Användningen av nikotinsyra för hårväxt - foto


Nikotinsyra är en vitamin PP. Det är en av de viktigaste komponenterna i de flesta kosmetiska preparat för hud och hårvård. Detta verktyg främjar den aktiva tillväxten av lockar, vilket gör dem mindre spröda, ljusa och glänsande. Tänk på ett foto av håret efter nikotinsyra, dess användning och applicering, såväl som maskrecept baserat på det.

Nikotinsyraanvändning för hår

Hårbehandling med nikotinsyra görs alltmer hemma. Det är trots allt mycket enkelt att förbereda en mask på grundval av den, och effekten av den kommer att märkas efter några förfaranden. Förutom att förbereda masker, kan du lägga till det på några schampon, balsam och annat sätt att ta hand om lockar.

En speciell egenskap hos nikotinsyra är den snabba mättnaden av trådarna med vitaminer, restaureringen av deras struktur och förstärkning av hårbotten i hårbotten. Förutom behandling av krullar kan nikotinsyra användas för att behandla kolit, neurit och pellagra.

Dessutom bidrar vitamin PP till att förbättra tillståndet av blodkärl, expandera dem och öka elasticiteten. Denna komponent av kosmetika penetrerar snabbt epidermis. På grund av detta får hårsäckarna användbara komponenter, vilket stärker sin struktur från insidan. Med regelbunden användning accelererar nikotinsyra hårväxten och stärker dem.

En annan fördel med användningen är mångsidighet. Perfekt för alla typer av hår, torkar inte krullar, och hjälper också till att normalisera deras greasiness. Läkemedlet har ingen obehaglig lukt och lämnar inte heller en fet och klibbig rest på trådarna.

Dessutom bidrar nikotinsyra till mättnaden av hårrötterna med syre, vilket är fördelaktigt påverkat av det allmänna tillståndet i hårbotten och krullarna. Detta läkemedel kommer att hjälpa kvinnor på kortast möjliga tid att växa långt och starkt hår, samt hjälpa människor som lider av håravfall.

Kontraindikationer för användning av vitamin PP

När den används korrekt kan nikotinsyra inte skada krullarna och hårbotten. Biverkningar kan uppstå endast med allergier, såväl som personer med känslig hårbotten eller viss skada på huden.

Var kan man köpa nikotinsyra för hår?

Nikotinsyra finns i de flesta livsmedel, så kroppen drabbas sällan av bristen. Det används emellertid ofta för att förhindra olika sjukdomar, liksom att återställa och stärka håret.

Du kan köpa ampuller eller tabletter. För att snabbt återställa krullarna och påskynda tillväxten rekommenderas det att ta vitamin PP inte bara inuti, men också använda den för att göra hemlagade masker.

Instruktioner för användning av nikotinsyra för hår inkluderar att ta en tablett två gånger om dagen, samt att använda en injektionsflaska per dag för att förbereda masker. Efter att ha tagit p-piller ska det drickas med mycket vatten eller mjölk.

Priset på läkemedlet varierar från 100 till 150 rubel. Men på apoteket kan du köpa dyrare motsvarigheter, som tillverkas i en mer bekväm form eller innehåller ytterligare komponenter. Men det blir faktiskt samma vitamin PP, så det är ingen mening att överbetala.

Användningen av nikotinsyra för hår

När du använder injektionsflaskor bör gnidas i hårbotten. Det är nödvändigt att göra detta efter att ha tvättat huvudet. Denna metod för användning stimulerar blodflödet till hårbotten, så folliklarna får mer syre, vilket är så nödvändigt för sin aktiva tillväxt. Ökad blodcirkulation i hårbotten kan stärka locken och förhindra deras förlust.

Regelbunden applicering på hårbotten av nikotinsyra kommer att minska kretsens fettighet. Applicera läkemedlet är extremt enkelt. Dessutom kan du använda det själv eller som en del av naturliga masker.

Det rekommenderas att använda nikotinsyra med ingredienser som ingefära, honung, örtte och tinkturer, olivolja och eteriska oljor. Du kan också lägga till lite vitamin A och E, vilket förbättrar hårets hälsa.

Hårvård med detta verktyg bör vara regelbundet. För att återställa krullarna rekommenderas att du tar en 30-dagars kurs. Du ska inte använda mer än en ampull per procedur och läkemedlet ska appliceras med fingertopparna. Och om du gör en mask ut ur det, använder du en speciell pensel.

Applicera läkemedlet bör börja med de tidiga områdena av huvudet, gradvis flytta till kronan. För detta är det mer lämpligt att använda en pipett. Använd läkemedlet bör vara dagligen. Innan krullen appliceras tvättas och torkas på ett naturligt sätt. Det rekommenderas inte att sätta på smutsiga ringlådor. Detta beror på det faktum att smuts och damm kan komma in i folliklarna tillsammans med nikotinsyra.

Använd läkemedlet bör vara omedelbart efter öppnande av ampullen. Nikotinsyra försvinner mycket snabbt, så inom en timme efter ampullens öppning försvinner de användbara egenskaperna nästan.

Det är mycket viktigt att övervaka hårbotten efter första gången. Om en allergisk reaktion uppstår, är det nödvändigt att späda det med vatten i den efterföljande applikationen. Även i detta fall borde det inte användas i ren form, men som en av komponenterna i naturliga masker.

Nikotinsyra för hårväxt

Under hösten och vintern, såväl som med försvagad immunitet, växer håret långsamt, blir sprött och tråkigt. Nikotinsyra hjälper till att lösa detta problem. Det förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och ger bättre näring till hårsäckarna.

Användningen av syra för hårtillväxt rekommenderas att börja vid det första tecknet på detta problem. Om du inte börjar lösa problemet snabbt, kan behandlingen i framtiden ta längre tid. I det här fallet är det bättre att använda drogen i form av ampuller. Det kan gnidas i hårbotten eller användas som en komponent i läkningsmaskar.

Nikotinsyra mot håravfall

Om du står inför problemet med håravfall, kommer nikotinsyra att hjälpa till att lösa problemet med ens delvis skalighet. I det här fallet bör det appliceras inte bara på huden med partiell håravfall, men också på resten av hårbotten.

Men när du använder det här verktyget måste du noggrant övervaka kroppens reaktion. Om utslag eller annan hudavvikelse uppträder, ska användningen avbrytas. Med en normal reaktion, fortsätt gnugga läkemedlet i hårrötterna varje dag tills deras tillstånd förbättras. Därefter använder du vitamin PP-kurser för förebyggande.

Nikotinsyra tabletter och ampuller för hår

Oavsett form av frisättning har läkemedlet en positiv effekt på kretsarnas hälsa och utseende. Det är emellertid mer lämpligt att använda tabletter för oral administrering och ampuller för att gnugga i hårbotten, liksom för att förbereda masker för att återställa hälsan hos trådarna och hårbotten.

Hår efter nikotinsyra:

 • Resultaten av ansökan kan ses efter två veckor.
 • Efter flera användningar av läkemedlet minimeras håravfall. Detta kan förstås av antalet hår som finns kvar på kammen.
 • Efter en månad med regelbunden användning visas en ganska märkbar underrock på huvudet, vilket indikerar att vilande hårpärlor är vakna. Med det konstanta intaget av nikotinsyra inuti och som en del av maskerna ökar hårets densitet väsentligt.
 • Om den genomsnittliga tillväxthastigheten hos håret är ca 1 cm per månad, då när det används vitamin PP, ökar den till 2-4 cm.

Nikotinsyra för hår - foto före och efter

Hårmask med nikotinsyra

Recept för nikotinsyra masker accelererar hårväxt och förhindrar håravfall. Men för att göra ditt hår glänsande, starkt och extremt vackert, kan du göra naturliga masker med egna händer, vilket kommer att innehålla andra användbara komponenter.

Recept för hår med nikotinsyra och propolis

Regelbunden användning av masken gör att du kan påskynda tillväxten av lock och ge dem sken och skönhet.

ingredienser:

 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • Aloe juice - 20 ml.
 • Propolis tinktur - 20 ml.

Alla komponenter ska blandas och appliceras i hårbotten. Skölj masken efter 60-90 minuter. För att återställa hårets struktur, liksom accelerera bör deras tillväxt genomföras minst tio procedurer.

Mask för hårväxt med vitamin PP och ägg

Att använda en mask kommer att påskynda tillväxten av krullar med 3-4 gånger i några få procedurer. Dessutom stärks håret och dess struktur återställs.

ingredienser:

 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • E-vitamin - 10 ml.
 • Linfrö - 15 ml.
 • Ägg - 1 st.

Blanda alla komponenter i masken och sätt den på rena lockor. Tvätta av masken ska vara varm med lätt surgjort vatten. Använd minst tre gånger i veckan.

Mask med nikotinsyra och jojobaolja

Bäst för hår av vilken typ som helst. Hjälper normalisera fettighet, fuktar och uppfriskar lockar. Men det viktigaste - masken hjälper till att växa långt och friskt hår på kort tid.

ingredienser:

 • Jojobaolja - 20 ml.
 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 20 ml.
 • En lösning av vitamin E - 10 ml.

För att förbereda masken rekommenderas att använda flytande honung. Om kandad honung används ska den smälta i ett vattenbad. Lägg sedan till resten av maskingredienserna. Den erhållna blandningen bör appliceras på tidigare tvättade och torkade strängar under 40-50 minuter. Skölj blandningen bör vara varmt vatten med tillsats av citronsaft eller äppelcidervinäger. På det här sättet kommer du att bli av med den obehagliga lukten av masken, och också ge krusarna friskhet och glans.

Nikotinsyra för hår: ansökan recensioner

Natalia, 24 år gammal

Efter att ha läst recensioner av experter om användning av nikotinsyra ville jag prova det själv. Håret började växa snabbare och slutade falla ut.

Jag använder olika sätt att använda nikotinsyra. Jag dricker ett piller inuti och gör en mask med syror för hår. Således kunde hon förhindra åldersförlust av krullar.

Nikotinsyra är min hårs frälsare. Jag gjorde dålig kemi och fick klippa mitt hår väldigt kort. Och detta läkemedel har vuxit långa lockar igen.

Nikotinsyrahårbehandling

Att växa hår använder flickor olika medel, från de enklaste (senap, lök, etc.) till dyra salongprodukter. Nikotinsyra för hårtillväxt är en av de billiga och enkla lösningarna som finns på alla apotek.

Det är också känt som vitamin PP, nikotinamid eller niacinamid och är en av komponenterna i vitamin B-komplexet. Användningen av nikotinsyra för hår har varit känd under lång tid, så den används ofta för behandling och återställande av hår.

Nikotinsyra finns också i tabletter. Det har inget att göra med nikotin och cigaretter, trots sitt namn. Tvärtom har detta vitamin stora fördelar för håret - fuktar, stärker och hjälper till mot håravfall, accelererar tillväxten, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och bekämpar mjäll.

ansökan

I medicin används niacinamid vid komplex behandling av diabetes mellitus och dess komplikationer, vilket ger särskild nytta om det finns brist på vitamin PP i kroppen (hypovitaminos).

För kosmetiska ändamål praktiseras den externa användningen av nikotinsyra för hår. Om ditt mål är att påskynda hårtillväxten, appliceras läkemedlet i hårbotten i en ren eller lätt utspädd form. Det är också möjligt att skapa en hårmask med nikotinsyra och andra naturliga ingredienser.

Hårbehandling med nikotinsyra bör vara lång - en hel kurs är 30 dagar, så du måste köpa minst 30 ampuller.

instruktion

Vi samlar nikotinsyra från ampullen till en vanlig spruta och häll den i en kopp. Ämnet förstörs snabbt i friluft, så det är ingen mening att förvara vitaminerna i ampuller för hår i öppen form.

Applicera nikotinsyra för att rengöra, något fuktigt hår. Lösningen fördelas jämnt över hårbotten med fingrarna eller med en spruta utan en nål.

Efter applicering av vitamin A i huden kan hudens rodnad uppträda, brinnande känslor, värme och gåsstötar är normala fenomen som indikerar att effekten av nikotinsyra har påbörjats.

Resultat av ansökan: foto "före" och "efter" en behandlingsperiod

Det är inte nödvändigt att tvätta av substansen, det lämnar inga spår och smuts. Repetitionsfrekvensen - 1 gång varje dag i en månad. Ta sedan en paus i 20-30 dagar och du kan upprepa kursen.

Maskrecept

Om du behöver ett effektivt botemedel mot håravfall kan du blanda nikotinsyra med aloe juice i lika delar. Denna blandning är också utmärkt för tjockt hår.

För hårväxt:

 • Ta 2 ampuller av nikotinsyra.
 • Tillsätt 1 tsk. aloe vera hår extrakt
 • Blanda med 4-5 droppar propolisktinktur.
 • Kompositionen appliceras enbart på rötterna, gnidas in i huden och efter 1-2 timmar tvättas av med vatten.
 • Gör en mask varje annan dag, endast 10 procedurer krävs.

Användningen av nikotinsyra för hårväxt är en populär och billig metod som inte kan skada din hälsa (förutom allergier).

Egenskaper och kontraindikationer

Några tjejer i sina recensioner om användningen av nikotinsyra i håret klagar på att hon har en skarp obehaglig lukt. Det beror på tillverkaren - läkemedlet hos vissa företag luktar inte alls.

Kontraindikationer för användning av nikotinsyra på håret:
[Direkt]

 • Överkänslighet mot läkemedlet.
 • Atherosclerosis.
 • Ökat tryck.
 • Vegetativa-vaskulära störningar.
 • Högt intraokulärt eller intrakraniellt tryck.
 • Migrän, smärta i huvudet.
 • Barn kan inte.

Med försiktighet används nikotinamid för: graviditet och amning, i barndom, glaukom och blödning, arteriell hypotension.

Ägare av känslig hud under användning av nikotinsyra för hårväxt kan uppleva torr hårbotten eller mjäll. I sådana fall rekommenderas att du spädar produkten med vatten i samma proportioner.

video

recensioner

Rose: "Jag fick reda på denna metod för att växa hår nyligen - ungefär 2 månader sedan. I en månad använde hon nikotin. Jag märkte att industrins krullar, medan kamma, mindre hår kvarstår. Det viktigaste är att gnugga dagligen 1 ampulka. Jag råder alla att försöka, nikotinsyra kommer att vara särskilt användbart för dem som har hår faller ut. "

Nadezhda: "En vän i strävan efter chic hår nådde saken att hennes hår började krypa in i henne, även om hon alltid var normal. Hon klagade över att hennes hår föll ut ur nikotinsyra, men gick sedan till doktorn och hon förklarade för henne att du inte skulle missbruka vårdprodukterna. Det är bara att den stackars kollegaen "tona" gnidde in i hans huvud alla slags droger och preparat - och det är resultatet. "

Lena: "Jag läste recensioner av nikotinsyra för hår på Internet från andra kvinnor och för intresse utförde en kurs av masker (blandad med propolis och ricinolja). Effekten är bra - frisyren ser frisk ut och välmående, densitet och volym uppstod. "

Ksenia: "Min frisör föreslog hur man behandlar hår med nikotinsyra - efter en månad av behandling blev håret verkligen friskare. Tidigare växte håret inte alls och föll ut starkt - nu finns det mindre av dem på kammen och underbeläggningen "slipsar". Jag kommer att fortsätta om en månad. "

Natasha: "Nikotinsyra är inte lämplig för mitt hår - så snart mitt huvud var utsmält, började en negativ reaktion, ett utslag kom ut och allt började klia. Det visade sig vara en allergi. "

Nikotinsyra för hårväxt: i vilka fall användningen och effekten av ansökan

Att bli ägare till ett vackert, friskt hår, inte nödvändigtvis tillgodose salongtjänster. Det finns mer tillgängliga vägar på vägen till skönhet. Dessa inkluderar nikotinsyra för hår i ampuller. Det kan köpas till ett rimligt pris hos alla apotek. I denna artikel kommer vi att förklara i detalj hur nikotinsyra är användbar för hår och hur man använder det här verktyget.

Varför behöver du

Nikotinsyra för hårväxt (även känd som vitamin pp / b eller niacin) är ett läkemedelsläkemedel som är en av de vattenlösliga vitaminerna. Denna lösning är ett vitamin B-vitamin som förbättrar DNA. Det deltar också i hårfolliklarnas energiomsättning.

I naturen finns en sådan användbar substans i fisk och spannmål. Det är gruvd och syntetiskt. Tjejer som vill förbättra hårets struktur, för att förhindra förlusten, kan behandlas med nikotinsyrahår. Köp bara det bättre i ampuller, eftersom piller inte är lika effektiva. I vilka fall används nikotinsyratabletter, läs fördelarna och nackdelarna med denna form av läkemedlet på vår hemsida.

Sammansättning och fördelar

Nikotinhår har många fördelar jämfört med andra läkemedel med samma aktivitetsspektrum. Dessa inkluderar:

 • lågt pris på nikotinsyra;
 • Användningen av nikotinsyra är inte svår. Det kan tillsättas till schampo, balsam för strängar, eller helt enkelt gnidas in i huden på huvudet;
 • nikotinsyra i ampuller har en fördelaktig effekt på håret: det läker det, ger näring med användbara mikrodelar, närmar sig varje glödlampa och förstärker till och med huvudets blodkärl.
 • Resultatet av att använda detta läkemedel är redan synligt efter flera förfaranden;
 • nikotinsyra från håravfall har ingen lukt. Strängar efter att den blivit mjuk, silkeslen. Ingen klibbighet. Krullarna ser väldigt snyggt och vackert ut. Så gör vitamin PP i ampuller;
 • Nikotinbehandling bidrar till att minska sekretionen av de subkutana talgkörtlarna, vilket är viktigt om en person har djärva typer av trådar.

Se även: Folsyra för hårväxt, hemligheterna av dess effektivitet.

Det är viktigt! När det gäller kompositionen rapporterar instruktionerna för användning av detta läkemedel att det innehåller vitamin PP för hår, natriumbikarbonat samt vatten för injektionsvätskor.

I vilka fall används

Kursen av nikotinsyra för hårtillväxt tilldelas personer som diagnostiserats med:

 • ett fall av skallighet efter cancerbehandling
 • delsträng fallout inte bara hos kvinnor utan också hos män;
 • stoppar sjalstillväxten.

Dessa indikationer på användningen av vitamin pp i ampuller är inte de enda saker som bör beaktas. Innan du börjar applicera nikotinsyra, måste du kontakta en kvalificerad tricholog som ska undersöka hårbotten och befintlig historia för att exakt bestämma möjligheten och metoden för dess användning. När allt kommer omkring kan användningen av nikotin ha biverkningar.

tillverkare

Förteckningen över läkemedelsföretag som producerar vitaminer för hårets huvud, som inkluderar nikotinsyra, innefattar:

 • Bufus (Ryssland);
 • Pharmstandard (Ryssland);
 • Darnitsa (Ukraina);
 • Injektionsflaska (Ryssland, Kina);
 • Dalhimpharm (Ryssland).

Kostnad för

Till kostnad, vitamin PP för strängarna är mycket prisvärd. Ett paket av läkemedlet i ampuller, beroende på tillverkaren, kommer att kosta 20-90 rubel.

Applikationsfunktioner

Effekten av nikotinsyra på män och kvinnors hår är densamma. Män använder denna botemedel mot alopeci. För detta ändamål gnuggar innehållet i ampullen massagerörelser i rötterna. Förfarandet upprepas i 1-2 månader (varaktigheten bestäms beroende på skaldets skede).

Den vackra halvan av mänskligheten använder vitamin PP för att växa elegant långt hår. Vi kommer att lista för dig några funktioner, hur man gnuggar nikotinsyra i hårbotten:

 1. Massering bör utföras efter tvättning av håret så att hårsäckarna inte absorberar damm och smuts som sätts på strängarna tillsammans med läkemedlet. Du bör alltid torka håret med en hårtork innan du applicerar. Denna metod för användning av läkemedlet stimulerar blodcirkulationen. Som ett resultat får hårsäckar betydligt mer syre, vilket bidrar till tillväxten av strängar. Curls stärks och faller mindre ut.
 2. Försök att förstå hur man använder nikotinsyra för hår, det är värt att överväga att goda resultat kommer att vara endast vid regelbunden användning.
 3. För en bestående effekt är det lämpligt att göra masker med nikotinsyra för hårväxt.
 4. En annan viktig regel, hur man applicerar nikotinsyra till håret - du kan inte använda mer än en ampull på en gång.
 5. Applicera på de trådar som nikotinpreparat behöver, flytta i riktning från templen till kronan. Vi rekommenderar att du använder en pipett för detta ändamål.
 6. Hur man använder nikotinsyra för hårväxt effektivt? Öppna kapseln, använd omedelbart innehållet, annars kommer drogen att försvinna och effekten blir noll.
 7. För känslig hud kan det vara nödvändigt att späda läkemedlet med vatten eller andra kosmetika i andra koncentrationer än vad som rekommenderas eller till och med ge upp användning.

Varning! Nikotintinktur kan orsaka biverkningar. Därför, efter första ansökan, se om det finns märkliga utslag eller atypiska irritationer på huden.

Kompatibel med vitaminer och mineraler

Det går bra med drogen:

Med dessa komponenter kan du blanda nikotin och förbereda terapeutiska masker för strängarna.

Kontra

Eftersom läkemedlet har en direkt effekt har den signifikanta kontraindikationer:

 • några sjukdomar i huvudets hud: psoriasis, versicolor, scabies och andra sjukdomar av detta slag;
 • individuell intolerans mot ett ämne som nikotin;
 • Under graviditeten kan du inte använda vitamin PP för hår.
 • Nikotinsyra mot håravfall är strängt förbjuden för användning under amningstiden.

Regler för ansökan

Nu kommer vi att beskriva de grundläggande reglerna för hur man använder nikotinsyra för hårväxt i kapslar:

 1. Tvätta först håret med schampo och torka det.
 2. Öppna kapseln och använd en vanlig medicinsk spruta för att ta bort allt innehåll från det.
 3. Kram medicinen från sprutan i en ren skål (skål eller tallrik). Om du använder läkemedlet för första gången, använd endast hälften av innehållet i kapseln för att se den eventuella reaktionen av kroppen på läkemedlet.
 4. Sprid krullarna i flera identiska bitar.
 5. Droppa läkemedlet på avståndet mellan trådarna och fördela det jämnt med händerna på locken.
 6. Efter proceduren behöver du inte tvätta håret. Men märk om du har mjäll. Om det såg ut så måste håravfall använda ett annat verktyg.

Behandlingsförloppet med nikotinsyra, som regel, överstiger inte 30 dagar. Då är det nödvändigt att ta en månadsbrytning och upprepa behandlingen om det behövs.

Ansökningsmetoder

Det finns flera alternativ för hur man gnuggar nikotinsyra i håret.

Tillägg till schampo eller balsam

Krama den kosmetiska produkten på din palm eller i en skål, där vitaminet ursprungligen hälldes. Den rekommenderade dosen - 10 ml nikotin tillsätts till varje 100 ml schampo. Rör blandningen med en gaffel och tvätta sedan huvudet på vanligt sätt.

Rådet. För att förbättra effekten kan du hålla blandningen i 10 minuter på håret. Denna procedur har en positiv effekt på deras tillväxt.

spraya

Receptet är enkelt: Lös upp kapseln av vitamin PP och aloe vera juice i 50 ml mineralvatten. Spraya håret efter varje tvätt. På en månad kommer du se hur användbart denna spray är och hur effektiv användningen av nikotinsyra är för hår. Du kan hitta mer användbara recept för att förbereda en vitaminspruta för hårväxt hemma på vår hemsida.

Maskrecept

 1. En mycket effektiv mask av vitamin PP och E, linolja, en äggula, Eleutherococcus tinktur. Hur man tar? Applicera den skapade salva till de tvättade strängarna i en timme. Då måste du tvätta håret med rent varmt vatten.
 2. Blanda vitamin PP med en matsked aloe vera juice och samma mängd propolis tinktur. Denna mask för hår med nikotinsyra tvättas av 30-40 minuter efter applicering.
 3. Kombinera vitaminerna PP och E med 20 g jojobaolja i en maträtt, tillsätt samma mängd flytande honung och lägg alla med en äggula. Det är nödvändigt att tvätta av organen i 40 minuter efter vattenlösning med äppeläger.
 4. Vitaminmask. För dess förberedelse behöver du: 2-3 matskedar balsam, 3 droppar vitaminer i oljelösning A och E, 1 ampull av användbara B-vitaminer (1, 6, 12,3), ampull aloe. Alla komponenter läggs till växelvis. Kompositionen blandas väl. Applicera på rena krullar. Tåla minst en timme (2 maximalt) under plastfolie. Skölj med rinnande vatten.
 5. Dimexidmask. På grund av det faktum att dimexid hjälper niacin att bättre tränga in i huden, verkar verktyget aktivt på glödlamporna och accelererar tillväxten. Förbereda 1 ampoule (dos) nikotin blandad med 2 doser basolja och upphettas i ett vattenbad (upp till 40 grader). Dimexid tillsätts också här (1 dos). Allt är blandat, och massan appliceras på de tvättade locken, och toppen är täckt med polyeten och en handduk. Hålltiden är en halvtimme. Sedan måste blandningen tvättas av med schampo. Dimexidmasken används inte mer än en gång i veckan under en period på två månader.

Effektiv är en mask med kardborreolja.

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • någon kosmetisk mask eller basolja (jojoba, kokosnöt, etc.) i en mängd som är nödvändig för att täcka hela hårbotten;
 • äggula
 • 2 teskedar (utan topp) av blå lera;
 • 2 bord. skedar av burdock olja;
 • 1 ampull av niacin;
 • en nypa röd peppar.

Förberedelse: Alla ingredienser blandas i en plast eller keramisk maträtt med en plastsked eller pensel. Sedan appliceras på hårets huvud, särskilt - i området av rötterna. Huvudet är inslaget med polyeten, en varm handduk eller en hatt och åldras i 20 minuter. Skölj med schampo.

Effekt av användning

Hjälper nikotinsyra krulväxt? Ja, när den används korrekt. Efter 14 veckors användning av läkemedlet kommer effekten att märkas:

 • lockar slutar falla ut. Under borstning minskar antalet strängar som faller;
 • En annan viktig punkt, som nikotinsyra påverkar tillväxten av strängarna - framträder underrock, vilket indikerar att tidigare sovande hårsäckar är vakna.

Vi har listat de grundläggande sätten att göra ditt hår vackert, silkeslatt och lättsamt med hjälp av ett örepreparat för hår.

Men kom ihåg, trots de ovillkorliga positiva egenskaperna hos nikotin, kan det vara bra och skadligt. Om du inte har kontraindikationer för användningen av ett sådant botemedel måste du köpa det. Då ser du själv hur effektiv den enkla behandlingen av hår med nikotinsyra kan vara.

Visste du att du kan växa långa och tjocka krullar utan att till och med använda sig av syntetiska droger? Använd bevisade folkmekanismer:

6 populära sätt att använda nikotinsyra för att stärka och växa hår

Nikotinsyra för hår används ofta av tjejer, och den överväldigande majoriteten av recensionerna är bara positiva. Vad är anledningen? Låt oss försöka lista ut det.

Det finns gamla kvinnors roliga: kort hår - att växa, långa trimmer. Samtidigt är skärning några minuter, men för att växa är det en hel vetenskap. Hennes hår är olika och reagerar på långt beprövade lösningar på olika sätt. Ett råd - du måste försöka!

I kosmetisk industri finns det många dyra produkter, mycket användbara och mycket kända, men om det inte finns någon önskan eller möjlighet att köpa märkesvaror, kan du använda traditionell medicin: billig och glad, men i stor utsträckning effektiv.

Olika oljor, flytande vitaminer, naturliga ingredienser och nikotinsyra används som naturliga reduktionsmedel av densitet, glans och andra indikatorer på hårets skönhet.

Vad är "nikotinsyra"

Nikotinsyra är en av två former av ett enda läkemedel vitamin B3 (niacin, PP). Vattenlöslig formel gör att du snabbt kan absorberas i kroppen. Niacin förstörs inte av höga temperaturer och ultraviolett strålning, kroppens inre syra och alkaliska miljö.

Vad är användbar niacin

I kroppen utför ämnet niacin följande funktioner:

 • deltar i metabolismen av proteiner, fetter och aminosyror;
 • reglerar redoxprocesser;
 • deltar i splittring av mat och "produktion" av energi;
 • reducerar kolesterolnivåerna i blodet;
 • positiv effekt på blodmikrocirkulationen;
 • minskar smärta
 • fungerar som ett mildt lugnande medel.

Som kosmetik för huden används nikotinsyra för att ge en antiinflammatorisk effekt, som en antioxidant. Den stöder en sund hud, främjar cellregenerering och påskyndar metaboliska processer.

Nikotinhår används för att påskynda tillväxten och återställa strukturen.

 1. På grund av accelerationen av blodcirkulationen i hårbotten, vid hårfolliklarna, minskas håravfallet och tillväxten av nya är accelererad.
 2. Efter en kurs av nikotinsyra stannar håret längre och måste tvättas betydligt mindre ofta.
 3. Förnyelsen av cellerna i hårbotten och hårsäckarna förbättrar funktionen av friska lökar och behandlar skadade.
 4. Under kursen ser du att håret blir glänsande och får en djupare färg på grund av pigmentproduktionen.

Blanketter för frisläppande

Eftersom användningen av läkemedlet kan vara ganska olika, finns det flera former av frisättning.

Du kan köpa det här billiga verktyget på något apotek till ett överkomligt pris.

Hur man använder nikotinsyra för hårväxt

Användningen av nikotinsyra i ampuller för ditt hår kommer att vara användbart, men vi varnar dig genast, det kommer inte att bli något enkelt resultat efter en tid, vänta inte ens. Nikotin kan användas på olika sätt, vilket kommer att diskuteras ytterligare.

Lokal applikation

Det har redan nämnts att hårbehandling utförs varje dag i en månad - en kurs, varefter du måste ta en 30-dagars paus. Detta gäller för lokal användning - när kompositionen gnids i hårbotten.

 1. Innan proceduren gör ett hudtest för att eliminera utseendet av allergiska reaktioner eller manifestationer av individuell intolerans mot vitaminet.
 2. Nikotinsyra som ett självständigt medel appliceras på rent, något torkat hår, inte hela längden, men endast vid rötterna.
 3. Du kan använda 1-2 ampuller åt gången, inte mer (men det är bättre att begränsa 1).
 4. Öppna dem omedelbart före användning och, om huden på huvudet är torr, späd med vatten (1 till 1) i en separat behållare.
 5. Applicera produkten på hårrötterna, gnugga den med fingertopparna (försök inte att omfamna den enorma, du får en månad att applicera lösningen på alla delar av huvudet). Nästa gång försök att täcka de platser som inte var uppmärksammade på sista gången.
 6. Efter applicering av en liten brännande känsla och rodnad kommer att uppträda - det här är normalt, men du expanderar kärlen.
 7. Skölj av ingenting - torka bara håret på ett naturligt sätt.

I sammansättningen av schampo

Det mest grundläggande sättet att använda några vitaminer är att lägga till ditt favoritschampo. MEN! Det är viktigt att dess sammansättning är så naturlig som möjligt, annars till och med tillägg vitaminer, åtminstone inte lägga till - ingen mening.

 1. Strax innan du tvättar håret, blanda schampo och en ampull av syra i en separat behållare.
 2. Skölj den resulterande blandningen av hår och håll i 3-5 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten och torka utan att använda en hårtork.

Med örttekoko

Vitamin B3 ger maximal nytta i kombination med kamille, nässla, ingefära, kalendula och burdock infusioner. Förresten kan du brygga verktyget antingen med en komponent eller alla tillsammans.

Det är nog att lägga 1 ampoule syra per liter vätska till växtbaserade avkok.

skrubba

Användningen av skrubbe med syra en gång i veckan minskar det oljiga håret, minskar utseendet av mjäll.

Applicera på en blandning av en matsked grovt salt, en ampull av syra och några droppar av någon essentiell olja på den tidigare tvättade hårbotten. Massage och skölj med vatten.

I masksammansättningen

Recept masker baserade på nikotinsyra uppenbarligen osynlig. Det är bättre att använda sådana masker i kurser om fem stycken med ett intervall på 3 dagar. Till huvudkomponenten (1 ampull av syran själv) tillsättes några extra.

 1. ¼ kopp linfrö, konst. sked Eleutherokocktinktur och Art. sked av vitamin E. Blanda och lämna i en timme, värma huvudet. Efter önskad period, tvätta av håret med ett sulfatfritt schampo.
 2. Blanda separat 3 msk. skedar av henna och ½ kopp kokande vatten, 1 tsk av jäst och 1 msk. sked vatten, och sedan kombinera och tillsätt 5 droppar verben oljeprodukt. Håll på håret i 40 minuter, skölj sedan.
 3. Blanda äggulan, Art. en sked full av honung och olivolja, en kapsel eller en tesked vitamin E. Applicera på håret hela längden och lämna i 60 minuter.
 4. Art. sked aloe juice och samma tinktur av propolis mix och lämna på håret i 20 minuter.
 5. Lägg till 2 msk. skedar av jojobaolja, 1 msk. sked av honung, 2 tsk vitamin E, äggula. Applicera över hela längden av 40 minuter. Tvätta av med vatten innehållande äppelcidervinäger - några matskedar kommer att räcka till.
 6. Ångad en skiva rågbröd i 1/3 kopp kamilleinfusion. Lägg till 2 kapslar AEvita och applicera på håret i en timme, värma huvudet.
 7. Till en tesked riven ingefära lägg till AEvita kapsel och 2 msk. skedar av olivolja. Applicera i hårbotten i 15 minuter, skölj sedan.
 8. ¼ koppar linfrö, en matsked eleutherokocktinktur och vitamin E-blandning och lämna på håret i en timme. Värm upp och skölj med sulfatfritt schampo.
 9. Blanda en ampoule med syra och 2 msk burdockolja, värma med vattenbad och applicera längs håret i 2 timmar. Isolera för att bättre absorbera och skölj därefter. Det rekommenderas att utföra proceduren två gånger i veckan.
 10. Blanda nikotinsyra med 2 matskedar, värm på ett vattenbad, tillsätt en flaska med Dimexidum och applicera på tvättat hår.

Applicera sådana masker på två sätt.

 1. Alla komponenter blandas och appliceras tillsammans.
 2. För det första appliceras nikotinsyra och efter en halvtimme allt annat.

intag

Du kan odla hår inte bara med hjälp av extern användning av nikotinsyra, men du måste först rådfråga en specialist.

Såsom redan nämnts finns det två former av niacinfrisättning: vi har beskrivit hur man använder ampullerna här, nu ska vi berätta hur piller kan hjälpa till att odla långa krullar.

Enligt recensioner av dem som har försökt denna metod är tabletterna inte värre än ampuller, och mindre krångel, och resultatet är detsamma.

Kontra

Det bör noteras att vissa företag producerar en produkt med en ganska specifik skarp lukt, vilket inte är trevligt för alla, men under alla omständigheter försvinner snabbt. Men det mesta av syran är luktfritt.

Specifika kontraindikationer för extern användning nr. En allergisk reaktion eller individuell intolerans kan uppenbaras av överdriven bränning, klåda eller utseende av röda fläckar. Du måste omedelbart överge användningen av nikotinsyra i någon form.

De flesta människor tar lugnt vitaminer och internt, men det finns en liten funktion. Minns att niacin är det enda medicinska vitaminet och som ett läkemedel har ett antal kontraindikationer.

Du bör inte ens försöka fixa håret på detta sätt om du har diagnostiserat någon av följande sjukdomar: diabetes, gikt, ett sår, blödande manifestationer eller leverproblem.

Vilka proffs säger

Professionella kosmetologer är ganska skeptiska till användningen av traditionell medicin i kosmetologin i ren form, men att förneka att professionella verktyg innehåller samma naturliga ingredienser, inklusive nikotinsyra, inte är i fara.

Det finns ingen hård kritik mot niacin som ett medel för att aktivera hårväxt från dem, men ändå ges företräde för märkesvaror och naturliga oljor. Kanske händer det för att få människor vet alls inte om den här metoden.

Läkare föreskriver ofta niacin för olika sjukdomar som ett extra medel, men den dagliga dosen av oral intag bör vara strikt begränsad och reglerad. Positiva recensioner av intern användning av nikotinsyra för att påskynda hårväxten, vi har inte hittat, som förresten negativa.

rön

Nikotinsyra tillhör gruppen vattenlösliga vitaminer B-B3 för att vara exakt. Niacin används också som ett kosmetiskt verktyg för hår, ansikte och hårbotten. Genom att utföra en mängd olika medicinska funktioner i människokroppen.

För att påskynda tillväxten och förbättra hårets tillstånd kan du använda tabletter och en flytande form av nikotinsyra - lösningar i ampuller.

Du kan använda verktyget själv utan tillsatser, lägga till schampo, växtbaserade extrakt eller bygga en skrubb.

Du kan komplettera effekten av niacin med hjälp av andra komponenter - blanda i masken, de har en fördelaktig effekt på håret.

Beroende på vilken typ av nikotanvändning du har, test för eventuella allergiska reaktioner och idiosyncrasi. Var försiktig, inte bara för din skönhet, men också för hälsan!

Mor till två barn. Jag har kört ett hushåll i mer än 7 år - det här är mitt främsta jobb. Jag gillar att experimentera, ständigt försöker olika metoder, metoder, tekniker som kan göra vårt liv enklare, modernare och rikare. Jag älskar min familj.

Nikotinsyra för hårväxt

Nikotinsyra (vitamin B3, vitamin PP, nikotinamid, niacinamid) finns ofta i sammansättningen av vårdprodukter som är avsedda att växa och stärka hår.

Det har ingenting att göra med nikotin, men det fuktar håret perfekt, stärker rötterna, stoppar förlusten, förbättrar blodcirkulationen, eliminerar mjäll, ökar hårväxten.

Vi behandlar i denna artikel hur man använder nikotinsyra i ampuller för hår i form av gnidning och masker.

Vad är så underbart om detta magiska vitamin? Det expanderar blodkärlen och påskyndar metabolismen, och det är därför det används i form av injektioner för många sjukdomar, även de mest allvarliga.

Men den lokala appliceringen av nikotinsyra för hårväxt, det vill säga att det bara går att skaka i hårbotten (detta är faktiskt den berömda hårmaskan med nikotin) är ett överkomligt och otroligt effektivt sätt att förbättra hårväxten. Effekten beror på expansionen av blodkärl och ökad näring hos hårsäckarna, och inte själva substansen som ett vitamin.

Köp nikotinsyra för hår i ampuller på något apotek är ganska billigt. Den enda kontraindikationen att använda är individuell intolerans.

Användningen av nikotinsyra för hårväxt

Vi behöver minst 30 ampuller för en kurs. Vi öppnar den första ampullen och överför innehållet i en liten behållare med en spruta. Nikotinamid kollapsar snabbt i luften, så du bör inte fördröja processen eller förvara öppna ampuller.

Applicera nikotinsyra för att rengöra håret. Om du har fet hår ska de tvättas före proceduren så att fett och damm inte kommer i vägen för penetration av nikotin i huden.

Men använd aldrig ett schampo med silikoner, eftersom de inte tillåter nikotinsyra att absorberas ordentligt. Det är lämpligare att applicera en lösning av nikotinamid på lite fuktigt hår - så det är bättre fördelat.

Sprid lösningen över hela hårbotten, doppa fingrarna i lösningen eller med en spruta (naturligtvis utan nål), först på templen och längs hårlinjen, sedan genom partitionerna. En ampoule innehåller bara 1 ml av en lösning av nikotinsyra - det här är givetvis en mikroskopisk mängd som är mycket svår att fördela över hela hårbotten, men vi måste försöka.

Om en ampull inte räcker, öppna den andra. Men jag skulle inte rekommendera det längre, särskilt eftersom det inte är så kritiskt att distribuera lösningen jätte jämnt - expansionen av fartygen kommer att gå hela hårbotten reflexivt.

Många gillar inte lukten av nikotinsyra och håret efter det men personligen använde jag nikotin från två olika tillverkare och ingen av dem luktade alls. Vid applicering kommer du att känna något som att brinna, sticka, lösa gåsbultar, huden blir röd - det här är normalt, processen har börjat.

Om du har klåda, utslag, nässelfeber på kroppen, huvudvärk - detta indikerar att du har en individuell intolerans mot drogen eller allergierna, tvätta håret och du ska inte använda det längre.

Vid detta är hela proceduren fullbordad, det är inte nödvändigt att tvätta hårmaskan med nikotin, det lämnar inga föroreningar. Upprepa proceduren bör vara varje dag i en månad. Därefter görs också en paus i en månad. De flesta tjejer rapporterar hårväxt på upp till 3 cm per månad.

Om du, som ett resultat av användningen av nikotinsyra för hår, märker torr hårbotten eller mjäll, beror det på att du har känslig hud och nikotin torkar och irriterar det. Om du vill fortsätta ansökan kan du späda nikotinsyra med vatten i lika stora proportioner.

Det finns ett annat alternativ, hur man använder nikotinsyra i ampuller för hår - du kan blanda den med aloejuice, den här blandningen är också perfekt för att stärka håret. Enligt min åsikt är det liten sak att lägga till nikotin till oljemask. Hur ofta rekommenderas. Mer fördelar i detta fall kommer att vara om du först applicerar nikotinsyra och sedan en oljemask ovanpå.

Vilken nikotinsyra att välja?

Du kan hitta den på apotek i form av en injektionslösning i glasampuller, men i det här fallet finns det olägenheter i samband med öppningen av ampullen, applicering av lösningen och en liten volym.

Lyckligtvis framkom 2017 en ny produkt - Nikotinsyra för hår från förnyelse.

Detta läkemedel är speciellt anpassat för användning som kosmetik, i motsats till nikotinsyra i ampuller för injektion:
- säker förpackning i form av polymerampuller med ett lämpligt öppningssystem används
- stor mängd aktiv ingrediens till ett bra pris
- Anvisningar för användning som ett medel för att stärka håret
Priset på förpackningen är ca 200 rubel för 10 rördroppar av 5 ml vardera. En förpackning är tillräcklig för en månads användning. Läs mer på sidan myniacin.com

Användningen av nikotinsyra för hårväxt är en populär och beprövad metod, billigt och säkert (räknas inte allergier) och viktigast av allt - extremt effektiv!

Diskutera effekten av nikotinsyra i kommentarerna! Fråga dina frågor.

Lär dig hur du applicerar nikotinsyra för hårväxt

Naturen skapar en vacker kvinna, och hon gör sig väl preparerad. Mjuk hud, välskötta händer, vackert hår, en bra siffra - en härlig dam som har sådan rikedom ser alltid vacker och ädel ut. Att ta hand om din hälsa och skönhet är den verkliga kvinnligheten.

Lyxigt, silkesigt hår är epitomen till välskötta damen och en indikator på välbefinnande. Många moderna förfaranden erbjuder att göra dem tjocka, starka och glänsande.

Nikotinsyra för hårväxt är den mest prisvärda, praktiska, populära, effektiva och väl beprövade lösningen.

Egenskaper och egenskaper hos nikotinsyra som läkemedel

Det är ett derivat av vitamin B som produceras i kroppen, vilket är aktivt involverat i metabolismen och restaureringen av DNA-strukturen på cellulär nivå.

Det har flera namn - niacin, vitamin PP eller B3, nikotinsyra.

Det produceras i form av lösningar i ampuller och tabletter, löses lätt i vatten och oxiderar i luft i 30-40 minuter och förlorar dess egenskaper.

Priset på förpackningsampuller är liten och ganska överkomligt. Finns i apotek.

Effekter av niacin på håret:

 • stimulerar blodflödet till hårbotten
 • hårsäckar får ytterligare näring
 • syresättning och hydratisering av huden och håret uppträder snarare än torkning från andra produkter och masker
 • Avfallsmedel avlägsnas från celler, på grund av vilka hårfolliklarna föryngras och läker
 • nya hårrötter visas

Niacin i rätt doser är bra för kroppen, det absorberas lätt i huden och löses snabbt upp i vatten. Därför kan denna syra för hårtillväxt användas som ett universellt vitaminmedel på tre sätt:

 1. Oralt eller intramuskulärt som näringskomplex, vars användning helar kroppen som helhet, inklusive håret. När detta händer rensas kroppen, förnyelsen stimuleras på mobilnivån och immuniteten ökar.
 2. Som en kosmetisk procedur för djup exponering för de inre skikten i hårbotten och hårsäckarna. Det normaliserar talgkörtlarna, minskar mängden eller fullständigt botar mjäll, återskapar hårsäckar, minskar hårbotten och håravfall, stimulerar tillväxten, gör den mycket tjockare och starkare.
 3. Som ett medel för ytligt inflytande direkt på håret och det yttre skiktet i epidermis. Effekten manifesteras i restaureringen av strukturen hos varje enskilt hår på grund av den täta passningen av sina skalor, vilket botar dem av ömhet och ömhet, ger en naturlig glans, splittrade ändar splittras. Hårbotten lättnad blir jämnare, skador och inflammation läka.

Försiktighetsåtgärder och kontraindikationer i bruk

Men som med andra vitaminer och mediciner kan en glut av kroppen med nikotinsyra leda till negativa konsekvenser.

Det finns ett antal kontraindikationer för dess användning, vilket finns i instruktionerna bifogade till beredningen:

 • Allergi eller hög känslighet för B-vitaminer,
 • Problem med matsmältningssystemet, njurarna och leveren,
 • Sjukdomar i cirkulationssystemet, speciellt vid högt blodtryck.

Det är viktigt! Nikotinsyra för hår kan användas inuti endast enligt läkarens recept.

Med tanke på den höga aktiviteten och graden av upplösning i vatten tränger nikotinsyra blodet genom huden och kan ackumuleras i kroppen. Därför, även med en yttre påverkan på håret och deras folliklar, bör den användas med försiktighet och i små doser.

Extern användning av vitamin B

Första gången rekommenderas att börja med högst en ampull per dag.

För att öka känsligheten hos huden och håret är det bäst att tvätta håret innan du använder syra. Det är nödvändigt att öppna ampullen, ringa in i sprutan och försiktigt gnida några droppar i huden, från templen och vidare upp och tillbaka till den nedre gränsen för hårväxten. Det är inte nödvändigt att applicera substansen i ett kontinuerligt skikt, eftersom det snabbt går in i blodomloppet och fördelas över hela ytan av huvudet. Därför kan niacin gnidas självständigt hemma, vilket är mycket bekvämt.

Det är nödvändigt att använda hela ampullen omedelbart eftersom det förlorar dess egenskaper från kontakt med luft i 30-40 minuter.

Nikotinsyra för hår: ansökan och recensioner

Håret började falla ut och växa inte längre? Du har haft tid att uppleva mycket dyra schampon och andra lyxprodukter, men resultatet blir detsamma? Oroa dig inte, det finns en lösning! Nikotinsyra för hårväxt hjälper dig att lösa problemet!

Fördelar med PP-vitamin

Vad är användbar nikotin och vad är det för? Detta ämne har många fördelar:

 • Positiv effekt på fartygens tillstånd - expanderar dem och gör dem mer elastiska. Denna effekt gör att alla fördelaktiga komponenter snabbt kan läcka in i blodet;
 • Absorberas snabbt i huden;
 • Fuktar, närnar och närmar sig folliklarna med syre;
 • Främjar blodflödet, aktiverar tillväxten av strängar;
 • Minskar fet hår;
 • Ger snabba resultat. Efter några veckor märker du att håret har blivit tjockare;
 • Överdriver inte strängar, gör dem inte tråkiga och klibbiga.

Hår nikotin är det perfekta sättet att växa en lång flätad eller snabbt läka en alltför stor förlust av strängar. Dessa två problem är bland indikationerna för användningen av syra.

Nikotinfrigöringsform

Vitamin PP finns i ampuller och tabletter. Med hela sortimentet kommer du att kunna uppnå fantastiska effekter. Behandlingsförloppet - 15 dagar piller två gånger om dagen. Tabletterna är fulla efter en måltid, tvättas med mineralvatten eller varm mjölk. För extern användning används nikotin i injektionsflaskor. I förpackningen - 10 ampuller med 1 ml.

Hur man applicerar vitamin PP för hår?

Det klassiska sättet att använda nikotinsyra är mycket enkelt och prisvärt.

 1. Tvätta håret med schampo och låt det torka. Om detta inte är gjort kommer all smuts och damm komma in i follikeln med vitaminet.
 2. Öppna injektionsflaskan med ämnet.
 3. Använd sprutan för att ta bort innehållet.
 4. Häll syran i en tallrik eller en skål.
 5. Dela håret i flera tunna delar.
 6. Applicera syra på huden på dessa avskiljningar. Gör det med dina händer. Du måste börja med templen, sedan flytta till kronan och gå ner till baksidan av huvudet. Du kan använda en pipett och droppa den på partiklarna.
 7. Gnid vätskan i lätta massagebevegelser. Huvudet behöver inte tvättas!
 8. Utför proceduren 1-3 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 1 månad. Upprepad kurs kan slutföras om två eller tre månader.

Men det är inte allt! Efter att ha beslutat om förfarandet, ta reda på några punkter som framgången för hela företaget beror på:

 • Under den första sessionen får du bara hälften av injektionsflaskan med syra. Om det inte finns någon allergi kan du applicera hela dosen.
 • Vitamin är mycket användbart, men var extremt försiktig. När det appliceras dagligen orsakar nikotin en stark minskning av trycket, yrsel och migrän.
 • Bland de "biverkningar" - en liten brännande känsla och en känsla av värme. De borde inte vara rädda - det uppenbarar vasodilatation och ett starkt blodflöde till huden.
 • Använd verktyget omedelbart - efter några minuter förlorar det dess egenskaper;
 • Om efter flera applikationer du har mjäll, ge upp nikotin - det passade inte dig;
 • Många rekommenderar att man tillsätter vitamin PP till örtte. Fördelarna här kommer givetvis att vara, men bara från avkodningarna. Faktum är att nikotin inte löser upp i vatten!

Vem ska inte använda vitamin PP för strängar?

Nikotinsyra har flera kontraindikationer:

 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
 • Blodtrycksproblem;
 • graviditet;
 • Laktationsperiod
 • Ålder upp till 12 år.

Hur man applicerar nikotinsyra på håret? För detta finns det flera alternativ.

Alternativ 1 - i kombination med schampo

Tillsätt vitamin PP i schampon under tvätten (direkt på hand). Det viktigaste - det borde vara så naturligt som möjligt. De kemiska komponenterna som utgör de flesta schampon skapar en film på de strängar som stör verkningen av vitaminet. Berikad schampo bör appliceras i ca 4 veckor. Då behöver du en paus i flera månader.

Alternativ 2 - som en del av hemlagade masker

En nikotinsyra hårmask fungerar mycket bra, speciellt om den innehåller komponenter som ägg, burdock olja, propolis eller aloe juice. För friska personer får man lägga till innehållet i hela ampullen. För eventuella problem kan du säkert komma med 2-3 droppar.

Här är några av de bästa recepten.

Äggsmask med nikotin

 • Vitamin PP - 1 ampull;
 • Linfrö - 2 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 • Vitamin E - 1 kapsel;
 • Tinktur av Eleutherococcus - 1 msk. l.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera på torrt, tvättat hår.
 3. Wrap dem i en varm handduk.
 4. Efter en timme tvätta trådarna med schampo.

Mask med propolis och aloe juice

 • Vitamin PP - 1 ampull;
 • Aloe juice - 1 msk. l.
 • Propolis tinktur - 1 msk. l.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera på torrt, tvättat hår.
 3. Wrap dem i en varm handduk.
 4. Tvätta av efter 40 minuter.

Mask med jojobaolja och honung

 • Vitamin PP - 1 ampull;
 • Jojobaolja - 20 g;
 • Flytande honung - 20 ml;
 • E-vitamin - 10 ml;
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera på torrt, tvättat hår.
 3. Wrap dem i en varm handduk.
 4. Tvätta efter 40 minuter med vatten och äppelcidervinäger.

Hur använder man dessa masker? Utför dem inom en månad, ta sedan en paus i 3-4 månader.

Recensioner av vitamin PP för hår

Recensioner om användningen av nikotinsyra för hårväxt ger dig möjlighet att fullt ut bedöma verktygets effektivitet. Läs noga dem!

Barbara: "Jag började använda nikotin för en månad sedan på min mammas råd. Håret föll ut hårt, det var nödvändigt att göra något! I slutet av den första veckan var det en liten klåda, till och med mjäll. Rotszonen började bli väldigt fet. Men jag fortsatte fortfarande experimentet. Som ett resultat gick allting och håret började växa och i tre veckor lade de till en centimeter! "

Alain: "Efter min sons födelse började mitt hår bara smula. Jag var bara chockad, och sedan jag ammade, drick jag inte någonting. Nikotin hjälpte mig. Gnidde henne efter att ha tvättat håret. Snart slutade strängarna falla så aktivt ut, blev vackrare och tjockare. Jag är väldigt glad, jag kommer att ta en kort paus och upprepa igen. "

Svetlana: "Jag ville verkligen växa långt hår, men de växer långsamt med mig. Subtraheras på Internet om vitamin PP och bestämde sig för att försöka. Det första förfarandet sammanföll med måldagen. Du kommer inte tro det, men efter 2 veckor började jag märka växande rötter. Och en månad senare fick jag ett kompliment - de säger att industrins hår har blivit mycket vackert. Nu kommer min dröm att gå i uppfyllelse! ".

Anna: "Jag är en försiktig person, så jag rådfrågade först en hudläkare. Efter det bra köpte man ett vitamin på apoteket. Först gnidade en halv flaska. Nästa gång använde jag hela ampullen. Upprepad efter 2 dagar i ungefär en månad. Strängar faller inte ut så mycket, tipsen delar nästan inte, håret blir tjockare. Nu ska jag ta en paus så att de inte är vana vid drogen, och jag kommer att upprepa hela kursen igen. "

Elena: "Efter att ha läst om egenskaperna hos nikotinsyra bestämde jag mig för att använda detta magiska verktyg. Gnidade vitaminet efter varje tvätt, späd inte ut det. Först var det ingen förändring. Men efter ungefär en månad började jag märka att håret på kammen är mycket mindre, och de växer snabbare. Mycket glad, jag kommer att fortsätta. "Nästa Artikel
Håret faller ut hos barnet