Vi gör hårbalsam hemma


Idag har användningen av luftkonditionering blivit en integrerad del av vanlig hårvård. Och många vet inte ens riktigt vad det är för, men de använder det här verktyget eftersom alla gör det. Eller fokusera på reklam. I själva verket fel val eller överflödig kemi kan det till och med skada håret. Men hemlagad hårbalsam kan verkligen läka det och återställa den skadade strukturen.

Hur fungerar det

Balsamens huvuduppgift är att jämföra de negativa effekterna av att tvätta håret med aggressiva schampon. För effektivt avlägsnande av smuts tillsätts ytaktiva ämnen till dem - ytaktiva ämnen. Några av dem kan omedelbart lösa upp fett, även i kallt vatten.

Men samtidigt är keratinskalorna som bildar det skyddande övre skiktet skadade. Normalt passar de snyggt ihop, behåller fukt och näringsämnen inuti håraxeln. Under påverkan av schampo och varmt vatten lossnar de och återkommer inte alltid till sina platser. Hår förlorar sin naturliga glans och elasticitet, blir lös och inte lika hållbar.

Balsammen innehåller ämnen som slätar nagelbandet och neutraliserar alkalirester från schampo. I industriprodukter är dessa vanligtvis propylen och silikoner. De omsluter varje hår med en genomskinlig film som ger det glatt och glänsande. Men samtidigt gör de tyngre, och tunt hår förlorar märkbart volymen. Med hemluftkonditioneringsapparater undviks denna negativa effekt.

Hur man väljer

Luftkonditioneringens effektivitet beror till stor del på huruvida det är rätt. Denna punkt beaktas ofta inte. Om vi ​​väljer shampoo av hårtyp, bör balsam och masker fokusera på att lösa problem. De kan vara för:

 • behandling av splittrade ändar;
 • sluta håravfall
 • restaurering av färgade och blekta krullar;
 • stärka tunt och försvagat;
 • lägg till ytterligare volym
 • för fuktighet och mjukning
 • för enklare kamning.

Av ansökans art är de indelade i sköljnings- och expresskonditioneringsmedel. Skölj användningen efter tvättning. Och expressverktygen är konstruerade för snabb håråterställning efter miljöpåverkan: direkt solljus, hav eller klorerat vatten, stark vind. De är också användbara under de första veckorna efter färgning och perm.

Hemma kan du också laga någon av ovanstående typer av luftkonditionering. Det viktigaste är att välja rätt ingredienser med rätt egenskaper.

Med tiden kan du lära dig att göra allt själv. Men nybörjare är bättre att använda beprövade förfäder av populära recept.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med handgjord hårbalsam är dess fulla naturlighet. Men det finns andra fördelar på grund av vilka de blir mer och mer populära:

 • förmågan att variera kompositionen
 • brist på beroende
 • komplex läkningseffekt
 • tillgängligheten av alla ingredienser;
 • relativt lågt pris.

Det finns nackdelar. Hemhjälpmedel kommer sannolikt inte att klara av allvarliga problem även efter långvarig användning. Endast moderna högteknologiska professionella preparat kan effektivt återställa mycket skadat hår.

Hållbarheten för helt naturliga luftkonditioneringsapparater är liten - från två veckor till sex månader. Och i de flesta fall borde de hållas i kylskåpet. Individuell intolerans är möjlig för vissa komponenter, så för personer med känslig hud är det bättre att göra prov på förhand.

Bäst recept

Om håret är i gott skick, för att behålla tillräckligt lätta monokomponentkonditioneringsmedel, som är baserade på destillerat eller icke-kolsyrade mineralvatten.

För intensiv återhämtning behöver vi rikare näringsämnen och komplexa föreningar, som innehåller 3-5-6 ingredienser.

monokomponent

Monokomponent luftkonditioneringsapparater kan användas som sköljning och som ett uttryckligt verktyg. De är mycket lätta, absorberas snabbt och håller på håret länge, läker och matar in dem från insidan.

Här är de enklaste och mest effektiva formuleringarna:

 1. Honey. Bra för näring och fuktgivande torrt, skadat och svagt hår. Koka det bättre strax före användning. I ett halvt glas varmt vatten lös en matsked av högkvalitativ flytande honung.
 2. Beer. Innehåller en stor mängd vitaminer i grupp B och proteiner, återställer snabbt skadat hår, gör dem glänsande och ger extra volym. Användbar för skört, torrt, försvagat och lossnat hårkemikalier. Öl är helt enkelt uppfödad i hälften med vatten.
 3. Tea. Perfekt för brunetter, som med vanlig användning gör det hårets naturliga nyans ljusare och mer mättad. Skölj huvudet med teblad (två påsar eller 2 teskedar) i ett glas kokt vatten. Te innehåller tannin, som smalnar smärre porerna och minskar aktiviteten hos talgkörtlarna. Denna balsam är mycket användbar för kombination och fet hår.
 4. Mint. Påtagligt mjukar håret, lugnar irriterad hud, eliminerar klåda och mjäll. En matsked av krossade mynta löv (torr eller nyligen plockad) hälls med ett glas kokt vatten, kokas över låg värme i fem minuter, dras i ytterligare en halv timme och filtreras. Broth skölj huvudet efter att ha tvättat eller sprayat som en spray.
 5. Doftande. En stor fördel medför eteriska oljor. De används ofta i maskernas sammansättning, men genom att lösa några droppar i ett glas vatten kan du få en bra expresskonditionering och lämna en lång behaglig doft. Bitter apelsin, ylang-ylang, citron, pepparmynta, kamomill, pelargon, rosmarin, eukalyptus, granolja är bäst lämpade för detta ändamål.

multikomponent

Sådana balsammedel kan framställas omedelbart före användning eller omedelbart flera gånger. Men de ska förvaras i kylskåp i högst 7-14 dagar, beroende på vilka ingredienser som används.

De bästa professionella anser dessa recept:

 1. Mot fetthalt Som bas används en avkok av flera medicinska växter: rosmarin, nässla och kamille. De tas i en tesked och kokas i 10 minuter över mycket låg värme. I den filtrerade buljongen lägg en matsked vinäger. Luftkonditionering kan lagras i upp till 10 dagar.
 2. För fuktning. För en halv liter vatten, ta en matsked av horsetail och näsblad. Koka på låg värme i 15 minuter, påfrestning, i en varm buljong lägg till 2 matskedar jojobaolja och några droppar rosmarin eterisk olja. Denna luftkonditionering måste sköljas med varmt vatten och skakas grundligt före användning.
 3. För kombinerat hår. Väl lämpad komposition, i vilken: en matsked calendula, två te - kraftigt hackad havregryn eller rismjöl, samma grädde 15% fett. Calendula ångades i en halv liter kokande vatten och infunderades i 15 minuter. Efter töjning blandas den med resten av ingredienserna. Den bör appliceras på rötterna och kan lätt masseras in i dem och fördelas sedan längs längden.
 4. För intensiv hydratisering. Kompositionen är väl lämpad för färgad, skadad av permed eller mycket torrt hår. Han mjukar också perfekt huden, eliminerar peeling och klåda. På grund av det höga proteininnehållet förstärks rötterna. I 100 ml mjölk med en låg procentandel av fett tillsätt 50 ml kokosnöt och 5-6 droppar essentiell olja av rosmarin eller kryddnejlika, en tesked glycerin. Spola nödvändigtvis!
 5. För glans. Ett utmärkt botemedel mot hår är ricinolja. Det ger också en vacker hälsosam glöd, utan att göra det tyngre. För att förbereda, måste du blanda grundligt följande komponenter: 50 ml vatten, 20 ml 10% grädde, 20 ml castorca, en matsked naturlig äppelcidervinäger. Det är bättre att göra detta i en skakare så att blandningen blir homogen. Skölj med varmt vatten.
 6. Med effekten av laminering. Perfekt glattar även det mest olydiga håret med en sådan komposition: en matsked äpplepektin (kan köpas på apoteket eller ECO-butikerna), 5-6 droppar av din eteriska eterisk olja, 100 ml vatten. Pektin måste lösas i varmt vatten, lägg omedelbart oljan till håret. Skölj av efter 15-20 minuter så att en tunn film har bildats på håret.
 7. Mot en nedfall. Ett mycket intressant recept från henna och björkblad, som du behöver ta en matsked och häll varmt vatten (inte kokande vatten). Tillsätt några droppar kamferolja i en svamp med en konsistens av tjock grädde och massage det försiktigt i rötterna. Kamma sedan kammen längs hela längden, lämna i 15-20 minuter och skölj noggrant.

Ändra inte recept ofta. Folkmekanismer behöver mer tid än professionell för att helt frigöra sin makt. Därför är det nödvändigt att använda en komposition minst 14 dagar. Om efter det inte finns några signifikanta resultat kan du prova något annat.

Ansökningsregler

För att den hemlagade balsammen ska fungera så effektivt som möjligt är det nödvändigt att inte bara förbereda det, utan också att tillämpa det på rätt sätt:

 • håret är bra att tvätta med schampo och en handduk för att blotta överskott av fukt
 • innebär att man applicerar med händerna på hårets huvud, avgår 3-5 cm från rötterna;
 • fördela det jämnt längs åsens längd med sällsynta trubbiga tänder;
 • lämna verktyget i 5-10 minuter utan att täcka huvudet;
 • Skölj noggrant med ljummet vatten och inget schampo.

Express luftkonditioneringsapparaten hälls i ett ogenomskinligt glas eller plastflaska med en sprayflaska och sprutas i håret efter behov. Men gör det inte oftare 1-2 gånger om dagen - överbelastning är skadligt!

Sammanfattning

Som du kan se är det inte så svårt att förbereda hårbalsammen själv hemma. Enligt kvinnor ger användningen av sådana verktyg verkligen utmärkta resultat om ingredienserna väl väljs utifrån strängarnas typ och tillstånd.

Många postar foton och videoklipp med resultaten av användningen av folkmedicinska lösningar. Här måste vi ta hänsyn till att de inte alltid motsvarar verkligheten. Även den bästa balsam är inte en intensiv behandling, eftersom det är på håret i högst 10-15 minuter. Odelbar körs längre, men koncentrationen av näringsämnen i den är låg. Så för hårt skadat hår är de värdelösa. Det är bättre att omedelbart söka hjälp av professionella.

Hur man gör hårbalsam hemma

För full skötsel av hår måste du använda hela produktutbudet. Speciellt viktigt är balsam, eftersom det tillåter att ha spenderat flera minuter, förbättrar avsevärt hårets skick och utseende. Det är det här verktyget som skyddar håret från negativa yttre faktorer, underlättar stylingkrullarna, ger dem glans, elasticitet och hälsosamt utseende.

Det är bäst att använda en hemlagad balsam för hår. Detta säkerställer frånvaron av kemiska komponenter, konserveringsmedel och andra syntetiska ämnen.

Användbara egenskaper

Balsam är en hårvårdsprodukt som innehåller aktiva substanser som har en positiv effekt på deras tillstånd. Beroende på destinationen kan dess sammansättning variera väsentligt.

Dess huvudsakliga syfte är att kompensera för effekten av schampo på håret. Eftersom schampot huvudsakligen är avsett för rengöring, skadar det oundvikligen kretsens lipidskikt. Därför finns det olika problem med håret, de är:

 • delas upp
 • dålig kam;
 • lätt förvirrad
 • bryta ner;
 • växa tråkigt
 • förlora glans
 • tryck ner;
 • förvärva en porös struktur.

Alla dessa negativa manifestationer och kompenseras av exponering för luftkonditionering. Men det betyder inte att en person som använder ett mildt schampo eller tvättar huvudet med naturliga medel bör överge det.

Typer av luftkonditioneringsapparater

Beroende på tillämpningsmetod:

 • Skölj. Används efter shampooing. Huvudfunktionen är att neutralisera effekten av schampo. Det återfuktar håret, underlättar kamningen, gör dem mer silkeslen, slät och elastisk. Innehåller en genomsnittlig koncentration av aktiva substanser.
 • Express. Det används för att snabbt ge frisyren en hälsosam utseende, liksom att skydda mot intensiv miljöexponering, till exempel till havs. Detta verktyg appliceras på håret utan föregående tvättning. Snabb återhämtning beror på en hög koncentration av näringsämnen i balsam.
 • Att lösa specifika problem. Sådana medel innehåller vanligtvis flera aktiva substanser med en liknande effekt som syftar till att lösa ett specifikt problem. Huvudtyper:
  • mot splittrade ändar;
  • anti fallout;
  • för färgat och skadat hår
  • för att öka hårvolymen
  • för att underlätta repor
  • för fuktning;
  • mot brott

Beroende på hårets typ:

 • torr;
 • fett;
 • normal;
 • hårtork vid rötterna, men med feta tips.

Hur man lagar mat och ansöker

Luftkonditioneringsapparater är lätta att förbereda med egna händer, men du måste följa reglerna:

 • Sterilitet. Alla föremål som används i matlagningen måste vara rena. Den färdiga produkten kan förvaras i kylskåpet i högst 5 dagar. Undantaget är ett vattenkonditioneringsmedel på eteriska oljor.
 • Temperaturläge. Det är viktigt att komponenterna för klimatanläggningen är ungefär samma temperatur. Detta gör det möjligt för dem att interagera bättre.
 • Efter receptet. Att göra balsam, du måste strikt följa receptet. Experiment på detta område kan leda till framväxten av ett ämne med oförutsägbar verkan och effekt.

Förutom att laga mat, är det viktigt att veta hur man ansöker det.

 • Applicera balsam med en svamp, fingertopp eller en kam med enstaka tänder. Särskild försiktighet bör utövas genom att produkten appliceras på vått hår, eftersom de är mycket sårbara.
 • Beroende på typ av läkemedel appliceras det på torrt eller vått hår, avgår från rötterna på minst 5 centimeter. Det är särskilt viktigt att följa denna regel om den innehåller fettbeståndsdelar.
 • Om receptet inte indikerar att läkemedlet inte behöver tvättas, ska det tvättas av med varmt vatten utan schampo 10 minuter efter appliceringen.

Hemlagad hårkondensuppskrifter

Beroende på kompositionen kan de delas in i monokomponent och multikomponent.

monokomponent

Detta innebär att det består av ett ämne och vatten. De mest kända av dem - honung, öl, te och mint. Sådana produkter är lämpliga för alla typer av hår. Eftersom de inte innehåller fettkomponenter kan de appliceras längs hela längden och impregnera krullarna med en mjuk svamp. Håll i 10 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Honung för fuktgivande hår

Häll en matsked honung med ett halvt glas varmt vatten och blanda tills honungen är helt upplöst. Denna balsam fuktar och närmar håret, vilket gör det mer elastiskt, eftersom honung innehåller en stor mängd näringsämnen.

Öl för att ge volymen

Blanda öl med vatten i förhållandet 3: 1. Det är bäst att använda alkoholfri öl, eftersom den inte innehåller alkohol som torkar håret. I öl, mycket protein, så att hårets skalor passar bättre mot varandra. Detta verktyg ger hårvolymen och minskar antalet delade ändar.

Te för att stärka håret

2 påsar te eller matsked gröna teblad häll ett glas kokande vatten. Insistera under ett lock i 15 minuter och spänning. Teblad innehåller en stor mängd antioxidanter och tanniner. Därför minskar användningen av detta läkemedel håravfall, blir stark och mindre spröd.

Mint för lätt kamning

Matsked torra eller färska mintbladen fyller ett glas kokande vatten. Insistera 10 minuter och spänning. Eftersom mynt har många eteriska oljor, uppdaterar ett sådant verktyg håret, normaliserar deras fettinnehåll och ger arom. Hår mindre blir smutsigt, glänsande och lättare att kamma.

Multi-komponent balsam (för hår som kräver särskild vård)

Multi-komponent luftkonditioneringsapparater innehåller flera aktiva substanser. Eftersom åtgärderna för sådana medel är snävt riktade används de i enlighet med typen av hår, liksom att lösa specifika problem. Människor med normala lockar som inte har några problem, det är bäst att använda monokomponentdroger.

För oljigt hår

 • 1 tsk torra rosmarinblad;
 • 1 tsk torr kamille;
 • 1 tsk torrnäsblad
 • 1 msk. äpple eller druvvinäger;
 • 100 ml. kokande vatten.

Alla örter blandas och hälls kokande vatten. Insistera 10 minuter under locket och spänningen. Vid infusion av ättika häll, och skaka sedan. Applicera över hela längden efter tvätt och skölj inte. Tack vare eteriska oljor och vinäger normaliserar detta läkemedel hårets oljighet. Det underlättar också kammar, ger lockets elasticitet.

För torrt hår

 • 500 ml vatten;
 • 1 tsk torra horsetail nålar;
 • 1 tsk torrt nät
 • 2 msk. jojobaolja

Örter häller kokande vatten, efter 15 minuter, smälta infusionen genom en fin sil. Den resulterande vätskan hälles i en skakapparat eller flaska. Lägg till jojobaolja. Skaka till en homogen emulsion. Applicera den, steg tillbaka ca 5 cm från rötterna. Håll i 15 minuter och skölj med varmt vatten.

Denna balsam närmar sig håret, vilket gör det tätt och elastiskt. Beroende på hårets tillstånd kan mängden olja variera. För mycket torrhöjning.

För hår oljigt vid rötterna, torka på spetsarna.

 • 1 msk. torra kalendula blommor;
 • 1 tsk havregryn;
 • 1 portion grädde med 20% fetthalt (ca 10 gr.);
 • 200 ml vatten.

Kalendula blandad med spannmål, häll vatten och koka. Koka i några minuter och spänning. Applicera hälften av den kylda buljongen till rötterna och håret till mitten av längden. I den återstående droghällkrämen, blanda och applicera på håret, från mitten. Blöt i 10 minuter och skölj med varmt vatten.

Detta verktyg återfuktar locken, ger elasticitet, normaliserar hårets fett längs hela längden.

För skadat eller färgat hår

 • 3 droppar rosmarinolja;
 • 50 ml kokosmjölk;
 • 100 ml skummjölk.

Skaka alla komponenter, applicera på håret efter tvätt i 10 minuter. Denna balsam innehåller mycket protein, vilket återställer håret och ger elasticitet.

Kokosmjölk kan ersättas med kokosnötbuljong. För att göra detta behöver du 1 msk kokosnötspån i ett glas varmt vatten. Insistera 15 minuter, rör sedan om stammen.

För glans hår

 • 20 ml ricinolja;
 • 1 msk. äppelcidervinäger;
 • 1 msk. kräm;
 • 50 ml vatten.

Alla komponenter blandas i en shaker eller flaska tills vätskan blir homogen. Att sätta på håret, undvika rötter och hålla 10 minuter, för att tvätta bort med varmt vatten. Detta läkemedel närmar sig, fuktar håret, samtidigt som de inte gör dem tyngre. Och ger också krullarna sken och hälsosam utseende.

För bättre kamning

 • 1 msk. pektin;
 • 200 ml vatten;
 • 2 droppar rosmarinolja.

Pektin häll vatten, blanda väl och låt svälla. I det svullna pektinet tillsätt rosmarinolja. Rör om på håret i 10 minuter. På grund av pektins gelningsegenskaper bildas en film på håret, vilket främjar lätt kamning och ger hårets elasticitet.

Mot håravfall

 • 1 msk. torra björkblad;
 • 1 msk. färglös henna;
 • 200 ml varmt vatten.

Blanda örter, häll varmt vatten. Insistera 20 minuter och spänn genom tjock trasa. Applicera på huvudet med massörrörelser längs hela längden på locken. Spola inte! Detta läkemedel har en fördelaktig effekt på hårbotten och hårsäckarna. Minskar förlusten.

Hur man gör ett hemlagat hår skölj balsam

Effektiva hemlagade recept för att göra effektiva hårbalsam

Om du är en fläkt av naturkosmetik, måste hemlagad hårbalsam, kokad med egna händer, ta en äraplats på hyllan i badrummet. Det kommer inte bara att underlätta kammandet av orubbliga krullar, men hjälper också till att återställa sin struktur. För att göra hårbalsammen så säker som möjligt, använd endast naturliga ingredienser.

Shampoos används för att tvätta bort alla sopor och skräp från huvudet. Luftkonditioneringsapparater är utformade för att återställa keratinskiktet och återföra fukt till hårknivar, hårsäckar och hårbotten. Men de flesta balsam som finns tillgängliga på marknaden idag är bara produkter vars enda syfte är att göra håret mjukt. De innehåller syntetiska derivat av silikon - i synnerhet dimetikon - som underlättar kamning av hår. Inköpta balsam innehåller vanligtvis andra ingredienser såsom propylenglykol, isopropylalkohol, formaldehyd, färgämnen, smaker, mineraloljor, petroleumgel, nötkött eller lammfett. De tränger igenom hårsaxarna, ackumuleras där och orsakar stor skada på håret. Conditioners innehåller ganska ofta en mängd naturliga tillskott: ginseng, aloe, grönt te, extrakt av växter, frukter och blommor - men i en så obetydlig mängd att de bara förbättrar smaken något.

Vad kan ersätta den inköpta hårbalsammen? Vad ska man göra om behandlingen verkar ofullständig för dig eftersom du har torrt, skadat hår eller för att det är svårt för dig att kamma det? Använd följande recept, som kan användas som en balsam tre eller fyra gånger i veckan efter att ha tvättat håret.

Naturliga handgjorda hårbalsam

För att göra hårbalsam hemma, använd följande bas.

Grunden för klimatanläggningen:

 • 1 kopp rent vatten
 • 1 tsk. någon ört efter eget val
 • 1 ct. l. sojamjöl eller vassleprotein

Först måste du brygga växtbaserad infusion. Låt vattnet koka och häll en tesked av alla örter du har valt i den. Stäng av kaminen och låt gräset införa i ca 6 timmar. Infusionsstamma, pressa rester av gräs och kasta bort. Häll i torrt protein i den ansträngda infusionen och rör om till en homogen massa. Klar balsam hälls för förvaring i en plastflaska med dispenser. Stick etiketten.

Denna naturliga handgjorda hårbalsam appliceras först efter shampooing. Det gnids i håret med fingertopparna. Om håret är oljigt, använd balsam på hårets ändar och rör inte rötterna.

Rubbing av balsam i hårbotten provar oavsiktligt en ökning av talgproduktionen i hårsäckarna. Håll blandningen på huvudet i 3 minuter, skölj sedan med kallt eller varmt vatten. För sköljning, använd receptet som anges i andra halvan av detta kapitel.

Precis som i fallet med schampo kan växtbaserade balsammedel läggas till grunden för ett hemlagat hårbalsam för att förbättra hårfärgen.

Herbal infusion i olja.

Det är tillräckligt att gnugga örtinfusionen en gång i veckan för att sätta delade ändar i ordning mycket snabbt.

 • 1 kopp olivolja
 • 1 kopp jordnötssmör
 • 6 cts. l. några örter av ditt val
 • 3 tsk. rosmarinolja eller naturlig basilikolja

Häll olivolja och jordnötssmör i en metallfri panna, lägg till gräs och blanda. Koka och steka tills gräset är skarpt. Stamma, vik gräs och häll tre fjärdedelar av ett glasoljextrakt för förvaring i en annan skål. Tillsätt rosmarin eller basilikolja. Klar infusion hälls i en plastflaska med dispenser och håller en etikett.

Applicera detta läkemedel på ditt hår, försök att hålla det från att komma i hårbotten. Vik en varm handduk över huvudet och lägg en duschlock på toppen. Håll huvudet i 1 timme.

Skölj noggrant, skölj sedan håret med schampo. Detta recept kan användas som komprimering till hårbotten. Det är särskilt bra för behandling av torr, inflammerad hud. Du kan bli av med denna sjukdom genom att applicera denna åtgärd tre till fyra gånger i veckan, applicera den bara på hårbotten. Därefter är det tillräckligt att använda det som en komprimering för hårbotten en gång i veckan.

Luftkonditionering av mjöl och vatten.

En annan hårbalsam, populär i de bästa skönhetssalongerna i Europa, är gjord av en blandning av mjöl och vatten. Skölj huvudet när det inte är så lätt, men spelet är värt ljuset.

Du behöver:

 • 1 kopp mjöl
 • 1 glas vatten

Knippa degen ur mjöl och vatten.

Applicera balsam, kokt med egna händer, på torrt hår och håll huvudet i 15-20 minuter. Skölj noggrant med kallt vatten - om det sköljs med varmt vatten blir det väldigt svårt att tvätta degen från huvudet. Tvättning kan ta 5-10 minuter, men du kommer att se att ditt hår blir mycket mer lättsamt, smidigt och glänsande. Efter denna procedur kan du tvätta håret med schampo och skölj.

Därefter kommer du att lära dig hur annat du kan göra hemlagade hårbalsam.

Hur kan du göra hårbalsam hemma

Molasser, på grundval av vilka gör rom, gör verkliga mirakel med torrt hår.

Rum balsam för torrt hår.

 • 3 ct. l. Roma
 • 1 äggula

Blanda rom och äggula för att få en homogen massa.

Tvätta håret med schampo och använd sedan denna balsam, som är lagad hemma, till ditt hår och håll det på huvudet i 10 minuter så att det absorberar. Skölj med vatten - så kallt som du kan hantera. Ägg kommer att lagas i varmt eller varmt vatten, och huvudet kommer att se ut som en höstack.

Du kan göra det ännu enklare - ta ett halvt glas rörmassor, borsta det med hår och håll det i 20 minuter tills det absorberas. Skölj sedan med kallt eller varmt vatten. Cane melass kan druckas som ett mineraltillskott, eftersom det är rik på kalcium, järn, nikotinsyra (vitamin B3), fosfor, kalium, riboflavin (vitamin B2), natrium - allt detta är mycket användbart för hårbotten. En varning är dock inte överflödig: om du bestämmer dig för att dricka melass direkt från nacken, glöm inte att borsta tänderna direkt efter det, eftersom melass är känd för sin fantastiska förmåga att orsaka karies.

Följande är några fler recept för hårbalsam som är idealiska för torra och lätt skadade lockar. De kan användas inte mer än en eller två gånger i veckan. Dessa produkter är förgängliga och måste användas omedelbart. De måste skördas tillräckligt nog för att hålla för ett förfarande.

Honung-citron balsam.

 • 1 tsk. mandelolja
 • 1 tsk. avokadoolja
 • 1 tsk. olivolja
 • 1 ct. l. honung
 • 1 ct. l. färsk citronsaft 1 äggula

Alla ingredienser hälls för förvaring i en behållare och blandas noggrant. Nybearbetad balsam används omedelbart.

Tvätta håret med schampo, ta en naturlig honung-citron balsam och gnugga den i ditt hår. Håll i 5-10 minuter, skölj sedan med vatten.

Och här är ett annat recept på tunt, torrt, lätt skadat hår med splittrade ändar. Om du blandar gelatin och ägg får du en läcker protein-lecitinbalsam, som ska användas en gång i veckan.

Ägg-gelatinisk balsam.

 • 1 ct. l. gelatin (normalt, inga tillsatser)
 • 1/4 kopp vatten
 • 1 äggula
 • 2 ct. l. färsk citronsaft

För att förbereda en sådan balsam hemma, behöver du något värma vattnet och späd därefter gelatinet i det.

Låt svalna, tillsätt äggula och citronsaft och rör om tills en homogen massa erhålls.

Tvätta håret med schampo, ta sedan ett ägggelatinskonditioneringsmedel och gnugga det i håret. Håll i 2-3 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

Den bästa balsam för fet hår är melon.

Melon balsam för fettigt hår.

 • 1/2 kopp färsk melonmassa

Knämelon med gaffel för att göra en homogen vassle.

Gnugga melonmassa i hårbotten och håll håret i 10 minuter. Skölj med kallt vatten.

Om du har långt eller torrt hår eller, trots hårda hårklippningar, du lider av splittrade ändar, kan du dagligen bearbeta tipsen med en speciell balm. De eteriska oljorna som används i detta recept absorberas utan rester i håret - som ett resultat ser de sig släta, glänsande och friska.

Balsam för behandling av delade ändar.

 • 1 tsk. lavendelolja
 • 1 tsk. basilikolja
 • 1 tsk. rosmarinolja
 • 1 tsk. näsolja

Häll all olja i en liten flaska mörkt glas och skaka väl.

Häll några droppar på handflatan och gnid i håret och kamma dem med en massageborste. Vid tillverkningen av denna balm kan du använda alla listade oljor, men du kan begränsa en till två.

I den sista delen av artikeln lär du dig hur du byter ut hårbalsam.

Vad som annars kan ersätta hårbalsam

Hårbalsam kan bytas ut med sköljning.

Behandlings-och-profylaktisk sköljning (för daglig användning).

 • 1 liter äppelcidervinäger
 • 1 ct. l. med en kulle av torkade rosmarinblad
 • 1 ct. l. med en kulle av torkade salvia löv
 • 1 ct. l. med en kulle av näsblad
 • 1 ct. l. med en kulle av torkade basilikablad
 • 1 ct. l. med en kulle med kamomillblommor

Lätt punda örterna i en mortel eller slipa dem mellan dina palmer för att mala lite.

Häll äppelcidervinäger i en emalj eller glaspanna och värme. Häll örter. Täck och koka på låg värme i 30 minuter.

Kall, sedan spänning, redo att hälla lotion genom en tratt i en flaska vinäger. Stick etiketten och håll i kylskåpet.

Glöm inte etiketten! Det finns inget skadligt i denna lotion, men jag är rädd att denna ört-smaksatt vinäger är osannolikt att vara god som salladsdressing.

Lös en halv kopp behandlings-och-profylaktisk lotion i 1 liter varmt vatten. Skölj håret och skölj med te sköljning.

Te sköljning.

 • 1 ct. l. näsblad
 • 1 ct. l. torkat gräshästslag
 • 1 ct. l. torkat rosmarinblad
 • 1 ct. l. torkad salvia blad
 • 1 ct. l. torkade basilikablad
 • 1 ct. l. strimlat torkat gräs av indisk hampa
 • 1/2 liter vatten

Koka upp vatten. Stäng av värmen, häll örter i kokande vatten och insistera på dem tills starkt te erhålls. Stam, redo att skölja sköljflaskan för förvaring i en glasflaska. Stick etiketten.

Häll ett glas te skölja och skölj håret med det. Om du vill, byt ut en skål och skölj håret med samma sköljning.

Kraftigt gnida håret och hårbotten med en handduk eller ännu bättre "terry cloths". Vävnad kommer att absorbera överskott av vatten, och själva torkningsförfarandet stimulerar blodflödet till hårbotten.

Kamma håret med en frisk, ren kam och lägg sedan.

Första läkare

Gör hårbalsam hemma

Det är viktigt att ta hand om ditt hår så att de i framtiden kommer att kunna behaga sina ägare med skönhet och hälsa. Med de inköpta produkterna ser du inte en sådan effekt direkt: det tar månader för de skadade locken att bli starka och glänsande. Det är en annan sak om de får allt de behöver från hemmagjorda produkter.

Hur man gör en luftkonditionering med egna händer

Innan du börjar förbereda din personliga hårprodukt måste du förstå dess omedelbara syfte. Till exempel har en butikskonditionerare en lätt uppgift: släta vågarna, så att du enkelt kan kamma hår och göra vackra frisyrer. Det är klart att verktyget återupptar hårets struktur från insidan, men inte så snabbt som vi skulle vilja. Till skillnad från naturliga kemikalier kommer kemikalier att skapa en osynlig film på ytan av huvudet, på grund av vilket lamporna inte kommer att få den önskade mängden syre.

Skräddarsydda schampon, balsam, masker tar inte mycket tid, som förberedd hårbalsam i hemmet, men det finns mycket mer användning i det senare. För det första är den gjord av naturliga ingredienser. För det andra, penetrerar hårbotten, det ger näringslamporna och förbättrar blodcirkulationen. Och slutligen väger det inte ner hårbotten, till skillnad från konventionella produkter som innehåller silikon.

Utan tvekan, förbereda ett hår skölj hemma och återlämna dem till sin tidigare hälsa, om du är bekymrad över några av problemen:

spröda, splittrade ändar; färgning; sammanfogande strängar; rotfluff; klåda och mjäll i hårbotten.

För att svara på frågan om hur man ordentligt förbereder hårbalsam hemma är det viktigt att bekanta sig med listan med tips:

Alla komponenter måste blandas i en konventionell behållare utan lackerad beläggning. Det är bättre att använda träbehållare eller plast. Om luftkonditioneringens komponenter har samma rumstemperatur, börjar de snabbt att interagera med varandra. Efterlevnad av sterilitet och renhet är det möjligt att förbereda en bra balsamhår balsam, vilket har en effektiv effekt på stavarna och lökarna. Alla ingredienser måste vara i rätt proportion enligt receptet. För att den hemgjorda blandningen ska förbli aktiv i flera dagar är det bättre att sätta det på en sval plats och håll den där inte längre än en vecka (förutom en oljebaserad balsam).

Det är också viktigt att veta hur man applicerar en naturlig balsam för hår hemma, så att effekten är maximal:

Krullarna måste tvättas i förväg. Enligt tekniken kan de vara våta. Med tanke på kompositionen är luftkonditionering viktigt att använda utan att rötterna påverkas (3-5 cm). Det är lämpligt att blöta krökarna med en speciell svamp, och sedan, så att balsammen suger stavarna bra, gå längs hela längden med fingertopparna, kammen. Efter applicering av produkten, tvätta strängarna utan schampo under lätt varmt vatten, speciellt om du har aktiva talgkörtlar i huden.

Odelbar hårbalsam

Numera levererar företag kosmetika till skönhetsmarknaden, som inte behöver tvättas. Deras huvudsyfte är användarvänlighet, utjämning och lätt kamning av orubbliga torra hår. När man byter till en naturlig lösning är det så viktigt att veta att det inte heller kan tvättas. Efter att ha granskat några av de hemlagade recepten för att göra lockigt balsam, kan du använda verktyget när som helst utan att ta bort det:

Conditioner för hårvolymen i hemmet hjälper vanliga eller oljiga stavar att skaffa glans och ljushet. För detta behöver du mineralolja (250 ml), vodka (1 msk. L.), Färsk citronsaft (3 msk. L.), Lavendel eterisk olja (5 droppar). Blanda alla komponenter, lägg dem i en flaska med en spray och sätt på rötterna 1 gång om dagen. För att förbereda en hemgjord produkt för fuktgivande, måste du kombinera en matsked äppelcidervinäger, 250 ml pepparmintavkok, 5 droppar apelsinolja och en matsked utan krossat havsalt tills den sista ingrediensen är upplöst. Det är nödvändigt att applicera balsam på all längd en gång om dagen.

Hem balsam för hårtyper

Ju mer exakt lösningen är vald, desto starkare kommer dess effekt på krullarna och hårbotten. Att göra ett val i riktning mot naturliga balsam kan du hämta hemma alla komponenter som är individuellt lämpliga endast för din hårtyp. Till exempel:

Balm för fettkrullar. En sådan lätt hårbalsam reducerar utsöndringen av fett, samtidigt som de upprätthåller de antiseptiska egenskaperna hos körtlarna, vilket förorsakar hårstrukturen att stärka. Du kommer att behöva äggulor, kokosnötolja (0,5 tsk.), Citronsaft (2 msk. L.), brunt socker (1 tsk.). Förberedelse: Skaka ingredienserna tills det är slät, så att det inte finns någon sockerrest. Applicera balsam för vått hår, men efter en halvtimme (det beror helt på hårbottens känslighet), skölj av med varmt vatten. Viktigt: Använd inte kompositionen mer än 2 gånger om 7 dagar. Medel för torra lockar. Även om sköljning balsam och fortsätter hemma, är effekten erhållen, som efter att ha gått till skönhetssalongen. Håret är mjukt och glänsande. Det verkar som om du laminerat dem. Vad som är nödvändigt för luftkonditioneringen: ett paket gelatin, varmt vatten, 5 droppar jasminolja, rosmarin, lavendel, 2 droppar kokosnötolja. Blanda de två första ingredienserna (som i instruktionerna), ge svällningen. Lägg till resterande produkter och smörj håret. Efter att ha kastat huvudet i något varmt, klarar vi en kvart i timmen, och sedan städar vi det under kallt vatten. Balsam för färgat hår. Receptet är mycket effektivt och fokuserar specifikt på den inre hårskadorna. Hur man lagar mat hemma: Mala bananmassa till mashpotatisstrukturen utan bitar, tillsätt kanelolja (5 droppar), flytande honung (2 msk.), 1 tsk. vodka (kan ersättas med alkohol). Applicera balsam på hela ytan av hårlinjen. För maximal effekt är det bättre att massera huvudet parallellt, då kommer verktyget att falla i hårsäckarna. Vi utför sköljningen på 10-25 minuter. Medel för det kombinerade håret. Matlagningsrecept: vi rengör två färska tomater från frön och skinn. Mala ingredienserna till konsistensen av puré och tillsätt 1 tsk. flytande honung, krossat havssalt och även olja för balsam (gran 5 droppar, druvfrö 3 droppar). Sedan applicera blandningen på tvättat hår och skölj sedan efter 15-35 minuter. Applicera proceduren är inte mer än 1 gång om 7 dagar.

Hur man gör en balsam mot håravfall

Förlust av hår kan uppstå på grund av bristen på vitaminer och bio-substanser, frekvent användning av lacker, hårfärger, stress, sjukdomar i kroppen. I vilket fall måste du ta reda på varför det här händer. Om problemet kommer att bli kosmetika, så kan allt lösas - bara gå till naturliga balsam, som görs hemma. Här är några alternativ:

Du kommer att behöva calamus root (4 ssk.), Kokt vatten (0,5 l). Vi blandar komponenterna och låt den brygga i 2-5 timmar. Applicera sköljmedlet omedelbart efter tvättning av huvudet med en kurs, 1,5-2 månader. Balsammetern kommer inte bara att stoppa håravfallsprocessen utan också öka tillväxten, lösa problemet med mjäll. För att göra ett andra recept hemma, kombineras helt enkelt 1 msk. l. torra björkblad och färglös henna med 200 ml varmt vatten. Infusera komponenterna i minst 20 minuter, filtrera dem genom cheesecloth. Applicering: Applicera mycket över hela ytan av håret, inte glömma att massera rötterna med fingrarna. För maximal effekt, tvätta inte luftkonditioneringsapparaten.

Hårbalsam

Ännu tidigare, när det inte fanns några shoppingmöjligheter, använde kvinnor naturens gåvor. Det gav hårstyrka, snabb tillväxt, hälsosam glans. Nu, även om det finns alla slags kosmetika i vardagen, glöm inte de populära recepten, som är en riktig skatt med användbara komponenter. Hemma är det möjligt att förbereda otaliga hårbalsam, endast med hjälp av tillgängliga produkter:

Skölj för alla hårtyper, så att de blir glänsande, släta. I en liter vatten skiljs 1 msk. l. vinäger eller citronsyra. Efter att ha torkat håret, skölj krökarna med denna vätska. I slutet skölj håret igen under kallt vatten. För torrt hår är ett annat sätt att förbereda en balsam hemma idealisk. Kapacitet fyller 2 msk. l. en blandning av torkade blad av pepparmint, salvia, mallow blommor och humle. Häll gräset med ett glas kokande vatten och låt det brygga i en halvtimme. Proceduren för applicering av balsam är liknande det föregående receptet. Det finns ett annat lättare alternativ för skadade lockar: 2 msk. l. grönt blad te hällt kokande vatten (1 liter), efter kylning, sköljde tvättade hår. Förutom återhämtning börjar krullarna skina i solen.

Fuktgivande hårbalsam

Hembakade recept på ett sådant sätt ger inte bara krönen från insidan, men hjälper också tjejerna att bli av med problemet med splittrade ändar, stärka håret, återuppta tillväxten:

För beredning av honungskonditioneringsmedel behöver du 50 g farmaceutisk kamille och kokande vatten. Blanda ingredienserna och lämna i en halvtimme. När vi lägger till en sked av någon honung här och blanda tills den är helt upplöst. Skölj hårbalsam, skölj därefter med kallt vatten. För nässla hemma borde du lägga 3 msk i potten. l. apotek nässla, en halv liter vatten, 1 msk. l. ättika. När du lägger på spisen är det nödvändigt att koka vätskan i ca 10 minuter. Efter filtrering av allt genom en sikt, dra i håret med balsam, skölj sedan under kallt vatten.

Video: hur man sköljer håret efter tvätt

recensioner

Agata, 30 år: Jag älskar luftkonditioneringsapparater, kokta hemma. Till exempel, mitt favoritrecept: blanda avokado med 2 msk. l. tung grädde, olivolja, vatten. Jag lägger den på mitt hår och lindar mitt huvud. Så du måste vara som 20 minuter så att kompositionen kan tränga in i glödlamporna. Skölj sedan håret i varmt vatten. Resultat: glänsande, lydiga krullar.

Diana, 27 år: Jag använde alltid färdiga balsam, balm, masker och betalade inte tillräckligt med uppmärksamhet åt hårets utseende. Nu ser jag ut, verkligen all denna kemi strider mot hårets struktur. Jag försökte hemma för att förbereda konditioneringen av örter och honung, jag var väldigt nöjd!

Barbara, 34 år gammal: Jag brukade använda två i ett (balsam + schampo) innan jag fick höra att frekvent användning av en sådan produkt leder till försämring av hårlinjen. Ämnen täpper till glödlamporna, vilket orsakar mjäll, klåda, håravfall. För närvarande använder jag folkrecept för luftkonditioneringsapparater från nässla, honung, kamille, jag ser förbättringar.

Att applicera hårbalsam efter tvätt har länge varit en oumbärlig ritual, eftersom krullarna är mjuka, lätta och lätta att kombinera. Men problemet med luftkonditioneringsapparater är ett stort antal kemikalier som sätts i hårbotten med en tunn film, vilket inte tillåter att andas. Också i kompositionen av industriella kondensatorer innehåller ämnen som täcker hårkutiklet - kosmetiska silikoner.

Å ena sidan är det de som gör håret mjukt, men å andra sidan gör silikon håret tyngre, vilket gör att trådarna ser ut som oljiga och utan volym. Dessutom samlar dessa tillsatser i håret, blockerar syreåtkomsten och minskar effektivt effektiviteten hos masker och oljor för hår - användbara substanser kan helt enkelt inte tränga in i de förorenade krullarna.

Hem luftkonditioneringsapparater innehåller inte aggressiva kemikalier och silikoner

Om du märker att ditt hår har förlorat sin glans, har blivit olydigt, håller inte volymetrisk styling dåligt, splittrar och ser vanligtvis osunt ut, då är det dags att byta hårbalsam till naturligt. Förbereda klimatanläggningen självständigt - uppgiften är enkel och kräver inte mycket tid och ingredienser. Men fördelarna med denna balsam är uppenbart: håret blir friskt, glänsande och flödande.

Vad är användbart hem luftkonditionering?

Vårt hår har en speciell struktur - den består av nagelbandet, cortexen och kärnan. Alla användbara substanser som påverkar hårets utseende och tillstånd lagras i kärnan. Hårets bark behåller delvis substansen i kärnan, vilket inte tillåter att det tvättas ut. En nagelskydd skyddar håret från förstörelse. Den består av miljontals mikroskopiska skalor som utför två funktioner samtidigt - skydda krullarna från yttre påverkan och göra dem glänsande och smidiga.

I arbetet med att tvätta håret med aggressiva alkaliska schampon är skytten skadad, skalorna stiger och ackumulerade näringsämnen tvättas ut ur kärnan. Enligt denna princip verkar schampo av djuprengöring, där mängden tvättmedel är mycket högre än i vanliga schampon. Och naturligtvis, efter att ha tvättat håret med schampo, bör öppna skalor stängas och jämnas så att hårbalsammen täcker varje hår med en tunn film.

Det släpper nagelbandet och stänger den nakna kärnan. Till skillnad från kemiska butik luftkonditionering, som inte närmar sig håret, men bara visuellt släta dem, kan luftkonditioneringsapparater bota håret och förbättra deras tillstånd avsevärt. Faktum är att när du gör en balsam för dig själv, finns det möjlighet att lägga till olika användbara ingredienser som hjälper dig att verkligen fuktar håret och fyller det med vitaminer.

Hem luftkonditionering är bättre att förbereda portioner - för en tvätt

Dessutom ackumuleras inte luftkonditioneringen, som är skapad med egna händer, i håret och förorenar dem inte, så att de kan användas ständigt, regelbundet endast genom att ändra grundkompositionen. För älskare av hemlagad kosmetika kan konditionering vara en riktig kreativ process, eftersom experiment med tillsatser och byte av kompositionen kan vara oändlig, baserat på hårets allmänna tillstånd och den önskade effekten.

Hur man gör luftkonditionering hemma?

Det finns många olika recept för hemluftkonditionering. Åtminstone en gång att ha använt en bostadskonditionering kommer du att bli förvånad över hur vackert ditt hår kommer att bli utan överdriven viktning.

Balsam för torrt hår

Alternativ en. Perfekt för livlöst, hårt och sprött hår. I en liten skål whisk vispa naturligt fett yogurt, en äggula, fem droppar petitgrain eterisk olja och två droppar jojobaolja. Var försiktig så att du inte överdriver den med olja, annars kommer håret efter tvättning av balsam att vara fettigt. Använd produkten som en vanlig hårbalsam. Det ska tvättas av med varmt, inte varmt vatten, annars kommer ägget att krulla rakt i håret. Alternativ två. Med regelbunden användning blir det porösa lockiga håret smidigt och smidigt. Blanda tills mjuk 2 msk. flytande honung, 1 msk. druv- eller äppeläger, 1 msk. majsstärkelse och 1 tsk. vodka eller alkohol. Det är önskvärt att applicera en sådan balsam på ett huvud som är varmt uppvärmt med varmt vatten - då med hjälp av alkohol kan alla fuktgivande komponenterna i balsamet penetrera djupt in i hårstrukturen. Alternativ tre. Absolut unika balsam, effekten efter användningen jämförs ofta med salonglaminering av hår. Svetsning på håret, gelatin tätar sig ordentligt i nagelbandet, vilket gör det glansigt och hårglansigt. Lös upp gelatinpåsen i varmt vatten enligt anvisningarna och låt det svälla något. Lägg sedan till 5 droppar jasmin, lavendel och rosmarin eterisk olja och två droppar kokosnötolja. Applicera på håret, varmt väl, håll i minst femton minuter och skölj med kallt vatten.

Oljig hårbalsam

Alternativ en. Det har en uttalad torkningseffekt. Det rekommenderas inte att använda en sådan balsam mer än två gånger i veckan. För beredningen blanda 45 ml juice eller aloegel med saften av en halv citron, 1 tsk. fint havssalt och 5 droppar essentiell olja av tea tree. Använd som vanlig hårbalsam. Exponeringstiden betyder på håret - högst tio minuter. Alternativ två. Reglerar sebumsekretion och gör håret elastiskt. Du behöver 200 ml färskvassla, 1 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. cognac eller vodka och 5 droppar kanelolja. Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på håret efter varje tvätt. Alternativ tre. Hjälper till att reglera sebaceous utsöndring och bevarar hårets naturliga glans utan viktning. Vispa äggulan tills det är skumt. Tillsätt 0,5 tsk. kokosnötolja, 2 msk. citronsaft och 1 tsk brunt rörsocker. Slå blandningen tills sockret är helt upplöst. Applicera balsam för vått hår över hela längden två gånger i veckan. Hemmakonditionering stänger hårvågar utan att väga ner dem

Balsam för hårt skadat hår

Alternativ en. Kommer att vara lämpligt för det försvagade håret efter en kemisk våg, förtydligande eller lång vistelse på solen. Blanda 2 msk. gräddfil med en genomsnittlig fetthalt, 5 droppar palissanderolja, 30 ml stark kamomillbuljong, 2 msk. färsk gurkajuice, 0,5 tsk. apotek Dimexidum och 1 äggula. Applicera medicinsk balsam efter varje hårtvätt. Var särskilt uppmärksam på hårets ändar. Alternativ två. Efter att ha använt balsammet kommer håret märkbart att återhämta sig och få glans. Värm 1 tsk i ett vattenbad. gelatin, 2 tsk infusion av burdock, 1 msk. tjock honung, 5 droppar ylang-ylang eterisk olja. Vänta tills ingredienserna är helt upplösta, ta bort från värmen och kyla balsammen. Applicera regelbundet balsam på håret och håll i minst femton minuter. Alternativ tre. Intensivt närmar, reparerar och behandlar skadat hår från insidan. Blanda en banan med en gaffel till en jämn mos, lägg till 2 msk. honung, 5 droppar kanelolja och 1 tsk. alkohol eller vodka. För en mer aktiv effekt av balsammedlet på hårets inre struktur under applicering, massera huvudet aktivt. Om kanel eterisk olja brinner huden kan du minska mängden eller förkorta exponeringstiden.

Balsam för alla hårtyper

Alternativ en. Lämplig för hår utan problem. Från två färska tomater, förbered en mjuk mash, efter att ha tagit bort huden och avlägsna frön. Tillsätt 1 tsk. honung, 1 tsk fint havssalt, 5 droppar essentiell olja av gran och 3 droppar druvaolja. Applicera balsam för att tvätta håret en gång i veckan. Alternativ två. Blanda en äggula med 0,5 tsk. mandelolja, 20 ml burdock root decoction, 1 tsk. ris ättika och 1 msk. agave sirap eller honung. Om du inte gillar lukten av ättika, kan du lägga till några droppar av din eteriska olja. Applicera hårbalsam efter varje tvätt. Alternativ tre. Lämplig för oskärligt hår som är svårt att stila. För att förbereda balsam, behöver du 45 ml färsk ingefärajuice, 0,5 tsk. vete grodd olja, 1 tsk L. Havsmedelsmalning, 1 h. cognac och 1 msk. tjock honung Blanda ingredienserna noggrant tills de är mjuka och applicera regelbundet på håret. För en mer uttalad effekt är det bättre att lämna balsam på håret i minst tjugo minuter.

Odelbar balsam för alla hårtyper

Den tydliga fördelen med den outplånliga balsammen över den tvättbara en är att den kan sprayas på håret när som helst och så många gånger du vill, och inte bara efter att ha tvättat håret. Det är bättre att lagra en sådan balsam i en flaska med en spray.

Alternativ en. Kommer att ge en torr, ömtålig och lockig hårglans och optimal hydratisering. För beredning av en outplånlig balsam, blanda 250 ml myntdekok med 1 msk. äppelcidervinäger, 5 droppar apelsinolja och 1 msk. grunt havssalt. Skaka blandningen noggrant för att lösa alla ingredienserna. Spraya balsam på håret efter behov. Alternativ två. Kommer att hjälpa normal och fet hår att bli mer flytande och skrymmande. Blanda 250 ml mineralvatten, 1 msk. vodka eller alkohol, 3 msk. färska citronsaft och 5 droppar lavendelolja. Spraya balsammen främst på hårrötterna en gång om dagen. Alternativ tre. Med denna outplånliga balsam kommer ditt hår att bli mer lättsamt och silkeslen. För dess förberedelse behöver du 200 ml varm buljong med citronbalsam, 50 ml stark infusion av kamomill, 1 msk. brunt rörsocker, två droppar essentiell olja av citron och tre droppar essentiell olja av bitter apelsin. Rör om blandningen noggrant. Applicera balsam för hår 2-3 gånger om dagen eller efter behov.

Full omsorg för håret innebär användning av olika verktyg: schampo, sprayer, balm, masker, balsam, serum och andra kosmetiska produkter som främjar behandling och upprätthåller en hälsosam typ av lockar. Alla dessa verktyg kan tillverkas personligen från de produkter och råmaterial som finns i första hjälpenpaketet, på kökshyllan eller i någon värdes kylskåp.

Vår dagens artikel ägnas åt recept för att skapa luftkonditioneringsapparater som kan lösa många hårproblem och göra dem snygga och friska.

Rekommendationer för skapande och användning av luftkonditionering i hemmet

För att skapa en effektiv och säker luftkonditionering hemma borde du följa dessa rekommendationer:

För beredningen av kompositionen behöver du använda högkvalitativa och färska råvaror och produkter. Diskar, samt extra verktyg (knivar, skedar, behållare, etc.) ska vara rena och torra. Alla ingredienser i det framtida klimatanläggningen bör blandas noggrant, själva verktyget ska vara homogent, utan klumpar och fasta ämnen. Luftkonditionering används vanligtvis efter genomförandet av vattenprocedurer och schamponering, medan krullarna innan verktyget inte borde vara torrt. Applicera den beredda blandningen ska vara på strängarna, avgår 5 cm från huvudets förrotszon (speciellt om det finns fet och oljig ingrediens i kompositionen). Vissa verktyg föreslår att endast applicera på krullarnas rötter. För att öka de användbara egenskaperna, sätt cellofan på huvudet och linda den med en varm mjuk handduk. Ta bort produkten med varmt rinnande vatten utan schampo. I närvaro av ägg i vattnets sammansättning bör det vara lite varmt, oljekonditioneringsmedel måste avlägsnas med schampo. Herbal conditioners behöver inte tvättas bort.

Försök att förbereda luftkonditioneringsapparaten för 1 applikation, så att de produkter som ingår i dess sammansättning, under långvarig lagring, inte kommer att förlora sina läkningshärdigheter. Efter 3-4 procedurer utvärdera resultatet av hemmet och om nödvändigt byta ut det med ett luftkonditioneringsapparat med mer effektiva ingredienser.

Hem Luftkonditionering Recept

Naturliga balsamvaror kan lösa olika problem med hår: minska fett, öka volymen, ge mjukhet, sluta förlust etc. De bästa recepten för sådana verktyg som du enkelt och snabbt kan laga med egna händer, anser vi nedan:

Lökkålbalsam för svagt hår. Skala löken och hugga löken till en grötål och häll 40 ml saft extraherad från saftiga kålblad i den. Blandningen smörjer huvudets förrotszon, tvättas av efter 15 minuter med beaktande av instruktionerna ovan. Potatissköljmedel-sköljning för lockets densitet. Vi koka skalade potatis i osaltat vatten, ta bort den färdiga produkten och använd varmbuljong som sköljning (skölja bort balsam är inte nödvändigt). Yoghurtkonditioneringsmedel för fettkrullar. I 100 ml filtrerat vatten tillsätt 70 g naturlig yoghurt (med för mycket hårfettighet, tillsätt 20 ml limesaft till produkten). Blanda med standardmetoden, ta bort efter 10 minuter. Honung-olivbalsam för torra strängar. I 100 ml varm olivolja tillsätt 40 gram viskös blommihonung. Vi använder en varm komposition enligt standarden, tvätta av efter 20 minuter. Ölkonditionerare för pomp och hårdhet. Häll 60-120 ml lätt öl i behållaren under några minuter (för att lösa upp skummet). Vi använder luftkonditionering den vanliga metoden, ingen anledning att spola. Citron balsam med aloe och estrar för skönhet och hårstyrka. I 60 ml juice (du kan extrahera) aloe häll juice som erhållits från 1/2 moget citron och 4 ml eter från rosmarin, salvia, lavendel eller mynt (tillval). Kompositionen används i enlighet med instruktionerna ovan, tvättas av efter 7 minuter. Vinägergelatinskonditionerare med estrar för spröda och överdrosta krullar. Förbered 20 g gelatin enligt anvisningarna på förpackningen. De färdiga råvarorna kombineras med 15 ml äppelcidervinäger och estrar av jasmin, rosmarin och salvia (2 ml vardera). Använd verktyget på vanligt sätt, radera efter 10 minuter. Mjölksaltbalsam för att stärka strängarna. Häll ut 20 g salt i 180 ml frisk hemlagad mjölk, blanda ingredienserna och använd enligt instruktionerna ovan. Ta bort blandningen efter 10 minuter. Almond-banan balsam med honung för att återfuka krullarna. Mala massan av mogen banan i mush och blanda med 30 g honung och 15 ml mandelolja. Vi använder luftkonditionering enligt standarden, tvättar efter en halvtimme. Balsamkonditioneringsapparat på basen av ekbark avkok mot fettinnehållet på lockar. Häll 60 g ekbark i en skål och häll 1 liter filtrerat vatten. Vi väntar på innehållet i behållaren att koka och koka råmaterialet i ytterligare 15 minuter. Den kylda buljongen används enligt instruktionerna ovan. Spola en sådan luftkonditionering är inte nödvändig. Gurka-yoghurtbalsam med honung för att lägga till volym och glans till lock. I 180 ml yoghurt (du kan ersätta den sura hemlagad mjölken) häll 40 ml juice erhållen från gurka massa och 30 g honung. Vi använder luftkonditioneringen på vanligt sätt, vi tar bort det efter 30 minuter. Conditioner-conditioner från infusionen av te svamp för förtjockning och förstärkning krullar. Infusionen gnids in i huvudets förrotszon och fördelas i strängar, tvättas bort efter 20 minuter, med beaktande av instruktionerna ovan. Conditioner conditioner med örtinfusioner och etrar för silkighet av lockar och deras lätta kamning. 20 g medicinskt komfrey, 10 g torrt ringblomma och 10 g kamomill brygger 160 ml kokande vatten. I den kylda buljongen häll ut 5 ml estrar av rosmarin, apelsin och mynta (du kan ersätta dem med de oljor du föredrar). Vi insisterar på att använda standardmetoden, det är inte nödvändigt att tvätta det. Äggolivbalsam med gurka för att återfuka håret. Pipa det hemlagade ägget med en mixer och tillsätt våt från moget gurka och 90 ml olivolja. Luftkonditionering används enligt standarden, tvättas efter 30 minuter. Balsam med vassle, aloe och olja för feta trådar med mjukgörande och närande effekt. Häll i 1 liter serum 40 ml saft extraherad från ett stort blad av aloe och 3 ml te-trädeter. Vi använder blandningen enligt instruktionerna ovan. Tvätta av efter 25 minuter. Conditioner balsam på grundval av komplex örttekoko för enkel kamning och volym. Vi blandar 10 g av sådana örter: kalamusrot, humle, coltsfoot, nettle, burdock root och horsetail. 30 g växtbaserad blandning bryter 0,5 liter kokande vatten, efter kylning blandas blandningen genom en sik eller gasbindning och använder standardmetoden. Skölj buljongen är inte nödvändig. Ägg yoghurt balsam för att ge strängar mjukhet och glans. I 80 g färsk yoghurt rör om 1 hembakat ägg. Blandningen används enligt standardmetoden, vi tar bort efter 10 minuter. Mayonnaise-Oil Balsam med hemlagade äggulor för torra lockar. Blanda 3 färska äggulor med 60 ml olja (majs, lin, persika, oliv, burdock, solros, etc.) och 60 g majonnäs. Balsam används för att ta hänsyn till instruktionerna ovan. Tvätta av efter 20 minuter. Conditioner baserad på avkok av calamus root för att förbättra tillväxten av lockar. 80 g torkad rot brygg 0,5 liter kokande vatten. Den kylda infusionen används på vanligt sätt, det finns ingen anledning att spola produkten. Lemon-egg balsam för volym och glans. I 60 g växtbaserad schampo lägger du till 1 hemlagat ägg, 15 ml juice pressad från mogen citron och 3 ml eter från mint, rosmarin, salvia, jasmin eller geranium (tillval). Vi använder föreningen enligt standarden, tvätta av efter 25 minuter.

Effektiviteten av hemkonditionering för lockar beror inte bara på kvaliteten på dess beståndsdelar och överensstämmelse med reglerna och doserna. Den avgörande rollen spelas av individuell tolerans av organismen av vissa spårämnen och dess förmåga att absorbera ämnena som ingår i produktens sammansättning. Använd inte samma balsam hela tiden, hämta 3-4 olika sammansättningar av produkter som uppfyller dina förväntningar och använd dem fullständiga kurser (1,5 månader, använd en komposition, de kommande 1,5 månaderna - en annan, etc.).

Att ha lyxiga lockar är inte svårt om du regelbundet utför användbara förfaranden för hår och huvuddermis (aromaterapi, massage) och förbereda hemvårdsprodukter för dem (kompressor, sprayer, sköljmedel, masker, balsam, etc.).Nästa Artikel
Nikotinsyra för håravfall