukdomen, både hos vuxna och barn. Det är nog att applicera det på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Du kan köpa Dawns enhet till ett genomsnittligt pris på 30 UAH. eller 85 rubel. Detta är en av de billigaste drogerna för hudsjukdomar.

Super Psori Cream

En av de bästa lösningarna för hudsjukdomar på farmakologimarknaden är Super Psori Cream på grund av dess naturliga sammansättning. Den innehåller följande komponenter: havtorn olja, björktjära, extrakt av lakrits, salvia, eukalyptus och mynta. Vaselin, lanolin och fett gör strukturen delikat. På grund av denna rika komposition har Super Psori Cream en sådan effekt på den drabbade huden:

 • hydratisering;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • eliminering av peeling
 • mättnad med vitaminer och andra fördelaktiga ämnen;
 • antiseptisk verkan.

Detta verktyg ska appliceras på de drabbade områdena i huden. För ett snabbare resultat bör de ställen som behandlas med verktyget fixeras med ett gips. Köp Super Psori grädde till en genomsnittlig kostnad på 170 UAH. eller 800 rubel.

Pikladol psoriasis kräm

Effekten av detta läkemedel är ganska hög, både i de tidiga skeden av sjukdomen och i avancerade fall. Efter en månad med regelbunden användning av sjukdomen kommer inte att vara ett spår. Detta beror på de naturliga ingredienserna som utgör läkemedlet. Psoriasis psoriasis kräm innehåller celandine, björktjära och eteriska oljor av barrträd, tack vare vilken det snabbt lindrar obehagliga känslor, såsom klåda, svår peeling och hudspänning. Behandla sjukhus med detta verktyg ska vara 3 gånger om dagen. Medelpriset på detta läkemedel är 200 rubel. och 80 UAH.

Psoriasis psoriasis kräm

Detta verktyg används ofta vid behandling av dermatologiska sjukdomar, eftersom det har en sådan effekt på sjukdomen:

 • mjukar och försiktigt tar bort döda hudpartiklar;
 • närmar sig huden med fördelaktiga ämnen;
 • lindrar klåda, huden blir inte så tätt;
 • har antibakteriell och desinfektionseffekt.

Applicera Psorimilkräm för psoriasis ska vara på ren hud 2 gånger om dagen. Den består av ingredienser som har en fördelaktig effekt på huden, nämligen: lotus, kaprifol, burdock, forsythia, sheasmör, celandine, propolis. Du kan köpa det här verktyget för cirka 1000 rubel. eller 350 UAH.

Kinesisk psoriasiskräm

Detta läkemedel finns som en salva. Det har ett brett spektrum av åtgärder, därför används den inte bara för behandling av psoriasis utan också för eliminering av herpes och papillom. Det har en sådan effekt på den drabbade huden:

Bota för psoriasis på huvudet

Salva och kräm för psoriasis på huvudet väljs beroende på svårighetsgraden av patologin och svårighetsgraden av utslaget, närvaron av en exudativ komponent.

I de flesta fall är det svårt att förutspå hur huden ska reagera på användningen, det beror på patientens individuella egenskaper.

Syftet med utnämningen av medel för lokal användning

Psoriasis i hårbotten karakteriseras av utseende av plack, vars yta är täckt med ett tätt lager av dödsvågar. Sådana element sammanfogar sig, och sedan är hela huvudet täckt med en skorpa. För behandling av psoriasis väljs systemiska droger, men utan salvor kommer deras terapeutiska effekt att vara ofullständig.

Användning av externa agenter krävs:

 • för att minska det inflammatoriska svaret
 • för att påskynda resorptionen av formade plack;
 • för att lindra obehag - klåda och brännande;
 • för att förhindra spridningen av psoriasiselement över hela ytan av huvudet.

Hur man bota psoriasis i huvudet - den behandlande läkaren kommer att förklara. Det är svårt att välja en effektiv salva på egen hand, och du måste ta hänsyn till att vissa externa medel är kontraindicerade i ett visst stadium av sjukdomen.

Salvor och krämer som används i psoriasis är uppdelade i hormonella och icke-hormonella. Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen börjar med användning av läkemedel som inte innehåller hormoner.

Dessa verktyg eliminerar klåda och skalning, skyddar huden från negativa yttre påverkan och leder till omvänd utveckling av plack.

Icke-hormonella salvor är gjorda på basis av tjära, salicylsyra, olja, fett, vegetabiliska komponenter.

Hormonala preparat för extern applikation har en hög terapeutisk effekt. De inom några dagars användning minskar svullnaden i huden, gör plackorna mindre och eliminerar nästan obehaget.

Tilldela salva med hormoner i avancerade fall av psoriasis på huvudet. Detta beror på att glukokortikosteroider, med långvarig och frekvent användning, leder till missbruk och orsakar allvarliga komplikationer.

Hur man väljer antipsoriatisk salva

En salva väljs ut för psoriasis i hårbotten endast av läkaren efter undersökningen och i kombination med systemiska medel eller med fysioterapeutiska förfaranden. Läkaren kan rekommendera användning av flera externa mediciner, valet bör ta hänsyn till följande rekommendationer:

 • Börja omedelbart behandlingen av psoriasis på huvudet med antibakteriella och hormonella externa medel är inte värt det. Huden blir snabbt vant vid den aktiva komponenten och slutar därför ofta att reagera på den.
 • Extern terapi väljs så snart de första psoriasisförändringarna uppträder på huvudet. Vid detta tillfälle stannar salvor och krämer som har antiseptisk, mjukgörande och peelingverk ofta sjukdomsprogressionen.
 • Psoriasis på huvudet behandlas inte samtidigt med flera läkemedel med lokal åtgärd. Om flera läkemedel används samtidigt är en allergisk reaktion möjlig, och det blir svårt att förstå vilken medicin som hjälper.
 • Du kan inte få salvan, som rådgör andra patienter med psoriasis. Skalig zoster i varje patient utvecklas annorlunda, och därför kan regimerna som doktorn förskrivit inte vara densamma.
 • Om det tidigare använda läkemedlet med framgång har upphört att hjälpa, är det nödvändigt att fastställa den försvårande faktorn. Ofta går symtomen på sjukdomen inte bort om en allergiframkallande produkt är närvarande i kosten eller om olämpliga hårvårdsprodukter används. Avskaffandet av dessa orsaker till sjukdomen förbättrar kvaliteten på lokal behandling.
 • Komponenterna i någon antipsoriatisk salva tränger bättre in i epidermis om huden förindunstas. Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje gång. Det är nog att byta huvudet med en handduk doppad i varmt vatten i en halvtimme före användning.

Lokal botemedel mot psoriasis på huvudet bör användas inte bara i den akuta fasen av sjukdomen. Plocka upp salva och med en förebyggande effekt mjukar huden, förhindrar irritation och skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

Icke-hormonell salva

Salvor utan hormoner används i början av psoriasis på huvudet omedelbart efter utseendet av de första förändringarna. Dessa verktyg är inte beroendeframkallande, leder inte till atrofi i huden, påverkar inte inre organens funktion.

Det finns nackdelar med dessa läkemedel, varav den främsta är den långsamma utvecklingen av den terapeutiska effekten, de flesta patienter rapporterar en positiv trend efter 7-10 dagars användning av icke-hormonella läkemedel.

Salicylsalva

Läkemedlet har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. I psoriasis värderas keratolytisk egenskap hos salicylsyra också - förmågan att förstöra döda hudvågor.

I det aktiva skedet av psoriasis används 2% salicylsalva. Sätt på ångplåtar i förväg, så proceduren är bäst att göra efter en dusch eller ett badkar. Vid akut inflammation är appliceringsfrekvensen två gånger om dagen, då kan du byta till en enda användning av läkemedlet.

Om du applicerar psoriasiselement med salicylsalva, bör du förbereda dig för att sängkläder kommer att bli bortskämda - liniment har en fet bas. Varaktigheten av att använda lokala läkemedel med salicylsyra är inte mer än en månad, varefter en paus på två veckor tas.

Zinksalva

Zinkpasta, eller annars salva, har uttalade antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Användningen av läkemedlet i psoriasis leder till en minskning av obehag, förbättrar vävnadsregenerering, normaliserar talgkörtlarna.

Applicera pasta på huvudet ska vara flera gånger om dagen efter fördämning av plack. Under de första dagarna av sjukdomens förvärmning är det önskvärt att komponenterna i läkemedlet ligger på plattans yta i flera timmar, så att pastan används före sänggåendet.

För hårbottenpsoriasis används Lassarpasta ofta - en blandning av zinkpasta med salicylsalva. Två aktiva komponenter förbättrar verkan av varandra, på grund av vilken den omvända utvecklingen av psoriasiselement accelereras.

Tjärbaserad salva

Björk tjära är ett naturligt medel som är utrustad med keratolytiska, antiseptiska, antiparasitiska, antiinflammatoriska egenskaper. På basis av tjära skapade flera salvor som används i psoriasis.

Deras användning leder till minskning av klåda och irritation, påskyndar läkning av huden, mjukar plattorna och förhindrar patogener att komma in i såren.

Psoriasis i hårbotten behandlas med salvor: Anthraminsyra, Antrasulfonsyra, Colloidin. För att smutsa huden på dessa droger kan du själv bestämma dig, men bara behandlingen börjar med bearbetning av ett litet område, eftersom tjära ibland orsakar en allergisk reaktion.

Preparat med tjära har hög antipsoriatisk aktivitet, men används sällan. Och detta beror främst på deras specifika lukt, vilket är svårt att ta bort, även efter schamponering. Men vissa människor gillar den naturliga lukten av tjära, och de föredrar denna friska doft till kemiska dofter.

Fettbaserad salva

Medicinsk fett mjukar ytskiktet i huden, aktiverar biokemiska reaktioner och därigenom accelererar cellförnyelsen. Dessutom bidrar fett till att minska smärta, minskar klåda och inflammatorisk respons.

För psoriasis rekommenderar dermatologer att använda Kartalin-salva på den håriga delen av huden. Förutom fett innehåller det växtekstrakter. Efter applicering bör du inte tvätta huvudet i 12 timmar; använd läkemedlet en gång om dagen.

Acrosalbaserad psoriasiskräm med korrekt användning leder till fullständig försvinnande av psoriasiselement, efter att det har använts i kursen finns inga pigmenterade fläckar kvar på huden. Hög effektivitet vid behandling av scaly berövande olika läkemedel Antipsor, Antipsoriasis, Magnipsor.

Oljebaserad salva

Externa produkter som innehåller naftalen exfolierar döda hudpartiklar, aktiverar epitelets tillväxtzon, leder till resorption av plack. Till oljeblandande salvor ingår Naftalan, Psori-naft, Dermo-naft. Deras användning minimerar obehag, ökar lokal immunitet.

Läkare rekommenderar användningen av lokala agenter med naftalan i sjukdomsintaget, det vill säga när den akuta perioden av sjukdomen sjunker.

Salva med vitaminer

Vitaminer som ingår i det yttre sättet för psoriasis, förbättrar metaboliska processer och ger näring till hudcellerna. Dayvonex salva innehåller en analog av vitamin D3, under påverkan av läkemedlets komponenter, döda partiklar från plackens yta avlägsnas bättre, aktiviteten hos T-lymfocyter reduceras. Dayvoneks för behandling av psoriasis appliceras först efter 18 år.

Calcipotriolsalva hämmar celldelning, det leder gradvis till läkning av psoriasiselement. Medel Videstim innehåller retinol, som aktiverar metaboliska processer och påskyndar läkning av huden. Detta läkemedel ordineras efter det att den akuta processen har minskat.

För psoriasis i huvudet utförs salvbehandlingen i steg. Först de nödvändiga sätten att minska inflammatorisk process och ha keratolytisk effekt.

Efter nedsättning av det aktiva steget används preparat för att hjälpa till vid vävnadsregenerering. Under remissionstiden behöver du ständigt använda krämer som mjuknar hårbotten och förhindrar irritation.

Hormonalva

Hormonalmedicin för psoriasis på huvudet ordineras endast av en läkare. Salva med glukokortikosteroider för flera tillämpningar minskar i hög grad klåda och irritation, under deras inflytande stannar utvecklingen av plack, och de försvinner gradvis. Men medel med hormoner används endast enligt strikta indikationer.

Hormonala externa medel är uppdelade i fyra grupper enligt deras styrka. Den första gruppen innehåller Prednisolon och Hydrocortison-salvor, som kännetecknas av en svag antiinflammatorisk effekt, men det finns inga negativa reaktioner på deras användning.

Stark terapeutisk effekt är olika salvor Cloveit, Dermoveit, de ordineras i extrema fall och i en period som inte överstiger 5 dagar. Externa preparat med hormoner använder inte mer än 14 dagar, mångfalden av deras applicering - upp till tre gånger per dag.

Förlängning av behandlingsförloppet eller ökning av användningsfrekvensen leder till atrofi i huden och kan orsaka systemiska störningar. Medel baserade på glukokortikosteroider lindrar akuta manifestationer av psoriasis och behandlas sedan med andra läkemedel.

Psoriasis i hårbotten är en patologi som leder inte bara till fysiskt lidande. Bildandet av fula plack och korst på huvudet orsakar inre obehag och tvingar ofta en person att leda ett återkommande liv.

Korrekt utvald salva och användning av antipsoriatiska schampon hjälper till att snabbt avlägsna huddefekter och förhindra förvärring av sjukdomen.

Psoriasis salva på huvudet - vad gäller

En effektiv salva för psoriasis på huvudet är en oumbärlig del av en effektiv behandling för denna sjukdom. Tyvärr är det omöjligt att fullständigt bota psoriasis, men det är möjligt att lindra patientens tillstånd och förlänga remissionsstadiet. Så, vilken sorts salva kan smita lår av sjukdomen på huvudet? För att ge ett tydligt svar på denna fråga är det i princip nödvändigt att veta vilka typer av droger som används lokalt för psoriasis.

Hormonalva för behandling av hårbottenpsoriasis

Så, för behandling av denna sjukdom, används 2 typer av läkemedel - icke-hormonella och hormonella. Låt oss börja med det sista.

Hormonala salvor för psoriasis i hårbotten används ofta i akutstadiet. Sammansättningen av dessa läkemedel gör det möjligt att omedelbart lindra klåda och inflammation. Salvor innehåller hormoner i glukokortikosteroidgruppen.

Varning! Hormonala salvor är endast föreskrivna efter en läkarundersökning! Dessa läkemedel har en mycket stark effekt och kan orsaka allvarliga biverkningar om de är felaktigt utvalda.

Hormonala salvor varierar i styrka och koncentration av hormonet. Exempelvis är läkemedel med glukokortikosteroider upp till 5 procent ordinerade av läkare med svaga hudskador eller småbarn. På apotek finns ett brett sortiment av sådana salvor.

Måttliga starka salvor innehåller hormoner som prednison och prednikarbat. Oftast används de i kronisk sjukdom.

När det gäller starka produkter, ordineras de för omfattande hudskador. Dessutom finns det en skillnad i genereringen av droger. Medel i den gamla generationen har en mindre stark effekt, men biverkningar uppträder mycket oftare. Men de senaste salvorna har större effektivitet och mindre sannolikhet för biverkningar.

Biverkningar av hormonala salvor

Vilka biverkningar kan orsaka hormonell salva?

 1. Beroende på åtgärden och behovet av att öka dosen. I detta fall måste du snabbt avbryta salvan (strikt under ledning av en läkare!)
 2. Ökad klåda och irritation i huden.
 3. Förekomsten av kokar och finnar.
 4. Ökad flakning, död hud kan bokstavligen falla i bitar.
 5. Biverkningar från levern - dess ökning och försämring av funktionen.
 6. Njurarnas försvagning, kalciummetabolism.

För att undvika sådana fenomen är det nödvändigt att endast använda salven under överinseende av en läkare och följa de allmänna principerna om riktig näring och dricka mer rent vatten.

Så smutsar du huvudet med psoriasis: Effektiva medel

När det gäller icke-hormonella läkemedel för behandling av hårbotten, så kommer naturligtvis deras användning inte att orsaka sådana biverkningar. Det enda negativa av dessa medel - effekten kommer åtminstone efter en vecka med regelbunden användning.

Om det inte finns något behov av att snabbt lindra klåda, inflammation eller brännande, föredrar läkare salvor utan hormoner i kompositionen. De påverkar inte njurar, lever och andra viktiga organ.

Vad är att smärta psoriasis på huvudet, om det inte finns något behov av att använda hormonella droger?

Massalternativ, vi ger några av dem.

Salicylsalva

Denna salva används ofta vid behandling av psoriasis på huvudet och på kroppens hud. Kompositionen innefattar salicylsyra, som effektivt bekämpar olika hudinflammationer. Nackdelen med denna salva är att den också kan vara beroendeframkallande och effekten kommer att vara borta.

Av biverkningarna kan identifieras ökad desquamation, utseende av finnar. Salicylsalva för behandling av psoriasis på huvudet används som regel uteslutande som en del av ett integrerat tillvägagångssätt. Dess kostnad är låg - vanligtvis överskrider den inte 150 rubel.

Cream losterin

Detta verktyg har en krämstruktur. Losterins sammansättning syftar till att lindra inflammation och hudregenerering. Grädden har ingredienser som salicylsyra, karbamid, mandelolja och panthenol. Krämen läker perfekt huden och minskar inflammationen.

Zinkpasta och salva

Dessa gamla och beprövade medel har en begränsande effekt på tillväxten av psoriasisplåtar. Klistra och salva på de redan uppträdda förtjockningarna verkar absorberande.

Fast salva

Snarare starkt betyder att man har ackumulativ effekt. Det vill säga resultatet kan ses 2-3 veckor efter kursstart. Salvan sammansatt innehåller komponenter såsom borsyra, petrolatum, kolofonium och andra. Trots moderna människans lite fantastiska komponenter har salvan god effekt.

Det finns några begränsningar i bruk, till exempel, du kan inte ta ett bad mer än 2 gånger i veckan under behandlingen. Dessutom kan verktyget inte användas för gravida, lakterande såväl som personer med nedsatt njurfunktion.

Cartaline salva

Den mycket rika kompositionen av det här verktyget ger dig en ganska bra effekt. Läkemedlet är gjord på basis av fett, med tillsats av sådana komponenter som lavendelolja och eukalyptus, vitaminer A och D, honung, extrakt av tåget och kamille. Hållbar effekt inträffar efter en månadskurs. Det finns inga speciella kontraindikationer, förutom allergier mot specifika komponenter i salvan, till exempel, honung.

Salva och kräm baserad på tjära

Sådana medel har snabbt antiinflammatorisk effekt, samt bidrar till återställandet av huden. Olika koncentrationer av tjära tillåter dig att välja en salva eller kräm för varje enskilt fall.

Det finns bara några regler. Till exempel bör läkemedlet inte utsättas för solljus. Därför är det inte möjligt att sola efter applicering, det kan orsaka brännskador och till och med tillväxten av maligna tumörer. En annan men att det är omöjligt att använda sådana medel för personer med njursjukdom, liksom för gravida och ammande kvinnor.

Krämer med en syntetisk analog av vitamin D

Den positiva effekten av detta vitamin på huden har länge bevisats. Därför skapades medel med en syntetisk analog av detta ämne. Tilldela dessa krämer under lång tid - från en månad till ett år. Från biverkningar kan särskiljas exacerbation av psoriasis, liksom en överdos av kalcium.

Ichthyol huvudpsoriasis salva

En annan gammal och beprövad behandling av psoriasis. Salvan har en stor antiinflammatorisk, antiseptisk och regenererande effekt.

Svavelolja

Läkemedlet är tillgängligt i två olika koncentrationer - 10 procent och 33. Det har en antiseptisk, regenererande effekt. Dessutom lindrar verktyget klåda. Det finns inga specifika kontraindikationer och biverkningar, det är just därför att svavelsalva har använts i många år vid behandling av inte bara psoriasis utan även andra hudsjukdomar.

slutsats

Så vi räknade ut vad är den effektiva salva för psoriasis på huvudet. Deras användning kommer att bidra till att avsevärt lindra patientens tillstånd och ens uppnå en lång period av remission av sjukdomen.

Förteckning över effektiva icke-hormonella psoriasisalvor

Psoriasis är en icke-smittsam hudsjukdom, vilken natur forskarna fortsätter att studera till idag. De vanligaste orsakerna är arv och nervösa störningar, trötthet, frekvent stress. Denna sjukdom är utbredd i hela världen.

En del av kroppen hos en person av vilken ålder som helst och kön kan vara en skada i psoriasis. Moderna terapeutiska metoder, inklusive icke-hormonala salvor för psoriasis, hjälper till att komma in i stabil remission i psoriasis. Det är salvan som maximalt påverkar de drabbade områdena och lindrar symptomen på psoriasis.

Fördelar med icke-hormonella salvor, beroende på orsakerna till sjukdomen

Psoriasis på armen

Psoriasis, inklusive på ansikte, naglar och hårbotten, har ofta en ärftlig orsak. Sjukdomar i matsmältningskanalen kan provocera psoriasis på grund av tunnning av tarmväggarna.

Enzymer i denna typ av patologier omvandlas till en skadlig hemlighet som påverkar organ och vävnader, tränger också in i cirkulations- och lymfsystemet. Då kan det finnas en reaktion av huden i form av plackpsoriasis.

Sjukdomen kan utvecklas hos personer med låg immunitet, nedsatt metabolism, sjukdomar i olika system och organ hos en person.

Icke-hormonell salva för psoriasis hjälper till att bli av med inflammation på huden, eftersom de har flera fördelar:

 • Agera lokalt på hela det berörda hudområdet
 • De tränger djupt in i epidermis;
 • De blockerar utvecklingen av papiller och utseendet av nya plack;
 • Skal av och klåda;
 • Hämma uppkomsten av allergiska reaktioner.

Hela utbudet av icke-hormonella salvor är lämpligt för en grupp människor som har en ärftlig predisposition mot sjukdomsutvecklingen, liksom dålig näring, ofta sjuk, har någon kronisk sjukdom, lider av allergier, har funktionshinder i något kroppssystems arbete, inklusive den nervösa endokrinen hormonella systemet.

När ska icke-hormonal salva användas?

Psoriasis börjar med utslag - Utseendet på ansiktet eller annan del av kroppen av små inflammerade knölar som kliar och kliar, blir sedan till plack och blir täckta med skalor.

Att se en läkare och använda icke-hormonala salvor är nödvändig när du har symtom:

 • Ett utslag i öppna områden av rosa eller rött;
 • Papulära element i rött;
 • Inflammad foci är het med hög feber;
 • Utseendet av silversmarta torra vågar;
 • Skaliga fläckar;
 • Märkbart förtjockade epidermier;
 • Skala gulaktig färg.
till innehåll ↑

Non-hormonala salvor - del av allmän terapi för exacerbationer

De karakteristiska symptomen - skällande röda hudutslag - berätta för läkaren om diagnosen psoriasis. Läkaren kommer att kunna bekräfta diagnosen genom att ta blod och urinprov, biopsi av de drabbade områdena och andra laboratorietester.

Enligt urinanalysen bestämmer en hudläkare förekomst av infektion i kroppen (med antalet leukocyter), abnormiteter i det endokrina systemet (med mängden insulin och socker i blodet), identifierar autoimmuna eller reumatiska processer i kroppen.

För att klargöra arten av sjukdomen tas typ och stadium av sjukdomen i skrap av det drabbade hudområdet. Läkaren kan också använda olika tester, till exempel på hudens känslighet.

Om det behövs kan läkare från andra specialiseringar vara involverade - endokrinolog, gastroenterolog, psykolog, genetiker etc.

Beroende på orsakerna till sjukdomen: Läkaren kommer att förskriva en hel komplex av psoriasisbehandling, som kan innefatta icke-hormonala salvor, allergisk, parasitisk, ärftlig, infektiös, metabolisk och annan - beroende på scenen. Mild, måttlig och svår. Om psoriasisstadiet är svårt, kommer hormoner sannolikt att släppas ut.

Det är viktigt! För varje patient utvecklar en hudläkare ett individuellt program för behandling av psoriasis, vilket kommer att omfatta den mest effektiva för honom mediciner, hormonella och icke-hormonella salvor för psoriasis, fysioterapimetoder etc.

Psoriasis behandlingsmetoder är enorma:

 • Drogterapi, inklusive unika salvor, speciellt utvecklade av både utländska och ryska specialister.
 • Naturläkemedel för extern användning: krämer, icke-hormonala salvor för psoriasis, kompresser etc.
 • Hormonbehandling - hormonbaserad salva och piller.
 • Icke-läkemedelsbehandlingar för psoriasis: diet, örtmedicin.
 • Sjukgymnastik (smalvåg, laserterapi, ultraviolett).

Den vanligaste metoden för psoriasis är medicinering, som inkluderar läkemedel som ökar immuniteten, mättar kroppen med vitaminer och har en biostimulerande effekt. Huvudplatsen bland denna terapi är upptagen av hormonella och icke-hormonella salvor för psoriasis.

Drogfri behandling utförs som regel med preparat baserade på naturliga ämnen som kan vitalisera och aktivera friska celler i hudvävnad och förbättra lokal immunitet.

Dessa är biologiska produkter, till exempel Nanovit Immuno (för att förbättra immuniteten), Nanovit Derma och Derma cream. De kan användas både internt och externt - i form av krämer, salvor för psoriasis.

Behandlingen använder externa hormonella och icke-hormonella typer (krämer, salvor, geler, sprayer, pulver etc.), läkemedel (piller, injektioner, droppare), fysioterapi (laser, vågterapi, etc.).

Läkaren kommer att förklara hur man smeder ut ett visst läkemedel för extern användning på kroppen, hur ofta salvan ska appliceras och hur lång salva ska användas i daglig användning, hur länge man tar vissa piller. Den positiva effekten kommer snabbt, förutsatt att alla föreskrivna behandlingar för psoriasis appliceras korrekt.

Det är viktigt! Det viktigaste vid behandling av psoriasis - att följa alla rekommendationer från läkaren, inklusive användning av icke-hormonella salvor för psoriasis. Bara på det här sättet kan du gå in i en lång eftergift.

Vilka funktioner har icke-hormonell salva för psoriasis?

Behandlingskursen, som inkluderar icke-hormonala salvor för psoriasis, utför följande funktioner för att hjälpa till med långvarig eftergift i psoriasis:

 • Stärker immunsystemet i psoriasis;
 • Stimulerar mag-tarmkanalen i psoriasis;
 • Stabilisera metabolismen i psoriasis;
 • Salvor lindrar inflammation i psoriasis;
 • De undertrycker utvecklingen av smärtsam mikroflora i psoriasis.

Patienter med svår psoriasis rekommenderas systematiskt att använda steroidhormoner, inklusive salvor. Det är nödvändigt att ta hänsyn till en stor lista över kontraindikationer till användningen av sådana salvor.

Därför kan du sätta dessa typer av salvor för psoriasis i ditt första hjälpenpaket efter att ha hört en läkare. Det är bättre att ersätta dem på råd av en läkare med icke-hormonella salvor och krämer.

Icke-hormonella salvor för psoriasis är mycket effektiva vid behandling av sjukdomar med primär och måttlig svårighetsgrad. Deras korrekta tillämpning möjliggör långsiktig eftergift.

Även vid långvarig användning hos patienter finns det ingen missbruk, biverkningar eller komplikationer. Dessa salvor påverkar inte hormonbalansen, har ett litet, överkomligt pris för alla.

Vid behandling av psoriasis föreskriver läkaren alltid den behandling som kommer att vara effektiv i denna typ av sjukdom och medföra minimal skada på andra organ och system. Därför, om icke-hormonella salvor hjälper till vid behandlingen, kommer hormoner inte att ordineras. Och om psoriasisstadiet bara kräver hormonal salva, och effekten av naturliga salvor är obetydlig, kommer terapin att baseras på potenta hormonala salvor.

Mest effektiva bland icke-hormonella

Ersätt hormonella salvor för psoriasis kan vara geler med retinoider, vilket är mindre farliga. Också mycket använd salva baserad på kalcipotrien och vitamin D i kombination med kortikosteroider.

Salicylsalva hjälper till att avlägsna skalning, rengör huden - yttre preparat baserade på koltjära.

Medicinen har idag gått långt framåt i behandlingen av psoriasis. Det finns ett stort komplex av biologiska droger som gör det möjligt för proteinet att reglera immunförloppen i kroppen, och därigenom öka tiden för eftergift eller förkorta perioden av akut form. Sådana effektiva läkemedel innefattar icke-hormonell salva för psoriasis.

Psoryl - hormonella eller inte?

Det homeopatiska, icke-hormonella läkemedlet Psoril idag finns i olika former: schampon, geler, sprayer, kapslar, salvor, krämer. Den används för både intern och extern terapi för psoriasis.

Det är viktigt! Trots naturliga salvor, kosttillskott, tabletter, bör de användas för att behandla psoriasis efter att ha hört en läkare.

I sammansättningen av drogerna för extern användning - endast naturliga ingredienser av vegetabiliskt ursprung: ekbladig toxodendron, goldenrod, dymyanka.

I kompositionen av tabletterna som du vill lägga under tungan eller upplösas, - samma komponenter plus grafit, kaliumbromat. I kombination är dessa element antiinflammatoriska, antibakteriella i naturen och levererar kroppen med mikrodelar som är nödvändiga för psoriasis: mineral- och vegetabiliska oljor, zinkpyritionat.

Ofta är schampon och geler i Psorilom-serien rekommenderade av doktorn för seborisk psoriasis på huvudet. Effekten av droger är märkbar efter en vecka med korrekt användning av detta icke-hormonella psoriasismedel.

När skrivs Psoriderm ut?

Psoriderm tillhör gruppen högaktiva kortikosteroider - icke-hormonala salvor för psoriasis, avsedda för topisk behandling av olika hudsjukdomar. Salvan är luktfri och färglös. Det har antibakteriella, antiinflammatoriska, vasokonstriktoregenskaper.

Salva, kräm och lösning Psoriderm

Läkaren kan rekommendera att använda Psoridermsalva för psoriasis på två sätt:

 • Bandage med ett tjockt lager av salva under lång tid;
 • Överlappa icke-hormonell salva från psoriasis för att slutföra absorptionen.

Med korrekt behandling uppmärksammar patienten en positiv trend nästan på den andra dagen då salvan appliceras:

 • Huden blir blek;
 • Klåda försvinner;
 • Smärtan slutar
 • Ta bort puffiness;
 • En irritation passerar.

Det är viktigt! För plackpsoriasis bör användningen av denna salva kontaktas med största försiktighet och endast efter att ha råd med en läkare.Nästa Artikel
Vi bryr oss om hårbotten - hur man förbereder en skrubb av kaffegrunder för hår hemma?