Nizoral är ett effektivt botemedel mot psoriasisskador på hårbotten


Psoriatiska skador kan lokaliseras både på olika delar av kroppen och på hårbotten. I det andra fallet är det obekvämt att tillämpa några aktuella medel.

Nyligen har Nizoral shampoo använts för att behandla psoriasisskador på hårbotten. Även om detta läkemedel inkluderar ketokonazol, visar ett antisvampmedel, patienter med denna sjukdom förbättringar. Läkemedlet används också i händelse av vidhäftning till den scaly lysande svampinfektionen.

Nizoral - psoriasis schampo

För att schampo visade terapeutisk effekt måste den användas enligt instruktionerna.

Verktyget har följande farmakologiska effekter:

 • klådstillande;
 • fungicid;
 • En anti-inflammatorisk.

Om skalorna spricker, separera från huvudets dermis och öppna sårområden kvar, är det nödvändigt att vänta på deras helande. När denna form av psoriasis kan Nizoral förvärra patientens tillstånd, eftersom det orsakar torr hud.

Vladimir Levashov: "Hur lyckades jag slå psoriasis hemma i en vecka, vilket ger 30 minuter om dagen?"

Också efter de första dagarna av användningen finns det en brännande känsla, klåda, eventuellt rodnad av dermis. Dessa negativa symtom betyder inte att åtgärden måste avbrytas - det är nödvändigt att vänta.

Hur man applicerar nizoral i psoriasis?

För att förhindra upptagningssyndrom med långvarig transdermal applicering av glukokortikosteroider, är det nödvändigt att fortsätta användningen i samband med Nizoral (avbryt gradvis efter några veckor). I detta fall rekommenderas att konsultera med en erfaren hudläkare.

Produkten ska appliceras på huvudets dermis, massera försiktigt och håll i 5 minuter. Vid slutet av proceduren tvättar du schamponet med varmt vatten.

Nizoral för psoriasis kan inte kombineras med olika kosmetiska produkter för att tvätta håret (andra schampon, balsam).

Rekommendationer och ytterligare riktlinjer

Före användning måste du konsultera en specialist som bestämmer möjligheten att behandla, inklusive det här verktyget, samt hur länge behandlingen går (från en till två veckor).

Nizoral i psoriasis kan användas som profylax. För att förhindra utseende av dermisskada, rekommenderas att man använder schampo 2 gånger i månaden under remission.

Eftersom produkten torkar hårbotten, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess fuktgivande. För att göra detta, använd en mängd olika vårdande krämer och lotioner baserat på växter.

Allmänna rekommendationer, som en hälsosam livsstil, dietterapi och regelbunden motion, bör inte missas - deras genomförande kommer att bidra till att förlänga remissionsstadiet.

Elena Malysheva: "Hur lyckades du slå psoriasis hemma om en vecka, utan att stiga upp från soffan?"

26 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis på huvudet

Psoriasis är en sjukdom som är svår att eliminera symtom, och behandlingen är inte utvecklad alls idag. Särskilt obehag skapas när psoriasisplack uppträder på huvudet, särskilt på huden under hårlinjen. Denna form av sjukdomen kräver ett unikt och specifikt tillvägagångssätt, eftersom användningen av krämer är svår. Att eliminera papper i håret är lättast att använda schampon med en speciell komposition. De lindrar symptomen och lindrar smärtan, vilket leder till återhämtning. Ett stort sortiment av schampon kommer att göra de flesta patienter till en dum, vi kommer att försöka hantera listan över de bästa produkterna inom ramen för artikeln.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

Shampoo för psoriasis på huvudet bör ha några egenskaper som skiljer det från det vanliga sättet att tvätta huvudet. Således tillsätter kompositionen komponenter för att förhindra utveckling av plack och deras torkning, normalisering av hårbotten. Användningen av konventionellt schampo är oacceptabelt, eftersom det inte har den önskade effekten på psoriasis, utan tvärtom kan komplicera den. Om obehandlad tenderar den drabbade huden att öka plackans diameter, antalet manifestationer, och detta provokar klåda och peeling, ser visuellt ut som mjäll. I slutändan kan det orsaka håravfall och sår.

Att bestämma vad du ska tvätta håret med psoriasis bör baseras på effekterna av schampon. De måste ha full effekt på att eliminera smärta och återställa omslaget. Som ett resultat av användningen av tvättmedel kan uppnå:

 1. Hastigheten och intensiteten av hudens återhämtning är mycket högre. Gradvis blir plåtarna mindre i storlek och försvinner helt och hållet;
 2. Plastens tillstånd i huden kommer i ordning, på grund av detta är det mer skyddat mot effekterna av mekanisk skada;
 3. Klåda på huden är ett frekvent tillägg till psoriasis, schampon kan förbättra situationen.
 4. Fuktighetsgivande effekt. I ett sjukdomstillstånd är huden utsatt för torkning och bildning av skalor, och under oskyddad hud kan du ge elasticitet och fukt i hårbotten.
 5. Antalet scaly plaques minskar, gradvis försvinner helt och hållet;
 6. Undertryckt smärta.

På grundval av en uppsättning åtgärder som har ett separat tagget verktyg kan du bestämma möjligheten att använda den eller ge preferens till ett mer mildt / effektivt schampo.

Allmänna rekommendationer för användning av schampon

Det finns några rekommendationer för att övervinna psoriasis i håret när grunden för behandlingen är schampo. De listade reglerna gäller för alla fonder oavsett tillverkare:

 1. Shampoo bör gnidas in i huden, samtidigt som du försiktigt undviker plackens nederlag med naglarna, annars kan problemet förvärras.
 2. Hårtorken torkar håret och med huden. Med psoriasis är det bättre att överge torken;
 3. Det är inte en hemlighet att vattnet i kranen är ganska tufft, håret känner detta och visar negativa reaktioner på det. För att minimera effekten av vatten kan en snabb lösning av ättika (60 ml) och lite varmt vatten (20 ml) beredas. Skölj håret först med en blandning, och sedan med lite kallt vatten;
 4. Du bör försiktigt kamma ditt huvud, det är bättre att använda massage kammer som inte har skarpa ändar. Detta är också en del av terapin, eftersom kammen tar bort död hud, stimulerar blodcirkulationen och eliminerar talgackumulering.
 5. Hårvård behövs, men det är bättre att överge färg och styling. På grund av de aggressiva komponenterna av hårfärger kan färgning provocera inflammatoriska reaktioner, allergier eller irritation.

Antifungal Shampoos

Det är nödvändigt att slåss inte bara mot psoriasis i håret, eftersom sjukdomen ofta går tillsammans med svampinfektioner. Speciella antimykotiska schampon kommer att förstöra svampinfektionen. Samtidigt stimulerar de hudens regenerativa funktion efter en svampinfektion. På grund av användningen av sådana schampon är det möjligt att hämma smärtsyndromet, återställa de inflammerade områdena i huden och eliminera de resulterande skalorna.

Nizoral

Nizoral är ett schampo som används för psoriasis i hårbotten och innehåller aktiv substans ketokonazol. Det verkar på dermis som en fungicid (desinfektioner) och hämmar sporerens fördelning, i framtiden uppnås en fullständig botemedel. Shampoo har en snabb effekt på svampen, desquamation, klåda, samtidigt som den stimulerar regenerering av huden.

Shampoo orange, viskös, används 2 gånger om 7 dagar. Behandlingsförloppet är 30 dagar. För en flaska på 60 ml måste betala mer än 600 rubel.

Dermazol

Shampoo liknar den tidigare versionen och anses vara analog. Det är indicerat för användning i allergier mot Nizoral. Det har också en fungistatisk effekt och saktar ner multipliceringen av sjukdomsceller. Grunden för effektiviteten av läkemedelshämmande effekten på framställning av ergosterol. Detta åstadkommer en förändring av hudens lipidkomponenter. Kostnaden är 200-250 rubel för 60 ml.

Keto Plus

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Shampoo anses vara hormonellt, eftersom det innehåller ketokonazol. Verktyget eliminerar effektivt bildandet av vågar, blockerar avskiljningen av huden och den dör ut. Dödar svampar, mest kända arter och minskar irritation. På grund av hudens förvärvade elasticitet minimerar det eventuellt skador på huden på mekaniska sätt. Rengöringsmedel, appliceras jämnt 8 gånger i månaden. Pris - 550-600 rubel för 60 ml.

Tsistifan

Antisvampmedel som blockerar desquamation, lugnar irritabilitet och klåda. Det aktiva inflytandet är baserat på komponenterna i schampon - mikonazol, salicylsyra, tea tree etc. Tack vare dem lyckas de uppnå normalisering av mikroflora och metabolism i hårbotten. Läkemedlet orsakar inte allergier. Behandlingen utförs genom att använda substansen 2-3 gånger om 7 dagar i 1-1,5 månader. Pris - 800-1000 rubel per burk 125 ml.

Bioderma

Den största fördelen med bioderm är en hypoallergen effekt och en mild effekt. Används ofta för överkänslighet i huden. På grund av sin milda effekt kan den även användas dagligen. Används även som profylaktisk för att förhindra återfall.

Huvudpåverkan - lokalisering och hämning av svampens livskraft, normaliseringen av hudens mikroflora, sätter i ordning förhöjd celldelning av epidermis, vilket minskar bildningen av skalor. Dessutom stabiliseras utsöndringen av fett från körtlarna och kliar mjuknar. Dessutom har schampon en bra effekt på håret och en hälsosammare utseende.

Ämnet används vanligtvis 3-4 gånger i veckan för behandling eller 1-2 gånger för förebyggande. Kostnaden är 1400 rubel för 200 ml.

Sebozol

Antimykotiskt läkemedel baserat på hormonet ketokonazol. Vanligtvis anges för svamp eller dermatofytos av jästtyp. Shampoo återställer hudens lipidkomponenter, eliminerar skadliga effekter och påskyndar återhämtningen av systemet. Vid behandling av psoriasis används 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Den kan också användas istället för tvål / schampo vid remissionstiden - en gång i veckan. Du kan märka läkemedlets effektivitet efter 2 veckor. Kostnaden är 400 rubel per 100 ml.

Vichy Derkos

Medel, visade sig vara en effektiv schampo antifungala effekter. Den är gjord på basis utan sulfatteknik. Formeln för läkemedlet är unik, har en keratolytisk effekt på huden. Det minimerar avlägsnandet av dermis, lugnar klåda, hårbotten tar på sig det bästa utseendet. Basen av schampo är termiskt vatten, vilket kompletteras med selensulfid och mjölksyra. Används flera gånger om 7 dagar i ca 1 månad. Behandlingssteget kräver ett visst avbrott mellan användningen. Med förhindrande är det tillräckligt att använda en gång i veckan. Kostnaden för en burk på 200 ml är 500 rubel.

Perhotal

Antifungala läkemedel som huvudsakligen är aktiva vid behandling av jäst och dimorfa sporer och vissa andra infektioner. Hormonet ketokonazol är en av komponenterna i schampon. Användningen bör begränsas till flera procedurer per vecka och inte mer än en månad. Pris - 380 rubel.

Kräm och salva för psoriasis

I vissa fall användes salvor och krämer för behandling av psoriasis på huvudet, men de är ineffektiva vid bildandet av plack i håret. Men det är extremt användbart i resten av ansiktet. Det finns hormonell och icke-hormonell salva.

Den första kategorin är effektivare, men leder till missbruk och har ett stort antal kontraindikationer, men effekten är inte stabil. Sådana ämnen innefattar: prednisolon, belosalik, daybovyt, lorinden.

Tvärtom kräver icke-hormonella krämer en längre användning och eftergivningsperioden är längre, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Bland de bästa salvorna: salicylsyra, zinksalva, losterin, dayvoneks.

PsoriControl - ett innovativt botemedel mot psoriasis

Det är möjligt att köpa medel med rabatt på den officiella webbplatsen >>>

Läkarnas syn på läkemedlet Läs >>>

Kinesisk grädde "Yiganerjing"

Det har länge varit känt att människor med asiatiska rötter är mycket mindre mottagliga för psoriasis. Läkare och forskare kan fortfarande inte bestämma vad exakt är orsaken till den asiatiska genens motstånd mot psoriasis, men håller med om att orsaken är troligast i kraftsystemet. Kinesiska läkare har tillsammans med representanter för kinesisk traditionell medicin utvecklat en grädde "Yiganerjing", som består av spårämnen, som inte är närvarande i tillräckliga kvantiteter bland representanter från länder utanför Asien.

Tester har visat hög effektivitet av detta verktyg. Tiden efter vilken agenten börjar agera annorlunda för varje person, men 87% av individerna mottog signifikanta förbättringar en månad efter starten av ansökan. Av dessa var 56% under de första två veckorna.

Verktyget är helt säkert och har inga kontraindikationer, det rekommenderas även för barn. Vid framställning av grädden användes endast naturliga ingredienser.

På grund av det stora antalet förfalskningar rekommenderar vi att du bara köper på den officiella hemsidan >>>

Dyagmy schampon

I basen av vissa schampon är tjära. Det kan vara från olika träd: tall, björk, pil, enbär, etc. Varje art på egen väg påverkar kroppen och behandlingen av psoriasis. Denna komponent renar huden på döda celler (flingor), eliminerar inflammation, lugnar huden från irritation eller flaking. Mångfald även i denna nisch är tillräckligt stor, kräver en professionell och försiktig inställning till studien av de bästa sätten.

Psorilom

Shampoo består helt av naturliga ingredienser. I kompositionen är björktjära, men innehåller olika växtekstrakter. Verktyget effektiviseras genom en uttalad anti-mykotisk, antiseptisk och antimikrobiell effekt. Gör att du kan eliminera irritation och smärta på huden och påskynda regenerering av frisk vävnad. Det kan användas dagligen, eftersom produkten är säker och inte har några biverkningar. Förbättring uppnås även efter den första ansökan. Som en förebyggande åtgärd används den en gång i veckan. Kostnad - 400 rubel per 200 ml burk.

Algopiks

Består av enbär tjära, har en helande effekt. Samtidigt hämmar svampens uppdelning och normaliserar inflammerad hud. Algopix är ett effektivt verktyg som eliminerar obehagliga manifestationer och accelererar skärpningen av plack med frisk hud. Behandlingsförloppet - en månad, gäller 1 gång per vecka. I framtiden, om nödvändigt, återbehandling, en paus i 2 veckor. Pris - 1200 rubel för 200 ml.

Friderm tjära

Innehåller en tjära från kolindustrin, som är mottaglig för bearbetning. Papuler avgår snabbt, och i framtiden förhindrar deras omformning. Bekämpar alla typer av externa symptom på psoriasis. Behandlingstiden är 3 månader när den används 2 gånger i veckan. Kostnad - 650-700 rubel per flaska på 150 ml.

Shampoo Tan beredd på basis av björktjära. Som hjälpkomponenter av vitamin B5, kokosnötolja och allatoin. Det orsakar ökad viskositet i huden och motstår effektivt svampen. Vattensaltet är påfyllt, eliminerar irritationer och mjuknar, fuktar dermis. Behandlar ett antal homeopatiska läkemedel med komplext inflytande. Behandlingen är 30 dagar när den används 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel per flaska 300 ml.

911 tarry

Läkemedlet innehåller glycerin, katon, kokosnötolja. Kokad på basis av björktjära. Sjampoen är inte bara effektiv, utan också snabb, och snart normalisering av huden och iakttagandet av eftergift observeras. Verktyget är ganska lätta effekter, vilket leder till dess användning i profylaktiska syften. Det rekommenderas att använda ofta, även dagligen, med profylax - 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel för 150 ml.

Super psori

Shampoo baserat på naftalanolja och salter av magnesium-ursprung. Snart efter användning eliminerar den inflammatoriska reaktionen, lindrar svullnad, klåda och tar bort smuts. Den har en stark antiseptisk effekt och ger näring till huden för snabb regenerering. Behandlingsförloppet är 1 månad när det används 2 gånger i veckan. Pris 140 rubel per flaska 250 ml.

Medicinska schampon:

Medicinerade schampon har en stark effekt på huden vilket provar en snabb återhämtning. Vanligtvis är de beredda på grundval av redan kända och effektiva ämnen: ichthyol, urea eller salicylsyra. De har en komplicerad effekt på hela hårbotten och eliminerar skador på plack och bildning av papiller. Accelerera epidermis regenerativa funktion.

Hudlock

Läkemedlet är baserat på zink, vilket är känt för dess antibakteriella och antifungala effekt. Samtidigt tar man bort puffiness och inflammation. Effektivt eliminerar klåda, irritation, skalning och gör huden mer plast. Används mest för torr hud och utslag på dermis. Det har en snabb effekt på återkommande psoriasis och används 2-3 gånger i veckan. Behandlingstiden är 4-5 veckor. Pris - 1300 rubel för 150 ml.

Liebriderm Zinc

Utförs med användning av pyrition och allantoin. Efter flera applikationer aktiveras återställningen. Tack vare drogen är plasticitet och fukt. Används 2 gånger på 7 dagar, detta görs två gånger. Därefter reduceras dosen till 1 gång på 7 dagar och appliceras i 6-8 veckor. Pris - 450 rubel per flaska 250 ml.

Friederm Zink

Ett extremt effektivt läkemedel på grund av det höga innehållet av zinkpyrition. Bekämpar alla former av psoriasis och sekundära infektioner. Påverkar också hårsäckarna och förhindrar deras förlust. De första 2 veckorna används 2 gånger i veckan. Sedan ytterligare 6-8 veckor 1 gång. Kostnad - 600 rubel för 150 ml.

Etriveks

Läkemedelskategorin glukokortikosteroider, som påverkar hud och blodkärl i plackerna, smalnar dem. Den höga effekten av ämnet gör det till en rekommenderad behandling. Kurs - 1 månad. Den ska användas varje dag efter starten av eftergift, fortsätt sedan behandlingen med 2 gånger i veckan. Långvarig remission ges genom att använda läkemedlet i 6 månader i rad. Priset är 900 rubel för 60 ml.

SKIN RELIEF

Läkemedlet rekommenderas att använda ofta, eftersom det inte orsakar biverkningar. På grund av effektens mjukhet används den även till patienter med ökat krävande skydd, till exempel hos barn. I det israeliska bolagets sortiment finns flera effektiva schampon. Priskategori 1700-1800 rubel.

Kosmetiska schampon

Den största skillnaden i medel för en liten inverkan på psoriasis, men en hög koncentration av kosmetiska komponenter för att uppnå friskt hår. Eftersom huvudbehandlingen inte används.

Friderm balans

Läkemedlet är indicerat för skalning, mjäll, klåda, inflammation och behovet av att rengöra epidermis från fettsekretioner. Effekten är mjuk och mikroflora, syrabalansen är inte störd. Används som schampon för daglig användning. Det rekommenderas att utföra terapi i eftergift. Pris - 550 rubel för 150 ml.

Ekoderm

Det är ett schampo som inte orsakar allergier och består av ämnen med lojal effekt, därför överväger det övervägande, normaliserar huden, men har praktiskt taget ingen effekt på papper. Effektiviteten hos substansen är endast indirekt. Gör att du kan rengöra och närma hår. Används hos patienter med särskilt känslig hud. Används för att uppnå maximal längd på eftergift. Pris - 240 rubel för 150 ml.

Soultz

Den används för våt hud och torkar den lite. Det har en mild effekt på separationen av skalor. Används varannan dag, 3-4 gånger i veckan. Pris 200 rubel för en 150 ml burk. I vissa apotek hittar du "Sulsen Forte", som tillsätts med klimbazol. Detta schampo kostar 400 rubel för 250 ml.

Babyshampor

Huvudskillnaden är en sparsam effekt och frånvaron av skadliga ämnen eller allergener.

Jhonson's Baby

Fuktar huvudet och gör huden mer plast, mjukare. Papules lever lite och vågar är enklare att separera. Den används som huvudmedel för att tvätta huvudet. Pris - 120 rubel för 200 ml.

Medel för allergivänlig användning som används för behandling av spädbarn. Kompositionen är rik på olika extrakt av blommor och växter, oljor. Hipp påverkar huden som normaliserar dess vatten-sura tillstånd och ökar skyddseffekten. Används varje dag. Pris - 200 rubel för 200 ml.

Byubhen

Används av barn i alla åldrar, inklusive nyfödda. Normaliserar epidermis mikroflora, eliminerar det irriterande fenomenet, klåda. Hjälper exfolierande flingor och förhindrar torr hud. Det används dagligen under hela behandlingen och i eftergift. Kosta inom 200 gnidning för 200 ml.

Med hjälp av någon av dessa schampon är det möjligt att uppnå maximal effekt vid behandling av psoriasis i hårbotten. Samtidigt kommer påbörjandet av remission snabbt, och användningen av läkemedlet är så enkelt som möjligt. Vanligtvis är valet av schampo gjord av den behandlande läkaren, som väljer den mest framgångsrika behandlingen.

De mest populära schamponerna för psoriasis

Hårbottenpsoriasis är en av de vanligaste formerna av denna sjukdom. Dess karaktäristiska symptom inkluderar otränklig klåda, liksom flaking av huden. För behandling av denna sjukdom används olika tekniker och externa medel, bland vilka även psoriasisschampo används.

Typer av schampon

De mest populära schamponerna mot psoriasisiska manifestationer i huvudet är:

1. Tjära schampon

Tjärschampo för att bli av med psoriasis bekämpar mykoser och lindrar inflammation i hårbotten.

FRIDERM TAR. Det bästa läkemedlet mot psoriasisiska manifestationer i denna kategori - Friderm Tar rekommenderas att bli av med fet seborré, eliminera klåda och ökad smidighet i hårbotten. Läkemedlet klarar sig väl med sin funktion, medan det inte har en skarp luktskaraktäristik för tjäraberedningar.

För större effektivitet rekommenderas att alternera Friderm Tar (neutral) med Friderm PH balans, för att undvika överdrivning av hårbotten. Detta psoriasisschampo kan användas för alla typer av psoriasis i huvudområdet, med hänsyn till det faktum att patienten inte har individuell känslighet för komponenterna i Friderm Tar.

Före användning är det nödvändigt att kraftigt skaka Friderm, applicera den önskade mängden på huvudet och skum, håll i 3-5 minuter, varefter Friderm tvättas av under rinnande vatten. Tvättning utförs 1-2 gånger under veckan, i 3 månader. Friderm säljs i någon apotekskedja. Det genomsnittliga priset är 350 rubel.

Patientrecensioner indikerar att Friderm försiktigt behandlar området som påverkas av psoriasis, vilket effektivt avlägsnar den feta glansen på håret.

DYNGARY 911. Psoriasis schampo Degtyarny undertrycker verkan av svampar som framkallar seborré på hårbotten och tar bort döda epidermier. Tjäran som går in i diskmedel hjälper till att normalisera talgkörtlarna. Kostnaden för drogen är 1200 p. (150 ml).

Enligt översynen, som innebär att tjäran som används för psoriasis i huvudområdet, påverkar huden försiktigt utan att överdriva den. Efter den första behandlingen av huvudet försvinner klåda, och mjäll försvinner nästan. Nackdelen med schampo är dess starka lukt.

TANA. I schampot från psoriasisföreställningar på huvudet Tana, liksom i andra medel i denna kategori, ingår tjära. Läkemedlet används i komplex homøopati för behandling av psoriasis-manifestationer. På grund av införandet av sulfater skumar tvättmedlet väl. I alla tjära produkter, inklusive Tana, finns tjära som kan torka ut huden, därför används speciella fuktgivande masker och balm i kombination med Tana. Kostnaden för drogen i genomsnitt är 220 p.

Recensioner visar att detta schampo för att bli av med psoriasis, vars aktiva komponent är tjära, är ganska kapabel att ersätta kostsamma schampon för att bekämpa psoriasis på huvudet, inte sämre än dem i dess helande egenskaper. Det finns dock nackdelar. Dessa inkluderar furu lukt, vilket orsakar tjära.

2. Antifungala schampon

Antifungala schampon för att bekämpa psoriasis neutraliserar svampmikrofloran i hårbotten, vilket ökar återhämtningen.

SEBOZOL. Läkemedlet finns i två former (200 och 100 ml.), Vilket refererar till fördelarna med långvarig användning av Sebozol. Till skillnad från andra schampon är Sebozol tillräcklig för att använda 1 gång på 7 dagar, samt 1 gång i 2 veckor som förebyggande åtgärd mot psoriasis. Förutom behandling kan Sebozol användas som vanligt rengöringsmedel.

Biverkningar observeras dock inte om shampoo används felaktigt (mängd och tid), är brännande och erytem möjliga. I detta fall krävs ingen särskild behandling. Som regel, efter en liten justering, försvinner de negativa symtomen på egen hand. Kostnaden för drogen är 350 rubel. för 100 ml.

Fördelarna med Sebosol-patienter inkluderar låg kostnad, kostnaden för förpackning och enkel användning av schampon för att bli av med psoriasis.

PERHOTAL. Ketokonazol ingår i schampon för att bli av med psoriasis, ett effektivt anti-svampläkemedel som förhindrar svampaktivitet som leder till mjäll. Detta schampo för att bekämpa psoriasis finns i olika doser (från 25 ml till 100), vilket är mycket praktiskt för behandling. Kostnaden för en 25 ml flaska är 200-220 rubel. Dermatologer rekommenderar att du tvättar huvudet med välbekant schampo innan du applicerar Perhothal.

Enligt instruktionerna för användning av Perhodal bör den appliceras på något fuktigt hår med att hålla (tvättar inte) 5-7 minuter, varefter håret tvättas under rinnande varmt vatten. Men enligt många recensioner bör den optimala exponeringstiden vara minst 20 minuter. Patienter noterar att Perhodal mot psoriasis är ganska effektivt. Dessutom har den en trevlig diskret lukt.

Nizoral. Nizoral är ett effektivt antimykotiskt medel mot psoriasis på huvudet. Den aktiva substansen i läkemedlet är ketokonazol. Läkemedlet har en trevlig lukt, ljus färg och kommer i plastflaskor (100 och 120 ml). Kostnaden för Nizoral är i genomsnitt 650 rubel. per förpackning.

Nizoral är ordinerat som ett botemedel i följande fall:

 • mykos i huden;
 • mjäll;
 • smärtsam klåda i huden;
 • utveckling av seborrheisk dermatit;
 • symptom av skalig berövande.

Förutom att Nizoral neutraliserar funktionen av en svampinfektion, bidrar den till att återställa funktionaliteten hos talgkörtlarna. Shampoo för att bekämpa psoriasis Nizoral kan förstöra svampen genom syntesen av inhibering av ergosterol (huvudkomponenten i membranets svampceller).

Billigare analoger av Nizoral:

 • Sebosol (från 350 r);
 • Mycozoral (404 r);
 • Perchotal (200-300 r);
 • Mykanisal (300 r).

Patienter som använde Nizoral-schampo lämnar endast positiv feedback. De noterar en signifikant minskning av klåda i huden efter 10-14 dagar med konstant användning i hårbotten.

3. Medicinska schampon

Denna kategori innehåller schampon för att bli av med psoriasis med tillsats av salicylsyra, zink och ichthyol, som avsiktligt eliminerar psoriasis.

SULSENA. Sulsen är en av de mest populära och populära lösningarna för behandling av psoriasis i huvudområdet. Den aktiva substansen i Sulsen mot psoriasis och seborré är selendisulfit, som normaliserar arbetet med hudfettkörtlar. Sulsena rensar effektivt hår och hårbotten. Läkemedlet mot sjukdomen är relativt billigt, inom intervallet 150-170 p. per förpackning.

Enligt konsumentrecensioner Sulsen:

 • förhindrar mjäll, återställer epidermis och har en keratolytisk effekt;
 • har en fungicid effekt
 • Sulsen har en cytostatisk effekt.

Enligt användarna av Sulsen, en av de bästa terapeutiska produkterna i denna grupp.

Vichy. Det finns många anti-mjällmedel i Vichy-behandlingslinjen. Vichy tvättmedel för psoriasis har en trevlig myntlukt och tjock konsistens.

När det används, bildar schampo från psoriasis-manifestationer på huvudet ett rikt skum som gör att du kan använda Vichy ekonomiskt. Ett karakteristiskt drag hos detta verktyg är bildandet av en tunn skyddsfilm på ytan av huden efter sköljning, vilket ger en långvarig förebyggande effekt mot bildandet av mjäll. Kostnaden för schampo är 500 p. för 200 ml.

Förutom positiva egenskaper indikerar patienterna endast Vichys effektivitet vid behandling av fet seborré. I andra fall kan läkemedlet öka klåda och flaking av huden.

HUDKAP. Hudlock används vid akut utveckling av psoriasis-manifestationer i hårbotten. Det rekommenderas att applicera Skin Cap minst 3 gånger inom 7 dagar i 1,5 månader. Som profylaktisk schampo används en gång i veckan. Läkemedlet är idealiskt för att ta hand om problematisk och känslig hud med ökad torrhet. Den genomsnittliga kostnaden för schampo 150 ml är 1400 rubel.

Indikationer för användning är:

 • Skin Cap är ordinerad för psoriatic manifestations,
 • effektiv mot mykoser av olika etiologier;
 • med utvecklingen av atopisk dermatit;
 • för att bli av med torr och oljig seborré.

Skin Shampoo Cap har god effekt på grund av att det består av en serie extrakt, celandine, johannesört och björktjära.

Skin Cap kan ersättas med billigare motsvarigheter:

 • Tsinokap - läkemedlet är tillgängligt i form av en aerosol (kräm) som kan användas på någon del av kroppen, med undantag av slemhinnor. Kostnaden för Tsinokapa varierar inom 1000 rubel;
 • Shampoo Friederm zink med zinkpyritionin. Kostnad - 700 r;
 • Nizoral - Nizoral verkar närmast Skin Kap-shampoo, men ketokonazol är den aktiva ingrediensen i den, inte zink. Kostnad - 600 p.

Recensioner om de terapeutiska egenskaperna hos Skin Cap är oftast positiva. Det tar effektivt bort mjäll.

SKIN RELIEF. Tillverkaren av denna linje av schampon har blivit ett israeliskt företag Sea of ​​SPA. Shampoos och hudavlastning från Sea Of Spa och Psoriasis (PsoMedic) tar effektivt bort psoriasis-manifestationer i huvudområdet. Läkemedlet rekommenderas för frekvent användning. Dessutom kan Sea Of Spa-serien användas till patienter med ökad hudkänslighet, inklusive unga barn. Kostnaden för Sea of ​​Spa varierar mellan 1700 - 1800 rubel.

En analog av åtgärden är "Sea of ​​Spa Shampoo med Dead Sea Mineral Mud och Sea Buckthorn Oil", som innehåller Döda havet mineral lera och havtorn olja (0,5 l.). Kostnaden för drogen är 1190 rubel.

Patienter noterar den positiva effekten av Sea Of Spa på de drabbade områdena av psoriasis hud. Inga biverkningar observerades.

ETRIVEKS. Denna åtgärd är hormonell. Etryveks transparent, flytande konsistens och med en liten lukt av alkohol. Som ett terapeutiskt medel ska Etrivex appliceras på torr hud, gnugga försiktigt in i de drabbade områdena på huvudet i 10-15 minuter. Efter det här verktyget sköljs med en ström av varmt vatten. I Etryveks går clobetasolpropionat, som tillhör glukokortikosteroider och säkerställer läkemedlets maximala effektivitet. Drogen kostar 700 rubel för 60 ml.

Billigare analoger av Etryvex:

 • Dermoveit (salva) 450 r;
 • Cloveit (salva) 350 r;
 • Powercourt (salva) 400 r.

Patienter talar om användningen av läkemedlet i de flesta positiva. Många patienter är överens om att Etrivex psoriasisschampo inte kan skada vad som observeras vid användning av Etrivex-salva.

Vissa patienter indikerar dock höga kostnader för Etryvex och de biverkningar som detta hormonella schampo kan orsaka. Hos vissa patienter reducerar Etryvex symtom under en kort tidsperiod, och sedan aktiveras psoriasis med dubbel styrka.

Allmänna rekommendationer för användning av psoriasis schampon

För att uppnå maximal terapeutisk effekt måste du följa anvisningarna:

 1. Det bör gnids med fingertopparna utan att klia på huden.
 2. Du bör inte färga håret om en person har psoriasis i huvudet.
 3. Det är oönskade att använda en hårtork efter tvättning med terapeutiska schampon.
 4. Det rekommenderas att använda speciella sköljningar.
 5. Läkare råder om alternerande schampon för att bli av med psoriasis (tjära och läkning, etc.).

Man måste komma ihåg att tvättmedlet endast bör rekommenderas av en hudläkare, eftersom felaktig användning och behandling av psoriasisförändringar kan förvärra sjukdomen.

Det finns inga universella lösningar för psoriasis, men med hjälp av ett integrerat tillvägagångssätt, inklusive användning av schampon som används för psoriasis i huvudområdet, kan långsiktig eftergift uppnås.

Det perfekta schampot för psoriasis på huvudet: hur borde det vara?

Psoriasis är en sjukdom vars symptom är mycket svåra att eliminera. Svårt obehag hos patienter orsakar plack och papiller, i synnerhet på hårbotten. Korrigering av sådana manifestationer kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av specialverktyg. Psoriasis schampo på huvudet - bara ett sådant verktyg. Den har en speciell komposition som lindrar symtomen på sjukdomen, minskar smärtsamma manifestationer och hjälper till att uppnå stabil remission.

Antifungala medicinska schampon för psoriasis

Medicinska terapeutiska schampon för psoriasis på huvudet måste ha vissa egenskaper som radikalt skiljer dem från konventionell kosmetika. Ofta innehåller de element som förhindrar bildandet och tillväxten av plack, och torkar även de befintliga, normaliserar hårbotten.

Dessa schampon inkluderar:

 • Nizoral;
 • Dermazol;
 • Keto Plus;
 • Tsistifan;
 • Bioderma;
 • Sebozol;
 • Vichy Derkos;
 • Perhotal.

Ett så stort utbud av medel kan dyka in i en dumma någon köpare. Därför är det värt att överväga åtminstone några av dem.

Nizoral

Många tror att detta är det mest effektiva antifungala schampot för psoriasis på huvudet. Produkten innehåller substansen ketokonazol, som verkar på dermis på ett desinfektions sätt och undertrycker också spårets fördelning och ger därmed en efterföljande fullständig härdning.

Nizoral eliminerar snabbt svampen, lindrar klåda, flakar och främjar hudreparation. Shampoo har en rosa-orange skugga och har en ganska viskös konsistens. Applicera det två gånger i veckan i en månad. När det gäller kostnaden för produkten kommer en flaska på 60 ml att kosta minst 600 rubel.

Dermazol

Verktyget kan kallas nästan fullständigt analog av ovanstående schampo. Det är vanligtvis indikerat vid en allergisk reaktion på Nizoral. Det desinficerar också huvudets hud och blockerar reproduktionen av svampar.

Läkemedlets effektivitet är baserad på den inhiberande effekten på ergosterolproduktionen. Denna funktion bidrar också till förändringar i hudens fettkomponenter. Priset för analogen "Nizoral" är något lägre - 200-250 rubel för 60 ml pengar.

Tsistifan

Shampoo innehåller mikonazol, salicylsyra och teträxtrakt. Denna kombination av komponenter bidrar till att normalisera den lokala mikrofloran och ämnesomsättningen i hårbotten, vilket leder till att irritationen, klåda och avskalning av integumentet försvinner. Dessutom är verktyget hypoallergena. Jag applicerar schampo 2-3 gånger i veckan, i en kurs på 1-1,5 månader. Kostnaden för en flaska 125 ml - 800-1000 rubel.

Vichy Derkos

Effektivt, sulfatfritt, antimykotiskt schampo. Den har en unik formel och har en keratolytisk effekt på huvudets integum. Grunden för anläggningen är termiskt vatten, kompletterat med silensulfid och mjölksyra. Tack vare användningen av schampon reduceras de manifestationer som avskalning och klåda i huden, och håret blir mer hälsosamt. Vid behandlingssteget med detta medel är det viktigt att observera intervallet mellan dess användningsområden. Shampoo används 1 gång per vecka i en månad. Priset på en 200 ml flaska är 500 rubel.

Sebozol

Det är ett antimykotiskt medel baserat på hormonet ketokonazol. Som regel används den för svampar av jäst eller för dermatofytos. Sebazol återställer lipidbalansen i huden, eliminerar svamparnas negativa effekter och främjar regenerering. Applicera schampo 2 gånger i veckan i en månad. Effekten av dess användning blir uppenbar under den andra veckan av appliceringen av produkten. När det gäller kostnaden måste du betala 400 rubel för en 100 ml flaska schampo.

Shampoo för profylax efter psoriasisbehandling

Ofta, som en profylax, kan vissa medicinska schampon som har en mild effekt och är lämpliga för frekvent användning användas. Dessa schampon inkluderar:

Bioderma

Det är en allergivänlig produkt som används vid överkänslighet i huden. På grund av läkemedlets milda effekt kan den även användas dagligen. Det används också ganska ofta som en förebyggande åtgärd för att förhindra återkommande sjukdom. Detta schampo normaliserar integralens mikroflora, överdriven celldelning av epidermis och minskar bildningen av skalor. Dessutom har schampon en positiv effekt på utsöndringen av talg och håret själv, vilket gör att de blir mer välskötta. Ändå är detta ett dyrt verktyg och för en flaska schampo i 200 ml måste betala 1400 rubel.

Psorilom

Denna tjärschampo för psoriasis på huvudet är också lämplig för användning varje dag. Kompositionen innehåller endast naturliga ingredienser: björktjära, kamillextrakt, succession, celandine och Johannesjurt. Det är en helt säker lösning, lämplig för både behandling och förebyggande av psoriasis. Vid behandling noteras effekten efter första användningen. Om shampoo används för profylaktiska ändamål är det tillräckligt att använda det en gång i veckan. Detta är ett effektivt men billigt sätt: priset för 200 ml schampo är cirka 400 rubel.

Etriveks

Shampoo för psoriasis på huvudet "Etrivex" avser glukokortikosteroidmedel. Det lindrar snabbt inflammation, smalnar blodkärlen i huvudet, eliminerar effektivt papuler och klåda. Om läkemedlet används för behandling, används det dagligen i en månad, men för att förebygga psoriasisförstörningar är det tillräckligt med två gånger i veckan. Du måste dock vara förberedd för att förebyggande sker inom 6 månader. När det gäller kostnaden för drogen kommer en flaska på 60 ml att kosta cirka 900 rubel.

De säkraste kosmetiska schamponerna efter psoriasis

Medel som tilldelas denna grupp innehåller terapeutiska element som hjälper till att bekämpa psoriatic manifestationer. Däremot är deras koncentration i media liten, så man borde inte förvänta sig en signifikant terapeutisk effekt från dem. Först och främst syftar dessa schampon till att uppnå kosmetisk effekt. Men de lindrar helt enkelt klåda och mjäll. Det är vettigt att rösta följande namn på kosmetiska schampon för psoriasis på huvudet:

Friderm Balans

Detta schampo lindrar effektivt mjäll, skalar, mjukar och rensar huvudets hud, har en lugnande effekt, kontrollerar aktiviteten hos talgkörtlarna, utan att skada hudens surhet. Detta verktyg rekommenderas för att förebygga manifestationer av psoriasis eller förlängning av uthållig remission. Kostnaden för "Friederm Balance" -schampo är ca 530 rubel per flaska på 150 ml.

Soultz

Sammansättningen av detta schampo innehåller medicinska ingredienser som har en torkningseffekt och försiktigt eliminerar psoriasisvågor. Detta verktyg är lämpligt för ganska frekvent, men inte daglig användning. Använd inte det oftare 3-4 gånger i veckan. Priset på en sådan kosmetisk produkt är mer än 200 rubel för 150 ml. Ibland kan du hitta en annan schampo "Sulsen Forte" med införandet av Climbazol (tillverkare - det ryska företaget "Mirrolla"). För ett sådant schampo måste betala mer än 400 rubel (250 ml).

Ekoderm

Detta är ett allergivänligt schampo som innehåller tvättmedelskomponenter i en neutral verkan. Verktyget avlägsnar manifestationer av klåda, svullnad, fuktar huden och ökar skyddsfunktionen. Dessutom rensar ett sådant schampo försiktigt hår från döda celler.

Det kan användas som en grundläggande hudvård för överkänslighet och dermatologisk känslig hud, samt ett tillägg till grundläggande medicinsk vård. Också experter rekommenderar denna kosmetiska produkt under remission, för förlängning. Kostnaden för produkten i detaljhandelsnätet är cirka 230 rubler per flaska på 150 ml.

Baby shampoo som ett alternativ för känslig hårbotten efter psoriasis

Många experter rekommenderar sina patienter att använda barns schampon under remission. Faktum är att sådana kosmetiska produkter inte innehåller kemiska komponenter (färgämnen, dofter, dofter och andra skadliga ingredienser). Något sådant verktyg består i regel av naturliga ingredienser, så många tror att den bästa kosmetiska shampooen för psoriasis på huvudet är den vanliga för barn.

Bland barns schampon är de mest populära bland personer som lider av psoriasis:

 • Jhonson's Baby;
 • Bubchen (Buebchen);
 • Hipp (Hipp).

Johnsons baby

Babyshampor av denna linje har underbara fuktighetsgivande egenskaper som bidrar till hudens elasticitet, minimerar risken för skador på plack och papiller, och accelererar även skalning av skalor. Detta schampo används som huvudredskap för rengöring av hårbotten. Priset på denna produkt är 120 rubel per flaska 200 ml.

Hypoallergen produkt som är lämplig för olika åldrar, inklusive för nyfödda. Kompositionen är berikad med extrakt av olika medicinska växter och eteriska oljor. De är den mest fördelaktiga effekten på epidermis: återfuktar, normaliserar sitt vatten-sura tillstånd, ökar skyddsbarriärerna och eliminerar också skenans manifestationer. Dessutom är schampo bra för användning varje dag. Kostnaden för en 200 ml flaska är 200 rubel.

Byubhen

Produkten är också lämplig för användning i alla åldrar. Shampoo normaliserar epidermis mikroflora, fuktar, eliminerar irritation och inflammation. Dessutom skyddar denna kosmetiska produkt huden från att torka ut, vilket eliminerar klåda och fläckning av huden.

Shampoo rekommenderas av experter som ett tillägg till huvudterapin under aktiv behandling, liksom vid remissionstiden. Priset på schampo varierar från 200 rubel per 200 ml av produkten. Men det finns en annan punkt att fokusera på. Du borde inte själv välja sådana verktyg eftersom endast en specialist kommer att kunna välja det optimala schampot för psoriasis på huvudet.

Shampoos för psoriasis på huvudet

När psoriasis uppträder i hårbotten krävs särskild vård. Bli av med papiller hjälper schampo för psoriasis, den innehåller komponenter som hjälper till att lindra patientens tillstånd och återhämtning. Det finns ett solidt sortiment av medicinerad schampo på marknaden, för att orientera och välja det mest effektiva sättet är det viktigt att känna till egenskaperna hos varje typ.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Vid de första tecknen på hårbottenpsoriasis bör du omedelbart börja använda ett speciellt hårschampo. Du bör inte använda vanliga kosmetika, eftersom det är fylligt med allvarliga komplikationer. Psoriatic papules kommer snabbt växa i diameter, deras antal kommer att öka, peeling och klåda kommer att öka. Som ett resultat kommer håret att falla ut och stora sår kommer att bildas på huvudet.

Shampoo mot psoriasis har en komplex effekt. Dess sammansättning innehåller komponenter som bidrar till återställandet av huden som drabbats av sjukdomen. Resultatet av användningen av terapeutiska medel:

 • Hastigheten och intensiteten i hudläkning accelererar, papullen krymper och försvinner snart.
 • Huden mjuknar, blir mer elastisk, vilket minimerar risken för skador, till exempel vid kamning.
 • Pruritus minimeras eller försvinner helt.
 • Huden får en tillräcklig fuktighet, verktyget bekämpar överdriven torrhet. Som ett resultat minskar nivån av peeling.
 • Intensiteten av smärtan som ofta åtföljer sjukdomen är reducerad.

Det är viktigt att känna till särdragen hos kompositionen och verkan av olika typer av schampo, vars användning hjälper till att bli av med huvudpsoriasis, för att uppnå tillstånd av remission.

Antifungal Shampoos

Psoriasis i hårbotten åtföljs ofta av närvaron av en svampinfektion. Det kommer att bidra till att eliminera speciella schampon. I deras sammansättning innehåller komponenter, vars verkan är speciellt inriktad på behandling av huden, som påverkas av svampar av olika arter.

Denna grupp av medel innefattar:

Nizoral

Antifunguschampo innehållande ketokonazol. Det har en fungicid (desinfektionsmedel) och fungistatisk (saktar tillväxten av svamp) effekten. Verktyget hjälper snabbt till att bli av med svampar, flaking, klåda, främjar läkning av psoriasispapper.

Shampoo har utseendet av en orange vätska, kännetecknad av en viskös konsistens. Det ska användas två gånger i veckan i en månad. Detta räcker för att få en märkbar effekt. Kostnaden för drogen är från 600 rubel. för 60 ml.

Antifungal Psoriasis Shampoo - Nizoral (Nizoral)

Dermazol

Analog schampo Nizoral. Det är ett antimykotiskt medel som har fungistatiska och fungicida effekter. Det fungerar som följer: aktiva preparat av läkemedlet inhiberar processen med ergosterolsyntes, vilket leder till förändringar i hudcellsmembranets lipidsammansättning. Kostnaden för drogen är från 200 rubel. för 60 ml.

Psoriasis Shampoo - Dermazol (Dermazol)

Keto Plus

Dess aktiva ingredienser zinkpyrithion och hormonet ketokonazol av syntetiskt ursprung bekämpar effektivt peeling och klåda, hudirritation och förstör svampen. Med psoriasis hjälper det att bli av med torrskal som täcker papper. Detta minimerar risken för hudskador.

Tvätta håret med det här verktyget två gånger i veckan. Behandlingstiden är en månad. Kostnaden för drogen är 550 rubel. för 60 ml.

Keto Plus (Keto Plus)

Cistifan / Squafan

Svampmedel som hjälper till att bli av med peeling, lindra irritation, klåda. Dess aktiva komponenter reglerar epidermis mikrofloribalans. Kompositionen innehåller salicylsyra, mikonazol, klasazol, enbärolja, tea tree.

Squafan är hypoallergenisk. Behandlingsförloppet varar 4-6 veckor. Det är nödvändigt att använda medel 2-3 gånger varje vecka. Kostnad - från 800 rubel. för 125 ml.

Shampoo-keratorregulator Cistifan DS (tidigare kallad Squafan S) från företaget Biorga (Biorga Cystiphane DS)

Bioderma

Hypoallergent botemedel rekommenderas för känslig hud. På grund av sin lätta funktion kan den användas dagligen. Lämplig för förebyggande av sjukdomsutvecklingen under den interkurrenta perioden.

Shampoos aktiva medel förstör svampen, återställer mikrofloran i huvudets epidermier, reglerar celldelningsintensiteten, vilket bidrar till att effektivt avlägsna skalor och förhindrar uppkomsten av nya. I detta fall störs inte lipidmanteln i huden, sekretionen av talgkörtlarna normaliseras och klåda försvinner. Dessutom återställer Bioderma hårstrukturen. Strängar börjar se friska ut. Du behöver använda schampo i 3 veckor. Användningsfrekvensen under behandlingen - 3-4 gånger i veckan, oftare. För att förhindra ─ 1-2 gånger i veckan. Pris för 200 ml - från 1 400 gnid.

Shampoo Cream för psoriasis Bioderma Node K (Bioderma Node K)

Sebozol

Antifungal medicin innehållande ketokonazol. Bekämpar jäst, dermatofytos. Verkningsmekanismen är förändringen i membranlipidkompositionen. Som ett resultat elimineras klåda, peeling, psoriasispapplar läker.

Vid behandlingsstadiet måste agenset användas två gånger i veckan i en månad. För förebyggande ändamål - 1 gång varje vecka. Läkemedlet är säkert. Effekten är märkbar efter 3-4 användningar. Pris per 100 ml - från 400 rubel.

Sebozol (Sebozol) finns i flaskor på 100 och 200 ml, liksom i 5 ml påsar.

Vichy (Vichy) Dekros

Antimykotiskt medel framställt av sulfatfri teknik. Detta är en innovativ formel som har en keratolytisk effekt. Eliminerar flaking och klåda, förbättrar hårets utseende.

Shampoo är gjord på basis av termiskt vatten. Kompositionen innefattar selensulfid, salicylsyra och mjölksyra. Behandlingsperioden - månad tvätta håret två gånger i veckan. Efter en intensiv behandling måste du ta en paus. För profylakse är schampo värt en gång i veckan. Det kostar 500 rubel. per förpackning av 200 ml.

Decros Antifungal Shampoo Serie från Vichy (Vichy Decros)

Tjära schampo

Den aktiva komponenten av tjärschampo är björk, tall, pil, enbär eller koltjära. Dess ingredienser är effektiva vid bekämpning av psoriasis. De rengör epidermis av döda celler, lindrar inflammation, eliminerar klåda och skalning. Det finns olika typer av tjärschampo, som alla har unika egenskaper.

Populära verktyg i den här kategorin:

Psorilom

Består av naturliga ingredienser. Dessa inkluderar björktjära, extrakt av kamomill, Johannesjurs, succession, celandine. Shampoo har en antiseptisk, antisvamp och antimikrobiell effekt, eliminerar klåda, skalar, främjar snabb läkning av psoriasispapper.

Lämplig för daglig användning. Verktyget är helt säkert. Förbättrar hudens tillstånd efter första gången. För att förhindra utveckling av psoriasis ska Psoril användas en gång i veckan. Det är ett mycket effektivt, men billigt läkemedel. Pris för 200 ml - från 400 rubel.

Tjärschampo för daglig användning Psorilom - gammal och ny förpackning

Algopiks

Innehåller enbärstjära, som ger sårläkning, antisvamp och antiinflammatoriska effekter. Bekämpar manifestationer av psoriasis, minimerar obehag. Det accelererar läkning av sår.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Det är nödvändigt att använda medel en gång i veckan. Efter en 2 veckors paus måste kursen upprepas. Pris - från 1190 gnidning. för 200 ml.

Algopix (algopix) - schampo baserad på tjära från psoriasis

Friderm tjära

Innehåller koltjära som har rengjorts noggrant. Accelererar läkning av papiller, hindrar deras utveckling och spridning. Lämnar alla symptom som är karakteristiska för psoriasis.

Behandlingsförloppet varar i 12 veckor. Det är tillräckligt att använda denna apotekshampoo två gånger i veckan. Pris - från 650 rubel. för 150 ml.

Friderm tjära (Freederm Тар) från tillverkaren Schering-Plough

Shampoo vars aktiva ingredienser är björktjära, provitamin B5, allantoin, kokosnötolja. Ger astringerande och antifungala effekter. Det hjälper till att snabbt bli av med klåda och flaking, återställer vatten-saltbalansen, fuktar epidermis. Placeras som ett homeopatiskt läkemedel som har en komplicerad effekt.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Shampoo ska användas 1-2 gånger i veckan. Kostnad - från 140 rubel. för 300 ml.

Inhemskt schampo från TWINS Tek - Tana (Tana)

911 tarry

Medel på basis av björktjära med tillsats av kokosnötolja, Cato, glycerin. Snabbt förstör svampar, lindrar klåda, hudskalning, främjar läkning av papiller. Avviker noggrann påverkan. Lämplig för behandling såväl som förebyggande.

Rekommenderas för frekvent användning. Priset på de tillgängliga medel - från 140 rubel. för 150 ml.

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.

Ett psoriasisschampo från TWINS Teck - 911 Shampoo

Tjära för ett bad från mormor Agafya

Effektiv för behandling av psoriasispapper, förbättra håret. Produkten är skapad på basis av björktjära. Efter flera tillämpningar, klåda, inflammation och torrhet försvinner, avskalning reduceras betydligt. Vävnadsregenerering aktiveras. Huden blir fuktad. Håret stärker.

Det är nödvändigt att använda medel två gånger i veckan. Minimumskursen varar i 3 veckor. Kostnaden för medel - från 300 rubel. för 300 ml.

Shampoo för badet "Tar", från serien Recept farmor Agafi. Och enklare - "Tar traditionell"

Super psori

Baserat på tjära, magnesiumsalter, samt naftalanolja. Avlastar snabbt irritation och inflammation, kliande hud, mjuknar huden och försiktigt exfolierar döda hudvågor. Det kännetecknas av kraftfulla antiseptiska och regenererande egenskaper.

Behandlingsförloppet är en månad. Det rekommenderas att använda produkten flera gånger i veckan. Pris - från 140 rubel. för 250 ml.

Psoriasis Shampoo med Naftalan Super Psoriolja från Garni Hair and Skin Problem Laboratory LLC

Healing Shampoos

Behandlingar för psoriasis som hör till kategorin av behandling innefattar starka komponenter som zink, salicylsyra, liksom ichthyol, urea. De fungerar på ett omfattande sätt, främjar läkning av papiller och återställer huden.

De mest effektiva drogerna:

Hudlock

Zinkschampo med antibakteriella, antifungala och antiinflammatoriska egenskaper. Dess aktiva ingrediens eliminerar klåda, torrhet, flaking. Utvecklat verktyg för problem och torr hud, påverkad av hudutslag.

Används för exacerbation av psoriasis per vecka 2-3 gånger. Behandlingstiden är 5 veckor. Kostnaden för läkemedlet för 150 ml - från 1 300 rubel.

En serie droger baserade på zinkpyrithion från Skin-cap: schampo, aerosol och grädde

Liebriderm Zinc

Shampoo baserat på zinkpyrition, allantoin. Effektiv för behandling av psoriasis. Efter flera tillämpningar, kliar och flaking försvinna, aktiveras de regenerativa processerna i epidermis. Huden blir mer hydratiserad och smidig. Bra antiseptisk.

Detta schampo ska användas enligt följande schema: den första halvan i månaden två gånger i veckan, de kommande 1,5-2 månaderna - en gång i veckan. Pris - från 420 rubel. för 250 ml.

Två schampon från Libriderm: Zink and Tar (Librederm Zn, Librederm Tar)

Friederm Zink

Kompositionen innehåller en hög koncentration av zinkpyrition. Detta ämne aktiverar läkning och regenerering av huden, eliminerar peeling, inflammation, klåda. Effektiv mot streptokocker, stafylokocker, psoriasis. Dessutom hjälper till att hantera problemet med håravfall.

Under de första 2 veckorna ska behandlingen användas två gånger i veckan. För nästa 1,5-2 månaders behandling sänks användningsgraden till 1 per vecka. Pris för 150 ml av läkemedlet - från 600 rubel.

Shampoo för psoriasis på basis av zink från Friderm (Freederm Zn)

Etriveks

Shampoo, som tillhör gruppen glukokortikosteroider. Snabbt eliminerar inflammation, klåda, constricts blodkärl. Visar hög effekt vid behandling av psoriasispapper.

Behandlingsförloppet varar i en månad. Shampoo appliceras dagligen på den drabbade huden. För att bibehålla en terapeutisk effekt är det tillräckligt att använda medlet två gånger i veckan. Sådan förebyggande behandling rekommenderas i sex månader. Priset på drogen - från 900 rubel. för 60 ml.

Shampoo 0,05% clobetasolpropionat Etryveks (Etrivex) företag Galderma

Kosmetiska schampon

Medel som hör till denna grupp innehåller medicinska ingredienser som hjälper till att bekämpa psoriasis. Koncentrationen är dock inte för hög, så du bör inte räkna med en signifikant hälsoeffekt. Dessa schampon syftar främst till skönhetsvård. De lindrar mjäll, klåda.

Denna kategori av medel inkluderar:

Friderm Balans

Effektivt bekämpar skalning, mjäll, mjukar hårbotten, har en lugnande effekt, reglerar talgkörtlarna, rengör epidermis, utan att störa hudhalten. På grund av sin milda verkan på epidermis är den lämplig för daglig användning. Det rekommenderas att använda för att förhindra förekomst av psoriasis, förlängning av tillståndet för remission. Pris - från 530 rubel. för 150 ml.

Shampoo för alla hårtyper Friederm pH-balans (Freederm pH-balans)

Ekoderm

Hypoallergena schampo bestående av neutrala tvättmedel. Eliminerar klåda, svullnad, fuktar huden och ökar skyddsfunktionen. Rengör försiktigt hår från döda celler. Det kan användas som en grundläggande vård för hud som är känslig och benägen för dermatologiska sjukdomar, samt ett tillägg till terapeutisk vård. Det rekommenderas att använda förlängning för att förlänga det. Kostnaden för medel - från 230 rubel. för 150 ml.

Hypoallergena medel för alla typer av hår Ecoderm (Ecoderm)

Soultz

Innehåller i sammansättningen av medicinska ingredienser som har en torkningseffekt, exfolierar försiktigt skalorna. Designad för frekvent men inte daglig användning. Den optimala användningsfrekvensen - 3-4 gånger i veckan. Prisfonder - från 200 rubel. för 150 ml.

Används också till att sälja ett annat schampo "Sulsen Forte" med klättring från det ryska företaget Mirroll. Priset på detta schampo - från 400 rubel. för 250 ml.

Ukrainska schampo från Amalgam Lux - Sulsen. Och ryska från Mirra - Sulsen Forte.

Babyshampor


Verktyg avsedda att behandla psoriasis i hårbotten innehåller inte kemiska komponenter, dofter, smaker, färgämnen och andra skadliga komponenter. De är gjorda av naturliga ingredienser som har en helande effekt, eliminerar symptomen på psoriasis. Läs mer om behandling av barndomspsoriasis.

Effektiva medel för denna grupp:

Jhonson's Baby

Ger en fuktgivande effekt. Det gör babyens hud smidig, minimerar risken för skador på papiller, vilket gör skålen snabbare. Lämplig för frekvent användning. Kostnad - från 110 rubel. för 200 ml.

Fuktgivande psoriasishudschampo för barn från Jhonsons barn

Hipp (Hipp)

Hypoallergena schampo avsedda för nyfödda. I kompositionen finns oljor, extrakt av växter som fuktar epidermis, ökar dess skyddande barriärer, eliminerar flaking. Lämplig för daglig användning. Kostnad per 200 ml - från 200 rubel.

Hipp Soft Baby Shampoo - HiPP Babysanft Line

Byubhen (Buebchen)

Lämplig för barn i alla åldrar, även nyfödda. Fuktar epidermis, lindrar irritation, eliminerar peeling, skyddar huden från att torka ut. För daglig användning. Kostnad per 200 ml - från 200 rubel.

En serie babyskampor från det tyska Bübchen-företaget Nestle.

Jag och mamma

Innehåller växtextrakt. Väl fuktar och närmar hårbotten, hjälper till att eliminera toxiner. Designad för daglig användning. Verktyget rekommenderas för barn äldre än 3 år. Pris - från 120 rubel. för 150 ml.

Inhemska bebisschampo "Jag och mamma" från företaget Svoboda

slutsats


Eventuellt terapeutiskt schampo för psoriasis används enligt följande: agenten måste appliceras på hårbotten, lämna i 5-15 minuter, skölj noggrant. Om du regelbundet och korrekt applicerar medicinerad schampo hjälper de dig snabbt att bli av med psoriasis. Välja ett bra schampo av ditt eget sinne att endast läkaren kommer att rekommendera det bästa läkemedlet. Specialisten väljer shampoo beroende på dina individuella behov.Nästa Artikel
Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt