Nikotinsyra - bruksanvisningar, fördelar och skador på hår, hud, hela kroppen


"Nikotinsyra - bruksanvisningar" - det här är ämnet idag på webbplatsen alter-zdrav.ru, vi kommer att berätta om de omfattande indikationerna, kontraindikationer och biverkningar av nikotin, funktionerna vid användningen av nikotinsyra i tabletter och ampuller, för olika hälsoproblem, för tillväxt hår, bantning och förbättrade hudförhållanden.

Vad är nikotinsyra pris

Nikotinsyra (niacin) tillhör medicinska preparat, nämligen derivat av vitaminer, dess vetenskapliga namn är vitamin PP, mindre benämnt vitamin B3.

I produkter av animaliskt ursprung finns niacin i form av nikotinamid, och i växtmaterial - som nikotinsyra.

Det har ett brett spektrum av effekter på människokroppens arbete, så att den framgångsrikt används i kampen mot olika sjukdomar.

När det gäller prissättningspolitiken är nikotinsyra en av de billigaste drogerna, du kan köpa den i tabletter från 30 till 65 rubel i ampuller - inom 100 rubler per låda i 10 st.

Nikotinsyraverkan

 • användningen av läkemedlet enligt anvisningarna normaliserar metaboliska processer och återställer strukturen hos neuronala fibrer väl;
 • Vitamin PP-baserade läkemedel förbättrar blodcirkulationen i hjärnbarken och hela kroppen.
 • utvidgar blodkärlen, tack vare detta förbättrar syre metabolism i kroppen;
 • mänsklig immunitet förbättras;
 • bidrar till att eliminera toxiner från kroppen.

Läkemedel för nikotinsyra, indikationer för användning

Att använda läkemedlet Acidum nicotinicum, trots att det tillhör vitamingruppen, ska endast ordineras av en läkare. Ofta används nikotinsyra för kosmetiska ändamål för hår, hud och hela kroppen. Det kan också förbättra syn och minne.

Huvudindikationerna för användningen av läkemedlet nikotinsyra är:

 • nedsatt syn;
 • professionell förgiftning, alkohol och mat;
 • försämring av hjärncirkulationen och blodtillförsel till extremiteterna;
 • ischemisk stroke;
 • tinnitus;
 • manifestationer av osteokondros
 • någon form av hemorrojder;
 • leverproblem
 • nedsatt metabolism, särskilt lipidmetabolism;
 • pellagra (brist på niacin);
 • diabetes mellitus;
 • ökad surhet i magsaften;
 • migrän.

Vitamin B3 skiljer sig från många läkemedel genom förmågan att leverera blod med syre och främja föryngring av huden.

Dagligt behov av nikotinsyra och produkter som innehåller den

En vuxen nikotin behövs för 15-27 mg per dag för män, 13-20 mg för kvinnor. Vid behov kan det ökas till 3-5 g per dag, men endast som föreskrivet av en specialist.

Barn i åldern 6-12 månader behöver nikotinsyra i en mängd av 6 mg per dag. Från 1-1,5 år - 9 mg per dag. Från 2 år till 4 - 12 mg. Från 5 till 6 år -15 mg. Från 7 till 10 år - 17 mg. Från 11 till 13 år - 19 mg. Från 14 till 17 år - 21 mg av läkemedlet.

Bland de produkter som innehåller vitamin PP tar köttlever en ledande ställning, då vaktelkött, pinjenötter och svart te. Nästa kommer tonfisk, muskotnöt, kalkon, kyckling och kaninkött. Anka kött innehåller också nikotinsyra, men i en mängd två gånger mindre än tidigare köttprodukter.

Vete gröt, svamp (svamp) och torr timjan innehåller nikotin i små mängder.

Dietister för att kompensera för bristen av denna förening rekommenderas att luta på bovete, fisk, ärtor, mejeriprodukter, nötter, och ägg.

Vid uppvärmning över 100 grader minskar innehållet av niacin i produkter med 10-40% beroende på värmebehandlingstiden.

Symtom på nikotinsyrabrist och överdosering

Symtom av ämnet kan vara mycket olika från utseendet av fläckar i ansiktet (liknande solbränna), slutar med bubblor och blåsor på kroppen, som i framtiden kan lämna ärr på huden. Det kan också vara en lesion av slemhinnorna, inklusive tungan och tandköttet. Möjlig manifestation av generell svaghet och slöhet.

Ofta finns utslag på huden mörkröd färg, huden blir torr och grov. Hyppig uppmaning till toaletten (diarré cirka 10 gånger om dagen). Aptit kommer att vara svag och kroppsvikt kommer att minskas. Ibland finns sömnlöshet och minskad uppmärksamhet. Ofta med brist på nikotinsyra i kroppen, sänker personen tänkande, minnet försämras.

Symtom som indikerar en nikotinsyrabrist blir mer uttalad under den varma årstiden, nämligen på vår och sommar.

Vid överdosering av nikotinsyra kan en känsla av akut smärta i magen, yrsel och illamående, medvetslöshet och jämn svimning förekomma. Ibland är det ett brott mot syn och hörsel. Sådana symptom observeras vanligtvis vid användning av nikotinsyra 500 mg eller mer en gång i sin rena form. Vid överdosering av nikotin bör du kontakta ambulansen. Och före hennes ankomst, öppna fönstren för att säkerställa flödet av frisk luft in i rummet. Ge offret en drink med vatten eller mjölk.

Nikotinsyra droger

Nikotinsyra framställs i tabletter och ampuller.

Vitaminplattform används ofta för förebyggande och långvarig behandling av många sjukdomar. Tilldela det två gånger per år, till patienter som lider av dålig cirkulation och venös insufficiens, tromboflebit och venösa sår.

Acceptans av nikotinsyra tabletter ordineras vanligen flera gånger om dagen för 1 tablett. De som har ökad syrahalt, rekommenderas att ta tabletter efter måltid och dricka mjölk eller mineralvatten.

Vad är nikotinsyra skott föreskrivna för? Vitamin B3-injektioner används vanligtvis av personer med hög surhetsgrad och lider av olika former av hemorrojder och med nedsatt blodcirkulation.

Till skillnad från piller irriterar inte injektionerna magslemhinnan och fördelas jämnt över hela kroppen på kortast möjliga tid. En flytande doseringsform av nikotinsyra administreras i ampuller upp till två gånger om dagen subkutant, intramuskulärt eller intravenöst. Rekommenderas för att få läkemedlet på hösten och vintern.

Kontraindikationer för användningen av nikotinsyra

 • magsår;
 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • Nikotin ska inte ges intravenöst om en person är benägen att öka blodtrycket.
 • gikt, som överstiger den normala nivån av urinsyra i blodet;
 • ateroskleros;
 • levercirros;
 • graviditet och amning
 • allvarlig glaukom;
 • med blödning av vilken plats som helst.

Det är nödvändigt att tänka på biverkningarna av nikotinsyra:

 • lägre blodtryck;
 • kortvarig rodnad i ansiktet eller övre torso;
 • snabb passerar värmeavkänning;
 • i händelse av problem med magen, försämring av situationen
 • ibland kortvarig yrsel.

Att lägga till kosten av stuga ost underlättar manifestationen av "biverkningar".

Hur man tar nikotinsyra

Om inte annat anges direkt av din läkare, skrivs nikotinsyra tabletter tre gånger om dagen efter måltid på en tablett (50 mg). Den maximala engångsdosen på 2 tabletter (100 mg), daglig - 300 mg. Kursmånad.

Injiceringsmedicin är ordinerad i en kurs av 10-14 procedurer 1 eller 2 gånger om dagen. Jag brukar upprepa det två gånger om året om det finns bevis (behandling av osteokondros, till exempel).

Med snabb intravenös, sensations liknar dem som kommer med införandet av kalciumklorid - feber, rodnad i ansiktet, överarmar, bröst. Känslor håller ca 10-15 minuter.

Därför bör läkemedlet administreras långsamt och efter måltid.

Nikotinsyraelektrofores

Elektrofores är en metod för terapi där läkemedel injiceras genom huden med hjälp av elektriska impulser med svag kraft.

Indikationer för elektrofores syfte är: sjukdomar i ryggraden och lederna, andningsvägarna, mag-tarmsjukdomar, urogenitala systemet, i strid med motorisk funktion i kroppen, såväl som sjukdomar inom området för tandvård. Många droger kan administreras genom huden genom elektrofores. Inte ett undantag och nikotinsyra.

Det mest populära receptet för användning av nikotin är Ratner-receptet, där preparatet av vitamin PP används i kombination med aminofyllin. Tilldela denna blandning för behandling av inflammatoriska processer i kroppen. Vanliga kurser av elektrofores - 10 procedurer.

En av de främsta fördelarna med denna metod är att aktiva substanser aktiveras fullständigt och deras introduktion i joniserad form. Även nuvarande pulser förbättrar immunsvaret mot yttre stimuli. Elektrofores med vitamin PP främjar ackumulering av ämnen i cellerna, därför fortsätter effekten under lång tid.

Användning av nikotinsyra

 • för hårväxt

PP-vitamin är ett viktigt element eftersom det är ansvarigt för ämnets normala funktion. Ett konstant intag av vitamin B3 behövs för ett mer sammanhängande arbete av alla inre organ, liksom för ett attraktivt utseende. Nikotinbaserade masker drar väl ut blodkärlen i hårbotten och stimulerar hårväxten. Till skillnad från dyra butiksmaskar är masker baserade på vitamin PP tillgängliga för alla.

Du kan lägga till några droppar vitamin till ditt schampo eller den vanliga hårbalsammen. Du kan också gnugga ren lösning av nikotinsyra i hårbotten, vilket avsevärt förbättrar dess tillstånd, bli av med mjäll, hjälper till med håravfall.

Den mest populära och effektiva masken baserad på vitamin PP bereds på följande sätt: 1 ampoule nikotin blandas med en halv sked aloe juice. Beroende på hårets längd kan du proportionellt öka förhållandet. Applicera blandningen i hårbotten och linda en varm scarf i 30-40 minuter. Skölj sedan med varmt vatten och tvätta håret med ditt favoritschampo.

En månadskurs på daglig behandling av hårets rötter med nikotin ökar tjockleken och längden på håret, håret börjar växa med en hastighet av 5-7 cm per månad. Efter en tre veckors paus kan kursen upprepas.

Nikotinsyra används också ganska ofta för ansiktshudsvård. Hon ansvarar för hela "andning" av huden. Med en brist på det i kroppen blir huden matt och torr, peeling och utslag uppträder ofta. Ofta i kosmetikens sammansättning finns vitamin PP, till exempel i tonic, lotioner, kroppskrämer och hårmaskor.

 • för viktminskning

För de som kämpar med problemet med övervikt krävs nikotinsyra för att förbättra matsmältningen och normalisera hormonnivåerna. Det hjälper också till att minska blodkolesterol och stimulerar produktionen av magsekretion. Plus, vitamin PP rengör kroppen från gifter och toxiner.

Nikotinsyra rekommenderas ofta för personer som är överviktiga, för att öka serotoninproduktionen. Det är detta hormon som kan förbättra humöret. Sålunda försvinner begäret för sötsaker (som, som vi vet, ökar med fördjupningar och påfrestningar).

Den första signalen i hjärnbarken av serotonin, stoppar kroppen automatiskt behovet av kolhydrater (som i de flesta fall framkallar fetma). Så snart sådana impulser upphör, börjar kroppen igen att "kräva" kolhydrater.

Nikotinsyra: kontraindikationer och biverkningar

Nikotinsyra anses vara den viktigaste substansen för människokroppen. Dess andra namn är niacin, nikotin, vitamin B3 eller PP. Den huvudsakliga uppgiften för nikotinsyra är omvandlingen av mat som konsumeras av en person till energi. Betydelsen av detta läkemedel för framgången med återhämtningsprocessen och behandlingen av många sjukdomar kan inte vara i det minsta tvivel. Nikotinsyra framställs i två former: tabletter och vätskor för injektion. Det ska endast tas som föreskrivet av en läkare. Liksom alla läkemedel har nikotinsyra kontraindikationer för användning.

Indikationer för utnämning

Sammansättningen av nikotinsyra är unik. Den största fördelen med detta läkemedel är dess kraftfulla anti-pelaglamiska effekt. Därför är det nikotinsyra som rekommenderas för patienter som har diagnostiserats med pellagra. Ett annat namn för drogen är vitamin PP. Om behandling med nikotinsyra startas i tid, i början av sjukdomen är chanserna för fullständig återhämtning ganska hög. Det viktigaste - att utföra alla utnämningar av den behandlande läkaren.

Nikotinsyra, som förbättrar metabolismen av kolhydrater i kroppen, används ofta för att behandla:

 • Mild form av diabetes.
 • Lever och njursjukdom.
 • Hjärtsjukdom.
 • Magsår.
 • Tolvfingertarmen.
 • Inflammatoriska processer i tunn och tjocktarm.
 • Ran och sår.

Ofta föreskriver läkare nikotinsyra till patienter med hyperkolesterolemi - ett patologiskt tillstånd hos kroppen där blodets nivå i blodet har onormalt höga värden. Nikotinsyra minskar inte bara kolesterolkoncentrationen i blodet utan förbättrar också det övergripande tillståndet. Det används också för att behandla sjukdomar i mage och lever (även hos patienter med låg surhet):

 • Gastrit.
 • Inflammatoriska processer.
 • Akut hepatit.
 • Levercirros.
 • Spasmer.

Nikotinsyra främjar läkning av sår och sår - även de som andra droger inte kan klara av. Det är också en del av den komplexa terapin vid behandling av ansiktsnervinflammation, ateroskleros och de flesta smittsamma sjukdomar.

Nikotinsyra i osteokondros

Osteokondros är en degenerativ förändring i broskvävnad, vilket leder till förstöring av lederna, uttunning av ryggradsskivorna och ligamenten, utvecklingen av inflammatoriska processer och utseendet på intervertebrala bråck. Ryggraden blir mindre flexibel och mobil, patienten plågas av svår smärta, plötslig yrsel, konstant illamående, buller och smärta i öronen. Acceptans av nikotinsyra (niacin) med osteokondros är nyckeln till en snabb förbättring av hälsan och en snabb återhämtning.

 • Det är välkänt att för att förebygga osteokondros och dess behandling ges korrekt näring en viktig roll. Drogen, som i sin essens är ett vitamin, kompenserar bristen på nikotinsyra i patientens kropp.
 • Läkemedlet bidrar till att förbättra blodcirkulationen och därigenom stimulera vävnadsnäring.
 • Ämnet ger celler skydd mot fria radikaler och förhindrar deras skador.
 • Nikotinsyra hjälper kroppen att bli av med toxiner, läka och föryngra vävnader.
 • Tack vare att du tar medicinen, förbättras ämnesomsättningen och avfallsslagren tas bort från kroppen.
 • Acid återställer de skadade strukturerna av neuroner, som hjälper till att uppdatera nervvävnaden och inte tillåter att inflammationsprocessen börjar.

Korrekt användning

Nikotinsyra ordineras i två former - i form av tabletter och lösningar för injektion eller injektioner. Läkemedlet används både för behandling av sjukdomar och för förebyggande av dem. Den dagliga profylaktiska dosen för en vuxen bör inte överstiga 0,025 g., För ett barn - 0,005 g.

Behandlingsperioden för pellagra nikotinsyra tabletter är minst två veckor. Du måste ta medicin 3-4 gånger om dagen för 0,1 g. Behandlingsförloppet med en lösning längre - arton dagar. För injektion använd 1% nikotinsyra, injicera läkemedlet i 1 ml på morgonen och kvällen.

För behandling av andra sjukdomar beräknas dosen av läkemedlet av läkaren individuellt. För en vuxen patient är den dagliga dosen av nikotinsyra oftast 0,04 g. Barn får inte ges mer än 0,03 g. ämnen per dag och det rekommenderas att dela upp mottagningen i flera delar (2-3 gånger om dagen).

Om nikotinsyra ordinerades för behandling av osteokondros i kombination med andra droger, kommer läkningsprocessen att accelereras avsevärt. Detta gäller också för behandling av osteokondros hos den livmoderhalsiga regionen. Men vi pratar bara om injektioner - det är omöjligt att bota en sådan sjukdom med piller. Tillverkare erbjuder en procentlösning av nikotinsyra i ampuller - var och en innehåller 1 ml av läkemedlet. Hur man behandlar osteokondros - läkaren kommer att förklara. Han kommer att göra en individuell behandling, enligt vilken injektionerna kommer att placeras intramuskulärt, intravenöst eller subkutant. Resultatet av injektioner kommer inte att ta lång tid - fartygen kommer att expandera, blodtillförseln till vävnaderna kommer att förbättras, kroppens ämnesomsättning kommer att återhämta sig, patientens tillstånd kommer att stabiliseras.

Administrationsreglerna för injektionsvätska, lösning

Processen att införa nikotinsyra i venen måste vara långsam - annars kan obehag hos patienten inte undvikas. Subkutan och intramuskulär injektion av nikotinsyra kräver extrem försiktighet från att sätta dem - de är mycket smärtsamma. Därför är sådana injektioner idag uteslutna från medicinsk praxis. Natriumnikotinat eller nikotinamid gör det möjligt att minimera hudirritationer - det rekommenderas av experter att använda dem.

Maximal dos

En engångsdos av injektionen av nikotinsyra bör inte vara mer än 0,1 g, det maximala dagliga med införandet av ett ämne i en ven - 0,3 g

Läkare tror att dosen av tabletter, om nödvändigt, kan öka. Enbart en läkare kan dock fatta ett sådant beslut. Vid behandling av ateroskleros och patientens sjukdomar i lipidmetabolism kan den dagliga dosen av nikotinsyra ökas till 0,5 g. Men endast om patienten inte har avslöjat några biverkningar när du tar läkemedlet.

Biverkningar

Alla patienter tolererar inte nikotinsyrabehandling - vissa människor har biverkningar när de använder läkemedlet. Utan tvekan, om dosen beräknades korrekt och patienten tydligt följde doktors rekommendationer, är farliga komplikationer uteslutna. Men vid den första dosen av medicinering är det möjligt:

 • Rött ansikte
 • Utseendet av mild yrsel.
 • Känsla av heta blinkningar i huvudet.
 • Utseendet på skador på huden.
 • Nummer i benen.
 • En kraftig minskning av blodtrycket (med introduktionen av läkemedlet i en ven).

Vanligtvis försvinner sådant obehag inom några dagar. Och de uppstår oftast hos dem som tar piller på en tom mage. Men i särskilt känsliga patienter, samtidigt som man tar nikotinsyra, är det ganska möjligt att allergiska reaktioner uppträder.

Kontra

I närvaro av vissa sjukdomar är nikotinsyra strängt förbjudet. Läkemedlet är kontraindicerat om patienten har:

 • Allvarlig form av högt blodtryck.
 • Frekvent ökning av trycket.
 • Ateroskleros i löpformen.
 • Sannolikheten för allergiska reaktioner på nikotinsyra.
 • Ett magsår.
 • Sjukdomar i tolvfingertarmen.
 • Problem med lever och njurar.
 • Gikt.
 • Hyperurikemi.
 • Neuros.
 • Sinus takykardi.
 • Nefroskleros.
 • Stark arytmi.
 • Inflammatoriska processer i kroppen.
 • Cirkulationsfel.

När nikotinsyra tas av patienter som diagnostiserats med sådana sjukdomar är risken för allvarliga komplikationer och farliga biverkningar ganska höga.

överdos

Långvarig användning av nikotinsyra hotar sådana komplikationer som fettdegenerering i levern. För att undvika sådana komplikationer rekommenderar läkare att patienterna i deras kost innehåller rätter med metionin och aminosyror. Om fakta om överdosering upprättas och patientens tillstånd orsakar oro, föreskrivs han prolipotropa läkemedel som interagerar med fetter i levern.

Möjlighet att använda för barn

Nikotinsyra ordineras för behandling av pellagra hos barn endast i speciella fall. Ofta ersätts det med analoger - nikotinamid och natriumnikotinat, som ingår i komplexterapin (6-18 ml medicin per dag). Dessa läkemedel används för att förebygga pellagra.

Mottagning under graviditet

Mottagandet av nikotinsyra hos gravida kvinnor är strängt förbjudet, oavsett graviditeten. Ämnen som ingår i drogen kan skada inte bara den förväntade mamman, utan också det ofödda barnet. Dessutom förbjuder läkare kategoriskt förbudet att använda läkemedlet under amning - nikotinsyra, som kom in i barnets kropp tillsammans med moderns mjölk, kan orsaka irreparabel hälsorisk.

Körning när du tar drogen

Nikotinsyra, som kommer in i kroppen, kan orsaka yrsel och sakta ner reaktionen. Det är därför som läkare rekommenderar att du inte kör bil medan du tar drogen. Förutom andra aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhetskoncentration är risken för olyckor och olyckor ganska hög.

Kompatibilitet med andra droger

Samverkan med vissa mediciner, nikotinsyra ökar deras verkan. Till exempel ökar effekten vid behandling av hjärtglykosider signifikant. Speciellt digitalis glykosiden.

Läkare varnar också för blandning i ämnen som nikotinsyra och cyanokobalamin i en enda spruta. Deras kombination är farlig nog för människokroppen och kan orsaka allergier och andra biverkningar. Dessutom leder den gemensamma introduktionen till kroppen av dessa läkemedel till destruktion av kobolt-vitaminer.

Att ta vissa läkemedel måste rapporteras till din läkare. Först då kan han korrekt beräkna den nödvändiga dosen av nikotinsyra och, om nödvändigt, minska den.

Farmakologisk aktivitet

Nikotinsyra främjar transporten av fosfat, förbättrar kväve- och kolhydratmetabolism i celler, är involverad i reglering av DNA-syntes. Sällan är läkemedlet ordinerat för behandling av nonhealing under lång tid på grund av svagheten i patientens sår och sår av något ursprung.

Absorption i blodet inom en halvtimme och omedelbart starta återvinningsarbetet blir nikotinsyra gradvis en oxidativ förening i cellerna och utsöndras från kroppen tillsammans med urin under en kort tidsperiod.

Förvaringsförhållanden

Ampuller och tabletter av nikotinsyra måste förvaras på en mörk plats otillgänglig för barn vid en temperatur som inte överstiger +23 C. Klara lösningar är föremål för omedelbar användning - de kan inte förvaras utan ampull. Hållbarheten för läkemedlet själv (i sin ursprungliga förpackning) är inte mer än 5 år.

Kostnad för

Nikotinsyra säljs på apotek utan recept. Beräknat läkemedelspris:

 • Ampuller med 1% - från 60 till 70 rubler (10 delar).
 • Tabletter på 50 mg - från 20 till 40 rubel (50 delar).

Läkemedelsrecensioner

Effektiviteten av nikotinsyra för att behandla ett stort antal sjukdomar är uppenbart. Och många patienter som har haft effekt på sig lämnar positiva kommentarer om drogen på Internet:

Nikotinsyra

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

H-kotinsyra är en vitaminberedning, även kallad vitamin PP.

Farmakologisk aktivitet

Nikotinsyra är en förening liknande struktur i nikotinamid.

Användningen av nikotinsyra är viktig för att stimulera blodcirkulationen, hjärnaktiviteten, utbytet av aminosyror, fetter, kolhydrater, proteiner.

Detta vitamin är av stor betydelse för förebyggandet av hjärt-kärlsjukdomar. Det bidrar till att minska kolesterol, lipoprotein och triglycerid - ämnen som blockerar blodkärl, ökar blodtrycket och bildandet av blodproppar, begränsar blodflödet.

Släpp formulär

Låt ut nikotinsyra tabletter, i form av en lösning.

Indikationer för användning av nikotinsyra

Vitamin administreras intravenöst, tas oralt, gör subkutan och intramuskulär injektion av nikotinsyra.

Verktyget används för behandling och förebyggande av pellagra, behandling av mild diabetes, hjärtsjukdom, gastrointestinala sår, lever, enterokolit, gastrit med låg syrahalt, dålig helande hudskador, för att lindra spasmer i hjärnkärl, armar och ben, njurar.

Också betyder att i komplex terapi av neurit i ansiktsnerven, ateroskleros, olika infektioner.

Kontra

Du kan inte gå in i vitaminet intravenöst för högt blodtryck, använd inte verktyget för överkänslighet.

Med ökad individuell känslighet för agenset är det möjligt att ersätta syran med nikotinamid, utom i de fall där syran var ordinerad som en vasodilator.

Instruktioner för användning av nikotinsyra

Nikotinsyra för profylax är ordinerad för vuxna vid 15-25 mg, för barn 5-20 mg per dag.

För behandling av pellagra vuxna tar nikotinsyra tabletter 100 mg till fyra p / dag i 15-20 dagar. Du kan ange 1% sur lösning - 1 ml till 2 p / dag i 10-15 dn. Barn ger 5-50 mg två eller tre p / dag.

Enligt andra indikationer tar vuxna 20-50 mg vitamin, barn - 5-30 mg till tre p / dag.

Som ett medel för att utvidga blodkärlen vid ischemisk stroke administreras 1 ml nikotinsyra intravenöst.

Intramuskulära och subkutana injektioner av nikotinsyra, till skillnad från intravenös administrering, är smärtsamma. För att undvika irritation kan du applicera natriumsaltet av nikotinsyra.

På grund av detta vitamins förmåga att expandera blodkärl är nikotinsyra användbar för hår - det stimulerar deras tillväxt. För behandling av hårlösning gniddes i hårbotten i 30dn, 1 ml (en ampull).

Applicera lösningen i ren form, på något fuktigt, tvättat hår. Efter en månad hårbehandling med nikotinsyra, mjällrengöring av hårbotten, förstärkning av rötterna observeras, håret växer 4-6 cm. Om det behövs kan gnugga kurser upprepas regelbundet, med pauser på 15-20 dagar.

Använd framgångsrikt nikotinsyra för viktminskning. Viktkorrigering främjas av det faktum att vitamin accelererar ämnesomsättningen, hjälper till att rensa blodkärl, nivåer på kolesterolnivån, avlägsna tungmetaller, toxiner. Doseringen av nikotinsyra för viktminskning för varje person är individuell och är 100-250 mg per dag. Ta vanligen nikotinsyra tabletter, inte mer än 1 g per dag, flera gånger om dagen. Det anses vara normal reaktion på syra i form av hudens rodnad och värmevatten. Med ökad surhet i magsekretioner tar vitamin uteslutande efter måltid.

Biverkningar

Användningen av nikotinsyra kan orsaka: rodnad i ansiktets hud, övre torso, utslag, domningar i extremiteterna, yrsel, värmeväxling. Dessa biverkningar klarar sig själv.

Med snabb introduktion av vitaminet intravenöst kan trycket sjunka dramatiskt och vid långvarig användning och i höga doser kan medlet framkalla utseendet av fettleverdystrofi. För att förhindra denna sjukdom ordineras ett vitamin samtidigt med metionin.

Hur man applicerar nikotinsyra i ampuller för hårväxt

Nikotinsyra normaliserar ämnesomsättningen och utvidgar blodkärlen. Dessutom är det ett utmärkt verktyg för att påskynda tillväxten av krullar. Vitamin PP används för att förbättra syn, viktminskning, förebyggande av cancer, och är en utmärkt fuktkräm och tätningsmedel för strängarna. Nikotinsyra används för att förbereda olika hårmaskor. Med regelbunden användning bidrar de till att bota mjäll, öka tillväxten av lockar och förhindra även deras alltför stora förluster. Du kan hitta många recept för effektiva masker, som var och en är lämplig för vissa problem med trådarna och hårbotten.

Fördelarna med vitamin PP för hår

Nikotin är ett billigt läkemedel som kan köpas utan recept. För extern användning används nikotinsyra i ampuller, vilket är en klar, luktfri vätska. Detta ämne har unika egenskaper, och kan ge skaror skönhet och hälsa. Användbara egenskaper för behandling och restaurering av hår:

 1. Förbättra blodcirkulationen. På grund av detta ökar flödet av näringsämnen i hårsäckarna. Därför aktiveras hårväxten, och hälsosam glans och styrka återförs till strängarna.
 2. Celluppdatering. Användningen av syra hjälper till att förnya hårbotten och håret, vilket har en positiv effekt på strängarnas struktur och utseende.
 3. Återfukta. Vitamin nikotinsyra ger högkvalitativ fuktighet i hårbotten och strängar, så brittlen och matthet försvinner. Dessutom ger denna effekt dig möjlighet att bli av med mjäll.
 4. Förstärkning av rötterna. Huvudorsaken till förlusten är svagheten i rötterna och olika sjukdomar i hårbotten. Nikotinsyra återställer skadade glödlampor och förstärker rötterna.
 5. Pigmentproduktion. Håret efter nikotinsyran blir glänsande, färgen återställs och utseendet på grått hår förhindras. Detta beror på utvecklingen av speciella pigment.

Fördelarna med det här verktyget är otroligt, och dess positiva effekt på krullarna blir synlig efter första gången. För att effekten ska vara permanent är det emellertid nödvändigt att genomgå en hel behandling.

År 2017 uppträdde nikotinsyra för hår från Renewal på den parafarmaceutiska marknaden. Denna nikotinsyra är speciellt anpassad för användning som kosmetik, i motsats till injektionsform:

 • säker förpackning av Bufus i form av polymerampuller med lämpligt öppningssystem används;
 • en stor mängd av den aktiva substansen (10 rördroppar av 5 ml per förpackning) till ett rimligt pris;
 • Har redan anvisningar för användning som ett sätt att stärka håret.

Du kan köpa nikotinsyra för förnyande hår på apotek. Kontrollera tillgängligheten på ditt närmaste apotek eller beställ en order via ett apotek. För att lära dig mer om Nikotinsyra för förnyelsehår, besök miniaciac.com.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kontra

Glasinjektionsampuller eller nikotinsyra-tabletter är ett läkemedel, så kontakta läkare före användning. Trots den skenbara nyttan av hårförbrukning finns kontraindikationer. Nikotinsyra orsakar sällan biverkningar, men kan orsaka allergisk reaktion eller andra negativa effekter vid individuell intolerans.

Nikotinsyra kan vara skadlig i sådana fall:

 • Ämnet rekommenderas inte att användas under menstruationsperioden eller några dagar före det.
 • Ökad puffiness.
 • Vid behandling av prolaps, som orsakas av sjukdomar i de inre organen.
 • Med ökat tryck och hjärtsjukdom.
 • Hårbotten, akne eller sår i hårbotten.
 • Graviditet och amning.
 • Ålder upp till 12 år.

Men om det är korrekt använt detta ämne kan det ge krullar skönhet, hälsa och välmående utseende. Därför är det viktigt att följa anvisningarna för användning.

Sätt att använda nikotin

Nikotinsyra förbättrar lås och hårbotten. Användningen av nikotinsyra kan varieras. Förutom intag, kan den gnidas i hårbotten, läggas till schampo och andra kosmetika, och används även som huvudkomponent i hemlagade masker för strängar och hårbotten. Behandlingsförloppet med detta verktyg är 7-10 dagar. Därefter rekommenderas att du tar en paus i minst en månad. I ett stort antal metoder och sätt att använda det här verktyget kan alla hitta det bästa receptet för sig själva.

Hårbottenmassage

För att förbättra hårväxten kan nikotinsyra gnidas direkt i hårbotten. Det här är det enklaste sättet att använda det här verktyget.

Det är dock viktigt att följa alla behandlingsstadier:

 1. Först måste du tvätta locken med schampo. Om detta inte är gjort öppnar skalorna inte. Dessutom, med nikotinsyra kan smutspartiklar komma in i hårfollikeln.
 2. Öppna injektionsflaskan med syra och avlägsna innehållet med en spruta.
 3. Häll substansen från sprutan i en lämplig behållare.
 4. Kamma och separera dem i flera delar för att förenkla användningen av ämnet.
 5. Applicera produkten vid avskiljningen. Det är bättre att börja med templen och flytta gradvis till baksidan av huvudet. Det rekommenderas att applicera produkten med händerna och doppa fingret i nikotinsyra. Även för dessa ändamål kan du använda pipetten.
 6. Massage din hårbotten för att öka produktens permeabilitet.
 7. Efter gnugga är inte syran rekommenderad dag, tvätta håret.
 8. Förfarandet utförs två gånger i veckan i en månad. Därefter måste du ta en paus i minst en månad.

Hårvård med gnidning i nikotinsyra kommer att ge maximal nytta om du följer vissa rekommendationer:

 • Vid den första sessionen rekommenderas att endast en liten mängd nikotinsyra appliceras. Om det inte finns några utslag eller andra biverkningar under dagen kan du använda hela beloppet nästa gång.
 • Med daglig användning kan nikotinsyra orsaka huvudvärk och minska trycket. Därför bör du använda det inte mer än 2-3 gånger i veckan.
 • Om det efter flera sessioner av huvudets massage med nikotinsyra mjäll förekommer, rekommenderas det att inte använda detta läkemedel.
 • Användning betyder omedelbart efter öppnandet av ampullen. Bara några minuters kontakt med luften, och det förlorar nästan alla dess helande egenskaper.
 • Att massera huvudet hade en positiv effekt på håret, gör en oljekomprimering. För att göra detta, wrap huvudet med en varm handduk efter att ha gnuggar medlen.
 • Om nikotin används i ampuller för att massera huvudet, kan det uppstå en känsla av värme och bränning. Detta är helt normalt. Men om den brännande känslan har blivit stark, tvätta genast av ämnet. Därefter tvätta håret med schampo.

tillsats schampo

Det är möjligt att använda nikotinsyra under vanlig tvättning av huvudet. För att göra detta måste agenten läggas till ett schampo eller annan hårvårdsprodukt, såsom en balsam eller en hårmask. Detta måste dock ske omedelbart innan huvudet tvättas. Om du lägger till nikotin i en burk schampo, förlorar näringsämnen snabbt sin helande kraft. Därför rekommenderas att blanda komponenterna omedelbart före appliceringen. Detta är det enklaste sättet att återställa nikotinkrullar hemma.

Ansökan inuti

Nikotinsyra produceras inte bara i form av en klar vätska, men också tabletter. Tabletter är avsedda för internt bruk. Behandling med detta medel kan dock endast ordineras av en läkare efter en grundlig undersökning. Det bästa alternativet skulle ta piller, vilket kommer att kombineras med externa metoder för att återställa krullarna.

Hemlagad recept nikotin hår masker

Hårmaskor med vitamin PP - det bästa sättet att lösa nästan alla problem med strängarnas tillstånd. Beroende på dess ingredienser, kommer masken att hjälpa till att återfuka torra krullar, bli av med mjäll, stimulera tillväxt och lösa problemet med skallighet. Därför kan de bästa resultaten uppnås om en hårmask med nikotinsyra med andra aktiva ingredienser används.

Mask för hårväxt med nikotinsyra

Användningen av syra för hårväxt är en blandning av nikotin, aloejuice och rödpeppar. Detta recept att väcka vilande lökar, förbättra blodcirkulationen och ge täthet och styrka till strängarna.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Aloe juice - 10 ml.
 • Infusion av rödpeppar - 20 droppar.
 • Vegetabilisk olja - 40 ml.

Kombinera ovanstående ingredienser, medan du använder nypressad aloejuice. Olivolja är grunden för receptet, så det kan användas i stora mängder med långa och tjocka krökor. Den resulterande blandningen ska massera gnugga i hårbotten. Om masken förblir kan den appliceras på håret själv, inte bara om det inte finns några splittrade ändar. Men det här är inte nödvändigt. Det har en stor effekt på huden och rötterna.

Intressant video: Användning av nikotinsyra för hårväxt

Hårförlustmask med nikotinsyra

Med överdriven håravfall lämplig vitaminmask. Dess användning gör att du kan stärka hårsäckarna, liksom närma dem med effektiva komponenter.

ingredienser:

 • Vitamin A - 1 ml.
 • Kockolja - 30 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Vitamin E - 20 droppar.

Kombinera alla komponenter och applicera med intensiva rörelser i hårbotten. Wrap curls med plastfolie och bära en varm hatt. Tvätta av efter 20 minuter. Att göra minst två gånger i veckan under månaden. Om det behövs, upprepa kursen om 2-3 månader.

Nikotin Firming Mask

För att stärka hårets rötter, för att ge krullarna sken och elasticitet rekommenderas det att masken är baserad på nikotin och honung.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Honung - 30 ml.
 • Äggula - 1 st.
 • Olivolja - 40 ml.

Slå ägget med olivolja. Gradvis introducera andra ingredienser. Om honung är tjock, är det bättre att smälta det. Masken gnuggar i hårrötterna och fördelar håret. Lämna en timme, skölj sedan utan schampo.

Mask med vitaminer

På vintern lider kroppen av vitaminbrister. Detta påverkar hårets tillstånd. Därför kan du i en klassisk mask baserad på nikotinsyra lägga till vitamininfusioner.

ingredienser:

 • E-vitamin - 10 droppar.
 • Vitamin A - 10 droppar.
 • Rågbröd - 30 g.
 • Kamille te - 30 ml.
 • Nikotin - 1 ampull.

Bröd innehåller vitaminer från grupp B. Därför är det nödvändigt att förbereda kamillextrakt och suga bröd i det. Lägg sedan till det nikotinsyra och vitaminer. Applicera över hela längden.

Video recept: Vitaminmask för snabb tillväxt, glans och mot håravfall

Med burdockolja och aloe

Nikotinhårbehandling utförs effektivt i kombination med andra oljor. Till exempel kommer en stor mask att visa sig om du blandar nikotinsyra med klyftaolja och aloe.

ingredienser:

 • Nikotin - 1 ampull.
 • Aloe juice - 10 ml.
 • Kockolja - 30 ml.

Anslut komponenterna, varefter det rekommenderas att applicera på håret längs hela längden. Detta verktyg förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, ger glans och närmar dem med användbara vitaminer.

Mask med ägg och honung

Om nikotinsyra krävs mot håravfall är det bäst att använda ett recept baserat på flytande honung och äggula. Det här verktyget hjälper till att stärka rötterna, fuktar spetsarna och normaliserar smörjigheten i strängarna.

ingredienser:

 • Flytande honung - 30 ml.
 • Äggula - 1 st.
 • Nikotinsyra - 1 ampull.

Blanda alla ingredienser. Applicera på hårbotten och trådarna. Tvätta av efter 15-20 minuter med rent vatten. Detta är en av de enklaste nikotinsyrabaserade maskerna du kan göra med egna händer.

Propolis mask

Propolis innehåller ett komplett utbud av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hår och nikotin används för försvagat hår.

ingredienser:

 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Propolis infusion - 20 droppar.
 • Äggula - 1 st.
 • Aloe juice - 5 ml.

Kombinera de angivna ingredienserna och applicera på huden. Sprid resten av produkten över hela längden för att stärka håret. Exponeringstiden kan variera från 40 minuter till en timme. Därefter är det bäst att skölja utan schampo.

Jojoba Mask

För torrt hår är det bäst att använda en mask baserad på nikotin och jojobaolja. Det här verktyget rekommenderas att använda kurser i 3-4 veckor minst två gånger om året. Detta kommer att ge hårets elasticitet, styrka och otrolig strålning.

ingredienser:

 • Jojobaolja - 30 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Äggula - 1 st.
 • Vitamin E - 20 droppar.

Rör jojobaoljan med gyllen ordentligt. Lägg gradvis andra ingredienser i blandningen. Applicera på rena krullar. Exponeringstiden är 40 minuter. Innan du applicerar, rengör krullarna med schampo, men använd inte en balsam. Skölj av med vanligt vatten efter användning.

Mask med nikotinsyra och dimexidum

Nikotinsyra för hårväxt med dimexidum är det bästa sättet att bekämpa sällsynta strängar. Dimexid har en unik förmåga att tränga in djupt i vävnader, och transportera användbara komponenter i dem.

komponenter:

 • Dimexid - 3 ml.
 • Nikotin - 2 ampuller.
 • Olive eller annan vegetabilisk olja - 40 ml.

Anslut komponenterna, värm blandningen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd. Applicera på förtvättat hår, lämna i 15 minuter, skölj sedan med rent vatten. Applicera två gånger i veckan i en månad.

Mask med ingefära och oljor

Det bästa sättet att växa hår är en mask baserad på nikotin och fräsch ingefära. Masken förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten. Dessutom kan detta verktyg appliceras på fet hår. Vi har skrivit om fördelarna och användningen av ingefärarot här.

komponenter:

 • Ginger - 10 g.
 • Nikotin - 1 ampull.
 • Olivolja - 20 ml.
 • Vitamin A - 10 droppar.

Anslut komponenterna, applicera uteslutande på hårbotten. Det kan vara en liten brännande känsla. Tvätta av efter 15 minuter.

Recensioner om användningen av vitamin PP

Efter att ha läst recensioner av specialister på nikotin, bestämde jag mig för att använda det här verktyget. Därefter förblev mindre hår på kammen och en behaglig mjukhet uppträdde.

Under månaden såg nikotin och tvålhuvud med en flytande lösning av detta verktyg. Detta är det bästa hemmet för mjäll, som jag har lidit i många år.

Nikotin i ampuller återvände till det normala utseendet på mina krullar. Efter misslyckad målning blev krullarna torra och blekade. En mask baserad på nikotin gav dem mjuk.

slutsats

Nikotinsyra är ett effektivt läkemedel för att återställa försvagat hår och stimulera tillväxten. För att kunna använda den med maximala resultat måste du följa anvisningarna för användning. Kräver regelbunden användning och applicering uteslutande på rent hår.

Intressant video: Trichologist om fördelar och användning av vitamin PP eller B3 hemma

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Nikotinsyra: läkemedlets utseende och hemligheter

En av de lite kända, men nödvändiga för kroppens vitaminer - nikotinsyra. Vilka tabletter av detta ämne förskrivs är värt att veta för alla. Drogen har många fördelaktiga effekter, och förutom den direkta destinationen - behandling av sjukdomar används den ofta för andra ändamål, till exempel för viktminskning eller hårväxt.

beskrivning

Nikotinsyra samt derivat av detta ämne: Niketamid och nikotinamid ingår i gruppen vattenlösliga vitaminer PP. Alla föreningar av nikotinsyra kan omvandlas till varandra och ha identisk vitaminaktivitet.

Det är viktigt! Brist på vitamin PP leder till pellagra sjukdom, manifesterad av dermatit, demens och diarré.

Nikotinsyra och dess derivat - Nikotinamid, Nicetamid utgör en grupp vattenlösliga vitaminer PP. Dessa kemiskt och biologiskt besläktade föreningar i kroppen blir lätt till varandra och har därför samma vitaminaktivitet. Andra namn för nikotinsyra är niacin (föråldrad), vitamin PP (anti-lung), nikotinamid.

Nikotinsyra (gammalt namn niocin) deltar i:

 • de flesta kroppsredox reaktioner
 • enzymsyntes
 • kolhydrat och lipidcellmetabolism.

Nikotinsyra finns i vissa livsmedel:

Värt att veta! Nikotinsyra används i livsmedelsindustrin som livsmedelstillsats E375.

Nikotinsyra extraherad industriellt är ett vitt, luktfritt, något surt kristallint pulver. Ämnet är svårt att lösas i kallt vatten, etanol och eter.

Värt att veta! För första gången extraherades artificiellt nikotinsyra som ett resultat av den oxidativa reaktionen av nikotin och kromsyra 1867 av forskare Huber.

År 1873 namnges nikotinsyra efter den österrikiska kemisten Hugo Weidel, som minskade substansen genom att oxidera nikotin med salpetersyra. År 1920 föreslog en läkare från USA, Joseph Goldberger, förekomsten av vitamin PP, som kan användas för behandling av pellagra, och endast 1937 visade sig att nikotinsyra och vitamin PP var identiska ämnen.

I dag, i industrin och laboratoriet, minskar nikotinsyran genom oxidation av pyridinderivat.

I människokroppen omvandlas nikotinsyra till nikotinamid, som är associerad med kodhydrogenasenzymer som bär väte, deltar den i:

 • metaboliska processer av proteiner, fetter, aminosyror, puriner;
 • vävnadsandning
 • biosyntesprocesser;
 • glykogenolys.

Värt att veta! Nikotinsyra kan syntetiseras i tarmarna genom en bakteriell flora från tryptofan som kommer med mat.

Nikotinsyra tabletter är vitaminpreparat och innehåller:

 • Vitamin PP som den huvudsakliga aktiva beståndsdelen;
 • glukos;
 • stearinsyra.

effekt

Nikotinsyra tabletter:

 • normalisera koncentrationen av lipoproteiner i blodet;
 • minska nivån av total kolesterol;
 • dilatera små blodkärl, inklusive hjärnan;
 • öka blodcirkulationen
 • har antikoaguleringsåtgärder och avgiftningsegenskaper;
 • förbättra hjärtfunktionen
 • har en hepatoprotektiv effekt (om dosen överskrids, kan de orsaka leverfetma);
 • har inverkan på fettmetabolism
 • hjälper till med yrsel och ringning i öronen.

Värt att veta! Vitamin PP kan kombinera med proteiner, skapa olika enzymer, tack vare vilka det är möjligt att frigöra energi från proteiner, fetter och kolhydrater som tas in med mat.

Nikotinsyra är inblandad i sådana biologiska processer:

 • cellulär andning och frisättning av cellulär energi;
 • blodcirkulation;
 • metabolism;
 • sömn och humör
 • hjärtaktivitet
 • reglering av kolesterolnivåer;
 • muskel- och bindvävsfunktionalitet;
 • utsöndring av magsaft
 • funktionen i matsmältningskanalen.

Följande effekter av vitamin PP används med framgång i medicin och vid behandling av olika sjukdomar:

 1. Effekt på matsmältningssystemet. Nikotinsyra bidrar till återställandet av slemhinnorna i mag-tarmkanalen, stimulerar levern och bukspottkörteln, därför utsetts som en del av behandlingen av patologiska processer i lever och mag, enterokolit och andra sjukdomar.
 2. Åtgärd på centrala nervsystemet. Nikotinsyra ger hjärnans funktionalitet och nervsystemet som helhet. Elementet är nödvändigt för normal utveckling av barns nervsystem, och med dess brist utvecklas allvarliga sjukdomar.
 3. Åtgärd på hjärtat och blodkärl. Att ta vitamin PP främjar expansion av små kärl, stimulerar blodcirkulationen, rensar blod från kolesterol och sänker blodtrycket.
 4. Effekt på hormonbalans. Nikotinsyra är inblandad i utsöndringen av många hormoner i kroppen.

Värt att veta! Den viktigaste naturliga källan till nikotinsyra för människor är kött, så vegetarianer bör ta hand om ytterligare intag av ämnet.

Daglig kurs

Det finns normer av nikotinsyra som krävs av en person dagligen, de är direkt beroende av ålder:

 1. För barn under ett år - 506 mg.
 2. För barn i åldrarna 1-6 år, 10-13 mg.
 3. Barn 7-12 år gammal - 15-19 mg.
 4. Tonåringar 13-15 år - 20 mg.
 5. Vuxna - 15-25 mg.

Värt att veta! Den dagliga normen av nikotinsyra av patienten beräknas baserat på kaloriinnehållet i hans dagliga diet med hjälp av formeln 6,6 mg vitamin per 1000 kalorier.

I vissa fall finns det ett ökat behov av nikotinsyra:

 • med stor fysisk ansträngning
 • i ålderdom
 • efter allvarliga skador och brännskador
 • vid användning av alkoholhaltiga drycker och narkotiska ämnen;
 • vid kroniska sjukdomar, cirros, pankreatisk insufficiens, maligna neoplasmer;
 • under svåra stress- och nervbelastningar;
 • barn med nedsatt metabolism (medfödda kromosomala patologier);
 • under graviditet och amning
 • med nikotinberoende (rökning minskar absorberbarheten av vitaminet);
 • med obegränsad konsumtion av söta matar och drycker.

vittnesbörd

Officiella indikationer för användning av nikotinsyra tabletter är:

 1. Behandling och förebyggande av pellagra (brist på vitamin PP).
 2. Kombinerad terapi för ischemiska patologier av blodcirkulationen i hjärnan och utplånande vaskulära sjukdomar i extremiteterna (endarterit, Raynauds sjukdom).
 3. Terapi av njursjukdomar.
 4. Behandling av diabeteskomplikationer (mikroangiopati, polyneuropati).
 5. Terapi av akut och kronisk hepatit, lågt syra gastrit, peptiska sårsjukdomar, enterocolit.
 6. Intoxications (läkemedel, alkohol, kemiska, smittsamma).
 7. Långsam läkning av sår och sår.

Utnämningen av ett extra intag av vitamin PP är möjligt med ett ökat behov av kroppen, inklusive när:

 • undernäring;
 • malabsorption;
 • snabb viktminskning
 • långvarig feber
 • efter gastrektomi
 • Hartnum sjukdom;
 • hypertyreoidism;
 • förekomst av maligna neoplasmer.

Värt att veta! Förutom tabletter finns också en injicerbar form av nikotinsyra.

Andra användningsområden

På grund av många fördelaktiga egenskaper och effekter på kroppen används nikotinsyra inte bara vid behandling av olika sjukdomar utan även för kosmetiska ändamål, särskilt:

 • hårväxtstimulering;
 • viktminskning.

För hår

Vid applicering av droger nikotinsyra i hårbotten:

 • blodkärlen utvidgas
 • blodcirkulationen ökar;
 • ökar metabolismen i vävnader;
 • hårsäckar väcker från sömnfasen;
 • skadade lampor återställs;
 • skallighet saktar ner;
 • håravfall förhindras genom att stärka sina rötter
 • ökar hårets densitet
 • håret blir glänsande och silkeslen
 • pigmentrester (vitamin PP stimulerar produktionen av melanin och förhindrar utseendet av grått hår).

På andra metoder för bekämpning av håravfall finns i artikeln "Medel från håravfall i ampuller".

Tabletter av nikotinsyra för hår används i form av olika hushållsmaskar i en form som har maldats till ett pulver.

Värt att veta! För enkel användning finns det en speciell lösning av vitamin PP i ampuller, det är också möjligt att använda injektionsvätskan.

Reglerna för användning av flytande nikotinsyra mot håravfall är följande:

 1. Öppna behållaren omedelbart före användning (vitamin förstörs i friluft).
 2. Applicera på ren hårbotten (efter tvättning) gnugga noggrant över hela ytan.
 3. Applicera var tredje dag, en kurs på 14 procedurer varje kvartal.

Det är viktigt! Innan du använder nikotinsyra för hår, bör du läsa instruktionerna. Efter applicering är rodnad och stickning i huden möjlig på grund av ökad mikrocirkulation.

Några tar tabletter nikotinsyra inuti, för att förhindra håravfall. I detta fall är det viktigt att hålla sig till minsta dosen av läkemedlet - 1 tablett per dag och med långvarig användning regelbundet (minst en gång varje par månader) för att ta ett biokemiskt blodprov.

Värt att veta! Nikotinsyra torkar inte hårbotten även vid upprepad användning och orsakar inte mjäll. Oönskade sidreaktioner kan utvecklas från att ta tabletter av vitamin PP.

bantning

Hormon serotonin, som orsakar en person att ha en känsla av glädje, produceras efter att ha konsumerat sötsaker. Därför griper kvinnor ofta stress och depression med choklad.

Nikotinsyra stimulerar produktionen av serotonin på samma sätt som söta livsmedel. Så fort hjärnan börjar processen med utsöndring av lyckosjukdom, minskar behovet av enkla kolhydrater dramatiskt, så viljan att äta sött eller mjöl försvinner.


Denna egenskap av vitamin PP används aktivt av kvinnor för viktminskning, särskilt vid låga carb-dieter, för att förenkla processen att avstå från desserter.

Det är viktigt! Höga doser av vitamin PP bidrar till utsöndringen av askorbinsyra, som är nödvändig för normal metabolism.

Acceptans av nikotinsyratabletter för viktminskning utförs enligt följande regler:

 1. Det är nödvändigt att noggrant beräkna den önskade dosen av läkemedlet. Det är nödvändigt att starta mottagningen med en minsta dos, gradvis öka den (med 0,1 g var 5 dagar). Maximalt tillåtet att ta 1 g nikotinsyra per dag. Vid överdosering kan biverkningar och negativa effekter av läkemedlet på levern vara möjliga.
 2. Det är bäst att ta drogen efter en måltid, dricka mineralvatten (mjölk vid ökad syra i magen). Du kan dricka nikotinsyra med varma drycker för att förbättra smältbarheten i kroppen.
 3. Efter att ha tagit pillerna är det möjligt att utvidga blodkärlen och rodna huden. Det finns kontraindikationer för att ta drogen, i närvaro som det är omöjligt att gå ner i vikt vid användning.
 4. För bästa effekten och maximal viktminskning borde läkemedlet kombineras med diet och träning med lågt kaloriinnehåll.

Det är viktigt! Innan du använder nikotinsyra för viktminskning bör du rådgöra med din läkare och klara prov.

Kontra

Det är strängt förbjudet att ta nikotinsyra droger i följande situationer:

 1. Individuell intolerans mot någon av komponenterna i läkemedlet.
 2. Akuta sår i sår.
 3. Arteriell hypertoni.
 4. Gikt.
 5. Perioden för graviditet och amning.
 6. Hyperurikemi.
 7. Njursten.
 8. cirros;
 9. Dekompenserad diabetes.
 10. Läkemedlet är kontraindicerat i följande fall:

Innehållet av vitamin PP kan åtföljas av följande biverkningar:

 • allergiska reaktioner;
 • spolning av huvudet;
 • hudrödhet;
 • yrsel;
 • urtikaria
 • domningar och förlust av känsla
 • tinning i huden.

Värt att veta! I närvaro av biverkningar bör dosen minska eller helt avbryt läkemedlet.

Vid långvarig användning av nikotinsyra kan följande tillstånd utvecklas:

 • leverfetma
 • hyperuricemi;
 • ökad enzymaktivitet;
 • reducerad glukos tolerans.

Det är viktigt! För att övervaka patientens tillstånd under perioden med långvarig nikotinsyrabehandling utförs periodisk laboratoriediagnostik av huvudblodparametrarna.

Instruktioner för användning

Nikotinsyra tabletter ska ordineras av en läkare.


Den rekommenderade dosen som anges i anvisningarna för läkemedlet är som följer:

 1. För behandling av pellagra:
  • vuxna - 0,1 g 2-4 gånger om dagen (högst 0,5 g per dag);
  • barn - 0,0125 - 0,05 g 2-3 gånger om dagen, beroende på ålder
  • Behandlingstiden är 15-20 dagar.
 2. Vuxna för behandling av ischemiska cirkulationsstörningar i hjärnan, vaskulära spasmer i benen, gastris i låg syra, ansiktsnerven i nervsystemet, sår och sår:
  • dosering 0,05 - 0,1 g 34 gånger om dagen (upp till 0,5 g maximalt);
  • Behandlingsförloppet är 30 dagar.

Värt att veta! För att förebygga eventuella komplikationer i levern i samband med användning av nikotinsyra i höga doser, bör du inkludera metionin i daglig diet, t.ex. stallost, eller ta drogen i tablettform eller andra lyotropa läkemedel (Essentiale, lipoic acid, etc.) d.).

Användningen av nikotinsyra i terapi med andra läkemedel kräver rådgivning till en läkare.

Kombinera inte mottagningen av vitamin PP med följande droger:

 1. Tiaminkloridlösning (nikotinsyra förstör tiamin).
 2. Fibrinolytiska medel, antispasmodika, hjärtglykosider.
 3. Alkoholhaltiga drycker (ökad toxisk effekt).
 4. Antihypertensiva medel (ökar deras verkan).
 5. Antikoagulanter, acetylsalicylsyrapreparat (blödning kan utvecklas).

Samtidigt tar nikotinsyra med antibakteriella läkemedel, är svår hyperemi (rodnad i huden) möjligt.

Acceptans av nikotinsyra minskar de toxiska effekterna på drogerna i följande grupper:

 1. Barbiturater.
 2. Tuberkulosläkemedel.
 3. Sulfonamider.

Värt att veta! När man tar orala preventivmedel och isoniazid ökar kroppens behov av vitamin PP, då omvandlingen av tryptofan till nikotinsyra saktras.

recensioner

Flickor som tog nikotinsyra tabletter delar sina recensioner om drogen.

"Jag försökte misslyckas att gå ner i vikt under amning, samtidigt som jag lider av konstant trötthet, sömnighet och trötthet. Att ta nikotinsyra rekommenderades av en läkare och förbättrade mitt tillstånd bokstavligen direkt. Dessutom började vikten gradvis minska, och upphörde med att vilja ha sötvård. Efter ett tag hade både min bebis och min bebis utsläpp och jag slutade ta piller, men jag är överallt nöjd med deras effekt. "

"Jag började ta nikotinsyra på grund av intensiv håravfall. Förutom att använda en tablett per dag, använde de dem också som en del av en hårmask (blandad krossad medicin med salt) på råd av en frisör. Bokstavligen efter flera ansökningar märkte jag att mjäll försvann och intensiteten av håravfall minskade avsevärt. "

"Nikotinsyra tabletter var ordinerad för mig av en läkare för behandling av ihållande huvudvärk i samband med störningen av hjärnkärlen. Piller hjälper mig mycket, men jag märkte inte effekterna på vikt eller hår. Ja, och skulle inte ta dem för sådana ändamål, ännu är nikotinsyra ett läkemedel, och även instruktionerna indikerar att de används enligt läkarens recept och inte som kosmetika. "Nästa Artikel
Hur man blandar hårfärg