Shampoo för känslig hårbotten


På hyllorna i en hel del hårvårdsprodukter. På flaskorna finns det inskrifter som visar effekterna för normal, fet, torr och färgad, lovar att återställa skadat hår, volym och återställa strukturen hos försvagade lockar. Med detta sägs mycket lite om hårbotten, även om ditt hårs utseende kommer att bero på hennes välbefinnande.

En person med känslig hårbotten är väl medveten om att användningen av misslyckat valt schampo kan orsaka torrhet, klåda och fläckning av huden.

Det här är en väldigt obehaglig känsla och det värsta av allt kan problemet bli kroniskt.

Funktioner av medel

Vi kommer inte att prata om sådana problem som hud, eksem eller psoriasis. Även utan dessa sjukdomar kan huvudets hud vara känslig. Du kan självklart köpa skräpschampo, men det leder inte alltid till det önskade resultatet, ibland maskerar symtomen helt enkelt en stund och återkommer med hämnd.

Läs mer om medel för känslig hårbotten, du lär dig från videon.

Enligt rekommendationerna från kosmetologer och kundrecensioner, så mycket som möjligt naturliga schampon, som inte innehåller några överflödiga ingredienser, är lämpliga för problem hårbotten.

Komponenter som sulfater, bensonater, propylen och silikoner kan vara irriterande och orsaka obehag. Därför måste du välja det mest neutrala läkemedlet, djupt rengörande schampo, vilket skulle kombinera högkvaliteten hos en blandning av naturliga fuktgivande ingredienser, lugnande växtekstrakter och eteriska oljor. Effekten av ett bra schampo för känslig hårbotten bör vara så att den samtidigt tvättar håret, lämnar dem rena och glänsande och lugnar hårbotten, vilket gör det avslappnat och fuktat.

"Bonacure" av Schwarzkopf

Professionella frisörer rekommenderar ofta sina kunder att i detta fall försöka shampoo "Bonacure BC Scalp Therapy Sensitive Soothe Shampoo" från Schwarzkopf, vilket kostar cirka 600 rubel för 200 ml.

Enligt tillverkarens löfte är rengöringen av detta verktyg beror på socker, aloextrakt och specialutvalda ingredienser.

Shampoo bör lugna irriterad hud på huvudet, stärka dess naturliga skyddsfunktioner och förhindra återirritation. Parallellt är det utformat för att bevara hårets naturliga elasticitet, stödja sin inre struktur.

Topp shampoo och andra produkter för känslig hårbotten

Klåda, flaking eller rodnad under håret är symtom som gör att en person tänker på någon sjukdom i hårbotten. Huden under locken lider av många faktorer: aggressiva rengöringsprodukter, stylingprodukter, tätt flätade flätor och svansar, stadsdamm och smog. Obehagliga känslor indikerar inte alltid någon patologi, vanligtvis är det hur hårbotten känsligheten manifesteras.

Funktioner och tecken på känslighet

Manifestationer av känslighet - ett permanent fenomen, i motsats till allergier. Vid allergi mot schampo eller mask, försvinner rodnad och klåda efter borttagning av irriterande ämne från hudens yta.

Ofta kan manifestationen av känslighet förväxlas med mjäll. Till skillnad från mjäll, vars orsak är en svamp, tar huden inte av sig över hela ytan av huvudet, men endast på de tunnaste och känsliga områdena - tempel, occipitalregionen, längs hårlinjen. Vågarna är små, inte separerade och förbli inte på kläder.

Dermatologer tror att orsaken till hudens känslighet under håret kan vara felaktig dricksregim. Bristen på vätska i kroppen beror på huden av fukt, vilket är anledningen till att det börjar skrälla av. Hormonal obalans och hypovitaminos kan också orsaka överkänslighet.

Rengöring schampon för känslig hårbotten

När du bryr dig om känslig och sårbar hårbotten, måste du använda speciella rengöringsmedel utan aggressiva skummande komponenter.

Natura Siberica "Neutral"

Lämplig för allergisk hud. Den naturliga skummningsbasen rensar försiktigt strängerna från förorening.

Användning:

 1. Skaka en liten mängd av produkten i händerna.
 2. massera det våta håret;
 3. tvätta bort.

Produkten är indicerad för ägare av svagt hår och hud som är mottagliga för yttre irritationsmedel. Produkten kan inte vara lämplig för ägare av fet hårbotten.

Medelpriset på en flaska är 400 rubel.

Londa Professional Sensitive Scalp Shampoo

Mild rengöringsmedel Londa med kamillextrakt och mandelolja, luktar inte. Skapat för användning i skönhetssalonger.

Användning:

 1. Applicera på vått hår;
 2. skum;
 3. skölj noggrant.

Produkten innehåller kemiska frötter och passar inte de tjejer som lider av allergi mot dessa ämnen.

Det kostar ungefär 500 rubel.

Phyto phytoApaisant

Shampoo är utformad för ägare av känslig och irriterad hud under håret, det hjälper till att återställa sin mikroflora och lindrar inflammation.

Användning:

 1. Applicera på vått hår;
 2. skum;
 3. lämna i 2-3 minuter;
 4. tvätta bort.

Kontraindikationer: individuell intolerans.

Genomsnittligt pris - 900 rubel.

Sisley

Naturligt phyto-aromatiskt schampo som är utformat för känslig hud för att försiktigt rengöra trådarna, ger dem mjukhet och glans, lugnar och läker huden.

Innehåller naturliga ingredienser som rosmarin, eterisk olja, kamomill, humlextrakt, mango.

Användning:

 1. Applicera på vått hår;
 2. slå skummet och varsamt massera huden;
 3. skölj noggrant.

Kontraindikationer kan endast vara individuell intolerans.

Dr.Jart +

Den naturliga produkten renar och lugnar försiktigt huden, lindrar torrhet och irritation, ger en känsla av friskhet under lång tid. Det är indikerat för personer med sårbar hårbotten, som lider av överdriven oljiga rötter och håravfall.

 • mynta och kamelia extrakt;
 • jojobaolja

Användning:

 1. slå shampoo i dina händer tills skum visas
 2. att distribuera på håret;
 3. massera lite
 4. skölj med mycket vatten.

Det finns inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

känslig

Detta rengöringsmedel skapades speciellt för dem som inte gillar regelbundna butiksbaserade hårrengöringsprodukter. Det klarar sig perfekt med problemen med hudsköljning, klåda och rodnad.

Medel innehåller inte aromatiska tillsatser och färgämnen, är tillåten för barn från 0 år.

Användning:

 1. Applicera en liten mängd schampo på vått hår;
 2. skum med massage rörelser;
 3. tvätta bort.

Produkten har inga kontraindikationer.

Pris - ca 400 rubel.

Shampoo för känslig hud från apoteket

Hud utsatt för irritation kan reagera dåligt på vanliga och professionella schampon, även om de är speciellt konstruerade för känslig och sårbar hud.

Ducray Elution dermo-skyddande behandling schampo

Skyddar noga hårbotten, mottaglig för yttre stimuli. Förhindrar mjäll, lindrar dermatitssymptom.

Perfekt för daglig användning hos kvinnor med känslig hårbotten. Pris - 900 rubel.

Klorane Shampoo med kamomill

Läkemedelsmedel med kamomill innehåller inte dofter, färgämnen och silikoner.

Kamille - ett känt antiinflammatoriskt medel, eliminerar irritationer på huden under håret. Det kostar ca 600 rubel.

"Ekoderm"

Lämplig för daglig användning av vuxna och barn som lider av hårbotten. Det har inga kontraindikationer.

Använder endast certifierade läkemedel och har alla licenser. Pris - 250 rubel.

Betyg av experter

 1. Schwarzkopf Professional Bc Scalp Therapy Sensitive Soothe - fuktar och stimulerar hudens skyddande funktioner. Och återställer också balans, lindrar irritation.

Sjampoens speciella sammansättning för känslig hårbotten stöder vattenbalans, närmar och återställer hårbotten. Vichy Dercos Dermo-Apaisant Shampooing Traitant - berövad alkalisk skumande PH-neutral shampoo.

Rengör huden skonsamt under håret, reducerar klåda. Londa Professional Sensitive Scalp Shampoo - tar bort obehagliga känslor och rodnad.

Shampoo är lämplig för färgade och blekta krölar. Lämplig för känslig hårbotten och försiktigt rengör hår och hud. Sim Sensitive - läkning av näringsämnen, skapad för torr, känslig hårbotten. Använder endast miljövänliga, säkra, naturliga hårvårdsprodukter.

Avlastar irritation, förhindrar utveckling av mjäll. Wella Professionals System Professional Balance Scalp - en produkt för professionell användning, utvecklad som ett schampo för känslig hud.

Rengör effektivt och noggrant, tar bort irritation och lugnar.

Andra medel

lotioner

Odelbara lotioner återfuktar huden, kämpar med peeling och rodnad, lugnar.

Lotioner appliceras efter tvättning av lås på avskiljningar. Företag som producerar de mest effektiva lotionarna för känslig hårbotten:

masker

Masker tar inte bara hand om håret utan också behandlar irritation och rodnad på huden.

Masker lindrar irritation på huden efter färgning, perm, lätta. Topp företag:

oljor

För behandling av känslighet används vegetabiliska och eteriska oljor. Kokos, mandel, olivolja, amlaoljor närmar huden, lugnar och fuktar.

Eteriska oljor av apelsin, citron, cederträ, mint, enbär har en helande effekt på hårbotten, läker sår och inflammationer.

restriktioner

 1. Använd inte schampon för djup rengöring och scrubs för hårbotten.
 2. Undvik kontakt med ammoniakhårfärg med hårbotten. Färg ska användas med den mest naturliga kompositionen, utan att försumma testet för allergier.
 3. Begränsa användningen av heta stylingapparater, använd inte stylingprodukter på hårrötter.

slutsats

Känslig hårbotten är inte en sjukdom, men en egenskap hos kroppen. För att denna funktion inte ska orsaka besvär, är det nödvändigt att noggrant och noggrant behandla huden under håret: Välj rätt rengöringsmedel och mask, undvik kontakt med höga temperaturer och aggressiva kosmetika. Nu kan du hitta rätt schampo för känslig hårbotten!

Varning! Informationen i denna artikel har verifierats av våra experter, utövare med många års erfarenhet.

Om du vill samråda med experter eller fråga din fråga, kan du göra det helt gratis i kommentarerna.

Om du har en fråga utanför ramen för detta ämne, lämna den på den här sidan.

Bella: Shampoo Neutral Natura Siberica

För omkring 8 år sedan, när jag aldrig hade hört talas om naturkosmetik, rekommenderade min familjehandlare sulfatfria Natura Siberica-schampon till mig utan SLS. Tack vare hennes tips har jag i flera år använt olika schampon av Natura Siberika, som jag var ganska nöjd med. Den främsta fördelen med dessa schampon var att de tillät mig att hålla mitt hår rent i upp till 10 dagar. När jag klev in i eko-världen började jag prova schampon av andra naturliga märken. Med tiden började mitt huvud bli smutsigare snabbare och när jag bestämde mig för att återvända till det gamla Natura Siberik-shampooet gav han inte det tidigare resultatet. Men jag anser ändå att dessa schampon är ett bra alternativ för säkerhetskopiering, och idag kommer jag att berätta om en av dem.

Möt Natura Siberica Neutral Shampoo för känslig hårbotten!

Shampoo har ett italienskt bio Eco-certifikat av ICEA, som ingår i Cosmos organiska grupp och 99% består av naturliga ingredienser.

Även år 2012 blev denna schampo tilldelad som den bästa gröna kosmetiken i Bologna, Italien. Inte många inhemska producenter, men förutom Siberika känner jag inte till någon som skulle komma in på den europeiska marknaden i sådan skala och visa européer att ryssarna också kan göra högkvalitativa naturkosmetika!

Flaskan av shampoo är tung, den har en volym på 400 ml. Tidigare var en sådan flaska tillräckligt för mig för ett år med regelbunden användning, trots att jag bar hår i midjan!

Den fullständiga kompositionen av produkten visas på förpackningen.

Sedan schampon skapades för känslig hårbotten, var ingredienserna valda så neutrala som möjligt - det här är en serie och lakrits. De ger hypoallergen skydd för hårbotten och naturligt hår.

Shampoo dispenser opretentiös, som en vanlig duschgel. Det öppnas enkelt med ett fingeravtryck.

Sjampoen själv är transparent, ganska tjock, precis som en gel. Aromen är neutral, det är svårt att säga vad det luktar. Lukten är helt naturlig och inte minnesvärd.

I motsats till populär tro, är schampo skum perfekt! Det är svårt att skildra på handen, men shampooen på håret skapar ett tjockt skumlock!

Nu har jag hår strax under mina axlar. På min längd behöver du så mycket schampo, som i bilden på handen. Jag tvätta vanligtvis mitt hår 2 gånger: det första för att tvätta av damm och smuts och den andra för att tvätta håret direkt. Med detta schampo behöver jag personligen en balsam eller hårbalsam, för utan att använda dem blir håret trassigt och svårt att kamma.

Jag tvättade mitt hår med Neutral Shampoo med hårbalsam och torkade dem naturligt. Återigen kammade hår, men redan torkat.

Vad är resultatet?

Håret är slätt, ganska glänsande. Det finns ingen volym. Hårbotten är lugn, det finns inga känslor av klåda eller irritation.

Jag samlade rent hår i en hästsvans för att underlätta arbetet i landet.

En timme senare släppte hon håret ner, fortfarande "kom ihåg" hårnålen.

Efter 4 dagar ser håret ut så här.

Känslan av smutsigt hår är helt frånvarande. Ja, de är inte fluffiga, men de var inte ens omedelbart efter tvättning med neutralt schampo. Hårets utseende 4 dagar efter att ha tvättat mitt huvud är tillfredsställande. Åtminstone inte alla schampon kan ge ett sådant hårförhållande under en sådan period. Hårbotten visar inte tecken på förorening heller: det finns ingen känsla av klåda eller smärta i huden.

Resultaten...

Neutral shampoo Jag finner, om inte det bästa när det gäller hårets utseende, men det är ett acceptabelt och prisvärt alternativ för användning i staden eller på stugan! Med sitt hår ser inte ut som reklam, men då blir de inte smutsiga snabbt!

Som en sammanfattning kan jag säga att detta är ett bra schampo till ett bra pris och lättillgänglighet!

Priset idag är ca 350 rubel.

Du kan köpa i någon avdelning av kosmetika!

Använder du Natura Siberica shampoo? Vad kan du säga om din erfarenhet av att använda dem?

Den Secret Dreamworld av en Beautyholic

Mars 2015

Granskning av naturliga schampon för känslig hårbotten

Jag är den "glada" ägaren av en mycket känslig, torr, alltid skalig, kliande hårbotten. Ganska bra, eller hur? Jag led vildt, medan jag på ett forum inte rådde att uppmärksamma naturliga och organiska schampon. Jag försökte, var imponerad och fortsätter att använda hittills. Ja, huvudet används snabbt, så jag ändrar dem ständigt, prova nya och nya. Lyckligtvis finns det mycket att välja mellan. Världen av organics är enorm och gränslös.
Jag vill dela med dig recensioner av de schampon som jag försökte. Kanske någon min erfarenhet kommer att vara användbar.

1. Weleda

Rosemary Shampoo (Rosmarin-Shampoo)
Shampoo med rosmarin "Weleda" har en särskilt mjuk formel och innehåller inte konstgjorda konserveringsmedel. Designad för överarbetat hår. Horsetail-extrakten, rik på kiselsyra, stärker hårets struktur och form. Rosemaryolja, i en blandning av eteriska oljor, vitaliserar hårbotten, normaliserar talgkörtlarna, skapar en näringskräm och förbättrar blodcirkulationen i hårrötterna, vilket bidrar till att minska mjällbildning.

Detta är det första schampon jag köpte, och jag var glad över det. För det första lugnade han omedelbart min känsliga hårbotten, avlägsnade allt flakande och klåda. För det andra var det nödvändigt att tvätta huvudet mycket mindre ofta. För det tredje gav det en otrolig mängd. Jag hade ingen aning om att jag hade så mycket hår). Fjärde, tvättas för att pipa.
Shampoo har en tjock konsistens, lathering är ganska dåligt, men det här är i allmänhet en egenskap av nästan alla naturliga schampon (jag är redan van vid det, och nu är skummet lite irriterande). Inte särskilt ekonomiskt, du måste tvätta huvudet 2 gånger. Rosemary lukt är karakteristisk (jag älskar, men det är mycket hjärtligt).
Efter detta schampo är håret mycket förvirrat, men jag kan inte tillskriva det på minuserna i schamponet eftersom Jag tror att det för detta finns luftkonditioneringsapparater och masker. Som de säger måste shampoo väljas till hårbotten och balsam för håret. Därför köper jag aldrig en rad verktyg, för Jag tror att schampo och balsam har olika uppgifter.
Tja, förpackningen... ett järnrör från vilket allt strömmar för alltid och i slutet är inte särskilt bekvämt att använda.

Kastanj Shampoo (Kastanien-Shampoo)
Shampoo med kastanj "Weleda" är ett idealiskt verktyg för intensiv men mild hårvård, som främjar sin aktiva och hälsosamma tillväxt. Shampoo innehåller hästkastanjutdrag och en blandning av naturliga eteriska oljor. Främjar djupt rengöring av alla typer av hår, ger dem en delikat arom. Stärker hårstrukturen. Håret blir friskt och glänsande, blir lydigt.
Trots det faktum att schampon är mycket lika både i konsistens och i färg, och till och med luktar, tyckte jag om Kastanj mindre än Rosemary. Det tycktes mig att han inte tvättade håret så bra och gav inte en sådan volym. Men fortfarande, en mycket anständig schampo.

2. Aveda

Rosemary mint shampoo
Detta unika schampo för daglig användning ger volymen till fint hår, utan viktning och statisk elektricitet. Mynt ingår för att väcka dina sinnen och rosmarin för att skydda mot skadliga effekter av miljön. Dess rena grönsaker energierar dig och stimulerar ditt sinne och kropp.

Genomskinlig, geléliknande schampo, med underbar mint arom. Rengör och uppdaterar perfekt hårbotten. Lämnar en trevlig känsla av svalhet. Bra, mild, jag gillade verkligen.

Scalp Benefits Balancing Shampoo
Friskt hår börjar med en hälsosam hårbotten. Här är vår vardagliga formel för att uppnå detta: rensning till rötterna, avlägsnande av alla föroreningar, vilket skapar en perfekt grund för hälsosamt hår.

Genomskinlig, geléliknande schampo, men praktiskt taget luktfri. Tvätter håret väl. Mycket neutral.
Generellt är jag imponerad av det här varumärket, jag vill prova något annat med dem.

3. Logona

Juniper mjällschampo speciellt utformad för trött, torr hårbotten benägen för mjäll. Mjuka rengöringsmedel, liksom ett innovativt komplex av fytokomponenter, inklusive enbärolja, samt andra fina växtekstrakter, är avsedda att rengöra och ta hand om hårbotten som har förlorat sin naturliga balans.

Jag vet inte varför, men jag förväntade mig mer från detta schampo. Jellyliknande konsistens, det luktar av rosmarin, men inte så skarp som Weleda. Kanske är detta bara inte ett schampo för mitt problem, jag vill prova något annat från dem, för mjäll bryr mig inte så mycket. Inte illa, men utan entusiasm.

4. Lavera

BIO SHAMPOO "Cornflower"
Uppgiften med det anti-mjällschampo är att återställa balansen i hårbotten, minska irritationen och skapa förutsättningar för tillväxten av vackert och starkt hår. Värderbart, högt effektiv cornflower extrakt eliminerar mjäll och valnöt extrakt förhindrar sitt utseende. Uppfriskande salvia, häxhasel och rosmarin hydrolater lugnar hårbotten, och lecitin ger ömhet. Extrakt av neem och alger hjälper till att återställa mikrocirkulationen i huden och har en mild antibakteriell effekt, vilket förhindrar återfall av mjäll.

Detta schampo har redan en krämig konsistens och en mer delikat doft. Men jag tyckte inte riktigt om dess rengöringsegenskaper - i slutet av nästa dag hänger mitt hår som istappar. Jag vill också prova Orange Shampoo, de är berömda för att få en komplett idé.

5. Grön energiorganik

Italiensk organisk svit.
Detta är förmodligen det dyraste organiska schampot jag har provat. Men han är värt det! Magiska aromer med 5 linjer: choklad, oliv, ayurveda, vildapelsin och vildbär. Delikata texturer, äkta SPA i ditt eget badrum. Nöjet att använda är tillhandahållet - från estetiskt nöje till effekt.

Jag har ett schampo från serien La Récolte des Fleur d'Oranger (vild orange linje)
Naturliga organiska ingredienser, eteriska oljor återställer, ger näring och fuktar försvagat hår. Extrakt av vildapelsin, citron och granatäpple bidrar till långvarig bevarande av hårfärg, vilket gör dem mjuka och glänsande. Lämplig för daglig användning.

Och jag gillar det verkligen. Till skillnad från de flesta är det utmärkt skum, har en trevlig, diskret arom. Och i allmänhet, för alla mina egenskaper tycker jag om. Jag vill prova en annan ayurveda och mask, hårolja och kroppscrub.

6. Madara

Shampoo för färgat och kemiskt behandlat hår
Det mjuka schamponet rensar försiktigt och stärker färgat och kemiskt behandlat hår. Ger färg, vitalitet, glans och intensitet.

Jag tyckte inte om det, trots de utmärkta kompositionerna. När det appliceras på hårbotten, känns det som om det inte är ett schampo, men färgen är allt stingande och brinnande. Mycket konstigt. Och efter honom är håret helt tråkigt och livlöst, även om det inte alls är märkligt för mitt hår.

7. Sexigt hår

Choklad Soymilk Shampoo
Sojaproteiner tränger djupt och närmar sig hår, återställer mjukhet, flexibilitet och glans. Kamillextrakt fuktar och mjukar håret, vilket gör det smidigt. Frånvaron av sulfater och skydd mot UV-strålar möjliggör bevarande och förhindrande av blekning av färgat hår. Ny förförisk lukt av chokladmjölk.

Ja, det är inte organiskt, men professionell kosmetika, men detta schampo utan aggressiva komponenter som irriterar hårbotten. Det luktar verkligen chokladmjölk! Trevlig, krämig, det är ett nöje att använda den. Det enda negativa - håret är snabbt smutsigt.

8. Korres

Risproteiner och oligo-element "toning
Toning shampoo Korres "Rice proteiner och spårämnen" är konstruerad för tunt och sprött hår. Återställer energi i hårbotten, återställer skört hår. Minskar håravfall och tvärsnitt, stärker håraxeln och skyddar dem, vilket gör dem mindre spröda.

För mig - nej. Jag vet inte ens vad jag ska skriva om honom. Ingen lukt, ingen färg, ingen effekt. Varken bra eller dåligt.

9. FLORAME

Mjällschampo
Komplexet av eteriska oljor och växtextrakt BIO röd enbär, tea tree, cederträ och eukalyptus, rengör, återställer normala balansen i huden och lugnar hårbotten. Denna naturliga formel ger mycket skonsam hårtvätt så ofta som nödvändigt. Ditt hår blir friskt, ljust och glänsande.

Mjölk för makan togs. Klarar med den här uppgiften på 4-. Men jag använder det ibland. Trevligt neutralt schampo. Hans lukt är konstigt. Trots den absolut naturliga kompositionen lukter denna schampo för mig som... blekmedel)

10. Lebel Cosmetics

Detta är också ett professionellt varumärke, men kompositionen innehåller inte aggressiva tvättmedelskomponenter, speciellt som shampoo har gjort sitt jobb för 5+.

Cool Orange Shampoo
Rengör hårbotten och håret effektivt och försiktigt.
Avlägsnar uthållig smuts.
Bra uppfriskande.
Det närmar och fuktar.
Stimulerar ny hårväxt.
Förhindrar att håret absorberar lukt.
Skyddar mot UV (SPF 10)

Detta är en av de permanenta ledarna på mitt badrum. Bra för alla indikatorer. Uppfriskar, kyler, lugnar, lämplig förpackning med dispenser. Håret behåller sin friskhet och luktar länge... Ett mirakel, inte ett schampo.

Ha en man Cypress shampoo att ta hand om känslig, torr hårbotten med japansk cypresolja.
Kämpar torr mjäll.
Lättnar inflammation, irritation och klåda.
Kämpar håravfall.
Rekommenderas för män.
Stimulerar cellförnyelse, normalisering av sin aktivitet.
Skyddar mot UV (SPF 15).

Också mycket bra.

11. Och min absoluta outsider är Dr.Hauschka

Shampoo "Aprikos och Havtorn" Dr.Hauschka (Aprikose Sanddorn Shampoo) - För torrt och skadat hår.

Jag vet inte, kanske gjorde jag något fel, men för att tvätta mitt hår var jag tvungen att använda bara en stor mängd schampo. Han tvättar inte alls! Och håret tvättar inte. Innan tvätten såg mitt hår mycket bättre än efter. Och jag har aldrig haft så tråkigt och livlöst hår. Jag gav den till min mamma, hon kastade bort den. Och berättade för mig att jag inte längre ger henne all nastiness.

12. Jag skulle vilja nämna ett annat schampo, vilket på en gång enkelt räddade mig.

Ja, det finns många naturliga komponenter i kompositionen, men det är osannolikt att det är naturligt. Men det fungerar verkligen, till skillnad från sina professionella och lyxiga motsvarigheter för känslig hårbotten, som jag har försökt. Speciellt bra i kombination med en vätska från samma serie.
Detta är Rene Furterer line Astera.
Detta schampo, lotion fet konsistens renar skonsamt och lugnar irriterad hårbotten, ger en matt och sprött hår glans och obem.Uspokaivayuschy schampo, lotion har en neutral syra som är väl tolererad, så tvätta försiktigt håret så ofta det behövs och bidrar till bättre reda ut hår.

Jag hoppas att informationen kommer att vara användbar för någon)

7 effektiva fina schampon för lugnande vård

Villkoren för känslig hårbotten kan påverkas av olika faktorer, från klimatförändringar med temperatur- och fuktighetsförändringar, till förändringar i näring. Dessutom kan förändringen av vatten påverka hårbotten, liksom användningen av aggressiva rengöringsmedel under den heta säsongen, inklusive den så kallade kylningseffekten. I vissa fall kan återfall inte bara orsaka klorat poolvatten utan också en individuell reaktion på havsvatten. I översynen av love2Beauty - 7 effektiva delikat schampo för lugnande vård, så att du inte bara återställer den förlorade känslan av komfort, men för att ge hårvolymen, glans och förlorad elasticitet.

Himalaya Herbals, Lugnande Shampoo
och fuktgivande "mjäll
för torrt och skadat hår

Som en del av schampo för torrt hår, som kräver fuktning, extraherar balanserad tandemanläggning: olja kayaputovogo trä eliminerar orsaken till mjäll, Aloe Vera återfuktar och uppdaterar hårbotten, normaliserar rosmarinextrakt talgkörtlarna och ger näring åt hårbotten, förhindrar vindruvskärnextrakt brott och tvärsnitt hår. Regelbunden användning hjälper inte bara till att minska bildandet av mjäll och lindra hårbotten, men främjar också ökad hårväxt.

Londa Professionell, känslig schampo
Hårbotten Känslig hårbotten

Shampoo har en mjuk formel, som inkluderar - jojobaolja och kamillextrakt, försiktigt rensar håret medan lugnande känslig hårbotten. Känslig scalp shampoo är idealisk för användning, inklusive efter kemisk exponering för håret: färgning, perm etc.

Nivea Men Anti Dandruff Shampoo
för känslig hud

Effektiva mäns schampo för känslig hårbotten förhindrar effektivt irritation, förutom den traditionella duoden av kamomill och häxhasel-extrakt finns det ett Liquid Clear-system som garanterar ingen mjäll på håret och huden från den första applikationen.

Schwarzkopf Professional, BC Scalp Therapy Sensitive Läcker Shampoo

Taurin ansvarar för att återställa balansen i den känsliga hårbotten i detta regenererande schampo, vilket ger fuktgivande att aktivera hårbottens naturliga skyddsfunktioner. Komplexet av aktiva ingredienser Näringsbalansen förhindrar irritation av huden, och milda rengöringsingredienser säkerställer renhet och friskhet.

Vichy, Dercos linje, lugnande schampo
för känslig hårbotten

Sulfatfri, ph-neutral shampoo för normalt och torrt hår använder en ny generation av aktiva tvättmedelskomponenter och påverkar hårdast hårbotten. Sjampoen har en omedelbar effekt på känslan av obehag, känslan av klåda minskar redan från den första applikationen, efter den 3: e ansökan har formeln den maximala effekten. Shampoo ger hårets elasticitet, glans och volym.

Wella Professionals, känslig schampo
hårbotten lugn

Den mjuka formeln lugnar, rensar irriterad hårbotten och hår, permanent eliminerar klåda och brännande. Detta schampo är klassificerad som intensivvård, förutom en kraftfull rengöring och regenerering av komplexet innefattar en förstärkning och antibakteriella ingredienser, inklusive allantoin, vars användning mjukar stratum corneum, vilket underlättar separationen av döda hudceller och stimulera vävnadsregenerering.

Yves Rocher Anti-mjällschampo
med anti-återfallseffekt

Den huvudanläggning schampo ingrediens - ett extrakt av granatäpple skal, med en tredubbel action: schampo eliminerar mjäll, renar och förhindrar återkommande problem. Dessutom bidrar granatäppleskalsextrakt, som fungerar enligt fytormedieringens princip, till att återställa hårbottens naturliga balans.

Hur sänker du hårbotten i hårbotten med schampo?

Dermatologer hävdar att huvudfaktorn i ökningen i känslighet är uttorkning. På grund av olika orsaker förlorar dermis fettskiktet, och fukten kan inte förvaras i de djupa skikten och förångas därför snabbt.

Som ett resultat blir hårbotten smidigare framför yttre påverkan. Håret faller ut, solen är utmattad, det finns en känsla av obehag, klåda, brännande, rodnad och skalning. En annan anledning är hormonfel och felaktigt utvalda vårdprodukter, samt mekanisk skada under installationen och kemisk skada under färgning. Dessutom finns det en skarp förändring av klimat, avitaminos, brännskador från solen.

 • Välja ett schampo för känslig fet hårbotten
 • Det bästa schampot för känslig hårbotten
 • Neutral shampoo med hög känslighet i hårbotten
 • Professionella schampon för känslig hårbotten
 • Feedback och kommentarer

Välja ett schampo för känslig fet hårbotten

Om problemet med känslighet är känt för dig, bör du välja ett tvättmedel märkt "för känslig hårbotten". Koncentrationen av ämnen som ingår i, ganska låga. De har inte smaker och färgämnen som orsakar allergier.

Shampoo för känslig hårbotten innehåller som regel följande:

 • pentanol, som sätter våtbalans
 • växtresurser som avlägsnar förorening
 • calophyllumolja för inflammation;
 • myntaxtrakt som lugnar huden
 • aloe vera, jojobaolja, skapa en skyddande film;
 • Ps21 är ett ämne som eliminerar spasmer av blodkärl.

En av de bästa vårdprodukterna för känslig dermis är varumärket Wella. Det produceras speciellt för kvinnor och män, och har också en universell syfte och lugnande effekt. Verktyget påverkar försiktigt epidermis.

Det bästa schampot för känslig hårbotten

Nästan varje kosmetiskt märke producerar en separat serie produkter avsedda för känslig dermis. Till exempel producerar varumärket Selective Professional Scalp SpecificS Lentive Shampoo Shampoo. Det ger skonsam rengöring och återställer lipidbalansen.

I Londa-företagets arsenal finns också produkter som innehåller komponenter av kamomill och jojobaolja. Dessa schampon är bra för krusar som just har genomgått kemi.

Varumärken erbjuder flickor med känslig hud ett integrerat tillvägagångssätt. Till exempel har tillverkaren Wella Professional utvecklat ett schampo och en hårmask som inte innehåller dofter. Det finns också en rad säkerhetsprogram från Helen Seward. Hon utvecklar ett schampo, lugnande lotion berikad med extrakt av medelhavs vitaminer.

Neutral shampoo med hög känslighet i hårbotten

Sammansättningen av schampo Natura Siberica innehåller lakrits och en serie. Sekvensen är en av de säkraste örterna som bryr sig om hår och lakrits irriterar inte känslig hårbotten. Den neutrala sammansättningen av Natura Siberica är avsedd för daglig vård. Den milda formeln baserad på vegetabiliska syror rensar håret och förstör inte den naturliga balansen.

Metod för användning. Applicera schampo på vått hår och låt lätt in i ett skum, skölj sedan med vatten. Kompositionen innehåller vatten, sockerrör, kokosnötolja, ett derivat av glukos, bergsklätt, extrakt av tåget, lakrits och kamille.

Lugnande schampo för att behandla känslig hårbotten:

 • Planeta Organica har en silkeslen struktur och en trevlig arom, tvättar håret väl, har ett vackert paket med en bekväm dispenser;
 • Natura Siberica - schampo för känslig hud. Tack vare honom försvinner klåda och mjäll försvinner snabbare än vanligt.
 • Indola - Spray Stiling Wonder Blow-Dry. Detta är ett professionellt verktyg som ger hållbarhet och fluffighet, och minskar också torkningstiden och polerar polerad yta på varje hår.

Professionella schampon för känslig hårbotten

Det finns inga huvudtips för att välja det optimala tvättmedlet för huvudet, det bör väljas individuellt för varje tjej.

Det finns dock ett antal krav, bekräftat av professionella sminkartister, som du måste komma ihåg innan du köper:

 • uppmärksamma utseende, lukt, komposition och märkning betyder;
 • test för en allergisk reaktion;
 • Efter att ha hittat det nödvändiga varumärket, byt inte kosmetika, försök att välja produkter inom samma linje.

Professionella schampon köper bäst i frisörsalonger med en erfaren mästare. Längden av professionella produkter innehåller en rengöring med fuktgivande, helande, närande ingredienser för fet hud som lindrar kliar och ger en känsla av komfort.

Om en specialist inte har tid och pengar för behandling, och du inte har råd med professionella verktyg, prova baby shampoo. Detta är det bästa alternativet för barnens känsliga hud och är perfekt för torra och känsliga vuxna huvuden.

Shampoo Natura Siberica Neutral för Sensitive Scalp Reviews

kategori:
Skötsel kosmetika

märke:
Natura Siberica

Alla recensioner på Natura Siberica Shampoo Neutral för Sensitive Scalp
Inte så naturligt

Till att börja med använder jag mig själv shampoo Natura Siberika i Tuva-serien. Jag är mer än nöjd med detta schampo. Men för experimentets skull bestämde jag [. ]

Lim för hår

Trots Shampoos fantastiska naturliga och certifierade sammansättning, var mitt vanliga långa hår i ett limläge även efter [. ]

Neutral Natura Siberica Shampoo för känslig hårbotten: du har råd med något annat - låt det utan tvekan!

Ärligt talat, jag köpte inte själv denna schampo! Jag skulle bara inte efter den tidigare erfarenheten med Natura Sayberika! Min familj köpte produkten... [. ]

Rätt shampoo för känslig hårbotten

Klåda, peeling, brännande - detta är en ofullständig lista över problem som människor med ökad känslighet i hårbotten står inför. I en sådan situation kan en välvalkt hårvård, som är utformad för att möta behoven hos alltför ömt och lätt sårbar hud, hjälpa till. Nu på hyllorna av butiker erbjöds en stor mängd kosmetiska produkter, inklusive allmänt publicerade, som erbjuder att lösa detta problem. Det verkar, köpa och använda, men inte så enkelt. Innan du köper schampo för känslig hårbotten är det värt att ta reda på varför problemet uppstod specifikt, vilka komponenter som ska ingå i en riktigt fungerande produkt och endast då köpas. Annars finns det en risk, i bästa fall, att inte lösa problemet, och i värsta fall - för att ytterligare förvärra det redan beklagliga tillståndet i hårbotten.

SNABB ARTIKEL NAVIGATION

Vad är känslig hud?

VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

I huvudet signalerar hårbotten en ökad sårbarhet enligt följande: utslag och inflammationer uppträder, peeling, rodnad, klåda och brännande. På håret påverkar detta tillstånd det negativa sättet, de blir torra eller oljiga, förlorar glans, delas och faller ut. Allt detta tjänar som en tillräcklig grund för att börja välja rätt schampo.

Det finns dessa extremt obehagliga symptom som påverkas av många faktorer, av vilka de vanligaste är:

 • hormonella förändringar i kroppen (inklusive graviditet);
 • för ofta kemisk färgning;
 • olämpliga vårdprodukter;
 • Termiska effekter på håret (curling, styling curling eller strykning);
 • avitaminos, klimatförändringar, stress.

I vissa fall kan den förvärvade ökade hudens sårbarhet förväxlas med en allergisk reaktion och mjäll (peeling).

Faktum är att tecknen på dessa problem är mycket lika, men det finns tecken som skiljer dem från varandra:

 • Med ökad känslighet finns avskalning i vissa delar av huvudet: de tidsmässiga och occipitala delarna och längs hårlinjens kant hålls hudpartiklarna tätt utan att falla på kläder. Skal sprider sig över huvudet och faller på kläder.
 • Allergi är ett tillfälligt fenomen, och om du inte använder kosmetiska eller andra medel som orsakade det, kommer det att försvinna utan spår om några dagar. Om klåda, peeling och bränning inte går över en lång tid, betyder det att de inte har något att göra med allergier.

Ofta föredrar de inte att uppmärksamma symptomen på överkänslighet tills problemet från en rent kosmetisk omvandlas till en medicinsk. Detta tillstånd utan nödvändig behandling leder till bildandet av sprickor och sår, alopeci (alopeci), seborré.

Därför försöker du hjälpa till med vanliga mjällmedel eller någon annan, meningslöst och till och med skadligt. Från en sådan "hjälp" är hårbotten irriterad ännu mer, mikroskador uppstår, genom vilka bakterier går in i dermis, vilket kan leda till mycket allvarliga problem.

Den verkliga fördelen vid speciell känslighet kommer endast att medföra speciellt utformade schampon baserade på hudregenererande ämnen.

Redaktionskommitté

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder.

En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer.

Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem.

Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hur man väljer?

I det här fallet behöver du medicinska eller professionella schampon märkta "för känslig hårbotten", avsedd för daglig användning och inte innehållande överdriven kemi (dofter, färgämnen). Det är bäst om schampot är vitaktigt eller transparent, med en neutral smak eller utan den.
Läkemedel beredas endast på apotek eller trichologist. Obligatoriskt samråd med en specialist innan inköp behövs av personer som har andra relaterade problem: seborré, allergier, svår inflammation, sår eller alopeci, vanliga schampon i sådana fall är definitivt inte tillräckligt.

I skönhetssalonger kan du köpa professionella produkter för känslig hudvård. De tvättar försiktigt hår, fuktar och närnar huden. Dessutom kommer det att lindra klåda, utslag och ständig känsla av täthet, och vissa är också avsedda att behandla seborré.

Om hårbotten inte är irriterad för mycket, kan du som en tillfällig åtgärd använda schampon avsedda för spädbarn.

De är gjorda med minsta mängd kemiska tillsatser och är så neutrala som möjligt, därför kommer de att göra shampooet mer bekvämt. Men för att helt eliminera problemet med deras hjälp kommer det inte att lyckas, eftersom det inte finns några medicinska komponenter i dem.

Nödvändiga och önskvärda komponenter på rätt sätt

Köpa schampo för känslig hud, du måste vara uppmärksam på tre huvudindikatorer för kvalitet: komposition, utseende och lukt. För stark lukt, omaturlig ljus färg talar om ett stort antal dofter och färgämnen på kemisk grund, vilket bör undvikas på alla sätt, detsamma gäller för ytaktiva ämnen, sulfater, förtjockningsmedel och konserveringsmedel. Det är bra om naturliga ingredienser är närvarande i kompositionen.

Utmärkt hjälp från seborré shampoo baserat på tjäran, men de kan inte användas för ofta.

Kvaliteten på drogen kommer nödvändigtvis att innehålla följande ämnen (inte nödvändigtvis alla samtidigt, men ju mer av dem, ju bättre):

 • Istället för kemisk rengöringsmedel bör komponenter vara växtbaserade kosttillskott som hjälper till att rensa håret och hårbotten, oftast - det här är kokosnöttextrakt.
 • Panthenol, återställa och upprätthålla en normal fuktbalans,
  extrakt av pepparmynta och lavendel, lindrande irritation och klåda.
 • Ämnen som bidrar till återställandet av normal blodcirkulation och avlägsnande av dermis hudvågor av dermis som härrör från desquamation är pyroktanolamin och Ps 21.
 • Oljor och extrakt av växter mjukgöring, skyddar och lindrar klåda och inflammation: aloe vera och shea, calofillum, tea tree, jojoba, macadamia.
 • Glycerin - mjukar och regenererar huden.

Gör det själv

Om du inte hittar rätt lösning, och salongprocedurer och medicinska preparat är för dyra eller inte hjälper, kan du förbereda ett helt naturligt schampo med egna händer. Ofta är det mycket effektivt, särskilt om hårbotten är uttömd med kemiska medel och behöver näring och fuktighet. En annan fördel med hemterapi är att produkten inte får några kemikalier eller komponenter som orsakar allergisk reaktion.

Här är några av de enklaste och mest effektiva recepten:

Med kamomillapotek

Lämplig för hår av vilken typ som helst, lindra irritation och klåda, lugna och läka små sår och sprickor. Det tar ungefär 50 gram torkade kamomillblommor (2 matskedar med glid), 250 ml vatten, salviaolja, rosmarin, tea tree, cederträ, 1.h. sked av ricinolja, 50 gram flytande glycerinsaft.

 • Kamille brygga kokande vatten, linda och lämna i en halvtimme.
 • Förbered oljeblandningen, blanda två droppar (inte mer, det är bekvämt att använda en vanlig pipett) av eteriska oljor med ricinolja.
 • Blanda blandningen med tvål och kamomill, skaka väl.

Shampoo är färdig att användas omedelbart, och dess rester kan lagras i kylskåp i upp till 14 dagar, använd varannan dag.

Från rågbröd och kefir

Det närmar hårbotten, eliminerar peeling. Endast två ingredienser krävs: bröd från rågmjöl - 100 gr., Kefir med högsta fettinnehåll som du kan hitta - 100 ml.

Blöt brödet i kefir och låt det stå i två timmar vid rumstemperatur, varefter allt är väl blandat i en bländare tills det är smidigt. Förvara ett sådant schampo är inte önskvärt.

Gelatin för känslig hårbotten och torrt hår

Återställer, närmar, fuktar, lindrar obehag. Krävs: 1 msk. l. torr gelatin, 1 timme. l. naturlig äppelcidervinäger, 2 droppar jasminolja (kan ersättas med rosmarin) och salvia, 70 ml vatten.

 • Gelatin häll vatten och låt till svälla i ca 40-50 minuter.
 • Sila den svullna gelatin och blanda med ättika och oljor.

Detta schampo är inte lagrat, kräver mycket noggrann sköljning.

Red Clay Shampoo

Idealisk för behandling av känslig hårbotten, mjukar, eliminerar bränning, klåda och täthet. Obligatorisk: 2 msk. skedar av röd lera, vatten så mycket att blandningen når konsistensen av gräddfil, 2 droppar rosmarin (jasmin) och salvia. Efter användning skölj håret med surgjort vatten med citronsaft eller äppelcidervinäger.

Hemmagjorda schampon verkar på den känsliga hårbotten på det mest fördelaktiga sättet, men det finns några nyanser i användningen: För att blandningen ska fungera i full kraft borde den hållas på håret i minst ca 10 minuter, inte mindre.

Som ett resultat blir håret starkt, hårbotten blir mer hälsosam, klåda, skalning, rodnad och inflammation försvinner, vilket helt och hållet motiverar tiden att förbereda hemmet.

Rekommendationer för vård och skydd

 • Bland produkter som är avsedda att ta hand om hår bör de inte vara djupa rengöringsprodukter som innehåller syror, alkohol, zink, sulfater eller slipmedel, de är för aggressiva och kan vara mycket skadliga.
 • Det är inte önskvärt att stilla håret med apparater som värmer upp under arbetet (järn, krusjärn, hårtork vid maximal temperatur) och en kam av plast eller annat naturligt material, det är bäst att ta ett trä.
 • Lättnad eller färgning av håret med ammoniakfärgat färgämne är ett förbjudet förfarande för skadad eller för känslig hårbotten.
 • En hatt på kall vinter eller varm sommar skyddar ditt hår mot skador och miljöens skadliga effekter.
 • Vanligtvis kommer ett bra resultat från besökande skönhetssalonger, som har utvecklat hela professionella program för att återfuka och återställa huden. Rehabiliteringskomplexet innehåller vanligtvis olika masker, starka speciella preparat och till och med massage (till exempel shiatsu).
 • Om problemet inte är en dag, och lättnad, trots alla ansträngningar, inte kommer, kan bara en tricholog hjälpa, som kommer att ta reda på orsaken till problemet, föreskriva en behandling, inklusive vitaminterapi, regenereringsprocedurer, speciella medel för att tvätta håret, liksom en diet, exklusive kryddiga, feta, röka produkter, rödjuice och alkohol.

Köpa schampo för känslig hårbotten, du borde inte blint lita på recensioner på Internet eller råd från vänner och bekanta: Det som passar en person kanske inte är lämplig för en annan och bara förvärrar situationen.

Det finns bara några få allmänna rekommendationer: Innan du köper, kontrollera lukt, färg, märkning och sammansättning av schamponet, glöm inte att testa om allergier omedelbart före användning och byt inte kosmetiska ofta, särskilt om den tidigare passar dig, måste du vänja dig vid varje nytt schampo igen. Korrekt utvalt läkemedel hjälper dig att lösa problemet och återigen njuta av hårets hälsa och skönhet.Nästa Artikel
10 sätt att göra håret att inte skjuta efter tvätt