6 populära sätt att använda nikotinsyra för att stärka och växa hår


Nikotinsyra för hår används ofta av tjejer, och den överväldigande majoriteten av recensionerna är bara positiva. Vad är anledningen? Låt oss försöka lista ut det.

Det finns gamla kvinnors roliga: kort hår - att växa, långa trimmer. Samtidigt är skärning några minuter, men för att växa är det en hel vetenskap. Hennes hår är olika och reagerar på långt beprövade lösningar på olika sätt. Ett råd - du måste försöka!

I kosmetisk industri finns det många dyra produkter, mycket användbara och mycket kända, men om det inte finns någon önskan eller möjlighet att köpa märkesvaror, kan du använda traditionell medicin: billig och glad, men i stor utsträckning effektiv.

Olika oljor, flytande vitaminer, naturliga ingredienser och nikotinsyra används som naturliga reduktionsmedel av densitet, glans och andra indikatorer på hårets skönhet.

Vad är "nikotinsyra"

Nikotinsyra är en av två former av ett enda läkemedel vitamin B3 (niacin, PP). Vattenlöslig formel gör att du snabbt kan absorberas i kroppen. Niacin förstörs inte av höga temperaturer och ultraviolett strålning, kroppens inre syra och alkaliska miljö.

Vad är användbar niacin

I kroppen utför ämnet niacin följande funktioner:

 • deltar i metabolismen av proteiner, fetter och aminosyror;
 • reglerar redoxprocesser;
 • deltar i splittring av mat och "produktion" av energi;
 • reducerar kolesterolnivåerna i blodet;
 • positiv effekt på blodmikrocirkulationen;
 • minskar smärta
 • fungerar som ett mildt lugnande medel.

Som kosmetik för huden används nikotinsyra för att ge en antiinflammatorisk effekt, som en antioxidant. Den stöder en sund hud, främjar cellregenerering och påskyndar metaboliska processer.

Nikotinhår används för att påskynda tillväxten och återställa strukturen.

 1. På grund av accelerationen av blodcirkulationen i hårbotten, vid hårfolliklarna, minskas håravfallet och tillväxten av nya är accelererad.
 2. Efter en kurs av nikotinsyra stannar håret längre och måste tvättas betydligt mindre ofta.
 3. Förnyelsen av cellerna i hårbotten och hårsäckarna förbättrar funktionen av friska lökar och behandlar skadade.
 4. Under kursen ser du att håret blir glänsande och får en djupare färg på grund av pigmentproduktionen.

Blanketter för frisläppande

Eftersom användningen av läkemedlet kan vara ganska olika, finns det flera former av frisättning.

Du kan köpa det här billiga verktyget på något apotek till ett överkomligt pris.

Hur man använder nikotinsyra för hårväxt

Användningen av nikotinsyra i ampuller för ditt hår kommer att vara användbart, men vi varnar dig genast, det kommer inte att bli något enkelt resultat efter en tid, vänta inte ens. Nikotin kan användas på olika sätt, vilket kommer att diskuteras ytterligare.

Lokal applikation

Det har redan nämnts att hårbehandling utförs varje dag i en månad - en kurs, varefter du måste ta en 30-dagars paus. Detta gäller för lokal användning - när kompositionen gnids i hårbotten.

 1. Innan proceduren gör ett hudtest för att eliminera utseendet av allergiska reaktioner eller manifestationer av individuell intolerans mot vitaminet.
 2. Nikotinsyra som ett självständigt medel appliceras på rent, något torkat hår, inte hela längden, men endast vid rötterna.
 3. Du kan använda 1-2 ampuller åt gången, inte mer (men det är bättre att begränsa 1).
 4. Öppna dem omedelbart före användning och, om huden på huvudet är torr, späd med vatten (1 till 1) i en separat behållare.
 5. Applicera produkten på hårrötterna, gnugga den med fingertopparna (försök inte att omfamna den enorma, du får en månad att applicera lösningen på alla delar av huvudet). Nästa gång försök att täcka de platser som inte var uppmärksammade på sista gången.
 6. Efter applicering av en liten brännande känsla och rodnad kommer att uppträda - det här är normalt, men du expanderar kärlen.
 7. Skölj av ingenting - torka bara håret på ett naturligt sätt.

I sammansättningen av schampo

Det mest grundläggande sättet att använda några vitaminer är att lägga till ditt favoritschampo. MEN! Det är viktigt att dess sammansättning är så naturlig som möjligt, annars till och med tillägg vitaminer, åtminstone inte lägga till - ingen mening.

 1. Strax innan du tvättar håret, blanda schampo och en ampull av syra i en separat behållare.
 2. Skölj den resulterande blandningen av hår och håll i 3-5 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten och torka utan att använda en hårtork.

Med örttekoko

Vitamin B3 ger maximal nytta i kombination med kamille, nässla, ingefära, kalendula och burdock infusioner. Förresten kan du brygga verktyget antingen med en komponent eller alla tillsammans.

Det är nog att lägga 1 ampoule syra per liter vätska till växtbaserade avkok.

skrubba

Användningen av skrubbe med syra en gång i veckan minskar det oljiga håret, minskar utseendet av mjäll.

Applicera på en blandning av en matsked grovt salt, en ampull av syra och några droppar av någon essentiell olja på den tidigare tvättade hårbotten. Massage och skölj med vatten.

I masksammansättningen

Recept masker baserade på nikotinsyra uppenbarligen osynlig. Det är bättre att använda sådana masker i kurser om fem stycken med ett intervall på 3 dagar. Till huvudkomponenten (1 ampull av syran själv) tillsättes några extra.

 1. ¼ kopp linfrö, konst. sked Eleutherokocktinktur och Art. sked av vitamin E. Blanda och lämna i en timme, värma huvudet. Efter önskad period, tvätta av håret med ett sulfatfritt schampo.
 2. Blanda separat 3 msk. skedar av henna och ½ kopp kokande vatten, 1 tsk av jäst och 1 msk. sked vatten, och sedan kombinera och tillsätt 5 droppar verben oljeprodukt. Håll på håret i 40 minuter, skölj sedan.
 3. Blanda äggulan, Art. en sked full av honung och olivolja, en kapsel eller en tesked vitamin E. Applicera på håret hela längden och lämna i 60 minuter.
 4. Art. sked aloe juice och samma tinktur av propolis mix och lämna på håret i 20 minuter.
 5. Lägg till 2 msk. skedar av jojobaolja, 1 msk. sked av honung, 2 tsk vitamin E, äggula. Applicera över hela längden av 40 minuter. Tvätta av med vatten innehållande äppelcidervinäger - några matskedar kommer att räcka till.
 6. Ångad en skiva rågbröd i 1/3 kopp kamilleinfusion. Lägg till 2 kapslar AEvita och applicera på håret i en timme, värma huvudet.
 7. Till en tesked riven ingefära lägg till AEvita kapsel och 2 msk. skedar av olivolja. Applicera i hårbotten i 15 minuter, skölj sedan.
 8. ¼ koppar linfrö, en matsked eleutherokocktinktur och vitamin E-blandning och lämna på håret i en timme. Värm upp och skölj med sulfatfritt schampo.
 9. Blanda en ampoule med syra och 2 msk burdockolja, värma med vattenbad och applicera längs håret i 2 timmar. Isolera för att bättre absorbera och skölj därefter. Det rekommenderas att utföra proceduren två gånger i veckan.
 10. Blanda nikotinsyra med 2 matskedar, värm på ett vattenbad, tillsätt en flaska med Dimexidum och applicera på tvättat hår.

Applicera sådana masker på två sätt.

 1. Alla komponenter blandas och appliceras tillsammans.
 2. För det första appliceras nikotinsyra och efter en halvtimme allt annat.

intag

Du kan odla hår inte bara med hjälp av extern användning av nikotinsyra, men du måste först rådfråga en specialist.

Såsom redan nämnts finns det två former av niacinfrisättning: vi har beskrivit hur man använder ampullerna här, nu ska vi berätta hur piller kan hjälpa till att odla långa krullar.

Enligt recensioner av dem som har försökt denna metod är tabletterna inte värre än ampuller, och mindre krångel, och resultatet är detsamma.

Kontra

Det bör noteras att vissa företag producerar en produkt med en ganska specifik skarp lukt, vilket inte är trevligt för alla, men under alla omständigheter försvinner snabbt. Men det mesta av syran är luktfritt.

Specifika kontraindikationer för extern användning nr. En allergisk reaktion eller individuell intolerans kan uppenbaras av överdriven bränning, klåda eller utseende av röda fläckar. Du måste omedelbart överge användningen av nikotinsyra i någon form.

De flesta människor tar lugnt vitaminer och internt, men det finns en liten funktion. Minns att niacin är det enda medicinska vitaminet och som ett läkemedel har ett antal kontraindikationer.

Du bör inte ens försöka fixa håret på detta sätt om du har diagnostiserat någon av följande sjukdomar: diabetes, gikt, ett sår, blödande manifestationer eller leverproblem.

Vilka proffs säger

Professionella kosmetologer är ganska skeptiska till användningen av traditionell medicin i kosmetologin i ren form, men att förneka att professionella verktyg innehåller samma naturliga ingredienser, inklusive nikotinsyra, inte är i fara.

Det finns ingen hård kritik mot niacin som ett medel för att aktivera hårväxt från dem, men ändå ges företräde för märkesvaror och naturliga oljor. Kanske händer det för att få människor vet alls inte om den här metoden.

Läkare föreskriver ofta niacin för olika sjukdomar som ett extra medel, men den dagliga dosen av oral intag bör vara strikt begränsad och reglerad. Positiva recensioner av intern användning av nikotinsyra för att påskynda hårväxten, vi har inte hittat, som förresten negativa.

rön

Nikotinsyra tillhör gruppen vattenlösliga vitaminer B-B3 för att vara exakt. Niacin används också som ett kosmetiskt verktyg för hår, ansikte och hårbotten. Genom att utföra en mängd olika medicinska funktioner i människokroppen.

För att påskynda tillväxten och förbättra hårets tillstånd kan du använda tabletter och en flytande form av nikotinsyra - lösningar i ampuller.

Du kan använda verktyget själv utan tillsatser, lägga till schampo, växtbaserade extrakt eller bygga en skrubb.

Du kan komplettera effekten av niacin med hjälp av andra komponenter - blanda i masken, de har en fördelaktig effekt på håret.

Beroende på vilken typ av nikotanvändning du har, test för eventuella allergiska reaktioner och idiosyncrasi. Var försiktig, inte bara för din skönhet, men också för hälsan!

Mor till två barn. Jag har kört ett hushåll i mer än 7 år - det här är mitt främsta jobb. Jag gillar att experimentera, ständigt försöker olika metoder, metoder, tekniker som kan göra vårt liv enklare, modernare och rikare. Jag älskar min familj.

Användningen av nikotinsyra för hårväxt - foto

Nikotinsyra är en vitamin PP. Det är en av de viktigaste komponenterna i de flesta kosmetiska preparat för hud och hårvård. Detta verktyg främjar den aktiva tillväxten av lockar, vilket gör dem mindre spröda, ljusa och glänsande. Tänk på ett foto av håret efter nikotinsyra, dess användning och applicering, såväl som maskrecept baserat på det.

Nikotinsyraanvändning för hår

Hårbehandling med nikotinsyra görs alltmer hemma. Det är trots allt mycket enkelt att förbereda en mask på grundval av den, och effekten av den kommer att märkas efter några förfaranden. Förutom att förbereda masker, kan du lägga till det på några schampon, balsam och annat sätt att ta hand om lockar.

En speciell egenskap hos nikotinsyra är den snabba mättnaden av trådarna med vitaminer, restaureringen av deras struktur och förstärkning av hårbotten i hårbotten. Förutom behandling av krullar kan nikotinsyra användas för att behandla kolit, neurit och pellagra.

Dessutom bidrar vitamin PP till att förbättra tillståndet av blodkärl, expandera dem och öka elasticiteten. Denna komponent av kosmetika penetrerar snabbt epidermis. På grund av detta får hårsäckarna användbara komponenter, vilket stärker sin struktur från insidan. Med regelbunden användning accelererar nikotinsyra hårväxten och stärker dem.

En annan fördel med användningen är mångsidighet. Perfekt för alla typer av hår, torkar inte krullar, och hjälper också till att normalisera deras greasiness. Läkemedlet har ingen obehaglig lukt och lämnar inte heller en fet och klibbig rest på trådarna.

Dessutom bidrar nikotinsyra till mättnaden av hårrötterna med syre, vilket är fördelaktigt påverkat av det allmänna tillståndet i hårbotten och krullarna. Detta läkemedel kommer att hjälpa kvinnor på kortast möjliga tid att växa långt och starkt hår, samt hjälpa människor som lider av håravfall.

Kontraindikationer för användning av vitamin PP

När den används korrekt kan nikotinsyra inte skada krullarna och hårbotten. Biverkningar kan uppstå endast med allergier, såväl som personer med känslig hårbotten eller viss skada på huden.

Var kan man köpa nikotinsyra för hår?

Nikotinsyra finns i de flesta livsmedel, så kroppen drabbas sällan av bristen. Det används emellertid ofta för att förhindra olika sjukdomar, liksom att återställa och stärka håret.

Du kan köpa ampuller eller tabletter. För att snabbt återställa krullarna och påskynda tillväxten rekommenderas det att ta vitamin PP inte bara inuti, men också använda den för att göra hemlagade masker.

Instruktioner för användning av nikotinsyra för hår inkluderar att ta en tablett två gånger om dagen, samt att använda en injektionsflaska per dag för att förbereda masker. Efter att ha tagit p-piller ska det drickas med mycket vatten eller mjölk.

Priset på läkemedlet varierar från 100 till 150 rubel. Men på apoteket kan du köpa dyrare motsvarigheter, som tillverkas i en mer bekväm form eller innehåller ytterligare komponenter. Men det blir faktiskt samma vitamin PP, så det är ingen mening att överbetala.

Användningen av nikotinsyra för hår

När du använder injektionsflaskor bör gnidas i hårbotten. Det är nödvändigt att göra detta efter att ha tvättat huvudet. Denna metod för användning stimulerar blodflödet till hårbotten, så folliklarna får mer syre, vilket är så nödvändigt för sin aktiva tillväxt. Ökad blodcirkulation i hårbotten kan stärka locken och förhindra deras förlust.

Regelbunden applicering på hårbotten av nikotinsyra kommer att minska kretsens fettighet. Applicera läkemedlet är extremt enkelt. Dessutom kan du använda det själv eller som en del av naturliga masker.

Det rekommenderas att använda nikotinsyra med ingredienser som ingefära, honung, örtte och tinkturer, olivolja och eteriska oljor. Du kan också lägga till lite vitamin A och E, vilket förbättrar hårets hälsa.

Hårvård med detta verktyg bör vara regelbundet. För att återställa krullarna rekommenderas att du tar en 30-dagars kurs. Du ska inte använda mer än en ampull per procedur och läkemedlet ska appliceras med fingertopparna. Och om du gör en mask ut ur det, använder du en speciell pensel.

Applicera läkemedlet bör börja med de tidiga områdena av huvudet, gradvis flytta till kronan. För detta är det mer lämpligt att använda en pipett. Använd läkemedlet bör vara dagligen. Innan krullen appliceras tvättas och torkas på ett naturligt sätt. Det rekommenderas inte att sätta på smutsiga ringlådor. Detta beror på det faktum att smuts och damm kan komma in i folliklarna tillsammans med nikotinsyra.

Använd läkemedlet bör vara omedelbart efter öppnande av ampullen. Nikotinsyra försvinner mycket snabbt, så inom en timme efter ampullens öppning försvinner de användbara egenskaperna nästan.

Det är mycket viktigt att övervaka hårbotten efter första gången. Om en allergisk reaktion uppstår, är det nödvändigt att späda det med vatten i den efterföljande applikationen. Även i detta fall borde det inte användas i ren form, men som en av komponenterna i naturliga masker.

Nikotinsyra för hårväxt

Under hösten och vintern, såväl som med försvagad immunitet, växer håret långsamt, blir sprött och tråkigt. Nikotinsyra hjälper till att lösa detta problem. Det förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och ger bättre näring till hårsäckarna.

Användningen av syra för hårtillväxt rekommenderas att börja vid det första tecknet på detta problem. Om du inte börjar lösa problemet snabbt, kan behandlingen i framtiden ta längre tid. I det här fallet är det bättre att använda drogen i form av ampuller. Det kan gnidas i hårbotten eller användas som en komponent i läkningsmaskar.

Nikotinsyra mot håravfall

Om du står inför problemet med håravfall, kommer nikotinsyra att hjälpa till att lösa problemet med ens delvis skalighet. I det här fallet bör det appliceras inte bara på huden med partiell håravfall, men också på resten av hårbotten.

Men när du använder det här verktyget måste du noggrant övervaka kroppens reaktion. Om utslag eller annan hudavvikelse uppträder, ska användningen avbrytas. Med en normal reaktion, fortsätt gnugga läkemedlet i hårrötterna varje dag tills deras tillstånd förbättras. Därefter använder du vitamin PP-kurser för förebyggande.

Nikotinsyra tabletter och ampuller för hår

Oavsett form av frisättning har läkemedlet en positiv effekt på kretsarnas hälsa och utseende. Det är emellertid mer lämpligt att använda tabletter för oral administrering och ampuller för att gnugga i hårbotten, liksom för att förbereda masker för att återställa hälsan hos trådarna och hårbotten.

Hår efter nikotinsyra:

 • Resultaten av ansökan kan ses efter två veckor.
 • Efter flera användningar av läkemedlet minimeras håravfall. Detta kan förstås av antalet hår som finns kvar på kammen.
 • Efter en månad med regelbunden användning visas en ganska märkbar underrock på huvudet, vilket indikerar att vilande hårpärlor är vakna. Med det konstanta intaget av nikotinsyra inuti och som en del av maskerna ökar hårets densitet väsentligt.
 • Om den genomsnittliga tillväxthastigheten hos håret är ca 1 cm per månad, då när det används vitamin PP, ökar den till 2-4 cm.

Nikotinsyra för hår - foto före och efter

Hårmask med nikotinsyra

Recept för nikotinsyra masker accelererar hårväxt och förhindrar håravfall. Men för att göra ditt hår glänsande, starkt och extremt vackert, kan du göra naturliga masker med egna händer, vilket kommer att innehålla andra användbara komponenter.

Recept för hår med nikotinsyra och propolis

Regelbunden användning av masken gör att du kan påskynda tillväxten av lock och ge dem sken och skönhet.

ingredienser:

 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • Aloe juice - 20 ml.
 • Propolis tinktur - 20 ml.

Alla komponenter ska blandas och appliceras i hårbotten. Skölj masken efter 60-90 minuter. För att återställa hårets struktur, liksom accelerera bör deras tillväxt genomföras minst tio procedurer.

Mask för hårväxt med vitamin PP och ägg

Att använda en mask kommer att påskynda tillväxten av krullar med 3-4 gånger i några få procedurer. Dessutom stärks håret och dess struktur återställs.

ingredienser:

 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • E-vitamin - 10 ml.
 • Linfrö - 15 ml.
 • Ägg - 1 st.

Blanda alla komponenter i masken och sätt den på rena lockor. Tvätta av masken ska vara varm med lätt surgjort vatten. Använd minst tre gånger i veckan.

Mask med nikotinsyra och jojobaolja

Bäst för hår av vilken typ som helst. Hjälper normalisera fettighet, fuktar och uppfriskar lockar. Men det viktigaste - masken hjälper till att växa långt och friskt hår på kort tid.

ingredienser:

 • Jojobaolja - 20 ml.
 • Nikotinsyra - 1 ampull.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 20 ml.
 • En lösning av vitamin E - 10 ml.

För att förbereda masken rekommenderas att använda flytande honung. Om kandad honung används ska den smälta i ett vattenbad. Lägg sedan till resten av maskingredienserna. Den erhållna blandningen bör appliceras på tidigare tvättade och torkade strängar under 40-50 minuter. Skölj blandningen bör vara varmt vatten med tillsats av citronsaft eller äppelcidervinäger. På det här sättet kommer du att bli av med den obehagliga lukten av masken, och också ge krusarna friskhet och glans.

Nikotinsyra för hår: ansökan recensioner

Natalia, 24 år gammal

Efter att ha läst recensioner av experter om användning av nikotinsyra ville jag prova det själv. Håret började växa snabbare och slutade falla ut.

Jag använder olika sätt att använda nikotinsyra. Jag dricker ett piller inuti och gör en mask med syror för hår. Således kunde hon förhindra åldersförlust av krullar.

Nikotinsyra är min hårs frälsare. Jag gjorde dålig kemi och fick klippa mitt hår väldigt kort. Och detta läkemedel har vuxit långa lockar igen.

Nikotinsyra för hårväxt: i vilka fall användningen och effekten av ansökan

Att bli ägare till ett vackert, friskt hår, inte nödvändigtvis tillgodose salongtjänster. Det finns mer tillgängliga vägar på vägen till skönhet. Dessa inkluderar nikotinsyra för hår i ampuller. Det kan köpas till ett rimligt pris hos alla apotek. I denna artikel kommer vi att förklara i detalj hur nikotinsyra är användbar för hår och hur man använder det här verktyget.

Varför behöver du

Nikotinsyra för hårväxt (även känd som vitamin pp / b eller niacin) är ett läkemedelsläkemedel som är en av de vattenlösliga vitaminerna. Denna lösning är ett vitamin B-vitamin som förbättrar DNA. Det deltar också i hårfolliklarnas energiomsättning.

I naturen finns en sådan användbar substans i fisk och spannmål. Det är gruvd och syntetiskt. Tjejer som vill förbättra hårets struktur, för att förhindra förlusten, kan behandlas med nikotinsyrahår. Köp bara det bättre i ampuller, eftersom piller inte är lika effektiva. I vilka fall används nikotinsyratabletter, läs fördelarna och nackdelarna med denna form av läkemedlet på vår hemsida.

Sammansättning och fördelar

Nikotinhår har många fördelar jämfört med andra läkemedel med samma aktivitetsspektrum. Dessa inkluderar:

 • lågt pris på nikotinsyra;
 • Användningen av nikotinsyra är inte svår. Det kan tillsättas till schampo, balsam för strängar, eller helt enkelt gnidas in i huden på huvudet;
 • nikotinsyra i ampuller har en fördelaktig effekt på håret: det läker det, ger näring med användbara mikrodelar, närmar sig varje glödlampa och förstärker till och med huvudets blodkärl.
 • Resultatet av att använda detta läkemedel är redan synligt efter flera förfaranden;
 • nikotinsyra från håravfall har ingen lukt. Strängar efter att den blivit mjuk, silkeslen. Ingen klibbighet. Krullarna ser väldigt snyggt och vackert ut. Så gör vitamin PP i ampuller;
 • Nikotinbehandling bidrar till att minska sekretionen av de subkutana talgkörtlarna, vilket är viktigt om en person har djärva typer av trådar.

Se även: Folsyra för hårväxt, hemligheterna av dess effektivitet.

Det är viktigt! När det gäller kompositionen rapporterar instruktionerna för användning av detta läkemedel att det innehåller vitamin PP för hår, natriumbikarbonat samt vatten för injektionsvätskor.

I vilka fall används

Kursen av nikotinsyra för hårtillväxt tilldelas personer som diagnostiserats med:

 • ett fall av skallighet efter cancerbehandling
 • delsträng fallout inte bara hos kvinnor utan också hos män;
 • stoppar sjalstillväxten.

Dessa indikationer på användningen av vitamin pp i ampuller är inte de enda saker som bör beaktas. Innan du börjar applicera nikotinsyra, måste du kontakta en kvalificerad tricholog som ska undersöka hårbotten och befintlig historia för att exakt bestämma möjligheten och metoden för dess användning. När allt kommer omkring kan användningen av nikotin ha biverkningar.

tillverkare

Förteckningen över läkemedelsföretag som producerar vitaminer för hårets huvud, som inkluderar nikotinsyra, innefattar:

 • Bufus (Ryssland);
 • Pharmstandard (Ryssland);
 • Darnitsa (Ukraina);
 • Injektionsflaska (Ryssland, Kina);
 • Dalhimpharm (Ryssland).

Kostnad för

Till kostnad, vitamin PP för strängarna är mycket prisvärd. Ett paket av läkemedlet i ampuller, beroende på tillverkaren, kommer att kosta 20-90 rubel.

Applikationsfunktioner

Effekten av nikotinsyra på män och kvinnors hår är densamma. Män använder denna botemedel mot alopeci. För detta ändamål gnuggar innehållet i ampullen massagerörelser i rötterna. Förfarandet upprepas i 1-2 månader (varaktigheten bestäms beroende på skaldets skede).

Den vackra halvan av mänskligheten använder vitamin PP för att växa elegant långt hår. Vi kommer att lista för dig några funktioner, hur man gnuggar nikotinsyra i hårbotten:

 1. Massering bör utföras efter tvättning av håret så att hårsäckarna inte absorberar damm och smuts som sätts på strängarna tillsammans med läkemedlet. Du bör alltid torka håret med en hårtork innan du applicerar. Denna metod för användning av läkemedlet stimulerar blodcirkulationen. Som ett resultat får hårsäckar betydligt mer syre, vilket bidrar till tillväxten av strängar. Curls stärks och faller mindre ut.
 2. Försök att förstå hur man använder nikotinsyra för hår, det är värt att överväga att goda resultat kommer att vara endast vid regelbunden användning.
 3. För en bestående effekt är det lämpligt att göra masker med nikotinsyra för hårväxt.
 4. En annan viktig regel, hur man applicerar nikotinsyra till håret - du kan inte använda mer än en ampull på en gång.
 5. Applicera på de trådar som nikotinpreparat behöver, flytta i riktning från templen till kronan. Vi rekommenderar att du använder en pipett för detta ändamål.
 6. Hur man använder nikotinsyra för hårväxt effektivt? Öppna kapseln, använd omedelbart innehållet, annars kommer drogen att försvinna och effekten blir noll.
 7. För känslig hud kan det vara nödvändigt att späda läkemedlet med vatten eller andra kosmetika i andra koncentrationer än vad som rekommenderas eller till och med ge upp användning.

Varning! Nikotintinktur kan orsaka biverkningar. Därför, efter första ansökan, se om det finns märkliga utslag eller atypiska irritationer på huden.

Kompatibel med vitaminer och mineraler

Det går bra med drogen:

Med dessa komponenter kan du blanda nikotin och förbereda terapeutiska masker för strängarna.

Kontra

Eftersom läkemedlet har en direkt effekt har den signifikanta kontraindikationer:

 • några sjukdomar i huvudets hud: psoriasis, versicolor, scabies och andra sjukdomar av detta slag;
 • individuell intolerans mot ett ämne som nikotin;
 • Under graviditeten kan du inte använda vitamin PP för hår.
 • Nikotinsyra mot håravfall är strängt förbjuden för användning under amningstiden.

Regler för ansökan

Nu kommer vi att beskriva de grundläggande reglerna för hur man använder nikotinsyra för hårväxt i kapslar:

 1. Tvätta först håret med schampo och torka det.
 2. Öppna kapseln och använd en vanlig medicinsk spruta för att ta bort allt innehåll från det.
 3. Kram medicinen från sprutan i en ren skål (skål eller tallrik). Om du använder läkemedlet för första gången, använd endast hälften av innehållet i kapseln för att se den eventuella reaktionen av kroppen på läkemedlet.
 4. Sprid krullarna i flera identiska bitar.
 5. Droppa läkemedlet på avståndet mellan trådarna och fördela det jämnt med händerna på locken.
 6. Efter proceduren behöver du inte tvätta håret. Men märk om du har mjäll. Om det såg ut så måste håravfall använda ett annat verktyg.

Behandlingsförloppet med nikotinsyra, som regel, överstiger inte 30 dagar. Då är det nödvändigt att ta en månadsbrytning och upprepa behandlingen om det behövs.

Ansökningsmetoder

Det finns flera alternativ för hur man gnuggar nikotinsyra i håret.

Tillägg till schampo eller balsam

Krama den kosmetiska produkten på din palm eller i en skål, där vitaminet ursprungligen hälldes. Den rekommenderade dosen - 10 ml nikotin tillsätts till varje 100 ml schampo. Rör blandningen med en gaffel och tvätta sedan huvudet på vanligt sätt.

Rådet. För att förbättra effekten kan du hålla blandningen i 10 minuter på håret. Denna procedur har en positiv effekt på deras tillväxt.

spraya

Receptet är enkelt: Lös upp kapseln av vitamin PP och aloe vera juice i 50 ml mineralvatten. Spraya håret efter varje tvätt. På en månad kommer du se hur användbart denna spray är och hur effektiv användningen av nikotinsyra är för hår. Du kan hitta mer användbara recept för att förbereda en vitaminspruta för hårväxt hemma på vår hemsida.

Maskrecept

 1. En mycket effektiv mask av vitamin PP och E, linolja, en äggula, Eleutherococcus tinktur. Hur man tar? Applicera den skapade salva till de tvättade strängarna i en timme. Då måste du tvätta håret med rent varmt vatten.
 2. Blanda vitamin PP med en matsked aloe vera juice och samma mängd propolis tinktur. Denna mask för hår med nikotinsyra tvättas av 30-40 minuter efter applicering.
 3. Kombinera vitaminerna PP och E med 20 g jojobaolja i en maträtt, tillsätt samma mängd flytande honung och lägg alla med en äggula. Det är nödvändigt att tvätta av organen i 40 minuter efter vattenlösning med äppeläger.
 4. Vitaminmask. För dess förberedelse behöver du: 2-3 matskedar balsam, 3 droppar vitaminer i oljelösning A och E, 1 ampull av användbara B-vitaminer (1, 6, 12,3), ampull aloe. Alla komponenter läggs till växelvis. Kompositionen blandas väl. Applicera på rena krullar. Tåla minst en timme (2 maximalt) under plastfolie. Skölj med rinnande vatten.
 5. Dimexidmask. På grund av det faktum att dimexid hjälper niacin att bättre tränga in i huden, verkar verktyget aktivt på glödlamporna och accelererar tillväxten. Förbereda 1 ampoule (dos) nikotin blandad med 2 doser basolja och upphettas i ett vattenbad (upp till 40 grader). Dimexid tillsätts också här (1 dos). Allt är blandat, och massan appliceras på de tvättade locken, och toppen är täckt med polyeten och en handduk. Hålltiden är en halvtimme. Sedan måste blandningen tvättas av med schampo. Dimexidmasken används inte mer än en gång i veckan under en period på två månader.

Effektiv är en mask med kardborreolja.

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • någon kosmetisk mask eller basolja (jojoba, kokosnöt, etc.) i en mängd som är nödvändig för att täcka hela hårbotten;
 • äggula
 • 2 teskedar (utan topp) av blå lera;
 • 2 bord. skedar av burdock olja;
 • 1 ampull av niacin;
 • en nypa röd peppar.

Förberedelse: Alla ingredienser blandas i en plast eller keramisk maträtt med en plastsked eller pensel. Sedan appliceras på hårets huvud, särskilt - i området av rötterna. Huvudet är inslaget med polyeten, en varm handduk eller en hatt och åldras i 20 minuter. Skölj med schampo.

Effekt av användning

Hjälper nikotinsyra krulväxt? Ja, när den används korrekt. Efter 14 veckors användning av läkemedlet kommer effekten att märkas:

 • lockar slutar falla ut. Under borstning minskar antalet strängar som faller;
 • En annan viktig punkt, som nikotinsyra påverkar tillväxten av strängarna - framträder underrock, vilket indikerar att tidigare sovande hårsäckar är vakna.

Vi har listat de grundläggande sätten att göra ditt hår vackert, silkeslatt och lättsamt med hjälp av ett örepreparat för hår.

Men kom ihåg, trots de ovillkorliga positiva egenskaperna hos nikotin, kan det vara bra och skadligt. Om du inte har kontraindikationer för användningen av ett sådant botemedel måste du köpa det. Då ser du själv hur effektiv den enkla behandlingen av hår med nikotinsyra kan vara.

Visste du att du kan växa långa och tjocka krullar utan att till och med använda sig av syntetiska droger? Använd bevisade folkmekanismer:

Nikotinsyra för hårväxt. Indikationer, instruktioner för användning i ampuller, tabletter, masker. Trichologist recensioner

Nikotinsyra bidrar till att normalisera ämnesomsättningen, utvidgar blodkärlen. Det används aktivt i kosmetologi för att återuppliva hårväxten. Dessutom är den lämplig för alla typer av hår och masker som är förberedda med det hjälper till att återställa hårets naturliga skönhet. Ämnet är lämpligt för regelbunden användning.

Vad är nikotinsyra

Nikotinsyra är vitamin B3, ett annat namn är niacin eller vitamin PP. Kroppen själv producerar en viss del av det, och resten av den erforderliga kvantiteten kommer med mat, droger.

Vitamin PP, som är nödvändigt för lipidprocessen, för att upphäva åldringen av alla vävnader, inklusive hår. Den innehåller nikotinsyra, natriumbikarbonat, renat vatten. Rubbing niacin i hårbotten, folliklar stimuleras, tillväxten förbättras och håret stärks. De blir silkeslen och glänsande.

De positiva egenskaperna hos vitamin PP

Nikotinsyra löses mycket lätt i vatten. Det kännetecknas av regenererande, fuktgivande, stramande åtgärder.

Vitaminburk:

 • öka blodcirkulationen
 • eliminera mjäll
 • förnya hårstruktur
 • påverka hårets fetthalt
 • stärka håret
 • behandla omfattande alopeci;
 • skydda mot skadliga effekter av miljön;
 • sakta ner åldrandet.

Verktyget kan penetrera djupt in i huden och närma sig folliklarna. Som ett resultat blir håret silkeslen och felfri.

Kontraindikationer och skador

De viktigaste kontraindikationerna av niacinintag är närvaron av en glut av vitamin PP, en allergisk reaktion på läkemedlet.

Och måste också vara försiktig i ansökan när:

 • hypertoni;
 • gastrointestinalt sår;
 • blödning;
 • diabetes;
 • leversjukdom;
 • barn upp till 12 år.

Under graviditet och amning används läkemedlet uteslutande under ledning av en läkare. Du ska inte använda drogen ofta, eftersom det kan skada huvudet.

Användning av masker och gnidning i huden bör undvikas när:

 • hudsjukdomar;
 • vaskulär dystoni.

Verktyget påverkar talgkörtlarna, i vilket fall håret blir tjockare, blir orörligt. Eftersom det är viktigt att försiktigt applicera detta verktyg för oljig hårtyp. Du ska inte använda den under perioden eller några dagar före menstruation.

Använd inte för håravfall, utlöst av droger.

Använd inte mer än 2 ampuller av läkemedlet, eftersom verktyget kan vara en källa till allergi. Obetydlig lukt kan irritera ögonens slemhinnor.

Vad är bättre att använda: Pulver, tabletter eller ampuller?

Niacin är gjord i form av pulver, tabletter, vätska i ampuller. Tabletter och pulver är lämpliga för internt bruk, men endast under ledning av en läkare.
För kosmetiska procedurer idealisk substans i lösning, eftersom det har en snabb effekt.

Nikotinsyra för hårväxt bör köpas i ampuller.

Använd ampuller för injektioner under hårbotten, det är inte värt det, eftersom du kan ha en stark allergi, hypertensiv kris, stroke.

Fördelar med att använda nikotinsyra

Nikotinsyra för hårväxt har flera fördelar jämfört med andra droger:

 • Vitamin PP luktar inte, det kan användas när som helst;
 • påverkar inte fettinnehållet och förorenar inte håret.
 • rimligt pris
 • resultatet är synligt efter en enda användning;
 • en vasodilator som inte torkar ut hårbotten
 • Produkten är lämplig för alla typer av hår.

Hur man använder nikotinsyra?

Nikotinsyra för hårväxt kombineras enkelt med alla naturliga ingredienser. Det är viktigt att följa ett villkor - alla komponenter måste vara vid rumstemperatur, annars värms masken med varmluft från en hårtork.

Regler för användning av niacin i kosmetologi:

 1. Efter öppning av ampullen ska innehållet omedelbart blandas med andra ingredienser.
 2. I en mask bör inte vara mer än 3-5 komponenter.
 3. Efter applicering av masken behöver du värma huvudet.
 4. Om vitamin PP används med olja, applicera först niacin, sedan olja. Så det blir mer effektivt.
 5. Använd inte metallföremål under beredningen av masken. De kan oxidera, och blandningen kan själv förvärva en annan färg.
 6. Masken måste användas omedelbart, eftersom den kan ändra dess egenskaper genom att reagera med syre.
 7. Om blandningen innehåller olja, är det nödvändigt att tvätta det av 2 gånger med schampo.

Masker gör maximalt två gånger i veckan. Om det blir rodnad i huden, klåda, måste du tvätta av masken eller byta ut komponenterna. Eftersom drogen är beroendeframkallande måste de använda kurser. Om det finns en liten specifik lukt, kommer den att försvinna medan trådarna torkar.

Hårbottenmassage med nikotinsyra

Om nikotinsyra gnids i hårbotten, kommer det att fungera ännu mer effektivt. Detta förfarande är gjort på tvättat hår. Således öppnar hårets vågor bättre, och smuts kommer inte in i folliklarna.

Stageansökningar av ämnet:

 • innehållet från ampullen kan avlägsnas med en spruta utan en nål;
 • verktyget är fördelat på avdelningarna, från de tidiga områdena som slutar med nappen;
 • fingrarna bör väl masseras hårbotten.

Under proceduren kan det finnas en liten brännande känsla. Om det är allvarligt kliande och hudutslag uppstår på huden, är det brådskande att skölja av produkten. Läkemedlet i sällsynta fall kan orsaka allergier. För bästa resultat, rekommendera inte att tvätta håret för dagen.

Niacin kan användas under månaden 2 gånger i veckan.

Då måste du göra en vilodag och sedan upprepa kursen. Massage inte med niacinhuvud varje dag, eftersom yrsel och huvudvärk kan uppstå.

Ansökan inuti

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter som kan vara berusade inuti. De kan endast användas under ledning av en läkare och efter undersökningen. Ta tabletter med 1 st. dos av 0,5 gram. varje dag i en månad. Drinkpiller behöver efter måltider för att inte orsaka magproblem.

En månad efter mottagningens slut kan du upprepa användningen av läkemedel. Användning av tabletter och vätska för extern användning ger en positiv effekt på håret.

tillsats schampo

Nikotinsyra kan användas vid vanligt tvättning av huvudet. För att göra detta måste niacin hällas i ett schampo eller en balsam, men bara innan den appliceras på håret. Om du häller niacin i själva behållaren, då kommer läkemedlet att förlora sin styrka med tiden, och det blir inget resultat.

Du bör inte använda schampo med silikon, eftersom komponenterna i det inte tillåter hår att mätta med vitaminer. Det stunts också tillväxten.

Niacin Classic Mask

För denna mask behöver du 1-2 ampuller med nikotin. För att fördela verktyget jämnt i hårbotten måste du skriva in innehållet i en spruta. Det är viktigt att komma ihåg att ämnet i den öppna formen förstörs, så du måste arbeta med det snabbt. Håret ska tvättas och är lite vått, fett och dammsugor fungerar som en barriär.

Applicera några droppar på den främre och tidsmässiga delen av huvudet och gnugga, rör sig mot toppen av huvudet. I slutet processen samma occipital del. Masken tvättas inte av. Kanske en lätt brinnande känsla, hudrödhet, som snart ska passera.

Användningen av nikotin i en månad bidrar till att påskynda hårväxten, stoppa skallighet.

Förfarandet kan förnyas om en månad. Om huden är mycket känslig späds preparatet i samma proportioner med vatten.

Regenererande mask

Alkoholisk tinktur av propolis, rik på essentiella vitamin- och mineralkomplex, gör att håret är starkt och glänsande. För blandningen behöver du nikotin (2 ampuller), propolisktinktur (20 droppar) blandas med 1 äggula och 1 tesked aloejuice. Masken gnider hårbotten och lämnar den i 40 minuter. Skölj därefter håret med vatten.

Mask för alla hårtyper

För att göra blandningen måste du ansluta 1 tsk. flytande honung, rå äggula, 5 droppar vitamin E med 2 msk. liter olivolja och 1 ampull av niacin. Först gnugga hårbotten med en mask och sprida sedan resten på håret. Håll verktyget ska vara minst 1 timme, inslaget i plast och handdukshuvud, varefter du behöver skölja håret med vatten.

Mask för hårväxt med nikotinsyra

Masken kräver nikotin (1 ampull), tinktur av rödpeppar (20 droppar) blandad med aloejuice (1 msk. L). Basen av denna blandning är olivolja (2 msk.). Det smutsas först i hårbotten och smälter på håret själv. Verktyget ökar blodcirkulationen, ger hårdhet och tjocklek.

Hårförlustmask

Vitaminblandning gör att du kan stärka hårsäckarna, såväl som näring, vilket gör dem mer hållbara.

Det är nödvändigt att blanda ingredienserna:

 • vitamin A - 1 ml;
 • burdock olja - 2 msk. l;
 • Niacin - 2 ampuller;
 • Vitamin E - 20 droppar.

Blandningen gnidas aktivt i hårbotten och viks sedan i folie och värms med en handduk. Efter 20 minuter masken sköljdes med vatten. För att få resultatet är det nödvändigt att upprepa proceduren två gånger i veckan i en månad. Kursen kan förnyas efter 2 månader.

Firming mask

Nikotinsyra (1 ampull) fördelas i partiklar och hålls i 20 minuter. Sedan gnuggar gradvis nätet (2 msk. L.) Eller kamille med händer. Det är inte nödvändigt att blanda niacin med gräsdekok, eftersom varje komponent har sin effekt. Massage i hårbotten i 15 minuter.

Mask med vitaminer

För masken behöver du blanda 1 ampull niacin, vitamin A och vitamin C, häll innehållet i 1 kapsel vitamin E (en halv tesked i flytande form). Applicera produkten på kammen och kamma håret i 5 minuter. Då måste du lägga ett duschlock på huvudet, varma med en handduk. Procedurens varaktighet är 20-40 minuter.

Kockolja

Nikotinsyra för hårväxt kombinerar perfekt med burdockolja. För masken behöver du blanda 1 ampull substans med 1 sl. l aloe juice och 2 msk. l olja. Sprid produkten fullständigt på hårsträngarna och tvätta dem med shampoo efter 30 minuter. Den burdock-baserade masken har ett problem med brutna tips och skallighet.

Mask med ägg och honung

Kombinationen av naturliga ingredienser och niacin ger dig möjlighet att återfuka håret och klara av fet hår.

För masken behöver du:

 • flytande honung - 2 msk;
 • 1 äggula;
 • Niacin - 1 ampull.

Du kan använda hela ägget, men tvätta sedan blandningen med kallt vatten så att proteinet inte krullar och kammarprocessen inte är komplicerat. Kombinera blandningen, det måste spridas på håret, och lämna i 20 minuter. Skölj sedan håret med vatten.

Propolis mask

Gör en mask genom att ansluta komponenterna i en metallfri maträtt:

 • propolisalkoholtinktur 20 ml;
 • 1 ampull av läkemedlet.

Då måste du applicera blandningen på hårbotten och massage. Skölj med vatten efter en timme. Blandningen i denna komposition gör att du kan stärka håret och förbättra tillväxten. Propolis-tinktur har också anti-seborré och har antibakteriella egenskaper. För att uppnå resultatet måste du göra 10 masker var 4: e dag.

Jojoba Mask

Förbered en mask genom att kombinera jojobaolja (2 msk L) med nikotin (2 ampuller), äggula och vitamin E (20 droppar). Blandningen sprids helt på rent, något fuktigt hår. Håll det i 40 minuter, skölj sedan med vatten. Masken fuktar torrt hår. Det ska göras två gånger om året, kurser 3 gånger i veckan.

Mask med nikotinsyra och dimexidum

Förbered en mask genom att blanda ingredienserna:

 • Dimexid - en halv tesked.
 • Niacin - 2 ampuller.
 • olivolja - 2 msk.

Blandningen måste appliceras i form av värme. För att göra detta kan du värma det på ångbadet eller i mikrovågsugnen. Lämna masken i 15 minuter, skölj sedan med vatten. Det kan användas två gånger i veckan, inte mer än en månad. Tack vare dimexidum går alla användbara ämnen djupt i hårbotten och masken ger maximal nytta.

Mask med ingefära och oljor

Blandningen innefattar:

 • ingefära rot -1 sl. l;
 • Niacin - 1 ampull;
 • olivolja - 2 msk. l;
 • vitamin en 10 droppar.

Blanda noga och fördela håret. Kanske en liten brännande känsla, men du måste vara tålmodig i 15 minuter, varefter blandningen tvättas. Gingermask ökar blodcirkulationen och förbättrar hårväxten.

Mask för torrt hår

Blandningen framställs genom att blanda nikotin (2 ampuller), kokosnötolja (en halv matsked), med vilken hårmask (1 msk. L). Blanda blandningen, sprid den på ditt hår och värm den med en handduk. Håll i 30 minuter, skölj sedan med vatten.

Mask för fint hår

För blandningen behöver du:

 • 1 pack färglös henna;
 • en halv matsked jäst
 • 1 ampull av niacin;
 • ett par droppar förfalskade.

Innan all omrörning behöver du hälla kokande vatten över henna och låt svalna en stund.

Det ska vara varmt. Separat jäst blötläggt med vatten.

När du har anslutna komponenter, sätt på lite fuktigt hår. Håll masken i 1 timme, skölj sedan med schampo.

Vitamin PP i skrubben

Niacin skrubba är utmärkt för att lösa problemen med hårfettighet och mjäll. Innan du applicerar det på håret, måste du tvätta håret med schampo. Därefter blandas i en keramisk maträtt 1 msk. Jag salt, 1 ampull vitamin och några droppar eter av vilken citrus som helst. Gnid i hårbotten och skölj med vatten efter 5 minuter.

Du kan också göra en scrub, som kombinerar saften av en lök och 2 msk. l havsalt, 1 msk. l olivolja. Denna sammansättning nöjer inte bara hårbotten utan ökar även blodcirkulationen. Inom 5-10 min. måste gnugga blandningen, efter massagen, håll i 30 minuter. Skrubba kan orsaka en svag förbränning.

Efter applicering av produkten är det nödvändigt att tvätta håret flera gånger med hjälp av ett schampo för att eliminera lukt och oljighet.

Det är nödvändigt att använda scrubs 7-10 gånger, 1 gång per vecka.

Nikotinspray

För att förbereda sprayen behöver du en behållare för sprutning med renat eller mineralvatten utan gas. Innehållet från ampullen kan tas med en spruta för att undvika skador och lägga till vattnet, samt tillsätt 1 droppe essentiell olja av timjan, salvia, tall, rosmarin. Spray lagrad i kylskåpet i 3 dagar. Spraya spray på vått hårrödor.

resultat

Att applicera masken korrekt med nikotinsyra kan du förbättra hårets naturliga skönhet, öka tillväxten.

Även med konstant användning kan du få följande resultat:

 • minskad håravfall;
 • öka densitet
 • Problemet med delade ändar kommer att minska.
 • naturlig färg kommer att återställas
 • reducerad grå.

Berömda tillverkare

Deras lista är följande:

 1. Förnyelse niacin tillverkas i Ryssland. Det är mycket praktiskt att använda för kosmetiska ändamål. Utmärkande egenskaper: En stor mängd aktiv substans, samt en säker och bekväm förpackning med ett speciellt öppningssystem. I förpackningen finns 10 injektionsflaskor på 5 ml, vilket är tillräckligt för en månad. Priset på artikeln: 200 rubel.
 2. Nikotinsyra Dalchimpharm produceras i Ryssland. Ampuller har nadil, eftersom de är lätta att öppna och hämtar innehållet. Läkemedlet kan användas för hårväxt i sin rena form, såväl som i sammansättningen av masker. Kostnaden för vitamin PP: 169 rubel.
 3. Tillverkaren av läkemedlet Pharmstandard är Ryssland. Ungefärligt pris för niacin: 129 rubel. Produkten orsakar inte allvarlig klåda när den kommer i kontakt med hårbotten och är luktfri.
 4. Injektionsflaskans Niacin, tillverkad i samarbete med Ryssland och Kina, anses vara en av de mycket effektiva förberedelserna för hårvård. Kostnad: upp till 300 rubel. per förpackning med 10 ampuller.
 5. Niacinproduktion Darnitsa (Ukraina) kostar ca 130 rubel. Läkemedlet måste ringas upp med en spruta, eftersom den häller ut glasampullen dåligt. Applicera produkten endast på tvättat, något fuktigt hår. Efter några minuter känns en lätt brännande känsla på huvudet, vilket indikerar en ökning i blodcirkulationen.
 6. Läkemedlet självt nikotinsyraföretaget Bufus (Ryssland) finns i en plastpåse med ett speciellt tips som ger enkel öppning. Kostnaden för niacin i apoteket: 110 rubel. Potentiellt läkemedel för att stoppa hårförlusten och förbättra tillväxten.

Var kan man köpa nikotinsyra?

Nikotinsyra för hårtillväxt säljs på något apotek. Den framställs i form av tabletter, vätska i ampuller, i form av pulver. Men för kosmetiska ändamål är niacin idealisk i ampuller, och tabletter kan användas för att verka på folliklarna från insidan. Priset på läkemedel kan ligga i intervallet 100-300 rubel.

Recensioner av läkare - trichologer

Trichologists talar om drogen som en snabb och billig metod för hårvård. Med starkt skallighet kan du ta en behandling med hjälp av vitamin PP i ampullerna som gör injektioner under hårbotten. Men detta bör endast ske i ett speciellt fall efter undersökningen, och under en strikt övervakning av en läkare.

Det är viktigt att följa alla rekommendationer, för att inte överskrida dosen av det använda ämnet.

Kursansökan, genom att öka blodcirkulationen, återställer hår och ökar deras tillväxt. Negativa åsikter om vitamin PP visar bara individuell överkänslighet mot vitaminet.

Kundrecensioner

Kvinnor delar det med att använda niacin i masker ger en fantastisk effekt. Månadshår förlängs med 1 cm. Mängden förlorat hår minskas betydligt. Speciellt noterar de tillgängligheten av läkemedlet och användarvänligheten.

Nikotinsyra som en kosmetisk produkt är lämplig för vilken typ av hår som helst. Detta är ett billigt verktyg som kan återställa hårets naturliga skönhet. Regelbunden användning ökar hårväxten, stärker dem, lägger till glans och silke.

Inlagd av: Jasmin

Artikeldesign: Oksana Grivina

Video om nikotinsyra för hårväxt

Yttrande trichologist om effektiviteten av nikotinsyra:Nästa Artikel
Hur bli av med gult hår