Användbara egenskaper och recept av masker för hår med nikotinsyra


Hårets skönhet och hälsa beror till stor del på intaget av en tillräcklig mängd vitaminer och mineraler som är nödvändiga för dem. En av de viktigaste näringsämnena är B-vitaminerna, bland annat tiamin (B1), nikotin (B3), pantotensyra (B5) och folsyra (B9), riboflavin (B2), pyridoxin (B6) och andra. Topisk administrering med nikotinsyra, som stimulerar blodcirkulationen och näring i hårsäckarna, kommer att hjälpa kvinnor som vill minska håravfall samt att påskynda tillväxten och förbättra utseendet.

Nikotinsyraanvändning för hår

Nikotinsyra (niacin), även känd som vitamin PP ("warning pellagra") eller B3 finns i stora mängder i fisk, lever, nötkött, kalkon, rågbröd, bovete, jordnötter, pistaschmandlar, ananas och andra livsmedel.

Det kan ofta ses i sammansättningen av medel avsedda för hår och hudvård. Mekanismen för den positiva verkan av niacin är förmågan att expandera blodkärlen och stärka väggarna, vilket ökar mikrocirkulationen och blodflödet till hårbotten och berikar hårsäckarna med syre och näringsämnen. Vitamin B3 är också aktivt involverat i syntesen av pigment som ger hårfärg. Med regelbunden användning har detta ämne en positiv effekt på hårets tillstånd:

 • förhindrar åldersförlust
 • gör hårfärgen mer mättad och förhindrar tidig gråtning;
 • påskyndar hårväxten
 • hjälper till med skallighet
 • stimulerar syntesen av elastin och kollagen, återställer hårsaxelns struktur;
 • fuktar, eliminerar hårbrott, stärker och regenererar skadade hårsäckar;
 • eliminerar mjäll.

Niacinbaserade produkter har en särskilt effektiv effekt på håret på höst-vinterperioden, när de blir tråkiga och spröda på grund av vitaminbrist och försvagad immunitet. Hårmaskar med nikotinsyra kan också användas av kvinnor som vill snabbt växa hår, till exempel efter dålig kemisk perm eller färgning.

Tips: Om hårets dåliga tillstånd och långsam tillväxt orsakas av brist på vitamin B3 i kroppen, är det efter samråd med läkaren rekommenderat att kombinera användningen av niacintabletter och dess externa användning i form av masker.

Video: Trichologist på egenskaperna av nikotinsyra och hur man använder den

Funktioner av användningen av nikotinsyra för hår

Nikotinsyra tillhör vattenlösliga vitaminer, har ingen specifik lukt. Den kan användas för vilken hårtyp som helst. Den används ensamma eller som en del av masker. Den positiva effekten av användningen av detta verktyg blir märkbar först efter flera veckor med regelbunden användning. Under påverkan av vitamin B3 ökar längden på strängarna med i genomsnitt 2-3 cm per månad.

Nikotinsyra kan erhållas utan problem i apoteket i form av tabletter eller en klar, färglös lösning för injektion. För lokal användning, använd dess lösning. För att undvika biverkningar och allergiska reaktioner rekommenderas det inte att använda mer än en ampull. Lösningen när den står i öppen luft försämras, så du måste använda den för det avsedda ändamålet strax efter att du öppnat ampullen.

Innan du använder nikotinsyra, måste huvudet tvättas och torkas naturligt. Masker baserade på det gnidas vanligen bara i hårets rötter, lägg sedan på en speciell hatt eller linda huvudet med klädesfilm och linda en handduk.

Vitamin B3 Mask Recept

Hemmagjorda nikotinsyra hårmaskor används för att påskynda tillväxten och lösa förlustproblemet. Deras komposition kan innehålla ingefära, honung, ägg, avkok av örter, kosmetiska och eteriska oljor, lösningar av vitaminer och andra användbara komponenter. Niacin läggs ibland till några hårvårdsprodukter: schampon, lotion eller balsam.

Enkel mask med vitamin B3

Gnugga den vattenhaltiga lösningen av nikotinsyra (1 ampull), från templen och sluta med toppen av huvudet, i hårbotten och basen av håret med fingertopparna. För bekvämligheten av att applicera håret uppdelat i avskiljningar. Plocka upp lösningen från injektionsflaskan med en spruta, ta sedan bort nålen och pressa den droppvis till en finger. Skölj av efter 2 timmar med varmt vatten. Applicera för att accelerera hårväxten dagligen i en månad, ta sedan en paus i 20-30 dagar och, om nödvändigt, upprepa kursen.

Under proceduren finns det en liten brännande känsla, stickningar, värme och lindrödhet i hårbotten.

Mask med vitamin B3, aloe vera extrakt och propolis

ingredienser:
Aloextrakt - 10 ml
Nikotinsyra - 1 ampull
Alkoholtinktur av propolis - 10 ml

Användning:
Blanda de angivna ingredienserna. Gnid produkten i hårbotten och hårrötterna. Skölj med vatten i 40 minuter. Applicera varannan dag i 20 dagar.

Mask med niacin och jojobaolja

ingredienser:
Honung (flytande) - 20 ml
Jojobaolja - 20 ml
Oljelösning av vitamin E (tokoferolacetat) - 10 ml
Äggula - 1 st.
Nikotinsyra - 1 ampull

Användning:
Blanda maskinkomponenterna. Gnid det i hårbotten och sprid det över rena, något våta lås. Skölj med 1 liter varmt vatten med tillsatsen av 1 msk efter 40 minuter. l. citronsaft.

Hårmask med nikotinsyra och henna

ingredienser:
Kokande vatten - 300 ml
Färglös henna - 100 g
Nikotinsyra - 1 ampull
Färskjäst - 30 g
Essential Olja Verbena - 5 droppar

Användning:
Henna häll kokande vatten, lös jäst med varmt vatten. Efter 5-10 minuter, kombinera jäst och den bryggda hennaen, tillsätt lösningen av niacin och verbenaolja. Applicera produkten på hårbotten och lite fuktiga strängar. Tvätta håret efter 40 minuter.

Vitaminmask med extrakt av Eleutherococcus

ingredienser:
Vitamin B3 - 1 ampull
Vitamin E - 1 kapsel
Linfröolja - 2 msk. l.
Extrakt av Eleutherococcus - 1 tsk.
Äggula - 1 st.

Användning:
Förbered en blandning av ovanstående ingredienser. Applicera det på rena, torra trådar. Efter 1 timme, ta bort masken, välvasket huvud.

Mask med vitamin B3 och örter avkok

ingredienser:
Kamilleblommor, salvia och näsblad - för ½ tsk.
Vatten - 100 ml
Nikotinsyra - 1 ampull

Användning:
Medicinska örter att blanda med varandra, häll en halv kopp kokande vatten och täcka. I 30 minuter, insistera, sedan belastning. I den resulterande växtbaserade lösningen tillsätt vitamin B3. Behandla betyder hårbotten och håret. Efter 40 minuter, tvätta av.

Allmänna rekommendationer

När du använder masker för hår med nikotinsyra, bör du följa följande rekommendationer:

 1. Före första användningen, testa för allergier: Smör av ett litet område av huden bakom örat med nikotinsyra eller en mask som är beredd på grundval av dem och övervaka hudreaktionen på applikationsstället i 30 minuter.
 2. Använd inte schampon innehållande silikon, eftersom de hindrar absorptionen av vitamin B3.
 3. Vid förekomst av klåda, utslag, stark brännande känsla, huvudvärk, är det nödvändigt att omedelbart sluta använda masken och tvätta huvudet noggrant.
 4. Om mjäll förekommer och hårbotten känns torr, ska preparatet spädas 2 gånger med vatten.

Säkerhetsåtgärder

Nikotinsyra är i första hand ett läkemedel som används vid komplex behandling av sådana allvarliga sjukdomar som ateroskleros, diabetes mellitus, hyperlipidemi, angina pectoris, perifer vasospasm, migrän, cirkulationsstörningar i hjärnan och andra. Innan du använder det är det bättre att konsultera en läkare.

Viktigt: För att förhindra allvarliga komplikationer är det nödvändigt att ta hänsyn till alla kontraindikationer som anges i anvisningarna för nikotinsyra, trots att den appliceras externt.

Vitamin B3 är kontraindicerat i fallet med:

 • idiosyncrasy och allergier;
 • allvarlig ateroskleros
 • hypertoni;
 • leversjukdom;
 • magsår;
 • högt intraokulärt och intrakraniellt tryck;
 • vegetativa sjukdomar.

Det rekommenderas inte att använda detta läkemedel externt för kvinnor under menstruation, amning och graviditet.

Hur man applicerar nikotinsyra i ampuller för hårväxt

Nikotinsyra normaliserar ämnesomsättningen och utvidgar blodkärlen. Dessutom är det ett utmärkt verktyg för att påskynda tillväxten av krullar. Vitamin PP används för att förbättra syn, viktminskning, förebyggande av cancer, och är en utmärkt fuktkräm och tätningsmedel för strängarna. Nikotinsyra används för att förbereda olika hårmaskor. Med regelbunden användning bidrar de till att bota mjäll, öka tillväxten av lockar och förhindra även deras alltför stora förluster. Du kan hitta många recept för effektiva masker, som var och en är lämplig för vissa problem med trådarna och hårbotten.

Fördelarna med vitamin PP för hår

Nikotin är ett billigt läkemedel som kan köpas utan recept. För extern användning används nikotinsyra i ampuller, vilket är en klar, luktfri vätska. Detta ämne har unika egenskaper, och kan ge skaror skönhet och hälsa. Användbara egenskaper för behandling och restaurering av hår:

 1. Förbättra blodcirkulationen. På grund av detta ökar flödet av näringsämnen i hårsäckarna. Därför aktiveras hårväxten, och hälsosam glans och styrka återförs till strängarna.
 2. Celluppdatering. Användningen av syra hjälper till att förnya hårbotten och håret, vilket har en positiv effekt på strängarnas struktur och utseende.
 3. Återfukta. Vitamin nikotinsyra ger högkvalitativ fuktighet i hårbotten och strängar, så brittlen och matthet försvinner. Dessutom ger denna effekt dig möjlighet att bli av med mjäll.
 4. Förstärkning av rötterna. Huvudorsaken till förlusten är svagheten i rötterna och olika sjukdomar i hårbotten. Nikotinsyra återställer skadade glödlampor och förstärker rötterna.
 5. Pigmentproduktion. Håret efter nikotinsyran blir glänsande, färgen återställs och utseendet på grått hår förhindras. Detta beror på utvecklingen av speciella pigment.

Fördelarna med det här verktyget är otroligt, och dess positiva effekt på krullarna blir synlig efter första gången. För att effekten ska vara permanent är det emellertid nödvändigt att genomgå en hel behandling.

År 2017 uppträdde nikotinsyra för hår från Renewal på den parafarmaceutiska marknaden. Denna nikotinsyra är speciellt anpassad för användning som kosmetik, i motsats till injektionsform:

 • säker förpackning av Bufus i form av polymerampuller med lämpligt öppningssystem används;
 • en stor mängd av den aktiva substansen (10 rördroppar av 5 ml per förpackning) till ett rimligt pris;
 • Har redan anvisningar för användning som ett sätt att stärka håret.

Du kan köpa nikotinsyra för förnyande hår på apotek. Kontrollera tillgängligheten på ditt närmaste apotek eller beställ en order via ett apotek. För att lära dig mer om Nikotinsyra för förnyelsehår, besök miniaciac.com.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kontra

Glasinjektionsampuller eller nikotinsyra-tabletter är ett läkemedel, så kontakta läkare före användning. Trots den skenbara nyttan av hårförbrukning finns kontraindikationer. Nikotinsyra orsakar sällan biverkningar, men kan orsaka allergisk reaktion eller andra negativa effekter vid individuell intolerans.

Nikotinsyra kan vara skadlig i sådana fall:

 • Ämnet rekommenderas inte att användas under menstruationsperioden eller några dagar före det.
 • Ökad puffiness.
 • Vid behandling av prolaps, som orsakas av sjukdomar i de inre organen.
 • Med ökat tryck och hjärtsjukdom.
 • Hårbotten, akne eller sår i hårbotten.
 • Graviditet och amning.
 • Ålder upp till 12 år.

Men om det är korrekt använt detta ämne kan det ge krullar skönhet, hälsa och välmående utseende. Därför är det viktigt att följa anvisningarna för användning.

Sätt att använda nikotin

Nikotinsyra förbättrar lås och hårbotten. Användningen av nikotinsyra kan varieras. Förutom intag, kan den gnidas i hårbotten, läggas till schampo och andra kosmetika, och används även som huvudkomponent i hemlagade masker för strängar och hårbotten. Behandlingsförloppet med detta verktyg är 7-10 dagar. Därefter rekommenderas att du tar en paus i minst en månad. I ett stort antal metoder och sätt att använda det här verktyget kan alla hitta det bästa receptet för sig själva.

Hårbottenmassage

För att förbättra hårväxten kan nikotinsyra gnidas direkt i hårbotten. Det här är det enklaste sättet att använda det här verktyget.

Det är dock viktigt att följa alla behandlingsstadier:

 1. Först måste du tvätta locken med schampo. Om detta inte är gjort öppnar skalorna inte. Dessutom, med nikotinsyra kan smutspartiklar komma in i hårfollikeln.
 2. Öppna injektionsflaskan med syra och avlägsna innehållet med en spruta.
 3. Häll substansen från sprutan i en lämplig behållare.
 4. Kamma och separera dem i flera delar för att förenkla användningen av ämnet.
 5. Applicera produkten vid avskiljningen. Det är bättre att börja med templen och flytta gradvis till baksidan av huvudet. Det rekommenderas att applicera produkten med händerna och doppa fingret i nikotinsyra. Även för dessa ändamål kan du använda pipetten.
 6. Massage din hårbotten för att öka produktens permeabilitet.
 7. Efter gnugga är inte syran rekommenderad dag, tvätta håret.
 8. Förfarandet utförs två gånger i veckan i en månad. Därefter måste du ta en paus i minst en månad.

Hårvård med gnidning i nikotinsyra kommer att ge maximal nytta om du följer vissa rekommendationer:

 • Vid den första sessionen rekommenderas att endast en liten mängd nikotinsyra appliceras. Om det inte finns några utslag eller andra biverkningar under dagen kan du använda hela beloppet nästa gång.
 • Med daglig användning kan nikotinsyra orsaka huvudvärk och minska trycket. Därför bör du använda det inte mer än 2-3 gånger i veckan.
 • Om det efter flera sessioner av huvudets massage med nikotinsyra mjäll förekommer, rekommenderas det att inte använda detta läkemedel.
 • Användning betyder omedelbart efter öppnandet av ampullen. Bara några minuters kontakt med luften, och det förlorar nästan alla dess helande egenskaper.
 • Att massera huvudet hade en positiv effekt på håret, gör en oljekomprimering. För att göra detta, wrap huvudet med en varm handduk efter att ha gnuggar medlen.
 • Om nikotin används i ampuller för att massera huvudet, kan det uppstå en känsla av värme och bränning. Detta är helt normalt. Men om den brännande känslan har blivit stark, tvätta genast av ämnet. Därefter tvätta håret med schampo.

tillsats schampo

Det är möjligt att använda nikotinsyra under vanlig tvättning av huvudet. För att göra detta måste agenten läggas till ett schampo eller annan hårvårdsprodukt, såsom en balsam eller en hårmask. Detta måste dock ske omedelbart innan huvudet tvättas. Om du lägger till nikotin i en burk schampo, förlorar näringsämnen snabbt sin helande kraft. Därför rekommenderas att blanda komponenterna omedelbart före appliceringen. Detta är det enklaste sättet att återställa nikotinkrullar hemma.

Ansökan inuti

Nikotinsyra produceras inte bara i form av en klar vätska, men också tabletter. Tabletter är avsedda för internt bruk. Behandling med detta medel kan dock endast ordineras av en läkare efter en grundlig undersökning. Det bästa alternativet skulle ta piller, vilket kommer att kombineras med externa metoder för att återställa krullarna.

Hemlagad recept nikotin hår masker

Hårmaskor med vitamin PP - det bästa sättet att lösa nästan alla problem med strängarnas tillstånd. Beroende på dess ingredienser, kommer masken att hjälpa till att återfuka torra krullar, bli av med mjäll, stimulera tillväxt och lösa problemet med skallighet. Därför kan de bästa resultaten uppnås om en hårmask med nikotinsyra med andra aktiva ingredienser används.

Mask för hårväxt med nikotinsyra

Användningen av syra för hårväxt är en blandning av nikotin, aloejuice och rödpeppar. Detta recept att väcka vilande lökar, förbättra blodcirkulationen och ge täthet och styrka till strängarna.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Aloe juice - 10 ml.
 • Infusion av rödpeppar - 20 droppar.
 • Vegetabilisk olja - 40 ml.

Kombinera ovanstående ingredienser, medan du använder nypressad aloejuice. Olivolja är grunden för receptet, så det kan användas i stora mängder med långa och tjocka krökor. Den resulterande blandningen ska massera gnugga i hårbotten. Om masken förblir kan den appliceras på håret själv, inte bara om det inte finns några splittrade ändar. Men det här är inte nödvändigt. Det har en stor effekt på huden och rötterna.

Intressant video: Användning av nikotinsyra för hårväxt

Hårförlustmask med nikotinsyra

Med överdriven håravfall lämplig vitaminmask. Dess användning gör att du kan stärka hårsäckarna, liksom närma dem med effektiva komponenter.

ingredienser:

 • Vitamin A - 1 ml.
 • Kockolja - 30 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Vitamin E - 20 droppar.

Kombinera alla komponenter och applicera med intensiva rörelser i hårbotten. Wrap curls med plastfolie och bära en varm hatt. Tvätta av efter 20 minuter. Att göra minst två gånger i veckan under månaden. Om det behövs, upprepa kursen om 2-3 månader.

Nikotin Firming Mask

För att stärka hårets rötter, för att ge krullarna sken och elasticitet rekommenderas det att masken är baserad på nikotin och honung.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Honung - 30 ml.
 • Äggula - 1 st.
 • Olivolja - 40 ml.

Slå ägget med olivolja. Gradvis introducera andra ingredienser. Om honung är tjock, är det bättre att smälta det. Masken gnuggar i hårrötterna och fördelar håret. Lämna en timme, skölj sedan utan schampo.

Mask med vitaminer

På vintern lider kroppen av vitaminbrister. Detta påverkar hårets tillstånd. Därför kan du i en klassisk mask baserad på nikotinsyra lägga till vitamininfusioner.

ingredienser:

 • E-vitamin - 10 droppar.
 • Vitamin A - 10 droppar.
 • Rågbröd - 30 g.
 • Kamille te - 30 ml.
 • Nikotin - 1 ampull.

Bröd innehåller vitaminer från grupp B. Därför är det nödvändigt att förbereda kamillextrakt och suga bröd i det. Lägg sedan till det nikotinsyra och vitaminer. Applicera över hela längden.

Video recept: Vitaminmask för snabb tillväxt, glans och mot håravfall

Med burdockolja och aloe

Nikotinhårbehandling utförs effektivt i kombination med andra oljor. Till exempel kommer en stor mask att visa sig om du blandar nikotinsyra med klyftaolja och aloe.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Aloe juice - 10 ml.
 • Kockolja - 30 ml.

Anslut komponenterna, varefter det rekommenderas att applicera på håret längs hela längden. Detta verktyg förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, ger glans och närmar dem med användbara vitaminer.

Mask med ägg och honung

Om nikotinsyra krävs mot håravfall är det bäst att använda ett recept baserat på flytande honung och äggula. Det här verktyget hjälper till att stärka rötterna, fuktar spetsarna och normaliserar smörjigheten i strängarna.

ingredienser:

 • Flytande honung - 30 ml.
 • Äggula - 1 st.
 • Nikotinsyra - 1 ampull.

Blanda alla ingredienser. Applicera på hårbotten och trådarna. Tvätta av efter 15-20 minuter med rent vatten. Detta är en av de enklaste nikotinsyrabaserade maskerna du kan göra med egna händer.

Propolis mask

Propolis innehåller ett komplett utbud av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hår och nikotin används för försvagat hår.

ingredienser:

 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Propolis infusion - 20 droppar.
 • Äggula - 1 st.
 • Aloe juice - 5 ml.

Kombinera de angivna ingredienserna och applicera på huden. Sprid resten av produkten över hela längden för att stärka håret. Exponeringstiden kan variera från 40 minuter till en timme. Därefter är det bäst att skölja utan schampo.

Jojoba Mask

För torrt hår är det bäst att använda en mask baserad på nikotin och jojobaolja. Det här verktyget rekommenderas att använda kurser i 3-4 veckor minst två gånger om året. Detta kommer att ge hårets elasticitet, styrka och otrolig strålning.

ingredienser:

 • Jojobaolja - 30 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Äggula - 1 st.
 • Vitamin E - 20 droppar.

Rör jojobaoljan med gyllen ordentligt. Lägg gradvis andra ingredienser i blandningen. Applicera på rena krullar. Exponeringstiden är 40 minuter. Innan du applicerar, rengör krullarna med schampo, men använd inte en balsam. Skölj av med vanligt vatten efter användning.

Mask med nikotinsyra och dimexidum

Nikotinsyra för hårväxt med dimexidum är det bästa sättet att bekämpa sällsynta strängar. Dimexid har en unik förmåga att tränga in djupt i vävnader, och transportera användbara komponenter i dem.

komponenter:

 • Dimexid - 3 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Olive eller annan vegetabilisk olja - 40 ml.

Anslut komponenterna, värm blandningen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd. Applicera på förtvättat hår, lämna i 15 minuter, skölj sedan med rent vatten. Applicera två gånger i veckan i en månad.

Mask med ingefära och oljor

Det bästa sättet att växa hår är en mask baserad på nikotin och fräsch ingefära. Masken förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten. Dessutom kan detta verktyg appliceras på fet hår. Vi har skrivit om fördelarna och användningen av ingefärarot här.

komponenter:

 • Ginger - 10 g.
 • Nikotin - 1 ampull.
 • Olivolja - 20 ml.
 • Vitamin A - 10 droppar.

Anslut komponenterna, applicera uteslutande på hårbotten. Det kan vara en liten brännande känsla. Tvätta av efter 15 minuter.

Recensioner om användningen av vitamin PP

Efter att ha läst recensioner av specialister på nikotin, bestämde jag mig för att använda det här verktyget. Därefter förblev mindre hår på kammen och en behaglig mjukhet uppträdde.

Under månaden såg nikotin och tvålhuvud med en flytande lösning av detta verktyg. Detta är det bästa hemmet för mjäll, som jag har lidit i många år.

Nikotin i ampuller återvände till det normala utseendet på mina krullar. Efter misslyckad målning blev krullarna torra och blekade. En mask baserad på nikotin gav dem mjuk.

slutsats

Nikotinsyra är ett effektivt läkemedel för att återställa försvagat hår och stimulera tillväxten. För att kunna använda den med maximala resultat måste du följa anvisningarna för användning. Kräver regelbunden användning och applicering uteslutande på rent hår.

Intressant video: Trichologist om fördelar och användning av vitamin PP eller B3 hemma

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Nikotinsyra för hår är det bästa receptet för tillväxtmasker

Vackert och välskött hår är resultatet av ett bra arbete och försiktigt attityd hos ägaren.

Allt slags sköljning, procedurer och, naturligtvis, masker - huvuddelen av någon kompetent vård.

Nyligen flyttade älskare av komplex vård till håret till naturliga och farmaceutiska ingredienser, vilket medförde att de tidigare köpt masker som baseras på kemiska element.

Nikotinsyra, som inte bara är ett prisvärt verktyg, utan också en oerhört användbar substans för hår, är väldigt populär.

Effekten av nikotinsyraampuller på ditt hår

Trots det faktum att nikotinsyra är konsonant med nikotin som finns i tobak, skiljer sig dessa två ämnen från varandra. Syran innehåller en mycket användbar vitamin PP, som har en fördelaktig effekt inte bara på håret utan även på kroppen som helhet.

Nikotinsyra säljs i två former: i tabletter och som en lösning i ampuller. För masker använder kvinnor av mode en flytande substans, eftersom den penetrerar huden, hårstrukturen och närmar dem bättre.

Vilka är de viktigaste fördelarna med nikotinsyra för hår:

 • Ämnet tränger aktivt in i hårets inre struktur och förtorkar det.
 • Dessutom, förutom att öka hårvolymen, är den i sig väl fuktad, på grund av vilken den blir mycket elastisk.
 • Lökarna är väl befästa.
 • Nikotinsyra främjar snabb hårväxt.

Alla dessa egenskaper är nödvändiga för att ha riktigt lyxigt hår.

Applicera nikotinsyra bör vara mycket försiktig, eftersom överdriven eller otillbörlig användning hotar försämringen av hårets tillstånd.

Användningsregler för nikotinsyra

Nikotinsyra kan användas i ren form och appliceras på rötterna före sänggåendet. Det är nödvändigt att göra denna procedur i två eller tre veckor en gång var tredje månad. Så du närnar ditt hår med uppfriskande kraft och stärker rötterna.

Om ditt hår är tjockt och långt, då i ett förfarande måste du använda minst två ampuller.

Om du är ägare av en kort hårklippning eller inte för voluminöst hår, då kan du begränsa dig till en.

Applicera en droppe av substansen prickad på olika delar av huvudet, och gör sedan en liten massage av huden med fingrarna, som om gnugga syran. Genom att öka blodcirkulationen bidrar du till den snabba absorptionen av nikotinsyra och därigenom den snabba effekten av proceduren.

Denna procedur är lämplig för ägare av hår av olika slag, eftersom helande effekten kommer att vara användbar för någon.

Dessutom kan en lösning av nikotinsyra appliceras över hela längden av håret, om ditt huvudmål är att ge dem en hälsosam färg, glans och mjukhet. Denna procedur kan utföras både vid sänggåendet och under dagen, eftersom lösningen inte lämnar håret oljigt och smutsigt, men försiktigt bryr sig, utan att förstöra hårets utseende.

Den mest användbara saken efter en sådan mask är att samla hår i flätat och inte tvätta det för en dag. Du kommer att känna effekten efter den första ansökan.

Mängden nikotinsyra i denna procedur är från 30 till femtio milliliter.

Det är möjligt att använda detta i själva verket ett hårrevitaliserande medel, inte bara i ren form utan också i blandning med andra, inte mindre användbara naturliga ämnen.

Nikotinsyra hårmaskor

Tänk på den populära masken med nikotinsyra för torrt och fet hår, såväl som för tillväxt.

Mask med nikotinsyra, E-vitamin, linolja och tinktur av Eleutherococcus

Idag har många tjejer för att skapa en unik bildort till att använda pleyok, tang, kraftfulla hårtorkar och andra elektriska apparater som lovar att förvandla ditt hår till en vacker frisyr.

Några experimenterande älskare har redan glömt vad deras naturliga hårfärg ser ut, och hänsynslöst bränner ut håret med färger rik på ammoniak.

För att hjälpa sådant livlöst och torrt hår kommer en mask som innehåller nikotinsyra, vitamin E, linfröolja och tinktur av Eleutherococcus.

Tänk på alla ingredienser individuellt:

 • Vitamin E finns i kompositionerna av många hårprodukter är inte alls vardagliga, eftersom det här ämnet hjälper till att återfuka även det mest torra håret och ger dem en hälsosam glans. E-vitamin fuktar också hårbotten, vilket hjälper till att läka håret från rot till spets.
 • Linfröolja har länge använts som ett medel för att underlätta lätt kamning av håret och ge håret en volym;
 • Eleutherococcus tinktur används sällan i hårmaskor, men dess effekt är svår att överskatta. Verktyget närmar sig hårrötterna såväl som vitamin e, ger hårelasticitet och fuktar dem väl.

Alla maskinkomponenter kompletterar varandra perfekt och kan även leva med det mest brända håret.

För att förbereda den produkt du behöver:

 • Häll två matskedar Eleutherococcus tinktur i behållaren;
 • Lägg sedan till en tesked vitamin e;
 • tillsätt en tesked lite värmd linolja;
 • Häll i två flaskor av nikotinsyra och blanda.

Masken måste göras två gånger i veckan under månaden. Försök att glömma elektriska apparater under hela kursens gång.

Applicera en mask bör vara huvudsakligen längs hårets längd, betala lite uppmärksamhet på rötterna. Ovanifrån bör huvudet täckas med klädesfilm och lindas i en varm handduk.

Denna mask kan appliceras i en halvtimme eller hela natten, men ju längre den stannar på ditt hår, desto snabbare kommer du att uppnå önskad effekt.

Nikotinsyra, aloe juice, propolis tinktur

Nikotinsyra fungerar bra med aloe juice och propolis tinktur. Denna mask skyddar perfekt mjäll, liksom alltför fet oljigt hår.

Även om du inte är bekant med sådana problem kommer kursen av dessa masker att ge ditt hår ett hälsosamt och välskött utseende, och du - en ständig känsla av friskhet.

Aloe juice är ett kraftfullt antiseptiskt och helande medel som normaliserar vattenbalansen i hårbotten. Propolis-tinktur lyfter hårrötterna, närmar hårbotten med näringsämnen och bekämpar håravfall.

Masken är lätt att förbereda. Du behöver:

 • en matsked propolis;
 • två matskedar av aloe juice
 • två ampuller innehållande nikotinsyra.

Alla ingredienser blandas och appliceras på hårrötterna. Återstoder fördelas i längd. Wrap huvudet i en plastfolie och varma med en hatt eller handduk. Kompositionen kan tvättas av håret efter fyrtio minuter.

Om ditt hår är mycket tjockt kan du förbereda masken genom att fördubbla mängden ingredienser.

Nikotinsyra och nässelfunktion för hårväxt

Ett avkok av nässla används separat, för sköljning och som en del av hårmaskor. Våra förfäder visste om nätets helande egenskaper. Då flickor, för att odla långa flätor, bara tvättade sina huvuden med avkok av brinnande gräs.

Nettle har en mängd användbara egenskaper. Det närmar sig håret med vitaminer, och viktigast av allt - stärker rötterna.

För att förbereda en mask med nikotinsyra för hårväxt måste du göra ett koncentrerat avkok av nässla i 250 ml vatten. I en behållare med avkoket sättes tre flaskor med nikotinsyra och blandas.

Det viktigaste är att låta vattnet svalna och inte vara varmt, annars kommer de positiva egenskaperna hos nikotinsyra att evaporera i kokande vatten.

Sprid vätskan över håret och lämna det under klädesfilmen under några timmar, skölj sedan med ett schampo.

Denna mask är lämplig för dem som lider av överdriven håravfall och brittleness. Mask kan göras med kurser, två gånger i veckan i en månad.

Nikotinsyra har blivit en riktig hitta i kampen för hårets skönhet. Prova dess styrka på dig själv och du, som har förberett en av de föreslagna maskerna som följer receptet. Effekten är inte lång i kommande och. kanske efter ett tag blir du föremål för beundran.

Hårmask med nikotinsyra: recept för håravfall, förstärkning och tillväxt

Nikotinsyra är vitamin PP eller B3, och det kan också kallas "nikotin". Detta ämne är bland de läkemedel som kan aktivera cellulära oxidativa reaktioner, påverkar ämnesomsättningen i människokroppen. Förberedelser med nikotinsyra är mycket dyra, men samtidigt är de mest effektiva, eftersom efter att ha använt dem börjar håret växa väldigt snabbt. För att spara lite, kan du skapa din egen kosmetika. Hårmask med nikotinsyra, receptet som vi tillhandahåller nedan aktiverar kulltillväxten och i en månad kommer du att kunna märka positiva förändringar i deras tillstånd.

Nikotinsyra verkar på hårsäckar. Det kan väcka frysta lök, medan friska börjar utvecklas mycket snabbare. Om du regelbundet använder "nikotin" för behandling av hår, så kommer det att låta dig växa långa, vackra, hälsosamma och välskötta lockar. Samtidigt behöver du inte göra miljontals dyra salongprocedurer, använda butiksprodukter av okänd kvalitet eller använda kemiska produkter som kommer att skada snarare än att gynna. Enligt statistik och många recensioner, efter användning av nikotinsyra, börjar håret växa otroligt snabbt. Ett genomsnitt på 3-4 centimeter per månad.

Hur fungerar nikotinsyra på lock

Köp nikotinsyra är mycket enkelt. Det är kommersiellt tillgängligt i nästan alla apotek och refererar till antalet droger. Köp "nikotin" kan finnas i ampuller eller tabletter. För att förbereda den "magiska" masken för hår är det bäst att använda vitamin PP i flytande form, det vill säga i ampuller. Nikotinsyra är luktfri, det är transparent och vid första anblicken kan det likna vanligt vatten. Men samtidigt kan denna vätska fungera underverk. Det kan mycket snabbt omvandla även det svagaste håret, återställa strukturen, få den tillbaka till livet. Med nikotinsyra kan du få följande positiva förändringar:

 • Nikotinsyra aktiverar mikrocirkulationen av blod i huvudets hud. Med hjälp av det är det möjligt att expandera blodkärlen och öka blodcirkulationen flera gånger. Hårsäckar börjar absorbera bättre komponenter, inklusive syre. Allt detta tillsammans ger dig möjlighet att öka tillväxten och utvecklingen av hårsäckar.
 • "Nikotin" stärker rötterna, återställer skadade och frusna folliklar.
 • Påverkar cellerna på ett sådant sätt att de börjar uppdatera aktivt.
 • Det närmar sig torra lås, hjälper håren att hålla en tillräcklig mängd fukt inuti.
 • Aktiverar produktionen av melanin. Detta pigment gör håret glänsande, återställer sin färg och förhindrar eventuellt tidigt utseende av grå hår.
 • Med hjälp av nikotinsyra kan du bota olika former av seborré, bli av med mjäll.

Hårmask med nikotinsyra, receptet som beskrivs nedan, gör att du kan få mycket snabba resultat med regelbunden användning. Efter det första förfarandet kommer du att kunna märka förändringar i hårets utseende. De kommer att bli glänsande, de kommer att börja kamma lätt, färgen blir mer mättad och ljus. Efter 4 procedurer börjar mjäll gradvis att försvinna, och håret själv faller inte ut i så stora mängder. Curls började bli tjocka, voluminösa. På en månad kommer du att kunna märka med blotta ögat att håret har blivit mycket längre.

Indikationer för användning av masker med nikotinsyra

Nikotinsyra är ett mycket starkt läkemedel som inte kan användas utan tanke. Han har egna indikationer för användning, vilket måste beaktas om du vill göra dina låsar friska hemma. Om du bara vill få ett positivt resultat borde du studera denna fråga i förväg. Hårmaskins nikotinsyrarecept kommer att vara effektivt om:

 • håret växer mycket långsamt eller växer inte alls;
 • sköra strängar observeras;
 • släppa ut i stora mängder;
 • det finns inte tillräckligt med volym, densitet
 • krullar för torra;
 • har ett tråkigt utseende, den naturliga färgen är för "blekad";
 • mjäll är närvarande;
 • håret är styggt, svårt att kamma, ha frisyrer, kan inte stylas.

En mycket effektiv mask för hår med nikotinsyra, receptet tillåter dig att snabbt sätta lockar i ordning och lösa dessa många problem hemma. Det borde komma ihåg att om du har fet hår, så kommer PPP som terapeutiskt läkemedel inte att fungera för dig. Du kommer inte att kunna se något resultat, och hårets tillstånd kan bara bli värre. De kommer att bli ännu fetare, eftersom nikotinsyra aktiverar ökad produktion av subkutant fett. Det är mycket viktigt att använda detta vitamin för det avsedda syftet, med vissa kontraindikationer för användningen.

Kontraindikationer mot användningen av "nikotin"

Vitamin PP kan inte bara återställa håret mycket snabbt, göra det vackert, men också fungera som en aggressiv substans som orsakar allergiska reaktioner om den används felaktigt. Så kontraindikationer för användningen av nikotinsyra är följande:

 • blödning;
 • hypertoni;
 • individuell vitaminintolerans, allergier
 • kroppens tendens att svullna;
 • menstruation;
 • allvarliga sjukdomar i inre organ
 • Förekomsten av fettkrullor.

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Om du behandlar nikotinsyra med försiktighet och observerar kontraindikationer, kommer det att göra det möjligt för dig att snabbt få positiva förändringar i hårets tillstånd. Det slutliga resultatet beror också på organismens individuella egenskaper. För en person kan vitamin PP vara en frälsning och den viktigaste kosmetiska produkten, och för en annan person ett ämne som inte ger något resultat.

Korrekt användning av nikotinsyra

För att uppnå önskat resultat borde du känna till reglerna för korrekt användning av nikotinsyra och följa dem exakt.

 1. Ampuller innehåller ett färdigt ämne som kan användas omedelbart. Häll det i masken, blanda ordentligt och applicera på lock. Om du köpte piller måste du först slipa dem till ett tillstånd av pulver, häll i lite vatten (nödvändigtvis rumstemperatur) för att göra en gruel.
 2. Innan du utför proceduren måste du tvätta håret och torka sedan krullarna naturligt.
 3. Vitamin PP bör appliceras uteslutande på hårrötterna med hjälp av ljusmassagerande rörelser. Nikotinsyra påverkar inte trådarna själva.
 4. För att påskynda effekten av "nikotin" är det nödvändigt att använda en speciell polyetenhatt och en varm terryhandduk som isolering.
 5. Ren vitamin kan lämnas på rötterna i upp till två timmar. Om du gör en mask, så kan du hålla det maximalt i en halvtimme.
 6. Det är nödvändigt att tvätta av nikotinsyra med knappt varmt vatten och bättre med avkok av medicinska örter. Om masken inte kan tvättas av med vatten kan du använda en liten mängd mjuk schampo. Det är nödvändigt att ta hänsyn till i denna situation en viktig punkt: under behandlingen av hår med vitamin PP är det nödvändigt att utesluta alla kosmetika som innehåller silikon. Det tillåter inte att vitaminer och gynnsamma ämnen tränger in djupt i håret och huvudets hud.
 7. Masker med nikotinsyra kan göras inte mer än två gånger i veckan i en månad. Därefter måste du ta en paus i två veckor.
 8. Behandlingen måste slutföras om biverkningar uppstår. Detta kan vara svår klåda, huvudvärk, brännande i huvudet eller närvaron av obehag.
 9. Det dagliga intaget av vitamin PP för en vuxen är: två ampuller eller fyra tabletter vid intern användning av läkemedlet. För utomhusbruk måste mängden medel fördubblas.

I sin rena form verkar nikotinsyra mycket effektivt, men samtidigt kan en mycket aggressiv effekt på krullningar observeras. Ett säkrare alternativ är en hårmask med nikotinsyra, receptet som vi kommer att ge dig. Ytterligare ingredienser som ingår i sammansättningen av hemlagade masker kan väsentligt mildra effekterna av vitamin PP.

Hårmask med nikotinsyra: ett recept

Vitamin PP kan tillsättas till schampon, inköpta masker, balm. Du kan gnugga i huvudets hud i sin rena form. Du kan också hemma för att förbereda effektiva masker med nikotinsyra. Doserna som anges i recepten beräknas på hårets genomsnittliga längd, så de behöver justeras.

 • Mask med aloe. Kram två matskedar fräsch aloejuice och blanda den noga med fyra ampuller av nikotinsyra.
 • Ginger mask Fyra vitaminampuller vispa tills ett skum bildas med två matskedar av färska ingefärajuice.
 • Herbal mask Ta en tesked torkade örter av salvia, nässla, kamille. Blanda dem. Häll ett glas kokande vatten och låt den infilera i en halvtimme. Blanda sedan två matskedar av den resulterande buljongen med två ampuller av "nikotin".
 • Olja komprimera för hår. Ta en liten mängd av en av de föreslagna oljorna: linfrö, ricinus, oliv, burdock. Värm det i ett vattenbad i tio minuter över låg värme. Se till att oljan inte är väldigt het. Gnid in i huvudets huvud och hår rötter 4 ampuller nikotinsyra, applicera varm olja på toppen.
 • Multikomponent hårmask med nikotinsyrarecept. Ta två ampuller av vitamin B3, 2 matskedar olivolja, färsk kycklingäggskål, en tesked lite värmd honung. Blanda noggrant, applicera på krullarnas rötter.

Masker med nikotinsyra för att stärka hårväxten

Du kan göra sådana masker 1-2 gånger i veckan. En fullständig behandlingskurs består av fem förfaranden. Då måste du ta en paus i tre månader och kursen kan upprepas igen.

Äggsmask

Denna mask kommer att stärka hårets struktur, fuktar krullarna, avlägsna irritation, återställa en hälsosam glans, sluta förlust.

 • För beredning måste du ta en flaska med nikotinsyra, en kapsel av E-vitamin, 2 matskedar linolja, en matsked Eleutherococcus-tinktur.
 • Blanda alla beredda ingredienser noggrant, applicera blandningen på huvudets hud.
 • Resterna av masken kan fördelas längs hårets längd.
 • Före proceduren ska huvudet tvättas väl och krullas torkat.
 • Masken lämnar på håret i en timme, insvept med en film, en varm handduk.
 • Skölj med mycket varmt vatten, använd inte schampo.
 • Du kan också använda denna mask lite annorlunda.
 • Först gnugga vitamin PP i huvudets hud och efter en halvtimme applicera en blandning av resterande komponenter.

Mask med henna för närande hår

Låt dig stärka håret, näring dem, ger en hälsosam glans.

 • Du behöver följande komponenter: 100 gram färglös henna, 300 gram varmt vatten, 30 gram levande jäst, en flaska med nikotinsyra, 5 droppar verbenaolja.
 • Brew henna kokande vatten.
 • I en separat behållare spädas jästen med en liten mängd varmt vatten.
 • Efter fem minuter, kombinera båda blandningarna, häll i nikotinsyra, tillsätt verbenaolja.
 • Kompositionen appliceras på ren hårbotten och något fuktig krullning.
 • Mask måste lämnas på håret i 40 minuter, förpackade dem med film. Skölj sedan med mycket varmt rinnande vatten.

Ägg honungsmask

Med det här verktyget kan du stoppa håravfall, stärka dem, ge en hälsosam glans, återställ den normala mängden näringsämnen i hårets struktur.

 • Förbered en äggula, en matsked flytande honung, en flaska med nikotinsyra, två matskedar olivolja, 10 droppar oljigt vitamin E.
 • Sprid äggulan med honung för att göra en homogen blandning.
 • Lägg till resterande komponenter på den.
 • Applicera masken på hårbotten och hela hårets längd.
 • Lämna det under filmen och en speciell keps i en timme.
 • Därefter måste du tvätta huvudet med rent vatten utan att använda schampo.

Hårmask med nikotinsyra, receptet som vi berättade för, kommer att ge dig möjlighet att snabbt ta med lockor i ordning, ta hand om deras hälsa och utseende. Det enda villkoret i denna situation är att reglerna följs. Det är också värt att uppmärksamma kontraindikationer.

Vitamin hårmask med nikotinsyra

Vi vill alla ha friska, glänsande, elastiska och naturligtvis mycket tjocka krullar. Ursprungligen har vi alla sina egna hårstruktur.

Därför kan många argumentera med mig, i den meningen att om naturen inte ger det önskade volymetriska och färgstarka hårhåret, så kommer inga vitaminsmaskar att fixa det.

Så det är det. Men hårvård med bra hemmetoder kan förändra strängarnas utseende. Hår kan göras tjockare. Det kan härdas av torrhet och brittleness. Med hjälp av bra masker kan du reglera (accelerera) hårväxten. Tack vare de bra komponenterna kan du lägga till glans.

Med detta tror jag du håller med om. Var därför uppmärksam på min vitaminmask för ditt favorithår. Det är väldigt lätt att förbereda. Men det fungerar verkligen. Min vitaminsmask närmar håret, återställer den normala strukturen, förtjockar krullen, lägger på sken, accelererar tillväxten, fuktar de torra delarna.

Applicera en vitaminmask för hårbehov 2 - 3 gånger i veckan. Om det inte är för tufft, förstår jag att alla har "dåliga dagar", mycket arbete, dålig hälsa eller bara latskap. Applicera sedan en vitaminmask 1 gång i 7 dagar, men aldrig mindre.

Mitt hår är utsatt för problem. Snabb splittring, efter den minsta spänningen börjar de falla ut. Tråkig och sällsynt. Med denna vitaminmask sparar jag mitt hår. Tack vare henne stöder jag dem i gott skick.

Därför kan man bara hoppa över en vecka med procedurer, så snart det känns och försämring blir märkbar. Håret blir mindre glänsande, mindre voluminöst, ännu värre passar något (inte felfri). Men mest av allt är de rörliga ändarna konkreta.

Komponenterna är mycket enkla. De kan köpas på något apotek. Receptet är utformat för medellängd av hår, medeltjocklek. Mängden balsam kan anpassas efter dina önskemål.

 • balsam eller hårbalsam 2 - 3 msk. l.
 • Vitamin B1 - 1 amp.
 • Vitamin B6 - 1 amp.
 • Vitamin B12 - 1 amp.
 • Vitamin B3 (nikotinsyra) - 1 amp.
 • Aloe - 1 ampull
 • Vitamin A - 2 eller 3 kap.
 • Vitamin E - 2 eller 3 cap.

Basen av en vitaminmask är en balsam eller balsam. Din uppgift är att köpa den mest organiska, alltid utan silikon och parabener. Köp inte billig syntet, som bara glömmer huvudets porer och inte levererar det med näringsämnen.

Denna vitaminmask är lämplig för alla hårtyper.

Hur känner man igen silikon i en kosmetisk?

När dagen kommer "x" eller inköpsdagen för en ny schampo eller balsam, går vi till snabbköpet och ser gärna på de många flaskorna vackra tjejer, luktar dofterna och några av oss läser kompositionen.

För det första är det svårt att läsa, eftersom det är speciellt tryckt i mycket litet tryck, även på engelska.

Därför behöver du veta hur man känner igen silikon i kosmetiska kompositioner.

Här, till exempel, min hårsprays sammansättning. Jag har redan läst så många kompositioner som jag kan säga, de handlar om samma sak.

Humulus Lupulus (Humle) Extrakt

Rosa Canina Blommaxtrakt

Alla silikoner (alla slag) slutar på Cone. Därför är min hårspray inte bäst.

Hur känner man igen parabener i dina favorit shampoo, balm, sprayer?

Dessa lurar honom. ämnen har anti-svamp och antibakteriella egenskaper, som vid första anblicken är bra, men de är också konserveringsmedel, så att kosmetika har en lång hållbarhetstid. Men det värsta är att parabener kan ackumuleras i kroppen, vilket kan leda till ett misslyckande av hormonella nivåer.

De vanligaste parabenerna:

E 214 eller etylparaben

E 216 eller propylparaben

E 218 och huruvida metylparaben

bensylparaben, isobutylparaben, isopropylparaben.

Och också är de ofta förklädda som ord - synonymer:

metagin eller propagin.

metyl-, etyl-, propyl-...

hydroxibensoesyror eller hydroxibensoat.

hydroxibensoesyror eller hydroxibensoat.

Parabenfri kosmetika bör märkas "parabenfri". Men det här är allt på tillverkarens samvete och ingen kommer att straffa honom för att ljuga. Därför är det viktigt att studera kompositionen själv, oavsett om vi vill ha det eller inte.

Så vi antar att du har valt en bra balsam eller balsam.))))

Aloextrakt i ampullen kan ersättas med samma njur- eller vetegrodssaft. När jag tagit försäljningen av havtornsampuller. Alla dessa växtbaserade ingredienser är bra för hårvård.

Alla vitaminer för en vitaminmask säljs i ett apotek.

Vitaminer i grupp B (B1, B6, B12) samt nikotinsyra (B3) måste köpas i ampuller för injektioner. I ett förpackning 10 ampuller. Aloextrakt säljs också i ampuller.

Vitamin A och E kommer att behövas i oljelösningen (det finns också ampuller, men olja är bättre för hår).

Ta 2 - 3 msk. balsam eller balsam och droppa där 2 till 3 droppar vitamin A och E. Stir.

Efter vi tar aloe ampulka. Aloe juice närmar sig håret, främjar tillväxt, samt stärker rötterna. Bra aloe för mjällbehandling.

Tillsätt sedan 1 ampull vitaminer i grupp B.

Vitaminer B1, B6, B12, helt enkelt inte utbytbara för hår. Med sin brist på grepp blir krullarna sjuka. För att återställa strukturen, för att accelerera tillväxten, för elasticitet behövs grupp B. För täthet bör sovande lök vakna.

Min vän i ett halvt år bara med vitaminerna B1, B6, B12 har vuxit håret nästan 20 cm! Och hon brände dem med färg.

Nikotinsyra (B3) har en unik vasodilatorns egenskap. Tack vare henne kommer blodet att flöda till hårbotten, så att vår vitaminmask absorberas mycket bättre av hårbotten.

Alla komponenter är grundligt blandade.

Så här applicerar du en vitaminmask?

Applicera endast för att rengöra, bara tvättat hår. Det är, tvättade håret med schampo, något pressat krullarna från överskott av fukt och omedelbart tillämpas.

Varför inte smita?

Eftersom talg och damm ackumuleras i hårbotten, blir porerna igensatta. Huden kan helt enkelt inte absorbera de goda ingredienserna.

Den viktigaste vitaminmaskan appliceras väl på hårbotten. Delvis mellan trådarna gnuggar vi användbara ämnen med fingrarna. Resterna fördelas över hela längden.

Efter att ha gjort "ghoul" och sluta håret med plastfolie. Förvara en vitaminmask helst minst 1 timme. Om du vill ha maximal snabb effekt, kan du 1, 5 - 2 timmar, men minst en timme!

Skölj med en vitaminmask från håret tillräckligt med rinnande vatten. Krullar efter sådan befäst balsam som i den "sjunde himlen". Bara magisk, fantastisk, och också mycket väl underhållen.

Individuell intolerans mot artificiella vitaminer är möjlig.

Om klåda, irritation, nässelfeber eller huvudvärk uppträder, är denna vitaminmask inte lämplig för dig.

Injiceringsvätska försämras snabbt i luften. Efter öppningen används ampullen allihop, den kan inte lagras i clearen.

Vitamask på håret används allt, och "rester" kastas bort. Av samma anledning är det omöjligt att förbereda olika sprutor för krullar med vitaminer från ampuller, som vissa rekommenderar.

Mitt råd till dig är att tvätta håret och medan det torkar, förbereda en hemlagad vitaminmask för hår. Då kommer B-vitaminerna att vara mindre i kontakt med luften.

Jag önskar er alla framgångar och att du har det hår du drömmer om. Dela dina tips i kommentarerna.

Kefir är ett bra verktyg för att stärka och läka dina strängar.Nästa Artikel
Hårmask med gelatin