Nizoral schampo


Nizoral är ett syntetiskt bredspektrum antifungalt medel.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol. Detta läkemedel är ordinerat huvudsakligen för svampskador, onychomycosis, seborréexem, mjäll och pityriasis.

Till skillnad från andra kosmetika är schampo ett läkemedel för extern användning, vilket påverkar kärnan i sjukdomen. Recensioner föreslår en hög effektivitet av läkemedlet, men tillsammans med detta finns kontraindikationer och biverkningar.

Klinisk farmakologisk grupp

Antifungala läkemedel för extern användning.

Försäljningsvillkor för apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Nizoral shampoo i apotek? Genomsnittspriset är 650 rubel.

Släpp form och sammansättning

Den aktiva substansen i Nizoral är ketokonazol (dess mängd i läkemedlet är 20 mg / g). Till hjälpkomponenterna i beredningen ingår följande ämnen:

 • fettsyra dietanolamid - 22 mg;
 • metyldextrosedioleat -20 mg;
 • kollagenhydrolysat - 11 mg;
 • natriumlaurylsulfat - 39 mg;
 • dinatriumlaurylsulfosuccinat, som är det huvudsakliga skummedlet i kapunen, är 180 mg;
 • saltsyra - 110 mg;
 • natriumklorid;
 • imidova, ett antimikrobiellt medel;
 • färgämne;
 • smak;
 • renat vatten.

Representerar en ljusorange vätska, presenteras Nizoral i apotek i flera doseringsformer som har en liknande effekt på huden som skadas av svampar och jäst. Mekanismen för deras verkan är baserad på den aktiva komponenten - ketokonazol, som neutraliserar orsakssystemet för sjukdomen och eliminerar negativa manifestationer.

Farmakologisk effekt

Aktiviteten av Nizoral-produkter baseras på deras komponent ketokonazol, som har en fungicidal och fungistatisk effekt mot jäst- och dimorfiska svampar, flerfärgade lavar, eumykiter, trifytoxi, dermatofyter, kryptokocker, epidermofitet, streptokocker och stafylokocker.

Nizore är effektiv vid behandling av seborré som orsakas av Pityrosporum ovate stammar. Den aktiva substansen i Nizoral när den appliceras externt absorberas inte i den systemiska cirkulationen.

Indikationer för användning

Nizoral shampoo används för att tvätta håret för att behandla och förebygga infektioner orsakade av Pityrosporum spp. (Malassezia spp.), Såsom mjäll, seborrheisk dermatit och pityriasis versicolor.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda läkemedlet vid överkänslighet mot dess aktiva substans eller dess övriga komponenter.

Erfarenheten av att använda shampoo i barnläkemedel är mycket begränsad, så innan du börjar använda Nisoral bör personer under 14 år kontakta läkare.

Använd under graviditet och amning

Med försiktighet används detta verktyg bland ammande och gravida kvinnor.

Dosering och användningsmetod

Bruksanvisningen visar att barn från spädbarn, ungdomar och vuxna: Applicera nizoral 2% schampo till de drabbade områdena i 3-5 minuter, skölj sedan med vatten.

behandling:

 • pityriasis versicolor: en gång om dagen i 5 dagar;
 • seborrheisk dermatit och mjäll: 2 gånger i veckan i 2-4 veckor.

förebyggande:

 • pityriasis versicolor: 1 en gång om dagen i 3 dagar (enstaka behandling före sommartid)
 • seborrheisk dermatit och mjäll: vecka eller 1 gång om 2 veckor.

Funktioner för användning hos barn är inte tillgängliga.

Biverkningar

Vid användning kan följande biverkningar inträffa:

 1. Ögonkontakt kan orsaka irritation och riva.
 2. Hos patienter med skadat eller grått hår kan färgförändringar eller ökad håravfall uppstå.
 3. På huden och hudvävnadens manifestation av sådana reaktioner som: akne, kontaktdermatit, torrhet och hudförändring, förändringar i hårets struktur, pustulärt utslag på applikationsstället, irritation, ökad hudskalning.

Särskilda instruktioner

 1. Vid användning av schampon, undvik kontakt med ögonen. Om schampo kommer in i dina ögon, skölj dem med vatten.
 2. För att förhindra återtagande med långvarig topisk behandling med kortikosteroider rekommenderas det att fortsätta lokal användning av kortikosteroider i kombination med Nizoral shampoo 2% följt av gradvis uttag av kortikosteroider i 2-3 veckor.

Patienten ska informeras om att om läkemedlet har blivit oanvändbart eller har gått ut, ska det inte kastas i avloppsvattnet eller på gatan. Det är nödvändigt att sätta drogen i påsen och sätta den i papperskorgen. Dessa åtgärder kommer att bidra till att skydda miljön.

Läkemedelsinteraktion

Data om interaktionen med andra droger är inte tillgängliga.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av personer som använder Nizoral shampoo:

 1. Yana. Används Nizoral för behandling av skorpor i barnets huvud. Först uppträdde de i spädbarn och kammade ut med en kam. Det är överallt. Då märkte vi nya tillväxtar, när barnet var redan ett år gammal, och skorporna var mycket täta och fasta på huden. Diagnosiserad med seborrheisk dermatit. Vid tvätt applicerades skumschampo på problemområden, hölls i flera minuter och tvättades bort. Allt gick i en månad.
 2. Masha. Och nizoral hjälpte mig bara en stund. Men det här är inte förvånande, när hon gick till doktorn, berättade hon för mig varför det hände mig. Det visar sig att nizoral innehåller endast en komponent i kompositionen, vilket hjälper till att bli av med mjäll, detta är ketokonazol, och därför är behandlingen inte effektiv. De tilldelade mig en keto plus. Det inkluderar ketokonazol och zinkpyrition, vilket ger en större effekt under behandlingen, eftersom de påverkar båda orsakerna till mjäll. och han hjälpte mig verkligen. Och nu använder jag inte keto plus, men jag har inte mjäll.
 3. Olga. Problem med mjäll har alltid varit. Försökte mycket olika schampon, hjälpte inte. En hudläkare rekommenderas att prova Nizoral. Tre dagar i rad tvättar du bara med dem, och sedan för profylakse varannan vecka. Resultatet framkom efter den andra dagen, klåda försvann och mängden mjäll minskade. En vecka senare försvann hon helt och hållet. I två år nu minns jag inte om det. Resultatet var mycket nöjda. Priset är mycket mer acceptabelt än att köpa ständigt dyra skällor.

analoger

Analoger av Nizoral-shampoo: Mycozoral, Perhohot, Sebozol, Kenazol, Ketodin, Orazol, Ebersept.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvara i torr, utom räckhåll för barn och skyddad mot ljus; tabletter och grädde - vid en temperatur upp till 30 ° С, schampo - upp till 25 ° С.

 • Tabletter, schampo - 3 år;
 • Cream - 5 år.

Nizoral - mjällschampo №1 (recension, recensioner, instruktioner, priser)

Medicinska schampon - ett populärt sätt att bli av med svampsjukdomar i hårbotten. De är lätta att använda, tillgängliga och ger snabbt resultat. Nizoral shampoo är en populär produkt som snabbt och effektivt hanterar mjäll.

Läs även vår recension om en annan skumdryckschampo - Keto Plus - med recensioner, användarhandböcker och nuvarande priser.

Egenskaper schampo Nizoral

Nizoral shampoo är ett terapeutiskt antifungalt medel. Finns i plastflaskor på 60 och 25 ml. Var och en placeras i en kartong och har bifogade instruktioner. Läkemedlet är endast för extern användning. Konsistensen är ganska tjock, orange. Den har en trevlig kosmetisk arom.

Eventuella biverkningar: klåda, irritation, allergiska reaktioner. Men de förekommer väldigt sällan. Det kan också ändra hårets tillstånd, de kan bli torrare eller oljiga beroende på de enskilda egenskaperna och hårbotten hos produkten.

Indikationer för användning:

 • Pityriasis versicolor
 • Seborréisk eksem
 • Mjäll av olika ursprung
 • Svamphudsskador

När du använder produkten på grå eller blekt hår, kan det uppstå en liten missfärgning, som kommer efter tvätt med vanligt schampo.

Undvik kontakt med ögonen, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation och riva. Om problem har uppstått måste du tvätta dina ögon med mycket vatten.

Nizoral: schampokomposition

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, som har antifungala egenskaper. I dess schampo innehåller 2%.

Hjälpkompositionschampo Nizoral:

 • Natriumhydroxid
 • imidurea
 • Saltsyra
 • Macrogol metylcystros
 • Natriumlariylsulfat
 • Fragrance
 • vatten

Alla dessa komponenter fungerar externt och absorberas inte i blodet. Vad gör shampooet ganska säkert och kan användas under graviditet och amning. På plasmanivå kan komponenter detekteras, men endast när hela kroppen appliceras och exponeras för ett tag, vilket inte motsvarar hur shampoo används.

Kan nizoral schampo användas för barn?

I instruktionerna för schampo Nizoral indikeras behandlingsregim innebär barn från spädbarn, därför kan du ansöka. Endast det är nödvändigt att observera försiktighetsåtgärder, för att skydda barnet från träff av medel i ögonen eller inuti. Shampoo är inte barnslig och har ingen formel utan tårar.

Det är också nödvändigt att övervaka tillståndet för integumentet, eftersom agenten kan provocera avskalning eller irritation av ömt babyhud. I händelse av allergisk reaktion ska du omedelbart sluta behandlingen och ge barnet en antihistamin (Zodak, Suprastin).

Nizoral shampoo: bruksanvisningar

Slutresultatet av någon behandling beror till stor del på dess tillräcklighet.

Shampoo behandlingskurser:

 • Vid berövande av medlet appliceras 1 gång per dag i 5 dagar.
 • För behandling av seborrés schampo appliceras 2 gånger i veckan med en kurs på upp till 4 veckor.

För att förebygga berövande är det nödvändigt att applicera drogen 1 gång i 3-4 dagar. Om det finns kontakt med en sjuk person eller om det finns en annan infektionsrisk, ska du omedelbart tvätta huvudet. För att förebygga seborré är det tillräckligt att använda biverkningen en gång i veckan.

Korrekt användning av schampo Nizoral:

 1. Hår och hårbotten fuktad med vatten.
 2. En liten mängd schampokummor i palmerna.
 3. Verktyget appliceras på huvudet, särskild uppmärksamhet ägnas åt problemområden, resterna fördelas genom håret.
 4. Åldras i 3-5 minuter.
 5. Tvättade med vatten.

Om håret efter Nizoral blir torrt och hårt, kan balsam appliceras på spetsarna och längden. På hårbotten under behandlingens gång rekommenderas inte kosmetika.

Om det önskade resultatet inte uppnås vid slutet av behandlingskursen, kan du förlänga användningen av schampo.

Prisschampo Nizoral

Produkten säljs på apotek. I Moskva kan Nizoral shampoo köpas från 300 rubel per 25 ml flaska och från 520 rubel per 60 ml flaska. I Volgograd är priset på Nizoral shampoo från 330 rubel för en 25 ml flaska och från 560 för ett 60 ml paket.

Analoger Shampoo Nizoral

De flesta Nizoral-shampoo-analoger är billigare, men det finns dyrare produkter. Generics köps för att minska kostnaden för behandling eller om apoteket inte har rätt läkemedel.

Det finns också ofullständiga analoger, till exempel Keto Plus-schampo, förutom ketokonazol det innehåller zinkpyrition, varför användningsområdet för verktyget är mer omfattande.

Analyser av Nizoral:

 1. Mikozoral. Innehåller också 2% av den aktiva substansen, kostnaden för 190 rubel för 60 ml.
 2. Perhotal. Kan innehålla 1 eller 2% ketokonazol. Kostnaden för 350 rubel per flaska på 60 ml.
 3. Sebazol. Innehåller 1% av den aktiva substansen, kostnaden för 320 rubel per 100 ml.

Trots att dessa verktyg liknar varandra, kan de skilja sig från instruktioner för användning och behandlingstid. Därför är det önskvärt att bekanta dig med det innan du använder det.

Nizoral shampoo: recensioner

När mjäll skedde, läste jag de positiva recensionerna av Nizoral shampoo och utan tvekan köpte jag den. Läkemedlet är helt berättigat. Problemet gick bort efter 3 applikationer. Jag rekommenderar!

Bra och mycket effektivt verktyg. Och hantera problemen med vilket ursprung som helst. När Nizoral hjälpte sin son att klara av oljig tonårs seborré, men vi använde den länge, ca 2 månader. Och nyligen visade samma problem för mig, och jag minnde omedelbart om det här verktyget.

Nizoral hjälpte mig inte. Används i 4 veckor, mjäll blev lite mindre, klåda gick igenom. Och det är allt. Fram till slutet botade han inte min hårbotten. Och mitt hår efter honom är lite oljigt, på andra dagen måste jag tvätta dem igen. Mest sannolikt passar inte rätten mig helt, idag köpte jag ett annat läkemedel med ketokonazol. Låt oss se vad som händer.

Jag köpte Nizoral, ett effektivt anti-mjällmedel. Men det skiljer sig inte från Sebosol eller Perhotal. Agerar på samma sätt Jag ser ingen anledning att betala flera gånger mer. Klåda passerar omedelbart, mjäll genom 5-6 applikationer. Men jag behandlade aldrig enligt instruktionerna. Jag ville ha ett snabbare resultat, och jag tvättade mitt huvud istället för 2 gånger i veckan varannan dag.

Mjölk var min ständiga följeslagare och verkade flera gånger om året. Om Nizoral lärde sig ungefär 5 år sedan, och han hjälpte mig först. Men då, efter att ha köpt igen, såg jag inte något resultat. Han lät bara av klåda, och snön på huvudet som han var, förblev. Jag vet inte varför det här hände, kanske mjäll hade annorlunda ursprung, eller jag fick skämmas förfalskning.

Används Nizoral för behandling av skorpor i barnets huvud. Först uppträdde de i spädbarn och kammade ut med en kam. Det är överallt. Då märkte vi nya tillväxtar, när barnet var redan ett år gammal, och skorporna var mycket täta och fasta på huden. Diagnosiserad med seborrheisk dermatit. Vid tvätt applicerades skumschampo på problemområden, hölls i flera minuter och tvättades bort. Allt gick i en månad.

Nizoral är väldigt bra! Jag brukade dricka dessa piller för att klara av bältros som jag hämtade på lägret. Nu hjälpte han mig i 5 applikationer för att klara av mjäll, som täckte mitt mörka hår med snö. Nu är detta min trollstav och håller den alltid till hands.

Nizoral shampoo är en effektiv behandling för svampsjukdomar, som är effektiv i 90% av fallen. Det finns många analoger på den aktuella komponenten. Om rättsmedel med ketokonazol inte hjälper, kan orsaken gömma sig i fel applikation eller i sjukdomen.

Nizoral shampoo: bruksanvisningar

struktur

Aktiv ingrediens - ketokonazol 20 mg / g

Hjälpämnen - makrogol metylatextros dioleat-10 mg, imido-urea - 2 mg, dietanolamidfettsyror av kokosnötolja - 20 mg, natriumlaurylsulfat - 380 mg, kollagenhydrolysat - 10,00 mg, dinatriumlaurylsulfosuccinat - 150 mg, natriumhydroxid - g.s. till pH 6,8 - 7,2-1,0 mg, natriumklorid - g.s. till viskositet 1000-1800 mPuaz - 5 mg saltsyra - 3.361 mg, smakämne - 2 mg, charmigt rött färgämne (E 129) - 0,03 mg renat vatten till 1,0 g.

beskrivning

Farmakologisk aktivitet

Ketokonazol, ett syntetiskt imidazol-dioxolanderivat, har antifungal aktivitet mot dermatofyter, såsom Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. Och jäst, såsom Candida spp. och Malassezia spp. (Pityrosporum spp.). NIZORAL®-shampoo 20 mg / g minskar snabbt skelning och klåda, som vanligtvis följer seborrheisk dermatit, mjäll, skällande beröva.

farmakokinetik

Ketokonazolkoncentrationer detekteras inte i plasma efter topisk applicering av NIZORAL®-shampoo 20 mg / g till hårig hårbotten, men bestäms efter lokal applicering av hela kroppsschampot i en koncentration av 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml. Det är osannolikt att sådana koncentrationer kan orsaka några läkemedelsinteraktioner, men det är möjligt att öka allergiska reaktioner.

Indikationer för användning

Behandling och förebyggande av infektioner orsakade av jäst Malassezia spp. (Pityrosporum spp.), Såsom pityriasis versicolor (lokal), seborrheisk dermatit och mjäll.

Kontra

Överkänslighet mot någon av komponenterna i schampon.

Graviditet och amning

Kontrollerade studier på gravida och ammande kvinnor har inte genomförts. Appliceringen av NIZORAL®-schampo 20 mg / g (inte under graviditeten) i hårbotten leder emellertid inte till utseendet av distinkta koncentrationer av ketokonazol i blodplasman. Det finns inga belägg för att NIZORAL®-shampoo 20 mg / g kan vara farligt vid användning hos gravida och ammande kvinnor.

Dosering och administrering

Applicera NIZORAL® shampoo 20 mg / g till de drabbade områdena i 5 minuter, skölj sedan med vatten. behandling:

- pityriasis versicolor: en gång om dagen i 5 dagar;

- seborrheisk dermatit och mjäll: två gånger i veckan i 2-4 veckor.

- pityriasis versicolor: En gång om dagen i 3 dagar (engångsbruk) före sommarens början;

- seborrheisk dermatit och mjäll: vecka eller en gång i två veckor.

Biverkningar

Som med andra schampon kan lokal irritation eller klåda uppstå. kontaktdermatit (på grund av irritation eller allergisk reaktion). Håret kan bli fet eller torrt. Vid användning av NIZORAL®-schampo 20 mg / g observeras emellertid sällan sällan.

I vissa fall, främst hos patienter med kemiskt skadat eller grått hår, noterades en förändring av hårfärgen.

Biverkningar identifierade under kliniska prövningar: Inga biverkningar observerades hos> 1% av patienterna efter applicering av NIZORAL® shampoo 20 mg / g till hårbotten eller huden. Biverkningar observerade i 1/10

Nizoral shampoo №1 mjäll, är det så eller är det bättre analoger

Många patogener bor i människans hud, i synnerhet den jästliknande svampen Malassezia furfur. Försvagning av immunitet, kroniska sjukdomar och störningar i de interna processerna i kroppen kan provocera deras förbättrade reproduktion. Sådana förändringar orsakar kliande, aktiv skalning av hårbotten och mjäll i håret, och själva sjukdomen kallas seborrheisk dermatit. Nizoral shampoo är ett läkemedel som är utformat för att undertrycka aktiviteten hos jästsvamp. Det kommer snabbt och utan skada att eliminera orsaken till mjäll, lindra symtomen på sjukdomen och snabb återhämtning. Den höga kostnaden för medel slutar ibland patienter: hur rättfärdiga är dessa kostnader, vi kommer att försöka sortera det vidare.

Principen om drogen

Nizoral shampoo är ett effektivt antifungalt medel för extern användning. Det kan säkert betraktas som en expert i kampen mot mjäll, tidtestad. Varje läkemedel kan skryta med en så lång erfarenhet av läkemedelsmarknaden. För första gången om läkemedlet blev känt 1976, och till denna dag lyckas han behålla popularitet och relevans i kampen mot en obehaglig defekt.

Drogen kan inte bara eliminera kosmetiska problem i hårbotten, men också att utrota orsaken till deras utseende. Ketokonazol är närvarande i produkten. Detta ämne hämmar tillväxten och bidrar till dödsfall av skadliga mikroorganismer, svampar, vilket provocerade utvecklingen av pityriasis, seborrheisk dermatit.

Tillverkaren rekommenderar att du använder Nizoral schampo för:

 • mjäll;
 • seborrheisk dermatit;
 • pityriasis versicolor.

Förutom schampon erbjuder tillverkaren piller och grädde Nizoral. Många experter hävdar att grädden garanterar större effektivitet, eftersom den är i kontakt med problemområden i hårbotten längre. Men i tabletter är koncentrationen av den aktiva aktiva beståndsdelen den högsta - 200 mg per 1 kapsel.

Sammansättning och användning

Mjällmedel Nizoral är en röd-orange vätska, tjock i konsistens, med en specifik lukt. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ketokonazol, i en andel av 20 mg per 1 g schampo. Ketokonazolpartiklar tränger in i varje cell i en skadlig svamp, stoppar tillväxten och förstör cellmembranet, vilket gör dem försvarslösa och försvagade.

För djup och högkvalitativ rengöring av hårbotten från de ackumulerade mjällskalorna tillsätts tensider (ytaktiva ämnen) till kompositionen. Dessa inkluderar kokosnötfettsyra-dietanolamid och dinatriumlaurylsulfat.

För att stabilisera syra-basbalansen föreligger tillsatsen av antimikrobiell verkan av medlet, saltsyra och imidokourea i kompositionen. Det är omöjligt att sakna närvaron vid framställning av kosmetiska dofter, smaker och färgämnen.

En viktig punkt! Trots sin rika syntetiska komposition kan Nizoral Shampoo användas under amning och graviditet.

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna och positiva egenskaperna hos produkten Nizoral noterar experter och användare:

 • hög effektivitet i kampen mot svampsjukdomar i hårbotten, bekräftad av 64 kliniska studier och användarrecensioner
 • påverkar problemet från insidan, har en destruktiv effekt på orsakssambandet hos sjukdomen;
 • lämplig för behandling och förebyggande av mjäll i håret;
 • kan användas under amning och under graviditet, för behandling av barn och ungdomar;
 • har ett minimum av kontraindikationer
 • det skumar väl
 • lätt att använda;
 • säljs i ett apotek, säljs utan recept.

Av de negativa egenskaperna hos användare noterade:

 • hög kostnad för drogen;
 • kompositionen innehåller färgämnen, parfymer, dinatriumlaurylsulfat och ett antal andra syntetiska tillsatser som kan orsaka biverkningar, en allergisk reaktion;
 • brist på naturliga näringstillskott, oljor och växtextrakt som skulle mildra aggressiviteten hos den kemiska sammansättningen och den aktiva substansen;
 • kan ge en blekt och grå krulle en konstig nyans. För att eliminera det, räcker det med att tvätta håret med vanligt schampo.

Kostnad för

Kostnaden för medel Nizoral ganska konkret. Shampoo finns i volymer på 25, 60 och 120 ml. För inköp av en liten flaska betalar du från 750 rubel.

Konsumerad produkt sparsamt. Till exempel är en förpackning tillräcklig i 1,5-2 månader vid behandling av seborrheisk dermatit. Om Nizoral är avsedd att beröva pityriasen är det lämpligt att köpa ett stort paket.

Användningen av utgått produkt är strängt förbjudet.

Kontra

Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter - huvudbegränsningen för användningen av Nizoral-produkter. För resten finns inga kontraindikationer.

Före första användningen, testa kompositionen för allergier. För att göra detta, använd några droppar av produkten till känslig hud. Utseendet av en stark brännande känsla, rodnad vid kontaktplatsen med läkemedlet och det finns en allergisk reaktion, ett sådant verktyg kan inte användas.

Risk för användning under graviditet och amning

När det gäller behandling av mjäll och hudsjukdomar hos kvinnor under graviditeten finns det inga uppgifter om skadorna på barnet i livmodern. Med tanke på aggressiviteten hos ketokonazol jämförs vid förskrivning av läkemedlet den förväntade terapeutiska effekten och den möjliga skadan för fostrets hälsa.

För ammande mödrar är användningen av Nizoral-schampo inte kontraindicerad. Den enda gången - när en allergisk reaktion uppträder hos en baby, stoppas användningen av läkemedlet. Exkludera slag av medel för en mammakörtel.

Regler för ansökan

Användning av Nizoral är enkelt, behandlingen kan kombineras med att ta en dusch.

Appliceringsmetod, enligt anvisningarna från tillverkaren av produkten:

 1. Fuktar håret med vatten.
 2. Sprid en del av produkten i dina palmer och sprida den över huvudets yta.
 3. Massage huden med fingertopparna i 2-3 minuter.
 4. Sprid det resulterande skumet över hela längden av håret.
 5. 5 minuter efter applicering, tvätta av rester av läkemedlet med varmt vatten.

Rådet. Om du märker ovanlig styvhet och torrhet efter att ha tvättat håret, applicera naturolja eller balsam på dem. Behandla allt hår och hårbotten rekommenderas inte.

Användningsfrekvens:

 • Det rekommenderas att använda Nizoral shampoo från att beröva den oviformiska en dagligen, varaktigheten av behandlingskursen är 5-7 dagar. För förebyggande av sjukdomen tillåts enanvändning var tredje dag.
 • För behandling av seborrheisk dermatit, mjäll och eksem används drogen två gånger i veckan. Behandlingskursen varar upp till 4 veckor. För profylaktiska ändamål används schampo en gång i veckan.

Om det inte uppnås återhämtning efter kursen ordinerar läkaren kortikosteroider under en period av 2-3 veckor. Dessa läkemedel, aktuella svampdödande krämer kan också användas i sjukdomens svåra stadium.

Foto före och efter

Biverkningar

Trots den säkra doseringen av den aktiva substansen och syntetiska tillsatser i sammansättningen av schamponet, är risken för biverkningar inte nekad. Dessa inkluderar:

 • allergiska utslag på applikationsstället
 • svullnad i tungan, svalg, vilket kan göra det svårt för patienten att andas
 • yrsel;
 • ökad klåda.

Om du hittar dessa tecken tvätta omedelbart kompositionen från huvudet med rikliga mängder vatten och kontakta en specialist.

Följande biverkningar anses vara acceptabla:

 • utseendet på akne i hårbotten;
 • ökat fett och torrt hår;
 • små förändringar i färgen på grå eller tidigare färgat hår.

Vidta åtgärder för att eliminera dem är inte nödvändiga, kommer de obehagliga symptomen att klara sig själv efter avslutad behandlingskurs.

Positiva resultat efter applicering av schampon kan bedömas i bilden före och efter.

Schampoanaloger

Nizoral är inte det enda antifungala läkemedlet. Du kan köpa produkter som är billigare och inte mindre effektiva vid behandling av mjäll. Bland analogerna från Nizoral påpekar experter:

 • Dermazol - har en identisk komposition. Vid användning måste du hålla några minuter på håret utan att tvätta. Detta är dess skillnad från Nizoral. Pris - 180 rubel för 50 ml.
 • Kenazol - har en mer uttalad antifungal effekt, är billigare, inom 250 rubel per förpackning.
 • Dermazol plus - kompositionen kompletteras med aloextrakt och zinksuspension. Skaka före användning. Kostnaden för schampo - ca 350 rubel per 100 ml.
 • Ketokonazol - kanske den mest prisvärda analoga Nizoral. Kompositionen kompletteras med zink, denna komponent kännetecknas av antimikrobiella egenskaper. Kostnad - från 350 rubel.
 • Sebozol - har nästan identisk sammansättning, användningsregler. När man väljer vad som är bättre Nizoral eller Sebozol föredrar många det andra läkemedlet, vilket hävdar att det är mer effektivt mot mjäll. Den enda skillnaden mellan de två medlen - Sebosol används mindre ofta än en dyra motsvarighet. Prisintervall - 250-350 rubel.
 • I händelse av överkänslighet hos kroppen mot ketokonazol framträder Sulsen-pasta som ett utmärkt alternativ till Nizoral. Den innehåller selen disulfid aktiv ingrediens, som har höga antiseptiska, desinfektionsmedel och antifungala egenskaper. Produktens sammansättning riktar sig inte bara mot bekämpning av mjäll, men även vid förstärkning, tillväxt av hårsäckar. Många användare hävdar även att de blev av med problemfelet i bara 3 applikationer, och noterade också en förbättring av hårets kvalitet efter behandlingskursen.

Nizoral har visat sin effektivitet och kvalitet, men priset jämfört med billigare motsvarigheter gör det möjligt för användarna att tänka på genomförandet av ett sådant köp. Utför läkemedelsbehandling först efter att ha hört en läkare och fastställt en noggrann diagnos. Läs noggrant igenom bruksanvisningen före användning.

Användbara videoklipp

Nizoral: Effektiv vid behandling av mjäll, klåda och allergier efter användning, analoger.

Nizoral

◊ Medicinsk schampo 2%, röd-orange vätska.

Hjälpämnen: natriumlaurylsulfat - 380 mg, dinatrium lauryl sulfosuccinat - 150 mg, dietanolamid av kokosnötoljefettsyror - 20 mg, kollagenhydrolysat - 10 mg, makrogol metildekstrozy dioleat - 10 mg Natriumklorid - 5 mg av saltsyra - 4 mg, imidurea - 2 mg, smakämne - 2 mg, natriumhydroxid - 1 mg, färgämne "röd charmig" (E129) - 30 μg, vatten - upp till 1 g.

25 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvlock (1) - kartongförpackningar.
60 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvkåpa (1) - kartongförpackningar.
120 ml - flaskor högdensitetspolyeten med skruvlock (1) - kartongförpackningar.

Ketokonazol, ett syntetiskt imidazol-dioxolanderivat, har antifungal aktivitet mot dermatofyter, såsom Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. Och jäst, såsom Candida spp. och Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

Nizoral shampoo 2% minskar snabbt flaking och klåda, som vanligtvis följer seborrheic dermatit, mjäll, scaby.

Koncentrationer av ketokonazol bestäms inte i blodplasman efter lokal applicering av Nizoral shampoo 2% på hårig del av hårbotten, men bestäms efter lokal applicering av schampon på hela kroppen i en koncentration av 11,2-33,3 ng / ml. Det är osannolikt att sådana koncentrationer kan orsaka någon läkemedelsinteraktion, men det är möjligt att allergiska reaktioner kan öka.

Nizoral shampoo: bruksanvisningar

Nizozal - antimykotiskt läkemedel för extern användning i dermatologi.

Släpp form och sammansättning av läkemedlet

Nizoral finns i form av mörk orange 2% shampoo i flaskor av polyetenmaterial med en volym av 25 eller 60 ml, en flaska i en kartongförpackning med bifogade instruktioner.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i schampo är ketonazol, liksom ryazh-hjälpkomponenter.

Farmakologiska egenskaper

Nizoral Shampoo används externt i dermatologi och är avsett för behandling av hårbotten och svampsjukdomar i hårbotten. Den aktiva aktiva substansen i läkemedlet Ketonazol uppvisar en hög terapeutisk aktivitet i förhållande till dermatofyter och jästliknande svampar av släktet Candida.

När man använder Nizoral shampoo, är hårbotten i hårbotten neutraliserad hos patienter, mängden mjäll reduceras.

Indikationer för användning

Läkemedlet Nizoral 2% används för att tvätta håret och hårbotten för behandling och förebyggande av svampinfektioner och indikeras för patienter under följande förhållanden:

 • Överdriven torrhet i hårbotten, som åtföljs av svår klåda och bildande av skalor;
 • Ta bort hårbotten
 • Svampskador i hårbotten.

Kontra

Nizoral shampoo är kontraindicerat hos patienter med ökad individuell känslighet för komponenter.

Erfarenheten av att använda shampoo i barnläkemedel är mycket begränsad, så innan du börjar använda Nisoral bör personer under 14 år kontakta läkare. Med försiktighet används detta verktyg bland ammande och gravida kvinnor.

Metod för applicering och doseringsregim av läkemedlet

Shampoo appliceras i hårbotten med massagerande rörelser. För maximal terapeutisk effekt ska läkemedlet lämnas i hårbotten i 5 minuter, skölj sedan väl med vatten. Användningsfrekvensen och behandlingens varaktighet beror på bevisen och svårighetsgraden av symtom på sjukdomen.

För psoriasis används nizoralschampo dagligen i 1 vecka. För mjäll och seborrheisk dermatit appliceras läkemedlet 2-3 gånger i veckan i 1-2 månader.

Läkemedlet kan användas för profylax, i detta fall bestäms dosen av schampo och varaktigheten av behandlingstiden av läkaren, med utgångspunkt i patientens individuella egenskaper.

Använd under graviditet och amning

Under försöksstudierna fann man ingen negativ effekt när man använde Nizoral-schampo vid fostrets intrauterin utveckling. Trots detta bör läkemedlet endast ordineras till gravida kvinnor när den förväntade terapeutiska effekten är många gånger större än de möjliga komplikationerna för fostret.

Läkemedlet Nizoral kan användas under amning av barnet, men personer med överkänslighet och en tendens till allergiska reaktioner bör först rådgöra med din läkare.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Individer med individuell överkänslighet mot komponenterna i schampon under behandlingen hade följande biverkningar:

 • Ökad klåda i hårbotten;
 • Rödhet och irritation i hårbotten, utslag;
 • Brännande hårbotten vid applicering av schampo;
 • Ökad rivning och rodnad i ögonets slemhinna
 • alopeci;
 • Överdriven torr hårbotten, ökad mjäll.

Dessa sidreaktioner är inte farliga och går snabbt över sig själv efter att läkemedlet avbrutits.

överdos

Fall av överdosering med schampo Nizoral beskrivs inte ens vid långvarig användning.

Om du av misstag tar drogen inuti ska patienten omedelbart tas till sjukhuset, där han ska genomgå symptomatisk behandling. För att förhindra kräkning av kräkningar, uppkalla inte kräkningar eller spola magan hemma.

Samspelet mellan läkemedlet och andra läkemedel

Data om läkemedelsinteraktioner hos nizorala schampon med andra aktuella preparat är inte tillgängliga.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet ska appliceras endast på hårbotten. Vid applicering av schampo måste försiktighet vidta åtgärder för att förhindra att produkten kommer i ögonen, om detta inträffade av misstag - skölj ögonen med mycket rent vatten och kontakta en ögonläkare.

En utgående produkt får inte kasseras i avlopp för att inte förorena miljön. Nizoral shampoo bortskaffas genom att placera injektionsflaskan i en plastpåse och en soptunna.

Analoger Shampoo Nizoral

Liknande åtgärder med Nizoral shampoo 2% har följande verktyg:

 • Mikanisal schampo;
 • Mykoral schampo;
 • Mjäll schampo;
 • Sulsena 2% salva för extern användning;
 • Sebosol schampo.

Leveransvillkor från apotek och lagring av läkemedlet

Nizoral shampoo kan köpas på apotek utan läkares recept. Flaskan med verktyget bör hållas borta från barn, för att undvika kontakt med vatten eller solljus på läkemedlet. Låt inte värme eller frysa, den optimala temperaturen för lagring av schampon är inte mer än 25 grader. Hållbarheten är märkt på förpackningen, varefter den slutar, bortskaffas flaskan med produkten på det sätt som beskrivs ovan.

Nizoral shampoo pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet i apotek i Moskva är 560 rubel.

Shampoo NIZORAL®

Shampoo NIZORAL ® - det ursprungliga anti-mjälldrogen. Dess aktiva ingrediens syntetiserades 1976 i Janssen Pharmaceutical Laboratories (Janssen Pharmaceutica).

Effektiviteten av den aktiva beståndsdelen mot svampen (patogenandros) bekräftades av 64 kliniska studier *.

NIZORAL ® är ett terapeutiskt medel. Det eliminerar inte bara utseende av mjäll, utan också kämpar mot orsakerna till mjäll, vilket bidrar till att uppnå en varaktig och bestående effekt.

NIZORAL ® shampoo finns i två versioner - 60 och 120 ml. Om produkten används för att förhindra mjäll eller behandla seborrheisk dermatit (2-8 gånger i månaden), är 60 ml vanligtvis tillräckligt i 1,5-2 månader. Om flera familjemedlemmar använder schampot eller biverkningen används för att behandla flerfärgade lavar, bör du köpa en 120 ml förpackning.

NIZORAL®: Elk returnerar?

För att eliminera mjäll, vilket är en följd av den förbättrade reproduktionen av lipofila Malassezia furfur jästsvampar, som normalt finns på huden hos nästan alla friska personer, används speciella medicinska schampon baserade på ketokonazol. En av de mest beprövade externa preparaten är NIZORAL ® 1 mjällschampo. Den innehåller i sin sammansättning ett verksamt ämne som undertrycker den alltför stora tillväxten av skadliga svampar, vilket framkallar utvecklingen av seborrheisk dermatit och pityriasis.

NIZORAL ® har varit känt på den globala läkemedelsmarknaden sedan 1976. Denna överdriven drog, en medlem av anti-mjälllinjen som har en fungicid effekt, har många positiva recensioner.

Den kliniska effekten av det terapeutiska mjällschampo NIZORAL ® bekräftades under 64 kliniska prövningar *. Det är bevisat att under påverkan av detta läkemedel hos patienter med manifestationer av seborrheisk dermatit och chirimatit minskar intensiteten av klåda och flaking.

Medicinsk mjällschampo kommer i flaskor på 60 och 120 ml och levereras utan recept. Redan under de första två veckorna av användningen bidrar det till att förbättra hår och hårbotten, vilket eliminerar orsaken till mjäll *.

Medicinsk mjällschampo NIZORAL ®, i motsats till kosmetiska hårrengöringsmedel som används vid behandling av seborrheisk dermatit och eliminerar eller försämrar endast de yttre manifestationerna av sjukdomen, verkar direkt på sjukdomens etiologiska faktor. Efter eliminering av orsaken till mjäll, förbättras fysiologiska processer och mikrocirkulation i hårbotten, inflammation och klåda reduceras.

Antisvampshampo NIZORAL ® är avsedd för behandling och förebyggande av infektioner orsakade av jästmalassezia spp. (Pityrosporum spp.), - mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis. Shampoo från svampen i hårbotten NIZORAL ® appliceras på de drabbade områdena i hårbotten och kroppen, lämnar i 3-5 minuter och tvättas sedan noggrant med vatten.

Mjölkshampo är godkänd för användning från barns ålder 4. Samtidigt får NIZORAL schampo under graviditet endast användas efter samråd med läkare.

Mjäll och seborrheisk dermatit

Behandling: 2 gånger i veckan i 2-4 veckor
Förebyggande: Veckovis eller varannan vecka

Behandling: Dagligen i 5 dagar
Förebyggande: Dagligen i 3 dagar (enstaka behandling) före sommartid

Ansökningsordningen bygger på instruktionerna för beredningen.

Antisvampshampo NIZORAL ® är en tjock röd-orange vätska med en specifik lukt.

Tvättkomponenter.

Preparatet innehåller ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen) (dinatriumlaurylsulfat och kokosnötolja-etoxylerad fettsyra-dietanolamid), rengör hårbotten och tvätta ut mjällpartiklar.

Terapeutiska komponenter.

Ketokonazol (antifungal aktiv ingrediens) ingår som aktiv ingrediens i NIZORAL ® -schampo. Förutom ketokonazol innehåller schampo för oljig och torr mjäll saltsyra i dess komposition, vilket bidrar till korrigering av syra-basbalans (pH) samt imido-urea. Denna komponent, som används som ett antimikrobiellt konserveringsmedel för kosmetika och inom läkemedelsindustrin, är mycket effektivt mot ett stort antal gram-positiva och gramnegativa bakterier, svampar och mögel (USP 24-upplagan, NF19).

Övriga komponenter.

1. Formning av det luftgenomsläppliga, fukthållande skiktet på hudytan, med mjukgörande (utjämnande) egenskaper, med egenskaperna hos en våtkompress
2. Förlängning av verkan av extrakt, oljor etc. i kompositionen av kosmetiska kompositioner;
3. Gör håret glans, skapa ett kollagenskyddande skikt på hårets yta
4. Kosmetiska dofter och färgämnen, som innehåller NIZORAL ® -schampo (preparatets sammansättning anges i instruktionerna), ges endast till denna produkt för en estetisk effekt.

Den huvudsakliga aktiva komponenten i det terapeutiska mjällschampo för behandling och förebyggande av hårbotten i hårbotten är ketokonazol. Det är ett syntetiskt imidazol-dioxolanderivat. Antifungaskampo, som inkluderar ketokonazol, är aktiv mot jäst (Malassezia spp. (Pityrosporum spp.), Candida spp.) Och dermatofyter (Epidermophyton spp., Trichophyton spp., Microsporum spp.).

Denna ingrediens hämmar produktionen av ergosterol, triglycerider och fosfolipider som är nödvändiga för syntesen av cellväggen (patogenen förlorar sin förmåga att bilda filament och kolonier), bryter mot plasmamembranets permeabilitet. Det bör understrykas att den sekundära (förvärvade) resistansen mot läkemedlet inte utvecklas 3.

I schampo NIZORAL ® mjäll är koncentrationen av den aktiva beståndsdelen 2%. Medicinskt rengöringsmedel med denna ingrediens kan användas som ett schampo, visat vid pityriasis (flerfärgad) lav och oljig eller torr seborré, åtföljd av mjäll.

Shampoo NIZORAL ®: Användningen av läkemedlet bör vara föremål för kontraindikationer. Dessa inkluderar individuell intolerans mot någon av komponenterna i läkemedlet. Under graviditet och amning används NIZORAL ® -schampo endast om den avsedda nyttan för moderen överväger den potentiella risken för fostret och barnet.

Den aktiva komponenten i schampon från svampen i hårbotten (ketokonazol) detekteras inte i plasma vid extern användning 4.

Shampoo Nizoral: Funktioner, instruktioner, analoger

Nizoral är ett antimykotiskt schampo för behandling av hårbotten mykoser. Läkemedlet kan på kort tid eliminera avskalning, lindra klåda, lindra från att beröva, mjäll, seborré. Tillverkare - Janssen Pharmaceuticals NV, Belgien. Dessutom tillverkas en liknande produkt i Italien och Ryssland. Priset på apoteket - från 600 rubel. Säljs utan recept.

struktur

Den aktiva substansen är ketokonazol - ett ämne med ett brett spektrum av anti-mykotisk verkan.

I beskrivningen av de läkemedelsförtecknade hjälpkomponenterna:

 • imidurea;
 • natriumföreningar;
 • kollagen;
 • fettsyror;
 • aromer;
 • färgämnen;
 • vatten.

Finns i form av schampo (2%) i röd-orange färg i 25/60/120 ml flaskor.

Farmakologisk aktivitet

Ketokonazol har fungicidala, fungistatiska egenskaper i förhållande till dermatofyter (trichofytoner, epidermier, mycosporer) och jästsvampar (Candida, Malassezia). Dödar orsakssambandet till sjukdomen, förhindrar dess reproduktion. Lättnar klåda, inflammation, skalning.

Ytterligare komponenter ger:

 • hudrengöring, mjällutlakning;
 • bibehålla syra-basbalansen i hårbotten;
 • antimikrobiell konservering;
 • skapa ett skyddande lager.

Läkemedlet är inte beroendeframkallande. Det kan användas löpande för att förhindra återkommande.

Alla ingredienser agerar externt, absorberas inte i blodet. Även vid långvarig användning av den aktiva beståndsdelen i plasma ackumuleras inte.

Indikationer för användning

Shampoo är ordinerat för förebyggande, behandling av hudsjukdomar i huvudet:

 • mjäll (peeling dying dermis);
 • seborré (störning av talgkörtlarna);
 • skalig eller versicolor versicolor.

Kontra

Den enda kontraindikationen är individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

instruktion

För att uppnå en snabb och varaktig effekt ska läkemedlet användas enligt instruktionerna från experterna. För vuxna och barn innehåller bruksanvisningen separata rekommendationer.

För vuxna

Förhår fuktas med vatten. De drabbade områdena masseras med schampo före skumbildning (man bör försöka behandla bara huden, inte håret). Skölj noggrant efter 3-5 minuter.

 1. Vid behandling av flerfärgad lava utföres proceduren 1 gång i 5 dagar.
 2. Seborrhea behandling innebär att man använder shampoo två gånger i veckan i 2-4 veckor.
 3. För att bota mjäll måste du använda verktyget 1 gång i 3-4 dagar i 8 veckor.

För att förhindra färgavskrivning gör de en engångskurs på sena våren: 3 dagar. För att förhindra mjäll och seborré, appliceras kompositionen 1 gång om 2 veckor.

Vid kontakt med slemhinnor (mun, näsa, ögon) ska de omedelbart tvättas med mycket vatten. Använd inte efter utgångsdatum.

För barn

Läkemedlet kan användas till spädbarn och barn. Dock måste man vara noga med att övervaka manifestationen av hudreaktioner.

Under graviditet och amning

Sedan topikalt behandlas, absorberas ketokonazol inte i blodet, det är säkert för moder och barn under graviditet och amning.

Det bör noteras att vetenskaplig forskning för denna kategori av patienter inte genomfördes och det finns inga exakta uppgifter om läkemedlets effekt på dem.

överdos

Läkemedlet är avsett för extern användning, överdos är osannolikt.

Vid förtäring är det nödvändigt att konsultera en läkare för terapin. Framkalla inte kräkningar eller sköljning.

Interaktion med andra medel

Information om interaktionen mellan medicinsk sjampo Nizoral och andra läkemedel saknas.

Biverkningar

Risken för biverkningar är låg. Hos personer med individuell känslighet för komponenterna kan tecken på allergi uppstå:

 • rodnad;
 • utslag, akne, urtikaria;
 • erytem i huden
 • pustler, follikulit;
 • ökad klåda, brinnande, stickningar
 • omstrukturering, svår håravfall
 • ögonirritation
 • svullnad i tungan, halsen, läpparna;
 • yrsel;
 • andningssvårigheter.

Ovanstående fenomen utgör ingen fara, passera efter att läkemedlet upphört.

För att kontrollera kroppens individuella reaktion före användning, måste du släppa schampongen på din handled. Betygsätt resultatet om några minuter.

Läkemedlet påverkar inte förmågan att köra bil, liksom att utföra arbete med ökad komplexitet.

analoger

Nizoral shampoo har ett antal analoger baserade på ketokonazol av olika kostnader och produktion. Alla har identiska syften, kontraindikationer, behandlingsregim:

 • Sebozol (Ryssland): 316 rubler per 100 ml. Shampoo kan användas som duschgel med nederlag av andra delar av kroppen. En flaska på 100 ml räcker för 2-3 månaders behandling. Lämplig för vuxna, barn äldre än ett år, under graviditet och amning.
 • Dermazol (Indien): 200-250 rubel per 100 ml. Bland indikationerna - behandling av mjäll, dermatit, flerfärgade lavar. Lesioner behandlas som vanlig schampo. Skummet lämnas i 10-15 minuter, tvättas sedan av.
 • Dermazol plus (Indien): 250 rubler per 100 ml. Förutom ketokonazol innehåller den zink och aloe, som har antimikrobiella, näringsegenskaper.
 • Mykozoral (Ryssland): 377 rubel för 60 ml. Lindrar snabbt symptomen. Terapi varar ungefär en månad. Det finns inga kontraindikationer.
 • Keto Plus (Indien): 532 rubel för 60 ml. Ingredienser - ketokonazol, zinkpyrition. Drogen har ett stort antal positiva recensioner, men kan orsaka biverkningar.
 • Kenazol (Jordanien): 485 rubler för 100 ml. Terapeutisk och profylaktisk mot seborrheisk dermatit, mjäll, psoriasis, lavfärg. Det har ingen kontraindikationer, förutom individuell känslighet för läkemedlets komponenter.
 • Perkhotal (Indien): 365-480 rubel per 100 ml. Före användning ska du rådgöra med din läkare. Analog har många kontraindikationer och biverkningar.
 • Mikanisal (Estland): 130 rubel för 60 ml. Komponenterna är aktiva i förhållande till svampar, streptokocker, stafylokocker. Den appliceras 2 gånger i veckan i en månad.

Det finns ett antal droger med andra aktiva ingredienser, men inte mindre effektiva:

 • Sulsena (Ukraina). Finns i form av pasta (1, 2%), schampo, grädde, olja. Medel på basis av selendisulfid. Undertrycker aktiviteten hos talgkörtlarna, bekämpar svampen. Rekommenderas inte för gravid och lakterande. Läkemedlet är effektivt, överkomligt pris - från 55 till 322 rubel.
 • Tsinovit (Ryssland). Den aktiva beståndsdelen är zinkpyrition. Hjälper med eksem, psoriasis, seborré, mjäll, herpes. Beroende på lokaliseringen av sjukdomen väljes formuläret av preparatet för användbarhet: duschgel, schampo, kräm, kräm-gel, spray. Kostnaden varierar från 150 till 200 rubel.
 • Friderm (Portugal). En serie terapeutiska schampon baserade på tjära och zink. Hypoallergena medel. Kontrollerar symptomen på eksem, psoriasis, mjäll, seborrheisk dermatit. Pris: 500-700 rubel.

Kundrecensioner

Nizoral shampoo är populärt och har bra recensioner. Under behandling av mjäll, många noterar att efter de första 2-3 ansökningarna, märkbara förbättringar ses, försvinner symtomen. Efter behandlingens gång sker full återhämtning utan ytterligare återfall.

Uttalande av patienter om behandling av skalig eller flerfärgad lichenseparerad. I många fall är det nödvändigt att använda kortikosteroidhormoner och salvor av liknande sammansättning.

För ett och ett halvt år behandlades mjäll med denna schampo. Jag var nöjd med resultatet, eftersom det försvann efter den andra tvätten. Jag använde botemedlet i en månad, sedan varje vecka använde jag det för att tvätta mitt huvud för profylakse tills shampoo var över. Nu finns det ingen mjäll. Droginnehåll.

Mot berövande schampo är ineffektivt. Jag behandlade min son i mer än en månad, men har ännu inte köpt ytterligare droger (salvor och sprayer), det fanns inget resultat - barnet skrattade huvudet hela tiden. Även om de köpte schampo på rekommendation av en vän, som han hjälpte till att klara samma problem på bara 3 veckor.

Veronica, 39 år gammal

Använd shampoo Nizoral med seborrhea. Hon tvättade huvudet enligt instruktionerna 2 gånger i veckan i en månad. Det hjälpte mig. Jag läste dåliga recensioner om drogen, men jag tenderar att tro att människor som inte märkte effekten helt enkelt inte följde reglerna för att använda schampo.Nästa Artikel
Topp 5 hemma masker för torrt skadat hår